(3442) O.V.

Tibor bá’ online

 

”Orbán Viktor: Én megvárom a kínai vakcinát, abban bízom a legjobban.”

Tibor bá’: Bármelyik vakcinát elfogadom a kínai kivételével. Miért? A kínai vakcina valószínűleg kifogásolhatatlan, de az eredeti technológiával készült, vagyis legyengített, illetve elhalt vírus felhasználásával. Ez az eljárás már több mint 200 éve sikeresen működött. Akkor mi vele a bajom? A bajom az, hogy a COVID-19-et okozó SARS-VoV-2 koronavírus egyes fehérjéje nagyon hasonlít emberi fehérjére. A kínai vakcinában használt elhalt vírus ugyan nem tud megbetegíteni, és ki is váltja az immunreakciót, de az elhalt vírus az emberi testben, az emberi fehérjéhez hasonlító része is reakciót vált ki. Ebből kifolyólag előfordulhat, hogy idővel, akár 5 évvel később is autoimmun folyamatot indítson be. Vagyis a szervezet meginduljon saját maga ellen, mert összetéveszti a vírus fehérjéjével. Ez más technológiával készült vakcinánál nem fordulhat elő.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

13 gondolat erről: „(3442) O.V.

  1. ajajaj
    Akko micsinájjunk?
    Várjunk a Pfizerre fél évet?
    Lehet nem is vesznek…

  2. 1 – éliás:
    Minden vakcina jó. A kínai is, csak előfordulhat autoimmun reakció kiváltása. Ez Orbán szerint elfogadható a nyáj immunitás eléréséért, illetve a gazdaság újra indítása érdekében.

  3. A vírus egy fehérjeburokból és a benne lévő RNS vagy DNS-ből áll.
    A kínai vakcina a legyengített fehérjét használja, a Pfizer vakcina átalakított RNS-t… Mennyivel jobb az? A nukleinsav veszélyesebb, mert átalakítja a sejtmag DNS-t… Nem vagyok biztos benne hogy a fehérje több évig eléldegél a szervezetben…

  4. 3 – éliás:
    Nem eléldegél, hanem kivált egy immunreakciót és arra emlékszik. Ez bármikor berobbanhat, mert szerkezetileg közel áll az emberi sejtben lévő fehérjéhez. Ezért megtámadja azt (autoimmunitás). A többi vakcinában csak a tüske fehérjéje van.

  5. Lehet hogy hülye dolog, de ellen állásomata kíníi vakcina ellen
    tulajdonképpen nem is tudom ésszerű érvekkel alátámasztani,
    csopán annyi tudok, minden ellen lázadtam és ma is lázadok,
    amit bárki és/vagy bármi rámkényszerít . — Egyszerűen úgy,
    így nőttem fel ( ha felnőttem ? ) hogy néha még a saját jól
    felfogott érdekem is a háttérbe szorul !!! — Jelen esetben így
    vagyok a kínai vakcinával is . — Oltáspárti vagyok, de a kínai
    vakcinát ameddig lehetőségem van rá, ELKERÜLÖM !!!
    Ehhez semmi köze annak amit Tibor bá’ közreadott, ezt
    kifejezetten az orbáni politika elutasításával magyarázom.
    Tisztában vagyok vele hogy az érzelmeket az üzletből ki kell
    iktatni és ez valahol egy üzlet, — az életbenmaradás üzlete,
    de saját magamat nem tudom megerőszakolni. — Persze
    amikor már a falnál leszek akár így, akár úgy biztosan én is
    Istent fogom emlegetni és elrántom a kormányt az elől ami
    szembe jön.

  6. 3 éliás
    Én meghallgattam a magyar kutatók nyilatkozatát, akik részt vettek a fejlesztésben, és nekik is feltették ezt a kérdést. Korábban ezt a videót itt be is linkeltem…
    Azt mondták, hogy az nem igaz, hogy az RNS beépül az ember genetikai állományába, enélkül is generálja a tüskefehérjét, és ezzel az antitestek képződését, majd lebomlik.
    Sokáig a kísérletek során éppen az volt az egyik fő problémájuk,hogy az RNS túl gyorsan lebomlott a szervezetben, mielőtt kifejthette volna a hatását, erre kellett megoldást találniuk, hogy a szükséges ideig megmaradjon…

  7. Csak ennél a vakcinánál van emberi fehérjéhez hasonló fehérje, vagy a korábbi influenza oltásoknál is előfordulhatott ilyen reakció? Eddig úgy tudtam a higany váltott ki egyeseknél autoimmun reakciót.

  8. Úgy tudom a fehérjék (enzimek) nagyon gyorsan lebomlanak (pl. hő hatására)…

  9. Tibor bá: Már akkor is az volt az érzésem, hogy a Moderna CEO posztnál 28-ban beidézett Tóth Sándort nem olvastad végig, most pedig megerősítesz ebben. Pedig szerintem érdemes, jó áttekintés mellett elmagyarázza, hogy bár nem zárható ki teljesen ez az autoimmun reakció de ez a veszély a mRNS vakcinákkal is fennáll, sokkal nagyobb mértékben pedig az élő vírussal fertőződés esetében.

    Ezzel a kockázattal szemben áll viszont az a tény, hogy a teljes vírust tartalmazó vakcinák a vírus összes fehérjéjét bemutatják az immunrendszernek (csak sokkal rövidebb ideig, mint az élő fertőzés), így az ellenanyagok is sokkal többfélék lesznek és még egy többé-kevésbé mutálódott vírusra is több immunitásra van kilátás.

    Valamint, hogy a Brazíliában rosszul szerepelt Sinovac vakcina nem azonos a Sinopharm vakcinával.

  10. Szerintem nagyon jó kis cikk!
    Nem csodálkoznék, ha ezt a Tibi atyát kikapnák a tömegből. Kellően intelligens, hogy zavart okozzon.
    Kár, hogy nem látja a nagyobb képet. Ennek a gazdasági modellnek buknia kell és fog is így vagy úgy.

    Azért az tisztán kijön, hogy Viktorunknak most tényleg okosnak kell lennie. Kérdés, hogy csörrög-e még vmi a kasszában?! Igazi nemzeti érzéseiről és jelleméről is jó képet kaphat az is aki idáig elfogadta(köztük én is).
    Most válaszút elé érkezett!

    https://index.hu/belfold/2021/01/29/tibi_atya_orban_viktor_vendeglatas_covid_muller_cecilia_dicsertessek_humbak_borkapolna_optorzs_kocsma_interju_48_56/

  11. 10 – Csont:
    Valóban, aki másfél méteres hozzászólást produkál, azt csak kivonatolva olvasom el. De ez elég arra, hogy tudjam miről van szó. A posztban közölt nézetemet nem változtatta meg. Én hajlamos vagyok az autoimmun reakcióra, ennek megfelelően kell gondolkodnom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük