(3413) WHO figyelmeztetés

Tibor bá’ fordítása online

 

WHO főtudósa figyelmeztet: nincs rá bizonyíték, hogy a COVID vakcina megakadályozza a vírus átadását

A WHO újra jelentkezik néhány összezavaró figyelmeztetéssel a koronavírus vakcinával kapcsolatban miszerint, nincs rá bizonyíték, hogy az oltás megakadályozná a vírus átadását, és azok akik megkapták az oltás, továbbra is viselniük kell a maszkot, tartani a társadalmi távolságot és betartani az utazással kapcsolatos utasításokat.

A figyelmeztetés Soumya Swaminatham, WHO főtudósa hozta nyilvánosságra egy hétfőn tartott virtuális sajtótájékoztatón.

„Pillanatnyilag nem hiszem, hogy lenne bizonyítékunk arra, hogy bármelyik vakcina képes megakadályozni a fertőzést és annak tovább terjesztését.” 

Valóban a Pfizer és Moderna kutatásából kiderül, a tanulmányok nem vizsgálták, hogy a vakcinák ténylegesen megakadályozzák-e a vírus továbbadását: a vizsgálat tárgya annak kiderítése, hogy az oltott személyek fertőzést mutató tünetei, jelentősen ritkábban következett be, mint a nem oltottak esetében. Erről van szó. Igaz, az adatokból az is kiderülhet, hogy a továbbadási ráta csökken.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

16 gondolat erről: „(3413) WHO figyelmeztetés

  1. Őszintén szólva sokkal inkább nyugtalanit ,hogy a tegnap + 17 C fok volt,amíre erre soha nem volt példa mifelénk,vagyis ,hogy eltünt a tél.
    Dehát pandémia pánik van,mit számit már ez?

  2. 2 kalotaszegi: ez tényleg aggasztó. Nálunk (keleti kárpátok, csíki medence) még ilyen tél nem volt, ennél még az ősz is keményebb szokott lenni.

    A pandémia tényleg nem tűnik annyira gáznak, nálunk szinte senki nem tart be semmilyen járványügyi szabályt. Az embereken csak akkor van maszk, amikor az úton sétálnak és 100 méteres körzetükben nincsenek ember. Ja, meg az üzletbe is felteszik, mert kötelező. A templomban karácsony este elég zsúfoltság volt és senkin nem volt maszk, ott még ki is röhögnek ha maszk van az emberen. Tavasz óta voltak lakodalmak, keresztelők, stb. és csak annyi szabályt tartottak be az emberek, amennyit muszáj volt a büntetések elkerülése miatt. Persze néhányan meghaltak és még meg fognak halni, ami szívás, de annyira nem gyakran, hogy az emberek rettegni kezdjenek.
    Kíváncsi vagyok az éves statisztikai adatokra, hogy kb. hány százalékkal nőtt az elhalálozások száma az előző évekhez képest.
    Persze hiába mondanánk az embereknek, hogy nézd, x százalékkal többen haltak meg… ettől még nem térnének észhez.
    Aki hisz az örök életben, az arra gondol, hogy majd máshol folytatja az életét. Az ateistáknak is tök mindegy lehet, hogy mikor fognak neki az örök halálnak, pár év ide vagy oda mit számít?

  3. 3. Intuitív
    A járvány Kalotaszegen és környékén lefutott meccs mára, maszkhasználat csak a büntetés elkerülése végett. Volt rendes disznóvágás és még azért sem használtuk a kábitós Eu -s szabványt,hadd rugdalozzon,hogy vírét vegyük,abból lesz a jó véreshurka. 🙂 Hét falu lakójából egy halt bele covid szövödménybe,de ö veseelégtelenségben szenvedett( 25 év dializis) és rengeteg egyéb fertőzése is volt, pl a hepatitisz összes fajtája, és rengeteg műér transzplant.
    Édesanyámnál sem érezékelhető semmiféle maradandó károsodás a covid fertőzés után ,most is karóért van az erdőbe.

  4. Hát, nálunk (eléggé a világvége vagyunk országon belül) ugyanaz van mint influenza idején, hogy akkor ér ide a járvány amikor máshol már lement. Országosan csökkennek a megbetegedések, míg nálunk eddig alig volt, mindenki lazáskodott, most tele a kórház kovidosokkal, a helyi idősek otthonában eddig hárman haltak meg, sokan kórházban, a szomszédom épp kétoldali tüdőgyulladással lebeg élet és halál között a kórházban ahová más miatt fektették be, de sikeresen elkapta rá a koronát. A lánya szerint a fél kórház benyelte a vírust. Szép új év vár ránk.

  5. 4 Ir
    Nekem van közeli nővér ismerősőm a kolozsvári járványosztályon, a saját meglátása szerint az orvosok a legnagyobb érdekeltek a járványhisztéria fenntartásában ,híszen Ilyen jó dolguk soha nem volt és nem is lesz .2o,ooo ezer lejes fizetés és távgyógyitás 🙂 ( kb 4500 Eu)A szerencsétlen nővér , felcser,mentős végez minden munkát.
    Sok a barom a világon,az a legnagyobb gond.
    Ja,megint 16 C fok van ,igazi tavaszi napsűtés.

  6. Mindig akad valami ,ami bassza a csöröm. Pl az idősotthon. A nyugati világ leghitványabb kreálmánya .A szememben egyenértékű a krematóriummal ,de nem a szeretett hozzátartozó elhamvasztásával foglalkozó temetkezési vállakozásokkal ,hanem a szó szoros értelmében az Auschwitzi haláltáborral. Megy az ál ajvékolás ,hogy sokan halnak meg az idősotthonokban a járvány következtében. Téves. Nem abban halnak meg ,hanem a bezártságban , szeretethiányban , legföképpen abban ,hogy eldobták ,mint egy rongyot öregkorukra azok ,akiknek életet adtak , felneveltek ,vagyont hagytak rájuk.Ez már önmagában a kishalál és ezt a tényt a tudomány sem tudja értelmezni,inkább bejegyzi valamiféle latin nyelvű betegségként.
    Utálom ,amikor egy nyugati fintorog a gazdasági ,egészségügyi helyzete ,jövője miatt.De hát ez a tipikus jelenség és konzumjidióta válaszreakció.
    Bazdmeg,fogadd el azt ,ami van,ne mindig kiskapukat keress. és menekülj a felelösség elöl. A járványt a nyugati életstilús ronditotta a világra. Úgy igazságos ha a legtöbbet ő is fizeti is érte,ahogy a globális felmelegedésért is.
    Ha beledöglik kétszázmillió 2o- 6o éves europai ember ,akkor is természetes. Ha összeomlik ennek következtében a gazdaság ,az infrastruktura ,a társadalom az is a lehető legnormálisabb következménye ennek. Jah ,hogy ez nem tetszik?!
    Édesanyádnak,Édesapádnak sem tetszett ,hogy belökted az idősek otthonába.
    De legalább ök akkor is hallgattak – nem jajveszékeltek- hanem hallgattak, mint a sír.
    Nekik volt méltóságuk, de neked, neked,te nyugati hitvány még az sincs ,csak a pénz létezik.

  7. 6 Kalotaszegi

    Igazad van! Egyszer régebben , vagy tizenöt éve egy internet szolgáltató műszaki vezetője voltam Kecskeméten. Egy fejlesztés kapcsán kimentem egy ilyen idősotthonba. Sok megnézni való dolgom lett volna, de negyed órát bírtam csak ott lenni. Nem vagyok egy érzékeny alkat, de az amiket ott láttam komolyan megrázott. A kutyámmal jobban bánok, és szebben beszélek mint ahogy ott a személyzet bánt az „ápoltakkal”. Próbáltam az egyik szobában segíteni egy néninek a TV beállításában. Simán elzavartak, hogy ne foglalkozzak vele „úgy sem tudja min lát”. A szagokról egyéb állapotokról meg nem is írok inkább semmit. Durva, hogy mindezt igen komoly pénzekért követik el az idősek ellen (A hozzátartozók tudtával). Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy láttam ilyen otthonból jót is, de oda csak sorállás után lehetett bejutni, és a lakásod átengedésén felül a nyugdíjaddal is az intézet (vállalkozás) gazdálkodott. Ott volt szállodaszerű lakhatás, napi orvosi ellátás, mosolygós nővérke. Természetesen egy ilyen helyhez az kell, hogy az örökösök lemondjanak a „jussukról”. Na ez nem mindig megy, ezért tudnak megélni ezek a gettószerű otthonok.

  8. Re:7
    Nem az izsáki idősek otthona volt véletlenül?

  9. 8.Segg vagy! Mindegy hány ” csillagos ” a haláltábor. Neked nincs Édesanyád,ezekre mondom,nem szülték ,szarták. Bocsánat Tibor bá, de rendithetetlen meggyőződésem ,hogy az utolsó pillanatokig gondoznom és mellette kell lennem annak, aki életet adott és felnevelt.Kabaré,szilveszteri

  10. Re:8
    Nem talált…
    Az én anyám inkább leugrik a 10.-ről, mintsem egy „öregek otthonába” dugják.
    Az ominózus intézményt más okból ismerem.

  11. 1o
    Mese habbal.
    1o. emelet – tehát szűkforrású másodgenerációs panellackó vagy.99% az esélye ,hogy őseid bedugod az idősotthonba.
    Máskülömben minek használni idegen nick neveket ,hiszen a magyar nyelvnek több ,mint egy millió a szókincse ,amit csak a japán és arab überel.
    Élvezitek az idegen nyelveket? Négy nyelvet beszélek és írok 98,9 % san ,de azért nem adtam ormény nicket magamnak .

  12. Most már eleget garázdálkodtál. Majd jövőre fojtatod.

  13. Kalotaszegihez: Öcsém felesége árva, a nagymamája nevelte, 90 éves, demens, tőlük 100km-re lakik, más rokon nincs. Öcsémék két gyerekkel egy hatodik emeleti panelban, mindketten dolgoznak. Kivitelezhetetlen amit te gondolsz a mai világban. Ők nem adták be otthonba, mert nem volt lehetőség, hanem heti hat napot egy gondozó felügyeli, a hetediken meg öcsém felesége ápolja. Másik példám, 5 fiúgyerek, mindegyik nyugdíjas, szerte az országban, míg a szintén 90-en felüli anya egyedül Sopronban. Ők úgy oldották meg, hogy hetente váltják egymást, így 5 hetente mennek hetelni Sopronba. De ők öten vannak, szerencsések, a mai egygyerekes világban ez felejtős. Addig ment az amit te mondasz normálisnak amíg egy faluban élt az egész család, nagyszülőktől unokáig, sok gyerek volt, így mindig akadt olyan helyzetben lévő is aki meg tudta ápolni az időset. Elmúltak azok az idők, más világ van.

  14. A kutatók mindkét rendkívül gyorsan terjedő új vírustörzs, a B.1.1.7 és a B.1.351 esetében vizsgálják, hogy a kórokozók mennyiben mutálódtak, mi áll a gyorsabb terjedés hátterében, és hatásosak-e velük szemben a vakcinák.

    AGGASZTÓ ÜTEMBEN FERTŐZNEK A BRIT ÉS A DÉL-AFRIKAI VÍRUSMUTÁCIÓK, ANGLIÁBAN DRÁMAI A HELYZET
    https://qubit.hu/2021/01/06/aggaszto-utemben-fertoznek-a-brit-es-a-del-afrikai-virusmutaciok-angliaban-dramai-a-helyzet

  15. B.1.1.7 -ről Pfizer azt mondta, „két hét alatt kiderítik, az oltásuk hatásos e ezzel a mutációval szemben is.
    Nos, letelt a két hét.
    Pfizer miért nem teszi közzé az eredményt?
    Vagy lódítottak akkor, mikor azt állították, tizennégy nap alatt kiderítik a B.1.1.7.-re hogy reagál az oltóanyaguk vagy hatástalan a vakcinájuk az új mutációval szemben. Ez esetben is meg kellene szólalniuk.

  16. Norvég idősek otthonában két bennlakó napokkal később meghalt, hogy Pfizer-BioNTech gyártotta Covid-19 vakcinával beoltották. Az esetet kivizsgálják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük