(3399) Melegszünk?

Tibor bá” online

 

De mennyire. Az idei év novembere minden idők legmelegebb novembere volt, és legalább egy tized Celsius fokkal. Tekintve, hogy nyakig ülünk a La Nina jelenségben, a rekord igen figyelemreméltó. Felvetődik a gondolat, hogy nem játszik-e szerepet az aeroszolok árnyékoló hatásának a csökkenése az COVID miatt bekövetkező ipari tevékenység visszahúzódása miatt.

Tekintve, hogy 2016 11. és 12. hónapja nem volt rekord, most viszont a melegedés száguld, nagyon valószínű, hogy a 2020 lesz a legmelegebb év. A következő El Nino évet pedig – bármikor következzen is az, alaposan meg fogjuk izzadni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

11 gondolat erről: „(3399) Melegszünk?

  1. Ezt elhiszem, és az is tényleg lehet, hogy az a +0.1°C az aeroszolból jön.

    A +1°C heteken belül – na arról derült ki, hogy túlzás.

  2. Olyan hatalmas bejelentés, +0,1 C fokkal „minden idők” legmelegebb novembere.
    Csak rövid ideje méregetjük a hőmérsékletet.
    800 évvel ezelőtt egy komoly lehűlés történt, akkora, hogy Grönland a hó és jèg birodalma lett. Mekkora melegség lehetett akkor 900 évvel ezelőtt?
    Miért nem pusztultak bele, hiszen akkor még légkondi sem vót?
    Nevetséges….

  3. Elvileg a jelenlegi La Nina elhúzódik 2021 áprilisáig. Utána mennyi esély lehet egy El Nino-ra?

  4. Tibor bá’
    A könyveidet, írásaidat olvasva, egy józan, racionális gondolkodású, a tényeket figyelembe vevő személy képe alakul ki rólad az olvasóidban. Néha homálylik elő, hogy te is esendő emberből vagy.

    Szóval, abszolút érthetlen a számomra, hogy ennyire rákattantál a klíma propagandára.
    Ezernyi objektív bizonyíték van arra, hogy volt már tízszer magasabb co2 szint, gond nélkül. Volt már sokkal melegebb a klíma, nem 2-3 fokokkal. Buja trópusi növényzet elszenesedett milliárd tonnáival indítottuk be az ipari forradalmat.
    Tudott dolog, hogy a föld forgása a saját tengelye, és a nap körül, a galaxis tömegközpontja körül, olyan hatalmas erők játéka, amelyhez képest az ember hangya az elefánt hátán.
    Kétségtelen, hogy megtudjuk nehezíteni az életünket. Kiszárítottuk a kontinenseken felhalmozott édesvízkészleteket, a klímaszabályzó erdők többségét kivágtuk. Persze, hogy kicsit melegebb és szárazabb lett. De 800 évvel ezelőtt olyan óriási lehűlés sújtotta a földet, hogy Grönland lakhatatlan lett. Csekély visszamelegedès van most.
    A vizeket, erdőket vissza tudjuk telepíteni.
    Miért futtatják a klímaváltozás co2-re alapított elméletét, a propagandát?
    Végtelenül egyszerű. Ipari, és kereskedelmi érdekből. Pont úgy, mint ahogy a gyagya koleszterin elméletben pillanatok alatt felismerte az egészségiparos, a gyógyszeriparos, az élelmiszeriparos, a kereskedő, hogy ebben biza óriási pénz van.
    Rá is kattantak rendesen.

    Klíma hiszti ugyanaz. A valódi okok, (víz, erdő) orvoslása helyett, beindult a ződ ipar. A növényi élethez fontos co2 a népellenség. Küzdjünk ellene, vásároljunk minél több ződ kütyüt. A még jól működő régi kütyüt dobd el, vásárolj helyette ződ kütyüt.
    A vedd meg, kicsit használd, dobd el, vegyél megint újat, késztetés a fogyasztói társadalom mókuskerekének tengelye.

  5. 7 – Bögözy:
    A poszt nem propaganda, hanem tények ismertetése, amit James Hansen [jimehansen@gmail.com] küldött át nekem (is) E-mailben.

  6. Ki az a fene okos James Hansen, aki a felsorolt természeti tények ellen tud tagadó tényeket állítani? Nem véletlenül a ződipar fizetett embere?,mert olyanból tízezerszámra vannak.

  7. 9 – Bögözy:
    Ha nem tudod ki az a James Hansen, akkor ne vedd magadnak a fáradtságot, hogy kritizálsz.
    PhD James Hansen klimatológus, NASA egyik űrkutatóintézetének vezetőjeként a klímaváltozást kutatja. A globális felmelegedés kutatóinak egyik oszlopos tagja, már az 1980-as években megkongatta a harangokat. 1988-ban ő figyelmeztette az amerikai kongresszust.

    Különben itt semmit se tagad, mérési adatokat közöl.

  8. Európában sosem mértek még olyan magas átlaghőmérsékletet, mint a koronavírus-világjárvány évében, 2020-ban, globálisan pedig a rekordmeleg 2016-os évvel azonos értéket mértek – derült ki a Coperncius európai uniós földmegfigyelő program klímaváltozást monitorozó méréseiből.

    A Copernicus Klímaváltozási Szolgálat jelentésének főbb megállapításai szerint:

    2020-ban 0,6 Celsius-fokkal volt melegebb, mint az 1981-től 2010-ig tartó referencia-időszakban

    az iparosodás előtti időszakhoz (1850–1900) képest pedig 1,25 Celsius-fok a többlet.

    Az elmúlt hat év volt a legmelegebb a mérések kezdete óta.

    Európában még súlyosabb volt a helyzet, mint globálisan: 2020 0,4 °C -al volt melegebb, mint az eddigi rekorder, 2019, az 1981-től 2010-ig tartó időszakhoz képest pedig 1,6 Celsius-fokos volt a növekedés.

    https://qubit.hu/2021/01/08/2020-volt-az-eddigi-legmelegebb-ev-europaban-nem-maradt-elvesztegetni-valo-idonk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük