(3394) Vásárlás

Tibor bá’ fordítása online

 

A félelem szülte vásárlás

hirdető szakemberek (a manipuláló csibészek) pontosan tudják, hogy milyen kitűnően működik a félelem szülte vásárlás. Ha az embereket kellő mértékben meg tudod ijeszteni, akkor bármit eladhatsz nekik. A trükk egyszerű: találj ki egy problémát, ami valójában nem is létezik (pl. kerékpározás közben megsérülhet a könyököd, beverheted a fejed). A következő lépés, hogy megtámadod a tömegeket a nem létező probléma megoldásával. — Az emberek két okból kifolyólag vásárolnak.

1) Megszerezzék azt, amire szükségük van.

2) Elkerüljék azt, amitől tartanak. Ez utóbbira épül a félelem szülte vásárlás, aminek három tényezője van:

1) A károkozás felfogása. Vagyis valami kellemetlen vagy káros ránk nézve.

2) A károkozás komolyságának a felfogása. Vagyis valami szokatlanul kellemetlenül érinthet.

3) Lehet-e tenni valamit ellene?

Az ipar kialakítja az első kettőt, majd közlik a vásárlókkal: igen, tehetsz ellene. Vedd meg a mi termékünket. Na, nézzük csak.

Biztonsági termékek: A világ teli van bűnözőkkel, akik arra várnak, hogy meglopjanak, ha kell, az életedre törjenek, de a mi termékeink keresztül húzzák a számításaikat. Mi garantáljuk a biztonságodat. Tudod te azt, hogy Budapesten évente 17 ezer gépkocsit kötnek el. A tiédet mi biztosítja. Gondolkoztál már ezen?

Öregedést gátló termékek: Az öregedés nem kellemes, megakadályozni nem lehet, de késleltetni igen. Olyan időket élünk, ahol a fiatalság tarol. Nem szabad megöregedned. Ebben a törekvésedben sietünk a segítségedre. Olyan technológiát alkalmazunk, amely figyelembe veszi, hogy mit kíván a bőröd.

Antibiotikumok: A baktériumoktól megbetegedhetsz, a mi termékeink megölik a baktériumokat, és ezzel megóvnak téged. Választanod kell, te vagy a mikrobák? Azok a mikrobák, amelyek mindenütt megtalálhatók. Ezért a védekezés széles körű. Antiszeptikus szappan, kispárna, talpbetét, mosogatószer, stb. stb. — És a valóság? Mikrobák valóban mindenütt vannak. Legnagyobb részük ártalmatlan, sőt vannak kifejezetten hasznosak. A károsak ellen fellép az immunrendszerünk.

Csecsemő & gyermek biztonsági termékek: A világ veszélyes. Mi megvédjük a gyermekeidet. A felnőtté válás közben a gyermekek valamivel több apróbb balesetet szenvednek, mint a felnőttek. A korábbi generációknak nem volt semmi problémája a gyerekkori balesetekkel. Most azonban minden lehetséges és lehetetlen esetre van valami „védelem” amelyek beszerzése futótűzként terjed.

Gyógyszeripar: Ha bármi bajod van, a mi pirulánk meggyógyít. — Televíziózás közben vetített hirdetések láttán az embernek olyan érzése támadt, hogy egy gyógyászati csatornára tévedt. Hirdetés-hirdetés hátán kínál minden lehetséges bajra, kellemetlenségre, cseppet, kenőcsöt, pirulát. Sőt, a gyógyszeripar időről-időre kitalál újabb és még újabb „betegséget” pl: „premenstruációs szindróma”. Elképzelheted. A nők pedig beleélik magukat, és megveszik a premenstruációs szindróma ellenszerét.

A wellness ipar: Ha használod a termékünket, elkerülheted a betegséget. — Az ipar sugallata szerint az emberiség normál állapota a betegség, amiből csak a wellness ipar termékei ragadhatnak ki. Járj az edzéseinkre, vagy eltörnek a csontjaid, felszívódnak saját izmaid, vagy megállhat a szíved. Szedd ezeket a vitaminokat, vagy eljön érted a rák hátán lovagoló halál. Köszönet istennek, mi felfedeztük a sztatinokat, amelyek szedése megakadályozza véred magas koleszterin tartalmát, ami – remélem emlékszel rá – lerakódik a koszorú ereidben.

Biztosítások: Előbb vagy utóbb utolér előre nem látható katasztrófa, de mi ott állunk a hátad mögött és átvállaljuk a károkat. A biztosítok kifejezetten a félelemre építenek.  Utazol, repülsz? Mi van, ha baleset ér? Leéghet a házad, elviheti a vihar a tetőt, földcsuszamlás, árvíz, földrengés… Persze, de mekkora a valószínűség, és mennyit kell a biztonságért fizetni?

Persze a biztosítás egy jó ötlet, mert viszonylag elfogadható költség mellett kis eséllyel bekövetkezhető hatalmas vesztességet kerülhetsz el. De a biztosítónak ez üzlet. Mindent el fog követni, hogy káreset bekövetkezésénél, minél kevesebbet keljen fizetnie. Légy résen!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

11 gondolat erről: „(3394) Vásárlás

  1. El is jutottunk a mai aktuális témához, a Covid oltáshoz, amire úgy ráharaptak a megfélemlített tömegek, mint gyöngytyúk a t.konyra.
    Talán Freudi elszólás részedről Tibor bá’?

  2. 1 – dajtás:
    Úgy ráharaptak, hogy az ország lakósságnak mindössze (világcsúcs) 30 százaléka hajlandó beoltatni magát. Micsoda ráharapás! Dajtás pajtás! Kezdesz egyre desruktívebb lenni. Már megint.

  3. Re:2 Tibor bá’
    Én nem csak országos szinten gondolkodok, hanem globálisan is.
    Illett volna kiraknom egy smiley jelet, úgy jobban átjött volna az irónia. 😉

    Minden esetre én a kivárás stratégiát választom, mert nagyon kíváncsi vagyok a közép-hosszú távú hatásokra is, mert ez a vakcina nem a szokásos hatásmechanizmus alapján működik, plusz a mutálódó törzsekkel nem tudni mit kezd majd.

  4. 3 – dajtás:
    Ha jól emlékszem a mai poszt nem a vakcináról szól. Különben a mutációról március óta írok. Részemről abszolút nem vagyok optimista.

  5. „találj ki egy problémát, ami valójában nem is létezik (pl. kerékpározás közben megsérülhet a könyököd, beverheted a fejed).”

    Hát nem igazán tűnik jónak a példa, arra, hogy ez a probléma nem is létezik… Nekem tört már össze bringás sisak a fejemen, anélkül egy közepesen súlyos fejsérülésem lehetett volna…

    „Tudod te azt, hogy Budapesten évente 17 ezer gépkocsit kötnek el.”

    Ezt meg gondolom hasraütés alapon írtad, tavaly összesen 352 autót loptak el Bp-en, és bár volt ez az érték ennek 10-12-szerese is korábban, az még mindig csak a negyede az általad írt számnak…
    http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/visszaszorulo-autolopasok

  6. Én meg azon gondolkozom,miért van az emberrel az,hogy a saját meggyőződését igyekszik minduntalan a másik emberre ráerőszakolni.Itt van például az oltás.Túl nagy probléma lenne ha egymást nem igyekeznénk meggyőzni??Aki akarja oltassa be magát,aki pedig nem az ne oltassa be magát.Talán ez lenne a legegyszerűbb út.
    Aki úgy érzi kerékpározás közben kell a bukósisak az vegyen ,aki pedig nem fél az ilyen jellegű sérüléstől az ne bújtassa a fejét sisakba.Úgy érzem akár háborúkat lehetne megelőzni ha nem járnánk könyékig a másik meggyőződésébe,hitébe,gondolkodásába.Oda jutottam,hogy most olyan időket élünk,ahol az információ a legveszélyesebb dolog a világon.

  7. 7. sandor55

    „…Túl nagy probléma lenne ha …??…”

    Igen. Ugyanis felvetődne, hogy bárki lehetne felelős gondolkodású felnőtt ember, és – horrobile dictu, – még az is, hogy esetleg önállóan képes eldönteni, hogy mi a jó neki. Ezt pedig nem szabad megengedni!

  8. Avatar +1. Biciklis fejbeverés mint álprobléma? Ha nem hordanék sisakot, most valószínűleg nem lennék itt. Esetleg bénán.

  9. Az egyes aruk reklamozasa, marketingje a teljesen korrekt tajékoztatastól
    – ami elég ritka – az abszolút csalasig terjedő széles skalan valósulnak meg.
    A fair play lassan afféle ritka értelmiségi luxusnak minősül.
    Az aljassag szinte mar kötelező, az életben maradas feltétele a gazdasagban.
    A félelmek és vagyak a személyiség valóban legtamadhatóbb pontjai.
    Minnél csabítóbb az ajanlat annal előnyösebb gyanakodhatunk.

  10. Dajtás: Senki nem állította, hogy értenél valamit az evolúcióból, nem kell ezt visszatérően cáfolnod. Elégedj meg azzal, amire számítasz, hogy a jelenlegi tudományosság rövidesen porba hullik és MAJD AKKOR jelenlegi művelői vak majmokként nyüszítve csikorgatják fogaikat kínjukban, hogy nem képesek megérteni a világ részleteit sem. Ne légy türelmetlen kivárni azt a csöpp időt, amíg a világegyetem igazodik elképzeléseidhez, hisz láthatod a közönség jelentős része csak valami csőlukbúgásnak hallja tanításod. (Ha akarod: 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük