(3380) Sorsunk

Tibor bá’ online

 

Már nagyon régen nem volt politikai poszt, de most nem vagyok képes kihagyni az alkalmat, mert mérföldkőnek nevezhetőek a napi események.

Orbán Viktor belemondta a szemünkbe, hogy Brüsszelben az a nézet, hogy ahova nem engednek be migránsokat, az nem jogállam. Ezt pedig ő, mint Magyarország miniszterelnöke nem engedheti meg a magyar emberek rovására. Nem tudom ezt hányan veszik be az országban, de én már szinte komikusnak találom. Na jó, de mi következik ebből?

Mi nem engedünk be migránsokat (aminek különben én is híva vagyok), tehát nem vagyunk jogállam, és ezért (parasztosan fogalmazva) nem kapunk több pénz, az orbáni magyarázat szerint. Szerencsére, vagy sokak szerencsétlenségére, Orbán megvétózhatja a pénzosztást, és ezzel jól keresztbe tesz 25 tagállamnak, viszont nem lehet tőle megtagadni a pénzt jogállami alapon.

Úgy sejtem, Orbán a pénzről már rég lemondana, csak ne derüljön ki ország-világ előtt, hogy Magyarország már réges régen nem jogállam. Tehát köti az ebet a karóhoz, amiben egyenlőre Lengyelország partner. Akinek ez nem világos, annak megjegyzem. Orbán, Merkelnek azt mondta, hogy amit kér tőle az egyenlő az öngyilkossággal. Különben jó helyen mondta, mert Merkel eddig mindent elnézett neki azért, mert a német vállalatok állítják elő a magyar GDP 52 százalékát, és a hasznot természetesen ki is viszik innen. Magyarul német gyarmat vagyunk, államilag garantált jogfosztott rabszolgák felajánlásával.

A lényeg mégis az, hogy Orbán a büdös életben nem fogja visszavonni a vétóját. Egyszerűen nem vonhatja vissza, mert ha visszavonja és kiderül, hogy nagy rakás brüsszeli pénz Mészárosék zsebébe vándorolt, akkor be lehet őket perelni, na nem itthon, és vissza lehet követelni az ellopott pénzt.

Marad Brüsszel. Illetve maradna, de néhány tagállamnak teli van a hócipője Orbánnal. Vagyis, ha Merkel bármit kitalálna, meg fogják vétózni. Megy egymás felé a két kecske a keskeny pallón, és egyik se akar utat adni a másiknak.

Nem fognak beleesni a patakba, mert annyira azért nem hülyék. Arra vagyok kíváncsi, mikor döbbennek rá, hogy Orbánnak nincs többé helye az Unióban. És ha már jósolok hozzá teszem, Lengyelország az utolsó percben vissza fog lépni. Hogy velünk mi lesz, azt csak a magyarok istene tudja. Majd fizetitek a 30 évre felvett hitel törlesztéseit. Azért, abból is van némi haszon, ha az ember 87 éves. Gürizzen az, aki megússza a COVID-19 fertőzést, és Orbánt kétharmaddal harmadszor is beszavazza a hatalomba.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

299 gondolat erről: „(3380) Sorsunk

  1. Na látod, ebben tökéletesen egyetértünk, erről tépem a számat március óta. Eddig sem értettem mi viszi rá a tanárokat, tűzoltókat, mentősöket arra hogy éhbérért hagyják magukat rángatni, de csak rúgtak beléjük még egyet köszönetképpen a kötelező átvezényelhetőséggel.
    Álmomban nem gondoltam, hogy még egyszer be mernek zárni mindenkit, hát be mertek. Nem értem miért én vagyok az egyetlen, akinek a hideg futkos a hátán az utcán hesszelő gépfegyveres katonáktól, de a többség ezt is benyelte.
    Kétszámjegyű, előzőleg felsővezető ismerősöm pakol sört a teszkóban, mert nincs más lehetőségük, szerintetek ők meddig lesznek itthon? Nesze neked családalapítás, meg ‘Gyere haza fiatal!’ Komplett ágazatok a nullán, és messze nem csak a vendéglátás, ment vele az italnagyker sofőröstül, területi képviselőstül, plusz kb az összes mikrovállalkozás, az albérletet kiadók szintén padlón, a sor végtelen. Aki komolyan elhiszi, hogy majd mindenki mosolyogva elmegy biciklis futárnak, az nem komplett.
    Mindezt egy olyan vírus miatt, amit az elsöprő többség nevetve lábon kihord. Nagyon kíváncsi vagyok, ha egy tényleg magas mortalitású extra fertőző betegség jönne, hova lehetne ezt fokozni? Ágyúval verébre…
    Majd, megkoronázva ezt az egészet, a kárpátok géniusza ránk húzza a teljes EU felháborodását, mert szerinte nincs még elég bajunk, feltétlenül most kell háborúsdit játszani. Azt hittem rosszul látok mikor olvastam, de ezt is meg merték húzni.
    Na ebből így egyben lesz kurva nagy gáz, nem a kórházi telítettségből. Ha most utcán folyó vért vizionálnál tavaszra, nem tudnám nyugodt szívvel azt mondani, hogy nem lesz igazad. Sokan vissza fogják még sírni ezt, mikor az volt a legnagyobb bajuk, hogy mit hazudnak éppen az aktuális statisztikában. A civilizációs máz, meg Gyarmathy kolléga empátiája vadidegen emberek felé pontosan addig tart, amíg van mit enni adni a gyereknek, utána pillanatok alatt eltűnik.
    Nem tudom mi lesz a megoldás, szerintem isten sem segít rajtunk. Remélem, hogy aki ész nélkül tapsolt az összes intézkedésnek, legalább ő úgy érzi, hogy megérte.

  2. De azért az nekem fölöttébb furcsa , hogy eddig nem derült ki,nem fogalmazódott meg feketén fehéren konkrétan, hogy mitől nem vagyunk jogallam és mitől lennénk azok.
    Van egy csomó ismétlődő zavaros ügy, amiből sejtheti az allampolgar, hogy itt autokratikusan, diktatúra gyanúsan, korruptan mennek a dolgok.
    Tovabba érthetetlen, hogyan lehet olyan döntéshozatali mechanizmus az Európai Unióban hogyha két szamar megmakacsolja magat akkor alaposan ki tud b@szni masik 25 ? – tel .
    De a többségi érdek mégiscsak így vagy úgy de mindig érvényesülni szokott és most is ez fog történni.
    Hiaba fekszik valaki a sinekre, a vonat előbb utóbb megint menni fog !
    A szabotőr meg megkapja a büntetését és ez így van rendjén.

  3. Nagyon jó poszt ismét! És nagyon fontos téma a covid árnyékában is!

    1. Pride
    1

    2.Mosógépszerelő

    Hát úgy tud kibaszni, hogy ez így van rendjén.
    Ezt hívnák demokratikus berendezkedésnek, meg egyenlő szavazati jognak stb.
    Persze ha megőrül valaki a csapatból akkor kizárják maguk közül, hogy ne húzza vissza őket.
    ———- ———————————–

    Hogy itt ki őrült és mennyire azt nehéz megmondani. Az e júnió mégis mit gondol?
    Össze-vissza hülyeségeket csinál, a sok bólogató meg bólogat bőszen, egyenesen bele a szakadékba.

    Persze Orbán meg lopott, méghozzá ezerrel.
    Szóval van vaj a füle mögött. Egy ilyen kérdésben, mint a jogállamiság már nehéz hitelesnek lennie. Konkrétan, lehetetlen.
    Holott ebben a konkrét vitában igaza van. Ezért is partner Lo.

    Mégis a hülye EU. mit képzel? Lenyom minden baromságot mindenki torkán?!
    Méghogy nincs tervezett társadalmi rend-amortizáció?!
    A napnál is világosabb, hogy van.

    Orbán beleült a hintába. Most a körmére ég a sok piszokság. Mindig mondtam, hogy a mennybe mehetett volna mint politikus, de az fránya énközpontúsága visszarántotta.

    Na megyek disznót vágni,?
    legalább jó kis sonka legyen,
    ha már eus pénz nem lesz. Ja, hogy idáig sem volt?
    Nyertünk egy pályázaton kb.1 éve. Pályáztunk, hogy ne fulladjunk bele a munkába.
    Idáig a covid miatt húzták a kifizetést. Azt hiszem búcsút mondhatunk ennek is.? Amit lehet még benyelnek.

  4. Nem értem. A hülye Orbán ahelyett hogy felmarkolná a bezúduló ingyenpénzt (amit természetesen ellophatna), kekeckedik. Ha végrehajtana mindent, amit kijelölnek, békén hagynák, az ellenzék meg megsemmisülne, ő örökre lophatna.
    Komolyra fordítva. Az EU működésképtelen, nem kell hozzá sok idő, hogy széthulljon. A sz@rban lévő országoknak (francia, olasz, spanyol stb.) nagyon kell a pénz, nem érnek rá várni. Tojnának ők a jogállamisági maszlagra. Akik meg velünk együtt nem akarnának majd fizetni a bajban lévők helyett, örülnek, hogy más blokkolja az egészet.
    Az idő nem a Nyugatnak dolgozik, csak az a kérdés, hogyan lehet kihúzni addig, amíg a hamarosan állandósuló belső problémáik lebénítják őket.
    Az EU az államok gazdasági közösségeként jól működhetne. De megette a fene az olyan céget, ahol az igazgatótanács döntéseit a takarítónők egylete felülbírálhatja.

  5. Szerintem,
    az EU-nak jelen formájában semmi értelme, amiért anno megalakult, rég meghaladta a világ. Mondhatni azokat a vívmányokat az EU jelenlegi pénznyelő vízfeje nélkül is simán életben lehetne tartani.
    A fejlődési lehetőség kényszerített és egyirányú, alapvetően senkinek sem tetszik, jobbat meg nem tudnak kitalálni, mert a nagyokkal szemben azonnal versenyhátrányt jelentene, s megint ott vagyunk, ahol a part szakad.
    Putyin belengetett egy lehetséges forgatókönyvet, ami jó lehetne, de a transzatlanti kötődés, és a sebző múlt ennek gátat szab. Marad hát a vergődés, mintha egy gyermek elakadna a szülőcsatornában és végül nem tud világra jönni…

    Az EU Orbánt, mint problémát, régen megoldhatta volna. Most már hiába keménykednek, mindkét fél komoly veszteségeket fog elszenvedni a történet miatt, mert nem volt elég vér a pucájukban, hogy időben kiismerjék és habozás nélkül kidobják. Mindig nevetek azon, amikor viszonzásként az EU-val, vagy Sorossal jönnek, mert, ha ezek úgy akarták volna, Orbánról csak lehetőségként beszélhetne a magyar nép. Valójában a G-nek nagyobb hatalma kerekedett az összeharácsolt tőke hátterében, amit mondjuk jóra is használhatott volna, de fene tudja miért (nekem csak az a logikus magyarázat, hogy túltolta itt is, és zsarolják, ill. ténylegesen beleőrült) nem tette. Most már késő játszani a faltörő kost, ráadásul a covid árnyékában nem is hatásos… Így jár az, aki úgy növi túl önmagát, hogy már nem képes tartani a lépést!

    Az, hogy a magyar ember nagyjából az USA átlagpolgárának az értelmi és érzelmi szintjén van, itt talán senkinek sem szorul magyarázatra. Nem a géniuszokra gondolok, akik rögvest itt hagyják ezt a kádervilágot, hanem azokra, akik a jelenleg tapasztalható útra kormányozták a nemzetet. Mert nélkülük biztosan nem sikerült volna! A sorsunk most mindössze azon múlik, ki hajlandó több pénzt betolni a következő választásokra? Ha Soros bosszúból tényleg az ellenzék mögé áll, ha az EU-nak nüansznyit is számítunk, nem kérdés mi fog történni, s ugyanígy az sem, ha nem, és Orbánék tovább tudják akadálytalanul tolni az agymosást. Alapvetően mindegy is, a kisemberre így is úgy is ugyanaz a sanyarú következmény vár. Nekem csak az hozna megkönnyebbülést, hogy végre nem ezeket a buta seggeket kellene látni és hallgatni, hanem jönne egy kis változatosság. Persze tudom, a segg attól még segg marad…

    Pride jól látja az emberek egyre nagyobb kilátástalanságát és a „nép türelmének” fogyatkozását. Számomra az a kérdés, meddig lehet majd külföldön munkát vállalni, mi lesz itt, ha ezek az emberek megbélyegeztetnek, s emiatt itthon kell maradniuk? Gyurcsány elől el lehetett szaladni, de ezt nem biztos, hogy a távolabbi jövőben is meg lehet majd tenni! Azt gondolom, bárki beláthatja, ilyen esetben a polgárháború elkerülhetetlen, s a politikai elitünk kellően ostoba ahhoz, hogy ezt ne megakadályozni, hanem épp tüzelni szándékozza. Ma már azt sem merem tiszta szívvel búcsúzóul leírni, hogy: „Szebb jövőt!”

  6. Már régóta az a véleményem Orbán viselkedéséről, hogy olyan, mint az a rossz gyerek, aki csak abból ért, ha kap egy jókora pofont. Az „ejnye-bejnye” meg az egyéb rosszallást kifejező szidások leperegnek róla mint vízfesték a falról eső idején. Az EU, bár jól tudta mi zajlik nálunk, (Orbán bánatára nálunk nem valósítható meg az, mint Észak-Koreában, hogy néhány kósza híren kívül semmi nem szivárog ki az országban történtekről), mégsem tett eddig komoly válaszlépéseket, nem utolsósorban nyilván a német ipari lobbi nyomásának engedve. Mostanra viszont odáig jutottunk, hogy az egész EU rendszerével sikerült kibaszni, amit sokan nyilván sokáig nem fognak elfelejteni nekünk. A napokban hallottam külföldön élő ismerősöktől, (Németország) hogy milyen pokoli negatív sajtónk van. Orbán saját hatalmának megtartása érdekében mindent hajlandó feláldozni, bármi árat megad azért (persze a cehhet nem ő állja) hogy megtartsa a Karmelita kolostort. Nem véletlenül vonult ő a várba, ostromra és tartós állóháborúra készülve. Ki fog ez a fickó véreztetni minket, pedig nem kellene mást tennünk, csak lassan végre megérteni, ő egy öregedő és fáradó hatalom és megalomániás fazon, akit el lehet söpörni illetve el lehet és el kell majdan számoltatni.
    U.I.: Mi lesz ha a Putyin körül keringő hírek igazak? (Súlyos betegség, hatalomátadás.) A fotelből nézhetjük végig, amint a haldokló szibériai tigrist a falka többi része cafatokra szaggatja. Orbán ezzel elvesztené egyik fontos keleti szövetségesét.

  7. Kicsi az esélye annak a forgatókönyvnek, hogy az autógyárak elmennek innen,de van rá esély.
    A spanyol, olasz, görög, portugál, francia idegenforgalom rövid időn belül nem fogja visszaszerezni turistáit. Viszont a felszabaduló munkaerővel valamit kezdeni kell és a kieső bevétel pótlását is meg kell oldani.
    Ha felötlik bennük, hogy jól jönne nekik néhány összeszerelő üzem, akkor a jelenlegi politikai helyzetben lehetséges, hogy a gyárakat elköltöztetik.

    Tavaszi záráskor írtam, hogy a kukta szelepét lezárták, ami annyit jelent, a lázadó természetűek a hatalom nyakán maradnak. Amit most itt többen feszegettek, az elégedetlenkedők indulata zavargásokhoz vezethet, a vírushelyzet miatt nem tudnak elmenni a nyomás egyre csak nő.

  8. 5. Horváth Csongor
    „Az EU Orbánt, mint problémát, régen megoldhatta volna. ”
    Orbán önmagában nem jelentett volna akadályt, már régen eltüntették volna. Viszont ott áll a háta mögött az izraeli kormány és kapcsolatrendszere. Zseniálisan meglátta a globalista és a cionista (nacionalista) zsidóság közötti ellentétet. Ma Magyarország Izrael lándzsájának európai hegye, addig ez így is marad, amíg nem változnak meg jelentősen az erőviszonyok (a mostani amerikai váltás még kevés ehhez).
    Az ellenzék pedig semmit sem változott, semmit sem tanult. Míg Orbán odafigyel arra, hogy közvetlenül ne sarcolja népet, addig a másik oldal (valószínűleg a felsőbbrendűségi ideológiájából következően) tesz az intézkedései következményeire, hiszen ő az élcsapat, a hülye tömeg meg úgysem fogná fel, hogy mi a jó neki (lásd a fővárosban is).
    Ha megváltoznak az erőviszonyok és Orbán bukik, akkor a hatalomra kerültek gyorsan közutálatnak fognak örvendeni (a beígért Kánaán elmarad, sajnos megint nem lesz pénz semmire sem), akkor csak két lehetőség kínálkozik. Vagy beletörődni abba, hogy Ukrajnává válunk, az országot teljesen kirabolják, vagy ez ellen fellázad a nép. Utóbbi esetben viszont meg lehet védeni a demokráciát, nincs gond a továbbiakban.

  9. 6: Gilgames:
    Bár nem szeretek sztereotípiával élni, de elképzelhetőnek tartom, hogy viselkedésére származása (családi háttere) lehet a magyarázat.

    8: Károly:
    Bolondok lennének a milliárdokból felépített csarnokokat itt hagyni, s új munkaerőt betanítani, amikor itt fejlesztést is végeznek (ahhoz meg agyak is kellenek).
    Sokkal egyszerűbb és nyereséges lesz, ha egyszerűen a forint gyengülésével ránk szabaduló infláció mellett nem adnak béremelést, ill. csak minimálisat. Nincsenek is a tavalyihoz hasonó optimista hangú egyeztetések a minimálbér jövő évi alakításáról, ugyanakkor az Euró már ma is 360 Ft felett van!
    ———————————————————————–
    MÁS:
    És lám – lám:
    https://index.hu/kulfold/2020/11/28/farizadeh_iran_atomprogram_gyilkossag_izrael/
    Itt a magyarázat arra az USA repülőgépre, aminek a szaúdi érkezésére Bálint pár napja felhívta a figyelmünket! Ma már így intézik a dolgokat, de vajon a másik félnek is lesz türelme ezekhez a sunyi lépésekhez?

  10. Re:7 Csongor
    Teljesen mindegy ki van a hatalmon ha migrálsz, max politikai menekült leszel Kanadában, mint Tomcat… 🙂

    Amit problémának látok az az, hogy az elit átment kishörcsögbe, miközben megy a nemzeti majd megvédjük a magyarokat propaganda. Másik brancs még ennél is rosszabb, ők még arra sem adnak, hogy megvédjük a magyarokat propagandát tolják, hanem maximális vazallust csinálnának az országból. A mai rövid korszakban ez egyenlő lenne a öngyilkossággal, szemben a lassú kivérzéssel, amit a hörcsög elit csinál most…

    Mi a megoldás? Van egyáltalán megoldás?
    Szerintem van, de ez out of the box megoldás, és még ehhez nem jött el az idő…

  11. A fő kérdés, hogy mi lesz a V4-ek sorsa. Csehország és Szlovákia már kvázi a másik oldalon áll, Lengyelország egyenlőre kitart (meddig?). Bálint szavai most kezdenek alakot ölteni, és aki nem csak saját magával van elfoglalva, hanem a külpolitikát is figyeli, annak kezd világosodni a történet, és ezzel együtt beborulni …

  12. Óriási pofára esés lenne egy EU kilépés. A jelenlegi bér-bumm csak annak köszönhető, hogy kiegyenlítődés zajlik, mert bárki bármikor kimehet, így nem tud nagy bérkülönbség kialakulni. A gazdasági teljesítményünk minden propaganda ellenére siralmas vergődés, a dollárban mért GDP-nk kevesebb mint 2008-ban (tavaly sikerült elérnünk először, több mint 10 év kellett hozzá!). Ha kilépünk, és megnehezedik a külföldi munkavállalás, eltűnik a kiegyenlítő hatás, és a bérek nemhogy stagnálni, hanem zuhanni fognak.

  13. Kérlek cáfoljátok a cikkben leírtakat (főleg ami a címben áll):
    https://www.zeit.de/2020/49/viktor-orban-ungarn-europa-corona-hilfe-angela-merkel-menschenrechte
    A cikk kivonata magyar nyelven:
    https://kuruc.info/r/2/221168/

    És ahogy Gyurcsány barátotok anno megmondta el lehet innen menni…
    És tényleg nyitva vannak a határok munkavállalási céllal, aki itt nem boldogul, nyugaton bebizonyíthatja, hogy nem benne van a hiba, hanem az itteni rendszerben.
    Hivatalos EU-s statisztikák szerint eddig kb. 100.000 magyar munkavállaló döntött így.

  14. 14

    Egy multinacionális vallalat felépít egy lakótelepet Magyarorszagon – nem tudom van e ilyen – ez csak egy példa a gazdasagi tevékenységre.
    A profitjat pedig – horribile dictu – kiviszi az orszagból.
    Akarmilyen pénz visznek ki,annak az ellenértékét itt hagyjak, nem gratis kapták a pénzt, mint az orszag a brüsszeli apanazst.
    A lakótelep itt marad !
    Ne dőljünk mar be, a füles gulyás hamis érveinek !

  15. A 9-es hsz-ban Kakukk által leírt problémakör állhat nemcsak a honi, de a világ sorsának alakításában is szerepet játszó folyamatok mögött. Itt fog sokminen eldőlni, nem a vírus kapcsán, hiába sokan ott keresik, ill. mögötte vélik fellelni az összeesküvést.
    Annyival kiegészíteném, hogy nem kizárólag zsidó üzleti érdekekről lehet itt szó, maximum ők merik felvállaltan képviselni azt. De emiatt Bálint félelmei és aggodalma reflektorfénybe kerül! És kedves Uraim, bizony a mi napjainkat illetően (Orbánnal vagy nélküle) megint zivataros esztendők bontakoznak ki. Ha megkeressük a felelősöket egy polgárháború is garantálható. Ami a HUXITOT illeti, sztem. kizárt, mert az senkinek sem érdeke, amiatt azonnal lángba borulna az ország.
    Orbánnak hamarosan Ausztria helyett a lengyel laboratóriumot kell figyelnie, ha egyáltalán talpon akar maradni 2022-ig.

    Mennyivel okosabb és elegánsabb lett volna, ha a mohóságból engedve, lassúbb léptekkel haladva, kompromisszumokat is kötve engedi ez a pöffeszkedő, kitömött pocakkal őszülő, kétlábon járó politikai nagycirkusz, hogy a kormányzáshoz -legalább párton belül- mások is hozzáférjenek…

  16. 1. Pride,

    „Gyarmathy kolléga empátiája vadidegen emberek felé pontosan addig tart, amíg..”

    Érdekes, hogy az én empátiámmal van a gondod. Elhiszem, hogy téged nem érdekel néhány ezer halott, sőt akár 50 000 sem.
    De ha ennyire ne empátiáskodjunk, akkor engem miért érdekeljen, hogy te és még néhány százezer magyar éhezik, fázik, nélkülöz?
    Az empátia hiánya csak a vírus áldozataira terjedjen ki? Miért?

    Gyarmathy kollégának van tartaléka akár az egész jövő évet kihúzni, miért érdekelje Pride kolléga gondja? Főleg ha pride kolléga Gyarmathy kolléga idős rokonainak holttestén keresztül szeretné a saját munkahelyét és anyagi boldogulását menteni?

    De nehogy félreérts, én nem akarlak bántani. Csak nehogy már az empátiát állítsd szembe a gazdasági válsággal.
    A lezárások és járványügyi intézkedések miatt vannak iszonyatos helyzetben százezrek Magyarországon?

    Olvasd el ezt feltétlen, hogy láss:

    https://nepszava.hu/3100379_thenardierek-a-nyomorultak-i

    Kicsit hosszú, de kegyetlenül rámutat arra, hogy kit és mit kéne hibáztatni.

  17. Tibor bá,

    Röviden, tömören rámutattál a kialakult helyzetre.

    Azt látni kell, hogy Orbán egyszerűen nem tehet mást. Ha nem vétóz, akkor biztosan bukja az úniós pénzt, mert minden épeszű ember látja, hogy Magyarország már régen nem jogállam.
    Orbán hírtelen sarokba lett szorítva. Ha nem vétóz, akkor pénz sincs, de még a jogállami vizsgálat feltárja és kiteszi az ablakba, egész Európa ablakába, hogy mit művelt a regnálása 10 évében.

    Eddig az EU pénzéből és(a magyar adófizetőkéből) az EU hallgatólagos jóváhagyásával felépítette a Neofeudalista Magyarországát, amiben ő van a hierarchia csúcsán. A fél országot ellopta, most teszi rá a kezét az egyetemek vagyonára, a természetvédelmi területek értékesebb részeire. A napokban lopja el az évi többszázmilliárdos üzletet, a komplett hulladékfeldolgozási iparágat.

    És most az Únió hírtelen kikötötte, hogy Brüsszeltől pénzt csak jogállam kaphat.
    Nem véletlen írta Orbán Merkelnek, amit idéztél is, hogy amit tőle kérnek, az az öngyilkosság. Sarokba szorult, így egyszerűen nem tehet mást, mint vétóz.

  18. Tibor bá’ nem csak Ti vagytok igy és nem az elsők.
    A németek első gyarmata Görögország, és ne tolongjatok mert itt van még a virus és senki sem akar virusos lenni.
    Igen, német gyarmatok vagyunk, ahol a németek is „mások” gyarmata. Vajon kié a német gyarmat a gyarmataival együtt?

    „…Orbánnak nincs többé helye az Unióban.”

    Talán nem is olyan rossz Unión kívül maradni amint rövidesen tele lesz az Unió a beszállitott új muszlim hónfoglalokkal.
    Görögország lakossága a 8O.-as évek elejéig – amikor visszatelepültünk Lengyelorszgból – 98% görög orthodox keresztény volt. Hazám az eu. és a NATO első alapitó tagjai között volt.
    Most 2O2O -ban Athénban a főváros 25% -a, legális és illegális külföldi.
    Vannak olyan körzetek, ahol már az 5O% idegen – főleg albánok, afgánok, pakisztániak.
    Már itt is megjelentek az úgynevezett „No-go zónák”.
    Amint a kritikus számuk elbillenti az egyensúlyt az eu. országaiban jöhet KÁOSZ.
    Ajaj lesz ilyen országban élni. Életre halálra megy a harc majd.
    Európa népeinek a küzdelme apokaliptikus méreteket kell öltenie, olyanokat, hogy végül az életben maradt emberek térdre borulva kérjék a békét, a nyugalomat, MINDENÁRON.

    KÁOSZ -on át a győzelembe az ÚJ VILÁGREND-ért.
    Hip Hip Hurrá!

  19. 21: L.S.:
    A fene egyen meg! Észak-Koreába nem teszi be a lábát sem Soros, sem az NGO-k, sem a buzik, sem a menekültek… Sőt, az Eu sem! Miért nem költözöl Kimék birodalmába, hiszen ott minden olyan tiszta és nemzeti?

  20. 22. Horváth Csongor

    „A fene egyen meg!…

    Tisztelt Horváth Csongor

    Nem akarok én sehová elköltözni. A szeretett hazámat akarom, senki másét. A hazámat akarom amelyben őslakosok vagyunk emberemlékezet óta és ha kell újra és újra életünket is feláldozzuk érte.
    Aki feladja az alapvető szabadságát az átmeneti biztonságért, az nem érdemel se szabadságot, se biztonságot.
    Oda menjenek Ők és a nemzetközi bérencesei.
    Ha nem tartozol hozzájuk, „Kimék birodalma” helyett javasolnám Japánt vagy Svájcot.

  21. Ingatlanárak, használt kocsik árai szárnyalnak, szigetnél maradtak az ukránok, hol itt a válság?
    Létezik az hogy pénznyomtatással elkendőzik az egészet?

  22. 23:
    És Izland az már smafu?? Pedig ott nonpluszultra geotermikus fűtés is lenne… 🙂
    ————————-
    Úgy értékeled, hogy Japán nem tartozik a globális rendszerbe? Na ezt kifejthetnéd, erre kíváncsi vagyok, miért gondolod így! Főleg, miután az autógyáraikat a franciákkal összefűzték és jól be is fürödtek vele… A múltjukról nem is beszélve!

    Amit agitációként leírsz, azt nem lehet és talán nem is szabad viszont támadni, hiszen alapvető bölcsességek és igazságok fogalmazódnak meg benne. Ugyanakkor -s most maradjunk földiidnél göröghonban- nem elfoglalták a területeiteket, hanem legitim Kormányotok hozza/ta a döntéseket, amelyek a mai állapotokhoz vezettek (sok görög emiatt nyilván nem is értene egyet veled)!
    Miért rajtam/tunk kéred ezt számon? Miért nem Görögországban látnál szívesen pl. egy orbáni hibrid rezsimet – illiberális demokráciát, szabad nemzeti érdekeket, vagy nevezzük, ahogy szeretnéd? Miét érzed úgy, hogy jelentősége van annak, hogy a távoli Kárpát-medencében mi történik, ha nem vagy sem haszonélvezője, sem elszenvedője az ehoni történéseknek? Vajon miért nem jelölted meg Magyarországot, a NER-ét a kívánatos helyek között?

  23. 25. Horvath Csongor
    „Úgy értékeled, hogy Japán nem tartozik a globális rendszerbe?
    Na ezt kifejthetnéd, erre kíváncsi vagyok, miért gondolod így!”

    Tisztelt Horvath Csongor

    Japán talán az egyetlen ország a Földünkön amely határozottan,
    szintiszta öszinteséggel elszigeteli magát a muzulmán világszemlélettöl.
    Ez okból tilos muszlim hitü embernek Japánban élnie, punk-tum.

    Svájcot is javasoltam mivel ott a kormányuk ilyen fontos témában
    népszavazást kért.
    Svájc népének a döntését kormányaik tisztelik és megvédik.
    Görögországban ellenben a bábkormányok az utolsó 4O évben
    csupán egyszer mertek csak egy témában népszavazást kérni.
    A baloldali pártnak a vezetője Ciprasz „elvtárs-úr” és egyben
    miniszterelnöknek 17 órájába sem telt és a nép akaratát
    a szemétkosárba dobta.

    „Miért rajtam/tunk kéred ezt számon? …”

    Semmit sem kérek számotokon.
    Egyáltalán nem avatkoztam bele a „szájkaratétokban” mivel
    nem ismerem a belügyeiteket és nem szabad nekem külföldinek
    ebbe beleavatkoznom.
    Ha beleavatkoznék sörösgyuszi szintjére süllyednék.

    Tisztelt Horvath Csongor

    Ugy látszik nem értetted hozzászólásomnak a lényegét.
    21.L.S.
    Hazámnak az eu. szekerébe csatolása vesztét hozta.
    Nem ilyen Európát álmodtunk mi Görögök és ezt akármelyik
    közvélemény kutatás is alátámasztja.
    Csupán ezt az üzenet akartam küldeni a szeretett magyar népnek.
    Tanuljanak a balsorsunkon amig nem késő.

  24. Na gyerekek:
    https://index.hu/belfold/2020/11/29/egeszsegugyi_szolgalati_jogviszony_kormanyrendelet/
    Ezek után majd nem csak tanárnak nem megy senki, hanem vakbolond lesz az is, aki az egészségügyi hivatást választja.
    Vajon a következő a közműszolgáltatói szektor lesz?

    Készüljünk egy forradalomra.
    Van kellő motiváció és indulat a népben, csak egy szikra kell, ami begyújtja a dinamitot. Orbán egy gyenge, jelentéktelen alakká zsugorodott, figyelni kell, nehogy megint illetéktelen kezekbe kerüljön minden!

  25. 21. L.S.

    „Talán nem is olyan rossz Unión kívül maradni ..”

    Nem is tudom miért nem lépett már ki az országod az únióból, ha ennyire nem jó ez az intézmény.
    Igaz szembenézni az ősellenség Törökországgal, ami ráadásul muszlim ország és migránsok milliói dekkolnak ott, mindezt únió nélkül, az milyen lenne?

    De a bejegyzés témájához is kapcsolódva, Orbán szerencsétlenségére az únió elleni harcában a magyar közvélemény nem nagyon támogatja, még saját szavazói jelentős része sem, tehát ha túlzásba viszi a harcot, szembe találja magát saját népével is. A kilépéstől pedig szerintem még retteg is és nem csak a pénz miatt.

  26. 26. Anonymus,

    Azt képzelik, hogy diktálhatnak mindenkinek és nyírbálhatják a jogait.

    Pedig az eü pont az a szektor, akinek dolgozóit tárt karokkal várják nyugat Európa legtöbb országában a gazdasági válság közepén is. Majd kormányrendelettel megtiltják részükre a külföldi munkavállalást is?

    24. Akkor Sem,

    A pénznyomtatás megy valóban és közben szárnyalnak az árak. Ez utóbbi az inlációs várakozás miatt van, magyarán félnek az emberek, hogy pénzük hírtelen értéktelenedni kezd, ezért vásárolnak ingatlant, autót, értékesebb ingóságokat, ami árfelhajtó hatású.
    Ez ott figyelhető meg, ahol pénzbőség van. Viszont Magyarországon nincs túl sok pénz az embereknél, így bármikor beindulhat egy komolyabb deflációs folyamat.

  27. 29. Gyarmathy

    Orbán kezdi érezni, hogy túllőtt a célon.
    A kormány szinte mindenben engedett „látszólag” a MOK-kal történő egyeztetés során.

    https://telex.hu/belfold/2020/11/27/pinter-sandor-level-magyar-orvosi-kamara-egeszsegugyi-jogszabalyok-kincses-gyula

    Persze a cikk a szokásos fideszes véggel záródik.
    Anonymusnak teljesen igaza van, ahogy neked is.
    Azonban ha szorul a hurok akkor bizony bármit megtilthatnak.

    A vagyon vagy egyéb pénzeszközök ingatlanba történő átváltása nem fog működni ez esetben.
    Ez a válság nem olyan mint az eddigiek. Látszik, hogy csak dobozon belül tudnak gondolkodni.
    Defláció valóban előállhat egy ideig, egy rövid ideig Magyarországon. De azért itt sincs olyan termeléskapacitás és-bőség, hogy ez tartós legyen. Kivéve talán a mezőgazdaságot, de ott a hazai piac szűkösebb igénye és az élelmiszeripar termelési sajátosságai miatt nem éreztetheti a hatását.

    Háborús esetekben, pánikban(ami kezdődik) mindig az inflációs várakozások erősödnek hihetetlen mértékben. Az arany fog inkább itthon is megugrani, meg a disznó ára(bár abban most tényleg túltermeltünk).
    Ha lenne pénzem a feldolgozóiparban látnék fantáziát.
    Ki is váltom az őstermelőimet feldolgozott húskészítmények előállítására is. csak papíron muszáj, hogy a saját portékád legyen.

  28. 30. Balázs,

    Szerintem az építőiparban (építőanyagok, munkabér) és az ingatlanpiacon lesz defláció. Az élelmiszereket illetően viszont további áremelkedés várható, főleg az importból származók fognak drágulni (a romló forint miatt). Ugyanez a gyógyszerekkel.
    Tehát a napi cikkek drágulnak, emiatt a rossz anyagi körülmények között élők és a válság miatt munkájukat vesztett emberek többségének nyomora egyre nő.

    Te meg fogsz élni, csak egészség legyen, meg közbiztonság.

  29. 29 – 30:
    Én a gyógyszer hiányra spekulálnék. Gyógyszergyári részvénybe lehet menekíteni a készpénzt.

  30. 2 Mosógépszerelő: „De azért az nekem fölöttébb furcsa , hogy eddig nem derült ki,nem fogalmazódott meg feketén fehéren konkrétan, hogy mitől nem vagyunk jogallam és mitől lennénk azok.” – Na ez az! Pont ezt mondja a Fidesz is!

    Én nem mondom, hogy a kormány mindent jól csinál, meg hogy igazuk van, de az azért mégiscsak furcsa jogállamisági mechanizmus, hogy nincs leírva konkrétan, feketén-fehéren, hogy mitől jogállam a jogállam, és mikor szűnik meg az lenni. Ez ebben a formában csak egy gumiszabály, amit bármikor bárkire rá lehet sütni.

    8 Károly: „De azért az nekem fölöttébb furcsa , hogy eddig nem derült ki,nem fogalmazódott meg feketén fehéren konkrétan, hogy mitől nem vagyunk jogallam és mitől lennénk azok.” – Igen kicsi. Egy gyár költöztetése irgalmatlan költség és termeléskiesés. Ahogy zuhan a forint, a magyar munkaerő olcsóságával a spanyolok se tudnak versenyezni. Az autóipar egyébként is leszállóágban. Előbb fog az egész Audi leépíteni, gyárakat bezárni, mint hogy elköltöztessék.

    5. Horváth Csongor “Az EU Orbánt, mint problémát, régen megoldhatta volna. ” – Tényleg, Csongor, ezt hogy is gondolod? Küldhettek volna rá bérgyilkost? Vagy mi?

  31. 33 – Ábel:
    Elég sok fogalom van amit nem definiálunk, de mindenki tudja, hogy mit jelent. Például, mit jelent az, hogy „éhezik” vagy „udvarias”. 24 órája nem evett, vagy 48? Előre köszön vagy előre enged? Ha az ügyészség nem vizsgál ki egy korrupciót az megfelel, esetleg legfelső bírónak kineveznek valakit, aki még életében nem ítélkezett, de feltétlen híve a miniszterelnöknek? És, ha évente foltozzák az alkotmányt? Esetleg a választási törvényt állandóan módosítják testreszabási céllal?

  32. Jó poszt, én nagyon utálom O1G-t és a sleppjét. Meg a Fide$$ maffiát is.
    Az alábbi videók nem tartoznak szorosan a poszthoz (bár valamennyire igen), de az Orbán-maffia-lopás-sikkasztás-hataloméhség(hatalomvágy)-stb. dolgokról rántja le a leplet, ezekre világít rá. Akinek van rájuk ideje megnézni, tanulságos videók.

    az Orbán-család ismeretlen története | első rész

    az Orbán-család ismeretlen története | második rész
    *https://www.youtube.com/watch?v=W6DShLlS3I0

    Ha Orbán elveszíti ezt a vitát, rengeteg pénzt bukik a kormány
    *https://www.youtube.com/watch?v=Xw0__GO0v_I

    Patthelyzet: mismásol vagy bekeményít Brüsszel?
    Vétóval fenyegeti Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki az Európai Unió következő 7 éves költségvetésének elfogadását, ugyanis a magyar és lengyel kormányfő elfogadhatatlannak tartja a jogállamisági mechanizmus feltételeit. Az Európai Parlament és az északi tagállamok viszont hajthatatlannak tűnnek a kérdésben, és úgy érzik, nem szabad tovább tétlenül nézni, ahogy Magyarország és Lengyelország folyamatosan megsértik az unió alapértékeit.
    *https://www.youtube.com/watch?v=k3-X0vdy-sU

    A Fidesz története 2006-2010
    *https://www.youtube.com/watch?v=-lkKPzpc-M4

    A sorozat korábbi részeit itt találod:

    1988-90: *https://www.youtube.com/watch?v=NxqvnfjxKzQ
    1990-98: *https://www.youtube.com/watch?v=Dfp8IJ99NpQ
    1998-2002 – első rész: *https://www.youtube.com/watch?v=LCPsGUv0rkI
    1998-2002 – második rész: *https://www.youtube.com/watch?v=2Yd4hlBnWeY
    2002-2006: *https://www.youtube.com/watch?v=XaxQAyTHU0Q

    A maffia-politizálás magyar atyja – bemutatjuk Simicska Lajost! | első rész
    *https://www.youtube.com/watch?v=KgNnhzs47LU

    A maffia-politizálás magyar atyja – bemutatjuk Simicska Lajost! | második rész
    *https://www.youtube.com/watch?v=SSPfQyvBQQg

    És még sok érdekes videó itt:
    *https://www.youtube.com/channel/UCEFpEvuosfPGlV1VyUF6QOA/videos

  33. 34: Akkor tessék ezeket leírni egy listába, és definiálni egy küszüböt, hogy mitől kezdve elfogadhatatlan! Esetleg egy pontrendszert, mint a közlekedési szabálytalanságoknál.

    Ha törvényt hoznak arról, hogy éhezni tilos, akkor bizony írják bele azt is, hogy hány órát!

    De így, hogy csak általánosan megfogalmazzák, aztán az aktuális kormányokra bízzák, hogy most akkor valakit jogállamtiprónak ítélnek-e, az tényleg az önkény melegágya.

    Egyébként a gyakori alkotmánymódosítás csak nevetséges, de önmagában nem jogállamiatlan.

  34. 36: Ábel:
    Az alábbiak sajnos nem saját gondolataim, de ennél jobban nem tudom neked reprezentálni a problémát:
    Ugye a törvénykönyvben nincs konkrétan leírva, hogy délelőtt 10 órakor a falu ABC-je előtt nem pisálunk. Valahogy mégsem jut eszébe ezt egyetlen jogalkotónak sem konkrétan definiálni, ill. ennek ellenére senki sem teszi meg. Ha mégis akadna ilyen elvetemült, nem kérdés, hogy kérdőre vonják érte, de minimum diliházba zárják egy időre…

    Az EU-nak nem kell Orbán ellen bérgyilkost rendelni (elfelejtetted, hogy én nem vagyok összeesküvés hívő!), elegendő elzárni a pénzcsapokat. Amivel most előálltak, s ahogyan most összezártak, már jópár évvel ezelőtt megtehették volna. Nyilván Te is tudod, hogy manapság választást nyerni alapvetően pénz kérdése. Ha az EU, Soros, bárki nagyobb összegeket szánt volna egy általa indított kampányra, mint amit Orbán korábban eszközként be tudott tolni, ez az ember egy ismeretlen senki lenne. Kiszimatolva a lehetőséget és érzékelve az EU politikai életének kényelmes és nehézkes voltát, kiskirállyá avanzsálta magát. De bármennyire is haboznak és tökölnek az EU döntéshozói, azért csak lépnek ők is. S olyankor nagyot tudnak taposni, de mint már többször megfogalmaztam, ennek kárvallottai nem Orbán és klubtagsága lesznek, hanem az a sok barika, akik még mindig elhiszik, hogy ez az ember az egyetlen létező megoldás Magyarország minden problémájára.

    Hihetetlen számomra, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült elérnie, hogy ebből az országból egy buta, bezárt, belterjes és sokszor bunkó, facebookcsoport legyen, a gondolkodók (akikre építkezésben, újító ötletek alkotásában egyáltalán számítani lehetett) pedig teljesen háttérbe szoruljanak. Már nincs olyan ágazat, ahol ez ne következett volna be! Persze, volt is már ilyen, meg még lehet rosszabb is. De ahogyan Csau, Kádár, s Lenin törekvései is csúfosan végződtek, megnyugtatlak, ez sem fog szebb hagyatékkal zárulni. Kérdés, hogy időben kiszállunk -e még belőle? Szálasi népe nem tette, Kádár népe nem tette… És Ti kedves „Orbán népe”, mit fogtok most csinálni?! Tovább az orbáni úton? Ez lenne a helyes, és még inkább a számunkra megfelelő, hosszútávon kedvező irány? Meglátjuk, meglátjuk, sőt hamar megtapasztaljuk…

    Írod:
    „Egyébként a gyakori alkotmánymódosítás csak nevetséges, de önmagában nem jogállamiatlan.”
    – Ez a szemléletmód már önmagában probléma! Ezért ostorozom a népet, ez nem egyedül Orbán dilemmája!

  35. Re:37 Csongor
    Azért az a maga módján elég vicces, hogy a demokráciára a belterjes dekandens képmutató nyugati politikai elit akar minket megtanítani…
    Valahogy ezek az arcok nem túl hitelesek számomra, főleg ha megkapargatja az ember picit a múltjukat…

    Ezek a gumifrázisok arról szólnak, hogy a globalista elit ott üti a nemzeti(nem magyar specifikus) elitet ahol csak tudja, és ha éppen Orbán lehet, akkor Orbánt, ha Trumpot, akkor Trumpot. Megjegyzem van ám itt csodálkozás, ha a fejlett nyugati világból idejönnek turistaskodni Orbánisztánba, mert rendkívül egyoldalú és tendenciózusan negatív a külföldi sajtónk.
    Lölö és társa Ltd. külön történet, itt hibázott véleményem szerint leginkább. Ha ezt nem csinálta volna így, bevonulhatott volna a nemzeti panteonba.

  36. 37: De igen, van jogszabály a köztéri vizelésről: „aki a közterületen vagy nyilvános helyen a közerkölcsbe ütköző magatartást tanúsít, vagy a közterületet beszennyezi, 50 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható.”

    Nem azt mondom, hogy minden egyes cselekményt külön-külön kell definiálni, időre és helyre szabályozva, de a megfelelő általánosságban igenis meg kellene határozni a jogállamisági kritériumokat. És nem csak azon behajtani, akinek nem tetszik a politikája.

    Megjegyzem, hogy szerintem a jogállam egyik legsúlyosabb sérülése a bíróságok korrupciója és igazságtalan ítéletei. Ami vastagon ott volt már 2010 előtt is, ahogy arról Tibor bá is többször írt. Független bíróság is lehet korrupt és igazságtalan.

    A Népszabadság és az Index kicsinálása után valóban nem hiteles a kormány szájából, hogy nálunk nagyobb a sajtószabadság. De abban van igazság, hogy haladóéknál is legalább annyira torz a sajtó összetétele. Annyi a különbség, hogy azt nem pártok kontrollálják, hanem inkább fordítva. De azt ki szavazta meg, hogy milyen beállítottságú cikkek íródjanak? Az se demokratikus.

    38: Van benne igazság, de azért a Lölő előtti kép se volt sokkal szebb. Hogy Simicska döntött mindenben, jogszabályokat rendelt meg.

  37. 39. Ábel,

    A jogállami kritériumok is elég jól le vannak fektetve az úniós szerződésben többek között, amit Magyarország elfogadott és aláírt a belépéskor.

    Az, hogy ez a jogállamiság csak egy homályos valami, gumifogalom, meg ilyesmi, azt csak a fidesz propaganda hangoztatja, amit dajtással együtt bevettetek. A relativizálás, csúsztatás, elkenés, ez a fidesz módszere.

    Ahol 117 milliárd (117 000 000 000) forint közpénzből a köz(pénz) televízióból ömlik a mocskos hazugság és kormánypropaganda, ahová ellenzéki be nem teheti a lábát, ott miről beszélünk még?
    Ahol a főügyész Orbán haverja és szotyolatársa, ott miről beszélünk?

    Nem sorolom tovább, bár lehetne jó sokáig, de aki ennyiből nem ért és még 2020 végén is relativizálgat, annak mindegy is.

  38. 39: Ábel:
    Itt lényegében magad is elismered a jogállamiság sérülését, több példát is hozol rá.
    Egyetlen ellenérved maradt: mások is loptak, csaltak, akkor mindenkinek szabad.
    Akkor most újra megkérdezem:
    Ez lenne a helyes, és még inkább a számunkra megfelelő, hosszútávon kedvező irány?

  39. Re:40 Gyarmathy
    Ne vedd magadra ;­) , de sokaknak itt annyira elhomályosítja a Fidesz gyűlölet a látását, hogy bármit is csinál a Fidesz, az csak rossz lehet. 😉

    Nincs itt semmi politikai relativizálás részemről, csak azt látom, hogy mi nácik vagyunk ha a migrókat nem engedjük össze vissza vonulni, ellenben sógoréknál csak nyitott kapuk vannak( hogy migrózzak egy jót 🙂 ). Nálunk dúl a nácifasizmus, miközben a galloknál lenyiszálják a tanárok fejét, és zsidóként élve nem jönnél ki egy nem létező no-go zónából. Nálunk nincs szabad sajtó, miközben itt szidhatod nyugodtan Orbánt. Soroljam még a politikai lózungokat? 🙂
    BBC és CNN karöltve a megtestesült igaz mondás ugye? 🙂 Nem pénzeli őket senki, csak úgy véletlenül lejt ott is egy felé a nézőpont.
    Ellenzéki bevonulás és tragikomikus hanyatt esés inkább szánalmas, mint sem számonkérendő. Érdekes módon a Kétfarkúak trollkodása lement élő adásban:
    https://www.youtube.com/watch?v=NVpVppc29tY

    Amúgy teljesen félre érted a relativizálást. Én a nyugati gumiérvelős sérül a demokrácia lózungokra értem a relatív fogalmát, mintsem azt, hogy a hazai elit milyen stikliket csinál. Ott nincs mit relativizálni, egyszerű mint a faék, nettó hörcsögöset játszanak, amit jól lefedeznek a törvényalkotással, hisz jogászok a fiúk… Ezen köztünk nincs vita, ellenben a „nyugati” fröcsögést nem nagyon szeretem, főleg ha olyan alakok mondják, mint Juncker és társai, valahogy nem hitelesek…

    Re:39
    Lölő előtt is volt élet, nem tagadás, de előtte a másik brancs gazdasági elitje is sepregette bőszen össze az adóforintokat. Egyik talán legkártékonyabb alak Kapolyi volt, neki köszönhetjük, hogy több mrd dollár értékű „titán érc” hagyta el az országot, és majdnem összeomlott a karszt víz rendszer a Dunántúlon…

    Re:41 Csongor
    Van megoldás, de attól tartok ez még Viktoréknak sem tetszene… 🙂
    Ha eljön az ideje, észre fogod te magad is venni.

  40. 42: Dajtás:
    Nem vagyunk hülyék, nem szeretnénk migránstelepeket, érzékenyítő tréningeket, és más maffiaporontyokat sem hatalomhoz juttatni, de Orbán minden határt átlépett és magától nem tágít. Jelenléte politikailag és lassan gazdaságilag is egyértelműen káros, hátráltató. Alig tudsz olyan dolgokat mondani, ami nem saját érdekeit szolgálná, az én szememben emiatt nem több, az általa sokszor felemlegetett nyavajás „diplomás kommunistáknál”! A pártállamát hadd ne ekézzem tovább…

    Nekem speciel semmi bajom és ellenvetésem nem lenne egy Varga Mihály által vezetett Fidesszel, ill. magyar Kormánnyal! Egy Rogánt, Szíjjártót, Némethet, vagy Kocsist ellenben a közelébe sem engednék… Kövér, Áder, vagy akár Semjén… 🙂
    Az igazságügyi miniszter maradhatna, mert jó nő, ráadásul nem hülye. Kíváncsi lennék, akkor is így tolná -e a propagandát, ha nem lenne „gazdája”, lásd korábban Lázárt.

    Mindenki Simicskát emlegeti fel, s arra senki sem gondol, mi lesz, ha egyszer összekap Mészárossal?

  41. Re:43 Csongor
    Nem is rád gondolok. 🙂
    Sokszor írtam már, a Fideszt nem külső erő fogja leváltani, hanem belső puccs fogja megbuktatni. Fák soha sem nőhetnek az égig, avagy semmi sem tart örökké.

    Varga Judit pedig valóban jó nő. 🙂

  42. dajtás,

    Vaóó, én lennék elhomályosítva? Elég egzakt érveket mondtam, melyik részét nem érted?
    És hogy jönnek ide a migrik? Megint csak a fidesz propaganda köszön vissza az írásodból.

    „Én a nyugati gumiérvelős sérül a demokrácia lózungokra értem a relatív fogalmát…”

    Nocsak, miféle lózungok? Gondolom az origón ovastál erről, vagy az m1-ben mondták.

    Barátom – mondja valaki Orbánnak – miért tetted pincsikutyáddá a főügyészséget? És az Alkotmánybíróságot? Miért tetted propagandacsöveddé a közmédiát az adófizetők pénzéből jól kitömve? Miért építesz feudalizmust, ellopva a fél országot és magad alá gyűrve az állam intézményeit?

    Orbán: Ezek lózungok, meg egyébként is: migrácsok, migráncsok, Soros, migrácsok, libernyákok. 😀 .

  43. 43. Csongor,

    Simicska szerintem nem csap össze senkivel már. Kifizették (kapott negyvenvalahány milliárdot, ha jól emlékszem, de lehet, hogy többet, nagyságrend ilyesmi), aztán örül ha él még egy darabig a széthízott testével.

    Persze ettől még a többi regnáló oligarcha kisgömböc összecsaphat, egymásnak eshet, főleg ha történik valami Orbánnal.

    Találó egyébként a posztba betett kép. Ha ránéz az ember, már már szánalmat érez. Hová süllyedt ez az ember…

  44. Re:45
    Serial Gyuri bácsit kihagytam, az emberünk amúgy is csupa szívjóság, igazi letéteményese az emberiségnek. 🙂

    Migrók Orbánttól függetlenül komoly probléma, amit a nyugatiak fél vállról vesznek, sőt egyesek még támogatják is.
    Ezt kifigurázni olyan, mintha arról viccelődnél, hogy a hóhérnak nem is éles a bárdja, sőt ő valójában csak egy agysebész.
    Ez amúgy ez komplett elmebaj, Bálint nem véletlenül mondja azt amit az arab tenger közepéről. Orbán ezt nagyon élesen látta, ami a közeljövőben kifejezetten jól fog jönni még.

    TV-t lassan 10 éve nem nézek, Origot akkor olvasók, ha át akarom érezni az kádári Népszabadságos nosztalgiát, szóval ez sem jött be.

    Elhiszem hogy nehezen fogható fel, de Orbánon túl is van progresszív jobboldaliság, ami nem vak a jelenlegi stiklikre, de mivel ez még nem létező politikai formáció, így marad a fidesz birka stigma, ha valaki ebben akarna mozogni.
    Megjegyzem én ebbe se férnék bele, de legyen ez az én bajom…

  45. 47: Dajtás:
    „Orbán ezt nagyon élesen látta, ami a közeljövőben kifejezetten jól fog jönni még.”
    – Nem az ő ötlete! Ha nem ülik meg a fővárosi fejpályudvarakat a horda első hírnökei, fel sem figyelt volna erre a problémára. Ez az egész a pénzről szól. Ha pénze lenne belőle, vagy akár pénze lesz belőle, majd csak kamillázol! 🙂
    Korábban én is mindig zseniálisnak tartottam a húzásait, de amióta alaposabban végig követtem, mikor – mit – miért és hogyan tett, egy olyan kép bontakozott ki róla, mint bármelyik 90-es években tevékenykedő bűnözőről. Portik börtönben ül, pedig a két ember alkata nem sokban különbözik. Talán abban közös lesz a sorsuk, hogy végül beleőrülnek az erőszakkal épített világukba.

    A jobboldal azért működött mégis jól, mert értelmes emberek sorakoztak fel mögéjük, és segítették a munkájukat. Ez mára eltűnt, a horda nem több, mint Gyurcsány csapata volt 2010-ben (Veres, Kóka, Kósáné, Kuncze, stb.). Én bízom benne, hogy a sorsuk is ugyanígy alakul, s Feri sem tud végül visszamászni az ablakon. Azt, hogy melyik oldal fiataljai lesznek képesek helyt állni a jövőben még nem tudni. Sajnos, ami körvonalazódik, az a veszekedés fennmaradása, ami a jelenlegi középkorúak generációját nem sok jóval kecsegteti.

  46. Re 43

    Az a baj, hogy a két Vargán kívül nem nagyon lehet értelmes embereket felsorolni a Fideszben (vagy legalábbis a vezető pozíciókban). Az összes normális, önálló gondolattal rendelkező ember háttérbe vonult, vagy oda lett szorítva. Egyre több „alkoholista párttitkár” kinézetű arc jelenik meg, amiket látván kiráz a hideg…

  47. Re:48 Csongor
    Régebben amikor még nem annyira kontraszelektált tanácsadói gárdával dolgozott, akkor kicsit másként mentek a dolgok, de hogy ma ki és milyen tanácsokat ad nem tudom, de látszik az eredménye. 🙂
    Egy dolog biztos, hogy a holdudvar a zsebét tömi, és nagy ívben le van kakkantva a „nép egyszerű gyermeke”, aminek az lesz a következménye, hogy előbb utóbb a „varázs” el fog tűnni, és akkor lesz igazán nagy pofára esés.
    Kettő út maradt mára, ami vagy „baloldali” fordulat lesz Gyurcsánnyal az élén, vagy önként lemondanak, és valami baromi más lesz helyette.
    Rajtuk múlik mit lépnek…

  48. Re: Tibor bá’
    Szerintem nem, van annyira gőgös, hogy Klára asszonyt egyből félre tolja, amint vérszagot kap, hogy minimális esélye is lenne a hatalomra kerülésre.
    Már most látszik, hogy maga alá gyűrte az MSZP-t, Jobbikkal szövetséget kötött(ez nettó arcon köpése a jobbikos tábornak), Momentumos fiúkat jelenleg megpróbálja beidomítani (szegények egy fekete öves szocialistával nem tudnak mit kezdeni), és valljuk be a zöldfülű brigád erre nincs felkészülve.

    Gyurcsánnyal egy apró ici pici probléma van, hogy az „összefogás” kb egyenlő DK-val, és a DK egyenlő Gyurcsánnyal, ami azt vonja maga után hogy a 22-es választásokon kb a félholt Fidesz szavazókat is be fogják tolni a szavazó fülkébe egy X-ért. 🙂

  49. 52: Szerintem ez egyszerűsítés. Azért a Fletó nem ennyire nagy formátumú karakter.

    Én inkább azt látom problémának, hogy az egész ellenzék mögött szabadkőműves felforgatás áll, de a momentum mögött biztos. De azon se csodálkoznék, ha kiderülnek, hogy maga Orbán is az.

  50. Re:53 Ábel
    Fletó minden hibája ellenére nem hülye, és a politikai intrikákhoz jól ért szemben a Momentummal. Ismeri a hazai terepet, jól kiigazodik benne, és kellően vastag a bőre, és piszkos a keze, hogy ne féljen némi trükközéstől. 🙂

    Momentumosok külföldön kistafírozott fiúk, globalista neoliberális vonalat nyomják, amit nem nehéz kitalálni, hogy honnan fújják nekik a passzát szelet. 🙂
    Szoktam volt mondani, a Momentum az újjá született neoSZDSZ formáció, de a DK-s holdudvarban is biztosan van valami, mert anno nagyon tolták az európai egyesült államok mantrát, de szerintem nem egy frakcióba tartoznak a Momentummal, mert jól láthatóan súrlódások vannak köztük. Ha tippelnem kellene, akkor a DK az öregedő és a Momentum az öregedők helyére pályázó társaság lehet. Ezért ütik egymást, mert bandavezér cserét szeretnének, de az öregek még elég erősek ahhoz, hogy a taknyosoknak lekeverjenek néhány pofont. 🙂

  51. Re:55
    Klasszik karakter gyilkosság, Borkai után szabadon. 🙂
    Van egy sanda gyanúm, hogy nincs néppárti/szociáldemokrata/zöldpárti/liberális/hupikék párti orgia parti, hanem vannak EP-s partik, így kellően kompromittálódnak minden oldalról. Azért kíváncsi lennék hogy kikkel ütötte el a „szabad idejét”,
    nem véletlenül névtelen a pasas(ki is mondott le nem túl rég? 🙂 ).

  52. 55 – 56:
    Szájer elismerte, s ne legyen Borkai 2. belőle, megelőzően lemondott. Ettől még rájuk fog égni.

    Sztem. nincsenek véletlenek! A gépezet az ellenoldalról elindult…Talán Ábel vetette fel múltkor nekem, hogy bérgyilkost küldenének? Dehogy! Itt van több példa is rá, hogyan teszik rendbe egymás közt a dolgokat ezek a szentek.

    Dajtással egyetértve én is úgy gondolom, van az a klub, ahol ezek egy követ fújnak, s néha kifingatják egymást, ha a még nagyobbak érdeke ezt lehetővé teszi…

  53. 57. Csongor,

    Az a szépséghibája ennek, hogy a karaktergyilkolászás a fidesz évek óta bejáratott csúcsfegyvere.

    Ezek meg olyan ügyek, amikor valódi undorító dolgok derülnek ki ezen ‘jobboldali’ és nagyon ‘keresztény’ emberekről. Úgyhogy beindult-e valami gépezet vagy sem, aki szelet vet, vihart arat.

    Orbánnak ma is nehéz napja lesz.

  54. Re:57 Csongor
    Holló hollónak nem vájja ki a szemét, de mivel itt egyik holló kivájta a másik szemét számítok arra, hogy most nagyon de nagyon keresik a másik oldalon azt a fogást, amivel vissza lehet adni a pofont.
    Egy dolog biztos, ha kellően belelendülnek a sz.rdobálásba, akkor annyira mocskos lesz mindenki, hogy lerombolják a maradék demokráciába vetett hitet a kedves hőn szeretett politikusaink. 😉

    Re:58
    Politikai karakter gyilkosságot eddig is csináltak, de szexuális perverziók kiteregetése eddig nem volt jellemző. Borkait se az „összefogás” meszelte el, hanem az üzleti szféra irányából kapta a támadást, ezért a Szájer ügy egy új fejezet a lejáratásban.
    Amúgy ez úgy hiányzott Vityának, mint az üveges tótnak a hanyatt esés, konzervatív keresztény körökben nem szokás grupikra járni(nyíltan biztosan nem), baloldalt ezzel nehezebb lejáratni, mert azok csak simán „szabad szelleműek”. Most mit fog gondolni szegény Marika néni, hogy Szájer Jóska kivel hempergett (előre látom, hogy a nagyon fanatik fideszesek elkezdik relativizálni a dolgot, hogy „amikor én fiatal voltam, akkor a falu bikájaként hány nő volt meg”, stb,stb 🙂 )

    Én minimum arra számítok, hogy valamelyik baloldai prominensről kiderül, hogy buzi/pedo/nőverő(ja az nem 🙂 ), mert az ütne csak igazán.

  55. Dajtás:
    Az jutott még eszembe, hogy elképzelhető, Orbán mégsem kezelte profiként a hazai zsidóságban meghúzódó ellenérdekeket.
    Lázár J. bejelentésre készül. Kíváncsian várom…
    Biztosan a vásárhelyi kombínókról fog mondani valamit! 🙂
    Én tényleg komolyan tartok attól, hogy eljön a nap, amikor a frankón kitömött oligarchái is neki (s ezen keresztül az országnak) mennek.

  56. Re: Csongor
    Régóta mondom már, hogy belülről lesz megpuccsolva a Fidesz.
    Előbb utóbb elege lesz a néma többségnek abból, hogy mit művelnek.

  57. 59. dajtás,

    Az üveges tóton jót mulattam 🙂

    Itt már kevés lesz valamelyik magyar politikai ellenfélről valamit kiteregetni. Meg ha itt beindult valami lejáratás, akkor magasabb és profibb körből érkezett, nem magyar ellenzékből.

    Egyébként csapataik harcban állnak már több hete a brüsszeli hordák ellen, ez meg ugye pár napos történet. Ekkora támadási felületet adni?

    Azért Szájeréknél a családi életet és erkölcsöket sem irigylem valahogy. Ha nekik ez a konzervatívizmus, akkor én nem tudom mi vagyok.

  58. 60. Csongor,

    EGy ocsmány hazudozásra, az ország félrevezetésére, az ország vagyonának és erőforrásainak ellopására, hatalommal való visszaélésre, erőpolitizálásra, tömegek jogfosztására és anyagi kihasználására épített szervezet lehet-e tartós?

    Biztos, hogy erőszakos és csúnya vége lesz.

  59. 63 szerintem egyszerűen csak lesz egy választás, amit elveszítenek, és utána jön más. Ahogy fletó lelépett, különösebb elszámoltatás nélkül.

  60. 64 – Ábel:
    Te olyan Orbán rajongó vagy, aki most nem tudja mit tegyen. Tehát szidja Gyurcsányt. Orbánhoz képest Gyurcsány nem kispályás volt, hanem egy gyűjtögető méhecske.

  61. 64.
    Biztosan, aztán szépen visznek mindent. A Balatont, Velencei tavat, az egyetemek vagyonát, komplett iparágakat, dohánybizniszt, szerencsejáték üzletágat, szemétszállítást és feldolgozó iparágat, és ki tudja még meddig lehetne folytatni.

    Ne reménykedj, amit az ország vetett, azt le is fogja aratni.

  62. 59. dajtás
    „előre látom, hogy a nagyon fanatik fideszesek elkezdik relativizálni a dolgot, hogy “amikor én fiatal voltam, akkor a falu bikájaként hány nő volt meg””
    ebben az esetben ezt kicsit nehezebb lenne relativizálni: „A rendezvényen helyi lapok információi szerint 25-en vettek részt, főként férfiak. Brüsszeli sajtóértesülések szerint a buli helyszíne a Le Detour nevű melegbár volt”
    https://telex.hu/belfold/2020/12/01/szajer-jozsef-kozlemenyben-reagalt

  63. 64-65:
    Elszámoltatás itt nem lesz (sohasem volt), max. a későbbi törikönyvek lehozzák az igazság több árnyalatát is Orbán politikájáról…
    Focihuligános randalírozásra számítok, meg arra, hogy pl. az SZFE visszafoglalásakor majd beállnak a fiatalok mellé olyanok, akik akár fegyverre – fegyvert foghatnak a „biztonsági őrökkel” szemben. Nekem ez épp elég lesz ahhoz, hogy a félelmeim beigazolódjanak.

    De most nincs napirenden a dolog, hiszen az átlag magyar ember el vagyon foglalva a víruskával, vagy a megszorítások kevesek nekik, vagy épp fulladoznak tőle (nem hiába megy a politika megint kényszerűen a nép nyomásának irányába, a szakmai érvekkel szemben). Ahogy a dal mondja: „Hogy mi lesz a vége nem tudom…”
    Persze dehogynem, itt sokan tudjuk, hiszen a biológia nem ismeri a részrehajlás, ill. a hit fogalmait!

    Elmosolyodtam a mai sajtón is:
    Kormányoldal: Mindössze 2,5% fertőzöttet találtak a tesztelt közösségekben.
    Ellenzéki sajtó: 4000-nél is nagyobb számú fertőzöttet szűrtek ki a teszteken.
    Hát igen, de nálam egyre megy honnan nézed… a halottak száma stagnál. A statisztika ferde, a tesztek ferdék, egyetlen egyenes és biztos pont, hogy az Ünnepek ismét felfutást fognak hozni, teljesen mindegy, hogy ez hány haláleset regisztrálását jelenti, s az emberek kezdenek idehaza is teljesen kifulladni. A gazd. visszaesés a lazaság ellenére máris több, mint 5%, s ez megint egy riasztó adat, nem túl szép jövőkép az Újévre.

  64. Re:68
    Ha ez igaz, akkor még rázósabb a téma. 🙂
    Ezt már nehezebb lesz kimagyarázni…
    Diplomaták is voltak a buliban, érdekes lenne a névsor.
    Ez a razzia nem véletlen volt, biztosan Serial Gyuri bácsi intézte, hogy borsot törjön Vitya orra alá. 😉

  65. Lázár bejelentése vaklárma volt. Vagy szóltak neki, hogy most tényleg csak a villamosról beszélhet? Lehet, hogy ez is Soros terelése? 🙂
    https://index.hu/belfold/2020/12/01/lazar_janos_villamos_hodmezovasarhely_szeged/
    Ez egy belső hatalomátvételhez igen soványka lenne, de még kampányfogásnak is csalódás… Olyan érzésem van így a covid hírek, Szájer tisztelendő Úr, és a szokásos politikai csinnadratta közepette, mintha egy (tragi)komédia előadásának statisztája lennék.

  66. 65: Nem szidom Gyurcsányt, hanem felhozom, mint közelmúltbeli példát. Akiről sokan azt gondoltuk, hogy egyrészt végérvényesen tönkreteszi az országot, másrészt, ha valaki végre börtönbe kerül, az ő lesz.
    Aztán az élet ment tovább. 99%-ig biztos vagyok benne, hogy ugyanez lesz a Fidesszel is pepitában. Kétségbe vagytok itt esve, meg mindenféle polgárháborút vízionáltok, de egyszer csak vége lesz, és nem lesz semmi balhé.

    Nem mondom, hogy mindent jól csinálnak, vannak piszkos ügyeik. De volt is, lesz is rosszabb.

    66: A biznisz eddig is volt valakiké, eztán is lesz valakiké. Eddig se az enyém volt, eztán se lesz. Nekem kb. mindegy, hogy amikor szökőévente eljutok egy hotelba egy hétvégére, az kinek hajt hasznot. Illetve akkor már inkább lehetőleg magyar legyen.

    Ez a Szájer sztori elég kínos, de szerintem inkább vicces, mint súlyos. Tényleg az a helyzet egyébként, hogy ha balos lenne, még a javára is írnák, csak a gyülekezési szabálysértésért kellene pirulnia kicsit. Lemondott, szegénykét nem fogjuk többet választani, de lehet, hogy jobb is lesz így neki. Pedig olyan tüchtig Széchenyis feje van…

  67. 72: Ábel:
    Nekem épp elég volt Gyurcsány alatt a mindennapossá váló köztéri csetepaté, a tv ostrom és következményei. Nem vágyom ilyesmire soha többé! Nyilván vége lesz, annak is vége volt…
    „Ez a Szájer sztori elég kínos, de szerintem inkább vicces, mint súlyos.”
    – Ez a mondat viszont sztem. súlyos tévedés! Arra mutat rá, hogy itt a felelősség és tisztesség még nagyon hosszú ideig ismeretlenek lesznek nemcsak a közéletben, de a közgondolkodásban is.

    A következmények rendkívül kiábrándítóak voltak akkor is, és most szörnyű megélnem, hogy egy évtized elteltével sem jutottunk közelebb semmihez! Sőt.

  68. 73: ” Arra mutat rá, hogy itt a felelősség és tisztesség még nagyon hosszú ideig ismeretlenek lesznek nemcsak a közéletben, de a közgondolkodásban is.” – Lemondott. Milyen felelősségvállalást hiányolsz még? Ha kiadják a mentelmi jogát, akkor el fognak járni vele a gyülekezés meg a kábítószer miatt is, akár ő használta, akár más tette a táskájába. Ha nem, nem, ahogy a törvényből kijön – tudod, jogállam.

    A politikusi karrierjének így is, úgy is vége, pedig szerintem nem súlyosabb a sztori mint egy diákcsíny. Persze, nem diák.

    A homoszexuális gangbangeket viszont csak a tízparancsolat tiltja, a világi törvények nem. Peche van szegénynek, hogy pont jobboldaliként homokos. De ott van pl. Yiannopoulos is, aztán mekkora sztár már!

    Gyurcsányra visszatérve: én ott voltam az utcán minden este 2006 szept. 18-tól okt. 23-ig. Végül csak neki lett igaza: meguntuk, és hazamentünk. Nem ebbe bukott bele, hanem abba, hogy elcseszte a gazdaságot, aztán a válság is a nyakukba jött.

    2006 őszének számomra az a tanulsága, hogy semmi értelme tüntetni. Aki kormányon van, az a következő választásig ott is marad, és addig az van, amit ő akar. A demokrácia kimerül abban, hogy négyévente megszavazhatjuk, hogy melyik rablóbanda uralkodjon rajtunk, miközben mindegyikről tudjuk, hogy gazemberek, csak az egyik egy kicsit kevésbé ellenszenves, kinek-kinek melyik. Ez a „demokrácia” egy szemétdomb, és mindig is az volt. És az USÁt elnézve, ott se jobb a helyzet semmivel se.

  69. 74.

    „felelősség és tisztesség még nagyon hosszú ideig ismeretlenek lesznek nemcsak a közéletben, de a közgondolkodásban is.”

    Észre sem vetted, hogy rólad beszélt Csongor? 😀

    De meg is erősítetted: „..szerintem nem súlyosabb a sztori mint egy diákcsíny.”

    Te mint jobboldali keresztény ember mondod, hogy egy nős ember brüsszeli kiküldetésen melegpartira jár és ez csupán diákcsíny?
    Mindezt a járványügyi szabályokat semmibe véve…

    A napokban hallottam egy megfogalmazást mely szerint Orbán és sleppje nem az ok, hanem a következmény, a végtermék. Az ország átlagos moráljának és főleg szavazói erkölcsének kikristályosodott eszenciája.

  70. 75: Vicces ez a kettős mérce. A buzikat mindenkinek szeretni kell, aki nem elég lelkes miattuk, az rögtön homofób. De ha egy fideszes politikusról derül ki, akkor rögtön a fejét követelitek?

    Én nem örülök annak, hogy van homoszexualitás, annak pláne nem, hogy egyre elfogadottabb, és a csapból is folyik. De ha már van, akkor valahogy együtt kell vele élni.

    Paráznaság, erkölcstelenség, persze. De miután nem BTK kategória, mégis mi egyebet vártok el azon túl, hogy vége a politikusi karrierjének?

    Persze, a járványügyi szabályokat be kell tartani, egy politikus meg mutasson példát. De tényleg meg vagytok lepve, hogy ők is emberből vannak, és hibáznak?

    Ha ő lenne a következő miniszterlnök jelölt, nem szavaznék rá, de ilyen veszély nem fenyeget. Tényleg nem tudom, mit vártok. Mi lenne szerintetek a helyes hozzáállás részemről?

  71. 74.& 75,

    Ki mint él úgy ítél!

    Jó éjszakát,

  72. Még az is vicces, hogy még a 444 is velem ért egyet abban, hogy ez vicces: „A fenti mondat sajnos nem méltó a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb politikai szexbotrányához, de ennek ellenére is javaslom, hogy mindenki olvassa el újra és újra egy kis vidámságért. 2020 nagyon rossz éve volt a világnak, tele szívfacsaróan szomorú hírekkel, így igazán megérdemeltünk valamit, amin mindannyian vérmérséklet szerint mosolyoghatunk, nevethetünk, vagy ordibálva nyeríthetünk, ahogy az utolsó percben rúgott gólok után szokás.”

    A balosok meg itt erkölcscsőszködnek? Na, ez is vicces!

  73. 76.
    Jámbor András Facebook posztja:
    „A helyzet az, hogy Szájer nyilatkozata kapcsán értékelhetnénk azt, hogy a botlás személyes ahogy írja, és mondhatnánk azt, hogy ne ez alapján értékeljük 30 éves pályafutását. Igen alapvetően az, hogy valaki egy szexorgián vesz részt az a magánügye, tök függetlenül attól, hogy milyen a szexuális irányultsága. Csak hát az a politikai közösség, amit most Szájer védeni akar, amelynek része, az mintha pont ezekbe a magánügyekbe akarna beleszólni. Mintha pont ezt tette volna pár hete az alaptörvény módosításával.
    Ez például egy elég rosszul öregedő pár hónapos Szájer idézet:
    „A nyugati kereszténydemokrácia sok tekintetben tévútra jutott a nemzet, emberi méltóság és a kereszténység ügyében, de nyugalom, itt vagyunk mi féknek. Figyelmeztetnünk kell őket, ha ezen az úton megyünk, akkor feladjuk teljes identitásunkat és beleolvadunk egy globálisan irányított, nem demokratikus társadalomba”
    Cinikusság egy Fidesz tagnak, egy szexorgia után, miután megsértette a törvényeket, és a hírek szerint menekülni próbált a rendőrök a fellelőségre vonás elől, ezt magánügyként kezelnie. Pont annyira cinikus, mint Szijjártó magánügye, az oligarcha luxusjachtján.
    Ha egy olyan pártnak vagyunk a tagjai, amelynek más tagjai eltiltanának embereket a szexuális irányultságuk miatt a gyerekválallástól, esetleg megbélyegeznek csoportokat a szexuális irányultságuk miatt, illetve nyíltan támogatják azokat a csoportokat, amelyek ezt teszik, akkor a saját szexuális irányultságunk már nehezen marad csak magánügy.
    Márpedig ha megnézzük a belga és holland híradásokat, megnézzük az inkriminált bár fotóit, akkor látjuk, hogy itt bizony, nem a Fidesz féle hamis keresztény erkölcsök által jónak bélyegzett szexuális irányultságról van szó.
    De persze igen, Szájernak pont magánügye az, hogy kivel fekszik le és kivel nem. A pártnak és a politikának, amit képvisel viszont része. És nem az ellenzék, vagy Soros, vagy a migránsok tették részévé, hanem mag a Fidesz tette politikájának részéve azt a fajta kereszténynek nevezett politikát, amely nem tekinti normálisnak a homoszexualitást.
    Ebben a sztoriban pont az az igazi ügy, amit Szájer védeni próbál. Nem Szájer magánügye az ügy, hanem Szájer és a Fidesz politikája, hogy mennyire cinikus, undoritó, és képmutató ez a rendszer. Hogy emberek életét tönkre tennék, elvennének jogokat tőlük, de közben a színfalak mögött a felépített hamis keresztény máz mögött, meg nincs gond ezzel. Ha a mi haverunk mehet, ha más csinálja erkölcstelen.
    A probléma nem Szájer magánügye, hanem a hazugság, amire ennek a rendszernek a gyűlöletpolitikája épül. „

  74. Értem már, mi a bajotok. Nem látjátok azt a lényeges megkülönböztetést, ami a Fidesz retorikáját és politikáját a homoszexualitással kapcsolatban kezdettől fogva jellemzi: egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy ki mit csinál a hálószobájában, vagy akármilyen partikon. Ez magánügy, az volt, és az is maradt.

    Az LGBT politika az, amit határozottan visszautasítanak és keményen lezárnak. Hogy a melegházasság nem házasság, hogy a gyerekeket ne rontsuk már meg, és ezek a politikai ügyek, amiket a meleglobbi vagy tíz éve egyre agresszívebben nyomat világszerte.

    És ezt nagyon helyesen teszik. Mert ez két teljesen különböző dolog.

    Sok meleg van még a világon, akik világosan látják, hogy az ő kapcsolataik lényegüket tekintve különböznek a házasságtól, és nem gondolják úgy, hogy ezekben a kapcsolatokban kellene gyereket vállalni. És teljesen igazuk van.

    Vannak politikailag konzervatív homoszexuálisok, mint pl. Milo Yiannopoulos. A baloldal epét hány tőle, nem csodálom, mert minden mondata (amit eddig olvastam tőle legalábbis) tűpontos, és az igazság erejével zúzza porrá a meleglobbi és általában a baloldal hazugságözönét. Hihetetlen hiteles fazon.

    Nos, Szájer távolról sem ilyen hiteles, miután nem volt őszinte, és nem vállalta fel nyilvánosan az élete sötét oldalát. De az az igazság, hogy megértem. Valószínűleg ő maga sem igen tudta elfogadni, küszködhetett vele, de hiába. Van ilyen, amikor az ember tudja valamiről, hogy rossz, de képtelen lemondani róla, és egyre mélyebbre süllyed. Ha személyes érintettségből tudta például, hogy milyen ártalmasak a drogok, akkor igaza is volt, hogy törvényi erővel tett a terjedésük ellen. Még ha gyenge is volt hozzá, hogy ellenálljon nekik.

  75. Ábel, most komolyan felnyitottad a szemem. Meg is sajnáltam szegény EP-képviselő urat. Csak bánt ez a fránya kognitív disszonancia… Neked hogyan sikerült leküzdeni?

  76. 80 Ábel
    Most nagyon az ördög ügyvédje voltál, azt tudod?
    Ez a világ felé inkább úgy jön le, hogy amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek…
    Akinek ilyen hajlamai vannak, attól elvárható lenne, hogy ne álljon be a Fidesz-KDMP kormány parlamenti képviselőjének…
    Az meg minősíti személyét, józan ítélőképességét, hogy nem volt neki elég tanulságnak Borkai meg Kaleta, bevállal egy ilyen kalandot…

  77. 80.
    Ábel

    Van az a szint, ahol az adott személy felsőbbrendű énje(pont személyén felülemelkedve, feljebb kapcsolódva)függetleníteni tudja magát a személytől és azon dolgaitól. De addigra a személy már nem sokat akar.

    Na ez nem az az eset!

    Szájer nem egy megvilágosodott politikus, hanem egy bort ivó és vizet prédikáló keresztény!, közéleti személy.
    Az általa megszavazott törvény a saját igényei ellen van. (Egyébként jó alkotmánymódosítás volt).
    Tehát ő csak pártfegyelemből szavazott..
    Vagy gondolod, olyan belátással bír, hogy ugyan buzi vagyok és drogozok de az nem számít?
    Egyedül az számít, hogy az országnak, az embereknek ezek a jók szabályok.Ebben az esetben meg egy őszintétlen fószer min. önmagával.
    Mindenképpen hiteltelen.

    Ha olyan fegyelmezett minek jár ilyen bulikba ebben a nehéz (Fidesznek) időkben?
    Könyörgöm egy országot képvisel!
    A jóakarói csak erre vártak, jól behúzták a csőbe.

    Vitya meg most még rosszabb tárgyalási helyzetben van a’ kötsööög’ júnióval.
    A gatyájában tarthatta volna a 2.eszét! Ennyire lehetne felelősségteljes
    Mr. delighted Ereszcsatorna!

    Egyre távolabb kerül a megnyert uniós pályázati pénzünk! Engem már csak ez érdekel. A hülyeségeik nem!

  78. Ábel:
    Olvasd el kérlek figyelmesen ezt a rövid, de mindent hitelesen magába foglaló leírást:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Szájer_József
    Különösen figyelj a tisztségekre, a kiadványokra (legfőképpen címükre), s ne ugorj át Fanni lánya, kvázi családos ember volta felett sem!

    Ami itt kibontakozik, az egy emberi sorstragédia! Hagyjuk, hogy az sem biztos, hogy ez a lelepleződés kizárólag a véletlen, mondhatni a vírushelyzet adta „belga jogállamiság” része. Ez az ember egy kiváló jogász, akinek a karrierje nemi identitása miatt derékba tört. Tipikus iskolapéldája annak a 22-es csapdájának, amire a Fidesz, mint pártszervezet a kereszténynek megnevezett politika irányvonalát telepítette, vagy inkább ráerőltette. A magánéletben egy emberi sors tragédiája, a politikában viszont annak a maffiakényszernek a következménye, amit a Fidesz és vezetője megalakulása óta képvisel. Kell Neked ennél szebb iskolapélda arra vonatkozóan, miért nem okos dolog skatulyákat készíteni és ezek alapján ítéleteket hozni, ill. embereket ennek elfogadására (mi több nem létező önazonosulásra) kényszeríteni?

    Az, hogy a társadalom gerince hozzád hasonlóan reagál, már csak hab a tortára… Persze, nevessünk egyet, mint Pista bácsi sonkás szendvicsén! Na ez az, ami pártállástól függetlenül elfogadhatatlan számomra, s lehetővé teszi, hogy amit fentebb leírtam, azt bárhol és bármikor felvállalhassam.

    Az ellenzék azért nem tud ebből nagyobb ügyet kreálni, mint aminek látszik, mert soraikban éppúgy fellelhetőek ezek az aberrációk (valószínűsítem, hogy a „klubtagság”, az ezzel járó életmód hozza), de legalább nem képmutatók. Tisztában vannak a tényekkel, s tudják, hogy ezt parancsra megváltoztatni nem lehet. Orbán ebben is mellényúlt, s a sok hiba most lassan, de biztosan ráég a körmére. A népe közerkölcse és iskolázottsága ellenben még jó ideig lehetővé teszi, hogy az ilyen problémákon 1-2 hónap kellemetlenséget követően átugorhasson. Ha Brüsszel ezzel próbál nyomást gyakorolni, nem fog sikerülni. Arra viszont kiváló, hogy a külföldi sajtón keresztül megalapozzanak egy olyan EU közvéleményt, ami az orbáni retorikát ignorálni fogja, s inkább Magyarország megbüntetését követelheti, ami nem Orbánnak jelent majd keserű következményeket. Tényleg jó ezen nagyokat derülni! 🙂

    Az ország Karácsonyra kinyit! Szabadok lehetünk! Alleluja!
    Ej, hiszen minden olyan jól alakul! Mosolyt a magyar emberek arcára! Csak nehogy a Kutyapárt választási szlogennek lenyúlja…

  79. Na tessék, erről beszéltem:
    https://citizengo.org/hu/fm/183818-fejezzek-be-az-europai-lmbtq-gyarmatositast?tcid=81145399

    „A homofóbia mint „uniós bűncselekmény” bevezetése.
    A homoszexuális kapcsolatok jogi elismerése minden európai országban. Ezt egy „a szülői státusz kölcsönös elismeréséről szóló” jogszabállyal tervezik elérni.
    A genderoktatás bevezetése az iskolákban.
    Tagállami szintű LMBTQI-stratégiák létrehozása és megvalósítása.
    Uniós források juttatása az LMBTQ-szervezeteknek.
    A helyreállítási alap felhasználása az LMBTQ-célok támogatására.”

    Nekem az a véleményem, hogy ha valaki homoszexuális politikusként is következetesen kiáll ez ellen, a normalitás mellett, a saját érintettsége ellenére, az ezért megbecsülést érdemel, nem megvetést.

  80. 85: Ábel:
    A teljesen elferdült véleményalkotásod miatt lassan alkalmazhatatlan lesz rád is az „értelmes emberek vitafóruma” jelző!
    Én többet nem reagálok az ilyen felvetésekre, mert politikai síkon nem célom meggyőzni senkit, de elképedek egyes megnyilatkozásokon, s azon, hogyan lehet ennyi idő után is beszopni a sajtó által generált problémákat, miközben az igazi gondok felett elsiklunk.

    Én nem szeretnék LMBTQ-t, nem szeretném Sorost kitüntetni, igazán ellenzéki kormányzásra sem vágyom. De tisztában vagyok azzal is, hogy adott folyamatokat és problémákat nem lehet törvénykezéssel és tiltással, ill. büntetés kilátásba helyezésével megszüntetni. A problémák eredeti okára kellene koncentrálni! De amíg így állnak sokan hozá, ez a „képmutató hadviselés” maradni fog, s ennek a káosznak és félelemnek az lesz a következménye, hogy az is, ami helyes volt és jó volt, hamarosan menni fog a lecsóba. S a felelős Áron nem Orbán lesz egyszemélyben, ahogyan kvázi a II.vh-út sem Hitler robbantotta ki, s nem is ő szenvedte el igazán a kötelezően vele járó vereséget!

  81. Csak hogy tisztázzuk: a paráználkodás bűn, a homoszexuális tevékenység bűn, a házasságtörés bűn. El kell majd számolnia velük Isten előtt, és a felesége előtt. De nem az én feladatom, hogy elítéljem érte, és nem is a tiétek.

    84 Csongor, elolvastam a wikipédia lapját. Nem látom át, hogy akár a tisztségeinek, akár a műveinek mi köze van a szexuális elhajlásaihoz.

    Van az úgy, hogy az ember életmódja nem illeszkedik az elveihez. Ilyenkor három stratégia lehetséges:
    1. Az ember az életmódját az elveihez igazítja
    2. Az elveit igazítja az életmódjához
    3. Egyiket se igazítja, hanem vállalja a kognitív disszonanciát mint életállapotot

    Nyilván az 1. a jellemes, tisztességes, kiváló megoldás. Sajnos nem mindenkinek sikerül. A 2, az elveket igazítani a bűnös élethez, az alávaló, könnyű megoldás. A 3. megoldás csúnya is, fájdalmas is, de még mindig jobb, mint a 2.

    Persze nem látok a fejébe, szívébe. Ha Szájer csak fegyelmből írta és szavazta meg a jó törvényeket, miközben az ellenkezőjét gondolta, az is sokkal jobb, mint ha a perverziót ültette volna törvénybe. Ahogy most az EU teszi.

    Hogy rontja az ország tárgyalási alapját? Lehet – de nem hiszem, hogy sokat lehet már rontani rajta. Amilyen a sajtónk mostanság Nyugaton…

  82. 87: Ábel:
    „Csak hogy tisztázzuk: a paráználkodás bűn, a homoszexuális tevékenység bűn, a házasságtörés bűn. El kell majd számolnia velük Isten előtt, és a felesége előtt. De nem az én feladatom, hogy elítéljem érte, és nem is a tiétek.”
    – Ezek a Biblia szerinti bűnök. Megítélésükre nem vállalkozom.

    „Van az úgy, hogy az ember életmódja nem illeszkedik az elveihez.
    (3.) Egyiket se igazítja, hanem vállalja a kognitív disszonanciát mint életállapotot.”
    – Ez viszont szerintem egy elég nagy bűn! Számomra elfogadhatatlan, s ennek elfogadása -fenntartom- sok XXI.sz-i probléma gyökere.

    Rszemről lezártam, ne vedd tiszteletlenségnak, de tényleg feleslegesnek érzem, hogy ilyen vonatkozásban vitatkozzunk. Élünk a saját szemléletünk, életutunk szerint, s bár sokaknak közben ezzel szenvedést, vagy éppen segítséget jelenthetünk, abban egyet kell értenem, hogy nem mi fogunk ítélkezni, maximum a saját életünk felett! Utóbbihoz viszont kell egy érettség, aminek az Istenhez közvetlenül nem sok köze lehet (bibliai értelemben sem).

  83. Hát akkor, én is nyilatkozok Szájer ügyben. 1) Ábel tipikus Orbán imádó, és mint ilyen minden meg tud magyarázni. Nem érdemes vele foglalkozni. 2) Amerikában, amikor a megválasztás előtt álló elnök jelölt kiválasztja munkatársait, feltesz egy kérdést, van-e a múltadba, visszamenőleg a középiskoláig olyan, amit ki lehet bányászni és fel lehet használni ellened? Ha van, felejts el. Orbánnak tudnia kellet Szájer „alkalmatlanságáról” mi a fenének küldte ki Brüsszelbe. És Szájer miért ment, de ha már ment akkor tudhatt volna, hogy ezt nem vállalhatja fel. Én nem vagyok homofób, semmi bajom a buzikkal, de azt tudni kell, hogy a nagy tömegek nem így gondolják. És akkor nem elég, hogy buzi partin vesz részt, de drog van nála, eresz csatornán menekül véres kézzel. Nevetséges figurává válik. Nem bűnt követ el, hanem hatalmas hibát.

  84. Nagyon meglepődnék, ha ez egy véletlen razzia lett volna. Valószínűbb, hogy a vétóval sikerült elérni azt az ingerküszöböt, aminél már nem az ‘ejnye-bejnye’ a válasz, ha Fideszes lennék, ezt figyelmeztetésnek tekinteném. Ha tovább megy a szájkarate, nem Szájer lesz az utolsó, akit a viselt dolgai miatt lecsuknak, szép sorban jön majd a többi Szíjjártóig bezáróan.
    Nem fognak hiányozni, de lassan szégyen lesz külföldön bevallani a származásunk. A napi-heti cikkezés Kaleta-Borkai-Lázár-Demeter-Szájer-Deutsch vonalon megteszi a hatását, pláne annak tükrében, hogy itthon fel sem merül a felelősségre vonásuk, ergó ha én random európai olvasó lennék, logikus lenne arra következtetnem, hogy ez a standard magyar nívó.
    Amíg nem kerül pont a költségvetés végére, addig érdekes december elé nézünk, mint egy kalendárium, csak csoki helyett kompromitálódótt fideszes arcokkal 🙂

  85. Szájernek ezennel beindult a szakrál-politikai, oktatási, civil, elembétékús, sittes karrierje.
    – Keresztény értelmiségiként , elmehet keresztény főpapnak. A „Csuhások térdre!” orbánparancsot, illetve annak folyományát, igy egy XXX (felnőtt) videón immár legálisan gyakorolhatja párttársain, amit használhatnak a diákok szexuális felvilágosítására egy keresztény iskolában.
    – Beállhat az Együttbe, legalizáljuk az extasi-t! projek preminiszterként.
    – Első sorban menetelhet a Gyűlölt Gyurcsánnyal a PRIDE-on.
    – Ha majd lesittelik, igazolt hozzáértése alapján állítható, arany élete lessz a börtömben.

    Amúgy igazi bárholmegélőember. Tökéletesen passzol a fidesz drogos, pedofil bűnözői közé.

  86. 89: Annyira Orbánimádó vagyok, hogy lépten nyomon rablóbandának titulálom őket is. Na mindegy, lépjünk…

    Szerintem 1990-ben amikor elkezdődött a történet, Szájernek még nem volt piszkos múltja, amit fel lehetett volna használni ellene. Talán még ő sem sejtette, hogy hova jut 30 év múlva.

    Persze, minden politikusnak feddhetetlennek kell látszani, de azért ez piszok nehéz lehet.

  87. Ábel.92
    „Persze, minden politikusnak feddhetetlennek kell látszani, de azért ez piszok nehéz lehet.”
    Nem fedhetetlennek kel LÁTSZANI, hanem annak kell lenni!!!! Közpénzből kap fizetést, amiért szolgálnia kellene a Közt. Nem ezt teszi, hanem segít diktatórikus törvények megalkotásával tönkretenni más emberek életét.

  88. 92

    Nem elkövetni köztörvényes bűncselekményt !
    Nem elkövetni tömeges állampolgári megbotránkozást kiváltó erkölcstelenséget !
    Ki az a Hős, aki még erre is képes ?
    LOL

  89. Fidesz – KDNP vasárnapi közleménye:

    „Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József.
    Teljes politikai közösségünk nevében köszönetet mondunk Szájer Józsefnek, akinek döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyet az európai politikai színtéren”

    Annyira szép így 2-3 nap távlatából.

  90. Re:95
    Miért mit írjanak? 🙂
    Egy falkába tartozik, még akkor is, ha éppen nem a szukák jönnek be neki. 😉

    Re:93
    Szlovákoknál is nagyon beindult a fűnyíró, Lölö kaliberű embereket vittek el a kommandósok politikusokkal karöltve. Lesz ez még így sem.

  91. 96. dajtás,

    „Miért mit írjanak?”

    Amit vasárnap írtak, világossá teszi, mennyire nem számítottak a közeli lelepleződésre.
    A kereszténydemokráciából két nap múlva ERESZténydemokrácia lett. 🙂

  92. 94: Ki beszél itt köztörvényes bűncselekményről? Persze, hogy azt nem szabad elkövetni!

    Ismertem egy lányt, akit azért rúgtak ki a rendőrségről, mert találtak róla egy képet a facebookon, amit valaki más töltött föl, amin a barátaival sörözött, és piros volt az arca. Azt mondták, hogy ebből úgy néz ki, mint aki részegeskedik, márpedig egy rendőrnek mindig feddhetetlennek kell lenni és látszani is.

    Ez egy olyan kritérium, amit szerintem senki nem tud teljesíteni. Aki mégis, az valószínűleg pszichopata.

    96: Ez nagyon szép, mint ahogy a románoknál is nagyon jó volt az optikája pár éve. Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor vajon valóban korrupciótlanítás zajlik-e vagy inkább annak álcázott politikai tisztogatás.

  93. Olvastam pár 444-es cikket is tegnap este a témában.

    Ők legalább őszinték. Nyíltan leírják, hogy semmi bajuk azzal, ha valaki buzi gruppenpartikban vesz részt, sőt a drogot se ítélik el. Azzal van bajuk, amilyen politikát csinált idáig a Fidesz az LMBT kapcsán eddig. Azt eddig is tudtuk, hogy nem tetszik nekik, nekem meg ezután is tetszik, úgyhogy tulajdonképpen a helyzet változatlan. Kaptunk egy gumicsontot, amin lehet rágódni meg röhögni, kinek-kinek humora és vérmérséklete szerint, ennyi.

  94. 99 -Ábel:
    Azzal nekem sincs bajom, ha egy férfi csalja a nejét, csoportos szexre jár, vagy éppen buzi, de ha mamut fizetésért politikus, akkor az országot ne tegye ki nevetség tárgyává külföldön.

  95. 99. Ábel,

    Persze, persze, nem az a gond, hogy valaki buzi.

    Az a gond, hogy a fidesz rendszerének lényege a hazugság.

    Ez derült ki tegnap.

    Azt állítják, hogy keresztények, konzervatívok, demokraták.

    És közben kiderült a fő zászlóvivőről, hogy liberális, deviáns, hazug.

    A rendszer lényege a hazugság.

  96. 100: A Fideszt és az országot vagy öt éve folyamatosan és egyre durvábban járatják le külföldön. Ez nyilván egy erős muníció, de ha nem lennénk a bögyükben, akkor valószínűleg nem teregették volna így ki.

    Azt gondolom, hogy a lejáratás részben jogos, mert tényleg okádnivaló, amit a Fidesz tett az ügyészséggel, a médiával vagy a termőföldekkel.

    Részben viszont pont azzal és azért támadják őket, amit jól csinálnak: a bevándorlók megállításával és az LGBT lobbinak való ellenállással.

    Világos, az ügy rontott a pozíciónkon. Ez van, majd csak lesz valahogy .

  97. 101. Ja, hogy a hazugság! Mert eddig azt gondoltuk, hogy az összes politikus igazmondóverseny-győztes. Csakis naiv bakfisok és butaságig őszinte emberek mehetnek politikusnak, gondoltuk eddig. Még jó, hogy most a Fideszről kiderült, hogy nem ilyenek! Na de a többi! Ők biztos az őszinteség szobrai! Mert politikus aztán más nem is lehet, ez, hogy a Szájer hazudott, ez valami abszolút váratlan és példátlan, kivételes dolog.

    Iletve, így jobban belegondolva, nem is vagyok olyan biztos a dologban. Hol volt a hazugság? Mikor mondta Szájer, hogy ő nem buzi? Vagy hogy nem szereti a gruppenpartikat? Én nem emlékszem, hogy ilyet olvastam volna tőle.

  98. Re:98 Ábel
    Ez nekem is eszembe jutott, de mivel a béka popója perspektívából nézzük a dolgokat, a „nagy képet” elég nehéz látni.
    Kicsit kikacsintva, innen a Földről nézve elég nehéz az egész világról véleményt alkotnunk, főleg úgy, hogy nem látjuk a 96%-át sem.

    Megjegyzem sokszor annyira torz a rólunk alkotott kép, hogy az már félelmetes.
    Keresztanyám a mezőgazzdaságba dolgozik, és anno egy dán meghívott szaki gumicsizmában és bérelt terepjáróval indult Csongrád felé, mert kb azt gondolta, hogy Bp után kb Mongólia fogja várni… Meg is lepődött rajta, mikor odaért, mert kicsit más kép fogadta, mint amire számított . 🙂

  99. Re:104
    Ez marha jó oldal, nem is ismertem.
    Tele van politikus bullshit munícióval. 🙂

    Ha kedves politikusaink természettudományos képzést kaptak volna, akkor nagyon más szemléletük lenne, mert idézve egyik volt tanárom szavait: ” Távvezeték belógás számítást képletét mondjad meg, nem érdekel a hadoválás, ez nem a büfé szak, ahol rizsázással ki tudod magadat magyarázni!” Milyen igaza volt… 🙂

  100. dajtás
    2020-12-02 – 14:19

    Hogy egy kicsit félrevigyem a témát…

    „” Távvezeték belógás számítást képletét mondjad meg, nem érdekel a hadoválás, ez nem a büfé szak, ahol rizsázással ki tudod magadat magyarázni!” Milyen igaza volt… ?”

    Nem volt igaza, nem képlet, hanem függvény. koszinusz hiperbolikusz
    Vagy mégis képlet?

    Csak játszok.

  101. 103. Ábel,

    Tetszik a zavartságod. 😀 Ahogy kimagyarázni próbálod, hogy a keresztény konzervatívizmus hírdetőjéről kiderült, hogy valójában egy liberális, deviáns alak. És hogy ebben valójában semmi különös nincs. 😀

    102. „Azt gondolom, hogy a lejáratás részben jogos, mert tényleg okádnivaló, amit a Fidesz tett az ügyészséggel, a médiával…”

    Na ugye, megy már ez is. Hogy a jogállam kritériumai nem annyira homályos dolgok, hanem nagyon is defíniálhatók és hogy mennyire világos(már számodra is), hogy ezeket a regnáló párt mennyire lábbal tapossa.

    Elképesztő látni mi zajlik az eddigi fideszes erőtérben. Teljes zavarodottság.

  102. Re:107 n/a
    Mérnöki tudományok többségében(ez se igaz így) nem kérnek matematikai levezetést, hanem egzakt formulákat használnak, amiben amennyire csak lehet le vannak egyszerűsítve a képletek. Persze a képlet nem csak oda van böfögve, ezt az órán kifejtik miért az ami, de egy vizsgán arra kíváncsi a tanár, hogy a nebuló ki tudja-e számolni, jelen esetben a belógást. Persze ha be akarsz vágódni a tanárnál, akkor lehet matematikai zsonglőrködéssel is játszani, de ez nem alapfeltétel.
    Anno tudtam, de most ne kérd rajtam számon a képletet… 🙂

  103. 108: Összvissz annyi derült ki róla, hogy vélhetően szexuálisan deviáns. Vélhetőe, mondom, mert a konkrét részletekről semmit nem lehet tudni. Le lettek írva szavak, hogy orgia, meg hasonlók, de hogy konkrétan mi történt, és mit csinált ő ebben, azt nem tudjuk. Még az is lehet, hogy gyakorlatilag semmit.

    De ha tényleg szexuálisan deviáns, az még mindig irreleváns a politikai munkássága szempontjából.

    Nézzük csak, milyen példa szerepel a lényegtelen konklúzió érvelési hibánál:
    „A miniszterelnök adóreformja lehet, hogy népszerű, ám szerintem házasságtörést követ el, miközben pénzzel vásárolja meg a nő hallgatását. A médiának inkább ezt kéne kivizsgálnia!”

  104. „A nemzetközi protokoll szerint már a brüsszeli orgia után este, de legkésőbb másnap reggelig mindenki értesült mindenről: mind a belga kormányzat, mind a magyar kormányzat információkat kapott a történtekről – mondta az ATV Híradónak Tarjányi Péter. A biztonságpolitikai szakértő szerint a tettenérést követően először a belga belügyminisztériumot kell értesítenie a brüsszeli rendőrségnek, ők rövid időn belül jelezhették a magyar nagykövetségnek, ahonnan perceken belül eljuthatott a drogparty híre a magyar kormány tisztségviselőihez.” (Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő).

    Tehát szombaton már tudott róla a fidesz.

    Így még ‘szebb’ a vasárnapi közleményük:

    „“Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József.
    Teljes politikai közösségünk nevében köszönetet mondunk Szájer Józsefnek, akinek döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyet az európai politikai színtéren”

  105. 112 – Gyamathy:
    Persze, mert azt hitték, nem fog kiderülni, ami normális esetben meg is történik, de most a „vétó időket járjuk”. 😀

  106. Csak kötözködök mert jólesik.
    Szívemből útalom a képmutató és aljas Fideszt.

    1. Bűncselekmény e a homoszexualitas ?
    2. Bűncselekmény e a személyes hasznalatra szant kis mennyiségű drog birtoklasa ?
    3. Bűncselekmény e a csoportos szex ?
    4. Bűncselekmény e a karantén szabalyok megsértése ?

    Tessék mondani az orgia az olyan mint a pokol

    Szerencsére azonban rosszindulatból nincsen hiany !
    – Könyörgöm ! Akasszuk fel !

  107. Re:16
    Más halálát ne kívánd se képletesen, se valóságban, akármennyire is utálsz valakit!

  108. 111 Gyarmathy
    Nekem meg az jutott eszembe Cipő tán szabadon, hogy Szájer kismadár, mond el, hogy merre jársz… 🙂

  109. 15 malleusorbis: „Bort iszik és vizet prédikál” – szó sincs róla.

    Sose mondta a Fidesz, hogy ne legyenek melegek. A 888-at olvasgatva egy időben még kifejezetten zavart is, hogy milyen melegbarát cikkek jelentek meg.
    Az álláspont, amit elfoglalnak nemcsak hiteles, de az egyetlen helyes, és ezt vallják itt többen is: Melegnek lenni lehet, mindenki egyénileg úgy oldja meg a magánéletét, ahogy neki az megfelel, a törvényi kereteken belül.
    De elutasítjuk a melegpropagandát, az előjogokat, a „házasságot”, az örökbefogadást, a megrontó jellegű szexuális felvilágosítást, a gyerekek agymosását a devianciákra, mert ezek nem felelnek meg a valóságnak és ellentmondanak a gyerekek legalapvetőbb érdekeinek.

  110. 121: Ábel:
    Toljad a „sok buzi” szekerét nyugodtan tovább, felőlem le is …. őket, de könyörgöm, ne itt!
    Ne itt tegyed ezt meg! Előre is köszönöm!

    Ez a fórum pont arról szól, hogy objektíven, meghatározható elvek mentén nézzük és ítéljük a világot, ill. annak történéseit. Amit most teszel, az pont ezt ássa alá, mert az általad korábban sokat felemlegetett kettős mércével mér. A libernyák, kommunista buzit lehetetlenítsük el, törvénykezzünk felette, de a fideszes buzi az erényes, és sose mondta, hogy bűn lenne, s őt még öleljük keblünkre is, mert lebuktatták (vagy csak szimplán ostoba volt és lebukott)? Vagy dobjuk be az általánosítást, hogy a kereszténységnek a buzulással nincs ám baja, csak bizonyos buzik miatt emeljünk szót, mert pl. a másságát önként felvállaló Alföldi az nehogy már színházat igazgasson, de (amíg) Szájerről nem derül ki, addig legyen szent, s ha már lebukott sajnálgassuk érte…
    Pfaj! Bűzlik nekem ez az egész, mint egy döglött hal! Pedig korábban sosem keltem ki a homokosok ellen, de az ilyen Szájerféle alakok miatt, na inkább lehiggadok…

    Az ádventi naptárunkban eddig volt fideszes zsidózó, homokos – kis drogos orgiázó, most már csak előjön a kihagyhatatlan pedofil kártya is. Ahogy a vatikáni dolgok korábban mentek, nem lepődnék meg azon sem, ha egy nagytiszteletű Úr lenne a következő stáció…

  111. 121 – Ábel:
    Fontold meg miket írsz. Ha így folytatod, nem sok jövőd marad itt. Aki ezek után még mindig a Fidesz fehérre sikálásán fáradozik, az nekem nagy lépétekkel töltögeti a hócipőmet. Az egy már megvolt, ez most a kettő.

  112. Szerintem ti mind tévedésben vagytok!!!
    Az az igazság, hogy a Szájerjózsit a Soros építette be a fideszbe annakidején. Napnál világosabb, hiszen a Szájer zsidó, buzi és ezért nem lehet más, csak liberálbolsevistaSzociMomentumosGyurcsányistaDéKás.
    A fidesz amúgy is jólelkúrta. Ha a Borkaizolit küldte volna a buzibárba – konspirálni a lengyelekkel meg az észtekkel- , az úgy lemászott volna az ereszcsatornán, mint a pinyt.
    És nehogy már lekonteózzátok, hogy nem ám sima Análon voltak a népek a buzibárban. Mert – ezt Brüsszelt alaposan ismerő libsibolsiként mondom – ezt szinte minden közparkban megkaphatják a derék diplomaták.

  113. Re:122 Csongor
    Én azon az állásponton vagyok, hogy négy fal között oda rakja/dugja a valaki valamijét ahova csak akarja, de az LMBTQ propaganda, amit egyre jobban nyomnak egy rendkívül szűk kisebbség érdekében, na az nem veszi be a gyomrom, és felemelem a szavamat miatta. Ebben Ábelnek teljesen igaza van.
    Anno írtam, hogy a buzikat csak pajzsnak használják, amivel a társadalmi morált, családot, kultúrát rombolják szét, hogy a népesség teljesen kiforduljon magából, plusz lenullázza a társadalmi immunitást.
    Ahol felemelik/támogatják a devianciát, az sehol se vezetett jóra…
    Elég nehéz nem észre venni, hogy ez a folyamat nem csak úgy „véletlenül” van, hanem szándékos, mondhatni a liberális tébolyda hozománya, ahogy a túltolt PC, vagy a safe place marhaságok is.

    Ennek egy érdekes szelete Szájer, de ez csak egy gumicsont, amit eltakarja a nagy képet. Erre mondja az egyik közeli ismerősöm, hogy 10 év múlva számít? Ha nem, akkor nem fontos, ha igen, akkor fontos. Most még nem látszik, hogy fontos volt-e…

  114. 122: Nehezen tudom eldönteni, hogy szándékosan nem érted, vagy mi, mert amúgy nem vagy hülye, és az is körvonalazódott eddig számomra, hogy alapvetően hasonlóan gondolunk a dologra.

    Szerintem az értelmes gondolkodáshoz hozzá tartozik a differenciált gondolkodás, ami nem egyenlő a kettős mércével.

    Nem arról van szó, hogy a fideszes buzikat szeretni kell, a libernyák buzikat meg utálni.

    Hanem arról, hogy lehetséges egyszerre elfogadni az embert, és elutasítani a bűnt. Elfogadni azt, hogy valaki a magánéletében bűnös utat választ, de nem elfogadni a bűn kodifikálását. Elfogadni azt, hogy nem mindent büntet a törvény, amit a biblia bűnnek tart. Szembenézni azzal, hogy a keresztények sem mind szentek, és nem képesek az általuk vallott ideálok szerint élni.

    „objektíven, meghatározható elvek mentén nézzük és ítéljük a világot, ill. annak történéseit.” – Oké, menjün a Te utcádba. Mi lenne szerinted az az objektív elv, ami ennek a helyzetnek a megítélését meghatározza?

    Az adventi naptárról – hát igen. Egyrészt nyilván a Fidesz nem aszkéták és szentek gyülekezete. De az, hogy ezek pont most derülnek ki sorra, elég nyilvánvalóan egy lejárató kampány része.
    Én általánosságban azt gondolom, hogy jó lenne, ha tudnánk minden politikusról a piszkos üzelmeiket, legálisakat és illegálisakat egyaránt, de akkor jó lenne tudni a többiekét is. Mert ez így egyoldalúan nem az igazságot szolgálja, hanem csak azt, hogy kinek az érdeke érvényesüljön, aki valószínűleg maga sem jobb a deákné vásznánál.

    Azt különösen támogatom, hogy a pedofilhálózat legyen leleplezve, de azt is különösen fontosnak tartom, hogy ne csak az, aki éppen útban van, hanem mindenki. Lehet, hogy nem sokan maradnának választhatók a nagy fejesek közül… De attól tartok, ez túl szép álom ahhoz, hogy beteljesüljön.

    123: Tibor bá: sajnálom, ha így látod. Még azzal együtt is, hogy időnként megnevezem azokat a pontokat, amiket én sem bocsátok meg a Fidesznek? Azért ismételgetem a mondandómat újabb és újabb megfogalmazásban, mert úgy látom, hogy nem értitek. De cáfolj meg, ha tévednék!

    Én úgy látom, hogy nem is olyan nagy a különbség a nézőpontunkban, ezt írtad: „Azzal nekem sincs bajom, ha egy férfi csalja a nejét, csoportos szexre jár, vagy éppen buzi, de ha mamut fizetésért politikus, akkor az országot ne tegye ki nevetség tárgyává külföldön.” – Igazad van. De vegyük már észre, hogy az, hogy ez ki tudja hány évtizedig nem derült ki, csak MOST, pont most, ez nem a Szájeren múlt!

  115. 127 – Ábel:
    Úgy látom nem érted, mi a bajom veled. Nos, amit te igazságos középútnak vélsz és csinálsz, azt a zsidók már régen definiálták: relativizálsz. Akkor, amikor Szájer hazánkat lejáratta az egész Világ előtt, de alaposan ám, te mentegeted. A mentegetésed pedig azt jelent, szavazzatok továbbra is a Fideszre, mert valamennyien gyarló emberek vagyunk. Ha pedig a Nyugat ezt szándékosan csánálta (beleértve a csatorna mászást és a drog fogyasztást is) akkor csak arról van szó, hogy Orbán ezt a makacs vétójával alaposan megszolgálta. Különben csak saját fegyverét fordították ellene, mert a karakter gyílkoság nem áll meszze a Fidesztől. Most őket gyilkolták meg. Már rég ideje volt.

  116. 128: Valóban relativizálok, az esetet más esetek és az általános helyzet fényébe helyezem és ahhoz viszonyítom. Olyan nagy bűn ez? Olyan objektíve, minden erkölcsi mérce szerinti elvetemültség volt az eset, amivel szemben a relativizálás megengedhetetlen?

    Valóban nagyot hibázott Szájer, amikor belement egy olyan helyzetbe, ami felhasználható ellene és a Fidesz ellen, ami komoly hátrányba hozza Hazánkat a folyamatban lévő tárgyalások kapcsán. Elismerem. És talán ez itt a lényeg.

  117. 128: Tibor bátyám, ahogy írod! Németország játssza most a jó zsarut az EU -s vezető tandemen belül. Merkel kompromisszumkészséget mutat a vétózók felé, tárgyaljuk meg, stb., de azért ott a vészhelyzeti B-terv az EB -nél. A tandem másik fele, a franciák hallgatnak a belengetett vétó kapcsán, de azért Macronék nagy valószínűséggel a DGSE közreműködésével produkáltak egy Szájer-ügyet, mint a rossz zsaru szerepében lévő vezető fél. Jelezték, hogy nem csak figyelünk, harapunk is ha kell! De ahogy hallom a verebektől, ez nem rólunk szól, hanem a lengyelekről. Lengyelországot meg akarják győzni, és bent tartani a klubban, vétózás nélkül, de úgy, hogy ne kelljen őket komolyabban tökön rúgni, ehhez pedig velünk statuálnak példát. Nem lenne így, ha OV nem kötné az ebet a karóhoz, de egyre inkább úgy néz ki, hogy ez lesz a forgatókönyv. És amikor egyedül maradunk, akkor…; kinyírni nem fogják az országot, de gazdaságilag valószínűleg felmossák velünk a padlót. Legalább is egyre több ilyen hang van nyugaton, hogy ha OV nem ért az egyre inkább erőteljesebb üzenetekből, akkor észre kell téríteni…!

  118. „Ma Magyarországon a Fidesz az a párt, aki nem kíván senkinek a hálószobájában kutakodni, aki mindenkinek meg akarja védeni a személyes élete szabad alakításával kapcsolatos döntését, és a baloldali pártok azok, akik agresszíven, a maguk ideológiai meggyőződését életvezetési tanácsokként rá akarják erőltetni olyan magyar polgárokra, akik nem a baloldal ideológiai elképzelései szerint akarnák a személyes életüket élni.”

    https://444.hu/2020/12/02/deutsch-tamas-ma-magyarorszagon-a-fidesz-az-a-part-aki-nem-kivan-senkinek-a-haloszobajaban-kutakodni

    Aha, lásd alkotmánymodósítás, meseország , választási Vona rágalmazás, más karaktergyilkosságok.

    Ábel, olvasd vissza a kommentjeidet a Meseország alatt, főleg az elején.
    Hogy példa legyen a differenciált gondolkozásmódra.

  119. „a szervező a lapnak azt is állította, hogy összesen kilenc olyan fideszes politikusról tud, aki jelen volt már a bulijain..”

    https://telex.hu/kulfold/2020/12/03/szajer-buli-lengyel-onet

    Huuhh, mi lesz még itt. Ha ez igaz, akkor a fidesz háza táján jónéhány elég rosszul alszanak a napokban. :). De Orbánnak se lehet túl jó kedve, mert ki tudja mire ébred.

    131. Python,

    Azt mondod, az EU elkezdte komolyan venni a harcot? 🙂
    Orbán tekintélye mind Európában, mind itthon erősebb eróziónak indulhatott kedd óta.
    A brüsszelezés, meg mi vagyunk a keresztény konzervatívizmus utolsó bástyái és hasonló lózungok is egész máshogy hangzanak már, mint akár csak pár nappal ezelőtt.

  120. 134: Komolyabban…! Ha végül vétózunk, akkor lesz „kilövési” engedély is majd Biden beiktatása után. De itt még minden képlékeny, viszont vannak olyan hangok is, és egyre több, mint amit írtam. Most nézd meg a „bulika” szervezőjét, kedden még azt sem tudta mi az a Fidesz, meg ki a Szájer…, ma meg már miket nyilatkozott a lengyel sajtóban. Jó ügynök, na…, jobban mondva tippre fogott ember, és valakik felkészítették, hogy ezentúl mivel is kell a sajtó megkereséseire reagálnia.

  121. 135.
    Az a kérdés, hogy van-e valami bizonyíték a kezében, (vagy ha megbízták mit kell nyilatkozni, akkor a megbízók kezében).
    Pl. fényképek, videók, ilyesmi.
    Ha Szájeren kívűl még tényleg több fideszes járt ilyen partikra, akkor van min aggódniuk.

    Persze bizonyítékok nélkül is a buliszervező nyilatkozata a további fideszes résztvevőkről komolyan hat.

  122. 136: Az ilyen „bulikák” egy részét eleve a szakszolgálatok szervezik. Pár tízezer USD/EUR költségből le van tudva, esetleg százezer USD/EUR ha plenárisülésszak v. konferencia van, aztán le vannak vajazva vagy meg vannak zsarolva az aláíró felek, ahol millió, tíz- esetleg százmillió USD/EUR értékű üzletek, törvények születnek. De a nem általuk szervezett „bulikról” is tudnak, legyen az homoszexuális, vagy épp fiatalkorú kelet-európai lányokat felvonultató esemény! Szóval ha kell, van honnan ötletet meríteni mert kvázi mindenről tudnak, videó, hanganyag meg lehet bőven a tarsolyban, állítólag felkészül Deutsch Tamás…!

    A kilövési engedély meg eléggé valószínű a Biden adminisztráció felállása után, mert elég beszédes a leendő NBT interjúkban elejtett várható fő amerikai irányvonal Kínán túl. Belső béke és stabilitás megteremtése, a világ autoriter és korrupt „rezsimjei” elleni fellépés a szövetségesekkel, a meglévő szövetség szorosabbra fűzésével. Magyarul közvetlenül nem lépnek majd fel, mert ez valószínűleg az európai nagyhatalmakra lesz bízva, de a hátteret biztosítani fogja az USA, és először a saját akolban kell rendet tenni.
    Aztán majd meglátjuk hová is fut ki ez a nagy vétózunk „cicaharc”…!

  123. 137.
    „Az ilyen “bulikák” egy részét eleve a szakszolgálatok szervezik.”

    Nem tudom, lehet, logikusnak hangzik. (Láttam erről dokufilmet, hogy az oroszoknak ez bevett módszere volt a hidegháború alatt, ahol a hozzájuk látogató más országokbeli prominenseket protituáltakkal kompromittálták és persze a szállodai szobák be voltak drótozva, kamerázva).

    Csak azt nem értem, hogy nem tudott erről a Szájer (meg a fidesz). Mert hát aki a nagy Brüsszel elleni harc és vétós kötélhúzás kellős közepén elmegy egy ilyen buliba, az nem tűnik túl felkészültnek meg elővigyázatosnak.

  124. Szájer az égvilagon senkinek nem artott, csak maganak és a Fidesznek.
    A bűncselekményeknek szokott karosultja lenni, itt nem történt bűncselekmény, de vannak karosultak ami egy sajatsagos jogi paradoxon.
    Az egész egy vihar a biliben lenne, ha nem egy prominens személyiséget kompromittalna.

  125. 133: Visszaolvastam a kedvedért, de semmi meglepetés nem volt benne.

    Már akkor sem szóltam egy szót sem az egyéni személyes életek alakításáról. A gyermekek intézményesített megrontásáról volt szó, amivel kapcsolatban most is pontosan ugyanazt mondom.

    És ha akár Szájer, akár akármelyik másik fideszes vagy nem-fideszes buzi ugyanezen az állásponton van, akkor én igazat adok nekik.

    Felnőtt emberek szexuális magánélete egy dolog, a politika és a gyerekek megrontása egy másik.

    Deutch itt pontosan azt mondja, amit én, és igaza van.

    A kilenc másik fideszes politikus is egy jó gumicsont amin rágódni lehet, de pontosan ugyanolyan irreleváns, mint ez.

  126. Mosógépszerelő, ez az a ritka helyzet, amikor egyetértünk.

  127. Re:138
    Most is ezt csinálják, ne gondold azt, hogy csak az oroszok nyúlnak ilyen módszerekhez…
    Minden valamire való szakszolgálatnak vannak kurvái, khmm beépített ügynökei, ez alól még a magyar szolgálat sem kivétel…

    Ha kanos volt Szájer(erre elég nagy az esély), akkor fütyült a következményekre.
    Most issza meg a levét, hogy nem tudott magán uralkodni, ami nettó marhaság volt részéről, mert azt hitte nem tud kompromittálódni.
    Örök hiba, csak az nem kompromittálódik, akinek nincsen semmilyen stiklije, de ez sem akadály, legfeljebb csinálnak majd neki… 🙂

  128. Amilyen lejáratókampány folyik ellenünk az EU-ban, és amilyen a közhangulat, nem lennék meglepve, ha az lenne az eredménye az egésznek, hogy kirúgnak minket az Únióból.

    Egyfelől nyilván gazdasági szempontból hatalmas visszaesés lenne, másfelől valószínűleg lennének előnyei is. Pl. senki nem erőltetné ránk az LMBT agybajt.

  129. 138: Mert eddig kb. be volt védve, és így nyugodtan, tabuk nélkül élte az eltitkolt életét. Az viszont igaz, hogy kb. 30 éve pletykálták, hogy meleg, szóval ez egy „nyílt titok” volt; és emiatt erőteljesen zsarolható személy…! Ha felvállalta volna, hogy homoszexuális, akkor ezzel nem lehetett volna fogni. Nyugaton ez nem számít, de hazánkban és Kelet-Európában a társadalom 50 plusz % -a az azért homofób, szóval ez egy gyomrosnak szánt húzás, de ott az eki (extasy) ami nyugaton is drog, szóval van büntetési tétele, így nem csak erkölcsileg nyírható ki, hanem jogi értelemben is megüthető. Az most nem annyira releváns, hogy saját volt a cucc, vagy valaki betette a hátizsákjában. De mivel ennek a melegeknél is kisebbségnek számító szubkultúrához tartozott, valószínűleg saját volt a drog. Most pedig valaki/valakik érdeke úgy kívánta, hogy beáldozható a nagyobb cél érdekében…!

    142? Ott a pont!

  130. 139 Mosógépszerelő
    Bűncselekmény, vagy nem, aki politikai szereplő létére az általa képviselt elvekkel ordítóan ellentétes cselekményeket hajt végre, és az fehéren feketén bizonyítható, az nem érdemel sajnálatot.
    Ha nem egy politikai arc, hanem egy sima ügyvéd lenne, szót sem érdemelne a dolog.
    Bántani nem fogja senki, (remélhetőleg) de a politikai karrierjének elvesztése és arcvesztése is húzós büntetés neki, de nagyon megérdemli.
    Az lenne igazságtalan, ha ez nem történne meg…

  131. 139. Mosógépszerelő,

    Van politikai és erkölcsi felelősség is, főleg ha az illető egy ország vezető tisztviselője.
    VAlahogy ezt nem akarod megérteni.

    Egyébként meg senki nem akarja itt a hozzászólók között börtönbe zárni.

    A köztörvényi oldalát meg majd eldönti a belga ügyészség és bíróság.

  132. Akkor Fiúk:
    Korábban többször jeleztem, hogy tartok egy polgárháborús helyzettől, és rendre megnyugtattatok ezzel kapcsolatban. Ma már nem ilyen egyértelmű a helyzet… Ugyanígy döbbenet számomra, hogy páran úgy állnak ez előtt a Fidesz és követői által kialakított helyzet előtt, mintha egy derült égből villámcsapásként érkezett volna. Rég írtam erről, rég tudott dolog volt, hogy ez az orbáni hozzáállás és magatartás vissza fog ütni. Örüljünk neki, hogy egyelőre a holdudvarról szól és nem az országról! Persze, hogy nem egy véletlenke miatt esett így, s persze, hogy lesz folytatása! Valakinek félre kell rántania a kormányt. De a mi „bölcs vezérünk”, várhatóan megpróbál inkább visszaütni. Nem szívesen lennék emiatt pl. Hernádi (MOL) helyében. A lehetőségek tárháza amúgy kimeríthetetlen. Ha továbbra is sokan beállnak a rendszer mögé, nem lesz más út, tényleg bűnhődni fog az egész ország! Ez megvolt már többször is, de ez a büszke, forradalmár nép az ilyesmit igen gyorsan elfelejtette… Lélekben nagyok vagyunk és lehetünk, de valójában csak porszemek maradtunk Európa közepén. Pedig tényleg lehetne másként is, de nem ezen az úton, s főként nem ezen az áron!

    Ábel:
    Maradjunk annyiban, hogy Szájer tette a Biblia és Isten előtt is egyértelműen bűn. Nem feszegetem tovább, az egyén szempontjából, ill., ha igaz keresztény szívvel ítélem, már megkapta a büntetését családostul (ahogyan az Ószövetség fenyítése is szól). A megbüntetése kvázi tényleg nem a mi dolgunk, arra ott a törvény, a bíróság (most majd ő is megtudhatja milyen a függeten bíróság ítélete), ill. az isteni/karmikus (kinek hogyan tetszik) igazságtétel is tőlünk függetlenül működik.

    A relativizálás, ahogy Tibor bá rámutatott, tényleg a legjobb szó. Magam is erre próbáltam utalni.

    Forronghatunk most jogosan, hogy mit merészelnek velük (velünk?) -ugye így értelmezed és ez a baj Áron?!/ tenni, de valójában ez még nem egy bosszúhadjárat, csak bemutató az orvul dolgozó politikai elitünk számára, hogy milyen a másik oldalon lenni. Az okos ember ezt megérti, és visszaül a helyére. Esetleg változtat, amihez idő kell, vagy visszahuppan abba az ugyancsak fertőként működő közösségbe, amiből nem nagyságával, inkább csak merészségével emelkedett ki egy pillanatra. Sztem. ennyi a magyar történet pillanatnyilag…
    ——————————————
    Ahhoz, hogy ez a stikli kipattanjon, kellett egy gátlástalan és féktelenül aberrált ember, és legalább kettő gátlástalan és féktelenné váló politikai közösség. Legalább néha bepillantást nyerhetünk abba, kikre is bízzuk a jövőneket, miféle embereknek adunk a kezébe hatalamat és nem kevés elismerést!
    Sztem. ezen is érdemes alaposan elgondolkodni a jövőt illetően (a hazai és az európai politikai közösséget is beleértve, mert valójában mi szavazzuk oda őket, tőlünk kapják az esélyt, amit egyesek így használnak fel)!

  133. Szájer József nem magánemberként bulizott Brüsszelben, hanem diplomataként.
    Ha Gipsz Jakab Taktaszadáról tette volna ugyanezt, az kábé egy három soros cikk lenne és nagyjából 10 másodpercig érdekelne bárkit is.
    Ő viszont Magyaroszágot és a magyar kormányt is képviselte Brüsszelben, így bármit tett, az innentől nem magánügy. Abba most bele se menjünk, hogy voltaképpen egy drogos langyi szexpartiról van szó a Covid karantén kellős közepén, a lényeg az, hogy ez a viselkedés nem elfogadható és nem felvállalható, pláne egy diplomatától. Még akkor sem, ha mostanában buzulni és drogozni még ha nem is elvárás, de már erősen támogatott Nyugaton.
    Hatalmas stratégiai hiba olyan embert külügyi szolgálatra vezényelni, aki fogható, manipulálható és zsarolható a devianciái miatt. Ez így időzített bomba.
    Végezetül – nem Szájer József védelmében – ha jobban megkapargatná valaki a mélyen tisztelt Európai Parlament teljes tagságát, tartok tőle, hogy bőven lenne ott még cifra nyomorúság, ennél még talán csúnyább is!

    147. Horváth Csongor
    Én nem nyugtatlak meg az említett témában, viszont mellékesen jelzem, Ukrajna/Kárpátalja és Székelyföld esetében itt még súlyosabb helyzet is kialakulhat a jövőben.

  134. Úgy nézem a Szájer-akció hatott, hogy ennek következtében egyes lengyel politikusokról is kiderülhetnek takargatni való dolgok!

    Kész feladni a költségvetési vétóját Lengyelország, ha az EU-s pénzek jogállamisági feltételekhez kötéséről szóló rendeletről kiad egy jogilag kötelező érvényű értelmező anyagot az Európai Bizottság és azt az állam- és kormányfők is támogatják a jövő heti EU-csúcson – jelentette be unós illetékesekkel folytatott csütörtök esti tanácskozása után a lengyel miniszterelnök-helyettes.
    https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20201203/breking-keszek-feladni-a-lengyelek-a-koltsegvetesi-vetojukat-460294

  135. 148: MangaM:
    Sztem. a covid miatti „bomba” a németeknél és a franciáknál fog elsülni elsőként.
    Egyetlen kérdés, lesz -e ténylegesen, legalább fél éves távlatban hatékony vakcina, mert ha nem, lángba borul a „fejlett világ” fele.

    Minden jel arra mutat, hogy Kína lehet a végső nyertes. Okos, csendes, tradíciókban bővelkedő, szorgalmas, és a szabályozottságot kellően jól tűrő, világpolitikailag talán még a legkiegyensúlyozottabb, technológiailag lassan a legerősebb hatalom. Ha a Közel-Kelet felbolydul Izrael és Irán miatt, az USA visszaáll a világ pásztora szerepbe, s az EU végleg elveszíti pozícióját (Oroszország és Törökország befolyása erősödik), egyszerűen nem marad más, akinek ne lennének többfelé is lekötve az erőforrásai. Plusz még nyersanyagaik is vannak (nem mellesleg fél Afrika is az övék), s ügyesen megindultak az űrbányászat felé is… Népesedési problémájukon lassan túljutnak, az egyetlen olyan ország, ahol a túlnépesedés problémáját, ha vitatható módon is, de megoldották. Van atombombájuk, de nincs közvetlen fenyegetettségük, a haderejük sem lebecsülendő. Az oroszokkal bármikor készek szövetkezni, vagy egyszerűen gazdaságilag megszerzik az északi, csekély népsűrűségű (Moszkva számára csak teherként fenntartott) területeket. Ezt a kurva vírust is komolyabban vették (sikeresebb az alkalmazkodásuk), s akik kifejezett ellenérdekeltek velük szemben, egyenként súlytalanok. Talán India az egyetlen, aki versenytársként megjelenhet majd velük szemben. Ezzel kapcsolatban mi a véleményed?

    149: Python:
    Ez várható volt!
    Kérdés, hogy mi lesz a magyar reakció?
    Piszmogva beállnak Lengyelország háta mögé, vagy vállalják a „magányos szabadságharccal” járó konfrontációt…
    Előbbi esetében élvezet lesz majd hallgatni, ill. nyomon követni a közmédia tartalmait :-). Utóbbi remélem csak egy másik lehetőség marad, mert igazán rossz húzás lenne ebben a környezetben!

  136. 150. Horváth Csongor

    Már most is Kína irányít sok mindent, (esetleg Bident?). Hatalmas és fejlett ipari kapacitás, magasan fejlett digitalizáció (Királynő-projekt, 5G rendszer, stb.), irdatlan mennyiségű pénz, fegyelmezett társadalom, több ezer évnyi rutin és tradíció birodalom építésben és üzemeltetésben. Ez nem is kérdés.

    India nem tudja Kínát megfogni egymaga, két külön univerzum a két birodalom. India sosem tud olyan hatékony ipari/technokrata birodalommá válni, mint Kína, erre az indiai társadalom alkalmatlan, még akkor is, ha a korfájuk előnyösebb, mint Kínának.
    Ha valaki olvasta Asimov Alapítvány sorozatát, úgy rossz hasonlatként mondanám, hogy ebben a relációban Kína az Első, India pedig inkább a Második Alapítványnak feleltethető meg. Persze van, amiben India nagyon jó (pl. programozók szürkeállománya), de ez kevés lesz Kína ellen.

    India csak és kizárólag, mint orosz vagy USA szövetséges tudna hatékony lenni Kínával szemben és közben ne feledjük Pakisztánt! Pakisztán ugyanis egymaga képes katonai szempontból egész Indiát sakkban tartani és akkor a kínai haderő még nem is lépett.
    Oroszország „setét ló” ebben a történetben, a Nyugat ellen Kínával bármikor együtt fog működni, de közben azért az indiai vasat is melegen tartja.

    Végeredményben Kínának áll a zászló globális szinten, a nagy kérdés, hogy az USA mit tud, illetve mit mer ezzel kezdeni. Nem biztos, hogy piszkos háttéralkukon kívül bármit is, pláne, ha nem Trump marad az elnök.

  137. 3385/15.Horváth Csongor

    „Egyébként az EU elkezdte nyitogatni az ádventi naptárunkat:
    12.01. Demeter
    12.02. Szájer
    12.03. Deutsch”

    Mindegyik felsorolt szereplő magának köszönheti a bajt, amit okozott.
    Ezeket meg saját akaratukból okozták akkor, mikor cselekedtek.
    Mivel mindegyik akcióról bebizonyosodott, hogy igaz (tehát nem valótlan alapokon álló karaktergyilkosság ), ehhez az EU-nak és a titkosszolgálatoknak SEMMI köze!

    A nagyobb média visszhanghoz biztosan köze van a Magyar-Lengyel-EU vitának, mivel így a magyar, lengyel szereplő a figyelem középpontjába került.

    Elég szomorú, hogy ennyi szócséplés a jogállamiság körül ennyire szegényes eredményt hozott eddig az EU részéről.
    Pedig ugye benne van az alapszerződésben.

    Most, hogy már kőkemény gazdasági érdekek is vannak a háttérben, az EU is bekeményített.

    Az EU olyan mint egy anyaghajó, Lassan vált irányt, de akkor sokáig viszi előre a tehetetlenség azt a nagy tömeget.

    148.MangaM:
    Alapvetően egyetértek Veled és másokkal is , akik már hasonlóan fogalmazták meg véleményüket pl. H.Csongor.

    „Végezetül – nem Szájer József védelmében – ha jobban megkapargatná valaki a mélyen tisztelt Európai Parlament teljes tagságát, tartok tőle, hogy bőven lenne ott még cifra nyomorúság, ennél még talán csúnyább is!”

    Alapvetően nincs kétségem, hogy mik folyhatnak felsőbb gazdasági, politikai körökben lásd pl. Epstein ügy.

    Azonban a Fidesz azért más eset, mert vizet prédikál és bort iszik esete, durvábban egy szemforgató farizeusok gyülekezete, elég távol az igazi keresztény gondolatoktól, a 10 parancsolat betartásáról nem is beszélve.

    De azért bőszen hivatkoznak a keresztény kultúrára.
    Igazán hitelesek e téren is.

    Ha ez nem lett volna, akkor Szájer azt csinál szabad idejében, amit akar.
    Az tény, hogy az ország képviseletében magasabb erkölcsi mércéknek kéne megfelelnie.

    Azonban, egy Fidesz tagtól, főleg, ha kormányon van, a tapasztalatból kiindulva ez nem elvárás.

    Ami azért talán valamennyire csökkenő cinikus pofátlanságra utal, hogy Demeter visszavonta a vitatott szösszenetét, és Szájer lemondott.
    Arra azért kíváncsi lennék, hogy Fideszes nyomásra vagy önerőből tette.
    Ha önerőből tett, akkor az EU kiküldetés talán nyomott hagyott az etikáján.

    Ismerve az eddigi elkövetett disznóságok utáni lemondási gyakorlatot Fideszéknél, ez már eredmény.

    Drogokról:
    https://444.hu/2020/12/03/hiaba-a-magyar-ellenallas-az-ensz-leszedte-a-legveszelyesebb-drogok-listajarol-a-fuvet

    A fűre tanulmány is van, hogy kisebb fizikai és pszichés függést okoz, mint az alkohol.
    Az alkohol társadalmilag elfogadott történelmi okok alapján.
    Ha betiltották, csúfos kudarc lett a vége lásd. USA, Oroszország.

    Arra is vannak tanulmányok, hogy a tiltás alapvetően a fekete piacnak kedvez.

  138. 151: MangaM:
    Azért fontos számomra a válaszod, mert van egy olyan (egyelőre csak) megérzésem, hogy a globális birodalomban gondolkodó nagyok elkezdhetnek kiköltözni Kínába, s ha ott sikeresen megtelepednek, asszimilálódva a már kialakult kínai hatalmi centrum tagjai között, tényleg megvalósulhat az a világ, amitől az összeesküvésben hívők rettegnek. Csak ehhez nem kell összeesküvés, mindössze az a kérdés, vajon a kínai elit képes lenne -e ilyesmire, vagy abszolút távol áll tőlük, és a saját világukat csak maguk irányíthatják? Kína területileg elég nagy, ha hajlandóak ezen is üzletelni, tényleg csak a képzelet szabhat határt annak, hogy mivé nőheti még ki magát, akár egy évtizeden belül ez a világ! Még frankóbb, ha az üzletemberek a kínai irányítást elfogadva, helytartóként jelennek meg saját jelenlegi államaikban… A lényeg, hogy ezzel tető alá hozható az a világhatalom, ami a kzsákmányoló elitet egy tető alá hozza, s ezzel az érdekeket is rövid idő alatt egységesítheti a bolygón. Kialakul a bibliai „antikrisztus birodalma”.

    152: Idegen:
    „Mindegyik felsorolt szereplő magának köszönheti a bajt, amit okozott.”
    – Igazad van! De meggyőződésem, ha nem borítják ki a bilit, mi továbbra sem tudhatnánk róla… Vagy gondolod, hogy tényleg csak egyszerűen összeértek a szálak, ill. most bukott ki a történet több felől is, hogy elértek egy kritikus szintet?

    A Fidesz hiteltelenségét tekintve sztem. nincs vita köztünk ezen a blogon! Ezt még Áron sem vitatta.

    A gátlástalan jólét természetes velejárója, hogy súlyos aberrációkat hoz létre az emberben. Ennek példái lelhetőek fel világszerte. Felfoghatjuk úgy is, hogy Mo. most már ebben is (ahogy az energia- és élelmiszerárakban, adókban, oligarchák jelenlétében pl.) maximálisan felzárkózott. Fene a fajtámat, de én nem tudok örülni ennek! Ha nem lenne ekkora korlátlan jövedelem és pénzszerzési lehetőség mögöttük, ez a probléma hamar megoldódna, ill. visszaszorulna sztem.

  139. „A német politikus egy Berlinben szervezett online sajtóbeszélgetésen kiemelte: „mindenkinek tudnia kell”, hogy a megerősített együttműködés nevű eljárás révén nincs jogi és technikai akadálya annak, hogy 25 tagország hozza létre a hitelekből és vissza nem térítendő támogatásokból álló, NextGenerationEU (NGEU) nevű alapot. Ez ugyan „politikailag nem kívánatos”, de természetesen elindult már a gondolkodás arról, hogy mit lehet tenni, ha a december 10-én kezdődő EU-csúcson „az ideológia a realizmus fölé kerekedik”, és így nem sikerül a huszonheteknek együtt megteremteni az NGEU-t – mondta Manfred Weber. ”

    https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20201203/vetougy-ha-kitart-a-ket-orszag-az-eu-2050-es-klimacelja-is-veszelybe-kerulhet-459562

    Korábban Orbán vadul ellenezte a kétsebességes Európát, most a saját politikájával hozza azt létre.

  140. 154: Idegen:
    Sarokba szorították Orbánt. A lengyelek máris beállni készülnek a sorba.
    Egy ekkora klubban, ilyen hagyományokkal ez a stílus egyszerűen nem működik, s ráadásul kurva sok pénzről van szó.
    A két sebesség nem az EU-ban lesz, max. Mo. üresben hagyja a váltóját. Kétlem, hogy ez valódi cél lehetne, ill. ne hozna katasztrofális következményeket magával!

  141. Én nem látom, hogy tudna Orbán a sarokból szabadulni. Ha vétóz, nincs pénz, ha nem vétóz, akkor sincs pénz, mert nem tud megfelelni a jogállam kritériumainak a rendszere.

    Visszacsinálni sem tudja a sok disznóságot, mert ha megtenné, akkor meg biztosan vége van.

    Valaki úgy fogalmazta ezt meg, hogy bezavarták egy sikátorba, ahol nem tud megfordulni, előtte pedig ott a hasfelmetsző. :).

    156. LaLee,

    Igen, a lengyelek már mondhatni be is adták a derekukat.

    „Jaroslaw Govin bejelentette: kormánya hajlandó elfogadni az összesen 1,8 ezer milliárd eurós pénzügyi csomagról szóló megállapodást azzal a feltétellel, hogy ahhoz egy részletes magyarázatot fűznek az uniós források lehívását érintő jogállamisági feltételrendszerről.”
    Meglesz a magyarázat, ez már semmi.

    „Tudatosult bennünk, hogy ha vétót emelünk, akkor az új büdzsé helyett egy olyan megoldás lép életbe, ami nem lenne előnyös a számunkra.”

    https://telex.hu/kulfold/2020/12/03/orban-egyedul-maradhatott-a-vetoszandekkal

  142. Droghoz még:
    https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:STtC1pvgg-8J:drogriporter.blog.hu/2016/05/08/drogpolitikai_baklovesek+&cd=5&hl=en&ct=clnk&gl=hu

    Kína:
    Azért megy ott a propaganda ezerrel.

    Nacionalista vonalat nyomva ezzel.
    A túlhajtott nacionalista vonal, meg óhatatlan rasszizmus vezet.
    „Mi különbek vagyunk másoknál.”

    Aztán látjuk, hogy ennek túlhajtása hova vezethet pk. Dáko-román elmélet.

    Nagyon érdekes dolgokat olvastam arról, hogy a jelenleg többségi hanok, hogy sajátítják ki más népcsoportok kultúráját és tekintik sajátjuknak.

    Mivel több hullámba őket is megszállták őket idegen népek azok lenyomata megmaradt és hozzáadtak a kultúrájukhoz.

    A konkrét állítás az volt, hogy pl. a kínai írást, írásjeleket nem a hanok , hanem egy másik népcsoport találta fel.
    Gondolom még lehet pár ilyen sztori a tarsolyban.

    Adatok:
    Korábban írtam már a kínai Covid adatokról, a tesztek számának változatlanságáról, az új fertőzöttekhez képest feltűnően alacsony halálozásról (0) .

    Itt egy link további adathamisításról, amire korábban is volt gyanú:

    „Belső használatra szánt, 117 oldalnyi titkos dokumentumot tett közzé a CNN. Hupej tartomány egészségügyi hatóságainak adatai szerint egy évvel ezelőtt már tombolt a járvány Kínában. ”

    „A távol-keleti ország a friss információk szerint a járvány kezdeti szakaszában kozmetikázta járványügyi adatait, mintegy 3 hetes csúszással közölve csak a valós számokat, így azok a legtöbb esetben a felét mutatták csak a valós adatoknak.

    Úgy tűnik, a halálozási és a fertőzési statisztikákat is meghamisították, február 10-én 5918 megbetegedés volt például a 2478 jelentett eset helyett, és december vége helyett már december elején rengeteg megbetegedés lehetett Hupejben.

    A dokumentumok 2019 októbere és 2020 áprilisa között a kínai egészségügyi rendszer centralizált, bürokratikus, merev és alacsony hatékonyságú működését és rossz tesztelési gyakorlatát mutatják.”

    #www.portfolio.hu/global/20201201/titkos-papirok-mutatjak-becsapta-kina-a-vilagot-a-koronavirus-jarvany-elejen-459778

    #lamfo-unb.github.io/2020/04/21/COVID-China-EN/

    Gazdaság:
    Továbbá, ha Kínán kívüli világ a Covidtól megborul, az Kínát is gazdaságilag belassítja, mert szép-szép a belföldi keresletre való támaszkodás, de ehhez az export arányuk még magas.

    Azért pl. jobban körül néznék a nyugati technológiától való függés tekintetében.
    ZTE
    #bitport.hu/leallt-a-zte-az-amerikai-embargo-miatt

    Trump végül is megkegyelmezett nekik.

    Huawei
    https://raketa.hu/huawei-usa-kereskedelmi-embargo-kirin-processzor-android
    Meg kell nézni a gazdasági adataikat, meg a piaci részesedésük csökkenését.
    #www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS46974920

    A Xiaomi jön fel, mert őket nem érinti a processzor embargó.

    Az Huawei 5G-t erősen érinti az FPGA embargó, meg az USA „rábeszélés” a Huawei tekintetében.
    Azért az kémkedési lehetőség sem kamu, a Huawei történetének, az állami és katonai kapcsolatoknak valamint a kínai törvényi előírások ismeretében.

    Az IT szektorban az idő nagyon számít. Reprodukálni, lemásolni egy Intel kompatibilis processzort, hogy az versenyképes legyen a piacon. Amikor a versenytárs is fejleszt ezerrel és évente 2-5 új modellel jön ki. eléggé nehéz.
    Az AMD nagyon jó példa erre.

    Azon kívül, hogy kompatibilisnek kell lenni, el kell fogadnia a világnak a termékedet is.
    Ugye a Huaweinek nagyon fájó az Android hiánya is.
    Próbál saját op rendszert fejleszteni, de a teljes android ökoszisztéma lemásolása nem egy-két napos történet.
    Aztán az sem árt, ha az alkalmazás minimum angolul tud.

    Aztán ott van a chip gyártó ipart kiszolgáló készülék és szoftver gyártás.
    Erősen monopolizált és nyugati kézben.

    A Covid hatására meg a különféle kínai imperialista húzások következményeként megkezdődött a termelés átterhelése Kínán kívüli országokba.

    Ez nem megy máról holnapra, de pl. a nagy Apple beszállító Foxconn csak átcuccolt Indonéziába, ha jól emlékszem.
    Gondolom a döntésre az Apple-nek is volt hatása.

    A COVID és annak kezelése nagy PR veszteség Kínának.
    A Kína ellenes érzelmek világszerte növekedtek.

    A COVID adat kozmetikást ismerve, a GDP kozmetikázást dettó, a nagy Kínáról kialakított képet valószínűleg korrigálni kell, megtisztítani a propagandától.

    A kínai rendszer merevedik, rugalmatlanná kezd válni Xi vezetése alatt.
    A legújabb fontos fejlemény az Alibaba leány (Ali Ant) IPO elhalasztása.

    A személyi kultuszos kínai vezetés azokkal a nagy magán kínai vállatokkal akar harcolni, akiknek a mostani nagy gazdasági fejlődés köszönhető.

    Ugye a Kínában működő vállatoknál elvárás (nyugatiaknál is), hogy a párt delegáltja jelen legyen a vállalt életében.

    Ez az egyre erősödő központosítás vissza fog ütni, az innovációra, a kínai technológiai fejlődésre lassító hatása lesz.

    https://open.spotify.com/track/3hVisMsgv2FPCcJgU5xheK?si=GzqZ5ySlSmCUxREMyOUd2w

  143. 155. H. Csongor:

    Tényleg érdekes lesz, amikor Orbán is kihátrál a vétójából, a kormánymédia tálalása, hazudozása a témáról.

  144. 153. Horváth Csongor
    A „Királynő-projekt” is pontosan erről szól, ez az általad felvázolt új világ egyfajta modellje „kicsiben”. Hosszadalmas lenne itt kifejteni a lehetőségeket a továbbiakra, a lényeg annyi, hogy – szerintem – az aggodalmad nem alaptalan. Az egy más kérdés, hogy a technológia fejlődése, a társadalmi folyamatok iránya, valamint az egyének hozzáállása miatt ez a jövő csak akkor lenne elkerülhető, ha a civilizáció összeomlik.
    Nem a világrend összeomlásáról beszélek, hanem a jelenlegi emberi civilizáció összeomlásáról, ami azért sokkal komolyabb lépték holmi épp aktuál világrendecske bedőlésénél. (Értsd: ökológiai katasztrófa, atomháború, stb. – végül is ez sem esélytelen.)

  145. Fiúk:
    Nektek ebben nincs tapasztalatok. Az ember hihetetlen szegénységben, nélkülözésben képes létezni. Nagyon-nagyon sok kell ahhoz, hogy fellázadjon. Én emlékszem, amikor az üzletekben lisztet nem lehetett kapni. Pedig akkoriban nem volt száraztészta, otthon lisztből gyúrtak a nők tésztát, és az volt a fő étel és krumpli.

  146. Lengyel háttér:
    „Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök tökéletes satuba került, miután a kormányát támogató egyik koalíciós partner azt követeli, hogy vétózza meg a jogállamisági követelmény miatt az uniós büdzsét, míg a másik azt, hogy ne tegye. ”

    „Gowin minden bizonnyal azért ellenzi a vétót, mert a kormányban ő felel a gazdaság fejlesztéséért, amit elképzelhetetlennek tart uniós pénzügyi támogatások nélkül.

    Véleményét azzal támasztotta alá, hogy bemutatta a gazdaság siralmas állapotát mutató számokat, a GDP csökkenését, a munkanélküliség növekedését. A friss uniós pénz valójában első körben a koronavírus-válságból való kilábalást szolgálná. Emellett arról beszélt, hogy az uniós hátszél megszűnése kiszolgáltatná az országot az orosz befolyásnak, ami sokkal komolyabban csorbítaná Lengyelország függetlenségét.

    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/mi_lesz_a_lengyel_vetoval_morawiecki_satuba_szorult.718791.html

  147. Ez is Kína:
    „Valósággal megszállták a világtengereket a kínai fantomflotta halászhajói, és bár Peking „zéró toleranciát” hangoztat az orvhalászokkal szemben, a gyakorlatban továbbra is a nemzetközi szabályok megkerülésére törekszik.

    Augusztus elején nagy port vert fel világszerte, hogy az ecuadori haditengerészet 340 kínai halászhajót fedezett fel a Galapagos-szigetek körül, amelynek nemcsak élővilága egyedülálló, hanem tengeri ökorendszere is. Ezt követően Kína bejelentette, hogy a fenntarthatóság szellemében szigorítja meg a világ legnagyobb halászflottájára vonatkozó szabályokat.

    Ennek azonban ellentmond, hogy nemcsak a 325 hajó maradt továbbra is Ecuador vizein, hanem a helyi parancsnok szerint ezeknek több mint a fele rendszeresen kikapcsolta műholdkommunikációs rendszerét, tehát lehetetlen volt ellenőrizni mozgásukat.”

    https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/semmibe-veszi-a-nemzetkozi-szabalyokat-a-megfoghatatlan-kinai-halaszflotta/

    Hazudnak minden szinten.

  148. Halott mosdatóknak a figyelmébe:

    Mind ezek után felteszem a kérdést: ha valaki hűtlen, jogszabályt szeg, szökést kísérel meg a rendőrség elől, kábítószert találnak nála, kompromittálja a családját és a nemzetét, az tényleg csak egy „BOTLÁS”?

    https://szemlelek.net/2020/12/03/a_botlas_724

  149. Tegnap megnéztem a Háttérképet, kíváncsi voltam, hogy reagálják le Bayerék a Szájer ügyet.
    Bayerben és Borosban nem csalódtam, nagyon ment a szerecsenmosdatás, ahogy az várható volt.
    Viszont úgy láttam, zavar van az erőben, Bogár Lászlónál úgy látszik elszakadt a cérna, nem volt hajlandó beállni a sorban, egyértelműen elítélte mind Szájert, mind azokat a döntéshozókat, akik nem tanultak az eddigi esetekből, és engedték, hogy egy ilyen támadási felületet adó személyt küldtek az oroszlánbarlangba.
    „De hát 30 éve tudtuk ezt Szájerről, nem volt annyi eszük, hogy ne őt küldjék?”
    A másik kettő merev arccal hallgatta, aztán folytatták a korábbiakat.
    Egyszerűen elbeszéltek egymás mellett, mintha nem is hallották volna a másik hozzászólását…
    https://hirtv.hu/hatterkep/hatterkep-szajer-jozsef-nem-tudta-kikerulni-a-lefele-tarto-spiralt-2512925
    Ledöbbentem, nem tételeztem fel Bogárról, hogy mer így megnyilvánulni a műsorban. Vajon lesz-e következménye?
    A végén Bayer megkoronázta a műsort egy aranyköpéssel, amin a hasamat fogtam:
    „Elítélem azért, amit tett, de látva a purgatóriumot, amin keresztülmegy, innen a műsorból is üzenem neki, hogy nálam mindig fog jutni neki egy tányér leves.”
    Lelki szemeimmel látom a jelenetet… 🙂

  150. Sorsunk
    Szájer volt a Fidesz által összehozott új Alaptörvény atyja. Mostantól, Szájer féle alaptörvényünk van.

  151. 168: Károly:
    Orbán volt a megrendelő. Ez sztem. itt fontosabb.

    Egyébként ettől még lehet egy frankó, jól összeszedett jogi dokumentum, a bűnözők többségének is zseniális ötletei és húzásai, nem egy esetben zseniális találmányaik is vannak. A hiteltelenség szempontjából védhetetlen a dolog, s számomra épp ez volt a legmegdöbbentőbb, hogy ezek szerint a Fideszen belül is ezrével dolgoznak úgy a pártkatonák, hogy egyébként elképzeléseiknek, vágyaiknak, saját gondolataiknak a végrehajtandó „parancsok” teljesen ellentmondanak.

  152. Khm, khm…! És mindezt élő egyenesben…!

    Egykor volt barátunk, harcostársunk egy 12 órás autóúton félve, rettegve, dadogva, majdhogynem sírva vallotta meg nekem, hogy ő homokos. 12 órára volt neki szüksége ahhoz, hogy ezt nekem be merje nekem vallani 20 évvel ezelőtt. Mondtam, hogy semmi baj, ettől mi még barátok maradunk. Ugyanez az ember két év múlva a legkisebb skrupulus, fenntartás és zavar nélkül röhögve mesélte, hogy ő azért szeret többek között Thaiföldre járni, mert ott kisfiúk is rendelkezésére állnak. Bayer hangsúlyozta, hogy nem Szájer Józsefről van szó.
    https://24.hu/kozelet/2020/12/04/unios-veto-lengyel-visszalepes-mit-jelent/

  153. Brüsszel készen áll arra, hogy elvágja Magyarországot és Lengyelországot a koronavírus-válság okozta gazdasági károk enyhítését célzó, 750 milliárd eurós helyreállítási alaptól az uniós költségvetési csomag megvétózása miatt, azaz nélkülük állítsa fel azt, figyelmeztette a két ország kormányát az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosa. Johannes Hahn a Financial Timesnak adott interjúban megerősítette: a testület jogászai azonosították azokat a lehetőségeket, amelyekkel meg lehet kerülni a vétót. Szerinte a két ország nem lesz képes blokkolni a helyreállítási alapot. Hozzátette: ha mégsem vonják vissza vétójukat, azzal saját polgáraiknak ártanak, hiszen jelentősen csökkenni fog a hozzájuk érkező uniós pénzek mennyisége.
    https://privatbankar.hu/cikkek/makro/ha-marad-a-veto-nem-kaptok-penzt–uzent-brusszel-az-orban-kormanynak.html

  154. 171: Python:
    Borítékolható volt, és a helyzet, valamint a felelősség tekintetében én még elítélni sem tudom őket, ha meglépik.

  155. Azért nem véletlenül ódzkodnak sokan a helyreállítási alap „ingyenpénzétől”. Ez olyan, mintha én már csak nagyon rossz feltételekkel tudnék csak hitelt felvenni, mert kétséges a visszafizetés. Nem baj, majd a hülye haverom lesz a kezes, vagy felveszi helyettem, a probléma megoldva.
    Ezek szerint pénz van dögivel, csak érdekes módon nem ott, ahol szükség lenne rá. Vannak akik bajban vannak, vannak akiket nem érint a válság.

  156. 173. kakukk,

    Ez a helyreállítási alap valójában egy hitel a pénzpiacokról, melynek lényege, hogy az egész EU vállal rá garanciát(a visszafizetésre), így sokkal kedvezőbb kamatokkal lehet felvenni, mintha egy ország venné fel, főleg egy kicsi, törékeny gazdaságú ország.

    Ha Magyarország kimarad belőle, akkor majd vesz fel hitelt Orbán jóval rosszabb kondíciókkal (valójában már idén 6.5 milliárd EURO-t vett is fel).

  157. 174. Gyarmathy
    Igen, hitel. A most felvett hitel 0,5%-os volt, az EU féle 0-ás lenne.
    Kérdés, hogy az a fél százalék megéri-e a hitelközösséget ilyen államokkal. Nekik nagyon kell most a túléléshez, nekünk nem. Abból már baj esetén is nehezen lehetne szabadulni.
    Kétségeim vannak abban, hogy az idegenforgalomra épülő gazdaságok majd ettől hirtelen termelő gazdaságokká válnának. A vendéglátás valószínűleg még sokáig nem áll vissza a korábbi szintre..

  158. A Diétás Magyar Múzsa gyorselemzése a hétről…, ugye közben a lengyel miniszterelnök kiállt a vétó mellett, de komoly koalíciós feszültségek vannak a lengyel kormányban.

    „A francia kapcsolat: Mai hír, hogy a Brexit-tárgyalások megint elakadtak, ezzel vészesen közel hozva a no-deal szcenáriót. Ennek látszólag semmi köze a magyar-lengyel vétóbalhéhoz (persze azon kívül, hogy mindkettő úgy kell az Uniónak, mint púp a hátára), pedig van egy ország, amely a színfalak mögött mindkét ügyben kulcsszerepet játszik: Franciaország.
    A Brexit esetén ez a szerep eléggé nyilvánvaló, az álláspontok bemerevedése egyrészt a halászati jogokkal kapcsolatos, másrészt a hazai ipar támogatásával; mindkét téma elsősorban Franciaországnak fontos. A vétóügyben látszólag Németország a főszereplő, de nagyon nem véletlen, hogy Külügyér Petike a tegnapi napot nem Berlinben, hanem Párizsban töltötte (a Schneider-beruházás nyilvánvalóan csak ürügy).
    A hangzatos szalagcímek és kapcsolt botrányok hátterében ugyanis egy nagyon fontos geostratégiai játszma folyik Macron és Merkel között, amelynek a tétje nem kisebb, mint az EU jövője. Merkel leginkább a status quo fenntartásában érdekelt, hiszen a jelenlegi felállás mindenkinél jobban kedvez a német gazdasági érdekeknek. Macron viszont az egész elnökségét az EU reformjára és az úgynevezett „európai szuverenitásra” tette fel, ami a gyakorlatban az Unió föderalista irányba való elmozdítását jelentené, közös kül- és biztonságpolitikával, valamint jelentősen kibővített költségvetéssel.
    Az utóbbi évek trendjei (Brexit, Trump, Kína, Covid-válság) egyértelműen a macroni vízió térhódításának kedveztek; egyre több nyugati ország támogatja az EU intézményi megerősítését (és persze az uniós gazdaságok közös talpraállítását – német pénzből). Ennek a folyamatnak a kulminációja volt a közös európai helyreállítási alap, amivel Németország (és szövetségei) első alkalommal egyezett bele, hogy az EU közös adósságot vállaljon. Egészen addig, amíg Orbán és Kaczynski botot nem dugtak a küllők közé.
    Na most az elhíresült „jogállamisági kitétel” eleve nem volt túlságosan jó ötlet, és az elfogadott formája egy nehezen értelmezhető, és még nehezebben betartatható katyvasz. Viszont a 27 tagország érdekeit összehangolni kénytelen, kompromisszum-alapú EU-törvénykezésben ez egyáltalán nem szokatlan, és általában a gyakorlatban szokott évek alatt kialakulni, hogy mit is jelent valójában.
    Azonban ha ezt (a hétéves költségvetéssel együtt) tényleg megvétózzák, az Macron szempontjából hatalmas visszalépést jelent, még akkor is, ha magát a segélycsomagot más formában, a renitens államok kihagyásával el lehet fogadni (ez a minap meglebegtetett un. Megerősített Együttműködés). Ez magyarázza azt is, hogy bár Merkel hajlana valamilyen kompromisszumra, az Európai Parlament (ahol erős a francia befolyás, és létérdek a minél erősebb integráció) hallani sem akar erről. Az sem kizárt, hogy a Brexit-tárgyaláson való keménykedés is egyfajta nyomásgyakorlás francia részről az Unió szerintük felhígítása ellen.
    Összességében nagyon úgy tűnik, hogy Viktor megint egy olyan világpolitikai játszmába tenyerelt bele, ahol ő még labdaszedőnek is kevés. Ne lepődjünk meg, ha a következő napokban-hetekben lesz még egy-két csavar a történetben. Esetleg ereszcsatornákkal megspékelve.”

  159. 52. Idegen
    Igen, hatalmas probléma az, ha a hittérítők hiteltelenné válnak, mikor egyetlen ember egyetlen rossz lépése egy egész közösség eszméit és ideáit rombolhatja le. Elvenni sokak hitét, reményét vagy álmait sokkal nagyobb bűn, mint például illegális szerekkel kétes bulikon részt venni. Ez most nem csak SZ.J.-re vonatkozik, hanem úgy nagy általánosságban mindenkire.

  160. 77.dajtás:

    Kifejtenéd, hogy miért is tartod ennyire ördögtől valónak az örökjáradék kötvényt?

  161. 67. hubab, nem semmi. Nem is tudom mikortól fogva nem nézem már ezt a műsort,(nem is tudtam, hogy még létezik) de most a hsz-ed miatt belenéztem.

    Éééssss…..húhaa,
    Ez ugyanaz, csak a youtube-ra töltve:

    7.50 – 8.45-ig nézzétek meg.

    Ha nekem bevallja valaki, hogy pedofil gyakorlatot folytat és kisfiúkkal hál, akkor engem nem kötelez rá a törvény, hogy feladjam?

    Bayer szerintem csúnya bakot lőtt. Kíváncsi leszek mi lesz ebből.

  162. Ha valaki felvette volna az örökjáradékot 70 évvel ezelőtt évi 1% kamatra, 50 millió hitel után, 70 év alatt 35 millió lenne a kamatterhe. Az örökjáradék bármikor visszafizethető.

  163. Orbán megmondta, nekünk nincs szükségünk hitelre, szívességet teszünk a nyugatnak, ha egyáltalán hagyjuk, hogy ők hitelt vegyenek fel a covid-válság megoldására.

    Nálunk covid veszély sincs, csak a ballibernyák sajtó fújja fel ezt a problémát, hogy a nemzeti összefogást hátráltassa. Karácsonykor lazítani kell, templomba menni, imádkozni, s az Isten minden gondunkat megoldja. Aki nem hiszi, azt valahogy félre kell taposni, akarom mondani tapsolni (bocsánat a nyelvbotlásért).

    Sz. Jóskával meg semmi baj. Az egész világ csúszik a lejtőn, mit tudott volna tenni, ő legalább próbálkozott az ereszcsatornába kapaszkodni. Nincs itt kérem semmi látnivaló! Be kell illeszteni a naptárba (javasoltan világszinten) egy démonűző napot, és a probléma megoldva.
    Van még kérdés?

    Kellemes hétvégét!
    Áldott ádventi készülődést Mindenkinek!

    https://m.zeneszoveg.hu/m_dalszoveg/4421/lord/siri-csend-az-ejjel-zeneszoveg.html

  164. Re:80
    Elvi problémáim vannak vele, amit sokan észre se vesznek, mert a mai elferdült pénzügyi gondolkodásnak ez „természetes” dolog.

    Egyik problémám az, „örök” mint gazdasági fogalom abszurd, nem létezik. Nincs örökké működő gazdaság, avagy adós sem.
    Másod sorban ez egy hatalomtechnikai irányítási módszer, magyarán bármit ki lehet zsarolni az adósból.
    Harmad sorban teljesen abszurd 100 évekre a jövő nemzedékét eladósítani, akik eleik baromságairól nem tehetnek.
    Reális az szerinted, hogy az ük-ük ükunokád majd fizet a Soros birodalomnak 100 év múlva? Ebbe a konstrukcióba bele van kódolva a háború, megjegyzem teljesen jogosan.
    Ötöd sorban pedig maga a kamat, mint intézmény oka a mai ökológiai-gazdasági válságnak, mert egy véges erőforrású bolygón nem lehet végtelenségig növekedni.

    Összegezve a problémám az, hogy nem is látjátok, hogy alapból mi a baj ezzel, avagy számotokra nem zavaró ha egy élősködő rendszer eluralkodik a gazda testen, amit a végén megöl. Az élősködő csápjai körbe érik már a Földet a globalizmus álcája alatt, de nem tud már szűz területen élősködni, így kitalál hasonló okosságokat.
    Nonszensz, ennek vége lesz hamarosan, mert az emberiség vagy kipusztul ettől, vagy túlél, de akkor ez nem lesz benne.

    Re:83
    Ez jól hangzik, csak 2 probléma van vele. Az „örök” nem hetven év, és mondj már olyan modern gazdasági ciklust, amikor 70 éven belül nem ütött be a krah.
    Másod sorban mi a garancia arra, hogy önkényesen nem változtatnak kamatot?
    Soha se volt rá példa? Ugyan már, ne legyünk már ennyire naivak, ez egy „modern” kaloda”, amiben önként leszel rabszolga.
    Még a Talmudban sincs örök hitel, ha nem fizették vissza 50 év alatt a hitelt, akkor soha se tudod vissza fizetni, ergo elegendték.

    Serial Gyuszi bá’ adott elég okot arra, hogy joggal gondolja azt az ember, hogy hamis kártyás az öreg, majd pont az ő tanácsában érdemes hinni, persze… 🙂

  165. 82 Gyarmathy
    Én meg szoktam nézni, ha éppen belefutok, mert Bogár meg Boros azért potentátok, csak eladták magukat a kormánynak.
    Viszont sok érdekes információt szednek elő a nagyvilágból, aztán nekem kell a fejemben szétválasztani a búzát az ocsútól, mikor megcsavarják a dolgokat fidesz szájíz szerint.
    Ez az adás nem fog felkerülni a sikeres epizódok közé, ha van egy kis esze a Bayernak, akkor már ő is rájött, hogy nagy bakokat lőtt közben.
    Szerintem őket is annyira letaglózta az ügy, hogy nem tudták a szokásos mindentudó stílusukkal lekezelni, és a vége kétségbeesett rögtönzés lett, ami persze a bakik melegágya.
    Igen, ez is nagy baki volt, a pedofil ismerős, ez morálisan sebes, de ahol meg nevetségessé tette magát, az a Szájernak felkínált tányér meleg leves. Ebben a meleg, az még egy külön poén… Arról nem is szólva, hogy Szájer szemszögéből nézve ez nem is annyira baráti, támogató, hanem megalázó, lesajnáló. Csak nem gondolja, hogy ezek után rá fog szorulni erre? 🙂
    Ha valaki ezek után ki akarja figurázni Bayert, feladta hozzá a magas labdákat anélkül, hogy észrevette volna…

  166. 85: Dajtás:
    Soros mintapéldája annak, hogy egy másfajta világot építene a jelenlegi világ alapjainak felhasználásával. Az örökkötvény „a pénz, mint adósság” elv/szemlélet/modell átmentése a jövőbe. Érdekes számomra, hogy ennek az embernek, akinek elvileg a pénzügy a szakterülete, pont ezen a téren nincsenek új ötletei.

    Véleményem szerint egy új szemléletmódú világ, csak a régi világ pusztulását követően, maximum annak romjain tud építkezni, a régi ugyanis tönkrement, alapelvei romlottsága miatt javíthatatlan. Ha ez igaz az emberre/emberiségre, akkor ebben a tekintetben is osztom ezt a véleményt.

    Ha az örökkötvény ördögtől való, akkor ödögtől való a kamatos-kamat, a jelenlegi hitelezés és a világ bankrendszere is. Ha jól belegondolunk, egy 30 éves futamidejű hitel már majdnem megfelel az örökkötvény kritériumainak. Szerintem Soros tisztában van azzal, hogy a kötvény sosem kerülne visszafizetésre (a szabályok felrúgása a másik fél részéről is lehetséges!), de kiszámolta, hogy x év kamatfizetése mellett is jobban járna, mintha a vagyonát egy hiperinfláción keresztül egyszerűen elbukja. Gyanítom, hogy az öreg nem kifejezetten nyerészkedni készül, egyszerűen mentené a menthetőt, s ehhez kellene neki jó adós, jó szövetséges. Ázsiában ilyet nem játszanak, Afrika eleve nem játszik, Amerikából és a Közel-Keletről kitiltották, mint játékost, mi maradt neki más, mint az egyébként is koldusbotra jutó Európa. S nem utolsó sorban itt talált sok olyan embert, akik hasonlóan érdekeltek lennének az összeharácsolt vagyonuk kimentésében…

    86: hubab:
    Ezeknek az embereknek a vesztét az okozza, hogy elhitték maguk is, az ország már a kezükben van. Komolyan úgy gondolták, hogy a közvélemény mellettük áll, s a közgondolkodás azonosult az általuk sulykolt alapelvekkel. Most fognak szembesülni azzal, hogy ez nem igaz! Hiszen sokan csak megjátszották a kedvükért, s tudjuk, hogy bajban ismerszik az igaz barát. Szép játék lesz (egészségügy, oktatás, rendvédelem, szociális szféra, bíróságok, tudomány (Akadémia), és a média még épelméjű munkatársai, hogy csak a legfontosabbakat említsem).
    Egy biztos, már most élmény átlapozni az Origót, vagy bármelyik megyei Kormány-Hírlapot! 🙂
    Ha van igazság ezen a Földön, hamarosan tényleg csak Istenbe kapaszkodhatnak majd.

  167. Re:87 Csongor
    Okosabb potentátok rájöttek már arra, hogy ha generálisan nem változtatnak, akkor a történelem bedarálja őket, avagy élhetőbb bolygón jobban dolgozik a proletár.
    Másik irány amit Gyuszi bá’ képvisel, aki nulla munkával más munkájából akar fáraósat játszani, de ez zsákutca lesz, mert az alapfilozófiája alapjaiban hibás. Megjegyzem úgy könnyű osztogatni a tanácsot, ha saját embereid vannak a médiában, vagy kulcspozícióban, akik ugyan azt a nótát fújják…

    Akadémiát én kivenném a sorból, mert ez a szervezet nettó magyarellenes szabadkőműves kifizető hely volt, a régi formájában nem kár érte.
    Amikor az Akadémia azt meri mondani, hogy Magyarországon kihaltak a hunok(érted Hun-gáriában…), az nálam leírta magát, nem fogom sajnálni, ha szétcincálják.

  168. Egy dolog biztos, a tisztuláshoz mindenkinek tisztulnia kell. Fájó lesz, de jobb lenne a 30 éves gennyes sebet kiégetni, mintsem seb lázban kimúlni. Hullani fognak a fejek, ezt a vihart nem úszhatja meg senki pártállástól függetlenül.

  169. Tegnap nagyot mentek a srácok, Lázár még be merte jelenteni, hogy nincs szükségünk az Aldira, Sparra, Lidlre, meg úgy egyáltalán a multikra sem. Minden napra jut okosság 🙂

  170. 69. Horváth Csongor,
    A személyiség rányomja bélyegét a szellemi termékre.
    Nagyon keresztény, nagyon családbarát és nagyon nemzeti az Alaptörvényünk és az elején az a Nemzeti hitvallás a felszínre került titkok tükrében egy gyöngyszem. Na most ez az ember láthatóan túlkompenzált, mert hogy ő pont az ellenkezője mindennek.

  171. 88: Dajtás:
    „Amikor az Akadémia azt meri mondani, hogy Magyarországon kihaltak a hunok(érted Hun-gáriában…), az nálam leírta magát, nem fogom sajnálni, ha szétcincálják.”
    – Ha valamit nem értesz, ill. nem tudsz értelmezni, arról sztem. ne mondj/írj véleményt! Meglátásom szerint ez most ilyen eset volt… Pl. attól, hogy Amerikában adott városokban ma nem élnek indiánok (érted?! indián amerikában – mekkora már! :-), még mindenki tisztában van azzal, hogy adott várost ill. elődjét az őslakos indiánok lakták és alapították. Egyedül a finnugor elmélet erőltetésében adok igazat, de ez már rég nem volt napirenden, mindössze a rendkívül kusza szálak kibogozásában vitatkoztak, s azóta sincs igazán előrelépés a témában. Semmivel sem jobb az a helyzet, amit a jelenleg elérhető történelemkönyvek tanítanak… Bezzeg a sumér erdetet mindenki eretneknek tartja! Pedig a vezetők vérvonalában elég egyértelműnek tűnik a dolog…

    Személyes: Van egy ember, aki közvetlen munkatársam volt korábban az Akadémiáról. Ismerve személyesen őt és a munkásságát, kikérem azt, hogy a 88-ban megfogalmazott gondolatokat általánosítva leírj!

    91: Károly:
    Ez így igaz! 🙂

  172. 89

    Nagyon sok minden van még előttünk. Sajnos. Szerintem mindkét oldalnak és persze az Uniónak azaz érdekele lehetőleg fájdalommentes legyen az átmenet. De ami sikerült 1989- ben az nem sikerult 1956 – ban…..
    A Fidesz jobboldali fordulata pragmatista okokból történt anno a 90-es években. Sohasem voltak a vezetők igazán meggyőződéses konzervatívok vagy jobboldaliak ahogy liberálisok sem. Itt már pusztán csak hatalomról szól a történet közben meg elrobogott mellettük az európai vonat egy más irányba . Remélem minél előbb megbuknak és jöhet a ellenzék hogy ők is a sorsukra jussanak …..aztán jöjjön aminek jönnie kell. A déli határ kerítés lebontása ,a migránsok kötelező elosztása , csatlakozás a szabadkereskedelmi egyezményhez ami az agrártámogatások megszűnését jelenti , kikerülés az Unióból vagy az Európai Egyesült Államok létrejötte…..a brüsszeli helytartó kiküldése, a sor tetszés szerint bővíthető. Nem tisztulás lesz hanem káosz. De legalább mindenki kénytelen lesz nyílt kártyákkal játszani.

  173. 93: Tom:
    Hasonló gondolatok és aggodalmak kavarognak az én fejemben is!

  174. Re:92
    Akadémiai állásfoglalás volt arról, hogy a hunok kihaltak, miközben a hun kisebbség vezetői által beadott hivatalosan elismert kisebbségi státuszt visszautasították az Akadémiai állásfoglalásra hivatkozva…
    Ügyes, nagyon ügyes.
    Mindezt tetézték azzal, hogy a parlamenttel megszavazták hogy van-e, vagy nincs hun kisebbség, miközben ez nem kellett volna megszavazni,mert nem kell parlamenti döntés a státuszhoz megkapásához.
    Természetesen nem szavazták meg, ami nettó törvény sértés volt, és mai napig megy a maszatolás az ügyben. Szóval annyira kihalt a hun kisebbség, hogy ha lenne erre rublika egy népszámlálás esetén, akkor több 100e ember beírna magát oda.
    Nem fárasztalak vele, mert nagyon régi és mély oka van annak, hogy miért tartanak annyira a hunokól a neoatlanti civilizáció vezetői, de az biztos, hogy ott tesznek keresztbe ahol csak tudnak.
    Magyar őstörténet pedig azért zavaros, mert direkt keverik a szmötyit a témában. Ha nem nyugati történet írást használsz forrás anyagnak, akkor közel sem annyira kaotikus, sőt, egy csomó ellentmondás feloldható.

    Természetesen nem minden akadémikus rossz, de maga az akadémiai rendszer annyira kontra produktív vízfejjé vált, hogy hozzá kellett nyúlni. Lehetett volna jobban is csinálni? Biztos, de mindig lesznek sérelmek, ha a rendszert újjá kell szervezni.

  175. 85.dajtás:
    Nagyon szép ez a filozófia okfejtés ( nincs kedvem boncolgatni, általában ott buknak el ezek, amikor a KONKRÉT gyakorlati helyettesítést kéne alkalmazni), de mikor a COVID járvány kézzelfoghatóan hat a gazdaságra, akkor nem biztos, hogy most kéne megváltani a világot és kísérletezni a bizonytalan újjal.

    Konkrét kifogást nem írtál az örökjáradék ellen!

    Tehet örökjáradék:
    Mint ahogyan 83.-ban Károly is írta, megfelelő másodpiac esetén (manapság majd nem mindennek van), a kötvény bármikor visszaváltható az eladónak megfelelő árért.

    Tehát, bár a neve „örök”, a jogviszony az „örök(évalóság)” előtt beváltható.
    Ahogy Károly a példájával is rámutatott, egyáltalán nem hülyeség a kibocsátása, a mai kamatkörnyezet mellett .

    Korábban is voltak ilyen kibocsátások, aztán ha a kibocsátó entitás megszűnt vagy az infláció nagyon meglódult, akkor a kibocsátási ár töredékéért lehetett visszavásárolni.

    Az ördög a részletekben van, mennyire lesz infláció követő, mennyi lesz az induló kamat.
    Mivel az EU eléggé hitelképes entitás, nem hiszem, hogy olyan nagy lenne a kamatkövetelmény.
    Meg lehet nézni Magyarország 30 éves kibocsátás kamatát, pedig Magyarország hitelképességben nem egy súlycsoport az EU-val, főleg ilyen vezetés mellett.

    „Közleményük szerint rendkívül kedvező kamatozás és kiemelkedő, közel ötszörös kereslet mellett összesen 2,5 milliárd euró értékben bocsátott ki 10 és 30 éves futamidejű devizakötvényeket a Magyar Állam nevében az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A 10 éves eurókötvények kamatozása évi 0,5, míg a 30 éves eurókötvények kamata évi 1,5 százalék.”

    #mfor.hu/cikkek/befektetes/nem-errol-volt-szo-de-jo-dontest-lehet-az-uj-magyar-devizakotveny.html

    #www.portfolio.hu/gazdasag/20200504/az-eu-orokjaradek-kotvenye-egy-alproblema-es-egy-latszolagos-megoldas-429750

    #en.wikipedia.org/wiki/Perpetual_bond
    #en.wikipedia.org/wiki/Bond_(finance)

    Ha nem örökjáradék kötvényt vesz fel az adott kibocsátó, akkor futhatja a kötvény lejáratakor a meghosszabbítás kockázatát, ha a tőkebevonásra továbbra is arra szüksége van.
    Minél nagyobb a kibocsátás összege, annál nagyobb a kockázat, hogy ennyi új tőkét be tud-e vonni megint a kibocsájtó.

    Senki sem tudja, hogy milyen lesz akkor a kibocsátó hitelbesorolása vagy az elvárt kamatláb.

  176. 85.dajtás:
    Tovább olvasva, a hozzászólásodat, akkor mégis belemennék a részletekbe:

    „Egyik problémám az, “örök” mint gazdasági fogalom abszurd, nem létezik. Nincs örökké működő gazdaság, avagy adós sem.”

    Lovagolsz a szavakon, mivel visszaváltható, valamint a linkekben feltüntetett példákból az örök, egyáltalán nem örök az angoloknál kb. 300 évet jelentett.
    Utána kéne nézni a dolgoknak.

    „Másod sorban ez egy hatalomtechnikai irányítási módszer, magyarán bármit ki lehet zsarolni az adósból.”

    Az adós adott kamatfizetésre vállalt kötelezettséget.
    Ha ezt megfizeti, akkor mit lehet kizsarolni belőle?

    „Harmad sorban teljesen abszurd 100 évekre a jövő nemzedékét eladósítani, akik eleik baromságairól nem tehetnek.”

    Egyelőre eddig ez mindig így volt, másrészt ha nagy lesz a gazdasági visszaesés, kérdés, hogy a csökkenő számú utódok az örökölt gazdasági helyzetnek vagy az örökölt adósságnak fognak jobban örülni.

    „Reális az szerinted, hogy az ük-ük ükunokád majd fizet a Soros birodalomnak 100 év múlva?”

    Lásd korábbi visszaválthatóság lásd USA, Brit példa.

    „Ebbe a konstrukcióba bele van kódolva a háború, megjegyzem teljesen jogosan.”

    Hadat akarsz üzenni az internacionalista hitelezőknek?

    „Az “örök” nem hetven év, és mondj már olyan modern gazdasági ciklust, amikor 70 éven belül nem ütött be a krah.”

    Lásd inflációs hatás, és a krachok és a fellendülések évekbeli arányáról mi a véleményed?

    „Másod sorban mi a garancia arra, hogy önkényesen nem változtatnak kamatot?”

    Mesélj, hogy egy EU-val szemben ezt hogyan képzeled el?

    Egyébként egy kötvény kibocsátáskor nem változtatják a kamatot, mert ez nem fér bele az adott gazdasági szerződésbe.

    Ha a kibocsájtó csődbe akar menni, akkor az adott kötvény árfolyam leesik, a kisbefektetők buknak, ha túlságosan félnek és van stop loss-szuk.

    Akkor jönnek a nagyhalak, ezt olcsón felvásárolják, és megpróbálják rákényszeríteni a kibocsájtót, hogy fizessen, az eredeti kötvényszerződés szerint
    lásd. Argentina-Hedge fundok esete.

    Megjegyezném, arról a hitelezők nem tehetnek, ha az Argentin vezetés és a populista szólamokat elhívő nép, nem tud megoldást találni erre már több évtizedes problémára.

    Vannak hiteles példák az eredményes adósság managelésre, tanulmányozni kéne őket, ha önerőből nem megy…

  177. Tibor bá:

    Mi történt a kommentekkel?
    Mintha le lenne vágva az elejéről a kommenteknek száznál több komment, a hivatkozások a semmibe mutatnak?

    Van beragadt hozzászólásom a lengyel helyzetről a vétó tükrében megnéznéd, hogy mi történt vele?

  178. 95: Dajtás:
    Én már 25 éve a pirézekhez írom magam az ötéves teszteken.
    És rohadjanak meg, de 25 éve nem tudom elismertetni sehol, hogy különb vagyok mindenkinél! 🙂
    Hát sztem. kb. ennyit ér ez a „hun vannak a magyarok” státusz is, de biztosan a mocsok akadémikusok a hibásak, hogy egy ilyen horderejű dolognak nem ültek fel azonnal! Egyetlen döbbenetem amiatt fogalmazódik csak meg, hogy volt példa ilyenre is a regnáló politikában? Kásler Úr tud róla? Lehet, hogy még nincs késő!

    96,97: Idegen:
    Ha nem muszáj, osztom azt az álláspontot, hogy ne éljünk semmilyen hitellehetőséggel. Kizárólag egy olyan versenyhelyzetben érné meg felhasználni, ahol a verseny elől nem lehet kitérni, s a másik fél is biztosan él vele. Innen most nem tudom megítélni, hogy a jelenlegi EU-n belül van -e, kialakulhat -e ilyen helyzet velünk szemben (főleg a szomszédos országokkal szemben)?

    Szóval én nem vagyok alapból a hitel, mint lehetőség ellen, de azt azért komolyan kell venni, hogy sem az örökkötvény, sem az EU célzott segélycsomagjai nem adományok, hanem kőkemény pénzpiaci alapú kölcsönformák, amiket kamatostól vissza kell fizetni a kihelyezőnek (mindegy milyen jogcímen kopasztják le rólunk)!

    Mérlegelni (de nagyon komolyan) azt kell/ene, hogy tényleg elég muníciónk lesz -e még a covidhelyzet 100%-ra előre jelezhető romlását követően is(?)…

  179. 99.Horváth Csongor:

    „sem az EU célzott segélycsomagjai nem adományok, hanem kőkemény pénzpiaci alapú kölcsönformák, amiket kamatostól vissza kell fizetni a kihelyezőnek (mindegy milyen jogcímen kopasztják le rólunk)!”

    Az EU COVID csomagja kb. fele 350 milliárd vissza nem térítendő támogatás, a maradék hitel a tagállamok felé.

    Még a Magyarországra jutó/eső visszafizetési garanciavállalás és visszafizetés tükrében is pozitív szaldósnak tűnik az üzlet.

    Anno, Görögország megmentésekor illetve utána nagyon ekézték az IMF-et és az EU-, hogy a nagy megszorítások miatt lassúbb lett a kilábalás.

    Ha most nem lesz EU-s COVID-os mentőcsomag, akkor hasonló lesz a helyzet, mint Görögországban volt.

    Az eredendő kérdés az, hogy a hiteleket, vissza nem térítendő támogatásokat sikerül-e a felvett hitel kamatánál magasabb hozamú befektetésekbe fektetni.

    Nagyon egyszerű a matek!!!

    Ha pénz megint a korrupt elitet gazdagítja, arról nem hitelt adó, a hitel felvétel tehet, hanem a korrupt elit.

    Egyébként, ha nem lesz EU COVID mantőcsomag, akkro is megoldják a hitelfelvételt az Orbánék magasabb kamattal.

    Csak ekkor, az a kicsi EU kontroll is kiesik, hogy hogyan fogják elkölteni a hitelfelvétel pénzét.

    Szóval ha lehet választani az EU-s hitelcsomag és az Orbánék direkt Magyarországot terhelő hitelfelvétele között, akkor az EU-s felvételt választom.

    Nemhiába akar vétózni az Orbán.
    Ez olyan, mint az IMF hitel idő előtti visszafizetése és azt helyettesítő, annál drágább pici hitel felvétele.
    Nem akar akadályt, kontrollt a pénz szabad elköltését illetőleg.
    Tudjuk miért…

  180. 100: Idegen:
    Köszönöm a kiigazításodat!

  181. 14. Tibor bá’
    „Semmit nem érnek el vele, csak azt, hogy Irán egyre jobban gyűlöli őket.”

    16. Gyarmathy
    ” A közeli hatalmas muszlim teokrácia, Irán, aki nincs nyugati befolyás alatt és atomfegyverre törekszik.”

    Irán a múlt század közepén még egy modern államnak számitott.
    1953. augusztus 19-én a CIA és az MI6 az „Ajax” kódnevű tervet indította el Mohammad Mossadegh Ιrán demokratikusan megválasztott miniszterelnök megdöntésére ….

    Az Egyesült Államok 47 évvel a puccs után ismerte el a szerepét. Madeleine Albright, Bill Clinton külügyminisztere mondta egy beszédben:

    “1953-ben az Egyesült Államok jelentős szerepet játszott Irán népszerű miniszterelnöke, Mohamed Moszadeg megbuktatásában. Az Eisenhower-kormány stratégiai okokból indokoltnak látta ezt a lépést. A puccs viszont nyilvánvalóan visszavetette Irán demokratikus fejlődését. Most már jól látható, miért ítélik el Iránban sokan azt, hogy Amerika így beavatkozott a belügyeikbe.”

    Azt hitték, a világháborút akadályozzák meg, de tragédia lett a vége
    Az iráni puccs értékelése összetett feladat, tele ellentmondásokkal. Történelmi távlatban látszik, hogy az akció tragikus következményekkel járt, egy olyan diktatúrához vezetett, ami az iszlám forradalomba torkollott. A nyolcvanas években aztán Amerika épp Szaddám Huszein Irakját támogatta az ellenségessé vált Iránnal szemben – miközben az iráni fundamentalisták többek között az afgán táliboknak jelentettek mintát.

    Ami biztos: Irán történetének addigi legnépszerűbb politikusát, és leginkább demokratikus kormányát nyugati részvétellel buktatták meg. Tragikus csavar, hogy Moszadeg ráadásul nem is volt Amerika-ellenes, és a puccs nem is egy szovjet bábállamban történt. A CIA idén nyáron közzétett iratai ezért nem egyszerű történelmi érdekességek, azok tartalma a mai napig formálja azt, ami a világban történik.

    A CIA-akció, amit lefújtak, mégis megváltoztatta a világot

  182. 202.L.S.
    Végre egy kommented, amivel egyet lehet értenem.
    A buktatásra az ok, ha jól emlékszem, az Iráni olajipar államosítása volt, ami akkor nyugati kezekben volt.

  183. Tibor bá’:
    Elkövettem azt a hibát, hogy 202-re név szerint hivatkoztam és moderálásra kerültem.
    Bocs!

  184. Re:99
    Ne viccelj már Csongor, nem egy kategória a kitalált kamu pirézség, és a hun származás.
    Ezzel az ócska magyarellenes trükkel éltek anno is, volt bizottsági meghallgatás is erről, hogy mennyire komoly a dolog, és akkor sem és most sem tudnának ebbe belekötni.
    Ennek ellenére elmeszélték az ügyet, ami cirka 15 éve volt, és akkor vastagon Fletó volt kormányon.
    Fidesz éra alatt se sok minden változott, Kásler regnálása óta van némi változás az ügyben, de érdemben semmi sem változott.

  185. 201.Horváth Csongor:
    Még a témához.

    „Magyarország az RRF-ből 2018-as árakon körülbelül 6,3 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást kaphatna és 9 milliárd euró hitelt hívhatna le. Ez folyó áron számolva 6,8 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást és 10 milliárd euró körüli hitelkeretet jelentene.

    Bár Magyarországnak is be kellene szállnia a válságkezelő alapba, így is 3,4 milliárd eurós (több mint 1200 milliárd forint) plusszal jöhetne ki az ügyletből a magyar kormány egy bizottsági szakember számításai szerint. Az sem utolsó szempont a pénzpiacokról felvett hitelekkel szemben, hogy itt maga az EU vesz fel hitelt, ráadásul a lehető legjobb feltételekkel, miután a kockázati besorolása a legmagasabb kategóriában van. Miután Magyarország kockázati besorolásáról ez nem mondható el, így az uniós hitelt biztosan olcsóbban megúszná a magyar állam, mintha saját maga vonna be forrásokat a pénzpiacokról. A válságalapon keresztül felvett hitel pedig hosszú lejáratú, amelyet csak 2028-tól kellene elkezdeni törleszteni.

    https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/eu-tamogatasrrf-helyreallitasi-alap-magyar-kormany-unios-forras.718509.html

  186. 200. Idegen
    Bár „vissza nem térítendő támogatásnak” nevezik, valójában nem az. A hitelként felvett és támogatásként továbbosztott összeget az EU a megemelt befizetésekből fizeti vissza, tehát az is fizeti aki felhasználja és az is, aki nem. Jelen állás szerint (jogállami blabla) Magyarország ebből egy büdös vasat nem látna, ugyanakkor örömmel részt vehetne a visszafizetésében. A vétótól függetlenül is jobb ebből kimaradni.

  187. 207: Dajtás:
    Ne röhögtess már tovább! Itt maximum olyan hunokat fogsz találni, mint amilyenek az ősmagyarnak kikiáltott közösségekben összegyűlt „magyarkodó” emberek között akadnak. Ne keverjük már ezt az identitási kérdést valós népcsoportok problémáival, mint amilyenek az erdélyi, kárpátaljai magyarok, vagy a ruszinok, stb.!
    Ezek a jogszabályok nem lelki elképzelésekkel azonosult emberek csoportját védik, hanem valódi, elnyomott és ezért a megsemmisülés szélére sodródott kultúrákat. A hunok miatt ezen a téren jóval korábban kellett volna szót emelni, bár, ha hihetünk a történelemkönyveknek, külső kényszer nélkül estek egymásnak és önként hagyták itt a meghódított területeket (de való igaz, olyan magyarosan).

    Sokkal nagyobb probléma ennél, hogy az EU nem veszi komolyan az erdélyi autonómia törekvéseket, s ebben valahogy a Kormányunk sem folytat a súlyának megfelelő kommunikációt…

    208: Idegen:
    2028 oly távol van, ki tudja ma, mi alakul még odáig körülöttünk?

    209: gabiiii:
    A banki (pénzrendszeri) ügyleteknél megszokhattuk, hogy az első napokban minden rózsaszínű, aztán pár év elteltével az ember a haját tépi, de már nem tud veszteség nélkül szabadulni tőlük.

  188. Re:97
    Lehet hogy látszólagos filozófálgatás amit írok, de egy dolgot válaszolj meg, ami nagyon fontos.
    Hogyan lehet kamatos pénzügyi rendszert üzemeltetni „örökké”, ha végesek az erőforrások, és véges a bolygó?

    El lehet kenni időlegesen a rendszerszintű problémát közgazdasági hókusz-pókuszokkal, de valóban ez a jó megoldás?
    Megjegyzem a régi példák nem érvényesek ma már, mert akkor még volt honnan/kitől rabolni, plusz akkor még kvázi végtelen erőforrások álltak rendelkezésre.

  189. Akár jót, akár rosszat mond valaki Soros Györgyről, a kormány szekerét tolja.
    Ha beszélnek róla, ha írnak róla, akkor téma marad és prosperal a nyilvanvalóan hamis politikai propaganda ikon, az ellenségkép.
    A „soros terv” orbani kreatúra.
    Hihetetlen, hogy a Goebbels még újratöltve is ennyire hatékony !
    „Nem az szamít hazudunk e vagy igazat mondunk, csak az számít elhiszik e a tömegek”
    …….és elhiszik a barmok !
    Az igazi támadó a közellenség O1G sikeresen álcázza magát védelmezőnek !
    Ha nem tapasztalnánk minden nap, akkor nem hinnénk el.

  190. 207 dajtás
    Nekem is a hajam az égnek mered, mikor ilyen hun témák kerülnek elő.
    Te tipikusan az úgynevezett misztikus gondolkodású emberek közé tartozol, amit csodálom, hogy tudsz összeegyeztetni természettudományos ismereteiddel…
    A legtöbb ilyen mentalitású ember természettudományok szempontjából műveletlen, ezt mentségükre írom.
    Hogyan képzelhető ebben a mai génkavalkádban, hogy egy ilyen régi vérvonal egyáltalán megmaradhatott volna?
    Nálam már az is kiverte a biztosítékot, mikor a cégnél egy kiskunhalasi művezető végzett gép beüzemelést, és büszkén állította, hogy ő színtiszta kun.
    Mindezt úgy, hogy szép magyar neve volt, gyönyörű szögedi tájszólással beszélt, és gőze sincs az egykori kunok nyelvéről.
    Pedig a kunok sokkal fiatalabb történet, mint a hunok…
    A nemzetiség ma már nem a vérvonalban, hanem a kulturális örökségben van, amit felszív a gyermek kiskorától fogva.
    Így lehetett nagy magyar Petőfi is, miközben szerb és tót felmenői voltak, viszont kiváló magyar tanintézményekben tanult…

  191. Re:210 Csongor
    Inkább te ne röhögtesd ki magadat. 😉 (Ne vedd magadra)
    Hunok úgy elmentek, hogy jól itt is maradtak.
    Attila hunjai a székelyek, Kárpát-medencében maradtak az avarok, és a magyarok, akik szintén a hun törzs szövetségben voltak, azok is úgy jöttek Honfoglalás címszó alatt, hogy behívták őket védelem okán az avarok, mert kirabolták őket a nyugati hatalmak.
    Hogy ugorjak egy nagyot Mátyás királyt Rex sciturumnak, szkíták királyának hívta a pápa, és csak az utóbbi 200 év Habsburg történelem rombolása, megspékelve egy kis szabadkőműves konspirációval hitette el sokakban a finnugor eredetet. Megjegyzem a finnek-suomik benne voltak a 24-es hun törzs szövetségben…
    Hogy rátegyek egy lapáttal, a kínaiaknak mi nyugati hunok vagyunk, és tőlünk keletebbre a magyar-hun rokonság olyan triviális, mint az hogy 2*2=4.
    Az hogy ma is több magyar nemesi család vissza tudja vezetni a családfájat Árpádig, az egy dolog, de ez a hun kisebbség akció inkább arról szólt hogy kerüljön vissza a köztudatba az elhazudott ősiségünk. Elég nagy pulparlé lett amúgy ebből, a szervezőknél megjelentek a nyugati sajtósok(„magyarok” lapítottak), mert beindult náluk a régi hun reflex… 🙂
    Szóval maradjunk annyiban, hogy ennek semmi köze a turbó magyar nacionalizmushoz, teljesen jogos volt a követelés, mert az őshonos hunok nyelvét beszéljük most is modernebb formában.

  192. „…. teljesen jogos volt a követelés, mert az őshonos hunok nyelvét beszéljük most is modernebb formában ”

    Nagyon szerényen megkérdezem mi köze van a rómaiakhoz a latinamerikaiaknak ?
    A romantikus érdekességen és a nyelvtudomnyokon kívül, mi annak a jelentősége, hogy az európai – amerikai -afrikai géneket különböző aranyban hordozók a rómaiak nyelvéből a latinból kifejlődött spanyolt és portugalt beszélik ?
    Több lennék attól ha igazolni tudnm hogy Mátyás kiraly leszrmazottja vagyok.
    Sznobizmus ez a javaból talmi divat.

  193. 214 dajtás
    Túl van ez a kérdés dimenzionálva…
    És mit változtatna az a magyarság nemzetközi pozícióin, ha elismernék a hun folytonosságot?
    Ennek semmi jelentősége nem lenne, ugyanúgy kezelnének bennünket, ettől nem lenne senki sem több, sem kevesebb.
    Kit érdekel ma az, hogy Egyiptom egykor a világ legfejlettebb központja volt, az számít, hogy ma milyen pozíciói vannak. De lehetne a rómaiakat is említeni.
    Ez egy misztikus megközelítés, legfeljebb a történészeknek csemege, a politikának nem…
    Egyébként a nemzetközi megnevezéseink is bizonyítják, hogy ők is összefüggésbe hoznak minket a hunokkal… 🙂

  194. Re:213
    Ki mondta azt, hogy szín tiszta hunok élnek itt? Eleve a hun törzsszövetség sem homogén etnikumú társaság volt, pl a ma is Indiában elő fekete hunok úgy néznek ki, mint a sötétebb bőrű cigányok(nem pejoratív értelemben), ujgurok pedig elkínaiasadtak.
    Ez amiket írok nem hagymázas misztikus gondolkodás, ez nem vallástörténet, vagy evangélium. Egyszerű azzal magyarázható, hogy gyökeresen eltér a nyugati és a keleti történetírás a hunokkal kapcsolatban, és mivel a nyugati történet írás tendenciózusan ferdített/hamisított, ezért mindent a helyén kell kezelni, és gyakran sokkal forráshűbbek a keleti anyagok.
    Genetikai kutatások is arra engednek következtetni, hogy a finnugor eredet nem állja meg a helyét, és keletre nyúlik vissza az eredet. Nem tudom miért fáj ez sokaknak, nincs ebben semmi tragédia.

  195. 215 – 217:
    Látod Gábor, ennél finomabban még nem küldtek el a picsába, de elküldtek.

  196. 218: Dajtás:
    Ismételten és utoljára felhívom a figyelmedet arra, hogy ne keverd össze a leszármazást a jelen kor kultúrális kisebbségeinek védelmével!
    Hungária köszöni szépen, jól van. De attól, hogy a régmúltban tényként fennálló rokonság összeköt bennünket, a jelen korban sajnálatosan kultúrális közösség már nem lelhető fel a Hun törzsközösség részéről. Ha lett volna ilyen, az elmúlt 100 évben is hallanunk kellett volna róluk. I.István óta -úgy gondolom- ez nem igazán releváns, bár „dajtási gondolatmenet” szerint kinevezhetjük a madarakat mai dinoszauruszoknak, mert ebben a formában ez is egy igaz állítás lenne.

    Ismét rávilágítanék arra, hogy a magyar, kisebbségbe került kultúrális közösségekre kellene koncentrálni, mert ők (még) itt vannak és sorvadva bár, de törve nem, őrzik magyarságukat (teljesen függetlenül attól, hogy ez az örökség a távoli múltban mely töveken gyökerezik)! Romániában választások, itt most több fog eldőlni, mint bármilyen hun-kongresszuson.

    Egyébként az ujgur rokonság egyértelmű, s máris kérdezem, vajon a színmagyar nemzeti Kormányunk miért nézi tétlenül, ahogy keleti rokonainkat (akik egyébként muzulmán hitűek!) halomra gyilkolja és munkatáborba zárja a szimpatizáns kínai rezsim?

  197. dajtás
    Egyébként a hivatalos tudomány sem tagadja a keleti gyökereket, még a nyelv összetételében sem, csupán azt állítják, hogy a nyelvtani szerkezetek zöme finnugor jellegű, ez a meghatározóbb.
    Ha meg igaz, hogy az ős finnek is a hun törzsszövetséghez tartoztak, akkor még nem is feltétlenül ellentmondásos a dolog…

  198. Természetesen szabad alparinak is igénytelennek is lenni ,
    ahogyan a hülyeség is allampolgari alapjog.

    Az elemi vitakultúra első szabalya, hogy soha nem a partnert minősítgetjük – latinul- hanem a mondanivalója hibaira mutatunk ra.

  199. 222 – Mosógépszerelő:
    Hogy itt mit szabad és mit nem, azt nem te szabod meg, felesleges állandóan elfelejtened.

  200. Ha még esetleg valakinek kétsége lenne abban, hogy a Szájer-ügyben a DGSE keze valamennyire benne volt-e?! Direkt nem a Bloomberg, a Le Monde és a Die Zite cikkét linkeltem.

    Ismét több külföldi lap cikkezett Magyarországról. A magyar-lengyel vétó még mindig téma. A Bloomberg a jövő heti EU-csúcs kapcsán úgy véli, az EU döntő pillanathoz érkezik, kiderül ugyanis, hogy sikerül-e ráállnia a kilábalás felé vezető útra. A Le Monde szerint a francia Európa-ügyi államtitkár is megerősítette, hogy szükség esetén Magyarország és Lengyelország nélkül is keresztülviszik a költségvetést és a gazdaságélénkítő tervet, és üzent a két ország vezetésének is: ha Budapest és Varsó tovább akadékoskodik, akkor jön a radikálisabb megoldás. Az Európai Bizottság alelnöke a Die Zeit szerint pedig úgy véli, Orbán javaslata semmire sem jó.

    Magyar-lengyel vétó: kemény üzenet érkezett Franciaországból
    https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/magyar-lengyel-veto-franciaorszag-koltsegvetes-helyreallitasi-alap-gazdasag-eu-csucs-jogallam.719015.html

  201. Re:220 Csongor
    Ez „jól” hangzik, de mire alapozod az állításodat?
    Szent István bár áttérítette a magyarságot a kereszténységre, de az mivel magyarázható az, hogy Mária Terézia idejében sámánperek voltak, és rendeletben kötelezte a bábákat, hogy hat ujjú gyereknél vágják le a „fölöset”(klasszikus sámán testi jegy)?
    Az az igazság, hogy a keleti kapcsolat nagyon is megmaradt, lehet hogy nem volt reflektor fényben, de nyíltabban a rendszerváltás után bukkant újra a felszínre, és mára teljesen aktív olyannyira, hogy megtartják a gyűlésüket pár évente.
    Erről csak azért nem tudsz, mert a sajtó mélyen lapít róla, ami nem csoda, hiszen tendeciózusan megy a maszatolás Habsburg uralkodók óta. Tudod akinek nincs múltja, annak jövője sem lesz…

    Ujgurok nehéz úgy, ma ott tartunk, hogy hivatalos állami szerv nem fogadhatja hivatalosan a küldöttséget, mert a kínaiak egyből fenyegetőzni kezdenek, hasonlóan a Dalai Lámához. Ez nettó kínai imperializmus, és mivel ezer szállal kötődünk gazdaságilag hozzájuk, mély lapítás társul hozzá…

    Egy dolog biztos, Fletóval szemben Vitya támogatja a külhoni magyarokat, és fényévekkel jobban van ezen része a külpolitikánknak szervezve, mint eddig bármikor.

  202. Re:221
    Pontosan.
    Nem azért van nyelvrokonság, mert onnan származik, hanem azért mert a hun birodalomban mindig volt egy uralkodó nyelv, ergo minden törzsszövetség tagnak akaratlanul is beszivárgott a nyelvébe a legtöbbet használt közös szavak.
    Azt kell megérteni, hogy a hun birodalom nem egy homogén embermassza volt, hanem etnikailag színesebb volt, mint a mai EU… 🙂

  203. 225 – dajtás:
    Mit csodálkozol Mária Terézián? Te 2020-ban élsz és sámánkodsz. 😀

  204. 224 – Python:
    Meg kellene már érteni a Nyugatnak, hogy Orbán nem vonhatja vissza a vétót, mert az egyenlő lenne az öngyilkossággal. 10 év alatt felépít egy tökéletesen működő diktatúrát demokrata álarc alatt, amivel Euró milliárdokat sőpőrt be, és ezt most veszitse el? Ez egyenértékű azzal, hogy Hitler vagy Sztálin mondjon le.

  205. Re: Tibor bá’
    Hansburgok nagyon is tudták, hogy miért kell nekik a Magyar királyság, ami nem csupán arról szólt, hogy európai mércével nézve nagyon sok nyersanyagon ültünk.
    Ennél sokkal mélyebb okai is voltak, de ez már „sámánkodós” magyarázat, de az tény, hogy a Hansburgok ott tettek keresztbe ahol csak tudtak. Nem véletlenül háborúskodtunk velük állandóan, lényegében a független magyar vezetés Mohácsnál elveszett, azóta pofoznak hol jobbról hol balról, de pár éve lejárt a Turáni átok, szóval kell még némi idő, mire helyre billennek a dolgok… 🙂
    Elő lehetne kotorni az irásos dokumentumokat is erről, de mivel ebben a témában csak műkedvelő vagyok, hasból nem tudok forrásmegjelöléssel érvelni, ahhoz idő is kellene.

    Kitérőként elgondolkoztál azon, hogy miért van mai napig itt élő Habsburg örökös?
    Ha netalántán királyság lenne, egyből jelentkeznének, hogy kérik a „jogos” jussukat. Bármilyen hülyén is hangzik, de így van… 😉

  206. Re:227 Tibor bá’
    A tehetség olyan, mint a fing, előbb utóbb kitör az emberből. 🙂

    (Még sámándobom sincs bevallom, egyetlen „magyaros” dolog az asszony reflex íjja, de az kvázi sporteszköz).

  207. 229: Dajtás:
    „Bármilyen hülyén is hangzik, de így van… ?”
    – Azta!
    Viktor jól kicseszett vele, mert előbb rátette a fenekét a trónra.
    Aztán azóta is dől belőle a tehetség, mi meg szagolhatjuk…

  208. És vigyázz, nehogy beleüsd egyszer abba is az orrodat! 🙂

  209. Re:231 Csongor
    Viktor nincs megkoronázta, ő max kormányzó/miniszterelnök lehet, így nem fenyeget senkit ezen tekintetben.
    Azt tudtad, hogy jogilag interregnum státuszban van Magyarország? 🙂

  210. 224. Python,

    Ahogy Tibor bá is írta, Orbánnak nincs opció, vétóz, mert másképp neki annyi.
    Esetleg egy olyan megoldást tudok elképzelni, hogy a színfalak mögött megígérik neki, hogy nem fogják bántani és semmilyen valódi vizsgálat nem lesz a magyar jogállamiságot illetően még 2-3-5 évig. (Ez viszont az úniós szereplőkre üthet vissza).

    Az lesz a szép, ha Orbán kivezeti Magyarországot az EU-ból. Sok más lehetőség nem marad, mert az újfeudalista magyar rendszer annyira eltér az EU-s normáktól, amit már nem lehet egykönnyen visszacsinálni.

    „Mellár Tamás: Orbán belengette a kilépést az EU-ból”

    https://www.klubradio.hu/adasok/mellar-tamas-orban-belengette-a-kilepest-az-eu-bol-115052

    233. dajtás,

    Akkor már csak koronázni kell(ene). Csak amilyen gyűlölet van Orbánnal szemben egyre inkább, lehet, hogy tüzes lenne az a korona a végén.

  211. 234 – Gyarmathy:
    Nem szívesen jósolok, de most időszerű. Annak az esélye, hogy kilépünk 50 %. De ha kilépünk annak az esélye, hogy 2022-ben nem lesznek választások 100%. Eddig is csak a pénzért voltak, és persze mert a 2/3 megjósolható volt.

  212. 235: Tiborbá:
    Ez egy nagyon csúnya, vérre menő polgárháborúba torkollna.
    Plusz az ország háromnegyede kiürülne, sokkal jobban, mint 56-ban…
    Kénytelen lenne befogadni helyettünk migránsokat! 🙂
    Amúgy az EU nélkül csak a büdös gatyámat tudná lelopni rólam… Nem egy bomba üzlet. Nem fogunk kilépni, de arra egyre nagyobb esély van, hogy Orbán miatt rendesen háttérbe fognak szorítani minket (peremre magyar).

    Egyébként meg nem hiszem, hogy különösebben érdekelné, ha 22-ben veszítene. Minden a markukban van, az ellenzék nem fog tudni úgy visszaütni, stabilizálni, mint ők tették 2010-ben. Az EU pénz akkor jönne, minden az övék, tudnak várni ebben a helyzetben 4 évet… Az örökösödés úgyis időszerű. Ha az ellenzék valamilyen csoda folytán nem lőné azonnal tökön magát, lehetne megint elmúltnyócévezni is.

    233: Dajtás:
    Ha visszajön vele az akkori terület is, üsse kavics! 🙂
    De jó lesz… Királlyal a „királyság” is jár!

  213. 235. Tibor bá,

    Ehhez mit szólsz?

    „Hadat üzent a kiskereskedelmi multiknak Lázár János: ki kell szorítani őket az országból”

    https://www.agrarszektor.hu/elemiszer/hadat-uzent-a-kiskereskedelmi-multiknak-lazar-janos-ki-kell-szoritani-oket-az-orszagbol.26430.html

    Nyílván ez csak ez EU-n kívűli Magyaroszágon képzelhető el.

    Először arra gondoltam, hogy bedobták gumicsontnak, hogy eltereljék a közbeszédet a Szájer ügyről.
    De ha komolyan gondolják, akkor itt már egy EU-n kívűli magyar feudalista világ terveit szövögetik.
    Kell nekik (Orbánnak és oligarcháinak) a földek megszerzése után a magyar élelmiszerfeldogozó ipar és magyar élelmiszer kiskereskedelem is.

  214. A diktátort megölni jó lesz felnetek nem kell!

  215. 237: Gyarmathy:
    Lassan a testtel! Azért azt ne feljtsük el, hogy februártól lesz egy Biden vezette USA is, aki sztem. nem valószínű, hogy hagyná mindezt!

    Lázár beindult. Egyfelől kell a változatosság, másfelől ez az ember már próbálkozott ilyen zsarolással a Heineken felé is. Számomra egyre röhejesebb, ahogy diktálni akarnak a nagyoknak, miközben idehaza látványosan esik a támogatottságuk, s gyűlik ellenük a népharag. Csak egy kis nélkülözés kell még, s meg sem kell 2022-őt várni! A víruskrízis kezelése ezt biztosan meghozza.

    A magyar kiskereskedelem megerősítését pedig már rég meg kellett volna lépni. De nem úgy, hogy a legszarabb CBA-t kiemelem, s kényszerítem a népet, hogy ott vásároljanak. Legyenek a legjobb ár-érték arányt kínálók (a hazai termékek súlyozása már megvan piaci alapon), s elbújhatnak a szemetet áruló multik előle!

    Sztem. annyi lehetőséget kapott ez a Kormány az élettől, most rendezni lehetne az egészségügyet, később jöhetne az oktatás, felőlem mehetne a kiskereskedelem is, de mindent módszeresen elcsesznek, mert csak a saját érdekeiket nézik. Pedig a korábbi lehetőségek alapján és abból, amit összetarháltak, lehetne egészen jó dolgokat is kihozni (s maradna a zsebükben is)! De nagyon elszállt velük az a ló és rengeteg kisstílű hülye van már közöttük…

    Ha a németekkel hadakozni akarnak, nem tudom kivel akarnak majd szövetkezni a jövőben? Oroszokkal, Azerbajdzsánnal, esetleg Törökországgal, vagy Kínával? Margit. Noormális?!

  216. 239. Csongor,

    Az a baj, hogy nem tudsz diktátor fejjel gondolkodni. :D.

    Inkább 7- 8 millió alattvaló, mint a 9.5 millió és a bukás.
    (Ha kilépne, pont az a 1.5 – 2.5 millió menne el, aki előbb-utóbb megbuktathatná, maradnának a csókosok, az imádók, a rabszolgák, kiszolgáltatott rétegek. Ilyen körülmények között életfogytig uralkodhatna).

    Egyébként meg egyetértek, szerintem sem fog összejönni nekik, mert pechükre 100 magyarból kb. 85 EU párti. Még a fidesz saját szavazónak is kb. 70%-a nem akar kilépni az EU-ból.
    De simán megpróbálhatják vagy akár valahogy elérik, hogy az EU kidobja az országot.

  217. 239. Csongor,

    „Ha a németekkel hadakozni akarnak..”

    Dehogy akarnak. Majd lesz kétoldalú megállapodás(szövetkezés). A magyar melóst meg el lehet adni rabszolgának EU tagság nélkül is, sőt úgy lehet csak igazán.

    Ha a németeken múlna csupán, akkor most is félrenéznének és tennének ők a magyar viszonyokra, ahogy eddig sem érdekelte őket.

  218. 236 – Horváth Csongor:
    Nem ismered a nemzeted. Nem lesz itt polgárháború. A magyar szeret mindent kidekkolni. 56 ne tévesszen meg. Az ifjú suhancok vagánykodása volt, amibe néhányan bedőltek. Kötöm az ebet a karóhoz. EU tagság nélkül nincs választás.

  219. Van még egy perspektíva. Nézzétek meg Orbánt profilból, akkora a hasa, hogy fel kell kötni. Nem is értem, egy értelmes ember ezt hogy követheti el. Ha ez így megy tovább az egészsége fogja elvinni idő előtt.

  220. 243, Tiborbá: Covid járvány van. Az elhízás és a sok kapcsolat az ő esetében is rizikófaktor, de a járvánnyal sakkban is lehet tartani a népet.

  221. 244. Infos,

    Holnap elkezdik oltani a Pfizer vakcinával az angol öregotthonok lakóit.

    Vajon Orbán még nincs beoltva a sleppjével együtt? És ha még nincs is, a magángép már tuti ott van Amerikában azért a néhány száz adagért. (Az ár nem számít, ha ezerszeres is).

  222. hát, időben korlátozott lesz az oltás hatása… meg dagadtaknak több is kell. Én már visszafogytam az egykori versenysúlyomra.

  223. 237
    „A magyar kiskeresekedelmet és az élelemtermelést meg kellene erősíteni”

    Egyetértek, de nem úgy hogy pár itteni nagygazda kap többtízmilliós támogatást és újkulák lesz.Aztán ők meg felvesznek pár csicskást szaré húgyé.
    A kistermelőket kellene támogatni, a kis családi gazdaságokat akár pár millióval, nem padig a nagyokat.Mert most az megy hogy minél nagyobb gazda vagy annál nagyobb támogatást kapsz.
    A kisgazda meg 1millió ft-ot sem tud igényelni mert olyan a rendszer.Annak megint nem lenne értelme hogy mondjuk nem a gazdag német gazdákhoz megy a pénz hanem a magyar kulákokhoz.
    Kb. ugyanott vagyunk.Ráadásul a kisgazdákat kellene megfizetni , nem a multinál lévő vezetőket akiknak a munkájuk semmit sem ér, és ma ezek építnek házat és kapnak céges autót.Bevezetném azt mint Kubában hogy aki túrja a földet az keres jobban.

  224. Re:236
    „Ha visszajön vele az akkori terület is, üsse kavics! ?
    De jó lesz… Királlyal a “királyság” is jár!”

    Ezért nincs még királyság, mert ez minden szomszédos országnak ellenérdeke… Háború nem opció, ezt nagyon másként kell megoldani.
    Sokan Orbánt hiszik annak, de belőle nem lesz király, neki más sorsot írt meg a Teremtő. 😉

  225. 235: Egész biztos vagyok benne, hogy választások lesznek, ha a fene fenét eszik is. Hiszen már a kommunizmusban is voltak, ahogy minden tisztességes diktatúrában vannak. Megtartják, el is kell menni, csak értelme nincs.

  226. 247. andrew

    Pontosan. A kormányunk is rájött erre.
    Most kezdték el törvényileg is erősíteni az ős- és kistermelőket. Számuk nem kevés: közzel 400e ember érintett.
    Szóval tudnak ők jót is csinálni, azt is észre kell venni!

    Egy termelői láncolatot lokális értékesítési körrel kell kiépíteni.
    Ezt csak okosan lehet. Pl.nem lehet az EU.-tól pikk-pakk leválni, de idővel le kell majd mondani a koncokról és az eu koloncáról is.

    Elegek vagyunk mi is. Itt paradicsomot lehetne létrehozni, legalábbis élelmiszerminőség és -élelmiszetbiztonság tekintetében.

  227. 249 – Ábel:
    Orbán már nagyon régen mondta, hogy a Parlamentnek nincs szüksége ellenzékre. És lenne erre egy fogadásom.

  228. 209.gabiiii:
    „Bár “vissza nem térítendő támogatásnak” nevezik, valójában nem az. A hitelként felvett és támogatásként továbbosztott összeget az EU a megemelt befizetésekből fizeti vissza,”

    A támogatás, az támogatás nem kell visszafizetni.

    200-ban már a visszafizetések után is vannak számok:

    “Bár Magyarországnak is be kellene szállnia a válságkezelő alapba, így is 3,4 milliárd eurós (több mint 1200 milliárd forint) plusszal jöhetne ki az ügyletből a magyar kormány egy bizottsági szakember számításai szerint. ”

    Egy másik forrásból:

    ” Orbán Viktor kormányfő ma reggeli mondatai is jelezték, hogy ha tehetné, szívesen kimaradna Magyarország a helyreállítási alapból, mert azt valójában csak közös hitelfelvételt jelent, masszívan eladósodott államokkal való kockázatközösség jegyében. Ő a helyreállítási alapból megkapható 6,1 milliárd eurót is hitelként kezeli a nyilatkozataiban, mert cserébe megemelt befizetéseket kell majd a következő évtizedekben teljesítenie a magyar államkasszának az uniós büdzsébe. Az, hogy ezt teljes egészében szintén hitelként kezeli, nem helyes, mert a 6,1 milliárd euróból is maradna legalább 3-4 milliárd euró, amit az étvized végéig biztosan nem kellene befizetni az uniós közös kasszába.

    Így tehát gazdaságpolitikailag még értelmezhető időhorizonton, például a következő uniós ciklus kezdetéig, 2028-ig ennek a 6,1 milliárdnak a döntő többsége biztosan itt maradna a magyar gazdaságban ”

    https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20201204/uj-brusszeli-terv-szivargott-ki-a-magyar-lengyel-veto-kikerulesere-ami-euromilliardokba-fajhatna-460476

    „Jelen állás szerint (jogállami blabla) Magyarország ebből egy büdös vasat nem látna, ugyanakkor örömmel részt vehetne a visszafizetésében. ”

    Természetesen, ha a lopás az ország érdekei elé van helyezve, akkor nem lesz betartva a jogállami feltétel, akkor tényleg nem érdemes belépni, ha nem kapunk vissza semmit.

    Aki az elmúlt 10 év történéseinek tükrében, az erre adott kritikákat „jogállami blablá”-nak nevezi, az , hogy finoman fogalmazzak, nem nagyon érti azt, hogy mi is az a demokrácia.

    Egyébként baromian unalmas, hogy most már pár naponta lehet rajtakapni Orbánt és a Fideszes nyilatkozókat hazugságokon.

    Régebben ennél ritkább volt a gyakoriság.
    Hol vannak, már azok az idők, amikor Orbán ki jelentette, hogy ő nem hazudik?

    Az EU-ból való kilépés kapitális baromság, sokak érdekeit sérti, és a többség véleményével nem egyezik és valószínűsíthető, hogy lesz tömeges ellenállás.

    A lopások és a számonkérések elkerülése miatt beáldozni az ország érdekeit, az nyílt hazaárulás.

  229. 252. Idegen
    „amit az étvized végéig biztosan nem kellene befizetni az uniós közös kasszába”
    Mivel addig tart a türelmi idő, azaz mégis csak hitelről van szó.
    A 3-4 milliárd eurós többlet akkor jelentkezik, ha a sikeres pályázatok után a pénzt Magyarország megkapja. Ehhez viszont egy halom, ma még ismeretlen politikai feltételt is teljesíteni kell és itt érünk el a jogállamisághoz:
    Egy kicsit távolabbról indítva, a jogállamiság legfontosabb kritériuma a hatalmi ágak szétválasztása: törvényhozás, végrehajtás, igazságszolgáltatás. Tehát nem az dönt a jogsértésekről, aki a jogszabályt hozza, hanem egy tőle független testület. Az EU-ban erre hozták létre az EU bíróságát. Ennek ellenére a jogállamiságra oly kényes EU-ban a jogállamiság megsértését nem az EU bírósága állapítaná meg, hanem az Európai Parlament, lényegében egy szimpátia szavazás keretében. (Orbán és rendszere nekem sem tetszik, gondolom az EP képviselők nagy részének sem.) És mindezt azért, mert nem képesek – vagy inkább nem akarnak – bíróság előtt is védhető kritérium rendszert létrehozni. (Gondolj bele milyen felháborodás lenne, ha az Országgyűlés egyes bűnügyek elbírálását elvenné a bíróságoktól és csak azért ítélne életfogytiglanra egy közlekedési szabálysértőt, mert nem tetszik a bőrszíne, vagy azért mentene fel egy gyilkost, mert olyan szépen végig ülte a tárgyalást. Az EU eljárása pontosan ugyan ez.) Azt hiszem így már picit érthetőbb a „jogállamisági blabla”, és az is világos, hogy miért nem lenne 3-4 milliárd euró többlet.
    Kimaradni meg azért érdemes, mert ha Orbán megkapja a pénzt és ellopja, akkor is én fizetem vissza (mint adófizető és olyan opció nincs, hogy ne lopná el), ha nem kapja meg, akkor is nekem kell fizetnem, csak más országok helyett. Akkor inkább ne legyen az egészből semmi és talán picit több marad nálam.

  230. Állami pénzpumpa a válság idején: 140 milliárd forint ment sportra

    „Kíváncsiak voltunk ugyanis arra, hogy jelen körülmények között, amikor számos ágazat komoly problémákkal küzd, amikor a vendéglátás, a turizmus gyakorlatilag lenullázódott, milyen célokra és legfőképp mekkora összeget csoportosított át a kormány. Ezek a pénzek alapvetően három forrásból származnak:

    a Gazdaságvédelmi Alapból, melyek a járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére hoztak létre,
    a rendkívüli kormányzati tartalékból,
    valamint a Központi Maradványelszámolási Alapból.

    Összesítésünk szerint a tavasztól kezdve egészen a cikkünk megírásának pillanatáig, 140,2 milliárd forintot csoportosított át a kormány a sport területére. Napokra lebontva ez 541 millió forintos kiadást jelent.

    „Összesítésünk alapján nem sokkal marad el a teljes költés a sportkiadásokétól: 103,2 milliárd forint ment az egyházakhoz március óta.”

    „A kormányhatározatokban összesítésünk szerint mindössze 50,7 milliárd forint átcsatornázása történt az egészségügy irányába, vagyis majdnem a harmada annak, amit a sport területére irányított a kormány, és fele az egyházi pluszpénzeknek.”

    https://mfor.hu/cikkek/makro/allami-penzpumpa-a-valsag-idejen-140-milliard-forint-ment-sportra.html

  231. Khm…hol vannak az értelmes emberek ,a tanácsadok?! Nem létezik ,hogy örökön örökké seggfejek-juj bocsi -ülepfejüek – vannak mindenhol a vezetőségben – ez azt jelenti ,hogy ülepfejüek léteznek csak.Hol is bujkálnak azok az értelmes emberek ? Jaj ,rövid a pucájuk vagy nincs elág vér benne>! Vagy nincsenek is ,csak szaros diplomák.bocsi fekáliás diplomák.

    Földönkivüli következtetés;nincs értelmes ember a Földön, Szilárd Leó anyja jobb ha elvetél,Einstein apja jobb ha bal kézzel húz rá ,A WHO igazgatója egy nyaki ütőér elvágással még hős lehetne ,… de a konzumidióta társadalomnak nagy arcokra van szüksége,mint Gucci,vagy Vajna örömlánya ( ;rtsd ; KURV’JA)

  232. 211.dajtás:

    „Lehet hogy látszólagos filozófálgatás amit írok, de egy dolgot válaszolj meg, ami nagyon fontos.
    Hogyan lehet kamatos pénzügyi rendszert üzemeltetni “örökké”, ha végesek az erőforrások, és véges a bolygó?”

    Ez legyen az örökjáradék kötvényt kibocsátó és az azt megvevő fél problémája.
    Mint korábban is mondtam, nem ebben a helyzetben kéne valami újjal kísérletezni.

    „Megjegyzem a régi példák nem érvényesek ma már, mert akkor még volt honnan/kitől rabolni, plusz akkor még kvázi végtelen erőforrások álltak rendelkezésre.”

    Ó, újabb piacok mindig nyílnak…
    Hátra vannak még az óceánok (ugye tudod, hogy a Föld kb.2/3-a vízzel és jéggel borított), a nap mint energiaforrás, űrbányászat stb.

    Csak meg kell nézni a költség csökkenéseket ezeken a területeken, hogy nem annyira irreális a feltételezés.

    Visszatérve a kamatos kamatra, ami annyira ördögtől való.

    Elgondolkoztál-e azon, hogy pl. egy sejt vagy baktérium osztódás, jó környezetben egy 100% kamatot jelent egy osztódási ciklus időtartamra.

    A természet ismeri ezt a technikát, a növekedés korlátja az erőforrás hiány.
    Ez majd a kamatos kamatnál is bekövetkezik egyszer.

    A gazdaság ezt ciklikus fellendülés-összeomlás oldja meg, de az eredendő növekvő trend eddig eléggé egyértelmű volt.

  233. „Mivel addig tart a türelmi idő, azaz mégis csak hitelről van szó.”

    Azt hiszem a második cikk kissé félrevezetően fogalmazott.

    Van a hitel rész, amit 2028-tól kell törleszteni.

    Van a vissza nem térítendő támogatás.

    Ez olyan, mint az eddigi EU támogatási rendszer, aminek vannak haszonélvezői
    (pl. Magyarország, Lengyelország pozitív szaldóval évenként, mert mi is fizetünk a szétosztható támogatási alapba, ami levonásra kerül a kapott támogatásokból)ű

    , és vannak a donor országok (Németország, Észak-Európa), amelyek negatív szaldóval bírnak (adott esetben adott célokra nem kapnak EU támogatást, mivel fejlettek).

    A donor országoknak áttételes haszna van. A kiadott támogatások által gerjesztett kereslet, egy nagy része, az ő vállalataik megrendelésében csapódik le, ami az adott vállalatnak profitot és munkaerő felvétel /megtartást jelent.

    Attól azonban, a támogatásokból előállított termék, szolgáltatás a támogatott ország vagyonát gyarapítja.
    Ez alatt a közvagyon mellett, a tisztességesen pályázó magánvállalatokat és a korrupt elit és csatolt részeinek jogtalan meggazdagodását is kell érteni.

    „És mindezt azért, mert nem képesek – vagy inkább nem akarnak – bíróság előtt is védhető kritérium rendszert létrehozni. ”

    Nos mivel, mostanra ért a felháborodás olyan fokra, ami miatt nem akarnak az EU bíróság ítéleteire várni, valamit nem akarják, hogy ez hátráltassa a EU COVID alap indítását.
    Ez nem helyes, de körvonalazódik a megoldás.

    Az EU bíróságos fellebbezési jog szerintem ki lesz dolgozva, mert

    1.) Most húzták ki a a magyar-lengyel vétó méregfogát, mivel nélkülük fog elindulni a dolog.
    Ha ez meg van, akkor már lehet piszmogni/kompromisszumokat kötni a jogállami feltételek kidolgozásával.
    Csak megjegyzem, Magyarország és Lengyelország haszonélvezője lenne a dolognak.

    2.) Ha nem fogadják el a vétók miatt az új EU költségvetést, akkor a tagállamok mindegyike megkapja a régi költségvetésből rá jutó rész 1/12 részét, ami mindenkinek szívás.
    De a jogállami feltételt nem sikerült megfúrniuk Orbánéknak.

    3.) A jelenlegi keretek között is sok mindent lehet tenni, a korrupció és a jogállamiság felszámolása ellen.
    Sokkal szigorúbban is lehet értelmezni, a már meglévő jogszabályokat.

    Ezek:

    a.)Keményebb ellenőrzések az EU pénzek elköltésénél, mint eddig.

    b.) Az Uniós alapszerződésből levezethető dolgok számonkérése, ami mind az EU , mind a magyar jogot sérti pl.( kormányzati média monopólium a hagyományos médiák területén (nyomtatott sajtó, TV, rádió), a pártsemleges, arányos tájékoztatás hiánya a közmédiánál) stb.
    Ez nyugodtan lehet perelni az EU bíróságon, mert az időnyerés megtörtént.

    „Kimaradni meg azért érdemes, mert ha Orbán megkapja a pénzt és ellopja, akkor is én fizetem vissza (mint adófizető és olyan opció nincs, hogy ne lopná el), ha nem kapja meg, akkor is nekem kell fizetnem, csak más országok helyett. Akkor inkább ne legyen az egészből semmi és talán picit több marad nálam.”

    Azért van olyan opció, ami a kisebb korrupció irányába mutat, a nagyobb ellenőrzés, az EU ügyészségbe való belépés lásd feljebb.
    Hogy kevesebbet lopjon.

  234. Re:256 Idegen

    „“Lehet hogy látszólagos filozófálgatás amit írok, de egy dolgot válaszolj meg, ami nagyon fontos.
    Hogyan lehet kamatos pénzügyi rendszert üzemeltetni “örökké”, ha végesek az erőforrások, és véges a bolygó?”

    Ez legyen az örökjáradék kötvényt kibocsátó és az azt megvevő fél problémája.
    Mint korábban is mondtam, nem ebben a helyzetben kéne valami újjal kísérletezni.”

    Ne haragudj ilyet csak egy közgazdász gondolkodású ember tud leírni… 😉
    Sajnos a természettudományok, már pedig a közgazdaságtan nem az, ilyet választ nem enged meg. Primitív példával élve egy gőzturbinát nem úgy méretezünk, hogy a „kibocsátó és az azt megvevő fél problémája”, hanem egzakt választ kell adni, különben felrobban az egész kóceráj. Itt el is jutottunk a mai közgazdaságtan fundamentális hibáihoz, hogy miért nem képes a problémákat megoldani, hanem inkább csak gyártja azokat.

    „“Megjegyzem a régi példák nem érvényesek ma már, mert akkor még volt honnan/kitől rabolni, plusz akkor még kvázi végtelen erőforrások álltak rendelkezésre.”

    Ó, újabb piacok mindig nyílnak…
    Hátra vannak még az óceánok (ugye tudod, hogy a Föld kb.2/3-a vízzel és jéggel borított), a nap mint energiaforrás, űrbányászat stb.”

    Újabb gyöngyszem, avagy ez a wish full thinking ékes példája. 😉
    Ennyi erővel jöhetnek az UFO-k is, akik kolonizálják a bolygót, mondjuk ammónia légkörre, és az adósság probléma megoldott lesz, mert egy szál ember se fog itt élni.
    Esetleg ne gyarmatosítsuk a Marsot, és nyissunk ott bankot?

    Ne vedd magadra, alapvetően nincs bajom a közgazdaság tannal, mert szükség van rá, de mikor egy jogász/közgáz végzettségű emberek kezdik irányítani a világot, akkor teljesen elszakadnak a valóságtól, és az emberi kreálmányokat kiáltanak ki „természeti törvénnyé”, ami szükségszerűen összeomláshoz vezet.
    Miért kellene ciklikusan összedőlni a gazdaságnak?
    Nekem ez mint természettudományos végzettségű embernek egyenlő a szabályzó szerv csődjének, és azt várod el, hogy újból és újból adjuk oda a kormányt annak, aki többszörösen bebizonyította azt, hogy képtelen üzemeltetni a rendszert?

    Ez a szemlélet hamarosan csődöt fog mondani, mert a végtelen növekedésbe hajszolt világot a Föld jól le fogja szabályozni, már csak az a kérdés, hogy önként ésszel, vagy egy ordas nagy sallerral lesz megoldva. Mindkettő esetben az örökkötvény nem lesz opció… 🙂

    Ha van fenntartható rendszerű közgáz anyagod/könyved/forrásod, szívesen olvasnék róla, mert mindenevő vagyok… 🙂

  235. 258 dajtás
    Sajnos a világgazdaság az nem a fenntarthatóságról szól…
    Mert verseny alapon működik, mert ellenérdekelt csoportok vannak, amelyek állandó fenyegetésként élik meg a másikat, akit mindenképp le kell körözni, különben megfojt.
    Ez pedig a források minél gyorsabb lerablására ösztönzi a részvevőket.
    Ha lennének is, akik megegyeznek a kölcsönös status quo-ban , aki erre nem hajlandó, az lépéselőnyhöz jut, és szétveri azt.
    Ez egy feloldhatatlan ellentmondás.
    Ezt csak egy egységes irányítású világrend tudná megváltoztatni, ami a látóhatáron sincs…

  236. 259: Ahogy én látom, a fenntarthatóbbá fejlődés fő akadálya pont a status quo, és az azt őrzők befolyása.

    Persze nem ártana egy – legalább elméletben – működő gazdasági rendszer modell sem, ami nem a kamaton, versenyen és a kizsákmányoláson alapul.

  237. Sztem., ha a nagy többségnek nem a status quo fenntartása lenne az érdeke, rég megváltozott volna minden! Ma már nem feudalista társadalomban élünk, nem tudja egy kisebb csoport saját érdekei alapján meghatározni az irányvonalat, maximum kijelölheti azt. Amíg a status quo a kényelmet jelenti, ne várjatok változást!

    Egyébként sztem. lassan, de elég sokminden mára megváltozott, mind szemléletmódban, mind technológiákban. A kényelemről pedig nagyon nem egyszerű lemondani. Ahhoz, hogy a meleg szobában a fotelből kipattanj, miközben a legjobb részénél tart a film, minimum az kell, hogy égjen a ház! Ez érvényesül most nagyban is. Majd ha az emberek seggét nyaldossák a lángok, figyeljetek, milyen gyors és hathatós változások jönnek! Nagy kérdés, hogy időben -e még?

    A globalizmus nem feltétlen ellenség, hiszen egy összefogásban sokkal nagyobb erőket lehetne mozgósítani és komolyabb hatásokat lehetne elérni. Csak egyenlőre nagyon rossz az irány!

  238. 261. A Status Quo összetett, de sok lényeges jellemzője nagyon erősen ellenkezője a többség érdekének. Pl. a felső 1% gazdagodása a többiek rovására:
    https://www.weforum.org/agenda/2016/01/3-charts-that-explain-global-inequality/

    Vagy a természeti erőforrások elhasználása, ami tömeges éhezésekhez vezet.

    A baj az, hogy azoknak, akiket a dolog rosszul érint, alig van lehetőségük bármit is tenni az ügy érdekében. Akiknél a döntések lehetősége van, na nekik jó így.

  239. Ábel, Csongor
    Igaz, helytelenül használtam itt a status quo-t, inkább arra gondoltam, hogy még ha bele is egyeznének országok valamiféle igazságos egyensúlyi helyzetbe, amit egyikük sem akar a többiek rovására felborítani, ennek a helyzetnek az lenne a nyertese, aki ebből kimarad, és kíméletlenül kihasználja az ebből fakadó előnyöket…
    Tehát vagy együtt, vagy sehogy.

  240. Oltással és a jövővel kapcsolatban sztem. az alábbi hírre is érdemes odafigyelni:
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/immunitas-utlevel-hatar-zar-koronavirus-jarvany-orban-kormany.719100.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
    – Elképesztő számomra, hogy micsoda dilettáns idióták gyülekezetéből állhat a világ és az ország bármelyik döntéshozó testülete! Ez sem az összeesküvés számlájára lesz írható majd, hanem az emberi kapzsiság és butaság együttes eredménye, kvázi velejárója.

  241. Re:262 Ábel
    Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a választott/odafurakodott vezetőink csődöt mondtak ebben a tekintetben, ergo a kritika jogos, amire nem az a megoldás, hogy folytassák ugyan úgy, ahogy eddig…
    Megjegyzem nem minden tőkés gondolkodik így, anno ide is be volt linkelve egy amerikai mrd nyilatkozata, ahogy ekézte „társait”, hogy ha tovább folytatják a hörcsögösködést, akkor rossz vége lesz az egésznek.
    Ezzel vissza is kanyarodhatunk a pozitív arisztokráciához, akik előre látóan nem felélték maguk körül az erőforrásokat, hanem 100 éves programokat csináltak, mert ez volt az érdekük. Pl a Pallavicini család által telepített 100 éves tölgyesek még mai napig megvannak Csongrád megyében…
    A tisztán megtérülés alapú gondolkodás amúgy is erősen zsákutca, mert nem lehet mindent ilyen oldalról megközelíteni, és tipikusan az életterek rendben tartása fenntarthatóvá való tétele nem pár éves projektek kategóriába tartoznak.

  242. 266: Dajtás:
    „A tisztán megtérülés alapú gondolkodás amúgy is erősen zsákutca, mert nem lehet mindent ilyen oldalról megközelíteni, és tipikusan az életterek rendben tartása fenntarthatóvá való tétele nem pár éves projektek kategóriába tartoznak.”

    Igaz, de ezt 263-ban hubab már előre megválaszolta:
    „…ha bele is egyeznének országok valamiféle igazságos egyensúlyi helyzetbe, amit egyikük sem akar a többiek rovására felborítani, ennek a helyzetnek az lenne a nyertese, aki ebből kimarad, és kíméletlenül kihasználja az ebből fakadó előnyöket… Tehát vagy együtt, vagy sehogy.”
    – Én ezzel nagyon egyetértek, s a világ pont a fenti gondolat első felében megfogalmazottak felé mozdult el sajnálatosan. Sem Kína, sem Oroszország, sem az USA nem mozdult a jó irányba, bár kétségtelen, hogy Kína tett a legtöbbet a fejlesztések terén. Azonban ott egyértelműen megtérülési szempontok dominálnak, hiszen ezt a szemléletet még 3 generáció alatt sem lehet majd kiirtani a globális vívmányokat élvező emberiségből! Az EU pedig könnyen belebukhat abba,hogy egyedüliként próbál példát mutatni a világnak, miközben valójában itt is csak az álzöld szempontok, egyfajta zöldlobby uralja a piacot, igazi eredmények csak ott vannak, ahol eleve, mindig is nagyobb szerephez jutottak a megújulók (pl. Ausztria a vízenergiában). Mind tudjuk, hogy a jelenlegi autógyártásban alkalmazott szabályozás pl. egy kalap sz..t sem ér.

  243. 266: Hát igen, itt van pl a főmumus Bezos, nem is annyira hülye, kb. pont azt csinálja, amit én tennék a helyében, 10 milliárdos alapot hozott létre a Föld érdekében, a klímaváltozás ellen:
    https://www.cnbc.com/2020/11/16/jeff-bezos-names-first-recipients-of-his-10-billion-earth-fund.html

    Vagy Musk, aki nem a profitja egy részét áldozza rá, hanem szinte az összes nagy projektje arról szól, hogy fenntartható megoldásokat fejleszt ki termékké, és skálázza fel globális méretekre:
    https://www.cbinsights.com/research/report/elon-musk-companies-disruption/

  244. 268: Ábel:
    Ezek az emberek, ha tehetik, kolonizálnának még 3 bolygót, hogy a Földdel és azok teljes népességével együtt ugyanerre a sorsra juttassanak mindenkit… 100 évet se húznánk tovább! De ügyesek és sokkal okosabbak, mint az átlag milliárdos örökösök, ez tény.
    Sorost itt hova tegyük?

  245. 269: Szerintem Sorosra és a fenti két úriemberre is egyaránt igaz az, hogy látszik, hogy amellett, hogy tudják, hogyan kell pénzt csinálni, rég túl vannak azon, hogy a pénz lenne az egyetlen és fő célja az életüknek. Hanem vannak egyéb, magasabb céljaik, amikre a pénzt eszköznek használják. Célok, amik egy részét határozottan ellenzem, viszont egy részükkel egyet is értek.

    A világ vagyonának egy jelentős szelete felett diszponálni: ez egy lehetőség nagyot tenni. Ki is használják.

  246. 264 – Reinkarnatorr:
    Itt minden hülyén van megoldva. Regisztráltattam magam, majd Évát is. De ezt visszadobta: „ezen az E-mail címen már történt regisztrálás” alapon. Tehát a magyar család = egy férfi és egy nő, meg két E-mail cím. 😀

  247. Re:267 Csongor
    Addig lehet ezt a játékot játszani, amíg nem csap vissza a természet.
    Ha visszacsapott, akkor már magasról tesznek arra, hogy hány év alatt térül meg, hanem egyszerűen megcsinálják kerül amibe kerül, különben megdöglenek.
    Kínaiak zöld fala hány éve alatt térül meg? Szerintem min. 1 emberöltő, cserébe talán megfogja az elsivatagosodást, és Pekinget nem fogja betemetni a homok…
    Látszik, hogy vannak jelek arra, hogy figyelnek dolgokra, lásd az ózon gáz kibocsátást gyak. nullára redukálása, de a jelenlegi paradigma a radikális változást még nem tűri meg, még nem. Covid utáni világ már lehet hogy igen, ami a konteó figyelmeztető lámpámat egyből felkapcsolta 🙂 , mert ez a helyzet ideális lenne a pénzügyi és gazdasági reformokhoz.
    Egyik irány a Soros féle örök kötvényes torzó, a másik irány ennek pont az ellenkezője.

  248. 272: Nekem van három-négy ímélcímem. Adjak egyet kölcsön? 🙂

  249. Jó ez a topic! Két hete gyűrjük, és kitárgyaltunk itt már mindent a Covidtól kezdve Szájeren át a világ vezetőiig!

  250. 274 -Ábel:
    Köszi nem kérem. Én is tudok csinálni még egyet, de röhej a döntés. Ceciliáék nem tudják elképzelni, hogy egy férfinek és egy nőnek nincs egymás előtt takargatni valója?

  251. 272. Tibor Bá
    Nekünk is így volt. Gyorsan csináltam egy gmail-ost, arról ment az enyém is. Úgy ok.
    Asszem a váci úti oltóközponban is toboroznak már. Azok jók

  252. dajtás: a „rex sciturum” forma csak a Terembura folyóiratban szerepel a gugli szerint… Egyértelmű tehát, hogy ezt a nagy „tudásod” innen szerezted, csak épp az a probléma, hogy ha már a „szkíták királya” kifejezést se tudják helyesen leírni latinul, akkor biztos ez-e a tudás legjobb forrása…
    Ráadásul azon az apróságon is simán átlépsz, hogy a szkíta és a hun két eltérő nép volt, európai színre lépésüket évszázadok választják el, tárgyi kultúrájukban is egyértelmű különbségek vannak a hasonló nomád életmódból és harcmodorból fakadó hasonlóságok mellett.

  253. 264 – Reinkarnatorr és Tibor bá,

    „Elindult a vakcinainfo.gov.hu, ezen az oldalon lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra, amely azonban nem lesz választható. Müller Cecília elmondta: azzal kezdenek oltani, amit hatékonynak és biztonságosnak találnak a magyar egészségügyi hatóságok.” (ATV oldalán olvastam)

    Hoppá, ha már lesz többfajta (márpedig úgy néz ki, hogy lesz) én válogatnék.

  254. Re:278 Avatar

    A Hihetetlen Magazin szabadegyetemen képzem magamat, nem is ismered őket? 😉
    Írtam, csak műkedvelő vagyok, hasból nem fogok forrásmegjelölést írni(mondjuk ezt te sem adtál), de ha megtalálom, akkor berakom a kedvedért.

  255. Minden egyes Sorosról leírt mondat – ez sem kivétel – a kormany hazug ellenségképét erősíti a tömegek tudatában.
    Soros egy létező személy, de sokszorosan túldimenzionalt a magyar kormanyparti média által.
    Multinacionalis mammutvallalatok, erős nemzeti kormanyok fújjak a passzatszelet, nem Soros.
    Migransok is léteznek, de fókuszba allítani őket csak primitív tömegeket – sajnos sikeresen- félrevezető populizmus.
    Minden égető kül- és belpolitikai súlyos kérdésre ezt valaszolni Soros és a migransok ….
    Több mint aggalyos teljesen hiteltelen !

  256. 279 – Gyarmathy:
    Én is válogatni fogok, mert az kell, amely a vizsgálatok szerint az idősek részére a legeredményesebb. A mi immunrendszerünk más, ezt figyelembe kell venni.

  257. 282. Tibor bá,

    Kásler miniszter felajánlotta, hogy jelentkezzenek a magyarok ezrével az orosz vakcina klinikai tesztelésére.
    Elképzelhető, hogy aki regisztrál a mostani oltás felhívásra, azoknak fel lesz ajánlva, hogy legyen az orosz vakcina tesztalanya. Vagy csak hívnak oltani és majd utólag derül ki, hogy ez még a teszt fázis :).

  258. 258.dajtás:
    „Ne haragudj ilyet csak egy közgazdász gondolkodású ember tud leírni…”

    Lehet, bár nem vagyok közgazdász a végzettségem szerint.
    De lehet, ez a közgazdászi gondolkodás nem hátrányos az örökjáradék kötvény megértésénél.

    Ja és megjegyezném, hogy a BME-en végeztem mérnöki diplomával.

    „Sajnos a természettudományok, már pedig a közgazdaságtan nem az, ilyet választ nem enged meg.
    Primitív példával élve egy gőzturbinát nem úgy méretezünk, hogy a “kibocsátó és az azt megvevő fél problémája”, hanem egzakt választ kell adni, különben felrobban az egész kóceráj.”

    Akkor légy szíves magyarázd meg, természettudományos gondolkodással, és adjál rá egzakt választ, hogy eddig miért nem dőlt be a kamatos kamaton alapuló pénzrendszer.
    Pedig milyen régóta várják ezen blogon is.

    Az EU esetleges örökjáradék kötvénye tenné fel az i-re a pontot?

    „Újabb gyöngyszem, avagy ez a wish full thinking ékes példája. ?
    Ennyi erővel jöhetnek az UFO-k is, akik kolonizálják a bolygót, mondjuk ammónia légkörre, és az adósság probléma megoldott lesz, mert egy szál ember se fog itt élni.”

    Ez ugye mellébeszélés, mert a konkrét felvetésre az új piacokról, erőforrásokról nem reagáltál érdemben.

    Nos sokakat vádolnak a technikai, technológiai (hurrá)optimizmussal ( hogy a technológia mindent megold).
    Van amikor igazuk van.

    De ugyan olyan káros, amikor a technológiát, a technológia fejlődést alábecsülik.
    Nevezhetjük-e ezt doomdays thinking-nek?

    Emlékeztetnélek rá, hogy anno a peak-oil doomdays scenárió ezen bukott meg.
    Én is elhittem (mivel adatokkal alátámasztott logikát alkalmazott) anno az elméletet.

    Ami áll is, ha a hagyományos termelést nézzük most is.

    Azonban az új technológiák hatásával nem számolt.

    Igen, a réteg repesztés technológiát nem vettek figyelembe az elmélet megalkotásakor.
    Mellesleg, a rétegrepesztésre magára is alkalmazható a peek-oil elmélet.

    Csak a két peak-oilos görbe összegzésével nem számoltak.

    Különösen pikáns, amikor Te reagálsz így az új technológiák szerepére, az új erőforrások bevonására, olvasva a véleményedet a technikai dolgokról.

    Itt a napenergia, amiben akár ebben a topikban kifejtett véleményeddel nagyjából egyet tudok érteni.

    Tehát, a lényeg: gondolom láttál már az idő függvényében napelem W/$ görbét.
    Szépen csökkent, ugye?

    Láttál-e már az idő függvényében egységnyi kg űrbe juttatásának a költségét pl. USD-ben?

    Szerinted van valami szerepe ebben Musknak és az ő újrahasznosított rakétafokozatok technológiájának?

    Látsz-e valami összefüggést a fenti görbék és tanulási görbe között?

    „Miért kellene ciklikusan összedőlni a gazdaságnak?
    Nekem ez mint természettudományos végzettségű embernek egyenlő a szabályzó szerv csődjének”

    Ó ezt már többször próbálták elérni különféle izmusok, eddig kevés sikerrel.
    Próbálkozni lehet.
    A szocializmusra és a Szovjetunióra emlékszel még, ugye?

    A nagybetűs természetben nincsenek ciklikus jelenségek?
    Vagy azok természetesek, a gazdaságban meg nem?

    Az ember alkotta társadalom és gazdaság nem a természet része?

    „Ez a szemlélet hamarosan csődöt fog mondani, mert a végtelen növekedésbe hajszolt világot a Föld jól le fogja szabályozni, már csak az a kérdés,”

    Lehet, hogy ez lesz a vége, a baktériumok növekedésének analógiájára korlátos erőforrások között.

    Kérdés, hogy hol vannak a korlátok?
    Mennyire bővíthetőek-e a technológia fejlődés segítségével?

    Az élővilágnál és a klímánál láthatóak kezdenek lenni a korlátok.

    Bár nagyon érdekes a klímánál az Arktisz meg az Antarktisz eltérő viselkedése.
    Tudom, tudom, ha jég felület nem változik, attól még a jég vastagsága csökkenthet.
    A nagy kibocsátó országok az északi félgömbön vannak, bár elvileg a Föld légköre keveredik.
    Az is igaz, hogy az Antarktisz sokkal nagyobb, mint Arktisz.

    „Ha van fenntartható rendszerű közgáz anyagod/könyved/forrásod, szívesen olvasnék róla, mert mindenevő vagyok”

    Ezek nagy része elmélet vagy kis léptékű gyakorlat.
    Az ördög a léptéknövelésben és az éles alkalmazásban bújik el.
    Azokra meg nincs értékelhető példa.

    Egyébként a társadalom változik a kihívások hatására, még ha lassan is.
    Nagy a tehetetlensége a rendszernek, az ellentétes érdekek kioltják egymást, lassítják a változást.

  259. 281: Mosógépszerelő:
    Soros egy milliárdos, aki Magyarországnál jóval nagyobb és erősebb közösségek és gazdaságok megingatására is képes volt és lehet.
    Határozott elképzeése van az emberiség jövőjével (és a lehetséges kiúttal) kapcsolatban, amit nem rejt véka alá, amit nyíltan támogat (komolyan, akár rendkívüli anyagi ráfordítások tekintetében is).
    Emiatt én úgy gondolom, a milliárdosok és a jövő kapcsolatában felvetett vonalon a kérdés igenis abszolút releváns.
    Az, hogy egyeseknek mindig a migráncs, meg az Orbán harca ugrik be róla, egy teljesen más kérdés… Én komolyan kérdeztem, hova tegyük Bezossal és Muskkal összevetve?!

    Azt se felejtsd el, hogy minden mamutvállalalat mögött egy milliárdos is akad! És ma már tudjuk, hogy nemzeti összefogás sem létezhet NER milliárdosok nélkül, tehát a kérdés nagy kérdés (s valóban nem intézhető el egy migránsozással)…

    282: Tibor bá:
    Ez a vakcinaosztás honi vizeken megint olyan magyarosra (mi több fideszesre/orbánosra) sikeredett…
    1. Majd ők tudják, s megmondják, mi jó nekünk.
    2. Gyűjtik hozzá az adatokat (pedig nem szabadna!).
    3. Ez az online jelentkezősdi, de nem véglegesen, TAJ számmal, de csak felmérni az igényeket, már megint vérlázítóan hülyének néznek!
    4. Az eredmény borítékolható, újabb bizonytalanság, tanácstalanság, s ilyen helyzetekben velejárója az eredménytelenség. Ergo megint pénzkidobás az ablakon, persze a mi pénzünk kidobása, ismét nem a sajátukkal szórakoznak…
    5. Ha világszinten ezt csinálnák, nekem is kezdene bűzleni a történet, de egyelőre csak a magyarnak a szagát érzem egyre erősebben.

    Valószínűleg a válogatósoknak nem lesz ingyenes, esetleg mehetünk érte külföldre. De már megszoktuk ebben a neokádár-rendszerben!

  260. A peakoil egy mozgó időpont lett az eszak- amerikai palaolajforradalom és világ olajtartalekanak növekedése miatt ami szintén a technológiai fejlődés tett lehetővé a kérdés a jövőbeli kereslet alakulása lesz és a kitermelés költsége . Ez viszont megjósolhatatlan. De mai energicsomagban az olaj részesedését le kellene vinni legalább 20% alá az évszázad végére akkor nem lesz baj ha bekövetkezik a peakoil és persze minden más fosszilis energiahordozó eseten is jó lenne ezt elérni mert ott lesz tetőzés.

    A tervgazdaság működését talán nem olyan emberekre kellett volna bízni mint azt láttuk a létező szocializmus országaiban és persze nem ilyen ideológiával vegyítve. Egy muntinacinalis cég talán nem tervez piaci körülmények között?A fogyasztás nincs reklámok réven irányítva?Megoldhatók e a klimacélok pusztán azzal ,hogy azt rábizzuk azt piacra? A piacgazdaságban nem azért vannak ciklusok mert mi ezt akartuk hanem azért mert az is ahogy minden más a természet része.

  261. Kedves Csongor

    Tudni szeretném, mit akar Soros ? Tényleg érdekel.
    Gondolom nem pontosan azt, amit Orban méregdraga belpolitikai kampanyaiból „tudni” lehet.
    Nem közömbös mekkora esélyekkel szólhat bele a történelembe.
    Az egységesedés iranyaba tett lépések nélkül, nincsen erősödő vagy nem gyengülő Europai Unio.
    A gyengébbek a kicsik felzarkóztatasa nemcsak gazdasagilag indokolt.
    Ha minden európai nemzet kizarólag a sajat erdeke és ügyeletes géniusza utan megy, borítékolható a lemaradas a gyilkos vilagversenyben.
    Minden közösséghez való tartozasnak vannak kényelmetlen feltételei is.
    Amit Magyarorszag művel hosszabb és rövidebb tavon, azt csak szégyellni lehet.
    Nem fehérnek kell maradni, hanem európainak !

  262. Idegen, Tom

    Az ember alkotta társadalom nem a természet része.PONT
    Persze ha úgy nézzük akkor minden a természet része, na de akkor hogyan definiáljuk a természetet?

    Az ember a természet része, de a kreálmányai nem feltétlenül.
    Azért van pusztulásra ítélve ez a berendezkedés, mert ebben a természeti, fraktális rendszerben lejjebb van mint az őt fenntartó un. természet. Azonban behatása a természeti rendszerbe átnyúl a feje fölött és magasabbra nyúl mint szabadna. Tevékenysége zavart okoz az őt magát is fenntartó rendszerben és így a fraktális rendszer azon a pontján avatkozik be, ahol az ő pusztulása és az alatta lévőké( állatok, növények stb.)biztos.
    A föld nem fog felrobbani és a naprendszert sem érinti egyáltalán( hagyományos értelemben), de a földi ökoszisztémát-benne az emberrel-hazavágja.

    Tehát a technológia használata nem sorsdöntő. A technológia használati módja és mikéntje azonban az.
    Kérdés, hogyvaz ember mi alapján dönti el az adott technológia használatát, mi alapján fejleszt egy adott technológiát?
    Egyáltalán képes-e felmérni mely technológia hogyan befolyásolja életterét?
    A mezőgazdaság gyakorlata és a gazdasági berendezkedés nem ezt mutatja. Nem tudja beskálázni a természeti szempontokat, mert nem is érti.

    Ehhez el kéne tudnia helyezni magát a rendszerben. Ehhez ismernie kéne ezt a logikai elemében egymásra épülő rendszert, így megtudhatná merre, meddig és hogyan nyújtozkodhat.

    Amíg ez nincs meg, addig olyan erők rángatják, olyan technológiákat fejleszt amelyek nem az elégséges mértékű un. hosszútávú gondolkodásra vallanak.

    Az adatok nem fontosan, csak az időpontok tekintetében. Itt igen, valóban sok a tévedés, elcsúsztak az időpontok.De nem a trendek.
    A folyamat jellege adja a kifutásának mikéntjét.

    Az innovációk, új technológiák akkor hozhatnak érdemi változást, ha megfelelő ismeretből, életszemléletből fakadnak.
    Amig egyszerhasználatos papírzsepinek gondolja magát a fejlesztő mérnök és legfőképp a döntéshozók, addig nehéz lesz.

  263. Re:284

    Jó hosszú hsz, lehet nem minden elemére fogok válaszolni. 😉

    Nagyszerű hogy mérnöki diplomád van, akkor van esélyed megérteni, és változni… 🙂

    „Akkor légy szíves magyarázd meg, természettudományos gondolkodással, és adjál rá egzakt választ, hogy eddig miért nem dőlt be a kamatos kamaton alapuló pénzrendszer.
    Pedig milyen régóta várják ezen blogon is.”

    Én azt látom, hogy most temeti el éppen a világot a végtelenbe növekvő adósság. A mai pénzügyi rendszert már csak a bizalom tartja össze, nem a fundamentális okok, ráadásul ez a bizalom erőszakkal van kikényszerítve, ami túl sokáig nem fenntartható. Ha esetleg nem értenéd, a dollárdba vetett bizalmat az amerikai fegyverarzenál garantálja.

    „Technológiai fejlődés vs túlélés”
    Sok minden egyet értek veled ebben, de egy gazdaságot, főleg egy olyat, ami fenntarthatóság antitézise, csak még jobban a szakadékba lökné ha pl nyakába szakadna egy olcsó energia forrás/erőforrás. A menekülést nem növekedéssel lehet orvosolni, hanem a fundamentális áttervezéssel. A te utad az égig érő hitel lenne, ami teljesen ellent mond a természeti törvényeknek, és itt érünk el oda, hogy miért fiktív kreálmány a jelenlegi közgazdasági modell. A természetben tapasztalható növekedés amúgy is kicsavart példa. Ha egy élőlény eléri a növekedési határát, akkor visszaszabályoz, és tartós stagnálásra rendezkedik be. Ami eszetlenül növekszik az eltartója kárára azok az élősködők, és a rákos sejtek…

    Megújulók tanuló görbéjét nem kell bemutatnod, én még emlékszem a wattonként 1000Ft árszinre, és látom ma is, ha az egyik napelem nagyker árlistáját nézem.
    Magam pl a Fidesz miatt buktam közel akkori árszinten egy ~800.000EUR naperőművet, szóval nem idegen tőlem a téma. De ez egymagában nem old meg semmit, ellenben jó lehet a jövő energia mixében.

    Űrbányászat szintén jó téma, egyszer ha lesz topiktali, és te is eljössz, majd kifejtem élőben mi erről a véleményem.

    „Az ember alkotta társadalom és gazdaság nem a természet része?”
    Részének része, de nem szerves együtt működő eleme.
    A jelenlegi gazdasági modellünk mindent felél maga körül, és ha elfogyott, tovább áll.
    Externáliák le vannak szarva, majd oldja meg a jövő nemzedéke, lehetőleg egy 3. világbeli csóró proli. Erre írtam fentebb, hogy a rákos sejt is a szervezet része, de vagy likvidálja az immunrendszer, vagy elburjánzik, és magával rántja a gazdatestet(természetet).
    Nem tudom feltűnt-e, hogy robogunk egy természeti katasztrófa felé, mert csökken a termőföldek területe, sivatagosodik a bolygó, és rommá szennyezzük, és túlhalásszuk a tengereket, mindezt a profitért, avagy a kamatos rendszer ezt kényszeríti ki.

    „Kérdés, hogy hol vannak a korlátok?”
    A korlát a Föld, itt kell rendbe tenni magunkat, mert a szemetünket nem tudjuk exportálni, ergo más modell kell. Amiben Musk ábrándozik abban a formában nem fog menni, mert a hülységünket nem exportálhatjuk messzire. Írtam régebben, aktívan menedzselt solária(Naprendszer). Most még a kőbalta unga-bunga enyém szinten mozgunk, ami kiábrándítóan alacsony szint egy picit magasabb szintről nézve.

    „Az ördög a léptéknövelésben és az éles alkalmazásban bújik el.
    Azokra meg nincs értékelhető példa.”
    Ha meg sem próbálod, akkor nem is lesz… 🙂
    A jelenleg használt modellek nem működnek, akkor miért is erőltetném még jobban?
    Avagy ha kiég egy biztosító a táblában egy bizti, akkor az a megoldás, hogy újra betekerek egy újat? Nem inkább meg kellene nézni, hogy mi a hiba a hálózatban?

    Tudom hogy érted, csak még kötöd kicsit az ebet a karóhoz… 🙂

  264. Dajtás:
    Ha a gazdagok pénzét használni szeretnéd, mivel elvenni nem tudod, csak az „égig érő hitel” marad eszközként. Ha el lehet venni, más lesz a felállás, de jelenleg vagy elfogadod azt, ami vérlázító és igazságtalan, de járható út, vagy tudomásul veszed, hogy nem tudsz mit tenni. Mert akkor is ide jutsz, ha harcba szállsz velük, és akkor is, ha nem használod, amit még lehetséges. Az csak egy ábránd, hogy a Föld szegényei összefognak és elveszik a gazdagok javait!

    Max. azt tartom elképzelhetőnek, hogy lesz egy önjelölt gazdag, aki (vagy akár akik) teljes hatalomért és befolyásért cserébe (amit önként adna a nép neki/k/), felvállalja, hogy minden vagyonát és befolyását a nép által fontosnak tartott célnak szenteli. Látszatra hős, valójában a legvérmesebb kizsákmányoló, s mivel globális hatalomra tehet így szert, nagyobb lehet a császároknál is, méltán kiérdemelheti akár az „antikrisztus” megnevezést is!

  265. Vajon tekintettel az orszag különösen szorongatott helyzetére, mi akadalya lenne annak, hogy a felső tízezerre rendkívüli különadót vessenek ki ?
    Valahol kurva vérlazító az,hogy a kórhazakban meghal sok orvos és apolo a megmaradtak pedig emberfeletti terheket viselnek és vannak jóparan akiknek 7 ,8 jegyű forintösszeg van a bankszamlajan.
    Semmi bajuk nem esne az urasagoknak, ha 2% egyszeri rendkívüli vagyonadót fizetnének.
    Az elhunyt nyugdíjasok megmaradt nyugdíjat is nevesítetten a közjóra lehetne fordítani ,
    2021 januarjara mar 10 000 – en lesznek
    ez cirka havi 1 500 000 000 Ft havonta.

  266. Re: Csongor
    Van élet a banki hitelen kívül is, elég ha kitalálsz valamit, amit egy gazdag hajlandó megvenni, és ebből tudsz már annyi tőkét kovácsolni, hogy már önjáró legyél.
    Másik lehetőség, hogy csinálsz egy start-up céget, keresel egy kockázati befektetőt, és ha elég ügyes vagy, akkor idő előtt kivásárolod a befektetőket. Megoldási javaslat van bőven, de az tény, hogy a magyar/EU-s környezet nem éppen a legideálisabb, szemben pl a US környezettel szemben.
    Cukiberg is egy pattanásos koleszos volt, és látod hova jutott, igaz kellett némi CIA hátterű pénzügyi injekció, de akkor is. 🙂

    Rosszul hangzik, de sokszor azért szegény valaki, mert nulla pénzügyi kultúrája van, avagy az egyszeri putrilakó cigit és kávét vesz a havi segélyből elsőnek, nem pedig filózik azon, hogy hogyan tudna kitörni ebből…

  267. 294: malleusorbis:
    Én is olvastam. Csak tudnám, akkor mire fel volt a sok hűhó semmiért! 🙂
    Ezek mind csak a pénz elcseszéséhez értenek! Mindegy melyik oldalon állnak.

  268. 292 Mosógépszerelő: „Vajon tekintettel az orszag különösen szorongatott helyzetére, mi akadalya lenne annak, hogy a felső tízezerre rendkívüli különadót vessenek ki ?” – Az ötlet és a kérdés jó, de a megoldás sajnos túl triviális. Azért, mert az nekik nem tetszik, és ők döntenek. Mint mindenben, ebben is. A politikusaink régen az ő tulajdonukban vannak.
    Panaszkodunk rabszolgaságról, de szerintem mi itt a közép-alsószinten nagy szabadságban vagyunk hozzájuk képest.

    ” vannak jóparan akiknek 7 ,8 jegyű forintösszeg van a bankszamlajan” – LOL, ne röhögtess! 7 számjegyű összeg, az 1 millió forint! Az egy nem rettenetesen sikertelen kisvállalkozó havi jövedelme! Nehogy már itt kezdődjön a felső tízezer! Inkább a középosztály belépőfizetésének nevezném.

    Egy egyszeri 2% vagyonadónak szerintem is lenne értelme, csak attól tartok, hogy pont a legnagyobb és leggazdagabb rohadékokon úgyse lehetne behajtani, mert az ő pénzük offsore van. Megint a hasznos középréteget vágnánk meg vele.

  269. Egy 7 szamjegyű összeg lehet 9 999 999 Huf is.
    A 2 % – a pedig majdnem 200 000 Huf.
    Egyébként hozzértők ezt tudnak szamszakilag optimalizalni.
    Azt gondolom, ha akarna Orban akkor az egyszeri rendkívüli vagyonadót, igenis ki tudna vetni.
    Rendkívüli körülmények rendkívüli döntéseket követelnek !
    Megkockaztatom : minden a magyar lakossagot érntő vagyonollót és jövedelem ollót csökkentő intézkedés élhetőbbé teszi ezt az orszagot !

  270. 290.dajtás:

    „A mai pénzügyi rendszert már csak a bizalom tartja össze, nem a fundamentális okok, ráadásul ez a bizalom erőszakkal van kikényszerítve, ami túl sokáig nem fenntartható. Ha esetleg nem értenéd, a dollárbba vetett bizalmat az amerikai fegyverarzenál garantálja.”

    A papírpénz rendszereknél ez mindig így van, a bizalom és a törvény kényszeríti ki az elfogadást.
    Csak a törvény kevés, lásd egyes országokban a valutát feketepiacot, kettős árrendszert.

    Az USD árfolyamát figyelve, még meg van a bizalom (nincs hiperinfláció).
    Van egy hosszabb távú dollár gyengülés, de ez magyarázható a GDP arányok eltolódásával is.

    Esetleg megmagyarázhatnád, hogy a nem dollár alapú pénzeket, hogyan és kinek a fegyverei garantálják (EUR, GBP, JPY, CHF, AUD, NZD, RMB)

    „A természetben tapasztalható növekedés amúgy is kicsavart példa. Ha egy élőlény eléri a növekedési határát, akkor visszaszabályoz, és tartós stagnálásra rendezkedik be. Ami eszetlenül növekszik az eltartója kárára azok az élősködők, és a rákos sejtek…”

    Azt ne mond, hogy ha egy erőforrás szűkös, és annak fel megy az ára, az nem szabályozza vissza a felhasználást és nem ösztönzi az olcsóbb helyettesítést a gazdaságban. Lásd pl. magas olajár és alternatív energia termelés.

    „Űrbányászat szintén jó téma, egyszer ha lesz topiktali, és te is eljössz, majd kifejtem élőben mi erről a véleményem.”

    Szerintem ne tartsd vissza magad, beszéljük meg.

    „Externáliák le vannak szarva, majd oldja meg a jövő nemzedéke, lehetőleg egy 3. világbeli csóró proli. ”

    Azért mintha ebben változás lenne CO2 kvóta,CO2 kereskedelem, Klímacélok stb.
    Úgy néz ki ezt az EU veszi a legkomolyabban.

    De a piaci erők pl. USA-ban ár alapon oldják meg a váltást.
    A korábban beidézett görbékben épp elég ösztönző erő van, most már állami támogatások nélkül is.

    A gyorsaság elégségességén lehet vitatkozni.

    „Nem tudom feltűnt-e, hogy robogunk egy természeti katasztrófa felé, mert csökken a termőföldek területe, sivatagosodik a bolygó, és rommá szennyezzük, és túlhalásszuk a tengereket, mindezt a profitért, avagy a kamatos rendszer ezt kényszeríti ki.”

    Ez így van, és tenni kell(ene) ellene (ózon egyezmény, klíma egyezmény) de azért jó pár alternatív megoldás van fejlesztés alatt illetve pilot szinten.

    „A jelenleg használt modellek nem működnek, akkor miért is erőltetném még jobban?”

    A jelenleg használt modellek meglepő alkalmazkodásról tesznek tanúbizonyságot.
    Amíg nem lesz jobb működő modell, addig ez marad.
    Ha lesz, az lesz használva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük