(3369) A vallás az…..

Tibor bá’ online

A vallás az emberiség ellensége

 

E.O. Wilson, híres biológus, akit a szocióbiológia atyjának ismernek, nemrég kijelentette, hogy a világ száz sebből vérzik a vallások miatt.

A New Scientist szerint Wilson következő könyve a Föld és az emberiség jövőjéről fog szólni. A Pulitzer-díjas biológus figyelmeztet, hogy az emberek még nem döbbentek rá arra, hogy a „törzsi felépítés” elpusztítja a bolygót – írja az International Business Times–ban megjelent összefoglaló.

„Az összes ideológiának és vallásnak megvan a saját válasza a Nagy Kérdésre, ezek azonban rendszerint dogmává degradálódnak egy bizonyos törzsnél.” Állítja a biológus. „A vallások különösen élnek a természetfeletti elemekkel, amelyeket más törzsek (vagy vallások) nem képesek elfogadni. És minden egyes törzs, függetlenül attól, mennyire nagylelkűek, jóindulatúak, szeretetet és jótékonyságot hirdetők, megvetéssel tekint az összes többi törzsre. Az emberiséget a vallásos hit húzza le.

„Az Embernek van egy erős késztetése annak fürkészésére, hogy vajon van-e egy isten, amely figyeli őt. Gyakorlatilag mindenki gondol rá, hogy van-e élet a halál után.” Folytatja Wilson „Ez az a dolog, ami az Emberiséget összetartja.” Azonban a transzcendens kutatást a törzsi vallások kisajátították.

„Éppen ezért azt tudnám mondani, hogy az emberi fejlődés szempontjából az lenne a legjobb, ha kiirtanánk a vallásokat. Természetesen nem kellene megszüntetni a természetes vágyat, hogy ezeket a nagy kérdéseket feltegyük.”

Különben Wilson Alabamában nevelkedett a baptista hitben, de eltávolodott a kereszténységtől, azonban nem állítja magáról, hogy ateista lenne. „Tudós vagyok” válaszolt a feltett kérdésre.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

84 gondolat erről: „(3369) A vallás az…..

  1. Még hogy a vallások kisajátítják? A tudomány az ami kizárta ezt a kérdéskört a vizsgálatából.

    A vallások voltak a nagy meghaladói a törzsi összetartozásnak. Sőt még a nemzetinek is. A kereszténység kezdte testvérnek hívni az összes tagját minden egyébtől függetlenül. Ez a „törzsi=vallásos” koncepció teljesen hibás és történelmietlen.

    Nem a vallásokkal általában van a baj, hanem az olyanokkal, mint az iszlám. Az valóban törzsies és mindennel teljesen inkompatibilis.

  2. 1: Bezzeg a keresztények milyen kompatibilisek és toleránsak voltak a görög, római, germán, kelta, szláv, indián és persze az ősi magyar hitvilággal… meg micsoda nagy testvériség volt a gnosztikus, ariánus, ortodox, katolikus és protestáns ágai közt a kereszténységnek… Nem is átkozták ki egymást, nem is gyilkolták egymást halomra vallásháborúkban…

  3. Szó szerint ugyanez volt a két évvel ezelőtti, akkor lehurrogott hozzászólásom egyik pontja a 3-ból „a Föld megmentésésre” 🙂
    A másik kettő a születésszabályzás, a Föld lakosságának drasztikus lecsökkentése valamint a körbetartozások és adósságállományok fokozatos felszámolása.

  4. Egyékbént ez a kedves Wilson pontosan ugyanazt javasolja, mint amit a vallások szemére vet: ki akar irtani minden vallást, ami neki nem tetszik. Csak ő eggyel többet akar kiirtani, mint a többiek. Mégis mennyivel vagyunk előrébb, ha vallások közti vallásháború helyett egy ateista-vallásos háborúba csöppenünk?

  5. A szerző is egy törzs tagja, amely megvetéssel néz a többi törzs tagjaira, sőt ő deklaráltan ki is irtaná azokat. Nekem, mint agnosztikusnak legalább annyira taszító Wilson harcias térítése, mint egy vallási fanatikusé, viszont a nyugati világban az utóbbival kevésbé találkozom. Ezenkívül én különbségeket vélek észrevenni a különféle vallások között, nem venném egy kalap alá a buddhizmust az iszlámmal.

  6. Re: Tibor bá’ “Azonban a transzcendens kutatást a törzsi vallások kisajátították.” Ez nettó csúsztatás, ma is vizsgálják tudományosan a témát, ez pedig a parapszichológia, és az extra pszichológia. Vagy nem akar erről tudomást venni a szerző, vagy nem tudja hogy van ilyen…
    Újabb gyöngyszem: “Éppen ezért azt tudnám mondani, hogy az emberi fejlődés szempontjából az lenne a legjobb, ha kiirtanánk a vallásokat.” Én pont azt látom, hogy a vallási közösségek tudják megtartani az identitásukat, és közösségüket. Idehaza pl egy jól működő önellátó közösség Somogyvámoson a Krisnások, szerte az országban sok jól működő közösség történelmi egyház alapú(református, katolikus, stb, stb), vagy újabb vallási felekezet alapú vallási közösség, meg sem említve a zsidó közösséget, akik évezredeken keresztül így élhettek túl. Ez egy jól bevált stratégiai, amit holmi üveggyöngyökért nem fognak a közösségek eldobni. Ez a cikk tendenciózusan csúsztat, és a kevés vallási fanatikusokat mossa össze a békés többségi társadalommal, miközben a szakadékba rohanást pont a “vallástalan” hatalmi elit generálja, mert csak az önös érdekek vezérlik. Erre szokták mondani hogy másnak a szemében a szálkát, sajátjában a gerendát nem veszi észre.
    Magyarországon is voltak ideológia mentes közösség építési próbálkozások, de rendre befuccsolttak, mert hiányzott a malter, ami összefogta volna őket. LMBTQ propagandával, és dekadens kivagyiskodással nem épít az ember, hanem rombol, plusz egy külső fenyegetésre, nem a gatyát kell lehúzni, felkínálva magunkat a megbecstelenítésre, hanem tökösnek kell lenni. Nem azt a időt éljük, hogy ilyen csacskaságokkal kábítsuk magunkat.
    Vallási ellentétek gyakran mesterségesen generáltak, de ebbe nem megyek bele, mert megint belegyalogolok valakinek a hitében… ?

  7. 6 Tiborbá: szerintem több válasz lehetőség kellene, mert így csak fenntartásokkal lehet szavazni.

    Most hiába mondanám, hogy hasznos, hisz a Sátánista vallásra meg a fundementlista iszlámra sem mondhatom, hogy hasznos.

    A foci drukkerek is vallásosan hisznek a csapatukban? Azért verik szét egymást?
    Nem a vallás miatt van ez a törzsi gondolkodás…

  8. Kár, hogy itt nem lehet kommenteket fel- és leszavazni. Jani 7, +1!

  9. 8: Hát igen. Mi is lenne a kérdés?

    1. Ne irtsunk ki senkit
    2. Irtsunk ki minden vallást
    3. Irtsuk ki az ateizmust
    4. Irtsuk ki a hamis vallásokat
    5. Irtsuk ki csak az iszlámot
    6. Irtsuk ki a sátánizmust
    7. Irtsuk ki a sokistenhitet
    8. Irtsuk ki a monoteizmust
    9. Irtsunk ki mindenkit
    Még valami javaslat?

    Esetleg össze lehetne foglalni kettőbe:
    1. Ne irtsunk ki senkit
    2. Irtsuk ki azokat, akik szerintem tévednek, úgymint:_________

  10. 69. Hozzászólásom. Alaptörvény módosítás blogbejegyzés.

  11. Amikor egy bizonyos vallás FŐ képviselői HATALMAT kapnak a Földi Világban, azonnal elkezdik leöldösni a többi vallás képviselőit és az ateistákat, felhasználva a fanatizálható agresszív ostobákat.
    1. Ábel
    Mi ez a terelés az Iszlámra?
    Csak annyi a különbség, hogy a Európa felvilágosult részén a keresztények már elvesztették hatalmukat és nem gyilkolászhatnak kedvükre, míg a iszlamisták nagyobb arányban öngyilkosmerényletezhetők.
    Biztos túl sok TV-t nézel. Magyarországon alig van dzsihados, míg a kereszténységet éppen most próbálják a maffiózók a nyakunkra erőltetni, köztük a hírhedten, tapasztaltan pedofil katolikusokkal.

  12. Az ateizmus, mint egyéni életfelfogás, jobbára ártalmatlan. Legfeljebb, aki ezt választja, nem üdvözül majd.

    De az ateizmus nem merül ki ennyiben: egyúttal társadalomszervező ideológia is. Ebben a minőségében a „Nyílt Társadalom” eszmében és mozgalomban fejeződik ki leginkább.

    Nézzük, mi lenne a Nyílt Társadalom credoj-a:
    „Nyitott társadalomban egyetlen vallás, egyetlen világnézet, életfelfogás, egyetlen kultúra sem törekedhet kizárólagosságra. Az autonómiáról szólva arra az alapvető jogunkra gondolunk, hogy magunk döntsük el, milyen meggyőződésekkel, milyen kulturális mintákkal azonosulunk, és milyen célok jegyében vezetjük életünket”

    Ez jól hangzik, ezzel együtt lehetne élni mindenkinek. A probléma az, hogy akik ezen dolgoznak, a tetteikkel, munkájukkal ennek az ellenkezőjéről tesznek tanúbizonyságot. Gyakorlatilag titkosszolgálati operatív módszerekkel ássák alá módszeresen az összes olyan rendszert, közfelfogást, ami az övékkel ellenkezik. Úgy teszik tönkre, hogy szinte fel sem tűnik. Sokan még akkor is kételkednek benne, amikor egyenesen rámutatnak.

    Gyümölcseiről ismerni fel a fát, és ennek az eszmének rohadtak a gyümölcsei.

  13. 12. Az 1555-ös augsburgi béke óta a keresztény felekezetek nem háborúznak egymás ellen. Az azóta eltelt közel ötszáz évre a kritikád nem áll.

    A terrorista egyéni gyilkolászás meg korábban se volt jellemző a kereszténységre.

    A kereszténységet hatalomtechnikai eszközzé tenni, hatalmas történelmi bűn volt az egyház részéről. Hála Istennek, rég leszokott erről a kereszténység.

    Van egy lényeges eltérés a kereszténység és az iszlám között: a kereszténységben a szentlélek sugallata és a szeretet van főhelyen. Ez lehetővé tette az egyház megújulását, megváltozását újból és újból, amíg mostanra egészen humanista lett. Ez az iszlámban kizárt, mert a Korán mindent apróra leszabályoz, a betűjétől eltérni nem lehet, és explicite agresszióra kötelez.

    TV-t nem nézek húsz éve.

    A papi pedofília egy súlyos, szörnyű elhajlás, megengedhetetlen és tolerálhatatlan, és súlyos rendszerszintű hiba volt, ahogy történelmileg kezelték. Napjainkban ez változni látszik, de van még mit tenni a métely kiirtására. Ehhez kelleni fog egy egyenes gerincű, igazhitű pápa, mint amilyen pl. Robert Sarah lenne vélhetően.

    De ettől még nem lesz sem az egész egyház pedofil, sem nem merül ki ennyiben az egyház társadalmi tevékenysége, hatása.

  14. 15 Ábel
    Megint terelsz.
    Mik ezek a „titkosszolgálati módszerek”?
    Kérlek definiáld e kifejezés jelentését –
    Vagy csak pufogtatsz itten…. 🙂

  15. 16: Válaszoltam neked is, csak moderációra vár. Türelem…
    Egyszerre öt-hat fronton támadsz. Nem praktikus mindet párhuzamosan tárgyalni. Javaslom, válasszunk egyet, azt tárgyaljuk ki, és ha konklúzióra jutottunk, mehetünk tovább.

  16. Ábel.
    „Gyakorlatilag teljesen nyíltan csinálják”
    Tehát akkor NEM ópendemokracys titkosszolgálatosok. Ezek csak zsíros hajú influencerek.. 🙂

  17. 20: Nem az a lényeg, hogy titkolják-e vagy nyíltan csinálják, hanem hogy mit csinálnak. Ezt:
    „Az aktív intézkedések a titkosszolgálatnak az idegen államok kormányzatának és társadalmának befolyásolására irányuló, kezdeményező jellegű tevékenysége”

    Az ügynökök se mind titkosak, például a diplomaták nyíltan dolgoznak. Vagy pl. a Russia Today az USÁban regisztrált külföldi ügynökszervezet. Vannak ilyenek, és az Open Society különböző ágai is elég nyilvánvalóan ezek közé tartoznak.

    Ami önmagában nem is baj, csak legyünk vele tisztában. Ettől még a céljaik és tevékenységük lehet áldásos vagy káros. Ez tőlünk függ, hogy minek ítéljük. Ők jónak gondolják magukat, én rossznak. Hasonlóan ahhoz, ahogy pl a Katolikus Egyház céljait, szerepét és tevékenységét is másképp ítéljük meg.

    Szerintem jogos dolog egy-egy szervezet (mozgalom, vallás, egyház?) tevékenységét boncolgatni, és kifejteni, hogy mely tevékenységüket tartjuk károsnak vagy áldásosnak, és miért.

  18. Visszatérve arra, hogy mi lenne a vallás célja, haszna, én a következő kettős célt látom:
    1. A lényeges: lehetőséget adni az embereknek arra, hogy Istennel kapcsolatba kerüljenek
    2. A mellékes: Egy szabályrendszert adni, amit ha követünk, az élet jobb lesz

    A vallásoknak tanításuk is van, válaszaik az élet különböző kérdéseire. Ezeket két kritérium szerint lehet vizsgálni: igazak-e, illetve elősegítik-e a fenti két célt.
    Szerintem a fontosabb az, hogy igazak-e, de mivel ezek tipikusan nem falszifikálható tanok, nehéz az igazságukat, külső objektív mércével megítélni, úgyhogy szerintem maradjunk a hasznosságnál.

    A 2., mellékes szempontot szerintem a kereszténység nem hiba nélkül, de tűrhetően teljesíti. Ha a keresztény erkölcs mércéje szerint éljük az életünket egyénileg és társadalmilag többségében, akkor ugyan a pillanatnyi élvezetek egy részéről le kell mondanunk, de cserébe számíthatunk egymásra, és lehetőség van a boldogulásra. Nem tesszük tönkre egymást és magunkat.
    Az iszlám ebből a szempontból szerintem teljesen diszfunkcionális, benne élni is szörnyű lehet, a perifériáján meg kifejezetten pokol. Pl. keresztény kisebbségként Pakisztánban vagy Iránban.

    Az 1. lényeges szempont szerint a Katolikus Egyház saját tanítása szerint kiválóan teljesít. Az összes szentség, a keresztségtől az utolsó kenetig, garantálja az Istennel való közvetlen kapcsolatot. Egy baj van vele: gyakorlatilag alig működik.
    Én ismerek egy rakás embert, akiknek az életében látványosan, és saját tanúságuk szerint működik a Szentlélek, és időnként akár csodák formájában is megnyilvánul, de ha az egész egyházat tekintem, akkor ez egy törpe kisebbség. Pedig Jézus ezt ígérte:
    Mk. 16.17 „Akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják kísérni: Nevemben ördögöt űznek, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik, ha pedig betegekre teszik a kezüket, azok meggyógyulnak.” – és eleinte így is volt!
    Ha ma is minden hívőt ezek a jelek kísérnének, akkor most nem beszélgetnénk erről, hogy mi is a vallás, hasznos-e vagy káros. Hol hagytuk el? Akárhol is, szégyen.

  19. 21.Ábel és minden kedves nyugati keresztény társaim.
    Egy rendkivül komoly, számotokra-és rámnézve is – életbevágó témát vetett fel bloggazdánk, nem A VALLÁS, hanem a VALLÁSOK közeli élet-halál harcát illetőleg, és ami harc a TI országaitokban, a ti városaitok utcáin fog lezajlani.
    Hagyjátok a kereszténységet, a zsidóságot, a buddhizmust, a taoizmust, a zen-vallást, ezek mindenike „élj, és élni hagyj ” alapon létezik.
    Nem úgy az iszlám! Az az iszlám, amely már nemcsak, hogy betette lábát hozzátok az alig résnyire megnyilt ajtón, de már jócskán bennt van.Olyanok vagytok, drága barátaim ezen szempontból, – és most nem sértésként, és nem ijesztgetének szánva, NE is vegyétek annak, de igenis a nyers igazság és az iszlám közeli, napi ismerete okán irva -mint azon szegény diznyó, aki a hideg decemberi hajnalon látja ugyan a kapun bejött embereket, akik még egyelőre a jó meleg konyhában iszogatják a vendégfogadó kupicát, de nem tudja , hogy a böllérek érkeztek.
    Nem tudhatom innen, hogy mit tehetnétek és hogyan de NE várjátok ki az elkövetkező 10-20-30 évet!
    A 30 év csak azért, mert megrögzött optimista vagyok.
    Irtam volt ezerszer, most leirom ezeregyedszer:
    Az iszlám olyan, mint a fenyőfa!
    Nem tűr meg maga mellett-alatt semmiféle mást.Ha eredetileg még volt valami az apróka fenyöcsemete alatt idővel, lassanként, ahogy cseperedik, úgy öli ki maga körül az őshonos volt növényzetet, mert EZ AZ ISZLÁM!!
    Tudom, hogy valamennyien kedves, jóravaló, békés és békére vágyó, normativ emberek vagytok.
    Tudom, illetve sejteni vélem, hogy az – egyelőre ritka, de csaK EGYELŐRE – itt-ott előforduló iszlamista merénletek után remélitek, hogy sebaj, majd lassanként beleszoknak a nyugati életformába, lassanként európaivá idomulnak.
    NEM FOGNAK, ezt elmondom nektek akárhányszor, nem fognak.
    Egy pillanatig, nem egy egész percig, de egy pillanatig se reméljétek az iszlámmal való esetleges koegzisztenciát, erről ne is álmodjatok!
    Az iszlám nem ismeri a dualizmust, csak addig van nyugton, mig valamekyest, akár kissé is megerösödik, onnantól kezdve számotokra nincs remény!
    Legyinthettek rám, mint egy esetleges öreg, félkótya öreg zsidóra, aki esetleg gyülöli az iszlámot és mindenhol úszit ellene, vagy vegyetek úgy, mint őszinte, a sorsotokért komolyan és őszintén aggódó távoli jóbarátot, ahogy nektek tetszik.
    NINCS 30 ÉVETEK!

  20. 22. balint

    Köszönjük az értünk való aggódást!

    ————————————————————-

    Hogy lehet erről szavazni?
    Intuitív 6 hsz. már fejtegette, hogy a gond nem a vallás léte vagy nemléte, mint a törzsi gondolkodás egy tárgya, hanem a törzsi gondolkodás maga a baj.

    A vallás jó, de mai formájában rossz.
    Ha megnézzük a szeretet vallás, a kereszténység elmúlt 2000 évét, akkor láthatjuk( Avatar 1. hsz.) micsoda szembenállást eredményezhet a társadalomban a vallásosság.
    Azonban azt is láthatjuk micsoda szervező és összetartó erővel is bír. Hála Istennek a vallás is változik,
    fejlődik. És ez igaz a keresztény vallásra is. Jó látni a változást!

    ( talan egyedül a mai iszlám törvényesíti az ölést, és eree fanatizal,ami totál szembemegy minden más vallással.

    Mind minden dolog kitárgyalásához szintetikus gondolkodás szükséges. Megint nincs jó válasz.

  21. Alapvetően különbséget kell tenni a régen és most között.Nagyanyáim idejében a 60-as évektől inndulva rohadtul le volt lassulva világ a msotanihoz képest.Kockaházak, artézi kutak a faluban, gépek nem voltak stb…. A korszellem más volt, internet,telefon nem volt….Sok falusi embernek nem volt más mint elmenni a tamplomba vasárnak(mert az ő szüleik is erre nevelték őket).Szerintem akkor még sokkal több férfi ment el templomba int most.A nőknek, mamáknak is jó volt ez abban a korban eltölteni a vasárnap reggelt a sütés főzés előtt.Illetve lehetett trécselni egymással a mise után.Elhívni a szomszédasszonyt megmutatni hogy mennyi babot szedett.Vagy ahogy jött az ősz és telente elmenni a hóban az 5 órási misére milyenjó buli volt nagyanyáinknak.Hazafelé pedig beszélgetni.
    Jó volt nekem is elmenni gyerekként az éjféli misére a kidíszített templomba.Gyerekként anno még ciki volt ha nem elsőáldoztál.Mi már vártuk a hittan órát mert mindig hülyültünk:D.
    Ma: egyre kevesebb fiatal jár templomba.A kendős mamák kihalnak,marad az 40-70 éves nők szűkülő korosztálya.Fiatal nők közül is nagyon kevesen járnak templomba mert már cikinek tartják szerintem.Nálunk van egy két 30-as csaj aki elhízott , nincs pasija és facebokon látom hogy hívő, talán jár is a templomba.Szerintem jó van ez így hogy még van templom és templombejárás.Én nem szoktam járni.De szerintem a keresztény közösség jó , jó ahol esetleg vannak közösségi programok,kirándulások,jó a magány ellen ,de már ezek a közösségek sem olyanok mint régen.
    Ma: egyre kevesebb fiatal jár templomba.A kendős mamák kihalnak,marad az 40-70 éves nők szűkülő korosztálya.Fiatal nők közül is nagyon kevesen járnak templomba mert már cikinek tartják szerintem.Nálunk van egy két 30-as csaj aki elhízott , nincs pasija és facebokon látom hogy hívő, talán jár is a templomba.Szerintem jó van ez így hogy még van templom és templombejárás.Én nem szoktam járni.De szerintem a keresztény közösség jó , jó ahol esetleg vannak közösségi programok,kirándulások,jó a magány ellen ,de már ezek a közösségek sem olyanok mint régen.
    Minenszentekkor szeretek a temetőbe menni , még dédszüleim sírjáig is elemgyünk ami a temető végén van és be van nőve fákkal, bokrokkal, de attól a dzsungeltől szép az egész.A temető egyik fele pont egy dombon van, az esti gyetyaégetéskor jó lenézni a városba, nagyon szép hangulata van.
    Aztán kíványcsi lennék hány pap dugott titokban a falujában lévő nőkkel, mert a mi régi papunknál 1 helyen állítólag gyereket csinált , egy másik helyen meg kefélte az egyik férjes asszonyt, a férj meg fel akarta gyújtani a templomot 😀

  22. Az ateizmus természethit. Ha úgy tetszik.

    Úgy látom keverjük a szezont a fazonnal. Mert az ateizmus reális megközelítése a tényleges valóságnak, nem szabadelvű. Egyáltalán nem.

    Minden egyes ember aki megszületett, csak egy élettel rendelkezik. Addig felfog, tanul, alkalmazkodik. Ez ilyen egyszerű.

  23. Azzal ,hogy a világ száz sebből vérzik azzal maximálisan egyetértek,de hogy a vallások lenének a felelősek,az viszont teljes tévedés.
    Alapvető törvénynek kellene lenni,az élni és élni hagyni elv.Ha most valaki kijelenti,hogy a vallással van a baj,akkor több millió ember hitébe gázol bele.több millió embert próbál kirekeszteni a társadalomból.Miért nem vagyunk képesek mindenkit a saját hitébe meghagyni? Miért jelentünk ki olyan dolgokat ami békétlenséghez vezet?Nem hinném,hogy amit a biblia megfogalmaz” ne lopj,ne paráználkodj,ne mondj hamis tanúbizonyságot stb,hogy az ártalmas lenne bármilyen civilizációnak.Csak a tolvajoknak,csak a paráznáknak,csak a hamis tanúbizonyságot tevőknek lehet zavaró ez az erkölcsi alap.Tehát nincs baj az ateistákkal és nincs baj materialistákkal,amíg nem akarnak egymás hitébe gázolni!Higgyétek el a jövőt csak a békesség tarthatja meg.

  24. 27: A hitbe gázolás sem feltétlen olyan nagy baj, amíg valaki értelmesen érvelve teszi. Legfeljebb nincs igaza. Vagy van, és az egyház tanulhat belőle – mert nem tökéletes, sosem volt az.

    A baj azzal kezdődik, amikor valaki kijelenti, hogy ki kellene irtani a vallást, vagy akárkit is, akármilyen alapon. Semmivel sem lesz jobb az illető, mint a muszlim lefejező és bujtogatói.

    Volt egy érdemi kommentem, de moderálásra került, 22-es alatt van most. Akinek esetleg elkerülte a figyelmét, mert később került be középre. Ha lehet választani, hogy melyik vonalon folytassuk a vitát, én ezt választanám fontossági szempontból.

  25. A vallások eltűntetésére azért van szükség, mert az egy olyan közösségteremtő erő, olyan iránytű, ami nincs a nagytőkések irányítás alatt. Ez egy szerencsétlen kísérlet a társadalom további homogenizálására. El fog bukni ez a próbálkozás.
    Ha bármiben teret nyer az emberi gyarlóság, akkor az a dolog is gyarlóvá válik, legyen az alapgondolata bármilyen nemes. Ez nem a vallások hibája, ez az emberé. Még a liberalizmus zászlaja alatt is ki tudja hozni az ember a kirekesztést és mások kiírtását. De ez nem a liberalizmus hibája, csakis a benne lévő gyarló embereké!

  26. A vallás a fejlődésre egyértelműen káros hatással lehet. A közösségre viszont jótékony hatással van. Tehát kiirtani nem lehet, visszaszorítása értelmetlen és eredménytelen, mert mindig lesz sok olyan ember, aki egyénileg semmire sem képes, semmit sem tud elérni. Nekik kell ez a mankó, hogy a hit és a közösség erejére támaszkodhassanak! Itt felülreprezentáltak azok a gondolkodók, akik egyénileg is helyt tudnak állni, véleményem szerint ennek köszönhető a fifti-fifti mellől elbillenő eredmény. A vallás segítségével kiválón lehet terelni és irányítani egy közösséget, sőt a vallás mibenléte is szabadon alakítható, formálható. Így valójában kizárólag a tudományos fejlődést akadályozza… valamit – valamiért! És amikor a tudomány is vallássá válik, akkor jönnek a világháborúk, amelyek pusztítását követően a vallás szintén megmarad, csak kicsit mindig átalakul.

  27. 2. Avatar
    „Bezzeg a keresztények milyen kompatibilisek és toleránsak voltak a görög, római, germán, kelta, szláv, indián és persze az ősi magyar hitvilággal…”
    24. Balázs
    „Hála Istennek a vallás is változik,
    fejlődik. És ez igaz a keresztény vallásra is. Jó látni a változást!
    ( talan egyedül a mai iszlám törvényesíti az ölést, és eree fanatizal,ami totál szembemegy minden más vallással.”
    27. sandor55
    „Tehát nincs baj az ateistákkal és nincs baj materialistákkal,amíg nem akarnak egymás hitébe gázolni!”
    28. Ábel
    „A baj azzal kezdődik, amikor valaki kijelenti, hogy ki kellene irtani a vallást, vagy akárkit is, akármilyen alapon. ”
    5. Ábel
    „Mégis mennyivel vagyunk előrébb, ha vallások közti vallásháború helyett egy ateista-vallásos háborúba csöppenünk?”
    3O. H. Cs.
    „És amikor a tudomány is vallássá válik, akkor jönnek a világháborúk, amelyek pusztítását követően a vallás szintén megmarad, csak kicsit mindig átalakul.”

    Aki nem ismeri történelmét, arra ítéltetik, hogy újra átélje.

    A mult század egyik tudományos vallása a kommunismus volt.
    Lenin, Sztálin, Mao Zedong, Pol Pot, Enver Hodzsa kommunista diktátorokat istenként kellett tisztelni.

    A bolsevikok az orosz orthodox egyházat irgalmatlanul
    kifosztották, kirabolták az egyházakat megkísérelték még a teljes fizikai felszámolásukat is. Furcsa módon a zsinagógákkal nem történt mindez.
    Ettől a gyakorlatról nem maradhattak le a többiek sem, mindegyik a saját módjával…
    A 21.-ik évszázad nagy vallása az Új Világ Rend lesz.?!
    Természetesen át kell, hogy menjen egypár „előkészitő tanfolyamon”.
    Ha csendesek és jók maradunk akkor békésen átvonulunk oda.
    Ha pedig ellentállunk ( fema táborok, régi és új stadionok a krematoriumok mellett) akkor erőszakkal de odavisznek:
    Egy vallás, egy világkormány, egy főváros!!!

  28. 31 L.S.
    Azért jól ismert Sztálin antiszemitizmusa, volt a zsidó orvosok pere, meg amikor kitelepítették a zsidókat az isten háta mögé Szibériába, ott hozva létre egy zsidó autonóm területet (nevezhetnénk egy laza koncentrációs tábornak is), aminek ők ott nagyon örültek… 🙁

  29. Most láttam a Filmcafé műsorában egy Ellenállók című filmet ami egy igaz történetét mesél el. Belarusz német megszállása a zsidóság kiirtásával kezdődött aminek 1.5 millió áldozata volt. Ezzel egyidőben a zsidók a hatalmas erdőségekbe próbáltak menekülni. Ez annyira eredményes volt, hogy 3 évig sikeresen el tudtak menekülni a német üldözés elől. Sőt a háború végére számuk 1200 ra nőtt.
    Érdekes volt látni, hogy az erdőben megjelenő orosz bolsevik csapat hogy viszonyult a zsidókhoz. Bár a szovjetek hivatalosan betiltották az antiszemitizmust az orosz parancsnok nem volt hajlandó gyógyszerrel vagy élelmiszerrel segíteni a zsidókat. Egyedül azt engedte meg, hogy hagyják magukra a társaikat és harcoljanak velük a németek ellen.
    Ebben a rettenetes helyzetben megdöbbentett, hogy a keresztény vallásúak mennyire kirekesztették a zsidókat és ha rajtuk múlik odadobták volna a németeknek, hogy magukat mentsék. Az összefogás fel sem merült.

    Kérdés, hogy mi fog történni, ha Bálint próféciája valóra válik és az iszlám átveszi a hatalmat Európában.?

    Vajon akkor is mindenki a maga bőrét igyekszik majd menteni (mint ahogy a film bemutatja) vagy létrejön egy ökumenikus front?

  30. 33: Bak Tigris:
    „Ökumenikus frontok” csak a nyertes oldalon alakulhatnak…
    Fentebb kifejtettem, pontosan miért gondolom így.

    Ha Magyarország esetleg arra az útra lépne, hogy a kereszténységet őrzi, de azért (mondjuk anyagi okokból) enged a migrációnak is, olyan polgárháború vár ránk, amire nem volt még példa a világtörténelemben. A „Mammon” imádata keményen ráéghet a nemzetre!

  31. 32. hubab

    „Azért jól ismert Sztálin antiszemitizmusa, volt a zsidó orvosok pere, meg amikor kitelepítették a zsidókat az isten háta mögé Szibériába, ott hozva létre egy zsidó autonóm területet (nevezhetnénk egy laza koncentrációs tábornak is), aminek ők ott nagyon örültek… ?

    Komolyan „hubab”?
    Ugyanaz ha Szibériába küldenek egy gulágba, aranybányába 12- 14 órát dolgozni ahol 4-5 hónap alatt már állati tetemként gulába halmozzanak, hogy rövid időn belül máglyalángba elégessenek?
    Ha ugyanaz, akkor miért a többi millió áldozatoknak nem adták meg ugyanazt a lehetőséget?

    Tisztogatási hadjáratok
    Sztálin belső párti ellenfeleivel és ellenzékével együtt bebizonyosodott, hogy a hatalmas szovjet területen élő kisebb etnikai csoportokat is célba vette.
    Úgy vélte, hogy egy esetleges konfliktusban Németországgal vagy a többi „imperialista hatalommal” lengyelek, koreaiak, japánok, németek, görögök, finnek, románok stb.”ötödik falanxént” működhetnek az ellenséggel szövetségben.
    A potenciális „szabotőröktől” való megszabadulás ezért nemzetbiztonsági kérdés lett számára.
    A „görög felszámolási művelet” az 50215. számú NKBD-irányelvvel 1937. december 15-én éjjel kezdődött Grúziában, Krímben, Sztavropolban játszodott le ott, ahol 300 000 görög élt.
    A bizonyítékok azt mutatják, hogy 38 000 görög származású szovjet állampolgár tűnt el Sztálin gulágjainak „fekete lyukában”.
    A „görög felszámolási művelet” a 13. számú volt, és a „külföldiek” 50% -át az első három napban tartóztatták le, kémkedés vádjával, Görögország javára!
    A letartóztatottak közül sokat azonnal kivégeztek.
    Csak a Krím Donyeck régiójában 1938. január 20. és február 5. között 3140 görögöt lőttek le semmilyen bünvádi tárgyalás nélkül.

    Komolyan „hubab”? Ugyanaz???

    https://infognomonpolitics.gr/2020/11/o-stalin-exontose-38-000-ellines-pogkrom-se-tria-kymata-1930-1949-sti-siviria/?utm_source=onesignal&utm_medium=push&utm_campaign=2020-11-18—-38000——1

  32. 35 L.S.
    Szerintem Sztálinnak teljesen mindegy volt, ki milyen nációjú, mindenkit kivégeztetett akiben potenciális ellenséget sejtett, rengeteg zsidó áldozata is volt, lévén sokan voltak a vezető intelligenciában, akikben nem bízott.
    De ártatlanokat is halálba küldött szemrebbenés nélkül, akiket csupán a többiek megfélemlítésére áldozott fel, arra motiválva őket, hogy gátlástalanul jelentsék fel a többieket, hogy ne ők legyenek a következők…
    Az áttelepítési politikája is olyan volt, hogy etnikai csoportokat nem feltétlenül megsemmisített, de gyökértelenné tette őket, ahogy a Volga menti németeket is áttelepítette a tatárok közé…

  33. Én abban hiszek, hogy túlnépesedés van és ez nem mehet következmények nélkül.
    Nagy mértékben, a természeti erőforrások kifosztásából jutott el az ember a jelenlegi fejlettségi szintre, de ne feledjük a fagyi visszanyal(hat).

  34. Hogy jön ide Sztálin?

    Ortodox nevelést kapott, és hülye sem volt.

  35. 38: Szerintem úgy jön ide, hogy a kommunizmus a múlt században gyakorlatilag egy ateista vallásként működött, és többet pusztított, mint bármilyen vallás valaha is.

  36. 31. L.S.
    „A 21.-ik évszázad nagy vallása az Új Világ Rend lesz.?!
    Természetesen át kell, hogy menjen egypár “előkészitő tanfolyamon”.
    Ha csendesek és jók maradunk akkor békésen átvonulunk oda.
    Ha pedig ellentállunk ( fema táborok, régi és új stadionok a krematoriumok mellett) akkor erőszakkal de odavisznek:

    Egy vallás, egy világkormány, egy főváros!!!”

    Soros György Magyarországnak és Lengyelországnak: „Vagy befogadjátok az illegális bevándorlókat, vagy nem kaptok egy fillért sem”

    https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/936008_tzortz-soros-kata-oyggarias-kai-polonias-i-tha-dehteite-tis-apaitiseis

    Ki ő? Ki választotta meg és hol?
    Milyen jogon zsarol europai népeket?

  37. 40: A többi ország által választott európai képviselők és tisztségviselők útján. Őket választották meg a többiek, amivel demokratikus felhatalmazást adtak a Soros által képviselt „értékek” megvalósítására.

    Számomra elképesztő, de ez a helyzet.

  38. Aha. Pusztított. Azt nem mondom hogy semmiről nem tehet, de ami pusztított az nem csak Sztálin volt. Előtte ott volt Hitler, Mussolini. Ki a hibás? A gyöztes, vagy a vesztes?

  39. És akkor Sorostól. Mindenki azt hiszi hogy ő az igazi megmondóember, és ő határozza meg az EU irányvonalát. Ez rá nézve kegy. Közben nagyokat röhög, illetve szégyenkezik egyes tanítványa miatt.

    Tényleg valaki elhiszi, hogy Soros György befolyásolni tudja az EU törvénykezést? Meg az egész EU – t minden tagállamával együtt. Gyerekek, ehhez tényleg ordítóan nagy hülyének kell lenni.

  40. 42: Ott van Hitler és Mussolini, de hogy jönnek ők ide? Ők se vallás voltak. És ahhoz a sokmillió SZU állampolgárhoz, akiket Sztálin megöletett és testileg-lelkileg megnyomorított, vajon mi közük van?

  41. De egyébként, játszunk el a gondolattal, mi lett volna Európából Sztálin nélkül. Itt jön a mi lett volna, aminek igazából nincs értelme, de gondoljuk át, ha már ez az értelmes emberek vitafóruma.
    Tiszta sor hogy az USA – án kívűl nem lett volna riválisa. Nem lett volna normandia, stb.

    És persze ma nem lenne Izrael….

  42. 43: Ordítóan hülyének ahhoz kell lenni, hogy valaki ne vegye észre, hogy van egy nemzetközi hálózat, aki egy jól meghatározott értékrendet és programot tol le az egész világ torkán, megdöbbentő hatékonysággal, akik elkötelezett tagjai között ott van sok NGO és politikus is.

    Soros György is elég nyilvánvalóan egy nagy név ebben a rendszerben. Hogy van-e nála nagyobb vezető, hogy a szervezet mennyire erősen központosított, ezek kevésbé fontos részletkérdések.

    Senki nem mondja, hogy a sok aktivistát és politikust akaratuk ellenére kézivezérléssel irányítaná, nyilvánvalóan azonosulnak a célokkal és teszik a dolgukat önszántukból. Ettől még semmi nem lesz jobb.

  43. 45: MI lett volna, ha az I. vh-t lezáró békékben nem alázták volna meg, és tették volna tönkre a tengelyhatalmakat? MI lett volna, ha a bolsevikok nem veszik át az uralmat Oroszországon? Stb stb.

    Valószínűleg minden szebb és jobb lenne ma, de ki tudja?

  44. Ábel. Nem soros György épít újabb stadiont 15 milliárdért Pécsett, hanem Orbán Viktor. Mi közbeni sorra halnak meg a kórházakban. Nem soros György épít szállodát a tatai tó partján állami pénzen, azaz a te meg az én befizetett adómból, hanem a Hell energia ital gyártója. Aki szintén magyar, mint Soros, csak pont beleszarik a Natura 2000 besorolásba, meg a helyiek ellenállásába… És persze szálloda, ami ha megépült, nem is biztos hogy üzemelni is tud, vagy ha mégis, nem Te fogsz vele jól járni mint adófizető, mivel neked is pl harminc euró lesz egy éjszaka, meg a németnek is.

    Na akkor itt hol van a soros elásva?

  45. 23.Folytatás.
    A felvetett téma, azaz Magyarország esetleges, elméleti betérése -vagy sem – az iszlámba nem lesz teljes, ha kissé folytatva az eszmefuttatást, nem tárom elétek a dolgok vonatkozásait más, fölöttébb komoly, teljesen figyelmen kívül hagyott oldalról is megközelitve.
    Igérem, hogy igyekszem rövid lenni, a lehető legkivonatosabb formában kifejteni:
    Nos, volt nekünk egy oknyomzó tévériporter-újságirónk, Zevi Yehezkel. Most nem térek ki rá részletesen, ki ő, és hogyan sikerült, de elég az hozzá, hogy ez a fiú 2010-2012 tájban,vagy akár azután, nem emlékszem pontosan mikor, de készitett egy nagyon érdekfeszitő riportsorozatot az európai iszlám igazi, baljós, rejtett arculatáról, arról, ami a mecsetek tárva-nyitva álló utcai ajtaján esetleg bevetödő gyaurok szeme elől mélyen-mélyen rejtve van.
    Szóval, valamelyik európai mecsetben mutattak neki egy térképet, olyat, amit gyaur szeme soha, de soha látni nem fog ,olyan hétpecsétes titkot.
    A térkép az elkövetkezendő, egyelőre az idő méhében rejtöző európai iszlám kalifátust mutatta, benne van Oroszország európai részén KIVÜL – tanuljatok az orosztól, drága barátaim – benne van MAGYARHON is, bizony, benne vannak rohadt bocskoros szonszédaitok, Bulgária, Szerbia, egészen Törökország európai határáig, természetesen.
    Mindez a Korán világi utasitásait foganatositani,fenntartani , érvényesiteni hivatott Waqf szellemében.
    A Waqf mibenlétéről bővebben majd máskor.

  46. Az iszlám.. Talán a kétezres években forgott egy videó, amerikai katonákkal, hogyan alázták meg akkor a „legyőzött” ottani katonákat. Lett is belőle nagy felháborodás, és a vétkesek elszámoltatásáról nagy kuss… Én nem fényezném annyira egyik felet sem. Szerintem semmi keresnivalónk sem lenne ott, hacsak nem az olajról, és annak világhatalmi fenntartó erejéről van szó. Ez utóbbi meg nem más mint gyarmatositási kísérlet. A jelenlegi állás szerint ez nem jött be. Nem az iszlámot kell ezért számon kérni, hanem az európai unió , és az USA vezetőit.

  47. 48 Dan, én se szeretem az oligarchiát, de hogy jön ez most ide? Elfogytak az érveid az előző témából, akkor rögtön bedobsz egy másikat, amiben magabiztos vagy? Ilyen divergensen nem lehet vitatkozni, maradjunk már a témánál.

    Hasznos-e a vallás vagy káros. Erre kérek érveket pro vagy kontra.

    50 Dan, ne haragudj, elvesztettem a fonalat, úgy látszik: mégis ki fényezett itt kit?
    „Semmi keresnivalónk sem lenne ott” – hol és kinek? Te ott vagy? Vagy ennyire azonosulsz az Egyesült Államokkal, hogy az akárhova is küldött katonái neked „mi” vagyunk?

    Vagy éppen amelett érvelsz, hogy az utóbbi évtizedek háborúi nem is vallási alapúak voltak? Tehát nem is kell a vallásokat gyalázni, hanem az amerikai pénzéhséget és imperializmust? Végülis így már témába is vág az érvelésed.

  48. Én kétkedő vagyok, de a vallásnál a „hasznos”-ra szavaztam, mert az egyszerű emberek milliárdjait sakkban lehet vele tartani.

  49. Noss. Sem Sztálinnal, sem Sorossal kapcsolatban nem én írtam itt hozzászólást. Ha olvastad azokat, az előttem lévőket, akkor tudod.

    És IGEN, AZ ORSZÁGOD, VAGY A KÖZELI ÚNIÓS VEZETŐK POLITIKUSAI A HÉTKÖZNAPI MEGÍTÉLÉS SZERINT TÉGED MEG ENGEM KÉPVISELNEK… NEMZETKÖZI SZINTEN IS. BUMM!!

  50. 52 Ez jó, Tibor bá’!
    Igazi pragmatikus hozzáállás. 🙂
    Én is mindig azt mondtam, hogy a vallás nagyon jó az egyszerű tömegeknek, akiknek szükségük van egy szamárvezetőre, ami utat mutat életükben.
    A kritikus szemléletű, gondolkodó emberek egy része viszont általában eljut a szkepticizmushoz a vallások, főleg a tételes vallások kapcsán, de ha elég bölcs is, akkor nem próbálja kirángatni a tömegeket hitükből, mert abból semmi jó nem származik.
    A probléma csak ott van, hogy az ateista ember önkéntelenül is reklámozza a maga hitetlenségét, hiszen hogy lehetne neki a világ, a tudomány dolgairól úgy kommunikálni, hogy az a külső hallgató felé hitelesen úgy hangozzon, ahogy azt egy hívő világ elfogadja.
    És ha ő maga egy olyan világfelfogást képvisel, amit tételesen megcáfolni nem lehet, akkor ez eleve magával fog ragadni más embereket is, akiket ez meggyőz.
    Ezek után hogyan lenne elvárható, hogy tömegek ne vegyék ezt át, akik viszont erre nem érettek, és életük egy morális fék nélküli értelmetlen hedonizmusban csap át…
    Nagy dillema, mi akkor a megoldás?
    Vagy színházasdi, kifelé eljátszani a hívőt, valódi hit nélkül, csak hogy ne mutassunk „rossz példát” a tömegeknek. De az meg miféle meghasonlott élet…
    Habár a régi korok hatalmasai közül sokan ezt tették szerintem.
    Vagy szigorúan megválogatni, hogy kivel, milyen körökben kommunikáljuk saját meggyőződésünket, de egy mai világban ez sem tűnik járhatónak, nagy az információ átjárhatóság… 🙁

  51. 48. Dan
    „Na akkor itt hol van a soros elásva?”

    Vilaghelyzete.com

    Az Európai Unió létrehozásokor és csatlakozáskor elfogadott keretrendszert most a járvány ürügyét felhasználva, „fű alatt” -asztal alatt-próbálják megváltoztatni egy teljesen új mechanizmus belecsempészésével! (VilagHelyzete megj.)
    Mr. Schwartz utasítása szerint 2021-től Magyarország és Lengyelország nem kaphat támogatásokat. Színtiszta nyílt háború. Az EU hadüzenetét talán az Ender’s Game című filmnek a parancsnok szájába adott főmondata fejezi ki: The purpose of this war is to
    prevent all future wars.
    Rendben, mi meg akkor többé nem fizetünk befizetéseket és követeljük a határkerítés legalább 50%-os megtérítését bárminemű további előrelépéshez. Patthelyzet teremtésre csak patthelyzet teremtés lehet a válasz. Legalábbis az első válasz.
    Továbbá létrehozzuk a V4-ek közös valutáját, amit minden tag alaptörvényben/alkotmányban rögzít, hogy örökké csak kiegészítő pénznem lehet a nemzeti valuták mellett és soha nem válhat egységes valutává azok helyett, a szintén így indult euró történelmi hibáját elkerülendő. Az euró is így kezdte volna ECU-ként és az Egyesült Királyság sikerének egyik titka, hogy ott az adóhivatal elfogadja az eurót is, így az UK-ban az euro de facto komplementer valuta, ami növeli a jólétet.
    A magyar adóhivatal is elfogadhat eurót adóbefizetésként tanulva az angolok titkos sikerreceptjéből.
    Továbbá az EU helyett gazdasági, csak EGT partnerek legyünk az európai országoknak, Izland, Norvégia, Svájc és az EU korábbi elnökét adó Liechtenstein mintájára.

  52. 56: L.S.:
    Ne félj, ha netán 2022-ben a vilaghelyzete.com-ról tájékozódó felvilágosult elit társaság valahogy megtartja Orbánt, úgy fognak kidobni minket az EU-ból, hogy a lábunk sem éri a földet!
    Az USE meg fog alakulni, mert máskülönben végleg kiesik a térség a világ vérkeringéséből.
    A hadüzenetet ez az ország küldte (pontosabban a Fidesz és mindenható Orbánja)! Így volt ez a viágháborúk idején is, és most is. Meg is lett, s cseppet se aggódj, most is meglesz az eredménye!

    Hagyd már abba ennek az ostoba propagandának a terjesztését! Ha már magadat megmérgezted vele, legalább másokra légy tekintettel…
    Próbálj meg azzal foglalkozni, ha mindez így igaz, vajon Görögország miért nem ezt az utat járja (hiszen egy évtizede ugyanez a szándék rajzolódott ki, aztán lám, mi lett belőle)? Gondolod, hogy ekkora népességgel ugyanaz megengedett, mint a párszázezres összlakosságú Izland esetében? Svájcot ide hozni ugyanígy badarság. Norvégia helyzete speciális.

    Nézd meg a történelmet, aki harcol, háborúzik, kizárólag veszteséggel számolhat! A hülye Orbán a böszme népére hallgatott a járvány kezelése terén, meg is van az eredménye. Miért lenne más a helyzet a többivel?! Mindennel és mindenkivel szembe menő népség, én nem akarok a tulkok miatt fizetni!

    Apropó, és a járvány alatt nem az EU, hanem a magyar Fidesz többségű parlament hozott olyan intézkedéseket, amelyeknek semmi közük az eü. veszélyhelyzethez! Legalább arra törekednél, hogy minimálisan hiteles legyen, amit ide vetsz…

    Amúgy a csipszes oltást a Fidesz is megrendelte!
    https://www.facebook.com/100000088935349/videos/3768932266453034/
    🙂

  53. Re:Csongor
    A sok mi lenne a ha után és is betoldok még egy mi lenne ha létezik az EU, ha verziót is… 😉

    Konföderációs EU-t a franciák sem nyelik le egykönnyen, én ebben annyira nem lennék biztos Bevallom én emlékszem a DK EU-s választási videójára, ahol pont erről beszélnek, hogy ez milyen csidi-csudi jó lesz a konföderációs EU, és Feri tökéletes fokmérője annak, hogy mit nem szabad választani.

  54. https://444.hu/2020/11/20/belehalt-a-koronavirusba-a-szerb-ortodox-egyhaz-feje-aki-a-jarvanyszkeptikus-puspok-temetesen-fertozodott-meg
    Isten magához szólította őket, ez a Terv része, mert hát a Ő útjai kifürkészhetetlenek…
    Meg nyilván a Terv része a több, mint egymillió többi haláleset is, már csak azt kéne tudni, hogy a vakcina benne van-e a tervben, vagy az az ördög műve, és csippelnek vele…
    Ha már válasttani kell, ti EUs, orosz, vagy kínai csippet kérnétek?

  55. 68. dajtás

    Egyáltalán nem szabadna választani!

    56. L.S.

    Én lényegileg egyetértek veled a világkormány tekintetében, mármint a bizonyos világkormány tekintetében.

    De az a paradox helyzet áll fenn, hogy egy a nemzeteken átívelő irányító szerv szükségeltetne. Mert ez a sok nemzeti szuverenitás és egyéni érdek agyonüti az együttműködést. De ilyen világkormány meg nem lesz, mert a nemzetek össze fognak ugrani.

    Csongorék meg hadd álmodozzanak és várják a csodaampulát!
    Kíváncsi leszek az arcokra, ha kötelezővé teszik. Akkor óriási balhé is lehet, de lehet, hogy önként megyünk a vágóhídra.
    Mi van ha folyamatosan( minden évben) jön a kötelező covid oltás? 3 év múlva már vissza sem kérdezünk? Hol lesz az a sok hülye oltásellenes? Megmondom. Betagozódva a sorban a kenyérért!

  56. 58: Dajtás:
    Tiszta sor, de én nem a vágyálmaimat írom le, hanem azt, hogy sztem. merre mozdul a világ. Nincs túl nagy mozgásterünk, nyíltan szembe menni a fősodorral pedig egyenesen öngyilkosság. Jó vagy sem, szeretnénk, vagy nem, az USE meg fog alakulni, akkor is, ha csírájában nyúvad ki. Mert elképzelhető az is, hogy pl. mindeközben az USA is megszűnik létezni a jelenlegi formájában. Mire kiderül, hogy kinek volt igaza, itt romokban fog heverni minden. Ennek mondd meg, mi értelme lenne?

  57. 53Dan : Nos, Soros és Sztálin úgy jönnek a képbe, hogy mindketten egy-egy nem-vallásos (ateista) társadalomformáló erőt és ideológiát képviselnek. Mintegy a vallás alternatíváját társadalmi szinten. Ebből a szempontból érdekes megnézni, hogy hogyan is értékeljük őket, hogy ha eldobnánk a vallást, mire lenne az alternatíva.

    Kérlek, fejtsd ki, hogy mi lenne a mondanivalód a hazai és az úniós képviselőink kapcsán, mert nem világos számomra.

  58. 57. H. Cs.
    „úgy fognak kidobni minket az EU-ból, hogy a lábunk sem éri a földet!”

    Igy rémisztgették a görögöket is mig be nem vitt minket EU-ba, álnokul, a németkulacsos Simitis miniszterelnök. Alig 1O év múlva már a szakadék szélére vittek minket…
    Most a görögök a memorandumok következtében 99 évig alárendelt szolgák lettünk.
    Görögország lemondot feltétel nélkül és visszavonhatatlanul bármilyen mentességtől amely saját birtokát – tulajdonát – érinti és amire szert tesz a jövőben.

    „Az USE meg fog alakulni, mert máskülönben végleg kiesik a térség a világ vérkeringéséből.”

    Erre ne tedd a kezedet a tüzre. Sok európai ország már a kezdettől távol tartotta magát. Az egyesült királyság is most lépett ki. A franciáknak is tele van a tökük a németektől. A visegrádiak is már észbekaptak és már érzik az új „szovjetúniot” az új fővárossal…Hányingerük van amint visszaemlékeznek.

    „Nézd meg a történelmet, aki harcol, háborúzik, kizárólag veszteséggel számolhat!”

    Kedves H. Cs.

    Görögország történelme többezer éves.
    A mi tanárainktol mást tanultunk:
    Gyáva népnek nincs hazája.
    Aki mer az nyer.

    „Hagyd már abba ennek az ostoba propagandának a terjesztését! Ha már magadat megmérgezted vele, legalább másokra légy tekintettel…”

    Igazad van H. Cs.

    „A bevándorlók békések, a terrorcselekmények elszigetelt esetek. A multikulturalizmus sikeres, kitűnő.
    Téged is elkap a klímapánik. Te is isteníted Greta Thunberget. Te megfelelsz az előírásoknak. Téged nem tilt le a Facebook.

    Ha az áldozat tisztában lenne az agymosással, akkor nem lenne agymosás.”

  59. Horváth Csongornak

    Utóiratként:

    Az európai bizottság által benyújtott új bevándorlási törvény szerint az illegálisan bevánoroltak rokonai is 10.000 € fognak kapni fejenként az eu tagállamokban.
    Igy tehát nem csak az illegálisan betört bevándorló kap 1O.OOO€ , hanem a családtagjai is. Egy muszlim férjnek 4 felesége lehet törvényesen és átlag 4-5 gyermeke minden feleségétől. Szumma – szummárum egy illegális bevándorló k.b. 2O bevándorló személyt is jelenthet és legalább 2O.OOO€ a jónapottal. A havi segély személyenként 4-5OO€ és egy csomó más segitséget és támogatást is kapnak…

    Vegyük el a pénzt attol, aki dolgozik s adjuk annak aki nem is akar!!!

    Sörös gyuri, a milliárdos spekuláns és fizetet bérencei követelik, hogy olyanokat tartsunk el akik megszállják hazánkat, és eszük ágában sincs dolgozni.
    Egyértelmű, hogy a kisebb tagállamok térdre kényszerítése a cél.
    A nemzetállamok saját maguk döntsék el, és ne egy internacionalista háttérhatalom, hogy mi történjen az EU tagállamaiban.
    Undorító zsarolásra bizony kemény választ kell adni, a két kormányfő éppen ezt tette.
    Ahogy az igazi hazafiakhoz illik!

    Egy 11 éves tanuló lefejezéssel fenyegette meg tanárát Berlinben.
    Miután az iskola nyilánosságra hozta az esetet öt másik intézmény is jelezte, náluk is történtek hasonló esetek.

    Ilyen európában akarsz élni H. Cs. tanár úr?

  60. 63: L.S.:
    Nem akarok, de sajnos fogok.
    Tudod miért? A nagypofájú, ostoba akarnokok miatt…
    Okos ember okosan tervez, csendben védekezik. Mondjuk ilyen szempontból jó példa Izland, csak ugye nekik másak a körülményeik. Itt nehezebb ezt megvalósítani, de nem lehetetlen. Az én meglátásom szerint ez sem Orbánnal, sem Gyurcsánnyal nem lehetséges, az önnön kényelmi döntései útján elbutult magyar nép pedig más alternatívát már nem tud felmutatni. Maroknyi elszigetelt ember, vagy egy-egy Facebook csoport kommentbajnoka kevés ehhez a feladathoz. Orbán pedig nem ezen a vonalon ténykedik, noha rendkívül ügyesen befogja ezt a lovat is a hintójába. S pont azt nem értem, ha bizonyos dolgokra képes vagy rálátni, erre vajon miért nem adatik meg ugyanígy a képességed?

    Olvasatomban szerinted pozitív hozadéka lesz számunkra Orbán EU ellenes kiállásának és vétójának, noha jelenleg még a visegrádi országok körében sincs konszenzus. Ezt fejtsd ki kérlek részletesen, ne azt a halandzsát told, amit mindenki tud és csak önmagában hangzik jól! Egy pillanatra -e tekintetben hajlandó vagyok félretenni azt is, mit művel/t az ország belpolitikájával. Nem lesz könnyű feladatod, mert erre nem fogsz linkgyűjteményt találni válaszként az Újvilágtudat és hasonló portálok gyűjteményében.

    Van itt bárki, aki komolyan azt hiszi, hogy ebből a kutyaszorítóból valaha ki fogunk mászni evvel a hozzáállással?
    Orbánnak sikerült az USA, az EU jelentősebb tagállamai, és részben Oroszország felé is sáncot ásnia. Lengyelország ugyanebben a helyzetben van, hiszen a kialakult helyzetet Orbán ötlete alapján másolták és húzták saját államukra… Egyetlen partnerként mellénk állni tudó jelentősebb hatalom Kína maradt. Azt viszont mindenki tudja, hogy utóbbi kizárólag üzleti alapon gondolkodik, esze ágában sincs baráti segítséget nyújtani. Az arab világ (Törökország) egyelőre nem foglalt állást velünk kapcsolatban, mert az érdekei így kívánják. Viszont nem lepődnék meg azon, ha kitartó barátságunk viszonzásaként, az éppen csalódott és visszakozó EU élettér hiányában hazánkat kérnék fel baráti -természetesen akkor már menekült megnevezéssel- segítségnyújtásra, amit az addigra keresztény szeretetből jelesre vizsgázott magyar közösség boldogan teljesítene. Ehhez Sorosra nincs szükség, hiszen alapvetően ő is a saját érdekeiben és gazdasági érdekköreiben tevékenykedik, mint bárki más. Ellenben a végén Gyuri és Feri együtt kárörvendhetnek majd, Orbán és körei pedig dubaji szintű gazdagságra tehetnek szert! Véleményem szerint ez a szcenárió semmivel sem vadabb, mint az Újvilág… víziói.

  61. 63:
    Ha beírom a neved, a rendszer azonnal moderál és egy napra elakad a hozzászólásom. Mondjuk a hozzászólásaid 90%-a alapján okot adtál erre, tehát ezen nem csodálkozom…
    Ezért röviden is válaszolok:
    „Egy 11 éves tanuló lefejezéssel fenyegette meg tanárát Berlinben.”
    – Ebben semmi újdonságot, vagy érdekességet, sőt félelmeteset nem látok! Engem nem egyszer fenyegettek már meg Magyarországon. Igaz, nem lefejezéssel, hanem késeléssel, ill. kibelezéssel (hát hol, mi a divatos).
    A sok kibaszott hazafinak akkor hol volt a szíve, esze, ereje, figyelme, meg mindene?! (Már megbocsáss!)

  62. 67. Horváth Csongor
    „Ha beírom a neved, a rendszer azonnal moderál és egy napra elakad a hozzászólásom. Mondjuk a hozzászólásaid 90%-a alapján okot adtál erre, tehát ezen nem csodálkozom…”

    63. L. S.
    Igazad van H. Cs.
    “A bevándorlók békések, a terrorcselekmények elszigetelt esetek. A multikulturalizmus sikeres, kitűnő.
    Téged is elkap a klímapánik. Te is isteníted Greta Thunberget. Te megfelelsz az előírásoknak. Téged nem tilt le a Facebook.

    Ha az áldozat tisztában lenne az agymosással, akkor nem lenne agymosás.”

    64. L.S.

    „Igy tehát nem csak az illegálisan betört bevándorló kap 1O.OOO€ , hanem a családtagjai is. Egy muszlim férjnek 4 felesége lehet törvényesen és átlag 4-5 gyermeke minden feleségétől. Szumma – szummárum egy illegális bevándorló k.b. 2O bevándorló személyt is jelenthet és legalább 2O.OOO€ a jónapottal.”

    Korrigálni szeretném a számokon:

    Szumma – szummárum egy illegális bevándorló k.b. 2O bevándorló személyt is jelenthet és legalább 2OO.OOO€ a jónapottal.”

  63. 68: L.S.:
    Akkor intézd el, hogy ne kapjon a bevándorló semmit!
    Itt Magyarországon lófaszt kap a seggébe és ez egyenlőre így van jól.

    70 évvel ezelőtt az USA-ban külön használatú mosdó és a buszon külön ülőhely volt a négereknek (“colored”). 20 évvel ezelőtt a magyar cigányság jó része mélyszegénységben élt.
    Ma az USA-nak néger elnöke lehet, idehaza pedig a dolgosabb cigányok viszonylagos jómódban élhetnek.
    Visszamehetünk 100 évet is a múltba, s elemezhetjük, hogy például az én felmenőimnek milyen lehetőségei voltak és miként éltek, ill. én ma milyen lehetőségek szerint, ill. milyen életszínvonalon élhetek.

    Igen, előre is mehetünk a jövő felé, mert olyan nincs, hogy valaminek kizárólag csak negatív hozadéka legyen. Most is van sok balfék, aki hiába járhat iskolába, nyűgnek veszi, nem lehetőségként tekint rá. Nem lehet kizárólag egy oldalról szemlélni ezeket a történeteket! Nem állítom, hogy szabályozatlanul nem futhat ki egy modern kori török hódoltsággá az EU menekültbefogadósdija, de nem szükségszerű, hogy így legyen. Ébredezik Európa, jönnek a pofonok, és jönnek a korrekciók – erőteljesebb szabályozások is. Mi pedig innen a szgép. elől csak abban bízhatunk, hogy időben és eredményesen oldják meg, ill. idehaza reménykedhetünk abban, hogy az ellenzék rájön, a migránskártyát nem dobhatja oda újra Orbánnak, mert, ha megengedő migránspolitikájuktól nem tágítanak, érkezik az újabb Orbán-kormány, max. nem kétharmaddal. Ki kell dolgozniuk ezt a kérdést is, különben felesleges összefogniuk…

    Szóval L.S., anno emlékszem mennyire nem akartuk, hogy a cigányok a mi pénzünkből segítséget kapjanak, mégis megkapták. Az USA-ban háborúztak, hogy a rabszolgasors maradjon, mégsem hagyta a történelem, mi a fenének frusztráljuk magunkat most a migránsok miatt, amikor lényegében csak az történik, hogy szaporodnak, mi meg kihalunk lassan (szinte világszerte a fehérember ebben vesztésre áll). Hiába tolja a Fidesz most már úgy a fitalok szekerét, hogy egy gyerekért cserébe nettó haszon realizálódik a háztartásaikban, mégsem sikerül a szaporodási rátát legalább egy egyensúlyi szintre állítani. Migránséknál ez nem így van… S akkor most dobjunk oda egy atombombát, hogy ők se szaporodhassanak, vagy hangoztassuk mindenhatóságunkat addig a pontig, amíg ténylegesen meg nem támadnak bennünket?

    Nem tudom L.S., mert van, amikor én is arra szavaznék, hogy irtsuk ki az összes léhűtőt a Földről, de annyi minden történt már a saját életem szűk ideje alatt (is), hogy én most inkább adnék időt kifutni a dolognak. Lásd be, hiába szeretnénk, a fehérember ebben a körben most nem nyerhet! Nem tegnap szúrtuk ezt el, generációkkal ezelőtt eldőlt már…

  64. 69. Horváth Csongor
    „Akkor intézd el, hogy ne kapjon a bevándorló semmit!
    Itt Magyarországon lófaszt kap a seggébe és ez egyenlőre így van jól.”

    Mond csak véletlen, hogy Magyarországon lófaszt kap?

    Ha az eu. népeitöl fügne akkor igy is lenne.
    Sajnos az eu. népei egy új elit zsarnoksága alatt kerültek.
    Ő az, az új elit amely mindenáron a kal-örgi terv szerint a fehér lakosságot szines levesmasszává akarja átalakitani.
    Ez nem egy logikus történelmi következmény lenne.
    Látni is ennek a keverésnek az eredményeit napjainkban az USÁ-ban, de franciáknál, svédeknél…

    „S akkor most dobjunk oda egy atombombát, hogy ők se szaporodhassanak,…”

    Senki sem állit ilyesmit. Nem kell egyből átesni a ló másik oldalára. Egyszerüen azt kell tenni amit az orvos: diagnózis. Megállapitani mi történik Europában a bevándorlás terén. Kik azok akik mindenáron a népek vesztére vezetik az eseményeket?
    A helyes diagnózist követi a gyógykezelés amit a magyarok már alkamazták és még alkalmazzák az eu. elit ellen.

    Addig amig Görögországban lockdaun alatt vagyunk és csak sms-el és maszkkal mehetünk ki rövid időre ezalatt az idegen hónfoglalók falkákban napi 2OO- 3OO-an is átsétálnak a török határon.
    Hülyék lennének nem jönni, hiszen munka nélkül havi fizetést kapnak, lakást, élelmet,
    minden költségük előre kifizetve, hála Allahnak nincs panaszuk.
    Garantáltan tilos őket visszatoloncolni mégha büncselekményeket végeznek akkor is maradnak hála sörös gyuri és az ngo itteni és külföldi bérenceinek.
    Persze egyiküknél sem érvényes a lockdaun és a maszk.
    Ha véletlenül idővel nem kapják meg a menedékjogot és a görög útlevelet akkor csak úgy „eltünnek” a felügyelő személyzet alól. A legújjabb eltünésről a mult héten számoltak be a médián keresztül k.b.: 3O.OOO fő.

    „anno emlékszem mennyire nem akartuk, hogy a cigányok a mi pénzünkből segítséget kapjanak, mégis megkapták.”

    Többször is irtam erről. Addig amig a fiatal cigányok nem kapnak alapvető oktatást és szakmát a kezükben amellyel tisztességes munkával meg tudjanak élni és családot tartani addig a probléma, probléma marad.
    Úgyanilyen témát az oroszok úgy oldották meg az eszkimokkal, hogy a gyermekeket kollégiumokba helyezték állami költségen az éretségi korig. Az utolsó éveken szakmát választhatnak, ha nem akarnak tovább müvelődni. A legtöbbjük vissza sem akart menni a szülőföldjére csak vendégként.

    „Lásd be, hiába szeretnénk, a fehérember ebben a körben most nem nyerhet! Nem tegnap szúrtuk ezt el, generációkkal ezelőtt eldőlt már”

    Látod tisztelt Horváth Csongor?
    Itt van a közöttünk lévő különbség.
    Te a vizes poharat félig üresnek látod velem szemben aki félig teltnek látom.

    „Ha békét akarsz, készülj a háborúra.”

    Csak az a csata veszett el amelyiket nem merted megvivni.

    Jó éjszakát kivánok.

  65. 70. L.S.

    Teljesen igazad van, csak azt mond meg nekem , hogy ki harcolna?!
    10 -12 éve próbálom csak a szűkebb környezetemet magához téríteni, hogy legalább a minimumot tegyék meg!

    69. Horváth Csongor
    Már jó sok iszlám katona bent van Európában.
    És a muszlim nem cigány, mely a helyzetre reagál, hanem helyzetet hoz létre.
    Hamarosan elkezdik a hajcihőt, nem kell sokat várni arra a kifutásra.
    Azt hiszem nem integrációs problémáink lesznek.
    Integrációs problémáink már a puszta felszín kapargatásából is vannak, mert olyan zabolászhatatlanok.

    Egyébként van közös vonásuk a cigányokkal.
    Csak az erőből értenek, hiszen gyerekkoruktól fogva a megfélemlítést mint eszközt használják.

    Én úgy látom, hogy gyakorlatilag ugyanazt mondjátok L.S.-vel.
    Csak ő még hiszi, hogy lehet tenni valamit.
    Lehetne, de ahhoz mi rendkívül kicsik vagyunk.
    ——————————————————

    Magam egyáltalán nem tudom mit tehetnék?!
    Valószínű háború lesz, majd megpróbálok ellavírozni ahogy ilyenkor szoktak.
    Legfőbb célom, hogy a belső béke azon fokára jussak mikor már el tudom fogadni bármi is történjen. Hát ez nem könnyű!

  66. 70: L.S.:
    Akkor hát legyen szerencsénk! Rajtam nem fog múlni…
    Viszont idehaza nagy felfordulás várható, mert nem hiszem, hogy megőrizhető lesz az a néhány értelmes és szükséges álláspont, amit az ellenzék egyszerűen nem képviselhet.
    Sajnos annyira eltolta a Fidesz sok más szempontból az irányítást, hogy én már 100%-ra veszem a 2022-es váltást. S akkor a fő problémák ugyan megoldódhatnak, de több hasznos dolog is sutba megy vele. Az én értékítéletem szerint ez is Orbán felelőssége és hibája lesz. A szavak ereje ide rendkívül kevés már!

    71: Balázs:
    Cigányember egymagában kezes bárány. Ellenben az arab terrorista egymagában a legveszélyesebb!

  67. 73 – Horváth Csongor:
    „Papírforma” szerint 2022-ben Orbánnak veszíteni kell(ene). De valamit ki fog találni. Lásd Trump elnököt. Ezek az emberek egyszerűen nem tartják be a játékszabályokat, ha azok nem nekik kedvezek.

  68. 72-73.Nem, nem fog veszíteni. Körbenézek magam körül, és több Fideszes van, mint 4 éve. A kolléganőm aki felvette a CSOK-ot, a két kollégám aki autótámogatást, a templomba járók stb. Ezek soha nem fognak már másra szavazni, mert azt látják, hogy a Fidesz támogatja őket, a többi meg nem érdekli őket. Nagyon nagy tömegeknek egyszerűen anyagi érdeke, hogy a Fidesz maradjon, ezekhez hozzá jönnek a határon túliak, a nagymagyarok, a mindenféle összeesküvésben hívők, a migránsparázók, a jól meghúzott körzethatárok, az információs fölény stb. és máris megvan a 30%-os stabil tábor, amivel kétharmados választást lehet nyerni, hacsak valami földindulásszerű sztori nem bontakozik ki ami alapjaiban megrengeti a rendszert, ilyet meg nem látni.
    Még csak értelmes ellenzéki erő sincs, ami mellé odaállna mondjuk 15%, csak ezek a kis szétesett, lejáratódott pártocskák.

  69. Tibor bá’
    2020-11-22 – 15:42

    Élvezet olvasni a szavaidat.
    „Ezek az emberek egyszerűen nem tartják be a játékszabályokat, ha azok nem nekik kedvezek.”
    Azokat a „játékszabályokat” Ők maguk alkotják, így az inkább diktátum.
    Megtehetik, tehát megteszik. Minden rendben van.

    Minden rendben van?

    https://24.hu/tudomany/2020/11/22/koronavirus-del-koreaban-mar-a-harmadik-hullamtol-felnek/
    „Dél-Koreában már a harmadik hullámtól félnek”
    Ha jól értem, ez ismét egy új mutáció, és újabb kavarodást fog okozni.

  70. 74 -Ir01:
    Még nem csengett le minden. Orbán se a járványt, se a gazdaság megvédését nem tudja menedzselni. Tábora 2022-re hatalmasat fog csalódni. Nem fognak a baloldalra szavazni, „csak” nem mennek el szavazni. Kis részvétel mellett a baloldal fog győzni.

  71. 76: Tibor bá:
    Messze van még, ez most nem a fogadások ideje.
    Az biztos, hogy több oldalról is jönni fognak a pofonok, és azt nem ők, hanem elsősorban mi fogjuk megérezni!
    Ha Ir01 leirata valós, akkor pedig maradjanak, mert mit kívánhatnánk, mint, hogy az emberek nagy részének jobb legyen! Azért én ebben nem lennék biztos, mert hitelből épül minden, s ez egy nagyon ingoványos talaj, könnyen fordulhat a szél. Sokan vannak a haszonélvezők, de sztem még többen, akik mindenből kimaradnak, s ez most már szinte minden társadalmi szegmenshez elért. A vezető beosztásokban a munkahelyek java részén pártpolitikai megmondóemberek ülnek, s ez sok ember számára már elviselhetetlen, nem hiába váltott Budapest is.

    Ha Trumphoz hasonlóan fog viselkedni, akkor sztem. mi nem fogjuk megúszni polgárháború és zavargások nélkül…

    Gondoljátok, hogy ez az őrült mindent megúszhat? Persze, ha az EU is csak ostort csattogtat, akkor legyen is egy ilyen G, aki mindig beleköp a levesükbe! 🙂

  72. 76. Tibor bá’
    „Kis részvétel mellett a baloldal fog győzni. ”
    Akkor már csak egy nagy kereszt és rá egy felírat kell „Bevégeztetett”. Ezt kell majd beleszúrni Magyarország képzeletbeli sírhalmába.
    Még egy balos pusztítást nem fog elbírni ez a minden téren kivéreztetett ország.

  73. 78: Hanyistók:
    De a jobbost azt bírja az idők végezetéig, mi?, Te észkombájn… 🙂

  74. 76: Vagy tömegesen szavaznak majd a Mi Hazánkra, mint vállalható kompromisszumra.
    Akik nem dobnák el a vívmányokat, viszont tiszta még a kezük.

  75. 80: Ábel:
    Nálunk a Mi Hazánk egy az egyben a Fidesszel szavaz együtt.
    Korrupcióban sem jobbak, lásd a győri fiatalokat.
    Könyvdaráló Dóra sem vitte a szalonképességhez közelebb őket.
    Korábban én is jó kompromisszumnak gondoltam, ma már az a sejtésem, hogy maximum koalícióra léphetnek a Fidesszel, ha szükség lenne rájuk.

    Igaza van azoknak, akik azt mondják, nincs igazán jó alternatíva. Ráadásul ekkora kakahegy után nagytakarítás kellene, amit ez az ország még a szocializmust követően sem volt hajlandó elvégezni. Amíg mennek a morzsák az egereknek és játszik a cirkusz, megy minden tovább. Jól van ez így!

    Én már kezdek átesni a ló túloldalára, és úgy gondolkodom, ha nekem végig kellett kínlódnom ilyen körülmények között az életemet, legyen szerencséje azoknak az ifjaknak is, akik oly keveset tettek még, sokszor oly kevesek tudnak lenni, de arcuk mégis oly hatalmasra nőtt! Mert minden rendszernek, így ennek is megvannak a haszonélvezői, akik automatikusan a következő idők legnagyobb kárvallottaivá válnak. Akkor is, ha számszakilag nem veszítenek, mert sosem azt nézik, mit értek el, hanem azt, hogy mit lehetett volna… Hát hajrá!

    Az elkövetkező időkben vagy rendőrállam alakul, vagy olyan pofára esés lesz, hogy a járda adja a másikat. Egyik sem tetszik, de magam sem tudok alternatívát ajánlani, max. egy újabb 5 éves átmenetet követően körvonalazódhatna valami más. Amíg Gyurcsány nem takarodik el Orbánnal együtt, ez nem fog működni!

  76. 81. Horváth Csongor

    ??

    Morzsa az egereknek és játszik a cirkusz!?
    Ez jó volt!!!

  77. Ez az Alaptörvény módosítás „az anya, nő, az apa férfi” félresikerült.
    Így, Karácsony közeledtével üzenetértéke van a módosításnak. Jézus születésének körülményét most már tagadja az Alaptörvény ilyen irányú módosítása, főleg annak tükrében, hogy politikai elitünk deklaráltan keresztény hitű. A Szentlélek általi fogantatás, az az Isten általi megtermékenyítés ténye kimaradt az Alaptörvényből.
    „A Kolossé 1:15-ben Pál világossá teszi, hogy Jézus Isten pontos mása volt: „Ő a láthatatlan Isten képe” Teológus következtetése, Jézusra semleges neműként kell tekinteni, ám férfi nemi jegyekkel született. Ez így Alaptörvény ellenes.

    Ezzel az Alaptörvény módosítással adtak egy pofont a kereszténységnek. Hacsak nem módosítják az Alaptörvényt, hogy nemtelen, ill semleges nemű is lehet apa vagy direktben beleírják, hogy Szentlélek.

  78. Re:83
    Elég bukdácsoló az érvelés, szerintem max magadat tudod meggyőzni ezzel. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük