(3362) Titokzatos rádiójelek saját galaxisunkból

Tibor bá’ fordítása online

 

Az úgynevezett gyors rádió kilövellést (FRB), először 2007-ben észleltek. Most azonban egy olyan FRB-t találtak a Tejúton belül, aminek pontos forrását sikerült meghatározni. A kilövellés mindössze egy tört másodpercig tart, de intenzitása a Napunk százmilliószorosa. Érdekessége, hogy asztronómusok nem zárják ki annak lehetőségét, hogy nálunk fejlettebb civilizáció felelős a jelenségért. Forrás: New Scientist (@newscientist) November 4, 2020

Ha műszakilag lehetőség van ilyen jelenség megteremtésére, akkor logikusnak tűnik, ha valakik más intelligens lények után kutatnak, mert ekkora energiával rendelkező kilövellést igen távol is lehet észlelni. A figyelemfelkeltő cikkben nincs megadva távolság, de más forrás szerint 30.000 fényévről van szó. Ez a kommunikációt igen nehézzé tenné, még akkor is, ha lenne is rá az emberiségnek eszköze.

Minden esetre a szóban forgó elképesztően nagy energia a kutatóknak egy kemény, megfejtendő talányt ad. Lesz mivel foglalkozni a közel jövőben. Mi pedig elvitázhatunk azon létezhetnek-e rajtunk kívül intelligens lények a Világegyetemben.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

92 gondolat erről: „(3362) Titokzatos rádiójelek saját galaxisunkból

  1. 1. Szerintem természetes eredetű volt a jel.
    2. Élienek nem rádióznak, mert csillagközi léptékben túl lassú, ahogy az optikai adatátvitel is. Teljesen más elvek szerint oldják meg a kommunikációt.
    3. A talány, miszerint van-e élet a földön kívül, már elég rég még van válaszolva. Elég a múltba tekinteni. (Gellért hegyen is van egy nagyon jó szobor ábrázolás, ott bónuszként más érdekességek is vannak…)

  2. „Mi pedig elvitázhatunk azon létezhetnek-e rajtunk kívül intelligens lények a Világegyetemben.”

    Ezt a mondatot így is lehetett volna írni:
    Mi pedig elvitázhatunk azon, hogy létezhetnek-e intelligens lények a Világegyetemben.

    🙂

  3. 1 dajtás: ha meg van válaszolva a földönkívüliek kérdése minden kétséget kizáróan, akkor az iskolában miért nem tanulnak róla a gyerekek? 🙂

  4. Éppen a minap volt részem egy 3. típusú találkozásban. Zajongtak a tyúkok, hátramentem. És nem ott eszegette őket egy karcsú, barna szőrrel fedett ufonauta a jércéket! Sajnos úgy beszartam, hogy nem mertem vele fölvenni a kapcsolatot. Gyorsan visszamentem a házba, és iszogattam tovább a házipálinkámat.

  5. A kozmikus energiasűrűség szerintem arra utal, hogy valami csillagászati esemény történt, nem mesterséges.

    Egyébként meg mért ne létezhetnének? Tagadta valaha is valaki az elméleti lehetőséget?

  6. 3: Dajtásnak ez régi szokása, hogy bedob 1-2 olyan mondatot, mintha ő valami titkos tudás birtokában lenne, ami ellentmond az általánosan elfogadott ismereteknek.
    Ne várj tőle részleteket, pláne ne igazolást!

  7. 3: Aki találkozott már velük, annak minden kétséget kizáróan bebizonyosodott a létezésük. Aki nem, annak csak egy mese, amit ízlése szerint vagy elhisz, vagy nem.

    Tényleg azt hiszed, hogy csak az létezik, amiről iskolában tanítanak?

  8. 7 – Ábel:
    Aki olyan iskolákban tanult, mint én, annak van olyan szintű általános ismerete, amiknek segítségével nagy vonalakban el tudja dönteni, mi valószínű és mi nem. Dajtás fantazmagóriái a „nem” kategóriába tartoznak.

  9. Annyit már kiderítettek, hogy a rádiojel forrása egy Magnetár.
    Ez egy nagyon merős mágneses téttel rendelkező neutron csillag típus.
    Annyira erős a mágneses tere, hogy képes megrepeszteni a neutron csillag kérgét, és ilyenkor fellépő strukturális átrendeződés folyamán felszabaduló nagy mennyiségű energia távozik rádióimpulzus formájában. Összehasonlítás képen ez annyi energia amit a nap több százezer év alatt megtermel!

  10. 7 Ábel: nem csak az létezik, amit iskolában tanítanak, de dajtás olyan lazán, csuklóból mondta meg a tutit, mintha ez egy könnyedén ellenőrizhető tény lenne.
    Amúgy én sem tagadom az elméleti lehetőségét a létezésüknek, sőt, még azt is elfogadom, hogy a Földön járhattak, de ettől még nem tudom tényként kezelni.

  11. 10 – Intuitív:
    Abban biztos vagyok, hogy a világmiknenségben rajtunk kívül máshol is van fejlődő élet. Sőt, számtalan helyen, de hogy meglátogatnának minket, azt kizártnak tartom, az iszonyatos távolság miatt. Ez a féreglyuk ötlet, szerintem erőltetett. A Világmindenség szerintem olyan, amilyennek mi látjuk, semmi 11 dimenzió, meg hasonló erőlködés.

  12. 11: Tibor bá:
    Ezzel én is egyetértek, de ha minden ilyen fokra elérkező civilizáció eljut odáig, hogy egy kis rádiózajt keltsen (lásd tv-rádió műsorszórás), ill. egy-egy Voyager űrszondát bedobjon a világűr sötétébe, csak kellene már valamit detektálni ebből? Ugye időben a sok-sok civilizáció maradékából/szemetéből csak láthatnánk, csak észre vehetnénk végre valamit…
    Elméletileg hemzseg az élettől az univerzum, gyakorlatilag meg olyan kihaltnak tűnik, hogy szinte nincs is értelme társbérlőket keresni benne. Vajon miért van ez a kettősség? Mára kiderült, hogy több égitest is van a naprendszerben, amely a rendelkezésre álló körülmények és anyagok alapján primitív életnek otthont adhatna. De mostanáig sehol semmi… Maximum apró morzsák, amelyek közül jópárat idővel cáfoltak is.

  13. Sszerintem balgaság azt hinni, hogy mi a földön annyira
    különlegesek, egyediek vagyunk, hogy hasonló vagy
    külömb és fejlettebb nem is létezhet. SŐT bebeszélni
    magunknak az intelligens élőlényt dőreség, amikor az
    emberiség a saját kényelme érdekében még arra is
    képes, hogy lépten nyomon ártson saját magának és
    életterének. — Emlékszem egy filmre = Keanu Reeves
    volt a főszereplő amiben eljött egy fejlettebb civilizációból,
    hogy megmentse tőlünk az életterünket, a földdet. —
    NEM LEPNE MEG HA EGYSZER VALÓSÁGGÁ VÁLNA !!!

  14. 12. Csongor.
    „”Vajon miért van ez a kettősség ?”” — Figyeld az átlagembert.
    Ha elesettet, hajléktalant lát, hajlamos elfordulni, kirakatot
    nézni, mert nem akaródzik szembesülni a tényekkel !!! —
    Amit fentebb írtam, ide is érvényes, mert egy fejlettebb
    civilizáció azt is fel tudja mérni, az emberiség saját magának
    köszönheti, hogy oda jutott, vagy oda fog jutni, hogy
    kiirtja önmagát, vagyis nem érdemes megjellenni és
    bármiben segítséget nyújtani. — „”NEM ÉRDEMELÜK MEG.””

  15. 13 – Barna Mihály:
    Intelligens alatt azt kell érteni, hogy van öntudata. Ettől még lehet hülye. Különben mindössze arról van szó, hogy a korábban pozitív tulajdonságai, amik éleben tartották, ma már hátrányosak, de ésszel nem képes lemondani róluk. „Megy az ösztönei után.”

  16. Re:3
    Megadtam egy kis kapaszkodót, de annyira lusták vagytok utána nézni, hogy kénytelen vagyok kifejteni… 🙂
    Filozófusok kertje, Jézus szobor mellett van egy autentikus „élien” ábrázolás, plusz Jézus ábrázolás se piskóta, kíváncsi vagyok hány embernek esik le a csavar az egészben.

    Re:6
    Nem egyszer kifejtettem, hogy miért nem rádióznak az élienek, egyszerűen azért mert értelmetlen dolog, innen ered a rádió csend, amit Csongor annyira fájlal. Egy fejlődő civilizációnak ez egy jó megoldás, de aki kicsit is kimerészkedik a bolygóközi térbe, annak már nyűg lesz nagyon gyorsan, mert túl lassú a rádiózás. Megoldást is leírtam már nem egyszer, ennyit a rejtélyes magyarázataimról, kérdezd meg n/a-t ő emlékszik biztosan rá. Röviden a trükk az, hogy makro objektumokban is létre lehet hozni az EPR-t, nem csak fénnyel, ami által az azonnali adatátvitel megoldható, plusz a technika velejárója az hogy nem EM alapú, innen ered a rádió csend.

    Re:Tibor bá’
    Pedig jól látszik hogy 3D-ben sok minden nagyon döcögősen megy, ezért ha valaki picit is foglalkozik a téridő fizikával, kénytelen lesz 3-nál több dimenzióval/ki-terjedéssel operálni. A trükk amúgy a multi dimenziós téridő kiskapuiban van elrejtve, amivel nagyon gyorsan fényévekre lehet ugrani, igaz nem is térben kell lenni hozzá, de ennek a magyarázata már valóban nem egyszerű (nagy vonalakban értegetem én is csak az egészet). Röviden, egy fejlettebb civilizációnak a csillagközi távolság nem akadály, ezt csak a mi elmaradott proletár fizikánknak az(van sokkal jobb is, de azt nem kötik az ember orrára).

  17. 16: Dajtás:
    Sőt, azok nem is a világűrből, hanem más téridő síkokból származnak, igaz?
    Csak úgy ugrabugrálnak a küönféle multidimenzionásik téridő csavarulatain, miközben egy szingularitás adja hozzá az energiát, amit egy ektoplazmatikus membrán gerjesztésének fluktuációjával nyernek ki. Kicsit még zavaros nekem is, de azt hiszem, kezdem érteni, másoknak még nem javasolnám a taulmányozását, úgyse értenék, hiszen nekem is 42 év alatt sikerült csak kapirgálnom a felszínt. De legalább nem láttam még alient!

    A rádióra én nem kommunikációs jelforrásként gondolok, hanem a rádiótechnika szintjére eljutva az onnan származó fénysebességgel terjedő (megfelelő eltolódással messzebbről és időben elcsúszva is kimutatható) hulladék sugárzásra, vagy bármilyen „szemétként” keletkező jelforrásra, zavarra vonatkoztattam.

    Kizártnak tartom, hogy semmilyen „szemetet” ne hagyjon maga után egy bármilyen formában megjelenő és bármilyen fejettségi szintre eljutó civilizáció! Ezt a szemetelést -véleményem szerint- észlelnünk kellene.

    Bármely élőlény élettevékenységénél megfigyelhető, hogy a környezetében jelen nem lévő, az anyagcsere átalakítása, ill. energiatermelése révén keletkező új anyagokat bocsát ki és halmoz fel. Ilyen módon, ha a Földet messziről kémlelnék, kimutatható lenne, hogy valami van itt, ill. történik itt, ami máshol nincsen. Természetesen az is lehetséges, hogy később meglesz ez az eredmény is, csak még várni kell, hogy az épp felfedezett exobolygókat és környezetüket precízebb műszerekkel, alaposabb megfigyeléseknek és elemzésnek vessék alá!

  18. Re:17 Csongor
    Elpoénkodhatod az egészet, de a csillagközi utazáshoz nem kell irgalmatlan sok energia, sőt viccesen kevés energiával megoldható az egész.
    Sok energia a fedélzeten a fegyverekhez kell, és részben a pajzshoz, mert krumplipuskával(kinetikus fegyverekkel) nem sokra megyünk.
    Ezt a fixa ideát, miszerint egy holdnyi üzemanyagot kell elégetni, a newtoni meghajtás verte az emberek fejébe, ami a térben mozogva valóban igaz, de ez is ugyan olyan kínkeservesen lassú, hogy kvázi használhatatlan technika csillagközi léptékben.
    Ami már koncepcióban közelíti a valóságot az az Alcubierre-meghajtás, de túl sok a kérdőjel még benne, ettől függetlenül nem ütközik semmilyen természeti törvénybe.
    Másik megoldás, hogy egy lokális téridőt hozol létre, aminek eltolod az időszinkronját egészen az ahunig, itt csinálsz egy vektorugrást, visszaszinkronizálod magad a 3D-re, és látszólag fényperceket ugrasz egy térváltás szekvenciányi idő alatt (<1s). Ez a módszer nehezebb, de bármeddig el lehet jutni vele(bizonyos megkötésekkel). Egy ilyen hajtóművel keresztbe átjutsz a tejúton(~100.000 fényév) durván 1 hónap alatt, és a szomszéd csillag csak egy "kirándulás". Ezt az egyik magyar szakzsargon téridő hajtóműnek, angol terminológiában superluminal meghajtásnak hívják. Persze számon kérheted rajtam a matematikáját, de ezt nem fogom oda adni, mert ahogy írtam, én is csak ugatom a témát.
    Tudok még sok ilyen zöldséget írni, ha lemegy a Covid mizéria, és valaki vállalja a blogtalálkozó rendezést, akkor élőben is tudlak hasonló dolgokkal fárasztani… 🙂

    Javaslom megtekintésre ezt a videót, maga módján vicces, ahogy a riporternő zavarodottan mosolyog a válaszon: https://www.youtube.com/watch?v=SbyG6FO02JU
    Erre hivatkozott a riporter alany, nem az amerikai limonádéra:

  19. 18: Dajtás:
    Értem.
    A múltkor mi is összeszűrtük egy szürkével a levet, s elhoztunk egy helikoptert.

    Simán ment, csak nem tudom, most mi a francot csináljunk a sok vassal, amit a garázs mellett őrzünk azóta is…

    Aztán eszembe jutott az is, hogy be kéne a rohadékokat perelni a transzstelláris univerzum bíróságánál, mert itt vacakolnak, s a covidban meg nem segítenek semmit.

    Jézusom, micsoda „szakirodalmakat” böngészel!
    Tiborbá -sejtésem szerint- nem fogja a jó szemével nézni…
    Pedig superluminal! 🙂

  20. 16: Attól még, hogy Wagner Nándor szobrán Ekhnaton olyan, mint amilyen szerinted egy „alien”, az nem igazolja , hogy valóban léteznének ilyen formájú földönkívüliek.
    Bonusz, hogy Ekhnaton földi maradványai feltárásra kerültek, múmiáját, DNS-ét elemezték a tudósok, sőt még szüleiét (III. Amenhotep és Tije) is, meg gyermekei közül Tutanhamonét, és ezek mind földi emberi maradványok, így elég nagy biztonsággal mondható, hogy nem ufonauta volt…
    https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/185393

  21. Egy biztos: Minket még nem keresett más civilizáció!Ha pedig feltételezzük,hogy van csak fejletlenebb lehet a miénknél!/a fenti okoknál fogva/Ha pedig a földi civilizációt nézem van annyi problémánk,hogy ezred rangú kérdéssé fajul az idegen civilizáció kérdése!
    Remélem,hogy nincs másik civilizáció ,mert csak újabb problémánk lenne belőle!

  22. Re:19
    Erre max ezt tudom válaszolni:
    https://index.hu/techtud/2020/04/28/pentagon-ufo-video-haditengereszet-egyesult-allamok/
    Nagyon sok a hamisítvány, ezért vagy a hivatalos videókat szabad figyelembe venni(nem sok van belőle, lásd fent), vagy régi analóg felvételeket, amiből már jóval több van, és vannak benne árulkodó nyomok, hogy hamisítványok, vagy nem.

    Re:20
    Hmm, tudnék erre egy elég furcsa választ adni, de akkor végképp felszállnék a „bolond vonatra”. Ha Tibor bá’ jóváhagyja, akkor válaszolok rá.

  23. 20: Avatar:
    Egy időben én is elgondolkodtam bizonyos történelmi emlékek és műemlékek vonatkozásában a titokzatos múlt alternatív értelmezésén.
    Aztán oda jutottam, ahova az alábi cikk áttekintése is elvezeti az érdeklődő olvasót:
    https://www.tudasfaja.com/bizonyitek-az-idoutazasra-egy-19-szazadi-festmeny-noalakja-mintha-egy-okostelefont-tartana-a-kezeben/
    Ezt sztem. minden ufómágus, időutazó, téridőhajlító sámánnak el kellene olvasnia, a többi kizárólag az egyéni értelmi és értelmezési képességeken múlik… Ezzel minden kérdőjel helyére pont került nálam.

    Tényleg minden a nézőn, a látványt értelmező emberen múlik!
    https://tinyurl.com/y28cohyo
    (Érdemes a képet megmutatni gyerekeknek, mit látnak rajta?
    Pedig elég egyértelműnek tűnik, nem indítanék szavazást róla…)

  24. Re: 21
    „Minket még nem keresett más civilizáció!”
    Én ebben nem lennék annyira biztos. 😉
    Minden nép régi mondáiban megjelentek az égből alászálló istenek, akik csodákat tudtak végre hajtani.
    Ha a mai kor embere visszamenne az időben 500 évet, és leszállna egy mezei helikopterrel a templom előtti főtéren, akkor a pilóta az az személy lenne, akit elnyelt egy hangos vasmadár, ami az égből szállt le.

    Re:22 Csongor
    Ezzel csak egy apró ici-pici probléma van. Te egy valóban banális dolog magyarázatát rá akarod húzni általánosan mindenre. Ennél sokkal direktebb képi ábrázolások is vannak, amit ilyen relativizáló okoskodással(nem rád értem), már elég nehéz megmagyarázni…

  25. dajtás
    Csak azt nem értem, hogy egy értelmes ember miként jut el odáig, hogy időnként hülyét csináljon magából, majd utána újra visszamegy normálisba.
    Valld be őszintén, hogy te sem hiszed az a sok gobbledygook-ot, amit előadsz itt, és jókat mulatsz a hatásán, és közben azon töröd a fejed, hogy hogyan lehet még egy lapáttal rádobni… 🙂
    De ha nem ez a helyzet, akkor az meg ijesztő és részvéttel tölt el. 🙁

  26. 18. dajtás

    „ugatom a témát”.

    Aki nem ismer, az nem tudja, hogy szerény pajtás vagy te!

    A vicces, hogy már többször levezetted a dolgot, nem csak cseppegtettél.
    Sőt ha jól emlékszem volt egyszer egy poszt is ‘Így történt holnapután’ címmel, ahol a koherens magyarázatokat hiányolók (is) elég részletes forrásutalásokat is magukévá tehettek volna.

    Az alapprobléma, hogy azt gondolják hogy ebben a furcsa teóriában ‘hiszel’. Persze mivel vagy nem értik vagy nem is érdekli őket, így magyarázataid koherenciáját nem veszik, vehetik észre. Hálaistennek van azért egy pár kivétel!

    Nincs 11?(16) dimenziós multiverzum, csak az és úgy van ahogy mi látjuk szemlélet tipikus, meg se próbálják értelmezni.

    A probléma csak annyi, hogy a ‘fantazmagóriád’ megmagyaráz sok olyan jelenséget, amin a tudományos berkekben is komolyan rúgoznak.

    Ha még hozzátennéd, hogy ez a tudás is a csillagok közül jön, az un. alienektől, abszolút közröhej tárgyává is válhatsz, bár már nem sokáig.
    ————————————————————-
    A rádióalapú kommunikáció 30e fényév távlatából – ez egy 10 éves gyerek számára is érthető- lehetetlen.
    szia!30000 év
    bocs mit mondtál? 60000év
    Nyilván igaz ez a térbeli utazásra is, ami nem igazán történhet fénysebességgel
    Ha nem történhet a térben, akkor kár is keresgélni őket. Mi nem tudunk térben messzire utazni, tehát nem mehetünk hozzájuk. Ellenbe ha ők idejönnek akkor 1.fejlettebbek
    2.nem térben tették meg az utat
    3.ha tudnak’ téren’ kívül lenni, akkor bizony csak akkor látod őket, amikor ők akarják

    Azonban a jelenpontok végtelen szálszerű rendszerén az információ azonnali. Mivel egy időpillanat- mely a teret is alkotja- egy időpillanat marad ‘mindörökké’ bárhol is legyen az általa létrehozott térben.

    Hát ezért gyors, bár a gyorsaság nem értelmezhető fogalom ebben az esetben. Akárcsak a térugrás.

    Mi a gondolat, hogy jön létre a tudatban, ki gondol? Én? Hát az meg ki? Melyik részünk adja identitásunkat?
    Testünk lennénk? Ha levágom a kezed, kevesebb leszel-e? Nem, tehát akkor a
    testünkbe ágyazott elménk vagyunk? Talán az elménk lennénk, tényleg? Folyton változó tudattartalmad lennél? Szerencsédre nem!

    Ha katatóniás vagy és pusztán vegetatív idegrendszered funkcionál, hol az Éned a biorobotban?

    Az elme jó játék, kéne kicsit használni, csak az irányítást kell még tisztázni, mert titeket az elmétek használ, ezért nincs válasz, önmagát próbálja megfogni.

    Namármost ez a furcsa teória (ami nem dajtás találmánya, hanem nagyon sokrétű tudás felhalmozott zanzája és ő ezt próbálja több-kevesebb sikerrel közvetíteni) bizony elég részletes magyarázattal tud szolgálni efféle kérdésekre is, a téridőtől kezdve a személyig akit a tükörben látsz ha belenézel.

    A hagyományos gondolati sémák kényszerűen ismétlik önmagukat, a kitekintés kicsinyke esélye nélkül!
    Hogy ez a kicsinyke esély megváltozon, meg kell változtatni. Ehhez azt a paradoxont kell megérteni, hogy ha nem hinni, hanem tudni akarsz, akkor először hinni kell! Nem tehetsz mást!

  27. 23: Dajtás:
    A régi emberek egy villámcsapást is az isteneknek tulajdonítottak. Hol jót, hol rosszat jelenthetett az aktuális körülményektől függően…

    Dobjál már pár képet! Gondolom a gépeden kategorizálva halomban állnak. De ne harcos ruhás isteneket tűzdelj ide, mint űrhajósok, minimum egy vimánát szeretnék látni félreértelmezhetetlenül, esetleg egy igazi alient!

    /Gyorsan, mert Tiborbá jogosan, ismét le fog teremteni minket!/

    25: Balázs:
    Ha ez a zagyvaság működne, olyan képességekkel kellene rendelkeznem, amelyek működését soha nem tapasztaltam. Hogy a fenébe győzném meg önmagam arról, hogy csodát tudok tenni, amikor nem tudok csodát tenni? De tudok alkotni, amihez épp az kell, ami a csodák világát kizárja, s ez meg működik. Ha így van beállítva a világ, ok., akkor én így jártam. De Dajtás sem tud csodát tenni (korábban végeztünk ehhez konkrét kísérletet is), s ebben az esetben már igenis kifejezetten kétkedő leszek (nem tehetek mást), mert, ha senki sem tud csodát tenni előttem, akkor nincsenek csodák (és ez ebben az esetben tökéletesen megfelel a valóságnak). Ettől függetlenül az alkotás és a találékonyság, valamint a természetben rejlő erők kihasználása mind önmagában is misztikus, s kiaknázásuk (akár már kiaknázási lehetőségük is) valóban csodálatossá teszi az univerzumot (zagyvaságok harácsolása nélkül is)!

  28. hubab
    2020-11-10 – 19:47

    „Csak azt nem értem, hogy egy értelmes ember miként jut el odáig, hogy időnként hülyét csináljon magából,…”

    dajtás tudja mit beszél.
    Egy logikai ördöglakatot mutatott, racionális alapokkal.
    A Te „bajod”, az, hogy nem tudod ezt a lakatot kinyitni.

    dajtás, lazíts! Feszes a húr.

  29. 27: n/a:
    Ne már!
    Na nézzük pl. ezt:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Alcubierre-meghajtás
    Tegyük fel, hogy a féregjáratokhoz hasonlóan nem csak matematikai koncepcióról van szó, hanem a valóságban is létező, működő lehetőség. Végtére is fekete lyukak ma már bizonyítottan léteznek, s egyet sikerült lefényképezni is…

    DE honnan veszel hozzá energiát?? Hogyan oldod meg, hogy az űrjármű és benne az ember a maga bonyolult biokémiai valójában károsodás nélkül vészelje át az „utazást”? S leginkább, hogyan oldod meg, hogy az utazással bármit kezdeni is tudj ilyen formában, hiszen ahova érkezel, s ha onnan visszaérkezel, már nem ugyanazt fogod találni, ami akkor volt, mint amikor elindultál (relativitáselmélet inerciarendzseréből adódóan). Vagy ezek az alienek, csak úgy nekiindulnak a nagyvilágnak, mintha az első holdrakétát egyszerűen csak kilőttük volna a Hold irányába és viszontlátásra?!

    Ezt az összekuszálódott húrt, kérlek bogozd ki nekem!

  30. Azt az ellentmondást nem tudja dajtás feloldani, hogy mindazokat a dolgokat, amelyekről természetes nyilvánvalóságként állít, a valós világban semmiféle konkrét nyomot nem eredményeznek, bizonyíthatatlanok, megtapasztalhatatlanok, láthatatlanok, tehát számomra nem léteznek.
    Az agyam, tudatom olyan belső megnyilvánulásaiban, melyeket az objektív külső világ nem igazol vissza semmiképpen nem bízhatok.
    Az emberi elme bármikor megszédülhet, bonyolultsága révén az egy esendő, sérülékeny, képlékeny, félrevezető káprázatokra hajlamos közeg, és ha megszédül, meg kell kapaszkodnia valami szilárdban, és ez csak a jó öreg józan, megbízható anyagi világ körülötte…

  31. Re:29
    Ezt így nem jelenteném ki.
    Sokszor jobb hülyének látszani, mintsem karóba húzva lenni, mert a nép egyszerű gyermeke nem tolerálja az ismeretlent…
    Avagy szájalni lehet még csak csak, de avatatlan előtt mutogatni nem.

    Re:26
    Maradjunk annyiban, hogy némi türelemmel, és kitartással te is „csodákra” lennél képes.
    Megjegyzem, az emlegetett kísérletben nem is vettem részt, mert nem értem rá, plusz hókusz-pókusz dolgokkal nem igazán foglalkoztam, ebből fakadóan ezt nem lehet rajtam számon kérni.

    De ne térjünk el a témától.
    Miért mond egy hivatalban lévő nagyhatalom vezetője ilyen „ostobaságokat”?
    Belinkeljem az ex kanadai védelmi miniszter nyilatkozatát a témában?
    Ezt vesézzük ki elsőnek, mert klasszikus reflex valami ostobasággal a téma komolyságát negligálni.

  32. 29.hubab

    A tudatod tartalma nem nyilvánul meg a ‘külső’ világ látható tartományában?

    Ez ugyanaz, mint amit Csongor mondott a csodákkal kapcsolatban.

    Ergo ez azt jelenti, hogy nem tudsz tudatilag ráhatással lenni a téged körülvevő rendszerre, csakis fizikailag.
    Ez a legelején megdől, mert a tested fizikai akcióit tudatilag indukálod. Tehát a fizikai ráhatás csak egy szerszám a tudat kezében.
    Jó! Oké, ezt ismerjük.

    Azonban a környezet megnyilvánulásait mivel fogod fel? Talán a tudatoddal?
    Mi van ha a tudat más megnyilvánulásait más tudattal kell felfogni? A tudat állandó? Vagy vannak fokozatai melyek más és más érzékelési tartományok lehetőségét vetik fel?

    Egy kutyának van tudata?Öntudata? Igen, mert megkülönbözteti önmagát a környezetétől! Azért attól nem kell félni , hogy újságot is fog olvasni. Érzekelési tartománya predesztinálja a kutyalétre.

    Mi van ha a tudat önmaga szab határt önmagának pl. a hitrendszerén keresztül, így blokkokat, vakfoltokat eredményezve saját magának. Fejlesztheti-e magát, mondjuk tanulással? Így bővítve ismeretanyagát, mely értelembeli képességeit jelentősen javítva koplexebb gondolkodásra teszi alkalmassá.
    Magasabb síkra emelve azt.

    Az agy egy szerv, mely idegi impulzusokon keresztül szabályoz, koordinál, szinte mindent, a vegetatív rendszerektől(pl.tudatlan légzés, bél perisztaltikaja stb.), a motorikus mozgáson át( kevésbé de! tudatos cselekvéssor, melyhez már memória is szükséges a mozgás már begyakorolt koordinációjához) egészen komplett cselekvésekig. De soha a büdös életben nem fogja az agyad kitalálni, hogy leugrasz az ABC-be egy pár debreceniért.

    Szóval a vicces, hogy ezekről elég pontosan írnak és minő véletlen én pont szoktam -a ti értelmezésetek szerinti -csodákat átélni.
    Nem tudom csoda-e, hogy valakivel szavak nélkül beszélgetsz?
    Vagy csoda-e ha elhagyod a tested és látod magad, pedig a szemeid is ott vannak a fejeden amit éppen nézel?
    Nemcsak a kinetikus energia mutatja ám a tudat anyagra gyakorolt hatását! Jedilovagnak lenni és a fénykardot magunkhot szipkázni már eléggé komoly szint ezen a skálán.

  33. A híradás technikában óriásit fejlődtünk. A tarisznyás gyalogfutár lóra ült. Majd postagalambra közöttük a levelet. Majd csak a puszta információt továbbîtottuk dobolással, fényjelek ismétlésével, telegráf karokkal, majd elektromos jelet dróton, és drót nélkül. A villamosság fizikájában az ellenállás komoly buktató volt, aztán kiderült, lehet szupravezetni, ellenállás nélkül. A csillagközi tér sötét anyagának jobb megismerése, az anyagi kapcsolat nélküli intelligencia kikutatása vezethet távoli helyeken élőkkel való kapcsolatfelvételhez.

  34. 31: Dajtás:
    A demencia megspékelve egy kis sérettséggel pont ilyen jelenségek létrehozására képes (kanadai bácsi)!

    Miért nincs több kifakadó politikus? Medvegyev ökörködését a témában nem veszem ide, s nagy ritkán a múltban akadtak ugyan hasonló kinyilatkoztatások, de mindegyikről kiderült, hogy igaz alapokon, de alapvetően fals információkat tartalmaznak (lásd Philadelphia kísérlet).

    A telepátiás kísérletet elvégeztük, ha nem vettél benne részt az a Te döntésed, amiért természetesen nem kérlek számon… Ami csak neked működik, az valójában semmit sem ér. Ennyi erővel hivatkozhatnék az álmaimra, mert azokat is csak én tudom előidézni. Ezekről az álmokról éppoly felesleges lenne vitát indítani bármilyen fórumon, mint az itt felvázolt, csak általad megvalósítható és működtethető víziókról!

    Linkelj már légyszi képeket, az nem igaz, hogy ezt sem „teheted meg”!? Objektíven van értelme vitázni, s akkor is lehetnek eltérő értelmezések, de ott legalább van egy közös alap, ami mindenki számára megtapasztalható, kvázi nyilvánvaló, ténylegesen létező dolog.

  35. 1. dajtás
    1…
    2…
    3. „A talány, miszerint van-e élet a földön kívül, már elég rég még van válaszolva. Elég a múltba tekinteni. (Gellért hegyen is van egy nagyon jó szobor ábrázolás, ott bónuszként más érdekességek is vannak…)”

    Öt ősi könyv:

    a „Thoth könyve”.
    Az „Óriások könyve”
    A „Kolbrin Biblia”
    Az „Énók könyve”
    Az „Ars Notoria”

    http://www.arxeion-politismou.gr/2020/11/amfilegomena-vivlia.html

    3.Intuitív
    „1 dajtás: ha meg van válaszolva a földönkívüliek kérdése minden kétséget kizáróan, akkor az iskolában miért nem tanulnak róla a gyerekek? ?”

    Talán azért mert megrendítheti a hivatalos történelem alapjait:

    12. Horváth Csongor
    „Elméletileg hemzseg az élettől az univerzum, gyakorlatilag meg olyan kihaltnak tűnik,…”

    H. Cs. néha azért kellemesen is meg tudsz lepni.

  36. Re:35 Csongor
    Azért mert valaki idős, és UFO-ról beszél, már demens hülyének kell lenni?
    Buzz Aldrin is demens hülye?
    Ne haragudj, de ez klasszikus kettős mérce, miszerint aki nem azt mondja, amit az én világképem diktál, az mind hülye. Ezért a retorika vizsgán egy kapa járna… 😉
    Másik klasszikus érvelési technika, hogy valóban sültbolondokkal próbálják lejáratni az adott témát. Ha ez sem megy, és nehezen kikezdhető a személy és a mondandója, akkor vagy buzi/pedofil/nőverő/perverz lesz az adott illető.

    Miért hülyéskedés, amit Medvegyev mondott? Mert te ezt képzeled bele? Ennyi erővel akár vér komolyan is lehet venni, ugyan annyi „jogalap” van rá. 😉
    Megjegyzem ebben a témában 100× többet tud, mint mi mezei bokorugró „prolik”, pláne úgy, hogy hivatalos 3 kötetes egyetemi tananyag van erről a témáról a Lomonoszov egyetemen Marina Popovich tollából…

    Sok rizsa után adok egy kis csemegét:
    https://fas.org/sgp/eprint/teleport.pdf
    Érdemes megnézni a „kutató intézetet”, és a finanszírozóját… 🙂

  37. Re:36
    Sokaknál kiverte ez is a biztosítékot, de a Jézusi csavar még senkinek sem esett le.
    Nem baj, a helyes megfejtő kap egy buksi simogatást! 🙂

  38. 35.Csongor
    Habár megértem a bloggazdához hasonló vonzódásodat a realitásokhoz, a bizonyitott tényekhez , azért nem söpörném le az eltérő véleményeket, értem ezalatt dajtás barátunk álláspontját.
    Hidd el, nekem sincs apósom-anyósom a témában, érdekel ugyan, mint olyan érdekfeszitő valami, ami minden gondolkodó embert vonz valamelyest, de nem ástam magam bele.
    Két ember által tekintettem bele kevest és érintőlegesen, távolról és felszinesen, egyes, a mindennapi dolgokat meghaladó területekre.
    Az egyik a lányom és egy kislány a világi életen ESETLEG túlmutató
    régi esete, a másik boldogult távoli rokonom révén egy szintén számomra ESETLEGES földönkivüliek ittléte.
    Fenti két személy egyike sem bulvárujságiró,szenzációhajhász, nem isznak, és nem szivnak semiféle füvet, minekután mindkettejük előadásai engem gondolkodásra késztettek.
    Annak ellenére, hogy beszámolóikban semmi nem bizonyitható!

  39. Re:39
    Nincs ezzel semmi gond, én nem várom el Csongortól, hogy az éves UFO kongresszuson ott üljön az első sorban, csak egyszerűen vitatkozok, és érvelek, ami bár nagyon furcsa álláspont, de van benne racionalitás.
    Sokszor írtam, én nem a klasszikus sémák szerint működöm, ami sokaknak érthetetlen, de nyugodtan kijelenthetem, teljesen ép tudattal élem mindennapjaimat. 🙂

  40. 38: Nem tudom mi a csavar, talán a Wagner Nándorról a wikiben lévő kép alapján kissé magáról mintázta Jézust.

  41. 37: Dajtás:
    Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Nézze, halgassa meg mindenki a saját szemével/fülével:

    és feltétlenül olvassa el utána ezt is:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Hellyer

    Aztán jöhet a Medvegyeves jelenet is! 🙂

    Rendkívül meggyőző bizonyítékok, főleg a metakommunikációt is figyelve, s átgondolva, hogy a kanadai bácsi bejelentése óta is eltelt már pár év…
    A lényeg azonban, hogy a története akár igaz is lehetne, ahogyan ez az alábbi videóról is elmondható, de mégsem hiszem, hogy emiatt sokan beszállnának a klubba…

    39: Bálint:
    Konkrétumok említése nélkül ez csak süketelés! Tiborbánál megvan az e-mail címem, ha esetleg eljuttatható a konkrét sztori, de nem nyilvános. Természetesen egy konkrét történet, leírás alapján változhat a véleményem, s rengeteg ilyet olvastam és áttanulmányoztam már, de egyik sem volt meggyőző, pedig nem feltétlen konkrét bizonyítékhoz ragaszkodtam, mindössze egy kapaszkodóhoz, ami valós, és amit nem tudok megmagyarázni. Az pl., hogy katonai bázisokon kísérleteznek mindenfélével és ezeket néha ki is próbálják nem bizonyítja, hogy a földönkívüliek itt tevékenykednek, ahogyan a technológiai fejlődés sem bizonyíték befolyásukra. Sőt, inkább megkérdőjelezi azt, hogy mi a fenének vártak a II. világháborúig a technológia átadásával, ha meg tudták, hogy ezzel kipusztítjuk magunkat, minek adták át a tudást? Abszolút logikátlan, ellenben a történelem ismert folyása biztos magyarázattal szolgál mindenre, még Hitler Schauberger által készített csészealjaira is.

  42. Dajtás:
    „Érdemes megnézni a “kutató intézetet”, és a finanszírozóját…”
    – Ebben én nem látok semmi rendkívülit. Elvek és lehetőségek vannak felvázolva, egyetlen működő szerkezet leírását nem tartalmazza. Természetes, hogy a légierő mindenhol próbálkozik, ahol potenciálisan lehetőséget szimatol. Megjegyzem, a Nature folyóirat is lehozta a kvantumteleportációról szóló részt, a kvantumszámítógép pedig ma már működő valóság. A lényeg azonban, hogy az információs teleportáció és az anyagszállítás ezzel a módszerrel fényévekre vannak egymástól!

    A többi felvetésre is válaszoltam, majd Tiborbá átengedi, ha ellenőrizte, megjelenhet -e itt a csatolmány… 🙂

  43. 33 Balázs
    Ne haragudj, de nagyon fárasztóan képtelen dolgokról írsz, amikre semmi konkrétumot nem lehet mutatni.
    Csak egy egész elemi dologra reagálok:
    „Vagy csoda-e ha elhagyod a tested és látod magad, pedig a szemeid is ott vannak a fejeden amit éppen nézel?”
    Akinek némi fiziológiai ismeretei vannak, az pontosan tudja, milyen rettentő bonyolult és összetett folyamatsor teszi lehetővé a látott kép érzékelését. És ezen mechanizmus akár egyetlen pontjának sérülése, kiesése meghiúsítja a végeredményt, a látást, legyen ez a szemlencsében, az ideghártyában, a látóidegben.
    Te meg fogod magad, és testeden kívülről vidáman szemlélgeted saját magadat mindez az apparátus nélkül…
    Mi a fenének kellett az embereket ezzel a felesleges szervvel ellátni, mikor enélkül is jó lehet látni?
    Azt viszont pontosan tudjuk, hogy az emberi agy képes olyan fantáziaképeket létrehozni tudatunkban, amelyek a valóságban nincsenek is, vagy létező elemek soha nem létezett kombinációit előállítani, és ehhez tényleg nincs szükség a szem működésére.
    Az álomképek az elme játékai, aminek elemeit a fizikai valóságból meríti, de valóságérzete csupán illúzió. Ezt nap mint nap megtapasztaljuk, de az ébrenlét józanságában már megmosolyogjuk, milyen őszintén elhittük az álmodás pillanatában a legvadabb lehetetlenségeket is.

  44. Re:41
    Az a csavar, hogy a szobor egy korosodó idős Jézust ábrázoló, és nem harmincas fiatalt.
    Papíron harmadnapon feltámadt, és mennybe ment, ezzel szemben a gnosztikus iratok szerint elutazott távol keletre, és haláláig ott élt, sírja Srinagarban megtekinthető…
    Ezek szerint neked se esett le… 🙂

  45. Re:44
    Milliószor belinkeltem már Putnoki Tibor anyagát, aki dokumentáltan olyan dolgokat mondott el , ami a valós testen kívüli eseményt igazolja.
    Megvan a teljesen racionális magyarázata annak, hogy miért kell a biológiai szem, és enélkül hogyan lehet „látni”, de a magyarázat annyira más a te világképedhez képest, hogy jól láthatóan nehezen fogadnád be.
    Persze ha Tibor bá’ átengedi, akkor bővebben ki tudom fejteni.

    Re:43
    Mit vártál, talán kapcsolási rajzot? 🙂
    Publikus anyagba ennyi fér bele.
    Szkeptikusoknak amúgy sem elég semmi, ha beraknám egy UFO gyártási dokumentációját, akkor az is hamisítvány lenne… 🙂

  46. 46: Dajtás:
    „ha beraknám egy UFO gyártási dokumentációját, akkor az is hamisítvány lenne…”
    – Nem, ha meg tudnám építeni… Mondjuk ilyenekkel nem sokra mennék:
    https://i.pinimg.com/originals/24/91/9b/24919b799907aeb742231776f5cedc0c.jpg

    Korábban például olvasgattam a higany meghajtású motorról. Okoskodtak egy fórumon az agyamentek erről, s felhívtam a figyelmüket arra, hogy létezik egy kémiai reakció (higany szív), amely segítségével elképzelhető ilyen meghajtás a gyakorlatban. Azt persze nem értették, és hozzá lőni sem tudtak a témához, csak csatolták bizonyítéknak a fentihez hasonló, baromságokat tartalmazó ábrákat. Na ott lett nekem elgem ezekből a hamis, ostoba áltudományokból és áltudósokból… Eleresztettem akkor is, és eleresztem most is.

  47. 47 – Horváth Csongor:
    Dajtás tagadja a klasszikus fizikát. Nem érdemes vele vitázni.

  48. Re:48 Tibor bá’
    Én nem tagadom, mert a newtoni fizika működik egy adott keretrendszer között, ahogy az alt rel is, de vannak a mai proletár fizikában olyan elemek, amik viszont nettó spekulációra alapulnak, és ezt már a gyomrom nem tudja bevenni. Kozmológiában különösen hemzsegnek ezek a spekulációk, de más területeken is vannak problémák.
    Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok méréssel alátámasztott fizikai paradoxon van,
    amire nincs épkézláb magyarázat.

    Mivel világ életemben abból éltem, hogy a problémákat fel kellett tárnom, és meg kellett oldanom, ezért ez a mentalitás akaratlanul is észreveteti vélem más területeken az ellentmondásokat, és mivel a mentalitásomnak nem része a dogmatizmus, ezért számomra sehol sincs tabu. Így el is jutottunk oda, hogy miért vagyok folyton progresszív, és miért „kötözködök” állandóan.

  49. Re:47 Csongor
    Ne haragudj, de ha „félnótásokkal” állsz le vitatkozni, akkor nem csoda ha csalódott leszel. Én pl neki se állok valaminek, amíg nem értem meg az alapjait, különben csak a tűt keresném a szénakazalban.
    Higany örvény hajtómű amúgy se egyszerű eset, elektro-hidrodinamikus meghajtással se könnyű felpörgetni, és ha nem jó az örvény pálya, akkor kb kalap szamócát nem ér az egész.

    Re: 42
    Két valós személy interjúját agyon ütöd egy erősen hoax szagú CGI éliennel. Pont erről beszéltem, hogy egy állítást úgy szoktak negligálni, hogy beraknak mellé egy hoaxot, és a téma már is le van járatódva. Mondhatni klasszikus szkeptikus módszer, James Randi csettintene egyet. 🙂

  50. Tibor bá’
    2020-11-11 – 23:38

    „Dajtás tagadja a klasszikus fizikát.”
    Nem, Én nem így látom, sőt igaza lehet.

    Elfogadja a a fényt, annak fizikáját, de allítja hogy van ennél gyorsabb kommunikáció.

    Talán.

    Tudjuk, hogy a fény a térben és időben terjed, a téridő pedig hajlik-nyúlik-lassul-megáll, de volt olyan is amikor nem volt téridő.
    (Hogyan lehet értelmezni „nem volt”-ot idő nélkül?)
    Nem volt téridő, de lehetett valami más ami a semminél (így a fénynél) gyorsabb lehetett.

    Csak óvatosan a tagadással.

  51. Tiborbá:
    Ez lesz a veszte ennek a generációnak!

    n/a:
    Nem a progresszív szemlélettel van bajom, és nem az fájna, ha valaki végre bevezetne új fogalmakat és megoldásokat a fizikában, hanem az, hogy a vallási tanokhoz hasonlatos rizsán kívül semmit, de semmit nem tudnak felmutatni.
    Százszor elmondtam már, hogy a mai tudomány állása és kutatásai alapján is csodák várhatóak (ha lesz rá kapacitás/lehetőség és megérjük), de ezeket nem az önjelölt kutatók fogják elhozni!

    Dajtás sztem. abban tévedt el, hogy nem szűri a reális és az abszolút álmok/irrealitások talaján gyökerező megoldásokat. Véleményem szerint az nem progresszív gondolkodás, ha valaki mindent befogad. Olyan régóta ismert pl. a Casimir effektus, ha olyan hatékony a vákuum energia kinyerése, miért üzemelnek még hőerőművek, s miért méregdrága akkumulátorokkal és napelemekkel váltjuk ki őket?
    Thot könyve nem állítható egyetlen történelemkönyv helyébe sem, ahogyan a Gilgames eposz esetében sem merül fel ez a lehetőség. Noha elgondolkodtatók és adott esetben hasznos is lehet ismerni ezeket a műveket, szakirodalmi hivatkozásnak elfogadni badarság…

  52. Tibor bá’.
    Elnyelte a Csongornak küldött üzenetemet a blogmotor. A értelmezhető vita kedvéért elő tudod bányásznak?
    Köszönöm

  53. 45: Szerintem ez megint inkább úgy van, hogy Te látod öregnek, ahogy Ekhnatont is Te látod alien-nek…
    Nézd meg Lao Ce, Bodhi Dharma, vagy Gandhi szobrát, amiknek a homlokán, szemük körül mély ráncok vannak, aztán nézz rá Jézusra is, akinek teljesen sima az arca. Esetleg szemből kopasznak tűnhet, de pl a lenti képen látszik, hogy egyáltalán nem az, hosszú haja van. Lao Ce-vel megint össze lehet vetni, aki felül kopasz, oldalt egy vonaltól kezdve van haja.
    https://jelesnapok.oszk.hu/prod/SZERKEZET/kepek/ld/ld06_jezus.jpg

  54. Re:54
    Dolgozik a kognitív disszonancia. 😉
    Ez az arc nem egy harmincas férfi arca, élőben többször is megnéztem, és nagyon nem ez volt a benyomásom. Ekhnaton pedig több furcsaságot is mutat, pl csúcsfeje, ami klasszikus álláspont szerint „sapka”, torz emberi arányok (többi szobor arányos).
    Persze mindent ki lehet magyarázni, de az tény, hogy ez nem egy szikla szilárd bizonyíték. 🙂

  55. 55: Ez mind csak azt mondja nekem, hogy a szobrász New Age-es. A valóságról, történelemről semmit nem árul el.

  56. Re:56
    New Age-es lehet az illető(nem ismerem a szobrász élettörténetét), de maga az alapkoncepció, miszerint Jézus elutazott feltámadása során távol-keletre ezer éves hagyománya van, igaz nem Jézus név alatt(Joshua volt igazából a neve), hanem Isa néven élte tovább az életét.

  57. 57: Persze, a buddhisták már régóta igyekeznek megmagyarázni, hogy Jézus igazából buddhista volt, a követői meg mind hülyék, és pont a lényegről halovány gőzük sincs.
    „Nekünk van igazunk, ti többiek mind tévedtek” jelenség minden oldalról.

  58. Re:Ábel
    Én ilyet nem hallottam a budásoktól.
    Inkább fordítva ismerem a történetet, miszerint a közel-keleti tanításai után távol-keleten megalapította a máhajána buda irányzatot, és Joshua volt a 4. buda zsinat titkára. Budások sokkal toleránsabbak, mint más vallási irányzat képviselői, hiszen nem térítő vallás, ezért amit írtál, inkább valamilyen prekoncepció mentén született meg.
    Hogy ebből mi igaz, jó kérdés, kicsi vagyok én még ahhoz hogy az Akáshából kiolvassam ezeket…

  59. 59 akkor kicsit kevésbé elfogultan fogalmazva: amikor a térítő kereszténység megérkezett a buddhista területekre, akkor védekezésképpen kitaláltak egy mesét, miszerint Jeshua is buddhista lett volna.

  60. Re:60
    Ez is egy álláspont, de ennek ellenmond, hogy a máhajána irányzat kr.u. 1 században jelent meg, és akkor a keresztény hittérítők sehol sem voltak.
    Budásoknak sokkal jobban kellett aggódniuk a muszlimoktól, hinduktól, taoizmustól, mintsem a keresztényektől, ezért én ezt kicsit erőltetett indoknak vélem, de az tény, hogy sok alapfilozófiai tétel megegyezik a kettő vallásban, de ez is inkább az univerzális felsőbb rendszerekben való hitet erősíti, mintsem azt, hogy egymás torkának kellene esni.

  61. 61: Szóval a zsidókat még eltanácsolta a széles úttól, de a buddhistákat már arra küldte?
    „A szűk kapun menjetek be! Tágas a kapu és széles az út, amely a romlásba visz – sokan bemennek rajta.”

    Illetve a zsidóknak még kárhozatról és az Atyja házáról beszélt, a buddhistáknak meg már reinkarnációról és nirvánáról?

    Számomra ez összeegyeztethetetlen ellentétnek tűnik. Nem mondom, hogy bárki torkának kéne esni, de hiteltelennek tartom, hogy Jézus buddhistának állt volna. Csak szólt volna szerencsétlen apostoloknak, hogy programváltozás van, nem?

  62. Fiúk, fiúk…
    Ennél sokkal egyszerűbb megoldást javasolok a feloldhatatlannak tűnő problémára:
    Szélhámosok mindig voltak, most is vannak, s amíg legalább két ember él a Földön, lesznek is! Az megint más kérdés, hogy hol, ki, és milyen mélységben akar, ill. képes befogadni, emiatt kell itt-ott alakítani ezeken a vallásokon, hittételeken.

  63. Re:62
    Szerintem a példabeszédeket mindig a maga környezetében és korában kell értelmezni, mert ezáltal érthető meg a tartalma.

    A reinkarnációra viszont egyszerű a válasz, nemes egyszerűséggel a niceai zsinaton cenzúrázták ki ezen tanításokat, ellenben az evangéliumokban maradtak erre utalások:
    Amikor Zakariásnak megjelent Gábriel arkangyal és közölte vele „Ne félj Zakariás; mert meghallgattatott a te könyörgésed, és a te feleséged Erzsébet szül néked fiat, és nevezed az ő nevét Jánosnak.
    És lészen tenéked örömödre és vigaszságodra, és sokan fognak örvendezni az ő születésén; Mert nagy lészen az Úr előtt, és bort és részegítő italt nem iszik; és betelik Szent Lélekkel még az ő anyjának méhétől fogva. És az Izrael fiai közül sokakat megtérít az Úrhoz, az ő Istenükhöz. És ez Ő előtte fog járni az Illés szellemével /lelkével/ és erejével, hogy az atyák szívét a fiakhoz térítse, és az engedetleneket az igazak bölcsességére, hogy készítsen az Úrnak tökéletes népet.” (Lk. 1:13-17.)”

    „Miért mondják tehát az írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljönnie? Jézus, pedig felelvén, monda nékik: Illés bizony eljő előbb és mindent helyreállít. De mondom néktek, hogy Illés immár eljött és nem ismerék meg őt, hanem azt mívelék vele, amit akarnak. Ezenképpen az ember Fiának is szenvednie kell majd ő tőlük. Ekkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról szóla nékik(Mt. 17:10-13.)

    „Csak szólt volna szerencsétlen apostoloknak, hogy programváltozás van, nem?”
    Megjegyzem szólt, de nem volt akkora program változás, mert a zsinatokon oly mértékben cenzúrázták Joshua tanításait, hogy így valóban nem látsz már egyezést.
    Mondjuk nekem a zsinat, mint intézmény rendszer önmagában problémás, mert milyen jogon dönhetik el az emberek, hogy az isteni kinyilatkoztatásokból mi maradhat meg és mi nem… Ez buta hasonlattal élve olyan, mintha a CEO utasításait felülírnák a részleg vezetők, mert nem tetszik valamiért a rendelkezés… 🙂

    Ne értsd félre, nem célom senkit sem megtéríteni, sőt, de mint műszaki téren, a vallások logikátlansága is szemet szúr ha van. Ezeket érdemes feloldani, mert a saját tapasztalatom az, hogy az isteni rendszer rendkívül logikusak, és lényegre törőek.
    Mivel nem különösebben zavarnak a dogmák, ezért belenyúlok olyan témákba is, amihez elvből nem nyúlnak a vallásos emberek, mert erre vannak kondícionálva.
    Bizonyos mértékig érthető ez a korlátozás, mert egy útját kereső embert be lehet húzni hamis tanokba (ezt akár rám is lehetne mondani), de én egy olyan furcsa helyzetben vagyok, hogy már van viszonyítási alapom, ami alapján tudok dönteni.
    Jobban nem megyek bele, mert ez már túl személyes téma. 😉

  64. Re:64 Csongor
    Szerintem nem akarjuk egymás fejét beverni bunkóval, részemről ez egy teológiai vita. 🙂
    Nem akarok senkinek a hitéletébe belegázolni, vagy ha még is belegázoltam volna, akkor bocsánat érte.

  65. 66: Dajtás:
    Már csak azt kellene eldönteni, vajon melyikünk van a rács innenső oldalán?
    Egy szerinted valóságos leírásként elfogadható (Jézus, mint isteni lény Keletre vándorolt és ott buddhistaként öregedett meg) tételt cáfoltam egy napjainkban is nyomon követhető, egyszerű, könnyen belátható és objektív ténnyel (lásd pl. Hit gyülekezete és irányítása, működése, „sikeressége”).
    Pedig milyen sokan esnének nekem utóbbi tényállás megfogalmazása miatt is! Bizonyos vallások esetében még a fejemet is elveszíthetném! Na ez nekem nagyon nem tetszik, akkor sem, ha részedről egy „bunkónál” megálltunk. 🙂

  66. Re:67 Csongor
    Valami nem kerek nekem.
    Mit cáfoltál, és hogy kerül ide a „keresztény” Hitgyüli?

    Nincs senki se semelyik oldalon, főleg nem rácsok mögött. Részemről mindenki abban hisz amiben akár, inkább magamat kell félteni, hogy egy vallási fanatikust ne bosszantsak fel… 🙂

    Ez a hsz teljesen olyan, mintha a te nevedben valaki nagyon más írta volna…

  67. 55: Ekhnatonnak és családjának meglehetősen furcsa, hosszúkás formájú koponyája volt, de emberi határokon belül. Fia, Tutanhamon és Ekhnaton feje a 6. oldalon látható itt:
    https://www.btboces.org/Downloads/4_Mummy%20Mystery%20by%20Dr%20Zahi%20Hawass.pdf
    Tutanhamon koponyáján a fejtetőn lévő bemélyedés valószínűleg a csecsemőkori koponyatorzító kötés nyoma, Ekhnaton esetében ilyen nem látszik, nála valamilyen genetikai ok állhat a fejforma mögött, amihez hasonlatossá próbálhatták tenni fiát, és ábrázolások szerint lányait is.
    Genetikai ok pedig igencsak lehetséges, ugyanis apja és anyja testvérek voltak… Mint ahogy Tutanhamon anyja pedig Ekhnaton testvére volt, és Tutanhamon – lásd a múmiája alapján készült rekonstrukciót – eléggé torz testalkatú volt.

  68. Itt egy összefoglaló a családban fellépett betegségekről, és 8. képen az Ekhnaton feleségének ölében ülő gyerek fején még a koponyatorzító kötést is megfestették a korabeli mesterek. A 7. képen meg Ekhnaton torz testarányait mutató szobor látható, nagyjából ezt követi Wagner szobra is, csak más kéztartással.
    http://www.mrt-os.hu/upload/mrtos/magazine/XXII_1_2_23_Jozsa_Egyiptom.pdf

  69. Jézus ha keletre ment és ott vallási vezetőkkel találkozott( akik tudtak is valamit) azonnal ‘felismerték’ és ‘meghajoltak’ előtte.

    Számukra ezek a vallási irányzatok nem mérvadóak egy cseppet sem. Jézus is tudta, hogy tanait ide-oda fogjak tekergetni az értetlenkedők.
    Egyszerűen ugyanarról beszélnek, mindenki a maga módján.

    Vitát mindig a hívek, meg a félresikerült vallási megélhetési vezetők csinálják.
    Jézus Buda is volt, Buda pedig Jézus is volt.
    A történelmi személyiségük tekintetében persze mások voltak és más irányvonalat is képviseltek, de ez totál sokadlagos szempont.
    A tanításaik közös halmazát kéne inkább megvitatni. Ők is sokkal jobban örülnének ennek.
    A keresztenység teljesen jó cucc, csak amit ráhordtak a hiénák kell ledobálni róla. Leginkább azért mert félrevezető és a tanaikat leredukálja arra a szintre ahol a manipulálható tömegek vannak.

  70. 71: Jézus szerintem abban a formában sosem élt, amiben a keresztények hisznek és a bibliában szerepel. Valójában több különböző lázadó, messiásjelölt, hitszónok (akik közt akár lehetett is olyan, akit valóban Jézusnak hívtak), és korábbról származó mitológikus alakok egybegyúrásából keletkezett.
    Hasonló módon, mint mondjuk Artúr király, akinek a történetei több, különböző évszázadokban élt vezető életének eseményeiből plusz mítikus elemekből olvasztották össze.
    Vagy közelebbi példaként a népmesék Mátyás királya, akinek rendkívül tanulságosak a történetei, de azért felnőtt ember már nem nagyon kéne hogy higgyen abban, hogy a történelmi Mátyás valóban megcselekedte azokat, amik ezekben a mesékben szerepelnek. (Persze ő abban különbözik az előbbi kettőtől, hogy egykorú történelmi források igazolják, hogy Mátyás király létezett, míg Artúrról, Jézusról nincs egykorú feljegyzés.)

    A kereszténység épp az amit „hiénák”(?) összehordtak és összegyúrtak, nem tudod kimutatni, hogy mi is az „eredeti” tanítás. A kereszténység minden ága ragaszkodik hozzá, hogy ők tudják helyesen, az Asszír keleti egyháztól az ortodoxokon, katolikusokon át a protestánsokig.

  71. 71 – Balázs:
    Most már hagyjátok abba. Ennek semmi köze a poszt témájához, de még a valósához se.

  72. Re: Tibor bá’
    Valóban jól elkanyarodtunk.
    Vissza is mehetünk mondjuk arra a témára, hogy ki látott ET-t, vagy egy félig törött repülő csészealjat? 🙂

  73. 68: Dajtás:
    Pedig én írtam, s szerintem érthető… Amikor rács mögül nézed a világot, szokták volt mondani, nézőpont kérdése, ki van a kalitkában.

    Van, aki börtönbe kerül a vallása által, s van, aki a szabadságát kapja vissza általa.
    Emiatt azt megítélni, hogy ez káros avagy hasznos, kollektíven nem lehet.

    Jézus nem azonos Buddhával, sem Mohameddel, de Németh Sándorral sem. Az emberek ostoba fellépése ellenben a világtörténelemben állandó, egyáltalán nem meglepő, s jól kiszámítható, sokmindenre ma is felhasználható tulajdonság.

    Részemről befejeztem, repüljenek azok a csészealjak! 🙂

  74. kalotaszegi
    Röviden nem vázolnad fel mi ez, vagy miért ilyen fontos?!
    Èn nem értem sajnos.

  75. Szeretem a kommunikációt. Ha leírom sokszor ,hangsúlyósan,saját tapasztalatból és további 4560 személy -hét falú lakójának a látleletéből,hogy egy sem került korházba a covid 19 fertőzésből ,mintha a süket falaknak mesélnék.De nem vagyok Benedek Elek.
    Hidjetek csak továbbra is a média álltal súlykolt idiótaizmusnak.
    Mégegyszer;
    Az időseknek sem árt jobban,mint a hagyományos influenza.
    A fiataloknak még kevésbé sem.
    Aki koraszülött és nem természetes modón jött a világra ,handicapat ,mint n/a az lenne természetellenes ha nem döglenének bele ebbe ,mert elvileg és bizonyitottan csak a mesterséges létfenntartásnak köszönhetik életüket.
    Tudjuk jól,hogy a bolygó eltartóképessége véges- ha már nem vagyunk annyira intelligensek.hogy a nyomorék újszülottet megmentjük és a vén 85 évesnek is viagrát irunk fel – kb annyit jelent ,mint elinditani az összes atomrakétát -imhol humanista tévedésünk ékes bizonyitéka.
    Nos,én nem vagyok humanista.

  76. 77 – kalotaszegi:
    Lehet, hogy nem vagy humanista, (de ha szerencséd van) 85 éves még lehetsz.
    Különben igazad van. Aki nyomorék, beteges, idős, haszontalan teher menjen a levesbe. Aki haszontalan, teher, élősködő hozzászóló, AZ IS. Kár, mert kedveltelek.

  77. 78
    Tibor bá
    Egyszer azt irta Tibor bá ,hogy kár milliárdokat beleőlni a fogyatékos gyerekek megmentésébe ,amit az adófiztők nyőgnek ki.
    Szerintem is-
    De ugyanúgy kár a cikros és kronikus idős emberek megmentésére is .
    Én nem vagyok szenilis,maga ,, a vén róka még annyira sem.

  78. 79 – kalotaszegi:
    Nem szívom vissza, amit egyszer írtam. De hatalmas különbség van sok milliós külföldi műtét és az között, hogy elkerüljük az idősek megfertőzését, például azzal, hogy idősávban vásárolhatnak. De micsoda disznóság, hogy az aktív középréteg 8 és 10 között nem vásárolhat!

  79. Tibor bá
    Ön okos,de nem nemes,egyféle Robin Hood ,aki nem lehet bűszke sem a multjára ,sem a jövőjére,csak az abszolut jelenre,ami minden pillanatban szertefoszlik, sajnos ez nincs kőbe vésve és megismételhetetlen és az agyhalál maga a vég,aki számára nincsen Isten.
    Nem tudom miért tiltott ki,de nem is érdekes,mivel én ezerszer büszkébb vagyok önnél és akkor is élni fogok ,amikor önnek a blogját még az M.I sem tudja előkaparni a Net bugyrából.
    Erőt ,egészséget,Tibor bá

  80. Édesanyámat én fertőztem meg tudatomon kivül,mivel én gondoskodom róla testileg .lelkileg – fogalmam sem volt ,hogy covidos vagyok,mert ennél sokkal cudarabb állapoban láttam el a házi teendőket.
    Talán sokkal jobb lett volna belőkni egy idősotthonba ,mert akkor a felelősség nem az enyém. álá nyugati szindróma???
    Én vállalom tetteimért a felelőséget ,ahogy a kijelentéseimért is.
    A covid csak azt viszi el,akinek a napjai amúgy is meg vannak számlálva. Kb 6 hónap.Ez az információ orvosi jegyzőkönyvből származik és biztositok mindenkit afelöl,hogy igy is van.
    Tehát ha cukrod van , magas vérnyomás,májelégtelenség,szívelégtelenség …stb… ha eddig csakis gyógyszerekkel tudtad magadat életben tartani a covid elvisz …
    Mindenféle védekezésben jelentkezni fog valami rés és a virus elkap mindenkit … a sok emberizing pedig még mindig hisz abban,hogy elkerülheti a fertőzést ,mert nem jutott el az agyáig,hogy ez egy világjárvány és örökkén örökké velünk marad .
    Aki kronikus jobb ha mielöbb megtér és imába kezd ,mert nagyon kinos lesz az a halálnem ,ami rá vár .,
    Sir David Attenborough; ideje megfizetni tetteinkért

  81. 82. kalotaszegi
    Hiszek neked.
    “ A covid csak azt viszi el,akinek a napjai amúgy is meg vannak számlálva. Kb 6 hónap.Ez az információ orvosi jegyzőkönyvből származik és biztositok mindenkit afelöl,hogy igy is van.”
    Ezt a megállapítást kifejtenéd egy kicsit bővebben!?

  82. 84: Dajtás:
    Hű, de felment a pumpám!
    Direkt szóltam nekik, hogy fénysebességgel ne parolázzanak itt, kerüljék a hadihajókat, erre most innen kell megtudnom, hogy a Nimitz körül ólálkodtak a gépemmel.
    Kösz, hogy szóltál, kipicsázás lesz…

    Viccet félretéve,
    tudom, hogy vannak ilyen és még hajmeresztőbb titkos, ill. épp a titkosítás alól feloldott anyagok. Tisztában vagyok a 30.000 éves múlt homályába vesző anomáliákkal is, ill. a jégkorszak előtt elméletben működhetett ősi civilizációk létalapjával, amelyekről minden eredetmítosz kivétel nélkül megemlékezik.
    Egyetlen bajom, hogy nem tudom bizonyítani létezésüket, mert sem egy titkos katonai akta, sem egy valósághű mítosz nem elegendő ahhoz, hogy tudományosan komolyan vehessék. Marad a fantázia, és a vágy, hogy egyszer kezemben tarthassak egy olyan anygadarabot, amely egyik vagy másik hihetetlen felvetést igazolni tudja majd. Elképzelhető, hogy nem kell már sokat várni rá, s amikor egy ősi istenség képében eljön IT, pofára esik a világ. De az is lehet, hogy nem. S addig is minek csináljak hülyét magamból?

    A talány, az érdekesség csak addig vonzó, amíg meg nem születik rá a magyarázat. S az rendre egyszerűbbnek bizonyul, mint bármely vágy szülte érdekes felvetés (lásd a Tayos barlangok indiánjai, akik a „leleteikért” fizető atyának cocacola dobozokból olyan múltat idéző patinás „tárgyi emlékeket” kreáltak, hogy mindenkinek tátva maradt a szája, amíg ki nem derült az indítékuk – ti. jó megélhetési forrás volt a tudtuk és szándékuk nélkül történelemhamisító, ma is alkotó indiánok számára)!

  83. Re:85 Csongor
    Még a végén kiderül, hogy titokban előfizetője vagy a Hihetetlen magazinnak és az UFO magazinnak egyszerre. 🙂
    Lesz ez még így sem, nem túl távoli jövőben sok érdekes dolog ki fog derülni.

  84. 86: Dajtás:
    Én már elő nem, maximum csak befizetek! És ez sajnos nem csak az említett magazinok esetében igaz… 🙂

  85. Komolyan felhozva ismételten ezt a témát:
    Továbbra is arra keresem a választ, miért akkora a „csend” körülöttünk? Ha mi is eljutottunk idáig a mérnöki munkában és a computer technikában, ill. akár a mesterséges intelligenciában, akkor -véleményem szerint- szükségszerű, hogy a sok-sok kialakuló másik civilizáció is legalább idáig eljusson. Sőt, megvizsgálva a civilizációs történelmünket egy jó 300 évet lehetett volna hozni rajta, s akkor gyakorlatilag is oda juthattunk volna, ahol csak 300 év múlva lennénk és ez nem fikció, nem utópia, hanem sziklaszilárd lehetőség bármely intelligens életforma számára.

    OK., mi civilizált emberek elpusztítjuk az életterünket, kiirtjuk egymást/magunkat, megyünk a lecsóba…
    De körülöttünk a palackpostáknak, és a mesterséges intelligenciának sincs semmi nyoma (ill. ezt eddig nem észleltük). Pedig tőlünk is mentek rádiójelek, űrszondák, és ki tudja, vajon az AI túlélhet -e bennünket is, ha kapunk még erre pár évtizedet, hogy tökéletesítsük…

    A lényeg, hogy nem tudom elfogadni azt a paradoxont, hogy túl távol vagyunk egymástól térben, hiszen a civilizáció által létrehozott jelek fénysebességgel utaznak, s ha valóban oly sok lehetőség adott körülöttünk, véletlenszerűen is észlelni kellene nyomokat, ahogyan egy exobolygó kémiai összetételét is közvetett módon láthatjuk, vizsgálni tudjuk.
    Ugyanígy nem fogadom el az időparadoxont sem, mert hiába pusztulunk el, azért egy – egy palackposta elment, s küldhetnénk akár apróbb, de magukról hírt adni tudó alkalmatosságokat is, ahogyan anno Hawkingék tervezték a laser hajtású mikroűrszondákkal. Akkor nyilván ugyanígy ez felénk is működhetne…
    A robotizált űrhajókkal feloldható az a paradoxon is, hogy pl. félelmükben hallgatnak az idegenek, ill. ezzel a dolog tér- és időkorlátja is alaposan kitolható.

    Valójában maga a Föld is egy „űrhajó”, ami hihetetlen sebességgel száguld a világűr sötétjében! Ki tudja, hová és mi felé tartunk valójában, akár csak a tejútrendszer elméleti lehetőségeit figyelembe véve?

    Szóval, ha az élet olyan egyértelmű és gyakori jelenség (amire egyre több tudományosan meggyőző adat érkezik (lásd Mars, Európa pl.), s a civilizációk is viszonylag gyakran kialakulhatnak, akkor ha nem is lenne tele erre vonatkozó jelekkel a környékünk, ezer évek alatt azért valamit illett volna találnunk. Még akkor is, ha rejtőzködnek, titkolóznak, hiszen eleve nem lehet mindenki fejlettebb, valamint nem lehet mindenki egyszerre ugyanolyan fejlettségi szinten…

    Akkor most mi van valójában?! Miért nem látunk sehol roncsokra, tevékenységekre, bármire utaló jeleket?? Mégis csak mi lennénk a nagy környéken az egyetlenek? Az egész csak egy illúzió? Vagy talán mi lennénk az első úttörők? Azt gondolom, nem lehet ma már ezt a kérdést azzal elintézni, hogy túl nagy a világ, ill. kényszerű bukásával elsüllyed, s főleg nyom nélkül, minden civilizáció!
    De hol vannak akkor mégis a kérdéses robotűrhajók, akiktől esetleg tanulhatnánk még pár dolgot a szükségszerű kipusztulásunk előtt?

  86. 89: malleusorbis:
    Köszönöm a könyvajánlót!

  87. 90. Horváth Csongor
    Ha esetleg elolvasod, érdekel a véleményed.
    (én szerettem, mellesleg volt tanulsága is)

  88. Csongor: Még hogy semmi nyom… nézzük mit mond a szakértő:
    https://i.pinimg.com/originals/f3/cf/65/f3cf652b459d4e68d722526138955856.jpg
    😉

    Egyébként: mi lenne ha rájönnének, hogy nem kell a földön kívülre menni idegen intelligenciát keresni, mert pl a polipok is meglehetősen idegenek nekünk és intelligensek is, csak épp nem technikai civilizáció építésben élik ki magukat.
    (De az emberek is csak pár ezer éve teszik ezt több évmilliós történelmükben.)
    Ja, semmi nem lenne… továbbra is többnyire potenciális táplálékként tekintenénk rájuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük