(3349) Szabadság – béke poraira. Szerző: Paul Craig Roberts

Tibor bá’ VIP fordítása

 

Németország készül módosítani az alkotmányát, hogy lehetővé tegye 19 titkos ügynökségének bármikor, bárkit, bármilyen oknál fogva lehallgathasson. ( https://netzpolitik.org/2020/bundesregierung-beschliesst-staatstrojaner-fuer-alle-geheimdienste ).

A digitális forradalom olyan felhatalmazást adott a kormányoknak, ami túlmutat George Orwell distropikus regényén, az 1984-en. Emlékszem, amikor 1984 csak a távoli jövőben volt, és arra is emlékszem, amikor az ország, ahol születtem szabad volt. Ez ma már nem létezik.

A cikk teljes fordítását E-mailben elküldöm a VIP előfizetőknek. Előfizető az lehet, aki a honlap fenntartásához anyagi segítséget nyújt

_________________________________________________________________________

Western Liberty R.I.P.

October 25, 2020 | Categories: Articles & Columns | Tags: |   Print This Article

Paul Craig Roberts

Germany is on the brink of modifying its constitution, to allow all 19 secret services to hack anyone at any time, for any reason, secretly ( https://netzpolitik.org/2020/bundesregierung-beschliesst-staatstrojaner-fuer-alle-geheimdienste ). — Mark Crispin Miller, News from Underground

We are witnessing in every Western country a rapid transformation of what were formerly free countries into police states. Governments violate their constitutions, issue edicts in place of legislation, treat citizens arbitrarily, and pursue agendas on the basis of justifications that are contrary to the facts.  The digital revolution has given governments powers far beyond those of Big Brother in George Orwell’s dystopian novel, 1984.

I can remember when the year 1984 seemed to be the far distant future, and I can remember the free country in which I was born and grew up.  That country is no more.

The youth of today have never experienced a free country and do not know what has been lost.  Indeed, they are absorbed in the digital revolution that they think is freedom.

The “War on Terror” launched by 9/11 and the war on Covid launched in order to learn techniques of mass population control have together terminated free societies. Today privacy is a non-existent right, as are free speech, free inquiry, open pubic debate, and the right to operate a business.

In place of debate, people who disagree with official explanations enforced by the presstitutes and social media are  “cancelled.” Your every email, phone call, purchase and web search is captured and used to build a profile of you for marketing purposes and for future arrest should you prove troublesome for the regime.

Whistleblowers are prosecuted despite legislation defending them from prosecution. Thought control and behavior control are  imposed by firing people and destroying their careers for using unapproved words and taking unapproved positions.

The collapse of liberty has been rapid in the 21st century.  But it has been creeping upon us for some time. Few Americans alive today remember when a wife could not testify against her husband or a husband against his wife. Such testimony was considered a violation of marriage that had formed one out of two.  It was self-incrimination, which is prohibited by the US Constitution in those days when the Constitution was respected and had authority.

Few who are alive remember that the marriage contract was in part a sexual contract and there was no such thing as “wife rape.”

There was no such thing as Child Protective Services with the power to intervene in the family, seize children from parents, and have parents prosecuted on charges of child neglect or abuse whether real or fabricated.

You could yell at and spank your child without being arrested.  You didn’t live in fear that bruises from sports activity or falling off a bike would be noticed by a school teacher, doctor, or neighbor and result in an intrusion into the family by Child Protective Services determined to prosecute parents in order to justify the budget.

Kids of my generation were free to be wherever they chose to be without adult supervision on week-ends, holidays from school, and summers as long as they were home by dinner time. Our bikes made us mobile, and we could be anywhere in range of a bike and a pair of legs, and our parents weren’t arrested for child neglect.  It was mass third world immigration, integration of formerly stable homogeneous neighborhoods, and the rise of the pedophile sex trade that made children no longer safe. Multicultural society failed to protect children and began persecuting parents instead.

A person could start a car without, if it had a manual transmission, having to push the clutch petal to the floor.  A person could drive away without having to put on a seat belt or endure endless beeping.  Soon, if not already, you must be strapped in or the car will not move.  The range of free judgment has been greatly narrowed.  Even the appliances we use bully us.

I could go on at great length, but it is too depressing.

If Donald Trump wins the election and is permitted to be inaugurated, perhaps he will make it a part of “making America great again” to get the intrusive government out of our lives.  I was born a free person, and I would like to die a free person.

But I am not holding my breath.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

24 gondolat erről: „(3349) Szabadság – béke poraira. Szerző: Paul Craig Roberts

  1. Snowden által nyilvánosságra hozott megfigyelési stratégiák sem jutottak el a hétköznapi birka emberek tudatáig, fel sem fogták miről is van szó, el is bagatellizálták, pedig Oliver Stone még filmet is csinált belőle. Egy ilyen törvény még azt az ingerküszöböt sem fogja elérni.
    Szörnyülködünk, hogy bizonyos államok, mint pl. Kína hogyan használják fel megfigyeléseiket állampolgáraik ellen, közben nem vesszük észre, hogy bár finomabb módszerekkel de itt Európában ugyanez történik (béka a fazékban)

  2. Már Németország is? Nem gondoltam volna. Nincs erre valami EU-s törvény?

    Nekem még ez talált be nagyon, ezt érdemes lenne még kifejteni: „Kids of my generation were free to be wherever they chose to be without adult supervision on week-ends, holidays from school, and summers as long as they were home by dinner time. Our bikes made us mobile, and we could be anywhere in range of a bike and a pair of legs, and our parents weren’t arrested for child neglect. It was mass third world immigration, integration of formerly stable homogeneous neighborhoods, and the rise of the pedophile sex trade that made children no longer safe. Multicultural society failed to protect children and began persecuting parents instead.”

  3. 2 – Ábel:
    Belátom, hogy ez kiverte nálad a biztosítékot:
    „Amikor gyerek voltam a hét végeket, ünnepnapokon, vagy a nyári szünetben bárhova elmehettem felnőtt kíséret nélkül, feltéve, hogy vacsorára hazaértem. A biciklimmel bárhova elmehettem, ami a bicikli szabta lehetőségek határain belül volt, és ezért a szüleimet nem tartóztatták le gyerek elhanyagolás címén.
    A harmadik világból ékező, tömeges migráció, a korábban stabil lakókörzet felhígítása, a pedofíliát kihasználó kereskedelem miatt nincsenek biztonságban manapság a gyerekek. A múlti kulturális társadalom nem képes megvédeni a gyerekeket, helyette a szülőket üldözik.”
    De a többi megállapítás se kutya./font>

  4. Paul Craig Roberts gyakran szerepel a blogban, de igen szelektíven.
    Figyelemre méltó, hogy például a Covid-dal kapcsolatos elképzelései sosem kerülnek kiválasztásra Tibor bá’ által, pedig eléggé érdekes elképzeléseket vall az idézett szerző ebben a témában, amitől az itteni olvasóközönség 85%-a simán „sokkot kapna”. Pl.erre gondolok: corona-stocks.com/paul-craig-roberts-life-within-the-matrix-is-our-future/

    Szerintem ez a cikk csak amolyan szóra sem érdemes „régebben minden jobb volt”, meg „bezzeg az én fiatalkoromban…” sóhajtozás, ami akkor érthető, ha figyelembe vesszük, hogy a szerző 81 éves. Mondanivalója biztosan jól rezonál a többségében szintén „szépkorú” olvasók körében…:DD

  5. Ezt a témát én több oldalról is kifejteném.

    Például van egy könyv „Egyszerűbb gyermekkor” címmel. Egy ehhez hasonló leírással kezd – még a mi gyermekkorunkban is, de korábban főleg, jellemző volt, hogy a gyerekek köztereken, természetben bandáztak. Ez a szabad játék, mozgás, szabadban levés, szocializáció lényeges hatással volt nemcsak a testi egészségre, de a személyiségre, az idegrendszerre, az érzelmi egészségre, de még az IQ-ra is. Ezért is alapítottunk tanyaóvodát.

    Az is súlyos, hogy milyen szinten belenyúl a gyermekvédelem a családok életébe manapság. Nálunk is vannak kriminális példák, de a non-plus-ultra a Barnevernet. Mindenkinek ajánlom, hogy keressen rá, szerintem egy posztot is megérne – de persze ez rajtad áll, Tibor bá.

    De azt se szabad elfelejteni, hogy a környezet tényleg veszélyesebb lett a gyerekekre. És nemcsak a bevándorók és az erőltetett keveredés miatt (bár ezek is megérnek egy misét), hanem a nemzetközi pedofilhálózat miatt is, akik a legfelsőbb köröket is áthatják. Örömmel látom, hogy Amerikában elkezdték ezt felgöngyölíteni, de attól tartok, hogy az igazán nagy halakhoz nem fognak tudni hozzáférni, inkább csak azokat nyírják majd ki, akiket a fejesek feláldozhatónak ítélnek.

    És akkor még nem beszéltünk a szervkereskedelemről, meg arról, hogy a pornó abberáló hatása miatt tényleg bármely sarkon leselkedhet egy perverz, aki épp most akarja megtenni, amit eddig csak nézett.

    A bűnözőhálózatok leleplezésére még támogatnám is a rendőrség és titkosszolgálatok nyomozásra való felhatalmazását. Na de hogy minden korlátozás nélkül? Bűncselekmény gyanúja nélkül? Ez durva túlzás! Mégis hogy képzelik!

    Na meg az a fő problémám, hogy a fejlett országok vezetése rossz kezekben van. Nem is feltétlen a kontroll a fő probléma, hanem az, hogy aki kontrollál, az gyakorlatilag egy szexragadozó sátánista szekta.

  6. 4: Nem értek egyet. A totális megfigyelőállam kiépülésének lépései nem egy „régen minden jobb volt” nosztalgia szintjén mozognak.

  7. A 4-ben és a 6-ban megfogalmazottakkal is egyetértek! A téma felvetése időszerű, a szerző ellenben nem minden témában kompetens.

  8. Alapvetően ha valaki nem bűnöző akkor lehallgahthatják.Én legalábbis úgy vagyok vele hogy ha telefonálok a családdal avgy ismerősökkel akkor halgassonak le nem érdekel. Ha valaki pedig valami fekete üzletet csinál akkor halgassák le.Az a baj ezzel hogy alapetően van egy pár kisebbségi akik üzletelésből jól élnek és mégsem hallgatják le őket sajnos. Persze ez közelít az orwelli társadalomhoz, de európában ez még elviselhető szerintem, én nem érzek semmiylen hátrányt. Kínában viszont szar lehet hogy nézik hogy mit olvasol, vagy pontoznak , vagy feljegyzik ha szidod a kormányt.
    Pl. a város határában minden kimenő út be van kamerázva.Hosszú egyenes utak vezetnek ki a határba , így ha valaki pl. fát lopna egyből kiderítheő lenne.Szerintem ez nem rossz. Mondjuk a salakot már én sem merem oda kivinni, mert a kamera ellátna addig :D. Vagy pl. ha pesten nem lenne kamera az utcákon szerintetek mi lenne? A szart is kilopnák a picsátokból 😀 , szóval azért van visszatartó erő.

  9. 8: Az igazi probléma az lesz, amikor valakit a politikai nézetei miatt lehetetlenítenek el.

    Például az életvédő CitizenGo két aktivistáját, Caroline Farrowt és Ann Kiokot a soros-szervezetek aktivistái már minden fronton igyekeznek kikészíteni. Folyamatosan zaklatják őket fizikailag és online, feltörik az íméljüket és a Facebook-jukat, hamis vádakkal bíróságra rángatják őket. A családjukat is.

    Az állam részéről eddig csak annyi hozzájárulás látszik ehhez, hogy a rendőrség nem védi meg őket. De tekintve hogy ugyanezek a szervezetek be vannak csatornázva a legkülönbözőbb állami szervekbe, semmi garancia rá, hogy az állami megfigyelőrendszert nem használják-e ki ellenük akár már ma is titokban, vagy a közeljövőben.

  10. Ez egy elég tömör cikk, sok lényeges nagy témát hoz össze említés szinten. Itt van például ez: a vállalkozás (üzlet) joga.

    Nem tudom, hogy Amerikában vagy Németországban hogy áll ez, mire is gondolt (talán a homoházasság-torta perekre?) – de pont nálunk elég súlyos a helyzet.

    Igaz, nem egyértelmű, hogy ideológiai alapon készítenék ki a vállalkozásokat. Inkább arról van szó, hogy vagy átengeded a sikeres vállalkozásod résztulajdonát a megfelelő embernek, vagy kikészít a hatóság.

    Az embertelen bürokrácia és adminisztráció, ami a vállalkozásokat sújtja, és sok kisvállalkozás elindulását lehetetleníti, és ami lehetővé teszi, hogy bármikor bárkit bezárhasson vagy csődbe vihessen a hatóság.

    Tulajdonképpen ez az egyik legfőbb jele, hogy maffiaállamban élünk. Az is gyanús, hogy az ellenzéki sajtóban sincs igazán szó erről, legfeljebb néha említés szintjén, pedig szerintem ez a kormány legsúlyosabb bűnei között van.

  11. 8. Andrew

    Ez nem így van, ezt csak elhitted. Mivel mindenhol ezt sulykolják beléd, ezt látod. Az ember az önbecsülésének elvesztésével fokozatosan züllik erre a szintre. Ha kicsit hátralépsz, messzebbről szemléled meg a dolgok menetét, akkor magad is rájössz erre.

    Lehet hogy olvastál már olyat, hogy valaki elköltözött egy távoli országba, és ott olyan viszonyok vannak, hogy azért hagyják benne a kulcsot az autóban, hogy a szomszédnak ne kelljen keresnie ha szüksége lenne rá.
    Ez persze enyhe túlzás, de hasonló mentalitás nálunk is megtalálható volt még viszonylag nemrégiben, ajtót-kaput senki sem zárt, és gyerekkorunkban ha ementünk csavarogni és letettük valahol a kerékpárt, órákkal később is ott volt, nem vitte el senki.

    Másrészt, ha mindent tudnak rólad, akkor nem kell, ha bűnöző vagy, elég ha balekra van gyorsan szükség, aki elviszi a balhét.

    A közelmúltban volt olyan bűneset Magyarországon, ahol külföldi, hárombetűs ügynökségek segítettek megoldani az ügyet. Most is van folyamatban olyan ügy, ahol tervezik, vagy már be is vonták segítségképpen ezeket az ügynökségeket, mivelhogy (idézet szabadon): ők olyan eszközökkel rendelkeznek, amivel a hazai szervezetek nem. mint például cellainformációk, stb. (idézet szabadon vége)

    Én kételkedem abban, hogy bármelyik hárombetűs szervezet feltalálta volna és sikeresen alkalmazná mondjuk az időutazást. Ezért aztán teljesen logikusan csak az a verzió marad, hogy ilyen esetekben az eszközök és információ kifejezések inkább csak az információra utalnak, és az eszközök jobbára az ehhez való hozzáférést jelentik.

    Magyarra lefordítva: idegen országokban minden információ megvan rólad, még az is, amiről a hazai szervezetek nem tudnak, hogy rögzítésre került, vagy hogy egyáltalán rögzíthető. A legnagyobb pofátlanság segítségadásnak hívni azt, amikor ilyen esetekben esetleges információkat vagy információ morzsákat átadnak, de a lényeg, hogy van egy határ, ameddig ez gyakorlati következmény nélküli, de ezt a határ Te bármikor átlépheted, akár csak olyan okból is, hogy mint említettem, egy esetleges alkalmas balek keresése miatt. És ehhez persze elég olyasmi, hogy pl. zöld színű autót vezetsz… (ezeket persze csak most találtam ki)

  12. 8. Andrew

    Azt hagyjuk, hogy kellő adatmennyiségből csak szorgalom kérdése, hogy minden és az ellenkezője is bizonyítható.

    Alapvetően az sem probléma (sőt), ha a bűncselekményeket figyelik és reagálnak, hanem az, ha

    1) ok nélkül gyűjtögetnek adatot,
    2) nem elégséges vagy téves info alapján helytelen következtetést vonnak le, aminek a következményeit érvényesítik,
    3) levonják a következtetést, de erről nem értesítik az érintettet, így esélye sem lesz cáfolni, csak szív a következmények miatt

    Mondok egy példát: egy elképzelt országban az utcai kamera rögzít, ahogyan nagy késsel a kezében Jeromos átsétál a szomszéd nyugdíjas Elvira nénihez, majd negyed óra múltával vörös foltos pólóban hazasétál.

    Kommandósok indulnak, kiderül, hogy Elvira néni csak a dinnyelékelő kést kérte kölcsön és ha már átvitte, Jeromossal görögdinnyéztek egyet. Kommandós akció lefújva, a betört ajtót Jeromos megcsináltatta, földreszorítás utáni sebei begyógyulnak, de Jeromos, aki óvodák bútorainak javítására specializálta magát, ezt követően nem kap munkát, mert a neve mellett ott a bejegyzés, hogy a kommandósok erőszak és gyilkosság gyanúja miatt kiszálltak a házához.

    Senki nem mondja meg neki ezt, még az óvodák sem tudják, akik bútorjavítás előtt ellenőrzik, hogy az óvodába beengedhetik-e Jeromost – csak az van a neve mellett, hogy kommandós akció Jeromos ellen lezárva.

    Ki az a bátor óvodavezető, aki ezt követően Jeromost beengedi a gyerekek közé?

    Jeromos meg a segítsége miatt (a minden jótett elnyeri méltó büntetése elv alapján) megbízás híján éhenhal.

  13. Emberek, 1984 nem volt, hanem van.Egy eljövendő fantasztikus rendőrállam-világot leiró regény, ami manapság, a jelek szerint valóra vált.Másképpen nem tudom magyarázni ami velem történt, hanem csak sejtegetni lehet.
    Nos: a múlt héten történt volt, hogy bedugult a fülem a közismert, néha, ritkán előforduló fülviasz mián.Természetes, hogy nejemmel beszélgetünk a dologról, megkértem rendelne időpontot a fülgyógyászhoz, ugyanis az ilyesmit ő szokta intézni, miközben jámbornak tünő mobilom -ugy az enyém, mint az ővé is -ott van a nappaliban az asztalon.
    Elképzelhetitek mennyire meglepödve / csodálkozva, szememnek nem hiszek pofával látom MÁSNAP a mobilomon megjelenő füldugasz-elimináló reklámokat, az a fajta kitörlöd, nemsokára ismét megjelenik fajtából, ismeritek persze. Valszeg ti is ismeritek azt a jelenséget, hogy ha bármit szolgáltatást / áruféleséget keresel az interneten utána hosszó napokig be fognak ugrani nálad az illető valami reklámjai, ez oké, ez elfogadható, mert saját kezecskéddel billentyüzted be , ergo a géped TUDJA hogy kerested azt a valamit.
    Ami kiverte nálam a biztositékot ez esetben az az, hogy NEM kerestem semmi ilyes füldugasz orvosságot, készüléket, szakorvost, akármit, csak BESZÉLGETTEM erről a nejemmel az asztalon heverő mobilom mellett!!!!
    És még valami: a reklám csakis az ÉN mobilomon jelent meg, nem az asszonynál, habár az övé is ott volt ugyanazon asztalon!!!!
    Szóval tessetek erre valamiféle gombot varrni, füleg az én dajtás barátom, aki szereti az ilyes talányokat.
    Megáll az ember esze!

  14. 12: Így van, a mobil hallhatózik, értelmez, és reklámokat ajánl! Ismert jelenség.

    Az a kérdés, hogy mikor visznek be átnevelésre, mert nem megfelelő a politika véleményem.

  15. 13.Ábel
    ..”.Az a kérdés, hogy mikor visznek be átnevelésre, mert nem megfelelő a politika véleményem”…
    Ábel, ha ez tényleg igy van, akkor nemsokára!
    Hát nem ez történt egy az egyhez a regényhőssel?Pofázott a saját házának nappalijában, a kötelezően jelenlevő, államilag beszerelt screen mellett, minekután rátörik az ajtót és elvitték.

  16. Minden, amit valaha megálmodtak valóra válik! Csak idő kérdése…

  17. “ Így van, a mobil hallhatózik, értelmez, és reklámokat ajánl! Ismert jelenség.”
    De csak annak, aki a mobilja mellett éli a nap 24 óráját. Az enyémet nyugodtan hallgathatják, sokszor azt sem tudom, hogy hová tettem le. Csak akkor viszem magammal, ha nagyon szükséges.
    Egyelőre még nem kötelező állandóan hordani a digitális pórázt.

    Jól beterelték már a népeket, a kényelmes digitális karámba. Fontos volt a legutolsó bantu négert is rászoktatni a mobilozásra. Lehet, hogy semmi nincs a pálmaleveles kunyhójukban, de térerő és Sim kártya az igen! Egyre kevesebben akarnak kitörni ebből a nagy kényelemből és félő, hogy egy idő után már nem is lehet.
    Aki az adatokat birtokolja, az a világot is irányítja.

  18. Re:13
    Ezen nincs semmi meglepő, célzott reklám áldozta vagy, lesz ez még így sem, ha tovább hagyják a tech cégeket garázdálkodni…
    Abszolút nem bánnám ha kiherélnék és feldarabolnák a Google-t/Facebookot/Apple-t, mert ezek a cégek már túl magasra és nagyra nőttek…

    Re:16 Csongor
    Ha Trump nyer, akkor is fenn akarod tartani azt a megállapításodat, hogy nincs értelme a konteóknak? Ez a jelenség már annyira mélyen gyökerezik, hogy Trump nem oszt nem szoroz ebben a témában…

  19. 18. Horváth Csongor
    „Böngéssz bele a Google Fiók beállításaiba! ”
    Persze, ezzel már régen tisztában vagyok. Nem ma kezdtem az ismerkedést a gépekkel. Az első gépem egy Sinclair ZX81 volt. 🙂
    Letiltottam minden adatküldést a Googli rendszerében, már az elején. De sajnos, így is rengeteg adat kiszivárog mindenkiről. A nagy testvér lankadatlanul figyel mindenkit, de ha lehet, ne könnyítsük meg a dolgát!

  20. 19: Dajtás:
    Pont ezt vártam:
    „Trump nem oszt nem szoroz ebben a témában…”
    – Ezért valóban értelmetlen vitát nyitni ebben a témában.
    Te legalább válaszoltál rá. Köszönöm!

    Nekem tanulság, hogy az összeesküvés-teóriákat még komolyabb fenntartásokkal kezelem a jövőben, s mindenhol, még inkább az aktuális érdekeket fogom keresni.
    Nincs itt semmi konteó, bárki, bárhol átveri az embereket, mert -egyszerűen- simán át lehet őket verni, s akkor miért is ne tennék?

    A techcégek feldarabolásában egyetértünk. Én már ide veszem a Musk birodalmat is. Ott érdekesebb lesz a dolog, mert katonai megreneléseket is teljesítenek…

    20: Hanyistók:
    Tudod hányezer embernek fogalma sincs erről?
    Lazán bejelentkezett google fiókkal/androiddal flangálnak mindenhová, jobb esetben egyszerre 3-4 robotszoftver is figyeli őket (a facebook lassan csak kispiskóta).

  21. 21. Horvát Csongor
    Nem is adnék a diákok/gyerekek kezébe addig, digitális dolgokat, amíg egy nagyon részletes „adatvédelem és a digitalizáció veszélyei” tantárgyból, le nem vizsgáztak. Nem is gondolnák, hogy a rengeteg képződött és eltárolt adatot, ellenük is felhasználhatják majd valamikor. Az „nagy testvérnek” nagyon jó a memóriája! 🙂
    Kötelező olvasmány: Kevin Mitnick – A megtévesztés művészete

  22. Re:21 Csongor
    Konteó és konteó között is van bőven szórás, amit vagy érdemes megvizsgálni, vagy nem, mert jól láthatóan egy ordas nagy blöff/marhaság.

    Hozok kettő példát pro és kontra, ami viszonylag egyértelmű, de a projekciód a konteókkal szemben megakadályozhat egy témában való mély megértést.

    1. Laposföldesek. Szerintem ez no komment, nincs mit magyarázni, ékes példája a természettudományos oktatás csődjének.

    2. 911 konteó, ide értve a WTC 7-et, illetve a Pentagonba „becsapódó repülőt”. Ez a konteó már közel sem triviális, mert rengeteg kiszivárgott infó van arról, hogy valami nagyon nem kerek az egész történetben, és látványosan nem kerek a WTC 7 összeomlása sem(irányított felrobbantása), illetve a nagyon furcsa Pentagon incidens, ami inkább volt kettő irányított rakéta támadás, mint repülő, mert a roncsok sehogy se hozzák a klasszikus becsapódási nyomokat, és különösen furcsa, hogy nagy szilárdságú hőtűrő alkatrészek hogy párologhattak el…
    Erre lehet azt mondani, hogy persze persze a csúnya tenorpisták voltak, különösen Oszama(önmagában bohózat, hogy hogy „ölték” meg), de itt látványosan megbukik a hivatalos magyarázat, és kénytelen az ember a konteók mezejére lépni, ha közelebb akar kerülni az igazsághoz.

    Ezért mondom azt, hogy konteó és konteó között is igen nagy a szórás, nem érdemes élből a konteókat kidobni a kukába, mert akkor lehet hogy a fürdő vízzel a gyereket is kidobod… Sokszor a legnagyobb marhaságok se akkora marhaságok, itt különösen félre vezető viselkedés ragaszkodni a dogmáinkhoz.

    Megjegyzem, és ez nem személyeskedés, ne értsd félre, de a tanári attitűd egyben kicsit predesztinálja az embert a dogmákhoz való ragaszkodáshoz, ami viszont hátráltatja az embert az ismeretlen vizeken való hajózásban 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük