(3319) A CDC kiad egy új útmutatót a COVID-19 vírusokat tartalmazó aeroszolos átadással kapcsolatban, szembe menve a WHO ajánlásával.

Tibor bá’ fordítása online

 

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC = betegségelhárító és Megelőző Központ) sikeresen növeli a koronavírussal kapcsolatos félreértéseket, azzal, hogy útmutatóját kiegészíti, majd törli a vírus terjedésével kapcsolatban, ami eltér a WHO hivatalos álláspontjától.

Lehetséges, hogy a SARS-COV-2 vírus vízcseppecskék, és lebegő részecskék (aeroszol) útján tered, amik akkor keletkeznek, amikor egy fertőzött ember köhög, tüsszent, énekel, beszél, vagy csak lélegzik. Egyre több bizonyíték van arra, hogy a vízcseppecskék, és a lebegő részecskék a levegőben maradnak és 2 métert meghaladó távolságra is eljutnak (példának okáért: énekkarokban, éttermekben, vagy fitnesztermekben). „Általánosságban, belső termekben, ahol nincs megfelelő ventilálás a kockázat nagyobb.” Állította pénteken, a honlapján a CDC, az elmentés szerint.

A bejegyzés jelenlegi verziója ezt már nem tartalmazza, viszont azt mondja, hogy „ennek a javasolt változtatásnak a piszkozatát tévedésből küldték szét, és a levegőben történő vírus átadással kapcsolatos javaslat előkészületben van.

A CDC eredeti frissítését a hétvége alatt nem vették észre. Amikor észrevették a CNN jelentette, hétfőn már a Washington Post is jelezte, hogy a CDC átveszi azt, amit a „független szakértők” már hónapok óta állítanak: A COVID-19 aeroszolos terjedése valós és a belsőtéri ventilálással lehetett védekezni ellene.

Ez persze újdonság volt a WHO részére, akiknek a hivatalos állásfoglalása nem említi az aeroszolos terjedést, és a társadalmi távolságtartást, 0,9 méterben szabja meg, a CDC 1,8 métere helyett.

Mike Ryan, a WHO készenléti program igazgatója szerint: „Nem találkoztunk új bizonyítékokkal, és álláspontunk ez ügyben nem változott”, amit hétfőn mondott a riportereknek egy sajtóértekezleten, majd hozzátette „kapcsolatba fog lépni a CDC-vel a téma tisztázása végett.

A múlt héten a CDC ide-oda vacillált a teszteléssel kapcsolatban, elhagyva az augusztusi javaslatát, ami szerint csak tünetekkel rendelkezőket, veszélyeztetetteket, és egészségügyi dolgozókat kell tesztelni. Ezt az iránymutatást a karantén hívő politikai vezetők elítélték, és jelezték, hogy átlépnek rajta. Pénteken a CDC újra jelezve, hogy akik tünetmentesek és több mint 15 percet töltöttek el 1,8 méternél kisebb távolságra, pozitív személy társaságában, azt le kell tesztelni.

A hét elején a CDC igazgatója Robert Redfield közölte a Kongresszussal, hogy az arcmaszk jobban véd a vírus ellen, mint a vakcina, ami különben se lesz kész 2021 vége előtt. Ezt Donald Trump elnök, és Scott Atlas a Fehér ház koronavírus készenléti egységének vezetője cáfolták. Újságírók felé jelezték, hogy elvárásaik szerint legkésőbb jövő év áprilisában minden amerikai részére rendelkezésre fog állni megfelelő mennyiségű vakcina.

A CDC ide-oda ingadozását követően az Egészségügyi Minisztérium szóvivője, Michael Caputo, aki állította, hogy egy kormányellenes személy „Trumppal szembe helyezkedő ellenálló egységet”vezet. Majd közölte, hogy 60 napra egészségügyi szabadságra távozik.

Ha az USA kormány, a CDC és a WHO nem tudnak megegyezni és „össze-vissza” nyilatkoznak, akkor nem csoda, ha az emberek között is nagy az egyet nem értés. Viszont ezen tények birtokában, ki merem jelenteni, hogy felső összeesküvés az emberség ellen egészen biztos nincs, mert ha lenne, akkor a CDC és WHO szinkronban adná ki a jelentéseit.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

22 gondolat erről: „(3319) A CDC kiad egy új útmutatót a COVID-19 vírusokat tartalmazó aeroszolos átadással kapcsolatban, szembe menve a WHO ajánlásával.

  1. Konklúzió lehetne akár összeesküvés is, mert ettől függetlenül is látszik, hogy az amerikai elit harcban áll egymással, és ennek hatása megjelenik a WHO és CDC viszonyában is.
    Vírus témát amúgy is nyomják a választások előtt az USA-ban, nem lepődnék meg, ha az ezt követő zűrzavarban hírtelen lekerülne a napirendről a COVID téma.

  2. Volt már olyan a világtörténelemben, hogy egy esemény célja a hiteltelenítés, zavarkeltés.
    Az ilyen hírekkel a vírusbagatellizálók számának növelésével, csökkentése finomhangolható, ezzel a vírus terjedésének jellege, üteme kiszámíthatóbb.
    Csak két hírt említek.
    1, A fiatalokat csak kicsit vagy sehogy sem betegíti meg a vírus.
    2, A fiatal fertőzötteknél a kontrolvizsgálatok kiderítették, a legkülönbözőbb szervkárosodásra utaló anyagokat találtak.

    Megfordult a fejembe, hogy a bagatellizálókat felhasználják a vírusterjedés szabályozására.
    Ha nem terjed eléggé, akkor hiteltelenítsük a halottak számának nyilvántartását vagy a tesztek megbízhatóságát aláássuk. Keressünk olyan statisztikai adatsort, ami azt bizonyítja, hogy a covid-19 fertőzés életeket ment. Lásd, a magyar halálozások csökkenőszámát.
    Mindig van a sztoriban egy kis igazságtartalom, amire építkeznek.
    Lehet, hogy a zavarkeltés csak a véletlen műve. Viszont van egy szint, amikor a véletlennek nagyon kicsi a valószínűsége.
    Tehát nem a vírust komolyan vevőket manipulálják, hanem a vírusbagatellizálókat, ill. vírustagadókat. Ugyanis ők az egyik kulcsa a terjedés jellegének, ütemének.

  3. 1 – 2:
    Aki egyszer beszopta az összeesküvés elméletet, az nem tud tőle szabadulni, és újabb és újabb ötletekkel áll elő, hogy tézise igazolva legyen. Pedig világos, hogy arról van szó, igazából senki se tudja mi történik.
    CDC = 90 cm
    WHO = 180 cm
    Cecilia = 150 cm.

  4. Az aeroszolos terjedés valószínű, de a ventillálás hülyeség. Azzal csak azt érik el, hogy a fertőzött aeroszol méginkább eloszlik a zárt térben, és még több mindenkit megfertőz. Vagy itt szellőztetésre gondoltak? Nem mindegy.

    A távolsággal kapcsolatos bizonytalanság érthető, mert ez nyilván nem egy konkrét szám. Az a praktikus kérdés, hogy mi az a távolság, aminél a fertőzés valószínűsége már lecsökken egy elfogadható mértékre, nyilván helyzetenként változik.

  5. GIGANTIKUS per indul az USA-ban a koronavírus-PCR-tesztek használhatatlansága miatt!

    A kereset azon a jogi lehetőségen alapszik, hogy egy hibás külföldi, ez esetben német termék került világszerte, …
    A forgalomba került korona-vírus PCR-tesztet Christan Dorsten fejlesztette ki, a németországi Charité Berlin virológus professzora, melyet időközben közel ötszáz különböző cég gyárt. Drostenek tudnia kellett, Fuellmich elmondása szerint, hogy egy PCR teszt NEM alkalmas emberben aktív vírusfertőzés kimutatására, hiszen ez a szakmája és ez egy köztudomású tény a szakterületen. Analóg példaként hozza fel a Volkswagen dízel-botrányt, miszerint ott is működtek az autók, ugyanakkor azok nem feleltek meg a hatályos környezetvédelmi előírásoknak, csak papíron.
    A Német-Coronaauschuss (Korona Vizsgálóbizottság) jogi részlegében, négy jogász tanácskozott és vizsgálták meg a kérdést több fő szempont szerint, hogy egy pontos tényállást tudjanak felvenni, hiszen ez minden jogi eljárás alapja:
    1. Milyen veszélyes a vírus?
    2. Mennyire megbízható a PCR-teszt?
    3. Milyen kollaterális károk keletkeztek a korona-intézkedések miatt? (Csak Németországban 1 Billiárd Euro eddigi becslések szerint.)
    A szakértőkkel történt konzultációk alapján, egyértelműen megállapították, hogy a forgalomban lévő, emberi nyálkahártya-mintán alapuló PCR-teszt NEM alkalmas semmilyen aktív vírus-fertőzés kimutatására!

    … előkerült egy felvétel azon CDU-frakció ülésről (Angela Merkel párjta) 2019 májusából, ahol nem csak Merkel volt jelen, hanem Dorsten, Tedros és a két lobbista a Bill és Melinda Gates Alapítványtól. A három órás ülés anyagát, melynek témája a világegészségügy volt most értékelik ki.

    Forrás:
    https://www.facebook.com/watch/?v=612819295984484&extid=dgXoAMwpNir5vGWH

  6. „elvárásaik szerint legkésőbb jövő év áprilisában minden amerikai részére rendelkezésre fog állni megfelelő mennyiségű vakcina”

    Ez nagyon tervgazdálkodásos megközelítés, Hofi viccére emlékeztet, amelyben megtervezték, hogy a malac tízet fog fialni…

  7. 6. L.S.

    Valamiért nem vagyok meglepve, hogy az USA-ból már megint a németeket perelik.

  8. 8. Fehérlábú golya.

    Ebben az esetben nem sajnálom őket. Mert ha igaz amit állítanak a PCR teszt kapcsán, akkor rendesen benne volt a kezük a világ összeszaratásában.
    Na az lesz az érdekes, amikor egy USA bíróság kimondja, hogy szart sem ér a teszt, vagy a gyártó fű alatt megeggyezik a felperesekkel (ez megint csak azt fogja bizonyítani, hogy nem jó a PCR teszt a vírus kimutatására).
    Lesz itt még érdekes dolog a vírussal kapcsolatban.

  9. PCR.
    Írtam már, hogy a teszttel kapcsolatos állítás, lehetetlen.
    Indokoltam.
    Ugyanis, az intenzív osztályokon fekvő betegek PCR tesztjének is össze-vissza eredményt kellett volna mutatnia. Éppúgy, mint a gyógyult betegek eredményei.
    WHO ajánlás a tesztek számában az 5%-s fertőzöttségi határ.
    Eszerint, ha manipulálás, ill alkalmatlanság áll fenn, a kórházakban is 5% körül kellene a covid tüneteket produkálók számának alakulnia. Ami nem így van.
    A PCR tesz csak úgy lehet szándékosan rossz, ha az összes kórház összes orvosát az összes labort is bevonták a csalásba.
    Kaptak ismét egy adag muníciót a bagatellizálók. Nem tered eléggé a vírus.
    Az, hogy a PCR tesz érzékenységével manipuláltak vizsgáló helyek, az elképzelhető.

  10. 10 Károly:
    Nem gondolnám, hogy egy vizsgáló laboratórium szándékosan manipulálná a tesztek elvégzését. Mert az információ hatalom. Nekik is elemi érdekük, hogy tisztában legyenek a valós eredményekkel.
    Ha valahol elképzelhetőnek tartanám, az az, hogy végül mi kerül a leletre.
    De mivel az egész folyamat nagyban automatizált, még ott sem. Hajlok arra, hogy -ha van egyáltalán manipuláció- akkor az a legutolsó lépésben történik. Akkor, amikor a híreket mondják nekünk a médiában.

  11. Úgy érzem,hogy összeesküvés elmélet akkor születik,ha az ember az adott dologról nem tud semmit illetve eleget.Ha valamit nem tudunk megmagyarázni akkor is igyekszünk megmagyarázni és akkor születnek az összeesküvés elméletek. Sajnos Coviddal kapcsolatban sem tudunk semmit.Ezért vannak az egymással ellenkező tudományos vagy áltudományos vélemények.Amikor egy villám belecsapott egy fába azt mondták az elődeink: az istenek haragszanak,most meg tudjuk,hogy elektromos kisülés.A magyar tudósok azt állapították meg,hogy ez a vírus fizikailag rendkívül sokat elbír.Például egy atom-mikroszkóp segítségével,mikró tűvel 100 x is megnyomtak egy covid vírust és az minden nyomás után visszanyerte alakját.90 fokos hőmérsékleten 10 percig is kibírta ezt a hőfokot,és megőrizte fertőzőképességét!. Ez a mikroszkóp percenként 300 fényképet is tud készíteni és a vírusnak olyan magas rezgésszáma van .hogy a kép mindig elmosódott. Szóval sokat tudunk,de mégse eleget.Ilyen esetben olyan egyszerű lenne csak azt mondani,hogy nem tudjuk,de helyette mégis pofázunk,gyártjuk a nézeteket.Talán okosabb lenne ha hallgatnánk!Egy biztos a kutyák 100%-os biztonsággal kiszagolják a vírust,az ember erre még nem képes.Erre mondom,hogy nincs tudomány csak megfigyelés van,vagy lehetne azt mondani,hogy a tudomány egyenlő a megfigyeléssel.

  12. 13: Összeesküvés elmélet akkor is készület, ha valaki túl sokat tud valamiről – megtudja, hogy valakik összeesküdtek. Snowdent már elfelejtettük?

    Ez a percenként 300 nagyon soknak hangozhat, de ez csak másodpercenként öt. Hogy egy nanoméretű tüske 5Hz-nél gyorsabban rezeg, az csak természetes, nincs miért hasra esni tőle.

    Én mértem AFM-el. Az a helyzet, hogy nem „fényképeket készít”, hanem letapogat egy pici tűvel. A tüskék, ha rugalmasak, akár el is hajolhatnak a tű elől, és rezgésbe jöhetnek. Ez nem sokat árul el arról, hogy mi történik az élő szervezetben.

    Az mindenesetre érdekes, hogy a vírust sokszor és nagyon össze lehet nyomni. Mechanikusan tényleg irtózatosan ellenálló. De többnyire nem is mechanikusan akarjuk kinyírni, hanem kémiai és biológiai módszerekkel. Érdekesebb lenne megnézni, hogy mi történik vele szappanos vízben.

  13. Ábel, 14: Igen. „Érdekesebb lenne megnézni, hogy mi történik vele szappanos vízben.” Ma megnézem, mit csinál a szappan a tojásfehérjével… Lehet, hogy kapok egy jó jegyet a kémiaórán érte, és bioszon is talán becsusszan egy. Köszönöm a tippet.

  14. 15: Hajrá! Te mikor szoktál tojásfehérjét mosni szappannal? Mert én kezet szoktam, azt remélve, hogy a vírustól is megszabadulok vele.

  15. 17: Kísérlet lenne, feherjeburka van a virusnak, s fehérje a tojásé is. Ha a tojással nem csinál semmit, gondolom a vírussal se sokat a kezemen… Másik kísérlet az alkohol lesz.

  16. 17: Én azt olvastam, hogy lipidburka van a vírusnak, ami szerintem inkább zsír, mint fehérje.

  17. 18. Igazad van, ezt benéztem, ugrott a jó jegy… Köszi.

  18. 17 Kesey

    „Másik kísérlet az alkohol lesz.”
    Azt belsőleg próbáld ki! Bizonyos mennyiség felett garantált a hatása.
    Semmitől sem fogsz félni, még a vírustól sem. 🙂

  19. 20. Kiskorú vagyok és jó családból származom. Nem ihatok alkoholt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük