(3283) Háttérhatalom

Tibor bá’ online

 

Itt a honlapon egyesek eszeveszett tempóban hirdetik a háttérhatalmat. Íme: „A világjárvány ürügyén ők ránk akarják kényszeríteni a világ diktatúráját, az új világrendet. A kormányok az Új Globális Világrend bábjai. A médiát lefizették, az emberek és a nemzetek teljes terrorizálása érdekében. Most éljük a terv végső szakaszát, ahol a televízión és az összes médián keresztül előidézett tömeges félelem alatt és a folyamatosan ismétlődő emlékeztetőjük szerint a koronavírus jövendő halottai vagyunk, mintha nem tudnánk, hogy halandók vagyunk. Az emberek, a népek és társadalmak pszichológiai szétesését tervezik, így nem képesek ellenállást kelteni.”

Már rég volt erről szó, most megismétlem. Nincs összeesküvés az emberiség ellen. Amit tapasztaltok, az nem az. Ha sétálsz az utcán és hirtelen elered az eső, az emberek egy csapásra kinyitják az esernyőiket. Nem mert összeesküdtek, hanem, mert a körülmények mindenkit ugyanarra a cselekedetre sarkalnak. Ez az, amit tapasztaltok.

Ha van egy gyárad és kiderül, hogy a kínai munkásnak 17 dollár helyett csak egy dollár órabért kell fizetnek, akkor a gyáradat átteszed Kínába, mert ez ma már lehetséges, mert több lesz a profitod. Nem azért teszed, mert összebeszéltél bárkivel, vagy a háttérhatalom erre kötelez.

A hírportálok nem azért ijesztgetnek a koronavírussal, mert kiszolgálják a háttérhatalmat, le vannak fizetve, hanem azért mert nekik érdeke,hogy minél több olvasójuk legyen,ehhez pedig szenzáció kell. És mi nagyobb szenzáció, mint hányan haltak meg itt meg ott.

Az ember egy gondolkodó lény, az érvényesüléshez felhasználja azt, ami lehetséges. Nem a háttérhatalom szabadítja ránk a közel keleti, afrikai migráns tömegeket, hanem a tőkéseknek kellenek, hogy a hazai munkásság ne tudja őket nagyobb fizetésre kényszeríteni. Így akarják növelni a profitjukat. A klasszikus kapitalizmusban a gyártulajdonos annyit fizetett a munkásaiknak amennyi arra volt elég, hogy életben maradjanak és fel tudjanak nevelni egy-két leendő munkást. Ma nincs ekkora fizetésre szükség, mert ha nem nevel fel egy-két leendő munkást, akkor majd külföldről pótolják a hiányt.

A jelenség kulcsa a globalizáció, ami lehetővé tette mind azt, amit most egyesek egy háttérhatalom számlájára írnak. Ilyen nincs, az egyedek jöttek rá arra, hogy mi lehetséges és ezt saját érdekükben megvalósítják. Hogy ezek a megvalósítások az emberiség kárára vannak, az nem tántorítja őket el, mert csak az önös érdek az, ami érdeklik őket. Így működik az Ember. Ha létezik háttérhatalom, akkor az nem más, mint az emberi természet.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

121 gondolat erről: „(3283) Háttérhatalom

  1. “ Az ember egy gondolkodó lény, az érvényesüléshez felhasználja azt, ami lehetséges. ”
    Ez a megállapítás csak egy bizonyos embertipusra érvényes. Az emberek egy jó részének egy felsőbb erőben való hit megálljt parancsol. Ezt etikus gondolkodásnak és cselekvésnek is hívhatjuk. Ez az erő tart vissza nagyon sokakat attól, hogy kiírtsa maga körül a növényeket, állatokat, kiszipolyozza más emberek munkaerejét vagy a természetet, becsapjon másokat a még nagyobb haszon reményében, modern rabszolgaságra kényszerítse a kiszolgáltatott tömegeket.
    A háttérerő létezik és éppen most csinálja működésének egyik legnagyobb (vírus) dobását. Ugyanazok vannak a háttérben, akikből már kezdetektől hiányzott az erkölcs.Őket zavarta ki Jézus a templomból, ők fogdosták össze Afrikában a rabszolgákat, ők pénzelték a háborúkat (sokszor mindkét felet), ők uralják a fegyver ipart, ők gyártották a papír talpú bakancsokat a magyar katonáknak, ők lövették le Kennedy-t, ők uralják a pornó és a drog ipart stb. . A sort a végtelenségig lehetne folytatni. Ők képviselik a háttérhatalmat. A fénytől (a nyilvánosságtól) félnek legjobban, ezért maradnak a háttérben. Onnan igazgatnak a maguk erkölcstelen mivoltuk szerint.
    Tibor bá’ : A címből kimaradt egy t!

  2. Tibor bá’,
    Szegény Udo Ulfkotte véletlen szívinfarktusa és munkássága smafu?
    Vagy a román szabadkőműves páholy vezetőjének hencegése, miszerint elődeik segítségével érték el Trianont, szintén esernyőnyitogatás? A mostani amerikai BLM tüntetés, vagy a kijevi Majdan téri 5mrd dollárba kerülő felkelés?
    Amúgy vicces pont az esernyős hasonlatod, pont a szabadkőművesek használják publikus helyeken jelezve az összetartozásukat…

    Deep State sajnos nagyon is valós, de az a nagy szerencsénk, hogy ők is megosztottak, és globálisan teljesen más érdekek mentén gondolkodnak a frakcióik.

  3. Tibor bá

    Nézd meg légyszíves az Orbán- Mészáros duót hová jutottak ketten röpke 10 év leforgása alatt. Nézd meg mi mindent felvásároltak, mennyi befolyást szereztek különböző poziciókba.
    Ezek azonban pitiáner kisstílű tolvajok a világ igazi vagyonosai és hatalombirtoklói között.
    Átlag ember nem tudja elképzelni, hogy ezeknek az embereknek milyen vagyona és hatalma van. Valójában láthatatlanok, mert nem ők szerepelnek a tévében.

    Tibor bá

    Ki finanszírozza az amerikai elnökválasztási kampányt?
    El tudod képzelni hogy az aki finanszírozza utána nem támaszt igényeket?

    Ezt írod:
    „A médiát lefizették, az emberek és a nemzetek teljes terrorizálása érdekében.”

    Tibor bá, ne légy naív. A médiát nem fizették le. Övék a média.

    Az irány és a folyamat is egyértelmű. A vagyon és a hatalom ma egyre kisebb helyen és kisebb embercsoport kezében koncentrálódik.
    A kisvállalkozások egyre reménytelenebb helyzetbe kerülnek.

    Én sem hiszek a háttérhatalomban úgy hogy gyíkemberek füstös szobában megvitatják a világ sorsát.

    Ellenben aki ezeket a hatalmasokat és azok befolyását tagadják, azok a nyilvánvalót tagadják.

  4. Összeesküvés márpedig van, már az oviban is észrevehető, amikor három gyermek összesbeszél és lerázzák a negyediket.
    Az ilyen összebeszélések, háttéralkúk jelen vannak minden szinten… Lehet, hogy hihetetlen, de még a politikában is tetten érhető az ilyesmi és nem csak az országos politikában.
    Akkor felmerül a kérdés, hogy az országok felett álló gazdasági szereplők miért ne csinálnának ilyesmit? Talán ők kevésbé gátlástalanok?

    Összeesküvések léteznek, de sok esetben nehéz bizonyítani.

  5. Tibor bá’

    Amit írsz, az mind összeesküvés-elmélet! 😀

  6. Világ háttérhatalom hívei egyesüljetek. Azaz, ti is fogjatok össze, legyetek háttérhatalom!
    Látom nem akarjátok megérteni, amit írtam. Sebaj, biztos lesz olyan, aki megérti. Lényegében az utolsó mondatot kell elfogadni: ” Ha létezik háttérhatalom, akkor az nem más, mint az emberi természet.”
    1 – Hanyistók:
    ” Az emberek egy jó részének egy felsőbb erőben való hit megálljt parancsol.” Az erkölcs mindenkiben megálljt parancsol, de ez mindenkinél más és más szinten jelentkezik. Nincs abszolút erkölcsös ember.

    5 – bocs hogy élek:
    Imádom az ilyen értelmes hozzászólásokat. Sok örömet okozol vele. Persze, ha megértenéd, amit írtam, az még jobb lenne.

  7. Az összeesküvés-elméletek legalább egy részlete MINDIG arra épít, hogy elfogadjunk tényként olyan dolgokat, amelyek nem bizonyítottak, sőt akár nem is bizonyíthatóak.
    Emiatt az elfogadásuk tényként, ill. annak mechanizmusa tökéletesen megegyezik a vallások esetében gyakorolt „hit” kérdéskörével. Erre vonatkozóan több objektív kutatás is ismert, amely korrelációt talált a hitbéli meggyőződés és az egyén adott képességei között. A konspirációk egyidősek az emberiséggel, örökre velünk maradnak, elfogadásuk, követésük és az oda-vissza meggyőzés érdekében tapasztalható erőfeszítések ugyanolyan feleslegesek és sehová sem vezetnek, mint a vallásos fanatizmus esetében. A vallási toleranciához hasonlóan lehet velük együtt élni… Még abban is hasonló a megközelítés, hogy mindegyikről kiderülhet az is, valójában IGAZ. Ettől függetlenül pillanatnyi megvitatásuk tényszerűen lehetetlen és felesleges, talán az egyetlen különbség, hogy a konspiráció esetében még életünkben kiderülhet az igazság (pl. titkosított dokumentumok feloldása, új kutatási módszerek és bizonyítékok megjelenése kapcsán).
    A teljesen egyértelműen bizonyított marhaságokat, pl. „lapos Föld” nem sorolom a konspirációk közé, mert ezek egyértelmű ostobaságok. Valószínű, hogy az esetek nagy részében ugyanez a helyzet, az ilyenek logikailag könnyen cáfolhatóak (lásd Tiborbá példáját).
    Ez az én véleményem.

  8. Már rég volt erről szó, most megismétlem. Nincs összeesküvés az emberiség ellen. Amit tapasztaltok, az nem az. Ha sétálsz az utcán és hirtelen elered az eső, az emberek egy csapásra kinyitják az esernyőiket. Nem mert összeesküdtek, hanem, mert a körülmények mindenkit ugyanarra a cselekedetre sarkalnak. Ez az, amit tapasztaltok.”

    Antalffy elvtárs hasbarázik….és ez a gyermeteg példa az esővel, ezen egy kiscsoportos óvodás is csak nevetne..
    no szóval, maradva a „példánál” van akinek esernyője sincs, van akinek van, és van aki a saját Rolls Royceból nézi az esőt.
    sőt van aki esőt tud csinálni, minden cseppje egy-egy migráns…

  9. 7. Tibor bá’
    8. H.Cs.

    Miből gondoljátok, hogy a fősodor-, a hivatalos-, a többségi társadalom által elfogadott a valós állítás?

  10. Mai világban nem észrevenni illetve tagadni ezeknek a „hatalmaknak” a létezését olyan mint a Föld gömbölyűségét tagadni.
    Egyre inkább a ciki kategória.

    Ezek a hatalmak a kialakított eszközkészletükkel országok életébe képesek beavatkozni.

    Ti komolyan azt hiszitek hogy bárkiből lehet Elon Musk? vagy Bill Gates csak jó csillagzat alatt kell születni? Ugyan már gyerekek….
    Magyarországon már egy jól menő vállalkozást sem tudsz üzemeltetni mert jön Mészáros és társa… és meg fog győzni hogy el akarod adni a vállalkozást.
    Ti komolyan ilyen naívak vagytok? 🙂

  11. De elolvastam Tibor bá.

    Az emberi természet és a háttérhatalom gyönyörűen megfér egymás mellett. Sőt…
    csak ez a „háttérhatalom” kicsit elcsépelt kifejezés lett.

    Ahogy felettem nagyon jól leírták, hogy kicsi óvodások is képesek már „összeesküdni

    a kkor naívság azt feltételezni, hogy világ szinten nincs ilyen.

    Soros György kispályás manus. Mégis kinevelt egy Orbán Viktort.
    Ha ő annak idején ezt nem teszi meg akkor ma nincs Orbán Viktorunk.
    És ő „csak” egy Soros Gyuri……

    El sem tudjátok képzelni milyen eszközkészlettel rendelkeznek ezek az emberek…..

    Soros soha az életben nem fog a te életedbe közvetlenül beleszólni. De ezeknek az embereknek megvan a hatalma pénze és eszköze hogy elérje indirekt módon, amit akar.
    És akkor nem beszéltünk a Rockefellerekről, Wartburgokról, Királyi családokról….
    ezek az emberek nincsenek a kirakatban. Hatalmuk egy halandónak fel nem fogható……

  12. Attól függ, mit értünk háttérhatalom alatt.
    Az kétségtelen, hogy léteznek olyan hatalmi centrumok, amelyek nagy befolyással bírnak a világ sok térségében.
    Nálunk például egy Orbán Viktor nevezetű személy a háttérhatalom. 🙂
    Azt viszont kétlem, hogy az egész világot irányítani képes, egységes akaratú csoportosulás képes lenne irányítani az eseményeket a világban, legfeljebb a többi hatalmi centrumnál befolyásosabbak is léteznek, de ők sem mindenhatók, mert léteznek többen a világ különböző térségeiben, akikkel antagonisztikusan szembenálló érdekeik vannak.
    Ez szintén az emberi természetből fakad, amit ők sem tudnak átlépni, mert bármilyen furcsa, ők is halandó emberek, akik valami véletlen folytán a csúcsra jutottak.
    Egységes világuralmi centrum nem létezik, aspiráns viszont több is, és ezek erőviszonyai szabják meg a mindenkori eseményeket.
    A kisember viszont kiszolgáltatott helyzetben van, neki mindegy, hogy ki mozgatja a szálakat, számára ez felfoghatatlan háttérhatalom….

  13. 13 – Curix:
    Háttérhatalom alatt egyetlen egy hatalmat értünk (sose azt mondják, hogy háttérhatalmak) Ami a képzelet szerint valahol egy elefántcsont torony tetején, füstös szobában eldönti az emberiség sorsát. Ez ellen emeltem fel a szavam. Helyette mindenki megy a maga érdeke után, ami felületesen szemlélve úgy tűnik, mintha központi (háttérhatalmi) utasításra történne. Ebben a globalizáció azt tette, hogy olyasmi is lehetséges most, ami korábban nem volt lehetséges. De ez nem egy „háttérhatalom” műve. Pl. A Covid-19 nem a háttérhatalom műve, hogy csökkentse az emberiség létszámát (amiben milliók hisznek), hanem az önző ember hülyesége. Mi a fenének kell fenntartani vírus laborokat, és különböző veszélyes vírusokat bejegyeztetni a találmányi hivatalba? Szerinted 170 helyen dolgozni a Covid-19 vakcinán a háttérhatalom utasítására történik? Vagy Mészáros einstandolása háttérhatalom utasítására történik? Na erről szól a poszt.

  14. Tibor bá

    az én hozzászólásom meg arról szól, hogy a befolyás és a beavatkozás ezen a szinten már nem látszik egy átlag embernek.
    Abba ami Orbán és Mészáros közt zajlik még valami rálátás van, részletekben nagyon kevés de látja az ember a körülbelüli erőviszonyokat.

    Ettől feljebb azonban már az átlag kis szavazópolgár nem lát semmit és nem is érti mi miért történik.
    Pedig a Mészárosék felett még nagyon sok lépcső van.
    Így aztán a látszólagosan véletlennek tűnő események egyáltalán nem biztos hogy véletlen.

    Nyilván nem minden a háttérhatalom műve és nyilván nem egységes hatalomrol beszélünk.

    Tibor bá
    egyet érts meg. A háttérhatalom nem utasít. Nem kér meg senkit.
    A háttérhatalom megteszi amit akar.

  15. 16 – Curix:
    Egyet érts meg, per definíció háttérhatalom nem létezik. Ez csak az átlagember fantáziáját tölti ki. A kis szavazó polgár és egyéb említett dolgoknak semmi köze ahhoz, amiről a poszt szól.

  16. 16: Curix:
    A kis szavazó ahhoz is hülye, hogy az Orbán – Mészáros kapcsolatot átlássa, máskülönben nem szavazta volna meg szabad regnálásukat harmadszor is!

    Kérdésem: Gattyán György, a befolyásos és szupergazdag pornó-császár meggazdagodás a és „hatalma” hogyan kapcsolódik a háttérhatalomhoz? Pl. Neki ki adott hatalmat a kezébe és miért? S ne kezd el a befolyását relativizálni, mert azt nem fogadom el érvként!

    10: B.h.élek:
    Miből gondolod, hogy nem?

    Abban egyet tudnánk érteni, hogy amennyiben
    valaki nem tudja egy kérdésre a választ
    és a közönség segítségét kéri, növeli az esélyeit?

  17. Ja, ja…
    A Bilderberg Group, a Trilateral Commission, a Council of Foreign Relations (hogy csak a felszínt kapargassuk) meg ezek csak ilyen jótékony baráti társaságok…

    A WEF Davos 2020 meg egy piknik vagy bélyeggyűjtő szakkör találkozója volt…

    Ugyan, hagyjuk már…

  18. Senki nem akarja eladni a kinőtt alufólia sisakját!?

  19. 19: Berliner:
    Ezek a nagy befolyást gyakorolni képes üzleti körök, és a velük kapcsolatban álló, ill. nekik dolgozó emberek mind ismertek.

    Ha valaki változtatni akar a kialakult helyzeten, tegyen ellene, mint akár korábban O.V., és a felállás, mint tapasztalhattuk, megváltoztatható.

    Mondjuk, amikor valaki egész életében azon kesereg, hogy ő kicsi és kevés, és csak károg, annak ez nem opció!

    A történelem hozott már ilyet és hozni is fog még, de biztosan nem azok közül kerülnek ki a szereplők, akik csak nyomják a sódert, mint süket a csengőt…

  20. Bár sok mindenben Tibor bá’-val nem értek egyet, ezzel a poszttal maximálisan egyetértek.

    „Háttérhatalom alatt egyetlen egy hatalmat értünk (sose azt mondják, hogy háttérhatalmak) Ami a képzelet szerint valahol egy elefántcsont torony tetején, füstös szobában eldönti az emberiség sorsát. Ez ellen emeltem fel a szavam. ”

    A LÉNYEG ITT VAN!

    Bár teljesen hiába valónak érzem itt észérveknek a helyét ( buborék lakókkal szemben) a korábbi tapasztalatokból kiindulva, azért pár érv.

    Már korábban is írtam, Alegeri terv (Európa betelepítése migránsokkal), sok száz éves háttérhatalmi összeesküvés a keresztények ellen, a forradalmak mögött mindig(!!, lásd pl. L.S.), a z emberiség népességének csökkentése 500 millióra (lásd „tanúkövek”) stb.

    Mégis mit értek el vele?

    Háttérhatalomba hívők, Ti körülnéztek néha a világban, látjátok a történéseket , a trendeket, ami nem illik bele a világképetekbe?

    Hol látni azt a nagy háttérhatalmi összefogás, ami miatt a világ egy irányba halad?

    Nem látjátok a világban a tucatnyi szaporodó konfliktus helyzetet, amik a nagy erőközpontok között van (USA, Európa, Kína, Oroszország, India, Japán)?

    Nem látjátok az emberiség létszámának növekvő trendjét?

    Van adatok arról, hogy pl. a migránsok hány %-át teszik ki Európa lakosságának?

    Hogy hogy zsugorodik Izrael szerepe a világban , ahogy a többi feltörekvő erőközpont erősödik?

    Ugye már több száz éve terveznek sok mindent és mit értek el vele?
    Vissza igazolja a valóság a ténykedésüket?

    Ha ilyen hatásfokkal dolgoznak, akkor elég egy selejtes banda ez a háttérhatalom.

    10. Bocs, hogy élek!:

    „Miből gondoljátok, hogy a fősodor-, a hivatalos-, a többségi társadalom által elfogadott a valós állítás?”

    Miből gondolod, hogy az orosz, kínai propaganda, a nyugat ellenes, antikapitalista elvek mentén szerveződő alternatív média mindig igazat mond?

    Mindkét média csoport bizonyíthatóan hazudott számtalanszor!
    Miért csak az egyik oldal hazugságaira utalsz, a másik oldaléra miért nem?(buborék!)

  21. Re:20
    Az már régen elavult, ma már Velostatból varratnak maguknak sapkát… 😉
    Updateld magadat Zoltán.

  22. Minek hatterhatalom? Az emberek mindenutt a rendszertol fuggnek most is szaz szazalekban…

  23. „Ezek a nagy befolyást gyakorolni képes üzleti körök, és a velük kapcsolatban álló, ill. nekik dolgozó emberek mind ismertek.”

    Pontosan őket nevezik háttérhatalomnak. Most itt ti ezen rugóztok, hogy minek hívják őket, mikor pontosan tudjátok ti is hogy léteznek.
    Maga a „háttérhatalaom” egy elcsépelt lejáratott szó. Pontosan azért hogy beszélni se lehessen róluk.

    „Ha valaki változtatni akar a kialakult helyzeten, tegyen ellene”

    Aztan mit Csongor?
    Ez most így gyenge szövegelés.

    Olyan mintha csivavát küldenél egy medvét szétszedni.
    Esélyed nincsen ezeknek az érdek köröknek az életébe beleszólni.

    Csongor, Tibor bá

    ki finanszírozza az USA elnökválasztást?
    kérlek válaszoljátok ezt meg.

  24. Üdítő a posztod Tibor bá’

    Az egyéni érdekek dominálnak. Az egy irányba tekintő nagytőkések pedig elég komoly befolyásoló erővel bírnak. Eseményeket megállítani nem tudnak, de tudják gyengíteni, vagy erősíteni az érdekeiknek megfelelően.

    25. Curix

    „ki finanszírozza az USA elnökválasztást?”

    A nagytőkések többnyire. Bár Trumpnak sok kis pénz is érkezett legutoljára. A nagytőkések egy része utoljára mellényúlt, mások pedig sütögetik a pecsenyéjüket. Mindegyik azt támogatta, akinek összhangban van a leendő elnök ígéreteivel az érdeke. Elhitetitek, hogy a nagytőkéseknek mindegy, hogy ki kormányoz, csak nyerjenek rajta minél többet.

  25. Tibor bá’ Teljesen egyetértek. Még a hatalom csúcsain lévők is nyírják egymást. Néha előfordul, hogy a konkurrensek titokban megalkudnak, felosztják a piacot. De ez messze van a háttérhatalomtól. Viszont a háttérhatalom, mint univerzális bűnbak, jól működik. Rákenhetjük a saját hibáinkat is.

  26. No de menjünk tovább részletesebben.
    A két nagy háttérhatalmi hívő (mások mellett) e bloggon Hanyistók és LS.
    L.S. mondjuk egyre többet idéz mostanában a vilagfigyelö.com-tól, ami akár reklám is lehet, de ha másokat nem zavar, akkor engem se.

    1.Hanyistók:
    „Ugyanazok vannak a háttérben, akikből már kezdetektől hiányzott az erkölcs.”
    Lásd 7. Tibor bá’
    „Az erkölcs mindenkiben megálljt parancsol, de ez mindenkinél más és más szinten jelentkezik. Nincs abszolút erkölcsös ember.”

    „Őket zavarta ki Jézus a templomból”
    Nem zavar, hogy Jézus is zsidó volt Szűz Mária révén, valamint a templomban nem csak zsidók lehettek?
    Azok is már akkor a háttérhatalom részei voltak?

    „ők fogdosták össze Afrikában a rabszolgákat”
    Ugye tudod, hogy Afrikában nem csak a fehérek, hanem az afrikai törzsek is kereskedtek rabszolgákkal?
    Ők is a háttérhatalom részei voltak?

    „ők pénzelték a háborúkat (sokszor mindkét felet)”
    Ó, az ókortól kedve sokan pénzeltek háborúkat, mert ugye tudjuk a háborúhoz három dolog kell, pénz, pénz és pénz!

    Tehát a rómaiak, görögök, asszírok , perzsák, mezopotámíaik, kínaik, indiaiak, oroszok, mind a háttér hatolom részei.
    Azt hiszem kijelenhetjük, mivel a földön mindenhol volt kisebb nagyobb háború a történelem folyamán, hogy az egész Föld a háttérhatalom része.

    „ők uralják a fegyver ipart, ”
    Az első 3 nagy fegyver exportör: USA, Oroszország, Kína ( bár a2-3 hely lehet, hogy már fordult).
    Mesélj, hogy az szende , hófehér lelkületű, jó szándékú Oroszország is a háttérhelom része?
    Ezek szerint van jó és rossz háttérhatalom?

    „ők gyártották a papír talpú bakancsokat a magyar katonáknak”
    És még hány ilyen eset van a világban, azok is mind zsidók voltak?

    „ők lövették le Kennedy”
    A maffiának, a kubai emigránsoknak ehhez semmi közük, érdekeltségük nem volt?
    Ők is a háttérhatalom részesei?

    „ők uralják a pornó és a drog ipart ”

    Hoho, a pornó és a drog iparban számtalan nációjú entitás utazik, a világ számos táján, mivel az alvilágnak ez jó bevételi forrás.
    Oroszok, kínaik, japánok, olaszok stb.
    Hát nem irigylem azt a központi háttérhatalmaz, aki vagy ami ezt kézben tartja.
    Aztán bandaháborúkról hallottál-e már?
    A háttérhatalom marakodik magával?

    „Ők képviselik a háttérhatalmat. A fénytől (a nyilvánosságtól) félnek legjobban, ezért maradnak a háttérben”
    Annyira vannak titokban, háttérbe húzódva, hogy éppen róluk folyik a diskurzus.
    Könyvtárnyi irodalmuk van, és sokan vannak, akik minden ott olvasottat készpénznek veszik, és zombi módom azt szajkózzák.

  27. Szerintem alapból ott a vita köztünk, hogy mindenki mást ért háttérhatalom szó alatt.

  28. 29:Curix:

    Egységes háttérhatalom, évszázados tervekkel nincs, mert a valóság ezt nem igazolja vissza.

    Hatalmi erőközpontok vannak (de ez komolyabb embereknek nem újdonság), akik érdekeik mentén cselekszenek.

    Ez gyakran konfliktusokat szít közöttük.

  29. A hatalom, ha előtte van a háttér szó ha nincs, felelősséget is jelent.
    A média társadalmi folyamatokat mozdít elő és fékez le.
    Nyilván vannak vállalkozó erők , akik milliárdokkal szponzorálnak egy egy nekik kedvező változást. Egyének , lobbyk , államok , államszövetségek , multik.
    Szakadjon bár le az ég ,de legyen igazság ! Könnyű ezt mondani !
    Még nagy műveltségű és határozott embereknek sem minden esetben könnyű eldönteni egy egy kérdésben ,hogy mi a helyes irány.
    A helyes iránnyal kapcsolatban pedig, mindig lehet jogos ellenvetéseket tenni.
    Az utcai mozgalmak megítélése sem könnyű, mikor haladó forradalmi és mikor destruktív.
    A paranoia pedig szélsőséges helyzetekben, tömeges megbetegedés.

  30. 25: Curix:
    Attól függ, melyik elnökre, ill. elnök-jelöltre gondolsz? 🙂
    Ez olyan kérdés volt, mint a Gyalog galop végén a fecskés…

    Két törvényt kell leszögezni:
    1. Háttérhatalom nincs.
    2. Mindig az erősebb kutya b…szik.
    Ez a két fenti tétel kiegészítve az emberi faj vitathatatlan alaptermészetével számomra minden történés magyarázatára elegendő.

    32: Mosógépszerelő:
    Ott a pont! Grat.!

  31. 30.

    Idegen

    nagyjából én is erről beszélek. Csongor gazdsági erőcsoportokról beszél. Ezek mind mind ugyan azok. Ezeket az embereket SENKI nem választja demokratikus meg semmilyen módon sem és mégis messzemenő befolyásuk van akár az átlag állampolgár életére befolyást gyakorló folymatokat elindítani koordinálni.

    Nem gondolom, hogy úgy ad valaki több száz millió dollárt egy Usa elnökválasztásra hogy utána nem vár semmit….
    és ez csak aprópénz….

  32. Curix:
    Miben rejlik pl. a Facebook elnök- vezérigazgatójának „hatalma”?
    Nemrég a legnagyobb hirdetők megpróbálták ignorálni a portált… Mi történt? Semmi, meg se kottyant nekik. Akkor ki is adja az igazi hatalmat/esélyt/befolyást stb.? Csak nem az istenadta nép, akinek tagjai közben kígyót-békát kiáltanak?

  33. Csongor

    az élet azért ennél kicsit bonyolultabb ám, de neked is igazad van.

    Azért abban megegyezünk Csongor hogy Magyarország sorsát illetően Orbán Viktoron több a felelősség, mint rajtam? Ezt elfogadod Csongor?

    Az istenadta nép egyre inkább elszenvedője és egyre kevésbé irányítója a folyamatoknak.

  34. 34.Curix:

    A gazdasági hatalom politikai hatalommá való konverziója és a politikai hatalom gazdaságivá konvertálása régóta ismert.

    A kapitalista verseny következménye, hogy kialakulnak monopóliumok, ami tartós erősödő gazdasági hatalmat tesz lehetővé.

    Ez ellen a szóban liberális, libertariánus elveket valló nyugati kormányoknak fel kellett volna lépnie. Korábban meg is tették (ATT, Standard Oil), de később már nem.
    (Microsoft már megúszta)

    De nem tették, mivel a gazdasági hatalom különböző fokban megszállta a nyugati államokat.

    A monopólium ellenes fellépés jó lenne, mert élénkítené a versenyt, az innovációt, a hatékonyságot, olcsóbb árakat jelentene a fogyasztóknak.

    Azonban ha pl. Kína államilag támogatja a saját monopóliumait, nem engedi meg, hogy nyugati cégek belépjenek bizonyos piacokra Kínában, az tartós fenyegetést jelent a nyugati világ számára, mivel a nyugati „demokrácia” export után már a kínai „diktatúra” export fenyeget.

    Ha lehet választani, én a demokrácia exportot választom, önző egyéni érdekeim miatt (nagyobb szabadságot jelent Nekem).

    Tehát ha most USA-ban pl feloszlatják a nyugati tech monopóliumukat, az nyugati verseny hátrányt jelent.

    Azaz melyik a kisebbik rossz?

    Ez olyan, mint az adóparadicsomok kérdése.

    Ha nincs egységes szabályozás a világban, akkor a szabályozást meg lehet kerülni.
    Mondjuk szankciókkal lehet valamit korrigálni, az egységes szabályozást ellenzőkkel szemben, kérdés, hogy a szankciók mennyire lesznek hatékonyak.

  35. 14 – hubab
    Írod: „Nálunk például egy Orbán Viktor nevezetű személy a háttérhatalom.“
    Tévedés! Orbán Viktor a tömegek által megválasztott hatalom!
    A háttérhatalom egyik fő jellemzője, hogy ismeretlen, és mint neve is mutatja: a háttérből működik. Nincs egy pontosan megnevezhető személyhez vagy csoporthoz kötve.
    És gondolom a háttérhatalomnak tudhatóak be a 2001 szeptember 11 féle akciók, amikből őrületes biztosítási pénzeket lehet szakítani, utána pedig jó néhány háború, hosszú éveken keresztül, a világ különböző részein. Na meg a válságok generálása, amely válságok tulajdonképpen az amúgy is zavaros vizek felzavarását, és a világ anyagi javainak az átcsoportosítását jelentik.
    És ezek nem véletlenek!!!! Sem a válságok, sem a háborúk! Ezek többnyire jól megtervezett, közel a tökélyre csiszolt koreográfia mentén működő aljas cselekedetek, amelyek annak a bizonyos néhány embernek a további meggazdagodását szolgálják. És gondolom hogy a cselekedeteik mozgatórugója nem is elsősorban a pénz, mint inkább az, hogy ezek a beteg emberek kiélhessék a hatalmukat. Ami pedig a koreográfiánál mellémegy, azt majd a megfelelő mederbe tereli a szintén általuk birtokolt média. Ködösítéssel, vagy ellehetetlenítéssel.
    Háttérhatalom kontra világ, egy olyan sakkparti, amelyben előbbi 12 lépést tud kiszámolni, utóbbi egyet vagy max. kettőt. Nem mellesleg, előbbi joga és képessége van a sakktábla bármikori felborítására….

  36. Akkor szögezzük le. Az emberiség sorsát irányítani akarok Háttérhatalom nem létezik. Léteznek viszont érdekcsoportok, akiknek ünző tevékenysége megszabja az emberiség sorsát mintegy „melléktermékként” mert nem az a cél. Senki se akarja elpusztítani a emberiséget, senki se akar létszámcsökkentés. A legtöbb érdekcsoportnak nem is érdeke. A Háttérhatalomra való folyamatos hivatkozás a buta emberek okfejtése buta emberek résére, mert vele mindent meg lehet magyarázni.

  37. 38.Mackómuki:
    „Tévedés! Orbán Viktor a tömegek által megválasztott hatalom!”
    Pontosabban, az ország kisebbik fele által megválasztott hatalom.

    És az, hogy kinek az érdekeit képviseli, az senki sem tudja, maximum a cselekedeteiből lehet következtetni, ahogyan maga is mondta.

    Ezek az érdekek meg eléggé egyértelműek: saját sleppjének meggazdagodása, a nép jövőjének felélése (pl. adósság, oktatás és egészségügy), fokozott orosz és kínai elköteleződés és eladósodás.

    „És gondolom a háttérhatalomnak tudhatóak be a 2001 szeptember 11 féle akciók, amikből őrületes biztosítási pénzeket lehet szakítani, utána pedig jó néhány háború, hosszú éveken keresztül, a világ különböző részein.”

    Ha jól emlékszem ezeket a háborúkat nem a titkos háttérhatalom, hanem a legálisan megválasztott USA kormány és törvényhozás indította.

  38. 39-re – Tibor’bá
    „Léteznek viszont érdekcsoportok, … “
    Hát igen…. Ez lehet a háttérhatalom másik neve: érdekcsoport. (Nem kupleráj, hanem masszázsszalon)
    De ennek a csoportnak akkora a hatalma, hogy azt tesz, amit csak akar. Arra befolyásolja a világ sorsát, amerre a hataloméhsége jónak látja.

    40-re – Idegen
    A háborúkat tényleg a kormányok indítják, de ők mint tudjuk, csak jóformán bábuk, amelyek a háttérből vannak irányítva/befolyásolva, az érdekcsoportok által. Lásd Majdan Ukrajnában, vagy az érdekcsoportoknak nem tetsző országvezetők: Kadhafi, vagy Huszein „elegáns (?) félreállítása”. Vagy akár a mostani migránsválság. Soros is az az európai parlamentbe „beépített embereivel“ (226 a 751-ből) jóformán bármit megtehet itt Európában.
    Mi ez ha nem háttérhatalom?
    Lehet bármilyen néven nevezni, de a lényeg ugyanaz….

  39. 41.Mackómuki:
    „De ennek a csoportnak akkora a hatalma, hogy azt tesz, amit csak akar. Arra befolyásolja a világ sorsát, amerre a hataloméhsége jónak látja.”

    Nem olvastad el figyelmesen a hozzászólásokat.
    Nincs egységes háttérhatalom, hanem jó pár gazdasági, politikai erőközpont, amelyek érdekei ritkán egyeznek.
    Ebből következi, hogy egy erőközpont nem tehet meg bármit más erőközpontok érdekeit sértve.

    „Soros is az az európai parlamentbe „beépített embereivel“ (226 a 751-ből) ”

    Nem csak Fidesz propagandából kéne tájékozódni.
    Vannak EU érdekek is, bármennyire hihetetlen, és bármennyire fáj ez OV-nek.

  40. 39. Tibor bá’

    Bizonyíték van? bizonyíték nélkül ez csupán hit kérdése, ergo értelmezhetetlen, amit írtál

  41. 40. Idegen

    „…Ha jól emlékszem ezeket a háborúkat nem a titkos háttérhatalom, hanem a legálisan megválasztott USA kormány és törvényhozás indította. …”

    Miért?

  42. „Háttérhatalom nem létezik. Léteznek viszont érdekcsoportok, akiknek ünző tevékenysége megszabja az emberiség sorsát mintegy “melléktermékként” mert nem az a cél.”

    Tibor bá

    én ezzel így egyetértek. Nekem eddig is ez volt a háttérhatalom, nem a gyíkemberek.

  43. 36: Curix:
    Én sosem mondtam ám, hogy Te konkrétan felelős lennél!

    O.V., mint vezető felelősséggel tartozik minden tettéért, akár egy igazgató, egy osztályvezető, vagy osztályfőnök, mint ahogy a gépkezelő is felelősséggel tartozik a melóhelyén a rá bízott gépért/munkáért. A felelősség, így adott tisztség vállalása azzal is jár, hogy az illető a reá bízott dolgokat/embereket illetően büntethető, ha bizonyítottan rosszul végzi a dolgát, és az adott közösség közigazgatása rendben működik (amivel azért idehaza is voltak és vannak bajok), még büntethető is cselekedeteiért, vagy épp azok elmaradásáért. Persze, lehet jönni itt is azzal, hogy bizonyos esetekben a kisembert azért is elítélik, ha rosszul nézett, míg a fehérgalléros bűnözők megvédik egymást. De miért is lehetséges ez? Mert a közösség választása (és épp aktuális odafigyelése, észjárása, egyéni érdekeltsége alapján) olyan összetételű csoportosulások alakulhatnak ki, amelyek ezt lehetővé teszik! Innen már bonyolódik a téma, de továbbra is nyomon követhető, és semmiféle titok, ismeretlen faktor/személy nincs és nem szükséges hozzá.

    Az egyén felelőssége (mindenkié) ott van a választásokon is. Amíg nem a fehérorosz mintára működik a szavazás, ezt nem lehet szőnyeg alá seperni!
    Mekkora a felelősséged, vagy az én felelősségem ebben? A saját szavazatod osztva az összes lehetséges szavazó létszámával. Kicsinykének tűnik? Tényleg az, de nem nulla.
    A felelősség megoszlik, s, ha én világosan látok egy folyamatot, és szavazótársam ezt nem akarja, vagy nem képes ugyanígy meglátni, akkor én -úgy gondolom- joggal küldöm el a p…csába, mert utólagos sápitozása a saját x/milliomood szűklátókörűségéből fakad, és nem az agyában kialakult diszfunkciók következtében kialakuló háttérhatalomnak, ill. összeesküvésnek köszönhető!

    Egyébként sztem. a legtöbb leendő politikus és már befolyásos ember az itt is olvasható némely eszmefuttatás alapján kap kedvet, hogy a jelenleginél is pofátlanabb módon kihasználja azt a közösséget, amelynek gerincét adott képességű és gondolkodású egyedek alkotják.

  44. Csongor

    a minap épp a demokrácia volt a témakör. Pont ez lenne a demokrácia lényege, amit leírsz.
    Ez azonban ma már (Svájcot meg néhány skandináv államot kivéve) nem működik.
    Nálunk pláne nem.
    A demokrácia bizonyos tudati szint alatt nem müködik, ahhoz meg kell érni.
    Ezért képtelen a közelkeleti vagy afrikai országok demokráciaként müködni de sajnos idesorolhatom Magyarországot is.
    Még nem értünk meg a demokráciára.

    A vezetöknek hatalmas szerepe van az ország életében. A vezetök erkölcsisége szent és sérthetetlen kéne legyen, mert ök poziciojuktol fogva kiemelt és nagyon fontos szerepet töltenek be. 1 embertöl függ 10 millio másik élete.
    Ma ezt leszarja mindenki….

    (rajtam, meg számon kérik, hogy miért nem hordok maszkot…..haha)

    Itt a baj Csongor.

  45. 39: Tiborbá:
    Veszélyes víz ám ez, mert a NER tökéletesen érzékeli és értékeli ezt a „lehetőséget”, s nem lennék meglepve, ha egy konkrét kormányzati kampányban, vagy O.V. politikai tevékenységében is megjelenne, mintegy kihasználva, meglovagolva az adódó lehetőséget. Még hitelessé is lehet tenni, ha egy-egy már befutott hazai konteó-pápát maguk közé vesznek, ahogyan az ilyen játszmákat már korábban is simán lejátszották (lásd pl. Hit gyülekezete kötődést, egyházak vezetőinek manipulásását pénzért és lehetőségért, a „keresztény” kampány elemeként). Van, aki máris magyarázatként használja:
    https://index.hu/kultur/2020/08/14/vidnyanszky_egy_nagy_nemzetkozi_hatterhatalom_nem_akarta_hogy_kuratoriumi_elnok_legyek/

    A hazai követők és „értelmi körök” zabálni fogják, mint a cukrot, az itt olvasható hsz-ok jelentős részéből is ez szűrhető le! Az ellenzék által adott gyatra reakciókról nem is beszélve…

  46. 47: Curix:
    Most ezzel én mit kezdjek? Legyen ez a teher az ország közösségéé!
    Olvasatomban akkor egyetértünk a felelősségben, és abban, hogy nem kell gonosz, mindannyiunkat irtani kívánó háttérhatalom, ezen én nem is vitatkoznék tovább…

    A maszkot illetően viszont megjegyezném, hogy amennyiben a biológiát vesszük alapul, a viselése nem lehet kérdéses. Tehát megint ott vagyunk, hogy alapvetően már az is probléma, ha ezt a tudás alapján evidens viselkedési mintát felnőtt embereknek tanítani kell, ill. kikényszeríteni, ahelyett, hogy magától értetődő lenne mindenki számára. Nincs kapcsolat olvasatomban a demokráciával, mert hátrányt nem okoz senki számára, és nem passzióból kérik/ajánlják.

  47. Csongor

    abszolut nem értetted meg a maszkos hasonlatomat

    – – –

    Egyébként még a poszthoz, hogy maga a „Háttérhatalom” egy nagyon rossz magyar szó a jelenségre.. Ilyen a németben és tudtommal az angolban sincs.
    Szerintem a posztban a vita egy részét ez is adja.
    Maga a háttérhatalom nem jó kifejezés. Nem adja teljesen vissza azt amiröl szó van.

  48. 50: Curix:
    „abszolut nem értetted meg a maszkos hasonlatomat”
    – Sajnálom!

  49. 28. Idegen
    Köszönöm a kitűntető figyelmedet és azt, hogy minden mondatomat cáfolni próbáltál! Nem akarok egy ilyen nagymenővel vitába keveredni, úgyhogy legyen neked igazad! Elárultad, hogy én és L.S. kommentjei csípik a szemedet, én pedig elárulom, hogy ez csöppet sem érdekel.
    Hol állítottam azt, hogy csak zsidók alkotják a háttérhatalmat?
    A példáimmal a kiemelkedő erkölcstelenséget próbáltam erzékeltetni, ami a hattérhatalom egyik ismertető jele. Az utóbbi száz évben az anyagi világ előretörése és a szellemi, erkölcsi világ hanyatlása is az ő számlájukhoz irandó. A pénzen keresztül mozgatják a szálakat.
    Egy jó tanács: Aki azt hiszi, hogy mindent tud az nem tud semmit!

  50. Csongor

    maszk viselés erkölcsi kérdés. (tekintsünk el minden mástol most)

    Orbánnak mint a modern idök legkorruptabb és legerkölcstelenebb országvezetöjének nincs erkölcsi alapja ilyen törvényt hozni és legföképp elvárni azt, hogy azt be is tartsák.
    Hansúlyozom nem JOGI alapja nincs hanem ERKÖLCSI.

    Tölem elvár olyat az országvezetö, amit maga nyomokban sem tud teljesiteni.

    Az a baj Csongor hogy ezt már alig érzékelik páran ebben az országban.

    Csak oriási közönyt és nemtörödömséget és „beleszarok” viselkedést látsz az országban.
    Hát ne csodálkozzon senki…..

    Az ilyen viselkedést amit Orbán csinál, csak egyre nagyobb elnyomással lehet fenn tartani, egyre keményebb diktatura kell hozzá. Nekünk ez kell. Ebbe az irányba haladunk.

    Szerintem így már érted…..

  51. 53: Curix:
    Az eszmefuttatásodat értem és alapvetően egyet is értek vele.
    Egyetlen ellenvetésem -továbbra is-, hogy nálam a maszkviselés nem érzelmi, vagy erkölcsi, hanem kizárólag értelmi kérdés. Teszek én rá, hogy Orbán erről mit gondol… Nem igazán befolyásol az sem, hogy mások mit gondolnak, ha viselem.

    Mindegy is, itt most valóban nem ez a téma! OV. hitelességét és erkölcsi hátterét értve egyetértünk, ez az ember rég eljátszott mindent, amit csak lehetett…

  52. „nálam a maszkviselés nem érzelmi, vagy erkölcsi, hanem kizárólag értelmi kérdés.”

    Már bocsánat de ez blödség. Ha Viktor nem hoz törvényt és a média nem csinál cirkuszt azt se tudod mi az a Covid19. Maradjunk ennyiben.

    Csongor

    hordtál eddig influenza idején maszkot? Nem?
    Akkor ez nem értelmi kérdés nálad sem. Szeretnéd annak látni de nem az. Ez törvény kérlek szépen. Ezért hordod. Az hogy te magadnak hogy relaitivizálod az már a te ügyed.

    De én direkt nem csináltam ebböl maszk hordási kérdést mert a hozzászólásomnak nem ez volt a lényege. Sajnálom ha még mindig nem érted 🙂
    Illetve érted te csak amolyan „Csongorosan” kötekedsz picit.

  53. 55: Curix:
    Kikérem magamnak! Saját nevedben beszélj, én Tiborbá oldalán tájékozódtam! 🙂

  54. 52.Hanyistók:

    Hát ez ellenérvnek elég kevés.

    „Egy jó tanács: Aki azt hiszi, hogy mindent tud az nem tud semmit!”

    Ezt a mondást gondolom, magad is figyelembe veszed(vetted) az 1. hozzászólásoddal kapcsolatban.

    „Bár teljesen hiába valónak érzem itt észérveknek a helyét ( buborék lakókkal szemben) a korábbi tapasztalatokból kiindulva, azért pár érv.”

  55. 56:

    Haha 😀 jol van most jól kivágtad magad.

  56. 55 – Curix:
    Az angol nyelvű hírporálokból én már január végén tudtam, hogy Kínából elindult a Covid-19. és ezt megosztottam a honlapom olvasóival. Én magam a helyi patikában vettem két doboz (100 db) sebész maszkot @ 50 forintért. És rémülten láttam, hogy Orbán nem reagál kellően. Feltételezésed teljesen hibás. Csongorral magán levelezésben megegyeztünk abban, hogy nekem semmi körülmények között nem szabad elhagynom a házat. Sőt, Csongor ajánlkozott, hogy helyettem elintézi azt, amire szükségem van. Te feláldoznál engem a gazdaságodért, mert hatalmas adosságod van. Én meg szarok a gazdaságodra, és nem várok Orbán Viktorra, hogy megmondja mit kell tennem. Különben a gazdaságodnak annyi, amiről a holnap utáni poszt fog szólni. Addig nézd meg mi van Japánban.

  57. Őszintén.
    A háttérhatalomban, istenben, ördögben, pokolban, szárnyas és szárnyatlan angyalokban vagy Orbánban hinni, egykutya…
    Látom nincs eladó alufóliasisak mert mindenki használja…

  58. 57. Idegen
    Nem akarok érvelni ellened, mivel úgy látom, hogy te minden témában tökéletesen otthon vagy és birtoklod a bölcsek kövét.
    Vigyázz, nehogy kiejtsd a kezedből!
    Lehet, hogy a tudásod nagy és szerteágazó, de hidd el, hogy van olyan téma amiben leiskoláználak, úgy mint egy taknyos gyereket. A sportból tudok erre példát hozni: a nagyképű, felfuvalkodott Kokót (WBO világbajnok) pár menetben kiütötte a ferihegyre egy sportáskával egyedül megérkező Chacón.
    A tárgyi tudás mellé nem árt egy kis szerénység sem.

  59. 18 H.Cs.

    Abból, hogy eleddig szinte minden alkalommal kiderült, hogy hazudnak.
    Abból, hogy a média globális szinten egyívású.
    Abból, hogy a tömegek emésztetlenül kérődzik vissza, amit nevezett globálkürtök eléjük raknak.
    Abból, hogy a világon tőkekoncentráció zajlik, ami végtére is hatalomkoncentrációba torkollik. Egyre nyilvánvalóbb, hogy mindez szervezetten, maffiaszerű módszerekkel megy végbe.

  60. 55 Curix

    „Ha Viktor nem hoz törvényt és a média nem csinál cirkuszt azt se tudod mi az a Covid19. Maradjunk ennyiben.”

    Ez jellemző rád. Az egetverő hülyeséget is szemrebbenés nélkül adod elő.
    Itt hamarabb beszéltünk a vírusról, mint OV bármit lépett volna.

    https://444.hu/2020/04/04/sajat-emberei-ebresztettek-ra-orbant-hogy-a-virus-itt-van-a-nyakunkon
    „Orbán Viktor is azok közé tartozott, akik nem tartották valószínűnek, hogy Európában is komoly járványt okozhat az új koronavírus. ”

    Komolytalan vagy. ” Maradjunk ennyiben.”

  61. 52:
    A tőke- és hatalomkoncentráció épp most feneklett meg. Nem jött össze az új világrend sem, Kína, Oroszok külön utakat járnak… Bár az igaz, hogy a hülye Trump sokat tett azért, hogy néhány nagyvállalat az általad félt útra lépjen!

    A többit bárhol, bármelyik rezsim esetére el lehet mondani, a maffiamódszerek kivételével, mert másutt -hozzánk és a hibrid ill. diktatórikus rezsimekhez képest- sokkal kifinomultabb módszerekre van szükség.

  62. 59 Tibor bá

    olyan vagy mint egy durcás kisgyerek, akinek elvették a játékát, de nem reagálok rá, ugy ahogy elsö nekifutásra akartam.
    Majd az idö beláttatja veled is, hogy életed második legnagyobb tévedésében vagy Covid ügyben. (elsö az abrupt klímaváltozás volt)

    Áldás

  63. Davos pedig egy SZOT üdülő,szivarozgatnak,gyomorkímélő vega ételeket fogyasztanak,és memoárokat mesélnek az emberiség szolgálata alatt összegyűjtött élmények mesélése közben.
    Ezek a csákányok arra vigyáznak,hogy a demens jótevők nehogy elkóboroljanak a hóban.

    https://www.google.com/search?q=davos+security+forces&tbm=isch&ved=2ahUKEwiqmaTMh6PrAhVPnqQKHfwJBeAQ2-cCegQIABAA&oq=davos+security+forces&gs_lcp=CgNpbWcQA1CqjgRY_aQEYIirBGgAcAB4AIABaogBtwSSAQM2LjGYAQCgAQGqAQtnd3Mtd2l6LWltZ8ABAQ&sclient=img&ei=GeY6X-qoGM-8kgX8k5SADg&bih=591&biw=1152&client=firefox-b-d#imgrc=b9PvKdd5V1gB2M

    Idei Davos vége dátum,másnap COVID Vuhanban. ..legalábbis a hírekben.

    Lánykori nevén SARS-coV-2

  64. 65 – Curix:
    Abrupt klímaváltozás ügyben csak fordítottam a vonatkozó véleményeket. Covid ügyben tettem jóslatokat, amiért vállalom a felelőssége, mert ezeket az elfogadott tények alapján hoztam össze.

  65. “Virág elvtárs, én tudom, hogy ideológiailag képzetlen vagyok, de tessék már megmondani, hogy ha a Cion bölcseinek jegyzőkönyve hamisítvány, akkor miért valósul meg?“

  66. 59. Tibor bá’
    Beigazolódott a sejtésem. Szerintem tedd meg ténylegesen adminnak.

  67. Részletek Petros Hassapis

    Vélemény – írásaiból

    Összeesküvés-elmélet vagy valóság?

    Emlékezzünk arra, hogy az emberiség 1% -a birtokolja a világ vagyonának az 50% -át, és 10% -a pedig a világ vagyonának 90% -át.

    * Igaz, vagy összeesküvés-elmélet, hogy az államok most hitelt magánbankároktól kölcsönöznek, és nem ugyanazok bocsátják ki a pénzt?

    * Igaz vagy összeesküvés-elmélet, hogy a magánbankárok által az államoknak (de az egyéneknek is) kölcsönadott pénz valójában nincs a saját kasszájukban, hanem azt a hitelfelvételkor számvitelileg termelik? Vagyis a kölcsönök a pénz teremtő oka, és lényegében az új pénzkibocsátás egy hitelnyújtás a bank garanciájával.

    * Igaz vagy összeesküvés-elmélet miszerint az államok szinte az összes központi bankja már nem az államokhoz tartozik, hanem magánszemélyekhez tartozik?

    * Igaz, vagy összeesküvés-elmélet amely szerint az összes bank most bekapcsolódik, egy globális pénzügyi hálózathoz, és mindent (az ingatlanokat és az embereket) feláldoznak, hogy ez a hálózat ne szakadjon meg, ami globális káoszt fog hozni? Tehát az egész emberiség rabja ennek a hálózatnak?

    * Igaz-e vagy összeesküvés-elmélet, hogy ezek a magánbankárok egyidejűleg olyan multinacionális társaságok hitelezői és részvényesei, akik csápjaikat a világ minden országába elterjesztették?

    * Igaz-e vagy összeesküvés-elmélet, hogy a fent létrehozott pénzügyi buborék a világ GDP többszöröse lett?

    * Igaz-e, vagy összeesküvés-elmélet miszerint az egész világgazdasági elit, a tőke, az áruk és a bevándorlók szabad mozgására törekszik?

    * Igaz-e vagy összeesküvés-elmélet, hogy ezt a (tőke, áruk és bevándorlók) szabad mozgását a különféle nemzeti törvények, nemzeti határok és nemzeti társadalmak akadályozzák?

    * Igaz-e vagy összeesküvés-elmélet, hogy a globális gazdasági elit ezeket az akadályokat a Nyílt Határok propaganda útján akarja legyőzni?

    * Igaz-e vagy összeesküvés-elmélet, hogy azokat, akik ellenzik ezt a neoliberális nézőpontot, és akik meg akarják őrizni nemzeti társadalmaik autonómiáját, ezeréves történelmüket, vallásukat és kultúrájukat, a globalisták és az alázatos finanszírozottaik megbélyegzik őket, mint reaktívok, mint konzervatívok, és ami még rosszabb, mint a fasiszták mint nacionalisták, vagy összeesküvés-elmélet hívők.

    A fenti tények közül melyik valóban összeesküvés-elmélet?

    A mai „szörnyek kora” tehát eltakarja a dolgokat, és azoknak a tervét szolgálja, akiknek hatalma van a fejlemények irányítására, nem pedig a hétköznapi állampolgároknak, akik az intézmények miatt semmit sem tudnak ellenőrizni.
    Sajnos azok akik látják, hogy mi történik a függöny mögött és hová vezetik a dolgokat, azzal vádolják, hogy összeesküvés-elmélethívők, de ők az egyetlenek, akik tudják, mi történik valójában.

    http://hasapispetros.gr/2020/06/23/%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%ae-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/

  68. Ez rávilágít a nem létező háttérhatalom működésének egyik aspektusára is: egy önzetlennek tűnő (lehet, hogy tényleg annak is indult) szívességért idővel kérhetnek viszonzást (burkoltan vagy direkt). Ami mondjuk lehet, csak annyi, hogy háttér beszélgetések során elérjék, hogy egy nekik nem tetsző véleményt elhallgattassanak egy média felületen (ez lehet egy blog oldal is akár). Minél nagyobb hal valaki, annál nagyobb szívességet tud adni, és elvárni.

  69. Tibor bá’ által feldobott téma valódiságára a legjobb példa Curix által a 11. hsz alatt említett Elon Musk.
    Tényleg azt hiszi valaki, hogy csak azért mert van pénze, egy napon megjelenik az illetékes USA kormányhivatalnál, hogy kezitcsókolom, fel szeretnék lőni pár száz műholdat a világűrbe, teccsék már engedélyt adni. És aztán másnap jön az aprobáció. Persze, hogyne. Közben még meg is dicsérik, hogy milyen fasza gyerek, hogy még a gigászi pénzekkel rendelkező NASA-t is megelőzte (leégette).
    Magán emberként – legyek bár milyen gazdag is – az USA területéről biztos még egy nyamvadt civil műholdat sem lőhetnék fel, ha nem az ők kutyája kölyke lennék. Az is igaz, ha nem az ők kutyája kölyke lennék, akkor nem is lenne annyi pénzem amivel egy műholdat fel lehet lőni.

  70. Attól, hogy nincs egységes háttérhatalom, attól még mi nem lélegezhetünk fel, mert a nagy sakkjátszmákban mi vagyunk a parasztok 🙂

  71. 73 Intuitív

    Sőt mi már a le is vagyunk véve a sakktábláról..

  72. 68: Gyurma:
    Ez nem összeesküvés, hanem nyílt titok. Pont ezt hiányolom a többi konspirációnál, mert aminek van alapja, hamar kiderül, s minél inkább próbálják elrejteni, annál nyilvánvalóbbá válik. Ilyen szempontból ez nem jó példa. A kérdést inkább úgy kellene feltenned, hogy „miért hagytuk, hogy így legyen”?!

    72: Tanuló:
    E.Musk életútját áttanulmányoztam a wikipedia alapján.
    Nem találok olyan hátteret vagy mozzanatot, ahol kapcsolatba tudnám hozni örökösödés, ill. bármilyen más esemény alapján különleges érdekkörökkel…
    Légy szíves, fejtsd ki nekem egyértelműen, hogy Elon Musk hol és hogyan kapcsolódik a „háttérhatalom” köreihez, ami nem a saját meggazdagodásán át vezethető le!
    Megjegyzem, hogy a korábbi kérdésemre, amit Gattyán György példáján keresztül tettem fel sem kaptam választ.

    Ha meg tudtok győzni ezen példák alapján, hajlandó vagyok változtatni az álláspontomon! Ha viszont nincs ellenőrizhető, egyértelmű információ erről, akkor zárjuk le ezt a vitát, mert értelmetlen folytatni.

    Vegyétek észre, hogy apróbb érdekkörök is elégségesek ahhoz, hogy megkeserítsék az életünket és tönkre tegyék a társadalmunkat (ha a többség hagyja és lemond róla)!

  73. Ez a háttérhatalom dolog még akkor volt misztikus amikor nem volt internet tömegesen, és én például még akkor olvastam a Leleplező magazint ami sokat foglalkozott a háttérhatalommal.Drábik János is sokat írt. Akkoriban még jó olvasmánynak tűnt, de ma már nem tudom megvan e még ez a magazin és idő sincs rá olvasni.Valahogy elég gyakran címkéztek a 3-ik világháború kirobbantásáról, de ma már nem tudom hogy ez inkább olvasottságnövelő technika volt e a részükről.
    Abban a formában valóban nem létezik a háttérhatalom.Politikai érdekek vannak,pl mutatott egy cseh nőt akinek nyomdája volt és nagyon gazdag volt , majd lekapcsolták mert túl sokat keresett.De ez nem a háttérhatalom hanem pénzügyi érdekek.

  74. Egyes vélekedések szerint, az un. Háttérhatalom abból a pár bankárdinasztiából áll, akik ’13-ban megszerezték maguknak a pénzkibocsátás jogát. Övék a FED, amin- és persze a „nemzeti” bankokon keresztül uralják és irányítják a világ pénzrendszerét. Röviden, tömören ez a helyzet. Aki hitelez, annál a hatalom.
    Bővebben: http://mek.niif.hu/06800/06897/html/0303.htm

  75. 77: B.h.élek!:
    Köztudott, lehet lépni ellene… Folyamatban van a dollár „szentségtelenítése”.

    JFK-n kívül eddig senki sem próbált nekik menni, mert ügyesen érdekeltté tették a másik felet/feleket, pedig egyébként ledönthető ez a „rendszer” is. Szegény Kennedy túl sok vasat tartott a tűzben egyszerre…

    Lehet építeni új királyságokat, de a királyság csak királyság marad, nekünk sok hasznunk nem származik belőle akkor sem, ha a nevünkben történik a „változás” (esetleg kicserélődnek a nevek a konspirációs weboldalakon, ebben a tekintetben demokráciáról szóló hsz-ában Curix fején találta a szöget).

  76. 78. H.Cs,
    No, látod, igazad van! Ezzel elismered a nemlétező Háttérhatalom létezését? Őrület. 🙂

  77. 79: B.h.élek!:
    Definíciós problémák vannak, ami megnehezíti az értelmes kommunikációt és lehetetlenné teszi a célzott cselekvést. Fenti példában épp nevén nevezted a gyereket, így nem vitatható a felvetésed.

    Ugyanakkor ahelyett, hogy ezt elismernéd, győzelmet kiáltasz, s csak azért is nyomod a sódert (tovább használod tévesen a „háttérhatalom” kifejezést, a pl. nagyhatalmú csoport helyett).
    Ám legyen! De így egymással nem tudunk beszélni…

    A vita kiindulópontja az volt, hogy a „háttérhatalom” érdekében kiirtanak bennünket. Ebben a konkrét kérdéskörben pedig semmivel sem vagy/vagytok beljebb!

    Ha pl. a sóderezés és kattintásvadászat helyett ezek a konspirációs oldalak előállnának valamilyen ötlettel, amit konkrétan kipróbálhatnánk, más lenne a gyerek fekvése. Kiderülhetne az is, vajon tényleg rögtön lekapcsolnák -e őket, esetleg egy másik érdekcsoport -fantáziát látva benne- még mellé is állna? Kizártnak tartom, hogy a Facebookos időkben ne lehetne bármilyen fa…ságra könnyen rávenni nagyobb embercsoportokat. Csak ne a hülyeség mentén szerveződjön az ötlet, mert úgy értelmetlen és felesleges!

  78. Elolvastam a cikket és a hozzászólásokat.

    Nos, én továbbra is Tibor bá’-val értek egyet 100%-ban.

    Képzeljük el, hogy minden országban vannak tőkés, gazdag, hatalommal rendelkező emberek, esetleg kisebb elszigetelt csoportokban.
    Oroszországban USÁban, Németországban, stb. mindenhol. Az érdekük, a minél több pénz és hatalom elérése.
    Ők gyakorlatilag egymás ellenségei. Néha talán együttműködnek egy-egy piac felosztásában egy-egy választás befolyásolásában egy-egy nekik kedvező törvény kisajtolásában, de nem több! Mivel minden ember egy egyedi önző lény, és főleg akik ilyen magas pozícióba jutottak, hipergazdagok lettek, különösen igaz, hogy mindenkin átgázolnak, ezálat -> ellenségei egymásnak!
    Ez a lényeg!, pl. egy kínai milliárdos nem feltétlen érdekelt az EU létszám csökkentésében és a minket sújtó migránsáradatban. Ő csak a saját érdekeit nézi akár globálisan is.
    Azt feltételezni, hogy ezek összefognak, ez képtelenség,,,, mese kategória.
    Az orosz milliárdos az amerikaival,,,, hogy? minek? TELJESEN ELLENTÉTES az érdekük szinte mindenben!

    Az is érdekes ( amire Tibor bá’ is utalt ), hogy a háttérhatalomra aggatott célok, biztosan nem a céljaik, mégha máshogy is gondolkoznak és mások az információforrásaik. pl. migránsáradattal tönkretenni az EU gazdaságát, népességét, ugyanmár… a legjobb piacét? Mit szolnak ehhez a háttérhatalomban helyet foglaló német milliárdosok (már biztos kivonták az összes befektetésüket Németországból,,, persze…. mind egy szálig ,,, és mégis hová?)

    Számtalan példát lehetne még sorolni….

    Szerintem ez a háttérhatalom-összesküvéselmélet a magukat okosnak gondoló, de egyszerű tanulatlan, buta emberek VALLÁSA ! Azt is mondhatnám a terjesztő médiumáról elnevezve, hogy Facebook vallás! (én sosem facebookozom 🙂 )
    Igen ez egy modern vallás, aminek alapja a hit! Amíg ezen rágódtok, nem foglalkoztok sokkal fontosabb dolgokkat…

  79. Fiúk, ha már ennyire feszegetjük a dolgokat, és annyira a kulisszák mögé akarnánk látni a csoport személyes kilétét illetően, hadd helyezném el én is szerény észrevételem apró kavicsát a témában felhozott véleményhegyek aljában:
    Bizonyos értelemben vett héttérhatalom van , létezik, és egyáltalán nem bujkál!
    Él és virul, irodái, kirendeltségei megtalálhatóak teljesen nyiltan és törvényesen a világ számos országában, recruiting centerei vannak, és a jónép kezét-lábát törné, hogy bekerülne munkatársaik, ügynökeik sorába.
    Három, világhirnévre, afféle márkanévre feltornázott nagybetüs neve világszerte közismert, a nép félő tisztelettel néz reájuk, mert mindenre, az égvilágon mindenre és az ellenkezőjére is képesek, és nem mindig, sőt szinte soha gyikosságok által, már régóta szinte nincs is szükségük ilyesmire.
    Egyetlen egy , ámde alapvető fontosságú valami különbözteti meg őket a világ összes többi hasonló szervezetétől, valami unikum, egy soha máshol nem létező valami:
    SAJÁT, ÖNÁLLÓ és korlátlan pénzforrással rendelkező, ergo mindentől és mindenkitől, azaz istentől és királytól független szervezet, a klasszikus farok csóválja a kutyát esete.
    Nos, ŐK az igazi háttérhatalom, már nem is annyira háttér, és már nem is annyira titkos.

  80. 81. szalma
    Remek a meglátásod. A különböző érdekcsoportoknak sokféle, és persze nem mindig egyező céljaik vannak, ez természetes,ennélfogva logikus, hogy néha akár egymás ellen is dolgoznak.
    Azt tudtad-e, hogy amennyiben elég nagy és gazdag vagy, bizonyos esetekben kibérelheted ama hárombetüs cég ” szakembereit” ?
    Minden problémát megoldanak, Ezt finom, iskolázott kifejezéssel ” tanácsadásnak” nevezik úri berkekben…

  81. Re:84
    Nem kell ennyire homályosan fogalmaznod, írd le a tanácsadó cég nevét, csinálunk nekik némi reklámot… 🙂

  82. 81-82 Egyetértek, ez a hattérhatalomban való vakhit nagyon káros. A dolgokat nem lehet így leegyszerűsíteni, hogy van egy közös ellenség ami minden rosszért felelős.

  83. A CIA az. Mindenki tudja.

    81. szalma

    Aha, hát a leggazdabbak közös érdeke az hogy éljenek elsősorban. Ezt veszélyezteti a klímaváltozás , annak meg a túlnépesedés az egyik oka.
    Tanulatlan okoskodók hite? Aha! Mondod te, aki még a nemzetállami érdekszferak szintjén gondolkodik.

  84. 87 – A CIA az. ???

    Szerintem a FED-ről írt Bálint.
    (Ahol a pénz, ott a hatalom. Vagy: Akinél a pénz, az diktál.)

  85. A háttérhatalom felismereséhez fel kell ismernünk a jelenlegi világunk leghatalmasabbá tett mozgató rugóját: a pénzt. Amióta a klasszikus vallásokat háttérbe szoritották és a pénzt helyezték a képzeletbeli oltárra, azóta szarban van a világ. Ebbe a növekedesi kényszeres, kapzsiság vezérelt pénzuralmi rendszerbe kódolva van az összeomlás, bukás. Mindent tönkretesz a természeti erőforrásoktól kezdve az emberi kapcsolatokig. Akik ezt a rendszert létrehoztak és gőzerővel működtetik, na ők a háttérhatalom! Egy módon lehet korlatozni és kiiktatni őket: el kell kerülni a háttérhatalom “templomát” a BANK-okat, amennyire lehet. Ennek a láthatatlan erőnek a nagyon is élő képviselői és szekér tolói nap mint nap a birodalmuk bővitésén fáradoznak. Ebbéli igyekezetükben semmi sem tudja őket meggátolni – egyenlőre!

  86. 89. Hanyistók
    „Ennek a láthatatlan erőnek a nagyon is élő képviselői és szekér tolói nap mint nap a birodalmuk bővítésén fáradoznak.”

    A covid – 19-től van egy üzenet számukra is:

    Láttál e halotti leplet zsebekkel?
    Minden itt marad!

    Ενσωματωμένη εικόνα

  87. 91. L.S.
    “ Láttál e halotti leplet zsebekkel?
    Minden itt marad!”
    Nem is a halotti lepel zsebébe tömködik a “láthatatlanok” a vagyont. Kinevelik a következő generációt és az átadott, mocskos módon (kamatos kamat és társai) megszerzett vagyon még több lehetőséget biztosít nekik a birodalmuk terjeszkedéséhez.

  88. A vallás globális visszaszorulása – ha egyáltalán ez igaz – a világ modernebbik részén igaz. ……a szekularizáció nem oka a jelen globális problémáknak.
    A tőke és a bankok az eddig elért eredményes fejlődés fő motorjai, a tudományos kutatások mellett.
    A tőke a bankok és a pénz szinte monopolisztikus világuralma azonban valóban hátrányos kártékony jelenségeknek is forrása.
    Amikor a személyeket kilóra adják veszik, akkor az ember joggal elborzad hova jutottunk. Svájcifrank hitelezés, többmilliós jövedelemmel bíró focisták, akik egész szezonban egyszer sem lépnek pályára, tömeges kilakoltatások, ezek is a tőkeuralom kárai, de ha több példád van ne titkold !
    Egymillió milliárdos és a egymilliárd nyomorgó.

  89. Tibor bá nem tudom hogy a cion bölcseinek jegyzőkönyveit olvastad-e, de azért annyi érdekesség csak van benne, hogy a benne leírtakat és az elmúlt kb. 150 évet összevetve kísértetiesen nagy az egyezés a megtörtént társadalmi változások és folyamatok tükrében. Mind a mai napig …
    Nem azt mondom hogy nincs ráhatásunk a történésekre, sőt igenis van,és jó lenne ha minnél több ember tudatában lenne, hogy igenis nagyobb hatása is van, mint amit el mer magáról képzelni.
    De azért ne mondjad már hogy csak ahogy esik úgy suppan működik a világ. Ahogy az egyénben is vannak kisebb nagyobb rejtett hátsó szándékok, úgy igaz ez a társadalomra is, pláne a globalizált világban. Globalizált hátsó szándékok.
    Amint lent úgy fent.

  90. Nyilván ami most zajlik, ez tesztüzem. Fogyasztáscsökkentést akarnak.
    A kisebb fogyasztást tesztelik, a környezetterhelés viszonylatát, etc.
    El lehet ezzel játszani, de akkor is kevesebb felhasználó, kevesebb terhelés.
    Ezzel nem tud senki vitatkozni, mert egyszerű, mint a faék.

    Ne legyenek illúziók.

  91. 75. Horváth Csongor

    „72. Tanuló:
    E.Musk életútját áttanulmányoztam a wikipedia alapján.
    Nem találok olyan hátteret vagy mozzanatot, ahol kapcsolatba tudnám hozni örökösödés, ill. bármilyen más esemény alapján különleges érdekkörökkel…”

    Nézze meg a mikrochipek emberi agyba történő beültetésének bejelentését (VIDEO)

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=DVvmgjBL74w&feature=emb_logo

    Elon Musk, a SpaceX alapítója és a Tesla vezérigazgatója olyan ambiciózus ötleteiről ismert, amelyek teljesen megváltoztathatják az emberiség jövőjét.
    Megalapította a Neuralink céget, amely egy új generációs agy-gép interfészt fejleszt, amely egy napon megoldhatja az agyhoz kapcsolódó különféle problémákat.
    Beleértve a végtagok működésének helyreállítását, a memóriavesztés megoldását, sőt olyan problémák kezelését, mint a depresszió és a függőség az AGY CHIP-implantátumán keresztül.
    Musk kezdetben az idegi interfész orvosi oldalára kíván összpontosítani, például megbénult egyének mobilitási problémáinak megoldására.
    Végül csapatának a célja a „szimbiózis” elérése a mesterséges intelligenciával (AI). A Neuralink „sok agy- és gerincsérülést fog megoldani, és a végeredmény szempontjából szükséges AI együttélés” – mondta Musk.

    Ezt mondja a MUSK.

    De gondoljuk csak, ezzel a chippel az emberi agy és tudat lényegében összekapcsolódik majd egy mesterséges intelligencia-központtal, amely ahogy reméli uralni fogja a bolygót.
    Így képesek lesznek mindenkinek nemcsak utasításokat adni, hanem bemondani, hogy mit várnak tőlük mit kívánjanak számukra és spontán módon ezt az emberek megtegyék, mivel ezt saját döntésüknek fogják tekinteni.
    Bill Gates chipje cicajáték és a gyerekek homokozó játéka Musk chipje előtt.

    Παρακολουθήστε την ανακοίνωση εμφύτευσης μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο (ΒΙΝΤΕΟ)

  92. Ma a leggazdagabb hét embernek van akkora vagyona, mint a szegényebbik 50%-nak. Ezzel arányos a hatalmuk is. Ők dönthetik el, hogy mit csináljon a pénzük. Azt feltételezni, hogy nincsenek terveik a világ átalakítására, aminek a megvalósításán dolgoznak is, hallatlan naivitás.

    Arról nem beszélve, hogy pl. a szabadkőművesek 100 évnél régebbi jegyzőkönyvei a levéltárakban elérhetők és kutathatók, és egyértelmű belőlük, hogy lényeges hatással voltak a történelem alakulására. Miért feltételeznénk, hogy most nincsenek ilyen csoportok, akár ők, akár mások? Különösen, hogy vannak köztük, akik egészen nyíltan csinálják az egészet – pl. a Nyílt Társadalom Alapítvány.

    Nem azt mondom, hogy a világon mindent „ők” irányítanak, és hogy mindent a legapróbb részletekig elterveznek és kontrollálnak. Még azt sem, hogy a világ gazdagjai egy emberként, egy akarattal dolgoznának valami koherens terven. Csak azt mondom, hogy elég nyilvánvaló, hogy elég szűk csoportok kezében sosem látott hatalom összpontosul, és használják is.

  93. ALBERT PIKE
    1859 és 1871 között ő dolgozta ki a jövőben kirobbantandó három világháború katonai stratégiáját, amelyre három forradalommal párhuzamosan kerülne sor, és amely világháborúk végül is lehetővé tennék, hogy a 20. század végére az Illuminatusok elérjék céljukat, a világ feletti hegemónia megszerzését és a világ egy központból történő irányításának a létrehozását. Természetesen 33.szintű szabadkőműves volt, a Skót Rítushoz tartozott.
    Albert Pike saját megfogalmazása abból a Mazzinihoz írott levélből, amely a mai napig megtalálható a londoni British Museum Library-ben a katalogizált levelek között:

    „A szabadjára engedett nihilisták és ateisták segítségével olyan félelmetes társadalmi kataklizmát provokálunk, amely szörnyűségében meg fogja mutatni a nemzeteknek az abszolút ateizmus, a barbárság, és a legvéresebb felfordulás hatékonyságát. A polgárok ekkor mindenütt rákényszerülnek, hogy védelmezzék önmagukat a forradalmárok kisebbsége ellen, és meg fogják semmisíteni a civilizáció lerombolóit. A többség, amelynek istenhívő szelleme ettől kezdve iránytű nélkül marad, kiábrándul a kereszténységből. Ezek a kiábrándult keresztények – vágyódva egy ideálért, de nem tudva hová forduljanak imádatukkal – el fogják fogadni az igazi fényt a tiszta luciferi doktrina egyetemes megnyilvánulásán keresztül, amely ekkor végre széles körben ismertté válik. Ez a megvilágosodás annak az általános mozgalomnak lesz az eredménye, amely a kereszténység és az ateizmus lerombolását vagy elpusztítását fogja követni, amelyek egyidejűleg lesznek legyőzve és megsemmisítve.”

    Az I. VILÁGHÁBORÚ
    Az első világháborút azért kell megszervezni, hogy az illuminátusok megdöntsék a Romanov dinasztia hatalmát Oroszországban és ebben az országban kipróbálják a hatalom monopolizálásának egy új rendszerét, az ateista kommunizmust. Egy ilyen háborúhoz szükséges volt konfliktus kirobbantására a brit és a német birodalom között.
    A háború után megszilárdult kommunista rendszer aztán felhasználható további kormányok megdöntésére és az illuminátus hegemónia kibővítésére.

    A II. VILÁGHÁBORÚ
    A második világháború kirobbantásához a fasizmus és a politikai cionizmus ellentéteit kell kihasználni. Ennek a háborúnak meg kell semmisítenie a fasizmust, illetve a nácizmust és el kell vezetnie Izrael állam létesítéséhez Palesztinában. A második világháború alatt a nemzetközi kommunizmust meg kell erősíteni, hogy alkalmas legyen a világ sakkban tartására.

    A III. VILÁGHÁBORÚ
    A harmadik világháborúra azért kerülne sor, hogy megoldja a politikai cionizmus és az iszlám világ közötti konfliktust. A két oldal kölcsönösen kimerítené egymást, és ez előkészítené a háttérerők illuminátus világközpontjának az átfogó és teljes hatalomátvételét.

    1871. augusztus 15-én Pike azt mondta Mazzininak, hogy a harmadik világháborút követően sor kerül a világtörténelem legnagyobb horderejű változására.

  94. 98 – 99:
    Az természetes, hogy hatalmas pénzzel rendelkező csoportoknak vannak terveik az egész világra vonatkoztatva, és ennek érdekében lépnek is. Viszont a tapasztalat azt mutatja, hogy a tervezés és a kivitelezés között csak enyhe korreláció van. Egy háborút ki lehet robbantani, de hogy mi lesz a vége azt egyedül az isten tudja, ha van ilyen.

  95. 99 barba
    Ha ezt elhiszed, hogy a világháborúk kora előtt, a még ki sem bontakozott szituációk ismerete nélkül bárki megjósolhatta az általad felsorolt konkrét történelmi fordulatokat és eseményeket, akkor nem tudom mint mondjak…
    A valóságban meg inkább igaz az a bölcsesség, amit nemrég olvastam:
    „minden haditerv a csata első öt percéig tart… Aztán onnantól már a kívülállók számára is nyilvánvaló és könnyen megérthető stratégiai célok mentén megy az improvizáció, és az dönt, ki jobb ebben…”

  96. 99,barba
    Nem életszerú a szöveg.
    Nem tudom mikor irhatta Pike az általad idézett levelet, de olyan kifejezéseket használ a különféle izmusoknál, amelyek az ő korában még meg sem fogalmazódtak, benne sem voltak a közbeszédben.
    Fasizmus, nácizmus, cionizmus, mindannyi fogalom azon időkben még a jövö zenéje…

  97. A téma egy másik poszt kapcsán merült fel, de ide írok, mert ez az poszt, ahol ennek az általam nem hitt, de azért sokak által vélelmezett összeesküvés témának helye lehet (és mivel egybevág a poszt témájával, gyanítom Tibor bá’, innen nem vág ki, mint korábban máshonnan).

    Szóval:
    Az aktuális vírusvita kapcsán írja Kalotaszegi egy másik posztban:
    „A világ átalakítása folyik”.

    Egyesek szerint ez nem vitás. A létező, de közelről sem annyira veszélyes vírus leple alatt valami nagy disznóságot akarnak megcsinálni. Nem, nem népességcsökkentés, vagy valami hasonló. Inkább a tömegek ellenőrzésének bevezetés folyik.
    Véletlen lenne a Elon Musk égi vonatainak a megjelenése, vagy az 5G mostani indítása. Musk féle műholdak például négyzetrács szerűen szét lesznek terítve az űrben a föld felett, hogy nem lesz a földön egy olyan hely amit el ne érnének a sugárzásukkal. Persze az ürügy az, hogy mindenkinek legyen internet elérhetősége, mert lám a szegény beduinok, meg a mongol pásztorok ott a Góbi sivatagban hogy szenvednek a virtuális tér hiányától. És persze mindezt ingyért a jószívű kapitalistáktól. A valóág sokak szerint sokkal inkább az, hogy ha egyszer sikerül valami állandó jeladót aplikálni az emberbe, akkor ezek a technikai eszközök nagy szerephez jutnak az azonnali adatátvitelben.

    És az véletlen lenne, hogy pont most akarnak demokráciát exportálni Belorusziába? Ezzel lezárva Oroszország nyugati bekerítését. Szerencsénkre ez nem sikerült egyelőre. Igaz megvan az eredménye annak, hogy az oroszok betették a lábukat a demokráciaexport masina kerekei közé. Bosszúból ugrik az Északi áramlat II. és lehet, hogy az I.-es sem fog gázt szállítani a büntetés okán.
    Nagyon készül valami. Egymástól eltérő, de valóságban összefüggő események bontakoznak ki.
    Sokkal komplexebb, mint, hogy mi átlag emberek ezt átlátnánk. Túl sok az egybeeső nagy dolog, ahhoz, hogy ez véletlen lenne (az esőernyő felnyitás most nem áll). Sokak szerint Kína-USA a kulcsszó. De nem mint ellenségek.

    És milyen jól fel van építve ez a vírustörténet is!
    1. Hivatalosan nincs korlátozva a szabad mozgás (helyben még ez igaz is) de a valóságban nem mehetsz külföldre, mert ha igen akkor két hét karantén és ugrik a munkahely. Így „önkéntes” alapon ülünk a seggünkön (én már lassan 1 éve nem jártam Erdélyben).
    2. Hordjál maszkot! Nem magadért, hanem más egészségének megóvása miatt. Persze meg van a szabad akaratod, hogy ne hordjad, de akkor egy büdös önző vagy. Így marad az „önkéntes” maszkhordás, mivel nem akarunk büdös önzőknek látszani.
    3. Ha esetleg nem értesz egyet a megszorításokkal, nem tudsz ellenük tüntetni. Persze szabad a gyülekezés (egyelőre), de minek tüntess, és hogyan? Ha kimész az utcára kinyilvánítva, hogy nem értesz egyet az intézkedésekel, le sem szarnak. Ha erősebb módszerhez folyamodna a tömeg, mondjuk sztrájk, akkor pont a nemlétező háttérhatalom elérni kívánt célját – vagyis a gazdaság bereccsentését – támogatnád. 22-es csapdája. Így nem tüntetsz, mert nincs nagy értelme.
    És hosszan lehetne sorolni a sátánian ravasz felépítését ennek a nagy vírusrettegtetésnek.

    Sokak szerint a társadalom mérnökösködés megindításának és levezénylésének első körben a klímát (lásd szegény fogyatékos Grétácska felfuttatását) akarták paravánnak használni, de valamiért elvetették a „nagyok”(lásd szegény fogyatékos Grétácska ejtését). Valakik úgy döntöttek, hogy a vírus gyorsabb a cél eléréséhez, mint éveket várni a klíma esetleges változására.

  98. Re:103
    Gréta azért lett ejtve, mert nem váltotta be a reményeket(kicsi volt a szabályzó jel, nem változott az output).
    A vírus már az erősebb módszer az akarat elérésére(nagyobb szabályzó jel, változik az output, de vannak negatív visszacsatolások-lásd vírusellenesek).
    Lista végén a totális atomháború lenne(baltát vágunk a PLC-be), de ez már túl erős, ezért addig próbálják túllicitálni a módszereket, amíg ki nem csikarják az akaratukat(minden negatív visszacsatolást kiszedünk – vírusellenesek sitten ülnek)

    Azonban van egy apró problémája az egyre durvább beavatkozásoknak, hogy a kontrollált szabályzás kicsúszhat a kézből, ergo a fegyver maguk ellen is elsülhet.
    (Tipikus folyamat szabályzás probléma, külön matematikai apparátja van ezeknek a folyamatoknak, üdvözlöm innen is az automatikás mérnököket. 🙂 )

    Nem olyan egyszerű a társadalom mérnökösködés, mint ahogy azt sok konteós gondolja… 🙂

  99. 104. Dajtás
    Dehogynem egyszerű a mérnökösködés.
    A jelszó a FÉLELEM. Ez mindig bejött. Lásd kommunizmus.
    Megfélemlítik az egyént (pl. tagadókat elintézik). Megfélemlítik a társadalmat, mondjuk egy túldimenzionált vírusjárvánnyal.
    Aki nem fél attól ők félnek. Tudjátok akkor roppant meg az egyik nagy társadalmi kísérlet, amikor valaki azt mondta: „Ne féljetek!”.
    Persze abban is igazad van, hogy nem egyszerű a táradalommérnököslödés. Az embert nem lehet 100%-ig kiszámítani. Ezért is kellene valami helyettesítő, mondjuk robotok. Addig pedig marad a totális megfigyelésre való törekvés.

  100. 104. dajtás
    Gréta által felkelteni próbált hiszti azért sem működött, mert per pillanat a nagy tömegek nem tapasztalják a klímaváltozást a bőrükön. Idén pédául azt tapasztalták, hogy jó nyár volt (gyerekkoromban volt ilyen), termés rendben, víz is van bőven (pl. parkok füvei nyár végének megfelelően még nem szárazak).
    Legtöbben, legfeljebb a hírekben hallják, hogy ilyen olyan nagy meleg van valahol, ahol korábban nem volt. Például Szibériában éppen aktuálisan sosem volt meleg van. Mondják a nagyokosok.
    És ezzel is hazudnak, mert az Oroszok már jelezték, hogy bocsika, ennél melegebb volt az 1910-es években. És nem lett világvége annak folyományaként, ahogy most sem lesz. Érdekes, hogy mindig olyan helyekre hívatkozik a média, ahová ember el nem juthat és komunikáció is alig akad, hogy az ottanika kikérjék maguknak, ha éppen hazudoznak róluk vagy környezetükről (mint például Románia esetében, hogy bedöglött az egészségügyi ellátás a sok COV-os miatt).

    Egy csómó hazugsággal tömik a népek fejét.
    Pl.:
    – Amazonia a föld tüdeje. Lófaxt, az ott megtermelt oxigén 90%-a helyben hasznosul, mert akkor és olyan gyors az ottani ökoszisztéma anyagcseréje. De nem baj, az a fontos, hogy a nép így tudja. A témával foglalkozó tudosok szerint az oxigén nagy részét az oceánok adják, illetve a kanadai és szibériai esőerdők. Amazonia írtása „csak”az ottani hihetetlenül nagy biódiverzitás eltünését eredményezi (ami önmagában nagy baj lenne, de nem a klímára és oxigénkibocsátásra nézve), a föld oxigénszintjét nem.
    – Soha nem volt ekkora erődtűz Ausztráliában mint idén (rikoltotta amédia). Lófaxt. A 70-es években megesett bozottűz 10x nagyobb területet érintett mint az idei (ezt ha jól emlékszem Tibor bá’ is írta volt).
    – Mindelolvad a sarki jég! Persze a tengerek felszínén lévő jég, aminek a kiterjedése különböző ciklusok szerint nő vagy csökken (volt olyan 150 éve is, hogy az északnyugati átjáró hajózható volt). Egyébként, ahogy az ELTE tanszékvezető őkológus profeszora mondta a tavasszal egy Kosstuhrádiós műsorban, az Anktartisz több kilóméter vastag kontinentális jégtakarójának elolvadásához 2-3 ezer év kellene, úgy, hogy nappal +20 C° fok éri a felszínét.
    De a lényeg, hogy olvad a sarki jégtakaró. Ami igaz, de csak részben.
    – Az oxigénre visszatérve.
    Jaj, ha kivágjuk az esőerdőket, nem lesz oxigén. Az említett adásban elhangzott egy szintén meghívott tudós szájából, hogy annyi oxigén van per pillanat a légkörben, hogy ha leállna minden oxigénkibocsátás, akkor is több ezer évig meglenne a földi élethez szükséges oxigénmennyiség.

  101. Hogy ne trolkodjuk szét Tibror bá’ COV-idos posztját a nemlétező összeesküvések kapcsán a mondandómat, ide – a megfelelő poszt alá – teszem be.

    Vagyis az USA választások kapcsán bekövetkezett demokrata kilövésszerű emelkedése több mint gyanús.
    Az alábbi cikkben lévő grafikonokból a machináció valószínűsége jól lejön:
    https://www.paulcraigroberts.org/2020/11/04/a-stolen-election/
    És ha ezt megcsinálták a demcsik, akkor az nem egy napos project volt.

  102. 107: Ebből két dolog következhet:

    1. Mégsem igaz a feltételezésem, hogy a fontos dolgok a háttérben dőlnek el, és igazából mindkét oldal a háttérhatalom zsebében van,

    vagy

    2. Igazán nagy stiklikről kell most elvonni a figyelmet, amihez nagyon drámai és hiteles színielőadást kell csinálni. Esetleg most kell kirobbantani a polgárháborút, amihez kiváló eszköz a pofátlan és alig leplezett választási csalás.

  103. 107 – 108:
    Ne éljétek bele magatokat ezekbe a ferde és szélsőséges elképzelésekbe.

  104. 109.
    Miért Tibor bá, szerinted egy esetleges csalás az a véletlen műve?
    Még nem bizonyított a csalás, de ha bizonyított lesz, akkor az mögött valakik vannak!
    Soha nem mondtam azt, hogy van egy globális szuperstruktúra a háttérben. Inkább azt gondolom, hogy országokon belül vannak érdekcsoportok akik a céljaik elérése érdekében konspirálnak (hogy mást ne mondjak, itt Magyarországon is vannnak személyek akik folyamatosan, láncban nyernek a pályázatokon – azt is megbeszélik valahol).

    Az USA esetében van a „nemzeti” elit és van aki az USA-t részvénytársaság szintjén kezeli, ezek lennének szerintem a „globalista” elit. Most per pillanat ennek a két érdekcsoportnak a harcának vagyunk a tanúi. Szerintem.

  105. 110 valahol ott lehet az igazság.
    Elég jól dokumentáltan létezik egy globalista elit, elég komoly befolyással. Ami nem jelenti azt, hogy mindenki a zsebükben van, vagy hogymindent apróra el tudnának tervezni és hiba nélkül végrehajtani.

  106. 108. Ábel
    A 2es pont ssjnos elképzelhető.
    Már ‘beszélnek’ zavargások lehetőségéről egy esetleges választási csalás esetén.?

  107. Mikor én kint éltem, a magyar „ügyeskedők” a hurrikánra vártak, hogy majd mennek boltokat fosztogatni az alsóvárosba. A hurikán megjött, de az boltoknál minden második autó rendőrségi volt, ezért hazamentek. 🙂
    Ezek „zavargók”, most Trumpra várnak, hogy boltokat fosztogassanak. Aztán majd jön a Nemzeti Gárda, párat agyonlőnek közülük és akkor hazakullognak.
    Nem lesz semmiféle polgárháború, csak egy kis szokásos amerikás zavargás.

  108. 113: Na persze, a magyar ügyeskedők! Azok a BLM fosztogatók is látványosan színmagyarok voltak, akiket az elmúlt félév videóin láttunk. Árpád apánk, és a híres fekete ősmagyar törzs.

  109. 113.

    “Mikor én kint éltem, a magyar “ügyeskedők” a hurrikánra vártak, hogy majd mennek boltokat fosztogatni az alsóvárosba. A hurikán megjött, de az boltoknál minden második autó rendőrségi volt, ezért hazamentek. ?”

    Na mesélj még! Hogy történt? Kint álltak az utcán táblával a kézben, hogy “Magyar vagyok” írásban jelezve a szándékukat, hogy “fosztogatásra várok”?
    Innen ismerted fel őket? Hm?
    Vagy becsengettek hozzád, és közölték, hogy miben sántikálnak?
    Vagy telefonon értesítettek?
    Esetleg a hírszerzésnél dolgozol és lehallgattad őket?
    Áruld már el légy oly kedves, hogy honnan az infó így többes számba fogalmazva!
    De lehet elégséges lenne csak annyit mondanod, hogy milyen nemzetiséghez tartozol..
    (Hogy te Magyar nem vagy, abban biztos vagyok!)

  110. 108. Ábel
    Írod: 2. „…Esetleg most kell kirobbantani a polgárháborút, amihez kiváló eszköz a pofátlan és alig leplezett választási csalás.”

    Ez is egy opció ahhoz, hogy a szorosabb kontrolt bevezessék és az ország lakóságát lefegyverezzék. Amit nem mellékesen már régen terveznek. Mindent meg is tesznek érdekében, még az alkotmány feszegetésétől sem riadnak vissza. Korábban (Obama) idején ment is rendesen az iskolai támadások okán az érzékenyítés. Ha a demcsik nyernek, akkor ugrik az általános fegyverviseléshez az amik joga (mondjuk a rep. többségű szenátus ezt még eg yideig meg tudja akadályozni.

    Ezenkívül az alig leplezett csalás (illetve annak felszínre kerülésének megengedése) szolgálhatja azt a célt is, hogy a nép kiábránduljon a demokráciából.
    Aztán kapnak helyette egy totális kontrolt gyakorló államot.
    Mint mi 1990 után a kapitalizmust. Kértük. Megkaptuk. Hogy most aztán már ne tudjunk kimászni belőle.

    A NETFLIX csatornán megy egy spanyol sorozat (Kerítéssel elválasztva) és mivel spanyol, belenéztem (egyébként nem töltöm az időm sorozatokkal, túl terjengősek számomra).
    Meglepő, hogy arról szól amiről fent írtam. Járvány, demokráciadeficit okán káosz. A nép kéri a segítséget. Korlátlan hatalmat ad az államnak (vezetőknek), hogy a problémáit megoldja/ák. Persze az állam és a mögötte álló személyek a hatalmat megtartják. Katonai diktatúrát vezetnek be. Lakóövezeteket alakítanak ki. Nincs mászkálás az övezetek között. Övezeten belül is csak „útlevéllel). Utcán járőröző katonák bármikor kérhetik az útlevelet (melyben az uticélnak benne kell lennie). Este kijárási tilalom, ha megfognak agyon is lőhetnek. Mindezt az állampolgár érdekében. És természetesen az elit külön negyedben, maximális luxusban él (ezért a film címe az ami).

    Ehhez hasonló a „Hét nővér”, angol-francia-belga egész estés film, Willem Dafoe szereplésével (is).

    Azt látom, hogy az utóbbi időben egyre inkább érzékenyítik a tömegeket az ilyen disztópikus, posztapokalpitikus, utópisztikus – valakik által totális kontrol alatt működtetett – világot bemutató filmekkel.

    115. Gyurma.

    Mi van ha az ő általa szervezett csapatról beszél?:-)

  111. 116. tanuló

    Látod erre nem is gondoltam. 🙂
    Lehet csak elfelejtette hozzátenni? Ez esetben lehetne némi hitele a lejárató mesének.
    Vagy a közvetlen rokonságát emlegette “magyarok” utalás alatt?
    Nem tudok mást elképzelni ahhoz, hogy ne gondoljam azt, hogy állítása csupán aljas hazugság.

  112. Gyurma
    Egy Velem megesett történetet mondtam el, magyarok között is éltem, „ügyeskedő” haverok is voltak, – engem is hívtak, hogy telekocsi legyen, 🙂 a sztori onnan való . Mi köze ennek a magyarságomhoz? Egy magyar attól magyar, hogy még soha nem ment túl a Bivalybasznádi kocsmán?
    A fosztogatók tökmindegy milyen bőrszínűek, azok fosztogatók.
    Ábel.
    Olvasd el mégegyszer. Csak párhuzamot vontam. Ki beszélt a BLM ről? Azokat nem ismerem. Hogy balhéznak az utcákon a népek, az usában ez sokszor megesik.

  113. 117 – Gyurma:
    Reinkarnátorr Budapestről levelez. Különben, amit ír szerintem hihető. Elég elmenni egy magyar étterembe (ami mindenütt van) és millió magyar pletykát lehet hallani.

  114. Végjátékban vagyunk. Az eddigi világkormányok számára mindig is csak a profit volt az egyetlen cél és igazság, de mostanra már egyértelmű jelei vannak annak, hogy ez nem mehet a végtelenségig. A világhatalmakat nem érdekli, hogy hány ember élete megy tönkre, ez eddig sem volt fontos, de amikor tömegek fordulnak szembe és válnak irányíthatatlanná, amikor megfékezhetetlen indulatok szabadulnak el, ott a nagyhatalmak játéka is véget ér.
    Nagyon kétséges, hogy ki fogja megnyerni az amerikai elnökválasztást, és most valóban sorsdöntő, hogy kinek a kezébe kerül a hatalom. Talán először rezeg a léc a titkos háttérhatalom alatt is, és biztosan mindent el fognak követni annak érdekében, hogy ne derüljön fény a háttérhatalom tevékenységeire.
    És persze az is lehet, hogy teljesen mindegy, hogy ki az államok feletti hatalom bábuja, hiszen valójában úgysem ők irányítanak. Minden cirkusz egyszer véget ér és a háttérhatalom valódi, rejtett döntéshozói, irányító kilétéről is fellebben egyszer a fátyol. A taps ez esetben azonban nem garantált…

    Dr. Drábik János – Járvány, vagy ármány? Hogyan csináljunk világjárványt?

  115. 119 – L.S.
    A holnapi posztban olvashatod. Mindegy ki az elnök. Két dologban biztos lehetsz. A Wall Street malmára játszik és kedvezni fog a Pentagon igényeinek. Ha tetszik, ezt nevezheted Háttér hatalomnak, pedig nagyon is előtérben van és nem titkos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük