(3282) Szexuális életem: egy monogámos nő vallomása

Tibor bá’ fordítása online

 

A hírportálok egymás után veszik fel a szex rovatokat, hogy magukhoz édesítsék az olvasókat. Ennek megfelelően a Guardian felhívására minden héten egy olvasó leírja szexuális életét, a következő szerint: Van hozzá kedved, hogy elmond a saját szexuális történetedet? Ez az E-mail címünk sex@theguardian.com. A közlemények titkosak maradnak az alábbi feltételek mellett: terms and conditions

Az e heti sztori a következő:

62 éves nő vagyok, aki egyazon férfivel él 40 éve házasságban. Férjemmel az egyetemen ismerkedtünk meg, mindketten PhD-re hajtottunk. Ma ugyanazon az egyetemen tanítunk. Ennyi év után Karácsonykor feküdtem össze először hat férfivel.

A férjem a gyerekek születése után javasolta a szexuális kilengést, de nekem 10 évbe telt, hogy beleegyezzek. Először azt hittem, hogy a férjem csupán más nőkkel is össze akar feküdni. Aztán beleegyeztem a kipróbálásba, hogy kiverjem a fejéből az ötletet. Azonban előre nem gondoltam volna, mennyire fogom élvezni más férfiakkal való szeretkezést. Szinte azonnal beleszerettem a lehetőségbe.

Majdnem 20 évvel később nem állítjuk, hogy nyitott házasságban élnénk. Szexelünk másokkal, de mindig együtt vagyunk. Nem vagyunk szigorúan véve monogámok, monogámosok vagyunk.

Akkor most a 6 férfiről. Úgy kezdődött, hogy a szervező rám bízta, hogy a  férfiakat „ráhangoljam” más nőkre (szexuálisan készek legyenek rá). Egy idő után megkérdeztem, hogy tovább léphetek-e? Ennek lett az eredménye a 6 férfi, akik közül az egyik 25 éves volt. Valamennyien kedvesek és gyengédek voltak.

Elég gyakran megyünk bele édeshármasba egy heteró férfivel. Ezek néha egy éjszakások, többnyire tartós kapcsolatok, akár éveken át. Alkalmanként összejövünk más párokkal, de a mi korunkban már nehéz párokat találni.

Reméljük, hogy életstílusunkat még sokáig fenn tudjuk tartani. Az életből a lehető legtöbbet kell kivenni.

Közvetlenül a sztori után a Guardian így folytatja:

Ha már itt vagy….. Magyarországról olvasol minket. Nos lenne egy apró kérésünk. Az elmúlt 11 hónapban 19 cikkünket olvastad el. És nem vagy egyedül. Milliók olvassák a Guardiant a nyitott, minőségi olvasnivalókért nap, mint nap. Az olvasók 180 országból anyagilag támogatnak minket. És ugye én is utalhatok pénzt, akár csak 1000 fontot is, mert sok kicsi sokra megy.

Tényleg, kedves olvasóim. Ott az OTP számlaszámom. Nem kell egy vagyont átutalni. 1000 forint is jól jön, és előre is megköszönöm. Hogy tarhálok? Igen, ha a Guardian nem szégyelli. Te se szégyelld, ha csak 1000 forintot utalsz.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

37 gondolat erről: „(3282) Szexuális életem: egy monogámos nő vallomása

  1. 1 – Pityu:
    Azért, mert nekem is utalni kell, ha egy-egy érdekes cikket le akarok fordítani. Ha nekem nem utaltok, akkor én se utalok, és érdekes cikkek helyett marad a nagy semmi. És akkor ingyen nem olvashatsz semmit, illetve a semmit olvashatod. Persze úgy is lehet gondolkodni, hogy utaljanek helyetted a többiek, de ehhez nem kellene megszólalnod, mert elveszed mások kedvét az utalástól, hiszen ingyen is olvashatnak. 😀

  2. Pityu , neked tényleg kár volt megszólalnod!
    Mondjuk még én sem utaltam!?
    De fogok ! Már csak azért is ,hogy ne legyek az ilyen Pityu félékkel egy csoportba!

  3. 3. Whitewater

    Én is fogok utalni.
    Azt hiszem ez a minimum.

    Köszönöm Tibor bá’!

  4. 1. Pityu

    Máshová is írnod kellene, nagyon motiváló volt a megszólalásod – Tibor bá’, csak azért is (+ nyilván köszönetként is) tőlem már levonták, remélhetőleg Neked hamarosan jóváírják.

    Hajrá Pityu!

  5. Ok , Tibor bá ! Nem lesz nagy összeg, ezt meg tudom ígérni ! ?
    De én csak szeptemberben fogok utalni , mert a kártyámat már lenulláztam.?
    Amúgy Pityu megszólalása tényleg motiváló volt ! ?

  6. 7. Whitewater

    Az utalás számlás tranzakció, nem kártyás. 🙂

    Elnézést, csak kötözködtem, további szép napot.

  7. Voltak közösségek ahol ínséges időkben ,a közösség túlélésének érdekében, legitim gyakorlat volt megölni a csecsemőket.
    Nem tudom jó kérdés e az, hogy ez helyes volt e, ahogy arra a kérdésre sem tudom a helyes választ, jótékony lehet e az egyének és családok életére a szexualitást teljesen elválasztani az elköteleződéstől és a kizárólagosságtól.
    Nekem van erre válaszom, de azzal nem terhelnék senkit.
    Talán erre mindenkinek saját magának kell megtalálnia az őt magát boldogító választ.
    Abban azonban egészen biztos vagyok, hogy a gyermekkor véglegesen éget a személyiségbe parancsolatokat és tilalmakat, továbbá adott a vérmérséklet és a hormonok és ők hárman együtt eldöntik majd e kérdést is,ahogyan sok másikat.

  8. 10 – Mosógépszerelő:
    Én ezt a „szabaduljunk meg a csecsemőktől” egy hülye ötletnek tartom, amiről nem tudok. A csecsemő a jövő. A jövőt senki se akarja megölni. Ínséges időben a magatehetetlen öregeket küldik a büdös barlangba. De mi köze ennek a poszt topikjához?

  9. Antropológusok feljegyezték, a kisgyermekeket etetni kell,ha nem elég az étel, jön az éhhalál.
    Hogy mi köze a topik témájához ?
    Tessék kitalálni !
    Pont annyi ,mint az adakozásnak.

  10. 12. Mosógépszerelő

    Ez mind igaz, de az is hogy ide járunk szórakozni.

    Nem egy nagy biznisz ez, különben is keményen megdolgozik velünk, a sok idiótával, meg a rengeteg fordítással.?? Én kicsit sem sajnálom és mindenki mást is erre bíztatok aki évek óta idejár, ne legyen rest 1 mcdonald’s-os menü árát szellemi diskurzusalapra kifizetni. Az meg csak jobbá teszi, hogy valahol élvezi a munkáját.

    De vajon ki az a Pityu???
    Egy fordított pszichológus?

  11. 11 Tibor bá’

    Eltérek, bocsi, ez sok.
    Mosógépszerelő olyan amilyen, vele nem foglalkozok, de Te nem hibázhatsz!

    „Ínséges időben a magatehetetlen öregeket küldik a büdös barlangba.”
    Nem küdték! Az az elbeszélés árnyaltabb, és ennél sokkal többet mond.
    Az öreg belátta a helyzetet, és aszerint cselekedett. Ott egy érzelmi vihar volt.

    Koczka Zoltán is említi,
    http://www.antalffy-tibor.hu/3144-kinai-tapasztalatok#comment-253180
    de érzékelésem szerint Ő sem érti .

    Sajnos a tanárok jelentős része sem érti mit oktat, így a tanulók is rossz útra tévednek.
    Nekem oktatták „AZ EMBER TRAGÉDIÁJA”-t. A tanár sarkvidéki jelenetként magyarázta az eszkimó színt.
    Inkább ment volna kapálni.

    Másik posztban beszélnek a nyugdíjrendszerről.
    Nem érti…

  12. 12 – Mosógépszerelő:
    A lefordított Guardian cikkbe be volt ágyazva a Guardian tarhálás megtoldva azzal, hogy közölték hány cikket olvastam el. A tarhálás a szex cikk szerves része volt. Ez adta az apropót, hogy megemlítem az adakozást. Végtére is, te eddig nem 19 cikket, hanem több százat olvastál.
    És akkor nagy tisztelettel újra megkérdezem, a csecsemő gyilkoságnak mi köze a megszólaló szexuális életéhez?

    14 – n/a:
    A novellámban szereplő faluközösségben bevett szokás volt a felesleges öregek öngyilkossága, ami a leírásból világosan kiderül, például a csirke beszerzésénél. De nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy a gyerek a jövő, arra vigyáznak. Egy csecsemő kihordása „drága” a nő hónapokig fél munkaerő, több élelmet fogyaszt. Ezt elpusztítani vesztesség. Szegénységben szigorú gazdálkodást kell folytatni. Egy kihordott gyereket nem semmisítenek meg.

  13. 15 Tibor bá’

    „A novellámban szereplő faluközösségben bevett szokás volt a felesleges öregek öngyilkossága,…”
    NEM öngyilkosság! Az öngyilkosok eldobják az életüket.

    Önfeláldozás!

    Az unokái érdekében vállalta a halált, hátrahagyta még a ruháit is, és tanácsokat adott a fiának, azt sem akarta a sírba vinni.
    Mindezt méltósággal tette.
    …legalábbis így mesélte Sánta Ferenc

    Mindketten másképp látjuk a világot.

  14. Milliók olvassák a Guardiant a nyitott, minőségi olvasnivalókért nap, mint nap.”

    no igen, a Guardian, hát az aztán színvonal..

    „Teljesen naivan a kollégáim elé álltam (akkor már vezető szerkesztő voltam a Guardiannél), és megkérdeztem őket egyik nap a szerkesztői értekezleten, mintha kettős mércével dolgoznánk, miért van ez? …És azt válaszolták, hogy persze, hogy kettős mércénk van!”

    csak úgy nyitottan..

  15. 18 – Elmer Alfréd:
    És ezzel mit akarsz velünk tudatni?

    17 – Mosógépszerelő:
    Beírtam a keresőbe, hogy „csecsemőgyilkosság”. Mit gondolsz, mi jött ki? Hát, „csecsemőgyilkosság a Római birodalomban”. No komment! De még mindíg nem tudom, ennek mi köze az idézett hölgy nemi életéhez. Csak nem féltve örzött titok?

  16. 16 – n/a:
    Ha valaki megöli önmagát, azt magyarul „öngyilkosságnak” nevezik függetlenül a motivációtól.

  17. 15.

    „A lényeg az, hogy a gyerek a jövő, arra vigyáznak. Egy csecsemő kihordása “drága” a nő hónapokig fél munkaerő, több élelmet fogyaszt. Ezt elpusztítani vesztesség. Szegénységben szigorú gazdálkodást kell folytatni. Egy kihordott gyereket nem semmisítenek meg ”

    Születésszabályozó módszer csecsemőgyilkosság….

    Az emberiség történetének korai szakaszában teljesen természetes születésszabályozó módszer volt a csecsemőgyilkosság.
    A gyermek, mint az egyik legnagyobb érték gondolata nem is olyan régen létezik.
    Gyakorlat volt hazánkban is még a századfordulón is, hogy ahol a kelleténél több volt az éhes száj, ott “véletlenül” ráfeküdt az anya, vagy párnával-dunyhával megfojtotta. Máshol mákteát itattak vele, s így okozták halálát.

  18. Lehetséges, hogy a múlt évezred elavult kövülete vagyok !
    Lehetséges, hogy nem vagyok eléggé modern.
    Mégis leírom a véleményemet a monogámosságról, a poliamoriról, a groupenszexről, és a nyitott házasságról.
    El sem tudom képzelni milyen rejtélyes habarcs tartja össze egy férfi és egy nő kapcsolatát ha kettőjük között nincsen szilárd és betartott megállapodás az elköteleződésről és a kizárólagosságról,amik a bizalom alapjai.
    El sem tudom képzelni ,hogy mindenféle vegyes és kellemetlen érzések nélkül szenvtelenül képes egy férfi és egy nő végignézni vagy csak tudni,hogy a párja mással szeretkezik.
    Szoktuk mondani, nem vagyunk egyformák és ez igaz.
    De azt gondolom, hogy a család és a közös gyermek az egyik legnagyobb érték az életünkben és ezt változatos szexért, ami ráadásul mélyebb érzelmekben nélküli , nos
    ezért nem kockáztatom.
    Azt valószínűsítem, hogy a felnőtt emberek 75-85 % – a egyetért velem.
    Szavazásra javasolom a témát.

  19. 23 – Mosógépszerelő:
    Fogalmazd meg a felteendő kérdést.
    Én ugyan nem gyakorlom a monogámus szexet a jelenlegi feleségemmel immáron 28 éve, de azért hozzá tudok szólni a dologhoz. Véleményem szerint a posztban leírt eset teljesen érhető. A párkapcsolatok hatalmas hányadában a szerelemféltés (féltékenység) alapja az emberi önzés. A férfit semmi hátrány nem éri, ha a nőpartnere mással is szeretkezik. Ha ennek végignézése pozitíven hat rá, akkor pedig előny származik belőle. Azt durván úgy fogalmazták meg, hogy a pina nem kopik el. Ilyen alapon azt is lehetne sérelmezni, hogy a nőpartner mire fel élvezi a fagylaltot, amikor én sört iszok. Igyon ő is sört és csak velem. Az, hogy a nagy többség szerelemfélt, nem teszi a dolgot kötelezővé. Vissza a poszthoz. A nő kihangsúlyozta, hogy soha, egyetlen alkalommalse se volt a férje nélkül. Mindig, mindent közösen csináltak. Akkor pedig kivűlálló ezt nem kifogásolhatja, saját önző elképzeléseire építve.

  20. Mindketten világosan megfogalmaztuk a saját álláspontunkat e kérdésben.
    A beszélgetőtárs „évei ” a legeslegkevésbé sem változtattak az álláspontunkon.
    Itt egy mélyebb érzelmi elidegeníthetetlen attitüdről van szó, ami süket mindenféle racionalis érvelésekre.
    Természetesen nem kerüli el a figyelmemet, hogy mi emberek nem vagyunk az érzelmeink korlátlan urai.
    Az ember és az ő érzelmei között lévő reláció leírása is megérne egy misét, de hogy az uralkodás szóval nem írható le, az biztos.
    Az, ha én a te álláspontodat kéjsóvár cinikus lélektelenségnek nevezem, te pedig az enyémet korlátolt örömellenes önzésnek, az nem viszi közelebb egymáshoz a hozzáállásunkat.
    Valószínűleg oka van, nem véletlen, hogy a többség szerelemféltő, ahogyan annak is hogy a kisebbség nem az.
    Lehet a vulvát a fagylathoz hasonlítani a péniszt pedig jégkrémhez, de ez a hasonlat nem teszi érthetőbbé az eltérő hozzáállásokat.
    A kimerítő értekezésemet azzal zárom ami talán többet mond az összes terjengésnél ami elhangzik a témával kapcsolatban:
    Az emberek ízlése a sok sok hasonlóság mellett különböző is.
    Ezzel pedig nincsen más dolgunk, minthogy elfogadjuk, mást nem is tehetünk.

  21. 25 – Mosógépszerelő:
    Egy-egy téma vitatásánál annál nem tehetünk okosabbat, mint hivatkozunk az érzelem mentes logikára. Ha alaki nem tud másból kiindulni, mint a személyes érzelmeiből, akkor vitapartneri értéke konvergál a nullához.

  22. Az érzelmek birodalmában, érzelemmentes logikára hivatkozni, falrahányt borsó !
    Se az erős vágyak, se az erős félelmek, nem hátrálnak meg, semmiféle logika hatásra.

  23. 27 – Mosógépszerelő:
    Helyes. Akkor itt van a főszereplő érzelmektől csepegő vallomása: „Azonban előre nem gondoltam volna, mennyire fogom élvezni más férfiakkal való szeretkezést. Szinte azonnal beleszerettem a lehetőségbe.” De neked ez nem elég, te más helyett akarsz érzelmeskedni. Mert az az igazi érzelem, amit te érzel, amit más érez azon átlépsz, született önző magatartásból. Mindenre bizonyíték (logika hiányában) a te ráérzésed. Gratula!

  24. Kedves Tibor bá’

    Elismertem, hogy az emberek ízlése különböző.
    A különbőzőség, a sokféleség az emberek önként választott szexualis életében is tapasztalható.
    Mit vársz még tőlem ?
    A saját ízlésem és életvezetésem, mindenben, tehát a szexualitásban is ,csak egy a sok közül.
    A másságot könnyebb elfogadni ,mint igazán megérteni.
    A média azt sugallja hogy szex nélkül sivár és elviselhetetlen az emberi élet.
    Ez egy hazugság !

    ****

    Edward Laumann amerikai szociológus szerint mind a téma, mind a közeg egyelőre feldolgozatlan és nem kapta meg az azt megillető figyelmet.
    1994-ben napvilágot látott, az amerikai lakosság szexuális szokásait feldolgozó felmérése szerint a megkérdezett alanyok 13%-a nem létesített szexuális érintkezést az adott évben, ugyanezen személyek 40%-a nem érzett emiatt sem szorongást, sem bűntudatot.
    A tanulmánya kitér arra is, hogy a felnőtt népesség 2%-ának sosem volt szexuális kontaktusban része, bár afelől nem közöl információkat, hogy ez a két százalék a jövőben tervezte-e annak lebonyolítását.

  25. Kevesen vitatnák, hogy a stabil, kielégítő és harmonikus ,tartós párkapcsolat, ne tartalmazná a kölcsönös bizalmat, az elköteleződést és több kevesebb készenlétet a féltékenységre.
    Azt hiszem gyakoribb jelenség a szex nélküli párkapcsolat, mint a párkapcsolat nélküli szex.
    De fenntartom magamnak a tévedés jogát.
    A monogámos nő vallomása kb. olyan gyakori esetről való beszámoló, mint amilyen az albínó gorilla !
    Legyünk azonban objektívek és ismerjük el,hogy ilyen is létezik !

  26. Örülök, hogy te érdeklődés hijan is elolvastad és annak is, hogy egy lehetőséged nyílt gúnyolódasra amit hallosan élvezel !

    lololololololl

  27. 32 – Mosógépszerelő:
    Még mindig tisztességesebb, mint a te folyamatos analízised belső gondolataim tekintetében.

  28. Mindkettőnknek megvan a maga, saját, egyéni elképzelése a tisztességről, ahogyan a többi hétésfélmilliárd földlakó társunknak is.
    A tisztesség sem egy egzakt tudományos fogalom.
    Ezért – is – történik meg gyakran, hogy az emberek egymást tisztességtelennek bélyegzik.
    A saját tisztességfogalmat,megpróbálni ráerőltetni valakire, értelmetlen, ostoba erőszakoskodás, ami kudarcra van ítélve.
    A mai post tetszik, mert valóban értelmes!

    🙂

  29. Tibor bá, minek alázod folyton Mosógépszerelőt? Nekem se mindig tetszik amit ír, de Te folyton belekötsz, és addig alázgatod, míg aztán el nem gurul a gyógyszere…

    Még ha utálod is a stílusát, még ha személyesen ismered is, attól még emberi lénynek lehetne kezelni őt is, akinek az emberi méltóságára tekintettel lehetne lenni…

  30. Isten kertjében sok sok virag illatozik és sokféle gyümölcs is érik. 
    De nem minden virag illata kellemes és nem minden gyümölcs fogyasztasa veszélytelen. 
    Akinek füle van hallja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük