(3271) Hogy áll a Covid-19 elleni vakcina

 

Tibor bá’ online

Már többen megvádoltak, hogy vészmadárkodom, és csak negatív híreket közlök. Nos a legújabb pozitív hírek szerint:

140 vakcina még csak állatokon van kipróbálva.

18 vakcinát néhány emberen kipróbálták annak ellenőrzésére, hogy bepöccenti az immunrendszert.

12 vakcinát kipróbáltak két, több százas ember csoportokon, felosztva gyermekekre, idősekre, azt tesztelve, hogy hat rájuk, és biztonságos-e.

12 vakcinával több ezer embert oltottak be annak vizsgálatára, hogy meg véd-e a vírussal szemben. Az FDA szerint a beoltott embereknek legalább 50 százalékánál hatékonynak kell lennie.

Egy vakcina már jóvá van hagyva a vizsgálati eredmények alapján. Hogy mennyi időre ad védettséget az még nem ismert.

Breaking news:

Novavax, the little-known Maryland company that received $1.6 billion from the federal government to produce an experimental coronavirus vaccine, announced encouraging results in two preliminary studies on Tuesday.In one study, 56 volunteers produced a high level of antibodies against the virus without any dangerous side effects. In the other, researchers found that the vaccine strongly protected monkeys from coronavirus infections.

56 önként jelentkezőnél nagy mennyiségű antitest keletkezett mindenfajta veszélyes mellékhatás nélkül.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

42 gondolat erről: „(3271) Hogy áll a Covid-19 elleni vakcina

  1. Ha lesz bármilyen Covid-19 elleni vakcina, akkor nagyon remélem, hogy nem lesz kötelező beadatni! Mert én semmilyen „védőoltást” (mérget) nem adatok be magamnak sohasem. 😛

  2. Legyen így akkor is amikor pl. tetanusz injekcióról lesz szó!
    A gyíkemberek telerakják chippel!

  3. 3. Koczka Zoltán

    „J.R.: Egyes oltások veszélyesebbek?
    M.R.: Igen. A DPT oltás (DiPerTe – torokgyík, szamárköhögés, tetanusz) például. Az MMR (mumpsz, kanyaró, rubeola). De maga az oltóanyag is tartalmaz veszélyes és veszélytelen összetevőket. Ha engem kérdez, minden oltóanyag veszélyes.
    J.R.: Miért?
    M.R.: Több okból. Befolyásolják az emberi immunrendszert, miközben annak védőmechanizmusát kárositják. Valóban ki tudnak váltani betegségeket, melyek ellen tulajdonképpen védeniük kéne.
    J.R.: Miért raknak elénk statisztikákat, melyek elhitetik velünk, hogy az oltások annyira sikeresen hatnak betegségek ellen?
    M.R.: Hogy miért? Hogy azt az illúziót keltsék, hogy ezek az oltóanyagok hasznosak. Ha egy oltóanyag egy betegség látható tüneteit, mint például a kanyaróét képes elnyomni, mindenki elhiszi, hogy a szer siker. De a felszín alatt előfordulhat, hogy az oltóanyag az immunrendszert magát támadja meg. És ha ez aztán más betegségeket vált ki – mondjuk, meningitist (agyhártyagyulladás) – akkor a valódi ok rejtve marad, mert senki nem jön rá, hogy az oltóanyag a hibás. Az összefüggést nem veszik észre.”
    https://www.tenyek-tevhitek.hu/vedooltas-vakcina-csecsemo.htm
    #http://www.vaclib.org/basic/manu.htm

  4. 4. Nagyon jó.
    Szendi éppen este osztott meg egy bolond angol orvostól egy cikket.
    Nyugodtan tagadd meg a tetanuszt vagy a veszettség ellenit is.
    Egy csomó országba alapfeltétel a beutazáshoz a sárgalázoltás igazolás.

    Halt meg barátom maláriától. Pedig gyakorlott trópusi utazó volt.
    Pedig csak két hetet volt akkor kint.
    Az oltásellenességnek megvannak a követői. Legfeljebb nem adják tovább a mindentudás génjét.

  5. 4 – Elek:
    Ha szigorúan vesszük, akkor igaz, minden oltás hordoz magában bizonyos rizikót. Ez 100.000 beoltott esetében 1-2 eset szokott lenni tipikusan. Ez kb. olyan mint átmenni a zebrán. 100.000 átkelő közül 1-2 személyt elüt egy autó. Akkor most soha többé ne menjek át zebrán?
    Ha lótrágyás helyen felhorzsolod a bőröd és nem kapsz tetanusz oltást, akkor egy apró horzsolásba belehalsz. Ha tévedásből megfogod egy veszett róka szőrét, és nem kapsz veszettség elleni oltást, 100 százalékos bizonyossággal meghalsz. Ne dűlj be az oltás ellenes propagandának. Olvass el a témába vágó józan értékeléseket. A te személyes érdeked. Senki nem fog meghalni helyetted, akik most pofáznak.

  6. Hello, Elek!
    Mi van akkor azokkal az oltásokkal, amiket csecsemőkorodban/óvodában kaptál?
    Hogyhogy még élsz?
    😀

  7. 7 – Elek:
    Csak azt ne hidd, hogy ezt neked írtam. Átlagosan napi 3000 látogató olvassa a posztot. Ezek nagy része nem olyan fafejű mint te.

  8. 7. Elek
    Csak azt ne mondd, hogy az oltásokkal megfogott járványok ténye csak parasztvakítás!
    Mikor kis gyerek voltam, még nem volt ellenszer a gyermekbénulásra Magyarországon.
    Legjobb barátom is elkapta, kiskorában géppel tudott csak járni, de sok sorstársa örökre béna maradt, tolószékbe vagy mankóra kényszerült.
    Nekem szerencsém volt, nem kaptam el tőle, közben megoldották a gyengített vírussal való védekezést, onnan kezdve a betegség eltűnt a térképről.
    Szerinted ez bűn volt, és le kellett volna még pár ezer gyereknek bénulni?
    Ne térj ki sértődötten, szerinted milyen kár érte az azóta felnőtt generációkat?
    Tételezzünk fel egy gonosz háttérhatalmat, amely rossz célokra akarja felhasználni az oltásokat.
    Ebbe be kell avatnia minden alkalmazottját, akinek rálátása van erre, és biztosítania, hogy mind együttműködő legyen a világ ellenében…
    Nevetséges.

  9. Nagybátyám mesélte volt, hogy diftéria járvány tört ki a faluban amikor elsős volt (1927-ban született) és ő is elkapta a torokgyíkot. Több heti ágybanfekvés és toroktisztítás (botra felcsavart zsákvászont petróleumba mártva dörzsölték le a lepedéket naponta a torkáról) után ment vissza az iskolába. Az osztály fele hiányzott. Mint kiderült, szegénnek meghaltak a diftériától.
    Mióta van oltás, nem kell rettegni ettől a mocskos kórságtól. Az is igaz, hogy aki túlélte, egy életzre védettséget szerzett.
    Elek, kár vitatni az oltások hasznosságát.

  10. 10. Hubab

    Igaz. Unokabratyóm élethosszig mankót hord. ?
    De a vastüdőnél jobb.

    Vastüdő, bénulás, végtagtorzulás, halál: így néztek ki a védőoltás előtt a gyermekbénulás áldozatainak legrosszabb lehetőségei. A poliovírus okozta központi idegrendszeri gyulladás, illetve károsodás – bénulás a betegek egy százalékánál fordul elő – visszafordíthatatlan. A rehabilitáció javíthat ugyan a betegek helyzetén, de a teljes gyógyulás lehetetlen.

    1%… ennyi cca. a koronavírus halálozási rátája is.

  11. Monjuk, 3 havonta oltatni kell.
    Tizezerért jön ki a doki, oltás mondjuk 15.000/db x 4 személy x 4negyedév = 280.000 ft-ba kerül majd évente a COVID. Ez lesz.
    De volt pl.: kb 3.000- egy influenzaoltás, az új agyhártyagyulladás 40.000-. a rota 35.000, a satöbbi is vagy nyolcvanezer. Igaz, ezek nagyrésze kisgyerekeknek lett beadva.
    Ha hasonlítjuk, a kutyaoltások, gyógyszerek is benne vannak egy ötvenesbe évente.
    De minek is ennyit költeni! Élhettek 0-40 éves korotokig – harmóniában a természettel -, mint ősember őseitek.

  12. 13. Reinkarnatorr
    Szívférgesség kullancs bolha kombi pasztilla havi 6000…
    Vélhetően az öntudatos oltásellenesek a kutyákat se teszik ki a gonosz gyíkembereknek. Se chip se veszettség elleni szuri…
    Penge. És büszék.

  13. 4 Elek, 5 Koczka Zoltán
    A belinkelt cikk olyan ordítóan tudománytalan bullshit, hogy nem is hiszem el, hogy orvos írta, annyira szakmaiatlan.
    Ha már az oltások biztonságosságáról beszélünk, akkor valóban sokkal figyelemre méltóbb Szendi Gábor cikke ugyanerről a honlapról:
    https://www.tenyek-tevhitek.hu/higgadtan_az_oltasokrol.htm
    Ő is felvet bizonyos aggályokat az oltások kapcsán, de nem hisztérikus elutasítás formájában, hanem sokkal kiegyensúlyozottabb formában gondolkodtat el.
    „Levonható tanulságok:
    Nem érdemes utólag azon merengeni, tényleg az orvostudomány egyik legnagyszerűbb vívmánya volt-e az oltások felfedezése és elterjesztése, avagy Pandora szelencéjét nyitottuk-e ki ezzel. A radikális oltásellenességet több okból sem tekinthetjük reális alternatívának. A reális cél az oltással kapcsolatos kockázatok minimalizálása. Ezt az egyéni alkati (például genetikai vagy fennálló betegségből fakadó) kockázatok kutatásával, az oltóanyagok gyártásának és tesztelésének szigorú kontrolljával, a kötelező mellékhatásjelentés bevezetésével lehet javítani. Fontos volna a járványügyi szempontból irreleváns oltásokat (tetanusz, HPV, Hepatitisz B, influenza stb.) opcionálissá tenni, és valós haszon/kockázatelemzéseket közreadni. S véget kell vetni az oltásdiktatúrának, amely nem mérlegel egyéni szempontokat, hanem a közérdekre hivatkozva mindenkit beoltat, akkor is, ha előjelei vannak az oltás fokozott kockázatának. ”
    Azért valahogy más, mint az első cikk…

  14. Re:15
    Én ezzel az állásponttal értek egyet.
    Anno én pár kötelező védőoltást kaptam, mára a gyerekeim cirka 15-öt.
    Világosan látszik, hogy az oltóanyag ipar lobbi jól megdolgozta a kormányzati köröket, és mindenre kötelező oltást akarnak adni, mert az csakis JÓ, cserébe fix vastag bevételt generál a biznisz minden évben.

  15. 15. Hubab

    nem érezted az Eleknek írt válaszomban az iróniát? „Nagyonjó”
    Sajnálom. Pont ilyen bullshitet osztott tegnap a FB on Szendi. Az agyatlan csürhe lelkesen kajálja..

  16. 17 Koczka Zoltán
    Láttam a hivatkozásodat Szendire, de nem olvastam tőle eddig semmit, ezt a cikket most láttam meg a honlapon.
    Nem tudom, máshol miket osztott meg, de az általam belinkelt cikk hangvétele sokkal józanabb, mint az angol cikké.
    A Szondi által felsorolt érvek között azért van sok, aminek reális alapja van, legalább szakmai alapon közelíti a dolgot.
    És ami a legfontosabb, egyáltalán nem tartja haszontalannak, vagy károsnak az oltásokat, csak felhívja a figyelmet a hosszútávú hatásaira, illetve az egyedi érzékenységekre, amiknek viszont meg van az alapja.
    Tudom, a sarkalatos kérdés a kötelező, nem kötelező dillema.
    Itt nyilván az is lehet kérdéses, hogy a kötelező oltások kisszámú kárvallottját lehet-e járulékos veszteségként kezelni a nagy többség érdekében, és így rákényszeríteni olyanokra is az oltást, akik valami egyedi ok folytán veszélyeztettebbek a többieknél, mondván, az egyedi érzékenységi vizsgálatok elvégzése meghaladja az egészségügy lehetőségeit és kapacitását, a döntési szabadság meghagyása viszont veszélyezteti a többség egészségét…
    Egy biztos, Elek hozzáállása teljesen őrült, emberellenes…
    Habár nézőpont kérdése, fiatal koromban ismertem egy orvostanhallgatót, aki diákok körében jó poénként elmondta, hogy az orvosok tulajdonképpen az emberiség kárára tevékenykednek, mert kikapcsolják a természetes kiválasztódás mechanizmusát, amely minden fajt eljuttatott arra a szintre, ahol most van, és kikapcsolása egyenes út a faj degenerálódásához…
    Remélem nem lett orvos belőle… 🙂

  17. 18. Hubab, én is így látom. Értelmes és kiegyensúlyozott a véleményed, mint általában.

    De mért erről a baromságról megy a vita, amit Elek felvetett?

    A poszt azt írja, hogy lényegében már most van vakcina! Meg vagyunk mentve! Már csak tömeggyártani kell…

  18. 19. Ábel,
    „Már csak gyártani kell”

    Meg kiszállítani. Meglepett egy logisztikus szakmai véleménye.
    – A vakcinát 2-6 °C között kell tartani szállítás alatt is. Rövid időn belül célba kell érnie.
    A szállító eszközt és vezetőit, legyen az repülő vagy közút, nem lehet karanténba tenni, mindegy milyen gócpontot érintett.
    A repülők nem minden típusa alkalmas nagy mennyiségű vakcina szállítására.
    Egy repülő, egy millió vakcinát tud szállítani. Jelenleg a logisztika, a szakember szerint összeomlott.
    8 ezer repülés kell, hogy a megfelelő mennyiségű vakcina célba érjen. Berakodások, kirakodások, repülő személyzet biztosítása.

    Azt már én teszem hozzá, hogyha három hónapig ad védelmet az oltás és fél év, egy évig húzódik el a lakosság átoltása, akkor az nem túl biztató jövőkép.

  19. 20. Ez a három hónap honnan jön? Csak egy pesszimista hasraütés!

    Nem kell 8 milliárd embert beoltani, és nem kell mindent egyetlen laborból szállítani.

    Ha a gócpontok, városok át vannak oltva, akkor már nem tud továbbterjedni. A harmadik világ nyomorultjaival meg úgysem foglalkozik senki, nemhogy még az oltásukat fedezné.

    Ha van egy jó oltás, az összes fejlett országba el lehet vinni gyártani licensz alapján, mindenki legyártja magának, nem kell milliárdszámra szállítani egyetlen laborból.

    Arról nem beszélve, hogy ott van még az a 12 vakcina, amik közül több is lehet hatásos.

  20. …máig megdöntetlen tény: sehol a világon nem került Coviddal kórházba olyan, akinek elérte a D vitamin szérumszintje a 40ng/ml -t.
    Havi 600Ft ból fenntartható. (ha van Mg pótlás és elkerüljük a fruktózfogyasztást is)

  21. 21. Ábel,
    „A fertőzés után csak 2-3 hónapig védenek a megjelenő antitestek egy friss kutatás szerint.” Több helyen fellelhető ez az információ. Azzal viszont nem találkoztam sehol, hogy biztosan védeni fog egy évig.

    A logisztikust ismerve a nemzetközi légi szállítás eszközparkját, csak feltételezem, hogy nem kókler az, aki a nemzetközi légi szállítmányozásban otthon van, elmeséli részletekbe menően az újságírónak a folyamatot.
    Az újságíró meg egy kicsit egyszerűsítette a történetet.
    Csak gyanítom kimaradt, hogy a különböző típusú, vakcina szállítására alkalmas repülő nem mindegyike képes egymilliót biztonsággal hűteni. Lehetnek gépek amik párszázezer vakcinát tudnak csak szállítani.
    Igazságod van, mert más olvasatban nincs értelme a 8000 repülésnek.

    Valószínűleg nem lesz a vakcinagyártás elterítése olyan zökkenőmentes. Nagy úr a profit és a zsarolási potenciál. Adok vakcinát, ha ezt és ezt megteszed.

  22. 23. Tibor bá’

    Nem vényköteles. Ha orvos írja fel akkor támogatott. A Jutavid 4000NE 100 szem 1980Ft.
    A támogatott D Vitamin meg 600Ft. Könnyen elérhető.
    Mg ot írtam. A K2 ajánlott. Fruktóz jelenlétében viszont nem alakul át aktív formába. Se így se úgy.

  23. 26. Tibor bá!
    Az még a kisebbik probléma.
    Gyakorlatilag minden (!!!) csomagolt termékben van!
    Mindenben ami hozzáadott cukrot tartalmaz. A dietetikusok külön ajánlják a cukorbetegeknek mert nem emeli a vércukorszintet… pékáruk, sütemények de még a felvágottakban is.

  24. 27 – K.Z.:
    Azt tudom, gy majdnem mindenbe tesznek 1-2 százalék cukrot (fel is tüntetik), de mért lenne az fruktóz?

  25. 25. Koczka Zoltán
    Már sokadjára írod ezt a fruktóz dolgot, most volt időm, és egy kicsit rákerestem. Valóban van benne valami, de (nem) kicsit árnyaltabb a kép.

    „Az összes húgysavat mely a szervezetben a különböző anyagcsere folyamatok során (ideértve a fruktóz emésztését is) termelődik, a vese választja ki, és a vizelettel távozik. A vesét tehát különösen megterheli egy magas húgysav szint.”

    „A vesében történik a D-vitamin átalakítása calcitriollá, egy működésében gátolt vesében viszont ez a folyamat nem zajlik le.”

    „A gyümölcs- és zöldségfogyasztás a gyümölcscukor ellenére is egészséges!
    Még sohasem fogyasztottunk olyan nagy mennyiségű fruktózt, mint manapság, és ez sajnos nem a gyümölcs és zöldségfogyasztás megnövekedésének köszönhető.

    Ezek az élelmiszerek a fruktóztartalmuk ellenére is a legegészségesebbeknek számítanak. Ezért csak azok csökkentsék a gyümölcs és zöldségfogyasztást, akiknek fruktóz intoleranciában szenvednek.

    Csak azóta okoz a gyümölcscukor egészségügyi problémát, mióta az koncentrált és iparilag előállított formában kerül a tányérra, illetve a pohárba. Az egyre nagyobb mennyiségben fogyasztott háztartási cukor, illetve a fruktózzal édesített élelmiszerek egyértelműen beteggé tesznek minket.”

    https://maisfitten.blog.hu/2016/09/20/a_gyumolcscukor_talan_a_legveszelyesebb_cukorfajta?layout=5

  26. „A dietetikusok külön ajánlják a cukorbetegeknek mert nem emeli a vércukorszintet… ”

    Ajha!!! Azért ezt pontosítsuk:

    A szervezetben a gyümölcscukornak szőlőcukorrá való átalakulása enzimes hatásra megy végbe. Így a gyümölcscukor is felhasználódik, de elfogyasztása után, lassabban növeli meg a vércukorszintet, mint a szőlőcukor. Ennek gyógyászati szempontból nagy jelentősége van. A gyümölcscukor a legédesebb ízű cukor, édesebb a répacukornál is, így ugyanolyan édes íz eléréséhez 30-40%-kal kevesebb is elegendő belőle. Ezáltal csökkenthető az energiabevitel. Cukorbetegek is fogyaszthatják, de számukra gyümölcscukorból és szorbitból napi 30 g-nál több nem ajánlott.

    A fruktózt az inzulintól függetlenül használja fel a szervezet: a fruktóz szelektíven a máj glikogénraktárait tölti fel, ha ezek beteltek, akkor triglicerideket állít elő belőle a szervezet, azaz zsírrá alakul. A túlzott fruktózbevitel hatására fokozódik a zsírdeponálás a szervezetben. WIKIPÉDIA

    Ugye nem baj?

  27. 24: Nem vagyok mikrobiológus, de én úgy emlékszem, hogy az oltásokra és fertőzésekre a T-sejtek emlékeznek, sok esetben akár egy életen át. Nem kell ahhoz folyamatosan nagy antitestkoncentrációnak lenni a vérben, hogy a T sejtek aktivizálódjanak, ha jön a fertőzés, amire már felkészültek.

  28. 28. Tibor bá’

    Mert az izocukor iparilag olcsón előállítható havan pl közpénzen épült gyárad Tiszapüspökiben. KallIngrediens.
    Most tárgyalják újra a bizniszt a hatai CocaColaval. Újraírják a kormánnyal kötött megállapodást.
    Az izocukor magas fruktóztartalmú cukorszirup.

    Infos

    Fenntartom. Az emelkedett vércukorszint inzulinválasszal jár.
    A fruktóz nem fokozza az inzulinszekréciót. De a lényeg hogy a Dvitaminnak annyi.
    Speciel az alcsony D vitamin szérumszint előrejelzi a súlyos Covid kimenetelt.
    Ez inkább a témábavágó. A fruktóznak ebben kiemelt szerepe van.
    Wikipedia helyett:

    paleomedicina.com/hu/napfeny-vitamin-vagy megsem-a-d-vitamin-hiany-valodi-oka

  29. 331. Ábel,

    Pár napja olvastam arról, hogy akik a koronavírus családba tartozó vírussal régebben már találkoztak, a T sejtjük valamelyest emlékszik rá és, ha most a covid fertőzést elkapja, emiatt kevésbé lesz súlyos a betegsége. Ez a felfedezés az oltást is reménykeltőbb színben tünteti fel. Remélem nem téves ez a kutatási eredmény.

  30. 25. K. Z.
    „A K2 ajánlott.”

    Nem ajánlott, hanem „kötelező” szedni a D3 vitamin mellé, persze lehet csak D3 vitamint szedni magában (vagy csak magnéziummal), de minek?

    K2 nélkül D vitamint szedetni műhiba

  31. 34. nem állok le ezen vitatkozni, hiszen az állati eredetű táplálkozással aktív és inaktív D vitaminhoz is hozzájutunk. (én bizonyosan, ismerve azt hogy mit eszek)
    A vitaminbiznisz hihetetlenül elterjed, miközben egészségre való hatása a nullához konvergál.
    A k2 vitamin is felesleges mindaddig amíg fruktózt veszel fel. Többnyire már egy db alma is elég ahhoz kiüsd.
    A K1-vitamin zöldségekben és növényi olajkban fordul elő, a K2-vitamin pedig állati eredetű élelmiszerekben. Pl. a sztatinok gátolják a növényi K1-vitaminnak a hasznos K2-vitaminná történő átalakulását, ezáltal fokozzák a koronáriaerek meszesedését. Állati eredetű táplálékok viszont K1 helyett K2 vitamint tartalmaznak, így az állati táplálékok fogyasztásával bevitt K-vitamin egyébként is jobban hasznosul .

    azért azért gondolkozz el, hogy a tundrán lakóknak hagyományos táplálkozással soha nem volt D vitaminhiányuk.
    Nos? miért? (Miközben nem lehetett soha K2 vitamintablettákat kapni arra)

  32. 36.
    Nézd mit ír egy vitaminboltos:
    szabogalbence.hu/mi-is-a-k2-vitamin/

    A k2 vitaminhiány (is) a nyugatias étrendhez társul. Nocsak nocsak.

  33. 34 Elek

    Köszönet a videóért több szempontból is.

    1. Jó volt látni, hogy a jó öreg Béky meg mindig milyen jó fizikai és szellemi erőnlétben van.
    2. Mivel a mérnöki tudományok a szakterületem így a biológiát csak mint érdeklődő közelítem meg. Azért az logikus, hogy a túlzott kalcium adagolás sok probléma forrása lehet. Hogy ebben a K2 nek milyen szerepe van az nekem teljesen új információ.
    3. Az, hogy a vese mint az egyik legkritikusabb szervünk működését mivel kondicionaljuk az már számomra is többé kevésbé ismert. Kicsit hiányolom, hogy a túlzott vizfogyasztas kerülése mellett miért nem esett szó a minimálisan szükséges napi söradag elfogyasztásáról. Ez utóbbival kapcsolatban nekem kedvező tapasztalataim vannak. ?
    4. A végszóban szereplő két megállapítással magam részéről annyira egyetértek, hogy azokat az elmúlt 20 évben igyekszem is tartani. Mik ezek?
    Nos:
    Meditáció és böjt.

  34. Kedves tagadók!
    Tegnap már két halott volt és 24 új beteg. Mintha elkezdett volna emelkedni az esetszám.

  35. 39 Tiborbá: Magyarországon tényleg nem tudom mi van… már egy ideje nézek bizonyos ottani, online (szabadtéri) rendezvényeket, ahol több száz ember van, közvetlen egymás mellett, maszk nélkül és szemlátomást magasból tojnak az ajánlásokra.
    Ehhez képest nálunk (Erdély) pár tíz fős ballagási ebédeket is csak a bátrak hoznak össze… Mégis itt terjed a vírus, Magyarországon meg nem… Mi a magyarázat?

    Nem tagadom a vírust, sőt… az is lehet, lassan koronatanú leszek, mert valami nyavalyával küzdök 5 napja (a feleségem is).

  36. 40 – Intuitív:
    Valószínűleg arról van szó, hogy a lappangási idő 14 nap, és a halálhoz 3-4 hét kell. De ha egyszer beindul, akkor nincs megállás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük