(3262) Potsdam

Tibor bá’ online

 

75 évvel ezelőtt, na jó, pontosan július 17. és augusztus 2. között rendezték meg a szövetségesek a porig lerombolt Berlin melletti Potsdamban a győzelmi dáridójukat. Sztálin benyújtotta a számlát a 25 millió orosz halottért, amit a másik kettő (Truman és Churchill) szó nélkül elfogadott, nem gondolva a jövőre. Különösen Churchillnek csak egy dolog volt fontos, Németország. Volt olyan ötlet, hogy darabolják fel, ahogy velünk tették Trianonban, de végül a józan ész döntött, ha nem akarták hogy Sztálin kiterjessze hatáskörét a La Manche csatornáig, de a nácikat meg kell büntetni. Erre szolgált a Nürnbergi per. A baj csak az volt, hogy minden második német párttag volt. Végül két hét tivornya alatt sikerült megegyezniük az európai határokban, de ez ránk nem vonatkozott, mert Trianon megerősítésére csak 1947-ben került sor. Kb egy millió magyarnak kellett meghalni ahhoz, hogy Trianon maradjon érintetlen. Sikeresen felosztották Németországot szocialista és kapitalista részre. Ez aztán majd fél évszázadig meg is maradt. Elmondható, hogy a győztesek semmit se tanultak az első világháború békeszerződéséből. Hogy nem tört ki egy harmadik világháború 20 éven belül az kizárólag az atombombának volt köszönhető, amit viszont nem politikusok, hanem fizikusok állítottak elő.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

10 gondolat erről: „(3262) Potsdam

  1. A Nürnbergi per csak egy ócska színjáték volt, előre eltervezett itéletekkel. Annyira gusztustalan és jogellenes volt az egész, hogy az amerikai származású főbíró gyomra és lelkiismerete sem bírta az egészet és inkább lemondott és hazarepült. Keresniük kellett egy megfelelően gerinctelen másik embert erre a posztra.
    Az egész bizottság hemzsegett a zsidóktól, akik véres bosszúért, megtorlásért kiáltottak. A beidézett “tanúk” megrendelés szerint és bemondásra szolgáltatták a “megdönthetetlen” bizonyítékokat. A kirendelt védelem pedig csak a látszat kedvéért működött. Nem csoda, hogy sorra születtek a halálos itéletek.
    A helyzet tragikomikus jellegét erősíti az a tény, hogy a per előtt már jóval összeszedték az amerikaiak és az oroszok a gaz náci tudósokat és haditechnikai szakértőket és kimenekítették őket a saját céljaikra. Volt idő még az auschwitzi ipari komplexum leszerelésére és átalakítására is. Az ott lévő többezer tonna ipari gépet, nyersanyagot bevagonírozva kigördítették a Szu-ba. A lepusztított és szétlopott helyszínt pedig azóta is mutogatják.

  2. 1 – Hanyistók:
    Jaj a legyőzötteknek.

    Szerinted egy Heinrich Himmler-rel mit kellett volna csinálni? Kinevezni a VW igazgató tanácsába? Vagy legyen népjóléti miniszter az NSZK-ban? Esetleg kiemelt nyugdíjas?

  3. Himmlert én is fellógattam volna, de rajta kívűl is voltak szép számmal olyanok, akik viszont nem szolgáltak rá a kötélre. Vérgőzös bosszú áldozatai lettek.
    Érdekes, hogy az időben kimenekített szakemberek, náci funkcionáriusok tetteit és előéletét jótékony homályban hagyták. Többet nyomott a latban a szakértelmük és tudásuk. Justitia behunyta az egyik szemét!

  4. Heinrich „csirkefarm” Himmler már nagyon korán rájött, hogy nem tartozik azok közé, akik majd megússzák … összesen egyszer járt egy lágerben, ahol sápadtan lézengett, majd berohant a központi épületbe, ahol összehányva, magzati tartásban fekve a földön találták meg… De a többiek is … Hitler negyed-zsidósága a hetvenes években kapott genetikai bizonyítást, Rudolf Smitt Egyiptomban született, mamája zsidó, így ö is, az elsö világháboru elött a müncheni ismert beceneve „Frailain Anna”. Goebbels is a svéd történészek szerint, és maradandót alkotott zsidó fiatalok mezögazdasági kiképzésében, „azt, hogy ki a zsidó, én mondom meg” Göringhez füzödik a wermachtba besorozott pár-tízezernyi zsidó fiatal sorsa …
    Az olvasó azonnal rákérdezhet, hogy akkor hogy jön ide Auschwitz? Ehhez csak 33-ig kell visszatekintenünk, amikor Hitler kancellár lett, felkeresték a német cionisták, hogy ök is azonos véleményen vannak mint a nácik, hogy a teljes zsidóságot ki kell telepíteni, de ök tudják azt is, hogy hova, öseik földjére, Palesztínába. Egy közel évtizedes lázas együttmüködés kezdödött, tervezéssel, elökészületekkel, egyetértés volt a gyüjtötáborokban kezdéssel is,
    … Ha esetleg többet is akarsz tudni erröl, egy izraeli történész igen alapos könyvet írt az egészröl: Roger Garaudy; Az izraeli politikát megalapozó mitoszok címmel. (sokszáz dokumentummal…) Egy Hódmezövásárhely környéki tanyán élö zsidó szabadkömüves bácsika, Mónus Áron fordította … magyarul is megjelent 1998-ban.
    A könyv szerint 8 évig töretlenül ment az elökészítö együttmüködés, mig 41-ben a cionisták a fegyveres együttmüködést is felajánlották, persze csak Palesztinában, az angolok ellen.

  5. 3 – Hanyistók:
    Az igazán jó szakemberek, tudósok, pl. Wernher von Braun, nem volt párttag. Ezeket könnyű nem felakasztani. És persze volt annyi eszük, hogy merikai fogság alá kerültek.

    4- barba:
    Megvárom, hogy bálint válaszoljon neked.

  6. 2.

    Miért, szerinted az öreg Bush-sal mit kellett volna csinálni?
    Mit kellene csinálni a népírtó Clintonnal, a folyamatosan háborúskodó Obamával és az országokat terrorizáló/lerohanó „ifjabb” Bush-sal? Te is tudod, hogy a történelmet a győztesek alakítják – ahogy azt is tudod, hogy sorra bukkannak fel dokumentumok arra vonatkozóan, hogy nem minden úgy történt, ahogy azt (főleg neked, a te idődben) tanították.
    Senki sem állítja, hogy Himmler patyolattiszta ember lett volna. De nézd meg, manapság mit művel egy Hilary. Egy Obama vagy Soros. Himmler gyenge kezdő hozzájuk képest.
    Szóval ne adjuk az ártatlant, bácsi, kérem…

  7. 6. Tom Bobb
    Na, azért ez már durva.
    A világ nagyhatalmú politikusai egy sem ártatlan bárány, de azért a világot kevesen gyújtották fel, és kevesen voltak, akik intézményesített iparszerű emberkivégző és hasznosító intézményeket hoztak létre és üzemeltettek ideológiai alapon.
    Hol vannak ehhez Bushék, Obama, Hillary meg Soros, legyenek akármilyen ge*-k is?

  8. 4.barba
    Könytvtárnyi anyag van a témában, a baj csak az, hogy szinte nincs dokumentum, ami van, az vagy az orosz, vagy az amerikaiaik kezében van, enélkül viszont nehéz bármi fontos dologra hivatkozni.
    Maradnak a nyilvánvaló, dokumentációt nemigen igénylő események, de mögöttük is közemberek számára nem átlátható események húzódnak meg.
    Nos:
    Nem titok, hogy kezdetben nyilt eggyüttmüködés volt a cionistákkal a zsidóság tömeges palesztinai kitelepitése okán, a zsidó fiatalok igenis kiképzésben részesültek mezögazdasági ismeretek tekintetében.
    Meg lett engedve a zsidó vagyon nagyrészét – de csakis egy részét – német értékpapirok alakjában átutalni a Palesztinában müködő Anglo- Palestina bankba, szóval ugy tünt, van megoldás a zsidókérdésre.
    És akkor történik két esemény:
    Nagyon kimerül a romániai Ploeisti olajmezők – Hitler nagyon fontos üzemanyagforrása – hozama, és ne feledjük, a háború tombol, a német hadseregnek fontosabb az üzemanyag, mint akár a kenyér, és mit ad Isten, pont ekkor toppan be Hitlerhez 1941 novemberében a jeruzsálemi főmufti , aki a közös német-cionista tervet nagyon jól ismerte, és mit hoz tarsolyában ez a muzulmán Mikulás? Na vajjon mit, gyerekek?
    Fantasztikus időzitéssel, nagy ravaszul MOST hozza a legszükségesebbet, A perzsiai olajmezők ajándékát, annyi üzemanyagot, amennyi beléjükfér a jeruzsálemi Waqf költségén. annyi üzemanyagot, aqmennyibe minden háborüban álló és üzemanyag gondokkal küzködő ország beleszédül.
    A többi történelem, kedves barba, a többi történelem.
    Mintegy demontsrálandó, hogy az egész világ érdekek halmaza.

  9. Pontosítás végett megjegyezném : a zsidók kitelepítését kezdetben Madagaszkárra tervezték a nácik.
    “1940 nyarán a nácik felelevenítettek egy régebbi lengyel tervet, amely a zsidókat Madagaszkárra akarta kitelepíteni. Mivel a sziget francia gyarmat volt, a német Külügyminisztérium számára 4 millió európai zsidó deportálása Franciaország legyőzése után nem tűnt lehetetlennek. A németek azonban nem tudták megszerezni a francia flottát, és a tengereket továbbra is a brit hajóhad uralta. Így a Madagaszkár-terv az angliai légicsatában elszenvedett vereség után lekerült a napirendről.”

  10. 5. von Braun náci párttag volt természetesen, valamint az SS-nek is tagja volt, Sturmbannführer volt a legmagasabb rendfokozata. Ettől függetlenül egyszer letartóztatta a Gestapo, mert besúgták, hogy arról beszélt egy tudóskollégájával, hogy szívesebben dolgozna űrhajókon, mint fegyvereken. Mindazonáltal később felhánytorgatták, hogy semmi kifogása nem volt a rabszolgamunkások dolgoztatása ellen Peenemünde-ben (ő persze azt mondta utólag, „sajnálta őket, de nem tehetett semmit”). Persze 1945-ben az USA-ba érkezése után buzgó evangélikus keresztény lett.

    Nürnbergről: a történelemben első esetben rendeztek a győztesek ilyen fajta nagyszabású bírósági színházat a legyőzött, más nemzetbeliek (tehát nem árulók) felett, és nem csak a politikusok, hanem a katonai parancsnokok felett is, a „parancsot teljesítettem” védekezést érvénytelennek tekintve (nem véletlenül ellenezte a legtöbb szövetséges tábornok is a dolgot, volt amelyik ki is mondta, hogy őket is felköthetnék bizonyos tetteikért, parancsaikért, ha nem a győztes oldalon lettek volna). Ez alapozta meg a köztudatban azt az azóta is fokozódó jelenséget, amikor bírók bíróságok mondják ki a végső szót mindenben, tetszésük szerint felülbírálva választott törvényhozókat (tehát a népképviseletet), választott tisztviselőket, a jogértelmezést sokszor korábbi ítéletekből, precedensekből nyakatekert érvelésekkel levezetve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük