(3247) Hitler szerelme

Tibor bá’ online

 

Halála után 75 évvel Hitler még mindig érdeklődésre tarthat igényt, ha sikerül még valami újat feltárni minden idők legelvetemültebb gazemberével kapcsolatban.

Az olasz szerző által írt, és most megjelent könyv lényege, hogy Hitler egyetlen igaz szerelme az unokahúga, Angela Maria „Geli” Raubal volt, aminek viszont történelmi jelentősége bizonyított.

Fabiano Massimi, a szerző 70 történelmi dokumentumot tanulmányozott. Ezekből megállapítható volt, hogy Hitlernek egészen más személyisége lett volna, ha a fiatal hölgy nem hal meg 1931-ben.

Massimi szerint kapcsolat Hitler és unokahúga között akkor kezdődött el, amikor Hitler 36, az unokahúg pedig 17 éves volt. 1929-ben kezdtek együtt élni, ami többek között néhány meztelen festményt eredményezett. Egy idő után kiderült, hogy Hitler birtoklási vágya túlzott volt. Emiatt a kapcsolat lazult, sőt a hölgy szakítani akart. Szeptember 18-án vitatkoztak. Az ok, Hitler nem akarta, hogy Raubal Bécsbe menjen éneket tanulni, ahol szert tehet egy szeretőre, aminek volt jelöltje is egy hegedőművész személyébe, aki akár zsidó is lehetett.

A veszekedés után Hitler elment a lakásból, amikor visszatért a lakásban Gelit holtan találta egy fejlövéssel. Hivatalosan öngyilkos lett, de különböző elképzelések kaptak szárnyra.

Viszont a szerzőnek meg volt a maga verziója. Ezek szerint a fiatal nőt Heinrich Hoffman, náci vezetők fényképésze ölte meg, azzal a pisztollyal, amivel 1945-ben Hitler öngyilkosságot követett el.

A gyilkosság után Hitler három napra eltűnt, fel akart hagynia politikával, sőt öngyilkosságon is törte a fejét. Később Geli fényképeivel és mellszobrával díszítette a nő szobáját. Éva Braunnal való találkozása után se engedte, hogy a szobát megváltoztassák.

A Nürnbergi Per alatt Göring azt mondta, hogy Raubal halála volt az utolsó szalmaszál. Hitler elvesztette az emberségesség utolsó maradékát. Massimi szerint, ha az unokahúg nem hal meg, a történelem egészen más lehetett volna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2 gondolat erről: „(3247) Hitler szerelme

  1. Érdekesek ezek a XX. sz .i diktátorok. Sztálinnál is volt egy hasonló szitu, csak az épp az első felesége volt. Visszaemlékezések szerint a az asszony elvesztésével Sztálinból az emberi érzések utolsó szikrája is kihunyt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük