(3242) Hurrá, megjött, itt van Koronavírus 2.0,

Tibor bá’ online

 

ami „Spike D614G” névre hallgat, és majd tízszer fertőzőbb, mint elődje, de nem kell beszarni, mert semmivel se halálosabb. A kutatók a hírt a „Cell” nevű tudományos folyóiratban közölték, miután az egész világból több mint 6000 genetikai szekvenciát gyűjtöttek. Ezek közül került elő a Spike D614G törzs. A változás a vírus felületén lévő tüskéknél következett be, ami lehetővé teszi a vírus könnyebb bejutását az emberi sejtbe.

Jó hír viszont, hogy fertőzés esetén az ember nem lesz tőle betegebb, de a második hullámot a kormányok ráfoghatják az emberek fegyelmezetlenségére.

És miért jó ez a hír? A tagadhatatlan tény az, hogy az enyhe vírus a sikeres vírus. Az a vírus, amely gyors halált okoz, nehezen terjed, mert meghal az aki terjeszthetné. Vagyis remény van rá, ahogy a SARS-CoV-2 terjed, a vírus egyre kevésbé lesz fertőző. Arany szabály az, hogy egy új patogén idővel kedvezőbbé, és barátságosabbá válik. Ez érzékelhető a Spike D614G esetében is.

Még egy megfigyelés. Nincs értelme nézegetni egy-egy országban hányan kapták el a járványt. Ami sorsdöntő, hány halott van, de az összehasonlítás még korai. Majd akkor számolgassunk, amikor a vihar végleg eltűnt, ami még nagyon messze van. Jelenleg a tömegek úgy gondolják, hogy elegük van az egészből, mert egyelőre közvetlen családtagja csak keveseknek távozott a boldogabb vadászmezőkre, bár Amerikában már ez se nagyon igaz. Különben Orbán beengedi a szerbeket annak ellenére, hogy Szerbiába megugrott a fertőzöttek száma, de úgy tűnik a politika fontosabb, mint a védekezés. Na pá! Majd meglátjuk mit hoz a nagy nyári összeborulás.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

17 gondolat erről: „(3242) Hurrá, megjött, itt van Koronavírus 2.0,

  1. Édesmindegy, hogy beengedi a szerbeket(és az ottani magyarokat) vagy sem. Ahol megugrott a fertőzöttek száma ott többet tesztelnek, csak ez a különbség . Oláhországban is ugrik a fertőzöttek száma és ők vígan utazhatnak, mert uniós ország. Magyarországon nem tesztelnek túl sokat, tehát minden rendben van? A hivatalos adatok csak parasztvakítani jók.

  2. 2.
    Ja.
    Mert esetleg több a nem koronavirusos halottnak nyilvánított, mivel teszt nélkül nem is tudják hogy fertőzött.

  3. Egy ideje rájöttem, hogy nincs objektív tájékoztatás. Ez nem csak Mo-ra érvényes. Így aztán kezdek közömbössé válni minden járvánnyal kapcsolatos hírrel szemben.?

  4. … az előző négy vírus szabadalmazva van, tehát emberi gyártmány, és a szabadalom magántulajdonban; ez a mostani is azonos elemekből felépítve, lassan pörögve követi őket, bár a vuhani kezdetekor a kínai vezetés életveszélyes fenyegetéseket tett némelyekre, meglássuk …
    meglátjuk???

  5. 5 barba
    Ez az állítás olyan önellentmondásokat tartalmaz, hogy én szégyellném leírni.
    Azok a vírusok szabadalmaztatva vannak, amelyek feltételezett előállításával a különböző nagyhatalmak egymást vádolják, de senki nem tudja bizonyítani?
    Miért nem nézik meg a szabadalmi hivatalba, ki jegyezte be?
    Vagy létezik egy hivatalos, és egy titkos szabadalmi hivatal? De ha én nem tudom, hogy már szabadalmazták, akkor hogy védik meg tőlem a szabadalmukat, hogy ne kontárkodhassak a témában?
    Vagy hogy van ez? 🙁 🙁 🙁

  6. „A „világjárvány” egyik legfontosabb eredménye az, hogy az Egyesült Államok és a világ többi részének leggazdagabb emberei azon nyomban, növelték vagyonukat, ugyanakkor több száz millió ember elvesztette munkahelyét, és több millió kisvállalkozás elpusztult.

    2020-ban, a „világjárvány” globális léptékben, a gazdaság és a társadalom bénulása közepette, kiderült, hogy az ENSZ már a 2008-as gazdasági válság eredményeként, az Új Globális Világrend elnevezésű programot dolgozott ki az uralkodó elithez való reagálásra.

    See: The United Nations New World Order Plan
    https://unnwo.org/

    Ez az ENSZ-üzenet felfedi létezését és végrehajtását nekünk az új Globális Világrend programot (amelybe minden ENSZ-szervezet, beleértve az Egészségügyi Világszervezetet is), amely azt ígéri, hogy mindannyian „boldogok leszünk” vele 2050-től (!!!)

    E program keretében a „kapitalizmus” kifejezés helyébe a „Happytalism” kifejezés lép, amelyet „Új gazdasági modellként definiálnak, amely a boldogságot, a jólétet és a szabadságot az ember fejlődését a modellek és a rendszerek középpontjában helyezi örök életére.
    Az ENSZ Új Világrend programja közvetlenül Aldus Huxley „Brave New World”
    -„Bátor új világ”-ára utal, ahol a népesség és a társadalmi stabilitást bizonyos számú mutáns humanoid biztosítja, amelyek „boldogságát” a Soma „adagolása” tartja fenn.
    Itt is, a korrupt és megbízhatatlan az Egészségügyi Világszervezet (WHO), Járványok, Nagy Tech, a „híres” Medical Association (Orvosi Szövetség) és a Big Pharma is amelyek beavatkoznak az emberi genetikai anyagot (DNS és RNS) módosító oltásokkal.

    Megjelent az ENSZ „Új Globális Világrendje”: Ez már nem „összeesküvéselmélet”

    Brian Shilhavy, az Health Impact News kiadója, 2020. május 30-án jelentést tett közzé, amelyben kijelenti, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezetén keresztüli új világrend kidolgozása már nem „összeesküvéselmélet”, hanem egy változó valóság, az ezzel kapcsolatos tervek közzététele óta.

    A Forbes adatai szerint az Egyesült Államokban a 630 milliárdos teljes vagyona 434 milliárd dollárral (15%) nőtt, 2 988 trillió dollárról 3 382 trillió dollárra.

    Robert F. Kennedy, Jr., 2020. május 29-én egy cikkben írta: „Amíg a karantén elpusztítja a gazdaságot, az Egyesült Államok öt leggazdagabb embere 75 milliárd dollárral gazdagabbá vált”.
    – Zuckerberg vagyona 46,2% -kal nőtt (25,3 milliárd dollár növekedés),
    – Bezos 30,6% -kal (34,6 milliárd dolláros növekedés),
    – Bill Gates 8,2% -kal (8 milliárd dolláros növekedés).
    – Larry Ellison 11,9% -kal (legfeljebb 7 milliárd dollárig),
    – Musk 48% -kal (legfeljebb 11,8 milliárd dollár).

    Mennyire véletlen ez a „világjárvány”?

  7. 7,8 L.S.
    Ha ez ilyen sima, akkor minden felelősséget rá kell hárítani az előállítókra, nem kell keresni a bűnöst a világban egyik ország kormányának se.
    Ez így teljesen hiteltelen, minden nemzetközi jognak ellentmondana, és jogi felelősségrevonást vonna maga után, hiszen ezek szerint letagadhatatlan lenne…
    És erről nem tudna egyetlen elszenvedő ország vezetése sem?
    Hiszen ezek szerint írásos, hivatalos bizonyíték van rá…
    Ekkora kamut nem eszek meg.

  8. Orosz katonai vezérkar: „A világjárvány mesterséges – a cél a gazdaság és az Emberiség ellenőrzése”
    „A koronavírus világjárvány egy hazugság, amelyet a vallási, gazdasági, politikai és nemzeti célok fényében kell szemlélni.
    Vladimir Kwachkov ezredes elemzi álláspontját, és folytatja, hogy „a világjárvány egy globális stratégiai művelet, a függönyök mögötti parancsnoklási és irányítási gyakorlat, amelynek végső célja az Emberiség ellenőrzése.
    A cél az, hogy csökkentsék a földi népességet. Szerintük (akik létrehozták a koronavírust) túl sokan vagyunk a bolygón, legfeljebb 100 milliónak kell lennie, és legtöbbjük szolgái, legfeljebb egy milliárd lehet, éppen ezért kapcsolódik közvetlenül az azt követő gazdasági válsághoz. ”
    Az emberi jogok korlátozásának első kísérlete 2001. szeptember 11-én történt. ”
    „A pandémiát feltalálták. A bolygó 7,5 milliárd emberével szemben az áldozatok száma csekély, bár természetesen sajnáljuk minden ember áldozatát. ”
    Valójában, amint azt állítja, „négy kérdés” megoldására hozták létre.
    1. Vallási: A világ lakosságának csökkentése
    2. Politika: a politikai szabadságok elvonása
    3 pénzügyek: a tőzsdei buborékok „törése”.
    4. És leüsse a fő amerikai geopolitikai riválisokat, nevezetesen Nyugat-Európát és Kínát.
    Többé-kevésbé mind a három szuperhatalom biológiai fegyvernek írta le, természetesen más
    feladóval. A probléma az, hogy mindenki azt gondolja, hogy valami nincs rendben.
    Ki a hibás, ez egy másik történet.

    Γενικό Ρωσικό Επιτελείο Στρατού: «Η πανδημία είναι φτιαχτή – Στόχος η οικονομία και ο έλεγχος της Ανθρωπότητας»

    https://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d-%ce%b7-%cf%80%ce%b1/

  9. Azt látom,hogy könnyen leírjuk:”Orbán beengedi a Szerbeket akiknél ismételten rohamosan tejed a korona vírus,de azt nem írjuk le,hogy az ember,a közösségi,a szuper figyelmes stb.nem látja be,hogy a vírus az orrunkból,illetve a szájunkból nyál cseppek formájában terjeszthető és ennek tudatában és ellenére egyre többen mellőzik a szájmaszkot,a távolság tartást.Akár hogyan is van a fegyelmezettség az összefogás hiánya vagy megléte döntő kérdés a vírus terjedésében .Mit csinál a homo sapiens? Még lendületesebben megy nyaralni külföldre,mint eddig!Azt nem értem,hogy ezek után mit csodálkozunk rajta ha jön a második hullám.Nem jön a második,hiszen az első sem múlt el igazán. Hangsúlyozom: a vírus három napon belül,biztosan elpusztul,mindenféle tudományos „hókusz-pókusz” ,vakcina nélkül ha nem talál magának egy embert.
    Vagyis nyugodtan lehet hibáztatni az embert!A felelőtlent,az óvatlant,aki képes ugyanabba a gödörbe beesni,akár százszor is!A tudomány hívőknek meg azt üzenem,hogy a tudomány legalább annyi rosszat hozott,mint amennyi jót!Minél többet tud az ember,annál veszélyesebb lesz önön magár nézve! Tehát megint egy bibliai idézet,kissé sarkítva:Ne legyetek olyan büszkék a tudományotokra,mert a hajatok szálát sem tudjátok meggörbíteni!

  10. 11- Sandor55:
    Az „emberek” és Orbán között az a különbség, hogy az egyes ember kezében nincs hatalom, nem tud elrendelni semmit, de az elrendelt intézkedéseket betartja.

  11. 10 L.S.
    Ahhoz képest, hogy a vírus Európa tönkretételére készült, elég jó szívják az amerikaiak a helyzetet, sokkal rosszabbul állnak mint mi…
    A Kvacskov ezredest meg hagyjad, ő az oroszok Drábik Jánosa, minden szövege hemzseg az összeesküvés-elméletektől, hívei meg vallásos áhítattal csüngenek minden mondatán…

  12. 10: Ha a vírus elsődleges célja a népességcsökkentés volt, akkor nagyon elszúrták. Eddig kb. félmillióan haltak bele, ez a 7,5 milliárdhoz képest is elenyésző, ha pedig hozzávesszük azokat, akik amiatt fogantak meg, hogy otthon voltak az emberek egy negyedévig, akkor szerintem még szaporodtunk is tőle.

  13. 13. hubab
    ” Drábik Jánosa, minden szövege hemzseg az összeesküvés-elméletektől, hívei meg vallásos áhítattal csüngenek minden mondatán…”

    Keresni fogjátok még ezt az Embert, de akkor már késő lesz …

    9. hubab
    „Ekkora kamut nem eszek meg.”

    Hát szerény véleményem szerint a hivatalos jelentéseket nyersen úgy nyeled le, hogy meg sem rágod, pedig rághatnád is egy kicsit.

    „Koronavírus – a terror vírus” … nagy hűhót csapott Olaszországban az írás!

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2020/07/blog-post_98.html

    „34 561 halott Olaszországban
    A Covid-19 jót hozott Olaszországba:

    nincs rákos halál,
    nincs halál az öregség miatt,
    nincs halál a ritka betegség miatt,
    nincs halál a szívroham miatt,
    nincs halál a kórházi vírus miatt,
    nincs halál leukémia miatt …
    csak a covid-19.

    Tehát amint megtaláljuk a vakcinát, mi olaszok halhatatlanok leszünk!
    „Vészhelyzet a múltbeli és a jövőbeli elmebajokról.”

    (Covid. Il virus della paura)..(Covid. A félelem vírusa) ..a könyv címe, amelyet Giulio Tarro, az olaszországi Nápolyi Egyetem legnevesebb és nemzetközileg elismert professzora írt alá.

    * Giulio Tarro professzorról és áttekintést a véleményéről, 2020. április 18-án irtunk:
    Covid-19: „Pszicho Police” …”Tudósok” kereskedelmi ügynökök „Big Pharma” címmel.
    Giulio Tarro, az olaszországi Nápolyi Egyetem professzora, akit 2018-ban az „év legjobb iológus-ának (virologusának)” és a világ egyik legjobb iológus-ának (virologusának) ítéltek az USA-díjjal.
    A 2015. évi Nobel-orvosi díj jelöltje, mert amikor a járvány kitört Nápolyban, ö volt az első akinek sikerült izolálnia a kolera törzsét, Albert Sabin diákja és asszisztense aki a gyermekbénulás elleni oltás apja.
    Sokkolóak az „Istituto superiore di Sanità” (Olasz Egészségügyi Intézet) hivatalos adatai, a „coronavirus halottainak személyazonossága” -át illetően:

    „A halott betegeknek csak 1,1% -a volt 50 év alatti, és csaknem 96% -uk volt egy vagy több korábban meglévő betegsége.”
    A halottak kora:
    A jelentés szerint a halott és pozitív SARS-CoV-2-es betegek átlagos életkora 80 év.
    A betegség kevésbé sújtotta a nőket, mint a férfiakat: 13 692 nő halt meg, az összesség 41,6% -a. Az 50 év alatti halálesetek száma – június 11-én – 366: az összesség 1,1%-a. Közülük 83-an a 40-ik év alatt volt: (53 férfi és 30 nő 0 és 39 év között). 62-en közülük súlyos, már létező kóros betegségeik voltak. Úgy tűnik, hogy 14-en ezelőtt nem rendelkeztek semmilyen betegséggel. 7 személynél 40 év alatti korban nem állnak rendelkezésre klinikai információk.
    Tünetek és patológiák
    Milyen tünetek vezettek a kórházba? A leggyakoribb láz és légszomj – nehéz légzés – köhögés és – kis százalékban – hasmenés és hemoptysis (véres köpet). A halott betegek között leggyakrabban előforduló krónikus állapotok a magas vérnyomás (67%), a 2. típusú cukorbetegség (30,3%), az ischaemiás szívbetegség (27,8%) és a pitvarfibrilláció (22%) voltak. a szívdekompresszió mellett (15,7%). A később meghalt betegekben megfigyelt patológiák átlagos száma 3,3 volt: csak 144 betegnél (a minta 4,2% -a) volt 0 kóros állapot, és csak 505-nél (14,7%) volt csak egy patológia.
    Eközben a magáncég – az „Egészségügyi Világszervezet” hamis és félrevezető neve alatt – a multinacionális gyógyszeripar és Bill Gates figyelmeztet: A legrosszabb még hátra van …Jőn az őszi világjárvány ….Maszkok mindenütt, 15 perces szex maszkkal, társadalmi távolság iskolákban, és így tovább.

    Az újságírók kérdésére a fertőző betegségek szakembere felé
    „Lesz-e új pandémia ősszel?”,
    A fertőző betegségek szakértője válaszol:
    „Nem tudom, mert nem vagyok politikus.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük