(3238) Female genital mutilation

Tibor bá’ online

 

Ha van még olyan barom, aki a négereknek drukkol, akkor az figyelmesen olvassa el ezt a posztot.

A Female Genital Mutilation (FGM) azt jelenti, hogy a néhány éves kislány klitoriszát „vallási” okokból kimetszik (sokszor egy éles üveg darabbal). Egyes értesülések szerint az igazi ok, hogy felnőtt korukban ne csalják meg a férjüket, illetve a mama féltékenysége, „ha én nem élvezhetem a szexet, akkor ő se élvezze”.

„Egy néni lefogta a két kezem, egy másik néni a lábaimat, egy harmadik pedig csinált valamit, ami nagyon fájt. Az anyukám közben vigasztalt. Csak évekkel később tudtam meg, hogy mit tettek velem.”

Az ok vagy indok mellékes. Ez egy barbár nép, barbár szokása, amihez semmi közünk nem lenne, ha nem hoznák magukkal, és nem ragaszkodnának hozzá, hogy Európában is folytassák. De folytatják!

Németországban nem csak gyakorolják az FGM-et, hanem az ott született, tehát már német állampolgár leánygyerekek esetében a végrehajtott FGM esetek száma növekszik, 2017 óta 2020-ra 44 százalékkal, összesen 68.000-re. Annak ellenére, hogy törvényileg tiltva van.

Figyelem néger seggnyalók! Eszük ágában sincs asszimilálni, átvenni az európai kultúrát. Tiltás ellenére, szemben a törvénnyel folytatják primitív és erősen nőellenes praktikájukat. Mit lehet ezektől várni?

Érdekes módon a feministák se emelik el a szavakat az FGM ellen. Emlékszem rá, hogy néhány éve a feminista, liberális zsidó lányok miként támogatták a muszlim legényeket a Keleti Pályaudvar előtt. Legszívesebben alájuk feküdtek volna, hogy aztán leánygyermekeik csiklóját kivághassák.

Hol van a fehér faj hülyeségének a határa?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

71 gondolat erről: „(3238) Female genital mutilation

  1. Tibor bá: „Érdekes módon a feministák se emelik el a szavakat az FGM ellen.”

    Ez most elég szánalmas volt, segítek mert láthatóan rászorulsz. A Google első találata az „FGM feminist” keresésre ez, biztos ma reggel rakták ki a posztodra reagálva a seggnyaló összeesküvők.
    https://www.feminist.org/global/fgm.html

    Persze a tények nyilván nem zavarnak amikor véleményed van, ez nem új. A poszt érvelési hibáit fel sem sorolom, hiszen az gazduram kiváltsága. Azon sincs értelme ilyen felütés után beszélgetni, hogy a kirablás után utálkozva ellökés mekkora esélyt ad a világ „nem fehér” részének a felzárkózásra. Viszont válaszolok egy korábbi kérdésre.

    Vizigót.

    És nem kell törléssel hőzöngeni, belefirkálni, felesleges újra küldened, megyek a picsába innen. Koszosnak érzem magam attól, hogy ezt az írásodat egyáltalán elolvastam. Hiba volt.

  2. Szerencsére csak nagyon kevés fehér rendőr fojtja meg az Amerikai Egyesült Allamokban szandékosan, „intézkedés” közben a színesbőrű afrikaiakait.
    Az Európaban élő afrikaiak elenyésző kisebbsége gyakorolja a kislanyok műtéti csiklóeltvolítasat
    -belatva hogy a 68 000 egy ijesztően magas esetszam –
    ezt a kegyetlen barbar szokast.
    Szandékos gyűlöletkeltés , rasszista uszítas, ezen példakat úgy talalni ,hogy az olvasó vére felforrjon a dúhtől az Usa fehér rendőrei vagy Európa összes afrikai szarmazasú lakója ellen .
    A szandékos gyűlöletkeltésről pedig úgy döntött az euroatlanti mértékadó és jeleleg hangadó
    – azt remélem nemcsak humanista , hanem realista felelős vezető értelmiség –
    hogy betiltja, sőt bünteti ,mert kartékony a közösségek életére.
    A szandékos gyűlöletkeltés, a rasszista uszítas , egy masik barbar szokas, ami igen gyakran önbíraskodashoz , felesleges vérontashoz szokott vezetni .
    Sajatsagos furcsasag, hogyha ezt valaki allítolag 140 környéki intelligencia hanyadosa dacara mégsem képes ? akarja ? megérteni.
    „A jószandék néha több bajt okoz, mint a realizmus „

  3. Tibor bá’

    Nem értem miért tolod ezt a gyűlölet beszédet a négerekkel szemben. Valami korábbi trauma lehet a háttérben?

  4. Hiába minden Tibor bá, négersegg-nyalók megmagyarázzák! Nem tudom, min vagyok meglepődve.

  5. Akik felejtik a múltat…. A barbárságra mindenhol van példa.

  6. Ha egy betegség bizonyos rasszokban gyakoribb és ezt leközlik tudományos cikkekben, az vélhetőleg nem rasszizmus. Tán még akkor sem, ha a cigányokat nem romáknak nevezik, hanem cigányoknak.
    Ha pozitív diszkriminációt alkalmaznak akár faji, akár nemi alapon, azért sem szoktak zúgolódni.
    Az idegen törzsbeliekkel szembeni előítélet bevált, a barátságosabb törzsek,népek kénytelenek voltak elviselni a hódítókat.
    Aki akar, fogalmazhat PC kompatibilis módon ugyanazokról a jelenségekről, aki meg kevéssé akar megfelelni az nyíltan leírja.
    A tények viszont makacs dolgok.

  7. 1 – Kedves Loránd:
    Állandóan fenyegetsz, hogy elmész a picsába. Aztán maradsz, és váratlanul előugrasz a sötétből. Én a csendes feministákra gondoltam, akik ott tolongtak a Keleti pályaudvar előtt a muszlim suhancok között. Te gyorsan elrohansz a Google-hoz, és bizonyítod, hogy a poszt egy kalap szart se ér, és várod, hogy kapj egy kitüntetést, mint az igazság és tudás fő-fő lovagja.

    2 – Mosógépszerelő:
    Érdekes logika, ha felhívom a figyelmet tényekre, akkor az rasszista uszítás. A poszt megírásának oka: azt akartam bizonyítani, hogy nem hajlandók, nem fognak asszimilálni, sőt görcsösen fognak ragaszkodni akár törvénytelen szokásaikhoz is. Ezt különben a poszt kihangsúlyozza. Csak az elvakult olvasó nem veszi észre. Mert ugye az évi 68.000 megcsonkított kislány elhanyagolható a BLM mellett, aminek – különben – semmi köze a poszt témájához.

  8. 7.Király B. Izabella
    Iráki agrármérnök barátod irta ezt?:
    …”Volt egyszer egy ország, valahol Afrikában. Népének a fehér kukorica adta a munkát és az élelmet. Mígnem egyszer csak megjelent a jóságos fehér ember, az amerikai nagybácsi – aki úgy visz, mintha hozna – és így szólt: Drága fekete testvérem, ne fáradj olyan sokat ebben a rekkenő melegben. Van nekünk annyi fölösleges búzánk, hogy szívesen segítünk nektek! És özönlött a segély-búza! …”
    Izabella kedves, én Téged nagyon tisztellek, kérlek add át iráki barátodnak alábbi üzenetemet:
    „Édes fiam, te vagy hülye vagy , vagy hazug, vagy azt sem tudod, mi végből voltál Szudánban. És miég disszertációt is irtál róla?!”
    Add át neki, kérlek és hozzáteheted, hogy olyasvalaki küldi, akinek rokona volt szintén arrafelé kiküldetésben.
    Tartozom neked magyarázattal, késöbbb megmagyarázom, Izabella kedves.

  9. Tibor bá’!
    Könyörgöm, ne tiltsd ki a fekete fajvédőket! Annyira gáz mind, okulásképpen mutogatni kell őket, hátha elolvassák saját írásaikat és egyszer csak szembesülnek a nyilvánvaló álszentségükkel. Bár sajnos ennek elég kicsi az esélye.
    Nagyon kíváncsi lennék, melyikük fogadna be akár csak egyet is közülük, vagy hánynak adna munkát saját vállalkozásában, beleértve a cigókat is.

  10. Király B. Izabella, Te tényleg úgy érzed, hogy renitens vagy ezekkel a gondolatokkal? Csak az önsorsrontó mainstream öngyalázást böfögöd vissza. Tele az internet ezekkel a hamis gondolatokkal.

    Tudod mit, akik így gondolkodtok, felőlem nyugodtan maradjatok meddők, tűnjetek el, és okoljátok közben magatokat! Semmi kifogásom ellene. Csak közben légyszi ne húzzátok ránk az iszlamista hordákat, mert mi maradnánk! Köszi!

  11. 10 – Bocs, hogy élek:
    A fekete faj védése nem ok a kitiltásra. Általában semmilyen vélemény nem ok a kitiltásra. Nem kötelező velem egyetérteni.

  12. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ez a ketsegkívül barbar szokást az iszlám által meghódított fekete afrikaiak művelik, úgyhogy inkább erre kell helyezni a hangsúlyt.

  13. 13 – Gyuri:
    Felhívtad. De mi köze ennek a poszt topikjához? Amire fel akartam hívni a figyelmet, hogy a „kultúrájukról” nem hajlandóak lemondani, még a törvény ellenére sem. Ezt a hozzászólások között újra és újra említem, de úgy tűnik hiába.

  14. 13. Gyuri

    Szerintem is ez a szokás az iszlámból ered és a feketék csak átvették a vallással együtt. A nők helyzete az iszlám államokban már inkább megérdemelne egy posztot, mint ez a szerintem indokolatlan ellenszenv a szinesbőrűekkel (különösképpen a feketékkel) szemben.

  15. 14. Tibor bá’

    Azzal vitatkoznék, hogy a négerek nem hajlandóak a kulturájukról lemondani. Ami az USA ban történt a négerek katolicizálása terén az ennek totál ellentmond. Igaz sok választásuk nem volt, de legalább tudtak újat hozni pl. a templomi szertartások és a néger zene összeházasitásával amiből a jazz is rengeteget átvett. Ha ez pl. nem lenne szerintem szegényebb lenne a világ.

  16. 15: egyáltalán nem indokolatlan az ellenszenv a feketékkel szemben.
    Láttad milyen sportot űznek a fiatal fekete férfiak? Van egy olyan challange, hogy hátulról le kell üssenek egy gyanútlan járókelőt, lehetőleg egy ütéssel, Knockout game…

    Nyilván vannak rendes feketék is, de egy nagy hányaduk primitíven viselkedik… És most lényegtelen, hogy alapból hülyébbek vagy egyéb tényezők miatt viselkednek így.

  17. 16 – Bak Tigris:
    Felhívom a figyelmed a 13. alatti szövegemre. Úgy tűnik, itt van egy csomó hülye gyerek, akiknek problémái vannak megérteni az írásomat. Miért állítod, hogy „…ez a szerintem indokolatlan ellenszenv a szinesbőrűekkel (különösképpen a feketékkel) szemben.” A posztban semmi más nem írtam le, mint tényeket. Ha a puszta tények leírása rasszizmusnak számít, akkor az elég szomorú állapot. Mondjuk a néger seggnyalás elég erős kifejezés, de a téma halálos komolysága miatt a kiborulásom indokolt.
    Szóval vitatkoznál velem. Nos az ültetvényes időkben, amikor az amerikai négerek még rabszolgák voltak, és nem vették őket ember számba, egyetlen menekülésük a biblia alapú vallás volt, mert a keresztény tanok szerint ők is emberek voltak. Ez a menekülés hihetetlen fokú vallásosságot generált. Nem vettek át semmit, kreáltak egy újabb keresztény változatot. Felteszem zenei szempontból a gospel-ra gondolsz. A jobbra-balra imbolygó énekkar által előadott performance-ot én nem tartom akkor nagy vívmánynak, ami nélkül az emberiség nem tudna meglenni.

  18. 18. Tibor bá’!

    Büdös libsik a tényeket is rasszizmusnak fogják fel! Bassza meg az anyjukkal együtt őket 10 nigga feka. É talán akkor elgondolkodnak… Talán! Ilyen vak faszszopó embereket.
    Értem a felindultságodat, de ügyelni kellene a nyelvezetre. Ez itt nem megengedett.

  19. 18. Tibor bá’

    Örülök, hogy a seggnyalást kifejezést így utólag magad is erősnek érzed.
    Egyik barátom amerikai misszionárius és már 25 éve nagyon komoly sikereket ért el főleg a magyar baptista egyházközösségekben azzal, hogy a bevezette a zenés istentiszteleteket és egyáltalán a hívők jobb integrálását a szertartásba. Ez bizony a gospelek másolása a fehér temperamentumra átszabva. Amúgy a jazz fejlődésében a gospelek szerepe nagyon pozitív volt, de azon messze túlléptek a fekete zenészek és megalkották a modern jazzt. Nagyon sok standard néger zenészekhez fűződik. Szóval ők is részei az egyetemes kultúrának és nem barbárok. Ezzel együtt az iszlám ami egyértelműen felelős az FGM ért valóban fenyegető veszély a nyugati társadalmakra, de ez inkább vallási, ideológiai természetű mintsem a bőrszin kérdése.

  20. Sokan lehurrogták Tibor bá’-t, de tegye fel a kezét aki befogadna a lakásába vagy rábízna egy komoly munkát egy fekete, kigyúrt, rendkívül okos nézésű emberre? Aki ezt nem tenné meg, az mind rasszista?
    Itt az afrikai ember mélyről feltörő kultúrája:
    https://elemi.hu/kommentar-nelkul-az-afrikai-bevandorlo-egy-macskat-sut-a-nyilt-utcan/
    Egyébként semmi bajom a feketékkel, amíg Afrikában vannak. Ha látni akarom őket, majd én odautazom hozzájuk. Itt Európában viszont nagyon kilógnak a sorból minden tekintetben.

  21. Az iszlám állatot, igavonó, alsóbbrendú haszonállatot lát a nőkben.
    Ebből kifolyólag hithű muzulmán férfi soha sem nők között, hanem mindig elöttük fog menni, hogy ne lenne ÁLLATOK közöttt.
    Hogy a kedves bevándorlók magukkal hozták ezt a bájos szokást, ezt ugy, mint ahogy magukkal hozták végtagjaikat, hajuk szinét, körmeiket, és egyáltalán önmagukat.
    Fikarcnyit sem változható, sziklaszilárd lényüket, megingathatatlan vallási szokásaikat, mert ők ebben szocializálódtak, ez önnön lényegük, és mivel primitivek, ezen alaptulajdonságaik hajszálra , mint egy gyárilag beléjükégetett szoftver, KITÖRÖLHETELENEK.
    Az okosabbja alakoskodik, simulékony, kezét-lábát töri bizalmadért, szintén a Korán parancsai szerint, becsapni, megvezetni a pillanatnyilag erősebb gyaurt, mig erőre kap az iszlám tábor .
    Még külön szavuk is van erre a szinlelt belesimulásra, hiszen ez az iszlám előirt doktrinája a békülékeny, befogadó gyaur megtévesztésére.
    Olvasgass, eszement fehér idióta, olvasgass és kezdjél végre valami konkluziót is levonni, ha élni akarsz, te hülye, már igy is késésben vagy, de talán MÉG van valamelyes esélyed.
    Minden eltelt nap közelit a sirodhoz.

  22. Én szerintem minden embernek megvan a helye és a szerepe a Földön és a társadalomban. Mindenki képes arra, hogy hozzátegyen valamit, amivel a világ egy kicsit jobb lesz. Ami függ az egyén képességeitől és vágyaitól, és a körülmények adta lehetőségektől.

    A társadalom kötelessége, hogy mindenkinek biztosítsa a lehetőséget a tehetsége kibontakoztatására, az egyén kötelessége pedig hogy megtalálja azt, amit ő alkotni tud, és azt meg is tegye.

    Sok fekete adott értékes dolgokat a társadalomnak, amiért hálásak lehetünk, ezek közé tartozik a gospel és a jazz is. Nyilván közülük se mindenkinek ez az útja.

    A fehérek által dominált társadalomnak tényleg van valamekkora felelőssége abban, hogy eddig nem igazán sikerült olyanra alakítani a rendszert, amiben mindenki könnyedén megtalálhatja a helyét. Még sokszor mi, aránylag sikeres középosztálybéli értelmiségiek is sokat küszködünk vele, nemhogy azok a tömegek, akik nyomorban nőttek fel, apa nélkül, gyenge iskolázottsággal, munkalehetőségek nélkül, stb.

    De az biztosan teljesen rossz irány, hogy
    1. Teljesen levesszük a felelősséget az egyén válláról a saját életéért
    2. Olyan jelenségeket is csak a rasszizmuson keresztül értelmezünk, amiknek alig van közük hozzá – lásd George Floyd halála
    3. Bátorítjuk a feketéket, hogy randalírozzanak, fosztogassanak
    4. Bátorítjuk a nyomorgó országban élőket, hogy jöjjenek csak ide, holott egyáltalán semmi helyük itt, és nem tudunk nekik értelmes munkát, életet adni, legfeljebb a parazita életmódra szoktatjuk őket a segélyekkel
    5. Hagyjuk hogy idehozzák a őskori mentalitásukat és szokásaikat, mint pl az FMG, a késelés, a nemi erőszak stb.

  23. Egyébként szóljatok le nyugodtan, de nekem a macskát sütő néger még imponál is. Oké, szerintem se kéne, hogy itt legyen, de hamár itt van, és éhes:
    1. Nem kéreget
    2. Nem lop vagy rabol
    3. Nem a segélyért áll sorban
    4. Hanem proaktívan, találékonyan, praktikusan megoldja a problémáját! Megfogja a macskát, elkészíti és megeszi.

    Macskából úgyis túl sok van, megeszik az énekesmadarakat, a legtöbb helyen ártalmára vannak az élőhelyeknek. Értem én, hogy sokan érzelmileg kötődnek hozzájuk, de nem objektíve rossz macskát enni.

  24. Látom, hogy a Hanyistóknak írt udvarias hangvételű megjegyzésem ki lett gyomlálva. Pedig csak tényeket írtam le benne. Sebaj legalább Tibor bá elolvasta…

  25. Amúgy nemrégóta követem csak ezt a blogot, de máris meggyőződésem, hogy erősen lejt a pálya. Hogy melyik irányba azt szerintem mindenki tudja. Ez nem panasz akar lenni, mivel egyébként szórakoztatnak az ellenkező oldal véleményei…

  26. 21 Hanyistók

    Ha az Egyesült Királyságban élnél kénytelen lennél feladni ezt a szélsőséges álláspontot. Ott ugyanis, ha orvosi kezelése szorultam szinte kizárólag néger vagy indiai orvosok kezébe kerültem. Soha nem felejtem el amikor a hosszú ideje kínzó hátfájásomat Dr. Armstrong, aki egy hatalmas kigyurt néger orvos volt, a hüvely ujjának egy mozdulatával megszüntette. Azóta is hálával gondolok rá. Szerintem azok gyülölködnek a leginkább akik a szinesbőrüeket csak filmekből ismerik.
    Véleményem szerint az átlagos magyar nettó idegengyűlölő amúgy is.

    Elárulok neked egy hatalmas titkot. Ahhoz, hogy valamit töröljek, előbb annak meg kell jelenni. Ez nem jelent meg, eltévedt a honlap útvesztőiben. És, ha már erről van szó. Ugyan miért törölném ki ezt a tök felesleges szöveget?

  27. 28 – Bak Tigris:
    Fején találta a szöget. Itt valóban lejt a pálya. Tudod merre felé? Megmondom. 1) A valóság, 2) Az igazság, 3) A természettudományok felé.

  28. 29. – Bak Tigris
    Soha nem vágytam külföldi karrierre, pedig lett volna rá lehetőségem. Véleményem szerint mindenki elsősorban a saját országát és szülőföldjét erősítse a munkájával és ha ez végleg nem megy itthon, akkor menjen ideiglenesen! külföldre. Számomra az idegenben gyökeret eresztett hazánk szülöttei, már nem tartoznak a magyar nemzettesthez.
    A néger orvossal egyébként semmi bajom nem lenne, de a multikulti fajkeveredéssel igen.
    Egy átlag magyar nem idegengyűlölő, hanem génjeibe kódoltan tapasztalt. Ez a megmaradás záloga!

  29. 27. Dan
    De, van! Sőt, fehér faj is van. Csupán a tudósok egy ideje nem merik ezt felvállalni. Tudod miért nem? Tudom, hogy tudod. 🙂

    25. Ábel
    1. Nem kéreget – De, kéreget!
    2. Nem lop vagy rabol – De, rabol és lop és öl, ha kell neki valami attól, aki nem adja.
    3. Nem a segélyért áll sorban – De, segélyért is sorba áll.
    4. Hanem proaktívan, találékonyan, praktikusan megoldja a problémáját! Na, látod, ezt eltaláltad. Csak nem úgy, ahogyan te gondolod!

    21. Hanyistók
    „Sokan lehurrogták Tibor bá’-t, de tegye fel a kezét aki befogadna a lakásába vagy rábízna egy komoly munkát egy fekete, kigyúrt, rendkívül okos nézésű emberre?”
    Ezt a kérdést én is föltettem, de valahogy egyik fajvédő sem reagált rá.

    20. bak Tigris
    Miként a magyarországi cigányság esetében, úgy a fekáknál is külön kell választani a zenészt a többi nációtól. Míg előző kb. 1 százaléka a hordának, addig a többi együttvéve alkotja a 99-et. Na, jó, a kivételek, mint pl. pár orvos- és egyéb értelmiség csupán a szabályt erősítik. Idehaza a zenész cigányok gyűlölik fajtársaikat és sokkal rosszabb véleményen vannak róluk, mint mi, magyarok.

    A legnagyobb gond, hogy mindannyian más mentalitást képviselnek, mint az átlag európai. Összeegyeztethetetlen! Soha nem lesz asszimiláció, de még integráció sem (lásd pl. a 700 éve itt élősködő cigányságot, vagy a harlemi éjszakát). És akkor még nem írtam a több évtizedes személyes tapasztalataimról, amelyek nem elő-, hanem utóítéletek. Meggyőződésem, hogy a hazai- és nemzetközi neolibsi tömegek jelentős hányada a hálívúdí eksönmúvik által fényesre nyalt fekete seggeken szocializálódott. Szánalmas, ahogyan előbb megnevezettek eme propaganda hatására teljesen elveszítették a józan ítélőképességüket és a maradék önvédelmi reflexüket egyaránt. Kizárólag a mainstream média által 0-24-ben szajkózott másságmosdatást böfögik vissza, mint egy refluxos szerencsétlen a félig megemésztett sörben ázott pacalpörköltet. Bocs, ennél frappánsabb hasonlat hirtelen nem jutott eszembe!
    Hiszem, hogy a szebb fekete jövőt ők tapasztalják meg legelőször. Ámen!

  30. Én értem ezt az ellenszenvet. De még egyszer leírom, nincs külön fekete faj. Rassz van. Emberi fajon belül rasszok vannak. Az hogy ezt miért így nevezik az tök mindegy. Amúgy az emberi fejlődéstörténet igen szerteágazó. Mielőtt” felfedeztük” volna az újvilágot, azelőtt is élt ott ember, sőt…. Ugye azoknak is oda kellett jutniuk, nem külön fajként alakultak ott ki. Tehát az újvilágot maximum újra felfedeztük. Az hogy a korábbi felfedezők leszármazottait egy emberöltőnél rövidebb idő alatt kiirtottuk, az nem számít. Akik ugyan abból a fajból származnak.

  31. A fehérfasz-szopó rasszisták számára az olyan apróságok, mint hogy ezt a gyakorlatot fehérek (kurdok, arabok), sőt még keresztények (koptok) is gyakorolják, az nyilván nem számít, mint ahogy az se, hogy a feketék többsége nem végez női körülmetélést, és az iszlám vallásban nincs ilyen gyakorlatra vonatkozó előírás.
    No meg a vallási okokból véres csecsemőfütyit szopkodó mohelek is beleférnek a világképükbe, ha a bőrük fehér.
    Szerintem mind a lányok, mind pedig a fiúk genitáliájának vagdosását be kellene tiltani.

  32. „Figyelem néger seggnyalók! Eszük ágában sincs asszimilálni, átvenni az európai kultúrát. Tiltás ellenére, szemben a törvénnyel folytatják primitív és erősen nőellenes praktikájukat. Mit lehet ezektől várni?”

    Tibor bá’!
    Ezek a szavak, rasszizmus, a négerek oldalán!?!
    Miért teszi? Miért rabolja el a babérkoszorút a többi muszlim vallásúaktól?
    A többi iszlámvallásúak nem annyira jók az európai eszmék, szokások, hagyományok tagadásában?

    „Tiltás ellenére, szemben a törvénnyel folytatják primitív és erősen nőellenes praktikájukat.”

    Tibor bá’!
    Hogy lehet ilyeneket állítani amikor törvényesen négy feleséggel rendelkeznek?
    Tibor bá’-nak több van?

    „Eszük ágában sincs asszimilálni, átvenni az európai kultúrát.”

    Tibor bá’!?
    Itt azonban föladom magam. Itt teljesen igaza van.

    Roland Pentz Afrika-szakértő: „Az afrikaiak legtöbbje nem integrálható”
    „Arra a kérdésre, hogy milyen okok hajtják ezeket az embereket Európába, Pentz azt felelte, a nagy szegénység, az éhség és a perspektíva hiánya. De a fő ok a lakosság robbanásszerű növekedése.”

    Miért nem megoldás a migráció támogatása? – Roy Beck szemléletes előadása a bevándorlás lényegéről!
    Csupán 6′-es video. Érdemes végignézni.

  33. 32:
    Böszmeségeket ne írogass! Ha megdug/sz egy néger/t, jön a baba.
    Ez a faj fogalmának alapja, szaporodási közösség, termékeny utódot nemez.
    ————————–
    A rasszok olyanok, mint a kutyafajták. Egyik kutya, másik eb! Pedig kinézetre jelentősen különböznek… Egy menet után azonban kiderül a kis korcsokról is, hogy egy fajba tartoznak mindannyian. De, hogy egyformák lennének? Na ez az, amit vagy tudomásul kell venni, vagy a hasonlóknak el kell különülni, mert bizony nagyon nem vagyunk egyformák!

    Amennyiben az ember „kozmikus fajjá” szeretne válni, ezt a fajta szemléletet biztosan fel kell adnia. Kérdés, hogy ezt valóban akarjuk -e, ill., hogy mennyi idő kell még ahhoz, hogy akarjuk, ill. megtehessük. Pill. nem igazn állunk jól, de ez az emberi ostobaság és felelőtlenség miatt van, amiben minden rassz jeleskedik, egyre nagyobb arányban… Engem a buta ember jobban bosszant, minthogy cigány, vagy néger, vagy kínai. Sokkal többre tartok egy élelmes cigányt, mint egy balfék, megvezethető fehérembert, aki magától megy a vágóhídra. Az együttéléshez arányosság és kölcsönösség kell! Nem a bőrszínnel van a baj gyerekek, hanem azzal, hogy ez az arányosság és kölcsönösség rendkívüli módon sérül, ill. eltolódik hol ide – hol oda.

    Egyébként vicces, hogy ami egyik oldalról tradíció és hagyomány, védendő társadalmi érték, az a másik oldalról gusztustalan, barbár szokás. Ezt csak értelemmel lehet áthidalni, anélkül marad a céltalan, ostoba gyűlölködés. Volt már a fehérember a másik oldalon, és a rotáció alapján mindenki kerül még ide is – oda is, amíg nem sikerül mindnyájunknak megélni az egyetemes emberi alapértékek érvényesülését.

    Tudom, magas röptű szövegelésnek tűnhet, de talán egy fillérbaszó hőbörgésnél, vagy gusztustalan poénnál -gondolati síkon- többet ér…

  34. Én nem nyalok néger segget. Én azt próbálom elmagyarázni, hogy az olcsó munkaerő visszanyal, illetve azt hogy nem a már több nemzedékre visszamenőleg betelepített négerek hibája az egész. Nyilván nem véletlen a rabszolgaként behurcoltak elleni fellépés, mert az usában legalább annyi a nem képzett fehér, mint az afroamerikai. Mert ugye a spanyol, portugál az nem bevándorló. Nehéz lenne annak nevezni… Nekünk nem is kellene ezzel foglalkoznunk igazából.

  35. Amúgy a hibridségből akár jó is kisülhetne, ha nem lenne vallás, meg a rasszok közti életszemlélet különbség. De hát ez nem így működik. Nyilván a liberalizálás is egy eröltetett valami, és mindennek hátterében a gazdasági érdekek vannak.

  36. 37, Horváth Csongor
    A faj fogalma sokkal képlékenyebb annál, mint amit a tudomány állít. Bocs, hogy a wikiről idézek: „a fajokba sorolás afféle közmegegyezés terméke, abszolút módon eddig senkinek sem sikerült megfogalmazni a faj alapvető kritériumait.”
    Azt tudjuk, hogy az ember és a gorilla között 2% genetikai eltérés van. Szintén tudjuk, hogy az emberek közötti eltérés max 0,8% (aki járt már a nyóckerben, az tudja, hogy a 0,8 egy baromi nagy szám 🙂 ). Kérdés az, hogy mekkora eltéréstől kezdve beszélhetünk különböző fajokról. A szaporodási képesség önmagában nem elégséges kritérium (bár általában megfelelő), mert léteznek példák közeli fajok közti szaporodásra és fajon belüli szaporodás képtelenségre is. Tehát a kérdés az, hol húzzuk meg a határt.
    Talán már harminc éve antropológusok pedzegették, hogy az afrikai feketéket és még néhány elzártan fejlődő populációt kizárólag tudományosan meghatározott antropológiai különbségek miatt nem ártana külön fajba sorolni. Egy ideje már nem hallani ilyen hangokat, de nem azért, mert a különbségek tűntek el…

  37. 40: gabiii:
    „A szaporodási képesség önmagában nem elégséges kritérium”
    – Ezt a baromságot! Hű de nagy baj lesz, amikor már a wikipediát is a „ma kifejlődő szaktudás” fogja eluralni…
    A témáról már sokszor és sokat beszéltünk, olvasd vissza kérlek (mikroevolúció, makroevolúció).

    Az alfaj fogalmában van az általad jelzett tágabban értelmezhető határ (ugye alfaj nem egyenlő fajta)…
    Találós kérdés: Mi lesz a szaporodni nem tudó egyedek génkészletével (kvázi a „szaporodni nem tudó egyedekből álló fajjal”)? … Na ezért hülyeség a fajon belüli szaporodásképtelenséget firtatni.

  38. 41. Horváth Csongor
    A korábban általad említett kutya (canis lupus) egyedei nem képesek tetszőlegesen szaporodni egymással (és itt most nem a buzikra gondolok). Valószínűleg inkább a canis lupus familiaris-ra gondoltál, mert a köznyelvben ezt hívjuk „kutyának”, ami valójában csak egy alfaj, de még ennek egyedei sem teljesen kompatibilisek egymással. A termékenyülés megtörténik, de távolabbi rasszok esetén vagy a petesejt nem tud beágyazódni, vagy a vemhesség idejének eltérése akadályozza a természetes szaporodást. Mindezeken lehet mesterségesen javítani (és ebből tudnak baromi furcsa keverékeket kihozni), de a szaporodási kritériumot sajna megsértik.

    A természet nem olyan egyszerű, mint ahogy az interneten írva vagyon.

  39. Tibor bá’. Jó poszt. Olyan mint a választóvíz. Pillanatok alatt kiderült ki van a saját józan eszénél, és ki kajálta be az íróasztalnál megszült, hülyítő izmusok propaganda cumiját. Bizony, óriási ellentmondás, hogy a harcos svéd feminista rendőrt hív a pikáns beszóló svéd hapsira, de amikor a bevándorló szanaszét erőszakolja, akkor kussol, nehogy rasszistának látszódjon. Ugyanígy van a fehér jogvédő, aki pártolja az illegális bevándorlást, de a saját lakása közelében nem tűr meg menekült szállást.

  40. Sokan nyomatják a problémás csoportok védelmében hogy, „A TÖBBSÉGÜK JÓ” Azt nem mondják, hogy mekkora ez a többség? 70% ? Te meg vennél egy olyan konzerv márkát, amelynek a 70%-a kifogástalan, 30%-a meg mérgező, és csak akkor derül ki, ha már megetted?

  41. 42 Gabiiii
    Az ember egyetlen faj, többféle rasszként titulált alfajjal, amelyek minden probléma nélkül keveredhetnek egymással.
    És ehhez nem kell mesterséges keverés, a rasszok határterületein ősidők óta folyik ez a keveredés, a határterületeken élő népek hordozzák mindkét rassz jellemző tulajdonságait.
    Meg kell nézni a szíriai arabokat, amelyek jellemzően europid vonásokat hordoznak, és a jemenieket, akik már olyan sötétek, hogy alig különböznek a túlsó parton élő etiópoktól.
    Fekete Afrikán belül pedig ezek az etiópok, akik ráadásul ősi keresztény nép, a legtöbb europid vonást hordozzák a délebbi afrikai népekhez képest.
    Ha meg tőlünk keletre nézünk ott vannak a Közép-Ázsiai, és Urálon túli népek, akik az europid és mongoloid vonásokat egyaránt hordozzák, mint a kazahok, kirgízek vagy a magyarok nyelvrokonságába tartozó hantik és mansik, aki ázsiai vonásaik mellett is gyakran kék, vagy szürke szeműek. És a honfoglaló magyarok egy része is ilyen jegyeket viselt.
    De lehet említeni az óceániai szigetlakó népeket, amelyek az ázsiai és negroid vonások keveredését mutatják megjelenésükben, mint a hawaiiak vagy maorik.
    Szóval nem léteznek ezek a rasszok közötti áthághatatlan határok, hiszen népek léteznek ilyen származással.
    A valódi problémát a különböző kultúrák jelentik, amelyeket nehéz egymással kibékíteni, de ez sem lehetetlen, ahogy ezek a kevert származású népek bizonyítják.
    Persze valószínűleg nekik is véres konfliktusokkal terhelt előélete volt a mai állapotoknak, amelyeket a történelem már elsimított…

  42. 45.hubab
    …”A valódi problémát a különböző kultúrák jelentik, amelyeket nehéz egymással kibékíteni, A valódi problémát a különböző kultúrák jelentik, amelyeket nehéz egymással kibékíteni, de ez sem lehetetlen, ahogy ezek a kevert származású népek bizonyítják
    Véleményem szerint NEM lehet a különböző kultúrákat rgymással összehozni, hacsak nincs több közös vonás, mint eltérés.
    Lásd az Európába betódult iszlámot.
    Tovább idézlek: ” de ez sem lehetetlen, ahogy ezek a kevert származású népek bizonyítják…”
    Lehetetlen, kedves hubab, hacsak nincs egy rendkivül erős, diktatórikus központi hatalom, lásd Szingapore.
    Bársonykesztyűbe bujtatott eszméletlen diktatúra, igaz, de cserébe nézd meg őket.

  43. 46. Minden kultúrát össze lehet hozni, csak vannak kultúrák, amiknél ennek az egyedüli módja a teljes kiírtása a másik kultúrának.

    Az iszlámnak például semmi problémája nincs azzal, hogy az összes népre ráerőltesse magát.

  44. 46 balint
    Az meglehet, hogy ezek a kevert etnikumú népek történelmében volt egy olyan fázis, mikor egy erőskezű vezető eldöntötte, hogy hogy legyen, de még ő sem tudhatta az alárendelt nép kultúráját kitörölni, és létrejött valami közös, ami magán hordozott valamit minden alkotóelemből.
    Ahogy a magyar kultúrában és hagyományokban is ott vannak a különböző származású ősöktől származó elemek keveréke, ma már nehezen kibogozhatóan, hoztak ezt azt a kunok, a jászok, de még tán valamikor a böszörmények is, akik a honfoglalás utáni kor muszlimjai voltak, a svábok, a tótok, a szerbek, a zsidók…
    Aztán lett ezekből egy ötvözet, ami teljesen egyedi, de minden kor hozzáteszi a maga adalékát…
    Érdekes a bolgárok története is, akik eredetileg egy hódító török nép volt, akik leigázták a szláv lakosságot, aztán maguk is elszlávosodtak, hiába ők voltak a vezető réteg…

  45. Bálint. Bársonykesztyűs kemény diktatúrának mondod Szingapúrt. Szerintem a mindennapi életet, az állampolgárok viselkedését szabályozó törvényeik, és az európai hasonló törvények között nincs sok különbség. A különbség ott van, hogy Szingapúr állam a meghozott törvényeket szigorú következetességgel betartatja. Ha vallásszabadság van, és tilos a vallási gyűlölködés, akkor ott nem lehet zsidózni, muszlimozni, gyalázni indiait, vagy mást. Nincs az mint európában, hogy tilos ugyan, de elnézik. Ott nem nézik el. Ki is gyomlálták a vallási gyűlölködést. Szaúdi muszlim prédikátort első gonosz szavakra, azonnal megbírságolták, kiutasították. Hiába könyörgött maradhatásért. Ugyanígy vannak más törvényekkel. Szerintem ez így jó, mert ha van egy törvény, akkor azt be is kell tartani.

  46. 35: Az általad bevezetett trágár stílussal van problémád, vagy azzal, hogy kiegészítettem azt, amit te a feketék nyakába akarnál varrni?

    Esetleg azt hiányolod, hogy nem említettem meg, hogy az FGM számos afrikai országban törvényileg betiltásra került, és jelentősen csökkent az FGM végrehajtásának az aránya:
    „The study, which looked at rates of FGM among girls aged 14 and under, suggests that prevalence in east Africa has dropped from 71.4% in 1995, to 8% in 2016.”
    „According to the study in the BMJ, the rates of FGM practised on children have fallen in north Africa, from 57.7% in 1990 to 14.1% in 2015. In west Africa, prevalence is also reported to have decreased from 73.6% in 1996 to 25.4% in 2017.”
    https://www.theguardian.com/global-development/2018/nov/07/fgm-rates-in-east-africa-drop-20-years-study-shows
    Ez erősen ellentmond annak az állításodnak, hogy mennyire ragaszkodnak a „feketék” ehhez a szokásukhoz.

  47. 35:
    „Németországban nem csak gyakorolják az FGM-et, hanem az ott született, tehát már német állampolgár leánygyerekek esetében a végrehajtott FGM esetek száma növekszik, 2017 óta 2020-ra 44 százalékkal, összesen 68.000-re. Annak ellenére, hogy törvényileg tiltva van.”
    Ezt meg már megint erősen csúsztatva fordítottad innen:
    „The amount of women and girls in Germany who have undergone female genital mutilation (FGM) has increased to 68,000, the families minister announced Thursday. The increase, up 44% from the last estimated total calculated in 2017, was attributed to greater immigration from countries where FGM is more common.”
    „The rise from 44,000 in 2017 was so large because of increased immigration from countries like Eritrea, Somalia, Indonesia, Egypt and Nigeria, Giffey said.”
    https://www.dw.com/en/female-genital-mutilation-report-shows-68000-victims-in-germany/a-53937735
    Magyarul ez NEM azt jelenti, hogy 68 000 FGM-et hajtottak végre, hanem az FGM-et gyakorló területekről származó, azon átesett nők bevándorlása miatt nőtt 44 000-ről 68 000-re az FGM-en átesett nők száma. (Viszont a számok valahol nem stimmelnek, ha 44% a növekedés, akkor 2017-ben 47 000 kellett legyen az alap.)
    Biztos vannak, akik Németországban is hajtanak végre ilyet, de nyilván nem történt ez meg közel hetvenezer esetben. Persze az elfogadható szám 0 lenne szerintem is.

  48. 31. HANYISTÓK

    „Egy átlag magyar nem idegengyűlölő, hanem génjeibe kódoltan tapasztalt. Ez a megmaradás záloga!”

    Tudományos kutatások szerint a mai magyar népesség génjeiben elenyésző számban van jelen az ősi magyar genállomány. Akkor mi van kódolva és miben?

    Egyébiránt a viharos európai történelem nem kímélte egyik nemzetet sem és nem csak a magyarokat ” tépte a balsors”.
    Normális tehát, hogy a szláv és a román gyanakodva tekint a magyarra, de egymásra is. Az idegengyűlölet nagy hagyományokkal rendelkezik Európában. Az angolok pl. nagyon nem szívesen látják azt, ha kelet-európai a szomszédjuk. (de mesélhetnék a franciák- ról is szépeket) Ez volt a fő oka a Brexitnek is. Ezt saját tapasztalataim is igazolták, de az angol sajtó egy része szinte mindennap közölte a UKIP erre vonatkozó marhaságait . Persze, ha ott élnél akkor magyarként biztos nem fogadnád el, hogy hogy ez az angolok génjeiben tárolt tapasztalat miatt van, hanem igenis idegengyűlölettel vádolnád őket. ?

    Tibor bá’

    Általában android mobilon követem a blogot. Nagyon zavar, hogy akárhogy próbálkozom a bejegyzések sorszámának első digitjét nem látom rendesen. Nem lehet ezen igazítani valahogy? Másokat nem zavar?

  49. 52 Bak Tigris

    „Nagyon zavar, hogy akárhogy próbálkozom a bejegyzések sorszámának első digitjét nem látom rendesen. Nem lehet ezen igazítani valahogy?”
    Lehet igazítani, épp Te vagy az aki megteheti. Kapcsold ki a mobilodat.

    Tényleg azt akarod, hogy hozzád igazítsák a blogot?

    Jól írtam? „igazít”

  50. 52: Engem is zavar , amikor mobilon olvasom a blogot.
    Ha nagyon szükséges, akkor a Chrome menüjében átváltok „asztali webhely” nézetre.

  51. n/a

    Eszembe se jutna bármit is magamhoz igazítani. Ha érvek helyett így reagálsz minden a véleményedtől eltérő nézettel kapcsolatban akkor nem lehetsz könnyű helyzetben. Engem viszont inkább szórakoztatsz, mint bosszantasz.

    Tudomásom szerint Tibor bá a blog gazdája aki viszont támogatja a vélemény szabadságot. Ha nem így van majd tudomásomra hozza. Ha nem tetszik amit írtam addig is ugord át nyugodtan. Valószínűleg nem okozol majd hiányérzetet.

  52. 51 – Avatar:
    Nem tetszik a stílusod. Nem ártana javítani egy kicsit rajta. Nem azt fordítottam le. Különben a kislányok erőszakolt megcsonkítása annyira undorító, hogy annak relatívízálása, amit te művelsz, egyértelműen elutasítandó. Mondjuk úgy, szégyellhetnéd magad.

  53. 52. Bak Tigris
    “ Az angolok pl. nagyon nem szívesen látják azt, ha kelet-európai a szomszédjuk.”
    Én pedig kimondottan rühellném, ha egy pökhendi angol család költözne a közelembe. Egy fokkal jobbak mint a fekák vagy a muszlimok, de ők is jobb ha szigetlakók maradnak.
    A magyarság génszerkezetét nem ismerem, de valahonnan mégis táplálkozik az idegen népektől való tartózkodás. Turistaként legtöbbünket nem zavar az idegen, legyen az a Föld bármelyik sarkából érkezett csak az a zavaró, ha ez a “kedves” idegen elfelejt hazamenni. Szerintem ez a nagy liberális, világban való kevergés így, ahogy van : hülyeség! Maradjon a s*ggén mindenki és otthon építse a hazát.

  54. 56: Stílus ügyben ki szelet vet, vihart arat, tőled tanultam, hogy itt a trágárkodás belefér.
    A forrásodat valóban nem adtad meg, de ha azt írta, amit te lefordítottál, akkor nem megbízható forrásból dolgozol. Utánanézhetnél hogy mi is „1) A valóság, 2) Az igazság,” , ha már posztot írsz valamiről.
    Az FGM szerintem is undorító, de a te uszításod is az, amit a feketék ellen folytatsz, akiknek a döntő többsége nem gyakorolja az FGM-et.
    Szégyelld magad inkább te.

  55. Bak Tigris
    Már ne haragudj, de most, hogy kiderült hogy te az Egyesült Királyságban élsz és mégis odavagy a migránsokért, háát….
    Na, jobb, ha nem mondok semmit…élj boldogan közöttük.
    A vejem legutóbbi üzleti utján a londoni szálloda recepciós kisasszonya szinte azonnal, érkezésükkor kijegyezte nekik a metro térképen azon állomásokat, ahol fehér embernek semmi szin alatt nem ajánlatos kiszállnia.
    Akkor ez hogy is van?

  56. 57. Hanyistók

    Valószínűleg az az általános ahogy írod. Az angol is úgy van vele, hogy csak jöjjön a kelet-európai mert szükség van a munkájára. Dolga végeztével azért ballagjon csak vissza a kies hazájába. Szóval csak azt akarom mondani, hogy ez nem csak magyar jellemző. Abban egyetértek teljesen, hogy a multikultúrális társadalom modellje rövid távon csak gerjeszti a társadalmi problémákat. Nagy kérdés mi lesz nálunk mondjuk 50 év múlva? Lehet jobb, ha nem fogom megtudni.

  57. 59 Bálint,

    Csak éltem ott egy pár évet, de eleget, hogy belelássak a társadalom egy-két problémájába. Tévedés, hogy repesnék a migrációért, sőt nagyon veszélyes, kockázatos dolognak látom mind a fogadó mind az érkező számára. Az idegengyűlöletre azért utaltam korábban, mivel a négerek ki lettek kiálltva mint az FMG ért felelős kollektív bűnösök. Én úgy látom, hogy ezért nem a négerek hanem az iszlám a felelős. Viszont ahogy gondolom az iszlám ellen a gyűlölet kevés vagy nem megoldás. Sajnos nem tudom mi lenne az amit a mi kis országunkban tenni tudnánk.

  58. „az iszlám ellen a gyűlölet kevés” – hát igen, tettekre is szükség van!

  59. 62. Abel

    2008-10 között Ausztriában dolgoztam közel Wiener Neustadthoz. Az ottani gimnáziumban már csak török gyerekek tanultak mivel a sógorok kiiratták a gyerekeiket. Ez a passzív rezisztencia persze semmit sem oldott meg. Sőt a bécsi bevásárló utcák is tele voltak csadoros nőkkel. Azóta gondolom nem javult a helyzet. Budapest itt meg nem tart de a jelenség nem áll meg a határon. Ha a sógorok nem képesek tenni ellene kétlem, hogy mi tudunk.

  60. Bak tigris. Menj be a Kálvin tér környékére. Vagy a keleti pályaudvar környékére. És láss,ne csak nézz. Minden országban vannak övezetek, városokban, ahol sokkal több a nem honi állampolgár. Itt ezidáig azért nem történt terrorcselekmény, mert nincs értelme. Nem pedig azért mert nincs bevándorló. Nálunk a tek sem tek, csak jobban vannak kiképezve, meg felszerelve mint a rendőrség.

  61. Dan,

    A TEK tényleg baromira fel van szerelve. Végig néztem, hogy épül a XI. kerületben az Államvédelem új vára a Bártfai utca sarkán. Hatalmas betonfal veszi körül. Ki vagy mi lehet az a veszély ami a város közepén ilyen elővigyázatosságot indokol?

  62. Dan,

    Azért látok én is sok betelepülőt. Rengeteg a vietnámi, kínai, török és arab. Ez még egyelőre nem annyira szembeötlő, mint a 3 millió muzulmán Londonban.

  63. Bak tigris. Az a hárommillió muzulmán Londonban nem most települt be. Többek közt ők szedik az epret lengyelekkel karöltve az angolok helyett angoloknak. Meg ők szállítják el a szemetüket, vagy épp ők készítik a gyrosukat…

  64. Dan,

    Ezt én is tudom, hiszen többségük már angolnak született. Abban viszont kételkedem, hogy epret szednének és főleg, hogy a lengyelekkel.
    A nálunk letelepedett kínai, vietnámi, arab stb. családok éppen most nevelik a második generációt. A reprodukciós ráta alapján jól látható, hogy afelé haladunk amit kb 10 éve Ausztriában tapasztaltam.
    Egyelőre ez a jelenség, ha jól tudom főleg Budapesten érzékelhető. Mi van vidéken azt nem tudom.

  65. A baj az, hogy nem érti senki. Hogy a TE jóléted érdekében mások rabszolga munkát végeznek. Nézd a kényszerbezárt vágóhidat Németországban, vagy most épp kettőt Ausztriában. Igazából ennek a szájtépésnek semmi értelme az értelmes emberek vitafórumán, ha valóban értelmesek.

  66. “Eszük ágában sincs asszimilálni, átvenni az európai kultúrát.”

    61. Bak Tigris
    „Csak éltem ott egy pár évet, de eleget, hogy belelássak a társadalom egy-két problémájába. Tévedés, hogy repesnék a migrációért, sőt nagyon veszélyes, kockázatos dolognak látom mind a fogadó mind az érkező számára.”

    Ομολόγησε ο πρόσφυγας εκ Ρουάντας: Αυτός έκαψε τον καθεδρικό της Νάντης

    A 39 éves ruandai menekült bevallotta: ő gyújtotta föl a Nantes-i székesegyházat.
    Előzetes letartóztatásba tették szombaton éjszaka a Νantes-i székesegyház felgyújtásával kapcsolatos önkéntes templomszolgát, mert bevallotta, hogy ő gyújtott tüzet három helyen .

  67. 68. Bak Tigris

    Együtt említed a kínai, vietnami és arab személyeket, holott ha Londonban éltél, tapasztalhattad a közöttük levő különbségeket.

    Az általad végzett összemosás, relativizálás nagyon veszélyes. Akinek van személyes tapasztalata, meg tudja ítélni a valót, de a kevesebb tapasztalatút olyan tévútra viheti, ami mindannyiunk számára katasztrofális lehet.

    Egyik könyvelőm vietnami hölgy. Szülést követő napon a kórházban már notebook-on dolgozott, szülés után hat nappal a NAV-nál személyesen egyeztetett egy ügyfele érdekében.

    Az egyik (magyar) ügyfelem Kínában (is) tanult. Mesélte, hogy a kínai doktoranduszok a laborban aludtak hálózsákban, és már hajnalban elkezdték a napjukat, és késő éjjel, lefekvésig kísérleteztek.

    Hasonló példákat még nem hallottam az általad emlegetett további nemzetiségű személyekhez kapcsolódóan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük