(3220) A legfontosabb téma

Tibor bá’ fordítása online

 

A mai kérdés: aszimptomatikus COVID-19 átadás lehetséges? Magyarul: Fertőz-e az a személy, akin nem látszik, hogy beteg?

Ez ideig, a jelek azt mutatják, hogy fertőz. Áprilisban publikált, széleskörűen hivatkozott esszé szerint a betegek leginkább fertőznek a tünetek (szimptomák) megjelenése előtt két nappal. Valamint az új fertőzések becsült 44 százaléka olyan betegektől származik, akiknél még nem jelentkeznek a tünetek. Nemrég a WHO felső vezetéséből egy szakértő azt állította, hogy tünetektől mentes beteg „nem”, később ezt megváltoztatta, csak „nagyon ritkán” adja át a fertőzést. Később ezt visszaszívta.

Miért fontos ez? Azért, mert tudnod kell, hogy a szigorítások feloldása után egyáltalán nem vagy biztonságban, mert látszólag egészséges emberek is fertőzhetnek.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

146 gondolat erről: „(3220) A legfontosabb téma

  1. „Fertőz-e az a személy, akin nem látszik, hogy beteg?”

    Erre a kérdésre Tia válaszát tartom a legjobbnak:
    http://www.antalffy-tibor.hu/hozzaszolasok#comment-253785
    A tüneteket nem mutató személyben kevesebb vírus van jelen(még), így keveset tud átadni. Az alacsony dózis pedig nem elegendő a fertőzéshez.
    A digitális gondolkodás itt(sem) jó! Fertőz/nem fertőz, 1/0. Arányok, százalékok, valószínűségek vannak.
    Így gondolom.

  2. 1. n/a
    Ha így van, akkor a vírus hatása a dózisától függene?
    Nem túl meggyőző.
    Inkább az a vízválasztó hogy az új gazdaszervezetbe bejut vagy sem?

  3. 2 Koczka Zoltán
    Ha van ilyen, akkor csak arra tudok gondolni, hogy ha kis dózist kapsz a vírustól, akkor a szervezet hamar elkezdi termelni az ellenanyagot, és eleve fékezett lesz a vírus szaporodása, míg nagy dózisnál olyan gyorsan elrobban a vírus, hogy a szervezet nem tud lépést tartani a védekezéssel, és súlyosabbak lesznek a tünetek.
    Persze ez csak egy feltételezés…

  4. Pár dolgot nem értek.
    Ha ez egy ilyen veszélyes szupervírus, hogyan lehetséges, hogy – egyes vélekedések szerint – a megfertőzöttek 80 százalékából tünetmentesen távozik? Hogyan lehetséges, hogy a 0-24-ig tömegektől duzzadó bevásárlóközpontokban valahogy nem akar fertőzni, terjedni? Mi lehet az oka, hogy gyárakban, üzemekben sem terjed, nincsenek betegek? Mi a helyzet az építőiparban, ahol csoportosan dolgoznak, egy fülkében utaznak a távolabbi munkahelyekre? Egész idő alatt jártam az építőanyag boltokat, iszonyat sokan voltak, miért nem beszélt senki ismert megbetegedésekről? Hogyan fordulhatott az elő, hogy a veszély ellenére soha nem látott üzleti forgalmat bonyolítottak nevezett kereskedelmi egységek? Miért hozott a kormány túlzó intézkedéseket, miközben a fentieket nem vették figyelembe?

  5. 5: Miért csak:
    miért hozott a kormány túlzó intézkedéseket?
    Mert mindenki védi a saját seggét, és maradéktalanul betartja a protokollt. A protokoll pedig a ténylegesen súlyos esetekre van megírva. És senki nem mer okoskodni, hiába tudják valószinűleg sokan, hogy ez a vírus csak a szar állapotban lévő embereknek okoz problémákat, a nagy többség észrevétlenül átesik rajta. Ez van.

  6. „Miért fontos ez? Azért, mert tudnod kell, hogy a szigorítások feloldása után egyáltalán nem vagy biztonságban, mert látszólag egészséges emberek is fertőzhetnek.”

    Egyszerű a megoldás, ne oldják fel a szigorításokat 2050-ig. 😛 Vagy 2100-ig. 😀 Vagy 2200-ig. 😮 Vagy soha, kijárási korlátozás, maszkviselet, maradjotthon a végtelenségig. 😛 😮 (BullShit)

  7. 4:
    Sztem. a kulcs egy „kritikus tömeg elérésében” keresendő.
    Nem tudom pontosan hogyan és miért így viselkedik ez a koronavírus, de azt gondolom, ha pl. 20 összezsúfolt emberből csak kettő beteg és maszkot visel, távolságot tart, kezet mos, fertőtlenítenek, aki beteg lehet kivonja magát azonnal a forgalomból, szóval amíg nincs kritikus szint felett az infekciós lehetőség, kicsi eséllyel kapjuk el. Ha viszont olyan helyen járunk, ahol a higiénia miatt, vagy a fertőzöttek nagy száma miatt (lásd kórházak) elér egy kritikus szintet a vírus jelenléte, pl. a 20 összezsúfolt emberből már 8 – 10 fertőző beteg lehetséges, tehetetlenek leszünk vele szemben. Ha valaki bármilyen ismert, vagy még fel nem tárt ok miatt fogékonyabb erre a megbetegedésre, náluk bárhol kialakulhatnak a látszólag semmiből jövő, akár halálos szimptómák. Mivel nálunk az átfertőzöttség csekélynek bizonyult, nem tudok másra gondolni… Ahol nem álltak le az elején és kialakultak a már átláthatatlan gócok, ill. azok összeértek, ott végzett óriási pusztítást, mert akadály nélkül terjedhetett tovább. Az azonnali iskolabezárás is egy erőteljes ütőkártya volt a generációk közti keveredés/terjedés ellehetetlenítésével.

    Kevés kiindulási fertőzés = megállítható járvány, sok kiindulási fertőzés = követhetetlen, kontrollálhatatlan járvány. Azt gondolom, a fertőző betegségek terjedési hátterének ismeretét nélkülöző (egyébként pofonegyszerű és világos ismeretek ezek) kétkedő kérdések feszegetése helyett inkább örülnünk kellene, hogy a vírus valós oldalát hazánkban még nem kellett megtapasztalnunk! Aki kétkedik, és bizonyítékot szeretne, utazzon el egy afrikai vagy dél-amerikai kiruccanásra, ha pedig a betegséget szeretné kipróbálni magán, látogassa végig a leglepukkantabb idősotthonokat (megj.: bár mostanra talán már mindenhol nekiugrottak a higiéniai feltételek rendbe tételének), így a „siker” garantált. Persze remélem, hogy ezt senki sem tenné meg, mert azzal nem csak saját magára hozna bajt, hanem a lazítások mellett kialakíthat vele egy újabb gócot, aztán pár hétre rá lehet megint a gazdaság miatt jajveszékelni…

    Valójában az életvitelünkkel alakítjuk ki ezeket a problémákat (itt a globális trendre értve), amelyek jelentkezésekor inkább gyártunk konteókat, mintsem változtatnánk a problémákat előidéző tényezők -legalább- megítélésén.

  8. 6:
    Jelenleg nálunk komolyabb korlátozó szigorítás nincs.
    Ellenben bármikor kialakulhat olyan helyzet, jelentkezhetnek olyan körülmények, hogy lokálisan vagy országosan, leginkább a fővárosban újra szigorítani kell. A legnagyobb veszély sztem. most abban rejlik, hogy sok okos ember majd érzi, és nem tudja, hogy mit lehet és mit nem…

    Mert már sikk úgy gondolkodni, hogy mindenki csak szívatni akarja olyan körülményekkel a jónépet, ami egyébként senkinek sem jó. Micsoda hülyeség!? Az emberek félnek valamitől, ami félelmetes (aminek a végkimenetele egyelőre ismeretlen)… Mindig voltak, és mindig lesznek olyan egyedek, akik kipróbálják, tényleg odacsapja -e a pofájukat a vonat, ha közel hajolnak hozzá. Kár, hogy ilyen esetekben ezt nem csak a saját arcukkal teszik!

  9. 3 – hubab:
    Ha ez igaz lenne, akkor nem lenne szükség vakcinára. Beoltásnál mindenki kapna 10 db coronavirust, vagy ötöt.

  10. 7. H.Cs.

    „Sztem. a kulcs egy “kritikus tömeg elérésében” keresendő.”

    A kritikus tömeg az általam felvázolt helyeken többszörösen megképződött. A nap 24 órájában, az ország egész területén és nem volt olyan ember, aki elkerülte volna, mert legalább egy adott helyszínen, de inkább kettőn biztosan (bevásárlás, munkahely) tiszteletét tette. Szóval, a kérdéseimre nem kaptam választ. Azért köszönöm az igyekezetet!

  11. Ezen vergődtök még mindig? Egy globális HOAX-on. Ezt is jól beszoptátok, sőt a sok sületlenséget még terjesztettétek is, igazi hasznos idiótaként.

    Hát további jó rettegést, csak a fát nem látjátok az erdőtől.

  12. Miért? Csak!

    „Pár dolgot nem értek.”
    Értesz Te sokmindent, ahogy Én is.
    Megvezető kérdéseket teszel fel.
    pl:
    „Mi lehet az oka, hogy gyárakban, üzemekben sem terjed, nincsenek betegek?”
    Ebben a kérdésben benne van az az állítás, hogy üzemekben nem terjed.
    Nem hiszem el a kérdésedet! Nem tudsz megvezetni.
    Ujsághír: https://444.hu/2020/06/07/szelsebesen-terjed-a-koronavirus-a-lengyel-banyaszok-koreben
    Jobb cáfolatot nem hozok, mert nincs időm, erőm, pénzem szaladgálni az országban.

    Neked vannak bizonyítékaid?

  13. 9. Tibor bá’
    Jó, hát azért én sem vagyok annyira biztos a teóriámban, hogy magamon kipróbáljam, de attól statisztikailag még akár igaz lehetne… 🙂

  14. Annyira terjed gyáraban hogy az USAban a húsfeldolgozó ipar beleroppant.

    Igenis, komoly korlátozások a maiak is. Ha csak a maszkra godolok és a tömegrendezvényekre.

    Minden azon múlik, hogy a nagy R kisebb vagy nagyobb 1 nél.
    Ízlésem szerint a kormány késve lépett és kicsit. A szomszédok ezért állnak jobban.

    Tegnap előtt is csúcs volt és tegnap is..
    A globális fertőzések napi száma nő és nő…
    Ennyit a hoax és laposföld hívőkhöz.

  15. Hadd osztanám meg a mi tapasztalainkat és mindenki itélje meg saját feje után:
    Nem egészen egy hónapja, hogy -más országok példáján felbuzdulva, illetve a szülök massziv nyomásának engedve – TELJES LÉTSZÁMBAN megnyitottuk az iskolákat, óvódákat.Azelött a kölykök fele heti 3 napban bejárt a suliba, 3 napot ún. távoktatásban töltött, és minden oké volt.
    Felbátorodva megnyiltak az iskolák, nem egészen 10-12 nap múltán az eredmény:
    több mint 220 suli bezárva, – ismét !! – több, mint 10 ezer fertőzőtt tanuló, több, mint 1700 beteg tanerő.
    Emberek, ime, a virus nem távozott, de mennyire nem.
    Még nincs feltérképezve, még meglehetősen ismeretlen, több fronton támad, és ami a legnagyobb baj – még nincs ellene oltás.
    Ugyhogy ne siessétek el, okuljatok, mert csúnyán ráfázik a türelmetlen.

  16. 10:
    Én csak annyit tudok biztosan, hogy Oroszlányban pl., most halt meg egy fiatal srác, aki épp egy cégnél fertőződhetett meg. Azonnal szigorítottak, és tesztelni kezdtek. Szűrtek ki betegeket, de nem volt túlzottan nagy arányú a betegek száma. Sztem. ebben nagyon eltévedtél, mert a reprezentatív országos felmérések sehol sem mutattak ki nagyobb gócpontokat, kivéve a közismert eseteket bizonyos kórházakban és idősotthonokban. De Te biztosan -ettől függetlenül- sok ilyen helyen jártál… Habzsold csak az életet a megad kárára!

    Zoltánnak igaza van, vannak szigorítások most is, én elsősorban a kijárási korlátozásokra összpontosítottam, abban már sokkal engedékenyebb a szabályozás. Örüljünk, amíg megvan a józan többség, mert, ha a Gianniz-féle ostobák beindulnak, tényleg nem lesz mit tenni. De Ő megnyugodhat, biztosítva van, mert ahogy a bölcs, népi mondásunk is szól: „Csalánba nem üt a ménkű”…

  17. Véleményem szerint a tudomány képviselőivel is probléma van.Ők sem jó irányban indultak el.A vírus,mint olyan méretei alapján láthatatlan ellenség.Mindenki tudja,hogy egy vakcina kifejlesztése-amit úton útfélen mondogatnak is nagybecsű tudósaink,persze nem kis félelmet gerjesztve ezzel-akár több évbe is kerül és hatása is kétséges a vírus mutálódása miatt.Ebből a tényből kiindulva felmerül bennem a kérdés,hogy miért a vakcina kifejlesztés az irány és miért nem a vírus láthatóvá tétele,jelenlétének a kimutatása az elsődleges feladat.A fertőzés a fertőzött személyből kiáradó,már élő támadó,megbetegítő sejtek.Miért nem a tüdőből kiáramló levegőt ellenőrző készülék fejlesztésén van a hangsúly?A vírus elpusztításának leggyorsabb útja ez irányú fejlesztés lenne,mivel így korlátozás nélkül ,gazdasági összeomlás nélkül , vakcina nélkül is ,a legkevesebb halállal átélhető lenne a fertőzés időszaka.Mert a vírus élete fennmaradása kizárólag a terjedésén múlik.Tehát a fejlesztés is „megvezetett”.A vírus kimutatásának eszközeit kellene egyre gyorsabbá,pontosabbá tenni.Szerintem a jelenlegi tudás elegendő lenne egy alkohol szonda szerű berendezés megvalósításár,amibe belefújva ,rálehelve a tüdőből,orrból kiáramló levegő ellenőrzését meg lehetne oldani és ezen keresztül perceken belül figyelmeztetné a tulajdonosát,hogy be mehet vagy nem mehet be egy közösségbe,mehet e dolgozni, és így tovább.
    Gondoljunk bele,hogy a vírus kirobbanása után már pár hét elteltével tudták a tudorok,hogy mi ez a vírus,feltérképezték a szerkezetét összetételét,azaz sokat is büszkélkedtek vele,hogy mennyi mindent tudnak róla!Háborúban állunk ezzel a vírussal:már pedig a háborúban nem az ellenség elpusztítása az elsődleges feladat bár mennyire is ezt súgja a józan ész, hanem ,hogy hol rejtőzik,hogy oda lőhessünk!Tudjuk.hogy a vírus nem egy önálló élőlény,gazdaszervezet nélkül hamar elpusztul.Miért pont az emberi szervezetben akarjuk elpusztítani.Ha a terjedését megakadályozzuk ,akkor talán el se kellene pusztítani,mert magától is megsemmisül. Nagyon veszélyesnek tartom azt az álláspontot,hogy nincs is mert én jól érzem magam ,csak bizonyos körök terjesztett zagyvasága,de épp úgy veszélyes ha a fejlesztés irányát rosszul határozzuk meg!
    Beszélhetünk kritikus vírus tömegről,de jelenleg nincs ilyen berendezés ami mondjuk egy liter levegőben lévő vírus mennyiséget képes lenne meghatározni.
    Pedig könnyen lehet,hogy a vakcina fejlesztés irány helyett más irányba történő fejlesztések gyorsabb eredményt produkálnának!Hiszen emberéletekről van szó!

  18. 17. H.Cs.

    „Örüljünk, amíg megvan a józan többség, mert, ha a Gianniz-féle ostobák beindulnak, tényleg nem lesz mit tenni.”

    Még mindig nem értem! Ismételnem kell önmagam, ugyanis látványosan elsiklik mindenki a kérdések felett:
    Hogyan lehetséges, hogy ez a szupervírus a tömött bevásárlóközpontokban (józan többség), a gyárakban, üzemekben, építkezéseken nem terjed, nem fertőz? Tízezer teszt 2db pozitív eredménnyel zárult (ez sem elégséges bizonyíték?), pedig mindenki dolgozni jár, bevásárolni jár, fogdossa a sok retkes műanyag csomagolást, hadd ne soroljam a bizonyítékokat! Egy járványt tudtommal heti 15000 megbetegedéstől lehet annak nevezni. Hol jártunk/járunk mi attól? A karantén miatt? No, de a listám alapján a karantén csupán egy politikai tőkekovácsolás mintapéldája volt. Az emberek jöttek-mentek, tömegek voltak mindenütt. Világosítson már fel valaki, hogyan lehetséges mindez? 2016-ban 8ezer, 2017-ben 5ezer ember halt bele az influenza szövődményeibe. Akkor ez senkit sem érdekelt. Most van 500 halott, ami ugye nem bizonyított, mert se boncolás, se teljes körű tesztelés és mégis ekkora a pánik.

  19. 18:
    Ennek a vírustörzsnek mi emberek vagyunk a gazdaszervezetei! A vektor élőlény, amely egyszeri alkalommal elegendő, ha közrejátszik a fajok közti átadásban, már nincs a képletben. Persze a jövőbeli hasonló esetek elkerülése érdekében lehetne tisztítást végezni a vektor élőlények soraiban, pl. irtsuk ki a denevéreket, de a természet találna más megoldást, s ökológiai szempontból sem lenne túl bölcs döntés.

    Az ebolánál például volt rá példa, hogy napalm bombázással iktatták ki az alakuló gócpontokat, az ott élő fertőzött emberek megölésével. Nem vagyok biztos abban, hogy Kínában, vagy más kultúrájú térségekben ne próbálkoztak volna ilyesmivel most is, de nem hiszem, hogy nálunk kitörő lelkesedéssel fogadná a közvélemény… Ha nincs ember, ez a vírustörzs is eltűnik.

    Minden egyes óvintézkedéssel, ami a vírus testen kívüli túlélését és azonnali cseppfertőzéssel történő átadását csökkenti, épp az általad említett ponton avatkozunk be. Ha már bennünk van, egyelőre nincs hatékony megoldás a kiiktatására. Kizárólag az immunrendszerünk tudja kordában tartani…

    19:
    Tisztázd magadban elsőként, hogy nem akarod, vagy nem tudod megérteni? Nem özönlöttek el egyetlen bevásárlóközpontot sem a fertőzött emberek, ez csak a Te fantáziádban él! Mit nem lehet megérteni azon az egyszerű képleten, hogy a 20/2 nem= 20/12?
    Az influenzával történő összehasonlítás -rég bebizonyosodott-, hogy téves. Az egyszeri emberek mantrája… Megmondtam, ha nem hiszed, tégy próbát olyan térségben, vagy helyszínen, ahol jelen van a betegség és nincsenek óvintézkedések. Utána kiálts a világba!

  20. 19 – Mért?Csak!:
    Az influenza ellen senki semmit nem tesz. A COVID-19 ellen karantén van bevezetve. Mindenki szájmaszkot visel. Be vannak zárva a iskolák, a munkahelyek. Nincs közlekedő jármű. Ez adja a hatalmas különbséget, mert a normális emberek felfogták mi a tét. A hülyék is meg fogják úszni, mert nem lesz, aki megfertőzze őket.

  21. 21. Tibor bár: Szerintem ezt a vírust csak a kötözködők, gúnyolódó, szándékosan értetlenkedők nevezik „szuper vírusnak”. Szerencsére nem olyan szuper, sem a terjedését, sem a veszélyességét illetően. Persze neked kerülni kell mint a pestist és én sem vagyok rá kiváncsi, de sokaknak csak kényelmetlenséget okoz, mint kavics a cipőben. Fiataloknak meg szandálba be-ki megy a kavics, leszarják. Szerencsére nem kell nagyon sok, hogy visszafogjuk a terjedését, mert sosem hordott mindenki maszkot, munkahelyeknek csak egy része zárt be, járművek úgy közlekedtek, ahogy tetszik. És EZEN AZ ALACSONY FERTŐZÖTTSÉGI SZINTEN elég volt ez a kontaktus csökkentés, a nem túl szigorú maszkviselés, sokak kéz fertőtlenítés, stb. Ez tulajdonképpen megnyugtató, ha újra belendülne remélhetőleg újra meg lehet fogni. De amíg vakcina vagy biztonságos gyógymód nincs, addig minimum kavics a cipőben, még ha csak az életmódunkat változtatja is meg.

  22. 22: Csont:
    Van aki azt nyilatkozta: „Köszönöm, de nem kérem vissza a vírus előtti életemet!” És van, akinek kavics ment a szandáljába…

    Egy biztos, és ez a fontos:
    A mai fiataloknak még sok kavics fog a cipőjébe menni.
    Azért finoman rákérdezek: Nem kéne lecserélni azt a szandált?

    És még valami: Ha az iskolákat hatóságilag nem zárják be országszerte (ami azért valljuk már be, nem egy semmiség!), akkor sztem. most térdig merülve „taposhatnánk a szart”…

  23. 22 – Csont:
    Én nem neveztem szuper vírusnak. Valójában a vírus kiértékelése még folyamatban van. Én csak az mellett török pálcát, hogy nem lehet összehasonlítani a szezonális influenzával, ami ellen minden októberben kaptam egy oltást, és nem gazdagítottam az elhunytak statisztikáját, miközben azzal ölelkeztem, fogtam kezet, akivel úri kedvem diktálta. Sajnos ezt a COVID-19-ről nem tudom elmondani.

  24. 25.Tibor bá: Nem is téged idéztelek „szupervírus” kapcsán. Leírtam. Szerintem sem túlértékelni sem alábecsülni nem kell ezt a vírust. A gyors terjedési képessége miatt szerintem akkor is bajosabb lenne, ha nem lenne vakcina a szezonálisra.

  25. 24. Csongor: Igazad van, az iskola bezárás nem kis dolog, csak én most hajlamos vagyok alulértékelni, mert közvetlenül nem érinti. De most tényleg könnyebben összejött, mint valaha is egy országos pedagógus sztrájk 🙂

  26. 27malleusorbis: Ha a szezonális vakcinája ilyen hatásfokú (egyébként magam is kevéssé bíztam benne, saját anyámnak sem rág a fülét érte) , akkor az általam fentebb leírt különbség annál valószínübben meg van.

  27. Csak annyit mondok, már ez a szlogen járja az országban:
    (hashtag)#maradjotthonTe
    🙂
    A többiek meg rettegjenek tovább, jót tesz az immunrendszernek :)).

  28. Ide is írhatom…
    Találtam egy nagyon jó cikket, egy riportot egy ÉRTELMES emberrel:
    https://24.hu/belfold/2020/06/12/koronavirus-masodik-hullam-jarvany-kemenesi-gabor/
    Néhány szép mondat:
    „Durván hangzik, de ha az ember nem lát elég hullát, azt hiszi, elmúlt a veszély”
    „A hivatalos járványügyi kommunikáció nemigen segíti a helyzet megértését…”
    „Vakcina híján az egyetlen fegyverünk ellene még mindig a fegyelmezettség és a gyors reagálás…”

    Olvassátok Ti is!

  29. 21. Tibor bá’

    Még mindig megy a félrebeszélés, de a konkrét kérdésekre valahogy nem jön válasz. Illetve jön, de mégse. A – szavaid szerint – hülyékkel dugig telt multikban miért nem terjed a vírus? Melyik munkahelyet zárták be? Én speciel egyről sem tudok, de erre már fentebb utaltam. Sőt, csoportosan dolgoznak, egy légtérben utaznak százezrek, miért nincs köztük vírussal fertőzött? Szájmaszk? Arra a maszkra gondolsz, ami többet árt, mint használ? Karantén? Ez valami vicc? Ennyi embert üzletekben még életemben nem láttam, de az általam megkérdezett eladók sem. Többszörös forgalmaik voltak, az építőipar szárnyal, dübörög, visszatért a Pannon Puma. Ezeket a helyeket, embereket mind kerüli a vírus? Ezek mind hülyék?

  30. 33.
    Egy bizonyos szint felett nem megyünk egy szint alá.
    Ezért feleslegesen vársz adekvát választ a bullshitre.

  31. 33. Az én munkahelyem bezárt, szállodában dologoztam. Egy hónapig tudtak bennünket fizetni, utána fel kellett mondani mindenkinek. Nulla vendégből nulla bevétel volt.

  32. 34. H.Cs.

    Ez maradt az egyetlen érv?
    Valóban, mint azt jeles hozzászólásod bizonyítja, az általatok alkalmazott személyeskedés már egy bizonyos szint alatt van. Háááát, sajnálom!

    35. Karak

    Köszönöm, ez valóban így igaz, a vendéglátás megsínylette, de már talpra állt. Ám ha még egyszer eljátsszák ezt a trükköt, azt már nem biztos, hogy túléli. Viszont ez sem riasztotta el a bolti vevőket, eladókat, ésatöbbiésatöbbi… Nem gondolnám, hogy egy szállodában nagyobb veszélyben lettek volna a vendégek, mint egy obiban, tecsóban, festékboltban, cbaban. Az intézkedések minimum ellentmondásosak, átlátszóak és politikailag vezéreltek, nulla szakmaisággal fűszerezve. Ez azért elgondolkodtató!

  33. 37 Miért? Csak!

    „Ez maradt az egyetlen érv?”
    12-es hsz-ben már Én is válaszoltam.
    Szelektíven olvasol!!!!

    A többieknek:
    https://infostart.hu/gazdasag/2020/06/12/kiderult-mennyit-hiztak-a-jarvany-alatt-a-magyarok
    „még egy válság is hordozhat lehetőséget.”
    Sokat beszéltünk itt felkészülésről, tartalékolásról, más NAGYON hasznos dolgokról, — és jött a lehurrogás, cikizés.
    Mégis igaz volt amiről beszéltünk!

    „A kutatás legfontosabb üzenete az volt, hogy a mostani időszakot sokan kihasználták arra, hogy elkezdjenek sütni-főzni, elkezdjenek egészségesebben táplálkozni és odafigyeljenek az élelmiszer-biztonsági feltételek betartására”
    Erről is beszéltünk.

    „…a legtöbb háztartás legalább két hétig el tudna lenni abból a tartalékból, amit otthon őriz.”
    Erről is beszéltünk, ill. más országokban is ajánlás volt ez, több évvel ezelőtt!

    Az itteni olvasók nem lepődtek meg, sokak már régóta ezt az életvitelt követik.

  34. 40 Elek

    Nagyon rövid eszed van! Kettő óránal rövidebb.

    32-es hsz-ben idéztem:
    „A hivatalos járványügyi kommunikáció nemigen segíti a helyzet megértését…”

  35. 33:
    „Többszörös forgalmaik voltak, az építőipar szárnyal, dübörög, visszatért a Pannon Puma. Ezeket a helyeket, embereket mind kerüli a vírus? Ezek mind hülyék?”

    – Párhuzamos valóságban élsz.
    Én egyelőre csak egy hülyét látok itt, meg 1-2 balfék követőjét…
    /Ha már személyeskedésre hívtál tetemre…/ 🙂

    37:
    „Valóban, mint azt jeles hozzászólásod bizonyítja, az általatok alkalmazott személyeskedés már egy bizonyos szint alatt van. Háááát, sajnálom!”

    – H.Cs. nem = (34) K.Z. / De egyáltalán ne zavarjanak ezek az aprócska „fogalmi dugók”! Viszont az probléma, hogy más esetekben is hasonló figyelemről és értelmezési képességről tettél tanúbizonyságot.

    Elfogadom, hogy minden nézőpont kérdése, és emiatt másoknak, más a véleményük. Felesleges ezt mindig, mindenhova leírogatnod különféle nickeken kiemelgetned, hogy ettől legyen hangos a fórum. Észre kellene venned, hogy ez a fajta megközelítés mindig ugyanoda jut.

  36. Csak ennyit fűznék hozzá, meg azt, hogy az olaszoknál megint emelkedett a friss fertőzöttek száma, ja és jön a klímaszezon a meleg nyár miatt. Ugye általánosságban split klímák vannak a háztartásokban és a vendéglátóhelyeken, amelyek csak a belső levegőt keringetik. Milyen szépen is fog terjedni ez a kis „influenzaszerű semmiség”…!

    Bezárták Peking egyik nagybani piacát, és megkezdték több mint 10 ezer kereskedő és alkalmazott koronavírus-tesztelését, miután a kínai főváros illetékesei a helyben továbbadott koronavírusos esetek számának megugrását jelentették.
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200613/ujabb-kinai-piacon-langolt-fel-a-koronavirus-a-jarvanygoc-kiindulopontja-egy-vagodeszka-volt-amin-halat-szeleteltek-436846

  37. A gyárbezárások a szálladabezárások iskola rendezvény ek a karantén mibden a vírus terjedésének lassítását szolgálta. Csakúgy mint a maszk.
    Tudjuk hogy bevásárlókosár és a CNC eszterga nem fog ránkköhögni.
    De így a kollégák, távollakók nem hurcolták szét.
    Minden ami növeli a személyes kontaktusok számát növeli a vírus átadásának a számát is..m

  38. 43. Tibor bá’

    A végtelenségig lehet hozni pro és kontra véleményeket. Orvos ismerősömtől hallottam, hogy a dokik jelentős része nem ért egyet járvány ügyben az intézkedésekkel és azzal sem, hogy ez annyira veszélyes lenne, mint ahogyan azt a politika és a fősodor súlykolja. Ám szólni nem mernek, mert féltik az állásukat: https://www.youtube.com/watch?v=HN0EIcCc3Yk&feature=youtu.be
    Alább pedig egy német doki fakad ki, de nem ő az egyetlen, akit egyesek lehülyéznek: https://www.facebook.com/virusmentesites/videos/980996095655599/UzpfSTEwMTIxODczMTUxOTI0NToyNTY4MDYxMjIyMjU1MzU/
    Itt van még egy hülye:
    https://www.facebook.com/virusmentesites/videos/912557372548979/
    Bizonyára értelmezési problémái vannak ezeknek a profoknak, dokiknak és/vagy nem figyeltek eléggé az egyetemen.

  39. 47 Miért? Csak!

    Valami van, bizonyítani akarsz, de DÖBBENET, Te nem ellenőrzöd a hírforrást.
    http://www.tveger.hu/tag/dr-pocs-alfred/
    ” dr. Pócs Alfréd Biciklis felvonulást tartottak az 5G kiépítése ellen”


    „Dr. Pócs Alfréd beszéde a 2020. április 25-i 5G-ellenes Globális Tiltakozás alkalmából”

    Már írtam:
    http://www.antalffy-tibor.hu/3217-hogyan-ismerhetjuk-fel-az-alhireket#comment-257520
    Értelmes ember értelmesen beszél, arról lehet megismerni.
    Diploma, öltöny, titulus… az csak máz.

    A Facebook linkjeiddel nem foglalkozok, oda nem járok SOHA!

  40. „Vannak akik szerint egyáltalán nem is létezik.”
    Ez szerfelett ügyes válasz…

  41. 47 – Mért?Csak!
    Akkora marhaság nem létezik a világegyetemen, amire ne lehetne találni néhány helyeslő professzort. Egy ismerős dokival szart se érsz, ha magad nem vagy képes eligazodni a valóság és a süket duma között. Hülyeséggel itt ne próbálkozz, mert nem fogom hagyni.

  42. 48. n/a

    Így már értem, szóval Pócs Alfréd beszédkészsége miatt rúghatták ki a dokit, akiről az általam belinkelt videóban beszél. Erre az összefüggésre valóban nem gondoltam. 😀
    A FB linkek is csupán videók, nem harapnak, véleményt formálnak egy más nézőpontból! 🙂
    Persze, Tibor bá’ szerint (52.) minden ellenvélemény hülyeség, bárki is mondja. E tekintetben, számára kizárólag a fősodor hírei lehetnek mérvadóak, amit amúgy ő rendre szajhamédiának titulál. Ki érti ezt? 😀

  43. Tiborbá,
    A magyar doktor nem mond hülyeségeket, a videót végigpörgetve az 5G-t nem hozza kapcsolatba a vírussal. Az 5G miatti félelmek valósak, ahogy a GMO és hasonló újítások is, de tudjuk, nincs mit tenni, a kényelem és a gazdasági kényszer miatt addig nem nyugszanak, amíg „lyuk van a seggünkön”… Szó szerint, mert vírus ide vagy oda, a bőr alatti chipet a mai ifjak önként fogják magukhoz venni, az biztos. És nem kényszerből, ahogyan most sokan feltételezik, mert a sztem. undorító orrkarikák-pearcingek és tetoválások elhelyezését sem követelte meg senki a mai közép-generációjától számítva, azok jelentős hányadától. Az önkifejezés része lett, ahogyan a 90-es évektől indokolták…

    Sztem. ez a sok, önálló gondolattal nem rendelkező gyökér hozza össze a Facebookon azokat a kapcsolatokat, amelyek miatt aztán már a két teljesen különálló jogos problémát (pl. az 5G veszélyeit és a koronavírus miatti nem mindenhol átgondolt intézkedéseket -mert a kórházkiürítés sztem. is túlzó volt, más kérdés, hogy annak kizárólag politikai okai voltak, csak ezt a buta ember nem érzékeli-) összekötve, és egymás baromságát megerősítve magabiztosan kiállnak az eszeveszett hülyeségek mellett. Aztán a végén a fősodor viszi magával a megmondóembert is, „aki szelet vet, vihart arat” elven.

    A doktorunk szempontjából pedig egyértelmű, hogy mindig is voltak, vannak és lesznek olyan emberek, akik politikai ambícióik vitorlájába gátlástalanul befogják az egyszerű tömegeket, és nem figyelnek arra, hogy ezzel a lépéssel valójában csak ártanak az általuk képviselni kívánt problémakörnek. Azt innen nehéz megítélni, hogy a mai diktatúrában megtapasztalható kényszer, vagy egszerűen a saját ambíciói, esetleg ezek keveréke hívták életre a videókat. Abban biztos vagyok, akarom mondani merem remélni, ha személyesen megkérdeznénk az illetőt, hogy feleslegesek -e szerinte az óvintézkedések, vagy lát -e összefüggést az 5G terjedése és a koronavírus megjelenése között, nemleges választ adna. Ha nem így tenne, nem szabadna hagyni praktizálni, nemhogy kamarai elnökséggel megbízni (ha ez az oldal a valós, az még nagyobb téboly)! Az már cseppet sem lep meg, hogy sokan felkapják és tovább gondolják a saját, igen szűkös lehetőségeik alapján…

    Ki is mondotta volt? „Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak.” 🙂
    Kezdem egyre inkább azt érezni, hogy az újonnan megjelent nick mögött régi ismerős rejtezik. Ki érti ezt?

  44. 57 – Ödön:
    Vakcina ügyben én óvatosabb lennék. Hatalmas üzletnek néz ki, és a siker közel lehetetlen.

  45. 57: Ödön:
    Itt még csak a pénzt osztották ki…

    S, ha sikerülne is -egyetlen kiútként- hatásos vakcinát előállítani, csak nem gondolod, hogy Curix barátunk és a vele egyetértő szilaj emberek idehaza -főleg pénzért- beadatnák maguknak! 🙂
    Nem kell ide már se korlátozás, se vakcina. Jöjjön, aminek jönnie kell!

  46. Csongor

    abszolút nem árt erre az emberiségre egy kis természetes szelekció…..
    Éljenek a szilajok….. 😀 😀

  47. 60 – Curix:
    Nézeteidet Svédországban, USA-ban, UK-ban kellene széles kőrűen terjeszteni. Ott sokan egyetértenének veled.
    Sorry Brazilia kimaradt.

  48. Tibor bá

    ne te vagy nagy kihalás párti? Azt mondtad pár éven belül a klima miatt mind megfulladunk. Nem a te elméleted, hogy mindent elrontottunk mikor abbahagytuk a gyüjtögetést és rátértünk a növénytermesztésre?

    Na most akkor? Mi ehhez képest egy kis covidos szelekció?

    Lehet itt szerénykedni meg erkölcsösködni mindenki tudja hogy ennek az emberiségnek meszeltek.
    Minek akkor a képmutatás?

    De tovább is van mondjam még?

    Ez a karantén helyzet tökéletesen rámutatott társadalmunk súlyos korcsosságára, deformáltságára.
    Milyen társadalmi együttmüködés az, amikor a karanténba vonulo egyén kivonja magát minden felelösség és veszély alol, míg a másiktol elvárják, hogy veszélyhezet alatt is szolgáljon?
    Ez mi?
    N/a félék otthon ücsörögnek míg az áplok, eladok, buszvezetök, benzinkutasok, orvosok, közmuszolgáltatok, erömüdolgozok, stb stb…. továbbra is dolgoznak és szolgálnak.
    Ez mi? Milyen közös felelösségvállalás ez? Milyen társadalom ez?
    Ja az ápoló az beáldozható? Meg mindegyik másik?

    Ez ugy móködik, hogy vagy otthon marad MINDENKI, mondom mindenki!
    Vagy senki!
    Ez a karantén egy tarthatatlan dolog. Egyszeri volt nem fog megismétlödni ebben én biztos vagyok.

  49. 62 – Curix:
    Mássz le a magas lóról, és beszélgessünk elfogadhatóan. Én nem vagyok kihalás párti. Semmilyen párti nem vagyok. Megfigyelem a tényeket és kimondom. Igen az emberiség a kihalálsra van ítélve. Semmit se rontottunk el. A gyűjtögetés utáni életforma már nem tartható fenn örökké, kb. mostanáig. Ha 65 felettiek hullanak, mint a legyek ősszel, az nem szelekció, mert 65 felett már senki se nemz utódot. És azért, mert a papírforma szerint X év múlva az éle tarthatatlan lesz a globális klímaváltozás matt, nem jelenti azt, hogy a jelenben feleslegesen dögöljünk meg. Angliában az USA-ban, Svédorszáfgban eszeveszetten keresikk a felelősöket. Itt, nálunk dicsérik, mert csak 550 halottunk van. Ha te hatezred szeretnél, akkor perverz vagy.

  50. Tibor bá

    szerintem önmagában beteg dolog felelősökét keresni azért mert megöl valakit egy vírus járvány idején.
    Szerintem egész elképesztö, hogy a mai modern ember mennyire nem tud felelösséget vállalni a saját életéért.
    Ez tipikusan az a mentalitás, mikor éveken kersztük csipszet zabálok hamburgerrel meg kólával aztán mikor megbetegszem feljelentem az orvost ha nem tud meggyógyítani.
    Ugyan ez a mentalitás érhetö tetten a vírus kapcsán is.
    Nincs egyéni felelősségvállalás. Mindenki folyton felelősöket akar a másik személyében, de a sajátja már fel sem merül……
    Szerintem meg ez a perverz.
    És ezért tart a bolygó ott ahol…..

  51. 61 Tibor bá’

    a globális adatok napról napra egyre több fertőzöttet detektálnak. Azaz a fertőzés exponenciálisan (gyorsuló ütemben) terjed.
    Az, hogy egyes országokban nem ilyen az ütem vagy csökkenő, az a korlátozásokanak az előírásoknak, és a szabálykövetőknek köszönhető.

    Jelenleg 7,875,932 a regisztrált fertőzöttek száma, ez a 7 .5milliárdos népesség 1%-a.

    430 000 halottal.
    és a nyárhívő vírusszkeptikusoknak elég volna ha megnéznék a területi eloszlásokat.
    Forróégövi országokban függetlenül a páratartalomtól egyaránt terjed, a napsütés és a meleg ellenére.

    hiába írod ezt le ezerszer, látható, hogy egyeseket akadályoz a megértésben vagy a képességük, vagy az akaratuk, vagy mindkettő.

  52. 62: Curix:
    Ezt gondold át! Sztem. sokunk nevében mondhatnám, de a magam nevében egyenesen kikérem magamnak a megállapításaidat!
    Én is megtehettem volna, hogy otthon maradok segget vakarni, mégis vállaltam némi kockázatot, természetesen a számomra még elfogadható szinten, és dolgoztam (is). Tisztában vagyok azzal, hogy nem mindenki tett így. Már csak azért sem, mert mindenkinek mások voltak a kockázatai és a lehetőségei. Ráadásul a kérés, vagy mondhatnám utasítás egyértelműen az volt, hogy maradj otthon. Abban sem vagyok biztos, hogy akinek dolgoznia kellett, nem volt épp hálás azért, hogy nem veszett oda a munkája. Élősködők meg mindig voltak és lesznek is, ha fejre állsz is emiatt (legyen az maga a vírus, vagy az emberi társadalmak működésének módja)…

    Pont a felelősséget kéred számon az emberiségen, és személyes véleményedből ordít a felelős gondolkodás mellőzésének átka. Brrr.

    A 64-ben kifejtett, de nem a járvány politikai kezelésére vonatkozó, egyéni felelősség boncolgatásában egyetértünk…

  53. Adva egy kétmillió lakosú város.
    Egyik nap megöl valaki öt nőt. A második napon is ez történik. Meg a harmadikon és negyediken és minden napra jut öt-tíz meggyilkol nő.
    Hogy fog a város reagálni és hogy reagálnak a nők.
    A nő nem azt gondolja majd, hogy egy a százezerhez, kétszázezerhez hogy engem ölnek meg, hogy statisztikailag száz év alatt is csak néhány százalék az esélye hogy pont őt ölik meg, tehát lehet nyugodtan sétálgatnom mintha mi sem történt volna.
    Szerintem önként karanténba tennék magukat, csoportosan közlekednének, követelnék a nagyobb rendőri jelenlétet.

    Szándékos ételmérgezés.
    Valaki halálos mennyiségű mérget juttat a nagy áruházak polcain lévő élelmiszerekbe. Cukorka, csoki, chips, ásványvíz, sör. A nyomozás kideríti, hogy minden tízezredik áru tartalmaz mérget. A kérdés az, vásárolnánk e a továbbiakban is ezekben a boltokban vagy más élelem forrás után néznénk?
    Egy a tízezerhez, hogy halálos ételt venne a mérgezett áruházláncokban, ami lássuk be, önmagában nem túl magas szám. A másik kérdés, vásárolnának e a családjuknak, a házibuliba hívott vendégeknek, ajándéknak szánt italt ezekben a boltokban?

    Lehet, hogy nincs így, de azt gondolom, egyikünk sem venne csokit ezekben a boltokban és vinné ajándékba a nagyszüleinek. Ha minden héten vinnénk csokit, akkor 105 évnél lenne 50% esélye, hogy mérgezett az ajándékunk.

    Hozzászólásomban arra keresem a választ, hogy egy veszélyes helyzetet néha miért tartunk veszélytelennek, mérlegelése, megítélése vajon mitől függ?
    A sok félelemfajta közül melyik valós félelem?
    A póktól, egértől, bezártságtól, magasságtól, betegségtől való félelem?
    Volt egy ismerősöm, aki nem mert kimenni az utcára, mert attól félt, hogy beszarik.

    Arra jutottam, senki sem maga választja meg a félelme tárgyát, így hát mindenkinek jogában áll félni attól amit a gép dob neki és ezt tiszteletben kell tartani addig a pontig, míg ez a félelmük másoknak nem okoz bajt.
    Ez az ütközési zóna a covid-19 megítélésében.
    Sokan félünk egy ismeretlen vírustól, sokan meg egyáltalán nem félnek. Akik nem félnek, nem értik, mások mitől félnek?
    Akik meg félnek, ők azt nem értik, miért nem látják a veszélyt?
    Arany közép út lenne ideális. Na az a legritkább, hogy az ember rátalál.

  54. 1. n/a
    „A digitális gondolkodás itt(sem) jó! Fertőz/nem fertőz, 1/0. Arányok, százalékok, valószínűségek vannak.”

    Egészségügyi Világszervezet:

    A pandemia (világjárvány) világszerte erősödik.

    Az Egészségügyi Világszervezet vasárnap felszólította az összes országot, hogy folytassák az új SARS-CoV-2 koronavírus megállításának erőfeszítéseit, megjegyezve, hogy a világjárvány világszerte rosszabbodik , és Közép-Amerikában még nem érte el csúcspontját.
    „Több mint hat hónap telt el a világjárvány kezdete óta, és még nem jött el az az idő,, hogy egy ország kihúzza a lábát a pedálról” – mondta Andanom Gebregheus, a WHO főigazgatója egy sajtótájékoztatón.
    Rein elmondta, hogy az országoknak most arra kell összpontosítaniuk, hogy megakadályozzák a betegség második hullámát, amely világszerte több mint 7 millió embert fertőzött meg, és több mint 400 000 ember életét követelte.

    „pandemia (világjárvány)”?!?
    Földünk lakosságának a száma 7.OOO.OOO.OOO
    A fertőzöttek száma: 7.OOO.OOO
    A halottak (hivatalos) száma: 4OO.OOO
    Hivatalosan 1 ezrelék a fertőzés és O.4 ezrelék a hivatalos arány.
    Még epidémiának (járványnak) is nevetséges ez az arány.

    Még ez az arány is fel van „fújva”. Boncolások nélkül minden halálos esettre ráfogták, hogy a korona vírustól halt meg.
    Nálunk Hellászban 2OO hallottunk volt.
    Becslések szerint a 97,5% -uk nem a koronavírus az igazi oka.
    Legalább Öt esetben tanuk vallomásai szerint az a rokon aki beleegyezett, hogy a halottját koronavírus áldozatként beismerje és aláírását hozzáadná ingyenes temetkezést és 13.OOO€ ígértek.

    Szegénynek akarnak, hogy szükséged legyen rájuk.
    Műveletlennek akarnak, hogy elhidd mind azt amit mondanak.
    Gyávának akarnak, hogy ne ellenkez.

  55. 58. Tibor bá’
    „Vakcina ügyben én óvatosabb lennék. Hatalmas üzletnek néz ki, és a siker közel lehetetlen.”

    Tucker Carlson: Vezetőink az egészségügyi vészhelyzetet használták fel a demokrácia aláásására – Kettős mérce a zavargások és vírus kezelésében

    https://www.vilaghelyzete.com/2020/06/tucker-carlson-vezetoink-az.html

    Érted ezt? Összeáll a nagy kép arról, hogy mi az üzenet?

    Igen, az üzenet az, hogy kijátszottak, mindannyiunkat kijátszottak.

    Korrupt politikusok megfélemlítéssel rávettek minket, hogy átadjuk nekik a hatalmat az életünk legalapvetőbb részei fölött. Ugyanakkor több hatalmat adtak az engedelmeskedő követőiknek, úgy mint az Antifának, miközben minket otthon tartanak és az interneten pedig cenzúráznak.

    Más szavakkal, egy egészségügyi vészhelyzetet használtak fel arra, hogy lerombolják a demokráciát és magukat királlyá tegyék.

    Hogy tudták ezt megcsinálni?

    A fájdalmas igazság az, hogy úgy, hogy mi megengedtük nekik. Hittünk nekik, ezért engedelmeskedtünk nekik.

    Ha bármi jó származhat ebből a rettenetből az az, hogy soha többet nem követjük el újra ezt a hibát.”

  56. 70. L.S.

    https://public.tableau.com/profile/istat.istituto.nazionale.di.statistica#!/vizhome/shared/Y58FGRJCB

    ezen a linken
    Magyarázd el nekem, hogy mi történt szerinted. Itt nem kell bíbelődnöd kórtannal, boncolással diagnózissal, hiába ismert tény, hogy nagyobb a halálozás mint amenniyt COVID-al halottkönyveztek…
    Miből ered az egyes korosztályok 4x es 5x ös halálozási többlete?

    Egyébként nem vagy egyedül ezzel a teljes elmebajjal, lassan többségben lesztek.

    Olyan ez persze mint a legyek meg a lószar…

  57. 63. Tibor bá’

    „…Svédorszáfgban eszeveszetten keresikk a felelősöket….”

    hát a svédek annyira sikeresek a felelősök felkutatásában, hogy az mondták: ” …hát igen, sajnos alábacsültük a szituációt, és csődöt mondtunk, az EGÉSZ TÁRSASADALOM csődöt mondott erre a kihívásra…”

    ez nem szó szerinti idézet, csak egy pongyola fordítás emlékezetből, egy svéd kormánypolitikus mondta pár napja. Nagyszerű példája a felelősségvállalásnak, természetesen nem ő, nem a kormány, hanem az egész társadalom a felelős, tehát mindenki érezze magát rosszul emiatt, kivétel nélkül…

  58. 64. Curix

    „…Szerintem egész elképesztö, hogy a mai modern ember mennyire nem tud felelösséget vállalni a saját életéért…”

    ez a saját kútfőd terméke? nekem az eddigi hozzászólásaidból az jött le, hogy te viszont nem tudsz felelősséget vállalni mások életéért…

  59. szeretnék egy ősi tudást felidézni, mert néhányan itt nem ismerik, ez teljesen nyilvánvaló:
    „Az okos más kárán tanul, a buta a sajátján”

    gyengébbek kedvéért: aki nem a saját bőrén tapasztalja, az hajlamos bagatelizálni.
    A saját személyes tapasztalatom ezekkel az emberekkel pedig az, hogy pont az ilyen emberek húzzák be a farkukat vinnyogva, ha mégis beüt a baj, és a legnagyobb a hangjuk a felelősök kérdőre vonásakor.

    Ez olyan, mint amikor egy magyar rendőr évente egy gyilkossági ügyet old meg, míg amerikai társa mondjuk 15-öt, és ebből mindenkinek természetes, hogy Amerikában minden szebb és jobb, de legalábbis jobban értik a dolgukat. Pedig csak arról van szó, hogy nálunk jobb az élet és nincs annyi gyilkosság.

    Ám ha nincsenek bűnügyek, a korlátoltabb gondolkodásúak hajlamosak a rendőrség felesleges voltáról vitázni, majd amikor gyarapodnak a bűnesetek, akkor megint siránkozni. Ahelyett, hogy az elején egy értelmes kompromisszum szerint rendeznék a dolgokat.

    Ha minket közvetlenül nem érint a vírus, akkor nem is létezik, ha a hivatalos adatok szerint a vírus az én korosztályomat nem fenyegeti, dögöljenek meg a nyugdíjasok, ha valaki azt mondja, legyek tekintettel másokra is, arra a felelet az, hogy ne korlátozd a személyes szabadságomat.

    Néha viszont úgy érzem, talán szükség is van ezekre az emberekre, hogy megmutassák a rossz oldalunkat is, és hogy legyen élő negatív példa előttünk, hogy lássuk és megérthessük a saját értékrendünket…

  60. 69 – n/a:
    Ez csak egy finanszirozális szerződés. Nincs vakcina. Majd ha lesz, akkor a szerződés érvénybe lép. A hír értéke nulla.

    Vettem egy lottószelvényt, ha nyerek kiosztom közöttetek, de a szelvény árát dobjátok össze.

  61. Én már nem félek.
    https://covid19.healthdata.org/hungary

    Egy hónappal a budapesti, másfél hónappal a vidéki nyitás után stabilan lefelé görbül a görbe.

    Azért persze nem puszilok meg mindenkit, aki szembejön, de szerintem ezen már túl vagyunk.

  62. Az emberiség nem vállalja fel a felelősségét.
    Ez a megállapítás kollektíven igaz.

    Hogy most egyesek felelősségteljesnek gondolják-e magukat vagy sem, az semmin sem változtat globálisan.
    Ennek megvan a jól körülírható oka.

    A mai modern emberek igen nagy-mondhatnám- döntő többsége , személyiségükből fakadóan felelőtlen.
    Ahogy Curix is mondta, elég megnézni a ‘normál’, vagyis széles körben elterjedt életvitelt.

    Az erre ráerősítő folyamatok( hogy ez most szándékos-e vagy sem az mindegy is) tovább rombolják a társadalmat összetartó kohéziós mintát.
    Pl. A ‘mert nekem ez jár’ szlogen típikus, minden résztvevőjét felelőtlenségre biztatja, egy egyszerű ösztönre alapozva.
    Aki mondja ugyanazon mechanizmus szerint működik, mint akit ‘rászed’ vele.
    Aztán jár csak a szájuk, eszük csak addig terjed, hogy a pszichológiával kérészéletűsködjenek, nekik jusson a nagyobb kolbász. Tehát a reklámszakemberek és a médiák főbb szereplői felelőtlenek és erre biztatnak másokat is, közvetve ugyan, de ez a lényege.

    A bambuládát néző tömeg persze boldogan falja a hedonizmusra való felbújtást, szánalmas bolygószintű
    szűklátókörűséget eredményezve.

    Lentebb vagyunk mint az a bizonyos bányászbéka.

  63. 48: Köszönöm a videót, n/a! Rég hallottam ilyen értelmes beszédet.

  64. 72. Koczka Zoltán
    „Egyébként nem vagy egyedül ezzel a teljes elmebajjal, lassan többségben lesztek.
    Olyan ez persze mint a legyek meg a lószar…”

    – David, üdvözlünk újra a London Real adásában.
    46 nappal ezelőtt, március 18-án közvetítettük a Rose-Icke I-et, amely az első beszélgetésünk volt 2020-ban.
    Megkértelek, hogy világosítsd meg a koronavírus-járvány korai napjait és a globális piac összeomlását. Akkor az Egyesült Királyság még nem volt teljes lezárás alatt.
    Ebben a beszélgetésben beszéltél a probléma-reakció-megoldás elméletedről, megkérdőjelezted a WHO (Egészségügyi Világszervezet) motivációit és figyelmeztettél a felsejlő Éhezők Viadala-társadalom képére.
    Ez a rész azonnal elkezdett futótűzként terjedni.
    Több mint 10 millióan nézték meg a világ minden részén.
    Azok, akik élesen keresték a közmédiáktól és a kormányoktól eltérő beszámolókat.
    És a következő, 21 nappal ezelőtt, április 6-án leadtuk a 2020-as második beszélgetésünket, a Rose-Icke II-t a YouTube-on keresztül, ami a világ második legnézettebb élő adása volt aznap, csupán az Egyesült Államok elnökének, Donald Trump-nak az élő adása előzte meg. 650 ezer egyidejű nézője volt.
    Közel négyszer annyi, mint az előző élő adásnak.
    Azt feltételeztük, hogy ez az epizód eléri a 14 milliós nézettséget, amely az emberiség történelmének legnagyobb videó-közvetítésévé tette volna.

    30 perccel később ez az élő adás törölve lett és le lett tiltva. Mindenféle magyarázat és kommunikáció nélkül.”

    https://www.alternativhirek.com/2020/06/itt-az-uj-london-real-interju-david.html?fbclid=IwAR0ySkxMIZgxY7IfmwavRAjFdcP2rEj24lQhIgRc7kV92VlifUiAtL850GQ

  65. 34.
    Nem szokásom a személyeskedés, de ezt nem lehetett kihagyni.
    Azért nem olyan magas az a szint, még ha a határtalan önbizalom magasra is állította.
    Aki nemrég még a Hitleri hatalomátvételt vizionálta, ráadásul történelmi időpontokkal indokolva?
    A betanult mondat meg marhaság. Tipikusan csak az önmaga igazát elfogadó toleránsok szokásos mondata arra, ha már valami nem illeszkedik a sablonjukba.

  66. 81.
    Szalmabáb érvelés. Gyakori érvelési hiba…

  67. 79 Ábel

    Te nem tudsz gondolkodni!

    Mit mond?
    Első tíz másodpercben:
    „…ez az 5g ellenes megmozdulások ünnepe…”
    Neki ez az ünnep? Normális?

    45 másodperctől:
    „…EU törvényileg engedélyezi ugyanúgy mint a GMO-t…”
    Összemossa a biológiát a fizikával.

    Ez az ember minimum rosszindulatú.

    Én ennél tovább nem néztem. Már az első tíz másodperc is elegendő volt eldöntenem, hogy Ő nem az Én emberem.

  68. Sok okos vírus hívő! Mondjátok már meg nekem (és a többi nem hívőnek is), mi az oka annak, hogy ebben a rettenetes járványban 2020. jan. 1. és május 31.-e között Mo-on kevesebben haltak meg, mint 2019. év azonos időszakban. Konkrétan 6%-al kevesebben! És ez hivatalos adat, az operatív törzs tájékoztatóján hangzott el pénteken! Borzasztó világjárvány van:-(. Rettenetes:-)
    Amikor május elején az olaszok esetét feszegettem, nevezetesen, hogy a statisztikai hivataluk szerint az első három hónapban kevesebben haltak meg országosan, mint az előző év ugyanazon időszaka alatt (holott állítólag hullahegyek voltak), még válaszra sem méltattatok. Nem baj fő, a HIT!
    És még valami. A kormányunk akkor amikor lazít a szabályokon (holnap döntenek), akkor nem a vírussal megy szembe, hanem azzal a sötét globális hatalommal, amelyik valami okból erőlteti ezt a témát, és melynek a WHO megvett, ti pedig önszorgalomból vagytok a hasznos szócsövei.
    A vírusnak pedig, RIP! Még a média sem tudja már feltámasztani. Második karanténról ne is álmodjatok! Lásd Kína. Már ő sem karanténoz, pedig Pekingben állítólag megjelent.

    A budapesti nyitás kapcsán azt mondtátok egy hét után, hogy még kell várni vagy két hetet és csak az után lehet értékelni. Na eltelt lassan három hét és nem robbant, úgy, hogy minden dugva tele van, az emberek vendéglőznek, találkoznak, és mindent csinálnak – fokozottabban, kiéhezve – mint a járvány előtt. És nem, hogy nőnének, hanem csökkennek a számok. Milyen vírus ez, ha erre sem robban be?
    Ja, hogy a föld másik felén tomból. Persze, hogyne. A Brazil elnök nem gyözi hangsúlyozni, hogy nincs ott az amit terjesztenek róluk, de kit érdekel, amikor a fősodratú média azt állítja, hogy igen is van. Csak egy kérdés ennek kapcsán. Ha Mo-ról valamelyik nagyon igazmondó hírgyár Dél-amerikában azt állítaná, hogy itt hullahegyek vannak, holott a valósában nem is lennének, akkor azt mi ott helyi szinten, hogy tudnánk cáfolni? Megmondom. Sehogy, mert nem lenne erre csatorna. A szétkergetett tanácsköztársaságosok is azt híresztelték (sajtós barátaik által) Bécsből a nyugatnak (annak megakadályozására, hogy az ország nehogy lábra kapjon), hogy nem szabad a budapesti fürdőkbe jönni, mert itt szifilisz járvány van. És micsoda erőfeszítésbe telt az országnak ezt a fake news-et helyretenni.

  69. 84:
    Butaság azon vitázni egereknek, melyikük szürkébb! Elhiszed?

  70. 79. Ábel
    ” Köszönöm a videót, n/a! Rég hallottam ilyen értelmes beszédet.”

    Tisztelt Ábel
    Az 5G-vel kapcsolatban az 1:20′:3O”-töl
    a „DAVID ICKE III, LONDON REAL TELJES INTERJÚ MAGYAR FELIRAT” videóból is ismerhetsz elég sokat.

  71. 84. vadegér
    Sőt kilenc hónap múlva még nőni is fog a létszám. Lehet, hogy ez volt a terv? 🙂
    Hallottam egyszer egy anekdotát egy plébánosról, aki keveselte a szaporulatot a falujában, úgyhogy egy csendes kora nyári estén egymás után bekopogott a fiatalabb házasokhoz. Mindegyiküktől megkérdezte, hogy minden rendben van-e. „- Persze, de miért kérdi?” „- Áh, semmi, semmi.” Senki nem értette az egészet, viszont a következő évre összejött plusz egy focicsapatnyi gyerek…

  72. 84. Vadegér

    A 72-es hsz.ben van egy link. Éppen az olasz statisztikai hivataltól.

    Mit lehet belőle kiolvasnod?

  73. 88. Koczka Zoltán
    Több a halott, igen. Tömeges halálozásnak azonban nem nevezném.

    Ez a rettegés vírusa, nem más. Sokan felültek neki.
    Mindenki félt, de mostmár lehet szépen visszamenni dolgozni. Távmunkát beszüntetni, ülni a dugóban reggel-este. ?

    Jobb lenne a gyorsan szaporodó cigányságtól (illetve az őket támogatóktól) rettegnétek, az hamarabb a nyakunkon lesz, mint a klima, a muszlimok vagy ez a vírus.

  74. 83 n/a
    „Te nem tudsz gondolkodni!” – Nézd, az, hogy többnyire vakvágányon vagy, rendben van. Emberek vagyunk, tévedünk mindannyian. Ez az arrogancia az, ami vérlázító. Ha nem Tibor bá véleményét erősítenéd 99%-ban, hanem ebben a stílusban akár a negyedét is vitatnád a mondandójának, már rég kipenderített volna innen a többi trollhoz hasonlóan. Ennyit a személyeskedésről.

    Világos, hogy te eldöntötted magadban, hogy az elektromágneses sugárzásoknak rádió és mikrohullám tartományban nem lehet hatása az emberi szervezetre. Aki ennek ellentmond, teljesen mindegy, hogy milyen tanulmányokat mutat, milyen tényeket, megfigyeléseket, kísérleti eredményeket hoz fel, hogy mennyire értelmesen adja elő magát, neked nem értelmes. Viszont szerinted a vita elkerülhetetlen velejárója a személyeskedés, függetlenül attól, hogy az ostoba nagyvilág ezt az alapvető érvelési hibák egyikének tartja. Ennyit az értelemről.

    Mellesleg megjegyzem, hogy a GMO-val az EU törvényi szabályozása szempontjából hasonlítja össze. Tekintve, hogy mindkét esetben arról van szó, hogy egy új technológia hogyan hat az emberi szervezetre és általában az életre, és mindkét esetben az a probléma, hogy NEM TUDJUK, amíg nincs alaposan kivizsgálva, és az elérhető tesztek értéktelenek, mert az végezte őket, akinek az érdeke az új technológia bevezetése, gondosan ügyelve arra, hogy nehogy valami lényeges kiderüljön – eléggé ül a párhuzam.

  75. 89. Kavrus
    Nem kell rettegnem. Nem vagyok veszélyeztetett. Betartom a szabályokat.

    Minek kell akkor nevezni az 5x halálozást az előző évek bármelyikéhez viszonyítva azonos időszakot?

    Baj-e ha nem azonosulok a kognitív disszonanciátokkal?

  76. 84. Vakegér
    „Lásd Kína. Már ő sem karanténoz, pedig Pekingben állítólag megjelent.”

    A valóság:

    „újabb tíz lakónegyedet helyeztek vesztegzár alá a piacnak helyet adó Fengtai kerületben, továbbá felhívást adtak ki, amelyben arra kérnek mindenkit, aki járt a piacon az elmúlt két hétben, hogy maradjon otthon.”

    Kínában a vesztegzár a szigorúbb mint itthon egy háziőrizet…

  77. Koczka Zoltán.
    Rosszul írtam. Nem az elmúlt pénteken, hanem csütörtökön mondták az operatív törzs tájékoztatóján, hogy 6%-al kisebb volt a mortalitás májusig mint az előző év hasonló időszakában. Szerinted miért? Elhangzott, hogy ez vélhetően arra vezethető vissza, hogy az influenzás okon alapuló halálozások nagyrészt elmaradtak a karantén miatt. Ez is egy megközelítése a kérdésnek. Az olaszok úgy okoskodtak, hogy valószínű, hogy a közlekedési balesetek és egyébb stressz okozta halálozások miatt nem volt növekedés az első negyedévben (márciusig).
    Mellékesen írhatsz te bármit, a lényeg, hogy itt nálunk csökkenő ágon van és idő kérdése és el fog múlni.

    Mai mérleg:
    „Az elmúlt 24 órában 7 új fertőzöttnél mutatták ki a vírust (Budapesten, Komárom-Esztergomban és Pest megyében 2-2 új fertőzött van, Bács-Kiskunban 1), összesen már 4076 a beazonosított fertőzöttek száma.
    Hárman gyógyultak meg, összesen már 2485-en.
    Az aktív fertőzöttek száma hárommal nőtt, 1025-ről 1028-ra.
    275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen.”
    A 444 szarja össze magát, hogy ezt robbanásként kommunikálja, de csak nevetségesé teszi magát.

    Engem az nem érdekel, hogy Honoluluban vagy Rióban mi van és eszkavátorral és buldózerrel dolgoznak az eltakarítás során, mert én nem ott élek és mint már korábban is tapasztaltuk, az ilyen híreknek nagyrésze hamis. Lásd a Wuhani utcafertőtlenítést amit vírusírtásként adtak le (és amitől én is összetojtam magam) és amiről később kiderült, hogy 2019-es szúnyogírtás volt. Mellékesen Tiszafürden a kempingben én is értem meg ilyent, hogy ment a „ködszoró” és hulltzak a vérszívók.

  78. Megy az érvelés pro-kontra.

    Sztem az van, hogy mindenkinek tele van a hócipője a korlátozásokkal, és így a tömeg erős nyomást gyakorol a kormányra a lazítás irányába, az pedig eszerint cselekszik.
    “Ha valamit nem tudsz legyőzni, állj az élére”

    Kellenek a hullák…

  79. 93 – Vadegér:
    Tudod nekem az a problémám, hogy tudom az emberek jelentős része képtelen szembenézni a kellemetlenségekkel, ezért mindent megtesznek azok letagadására.

  80. 95. Tibor bátyám!

    Pontosan ezért lett, lesz baj. Az emberek nem alarnak változni(tisztelet a kivételnek).

    Aki meg paradigmát akar(na) váltani, azt meg visszarancigálják a saját szintjükre, mert hát azt ő nem érti. De ha nem is tudnak visszatartani akkor is sok lúd disznót győz!

  81. 93. Vakegér

    Olaszország:
    Ha országos statisztikát nézel az első negyedévben akkor becsapod magad, hiszen nem volt jelen a vírus országosan.
    Ha az első 3 hónapot méred az előzőekhez, akkor is becsapod magad, mert nem volt ott a vírus január/februárban (max néhány tucat, egy 60milliós országban)

    Ha a vírus által érintett területeket és időszakokat hasonlítod össze az előző évek adataival, akkor fogod látni a vírus mortalitását.
    Igaz, hogy nálad ezt a kognitív disszonancia kizárja amit nem is tagadsz:

    „Mellékesen írhatsz te bármit”

    „Itt nálunk csökkenő ágon van és idő kérdése és el fog múlni.”
    Köszönhetően a korlátozásoknak, a kontaktkutatásnak az önkéntes és hatósági karanténoknak, a HomeOfficenak, a maszkviselésnek és az időbeli lépésnek.
    Ezt nevezzük úgy hogy a járvány le van folytva.
    De a vírus itt van, és bármikor fel is szaporodhat, annak ellenére hogy meleg van mint Brazíliában vagy Omában, és az UV ellenére, nem ezektől, hanem a személyes kontaktusok menniységtől függ a terjedés.
    A Globális terjedése ezért napról napra nő…
    Nem csökken mint nálunk.

    Viszont te máig adós vagy azzal, hogy mit olvasol ki az Olasz statisztikai hivatal bergamói adataiból, amit együtt ábrázol a 2019 azonos időszakokkal?

    Nos?

  82. A koronavírussal kapcsolatban érdekes jelenség, hogy bár a napi új esetek száma felfutóban van még a világban (május végétől folyamatosan napi 100ezer felett), közben a napi halálozási szám április közepén volt csúcson, és utána visszaesett (május közepe óta többnyire napi 5000 alatt).
    Az USA-ban jóval alacsonyabb a megbetegedésbe belehaló betegek száma, mint Európában. A terjedés üteme valamivel gyorsabb, de halálos áldozatok száma szignifikánsan lassabban nő:
    https://www.worldometers.info/coronavirus/worldwide-graphs/

    Eközben pedig egyre inkább terjed olyan országokban, ahol – szerintem – a megbetegedések egy jelentős (többnyire tünetmentes) részét az EÜ rendszer nem regisztrálja, de a súlyos esetek és a halálozások elég feltűnőek ahhoz, hogy feljegyzésre kerüljenek…

  83. 93: Vadegér:
    Most valójában azért ugrálsz, mert beszoptad, hogy mindenki meg fog halni, és annyira örülsz annak, hogy ez nem következett be, hogy szembe mész itt mindennel, csak elmondhasd, hogy na ugye, nem döglöttünk meg…
    ???
    Mikor megmondtam, hogy egy nagyon veszélyes kórokozóval állunk szemben, de nem fogunk emiatt kipusztulni, hanem a korábbi spanyolnátha körüli mizéria fog megismétlődni, beleértve az emberek reakcióját és hülyeségeit is!
    !!!
    Lesz második hullám, de ne fossál, mert bár a pánik ugyanúgy meglesz körülötte, gyorsaban le fog vonulni (reméljük a hatása is). Örülj annak, hogy nálunk sokkal, de sokkal jobb helyzet alakult ki, mint a világ más területein, akár az olasz szomszédságunkban! Ezt is megmondtam már, hogy amennyivel veszedelmesebb a vírus, körülbelül annyival vagyunk technológiailag és lehetőségekben előbbre vele szemben. Okosan használva ezeket a lehetőségeket és a tudást (bár ez az a feltétel, ami miatt magam is sok kérdéskörben inkább a szkeptikusok táborát szoktam erősíteni), láthattad, keményen vissza lehetett a hatásait folytani.
    S pontosan azért nem kell az 5G, meg egyéb -ettől teljesen független- mizéria, mert ezzel ártanánk a XXI.század „színházi előadás” (csak a kedvedért) I. felvonásának mielőbbi lezárásának!

    Meggyőződésem, hogy az n/a-val történt összeküönbözésnek is kizárólag az az oka, hogy a két különálló témát egyesek összemosták itt.

    Ezt is leírtam már, a videóban megfogalmazódó aggályok az 5G-vel szemben valósak, de az égvilágon semmi köze ennek a problémakörnek a vírus megjelenéséhez és terjedéséhez. Aki ilyen következtetésket von le, az egyfelől hülye, másfelől rengeteget árt annak, aki a kurva elektroszmog terjedésének visszaszorításán dolgozna komolyan!

  84. Re:99
    Irónia ON:
    Pedig milyen csuda jó lesz a 200 méterenként felrakott 5G átjátszó, hogy 4K-ban nézhesd a telefonon YouTubeot. Nélküle nem élet az élet, nem is értem miért reklamálsz miatta.
    Minden háztartásba 5G átjátszót! 🙂
    Irónia OFF

  85. OFF:
    100: Dajtás:
    Majd akkor reklamálj, ha már a seggedbe is antennát telepítettek! 🙂
    ON:
    Nem vagyunk már messze ettől, és hidd el, lesz, akinek fel sem fog tűnni… egy darabig.
    Sztem. amúgy az önvezető autók infrastruktúra kiépítése miatt nyomják. Meg hát a kontroll – befolyás, nem elég hülyék még az emberek, kellenek az okos f…ságok.

  86. 101.
    Az otthoni tartalomfogyasztásra bőven jó a száloptika.
    Az 5G ehhez minek?

  87. Tibor bá’
    Valószínű, hogy van bennem még félelem. Sőt az elején nagyon is volt. De ez már lankadt, mert rájöttem egy két dologra, ami számomra elviselhetőbbé tette a vírus létét. Többek között, hogy a maszk használ, illetve, hogy senki nem akar megpusztulni egy szuper vírustól, így ez olyan lett amilyen (most olyan Lorándos voltam). A célját elérte minden esetre.

    Horváth Csongor
    Soha nem volt azzal bajom, hogy ha a tényeket vitattuk. A gondolkodás építő jellegű. Csak azzal volt bajom, hogy egyesek nagyon nagy bajt láttak ebben a vírusban (főleg február, márciusban) és szélsőséges forgatókönyvekre következtettek. És hála Istennek, nem lett igazuk. Mert itt már valamiért átvonult, és ahol tombol jelenleg, ott is lecsengőben lesz pár hét alatt (lásd, Olasz, Spanyol, Angol és USA esetet). Ebből kiindulva mondom azt, hogy nincs nagy ereje a vírusnak és ha vissza is jönne, már nem lesz leállás. Lábon kihúzzuk. Esetleg az öregeket kell majd karanténozni, amíg nem lesz oltás.
    Na béke veletek és sok egészséget, hosszú életet kívánok nektek!

  88. 102: Nem a tartalomfogyasztásra szánják, hanem a hadászati felhasználása az elsődleges. Az emberekkel pedig elhitetik, hogy nekik nagy szükségük van az 5G-re. Mindenhol sulykolják 5G nélkül mit sem ér az életük. A háttérben pedig jót röhögnek, hogy sikerült kifizettetniük a privát felhasználókkal a katonai, méregdrága 5G hálózat kiépítését.
    „Ügyes!” – mondta Kohn bácsi.

  89. 103: Vadegér:
    Így már értem a motivációdat!
    Azért azt tudd, hogy minden folyamat kimenetele azon (is) múlik, hogyan kezelik az adott problémát. Az elején egyfelől az információhiány miatt, másfelől az abszolút jogos óvatosság miatt a legrosszabra kellett felkészülni, mert ez ilyen esetekben a legcélravezetőbb. S most is jócskán van még olyan tényező, amivel a jelenlegi helyzeti előnyt lenullázhatjuk. Szóval aggodalomra van ok, de félni nem kell! Figyelni és érteni kell a frissen kijövő elemzéseket, akár pozitív, akár negatív tartalommal szolgálnak, s a facebook hülyeségeket meg helyükön kell kezelni, onnan inkább a funny videókat kell megosztani.

  90. folyt.:
    Nem felejtem el, korábban ugyanígy – ugyanitt sok vita folyt az aranyról. Kell venni, nem kell venni, értékálló tartalék, vagy felesleges és látszólagos biztonsági fedezék, stb.? Volt rengeteg cikk pro és kontra, ill. volt aki bevásárolt, volt aki elutasította. Telt az idő, az arany ára rövidtávon esett. Emiatt sokan a bevásárlók közül ördögnek kiáltották ki Tiborbát, sőt elkezdték támadni, néhányan -saját téves lépéseikért- okolni is. Aki kitartott, és képes volt figyelni arra, hogy semmi sem szentírás, de volt esze, és tudta, hogy hosszútávon rosszul nem járhat, ha mostanában használta fel a tartalékát, szép hasznot könyvelhetett el. Persze per pillanat megint nem lehet jóslatokba bocsátkozni, hogy pár év múlva mi lesz, ill. hol tartunk majd ezügyben 20 év múlva. Az bebizonyosodott, hogy vészhelyzetben tényleg menekül a nép eme tartalék felé, de most sem lehetne jobb konkrét tanácsot adni befektetési tanácsadóként, mint akkor. Nem biztos, hogy az járhat jobban, aki realizálja a hozamot… De ezt biztosan nem tudhatjuk. Fene tudja, hogy 2 hét múlva, vagy 2 év múlva esetleg milyen történések kényszerítenek minket olyan páyára, ami miatt az addigi meggyőződésünket feladjuk, vagy az addig bombabiztosnak tűnő tervünket, gondolatainkat felül írjuk. Nem az az „okos” ember, aki szerencsésen eltalálja a trendet, mert azt számtalan tényező befolyásolhatja, kvázi tényleg van benne szerencsefaktor is, hanem az, aki adott helyzetben azonnal változtatni tud, és azt meg is cselekszi! Hát bizonyos szempontból így vagyunk a vírussal is. Jogos az aggodalom, jogosak a pesszimista előrejelzések, de nem lehet biztosan kikiáltani a világvégét, amíg le nem megy a függöny! Akkor meg már mindegy…

    Ugyanez lement a tartalékolással, s ott is szépen bejött, hogy aki ész nélkül bevásárolt, rárohadt a fél készlete, viszont milyen jól jött a víruspara elején, ha nem kellett a legidegőrlőbb időszakban rohangálni, és civakodni, kié legyen az utolsó guriga wc papír. Most visszanézve nevetségesnek is tűnhet, de akkor nem volt olyan mulatságos! És ki tudja, még hány megpróbáltatás vár ránk! Tiborbának azért vagyok hálás, mert az éberségben, a megosztott figyelemben, és fordításaival a lehetőségek tárházának szélesre tárásával igen sokat segített abban, hogy felkészülhessek. Ugyanakkor jól nyomon követhető az is, ha valaki csak ész nélkül olvas, és azt várja, hogy innen majd felépíti a saját életvitelét, nem csak eltéved, hanem oltári nagyot csalódik is! Én erre azt szoktam mondani, hogy nem lehet mindenkinek segíteni, a legjobb szándék ellenére sem szokott sikerülni…

  91. 104: Hanyistók:
    De ugyanezt eljátszották már a GPS-el is!
    S ma már akkor sem dobnánk ki, ha belátható, hogy az éjszakai égboltot lassan az egész bolygó szintjén elveszítjük miatta, elviselhetetlen mértékű űrszemét keletkezik, ill. ez is felhasználható az egyén megfigyelésére…

    Egy normális társadalomban társadalmi egyeztetéssel és társadalmi konszenzussal történnének az ilyen jellegű beruházások, megvitatva előtte a várható hasznon és a belátható kockázatok arányát. Ilyen környezetben ez lehetetlen! Tényleg minden csak a megtérülésről szól. Meg bizonyos körök érdekeiről, gátlástalanul. Utóbbin kellene, de sztem. már nem nagyon lehet változtatni! Eléggé összemosódnak itt is a határok, s ami pl. korábban egy – egy földesúr/király/hadúr elkergetésével, ill. kivégzésével megoldódott (egy rövid időre), az az összefonódó és szövevényes érdekcsoportok miatt már nemhogy nem megoldható, de ki sem bogozható sokszor.

  92. 106 – H.Cs:
    Annak idején, amikor ajánlottam, 25.000 forint volt egy dukát nevű aranyérmét ára. Ennek most az ára: 72.000 Ft. És minden elemző szerint az arany ugrásra készen áll.

  93. 108: Tiborbá:
    Tudom, de amit tapasztalatszerűen Vadegérnek leírtam, ugye megfelel a valóságnak?

    Jut eszembe, azért azt is nézzük, hogy akkor mondjuk kerestem havonta 80.000 Ft-ot, most meg 200E felett. Persze ha azt veszem, hogy vettem akkor egy telket, vagy betettem az államkincstárba, és melyik hol tart most, akkor messze veri a mezőnyt. De 50E-ig mondjuk inflációt követett 10 év távlatában, a felette lévő 22E meg rövidtávon mehet fel is, le is még (ez a kockázat per pillanat). Ha fogadnánk, igen valószínű, hogy újabb 10 év távlatában megnyernéd, de a teljesülést nem vehetjük 100%-ra, mert elképzelhető, hogy már nem lesz kinek eladni. 🙂

  94. Re:101
    Ez a parasztvakítás rizsa, hogy jaj de jó, jaj de kell, miközben maga a technológia zsákutca, mert a sok számú átjátszó olyan infrát igényel, és olyan EM terhelést kap az ember a végén, hogy gumi nélkül is ellőheted a patront a csajodban, mert steril leszel… 🙂

  95. 110: Dajtás:
    Tisztában vagyok vele! Felesleges és elhamarkodott, én nem erőltetem… Iróniára iróniával válaszoltam 101-ben.

    Egyébként sztem. hamar odaérünk, hogy az indukciós töltés lehetőségére tekintettel -EMS terén- egyre nagyobb dózisokat fognak próbálgatni és engedéylezni. S miközben a zseniális tudós, Tesla álma valóra válik, szó szerint meg fognak sülni a tökeink. De cserébe maguktól működő kütyitenger fog körüvenni bennünket, s reggel a wc szólhat, ha orvoshoz kell menni :-).

  96. 1O5. Horváth Csongor
    ” Figyelni és érteni kell a frissen kijövő elemzéseket, akár pozitív, akár negatív tartalommal szolgálnak, s a facebook hülyeségeket meg helyükön kell kezelni, onnan inkább a funny videókat kell megosztani.”

    Az orvosoknak köszönhető a betegek halála a New York-i kórházakban.
    Mindez a pénzért és a statisztikákért történik: 14’OO”

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=95WkAIzm2ow&feature=emb_logo

    A NYC EPICENTER ÁPOLÓJA ELMONDJA AZ ÖSSZES ÉS A BETEGEK GYILKOSSÁGÁT – REJTETT KAMERÁS NYOMOZÁS ! FAJIRTÁS

  97. Talán ide.

    Ahogy korábban beszéltük, sejtettük, a vírus mutálódik, és egyre inkább alkalmazkodik az emberhez a fennmaradása érdekében.
    https://index.hu/techtud/2020/06/15/egy_mutacio_noveli_a_koronavirus_fertozokepesseget/

    Eközben a második hullám indul:
    https://delhir.info/2020/06/15/tobb-szaz-szerbiai-turista-elindult-vakaciozni-gorogorszagba-visszaforditottak-oket/
    „… a koronavírussal fertőzöttek száma tovább növekszik Szerbiában.”
    A Görögök pedig lezárnak, ill. nem nyitnak határt.
    i

  98. 108: Annak idején amikor a bitcoint ajánlottam, akkor még 100 USD se volt darabja… (2013-03-19 – 14:28 „(1040) Törvényes rablás” poszt alatt)
    Most 9500 USD.
    De persze annyi eszem nem volt akkor, hogy ne csak ajánljam, hanem jól be is vásároljak belőle… 🙁

    Remélem Tibor Bá’, te legalább nem csak mondtad, hanem meg is vetted az aranyat, és realizáltad a hasznot!

  99. 114 – Avatar:
    A nyugdíjam 69.000 Ft. 🙁

  100. 115 – Tibor bá’ – Ebből tényleg nem sok arany dukát kerülne ki. 🙂 Sírva vigad a magyar!

  101. 116 – Hanyistók:
    Viszont, már több mint 22 éve folyósítják. Sírjon az ő anyukájuk. 😀

  102. 117 – Tibor bá’:
    Ennek örömére még sok évnyi pénzes postással való találkozást kívánok! Akkor aztán nem sírni fog az anyukájuk, hanem bömbölni. 🙂

  103. 113. n/a
    „A Görögök pedig lezárnak, ill. nem nyitnak határt.”

    A korona vírus halálos áldozatainak száma Görögországban elérte a 186-ot. Az utolsó halott egy 82 éves nő aki cukorbetegségben szenvedett, és kedd este hunyt el.

    Mikor lesz a határnyitás a turisták számára?

    A határokat június 15-én, hétfőn nyitják meg a turisták számára.
    A szárazföldi érkezéseket illetően június 15-30-ig a határok zárva maradnak Törökországból, Albániából, Észak-Makedóniából.
    A légi járatokat illetően Június végéig csak a fővárosi és a Thessaloniki repülőterek fogadnak turistákat.
    Július 1-től az összes repülőtér nyitva fog állni.

    https://www.tanea.gr/2020/06/12/greece/anoigoun-ta-synora-gia-tous-touristes-ti-deytera/

  104. 114. Avatar
    „Remélem Tibor bá’, te legalább nem csak mondtad, hanem meg is vetted az aranyat, és realizáltad a hasznot!”

    Tibor’ bá -t keresik Svájcban?!?
    Egy utas elfelejtett a vonaton 3.0 kilogramm aranyat, és tavaly október óta keresik.
    Miután a hatóságok nem találták meg az értékes táska tulajdonosát, 182 000 svájci frank (191 000 USD) értékű aranyrudakat az ügyészség elkobozta.
    A június 2-án kelt közleményben a tisztviselők szerint a tulajdonosnak öt éve van arra, hogy igényt nyújtson a kincsre.

    https://theworldnews.net/gr-news/epibates-xekhase-se-treno-3-kila-khruso-kai-anazeteitai-apo-ton-perasmeno-oktobrio

  105. A Föld népességének 22 százaléka rendelkezik olyan alapbetegséggel, amely növeli a koronavírus okozta súlyos betegség kockázatát – derül ki egy frissen publikált tanulmányból.
    Lancet Global Health

    Ez 2.2millió magyar…

  106. 121. Koczka Zoltán
    Cherry-pick és rémisztgetés.
    Ezt miért nem tetted hozzá?
    – We estimated that 1·7 billion (UI 1·0–2·4) people, comprising 22% (UI 15–28) of the global population, have at least one underlying condition that puts them at increased risk of severe COVID-19 if infected (ranging from 66% of those aged 70 years or older). We estimated that 349 million (186–787) people (4% [3–9] of the global population) are at high risk of severe COVID-19 and would require hospital admission if infected (ranging from <1% of those younger than 20 years to approximately 20% of those aged 70 years or older).
    Vagy mondjuk megadhattad volna a forrást.
    Megteszem helyetted: https://www.thelancet.com/journals/langlo/article/PIIS2214-109X(20)30264-3/fulltext

  107. 123. ödön
    ez meg a 124.
    .
    .
    .
    .
    .

  108. 123 Ödön

    Ez a vírus hogy tombol, az nem emberi!
    https://koronavirus.gov.hu/cikkek/fokozatosan-csokken-az-aktiv-fertozottek-es-korhazban-apoltak-szama-0
    Csoda, hogy még élünk.
    Ja, hogy ott Braziliában meg amerókában mi van! Aha! Igen, a Brazil elnököt a PC bíróság kellett rákényszerítse a maszk viselésre (tudod szegény hülye, meg akar halni és nem üzenni a világnak?).
    És éppen most jött ki a szajha médiában, hogy az USA-ban a tüntik ellenére nem nőtt a fertőzöttek száma. Milyen érdekes.
    De ne add fel, visszajön, mint a 20 évvel ezelőtt szerelem. Lesz még május szeptember:-).
    Halleluja!

  109. 125. Vakegér

    Bullshit. Nő az Usában a napi esetszám, több ország újra szigorít. Németek, horvátok, szerbek…
    A globális fertőzésszám exponenciálisan nő.
    Meleg ide, UV oda, a vírus változatlanul ugyanaz.
    Akarsz róla beszélni?

  110. 126 Koczka Zoltán

    Hagyd rájuk, reménytelenek.
    Elmondhatod ezerszer, hiába van igazad, Ők akkor is az ellenkezőjét mondják.

    Mennyire vagy benne az egészségügyben?
    Konkrét dolgok érdekelnének, most a vírus hatástalanítása.

    A maszkot újrahasznosítom, mert egyébként sok kell belőle, és drága.
    Megértem a viselését ellenzőket. Hi.
    A vegyszeres, hidrogénperoxidos fertőtlenítés drága, de macerás is. Engem is megéget, ha nem vigyázok.
    A melegítésről úgy tudom, hogy 92 Cfokon 15 perc elegendő.
    A hypo büdös, és a fémeket, elektronikus eszközöket nem szabad vele tisztítani.
    Pénzt, leveleket, ujságokat is fertőtleníteni kell.

    Ilyesmi érdekelne. Minden tippet, ötletet megköszönök.

  111. 127: A legegyszerűbb szappan is megöli a vírust. Feloldja a lipidburkot. Egy alapos szappanos mosás, és kész. Ha biztosra akarsz menni, rajtahagyod a szappant negyedórát, mielőtt kimosnád.

    De a mosógép is tökéletesen megfelel, bármilyen mosószerrel, mind oldják a zsírt.

  112. 127 – n/a:
    Mi a maszkot szappannal megmossuk és megszárítjuk. A visszajáró pénzt simán megfogjuk, de utána azonnal fertőtleníjük a kezünket. Otthon a zsebből ki és kézmosás. A pénzhez nem nyúlunk 3-4 napig. Ez alatt a vírus megdöglik. A postás a levelet és a pénzt bedobja egy A4-es zacskóba. A lakásban kivesszük és napokig pihentetjük, de utána azonnal kézmosás. A bevásárló kocsi fogóját hipós papírzsebkendővel végig töröljük megfogás előtt, majd egy száraz zsepivel szárítjuk. Spanyol földi epret nem veszünk.

  113. Mikro- és nanorobotok kurzus a Szegedi Tudományegyetemen 2009
    Kurzus: Mikro- és nano-terek viselkedése, Szenzor alapú adatgyűjtés mikro- és nanoterek-ben, Felépítés, Mikroszerelés, Mikrorobotika, Nanorobotika.
    Meddig juthatott el a nanorobotika gyakorlati alkalmazása ott ahol a pénz korlátlanul áll rendelkezésre nem úgy, mint nálunk.
    Egy magyar egyetem sincs a világ 500 legjobb egyeteme között … , akkor ehhez képest hol tarthatnak az első számú kutatóhelyek? Eljutottak már a tömeggyártásig?
    Az alábbi csak az én spekulációm.
    Fennáll egy kettősség ezzel a koronavírussal kapcsolatosan.
    Gyorsan terjed de mégse, de mégis. Rendkívül veszélyes, de mégse, de mégis.
    Nem sorolom, ismerjük a vírussal kapcsolatos ellentmondásokat.

    Már annyi elképzelhetetlennel szembesültem, hogy számomra egy kis sci fi belefér a történetbe.
    Nem elképzelhetetlen, hogy ez a koronavírus, lényegtelen, hogy természetes vagy mesterséges, kaput nyithat tömeggyártásig kifejlesztett nanorobotoknak a szervezetünkbe juttatásához.
    Ha ez így van és ez megtörténik, akkor onnantól az emberek nem a hazájuk polgárai lesznek, hanem azok rendelkeznek felette, akik a nanorobotokat az emberbe juttatták.

    Kezdetek.
    Wuhani vírusterjedés hírére két állam azonnal lépett. Izrael és Svájc.
    Akkor a hozzászólók ezt azzal magyarázták, tudhatnak valamit (titkosszolgálatuk révén), amit mások nem.
    Annyi ismeretünk volt, hogy 20 ember meghalt Wuhanban és ezért egy 11 milliós városban és körzetében szigorú karanténba zártak 56 millió embert.
    Erről akkor azt gondoltuk, olyan veszélyes ez a vírus, indokolt a totális karantén.
    Amikor a statisztikák már megmutatták, hogy kikre igazán veszélyes sehol nem finomítottak a karanténon.
    Mintha a tünetmentesség is pont olyan veszélyes lenne a vírushordozóra nézve, mint arra aki kórházi kezelésre szorul.
    Ebből a képletből még az is kijöhet, hogy a veszély nem a betegség, a halottak száma, hanem az a lehetőség, hogy a vírusfertőzés valami módon kaput nyit a nanorobotok számára.
    Erről szólhat az általános karantén.
    Egyben biztos vagyok. Kizárt, hogy ne próbálkoznának átvenni az emberiség feletti irányítást. Evolúciós kényszer.

  114. Magyar vakegérnek magyar vírust!
    Ez az igaz magyarvirtus…

    A konkrét valótlanságokkal mit akartál bizonygatni?
    „És éppen most jött ki a szajha médiában, hogy az USA-ban a tüntik ellenére nem nőtt a fertőzöttek száma. Milyen érdekes.”

  115. Tényleg vadegér már lassan június vége van, mi újság a májusra nem lesz járvánnyal?

    Egy tévedtem elég lesz, meg egy tanulság levonás, hogy nagy mellénnyel nem hirdetünk jóslásokat, mert könnyen számonkérhetők…

    Ezt rajtad kívül még sokaknak eszükbe kéne vésniük, bár sokan saját hibáikból se tudnak tanulni…

    Lásd pl. McPherson.

    „Én nem a több európai országban élek”,

    értem, akkor mire volt ez

    ” És éppen most jött ki a szajha médiában, hogy az USA-ban a tüntik ellenére nem nőtt a fertőzöttek száma. Milyen érdekes.”

    a hivatkozás?

    Ajánlom figyelmedbe eme „szajha media ” siteot:

    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/

    Tudod értelmezni az ábrákat önállóan, vagy kéne segítség?

  116. 134. Idegen

    Olvass vissza! Én azt mondtam, hogy június elejére a járvány lecsengőben lesz és július közepére nagy valószínűséggel eltűnik. És csak Mo-ra írtam, nem a hol volt hol nem volt eseményekre össze vissza országokban.
    És most mi van? Folyamatosan csökken az esetek száma. Többen gyógyulnak meg mint betegednek. Mi ez ha nem az utolsó fázisa a vírusnak? Határozottan a végét járja nálunk.
    Azokhoz képest akik itt májusra hullahegyeket vizionáltak, azt kell mondjam – szerénység nélkül – hogy egy PRÓFÉTA vagyok.
    Jó rettegést és várakozást a második hullámra.
    Apropó, ha az is ilyen „erős” lesz mint ez, akkor meg vagyunk mentve.

    Hivatkozás (USA, nem terjed, tünti ellenére)?
    https://index.hu/techtud/2020/06/23/koronavirus_jarvany_terjedes_tuntetes_demonstracio_george_floyd_amerika_maszk_szabadter/
    Ennél szajhább médiát, ha keresel sem találsz.
    Ezt a hivatkozást Koczka hittársadnak is mutatom (ő is számon kérte a forrást).

    És még valami, Idegen.
    A jelenlegi adatok alapján nem kell mondjam, hogy tévedtem. Hidd el nem esne nehezemre, hogy leírjam. És meg is fogom tenni ha, meredeken és folyamatosan nőni fog az esetszám Magyarországon (csak is kishazánk vonatkozásában jósoltam elejétől fogva!).

  117. 135- Vadegér:
    Rossz vágányon rohansz a szakadék felé. A magyarok fegyelmezettek voltak, ezért kedvező a helyzetünk, de mostanra a közhangulat megváltozott. A visszaesés elkerülhetetlen. Az események csúszhatnak erre-arra egy-két hónapot de a lényeg marad.

  118. Ügyészség:A koronavírusos esetek összes ügyében vizsgálati eljárást indítanak.

    2020. június 25., csütörtök 11:58

    Az Athéni Elsőfokú Bíróságnál panaszt nyújtott be Nikos Antoniadis ügyvéd a koronavírus-események rögzítésével kapcsolatos összes adat és az orvosi akták kivizsgálása érdekében.

    AZ ÜGYÉSZ ÓRÁJA

    ” Tisztelt ügyész úr,
    Az biztos, hogy megtapasztalta a lock down drámai hatásait családjában vagy társadalmi környezetében.
    Megvan a hatalma, a tekintélye, de a kötelessége is, hogy megkeresse és megtalálja a választ, amelyekre a görög nép vár, hogy végre megtudja, hogy mindazért a bajért, ami megtörtént itt vannak-e felelősek. Léteznek, vannak bűnösök? Ön az utolsó menedéke a görög állampolgároknak ”
    De az ország összes tudósának az órája is eljött akik tudnak arról ami itt történt és megvilágítják az eseményeket a tudományos igazsággal.

    Egy részlet a bűnügyi vizsgálat tényeiről:

    Pontosabban, posztjában Gidopoulou nyilvánosan panaszolja:

    „SZÁNALOM!!!!! Abszolút undor és hazugságok! Felvételkor a kórházba a betegbeutalásnál rákbetegként regisztrálták. Az eltávozásánál semmilyen iratot nem kapott kézbe és most olvastam, hogy koronavírus miatt kapott betegbeutalást a kórházba. Sajnálom, mert kijátszanak minket. Szégyen, hány esetet kereszteltek COVID-ra ???? „

  119. Ügyészség:A koronavírusos esetek összes ügyében vizsgálati eljárást indítanak.

    Első bejegyzés: 2020. június 25., csütörtök 11:58

    Az Athéni Elsőfokú Bíróságnál panaszt nyújtott be Nikos Antoniadis ügyvéd a koronavírus-események rögzítésével kapcsolatos összes adat és az orvosi akták kivizsgálása érdekében.

    AZ ÜGYÉSZ ÓRÁJA
    ” Tisztelt ügyész úr,
    Az biztos, hogy megtapasztalta a lock down drámai hatásait családjában vagy társadalmi környezetében.
    Megvan a hatalma, a tekintélye, de a kötelessége is, hogy megkeresse és megtalálja a választ, amelyekre a görög nép vár, hogy végre megtudja, hogy mindazért a bajért, ami megtörtént itt vannak-e felelősek. Léteznek, vannak bűnösök? Ön az utolsó menedéke a görög állampolgároknak ”
    De az ország összes tudósának az órája is eljött akik tudnak arról ami itt történt és megvilágítják az eseményeket a tudományos igazsággal.

    Egy részlet a bűnügyi vizsgálat tényeiről:

    Pontosabban, posztjában Gidopoulou nyilvánosan panaszolja:

    „SZÁNALOM!!!!! Abszolút undor és hazugságok! Felvételkor a kórházba a betegbeutalásnál rákbetegként regisztrálták. Az eltávozásánál semmilyen iratot nem kapott kézbe és most olvastam, hogy koronavírus miatt kapott betegbeutalást a kórházba. Sajnálom, mert kijátszanak minket. Szégyen, hány esetet kereszteltek COVID-ra ???? ”

    ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Ανοίγουν όλοι οι φάκελοι καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού

    ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Ανοίγουν όλοι οι φάκελοι καταγραφής κρουσμάτων κορων…
    Ανοίγου οι φάκελοι με τα καταγγεγραμένα κρόυσματα

  120. 132: Vadegér
    „Ajánlom figyelmetekbe a grafikont!”

    Mint metrológiában járatos, a grafikonból számomra a leglényegesebb jelenség a fertőzöttek száma és az aktív esetek száma közt április közepétől szétnyílt olló (piros és sárga trendvonal).

    Ebből a vírustörzsből kifújt a szufla, hacsak nem kap egy kis erősítést évvégéig, akkor egész jó éves mortalitás felé haladunk. Ez nyilván abból is fakad hogy mi itt jobban teljesítünk, csak persze még előttünk az elnökválasztás odaát…

  121. 135:
    Vakegér kedves!
    0,6 – 0,7% a lakosság átfertözötsége, tehát
    99% százaléka az embereknek még nem
    ismerkedett meg a koronavirussal.
    https://infostart.hu/tudomany/2020/06/14/kiemelkedoen-sok-magyarrol-fog-kiderulni-hogy-lehetett-e-koronavirusos
    Nem kell remegve várni a második hullámot
    de ami késik nem múllik …
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9a/1918_spanish_flu_waves.gif
    Lehet menni strandolni, sörözni, vagy
    feltölteni konzerv és liszt készletünket.
    Majd szeptember végén ha elnyilnak a
    kertben az őszi virágok elcincoghatod
    hogy te előre tudtad hogy nem lesz itt
    semmi baj.
    Vagy pedig nem fogsz cincogni…
    🙂

  122. 125. vadegér
    „Halleluja!”

    Tisztelt vadegér.
    Ismered az Halleluja szó eredetét?
    Jehova Tanúi vallási gyülekezetéhez tartozol?

    Mit jelent a valóságban a szó Halleluja?
    „Halleluja!”= halelou-yach = dicséret JEHOVAH-nak !!!
    És mégis, Krisztus nem mondja ezt a szót sehol !!!.
    A 4 evangéliumban sehol nem említik !!!
    Ha a keresztény papok tudnák, mit jelent ez a szó, akkor nem használnák, mert Krisztus az Ószövetség vad bosszúálló istene: JEHOVAH ellen volt.

  123. Kedves Hívők!
    Szeletelhetitek itt a fi..ot, ahogy nektek tetszik, de a tények azok tények maradnak.
    Azok tükrében pedig igazam volt február végén, vagyis, hogy jön a tavasz és június közepére megszűnik a járvány (nem azt mondtam, hogy kipusztul teljesen a vírus, hanem, hogy megszűnik a járvány!). És lám megszűnt. Hivatalosan is június közepén! Bejelentette az operatív törzs, hogy megszűnt a vészhelyzet, mivel Mo.-on a járvány lecsengőben (értsd megszűnőben) van.
    Ja, hogy vannak még esetek. Hát persze. Nyáron is vannak influenzás esetek és még sem hirdet senki infulenza járványt. Ha nem tiszta számotokra a járvány fogalma, akkor olvasatok utána.
    De hadd idézzem: „járványnak nevezik azt a egészségügyi jelenséget, amikor egy ismert betegség adott területen, adott idő alatt átlagosnál jóval nagyobb létszámú embert érint”. Na ez itt most – hála a Jó Istennek – Magyarországon nincs! A napi pár beteg az nektek járvány? De tényleg? Ennyire nem tudtok a témáról leszállni?

    L. S.
    Az ószövetségben megfestett Istenképpel egy percig sem szimpatizáltam, nekem az újszövetségi Krisztusi az elfogadott. Egyébként, csak most és a szektáriánus magatartásra utalásként említettem a Halleluját!

    Ödön.
    És mi lesz szeptember végén, ha neked lesz igazad?
    Ez a kúrva „erős” vírus leterít még tovább ötszáz embert? Amikor az influenza kb. kétszeresét hozza ennek a számnak egy gyengébb szezonban is.
    Egyébként Vaszilal értek egyet. Ez a vírus kipurcant. Ennyi volt benne.

    136. Tibor bá’
    Ha neked van igazad, akkor augusztus elejére itt megint zárnak kell lennie. Én nem így látom. Abban igazad van, hogy mindenki lazul, de ennek ellenére, nincs megugrás (szerintem nem is lesz – de erre térjünk vissza egy hónap múlva).

  124. 140: Ha már héberkedünk: Jézus valódi neve valahogy úgy hangzott: Jesua vagy Jehosua
    Na, ki az a Jeho- az elején, tippelj!

  125. 139: ödön
    „0,6 – 0,7% a lakosság átfertözötsége, tehát
    99% százaléka az embereknek még nem
    ismerkedett meg a koronavirussal.”

    Nos ebből mi következik? Hogy egy konstans agresszív vírussal van dolgunk? Vagy találkozott vele 70 % – ami meg egy másik adat(!) – csak önmaga meg már később a teszt se vette észre?
    Szóval kifújt itt sok okoskodás.
    Persze bárhol előkerülhet egy húsvágódeszka, és akkor újrakezdjük – ez benne van az éves pakliban.

    De az is hogy 100 évvel ezelőtt még szinte semmit sem tudott az orvostudomány mához képest, és ezt se hagyjuk ki, a szajha média mellett!

  126. 144.
    Kordában tarjuk az esetszámot!
    Országos Cecília utasítást adott ki hogy csökkenteni kell a tesztelést.
    Most nem hivatkozik a WHO ajánlásra…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük