(3216) Röhögjünk egyet – Darwin-díj

Tibor bá’ online

Aki nem tudja: Darwin-díjat az kap, aki egy adott évben a legnagyobb hülyeséget csinálja, vagy követi el

 

1.) Egy svájci szálloda séfje levágta az egyik ujját egy újonnan beszerzett hússzeletelő géppel. Mivel volt élet és baleset biztosítása, beadta a kárigényét a biztosítótársaságnak, ahol gyanút fogtak, tehát a helyszínre küldték az ellenőrüket – ha lehet – leplezze le a csalót. A szakember kiszállt a helyszínre és kipróbálta a hússzeletelő gépet, ami próba közben levágta az egyik ujját.

2.) A chicagói hóvihar után, a 25 centiméteres hóban egy férfi egy órán keresztül lapátolta a havat, hogy gépkocsija számára parkolóhelyet biztosítson. A munka elvégzése után a beállás helyet, előbb visszavitte a hólapátot a házba. Amikor visszatért az utcára már egy nő beparkolt az imént kiásott helyre. Teljesen érthetően a férfi a nőt a helyszínen agyonlőtte.

3.) Egy zimbabwei maszek busz tulajdonosa, hogy szomját oltsa, útközben megállt egy italra, amikor visszaült a volán mellé azt észlelte, hogy a 20 elmebajos, akiket át kellett volna szállítani Harareből Bulowayoba, az utolsó szálig meglépett. Miután nem akarta feltárni alkalmatlanságát, beállt a legközelebbi busz megállóba és közölte a várakozókkal, hogy 20 személy felszállhat, akiket le is szállított a célállomás elmegyógyintézetébe. Megérkezésekor közölte az ápolókkal, hogy a szállítmány nagyon izgága és fantáziadús. A valóság kiderítéséhez 5 napra volt szükség.

4.) Egy amerikai tinédzsert a kórházban ápolták súlyos fejsérüléssel, amit az állomásra beálló vonat okozott. Kikérdezésekor, hogyan történt a baleset, derült ki, hogy a fiú csak arra volt kíváncsi milyen közel hajolhat a befutó vonathoz.

5.) Egy férfi besétált egy kisboltba, a pénztárpultra rátett egy húsz dollárost és kérte, hogy váltsák fel neki. A pénztáros kinyitotta a pénztárt, de ekkor a férfi elővett egy pisztolyt és megparancsolta a pénztár tartalmának a kiürítését egy átnyújtotta zacskóba. A zacskó megtömése után a férfi távozott, de a 20 dolláros bankjegyet a pulton hagyta. Csak az elmenekülés után derült ki, hogy a zacskóban mindössze 15 dollár volt.

6.) Egy arkansasi férfi igen szomjas lehetett, mert az utcán kiásott egy bazaltkockát és megpróbálta betörni vele egy italbolt kirakatát azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy kiemel néhány üveg italt. Csakhogy a kirakat plexiből volt, ami a kockakövet visszaverte és fején találta a próbálkozót, aki a helyszínen elvesztette az eszméletét. Az eseményt egy térfigyelő kamera az elejétől a végéig felvette.

7.) Egy női vásárló éppen elhagyott egy üzletet, amikor egy férfi kikapta a kezéből a ridikült és elfutott vele. Az egész jelentet az üzletből végignézték és azonnal hívták a rendőrséget, akik percek alatt elfogták a bűnözőt, akit visszavittek a helyszínre azonosítás végett. Megérkezés után a rendőr fennhangon közölte, hogy felismerésre kerül sor, amire a bűnöző készségesen közbevágott, „Igen uram, ő az, tőle loptam el a ridikült.”

8.) Egy férfi hajnal 5 órakor besétált a Burger King helyiségébe, és pisztoly pörgetés közben kérte a kassza tartalmát. Az alkalmazott közölte, hogy nem tudja kinyitni a kasszás csak akkor, ha rendelést adnak le. Erre a betörő kért egy adag sült hagymát. Az alkalmazott közölte, hogy sült hagyma reggelire nem rendelhető, amire a betörő káromkodva elment. Ez a betörő kapta „az év leghülyébb embere” külön díjat.

9.) Egy parkoló lakókocsiból éjjel egy férfi ki akarta szívni a benzin a magával vitt kanna és gumicső segítségével. Lecsavarva a kupakot, behelyezte a magával hozott csövet és szívott egy nagyot. Az eredmény kifejezetten meglepő volt. A kihívott rendőr a földön egy rosszullét jeleit mutató férfit talált, aki véletlenül nem a benzintankba eresztette be a gumicsövét, hanem a lakókocsi vécéjének gyűjtőtankjába. A lakókocsi tulajdonosa nem tett feljelentést. Nyilatkozata szerint ekkorát még életében nem röhögött.

10.)  És akkor most a győztes. A kaliforniai Long Beachen egy rabló rásütötte fegyverét a leendő áldozatra. Azonban a pisztoly csütörtököt mondott, egy kattanás, aztán semmi. A rabló csodálkozva nézett bele a pisztoly csövével és újra meghúzta a ravaszt. Ez alkalommal a fegyver hibátlanul működött.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6 gondolat erről: „(3216) Röhögjünk egyet – Darwin-díj

  1. áááá
    a zimbabwei buszos mandarin a legnagyobb. Akárhányszor olvasom, szakadok 😀

  2. Mókás történetek, de a legtöbb nem Darwin díj jelölt, mert ahhoz nem elég hülyének lenni, hanem a hülyeségéből kifolyólag saját halálát kell okoznia a delikvensnek, ezáltal önkezűleg biztosítva a szelekciót, hogy hülyeségét ne örökítse tovább.

    A legtöbb fenti sztoriban egyáltalán nincs halál.
    A 2. -ban a nő nem önkezűleg okozza a halálát, egyszerűen pszichopata az ásós ember.
    A Darvin díjra csak a „győztes” jogosult, aki belenézett a csőbe.

    Friss Darvin díjas jelöltek a közelmúltból a laposföldhívő, aki saját készítésű rakétával lőtte ki magát, meg azok az irániak, akik a szent helyek korlátait nyalogatták, mert szerintük Allah ezeken a helyeken gyógyulást hoz, így a koronavírus itt nem fertőzhet – aztán sokan mégis belehaltak az ilyen módon prímán terjedő vírusba…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük