(3167) Van egy elképzelésem

Tibor bá’ online

 

Úgy gondolom, hogy a COVID-19 járványnak van egy testet romboló hatása, ami jelentsen mondjuk 30 évet. Ez azt jelenti, hogy aki megkapja, az hatásában 30 évet öregszik. Ha tehát egy 60 éves megkapja, akkor ő ezzel 90 éves lesz, ami névlegesen az emberi élet vége. Következésképpen meghal. Ez bizonyítja az, hogy 65 felettiek hullnak mint a legyek ősszel. Ha egy 40 éves, vagy annál fiatalabb kapja meg, akkor az ő teste 40+30, vagyis 70 éves lesz, és élve marad, hiszen van neki még 20 éve.

Ha valaki dohányzik, akkor ezzel megrövidíti az életét (ezt eddig is tudtuk) 10-20 évvel, a napi cigaretta mennyiség függvényébe. Ez megmagyarázz, hogy a dohányosok miért halnak meg könnyebben. Ha egy 50 éves erősen dohányos, akkor az ő teste 70 éves, amihez hozzájön a koronavírus 30      év, és persze, hogy meghal, hiszen az 100 év.

Azt is megmagyarázza miért halnak azok meg, akiknek van valami krónikus betegsége, hiszen az a test elhasználódásával jár. Sőt, aki fiatalon hal bele a vírusba, az valószínűleg rendelkezett valamifajta rejtett betegséggel, ami a test elhasználódásához vezetett.

Amikor pedig azt olvassuk, hogy 87, 93, stb. éve bácsi, néni felgyógyult, akkor valószínűleg az történik, hogy valaki igen egészséges életet folytatott, a teste nem használódott el az életkorának megfelelően.

Viszont, ha ez az elképzelés megfelel a valóságnak, akkor az a fiatal, aki másodsor is elkapja a vírust, vagyis minusz 2×30 évet bespájzol, készülhet a legrosszabbra.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

49 gondolat erről: „(3167) Van egy elképzelésem

  1. „Ez azt jelenti, hogy aki megkapja, az hatásában 30 évet öregszik.”

    Ezt csak én érzem túlzásnak? Tehát bárki, aki megkapja 30 évet öregszik?
    Ezt valamivel alá is kellene támasztani, mert bárki gondolhat bármit, attól még nem lesz igaz.
    Szerintem, akik megkapják, azoknak egy kis százalékánál előfordulhatnak maradandó károsodások is, melynek mértékéről semmit sem tudunk jelenleg. De ez is csak egy vélemény, amit a hírekre alapozva alakítottam ki és mint tudjuk, a híreket fenntartással kell kezelni.

    Egyre inkább úgy látom, hogy itt a gazdasági problémák miatt tényleg súlyos gondok lesznek és az lesz az igazán veszélyes.

    Az, hogy a vírus tényleg kicsit súlyosabb, mint mondjuk egy influenza az valószínűsíthető, mert egyre több olyan beszámoló van, amit a koronán átesett, valamelyest megbízható emberektől lehet olvasni. A beszámolók szerint nem egy hetet húzták, hanem minimum kettőt és állítólag elég kemény időszakon mentek át, de kigyógyultak és utána nem számolnak be 30 éves öregedésről vagy az ezzel járó teljesítménycsökkenésről.

  2. Üdv Mindenkinek,
    Az a hír amit Tia pár napja megosztott ( Innsbruck klinika, enyhe lefolyású covid utáni tüdő probléma, búvároknál kimutatható, stb)
    Szóval ez tegnap benne volt az esti ORF híradóban.
    Ott viszont azt állította a professzor, hogy lassan ugyan , de a tüdő tudja regenerálni a gyulladás által okozott bajokat.
    Van valakinek tüdőgyógyász ismerőse, akitől lehetne egy megerősítést kérni erre?

  3. 1 – Intuitiv:
    Az elképzeléseket nem szokták alátámasztani. 😀

  4. 3 Tiborbá: az alátámasztás sosem árt 🙂

    Már volt szó itt erről a Tamasi József doktorról, aki ellen etikai vizsgálat indult, mert antirémhírkeltéssel foglalkozott?
    Ő azt mondta, hogy nincs akkora baj és a számok nem támasztják alá ezt a nagy pánikot.

    Egyre több a hír és már lassan senki sem tud eligazodni, hogy mi az igaz és mi nem.

  5. Nekem meg az az elképzelésem, hogy a szíriuszi gyíkemberek szabadították ránk ezt a nyavalyát, azért, hogy rátehessék a pikkelyes kezüket a Föld málnakészletére. 🙂

  6. Kedves Tibor bá, ez szerencsére nem így működik, ez egy nagyon mechanikus szemlélet, elképzelés.

  7. 7 – Ivett:
    Tudom, de amit írtam az egy elnagyolt ismertetés, amiből az elképzelés kifejthető.

  8. Ugye csak viccelsz ezzel a teóriával? Nem szoktál te ennyire elrugaszkodni a tudományos alapoktól.

  9. Tibor bá!
    Az elméleted roppant könnyű lesz bizonyítani/cáfolni, csak szólni kell a magyar úszóválogatottnak, hogy irány a víz, és indul a stopper. 🙂

  10. Nem igaz!

    2X sikerült elkapnom, első alkalommal enyhe láz volt meg egy kis mellkasi fojtás és száraz köhögés. Az egész falu krákogott pár hétig és kész. Másodjára hőemelkedés. És ennyi.
    1 percet sem öregedtem!
    Osztrák határszélen élek.
    Középkorú vagyok.
    (Egyébként sz.tem az ország túl van a nehezén.)

  11. Én csak azt tudom megállapítani,hogy az ember,ha rá ér mennyi butaságot tud összehordani!
    A sok „bloggerezés” kevés mozgáshoz vezet és végül ez is gyilkolja az embert.

  12. Nagy számok törvénye alapján valóságosnak gondolom!
    Egy világtörténést több féle elmélettel is le lehet modellezni!
    Tapasztalás a legértékesebb.
    Ha természet törvényeinek megfelelően élünk vagy istennek tetszően ,nimncs aggodalomra ok!
    De őszintén- se természet törvények se istennek tetszőnek nem élünk.
    Aki tudja miről beszélek már minden világos!

  13. A probléma a teszteléssel van, illetve annak hiányával.

    Köztudott hogy jóval több fertőzött van.

    A vírus a gyengébb lefolyású nem teszteltekben mutálódik. Jelenleg 33 törzs ismert, amiből néhány még veszélyesebb.

    A visszafertőződés száz százalékos, mert szabadon rohangálnak a fertőzöttek, enyhe vagy semmilyen tünetekkel.

    A mutálódásra való hajlam emiatt szabad pálya.

    Szerintem tesztelni kell. Nem egyszer, ötször minimum, minden egyes embert. Mert nyilván egyik teszt sem megbízható, kivéve a tüneteseknél. És itt jön az elő, hogy a teszt drága. Inkább hagyjuk a vírust boldogan mutálódni bárkiben, mert a rövidtávú gazdasági érdek ezt kívánja.

  14. 16:
    Ne aggódj, ősszel már egész Európa tesztelni fog…
    Addig még kell egy kör a népnek, hogy érezze a súlyát.

  15. Amúgy a tiszti főorvosunk nem virológus. Nem is értem mit keres ott ilyen helyzetben. Van egy fősámánunk kásler személyében, meg egy sima orvosi diplomás öregasszonyunk, mondjuk úgy bábánk. Remek kilátások. Pont mint a középkorban.

    Monty Piton (gyalog galopp) visszük a hullákat jelenet…

  16. 18:
    Dan,
    azért, ha végignézed a kezdetektől fogva napjainkig a Tisztifőorvos és az általa irányított munkák hatásfokát, én ennyire sarkosan nem mondanék rosszat róla. Az OT egy vicc, azzal egyetértek. Ellenben azoktól a pillanatoktól eltekintve, amikor a politikai elkötelezettség ellentmondásokat írt elő neki, szerintem ez a néni nagyon nem nyúlt mellé. Már a nyilatkozatai, a megjelenése is egyre szalonképesebbek, én szakmai vezetőként nem írnám le őt akkor sem, ha egyébként nekem személy szerint a hideg futkos a hátamon, amikor beszél. Azokra a régi professzorokra emlékeztet, akik szép lassan, tagoltan tudtak a semmiről beszélni 90 percen át, s a legjobban arra kellett összpontosítanom közben, hogy el ne aludjak. Egy „átlagjóskának” viszont pont így kell sulykolni.

    A repülő cirkuszt én is imádom! 🙂
    Hé, hova visztek, én még nem haltam meg!
    Bammm. Na, most már vihetitek!

  17. Imádom a Monty Piton – t. Brian élete, Gyaloggalopp.
    De te is tudod, az a humor véres valóságon alapul.

  18. Szóval. Mivel az embert nem lehet kényszervágásra ítélni elméletben, mint a sertéspestises disznót, vagy a madárinfluenzás kacsát, ezért előbb utóbb tesztelni kell mindenkit, nem egyszer, többször . Ha ezt nem teszik meg, jön a kényszervágás….. Nekünk kell szelektálnunk ki marad életben és ki nem. Most nálunk már ez folyik a kórházi ágyak felszabaditásával….

  19. Talán ide.

    http://pandemia.hu/2383-fertozott-11-uj-halaleset-es-nehany-jobb-hir-a-koronavirus-jarvany-kapcsan/

    „A kormányzati intézkedések elfogadottsága és betartása magas szintű, a társadalmi kontaktusok száma településtípusonként különböző mértékben, 70-90 százalékkal csökkent.”
    Vagyis totális megfigyelés alatt van mindenki. Rossz útra ne tévedjetek (most sem)!

    „Március elsején a hivatalos amerikai statisztikák szerint 23 fertőzött személy volt az 5 legnagyobb amerikai városban. Boston-i kutatók szerint, azonban a valós szám ebben az időszakban már 28.000 fertőzött lehetett, egyedül New Yorkban 10 ezer esettel.”
    Feltételezve, hogy USA-ban is ugyanúgy emberek vannak, a hivatalos számokat szorozhatjuk ezerrel.
    Magyar adatok 2383 fertőzöttet mondanak.

    „Elmondta továbbá, hogy amerikai az szakemberekhez hasonlóan magyar járványügyi szakemberek és matematikusok szerint is szeptember-októberben “nagy eséllyel” jöhet a járvány második hulláma.”
    A második hullám nagyságát a korábbi járvány után becsülhetjük meg.

  20. A mindenkit tesztelni egy jól bedobott gumicsont, lehet miatta elégedetlenkedni.
    Mire jó? Semmire. Bizonyára valakiknek jó üzlet lenne, csak fizesse valaki.
    Mint elterjedt, az emberek 80 %-a tünetmentesen átvészeli, az immunrendszere jól reagál. Akiknél jelentkeznek a tünetek, azokat tesztelni kell, hogy tudni lehessen, mi a baja, milyen kezelést kell adni neki. Azokat összeszedni, akiknek átadhatta, csak az elején lehet érdekes, hogy ne terjesszék el a fertőzést, de megállítani ezzel sem lehetett.
    Ma meg már mindenütt ott van, csak egyes helyeken nagyobb, másutt kisebb az esély a találkozásra.
    Mindenkit letesztelni, a fertőzötteket elkülöníteni nem megvalósítható amiatt sem, mert ahhoz egy időpontban mindenkit egyszerre kellene letesztelni, különben az egész nem ér semmit sem (nem beszélve arról, hogy egy teszt, nem teszt).
    Nem azt kellene megállapítani, hogy kinél van (hiszen tele vagyunk mindenféle vírussal), hanem azokat valahogy kiszűrni, akiknek az immunrendszer rosszul reagálna erre a vírusra, hiszen ők azok, akiket emiatt kezelni kellene (jó, tudom, az idősek, krónikus betegek, stb. De az idősotthonokban ilyenek vannak, mégis csak a fertőzöttek kisebbik részénél lettek súlyos, végzetes tünetek).

  21. Amíg az elérhető teszt megbízhatatlan, addig nem sok értelme van erőltetni, hogy mindenkit teszteljünk. Csak félrevezet.

  22. 23.kakukk
    …”A mindenkit tesztelni egy jól bedobott gumicsont, lehet miatta elégedetlenkedni.
    Mire jó? Semmire. Bizonyára valakiknek jó üzlet lenne, csak fizesse valaki…”
    Istenem, de igazad van .
    Én is pontosan ezen agyalok már régóta. Mi értelme van ennek az egész tesztelési mániának? Le tudod tesztelni egy ország egész lakosságát, méghozzá normális időhatárokon belül, másképp mit ér az egész, ha Alsópiripócson Mariska nénire csak valami harminc év múlva kerülne sor?
    Tovább megyek:
    Letesztelted a lakosságot, kiderül, hogy van háromszázhetvennégyezernyolcszáztizenhat ember akik fertözöttek voltak ugyan, de a virus simán átment rajtuk, azaz tünetmentesen és semmi probléma nélkül vészelték át, azokkal mit csinálsz?
    Tovább : MA tesztelted Bálintot, 3-4 nap alatt megjönnek az eredmények, Bálintnak AZNAP, a teszt dátumán MÉG az égvilágo semmi baja. A teszteredmények elvesznek pár napot, közben Bálint a tesztelés UTÁN MÁSNAP igenis beteg lett, csak most már ezt senki nem tudja, .
    Akkor mit értünk el a teszteléssel????
    Igenis azt, amit te is állitasz: valakik hatalmas pénzeket kaszálnak a tesztkészleteken!

  23. 25-
    A cikkben nem áttesztélésről, hanem reprezentatív felmérésről van szó, különböző helyeken, megállapítandó, hogy ott mennyire fertőződött át a lakosság (mekkora azok aránya, aki már túl vannak rajta, de nem tudják), mennyire indokolt ott a korlátozások fenntartása.
    Ez alapján valóban lehet lazítani, aminek következtében valószínűleg megnő a fertőzöttség, a területek kiegyenlítődnek.
    Például, ahol most vagyok, 30 kilométeres körzetben nincs nyilvántartott fertőzött. Olyan biztosan van, aki már átesett rajta, de a szervezete tette a dolgát.
    Elhiszem, hogy jó érzés megtudni azt, ha én már túl vagyok rajta, elsőre sikerült legyűrni. De mi a garancia arra, hogy ha valamiért megváltozik a szervezetem később és másodszorra már én is érzékeny leszek rá.
    Ezért mondom, hogy értelmesebb lenne azt tesztelni, hogy kinek a szervezete reagál rosszul. Persze azt nem tudom, hogy ezt hogyan lehetne megvalósítani.

  24. Nyilván ebben a helyzetben arra kellene egy teszt, hogy az a jelentős kisebbség, akik belehaltak, miben különböztek attól a túlnyomó többségtől akik szinte észre sem vették? Mi lehet még a háttérben, ami eddig nem ismert??

  25. Reprezentatív felméréseknek nyilván van értelmük, de azt is tudni kell hozzá, hogy milyen arányban hibázik a teszt. Ha ezt nem számolják bele, csúnyán félrevihet.

  26. 31 n/a:
    Donald Trump egy bunkó. Ezt már rég tudjuk. Amerikában már csináltak neki egy új fogalmat is. Anti-intellektualista.

  27. 32: De legalább szórakoztató. Megnéztem a felvételt, kb. egy perc után kezdem el vinnyogva röhögni…

  28. Gyógyászati szempontból a tünetmentes pozitív alany antitestet tud adni a szintén pozitív de tünetes alanynak vérplazmából esetleg. Ez nem gumicsont, ezt kellett volna az elejétől kezdve csinálni.

    Ennek értelmében minden egyes magyar állampolgárt tesztelni kell. Reméljük még nem késő, mert elég sok variáns van.

  29. 27.n/a
    …” balint Te jobban érted ezt a szöveget…”
    n/a kedves, megvan magyarban is.
    Arról van szó, hogy ez a hülyeségben verhetetlen, bunkó alak egy sajtótájékoztatón felvetette azon elképzelését, hogy esetleg jó volna egyenesen a betegek tüdejébe fecskendezni az orvosságot, hiszen az orvosok mondták neki, hogy a virus a tüdőt támadja, ergo neki ez igy jött le.
    A logikája nemhogy csodálatos, de valami lenyügőző.Akkor elvileg, ha fáj a feje, a pirulát a homlokára kell tennni és kalapácsal beleverni.
    Megvallom neked, igy négyszemközt, hogy senki se hallja, mikor a videót néztem, egy kellemetlen malőr jött velem szembe: BEPISILTEM.
    A röhögéstől.
    De utána hamar magamhoztértem és elkezdtem sirni.
    Ugyanis ez az alak a világ vezető nagyhatalmának elnöke, és közel, tül közel van A PIROS GOMBHOZ.

  30. 34.
    „pozitív alany antitestet tud adni a szintén pozitív de tünetes alanynak vérplazmából esetleg. ”
    Ezzel még csak próbálkoznak, talán hatásos, talán nem.
    A főváros meg állítólag egy csomó pénzt kapott a tesztelésre. Valaki megtiltotta nekik, hogy csinálják?

  31. Tesztelés.
    Ha kérdőívvel és egyéb vizsgálattal párosul, akkor sok mindent meg lehetne tudni belőle.
    Életvitellel, étkezéssel kapcsolatos kérdések, születési vagy szerzett betegségek, 10-20 éve milyen légszennyezett környezetben élt és néhány célirányos vizsgálat, ami közelebb viheti a tudósokat a megoldáshoz.

  32. ” Valaki megtiltotta nekik, hogy csinálják?”
    Igen. Most ebben a pillanatban mi a rendelet azt nem tudom, de magán laborok sem vizsgálhattak mintákat, mert tiltott volt. Ki van jelölve melyik labor, ill., ma már laborok vizsgálhatnak levett mintát.
    Úgy rémlik, hogy már csináltathatunk tesztet, ha megfizetjük.
    Az biztos, hogy először tiltották.

  33. 35 balint
    „n/a kedves, megvan magyarban is.”
    Igen, megtaláltam, 31-ben jeleztem is.
    Azért KÖSZÖNÖM!
    Köszönöm a fordítást is!
    „…BEPISILTEM…”
    Ez még korai. Vigyázz magadra!

  34. Károly, ez az antitest átadás akár kötelező is lehet, ennek értelmében olyan mint a védőoltás.

    Az egyértelmű, ha megvan az ellenszérum, ahhoz nem biztos hogy mindenki hozzájuthat.

  35. 35 balint

    Hezitáltam, elmenjek-e erre.

    „Ugyanis ez az alak a világ vezető nagyhatalmának elnöke, és közel, tül közel van A PIROS GOMBHOZ.”
    Azt a gombot meg fogják nyomni, azért csinálták.
    https://www.antalffy-tibor.hu/819-egy-lokalis-atomhaboru-hatasai
    „Ahogy a csehovi illúzió szerint az első felvonás színfalán lógó puska a harmadik felvonás végén elsül…”

    A helyzet egyre nehezebb, és a feszültség nő:
    https://www.rt.com/news/486575-russia-coronavirus-global-conflict

    A megoldást sokan a közel keleti háborúban látják:
    https://www.rt.com/op-ed/486598-trump-iran-war-oil

    Csak az a kérdés, mikor szakad el cérna.

  36. 42.n/a
    …”Csak az a kérdés, mikor szakad el cérna…”
    Az a cérna elöbb-útóbb el fog szakadni, és félek, hogy Trump lesz az , aki kihúzza a gyufát.
    Ez a végtelenül, példátlanul ostoba, korlátolt ember nem képes megérteni, hogy Amerika manapság egy papirtigrissé degradálódott, a tömegnyomor szélén táncoló ország, amely mostanra már nem képes kiállni egy határaitól távoli, kimeritő Vietnam-szerű háborút.
    Amerika azon távoli években, a vietnami háború idején még ereje teljében levő igazi világhatalom volt, de még ez sem segitett neki megnyerni , a háború Amerikára nézve csúfos, megszégyenitő vereséggel végződőtt.
    Egy meglehetősen nomorúságos, szinte mezitlábas, gyenge, elmaradott kicsi ország majdnem rongyos hadserege kezétől!!
    Akkor most milyen csodában bizik ez a félbolond ember, mikor egy igazi nagyfiú, Irán bajszát húzogatja?
    Az útóbbi néhány nap alatt az amerikaiak és az iráni gyorsnaszádok között meglehetősen feszült lett a helyzet, az elnök kijelenti, hogy lőparancsot ad ki , amennyiben az incidensek iráni részről továbbra is folytatódni fognak.
    Kiváncsi vagyok, ki fog elöszőr pislogni.

  37. … és akkor még nem is beszéltünk a kis gömböc állapotáról. Egyáltalán él-e még? Ha nem, milyen lesz az utódja? Van-e már kijelölt ember erre a posztra? Vagy a felszínre törnek az eddig elnyomott irányzatok/emberek? Érdekes helyzet kerekedhet ki Észak-Koreában és ennek folyományaként a világban.

  38. 43 balint
    „Kiváncsi vagyok, ki fog elöszőr pislogni.”
    Irán nem ijedt meg, nem pislog:

    https://www.rt.com/news/486879-iran-rouhani-diplomatic-row
    „The commander of Iran’s elite Islamic Revolutionary Guard Corps, Major General Hossein Salami, responded by saying that the nation’s naval forces will attack US ships if they target any Iranian vessels, including non-military ones.”
    „Az iráni elit iszlám forradalmi gárda hadseregének parancsnoka, Hossein Salami tábornok vezérőrnagy azt válaszolta, hogy az ország haditengerészeti erõi megtámadják az amerikai hajókat, ha bármely iráni hajót céloznak meg, beleértve a nem katonai hajókat is.”

  39. 44. Vasgyuszi

    A húga, Kim Jodzsong a második legbefolyásosabb ember Észak-Koreában és az ország létezése óta családban maradt az irányítás, ez szerintem most sem lesz másképp. Az persze nincs kizárva, hogy ha az országon belül megrendül a hatalom, akkor más országok beleszóljanak a dolgok további menetébe.

  40. 45 n/a
    Most már többször olvastam erről a konfliktusról, de valószínű, lemaradhattam az elejéről.
    Volt valami konkrét incidens, ami kiváltotta ezt a fenyegetőzés-hadjáratot?
    Mert én mindig csak arról olvasok, hogy ki mit fog csinálni, ha a másik fél ezt vagy azt csinál….

  41. 48 hubab

    „Volt valami konkrét incidens, ami kiváltotta ezt a fenyegetőzés-hadjáratot?”
    Semmi, ill. ilyen az élet.

    Vírus, gazdasági baj, kapkodó reakciók, Trump.
    A helyzet hasonlít É.korea és USA veszekedéséhez.
    Irán erősít, fejleszt, USA-nak pedig ez nem tetszik.
    Irán tovább „cukkol”:
    https://www.rt.com/news/487264-iran-gulf-hardest-slap/
    És van oka az önbizalomra, ballisztikus rakétája is van:
    https://webradio.hu/hirek/kulfold/izrael-szerint-iran-muholdprogramja-a-ballisztikus-raketaprogram-leplezeset-szolgalja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük