(3163) Kiértékelés

Tibor bá’ online

 

Az életben felbukkanó problémák két csoportba oszthatók. Ismertekre és ismeretlenekre. Az ismertekre a különböző helyzetekre felkészülnek, és alkalmazzák, amikor azt szükséges. Az ismeretlen természetesen nem lehet felkészülni. Amikor bekövetkezik meg kell rá találni a lehető legjobb védekezést. Itt jön közbe az „intelligencia”. Mert mi is az intelligencia definíciója? Probléma megoldó képesség.

A COVID-19-el kapcsolatban   van   ismeretlen    probléma    elég.    A megoldás azok feladata lenne, akik hatalmon vannak.  Ezek  viszont  csak  a  politikához értenek,  az   ott   felmerülő problémákat   tudják   hatékonyan   megoldani,   a   koronavírus   nem   ilyen.  A COVID-19-el kapcsolatban csak az ész és a gondolkodás segít. Nézzük, én mire jutottam.

Már február elején megírtam, amint értesültem róla, hogy a kínaiak szerint nem lehetetlen a 28 napos lappangás se. Ebből kialakult véleményem szerint, ez a járvány kezelhetetlen, végig fog söpörni az egész Földön, és mindenki meg fogja kapni. (természetesen támadtak érte).

Azt is megírtam, hogy ha lehetséges az újra fertőződés, akkor az alagút vége nagyon messze van. [Újabban jönnek jelzések, hogy ennyi meg annyi gyógyult újra pozitív. Sejtésem beigazolódott.]

Aztán jött, hogy a kigyógyulás nem mindenkit tesz immunissá, de aki immunis annál is az állapot legfeljebb egy évig tart.

A következő hír, hogy elsősorban a mutáció miatt kétséges a vakcina gyártás. Védtelenek vagyunk.

Végül már februárban lehetett tudni, hogy a kigyógyultak nagy része emberi roncs, belső szervei alig funkcionálnak. Teljesen nyilván való, hogy az időseknek, krónikus betegeknek annyi. Megfiatalodik a társadalom, elhullnak az idősek.

És akkor tegnap Szlovákia nyilvánosságra hozta, hogy a 832 megbetegedésből 246 életkora 30-44 év közé esik, 221 életkora 15-30 között van. 171 pedig 45-60 között. A 60 felettiek száma pedig mindössze 152. Aki megkapja, nem feltétlenül hal bele első alkalommal. De újra megkaphatja, mindez csak idő kérdése.

És akkor most megmondom, a járvány nem fog lecsengeni a megjósolt néhány hónap alatt. A Magyarországra tudományosan kiszámolt görbe szerinti 400 halottnál jóval több lesz. Egyszerűen nem látom, miért lenne vége a járványnak. Amit látok, hogy különböző földrajzi helyeken nem egyformán viselkedik. Ennek pedig csak egy magyarázata lehet, eszeveszetten mutálódik. Az pedig kivédhetetlen (lásd fenn). Szerencsére, nálunk eléggé tisztességes ez a szemét vírus.

Végül térjünk át a politikára! Orbán elrendelte 36.000 szabad ágy biztosítását. Ez azt jelenti, hogy sok magatehetetlen beteget átadnak a rokonoknak (Müller Cecília szerint) oldják ők meg a betegellátást. Ez természetesen felesleges halálokhoz fog vezetni. Kérdés, Orbán ezt miért vállalta fel? Mert hisz abban, hogy az alagút végén van fény (csak még nem látja). Ha a 36.000 ággyal és a 8000 lélegeztető géppel a magyar elhalálozást alacsonyan tudja tartani, akkor ez a nemzetközi összehasonlításban igen jól fog festeni, ő pedig tetszeleghet a „nemzet megmentője” pózban. Senki se fog emlékezni az utcára kitett betegekre, Orbán kenterben nyeri a 2022-es választásokat.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

77 gondolat erről: „(3163) Kiértékelés

  1. De ez nem jelenti azt, hogy a fiatalabbak nem lábon hordják ki, miközben gyanútlanul fertőznek. Nálunk még azokat sem tesztelik, akik fertőzés közelben voltak. Mi lesz ha lesz védőoltás esetleg? Nem lesz elegendő vakcina, roham indul meg. Nálunk állami egészségügy van, a vakcinával megfelelő mennyiségét már most előre le kell foglalni. Illetve meg kell kezdeni azon egészségügyi intézmények felkészítését, melyek a tömeges oltást elvégzik. Persze mindez akkor igaz, ha a vakcinát nem pénzért kell majd mevenni.

  2. 1 Karak:
    Angliában élő eü dolgozó mondta nekem, hogy ott is úgy indult, először csak az idős, krónikusak voltak a betegek és az áldozatok között. Aztán jöttek a fiatalabbak, akik egyébként egészségesek voltak, és gyerekek is. Nagyon sokan.

    Ha itthon a kiürített kórházakból nem tudnak a maszkok és védőfelszerelések után (önként jelentkező? kötelezően önkéntes?) aneszteziológusokat is küldeni a szomszédos országokba, most van hely az ottani betegek ellátására – nálunk.

  3. Nem tartozik szorosan a mai poszthoz, csak Orbánhoz:
    Donald Tusk szerint a nácik főjogásza büszke lenne Orbánra
    „A riporter megkérdezte Tuskot, demokráciának tartja-e Magyarországot. A néppárti vezető azt válaszolta, Orbán Viktor a menekültválság kezdete óta vészhelyzeti eszközökkel kormányoz, az emberek félelmét pedig – legyen szó a migrációról, vagy a vírusról – a saját hatalma kiépítésére használja. Néhány intézkedés nyilvánvalóan jogos és jogszerű is, azonban a demokrácia szellemiségével ez már összeegyeztethetetlen.”
    https://hu.euronews.com/2020/04/16/donald-tusk-szerint-a-nacik-fojogasza-buszke-lenne-orbanra?utm_source=newsletter&utm_medium=hu&utm_content=donald-tusk-szerint-a-nacik-fojogasza-buszke-lenne-orbanra&_ope=eyJndWlkIjoiYzE0MDJmMzBhZjBjODVlNGVmZTAzYzc1MDU4ZWI3ZGQifQ%3D%3D

  4. 4 – Elek:
    Azt hiszitek, ha „Nem tartozik szorosan a mai poszthoz,” szöveggel kezdtek, akkor bármit be lehet tenni? Különben is mindenki olvas híreket. Az pedig nem újság, hogy Orbán diktátor. Az se, hogy a Népárt évek óta csak szarakodik Orbánnal.

  5. A kórházi ágyak felszabadítása sima költségcsökkentés, se a betegekre se az ellátóikra nem kell forrás. Azt a hozzátartozók viselik majd. A jobbmódúak mehetnek a privát szolgáltatókhoz.
    Később meg már nem töltik fel ezeket az ágyakat.
    Csak ígéretek vannak, pénzt egy szektor sem kapott.

  6. Tibor bá’
    „Aztán jött, hogy a kigyógyulás nem mindenkit tesz immunissá, de aki immunis annál is az állapot legfeljebb egy évig tart.”

    Egy év pont elég. A szezonális vírusoknál sem tart ennyit. Nem mellékesen ennyi idő alatt sok minden történhet vakcinaügyben.

    „A következő hír, hogy elsősorban a mutáció miatt kétséges a vakcina gyártás. Védtelenek vagyunk.”

    Tibor bá’, minél többet másolja magát a vírus, illetve mutálódik annál inkább gyengül. A másolat mindig gyengébb mint az eredeti, illetve ha erősödik is, csak bizonyos képességeiben, aminek az az ára, hogy a másokból le kell adjon. Mondjuk egy mutáció növeli a szabadban való túlélési képességét, de ez elviszi a hosszú lappangási képességét. Mert úgyanannyi anyagból dolgozik, nem abszorbál plusz alkotóellemeket. Nem tudom érthető-e amire célzok. Na mindegy.

    „Végül már februárban lehetett tudni, hogy a kigyógyultak nagy része emberi roncs, belső szervei alig funkcionálnak.”

    Kolléganőm háziorvosa és egyben barátja állítólag pozitív lett (házhoz jöttek és tesztelték). Nagyon fáradékony volt, köhögött, láza 38 körül volt és fájt a melle, háta. Otthoni karanténban (külön szobában) volt, mivel elvált, több gyerekét alapszinten ellátta (napi 1 órát konyhában van, méhésznek beöltözve). Közben telefonon még rendelt is. Mostanra úgy néz ki meggyógyult, nincs semmi maradandó károsodása.
    Ránézésre az angol miniszterelnök is jól van. Nem állítom, hogy nem lehet olyan sz9övődménye a vírusnak, hogy bizonyos szerveket kilő, de ez nem a többséget érinti. Ahogy írtad a krónikus és idős betegeket.

    „És akkor most megmondom, a járvány nem fog lecsengeni a megjósolt néhány hónap alatt…..Egyszerűen nem látom, miért lenne vége a járványnak.”

    Ez a kijelentésed olyan, hogy erre azt válaszolom, hogy CSAK. Mert egyszer minden véget ér. Komolyra fordítva a szót, ezzel a vírussal kapcsolatban miért zárod ki, hogy nem az lesz mint a SARS1 esetében. Pillanatok alatt eltűnik. Mert ez is benne van a forgatókönyvben. Elvégre egy családból származnak.

    „Amit látok, hogy különböző földrajzi helyeken nem egyformán viselkedik. Ennek pedig csak egy magyarázata lehet, eszeveszetten mutálódik.”

    Szerintem meg nem. Egyszerű az ok. A különböző haplotípusokba tartozó embercsoportokat más más képpen támad. Bizonyos genetikai összetevökkel bíró egydekre veszélyesebb. Ennyi.
    Ez olyan mint a lóbab (vagy ahogy nálunk Erdélyben hívják, bivalyfuszulyka) esete a Mexikóiakkal. Szegény idiánnak adsz egy jó tányér lóbabot (mert hát a babot egyébként nagyon szeretik ők) olyan anfilaxiás sokkot kap, hogy belehal. És ez is genetikai eredetű, pont mint az, hogy az ázsiaiak nagy részéből hiányzik az alkoholt lebontó enzim, és egy pohár égetett szesztő a jappán fejre áll, míg mi kérünk még egyet.

    „Szerencsére, nálunk eléggé tisztességes ez a szemét vírus.”

    Nincs más választása. A fentiekben írt okból kifolyólag nem kap akkora fogást a Mo.-i populáción. Kivételt képezhetnek a kemény germán és szláv génörökséggel rendelkező személyek, amiből jó sok van errefelé. És, hogy ne mond, hogy hülyeséget beszélek. Az Erdélyben megfertőzödött székely nagyon kevés van és aki meg is kapta, egytől egyig tökéletesen meggyógyult (vakaróznak is erősen a minket olyan nagyon szerető romulánok). Honnan tudom. Történetesen, legénykorom óta ismerem azt a Sepsiszentgyőrgyi nőgyógyászt aki a kórt behurcolta a korházba egy ausztriai síelés után. Hargita (85% magyarok lakta) megyében eddig 7 eset van, ezek közül egy sem magyar, Kovászna megyében (75% magyar) 168 esetből alig egy tucat magyar. Mindegyik adatot egészségügyben dolgozótól tudom.
    Szerintem Mo. elég jól ki fog jönni ebből a történetből.
    Viktór pedig a 36.000 ággyal – ahogyan Vadegér is írta – vetít. Ezt kérik tőle, hát ő megteszi. Meglássátok, hogy olyan megerősödve jön ki ebből a vírusos úgyből, hogy 2022-ben nem lesz kétséges a 2/3. Okos ember az O.V., meg kell hagyni.

  7. A 14 idős krónikus beteg halálával 9% közelébe emelkedett a nyers halálozási ráta, ami továbbra is azt sejteti, hogy Magyarország nemzetközi összevetésben rendkívül alacsony hatékonysággal találja meg a fertőzötteket. Ilyen magas rátákat inkább azokban az országokban láthatunk, ahol az egészségügyi kapacitások túlterhelődnek a súlyos járványhelyzet miatt.A tegnapi áldozatok 67 és 94 év közöttiek voltak.

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200417/koronavirus-1763-fertozott-ujabb-14-halott-magyarorszagon-426580

    Ahogyan azt napról napra megjegyezzük, a magyar halálozási ráta régiós összevetésben igen magas. Mára 9% közelébe emelkedett a nyers halálozási ráta, ami továbbra is azt sejteti, hogy Magyarország nemzetközi összevetésben rendkívül alacsony hatékonysággal találja meg a fertőzötteket. Ilyen magas rátákat inkább azokban az országokban láthatunk, ahol az egészségügyi kapacitások túlterhelődnek a súlyos járványhelyzet miatt. Ezt mutatjuk be a térképünkön.

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200417/koronavirus-kilog-a-regiobol-a-magyar-halalozasi-rata-426652

  8. Amúgy meg mi van ha teljesen másra/másnak kell a 36 000 kórházi ágy? Közel keleten furcsa dolgok történnek……….Bálintot szükséges megkérdezni ill. iráni rádió francia adásába belehallgatni…..

  9. 10:
    Csatold mellé Izland népsűrűségi adatait is…
    Emiatt nem biztos, hogy okos dolog átlagos mintaként hivatkozni ezekre az adatokra.
    De biztató, biztató mindenképpen… 🙂

  10. Ez a NapHold kézfertőtlenítő 70% Etil-alkohol tartalmú. Inni is jó vajon? 🙂

  11. Ez mellékszál, de én könnyen el tudom képzelni, hogy a kórházból kitett betegek közül legalább annyian élnek emiatt tovább, mint ahányan korábban meghalnak. A családtagok úgyis otthon vannak karanténban, van idő ápolni, együtt lenni, beszélgetni. Ahol a családban van egy szeretetkapcsolat, ott ez jóval többet érhet, mint a nővérkék hivatásos segítsége.

  12. tanuló 7: bejegyzésed legnagyobb részével egyet értek. Viszont az utolsó bekezdéssel nem teljes mértékben:

    „Viktor pedig a 36.000 ággyal – ahogyan Vadegér is írta – vetít. Ezt kérik tőle, hát ő megteszi. Meglássátok, hogy olyan megerősödve jön ki ebből a vírusos ügyből, hogy 2022-ben nem lesz kétséges a 2/3. Okos ember az O.V., meg kell hagyni.”

    A megerősödés erősen kérdőjeles. Ide csatolom Barabási professzor szavait:
    „Nem én leszek az egyedüli, aki azt fogom mondani, hogy ahányan meg fognak halni az új koronavírusban, az elhanyagolható lesz ahhoz képest, akik nem ebben a fertőzésben halnak meg. Ők a szociális és társadalmi változások miatt nem fogják túlélni ezt az egész krízist.”

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200417/koronavirus-szenzacios-bejelentest-tett-a-vilaghiru-magyar-kutato-426564?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

    Tudomásom szerint nálunk nincs olyan intézkedés csomag, mely a pillanatok alatt vákuumba zuhanó tömegek megnyugtató közel jövőjét biztosítaná. Ha kevés a forrás, a slepp is kevesebb pénzhez juthat. Szűkül a kör és szűkül a támogatások köre. Már vannak projektek melyeket elengedett a kormány. A társadalom, a vállalkozások kezét úgyszintén. Még bármi előfordulhat.

  13. 7: Ha ez igaz, akkor lehet, hogy a hungaristák csinálták, hogy tisztítsák a magyar vért… 🙂

  14. Ennek a „politiki játéknak” a kimenetele sztem. most kizárólag a szerencsén múlhat.
    Volt már ötöse a Fidesznek a lottón?
    Itt nem tudnak biztosra menni, bármi lehetséges. Próbálják terelni a közvélemyényt, ahogy szokták (lásd Karácsony-ügy), de minden ilyen próbálkozásuk könnyedén a visszájára sülhet el (lásd fehérvári orvosigazgató menesztése).

  15. Barabási profeszornak akkor lesz igaza, ha tényleg összeomlik a gazdaság. De, ne feledjük ennek elkerülését szolgálja az, hogy a jövő héttől már sok nagy gyár újraindul, így a beszállítói kör is kap munkát. És le merem fogadni, hogy lassan a szigorításokat is feloldják, legfeljebb a 65 év felettekre írják elő továbbra is (nagyon helyesen).
    Ök is látják, hogy ezt sokáig nem lehet tartani.
    Na meg ha a járvány május végére lecsengengőben lesz, akkor végkép nyert ügye van a Kormánynak.
    De persze lehet ennek az ellenkezője is. Semmi sem kizárt.
    Majd meglátjuk.

    15. Ábel.
    Nem vagy vicces. Beszélsz hülyeségeket egy komoly téma kapcsán.

    Horváth Csongor.
    És ehhez mit szólsz? Németországban már 1 alatt van a vírus RO-ja.
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200417/hivatalos-adatok-elkezdodott-a-koronavirus-jarvany-visszaszorulasa-nemetorszagban-426660
    Ezek szerint lassan ott is meg fog szünni május közepére.
    Nálunk szerintem ez május vége lesz.

  16. 13. Ábel

    Azért ez az otthon ápolás, nem csak a szereteten meg az otthonléten múlik. Tudom miről beszélek, volt benne részem többször is és jelen pillanatban is.
    Eleve a lakás vagy ház legyen alkalmas mondjuk plusz 1 fő bfogadására. És ez igen csak 24 órás szolgálat. Éjjel 2×3 szor kelni, pisiltetni, segget törölni vagy éppen sza….rt mosni. Nem mindenkinek van ehhez gyomra bármekkora is a szeretet, tisztelet.
    Ezt csak az tudja aki benne van. És a másik oldalról a rengeteg sopánkdás, sírdogálás. Tehernek érzik magukat, kellemetlen mindig mndenért segítséget kérni. Élve szeretnének már meghalni ,ne okozzanak gondot. Napi szinten kell pátyolgatnia lelküket .
    Nálunk pont folyamatban volt az idősotthonba költözés mikor felvételi zárlat lett a járvány miatt. Két család rendezkedik be 2 hetes váltásban a férjem 83 éves mozgásában korlátozott édsanyjának az ápolására. Biztosíthatlak róla nem egyszerű feladat. (Csak egy példa: férjen be a járókerettel a fürdőbe, legyen zuhanyzók is, mert kád ugye szóba se jöhet.) Pár otthoni ápolással foglalkozóval beszéltem a napokban. Napi 12-18 ezer forint között mozog a tarifa. Ehhez képest az otthon havi 220-240 ezerért ajándék, de persze a nyugdíj nem fedezi, bőven mellé kell pótolni , több éves várólista van és közben mardossa az embert a lelkiismeret, hogy ildoms e ezt meglépni azzal, aki életet adott.

  17. Majd ha elérhető lesz az oltás az enyémet szivesen odaadom valamelyikőtöknek..csak szóljon.

  18. 17: Úgy legyen!
    Valószínű, újra fel fogja ütni a fejét még párszor, csodálkoznék, ha ilyen simán lefutott meccs lenne… Akkor én is beállok a konteósok mögé.
    A május végi magyar visszaállás lehetőségével egyetértek, de nem a vírus „legyőzése”, ill. visszaszorulása miatt.

  19. Tibor Bá’

    „Aztán jött, hogy a kigyógyulás nem mindenkit tesz immunissá, de aki immunis annál is az állapot legfeljebb egy évig tart.”

    De hát még el sem telt egy év?!?!
    Időutazó (is) vagy ? 🙂

  20. 17: Én úgy vagyok vele, hogy minél nagyobb a baj, annál inkább szükségünk van a humorérzékünkre, hogy kibírjuk. De tudom, hogy van aki szerint, ha „komoly a téma” akkor fapofa kell. Nem vagyunk egyformák.

    18. Azt egy szóval se mondtam, hogy ápolni könnyű. Csak hogy nem feltétlenül mindenkinek kell kórházban lenni, aki eddig ott volt.

  21. 21. lr01

    A Remdesivir-rel gyógyítják a macskák, FCoV okozta FIP-jét a németek. De azért szemtől-szembe is megnézném, mert sok FIP-es macskát láttam (mind elpusztult) és túl egyszerű lenne az a Remdesivir nekem arra..Illetve már februárban a franciák hatékonyan használták némely esetben Covid-nál.Ezekről már ezen a fórumon is többen írtunk. Néha újra felkapják.

  22. Csak úgy csendben a fehérgyarmati kórházat felszámolták. Tokkal vonóval.
    Átvitték az ágyakat Mátészalkára. Oszt jónapot. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az intézmény jó ideje már csak látszatkórház volt. De ha a keleti csücsökben lessz egy tömeges megbetegedés, háááát….

    http://www.szszbmk.hu/hireink/734-ideiglenes-valtozasok-a-fehergyarmati-es-nyirbatori-surgossegi-ellatasban

    Szemtanúk szerint ez gyakorlatilag teljes kiürítést jelent.

  23. 22. BAB

    A kis Jakab professzor is 1-3 évet mond. A neten ahol csinálnak tesztet vagy vérsavót vizsgálnak ott azt írják ” 1-2 évig nem kapja meg újra” Forrás:www.arkadegeszsegkozpont.hu/Covid-19-szures/

  24. Amiket a posztban írtam, azokért ma is kiállok. Néhány hónapon belül megtudjuk, hogy jól láttam-e a jövőt, vagy sem.

  25. Tibor bá’

    „Aki megkapja, nem feltétlenül hal bele első alkalommal. De újra megkaphatja, mindez csak idő kérdése.”

    Mennyire gyáva szöveg ez, a „mindez csak idő kérdése” szövegrész mire vonatkozik, a halálra, vagy az újrafertőződésre? Miért nem írod ki, hogy szerinted mindenki aki elkapja meg fog halni? 100%-os mortalitas! Miért nem ezt írod? Ha meg nem így gondolod, akkor miért sejtetsz, meg rémisztgetsz? Ez tölt fel energiával?

    A teljes cikked csúsztatások és megalapozatlan kijelentések tömkelege.

    Pl. ez: “Végül már februárban lehetett tudni, hogy a kigyógyultak nagy része emberi roncs, belső szervei alig funkcionálnak.”

    Ez tömény hazugság, semmivel nem tudod alátámasztani, hogy a kigyógyultak NAGY RÉSZE emberi RONCS, belső szervei alig funkcionálnak.

    Vagy ez az ökörség: „de aki immunis annál is az állapot legfeljebb egy évig tart.”

    Mégis honnan tudod ezt KIJELENTENI, amikor még egy év el sem telt? Az immunitásra meg semmilyen adatunk nincs!

    Mindig reménykedem, hogy ez a blog józanul és pontosan fogalmazva fog működni és mindig jön egy ilyen poszt ami meg tele van hangulatkeltéssel. Csak akkor ne tetszelegnél magad előtt azzal, hogy racionálisan gondolkozol, amikor folyamatosan az érzelmeid vezérelnek.

    Viszlát, és nem kössz a halakat…

  26. 28 Vodor

    „Miért nem írod ki, hogy szerinted mindenki aki elkapja meg fog halni? 100%-os mortalitas!”

    Már volt egy poszt erről:

    http://www.antalffy-tibor.hu/3103-mit-lehet-elhinni
    „Állítása szerint szándékosan összekeverték a tomboló influenzát az ágens hatásával, aminek a mortalitása kerek 100 %. „

  27. 28 – Vodor:
    Nem engem vezérelnek az érzelmeim. Ti nem tudtok belenyugodni a sorsotokba és belekapaszkodtok a szalmaszálba is.
    Februárba már jöttek jelentések Kínából, hogy a vírus károsítja a tüdő mellett a vesét, szívet, májat, heréket. Ennek oka: az ACE2 jelenléte.
    A szezonális influenzát is évente újra kell oltani, mert a szerzett immunitás nem tart tovább. Ebből következtetnek a virológusok, hogy így lesz ezzel is, ha egyáltalán lesz vakcina.
    Tudom, a rossz hírt hozó hírnököt meg kell ölni. Régi praktika ez.
    Majd meglátjuk, kinek lesz igaza.

  28. 28: Vödör, mért nem reménykedsz valami valószínűbb, reálisabb dologban? Mondjuk a feltámadásban?

    Mindig jöttök ezzel a hangulatkeltéssel. Nekem egy jó zene kelti fel a hangulatom, de egy poszt? Látom, te ideges lettél, ez is egy hangulat, de ez rajtad legalább annyira múlik, mint az íráson.

    31. „Februárba már jöttek jelentések Kínából, hogy a vírus károsítja a tüdő mellett a vesét, szívet, májat, heréket.” – Igen, de hol van az, hogy a fertőzöttek „nagy része”? Nagyon nem mindegy, hogy mindenkinél, tízből egy, százból egy vagy ezerből egy! Persze ezerből egy emberi roncs is nagyon sok, de a nagy része alatt azt szoktuk érteni, hogy több mint a fele, erre utaló adatot pedig még sehol nem láttam. Emiatt jogos Vödör kifakadása.

    Az egy év immunitás is teljesen légbőlkapott. Ez koronavírus, nem influenza, nem rekombinálódik. Nyilván lehet olyan mutációja, ami lenullázza az immunitást, de közel se olyan gyakran, mint az influenzánál.

  29. Tibor bá’
    Győr polgármestere, jegyzője meg még talán az alpolgármester megkapták és már meg is gyógyultak. Hasonlóan a sepsiszentgyörgyi nőgyógyász ismerősöm és négy kollégája akiket ő fertőzött meg. Egyiknél sincs semmi visszamaradt szövődményes betegség (győrieket nem tudom). Plusz a kollégám háziorvos barátjánál sem lettek szövődmények. Valamennyinél alaptünet volt a nagyfokú fáradékonyság és az influenzához hasonló száraz köhögés.
    Vagyis közel 10 emberről beszélünk, akiknél semmi szövődmény nem alakult ki. Nem állítom, hogy krónikus idős betegeknél ez nem alakulhat ki, de ezeknél úgy néz ki, hogy tünetmenetesen elmúlt.

  30. 31.Tibor bá’:
    „Nem engem vezérelnek az érzelmeim. Ti nem tudtok belenyugodni a sorsotokba és belekapaszkodtok a szalmaszálba is.”

    Tibor bá, a poszt tévedést, féligazságokat tartalmaz.
    Az erre való figyelem felhívás nem szalmaszálba kapaszkodás.

    Lehet, hogy a felsorolásból párat már mások is említettek.

    „Már február elején megírtam, amint értesültem róla, hogy a kínaiak szerint nem lehetetlen a 28 napos lappangás se. Ebből kialakult véleményem szerint, ez a járvány kezelhetetlen, végig fog söpörni az egész Földön, és mindenki meg fogja kapni. (természetesen támadtak érte).”

    Az a 28 nap, 27 és egy kínai esetről szólt.
    Ha 28 nap a korábbiaktól eltérő új információ, akkor forrást kérnék rá.
    Más posztban erre 24 nappal hivatkoztál.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/COVID–19#Lappangási_idő

    Már korábban is ki lett tárgyalva, hogy ez a tesztek megbízhatatlansága miatt eléggé kérdőjeles adat, a gauss görbe jobb farka.
    Meg eléggé hihetetlen, hogy a kínai illető az egy hónapos rokontátogásról való utazás során nem érintkezett a külvilággal.

    Ebből következtetést levonni olyan, mint az IQ görbe jobb farkából arra következtetni, hogy az emberiség mind szuper intelligens emberekből áll.
    Tehát arányok kérdése megint.

    Egyébként meg Hal Turner jóslataira, azok számaira meg időskálájára még emlékszünk, ugye?

    „Azt is megírtam, hogy ha lehetséges az újra fertőződés, akkor az alagút vége nagyon messze van. [Újabban jönnek jelzések, hogy ennyi meg annyi gyógyult újra pozitív. Sejtésem beigazolódott.]”

    Érdekes módon azt nem tetted hozzá pl. a legutóbbi Dél-Koreai esetekből, hogy ez milyen arányban áll ez az összes Dél-Koreai gyógyultakhoz képest.
    Meg azt is, hogy ők és a bírálóik is hivatkoznak a mérések, tesztek pontatlanságára.

    „Aztán jött, hogy a kigyógyulás nem mindenkit tesz immúnissá, de aki immúnis annál is az állapot legfeljebb egy évig tart.”

    Az egy év vitatható (forrás?), egyébként meg újrafogalmazása az előző felvetésnek.

    „A következő hír, hogy elsősorban a mutáció miatt kétséges a vakcina gyártás. Védtelenek vagyunk.”

    Sok pontmutációs verzió van, igazán jelentős talán ha egy van egy legutóbbi tanulmány szerint (valószínűleg az is per review tanulmány).

    Korábban volt két verziós modell (S és L), amit később cáfoltak.

    A vakcina gyártás meg megoldható mutációk esetében is lásd influenza.
    Ha az mRNS-es oltás beválik, akkor eléggé könnyen lehet védekezni a mutációk ellen.

    „Végül már februárban lehetett tudni, hogy a kigyógyultak nagy része emberi roncs, belső szervei alig funkcionálnak. Teljesen nyilván való, hogy az időseknek, krónikus betegeknek annyi. Megfiatalodik a társadalom, elhullnak az idősek.”

    Ugye itt is az arány a lényeg. Korábban volt rá tanulmány , amelyben 10% körüli teszik a komoly betegekben a tartós vese károsodása arányát.
    Ez itt ki is lett tárgyalva!!!!

    Ha van eltérő hiteles forrásod , oszt meg velünk.

    „A Magyarországra tudományosan kiszámolt görbe szerinti 400 halottnál jóval több lesz.”

    Forrás?
    Kötve hiszem, hogy csak egy fajta tudományos becslés létezne, ez a többi ország viszonylatához képest kevésnek tűnik.

    A halálesetek száma, meg nagyon függ a statisztikától is.

    Más betegségekben szenvedő betegeknél, bár koronavírus fertőzés következében haltak meg, eléggé falsnak tartom, az elsődleges haláloknak pl. a magas vérnyomást megjelölni.
    Korábban erről Neked is hasonló volt a véleményed.

    „Ennek pedig csak egy magyarázata lehet, eszeveszetten mutálódik. Az pedig kivédhetetlen (lásd fenn). Szerencsére, nálunk eléggé tisztességes ez a szemét vírus.”

    Ez az állítás ellentmond korábbi tanulmányok eredményeinek.
    Az meg megmosolyogtató, ha velünk a vírus kivételt tesz.

    Ugye már korábban jó páran hangsúlyozták, a közölt adatok, halálozási arányok nagyon

    függnek a tesztelések számától,

    a tesztek jóságától,

    a halálozási statisztikák metodikájától, stb.

    El lehet gondolkozni, hogy ezekből nálunk mi teljesül és azok hogyan torzítják a hivatalos számokat.

    Egyébként meg általában nagyon unalmas, hogy az egyszer már kitárgyalt témák, ahol elég nyomos ellenérvek hangzanak el, újból és újból előkerülnek változatlan formában.

    Baromian nem érdemes és értelmetlen időpocsékolás logikusan érvelni, mert a vitapartner többségéről lepereg.
    Vagy nem olvassa, vagy nem érti vagy figyelmen kívül hagyja és nyomja tovább a saját véleményét.

    Itt van a koronavírus és az 5G esete.
    Korábban „proton” közölt egy eléggé nyomos érvet a tornyok elhelyezkedéséről, ami eléggé cáfolja az elméletet (pl. Irán, Dél-korea stb esetén), de L.S-ről ez szemlátomás lepereg, mert X 1-szer is behozza, beidéz linket róla.

    Most vagy a memóriája az aranyhaléval vetekszik, vagy színtiszta sulykolós propagandát folytat.

  31. Megadóztatták a nagyobb kereskedelmi láncokat.
    A Spar válasza erre az, hogy kirúg 900 dolgozót… Gyerekek… Hagyjuk már a süket mellébeszélést. Nem kell. Nem kell. Nem kell. Tesztelni meg nem akarunk. Mert a teszt drága. A jó k. annyát az operatív törzsnek meg Orbán Viktornak. Szó szerint tiltják a tesztet. Hogy lesz ebből épkézláb gyógyult ember?

  32. 33 – Ábel:
    „Mások azért aggódnak, hogy a sok ezer mintavételű, szekventált törzs csak a jéghegy csúcsa, és a hatalmas variáció növeli a kockázatát annak, hogy az új törzsekhez új vakcinára lesz szükség, pontosan úgy, ahogy ez az influenza vírusnál van.

    https://www.nzherald.co.nz

  33. 35 – Idegen:
    „[Újabban jönnek jelzések, hogy ennyi meg annyi gyógyult újra pozitív. Sejtésem beigazolódott.]”

    Érdekes módon azt nem tetted hozzá pl. a legutóbbi Dél-Koreai esetekből, hogy ez milyen arányban áll ez az összes Dél-Koreai gyógyultakhoz képest.”

    A Dél-Koreai (jelenlegi) fertőzöttek száma 10.635, ami a népesség 0,02%
    az újra fertőzöttek száma 190, ami a gyógyultak 2,4%
    Ha az újra fertőzés véletlenszerű lenne, akkor 2,4 helyett ennek is 0,02 kellene, hogy legyen. De nem, 120-szor gyakoribb. Kell tehát lenni valami összefüggésnek a fertőzés és újra fertőzés között. Ez nem lehet lesöpörni az asztalról azzal, hogy ez milyen arány. + Az újra fertőzésnek van még 20 éve. A szám nyilván növekedni fog az eddig gyógyultakhoz viszonyítva is.

  34. „Tesztek megbízhatatlansága miatt”

    Rendszeres az erre hivatkozás, de mert többféle teszt létezek, így nem elég egzakt, hogy csak annyit írtok, megbízhatatlan. Melyik teszt és mennyivel? Azért ma már a matek tart ott, hogy egy mintázatból kiderítse a valós adatot.

    „Ha 28 nap a korábbiaktól eltérő új információ, akkor forrást kérnék rá.”
    Franciák repülőgép hordozója bevallásuk szerint március 15-n hagyta el a kikötőt és vendéget nem fogadott, mégis április 13-n tünetes fertőzöttjük lett.
    Persze lehet, hogy egy tünetmentes megfertőzött valakit,aki szintén tünetmentes volt és ő megfertőzte a tünetest. A lényeg szerintem a történetben, már, ha a franciák nem hazudnak, hogy 28 nap tengeri izoláció után tünetes fertőzött lett a hajón.

  35. Olvastátok valahol, hogy a teszt mennyibe kerül, mert én nem. Várom az összegszerű leírást. Köszönöm.

  36. Több mint egy héttel a tesztelés után értesítették a Pesti úti idősek otthonát, hogy 74 lakónak nem sikerült a mintavétele.

    Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes elmondta, hogy összesen 74 teszt nem sikerült különböző okok miatt. Ez a 74 teszt annak az 500 tesztnek a része volt, amit április 9-én, a beteg bentlakók elszállítása napján végeztek az országos tiszti főorvos utasítására. Korábban csak a Fővárosi Önkormányzat teszteltetett az idősotthonban, így derült fény a fertőzésre is.

  37. Tehát ennyit sem ér a kormánynak egy magyar állampolgár? És az oltás mennyibe fog kerülni? Az üres stadionok fenntartása mennyibe fáj? És ha leírom azt, hogy ezek színtiszta nemzetellenes hazaárulók, akkor még én leszek meghurcolva. Igaz?

  38. 40. Dan

    Gondolom nem a magán laborok áraira vagy kiváncsi, mert az te is láthatod a neten. Sok rádió és tv műsorban kérdezték riporterek orvosoktól (virológus, háziorvos) és mindegyik szerint 3500 ft körül lehet .

  39. 38.Tibor bá:

    „az újra fertőzöttek száma 190, ami a gyógyultak 2,4%”

    Tehát a gyógyultak 2,4%-árt érinti, köszönöm.

    „Ez nem lehet lesöpörni az asztalról azzal, hogy ez milyen arány. Az újra fertőzésnek van még 20 éve. ”

    Ez nem egészen tudom értelmezni.
    Ha az a szerzett immunitás egy X idő múlva elvész, a szervezet elfelejti, akkor csak azt az időtartamot lehet nézni.
    Korábban Te erre 1 évet írtál.

    Azért vannak akik már ez év végére is oltás, gyógymódot jósolnak, de a pesszimista verzió esetén is jövő év közepét.
    Ha addigra a meggyógyultak 97,6%-a kitart az immunitásával, az pont elég.

    39.Károly:
    „Rendszeres az erre hivatkozás, de mert többféle teszt létezek, így nem elég egzakt, hogy csak annyit írtok, megbízhatatlan. Melyik teszt és mennyivel? ”

    Több féle teszt van, ezek közül semelyik se 100%-os.
    Az alsó határ lehet 0% (totál fake teszt, reagens hiányzik, volt ilyen pl. Izraelben Moszad beszerzés !! ), de legyen 30% (a spanyol visszaküldött teszt) és 90% körül szóródik.
    Volt róla tanulmány,hogy mi is a hibaszázaléka a teszteknek.

    A többszöri tesztel lehet csökkentetni a hamis eredményeket, de a tesz rosszaságától függ, hogy hány többszöri teszt szükséges ehhez.

    A helyes kérdés az, hogy az adott esetben, milyen megbízható tesztet alkalmaztak, abból hány párhuzamosat, amiből az adott eredmény kijött.

    „Persze lehet, hogy egy tünetmentes megfertőzött valakit,aki szintén tünetmentes volt és ő megfertőzte a tünetest. A lényeg szerintem a történetben, már, ha a franciák nem hazudnak, hogy 28 nap tengeri izoláció után tünetes fertőzött lett a hajón.”

    Köszönöm a hivatkozást a 28 napra, de meg is válaszoltad a lehetséges hitelességi problémát.
    Esetleg számításba lehet venni, hogy milyen nem emberi hordozón lehetett, amin a vírus túlélt.

    A hihetőbb eredményt az adta volna, ha az utazás előtt egy tudott hitelességű , érzékenységű tesztel letesztelték volna ( annyi többszörös tesztel, ami az adott érzékenységű tesztnél elfogadható megbízhatóságot eredményez pl. 2%-os hibaszázalék), a hajó legénységét, majd az utazás végen még egyszer.

  40. http://arkadegeszsegkozpont.hu/covid-19-szures/

    De van a Mammutba , Corvinba is Pesten. 15.000.- itt a vizsgálat vénás vérvétellel történik, 24 óra múlva van eredmény.
    “A szerológiai teszt elvégzése azoknak lehet indokolt, akik nem mutatnak tüneteket (esetleg korábban rosszul érezték magukat, enyhébb tüneteik voltak) de kíváncsiak arra, hogy átestek-e már a fertőzésen.“

  41. 49 – Idegen:
    Nem érdemes rágódni a szavakon. A lényeg az, hogy ez a pandémia még csak nem is gyerek cipőben jár, hanem csecsemő cipőkben. Értekezzünk róla, mondjuk egy év múlva az elmaradt nyári UV öldöklés után. Még csak 2 millió fertőzött van, majd ha már lesz 2 milliárd, akkor kell okoskodni. Most mindenki unja a vesztegzárt. Úja indul az éledt. Megjósolom, hogy jön a hatalmas visszaesés. Majd nézd meg a számokat augusztusban. — Ha nem lesz igazam, én leszek a legboldogabb.

  42. A cukorbetegség számos veszélyt és szövődményt okozhat, ráadásul több betegséget is könnyebben kapnak el a diabetes-szel élők. Friss adatok szerint a koronavírussal fertőzött cukorbetegek 7,3%-a veszti életét.
    “ Nagy óvatosságra inthet az is, hogy egereken végzett kísérletek szerint a hcq szedése cukorbetegeknél fokozottan veszélyes, márpedig a koronavírus-fertőzés súlyosabb szakaszába jutóknál gyakran ez az egyik krónikus alapbetegség.“
    http://pharmaonline.hu/gyogyszerek/cikk/covid_19_es_hidroxi_klorokin__gyerekcipoben_a_kutatasok

  43. 51.Tibor bá’:
    „Most mindenki unja a vesztegzárt. Úja indul az éledt. Megjósolom, hogy jön a hatalmas visszaesés.”

    Lehet.

    Én a svéd megoldást figyelem.
    Jelenleg nem állnak olyan rosszul, lehet hogy felvállalható.

  44. 2020. április 14., kedd
    Részletek George Tragas sokkoló cikkéből:

    „Szeretném, ha mind tudnátok, hogy gyógyítható a koronavírus-betegsége.”

    – Csak idő kérdése, amit a Trump adminisztrációtól fogtok hallani amely felfedi a kínai kapcsolatokat, Bill Gatest és a Clinton Alapítványt.
    – A szlogen: maradjunk otthon, ez egy nagy mozgalommá válik, melynek neve:
    MARADJUNK EMBEREK, MARADJUNK SZABADOK.
    -Valakik, aki pénzt kerestek a Windows-tol vagy az Afrikába telepített WC-k szennyvízének újrahasznosításával, azt gondolták, hogy milliárdokat tudnak keresni az oltásokból.
    Ez az, amit az amerikai ügynökségek keresnek. És hamarosan ki fog derülni.

    Szükségünk van őszinteségre és logikára, nem pedig krokodil könnyekre és téves információkra a valós helyzetről. Nincs szükségünk hazugságokra.
    A média a Mitszotakisz kormány vezetésével fátylat terjesztett annak érdekében, hogy elrejtse az igazságot tőled.
    Ragyogó orvosaink vannak, és a kezelés, amelyet minden kórházban alkalmaznak, a koronavírus betegeken hatékony és radikális.
    A klorokin és az azitromicin az összes beteget lábra állítja. A legsúlyosabb esetekben az anti-interleukin 6 – immunszuppresszív gyógyszer – a híres AKTREMA, amelyet barátomnak, a Kella-nak adtak, megfordítja az összeomló tüdőgyulladást, és az emberek jól lesznek.
    Mitszotakisz és Tsziodrasz nem mondják el az igazat.
    A probléma az, hogy nincs meg a szükséges számú intenzív osztályunk, és fél a tömeges olyan esetek miatt, amelyek kórházi ápolást igényelnék. A görög orvosok valószínűleg a világ legjobbjai vagy az egyik legjobbjai.
    Tehát a kezeléssel kapcsolatos probléma megoldódott. Didier Raoul professzor protokollját végzik.
    És még abban a kis százalékú szívbetegek komplikációin a kolhicint is adják. Mindezek régi és nagyon olcsó gyógyszerek.
    A kormánynak a médiával kapcsolatos problémája az, hogy Kikilias nem tudott orvosokat felvenni, és mintegy 5000 sz. szüksége van egészségügyi ellátórendszerre, de kevesebb mint 400-at bérelt fel (négy hónapos munkaszerződéssel).
    Keresse meg Mr. Mitszotakisz, azt akarom, hogy keressen, mert mind az ön által létrehozott egészségügyi apa, mind egyes médiumok miért népszerűsítik a REMNTESIBIR-t, egy olyan gyógyszer, amely még mindig klinikai vizsgálatok alatt van, és pozitív eredményeket mutat amely eléri – vagy nem éri el a 67% -ot, elrejtve, hogy a klórkin-azitromicin és az anti-interleukin 6 beadása minden beteget lábára állítja. Nagyon olcsó gyógyszerekről beszélünk, elnök úr.
    Azt is hallottam, hogy egy SKAI műsorvezető sokat kérdezett erről a gyógyszerről, mintha jelenleg nincs gyógymód.
    A médiának utasításuk van azt mondani, hogy nincsenek hatékony gyógyszereink?
    Ki irányít kit?
    Az OECD becslése szerint, hazánk GDP-termelésének 35%-at fogja meghaladni, felülmúlva az olasz és spanyol károkat. Valójában a legtöbb külföldi publikációk jelentései szerint 10–30 évbe telik gazdaságunknak a helyreállítása.
    Továbbá, ha nem tájékoztatják Önt, el kell mondanom, hogy mindenki a háztartásának pénzügyeiről beszél. Az 50% -uk szerint 2-3 héten belül nem lesz pénzük. Míg 25% – amint olvastam – azt mondja, hogy pénz nélkül maradtak.
    Attól félnek, hogy a görög szállodák 65% -a csődbe kerül. A kutatások azt mutatják, hogy a folyamatos és szezonális üzemeltetésű szállodák 95% -ában 56,1% -kal csökken a forgalom.A személyzet 40% -át elbocsátják.
    Mitszotakis nem érti, mi jön a világgazdaságba.
    Vagy pedig érti, de politikát akar játszani, elmélyítve vagy súlyosbítva az emberek gazdasági szenvedéseit.
    Lesz reakció, tömeges reakció.
    És a szlogen: MARADJUNK EMBEREK, MARADJUNK SZABADOK.

    Szeretném, ha mind tudnátok, hogy gyógyítható a koronavírus-betegsége.
    Radikális és hatékony. Tudnátok szeretném, hogy a Didier Raul kombináció és az anti-interleukin 6 lábra állítja az összes beteget.Az elhunytak többsége nagyon idősek, és nagyon súlyos betegséggel kell rendelkeznie. Most Ők sem hagynak el. Az elmúlt napokban bekövetkezett halálesetek száma végtelenül alacsonyabb volt, mint a szokásos sérülések, légzési vagy közúti balesetek száma. Emellett az intubált személyek száma is csökken, mert ragyogó orvosaink egyenesen lábra állítják őket a 7.-ik és a 16.-ik nap között.
    Abba kell hagyni a hazudozást.
    Meg tudjuk tartani a távolságot egymásközt, jól tudjuk mosni a kezeinket is, de lassan vissza kell térnünk a normál ritmusunkhoz, és Görögországunk nem halhat meg a gazdasági szepszisben (vérmérgezésben).
    Amikor a politikát összekeverik a fertőző betegségekkel, fennáll annak a veszélye, hogy az állatfarmban vagy nagy testvér (big brother)-ben találjuk magunkat.
    Eljön a vakcina – amint olvastam – és a Tamiflu is megérkezik.
    Szintén azt remélem, hogy jön az amerikai adminisztrációtól a büntetés a vétkesekre akik a vakcinákkal és a vírusokkal játszadoznak.

    https://amethystosbooks.blogspot.com/2020/04/blog-post_182.html?fbclid=IwAR1NW8dFORqBdE8PuhN2j9xcvl9CLFMAnTrU7J9NmewBzc8lga0Ta1_DZTw

  45. 55. SZJK
    E szerint a cikk szerint pont, hogy úgy néz ki, hogy a svédek lassan nyájimmunitást nyernek a módszerük által (eredi barátom küldte).
    https://adevarul.ro/international/europa/suedia-putea-atinge-imunitatea-grup-aparitia-unui-vaccin-1_5e997f945163ec4271d1dd37/index.html
    Akkor most mi van?
    Szigorítanak, vagy sem?
    Ez a bajom ezzel a médiával, hogy össze vissza „tájékoztatnak”.
    Az oláhokat arról tájékoztatják a német szakemberek tanulmánya által, hogy nem terjed tárgyakról, minket pedig, hogy kurvára terjed. Aztán pár hét múlva fordítva mondják a népeknek. Nekünk, hogy nem terjed, nekik, hogy terjed. Nesze neked demokratikus tájékoztatás. Nagy zavarkeltés az egész. De nem baj, mert május közepére kifogynak a munícióból. Ha csak a törés okozta embóliát is nem a vírus számlájára írják.

  46. Miért nem tesztelünk?

    „A Pesti úti otthon példája azonban Magyarországon is megmutatta, hogy ha egy ilyen intézményben mindenkit szisztematikusan letesztelnek, az durván képes megemelni az igazolt fertőzöttek számát. Április 2. és 10. közt a budapesten regisztrált új fertőzöttek 44,8 százalékát ebben az 500 férőhelyes idősotthonban igazolták. Ez alapján, ha több intézményben megtennék ugyanezt, az rendesen megemelné a fertőzöttek összesített számát. (A főváros a terézvárosi, Rózsa utcai otthon dolgozóit és lakóit is leteszteli.)”

    # https://444.hu/2020/04/11/az-europai-kormanyok-csak-talalgatjak-hanyan-halhattak-meg-idosotthonokban

    Hát ezért.

    A kormányzat előszerettél csak az ellenzéki vezetésű budapesti idős otthonokról beszél, a többiek (vidékiek) számait titkolja.
    Mert azok esetleg fideszes vezetés alatt vannak.

    Közben azért kiderült, hogy a tesztelés, védőeszközök biztosítása stb. nem önkormányzati feladat, hanem a kormányé törvény szerint.

    Különösen érdekes ezzel kapcsolatban az önkormányzatokra mutogatni, mikor a járvány elleni védekezés címén vontak el forrásokat az önkormányzatoktól.

    Küldözgetjük külföldre a maszkokat, közben:
    „A járvány kitörésekor kaptunk 50 db sebészi maszkot és 3 db ffp1-et. Ma újabb szállítmány védőfelszerelés érkezett. 19,5 pár hajfestésre alkalmas gumikesztyű. Azt hiszem ez már a megalázó szint.”

    „A doktornő a 444-nek telefonon elmondta, ezek a kesztyűk egyáltalán nem alkalmasak arra, hogy egészségügyi dolgozók használják őket, nem illeszkednek a kézre, ezért nem védenek megfelelően a fertőzés ellen. ”

    # https://444.hu/2020/04/17/ez-mar-a-megalazo-szint-hajfestokesztyu-jutott-a-vedekezesre-egy-fejer-megyei-haziorvosi-rendelobe

    Közben
    # https://444.hu/2020/04/16/az-igazolt-magyar-koronavirus-fertozottek-tizede-egeszsegugyi-dolgozo

  47. 55.SzJK:
    Az euronews cikkben az ábra félrevezető.

    A worldometer.info szerint a az 1 millió lakosra eső a haláleset különbség pl.

    Svédország 139
    Dánia 58
    Norvégia 30

    A nagyobb a halál esetszám a modellből következik.
    Ha lesz nyájimmunitás, akkor csak egy hullámuk lesz, a többieknél meg az időben több.
    Ezek után kell megnézni az 1 millió főre eső halálozásokat.

    Csak ehhez türelem kell, meg kötél idegek, hogy rövidtávon az adatokat ne vedd figyelembe.

  48. „Fekete Andrea és Lendület-kutatócsoportja a Semmelweis Egyetemen felfedezték, hogy a számos sejtben jelen lévő szigma-1 receptor gátolja a szervezeten belüli hegesedési folyamatokat (vagyis a fibrózist).
    A receptorok olyan fehérjék a szervezetben, amelyekhez más anyagok képesek kötődni.
    Korábbi szabadalmukban éppen azt a típusú tüdőgyulladást jelölik meg a szigma-1 receptort célzó terápia lehetséges felhasználási területeként, amely a covid-19 betegségben gyakran kialakul, és amely a legtöbb áldozat halálát okozza.
    Az egészben az a jó, hogy az általuk leírt hatóanyag más betegségek kezelésében már régóta engedélyezett gyógyszer, így azonnal a betegek bevonásával kezdődhetnek a klinikai kísérletek.
    A szabadalom teljesen magyar kézben van.
    A humán vizsgálatokhoz (a gyógyszerfejlesztésben egyébként kevésnek számító) pár százmillió forintra van szükség, lehetőleg azonnal.”

    https://index.hu/techtud/2020/04/17/fekete_andrea_semmelweiss_egyetem_szigma-1_receptor_koronavirus_tudogyulladas_fibrozis/

    Ugye most senki nem jön azzal, hogy ők csinálták a járványt, hogy kaszáljanak a gyógyszeren.

  49. Immunitási érdekességek:

    „Ugyanakkor az elmúlt négy évben már számos olyan eredmény született, amelyek alátámasztják, hogy a BCG általánosan hatékonyabbá teszi az immunrendszert. Az immunrendszer működésének klasszikus modellje szerint a védekezőrendszer két ága működik párhuzamosan. A veleszületett immunitás nem kórokozóspecifikus, és nincs is szükség arra, hogy az illető találkozzon korábban a betegséggel, így is elpusztítja a patogének 99 százalékát.

    Ugye ez egyén genetikájától függő lehet.

    „A másik ág az adaptív immunitás, amelyben a T és B-immunsejtek kifejezetten az adott kórokozó ellen alakulnak ki, majd a fertőzés elmúltával kis részük memóriasejtekké alakul, hogy az újabb támadáskor már gyorsan legyárthassuk a szükséges ellenanyagokat és immunsejteket.

    Az általános feltételezés szerint a veleszületett immunválasznak nincs memóriája, vagyis az újabb fertőzésre adott reakciók nem függenek a korábbi betegségektől. Csakhogy úgy tűnik, hogy mégis van, és az elmélet kidolgozói ezt „edzett immunitásnak” (trained immunity) nevezték el. A feltételezések szerint a bőr alá adott BCG-oltás még hónapokig aktív marad a szervezetben, és a veleszületett immunitást tréningezi, ami miatt az

    ÁLTALÁNOSAN ERŐSEBBÉ VÁLIK A LEGKÜLÖNFÉLÉBB KÓROKOZÓK ELLEN.

    Két évvel ezelőtt már végeztek egy placebo-kontrollált klinikai vizsgálatot, amikor embereket vakcinaként használt, legyengített sárgaláz-vírussal fertőztek meg. Úgy találták, hogy a BCG-oltás védettséget nyújtott ezzel a Mycobacteriumhoz nem kötődő kórokozó ellen is. feltételezések szerint ennek oka, hogy az oltás “átprogramozza” az immunsejteket, ami miatt azok általánosan hatékonyabbakká válnak.

    Az elmélet központi alakja, Mihai Netea, a holland Radboud Egyetem orvoskarán már tavaly, a koronavírus felbukkanása előtt elkezdte megtervezni Görögországban és Hollandiában a BCG-oltás általános védőhatását vizsgáló klinikai tesztet, de ez most hirtelen nagyon sürgőssé vált.”

    https://index.hu/techtud/2020/03/30/a_bcg-oltas_enyhitheti_a_koronavirus-betegseg_tuneteit/

    #www.doki.net/tarsasag/immunologia/upload/immunologia/document/ErdeiVeleszuletettAdaptivImmunNap2012.pdf?web_id=

    #regi.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_524_Immunologia/ch01.html

    #hu.wikipedia.org/wiki/Immunrendszer

  50. 55. SZJK
    56. Vadegér

    A hivatalos statisztika szerint Svédországban 13200 igazolt eset van. Osztrák kutatás alapján a valós fertőzőtt szám kb 3-5x ennyi lehet. A nyáj immunitás kb 60% az egész népességre vonatkozólag. Svédországban kb 10millio ember él. Vegyük úgy, hogy a hivatalos fertőzőtt szám kb 3 hónap alatt jött össze.
    Ezek után egyszerű szorzas-osztás és kijön, hogy 37 év múlva lesz a lakosság 60%-a fertőzőtt.

  51. 67. BAB
    Akkor mitől szuper vírus ez a vírus, ha 37 év kell ahhoz, hogy a lakosság 60%-át lefertőzze???
    Úgy, hogy közben teljesen el van engedve, nincs semmilyen korlátozás (Svédországról beszélünk).
    Erősen nyekereg ez a nagy globális pandémia:-).

  52. 37. tiborbá

    „a hatalmas variáció növeli a kockázatát annak, hogy az új törzsekhez új vakcinára lesz szükség, pontosan úgy, ahogy ez az influenza vírusnál van.”

    Az influenzában sokkal gyorsabban alakulnak ki új változatok, mivel 8 darabból áll a genomja, amik összevissza kombinálódhatnak, míg a koronavírusoké egy darab, amin csak a „klasszikus” mutációk működnek, ez utóbbiak sokkal lassúbb változást tesznek lehetővé.

  53. És pont azért kell ismerni a mutációkat, hogy látható legyen, hol vannak stabilabb szakaszok a vírus genomjában, amit a vakcináknak támadni érdemes, amit a mutáció sem zár ki.

  54. 68. vadegér
    „Erősen nyekereg ez a nagy globális pandémia”

    The World Health Organization’s critical challenge: healing itself

    Miért az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korrupciója a mai világ legfontosabb közegészségügyi veszélye

    Egy 2015-ben közzétett tanulmány, amely elemzi a sertésinfluenza-botrányban történt eseményeket:
    Ha nem tanulmányozzuk a történteket, akkor ugyanazokat a hibákat fogjuk elismételni.
    Ez segít az aranyhal memória ellen.

    A tudományos közösségben általánosan elfogadott tény, hogy a metaanalízis pontosabb, mint az egyedi és a független tanulmányok megbízhatóbb, mint az ipari tanulmányok. Ezért érthető, hogy a Cochrane áttekintések, a merev protokollon és független származáson alapuló metaanalízisek a legmagasabb minőséget képviselik az orvosi kutatásban. Ezért sajnálatos, hogy a Cochrane áttekintése szisztematikusan ellentmond az Egészségügyi Világszervezet (WHO) információkkal és ajánlásokkal. A WHO által javasolt számos gyógyszer és oltás, különös tekintettel a pszichiátriai szerekre, a Cochrane-beszámolókban károsnak és jelentős klinikai hatás nélkül találhatók. Mióta az ajánlásokat sok ember követi a tagállamokban, valóban ahhoz vezethet, hogy a betegek rossz gyógyszereket kapnak, és sok betegnek ezeknek a gyógyszereknek köszönhetően súlyos káros hatások vannak. Ennek a súlyos közegészségügyi problémának a megoldása érdekében ajánlott felülvizsgálni a WHO-rendszert, amely valójában gyengének bizonyult a gyógyszeripar érdekei szempontjából. Ezért úgy gondoljuk, hogy a WHO „az alapvető gyógyszerek listáján” és az egyéb gyógyszerkönyvekben szereplő, az orvostudományra vonatkozó ajánlásai elfogultak és nem megbízhatóak az orvostudományra vonatkozó információforrásként.

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 194 tagállam és számos más ország közegészségügyi szolgálatait irányítja a farmakológiai gyógyszerek, oltások és a nem gyógyszerészeti gyógyszerek használatáról. Tíz évvel ezelőtt a WHO megváltoztatta gazdaságpolitikáját, és megengedte a magánpénz bekerülését a rendszerébe, ahelyett, hogy csak a tagállamok finanszíroznák. A WHO azóta rendkívül sikeresen jut pénzhez, és most az éves költségvetésének több mint felét magánforrásokból kapja. Bill Gates például több, mint 1 milliárd dollárt adott a WHO-nak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) új magánfinanszírozási rendszere sokkal közelebb hozta a WHO-t a gyógyszeriparhoz.

    Ez a változás arra kényszeríti a tudományt, hogy a gyógyszeripart szolgálja pénzének eléréséhez. A világ népességének több mint felét inspirálja a WHO tanácsa és ajánlása. Úgy véljük, hogy a WHO elfogult a gyógyszerek vonatkozásában.
    Legutóbbi botrányok, úgy mint sertésinfluenza- botrány 2009-ben kimutatta, hogy a WHO sajnos teljesen beadja derekát a gyógyszeripar hatalmának.
    Sok országban megkezdték az influenza elleni oltások vásárlását, és hatalmas összegeket költettek. A gyógyszeriparnak igazán nagyon jó napok jöttek.

    Amíg az emberek reagáltak a veszélyre azáltal, hogy továbbra is hihetetlen mennyiségű influenza- és influenzaellenes oltást vásároltak, vita indult a médiában, például a British Medical Journal és később a globális médiában.
    Hamis riasztásnak bizonyult, és a sertésinfluenza-járvány 2009-ben nem okozott sok halálesetet, mint az eredetileg várták. Egy kicsit később vált ismertté, hogy a WHO már tudta ezt a tényt, mielőtt még Margarita Chan vezérigazgató bejelentetené a járványt. Az Európa Tanács egy szörnyű jelentésben rámutatott, hogy a WHO összes problémájának oka a gyógyszeriparral való együttműködése.
    2010-ben a helyzet tovább fejlődött, és ismeretlen méretű orvosi botránnyá vált. Hatástalan és veszélyes gyógyszerek milliárd dollár értékben kerültek elpusztításra. A dán „Information” újság arról számolt be, hogy a botrány (a sertésinfluenza-járvány) során a WHO-val kapcsolatos tanácsadással foglalkozó kutatóknak körülbelül hét millió eurót fizetett a vakcinaipar.
    A vakcinákat és az influenzaellenes gyógyszereket a Cochrane felülvizsgálta és azt alapították, hogy teljesen értéktelenek voltak, és a felhasználókat hosszú mellékhatásokkal terhelték.
    A média rámutatott, hogy az oltásokban alkalmazott kiegészítő segédanyagoknak számos súlyos mellékhatása van, amelyeket sem az állampolgároknak sem a vakcinákat értékesítő vállalatoknak, sem az oltásokat vásárló és viszonteladó kormányoknak nem jelentették.
    Kiderült továbbá, hogy az iparág az országokkal kötött szerződéseiben egy bekezdést tartalmaz, miszerint csak az ügyfelek felelősek az influenza oltások esetleges mellékhatásaiért.
    Egy interjúban a lengyel egészségügyi miniszter mindent felfedet a szörnyű ipari szerződésekről, amelyekben a gyógyszergyárak – a WHO segítségével – oltóanyagokat árusítottak, amelyeket még nem is teszteltek megfelelően!
    A botrány felszínre jutása után: 2011-ben, 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben számos ország betegszervezetei pert indítottak a kormányok ellen, hogy hatástalan és veszélyes gyógyszereket adtak el nekik.
    Az is világossá vált, hogy az influenza elleni oltásipar átvette a WHO irányítását, és hamis pandémiát hozott létre, és az emberek választ vártak a kérdésükre: Vajon a WHO kudarcot vallott a globális egészségügyének vezetője szerepében 2009-ben?
    …..

  55. Tibor bá’:
    Egy szakmai vitát felesleges személyessé tenned, mert ez nem erről szól.

    Ami tény:

    1.) Minden ember tévedhet (én is), az ember memóriája is tévedhet.
    Ezért is fontosak az idézések, forrás megjelöléssel.
    A tudományos világban nem véletlenül ez a standard.

    2.)Egy cikk, poszt hitelességét MINDIG növelik a pontos hivatkozások.

    3.) Ha feltételezzünk egy hatást, ha számszerűsíthető, nem árt azt számszerűsíteni annak arányát, mértékét.

  56. „Ha átestem a fertőzésen, meddig és milyen mértékben számítok védettnek?
    Mivel egy éppen zajló világjárványról beszélünk, még nem tudjuk pontosan. Ehhez sok betegségen átesett egyén lekövetésére van szükség, így pontos választ hónapok / évek múlva várhatunk erre a kérdésre.
    De mégis mire számítsunk?
    A koronavírusokkal kapcsolatos vonatkozó tudást leginkább a „nátha” koronavírusok, illetve a két másik, komoly fertőzést okozó koronavírus (SARS és MERS) alapján valószínűsíthetjük.
    Náthavírusok esetében egy éves időtartamnál teljes vagy részleges védettséget is leírtak (#onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1002/jmv.1890130208;
    # http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2271881/)
    SARS és MERS esetében, a betegségen átesett egyének lekövetése 2-3 éves immunitást mutatott. Ennek hossza a SARS esetében összefüggött a betegség súlyosságával is (súlyosabb megbetegedés hosszabb védelmet adott). források:
    # onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1440-1843.2006.00783.x;
    # wwwnc.cdc.gov/eid/article/22/10/16-0706_article)
    A SARS2 esetében tehát jelenleg a legvalószínűbb:
    – egyénenként eltérő mértékű és időtartamú immunitás várható
    – nem tudjuk, hogy mennyire függ össze a megbetegedés súlyosságával
    – legalább hónapokig tartó immunitásról lehet szó, ami akár 1-2 év is lehet”

    „Újrafertőződés:
    Diagnosztikában jártas virológusként állítjuk, nem sok esély van a pár héten belül történő újrafertőződésre. Egyelőre ezek csupán hírként és nem tudományos közleményként jelentek meg, amint lesz ilyen adat itt foglalkozni fogunk vele. Egyelőre maximálisan kizárnánk a rövid időtartamon belüli újrafertőződés lehetőségét. Nagyobb az esélye a vírus pár napon történő újra kimutatásának technikai okokból.”

    „Mutáció:
    A mutációktól ne rettegjen senki, nem az influenzához hasonló változékonyságot mutatja a vírus. Így jó eséllyel a vakcina megfelelő időtartamú védelmet nyújt majd. A napokban megjelent hírekkel és más szakértők felelőtlen kijelentéseivel ellentétben nincsen „többféle” vírus Magyarországon. Ez technikai kérdés, ha minden egyes apró genomi változást külön kezelünk, akkor hívhatjuk mindet egyes vírust akár külön vírustörzsnek is. Azonban gyakorlati szempontból jelentős változást a vírus genomjában még senki nem észlelt a világon, olyat pedig amit kísérletesen alá is támasztottak egyáltalán nem! Ennek megvan a maga bizonyítási folyamata, amint ilyen tudományos eredmény születik arról beszámolunk (mi is dolgozunk rajta).”

    https://www.facebook.com/virologiapecs/posts/139266770986234

  57. Elolvasásra érdemes cikkek:

    Van vírusterv?

    „Mivel Magyarország felnőtt lakosságának egy része valóban felnőtt, így jó lenne, ha lassan megtudnánk, hogy mi a terv? Van egyáltalán terv?”

    http://www.zsiday.hu/blog/van-vírusterv

    „A hivatalos esetszám és a halottak száma mellett sokat árul el az adott országban zajló járványügyi helyzetről az elvégzett tesztek száma. A cikk készülésének pillanatában Magyarországon 46 353 koronavírus-tesztet végeztek el. Mekkora ez a szám nemzetközi összevetésben?

    A nominális szám nem kimondottan alacsony, viszont ha az 1 millió főre vetítjük, akkor a 4544-es érték egész Európában az egyik legalacsonyabb. Csak Szerbia, Bulgária, Moldova, Ukrajna van mögöttünk.

    „Az ugyanis, hogy keveset tesztelünk, magyarázza azt, hogy miért ilyen rossz a halálozási arányszámunk nemzetközi összevetésben. Hazánk rendkívül alacsony hatékonysággal találja meg a koronavírus-fertőzötteket. Idehaza ugyanis tömeges tesztelést szűrés jelleggel nem végeznek a hatóságok, azok vannak benne a hivatalos esetszámban, akik már tünetekkel jelentkeznek a kórházban és az idősotthonokban teszteltek, vagyis szinte csak a diagnózis megerősítéséhez végezzük el itthon a teszteket. ”

    „A tesztelések alacsony száma két komoly következménnyel is jár. Egyrészt a magyar hatóságok nem ismerik a járvány valódi méretét, valós folyamatát, az alacsony esetszámra építve az előrejelző modellek komoly bizonytalanságot hordoznak magukban. Másrészt pedig a tesztelés elmaradása azt is eredményezi, hogy a pozitív koronavírusos-eseteket, valamint az ő kontaktszemélyeiket nem izolálják el nagy számban, így a járvány kordában tartására való törekvés lehet eredménytelen. „

    „Egy ilyen bizonytalan helyzetben, hiszen a hivatalos adatok magyarázó ereje és előrejelző képessége nagyon gyenge a kevés teszt miatt, már kezd is világossá válni, hogy a kormány a kórházakat miért alakítja át a koronavírus-járványra való felkészülés jegyében. Az viszont már kevésbé érthető, hogy miért zajlik ez az ágyfelszabadítási folyamat előre meghatározott fokozatok nélkül. ”

    „És nem szabad elfelejteni a berobbanás kockázatát, amit egyetlen matematikai modell sem képes előre jelezni. Egy ilyen lehetséges kockázat pedig az idősotthonok ügye. Legutóbb vasárnap beszélt erről a komoly veszélyforrásról Orbán Viktor, rámutatva, hogy 1100 idősotthon van szerte az országban (a hírek szerint eddig 18-ban jelent meg a vírus). Korábban pedig megemlítette, hogy ha mindegyik idősotthonból csak 10 ember szorul kórházra, az már tízezer ember. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a miniszterelnök szakértői csapatának tagja is arra figyelmeztetett legutóbb, hogy az idősotthonokban is berobbanhat a fertőzés.

    Egy olyan környezetben pedig, amikor csak a legrosszabbra lehet felkészülni, politikailag csak egyetlen út járható: a kórházi ágyakat a koronavírus-járványnak kell alárendelni.

    Ennek viszont nyilvánvalóan ára van, emberi sorsokban, emberéletekben és csúnyán szólva magasabb költségekben (a most nem kezelt betegek ugyanis később, rosszabb állapotban jelennek meg az állami ellátórendszerben, ellátásuk több ideig tarthat, komolyabb beavatkozásokra és több gyógyszerre lehet szükség).”

    „Az ágyak ilyen ütemű felszabadítása azt is eredményezi, hogy az ezeken az osztályokon dolgozó munkaerő „felszabadul”, őket is készenlétbe lehet helyezni. És itt el is érkeztünk a koronavírus-járvány kórházi kezelésének legfontosabb feltételéhez: a humánerőforrás kérdéséhez. Már a járvány kitörése előtt hatalmas munkaerőhiánytól szenvedett az ágazat, majd március közepétől a 65 évnél idősebb egészségügyi dolgozók már nem találkozhatnak személyesen betegekkel, ami csak tovább súlyosbította a helyzetet. Könnyen lehet tehát hogy az intenzív ellátásra, illetve a lélegeztetésre szorult koronavírusos betegek ellátásának nem is a fizikai kapacitás, hanem a humánerőforrás lesz a szűk keresztmetszete. Nem véletlen, hogy egyes vidéki klinikákon szakdolgozóknak és orvosoknak indítottak oktatást a lélegeztetőgépek helyes kezeléséről.”

    „a magyar kormány gyakorlatilag a világ második legrosszabb forgatókönyvére „készül” a koronavírus-járvány terjedésében.”

    „Jól látszik egyébként, hogy a „legrosszabb forgatókönyvre való felkészülés” miatt kikényszerített hirtelen ágyfelszabadítás súlyos árát a politika is kezdi felismerni. Míg kezdetben az utasítások nem teljesítése kirúgásokkal járt, azóta az egészségügyi vezetés saját maga döntött a kórházi ágyak átállításának észszerűbb folyamatáról. Eredetileg (az EMMI miniszter április 7-i döntése nyomán) minden kórháznak az ágykapacitása 60%-át kellett volna felszabadítania koronavírus-betegek ellátásához április 15-ig. Az új utasítás viszont már így szól: április 19-ig kell a teljes ágykapacitás 50%-át felszabadítani (ami 32.900 ágyat jelent), míg a következő ütemben várják el a 60%-ot (pontos dátum megnevezése nélkül). További változás, hogy az ágyfelszabadítás módszerébe valamekkora rugalmasságot vittek, ugyanis bár az intézmények megkapták a megcélzott ágyszámot, egy-egy megyén belül a kórházak egymás között átcsoportosításokat hajthatnak végre (a megyére előírt ágykapacitást megtartva).”

    „És itt megint felmerül az alternatív megoldás. Ha ugyanis a magyar hatóságok nagyobb számban szűrnének és tesztelnének, akkor a gazdaság újraindítását is véghez lehetne vinni fokozatosan és ilyenkor sem kéne a legrosszabb szcenárióra készülni, az ellátórendszerben sem (Németországban 20 ezer lakosként felállítandó egészségügyi munkacsoportokkal készülnek az újranyitásra, ennek központi eleme a tesztelés). De a magyar út láthatóan nem ez: ezért valósulnak meg a szemünk előtt inkonzisztens döntések. Az érettségi kihirdetett feltételek mellett történő megtartása olyankor, amikor a kormány hivatalosan a járvány felfutását és csúcspontját várja.”

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200420/koronavirus-magyarorszagon-ezert-keszul-a-kormany-a-legrosszabbra-4270560

    Sokoldalú megközelítés, bár szerintem kissé erőltetetten próbál kiegyensúlyozott maradni.

  58. Bocsánat, ezt ide szántam, de ide sikerült:
    http://www.antalffy-tibor.hu/3163-kiertekeles#comment-254991

    Tibor bá’:
    Egy szakmai vitát felesleges személyessé tenned, mert ez nem erről szól.

    Ami tény:

    1.) Minden ember tévedhet (én is), az ember memóriája is tévedhet.
    Ezért is fontosak az idézések, forrás megjelöléssel.
    A tudományos világban nem véletlenül ez a standard.

    2.)Egy cikk, poszt hitelességét MINDIG növelik a pontos hivatkozások.

    3.) Ha feltételezzünk egy hatást, ha számszerűsíthető, nem árt azt számszerűsíteni annak arányát, mértékét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük