(3156) COVID-19 antitest

Tibor bá’ fordítása online

 

A világ első szisztematikus vizsgálatát Sanghajban végezték a Public Health Klinikán, ahol 175 gyógyult páciensnél vizsgálták vérük antitest tartalmát. Azt találták, hogy a volt betegek egyharmadánál igen alacsony COVID-19 antitest szint volt kimutatható. Egyes esetekben nulla antitestet találtak. Nyilvánvaló, hogy ezeknél az újra fertőződés nem kizárható, de ezzel kapcsolatban kell még  kutatást végezni.

A vizsgálatba bevont összes volt páciens a betegség enyhe tüneteiből szabadult fel. Az intenzív kezelésből kigyógyultakat azért nem vették be a vizsgálatba, mert vérátömlesztésen estek át, amikor is kívülről kaphattak antitesteket

A vizsgált betegek enyhe tüneteket mutattak, és a vírustámadást az immunrendszerük más egységei végezhették, mint T-sejtek, citokinek. Hogy ez miként történt az még nem világos.

A kísérletet felügyelő Huang szerint, ha a valódi vírus nem váltott ki antitestet, akkor a vakcinában lévő legyengült vírus kevésbé lenne rá képes.

A kísérlet során az is kiderült, hogy a COVID-19 antiteste összekapcsolódhat távoli rokon koronavírussal a SARS-sal, ami 2003-ban tört ki. Azonban az összekapcsolódás nem akadályozza meg a SARS vírus szaporodását a sejtekben, ami elnyomja a remény, hogy olyan vakcinát fejlesszenek ki, ami több koronavírus ellen is hatna.

A COVID-19 vírussal kapcsolatban több kérdés is megválaszolatlanul marad. Például hogy ugrik át állatról emberre. Az egyik ember miért hal bele a fertőzésbe, míg a másiknak még szimptómái sincsenek. És miért marad pozitív néhány gyógyult páciens?

A központi kormány egészségügyi tanácsadója Wang Chen hétfőn közölte az állami médiával, hogy Kínában még korai lenne győzelmet deklarálni a vírus felett, annak ellenére, hogy a helyzetnek már urai.

„Ki tudja megmondani, hogy az a járvány szezonálissá válik-e, mint az influenza, vagy krónikus betegség a hepatitisz B mintájára, esetleg eltűnik, mint a SARS?” Idézte őt a Science and Technology Daily.

Tibor bá’: A fenti adatokból világosan kiderül, hogy mind egy megbízható vakcina létrehozása, mind pedig a betegségből való kigyógyulásnak az immunitást kialakító hatása bizonytalan. Az én megítélésem szerint az emberiség nagy szarban van.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

66 gondolat erről: „(3156) COVID-19 antitest

  1. 1 – Valaki:
    Szerintem meg nem jól látja. A válság kiheverhető, COVID-19 NEM. Csak ki kell várni a végét, ami nem lesz.

  2. Valaki

    Köszi a videot. Puzsér véleményét osztom a kezdetektöl fogva és én detto megkaptam a gyilkos jelzöt.
    Remek videó, nagyon jó látni hogy még azért van gondolkodó ember és átlátja a helyzetet.

  3. Írta valami egyetemi doktor nagykoponya hogy a humán DNS egy vírustemető. Ezt is ki fogja az ember heverni, hozzászokni, asszimilálódni, csak idő kérdése. Lehet hogy kell 1-2 generáció de meg fog történni, ez semmi kétség. Az erre alkalmas (direkt nem erőset írok) immunrendszerrel rendelkezők megmaradnak, utódokat nemzenek, továbbadják, a többiek sajnos szenvednek vagy meghalnak. Én ennyire egyszerűnek látom. Nincs itt semmilyen tragédia. A gazdaság is ki fog kecmeregni a gödörből, mivel az igények, a fogyasztás megmarad, ha más nem az emlékezetünkben.

  4. 1. Valaki
    Nagyon jó a videó, amit belinkeltél, Puzsérnak igenis igaza van.
    Ehhez kapcsolódik a következő:
    IMF: száz éve nem látott gazdasági válság jön
    A világjárvánnyal párhuzamosan súlyosbodnak a gazdasági előrejelzések is. Az IMF 189 tagállama közül legalább 170-nek jelentős gazdasági visszaeséssel kell számolnia. A nemzetközi pénzügyi szervezet vezérigazgatója sokkal sötétebben látja a helyzetet, mint akár csak egy-két héttel ezelőtt.
    https://hu.euronews.com/2020/04/09/imf-szaz-eve-nem-latott-gazdasagi-valsag-jon?utm_source=newsletter&utm_medium=hu&utm_content=imf-szaz-eve-nem-latott-gazdasagi-valsag-jon&_ope=eyJndWlkIjoiYzE0MDJmMzBhZjBjODVlNGVmZTAzYzc1MDU4ZWI3ZGQifQ%3D%3D

  5. 4 Minato

    Reménykedsz. A többiek igen, de én nem..

    „… a többiek sajnos szenvednek vagy meghalnak.”
    Esélyes, hogy a „többiek” között leszel Te is.

  6. A realitáshoz.
    Dél Korea a tömeges tesztelésekkel jelenleg elég jól felmérte a valóságot:
    csütörtökig az 52 millió lakosú országban közel félmillió tesztet végeztek el, 10,5 ezer embernél mutatták ki a fertőzést, és a járvány 208-an áldozatot követelt.
    Természetesen teoretikusan jelenthetjük ki, hogy ezek irányadó számok a mortalitás oldalán. Ez 2%!
    Mivel itt a tesztek nem tünethez kötöttek így meghtehetjük azt, hogy egy 10milliós ország a teljes átfertőzöttségre elveszít cca.: 200 000 polgárt. (ne feszegessük a korösszetételt).

    A spanyol/olasz/francia etc országok becsült átfertőzöttsége jelenleg 2-3%. De vegyük ezt 5% nak.
    Akkor a jelenlegi halálozást felszorozhatjuk 20-al.
    Nem túl jó kilátások.
    Elemi érdek a lassítása, ami kalapácsot dob a gazdaság kerekienek a küllői közé.
    Nincs jó választás….
    Az apokaliptikus halálozási számok, és a földönfutás között lehet választani.
    Orbán a jelenlegi 2000 lélegeztető helyett 8-12 000 et akar villámgyorsan, Kásler meg 38 000 kórházi ágyat.
    Ez vakcina, izoláció, teszt, nélkül valószínűsíti egyidejűleg az apokalipszist és a földönfutást és nem csak Nógrád/Borsod/Szabolcs lesz itt érintett.
    Szerintem.

    Tibor’bá: „Az egyik ember miért hal bele a fertőzésbe, míg a másiknak még szimptómái sincsenek.”
    Elkerülhetetlen kérdés az egyének immunrendszerének állapotfelmérése.
    Meggyőződésem, hogy a szervezetszintű gyulladásban élő tömegek (pl. krónikus betegek, gluténérzékenyek aki erről nem is tudnak, vagy a tejfehérjére érzékenyek akik ezt nem sejtik) korosztálytól függetlenül veszélyeztetettek.
    Ismert ezeknek a táplálkozási eredete. Irritábilis bélszindróma, autoimmunitás, mellette a glükóz fruktóz hatása a C és D vitaminra, a mérsékeltövi tél okozta D-vitamin szérumszint csökkenés, a szedett ACE gátló lázcsillapítók és vérnyomás csökkentők tömeges/elterjed/általános alkalmazása az 50 év feletti populációban.
    ….vég nélkül sorolható.
    Nem mindegy, hogy aznap amikor találkozunk a vírussal milyen állapotban van/lesz az immunrendszerünk.
    Ezt az ideírók zöme negligálja, így kitéve magukat egy szövődménynek.
    Mert attól senki ne tartson, hogy őt elkerüli ez a vírus!
    Az ide írók mindegyik meg fogja kapni. Ki ma, ki holnap, ki holnapután… (én is)
    Aki ezt nem hiszi el készítsen egy közös listát és 1 év múlva névsorolvashatjuk, hogy mi valósult meg a terveiből…

  7. Ennek a tükrében Puzsér most csak félig látja jól a dolgokat:

    Egy amerikai tudóscsoport számításai szerint a COVID-19 betegséget okozó vírus sokkal fertőzőbb lehet annál, mint amit eddig gondoltak róla. Eközben dél-koreai szakemberek arra utaló jeleket találtak, hogy a vírus a gyógyultnak nyilvánított páciensekben újraaktiválódhat. Meglehetősen aggasztó híreket közölt a Bloomberg hírügynökség a COVID-19 járvánnyal kapcsolatban. Ezek szerint ugyanis a betegséget okozó SARS-CoV-2 vírus a korábban gondoltnál fertőzőbb lehet, s ami ennél is rosszabb, vannak arra utaló jelek, hogy képes a már gyógyult páciensekben is újra aktiválódni.
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-fertozes-kutatas-del-korea-usa-kina-jarvany-vakcina.703994.html

  8. Nem lehet ezt a bezárkózást/ leállást sokáig művelni.
    Már a kormány sem mer tovább szigorítani- ez is egy jel.

    Ausztria, Cseho., Dánia pedig már kezdi a lazításokat Húvéthétfőtől. És nem hiszem, hogy azért megállították volna a járványt…

  9. Szomorúan tapasztalom (Python kivételével), hogy a vágy gondolkodás simán átlép a tényeken. A poszt végén kékkel leírtam a lényeget. Se megbízható vakcina, se betegség utáni immunitás NINCS. Ahogy Koczka Zoltán írta. Előbb vagy utóbb mindenki meg fogja kapni. Nem csak a vén faszok. MINDENKI. És előbb vagy utóbb MINDENKI meg is fog halni. Ha mégis lesz néhány túlélő, akkor az emberiség nem hal ki, ha a globális felmelegedés is úgy akarja. Ennek fényben tök hülyeség a gazdaságról írogatni, álmodozni, ábrándozni. Élj ameddig tudsz kellemesen. Persze ez csak az én véleményem, ne fogjátok fel rémhírnek.

  10. Rengeteg víruson átesett már az ember a vírusok a mi részeink. Valamikor mi együtt egy egész élölényt alkodtunk az evolució folyamán váltunk külön és atóta is versengünk egymással. Hol a vírus nyer, hol mi. Örök evolució Tibor bá.
    Csak te ezt most ugy nemes egyszeróséggel kidobod a kukába. Darwin meg forog a sírjába.

  11. 10. Tibor bá’
    „És előbb vagy utóbb MINDENKI meg is fog halni.”
    Ez egyértelmű, mert mindenki, aki megszületett, egyszer meghal, ez triviális.
    Viszont az, hogy az emberiség kipusztul, az 1000-szer inkább a KLÍMAVÁLTOZÁS/Abrupt Climate Change/ MIATT fog bekövetkezni (vagy esetleg egy globális nukleáris háború miatt), DE NEM A KORONAVÍRUS MIATT! (ez az én véleményem, másnak – Neked – meg lehet más).
    Te túlságosan felnagyítod ezt a vírust/járványt, sokkal jobban, mint az a valóságban ténylegesen az. És a sok ezer médium is brutálisan felnagyítja, Puzsér meg is mondta.

  12. 7 – Teljesen téves következtetéseket vonsz le. Mitől lenne Olaszországban, Spanyolországban 10X-20X akkora halálozás ugyanattól a vírustól? Amire nincs gyógyszer, ergó nem a kezelés minőségén múlik a halálozás, ill. nem ilyen arányban.

    Mert aki már a lélegeztetőre jut el, az a piramis teteje, és azok már gyakorlatilag a menthetetlen kategória. A lélegezetőgép 1-2 nappal meghosszabítja az életét.

    Mindenki másnál pedig az immunrendszer végzi a dolgát. Ezekben a déli országokban, pont a halálos áldozatok számából következtetve, sokkal nagyobb az átfertőzöttség, mint a hivatalos, valószínüleg milliós nagyságrend. Eleve aki elkapja 80% tünetmentes. A fennmaradó 20% kivetítve 100%-ra, abból lehet számolni a 80% enyhe, 20% súlyos, 5%! lélegeztetőgép arányt. Utóbbiak halnak meg. Más kérdés, hogy ezek nagy része egyébként is meghalt volna a többi betegségébe.

    Nem látom sehol sem a valóban relatíve egészséges csak COVID-19 fertőzés miatt meghalt tömegeket. Mert nincsenek ilyenek. (tömegével). Az a pár fiatal/fiatalabb szintén nincs tudományosan (boncolás) igazolva. Fiatalok is halnak/haltak meg, sokkal kisebb arányban, de előfordul/előfordult mindig is. Most minden ilyen esetet ráfognak a Covid-ra.

  13. Néhány eset lehetséges:

    1) fel van fújva rendesen ez a Covid- hiszti
    2) tényleg mindenkit elkap
    3) tényleg mindenkit elkap, de nem mindenki hal bele (elég valószínű)
    4) tényleg mindenkit elkap, és mindenki bele is hal (valószínűtlen, de nem kizárható)

    mindegyik esetben a logikus döntés- amit a klíma, stb többi elkerülhetetlen problémával szembekerülve művelt eddig is a zember

    Business as Usual és úgy kell tenni, mintha nem is létezne.

    Nem látom be, ha klíma, a közelgő III. Vháború ügyében ez az elfogadott; akkor egy kis turbó- influenza esetében miért NEM.
    már 8- 9 éve is azon gondolkoztam: mi lenne az egészségüggyel, hacsak egy kisebb várost érintő tömegszerencsétlenség történne (pl utasszállító lezuhan a városközpontban)- és mindig ugyanaz a konklúzió:
    az egészségügy így is, úgy is össze fog omlani; túl sok az ember és túl sok az egyéb rizikófaktor.

  14. A félreértések elkerülése végett….leszarom a vírust, meg a gazdaságot is. Ennek a világnak(felfogásnak) pusztulnia kell. Nem szeretnék litániát írni, hogy miért…aki érti érti, aki nem az nem. Röviden…ami régen érték s erény volt(talán az idősek tudják mi volt…ezért keresem 40 évesen az öregek társaságát..mert ők még valahogy máhogy gondolkodnak…éreznek…léteznek) az mára negatívum lett.
    És lett volna lehetőségünk megváltoztatni…de ezt már csak így…múlt időben.
    Ennyi voltam…

  15. Nos Puzsér sem piskóta, sok mindent logikusan lát, de nem vírusszakértő, az biztos. Van kérdés bőven. Most néztem meg az Ázsiába szakadt doki tegnapi videóját, azért már gyűlnek az adatok, hogy még a gazdasági bajok előtt kössük fel a gatyát – meg a maszkot 🙂

    Hogy mi indult el Bostonból, Charles Liebertől, akit le is tartóztattak, azt se tudjuk, meg azt se, hova fog ez a „vírus” kifutni??

    https://youtu.be/O-6SYhbIblw

    Aktuálisan azt is kérdezhetném, mikor lesz itt feltámadás – bármilyen téren??

  16. Vaszil

    nekem egy dolog vált világossá az egész ügy kapcsán. Leginkább az, hogy az ember mennyire képtelen komplex gondolkodásra.. Tele vagyunk lexikális tudással, komplett földrésznyi könyvtárunk van, leírtunk szinte minden természeti és nem természeti jelenséget….

    és élkepesztően nem tudunk vele semmit se kezdeni.

  17. 13. Johny

    Fuss neki újra amit írtam és azzal vitatkozz, ha kedved leled benne.
    Azaz:
    ha eddig a vírus egy ország (pl. Spanyol) lakosságának csak 5%-át érte el, akkor az eddigi halottak 20x-osa lesz a végeredmény, mire végigér az egész népességen.

    Hogy lásd a „magasabb matematikai összefüggéseket”: 100 / 5 = 20

    Ha elakadtál akkor újrakezdjük.

  18. 17: Curix
    Tökéletes meglátás, sajnos 99%-ban ez a jellemző 🙁
    Nincs mit tenni, ez már régóta látható, nem kell a „Jézus-alakig” visszamenni, mindig volt egy-egy próbálkozó, aki jobbítani próbált az emberiség sorsán, lásd pl. Semmelweis. Az általuk szolgálni vágyott bamba tömeg orra előtt a haszonlesők halálba üldözik őket… (azután meg üzletet csinálnak belőle – sorsot vetnek ruhájára/hagyatékára)

    A Passiójáték… rólunk szól.

    https://www.metaxy.hu/cikkek/nyitooldal/hiteles-tortenet.html

  19. 18:

    Még egy kis matek:
    Orbán bejelentette, hogy 8000- re akarja növelni a lélegeztetőgépek számát.
    Aha, az kb 4x- ese a mostaninak.
    Honnan lesz hozzá, anesztes orvos, intenzíves szakápoló 4x ennyi?

    Majd a nőgyógyász, szemész, sebész, urológus akar intenzív terápiát vezetni…
    A sima osztályos ápoló meg ITO- t vinni?

    Abból nagyobb lesz a halálozás, mint a turbó- influenzából.

  20. 47 000 000 a spanyol lakosság.
    157 022 ismert fertőzött (ez a népesség 0,34% , jelenleg)
    Mondjuk azt, hogy 10x ennyien fertőzöttek valójában, akkor az 1,6 millió vírushordozó.
    Ebből adódik tényként 15843 halott. Amihez elég volt a népesség 3,4% át megfertőznie.
    Ha a teljes lakosságnál azaz 47milliónál „csak” ugyanez történik annak 465 388 halottja lesz.

    Kérdés az hogy, az ismertté vált fertőzötteknek valóban „csak” 10x -ese vírusos, vagy még több? és ha igen akkor mennyivel több ?

    Na erre keresnek választ teszteléssel a spanyolok.
    Ezt senki nem tudja, így madárjóslás a gazdaság újraindításról meg a járvány végéről elmélkedni. (szerintem)

  21. 20: ott a pont, a jelenlegi lélegeztetőkhöz se jutna 24 órában személyzet… ez csak propaganda, maximum annyinak az árát fogja ellopni lélegeztetőgépnek könyvelve.

    Puzsérnak ha nem is 100%-osan is de igaza van…. a válságot ugyanúgy félrekezelik mint magát a betegséget. Meddig is adjuk a fizetés x %-át, meddig finanszírozzuk az álló légitársaságokat stb? A vakcináig ami valszeg sose lesz?
    Mint az Ázsiai dokinak is, pumpáljuk a levegőt a tüdőbe mégis megfulladnak, nemsokakon és nemsokáig segít, mert lehet félrekezelés csak, pont mint ahogy a válságot is kezelik. Lélegeztetőgép helyett ha maszkokat vásárolnánk lehet kevesebb áldozat lenne?
    Abban nem adok neki igazat hogy a média a hibás, mikor az utcán lennének a hullák abból nagyobb hiszti lenne és ugyanúgy megtorpanás, ebbe nem gondolt bele Puzsér? Illetve mindenki veszélyeztetett korosztály azt is elfelejti csak van aki jobban. Mindenesetre a nyugdíjjasokat én is bezárnám, ők az egyedüliek akik megtehetik hogy otthonmaradnak.
    Ehhez jön Tiborbá is hogy csak diktatúrában kezelhető jobban. Tehát nem elég a médiát megfogni, a hullákat is tüntetni kell, illetve diktatúrában nincs szavazatvesztés ha bezárjuk az öregeket.
    Mert egyedül én voltam az aki azt írta hogy világjárvánnyal csak egyvalamit lehet tenni: titkolni amíg lehet… ?
    Kínának egyenlőre bejött függetlenül attól hány embert tüntettek el…
    De van itt valakinek ötlete mit kellene tenni?
    Én elősszőris mindenkinek kötelezővé tenném az FFP3-as maszkot és biztosítanám is. Van többször használatos vírusölő is. Amennyi pénzek most repkednek válságkezelésre kijött volna pár gigamaszkgyár. A krónikus betegeket, nyugdíjjasokat karanténozni addig amíg teljesen el nem csendesedik a járvány. Az aktív munkavállalók közül elhunytakat meg elsumákolni, médiában nem híresztelni.
    Aztán a kapitalizmus fékezés nélkül rohanhatna tovább a kimerülő természeti erőforrások betonfalának.
    Mert őszintén, mennyi „jólétet” nyerhettünk volna ha nem jön a járvány? Néhány év és ugyanúgy összeomlás meg éhezés lenne?
    Lett volna időnk január óta az unióval egy közös forgatókönyvet készíteni de mindenki bízott. Most is bízik mindenki. Bele is bukunk úgynézki.
    Sokan globális összeesküvéseket sejtenek a járvány mögött, de sajnos nincs ilyen, sőt globális széthúzásokat és ellentéteket látni, a kormányok kapkodnak és gondolkozás nélkül cselekszenek.
    De mennyit vesztettünk? Pár évet vagy évtizedet is?
    Nagy szarban vagyunk de amúgy is lettünk volna.

  22. Re:6
    Kb egy hónapja leírtam az egyik potenciális megoldást.
    Tudod mi volt rá a reakció?
    Semmi(kormányzati oldalról).
    Itt már rég nem az számít, hogy megoldás legyen, mert nem ez a cél.
    Mondjuk ez a hozzáállás arra enged következtetni, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja ennek a történetnek, és Tibár bá’ féle mindmegdöglünk ugyan olyan wishful thinking, mint az, hogy az angyalok élő adásban megmentik a bűnös lelkeket… 😉

  23. 23 dajtás

    „Re:6”
    Ott Én n/a nyilatkoztam.
    Engem szólítottál?

    Ok, Téged az értelmesebbek közé sorollak.
    Kérlek, hogy a hsz sorszáma után a nevet (nicket) is írd ki.
    Ezt már nem csak a rend kedvéért (technikai részlet) kérem, hanem tisztelet jeléül is.
    Az embert ott sorszámozzák leginkább, ahol nem igazán tisztelik. Börtönökben, koncentr. táborokban, …
    Nem ott vagyunk.

    „Kb egy hónapja leírtam az egyik potenciális megoldást.”
    Ha nem mozdultak rá, akkor a mondásod nem fogta meg őket.
    Sokan mondanak itt sok mindent, de a legtöbbjét el kell engedni, mert haszontalan szövegelés.
    Fontosnak tartod a gondolatodat? Valósítsd meg, így mutathatod hogy jól okoskodtál.

    Ez is fontos: A való világban a jó mindig elnyeri méltó büntetését.

  24. 18. Koczka Zoltán

    Annyit phozzáfűznék, hogy az átfertőződés nem a 100%-ot jelenti. Elvileg 50-70%-nál már megáll a járvány bizonyos vírusoknál, mert olyan távol esnek egymástól a potenciális megfertőzendő személyek és a aktuálisan fertőzők, hogy csökken a fertőzésszám és elhal a járvány. Ez az arányszám gondolom az adott vírus R0 értékéből, és specifikus tulajdonságaiból következik.

    Érdemes könyvjelzőzni ezt az oldalt:

    https://atlo.team/koronamonitor/

    Nekem elég szakszerűnek tűnik, persze csak a hivatalosan közölt adatokból dolgoznak de az is valami. Korábban kétmillióra tették a tetőzést nálunk, de a felfutás egyenlőre nem olyan gyors, a jelenlegi előrejelzés szerint 800.000 körül fordul át ha jól értelmezem a grafikont (SIR-modell). itt látható az is mennyire elnyúlna a dolog, ha 25%-al csökkentenénk a találkozások számát, csak év végére tetőzne nagyjából. Ahogy nézem a felfutó ágban napi 20-25 ezer fertőzöttel számolnak, ez szerintem biztos nem tartható állapot, tehát gondolom itt teljes karantén lesz mint olaszban. És persze ettől változik a görbe is..
    A görbe ugye aktuális fertőzöttekkel számol, a teljes fertőzött számot nekem nem sikerült most kimazsoláznom, ha nektek sikerül, kíváncsi vagyok rá.
    A tévedés jogát fenntartom, aki 5-ös volt matekból, szívesen veszem ha kijavítja ha valamit rosszul írtam, lehet hogy teljesen rosszul értelmeztem a grafikont.

    Korábban volt téma hogy átúszik-e hozzánk a vírus a pörköltszaggal együtt, és miért nincs erre kutatás, meg hogy mennyire kell/nem kell a maszk:

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=LLzMDvzWeV8&feature=emb_logo

    Van kutatás, csak az információt nehezen jut el hozzánk, pedig fontosabb lenne mint hogy – Müller Cecília milyen szabadidős tevékenységet kifestőt meg kötögetést ajánl az időseknek hogy elfoglalják magukat – az operatív törzs sajtótájékoztatóján. (akkor néztem utoljára amikor ezt fejtegette) Gondolom az antitestekről és egyebekről is ehhez hasonlóan megvannak az információk valahol…

  25. 21: hiába keresik a választ, nem biztos hogy kapnak rá helyes választ egyenlőre, hogy mennyi lehet a tünetmentes fertőzött.
    Pláne ha megbújik és később aktiválódik…
    https://index.hu/techtud/2020/04/10/koreai_tudosok_szerint_ujra_aktivva_valhat_a_virus_a_gyogyultakban/
    Még a tüneteseknél is sok az álnegatív, lehet a tünetmenteseknél mégtöbb. Vérből, torokból, tüdőből, még erre sincs válasz melyik helyről a tutibb a teszt.
    De pár xanax után én azt mondom remélhetőleg minnél több, közel 80% az átfertőződési ráta.
    Sőt ha trollkodni szeretnék, és én lennék a világ főnöke akkor hoznám a kamutanulmányokat és a kamuhíreket hogy 2-3 hónap a lappangási idő ami alatt kimutathatatlan tehát már elkapta mindenki, a kocka el van vetve, ne féljetek az utcára menni.
    Késő és nincs mit tenni, sőt szórjátok a pénz, menjetek nyugodtan repülőzni, dolgozni, folytassátok az életet mert lehet te vagy a következő tehát ne a 4 fal között legyél begubózva, dolgozz hogy hétvégén bulizhass egy jót és közben csak várni a csodára hogy mégse énleszek a következő.
    A rákos is eljár dolgozni, nem százalékolják le őket, pedig tudja, tudják hogy kevés az esélye. …

    De ha már ígyis-úgyis elkapja mindenki, ha egyszerre akkor nem jut, ha később akkor meg már nem lesz rá pénz a „kezelésre” akkor melyiket is érdemesebb választani?
    Klímaváltozásra is mi a jelenlegi kezelési lehetőség? Átnézni rajta, ilyen nincs is…  mert ugye

  26. Hetekkel ezelőtt megírtam. A COVID-19 fog győzni, mert: 1) a lappangási idő lehet akár 24 nap is. Ennyi ideig a fertözött átadja a vírusit és se ő, se a környezete nem tudja, hogy fertőzött. Ez kivédhetetlen. 2) Mindenkit megelőzve jeleztem, hogy az újrafertőződés nem csak lehetséges, de sok gyógyultnál észlelték, hogy nem alakult ki immunitás (ami példa nélküli. Ez egy olyan koktél, ami hatamas kihalást eredményezhet, mindössze idő kérdése. Aki ezt nem látja be, az nem beszámítható. Egyetlen kiút belőle, ha idő közben előállnak valami gyógymóddal.

  27. Re:24 n/a
    Igen neked írtam.
    Ennél azért komplikáltabb volt a szitu, és nem úgy, hogy beesett egy futóbolond Gipsz Jakab a hülyeségével, abból n 1 szaladgál az utcán.
    Már régen nem elméleti szinten mozog a dolog.

  28. 25 Kovács Péter
    Nem állítottam, hogy eléri az átfertőzöttség a 100%-ot de ez a maximum.
    Viszont minden %os arányhoz tartozik egy adat: a halottak száma.
    A „tippelt” arányhoz ki-ki megtalálja az idő előtt meghaltak számát.
    Persze tudom, hogy ezek egy része éven belül is bekövetkezett volna.
    Erre lesz majd jó az éves statisztika összevetése az előző évek azonos időszakainak az átlagával. A többlet a koronovírus okozta mortalitás.
    Feltéve, hogy közben nem üt be pluszban másik ragályos kórság…

    28 Tibor’bá
    persze a vírus tartósan velünk marad, de ha kialakul a kívánt átfertőződés, akkor már mint egy időskori rizikófaktor csökkenteni fogja a várható élettartamot. Mindaddig amíg nem lesz megelőző oltás vagy hatásos terápia.
    Jelezted nem jelezeted az újrafertőződést pont annyian cáfolják, mint akik állítják. A bizonytalanság oka, a sok megbízhatatlan teszt…
    Az immunitás kialakul, mivel pont az antitestek vérátömlesztéssel való bejuttatása az egyik hatásos terápia.
    A gyógyultak többek szerint nem újrafertőződtekt, hanem álnegatív teszttel nyilvánították őket vírusmentessé.

    Kihalást nem okoz, hanem a korfát metszi majd felülről vissza.
    Ettől még nem tartom magam beszámíthatatlannak.

    Van egy csomó mégsokkalhalálosabb betegség, ami hol itt, hol ott pusztít. Miközben az iparigyártású élmiszerfogyasztás a legnagyobb halálok. Állami támogatással.

  29. 7. Koczka Zoltán.
    Lehet, hogy már át is estünk a víruson. Mert, hogy már január közepe óta közöttünk van és annyira fertőző, hogy csak na. Na meg veszélyes is, mert állítólag 80% akár egy enyhe nátha tüneteivel is átesik rajta. Képzeld el ha azt írná valaki a pestisről, fekete himlőről, hogy 80% átesik tünetmentesen rajta. Mosolyognál igaz?
    Meg a ragályossága. Az is mosolyogtató. Gondolj bele napi 70-100 fertőzött Mo-on. Rendben szorozzuk meg 10-el, akkor az annyi mint 1000/nap. Az influenza a szezonja elején produkál ennyit csak egy megyében (csak a virulencia szempontjából hasonlítom az influenzához!!!). Ennyit a szuper vírusról.

    8. Python. (de neked is írom Koczka Zoltán).
    Ha már mindég ollózgatsz. Itt az enyém. Egy erdélyi barátom küldte, az ottani román sajtó „népszabadsága”. Nem egy bulvár napilap.
    Itt az elérhetőség (fordítóval jól érthető):
    https://adevarul.ro/news/societate/cercetator-german-nu-exista-niciun-risc-semnificativ-contacta-boala-atunci-mergeti-cumparaturi-nu-gasit-virusi-vii-manere-toalete-clante-1_5e9010b35163ec4271936c12/index.html

    Röviden arról van benne szó, hogy a cikkben szereplő német professzor kijelenti, hogy a járvány egyik gócában található 250.000 városban 1.500 próbát vettek kilicsről, fogantyúról és más fogdosott dolgokról és egy nyamvadt vírust sem tudtak begyűjteni. Vagyis kijelenti, hogy eszközök útján nem terjed a kutatásaik szerint. Úgy, hogy megdőlni látszik az a szuper képessége is, hogy napokig él egy felületen. Ahogy a többi is meg fog!
    Egy fog maradni a sok ráaggatott szuperből. A hisztikeltő képesség. Mert, hogy ilyen nem volt eddig az biztos!

  30. 31 – vadegér:
    A hócipő teli van azzal,hogy a COVID-19-et összehasonlítjátok a szezonális influenzával. Az már elterjedt, ez most terjed. Majd ha tökéletesen elterjedt akkor mérd őket össze.

  31. 31. vadegér
    Légy szíves Kurz kancellárt világosítsd fel erről a teóriádról.
    A tesztekkel végzett felmérés szerint Ausztiában a népesség cca 0,33%-a! 1/3%-a ment át a fertőzésen.
    Ez reprezentatív minta alapján jött ki.

    Idézem: „Ausztriában mindössze a lakosság 0,33 százaléka fertőződött meg koronavírussal, ami a hibahatárokat is figyelembe véve azt jelenti, 95 százalékos pontossággal kijelenthető, hogy a lakosság 0,12–0,76 százaléka szerezhetett immunitást a vírusra. A nyájimmunitás kialakulásához a becslések szerint ehhez képest 60 százalék körüli számra lenne szükség.”
    Te mire alapozod a kutatásod eredményét?”

  32. Tibor bá

    a nyakamat adom rá, hogy 3 hónap múlva ez a nyamvadt vírus senkit nem fog érdekelni.
    Mindenki bután néz ki majd a fejéböl, hogy ez miatt miért döntöttök be a gazdaságot?
    Éhes ember majd válaszokat és bünösöket akar keresni….. és fog is.

    Vadegér:

    az emlitett tanulmány már lement a német közszolgálati tévén. Annyival helyesbítek hogy bár találtak virust a kilincseken , tárgyakon, de SOHA nem voltak képesek azt szaporitani, tehat döglött virusokat találtak csak.
    Németek már azt is levezették, hogy semmi értelme nem volt bezárni az iskolákat, mert az nem riziko forrás.

  33. 28. Tiborbá
    Ha ez így van/lesz akkor az emberiségnek annyi. Ismerősöm mondogatta hogy már indulgatnak az autógyárak Magyarországon.Nem tudom igaz e de ha igen akkor nem értem hogy hová indulnak be az autógyárak ha még csak most vagyunk az elejénél.Kíváncsi vagyok az olaszoknál meddig lesz napi kb. ezer áldozat vagy esetleg felfut e .Illetve hogy lesz e nálunk 50 vagy 100ezer fertőzött egy időben.
    Van aki a 1929-eshez hasonló válságot vár.Nem tudom mi lesz ebből az egészből.Az ipar vajon össze fog e omlani ha senkinek sem lesz pénze?Lehet hogy még csak az elején vagyunk a dolgoknak?Lehet hogy még csak most jönnek a tömeges elbocsájtások?Vagy fordulatot veszünk és nem?Nem egyszerű kérdések ezek.
    Ismerősöm, most szépítgeti a házát , a kertet stb…. de ha ez így megy akkor ilyenekkel már felesleges foglalkozni.Jó lenne tudni hogy mi várható, hány százaléka hal ki az emberiségnek és hogy beindul e még pluszba a felmelegedés.Ha van pár évünk akkor én már nem fogok annyit dolgozni, csak az a baj nem tudni előre mert lehet egy kis hosszabbítás.
    Ma 24 fok volt árnyékban április 10-én.Azon gondolkodtam hogy 3 hónap múlva simán lesz 44-47 fok árnyékban extra erős uv sugárzással.

  34. Kedves Tibor bá’
    Nem hasonlítom a szezonális influenzához, csak a terjedési képesség vonatkozásában. Semmi másban nem. Ugyanis tudom, hogy két különböző vírusról van szó.
    De, tisztelettel mondom, hogy a jelenlegi adatokból Te is láthatod, hogy nincs akkora robbanás, mint adott esetben egy fekete himlő kapcsán lehetne és amilyent jósoltatok január végén, február elején.
    Gondolj bele, hogy egy pestis, himlő esetén Borosjenő lakosságának felét eltemetnék. Hol van ez ahhoz képest? Hol a nagy pusztító képesség?
    Én úgy látom, hogy ennek a vírusnak az okán, gazdaságilag és klíma szempontjából lesz szívás. Ha most a klíma megfut, nem lesz annyi időnk amennyit „optimistán” (kb. 5-10 év) Te jósoltál.

    Koczka Zoltán.
    Én egy kutatócsoport kutatási eredményeit hivatkoztam, amit egy tudós közölt. Nem egy macskajancsi. Vagyis az a fontos, hogy szerintük nem terjed kilicsről, megfogdosott termékről a boltban, wc-ről. De ha te ennek az ellenkezőjét bizonyítod, hasonló szintű kutatással és tudóssal, akkor – ha igaz – elfogadom.
    Nem mellékesen, Te teljesen másról beszélsz, mint én. Nevezetesen az átfertőzöttségről és nem a terjedési képességről. Amit írtál, arról annyit, hogy a jelenlegi állás szerint 80%, azaz nyolcvan százaléka a fertőzötteknek enyhe tünetekkel esik át a betegségen. Komolyan. Milyen szuper-járvány az aminek a betegeinek a 2/3-a alig ad tünetet.
    Írtam már, hogy ugyanezt a bubópestis esetében gondold el, vagy a fekete himlőnél. Ilyen nem volt, mert a populáció 40%-a beadta a kulcsot. Akkor lennél beszarva igazán, ha minden nap becsengetnének minden lakásba azzal, hogy „elszállítandó hulla van-e”. Mert, hogy csak tud, egy pestis, himlő esetén így volt.

  35. 28. Az hogy nem alakul ki immunitás nem példa nélküli. Lásd kalicivírus…
    De amíg van túlélő addig van immunitás is, kérdés az meddig és melyik törzs ellen… ad egy hónap védettséget de évekig pingpongozik az országok között… akkor Tiborbá ebben igazad lesz, az új kutatás is téged erősít:
    https://index.hu/techtud/2020/04/10/nemigen_lehet_a_nyajimmunitasra_epiteni_egy_kutatas_szerint/
    „Az osztrák, általában közvélemény-kutatással foglalkozó SORA által készített felmérés szerint Ausztriában mindössze a lakosság 0,33 százaléka fertőződött meg koronavírussal, ami a hibahatárokat is figyelembe véve azt jelenti, 95 százalékos pontossággal kijelenthető, hogy a lakosság 0,12–0,76 százaléka szerezhetett immunitást a vírusra. A nyájimmunitás kialakulásához a becslések szerint ehhez képest 60 százalék körüli számra lenne szükség.”

    De azt nem írja milyen teszttel és hogyan vizsgáltak. Lehet aki negatív az azért negatív mert el se tud benne szaporodni a vírus annyira immunis valamiért. Vagy bennevan de nem ott ahol keresik. Nagyon megbízhatatlanok a tesztek és még mindig sok a sötét folt a vírus körül.

    Kína működik, nem tudni milyen áldozatok árán de nem omlott végleg össze februárban. Japánban sincsenek hullahegyek.
    Ezekszerint elkerülhető lett volna ha időben mindenkire mondjuk FFP3 maszk kötelezően. Simán csak maszkokkal szerintem nyerhető vagy együttélhető lett volna.
    Indiában is kb több kárt okoznak a védőintézkedések mintha csak titkolták volna az egészet.

    Az más dolog hogy már elkéstünk és olyan válság kerekedik belőle hogy még a szupervírust is agyoncsapja, de ezt nem a szupervírusnak hanem a kormányok hülyeségének tudhatjuk be.
    Tömeges éhínség mellett nemsokakat fog majd érdekelni a vírus. A gyógyszer vagy oltás érdeklődés hiányában fog elmaradni. Afrikát sem oltogatjuk meg gyógyszerezzük pedig ott is sok gyógyítható betegségben halnak meg.
    Csak hamarosan a legtöbb ország ilyen lesz…

    Tiborbát előbb találják meg a szomszédok mint a vírus ebben szerintem fogadhatunk. A tömeges kihalással, nagy összeomlással nem vitatkozok, csak azt hogy ezt a vírus számlájára írjuk-e.
    Szó szerint égetett odakint a napsugárzás, Guy McPherson jóslata is befutó lesz.

  36. 3. Curix
    „Köszi a videot. Puzsér véleményét osztom a kezdetektöl fogva és én detto megkaptam a gyilkos jelzöt.
    Remek videó, nagyon jó látni hogy még azért van gondolkodó ember és átlátja a helyzetet.”

    Egy megjegyzést csupán:

    A Wuhan vírus sem új, sem ismeretlen, mivel angol szabadalommal rendelkezik, az EP3172319B1 számú, és Erica Bickerton fejlesztette ki a Pirbright Intézetben.
    A cikkek összekapcsolják a Pirbright Intézetet a Bill & Melinda Gates Alapítvánnyal, amelyet az összeesküvés-elméletek világában többek között a népesség csökkentésére irányuló munkának tekintιk.

    Szerintem amikor valaki létrehoz egy járványt az kellő időben és kellő ellentétért a vakcinát is előhozzá…

    https://city.sigmalive.com/article/2020/2/1/einai-telika-o-koronaios-ergasteriako-kataskeuasma-gia-meiose-tou-plethusmou/

  37. 36 Vadegér
    „Lehet, hogy már át is estünk a víruson. Mert, hogy már január közepe óta közöttünk van és annyira fertőző, hogy csak na. Na meg veszélyes is, mert állítólag 80% akár egy enyhe nátha tüneteivel is átesik rajta.”

    Nos ezt a saját állításodat állított szembe egy validált, reprezentítv kutatási eredménnyel ami ezt kizárta:
    Akarsz róla beszélni?

  38. Azt érzem valami még hiányzik a képletből a vírussal kapcsolatban.
    Hogy lehet az hogy hónapokig semmi, USA-ban is 30 nappal ezelőtt 500 eset, most meg 18 ezer halott 30 nap alatt??
    Ha Kínában volt akkor az USA-ban is már januárban. Január és március között mit csinált a vírus?
    Németországban is a Webasztós eset, többsége alig volt tünetes és túl is élte. Ők is az utóbbi 30 napban szaladtak meg.
    Eset, eset, eset… BUMM, ez a lefolyás mindenhol.
    Namost vagy a lappangási hosszabb, vagy Tiborbá elmélete is játszik hogy esetleg sokadszorra elkapva halálosabb, vagy dózisfüggő, minnél többet lélegzel be belőle annál súlyosabb leszel.. ezeket nem tudni.
    Olaszban miután berobbant azóta is ontja a hullákat.
    Ez is elég vészjósló adat:
    “Most jelent meg az első tanulmány a szomszédos tartomány, Lombardia intenzív osztályain kezelt betegekről, amely körülbelül 15 000 beteg adatait dolgozta fel és ebben az áll, hogy a betegek 60 százaléka még mindig az intenzív osztályon van. És ott február végén kezdődött a roham, vagyis eszerint a legtöbb beteg, akinél a koronavírus súlyos betegséget okoz, több, mint egy hónapja intenzív osztályon van.”
    https://index.hu/kulfold/2020/04/10/olasz_orvos_marco_vergano_lelegeztetogep_koronavirus/

    Az hogy nem a tárgyak a fő útvonal amin fertőz abban én is egyetértek. De biztos hogy fertőz úgy is, a koronavíruskihívásban szereplő videókon lévők többsége elkapta….
    A kihívásban nyilvános tárgyakat nyalogattak az emberek… meg is koronázták magukat.
    https://www.origo.hu/nagyvilag/20200323-koronaviruskihivas-terjeduj-egeszen-megdobbento-dolog-terjed-a-kozossegi-mediaban-a.html

  39. SOLUTION – Bill Gates módra

    „Addig ne térhessenek vissza az emberek tömeges rendezvényekre és helyekre, amíg be nem oltatják magukat!”
    Természetesen majd az ő vakcinájukkal…

    A legfrissebb és a CBS csatornának adott interjújában erről beszél az „vírus-, és oltásipari menedzser” Bill Gates.

    A teljes CBS interjút a cikkben,
    a konkrét részt pedig ebben a kis videóban hallhatjátok:
    https://twitter.com/NewsAlterna…/status/1246337502161416192…
    (VilagHelyzete)

  40. 40. Koczka Zoltán.
    Enyhén cinizmussal fűszerezett szarkazmus volt amit Te szó szerint értettél.
    De a kedvedért leírom amit gondoltam. Nagyon nincs a szuper kategóriában a vírus. Nem hozza a számokat (esetleg gócokban), de összességében, globálisan a fasorban sincs… na nem az influenzához képest (mert az Tibor bá’-nál kiveri a biztosítékot) hanem pl. a pestis, feketehimlőhöz képest, ahol majd 50%-os a mortalitás és közel 100%-os a fertőzöttség egy közösségben (tünetek pedig mindenkinél vannak aki megkapja). Gondolj bele kis közösséged fele menne a levesbe. Na az lenne rettegés igazi oka. Nem ez, ami okán naponta szállingózik 50-100 eset országosan. Tudjuk, tudom hazudnak. De akkor, korrigálva 10-es szorzóval, csak 1000. Ez hastífusz esetén is a lecsengő ág utalja lenne.
    A tegnap szegény Orbán bement a nagy fertőzés közepette a Szent János kórházba (szépen beöltöztették méhésznek) és mutattak neki öt intenzíves ágyat, amiből kettőn feküdtek, kb. 70 felettiek (mivel kardiológiai osztály volt, nem kizárt, hogy szíves betegek). Hó, ha.

    Mindenkinek írom.
    Az olaszoknál megy a polémia, hogy miért kicsivel több az elmúlt három hónap halálozási adata, mint az előző év adatai. Sok szagértő azt vélelmezi, hogy mert kiestek a közúti balesetek, meg a franc tudja mik, ezért csak annyi mint tavaly.
    Na egy pestisnél nem kéne ezt magyarázni, mert Olaszország kb. 20 millió halottal számolhatna, ha nem lenne ellenszer (mert hála Istennek van). El tudod képzelni, hogy ez a szám mit jelent? Magyarország esetében ez alap hangon 2 millió ember. Akkor milyen szuper járvány ez?

  41. 45 Vadegér

    Nem érdemes a fekete hímlőhöz hasonlítani. (nem választható, most ez van)
    Amíg nem vált ismertté a himlő terjedési módja (cseppfertőzés/kontakt) könnyen továbbadható volt. Ráadásul annak nem volt lappangó fetőző szakasza.
    A COVID-al az a gond, hogy tünetmentes hordozók terjesztik, másrészt nem csak a nyugdíjkort elérőkre veszélyes.
    Lám ilyen alacsony átfertőződés mellett is, leomlott tőle az egészségügy.
    Tökmindegy mi volna akkor, ha még nagyobb volna a mortalitása.
    Egy nagy tál levesbe egy cseppnyi szar is éppen elég. Ez viszont több annál.

    Az, hogy ilyen kicsi az esetszám csak a terjedés korai szakaszát jelzi. Éppen ilyen kicsi számok voltak 1 hónapja NewYorkban, 2 hónapja az olaszoknál. Lazán is vették.

    Kurvára nem megyugtató az, hogy a hanta vírussal szarabbul jártunk volna, vagy a pestissel vagy az orosz fronttal.

    Ha nem volnának korlátozások, és nem hordanánk maszkot, előrébb járnánk. De még sehol nem érte el a világon az 5%-os átfertőződést sem.
    Majd utólag lehet mérleget vonni, korai hülye példákkal negligálni értelmetlen.
    Nyilvánvaló, hogy mihelyst lesz az izolációnál eredményesebb módszer, alkalmazva lesz.
    De Te sem mutatsz jobbat. Így felesleges lenézni a helyzet komolyságát.

    „Az olaszoknál megy a polémia, hogy miért kicsivel több az elmúlt három hónap halálozási adata, mint az előző év adatai. ”

    pl.: mert márciusban volt az első koronavírusos halottjuk. (7 volt előtte)
    Márciusban viszont hozott ~20ezret. cca napi 600. Ez ha nem nő és stabilizálódik akkor 240 ezer/év.
    Sok vagy kevés? Miközben egyre szigorúbb karantén szabályokat kellett ehhez is alkalmazniuk.
    Az előző évek hasonló időszakait kell majd területi felbontásban összemérni…
    Minden más játék a számokkal.

  42. Vadegér: Az olasz halálesetekben ne az abszolút számot nézd, hanem azt, hogy akik meghaltak miért haltak meg. A fertőzött területeken messze a legmagasabb halál ok a koronavírus, a rák és szív-érrendszerit is megelőzve – és úgy, hogy már egy hónapja gyakorlatilag kijárási tilalom van.

    Én a legújabb hírek fényében (képes eltűnni, majd újra aktivizálódni) azt gondolom, hogy a Covid hasonló lesz mint a herpesz, ami ha elér, akkor életed végéig herpeszes leszel, csak akkor okoz tüneteket, magyarul akkor üti ki a szádat, ha egyéb okból legyengül az immunrendszered. A covidot is elkapod, és tünetmentes vagy egészen addig, míg az immundrenszered tökéletesen teszi a dolgát, amint elér valami más nyavalya vagy keresztülmész egy nehéz élethelyzeten, életperióduson és általánosan le nem gyengülsz. Most nagyon sokan kihordják szinte tünetek nélkül, na ők se dőlhetnek hátra többet az életben, és imádkozhatnak, hogy életük végéig fittek legyenek, ami kb. lehetetlen.

  43. 48 lr01

    „…és imádkozhatnak, hogy életük végéig fittek legyenek, ami kb. lehetetlen.”
    Lehetséges. Csak ez lehetséges. Nem kell imádkozni.
    Mindenki fitt lesz az élete végéig.

  44. 49: Ott a pont, jól lecsaptad 😀

    A lényeg azért érthető, kizárt, hogy évtizedeken keresztül totálisan fittek legyünk. Én pl. amikor váltam lefogytam 10-kg-ot, és kb. minden szar elért. De pl. kolléganőm is, amikor beteg télen (érzékeny mindenre, nincs év, hogy ki ne üsse valami influenzaszerűség), akkor úgy jön vissza, hogy az egész szája herpeszes, azonnal kijön rajta.

  45. https://www.youtube.com/watch?v=O-6SYhbIblw&t=140s

    10. perctől érdekes. A vírus nem okoz tüdőgyulladást, hanem kioldja a vasat a hemoglobinból, ezáltal oxigén hiányt előidézve a szervezetben. Nem maga a vírus okozza tehát a szervek károsodását, hanem az oxigénhiányos állapot.

  46. Régen is volt ilyesmi. Volt, hogy az emberiség majdnem kihalt.

  47. 51 – Wadder:
    Pontosabban: nem tüdőgyulladás, hanem oxigénhiány. Az oxigén bepréselés teszi tönkre a tüdőt, nem a vírus. Ez a téma vadiúj, még nincs kellően varifikálva.

  48. 46.L.S.
    …”Be fogják vezetni a kötelező védőoltást RFID-chipekkel – ha nem kapja meg a védőoltást, akkor semmilyen hozzáférése nem lesz a szükségleteire…
    Ijesztő, ahogy megsejtett valamit!!
    Ez a hölgy vagy rendkivül okos, vagy van valami hatodik érzéke megérezni a dolgok mozgatórugóit, a rendszer valódi céljait illetően.
    Miért irom mindezt elöljáróban? Azért, mert néha annyira összejönnek teljesen más irányból érkező információk itt, a blogon, amelyek segitenek összeállitani a képet, meglátatni a dolgok hátterét, hogy az ember beleborzong .
    Nos, ime az én információm, amit most hozzáteszek az L.S. 46-hoz, egy látszólag semmi, amit eleddig nem tudtam hova tenni:
    Valami másik topic alatt többször irtam volt, hogy a fiamék tavaly év folyamán többször voltak Kinában valami agyament bünözö arcfelismerő/azonositó programukban segiteni nekik. A program rosszul müködött, mire A fiamék chipbeültetést javasoltak, el lett fogadva, kivitelezésre került, csodásan müködött.
    Most jön a csattanó, az egésznek a lényege:
    A fiam valamikor november 20-ika után jött haza Kinából, ő mesélte az alábbiakat, csak mostanáig nem volt hova tegyem, ezért nem hozakodtam elő vele, mert nem volt mihez ragasztani.
    Az utolsó este, a bucsúivászaton a fiatalok összeülve dumálnak, szórakoznak, kaja, zene, mint szokásos. A legtöbb kinai nemigen iszik, habár van valamilyen csapnivaló, gyomorkeserú-szerú itókájuk, nemigen birják az alkoholt, a nyugati italoktól szegények nagyon hamar kikészülnek, márpedig a vacsorán csakis wiskey volt. A fiam az egyik kinai fiatalemberrel beszélgetett, aki, bár nem ivott sokat, jócskán beccsiccsent állapotban volt. A sikerült programról beszélgetve, a fiam viccesen megjegyzi, hogy nehéz napok jönnek a kinai bünözökre, mire a beszeszelt kinai válasza ez volt: No, no, it is not for that purpose, not at alll, you will see…
    Na, erre varrjunk gombot…

  49. 51:

    Pedig sok jel utal rá hogy igaz a homeglobin elmélet. Vércsoport szerint is van aki rizikósabb. Tehát nem a tüdőt támadó betegség hanem vérbetegség inkább.
    Még a szérum színén is látszik hogy valós lehet az elmélet, ebben az angol videóban is ezzel foglalkoznak:
    https://youtu.be/aEubPR36pzk?t=413

    Itt meg az előzmény:
    https://youtu.be/cNDE12HymYc?t=1284

    Nemcsak az Ázsiai doki látott ebben fantáziát.

    Tehát a végén még kiderül hogy a lélegeztetőgéppel félrekezeltek.

    De talán sokat lökhet a gyógyszerfejlesztéseken.

    Nem az RFID chip lesz itt a kötelező hanem a véradás.. 🙂

  50. balint 54: tudom hogy ez nem a reklám helye, de azért iderakom néhány soromat. Fő munkám mellett szoktam írogatni is hébe-hóba. Beszúrnék ide egy rövid idézetet a Lélekfa című regényemből, az idézett sorok 2015-ben íródtak. Íme:

    „2029. február 07. szerda
    Tombol a járvány. Budapest és harminc kilométeres körzete karantén alá vont zóna. Akárcsak a világ számtalan más nagyvárosa. A WHO globális katasztrófahelyzetet hirdetett. Mára millió számra haltak meg az emberek szerte a bolygón, a betegek pontos számát senki nem ismeri. A légiközlekedés az üzemanyag árak és a járvány miatt szinte teljesen leállt, a gazdaság az egész Földön akadozik. Az egészségügyi ellátó rendszerek a fejlettebb országokban rogyadoznak, másutt pedig összeomlottak. Éhínség és vízhiány tizedeli a lakosságot a betegség mellett tombolva, a vírusok útját megkönnyítve. Sok helyen égetéssel vagy tömegsírokba temetve tüntetik el a hegyekként növekvő holttestek tömegét. Máshol átalakított teherhajók százaival hordják ki a tengerekre, ahol tízezer szám süllyesztik a mélybe a zsákokba csomagolt rothadó testeket. Rettegünk mindannyian, különösen születendő gyermekünket féltjük. Az Intézetbe három ember már nem jön többé, ketten meghaltak, a harmadik valahol az életéért küzd egy kórházban.

    2029. augusztus 6. hétfő
    Anna lányunk ma három hónapos. Mindannyian egészségesek vagyunk. Nagyjából egy éve tombol a járvány, egyes hírek szerint a halottak száma világszerte több százmillióra tehető. De vannak, akik a másfél milliárdot emlegetik. A pandémia az egész bolygón gyilkol. Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában a túlélők éheznek, több helyen felütötte fejét a kannibalizmus. India és Pakisztán atomháborúba keveredett egymással, állítólag a fertőzött tömegek menekülését akarták mindkét ország részéről megakadályozni. A valóság azonban más. India évtizedek óta egyre kevesebb vizet enged eljutni Pakisztán felé. Az első néhány kilotonnás atombomba egy gátat roppantott szét. Afrikát a teljes kontinensre kiterjedő karantén alá vonták, aki szökni próbál Európába, azt a tengerpart felett cirkáló nagy hatótávolságú robot katonai egységek azonnal megölik. Ezeken kívül drónok megszámlálhatatlan serege köröz az egész kontinens felett, szuper érzékeny hő kamerákkal felszerelve. Azon szabadban tartózkodó emberekkel, akiknél 38 ºC feletti hőmérsékletet mérnek, azonnal végeznek. Az állatállomány szinte teljesen kipusztult, mindent felfaltak az éhező tömegek. A reménysugár talán az lehet, hogy van végre egy új, hatásos oltás, mely jelenleg az ára miatt csak a tehetősebb országok lakosainak adható. Azok számára, akik állampolgárként minimális térítés ellenében megkapták a vakcinát, kötelező egy jelölés. Az úgynevezett EES tetoválás a homlokon kerül elhelyezésre, és napról napra több az olyan hely ahova csak ilyen jelzéssel lehet belépni. A városokban mindenhova szkennereket szerelnek, a tiszta homlokú emberek lassan sehova nem nyernek bebocsátást.”

  51. 56.Emmerich
    Csoda, ahogy néha a fantasztikum valóra válik, a sci-fi lesz a való élet.

  52. Re:57 Bálint
    Nem eszik olyan forrón a kását…
    Vilagjárványnak világjárvány de nem halnak meg százmilliók.
    Tegyél fel magadnak egy egyszerű kérdést:
    Van az ismerősi körödben koronavírusos?
    És az ismerőseid ismerősei között?

  53. 59 Bálint

    „Vilagjárványnak világjárvány de nem halnak meg százmilliók.”

    Eleve 30-50millióra becsülték a várható halálozást, ami mindössze 0,6%-os a globális népességen belül. Ha tévedtek és 1% vagy nagyobb?

    Másrész a válasz: igen+igen.

    Sőt van kínai ismerős aki bár nem odavalósi, de máig nem tudott elutazni Vuhanból, február óta. Ott olyan szigorúak még mindig a korlátozások ami itt soha nem lesz.

  54. 59 dajtás

    Ismerősöm ismerősei között van, több is

  55. Re:64
    Nem lefitymálóan, ne értsd félre, de vannak halottak is, vagy súlyos betegek?
    Ismerősöm gyerekének osztálytársa volt pozitív, de tünetmentesen „leülte” a két hetet, és negatívan szépen hazament.

  56. 54. balint
    „Ijesztő, ahogy megsejtett valamit!!
    Ez a hölgy vagy rendkívül okos, vagy van valami hatodik érzéke megérezni a dolgok mozgatórugóit, a rendszer valódi céljait illetően.”

    Tisztelt „balint.”
    Az Új Globális Világrend „köténykéi” annyira magabiztosak az „igazukban” és a végső győzelmükben, hogy már egyáltalán nem titkolóznak.
    Szinte nyíltan hirdetik a terveiket az Emberiség jövőjével kapcsolatban: az irányításunkról az ellenőrzésünkről a csökkentésünkről a társadalmunk átalakításáról.

    „Gates nyíltan figyelmeztet és előre jelez egy olyan járványt, amely 30 millió embert ölne meg, miközben titokban tervezte. Időközben alapítója (a Bill és Melinda Gates Alapítvány) a Rockefeller WHO (Egészségügyi Világszervezet) második legnagyobb támogatójává válik. Gates a WHO körül támaszkodik, és amint az egyik résztvevő megosztotta őket, úgy kezelik őket, mint egy államfőt a WHO-ban és a G20-ban is. Ezután különféle szervezeteket finanszíroz, mint például Pirbright és Inovio, akik szabadalmakat szereznek egzotikus oltásokra (ahogyan azt a Coronavirus 5G Connection and Coverup című cikkben korábban kifejtettem) ) előre, mielőtt Gates tervezett pandemia sztrájkol. Befektetett egy WuXi AppTec nevű kínai gyógyszeripari kutatócégbe, amely éppen Wuhanban található (még egy véletlen egybeesés egy hosszú véletlen sorrendben, amely ezt a koronavírus-válságot fedi körül). WuXi AppTec küldetését és jövőképét, ahogyan az a honlap célja, hogy„Széles körű kutatási és fejlesztési és gyártási szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik a gyógyszeripar, a biotechnológia és az orvostechnikai eszközök iparának világszerte a felfedezések előmozdítását és úttörő kezelések nyújtását a betegek számára. Az iparágban vezető képességekkel, mint például a K + F és a kis molekulájú gyógyszerek gyártása, a sejt- és génterápiák, valamint az orvostechnikai eszközök tesztelése, a WuXi AppTec célja, hogy megvalósítsa elképzelésünket, hogy „minden gyógyszer elkészíthető és minden betegség kezelhető”. ” Gondolj bele erre a vakcinával szállított nanochip-ek vonatkozásában.

    Hacsak nem oltottak be: Tömeges DNS-gyűjtés és vakcinával ellátott nanokriptek

    Ezután Gates megszervezi a 201-es esemény szimulációját, amely éppen a koronavírus kitörését tervezi. Bill Gates-Netflix propaganda (a Netflix magyarázott sorozat epizódja, a The Next Pandemic ) megerősíti a programozást. Ezután, amint a káosz felszabadult, úgy állítja magát megmentőként, hogy az MSM-en (televízió és nyomtatás) folytatja a fordulókat, széles platformot kapva véleménye terjesztésére, amelyek nem más, mint az NWO menetrend a tömeges kötelező oltásokra és az emberekre mikrocsippelés (ID2020 és digitális tanúsítványok ).”

    Miért nem tartóztatták le és vádolták meg Bill Gates-t?

    https://thefreedomarticles.com/bill-gates-no-mass-gatherings-unless-youre-vaccinated/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük