(3154) Aktuális kérdések

Tibor bá’ online

 

A statisztikákkal teli közleményekben büszkén jelzik, hogy a halálesetek mellett hányan gyógyultak meg. De sehol egyetlen szó sincs arról, hogy ezek a gyógyultak milyen állapotban vannak. Nekem az nem elég, hogy valakik nem halt bele a kezelésbe és most a teszt azt jelzi, hogy nem szórja szanaszét a vírusokat. Tudni szeretném, milyen állapotban van. Gyanús nekem az a csend, ami a „gyógyultakat” körül veszi. Korábban, még a kínai eset kapcsán voltak olyan közlemények, amik arról számoltak be, hogy a gyógyultak szervei (szív, máj, vese, tüdő) maradandó és eléggé komoly károsodásokat szenvedtek. De aztán ezek elmaradtak. Pedig igen jó lenne tudni a valóságot. Mert ha ez a szervi károsodás megfelel a valóságnak és széles körű, akkor az esetleges immunitással semmit se érünk. A gazdaság se ér sokat, ha a „kigyógyultak” nem tudnak részt venni a termelésben. És annak se lenne értelme, ha arra várnánk, hogy mindenki átessen a fertőzésen. Igaz, abban egyetértenek a szerzők, hogy hat eset közül 5-ben a tünetek rendkívül gyengék és szó sincs kórházi kezelésről. A hat közül egy pedig kórházi kezelést kap, ezek közül minden második viszont lélegeztetésben részesül. Ez utóbbi a megfertőzöttek kb. 8 százaléka. Hogy ebből hány hal meg és hány gyógyul ki a betegségből, arról nincs adat. Arról sincs, hogy milyen állapotban fogják leérni életük hátralévő részét. Nem tudom, ezt miért nem tartják fontosnak.

Már jó ideje megy a propaganda, hogy a vírus csak az idősekre veszélyes. Ha fiatal hal meg, akkor az beteg volt,vagy elütötte egy motorbicikli. Miközben kiderült, hogy a halottak 20 százaléka fiatal. Nem lenne okosabb azt állítani, hogy az idősekre veszélyesebb, nem veszélyes, veszélyesebb. De ez minden betegségre igaz. Közönséges megfázásban is több idős veszti életét. Nem kellene ezt a tételt is tisztázni?

Arról is olvasott már mindenki, hogy az intenzív osztályra kerülteket lélegeztető gépre kötik. Miért nem jelenik meg pontos leírás, ez mit jelent. Értesüléseim szerint ez nem kifejezetten piskóta. A pácienst el kell altatni, és a lélegeztető csövet be kell applikálni a hörgőbe, és nem lehet a beteget magára hagyni, mert a beáramló oxigén nyomására ügyelni kell. Plusz beteget meghatározott időnként forgatni kell a felfekvés elkerülése végett. Szóval az operatív csoportnak ezt a kérdést is tisztázni kellene, ha egyáltalán tudnak róla. Akkor talán a fiatal tömegek könnyebben betartanák az előírásokat, elfogadva azt, hogy ez tényleg nem játék.

Mi van a BCG oltással? Valóban enyhíti a betegség lefojtását? Ezzel miért nem foglalkoznak komolyabban?

Mi van a hydroxychloroquine – azithomycin kombinációval? Kipróbálták már? Van már eredmény? Ezzel miért nem foglalkozik senki?

Végül, az rendben van, hogy egy ütött kopott öregasszony a tiszti főorvos? Ő kinek az anyósa?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

82 gondolat erről: „(3154) Aktuális kérdések

  1. tTibor bá’ megannyi fogaskérdés biztosan maradt még
    a tarsolyodban s bízhatszbenne válaszaikkal nem fognak
    zalatni. egyébként az ütött kopott vénasszony nekem egy
    remény sugár, mert ha egy edzőből lehetett egxetemi
    tanár, egy háziorvos ból országos tiszti akármicsoda, még
    van reményem az írói nóbeldíjra, azon a címen hogy
    gyakran írok hülyeségeket !!! UFF.

  2. Ez a vírus egy gazdasági kivéreztetés fedősztorija, nem 2008 tipusú, hanem egy teljes társadalmi szövetet támadó! A pánikot júliusig kivánják fenntartani, ez több forrásból jön, és ez mind független a koronavírus orvosi megközelitésétől, ami most lényegében nem is fontos a tényleges mozgató szándékokat figyelembe véve.

  3. A halottak 20%-a fiatal. Ez szomorú, tényleg sajnálom. Sajnos azonban nem derül ki a híradásokból, melyikük volt túlsúlyos vagy elhízott, melyikük dohányzott, élt drogokkal vagy alkoholizált (utóbbira mondjuk volt egy 37 éves példa). Továbbá az immunrendszer a helytelen, antioxidáns-, vitamin-és ásványianyag-hiányos táplálkozás következtében is legyengül, sajnos, még fiatalon is. Tibor bá’, szerintem neked nem is kéne aggódnod, jobb immunrendszered van, mint a fiatal generációk túlnyomó többségének.

  4. Szabolcs, ha igaz amit írtál, az emberiség elleni bűncselekmény.

  5. Még agykárosodást is okoz – nohát,kezd igencsak érdekessé válni.

  6. 2. Junius végére telnek meg azolajtárolók. Lehet tippelni hogy milyen zajos buli inditásához kell a maximális mennyiséggel kezdeni..

  7. „Miközben kiderült, hogy a halottak 20 százaléka fiatal.”

    Ez a vírus elsősorban nem a kort „bünteti”, hanem az életmódot, egészségi állapotot.
    A vírus le lehet győzni 80 évesen is ha valaki fitten tartja magát és bele lehet halni 20 évesen is.
    Magyarán ez a vírus „tökéletes”.

  8. „Végül, az rendben van, hogy egy ütött kopott öregasszony a tiszti főorvos? Ő kinek az anyósa?” Tibor ‘bá, ezen hangosan nagyon jót nevettem. Ami különösen jól esett így a részleges bezártság negyedik hetében.

  9. 9 – Gilgames:
    Járvány idején a humorérzék többet ér, mint egy lyukas immunrendszer.

  10. 8. Curix
    +1
    A legfontosabb az erős immunrendszer fiatalnál, kozépkorúnál, idősnél (mindenkinél) egyaránt. 😉
    És fontos az egészséges életmód, minőségi kaja (nem junk food) és mozgás, vitaminok, ásványi anyagok, stb.

  11. 2, 7:

    Július kb reális globális geb@szra; elnézve a szárazságot és a jégolvadást.

  12. Könyörgöm Tibor bá!!!? Még mindig itt tartasz? Nincsen semmiféle halálos csodavírus.

    Történetesen ismerek 6! COVID 19 „áldozatot”. Egy nagy állami cégben történt (ott kb. mindenki átesett rajta, de a nagy része nem is tudja).

    AZ egyik éppen én vagyok. Feleségem (aki ott dolgozik), annak főnöke (nő), annak a férje, és még 2 fiatalabb munkatárs, mind pozitívak lettünk. Ebből 1 hivatalos teszt történt kijöttek a Nasa mentősök, a többit privát laborban csinálták. (Antitest teszt).

    A főnökék (nő + férje) 50-es korosztály, 2 hétig 38 fokos láz + közepes köhögésben „szenvedtek”. Kigyógyultak, a héten igazolták antitest teszttel, hogy gyógyultak, immunisak, és már nem fertőznek, de még 10 napig nem mennek be.

    A tesztekről annyit, hogy az első eset még március közepén kiderült, de nem lett visszakutatva semmilyen szinten. A többit mi privátban intéztük, annyi, hogy a privát labor is lejelenti a központban, de már csak mint „gyógyultak” leszünk benne a statisztikában.

    Feleségemnek 2 hétig „komoly” hőemelkedése volt 37.2-37.4- Picit köhögött is, ennyi! Most már kutya baja. 30-as korosztály. Én 40-es amatőr sportoló vagyok. Full tünetmentes voltam, jobban éreztem magam mint bármikor. Konkrétan semmit nem éreztem, tehát nem lettem beteg egyáltalán. (Amúgy a lakosság 80%-nál így zajlik le). Edzettem is közben ugyanúgy. Csak a teszt mutatta ki (Ill. fogalmazzunk úgy, valamit kimutatott a teszt).

    Ez a „vírus” egy átbaszás. és meg is van az elméletem. A háttérhatalmi erők tervezték, szervezték meg, a nyilvánvaló cél a gazdasági recesszió beindítása. Kína szépen eljátszotta a szerepét, színpadias kórházépítéssel, stb. Utána pedig meg tovább a színdarab. Az egésznek a lényege a teszt, ami kimutat valamit, csak mit. Egy olyan dolgot, ami 2-3 vagy 5-10 évvel is kimutatott volna ugyanúgy valamit (pl. egy koronavírusra utaló RNS vagy antitest jelenlétet), ennyi. Az influenza/koronavírusok, stb. pedig eddig és ezután is szedi/szedték az áldozataikat, a legidősebb, leggyengébb/krónikus beteg immunrendszerű emberek között, csak senki le sem szarta. Nem hozták le napi bontásban az áldozatokat.

    Lombardia? Adott helyen gócpontokat létre lehet hozni, a háttérhatalomnak megvan a megfelelő technikája, olyan szférákban és tartományokban is, amiről az átlagembernek fosfingja sincs. De rendelkezésükre áll az éppen rohamtempóban kiépítés allatt álló 5G-s direkt besugárzásig (adott célterületre összpontosítva akár, már Irakban használták 20 éve), a nanotech-en át sok minden más is. Többek között a média manipuláció, pánik gerjesztés önmagában megsokszorozza az áldozatok számát.

  13. „Korábban, még a kínai eset kapcsán voltak olyan közlemények, amik arról számoltak be, hogy a gyógyultak szervei (szív, máj, vese, tüdő) maradandó és eléggé komoly károsodásokat szenvedtek. ”
    Ezek egyes esetekről szóltak, nem pedig arról, hogy minden a betegségen átesettnél súlyos szövődmények léptek volna fel. Valószínűleg tele lenne a média azzal, ha tömeges lenne a súlyos szövődmények fellépése.

    „Miközben kiderült, hogy a halottak 20 százaléka fiatal. ”
    Ez mikor derült ki? Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója ápr 2-án még azt állította:
    „We know that over 95% of these deaths occurred in those older than 60 years. More than 50% of all deaths were people aged 80 years or older. We also know from reports that 8 out of 10 deaths are occurring in individuals with at least one underlying co-morbidity, in particular those with cardiovascular diseases/hypertension and diabetes, but also with a range of other chronic underlying conditions.”
    De azt is hozzátette:
    „But age is not the only risk for severe disease. The very notion that “COVID-19 only affects older people” is factually wrong. As a colleague of mine recently said, “Young people are not invincible”. 10% to 15% of people under 50 have moderate to severe infection. Severe cases of the disease have been seen in people in their teens or twenties, with many requiring intensive care and some unfortunately passing away.”

    „Mi van a BCG oltással? Valóban enyhíti a betegség lefojtását? Ezzel miért nem foglalkoznak komolyabban?”
    Tele vannak vele a hírek, még Müller Cecíliának is feltettek ezzel kapcsolatos kérdést pár napja. Mazsolázgatják az egyes országok adatait és próbálnak statisztikai összefüggést keresni a BCG és a járvány adatai között.
    Ausztráliában folyik a kísérlet, hogy EÜ dolgozókat oltana BCG-vel és placebóval, aztán majd kiderül, hogy van-e így hatása.
    Magyarországon 1954 óta a csecsemők 99%-a megkapja… Esetleg az idősek bejelentkezhetnének a dokinál egy soron kívüli oltásra, de egyelőre nincs bizonyíték rá, hogy segítené őket ez.

    „Mi van a hydroxychloroquine – azithomycin kombinációval? Kipróbálták már? Van már eredmény? Ezzel miért nem foglalkozik senki?”
    Kipróbálták. Volt aki sikeresnek minősítette ezeknek a használatát, más vizsgálat viszont nem. „A prospective open label study of 11 people (7 men and 4 women) hospitalised with COVID-19 (10/11 with fever) at a single hospital in Paris, reported no benefits from using the antimalaria drug hydroxychloroquine with the antibiotic azithromycin.” 3 April 2020.

    „Végül, az rendben van, hogy egy ütött kopott öregasszony a tiszti főorvos? Ő kinek az anyósa?”
    Még mindig jobb, mintha egy csinos kis Rácz Zsófia lenne diploma nélkül a tisztifőorvos is…

  14. Dan.
    „emberiség elleni bűncselekmény” és most ezen meglepődtél? Mégis hány „emberiség elleni bűncselekmény”-t soroljak fel neked amit elkövetett a…nem szivesen írok világkormáyt vagy illuminátus rendet, mert akkor ráhúzhatják az összeesküvés elmélet kifejezést.
    Olyan nehéz elfogadni, hogy létezik egy sátánista elit, akik uralják a világot?
    „olyan rettegést és káoszt hozunk a világra, hogy az emberek maguk fogják követelni az új világrend felállítását”
    rettegés már van…káosz meg akkor lesz, amikor bedől a világgazdaság.
    kössétek fel a gatyót….☺

  15. 13 – Gianniz
    CNN: „94 doctors and 26 nurses in Italy have died of coronavirus”. Meséld el ennek a 120 embernek, hogy a koronavírus csak egy átbaszás, és ők átbaszásból haltak meg.

  16. 16:

    Tibor bá’,
    a CIA- NN, mint hiteles hírforrás 😀

    13:

    Köszi a személyes beszámolót. Lenne pár kérdésem:
    a NASA- sok csak 1x vették le tőletek a mintát, garat/ orrváladékot?
    A magánlabor miből igazolta gyorsteszttel az antitesteket (vér?)- mert az nem WHO által akkreditált.

    Pár megjegyzés:
    egyáltalán nem biztos, hogy ami Kínában pusztított, az van Iránban, Olaszo- ban, USA- ban.
    Sőt, mivel, ahogy rámutattál ezerféle koronavírus van- bármit kimutathat a teszt, bárkinél.
    Meg az is érdekes, hogy már eleve koronavírussal szennyezett kiteket küldött volna az USA Nagy- Britanniának…

    A gazdasági reset/ háttérhatalom blablát nem kommentálom.
    Ebből nem reset lesz, hanem összeomlás.

  17. 12. Húsevő
    Meglehet nyárra a gebasz.A sarki olvadással még várni kell mert pl. 2006-ban is hasonló szinten volt a jég , az meg hogy alámegy néha az előző évek átlagai alá az még nem jelent semmit,mert van amkor 1 hónap műlva meg fölémegy a terület.Ami kritikus lehet az a június,július ,augusztus a melegedés szempontjából.A többi hónapban nem tud „kárt” okozni mert pl. májusban ha meg is haladjuk az átlaghőmérsékletet akkor sem tud kialakulni 40 fokos meleg (még:D) .Viszont én úgy vettem észre hogy jun,jul augusztus lehetnek azok a hónapok amikor odabasz a meleg és az erős UV , főleg majd most hogy nincs szállópor.De mindez függ az eső mennyiségétől és időbeni eloszlásától is majd.Aki dolgozik odakinnn pl. mezőgazdasági munkát az jobban érzi a bőrén az erős UV-t, a diszkomfortérzetet, főleg majd júnisutól.
    Tiborbá 20 koronavírus poszt után jó lenne egy klímaposzt is 😀

  18. 11 Gianniz
    Hol lehet magán úton antitest tesztet csináltatni?
    Milyen átfutási idővel csináljak?
    Illetve mennyiért csinálják?
    Köszönöm

  19. 16 – Igen, sajnos haltak meg orvosok, ápolók is, ez szomorú. Kérdés, hogy valójában mitől is haltak meg. A gócpontokban történt a legnagyobb része, ahol mást is bevethettek az ártalmatlan vírus mellett/helyett, mint ahogy írtam. Az nem kímél senkit sem. A pánik gerjesztésére tökéletes módszer.

    Másrészt.

    „Több médium arról számol be, hogy Olaszországban már több mint 40 (orvos) halt meg „a korona-válság alatt“. A megfelelő listára vetett pillantás azonban azt mutatja, hogy az elhunyt orvosok túlnyomó többsége korábban különböző szakterületeken dolgozó, de már régóta nyugdíjban lévő orvos, köztük 90 éves pszichiáterek és gyermekorvosok, akiknek halálát jórészt természetes okok magyarázzák.”

    https://portale.fnomceo.it/elenco-dei-medici-caduti-nel-corso-dellepidemia-di-covid-19/?ref=drnweb.repubblica.scroll-1

    Érdekes a halott dokik születési évszámát már ebben is törölték. (múlt héten még látható volt). Véletlen ez is nyilván, ill. tudjuk a személyiségi jogok.

  20. 17 – Munkatársnőhöz mentek ki a hivatalosok, ott nem ismerem a részleteket, de az a hivatalos PCR teszt, garat váladékból. Azt utólag csinálják laborban, és simán negatív lesz, ha már átestél rajta.

    A magán tesztet fent linkeltem, az vérmintát néz. Az utólag is kimutatja, az antitestek alapján.

    Igazából az a lényeg, ha létezik a COVID-19, ha nem. A vírustól nem kell rettegni, nem fogja kirágni a tüdődet, ill. nem az fog kinyírni.

    Az 5G és társai sokkal valósabb veszély, és folyamatosan zajlik a kiépítse pl. Budapesten is. Lehet, hogy a hálószobádtól 10m-re fogják telepíteni.

    „Gyíkember” David Icke legújabb vidója a témában, konkrétan folyamtosan törölve van Youtube-ról, nyilván mert csak butaságokat hord össze.

  21. 13. Gianniz
    Én már két hónapja hajtogatom, hogy nincs itt semmi szuper vírus. De hát a Jehova tanúit könnyebb meggyőzni, mint itt egyeseket.
    Valamiért globális beszaratás folyik. Hogy miért, csak találgatni lehet.
    A vírus egy paraván, jó lenne benézni mögé.
    Nekem az a véleményem, hogy a klímát tesztelik. Megfut-e a melegedés egy teljes leállásnál, vagy nem.
    Ennek függvényében döntenek a következőkről.

  22. 24:

    Elég perverz teszt, mert ha egyszer megszalad; azt már nem lehet visszacsinálni…
    Nuclear Winter ide v. oda.

  23. 23Gianniz
    Az 5G ellen lehetne védekezni árnyékolással, földeléssel, illetve előnyben vannak egyenlőre a vidékiek.DE találni normális védelmet nem igazán fogsz. Mindenki csak internethuszár , itt ott ezt olvastam emberek , maximum linkeket osztonak meg,.DE egy olyan ember szerintem nincs az országban aki műszerekkel kimutatná a nem5G és 5G hely közöttti sugárzáskülönbséget.Majd árnyékolással lemérné azt hogy mennyit csökkent a sugárzás.zt is megkockáztatom hogy 100 emberből 99 nem is tudja hogy mit kell mérni és mi a mértékegysége.A mai emberek csak cikkeket olvasnak ,de mérésekkel szerintem senki sem fogllakozik.

  24. 16. 21.

    Sajnos az orvosok nem úgy találkoznak a vírussal, mint Átlag Béla, hogy egyszer valahol valaki rátüsszentett, hanem naponta ismétlődő fertőzésnek vannak kitéve, ami előbb-utóbb áttöri a védvonalat .Plusz stresszelnek, kimerülnek, rendszertelenül esznek, alszanak…

  25. Írjátok a keresőbe ” egészségügyi miniszter”

    Ez rendben van?

  26. 27:

    vadegér se azt mondta, hogy nincs, hanem csak azt, hogy korántsem szuper- vírus.
    Szerintem ez az egész inkább csak egy teszteredmény. Ami, a forgalomban lévő többezer, náthát okozó koronavírus közül mutat ki ezt- azt.

    30:

    Most mit akarsz ezzel?
    Az új- zélandit, a belga zsírsertést vagy brittet?

  27. Azért az összeesküvés elméletek terjesztői fantasztikusak. El akarják velem hitetni, hogy várhatóan több millió ember halála, egy örökre velünk maradó veszélyes vírus létezése, multinacionális vállalkolzások óriási vesztessége mind belefér, hogy valaki vagy valakik az egészet kitalálták pontosan meg nem határozott cél érdekében. Innentől kezdve minden olyan hozzászólást törlők, amely tagadja a tényeket. És bameg, hogy mi tény, és mi nem az, azt én mondom meg.

  28. Nekem csak annyi gyanús, hogy pl mikor Szlávik doki is be-bejárt nyalogatni a mikrofont a csere-bere után sem fertőtlenítették legalább azokat. Azért ő elvileg a kórházból ugrott be néha egy kis tájékoztatást adni és Cecíliánk se mai darab. Vagy lehet, hogy makk egészséges??? Na meg még amikor az újságírók között ment „szájról – szájra”. Vicc kategória.Elvileg élőben láttuk , de lehet, hogy nem . És hatásosabb lett volna vagy a mai napig annak tűnne, és jobban összeszarnánk magunkat, ha ők is ott a cserépben maszkban- kesztyűbe jelennének meg.

    Illetve Pintér is az idősebb korosztályhoz tartozik, és elvileg alig tudták összerakni a rákból és rövidített karantén után bátran mehetett amerre látott. Engem elgondolkodtat, de még nem jutottam messzire :-O

    De lassan emelni kéne a megfertőződöttek számát, mert így csúnya lesz a mortalitás.
    Illetve az új eljárásrend , ha csak a komoly eseteket szűrik le , akkor azért a mai hetven valahány meg a tegnapi 73 nem is olyam kevés.

    És világszerte van azért 48.005 kritikus állapotú is. (04.08-i adat)
    Érdekes, hogy nálunk még mindig fix 17 fő egy hete.

    Nem tudom mennyire hiteles, elvileg egy ápolónő írása:
    „Enyhén be leszel nyugtatózva, de nem leszel teljesen leszedálva, ott fekszel majd tüdőgyulladással és 39 fokos lázzal, de nem gond, nyugi, ne aggódj lesz 15-20 napod arra, hogy a falat bámuld miközben egy csomó injekciót kapsz majd és infúziót, meg mérik majd folyton a vérnyomásod és a testhőd meg a vérsűrűséget! Nem csak vénásan vesznek majd vért tőled, hanem artériásan is, tudod, amihez sokkal mélyebbre szúrnak, nagyobb és vastagabb tűvel. Ha jól megy minden, elsőre sikerül, bár amikor gyulladásban van a szervezet és megdagad mindened ez nem mindig garantált. Jobb, ha tudod, hogy magad alá fogsz szarni, ha szerencsés vagy, ágytálba, ami biztos, hogy katéteren keresztül fogsz pisilni. Valószínű nyomási fekélyeid is lesznek, tudod azok a felfekvési fekélyek, amik a mozdulatlanság miatt jelennek meg és gyakran a csontig is elérnek, iszonyat bűzősek és fájdalmasak.

    Amikor pedig kijutsz végre a kórházból, természetesen nagyon sokáig gyógyszereken fogsz élni. Gyulladásaid és fájdalmaid lesznek. Ha pedig még szerencsétlenebb is vagy – még ennél is jobban -, benyalsz a kórházban vagy onnan kifelé valahol egy jó kis rezisztens baktériumot is amivel hónapokig küzd majd a szarrá strapált, teljesen gyenge immunrendszered. Dehát kit érdekel ugye, nem számít, fiatalok vagytok, az egész élet előttetek áll, hogy meggyógyuljatok teljesen. Sok sikert hozzá!

    U.i. : Ez a teória csak akkor érvényes, ha van hely és van lélegeztetőgép a kórházban, ahova bevisznek majd. Illetve akkor, ha időben bejutsz ebbe a kórházba. Az utolsó bekezdése ennek az írásnak csak akkor érint majd természetesen, ha túlélted a géphez kötött napjaid.”

  29. SzJK:

    látszik, hogy f@szfogalma sincs a vírus mellett más dolgokról (bár az infúzió injekciók kombó is érdekes egy agymenés); csak járvány miatt egy ország sem hirdet hónapokra Rendkívüli Jogrendet.

  30. 34 – SZJK:
    Szerintem ez hiteles, de csak azokra vonatkozik, akiken nem megy át a fertőzés úgy, hogy szinte észre se veszik. Állítólag ez 80 százalék. A húsz százalék fele kap drasztikus kezelést, ami szerintem megfelel a leírásban olvashatóval. A túlélő valószínűleg fiatalabb és sokáig fogja üldözni az „utóélet”.

  31. Nekem ez az „ápolónő” írása laikusnak tűnik. Az intubálásnál, lélegeztetőgéphez altatnak. Máskülönben tokkal vonóval tépnéd ki magadból a cuccot. Tehát nem lesz mit bámulni, nemhogy falat. A vérgázos dolog is úgy van leírva, hogy valahol hallott valamit.. Méllyebbre? Kissé. Máshová és máshogy. Más szögből kell szúrni, és csuklónál szokás. Illetve a legkisebb bajod az lesz hogy vérgázanalízishez artériás vért vesznek éppen..

    BCG-oltás: az egy lórúgás oltás az immunrendszernek. Olyan erősen „felpörgeti” hogy bármely más kórokozóval szemben is ügyesebben tud reagálni. Érdekessége hogy pont a TBCbaktérium ellen hatékony kevésbé, kb.30% a hatékonysága. Ezért is nem használja már alapoltásként több nyugati ország, illetve mert náluk a TBC már nem annyira jellemző. A németek 1998-ig oltottak BCGoltással. De nemcsak ezért állnak jobban mint az olaszok, spanyolok, hanem mert területileg jobb a komoly esetek eloszlása, illetve eleve nagyszámú intenzívágyas ellátottságuk van.
    Még ami fontos: a BCG-oltás „immunturbó” hatása 1 évig tart. Tehát akiket most oltanak, olyanok egy évig mint Popeye a spenóttól.. A hosszabbtávú hatás kérdéses, több faktor is eltér Németo és Olaszo összehasonlításánál..
    Több gyerekkori alapoltást is javasolt 5-10évente ismételni, tehát semmi ördöngősség nincs abban ha a BCGoltás is előkerül. 

    Lélegeztető gépen lógni mennyire milyen? Covidnál olyan Peep-pel kell, hogy rupturálhat a tüdő. Magyarul: akkora nyomással, hogy megszakadhat a tüdő. Tehát nem olyan „lazán” lélegeztetnek mint „szimpla” műtétek után. 

    Chloroquine: Jó lehet az. Ausztria kórházait a Novartis telerakja éppen.
    (macskáknál Prednisolone-ra voksoltam anno, mindig kértem az állatorvost..de a macskák nem élték túl a rájuk, az ő coroná-juknál jellemző stádiumot. De ha most leírtam a Prednisone-t – nem írtam el, mindkettő létezik – holnapra azt is lerabolják…)
    Egyébként azt még nem kérdeztétek hogy háát ezek „immungyengítők” akkor hogyan van ez az erős immunrendszer kell a megelőzéshez, most meg a bajnál lenyomjuk? Mert túlreagál az immunrendszer. A macskáknál is ez a baj..
    Máj, vese, tüdő..illetve amit a NewYork-i magyar neurológus mond: agyi elváltozás, gyulladás. Igen a macskáknál szépen elfordul minden, van amikor neurológiai tünetben nyilvánul meg a corona  miatti FIP nevű betegség. Illetve a létfontosságú szerveiken granulómás elváltozások lesznek. Olyan sárga lesz a sklera hogy alkoholistának tűnik a macska..
    Tehát ha az a 38éves a statisztikában ránézésre volt csak alkesz, az lehet a corona miatt is ha a macskákból indulok ki..Hacsak nem korábbi dokumentáció állt rendelkezésre, hogy neki valóban alkohol problémái voltak, és ennyire súlyos volt már az állapota, akkor én a macskás tapasztalataim alapján elgondolkodom hogy mi következett miből…
    De hát ugye a macska a kutyát se érdekli jelenleg 🙂
    A sok bizonytalanság több okból van: nem szeretnek a dokik megszólalni mert pár perc alatt dőlni kezd minden rájuk..Én sem nagyon szólalok már meg sehol, mert belefáradtam és megy az energiám a baromságokat cáfolni, észt adni..Illetve szinte alig van közös fórum tapasztalatcserére, minden ország csinál ami tud, és a korábbi személyes kapcsolatoktól lehet kérdezni ha éppen nem dőltek ki. Valamint egy humándokinak nincs rálátása mi van az állatoknál. Úgy tűnik én vagyok egy ilyen lökött humándoki akinek fogalma van a macskákról.

  32. A kíbertérben lévő burokban élőknek üzenem az 56 os villamosról…. Ez itt a valóság, az ott nálatok az őrült mátrix fikció. Maradjunk a realitások talaján. Csütörtökön valószínüleg szigorítják a kijárási korlátozást Budapesten és pest megyében. Mert a sok hülye nem képes a seggén maradni.

  33. 33. Tibor bá’
    Ilyenkor kérdőjeleződik meg az, hogy érdemes -e ilyen közegben írni?

  34. Ütött-kopott öregasszony? Ezt mégis hogy, pont a te szádból?

  35. 41 – deko:
    Arra gondolsz, hogy a 88. évemben én se vagyok egy dalia? Egyetértek, de…én nem vagyok szóvivő, nem nézhet 10 millió honfitársam a TV-ben, de a legfőbb indokom, nem vagyok nő. Egy férfitől sok mindent elvárnak, de azt nem, hogy jó fésült legyen. 😀

  36. Kicsit foglalkozunk egy ostobasággal, majd megnézünk egy sokkoló új elméletet, mely akár áttörést is hozhat…:

  37. 37 Tia
    Köszönöm a hozzászólásodat! Hasznos volt!

    39 Koczka Zoltán
    „Ilyenkor kérdőjeleződik meg az, hogy érdemes -e ilyen közegben írni?”
    Érdemes! Én biztatlak, kérlek erre! Tőled is tanultam már.

  38. Igen van egy olyan opció, hogy a hírtelen munkanélkülivé válók hosszútávon maradnak munkanélküliek. A magyar állam csak azok bérének a hetven százalékát vállalja át, akik CSÖKKENTETT munkaidőben dolgoznak, nem azokét akik NEM dolgoznak. És persze magyar révén, ezzel is sokan fognak visszaélni. Az állam egy bizonyos idő után nem fog tudni mit kezdeni a munkanélküli tömegekkel. Jelenleg mindenki sír, a plázák boltosain át a borászokon keresztül a virágárusokig mindenki. Mi lesz ha emellé még beüt egy tartós aszály, vagy egy országos jégverés stb? Pengeélén táncolunk, nagyon az élén. Itt nem csak és kizárólag a vírus a probléma. Nem hiszem hogy itt bárki teljes anarchia idején meg tudná magát védeni. Már most nem tudunk mit kezdeni az egyre több helyen megjelenő cigányokkal. Akik mint eddig is, basznak a szabályokra.

  39. Az senkinek nem jutott eszébe hogy vírusok mint a legó kombinálódnak a természetben évmilliók óta, szóval nem az volt a kérdés hogy lesz-e hanem az hogy mikor egy világjárvány?!
    Az 5G szerepe szerintem ebben csekély, csak a laposföldhívők gondolják ezt. Lehet valamilyen szinten zavarja a sejteket, a méheket stb, de senkinek fogalma sincs róla és ezmiatt felgyújtani egy 5G tornyot hülyeség. Nomeg ha már létrejött akkor nem mindegy hogy az 5G vagy az olcsó repülőjegy és a nagy jövés-menés volt az oka? Már mindegy, ittvan, ez olyan mint már akkor letenni a cigit mikor tüdőrákos lettél… felesleges ugye?
    Az 5G-t nyomatók nézhetnének esetleg egy statisztikát hogy a CT vizsgálatok azok mennyire megnyomják a rákos statisztikákat mert erről már vannak tények, tanulmányok.
    Tehát akiket most CT-vel szűrögetnek meg röntgeneznek a covid miatt, azok közül pár év múlva rengeteg rákos ember fog kikerülni. Mert ugye az rtg sugár bizonyítottan okoz mutációt, ellenben az 5G-vel amivel még tapasztalat sincs.
    Senkinek nem lenne érdeke ezt elindítani. Mert ha csak a kínait vagy csak a nyugdíjjast vinné az úgy oké, lenne rá érdek, de így hogy megtorpanást, sőt összeomlást is okozhat és vihet bárkit senkinek nem érdeke.
    Aki ilyet végigtudna vinni miért is tenné? Van elég pénze és mindene az élethez. Akik itt az új világrendet stb vízionálják azok tévedésben vannak. Új világrend esetleg lesz de nem tervezetten, az eddigi nagykutyáknak a jelenlegi rendszer fenntartása volt az érdeke mindenáron, pont ezért mert ebből éltek.
    Letagadjuk a klímaváltozást, szellemvárost építünk, tőzsdét manipulálunk, pénzt nyomtatunk, fedezetlen hitelt adunk stb mindent elkövetnek csak maradjon a jelenlegi rendszer. Ezt ismerik, ebből élnek, ezt kell fenntartani.
    A vírus lehet nem szupervírus, mármint a halálozásával. De ha virulensebb akkor sokkal több embert ér el mint az influenza és ugyanakkora vagy kisebb halálozási rátával is dobhat több hullát nekünk ráadásul egyszerre.
    A meglévő régi és jól bevált STD PCR tesztek is szórnak elég erősen. Menj csak el egyszerre egymásután 10 db hiv szűrésre. Tuti lesz benne pozitív…
    De egy septiben SOS alapon legyártott, silány minőségű, mennyiség a fontos és nem a minőség elven gyártott tesztnek mi lehet a pontossága?
    De ha már szeretünk konteózni… lehetséges kína sem ismerte a vírust és nekik is feltűnt hogy még nincsenek gócok külföldön… aztán direkt illetve kutatási célból küldött pár ügynököt vagy turistacsoportot fertőzötten hogy villamosozzanak, buszozzanak stb Olaszországban, piacozzanak Spanyolországban stb.
    Olaszország elsőként állította le a légiforgalmat, nem is nagyhatalom, modernek a kórházak, illetve a a csizma alak a térképen … egész jól lelehetett volna vesztegzárazni.
    Az szerintem bőven belefér a konteóba hogy kínai ügynökök effektíve szuperterjesztőket hoztak létre Olaszban.
    Kína úgytűnik egyenlőre megnyerte ezt a háborút.
    Aki túléli a kórház után nyilván nem nagyon lesz munkaképes utána, csökkent tüdőkapacitás, vese, májelégtelenségek stb, aztán ha nem a vírus akkor a gazdasági károk is rengeteg mentális beteget fognak kitermelni, a kísérleti gyógyszerek, nomeg a jópár CT is rengeteg beteg embert fog produkálni.
    Tehát itt bukik az elmélet hogy bedobták a vírust a betegek meg a nyuggerek ellen… mert a krónikus betegek meg a nyuggerek helyett most sokszorosan többet generál mint amennyit eltüntet…
    Ui: jegyrendszerre azt hittem az volt az akkori alapjövedelem. Senkinek semmije, az állam beosztotta hogy mindenkinek jusson.
    De ez most akkora törés hogyha nem találnak ki rá valamit akkor tényleg armageddon meg rakásradöglés lesz de nem a vírustól, hanem éhenhalnak, agyonvernek, megfagynak.
    Szóval ha ember műve elcseszte, nem kicsit, nagyon, kell a 6G meg a COVID20S is a befejezéshez. xd

  40. Vajon mit tudnak tenni azokban az országokban ahol sok a halott? Tömegsír, krematórium, vagy ezek kombinációja? Egy biztos, erre és pláne egyszerre ennyi halottra nincs felkészülve senki.

  41. 46.”Tehát akiket most CT-vel szűrögetnek meg röntgeneznek a covid miatt, azok közül pár év múlva rengeteg rákos ember fog kikerülni.”
    Épp most volt anyum CT vizsgálaton és épp most olvastam egy statisztikát miszerint 1000 CT-n vizsgált emberből 1 lesz rákos hosszabb távon a CT miatt.Nem is hittem volna el de biztos igaz lehet.De a hosszabtávú gyógyulás miatt sokaknak a sugárterhelés a kisebbik rossz mintha senkit nem CT-znének meg.

  42. 47, D7: Észak hogy csinálják ott, ahol sokkal jobbak a számok?
    – Az otthonukban fekvő, súlyos tüneteket nem mutató betegeket is rendszeresen vizsgálják a lakásukra kiszálló orvosok. Egy vérvizsgálat alapján előre meg tudják mondani, kinek romlik várhatóan majd az állapota, és ezeket az embereket még idejében kórházba szállítják.
    – nagyon sokat tesztelnek
    – felkutatják a betegek kontaktjait
    – bőven van hely az intenzív osztályokon
    – mindenkinek jut lélegeztető gép, nemcsak a legsúlyosabb betegeknek
    – alacsonyabb a betegek átlagéletkora
    – bizalom, világos kommunikáció, az emberek betartják az érthetően elmagyarázott korlátozásokat.

    #444.hu/2020/04/06/het-dolog-ami-megmagyarazhatja-kiemelkedoen-alacsony-nemet-halalozasi-adatokat

    43 Python: ez érdekes és nagyon izgalmas! Ha tényleg bebizonyosodik, hogy ez a vírus a vörösvérsejtekben lévő hemoglobint teszi tönkre, ami miatt az nem tudja szállítani az oxigént, és így okoz súlyos oxigénhiányt, valamint a kétoldali tüdőgyulladást a hem-ből kiszabadult (ilyen formájában toxikus) vas ion okozza, akkor ez a felfedezés a kezelését egészen új alapokra helyezheti.
    Lehet, hogy sejtettek valamit, amikor betiltották a hidroxiklorokvin kivitelét?

    #ogyei.gov.hu/tajekoztatas_hydroxychloroqiune_sulfat_hatoanyag_es_az_annak_felhasznalasaval_gyartott_gyogyszerek_magyarorszag_teruleterol_kereskedelmi_forgalmazas_kereteben_torteno_kivitelenek_tilalmarol___20200324

  43. 46. Btgujj
    A hivatalostól eltérő állítás rémhírnek számít a törvény szerint. Ezért törőltem.

  44. 43: az lesz a megoldás amit a videóban mondanak, nézze meg mindenki!
    A lélegeztetőgép félrekezelés.

    A covid olyan mint a CO mérgezés a testnek, nem a tüdőt teszi tönkre, hanem a vér nemtudja felvenni az oxigént, a tüdőgyulladás csak mellékhatás.
    Mindig kétoldali a tüdőgyulladás, ez meg eleve rendszerbetegségre utal, nem arra hogy maga a tüdő a célpont meg a fő ok.
    Ennyi a lényege a videónak.

    Magyarul gazdagék megmenekülnek ha ez tutira működik… vértranszfúzió kell, nem lélegeztetőgép…

  45. 45.Dan
    Ami most van az még lehet csak a kezdet a munkanélküliség terén.Ha feloldódik a kijárás a boltok kinyitnak és újra kell pláza eladó, még ha csökkentett forgalommal is.A termelő multik még úgy néz ki hogy nem kezdték el az elküldéseket,hanem a szabadságokat kezdik kivetetni amíg van.Tömeges leépítések nincsenek mert az elején vagyunk.
    Aszály ,erős UV csökkenti a termést, pl gyümölcsfák nem tudom hogy bírják majd. Semmi nem olyan mint régen: elvetetted a répát, salátát és kikelt .A fák,az erdők betegek.
    A cigányság szaporodik az biztos, felénk is egyre többen szivárognak fel az olcsó házakba, az utcakép sokat változott az elmúlt 20 évben. A régi kockaházak magyar emberei kihalnak lassan, helyébe 1-2 fiatal jön az utcába a többi ház sokszor üres..Na meg pár cigó az olcsó házakba. A fiatalok már nem szólnak oda az utcabéli embernek hogy mi van veled, hova mész….Már a köszönés is luxus utcán belül.
    A nyugdíjkorhatár is emelkedni fog kb. 70 évre mire én nyugdíjas lennék ami még 35 év. Magyar gyerek nem születik pl, munkahelyen is sokaknak nincs saját lakás ,gyerek,de még kapcsolat sem sok 40 felé közeledőnek.Mi lesz velünk öregkorunkra, már nem jön a gyerekünk ápolni minket mert meg sem születik,de ha megszületik akkor sem biztos.A gyerekvállalás is kitolódik.50-60 körül jönnek az egészségügyi bajok még lehet hogy egészségesen élő embernél is mert nincs 100% bio, ott a stressz, és az egészségügyi ellátás sem a legjobb, noha vannak CT és röntgen gépeink,csak épp majd nem lesz elég sebész aki műtsön, mert az újak nem tanulnak orvosnak.70 éves korodig dolgozz ha egészséges maradsz és lesz munka.10-20 év múlva tele lesz lehet az utca (mindnehol az országban) cigánnyal.Gyerek sok helyen nincs aki majd támogassa az akkori időseket.Az ember nem gondol bele ezekbe a jövőbeli dolgokra , pedig az ilyen lesz, és még sok tényezőt nem is említettünk.Én régebben 90 évig akartam élni , de ma már lehet azt mondom hogy elég lesz majd 50 is a helyzettől függően majd aztán golyó a fejbe:D. Azt látom hogy még a régi generáció ápolta az időseket (mert kötelességének érezte és mert korán nyugdíjba ment az is aki ápota anno) , pl rokonomék lejártak pestről a 89 éves emberhez úgy hogy hozta az annyát is aztán a 4 idős hétvégéket töltöttek együtt a diófa árnyékában.Már én pl. ilyenre nem számíthatok és sokan nem mert ha lenne is utódom öregkoromra nem gondozna.(és ezt több helyen látom-már a mostani 40-50-es generáció is szarik a szüleire ).Az emberi értékek háttérbe szorultak, mindenki rohan hogy minél több skoda superb és wolskwagen szaladgálhasson az utakon , közben meg nyáron majd nem lehet megmaradni a meleg az uv miatt.Hát nem tudom mikor borul ez a szarkupac de remélem hogy 10 éven belül,mert hát a világ mindig változik és erre az időszakra is majd csak emlékként tekintünk majd úgy mint pl. az átkos korszakra vagy a 80-as évekre amikor még azért normálisabbnak nevezhető élet volt.

  46. 51.Btgujj
    Ha ez igaz az sem semmi hogy erre még csak most jönnek rá.

  47. 53: pontosan, nem semmi ha ennyi idő alatt még félre is kezeltek és csak most derül ki.

    De simán elhiszem hogy ígyvan. Az orvosok többsége nem gondolkodik mert nem is ért hozzá, meg rá sem ér, pláne most a fronton a káoszban.
    Rémhír gyanús szöveg. Törölve.

  48. „Végül, az rendben van, hogy egy ütött kopott öregasszony a tiszti főorvos? ‘

    Tibor bá!
    Ez nem volt szép tőled! És vicces sem volt…
    Képzeld el, hogy ez a nő a te anyád vagy nagyanyád és valaki így beszél róluk.
    Jól esik?
    Hát nem.
    És azzal sem értek egyet, hogy bizonyos kor felett már nem kell szerepeltetni az időseket.
    Ajánlom figyelmedbe az alábbi filmet, amiben csak „ütött kopott öregasszony és öregember” szerepel. Van mondandójuk és a fiatalok kiváncsiak rájuk.

  49. 55 – Margit:
    Én egyszerűen feletettem egy kérdést. Te azt válaszoltad, hogy IGEN. Szerintem a válasz: NEM. Nem kell nekünk egyetérteni.

  50. A Chloroquine-ről az „Ázsiába szakadtam” újabb videója elég jól beszél. A laborértékek tényleg így néznek ki, (pl. emelkedett Ferritin..) Ami orvosi infókat kaptam, abban is azt írják hogy a vírusnak a sejtekbe történő bejutását gátolja. Viszont attól még ami a vasból látszik, nem következik hogy csak a hemoglobint támadja, tehát nem egyenesen megoldás egy vértranszfúzió..
    Macskáknál a Remdesivir amit próbáltak, állítólag hatékonyan, de én nem láttam még gyógyult macskát.
    Illetve ez már elfogadott, hogy a macskák ezt a Covid-ot megkaphatják az embertől. Ha a sajátjuk nem okozott volna még elég gondot nekik…

  51. 52.
    A 80as években? -Igen.
    Nem mindegy, hogy 7, 8M vagy 5M, nemde?

    Sz.tem az optimum: 2-3M.

  52. Most már nem bírom ki: én nem tudom, hogy az az „ütött-kopott öregasszony ” jó tisztifőorvos-e, mert nem ismerem a szaktudását, tisztifőorvosi tevékenységét, de azt gondolom, hogy ezt, hogy elég jó-e, nem a kora vagy a neme határozza meg. És ezt a felvetést nem tartom etikusnak.

  53. 57 – Tia:
    A hírek szerint az intenzívre kerülő betege fele meggyógyul. Azt szeretném megtuduni, hogy a másik felének hány százaléka hal meg szepszisben a felfekvés miatt. Mert ha nővér túlterhelés van, ami egészen biztos, akkor ez nem lehetetlen. És akkor ugye torzul a statisztika a vírus kárára.

  54. 59.Ábel

    A szakmai tudását nem tudjuk megítélni. De azért a józan ész alapján megítélhetjük, hogy hülyeségeket mond-e nagy nyilvánosság előtt vagy sem.
    A „nyugodtan lehet menni még edzőterembe is, csak vigyázni kell, meg figyeljünk a higiéniára” típusú mondatok nem igazán ülnek.
    A kornak tényleg semmi köze hozzá.

  55. 59 – Ábel:
    Muszáj neked mindenbe véleményt nyilvánítani? Még abban is, amihez egyáltalán nem értesz? Nyilvános megjelenéshez elsősorban nem szakértelem szükséges, hanem csinos külső. Mutass nekem egyetlen olyan műsorvezetőt, aki úgy néz ki, mint Müller Cecília!

  56. Tibor bá!

    Akkor felteszem úgy a kérdést, ha Éváról beszélne így valaki, akkor jól esne?
    Hát nem.
    Vagy ha erre is igen a válaszod, akkor feladom.
    Ahogy itt évek alatt „megismertelek” talán Ő az egyetlen ember, akihez érzelmi kötődésed van.

    A másik pedig, Müller Cecilia nem műsorvezető, hanem egy szakember, akit kiállítanak az emberek elé nyilatkozni. Nem az emberek szórakoztatására, hanem tájékoztatására.!

  57. 62 Tibor bá Nyilvános megjelenéshez elsősorban nem szakértelem szükséges, hanem csinos külső. Mutass nekem egyetlen olyan műsorvezetőt, aki úgy néz ki, mint Müller Cecília!

    Ehh… Hogy mi van? Országos tisztifőorvos = műsorvezető?? Ezt csak én nem értem itt, az „értelmes emberek vitafórumán”?

    Legyen, akkor egyedül a saját nevemben: az általad nemes módon „ütött kopott öregasszony” címmel illetett hölgy úgynevezett „hozzáértést” kell képviseljen (amelynek hiányára hivatkozva épp Ábelt ekézed). Lássuk csak, kicsoda ő (a feltételezett anyós szerepen túl, lásd még: érvelési hibák, „loaded question”)… Google, wikipédia, elérhetetlen távolságok a 21. században…

    „1984-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán cum laude minősítéssel szerzett diplomát. Négy szakvizsgával (üzemorvostan, háziorvostan, közegészségtan-járványtan, megelőző orvostan és népegészségtan) rendelkezik.”

    „2010-től néhány hónapon át a Közép-Dunántúli Régió tisztifőorvosaként irányította az ajkai vörösiszap-katasztrófa következményeinek elhárítását.”

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Müller_Cecília

    Nálam oké, ezek szerint elhivatott (szerintem színjeles orvosi diplomát nem vágnak senki után), nem egysíkú (hány évet tett abba a négy szakvizsgába) és tapasztalt szakember. Látott rázós helyzetet főnökként, az utólagos értékelés szerint jól teljesített. Nyugodt lélekkel fogadok szót, sőt szurkolok neki. Azért meg nem teszem felelőssé, hogy milyen közegben próbál szakmai szempontokat érvényesíteni. Ennek elemzése ráér nyugodtabb időkben.

    Persze, megértem: nem tetszik neked, és ez mindent felülír… 😀 Nyilván elfogadom, itt az a tény amit te annak tekintesz (33). Viszont engedélyt adtál arra, hogy nem kötelező egyetérteni… (56)

  58. „Muszáj neked mindenbe véleményt nyilvánítani? Még abban is, amihez egyáltalán nem értesz? ” – Tibor bá, aki erre építetted fel ezt az egész blogot – elismerem, hogy én csak szerény, kezdő követőd vagyok ebben a tevékenységben.

    Az világos, hogy nem értek ahhoz, hogy mitől lesz jó egy tisztifőorvos, nem is nyilvánítok ezügyben véleményt. Azt viszont meg tudom ítélni, hogy milyen jellegű kritériumrendszer szerint lehet megítélni egy tisztifőorvost: szakmai és vezetői képességek kellenek neki.

    A csinos külső mint elvárás felszínes, irreleváns, abszurd és nevetséges. Még egy műsorvezetővel szemben is, nemhogy egy tisztifőorvossal.

    Még valami: úgy sejtem, ezt személyeskedésnek fogod fel, és bántani fog. Ezt sajnálom, nem akarom a személyedet támadni, csupán arra reflektálok, amit írsz. Kertelés nélkül, ahogy n/a szokta – csak megítélésem szerint sokkal relevánsabb módon.

  59. Országos Cecília szerepe a bemondónőre korlátozódik.
    Mint világi lelkész kereszttel a nyakában az iQ 80-100 közötti funkcionális analfabéták számára tart alapismeret pótlást.

    Amiket meg mond a dedikált ostobaságok és a féligazságok bájos keverékei..
    A hanghordozása az apácazárdák elfekvőire van optimalizálva.
    A megjelenése ezzel paralell.

  60. 65 Ábel

    „…csak megítélésem szerint sokkal relevánsabb módon.”
    Ezt öndicséretnek nevezik.

    Szükség van rád is.

  61. Az “ütött kopott öregasszony” külsejétől nyugodtan eltekinthetünk, mivel egyenes következménye a Fidesz által legbelül képviselt szocialista-kommunista hagyományoknak és szakmailag sem releváns. Sokkal randább bábuska is juthatott volna nekünk és a külsejével valószínűleg valami jóságos nemzeti anyóka (vagy mindenki anyósa) imázst próbálnak sugározni. Sokkal fontosabb annak vizsgálata, hogy mit mond, ki mellé állt és hogyan került oda.
    Amit mond, az egy normális orvos számára teljesen vállalhatatlan és a józan észnek is ellentmond. Ezt nem én állítom, hanem normális orvos ismerősök. Valószínűleg mindezt azért teszi, mert teljes mértékben igazodik Orbán iránymutatásaihoz, amit viszont annak torz személyisége határoz meg. Ez okozza a vezetésben kialakult kontraszelekciót is, ami eleve kizárja, hogy fontosabb pozícióba értelmes szakember kerüljön.
    Összességében lehet bárkinek akárhány raklap diplomája, ha működtetője az orbáni rendszernek, akkor nem szakember, csak egy egyszerű buta nyalonc.

  62. 67 A múltkor lenyeltem egy neked szánt választ. Nem tervezem előköpni, de sajnos provokálható vagyok. Szerintem ezt itt most hagyjuk abba, semmi értelme flame war-t kezdeni.

    68: Köszönöm, ez egy értelmes, releváns kritika.

  63. Minden esetre dícsérendő, hogy koronavírus helyett egy öregasszonyról szól a vita. OK, hadd fejtse ki a véleményem. Az egész emberiség, és így a teljes magyar nemzet hatalmas kihívás előtt, és vészhelyzet közepén áll. Sorsdöntő időket élünk. Nem babra megy ki a játék. Nem mindegy ki és hogyan szól a néphez. Mivel az életünkről/egészségünkről van szó, kiemelt szerepe van az országos tiszti főorvosnak. Nem mindegy ki és miként szólal meg. Ilyen kiemelten fontos ügyben meg kellene kérdezni egy PR szakembert, akinek véleménye kábé megegyezik az enyémmel. Ilyen külsővel, ilyen beszédkészséggel, intonációval ne álljon kamera elé a tiszti főorvosnő. Legyen hivatalának egy szószólója, helyzet súlyoságára való tekintettel nem nő hanem férfi. Egy komoly kinézetű, harmincas férfi. Müller Cecília pedig nyugodt körülmények között fogalmazza meg, mit adjon elő a szóvivője.

  64. 57 Tia

    Nem vagyok orvos, csak érdeklődő.
    Két gondolatodat kaptam el.

    „A laborértékek tényleg így néznek ki, (pl. emelkedett Ferritin..) Ami orvosi infókat kaptam, abban is azt írják hogy a vírusnak a sejtekbe történő bejutását gátolja.”
    Vastabletták szedése segíthet?
    https://www.hazipatika.com/laboreredmenyek/ferritin/53
    „Ha túl sok vasat pótolunk, … a ferritin-szint szintén magas lehet.”

    „Illetve ez már elfogadott, hogy a macskák ezt a Covid-ot megkaphatják az embertől.”
    És ez fordítva is igaz? A macskákat nem szokás pórázon tartani.

  65. 60. Tibor bá’

    Nem a felfekvéssel van a gond, nem amiatt halnak meg az ITO-n. Ausztria, vagy Magyaro. még nem túlterhelt ennyire. Nyugatabbra pedig halljuk, olvassuk mi van, az ITO-ig el sem jutnak, vagy még felfekvés lehetősége előtt meghalnak.
    Igen, fontos, szükséges a forgatás. De nem úgy működik az ITO hogy kinyitom az ajtót és belököm a beteget, még ilyen hadiállapotban sem. Ha az ITO fogadni tudja, mert el tudja látni megfelelően, akkor fogadja. Ezért lényeges hogy ne legyen egyszerre sok fertőzött. Ha kidől a személyzet vagy nincs hely, akkor nem forgatni nem tudnak hanem semmit se…

    66. és 68. Sajnos jó a megfogalmazás.
    Rég baj ha valaki védelmében fel kell sorolni a diplomákat, szakvizsgákat, szerzés helyét…stb..
    Szomorú ahogy Magyaro. a sajtótájékoztatókat tartja. Szerintem Cecília a nyugdíjasok miatt van, nekik gondolják hogy ha kántálják a hipózást és azt hogy ne egész délelőtt barangoljon, akkor ez be fog válni. Viszont nyugdíjasként is sértve érezném magam ha csak ennyire hinnének értelmesnek. Szappanopera helyett be lehet kapcsolni, és voksolni milyen blézer lesz rajta és jó lesz-e a frizurája. Ez idő alatt pedig csak el jut a fülekig hogy maradjanak otthon. A kitartása becsülendő.
    Én régóta képtelen vagyok belenézni az előadásukba. De legalább őket soha nem is kérném számon az adatokról, helyzetről, mert már előre bemutatták hogy ők a butaságaikkal levédték magukat.
    Ausztriában a kancellár mindig kiáll, mellette az egészségügyi miniszter és a belügyminiszter. Ők beszélni is tudnak, nem most kezdték a szereplést. Kisebb, speciálisabb sajtótájékoztatóknál vannak más miniszterek jelen, ha a vállalkozások támogatásáról, vagy a munkanélküliség miatt családtámogatásról van szó..

  66. 71. n/a

    Nem a vas gátolja a vírusnak a sejtbe való bejutását, hanem a Chloroquine. Tehát a vastablettának ehhez semmi köze. Egyébként a vas kell az immunrendszernek is, egyél húst..
    A Ferritin lehet magas gyulladásnál, májkárosodásnál.. (Itt mondom megint hogy a macskáknál láttam mit tesz a macskák coronavírusa a májukkal. Igaz, Ferritint nem nézettem az állatorvossal). Tehát én a vörösvértest verziót, úgy hogy minden mást kizárok, nem támogatom. A lélegeztetés pedig az intenzíves terápia része, tehát mégha igaz is lenne hogy csak és kizárólag a vörösvértestet teszi tönkre a vírus, akkor is kell lélegeztetés ha már nagy a gond..
    Macska hazaviszi-e a Covid-ot? Ha kijárós a macska és egy Covid-beteg megcsókolja, majd te is megcsókolod a macskát, akkor igen. A kijárós legyen kinti (ivartalanítva, oltva), ha befut moss fel utána. Etetőtálakat eleve el kell mosni. A benti macska pedig legyen benti. A macskákat nem kell piszkálni, nem ők fogják terjeszteni. Megteszi az ember.

  67. 73 Tia

    Köszönöm a vasas választ! Valamit félreértettem.
    A macska nálunk házi/haszon állat. Egerekre kell vadásznia.
    Nem jár be a házba, és ahogy a tyúkjaimat sem puszilgatom, ezeket sem.
    Ezt is köszönöm!

  68. 73. Tia: Én is köszönöm szakszerű de közérthető, praktikus és informatív hozzászólásaidat.

  69. Csak a pontosság kedvéért: a „cum laude”, azaz dicsérettel minősítés 3.5 es átlagtól jár az orvosin, amibe a végzős évfolyam 50% a bele szokott tartozni legalább. Tehát ez átlagost jelent.

  70. Tia.
    A macska haszonállat.
    Ennek megfelelően egerészik, verekszik a patkánnyal. Na ha ezek tükrében valaki csókolgatja, hát…
    Én ha nem muszáj nem simogatom. Dörgölőzik a lábamhoz, néha megcirógatom, de utána, erős kézmosás. Pedig szeretem, a neki járó módon (nem gyermek, partner helyett). Kutya macska parazita hordozó. Röviden. De ha akarod hosszabban is elmondom (de gondolom nem kell, mert orvos vagy). Főleg a kutya, aki az orrát folyton lent tartja. A benti macska, Ok.
    Sajnos a fentieket elfelejtették a mai sérült társadalomban.
    Régen ezt tudta a „buta” paraszt.

    És még valami Tia.
    Ha pl. valaki kén-hidrogént lélegez be (H2S) annak is nyomhatod a lélegeztetőt amíg az angyalok megfújják a harsonát, mert szart sem ér. Nem veszik fel a légzőhólyagok a levegőt, ugyanis a felületükön keletkezett kicsapódásos (savas) bevonat ezt meggátolja.
    Persze ez a Cov-os dolog más, mert itt a szállító hiányzik, az előbbi példánál a rakodó. Ha nem tud szállítani a vér, akkor nyomhatod a levegőt amennyit akarsz, mert nem megy be a szervezetbe. Protokoll ide, protokoll oda. Ez olyan amikor már egy órás halottat akarsz újraébreszteni, mert, na hátha sikerül. Ha igaz amit a faszi mond, szert sem ér a lélegeztető gép. Nem akarlak bántani, de kérlek ezt gondold át szakmailag.

  71. 77 Hegel a “cum laude”, azaz dicsérettel minősítés 3.5 es átlagtól jár az orvosin, amibe a végzős évfolyam 50% a bele szokott tartozni legalább. Tehát ez átlagost jelent.

    Ahogy látom nálad a pont. Ez nem az én világom, a reményem erősebb volt mint a pontos olvasás és ellenőrzés. Köszönöm az objektív helyreigazítást. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük