(3151) Nem vagyunk egyenlők

Tibor bá’ fordítása online

 

Hiába ágálnak a nők, férfi/nő nem egyenlő, és ez statisztikailag kimutatható.

A halálozási arány a COVID-19 esetében férfi és nő között az alábbi:
Olaszország:   13,3 kontra 7,4
Kína:                   4,7 kontra 2,8
Spanyolország: 8,4 kontra 4,7
Hollandia:        10,6 kontra 6,6
Írország:              4,0 kontra 1,7

Ez a néhány példa egyértelműen bizonyítja a tényt, hogy a férfiakra halálosabb a vírus, mint a nőkre. A másik megfigyelés, hogy főleg az idősek esnek áldozatul. Illetve, 40 év felett a halálozási ráta szép lassan emelkedni kezd. Igaz, itt-ott vannak kivételek, és egészen fiatal ember is meghal.

Akkor spekuláljunk együtt. Vannak olyan hangok, hogy a vírusnak elsősorban a tüdőnek kell ellenállnia. A tüdőt viszont megviseli a dohányzás és ugye több férfi dohányzik, mint nő. Azt is megfigyelték, hogy a levegő minősége is kihat a terjedésre. Ez azonban nem magyaráz meg mindent.

Egy másik elképzelés, amivel nagyon egyet tudok érteni az, hogy a vírus hatékonyság egyenes arányban van a test elhasználódásával. Vizsgáljuk ezt meg!

Az idős ember teste nyilván jobban el van használódva, különösen akkor, ha időskori betegsége van: diabétesz, hipertónia, szív érrendszeri betegség. Az egy-egy meglepően fiatal halálánál fel nem ismert betegségre kell gyanakodni. És most jön a meglepetés, egér kísérleteknél kimutatták, hogy a nőstények nagyobb ellenálló képessége megszűnik a petefészek kioperálása után. A kulcs az ösztrogén jelenléte. Mivel változókor után az ösztrogén termelés leáll, fenn áll a talány, miért marad meg az egyenlőtlenség idős korban is.

Ekkor jön a legmeglepőbb magyarázat. A férfiak teste jobban elhasználódik, egyszerűen azért mert férfiak. A férfiak többet vállalnak, többet teljesítenek, felelőtlenebbül vállalnak fel extra feladatokat. Nem én mondom. Én csak elolvastam és lefordítottam. Aki tud angolul annak mellékelem az eredeti szöveget.

Risky Behaviour & Unhealthy Lifestyle

„I think the best answer to begin with is – we don’t hundred percent know why, right?” says Dr Bharat Pankhania, senior clinical lecturer at University of Exeter Medical School, the UK. „We have many theories as to why. But the best answer is for unexplained reasons men seem to have more attrition than women”. To illustrate his point Dr Pankhania suggests that „men undertake more hazardous activities starting from early life onwards” being exposed to more challenges to their health.`

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

36 gondolat erről: „(3151) Nem vagyunk egyenlők

  1. A nők életképesebbek, már koraszülött kortól kezdve az egész életkor folyamán. Hogy ebben mennyi az ösztrogén szerepe azt nem tudom, de az biztos hogy élni jobban szeretnek mint filózni meg politizálni. Ez maga sok mindent megmagyaráz..

  2. Mindig mondtam, hogy a nõk kiszívják belõlünk az energiát, életerõt!!! 😀

    De az is köztudott, hogy a világ nagy részén magasabb a nõk átlagéletkora, tovább élnek.

    Persze – ezt a szomszédom (most 74 éves – de jó ötvenesnek érzi magát, naponta kirándul, rohan fel-le a lépcsõn… ) mondta, – szerinte az tett jót neki, amikor a férje meghalt – bár szerették egymást – de azóta szebb a világ, azt csinál amit akar, nem is tudja már mit jelent az, hogy kötelességtudat. 😉 – Ebben is lehet valami.
    Férfiak – éljétek túl a nõket és meg lesztek jutalmazva még e-földi életetekben! (Tibor bá’ Gondolom Te ezt már tudod!)

  3. A valóság az, hogy a női test felépítése jobb, mint a férfié. Ezt ragyogóan demonstrálja az a tény, hogy 100 lány csecsemőre 106 fiú csecsemő jut. De ez az aránya szép lassan lemorzsolódik. 90 környékén már 3:1-hez a nők javára.

  4. Megemlítenék még egy dolgot amiről még nem nagyon beszélt senki a járvány terjedése óta. Mi lesz a Roma származású lakossággal?
    Én egy hete ültem utoljára villamoson ( 4-6 os) és sokáig nem is fogok.
    Körülbelül 20-30 maszk és kesztyű nélküli roma és hajléktalan volt a járaton.
    Ittak hangoskodtak és csordában vonultak ide oda. Egyáltalán nem érdekelte őket se a saját se a többség egészsége.
    Egy nagydarab tahó szándékosan hangosan tüsszentgetett várva a hatást.
    Mivel a lakosságon belül a legtöbb több generációs együttélés a Romáknál van, a legerősebb csorda szellem és szabályelkerülésre való hajlam is, biztos vagyok benne hogy ezeknek meg lesz a sajnos negatív eredménye.
    Elgondolkoztam azon is ha már a normális körülmények alatt sem mentek ki a mentők a Roma telepekre, akkor mi lesz majd 1-2 hónap múlva
    Egy szerelmes Roma srác akkor is átfog menni a szerelméhez ha ez tilos vagy akkor is ha beteg.
    Én már kerülöm azokat is akik Romákkal érintkeznek pl építőiparban.
    Remélem nem lesz igazam de nagyon úgy érzem hogy az öregeket is majd lefogják a statisztikákban nyomni.

  5. Folytatódik még egy darabig ez jó szeles, napos, száraz idő-

    és ez a turbó- influenza lesz a legkisebb gondunk 1- 2 hónapon belül.

  6. 4 Alex
    Nekik meg sem kottyan egy ilyen vírus. Szemétben, koszban nőttek fel.
    Jó pár évvel ezelőtt, egy ilyen családnál szereltem (nem is telepen). A néhány éves kislány egy szál semmiben, mezítláb szaladgált kint a hóban. Amikor kérdeztem tőlük, nem fog megfázni a gyerek? Á, semmi baja nem lesz.
    Más kultúra, más szokások. Az a kevés, aki integrálódott, az persze ki van téve a vírusnak. A többi meg idegen test a társadalomban, az is marad.

  7. 6. kakukk

    Azért a vírust nem érdekli a koszban edzett immunrendszerük, mert a vírus nem a számukra szokásos kórokozók kerül ki.

    Ugyan a romák ellenállóbbak az általad említettek miatt is, de korábban is halnak. Az átlagéletkoruk biztos-bár nem tudom-alacsonyabb.
    Tehát a mezítláb szaladgálás később visszaüt.

  8. 7: Jól tudod, a romák várható átlagos élettartalma Magyarországon nincs 60 év. Alkoholizmus, penészes, vizes lakhatás, krónikussá váló megbetegedések – épp az ilyen meztelenül szaladgálásokból kiindulva, összeadódva – majd nem orvoshoz menés, alkoholizmus, kábó stb. Ez a mindent kibíró immunrendszer egyszerű urban legend.

    A nők meg azért is bírják jobban, mert sokkal egyszerűbb felépítésűek, egy csomó redundanciával. Ugye mi férfiak xy míg a nők xx kromoszóma strukturával rendelkezünk, ha nekünk valami sérül nincs ott még egy ugyanolyan, hogy kiegyensúlyozza. Egy csomó genetikai betegség épp ezért csak a fiúkat viszi el, a lányok vígan és egészségesen élnek vele, maximum továbbörökítik a fiaiknak, de számos sérülésnél, betegségnél is sokkal olcsóbban megússzák, pl. agyvérzésnél sok funkció náluk teljesen rendbe jön olyan esetekben is ami férfiaknál végleges.

  9. 8: azt ugye tudod, hogy 23 pár kromoszómánk van és abból csak 1 az, ami a férfiaknál XY?

  10. 4. Alex
    ” Mi lesz a Roma származású lakossággal?
    Én egy hete ültem utoljára villamoson ( 4-6 os) és sokáig nem is fogok.
    Körülbelül 20-30 maszk és kesztyű nélküli roma és hajléktalan volt a járaton.
    Ittak hangoskodtak és csordában vonultak ide oda. Egyáltalán nem érdekelte őket se a saját se a többség egészsége.”

    Tisztelt „Alex”.
    Nem kell aggódnod a „20-30” miatt. Rövidesen jön az erősítés méghozzá EU pénz támogatással.
    Azalatt az idő alatt amíg a görög népet karantén alatt a lakásaikba tartják zárva párhuzamba a betolakodott illegális bevándorlókat a szigeteinkből a szárazföldi hátországba szállítják minden egészségügyi teszt nélkül.Természetesen a közszolgálati hajójáratokkal, katonai szállítóhajókkal, buszokkal, amiknek a személyzete kénytelen az egészségük veszélyeztetése árán is dolgozni.
    Addig amíg mi házi őrizetben vagyunk őket semmi és senki sem tartja vissza, hogy csoportosan, ingyen a városainkat kuszálják mint az újabb megszálló erők.
    Persze ennek, ha így folytatódik sose lesz vége. Konstantinápolyba repülővel olcsón lehet utazni a világ bármely csücskéből és még vízumot sem kérnek hozzá. Onnan már egy motoros gumicsónak és egy éles bicska kell amely a megfelelő pillanatban a gumicsónakból egy szerencsétlen Ali vagy Mehmed hajótöröttre váltja, a legközelebbi görög sziget előtt. Ha nem tudja az utat az se baj, egy mobil és akármelyik Soros bá’ NGO szívesen és ingyen mindenbe segítségükre áll.
    És ez még a kezdet:
    A Török külügyminiszter: 04/04/2020 – üzenete:
    Az embertelen Görögország 4 millió menekültet fogadjon be, és mi … segíteni fogjuk ebben.
    A Trákiai görög- török határon „a menekültek” invázióját nem csak az idegenek és törökök támogatták külföldről, hanem a belföldi baloldali erők a NGO szervezetek és az országunkban élő „menekültek”.
    Egy jó példa erre a fővárosunkból a török határig működő személyszállító vonat. Az éjfélkor induló vonat több mint egy órás késéssel indult.
    Csak az alternatív hírektől tudtuk meg, hogy a hontalan balliberális erők ázsiai -főleg pakisztáni és afgán menekültekkel – együtt az inváziós erők segítségére indultak. A vonat nem indult el hála azoknak akik egyből leállították a vonatot és mindent megtettek annak érdekében, hogy megszakítsák az utazásukat.
    A vonat egy óra múltán indult nélkülük, természetesen senkit sem vittek be és még személyazonosítás sem történt.
    A Trákiai görög- török határon most elenyésző számban jönnek át. A szigetekre márciusban a rossz idő miatt csupán 25OO-an jöttek át.
    A nagy problémánk a „görög” országvezetéstől származik.
    Amíg azt hitetik velünk, hogy lezárták a határokat Ők a líbiai partokon „fuldokló” embertársainkat mentik és már egy hét alatt kétezret mentettek nekünk. Köztük egy csomó önkéntes és zsoldos isis harcos van akiket Erdogan küldött a szíriai frontból a líbiai kormány megmentésére de fizetés nélkül maradtak a törökök cserbenhagyták őket. Így az EU ingyenjeggyel utaznak görögbe.

    Igen! Maradjunk otthon!

    A kérdés: amikor már szabad lesz kimennünk akkor lesz e hazánk?

    Görögország már nem lesz a mi hazánk.

  11. 10:

    Többek közt,tökvéletlen.
    Az álhíreket egyből töröm.

  12. A hím a termèszetben is egy veszèlyeztetett Elfogadhatatlan hülyeség és nőellenes szöveg. Törölve.

  13. 12@: Ezt ugye nem gondoltad komolyan…, bár viccnek is elég ízléstelen.

  14. De egy ellenpéldám van, aki hirtelen eszembe jutott . Marie Curie. Aki ha élne, akár tudományok terén, akár IQ ban is eladna téged kilóra. Etyere petyere. Nyilván lenne több ellenpéldám, de azt hiszem ez az egy is megsemmisítő erejü.

  15. 12 Etyere Petyere: Egy fiúgyermek számára a női archetípus meghatározója a saját anyja. Tudatalattija ugyanazt a típusú nőt fogja keresni (és találni) egész életében, hacsak kemény önismereti munkával nem változtatja meg az első, mélységes bevésődését és világlátását. (Nem voltam szakszerű, de remélem, érthető a véleményem.)
    ui: Szerencse, hogy nem vagyunk egyformák! Még mi, nők sem…

  16. Etyere Petyere
    Ejha!

    L.S.
    Jól felvázoltad a helyzetet. Köszönöm!
    Nekem segített kicsit jobban átlatni!

  17. Kategória:Nobel-díjas nők

    Ebbe a kategóriába azok a hölgyek tartoznak, akiket Nobel-díjjal tüntettek ki.

    Nincs értelme ezzel foglalkozni.

  18. Szomorú tény, hogy a hozzászólások színvonala meredeken zuhan. Aki nem képes az elvárásomnak megfelelő szinten érterkezni, azt törlőm. Punk tum!

  19. Oké. Tibor bá. Egy kicsit felidegesített etyere petyere. Elnézést.

  20. kíváncsi vagyok a régi korok adataira, akkor is megvolt-e ez a különbség a két nem várható élettartama között?
    Egyszer valahol azt olvastam, hogy a XX. század első felében még jóval kisebb volt.
    Persze, lehet, hogy régen a sok szülés, é sok, szüléskori elhalálozás húzhatta le a nők várható éveinek számát

  21. https://qubit.hu/2018/09/12/tudomanyos-dolgozatnak-indult-a-matematikaprofesszor-tanulmanya-vilagra-szolo-botrany-lett-belole
    Evolúciós és biológiai okokból a férfiak között nagyobb a változatosság, mint a nők között. Több az igazán zseniális férfi, mint nő, és persze az alsó véglet, a fogyatékosok, öngyilkosok, stb. között is több a férfi.
    Persze, amikor ezt levezette egy matematika professzor, a PC beindult, és nem engedték (meg visszavonatták)a korábban már jóváhagyott a publikációt több lapban is

  22. Asidotus. Életet csak nőnemű adhat. Nyilván ehhez kell egy férfi is. Ennél zseniálisabb nincs ezen a földön. Nem vita tárgya szerintem. Tudod az a gond, hogy az emberiség tulgondol sok mindent. Alapvetően a szaporodást nem kell tulgondolni. Az úgy működik mint tízezer éve,vagy régebb óta. De itt nem a nők társadalmi szerepe a lényeg, hanem az, hogy nélkülük nem születik egyetlen egy ember sem. Senki.

  23. Dan, csak annyit írt, amennyi az igazság. Nem káromkodott és nem nevezett idiótának senkit. Dan úriember. Erre tanította többek közt az ANYJA. De az is lehet ráragadt, az idők során. Mint a kosz. Van aki értelmes, van aki nem. Te úgy látom rámszáltál. Ezen a blogon esélyed sincs.

  24. Szerencsés flótásoknak jobb lenne NEM bele bonyolódni ilyen írásokba.
    Semmi köze a genetikához,sokkal inkább ahhoz hogy
    vissza tértünk az állatvilág szelekciójához,amit ma sokan iparszerűen kihasználnak .
    Van aki meg tud küzdeni a nők mellett álló törvények kielégítésével,a többi züllik,ahogy az egykor szebben csicsergő kis madár füttye, mára kissé elavult.
    Erről írtak már eleget.
    Van ellenpélda,há’hogyne lenne,pofánkba is tolják se szeri…
    Süldő koromból mások kárán csúnyán megtapasztaltam a tartásdíj csekket,és hamar tanultam,és megtapasztaltam.

    Nem boldogság,de jobb mint sínek között várni.

  25. Más családi életét nem láthatom át, és nem is áll módomban jellemezni…

    Tartásdíj… A vér szerinti szüleim két éves korom körül elváltak. Egyetlen nagyszülőmnek köszönhetem hogy nem lettem állami gondozott. Anyám 19 évesen szült, apám húsz éves volt. Egyértelműen éretlenek. Ez nyolcvanban történt. Anyám válás után visszament az egyetemre, apám isten tudja hova. Az hogy anyám elvégezte a tanulmányait a nagymamámnak köszönheti, én meg azt, hogy ember lettem. Apám sehol sem volt közben.

  26. Nem szavazásra tettem fel,hozzászóltam a lehetséges okok végett,mint lehetőség,a többi magánjellegű.
    Mindig van rosszabb,de a munkásszállókon kevés nő volt.Most már az se nagyon van,kutyaként üldözött hajléktalanok annál többen,pedig sokan közülük többet érnek egy ma „népszerű”közéleti senkiházinál.

  27. Aki ismeri itt a dolgok menetért, az tudja, hogy „Etyere-Petyere” szavakat nem érdemes használni.

  28. 24-25:
    „Nagy az Isten Állatkertje!”

  29. 4: A természetes szelekció működik, és adott esetben intelligenciára, fegyelemre is szelektál. De attól tartok, hogy nem lesz olyan szerencsénk, hogy ennek számottevő demográfiai eredménye lenne az említett népességre nézve.

    Eleve nem nagyon vannak köztük idősek. Attól tartok, ez nagyjából pont kikompenzálja az életmódjukat, és végül kb. pont olyan arányban fognak elhullani, mint a népesség többi része.

    u.i. Ez az E.P eddig is ilyen idióta volt? Eddig nem tűnt fel…

  30. Ábel
    Itt a faluban ‘az’ Emese büszkén mesélte, hogy őt még Győrffy Pál is felhívta. Serényen válaszolgatott is a drága??. Édes Istenem!
    Intelligenciára szelektálódás elkezdődött volna? Akko mér őt hítta fel??? ?
    Hagyni kell őket együtt jó csípős lecsót főzni! Hadd nyalogassák egymást!

  31. 34 – Ábel:
    Etyele-Petyele (nekem szabad 😀 ) egyszer már szemétkedett, akkor kiirtottam, de hónapokkal később visszaengedtem, mert egészen tűrhető hozzászólása volt. Most megint elpimaszodott, Az életben többé nem jöhet vissza. Túdod van egy angol közmondás: (magyarul) Ha becsapsz, szégyelld magad. Ha megint becsapsz, én szégyellem magam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük