(3147) Ez nem a nagypapák betegsége

Tibor bá’ online

 

Előszó: Január óta át vagyunk verve. Állandóan azt olvassuk, hogy meghalt x beteg, átlag életkoruk 79 év volt. Persze a 79 éves meghal, a szomszéd ágyon a 35 éves meggyógyul, mert egy gép volt, és azt nem a 79 évesre kötötték rá, mert kisebb volt az esélye a túlélésre. Curixnek felcsillant a szeme, megszabadulunk a gazdasági fejlődést hátráltató nyuggerektől. Azonban a helyzet egészen más. Moszkva végül hajlandó volt részletes statisztikával előállni, amit én január óta hiányoltam. Lássuk!

A moszkvai hatóságok megnyomták a vészcsengőt a COVID-19 esetek arányaival kapcsolatban, mert úgy találták, hogy a mesterséges lélegeztetésre szorultak 40 százaléka 40 év alatti.

Szombatig az orosz fővárosban 1014 beteget diagnosztizáltak COVID-19 betegséggel, és ezek közül mindössze 15 % volt 65 év feletti.

A megbetegedettek több mint 33 százaléka 18 és 34 év közötti, 46 százaléka pedig 35 és 64 év közötti. (ebből adódik, hogy a és 18 év  közöttieknek 6%-nak kellett lenni).

Ennél is rosszabb, ha a mesterséges lélegeztetés oldaláról nézzük a dolgokat. Respirátorra kötöttek 40 százaléka 40 év alatti. A 60 év alattiak aránya pedig 64 %. Vagyis, az összes páciens két harmada respirátorra szorul.

A moszkvai egészségvédelem figyelmeztetett „nem csak az idős moszkvaiak szenvednek a koronavírus veszélyesebb formájától.”

Figyelmeztetésük nincs összhangban az általánosan elfogadott nézettel, miszerint a koronavírus igazán az idősek részére halálos. A vírus eredetének tekintett Kínában, és olyan erősen fertőzött országban, mint Olaszország és az USA úgy tűnik, hogy a betegek 80 százaléka 60 év feletti. A CDC (Centers for Disease Control and Prevention) szerint, március elején a betegek 31 százaléka az idősebb korosztályhoz tartozott, a kórházba szállítottak között 45 % volt, intenzív osztályra kerültek 53 százaléka és a halottak 80 százaléka volt 60 év feletti.

Tibor bá’: Tehát arról van szó, hogy a fiatalok is megkapják a betegséget, de nem halnak bele olyan arányban. A kérdés, mik ennek az oka? Ezt lenne jó megtudni. – Forrás: Sputnic.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

84 gondolat erről: „(3147) Ez nem a nagypapák betegsége

  1. Az eddigi kommunikációban nincs semmi meglepő, csak végrehajtják a tanultakat:

    Chomsky tízparancsolatának 3. pontja:
    „A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.”

    Mert mi is volt a kommunikáció íve?
    – Nincs járvány.
    – Nem kellenek korlátozások.
    – Van járvány, de enyhe.
    – A kínai növekedés csak 4% lesz.
    – A járvány kézbentartható.
    – Esetleg kellenének korlátozások.
    – Csak egy erősebb influenza.
    – Enyhe korlátozások kellenek.
    – Nincs világjárvány.
    – Csak az idősek halnak bele.
    – Van világjárvány.
    – Lehet, hogy stagnálni fog a világ GDP növekedése.
    – Csak a krónikus betegek halnak bele.
    – Kisebb recesszió előfordulhat.
    – K.rva komoly korlátozások kellenek.
    – A legyengültek is belehalhatnak.
    – Az európai gazdaság bedőlhet.
    – Bárki belehalhat?
    – Világgazdasági recesszió.
    Itt tartunk most. Nem nehéz megtippelni mik lesznek a következő pontok, de ezek ismertetése jelenleg kimeríti a rémhírterjesztés tényállását.

  2. Meg tudnád racionálisan indokolni, hogy az orosz adatok miért hitelesebb számodra, mint az USA vagy a kínai vagy az olasz?

    Fõleg az esetszámbeli eltérések figyelembe vételével?

    A nagyobb minta a jobb, reprezentatív minta.

    „Moszkva végül hajlandó volt részletes statisztikával előállni, amit én január óta hiányoltam.”

    Kína korábban közölt részletes kor szerinti bontást, ami a worldometer oldalán is fent van, 55924 esettel.
    Én is idéztem, mert szakcikk volt, vita is volt belőle, ami az élet már magcáfolt.
    Idősek nagyobb arányban hallanak.

  3. Tibor bá’

    A bejegyzésben így jelent meg:

    „Ennél is rosszabb, ha a mesterséges légzés oldaláról nézzük a dolgokat. Respirátorra kötöttek 40 százaléka 40 év alatti. A 60 év alattiak aránya pedig 64 %. Vagyis, az összes páciens két harmada respirátorra szorul.”

    Helyesbítenék: Az összes respirátorra szoruló páciens kétharmada hatvan év alatti.

  4. Tibor Bá’
    Ez játék a számokkal. A Worldometers szerint 1800 igazolt esetnél tartanak az oroszok.
    Ez semmi egy ekkora országban.
    Ha pl az idősebb korosztályt nem is szűrték eddig, akkor miért csodálkozol , hogy a fiatalok nagyobb arányban vannak???

  5. „Respirátorra kötöttek 40 százaléka 40 év alatti. A 60 év alattiak aránya pedig 64 %. Vagyis, az összes páciens két harmada respirátorra szorul.”

    Az első 2 mondatból egyáltalán nem következik a harmadik.

    „Tehát arról van szó, hogy a fiatalok is megkapják a betegséget, de nem halnak bele olyan arányban. A kérdés, mik ennek az oka?”
    Hát esetleg hogy nekik még erősebb az immunrendszerük, ritkább hogy krónikus betegségeik is lennének…

  6. „Látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegsége(i) is
    2020, március 31 – 09:05

    A lakosság és a sajtó hiteles tájékoztatása érdekében a mai naptól az elhunytak adatait részletesebben közöljük. Így látható lesz a beazonosított koronavírus-fertőzéssel elhunytak kora és neme mellett az is, hogy a vírusfertőzés előtt is szenvedett-e már valamilyen krónikus alapbetegségben. A technikai átállás miatt néhány órára a http://www.koronavirus.gov.hu honlap nem lesz elérhető.

  7. Kanadai adatoknak jobban hisztek?

    https://index.hu/kulfold/2020/03/28/kanada_statisztika_koronavirus/

    „A kórházi kezelésre szoruló betegek 12 százaléka 40 év alatti
    A legtöbb fertőzött a 40-59 év közöttiek közöl kerül ki (az esetek 34 százaléka)
    A kórházi kezelésre szoruló betegek 56 százaléka 60 év feletti, és az intenzív osztályra került betegek 52 százaléka kerül ki az idősek közül;”

    Vagyis a fiatalabbak közül is szép arányban betegednek meg (46%) A kórházba kerültek között44%-ban, az intenzív kezelésre szorultak között 48%-ban fordulnak elő

  8. Ma olvastam egy cikkben, miszerint a BCG oltás adhat valamekkora védelmet. Az idősebbek még nem kaptak BCG-t mert akkor még nem volt kötelező. Ez is okozhat eltérést a halálozási vagy kezelésre szorulók arányán.

  9. Érdemes lenne végiggondolni, hogy az olasz és az orosz népesség fiatalabb korosztályát miért „támadja” jobban ez a vírus?
    Vírusos megbetegedéseknél köztudottan ellenjavallott az erősen cukros, könnyű szénhidrátokban gazdag táplálkozás. Az olasz étrend nagy arányban tartalmaz tésztákat és édességeket. Sok kávét is fogyasztanak, és borozgatnak is 🙂
    Az oroszoknál a cukor szintén komoly fogyasztási cikk, ha megnéztek egy lekvárt 60-70% cukorral van készítve. A vodkát nem kell mondanom, mennyi fogy náluk.
    A cukor, az alkohol, a kávé nagy mértékben fogyasztva savasítja a szervezetet, és a savas környezet kedvez a vírusok szaporodásának.
    A fehér liszt és az általa hordozott növényvédőszer-maradványok egyre több embernél okoznak krónikus emésztőszervi gyulladásokat, ahol szintén savas salakanyagok keletkeznek.

    Ezek igen komoly rizikófaktorok, azonban néhány egyszerű lépéssel nagyságrendileg csökkenthető a káros hatás:
    kristálycukrot kihajít, kávé lecserél cikóriára, alkohol csak hétvégén max. 1-1 stampó (a jobbikból!!) , fehér lisztes termékek (f—netti, meg mindenféle édes és kekszek és rágcsák stb) elfelejt.
    Friss kovászolt kenyér megtanul (van rá idő, otthon vagyunk nem? 🙁 ) piacra jár zöldségért, neadjisten kertművelést beindít stb.

    ÉN kb 1 éve naponta 4000 C-vitamint, 3-400mg magnéziumot fogyasztok, és kb 1 hónapja 1 szem D-vitamint is, amióta kiderült, hogy ez is véd. A C-vitaminról most jelentették be a kinaiak, hogy intravénásan nagyon hatékony. (Nahát, milyen érdekes??? Szent-Györgyi Albert >40 éve megmondta, hogy kilószámra kellene a kenyér és a tej mellett árulni a boltban, annyira fontos!!! )

    Inni kell a vizet, rendszeresen. A magyarok döntő többsége dehidrált, képesek vagyunk egész nap nem inni!! Ez nagyon káros és szintén legyengít.
    Kint kell lenni a napon, mostanában olyan szép idő van, kertészkedek, tüzelőt vágok, friss levegőn vagyok.

    Érdekesek találom, hogy az elmúlt pár hétben, mióta itt óriási elánnal hozza mindenki tudásának legjavát, az illóolajokról nem nagyon volt szó. Az eukaliptusz, levendula, fahéj, teafa, mustár, koriander stb illóolajok vírusölő és fertőtlenítő hatása nagyon durván erős. Érdemes a gyógyászati boltokban körülnézni, mi maradt még a polcokon? Egy-egy csepp egész nap teszi a dolgát, ha belecseppented a (bármilyen) maszkodba, a tüdő teljes felületét bevonja finom párájával.

    Ez a pár kiragadott példa a védekezés fizikai oldalához tartozik. Ha már ezen elgondolkodtok és párat megléptek közüle, már sokat tettünk a megoldás felé!!

    A másik rész a fejben eldőlő dolgok, úgy mint élethez való alapvető hozzáállás, hit, bizalom, mélyen gyökerező meggyőződések, tudat alatt dolgozó (káros, lejárt, már nem szolgáló) minták stb. Ezekről itt úgy gondolom nem szabad beszélni, mert Tibor bá sajnos meg van győződve hogy sz@rt se érnek 🙂 Én viszont pont az ellenkezőjét vallom, dehát igy szép az élet.

  10. Sztem. engedjétek el az adatsorokat… nem ez a fontos, csak összezavar.
    Mindenkire veszélyes, a kockázat nem ugyanaz, de az meg nem csak az életkortól függ!
    Az összes halálozás tekintetében pedig Curixnak van igaza, amely álláspont ellenben erkölcsileg -egyenlőre- vállalhatatlan.

  11. 12.
    Ezt a savasodást felejtsük már el. Olvass utána a szervezez pH-jának és rájössz mekkora marhaság.
    De mást kérdezek. A napi 4000 mg aszkorbinSAV nem savasít?

  12. „Hasonló körülmények, hasonló halálozás. Eltérő körülmények, eltérő halálozás.”

  13. 14:
    De, a vizeletedet mindenképpen, de az már eleve savas… 🙂

    A bevitt savas kémhatású anyagok mértéke max. a gyomrodat és a beleidet dolgoztatja meg, a vér- és testnedvek savszintjére -egészséges szervezetben- rövidtávon nem lehet befolyása. Az más kérdés, hogy amennyiben például állandóan szénsavas üdítőt fogyasztasz, akkor megborul pár egyensúlyi folyamat benned, de nem a szénsav kémhatása miatt, hanem a kémiai felépítése miatt (szénsav és foszforsav) a „csontegyensúly” megborításával büntet (lásd karbonátok – foszfátok, és hozzájuk kapcsolódóan a Ca egyensúly). Az összes anyagnál ezeket a hatásokat kell nézni, nem az alap kémhatását. Na persze, ha kénsavat iszol, az nettó szétmar…

  14. Régebben olvastam, (talán Szendinél) hogy úgy lehet beállítani valakinél a C- vitamin szükségletet, hogy 100-200 milligrammonként adagoljuk és amikor már hasmenést okoz ott kell megállni.
    Nálam 2500mg körül van ez a határ. Hiába szeretnék többet szedni.

  15. 14.
    Így van, a szervezet mindenféle puffer rendszerrel állandó szinten tartja a pH-t. Karbonát puffer, az említett foszfát puffer. A CO2-t legelőször a légzésen keresztül adjuk le (respiratórikus acidózis / alkalózis).
    A pH változása akár 0.1-et is akár halált is okozhat.

  16. 14 Dolfin:
    nem, nem savasít. Én is csak azt tudom javasolni, hogy olvass utána.

    16 Csongor:
    köszönöm a pontosítást!

    17:
    a C-vitaminban pont a szép, hogy ésszerű határokon belül nem lehet túladagolni, mert a felesleges kiürül a vizelettel. A hasmenést saját magamon megfigyelve azt tudom mondani, hogy ha C-vitamin fogyasztás után indul meg, akkor végre takarít valamit a
    felhalmozódott salakhegyből! Ha 2500 még nem okoz hasmenést nálad, akkor pillanatnyilag ennyi a NAPI igényed, amit a szervezet a hiányokra azonnal el is használ. A feleslegből pedig tudna takarítani, méregteleníteni.

    Én többet szedek, nekem bevált eddig. A cukrot kb 2 éve hagytuk el szinte teljesen, a liszt folyamatosan egyre kevesebb, és a télen EGYSZER SEM voltam megfázva, ami az elmúlt 45 év alatt SOSE fordult elő! Ez nekem elég bizonyíték 🙂

    18:
    pontosan igy van, puffer stb. Vér pH állandó szinten tartása 7.35-ön ameddig csak lehet, utána összeomlás stb.
    De pont az öregeknél, akinek már csontritkulása van (Ca-egyensúly ) ott már a szövetekben igenis eltérhet a pH.
    A CO2 kiválasztásról: a sportolókat kivéve gyk. mindenki felszines légzéssel él, tehát a CO2 nem ürül ki maradéktalanul….

  17. A CO2 nem is ürülhet ki maradéktalanul, mert abba is belehalnál.

  18. 1000 regisztrált eset egy akkora országban még nem létszám
    Minden bizonnyal azt történt, hogy a súlyosabb, kórházi kezelést is igénylő betegeket regisztrálták, meg a legközelebbi hozzátartozóikat tesztelhették, akik között lehettek fertőzöttek, így jött ki a szám.
    Azok a fiatalok, akik lábon kihordják ezt a betegséget, tesztelés hiányában nem kerülnek be a „betegek száma” rovatba, ezért torzít.
    Ha megnézzük az olasz és a német számokat, akkor jól látszik.
    Az olaszoknál valószínűleg a lakosság többsége már elkapta, de regisztrálni jóval kevesebbet regisztráltak, kb. csak azt, akin már látszik.
    Németek még nem tartanak ott, de ott jóval alaposabban teszteltek le minden fertőzöttet, így az enyhe meg tünetmentes esetek is valós (ahhoz közeli) arányban kerülnek be a statisztikába

  19. Az emberi társadalom általános egészségi állapota olyan ramaty már, hogy ez a vírus sokaknak utolsó csepp a pohárban! Ezeken a vírus csak az utolsót löki… A páni félelem pedig tovább rontja az immunrendszert és a maradék eszünket is elveheti hogy már azt se tudjuk mi mennyi. Mert az nem cél…
    https://www.metaxy.hu/cikkek/nyitooldal/mi-mennyi—.html

  20. A valódi adatok Olaszországban:

    „Dr. Szalay Viktor az olaszországi elhalálozásokról:
    2019-ben Olaszországban a halálozás aránya 10,6 fő / 1000 ember volt.

    Ez a halálozási arány folyamatosan növekedett 1970-ben 9,9-ről és 2019-ben elérte a 10,6-ot.

    Most pedig felszorozzuk ezt a számot Olaszország népességével (60,5 millió, azaz 60 500 E). Eredményként 641 300 halálesetet kapunk, ami 1 757 ember naponta.

    Hadd hangsúlyozzam, hogy NEM volt koronavírus Olaszországban 2019-ben!!!Csak összehasonlításként, most 2020-ban Magyarországon a halálozási arány 12,7 / 1000 fő, tulajdonképpen mindenféle koronavírus áldozat nélkül (20%-al több mint Olaszországban).

    A helyzet jelen állása szerint (Olaszországban, 2020-ban) az arány a következő: 53 578 fertőzött ember mellett 4 827 a halott esetek száma.

    Úgy tűnik, hogy az olaszországi halálozási arány 9%-os, ugyanakkor Németországban ugyanez a statisztika azt mutatja, hogy mindössze 67 elhalálozás jut 21 463 megerősített fertőzöttre (0,3%).

    Miért van ilyen hatalmas különbség? Miért számolunk napi 600–800 koronavírus miatti emberhalállal Olaszországban?

    Prof. Walter Ricciardi, az Olasz Egészségügyi Titkár tudományos tanácsadója azt nyilatkozta, hogy az olasz elhalálozási arány azon okból tűnhet magasnak, ahogyan az orvosok dokumentálják a haláleseteket.

    A következőket mondja:

    „Országunkban igen nagyvonalúan soroljuk be a haláleseteket olyan értelemben, hogy mindazon koronavírusos embereket, akik kórházban halnak meg, a koronavírus áldozatának tekintjük.”

    „A Nemzeti Egészségügyi Intézet újra értékelése szerint, a halotti bizonyítványok mindössze 12%-a mutatta közvetlen okát a koronavírusnak, miközben az elhalálozott páciensek 88%-ának volt egy, és sokuknak kettő vagy három, korábban kezdődött betegsége.”

    Ha figyelembe vesszük, hogy az előző évben 1 757 elhalálozás volt naponta, bárki láthatja, hogy ebben az évben a halálozási arány nem érte el még a tavalyi számokat sem.

    Én tovább mentem és leellenőriztem mennyi ember hunyt el – legyen bármilyen oka is – a mai napon Olaszországban és az eredmény: 1 587 fő (170-nel kevesebb, mint a tavalyi napi átlag!).

    2020-ban Olaszországban a népesség változás aránya a következő: 1 414 az élve születések és 1 588 az elhalálozások átlagos száma naponta.

    Ezek puszta elfogulatlan adatok, amelyek nem lettek manipulálva egyetlen média által sem, és objektíven lehet rájuk tekinteni mindenféle pániktól és érzelemtől mentesen.

    Ugyanakkor. ez nem jelenti azt, hogy mellőznünk kellene az ésszerű elővigyázatosságot.

    Nem kétséges, hogy világjárvány van; nem kétséges, hogy az idős valamint a romlott egészségű páciensek kockázatnak vannak kitéve.

    Bármely valódi óvintézkedést alkalmazzuk manapság, azokat alkalmazhatjuk a normális mindennapokban is, mivel ezek az alapvető higiéniához tartoznak, úgyhogy csak folytassuk tovább.

    De használd az eszed és ne hidd el az eltúlzott vagy kiforgatott adatokat, amiket arra használnak hogy az embereket a pánik szintjére nyomják le.

    Tedd azt, amit javasoltam az előző írásomban.

    Gondoskodj magadról és a környezetedről, és ha fel vagy készülve nem fog meglepetés érni.

    Érezd jól magad, virágozz és prosperálj!”

    A hírek-infók valóságáról és terjedéséről van egy történelmi vicc (aki még nemismeri…)
    A kommunista idők hőskorában, valahol a Szovjetunióban felveszi a párttitkár a telefont, hogy figyelmeztesse a jerevániakat egy várható erős földrengésre.

    – Elvtársam, tudomásunkra jutott, hogy Önöknél 8-as erősségű földalatti mozgások lesznek, a Richter szerint!

    – Köszönöm elvtársam, intézkedünk! – hangzott a válasz.
    Eltelik egy hét. Semmi visszajelzés. Két hét. Semmi.
    Majd egy hónap múlva csörög a telefon Moszkvában, Jerevánból jelentkeznek:
    – Továris, köszönjük a figyelmeztetést. Richtert és nyolc társát letartóztattuk és kivégeztük, ezzel a földalatti mozgolódásokat megszüntettük.
    Csak nem tudtunk eddig telefonálni, mert kurva nagy földrengés volt errefelé.

  21. 1. gabiiii
    +1
    Nagyon jó, amit írtál. Big Respect! 🙂

  22. 25: Elek
    Az még a kisebbik baj, nagyobb a gond azzal, amit számmisztikával leplezni kívánnak 🙁

  23. Iránban meg valószínűleg üres koporsókat temetnek el vagy élő egészséges embereket.
    A kórházakban a világon meg minden évben ennél sokkal nagyobb a leterheltség. Kétszer ennyi lélegeztetőgép szokott hiányozni.
    Elmondhatjuk, a COVID-19 járvány az olasz szakember szerint sok olasz életét megmentette. Lásd a statisztikát. Tavaly nem volt COVID-19 járvány és többen haltak meg, mint most a járvány idején. A szakember javasolhatná az emberek védelmében, hogy ezentúl minden évben terjesszék el a SARS COV-2 vírust.
    Sok orvos meg bedől a rengeteg szimulánsnak.

    Agyrém ez a statisztikai zsonglőrködés.
    Ha életveszélyes állapotú beteget visz a mentőhelikopter, már csak percei vannak hátra az életéből és a helikopter lezuhan a beteg teste a becsapódáskor szétroncsolódik az fog bekerülni halál okaként, hogy balesetben meghalt és ezzel nincs semmi baj. Nem az, hogy öt perc és úgy is meghalt volna jó ég tudja milyen betegségben.

    Ha meg arról lenne szó, hogy a hatalmasok be akarják dönteni a jelenlegi világunkat , akkor be fogják.
    Mennyi fedezetlen pénzt szándékoznak globálisan kiszórni?
    10-30 ezer milliárd dollárnak megfelelő összeget?

  24. 27: Károly

    „Ha meg arról lenne szó, hogy a hatalmasok be akarják dönteni a jelenlegi világunkat , akkor be fogják.”

    Nem fogják – már döntik. Kihasználják a soha vissza nem térő alkalmat.

    „- Ejh, döntsd a tőkét, ne siránkozz, ne szisszenj minden kis szilánkhoz!”

    A Világ Vagyonának 3. újraelosztása (VV3) elkezdődött, ehhez szalámitechnikával először az alsó- és középosztály leszeletelése kezdődik minden társadalomban (ebben a sorrendben), a felső kasztra még szükség van – ennek végrehajtásához. Ők majd csak azután kerülnek rostára, ha a ‘mór’ megtette kötelességét.

    https://www.es.hu/cikk/2020-03-27/bokros-lajos/reccsen-a-koponya.html

    Nem üres az a koponya, sőt! De ember tervez…

  25. @Tibor bá’: „Moszkva végül hajlandó volt részletes statisztikával előállni, amit én január óta hiányoltam.”

    Ehhez nem kell Moszkváig menni, van itt a közelben is, és jóval korábban összeállították:
    https://www.lgl.bayern.de/gesundheit/infektionsschutz/infektionskrankheiten_a_z/coronavirus/karte_coronavirus/index.htm

    Van benne a grafikon mellett egy ilyen táblázat is:

    Tabelle 05: Fälle nach Alter und Geschlecht, Stand 30.03.2020, 10:00 Uhr Altersgruppe: weiblich / männlich / unbekannt
    0–4-Jährige: 74 / 73 / 2
    5–14-Jährige: 191 / 215 / 4
    15–34-Jährige: 1.888 / 1.820 / 31
    35–59-Jährige: 3.238 / 3.316 / 61
    60–79-Jährige: 1.114 / 1.420 / 19
    ≥80-Jährige: 488 / 421 / 7
    unbekannt: 22 / 26 / 7
    Gesamt: 7.015 / 7.291 / 131

    Mondjuk az „unbekannt”, mint nem engem qrvára zavar… Főleg az alacsonyabb korcsoportokban: gondolom ott a szülő ilyen gyökér, hogy nem tudja/akarja eldönteni a gyerek nemét, mondván, majd eldönti a gyerek, ha felnő (double facepalm). De ez a nemi identitásos f@szság csak mellékszál, a lényeg, hogy itt (Bajoroszág) sem csak az ‘öregek’ hullanak. Ölég vékonyka szalmaszál ebbe a tévképzetbe kapaszkodni…

  26. Globális 9/11- nek vagyunk a tanúi koronavírus- ügyben.

    Most már értelmet nyertek Bükkös James Bond szavai:
    USA és Kína sok dologban szövetségesek.

  27. 30. vasgyuszi
    Ez nem csak az esetek számát mutatja korcsoportokra bontva? Ebből ez hogy következik: „hogy itt (Bajoroszág) sem csak az ‘öregek’ hullanak” ?

  28. 33, Tibor bá’:

    Az öregség állapotából sem lehet „kigyógyítani”senkit.

    Szóval: eddig van, mennyi? 16 halottunk; 1 hónap alatt.
    Miközben a teljes egészségügy áll- nem Godot- ra, hanem kizárólag Covid- ra várva; a zemberek otthon bezárva, minden más bajuk kb lesz@rva….

    Egy „jó” hétvégén meghalnak ennyien csak közlekedési balesetben.
    És akkor nem is beszéltünk a kórházakban egyéb okok miatt kezelt/ félrekezelt/ kórházi fertőzésben elhunytakról; egy normál héten.
    És közben simán lehet már többtízezer- százezer fertőzöttünk (ahogy a MOK jósolta 2 hete https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/mok_ket_het_mulva_50-60_ezer_beteg_lehet.702174.html) akik köhögnek, tüsszögnek, teljesen tünetmentesek; kutya bajuk.

    Itt valami nagyon – nagyon nagy átverés van.
    Közben a földek kiszáradva, a (száraz) fagyok elvisznek mindent; az USA hadvezetés pedig bevonult a Cheyenne- hegység gyomrába…

  29. 1, 24:
    Ehhez sztem. nem szükséges tervezett háttér-összeesküvés.
    A lefolyása úgy is magyarázható, hogy próbálták az ország működőképességét megőrizni, amíg lehet. Ez nem igényel semmilyen háttérhatalmat, minden ország, és minden vezető alapvető érdeke.
    Orbán mindig szembe ment az EU-val, beállt az oroszok, kínaiak, törökök mögé.
    Pont ebben egy követ fújna a háttérhatalommal? Vagy az előbb említett országok, sokszor mindenkivel szembe menő vezetői ugyanígy tennének? Nekem nem áll össze…

  30. Magyarországon sikerült elhúzni, ellaposítani a görbét. Örüljetek ennek majmok, mert közben a környéken azért dolgozik a kaszás…
    Van, volt, és lesz is „háttérhatalom”, háttéralkuk, létezik az embereket kihasználó elit kör, egyetértek azzal is, hogy a WWIII. előszobájában vagyunk, de a vírus mindettől függetlenül veszélyes. Ez nem egy játékszer! 911-et sem élte túl, aki nem vette komolyan az első repülő becsapódását, függetlenül attól, hogy ki küldte oda azt a gépet, ill. ki robbantotta le a tornyokat! Tetszikérteni?

    Egyébként meg használjátok ki a helyzetet! Nyugaton pl. a fertőzések gócpontjaiban elkelne pár elszánt, a háttéralkukat átlátó, és ezért egy kis náthától vissza nem riadó dolgos kéz. Biztosan nem lennének hálátlanok…

  31. Mondom én hogy nem kerek valami ezzel a járvánnyal, szerintem ez lehet az ok amit már gyanítottam én is:
    https://qubit.hu/2020/03/31/egy-oxfordi-modell-alapjan-elkepzelheto-hogy-a-lakossag-tobbsege-mar-megfertozodott-es-tunetmentesen-atesett-a-betegsegen

    Kína után nagy csend utánna meg majd Olasz után majdnem egyszerre robban USA, Anglia?
    Persze csak a legnagyobb városok, legfejlettebb régiók.

    Papagájkodok persze, de ha igaz hogy a többség már elkapta, illetve igaz hogy esetleg van rá immunitás akkor az azt jelenti hogy gyorsan kidobja a hullákat, engem meg Tiborbát is aztán eltűnik.

    Ha kína újraindult, márpedig ha jönnek a maszkok akkor túlélték valamennyire, akkor itt is ahogy jön úgy megy.

    A kérdés az hogy milyen gyorsan áll vissza a gazdaság? Milyen gyorsan tűnik el a munkanélküliség?
    Illetve mit csináljon most az akinek nincs munkája? 🙂

  32. 37:
    Javasolom, vegyen részt önkéntesként a vírussal kapcsolatos immunológiai kutatásokban. Hisz már átesett rajta, és csak néhány barom miatt kellett kiütni mindent körülöttük a náthácska lévén…

    33:
    Kiváló meglátás, világos, logikus, közérthető. Mint mindig… 🙂

  33. 38:

    Az milyen teszt, ami elsőre negatív- másodikra meg pozitív- és akkor fertőzöttnek kell tekinteni, a tünetmentes „beteget”. Meg az milyen statisztika, ami így kategorizál?
    Merthogy, Kapás Bogika most posztolta fécsbukra.

    2 eset van:
    – nátha vírusok RNS- ét mutatja ki a full- nonspecifikus teszt
    – fullkamu az egész járvány

    Neked ez hol laposított görbe:
    https://public.flourish.studio/visualisation/1644908/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/1644908

    Hazudnak, hazudnak, hazudnak minden fronton.

    Lukasenkó és Svédisztán kezelte helyén ez a „járványt” úgy tűnik- és ráadásul ők csak józan paraszti ész mentén; anélkül, hogy leesett volna nekik az átverés.

  34. 39:
    „Az milyen teszt, ami elsőre negatív- másodikra meg pozitív?”
    Bizonytalan, rossz minőségű. Ettől még a fertőzött személy fertőz tovább…

    A statisztikákkal kapcsolatban korábban (13.hsz.) már leírtam a véleményem.
    A grafikonon a halálozást és az új eseteket is nézd… és tedd már ide mellé a svéd görbét!

  35. Egy szóval sem mondtam hogy nátha!! Azt is tudom hogyha elkapnám én is mennék a tepsibe!

    Félreértettél!! Pontosan tudom hogy jönnek a hullák, láthatjuk hogy egyre több ország napi 1000 körüli hullaszámokat jelentget.
    Sőt Németországban is jön felfele a halálozási ráta, csak ott a felszereltebb kórházakban tovább húzzák a betegek.
    Sőt egyre több a fiatal halott, derülnek ki hogy aki túléli is tartós lesz a károsodása.

    Nem ezeket kérdőjelezem meg. Hanem azt boncolgatom hogy jó eséllyel nem évekig kering közöttünk hanem lehet az idén kifut, függetlenül attól hogy borzalmasan sok kárt és hullát fog itthagyni.

  36. 37,

    A hajón bizonyítottan /600 fertőzött közül/50%-s volt a tünetmentes hordozók aránya.
    Nem 80-95%, hanem 50%.
    Egy biztos. Olyan szokatlanul terjed és betegít meg, hogy a szakértők sem tudják hova tenni ezt a jelenséget. Keresgélik és egyre vadabb ötletekkel állnak elő.

  37. 41:
    A válaszban csak a felvetésedre reagáltam, nem személyes visszavágónak szántam, hiszen kifejtetted, hogy veszélyeztetett csoportban vagy.
    Sztem. nyárra a pánik el fog ülni, ősszel próbálunk talpra állni, jön egy kis nyugi, és télen újraindul egy szelídebb formában, de még mindig sok halottat maga után hagyva, amire viszont így már senki sem fog odafigyelni. Én ezt vizionálom a korábbi világjárványok működése alapján. A gazdasághoz alaposabban nem értek, de az tuti, hogy amikor kell/lehet rástartolnak a hiénák, persze nem azért, mert előre megtervezték, hanem egyszerűen azért, mert lehetőség adódott rá, és nem fogják kihagyni.

  38. 39: full kamu nem lehet, akkor miért vannak tele mindenhol a kórházak, New Yorkban miért állnak hűtőkamionok amikbe a hullákat pakolják a kórházaknál?

    Az nagyon jelentős, hogy Olaszországban normál évben 1600 haláleset van naponta ami így 2400 ez, ez több mint média jelenség!

    Full kamu nem lehet, annyi lehet hogy valamit nem vettünk számításba,valamit még nagyon nem tudunk a vírusról.
    Mert ha tudnánk ez nem alakult volna így.

  39. 42:
    Ez így igaz, elég érdekes és titokzatos, aláírom én is.
    Tény, nem tudják. És ez nagyon fontos, mert emiatt jön a sok találgatás…
    De emiatt feltételeznem kellene, hogy távirányítják?

  40. 46:
    Mondjuk úgy, hogy imerem, aki meghalt.
    Ne legyen benne részed!

    Egyébként megvan, hogyan került ide ez a vírus…
    https://az-ellenallas-kotelessegunk.webnode.hu/products/idegen-urhajo-a-holdon-/
    Senki nem merte eddig feszegetni a témát, de most már úgyis mindegy. Tessék az igazság. Aztán lehet hápogni, hogy nincs háttérhatalom, meg saját sorsunk kovácsai vagyunk… Annunaki géneket is találtak az egyik vírustörzsben. Rohadt gyíkemberek ránk szabadították!

    A fenti gondolatokkal egy nappal elállítottam az órát, de egy kép, amit híradóba beraknak -bizonyítékként-, mintha nem lenne erre számtalanszor alkalom bármilyen másik témában… 🙂

  41. A koronavirus.gov.hu oldalról a magyar elhunytakról:

    Elhunytak
    Sorszám Nem Kor Alapbetegségek
    1 Nő 76 szív és érrendszeri
    2 Nő 65 rosszindulatú daganat
    3 Férfi 74 szív és érrendszeri
    4 Férfi 79 szív és érrendszeri
    5 Férfi 68 szív és érrendszeri
    6 Nő 41 magas vérnyomás
    7 Férfi 38 krónikus pancreatitis, alkoholos májkárosodás
    8 Férfi 53 szív és érrendszeri
    9 Nő 90 aorta stenosis, ISzB, magas vérnyomás, pitvarfibrilláció
    10 Férfi 75 magas vérnyomás
    11 Férfi 80 nincs adat
    12 Férfi 73 ISZB, encephalopathia, hepatopathia, érszűkület, hypothyreosis
    13 Nő 86 TBC,LC,PE,HT,DM,diab. polyneuropathia,MVT,
    14 Férfi 92 Allergiás asthma, stroke, pacemaker
    15 Férfi 94 COPD
    16 Nő 59 Vesetranszplantált, cukorbeteg, COPD, ISZB, magas vérnyomás

    A magyar elhunytaknak csak 75%-a 65 éves, vagy afeletti (miközben a teljes népességből csak 20% az arányuk). Lehet, hogy a fiatalabbak is elkapják, esetenként bele is halhatnak, de a jelen (elég kevés) magyar adatok alapján az időseknek erre 12x akkora az esélye…

  42. Ja a hajós eset is érdekes, ott nem is volt magas a halálozás. De gazdag egészséges gondtalan nyugdíjas utasok és bika személyzet ezt magyarázhatja, nomeg a seggüket is kinyalták és nem egy folyosón felejtették őket döglődni.

    De ha hozzávesszük a tesztek pontatlanságát, azt hogy rengeteg fake negatív születik a valóságban pozitív embereknél is, akkor az 50%-os tünetmentességes arány lehetett magasabb is. Mert akinél nincs tünet azt nem tesztelték agybafőbe és be is nézhette a teszt vagy csak ablakperióduson belül volt stb.

    A hajóról hol lehet pontos és hivatalos adatokat nézegetni, vagy orvosi tanulmányt?

    Ezt olvassátok, sem puszi, sem kézfogás, óvintézkedések és mégis:
    https://444.hu/2020/03/30/egyetlen-korusproba-eleg-volt-hogy-a-tagok-ketharmada-megfertozodjek-ketten-mar-meghaltak

    Szóval elég érdekes jelenségeket produkál az tény. Az Iráni, Indiai stb benyalja, a modern ember meg belégkondizza szóval tarol ez mindenhol.

    De a kínaiak is rögtön lelőtték a légfűtést a toronyházakban illetve permetezték az utcákat is. Most vagy nagyon nem tudták mivel állnak szemben és vaktában tették vagy nagyon is tudták…

  43. Én állandóan felhívom a figyelmet Occam beretvájára. Nem kell annyit fantáziálni. Volt már ilyen, nem is egy. Hát most is van.

  44. A worldometers – en szokta valaki nézni a kritikus állapotú oszlopot?
    Most néztem:
    USA 3893 fő
    Olaszország 4023 fő
    Spanyolország 5607 fő
    Kína 528 fő
    Németország 1979 fő (valamit nagyon jól csinálnak, 68.180 a fertőzött)
    Irán 3703 fő
    Franciaorszá 5056 fő (44.50 fertőzöttből elég szarul állnak)

    Azért majd szépen megdobja a halálozási arányt vagy reméljük a gyógyultak számát!

    Magyarország ( hetek óta) 6 fő. Közben egy ismerős tegnap volt korábbi tüdőembólia miatt kontrollon a Korányiban, ahol nővérke elkotyogta náluk 19 fő van lélegeztetve a COVID osztályon.

  45. 48:

    Jók ezek a rövidítések:

    LC: laparoscopos cholecystectomia (az mióta kísérőbetegség…)
    PE: pulmonalis embolia (tüdőembolia)
    HT: hypertonia (magasvérnyomás)
    MVT: mélyvénás thrombosis

    totálisan keveredik a latin/ magyar. Amolyan magyarossch.

    51:

    COVID- osztály; nem feltétlenül COVID teszt mindegyik, ahogy Kapás Bogika esete is mutatja.

  46. Tudjátok? -Mert ez egy smart vírus.
    Arra hat amiből úgy érzik (ők), hogy sok van.
    Kicsit átlátszó, de sebaj.
    A kézenfekvőt úgy sem hiszi senki!

  47. Most tök komolyan kérdezem – mert láthatóan megakadt a lemezjátszó – senki nem tud németül és így nem látta még a kritikus szakértői megnyilvánulásokat és senki nem vette még a fáradtságot, hogy pár specifikus statisztikát átnézzen?! (Mivel nyitott fórum, én ide be nem írom most, az biztos.)

  48. @54 Jövőnk: „…kritikus szakértői megnyilvánulásokat…”
    Legalább valami támpontot adj, tudok németül.

  49. Ez a magyar lista nagyon azzal a szándékkal jött létre, hogy megnyugtassa az olvasót, hogy akik meghaltak azok amúgy is fél lábbal a sírban voltak. A budapesti angol nagykövet helyettese is a halottak között van, 37 éves volt, és egészséges, volt erről hír, egyik kollégám ismerte is, jó kedélyű, vicces fickó volt egy kis túlsúllyal. Ebben a listában amit közzétettek 38 éves lett és súlyos májbeteg (nincsenek nevek, de nincs más férfi áldozat hasonló korral).

  50. 56: valóban érdekes,hogyan lett 1983 jan 1-es születéssel (wiki) 38 éves, de ha tényleg alkoholista volt, azt nyilván nem írják be a róla szóló gyászjelentésbe…

  51. Nem látom be, mér kell valakinek meghalni „magas vérnyomás” miatt, amikor az gyógyszerrel karban tartható.

  52. Nem tudom melyik poszthoz írtam statisztikát a szűk környezetemből, akkor még teszt nélkül. Nos, új fejlemény: kettőnket tesztelték, mindkettő pozitív. És ki nem találnátok, teljesen tünetmentesek mindketten. Úgyhogy ahogy írtam, nem, nem lesznek hullahegyek, legalábbis nem a vírus miatt, és a lakosságra vetített minimum 50%-os észrevétlen fertőzött.volt-már.meggyógyult arány egyáltalán nem elrugaszkodott. Ha engem kérdeztek, a járványnak Európában nem vége lesz, hanem vége VAN. Sajnos aki annyira érzékeny rá, azt nálunk el fogja vinni így is-úgy is, lásd a mi példánk, de ez talán ha ezres nagyságrend, semmiképpen nem több tíz, vagy százezres.
    Már csak az a kérdés meddig akarnak bohóckodni a lakosság totális pénzügyi kivéreztetésével.

  53. @54 Jövőnk: Ilyesmire gondoltál?

    https://taz.de/Strategiepapier-des-Innenministeriums/!5675014/

    Matekoznak a belügyes politikusok (Seehofer&Co.) és a legrózsaszínűbb szemüvegen át is látnak uszkve 1mill. fertőzöttet 12 ezer halálos áldozattal megspékelve, de van egy 1,2 milliós halálozási forgatókönyv is a tarsolyukban. Németországról beszélek.

  54. 60 vasgyuszi
    Tényleg megdöbbentő amit írnak, tekintve, hogy Európán belül eddig Németország tűnik a legsikeresebbnek a helyzet kezelésében, a maga szervezettségével és gazdasági erejével.
    Ha ők ilyesmit jósolnak maguknak, akkor mit várhatunk mi?
    És látszik az alapvető különbség a módszerekben.
    Míg nálunk csak azt tesztelik, aki a betegség tüneteit produkálja, a németek a tesztelések további intenzív növelését akarják, beleértve az egyes lakosok egyéni gyanújától a fertőzöttekkel kapcsolatba kerültekig.
    És bizony ők is óva intik a fiatalabbakat, hogy ne ringassák magukat illúziókba, hogy őket nem érintheti súlyosan a betegség.
    Tényleg érdekes lenne, hogy Jövőnk ennél is informatívabb forrásokra célzott-e?
    Mert akkor tényleg jó lenne valahogy hozzájutni ezekhez…

  55. 63 Jövőnk
    Na, puff neki!
    Kíváncsian vártam, mit hozol elő, olyasmit, ami durvábbnak értékeli a helyzetet, vagy éppen ellenkezőleg, erre is fel voltam készülve, hogy épp a várakozásokkal szemben álló anyagot hozol… 🙂
    Ez itt most éppen szembemegy az itt is uralkodó széljárással, a professzor határozott meggyőződése, hogy ez is csak egy a szokásos vírusok közül, és meg sem közelíti a SARS veszélyességét, és indokolatlan a pánik…

  56. Mi okozhatja a halálozási statisztikai adatokból jól látható anomáliát?
    Jelesül, hogyan lehetséges az, hogy meghal pluszban napi szinten 500-800 ember egy országban COVID-19-ben és mégis kevesebb a halott, mint az előző évek hasonló időszakában?

    Amire jutottam.
    Több okot is látok. Többször említésre került már, igaz más indokkal, az autóbaleset.
    Az egyik okot ebben látom. Drasztikusan visszaesett az országon belüli és nemzetközi járműforgalom. Úgy gondolom, ezzel együtt a közutakon meghaltak száma is jócskán lecsökkenhetett.

    Egy másik ok a rendkívül lelassult életvitelünk.
    Úgy tekinthetünk a karantén rendelkezésekre, mint a dokik által felírt szigorú ágynyugalomra. Igaz, hogy kényszerből, de lelassultunk. Ez átmenetileg sok életet menthet meg, sok idős ember életét is. /pl. Már napok óta vacakul érezte magát a melós, a nagypapa, de nem annyira, hogy elmenjen betegállományba, hogy ne menjen át az unokára vigyázni. Olaszországi viszonylatban tízezrekről beszélhetünk, akik most kényszerből otthon vannak és életben maradnak a kényszerpihenő miatt./

    Harmadik oknak a jóval kevesebb ember-ember, ember-tárgy közti kontaktust tartanám.
    Mert egyéb fertőzések terjedését is gátolja a karantén. Így azokba is kevesebben halnak meg.

    Negyedik oknak az étrend változását látom.
    Szinte biztos, hogy kevesebb fagyit, chipset, colát és hasonló veszélyes ételt esznek az emberek. Ez is módosíthatja a halálozási statisztikát.

    Ötödik oknak a drogfogyasztás csökkenését tartom.
    Cigi, alkohol is jóval kevesebb fogy. Ez is életben tarthat olyanokat, akiknek már nem sok kellett volna a halálhoz. Ők még kaptak egy kis haladékot a karanténnal.

    Hatodik oknak a kevesebb gyilkosságot tartanám.
    /Míg egymás agyára nem mennek a bezártságtól./ De egyenlőre ez is csökkenti a halálozási statisztikát.

    Hetedik ok a kevesebb étel. Nem laknak jól az emberek napjában háromszor a korlátozott élelembeszerzés miatt. Ez is csökkentheti a túlzabálók billenőponton lévők halálozását.

    Nyolcadik ok. Jóval több tisztálkodás, jóval több fertőtlenítés, otthon, munkahelyeken, üzletekben, kórházakban.

    Nem sorolom tovább. De, ha egy statisztikai adatot kiragadok a környezetéből, akkor süket bolhákat kapok.
    Egyik ok kevesebb, másik több időleges életben maradást jelent, de összességében ilyen okoknak tulajdonítanám a statisztikai halálozási anomáliát.

  57. 66 Károly
    Azt az anomáliát viszont akkor sem értem, hogy mitől csordul most túl az egészségügyi ellátórendszer, hogy nem tudják kezelni a szükséges eseteket, ha eddig ez nem jelent meg sehol?
    Eddig eltitkolták ezt?

  58. 66 Károly
    Kevesebb az orvosi beavatkozás is ! Kevesebb a kórházi fertőzés, a félrekezelés és a műhiba is.

  59. 64:
    Dunát lehet rekeszteni ezekből a balfékekből. Holt nyugodtan, a foteléből dumál…
    Oda kellene baszni az olasz meló közepébe, aztán 1 hét múlva újra interjú!
    Persze tudom, az csak a gonosz háttérhatalom félrevezetése, kamu felvételekkel… Jajaja.

    67:
    Még nem csordult túl! Erre készülnek…
    Az összes intézkedés óvatosság, a szükségességük akkor lesz érezhető, ha túlcsordulunk.
    Minél később, minél kisebb arányban, annál jobb.
    „Jobb félni, mint megijedni!”

  60. Két kérdés jutott eszembe:
    1. Mi van, ha nem is a koronavírus a valódi oka a járványnak? Hanem valami más?? A novel koronavírust megtalálták, kimutatták sok betegben (persze, hiszen nagyon gyorsan terjed, a népesség nagy része átfertőződhetett már vele leginkább tünetmentesen), nyugtázták a diagnózist és nem kerestek tovább, egy esetleges MÁSIK (új?) kórokozót is?
    2. Hol vannak azok a vizsgálatok, felmérések, amelyek a kockázati tényezőket vizsgálják? Az életkor és a fennálló krónikus alapbetegség és anyagcserezavar nagyon soványka eredmény eddig. Mi lehet a helyzet az életmóddal, táplálkozással, korábban szedett gyógyszerekkel, bizonyos vegyszerekkel, amelyekkel a beteg/a víruson egészségesen áteső találkozott/nem találkozott? Mi a helyzet egy esetleg egyidejűleg fennálló másik (önmagában) banális fertőzéssel? Már több hónapja gyűlhetnek az európai tapasztalatok…

  61. 69 Horváth Csongor
    A túlcsordulást természetesen nem ide értettem, hanem mondjuk az olaszokra, spanyolokra, franciákra. Ott ez már bekövetkezett…
    Nálunk még csak fog…

  62. Jövőnk
    Nagyon titokzatos vagy… Félsz kiteríteni a kártyáidat?
    Pedig kíváncsiak lennénk rá… 🙂

  63. 73. Do your math.

    Statisztika, bárki utánanézhet. De segítek: influenza 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020 USA, teljes esetszám, kórházi esetszám, halálozási esetszám, influenza 2017-2018 németeknél, halálozási esetszám, laboros esetszám a halálozásnál, vírusos tüdőgyulladás vs. összes tüdőgyulladás, teljes elhalálozás per év, de ebben segítek 200 millió, 400 millió, 4 millió, ami napi 11.000, nátha – róla nem nagyon van statisztika – vírusainak összetétele, R0 értéke – amúgy 6 -, nátha szövődmények, éves esetszám ugyanannál a személynél – amúgy gyerekeknél 4-9 per év -, kanadai tüdőgyulladás miatti halálozási adatok és a többi és a többi.
    Ja, ha végeztünk a statisztikával, akkor számoljunk átlagot 170 napra, és nézzük meg milyen lenne, ha azt 0-24 és 7/24-ben nyomná a média.

    A végén majd kicsit elbambulsz… 😀 és tornászol tovább. 😉

  64. 58. Tibor bá’
    „Nem látom be, mér kell valakinek meghalni “magas vérnyomás” miatt”
    Azért mert a “magas vérnyomás” már valaminek a következménye, nem önmagában egy betegség. Aminek a következménye, az miatt hal(hat)nak meg koronavirusos betegek.
    Például: egészségtelen életmód (egészségtelen/túlzott táplálkozás, mozgásszegény életmód), elhízás/jelentős túlsúly, (pre)diabétesz, 2. tip. cukorbetegség, inzulinrezisztencia, diabezitás (diabesity=diabetes+obesity), metabolikus szindróma, stb. Még lehetne sorolni azokat az okokat, ami a magas vérnyomást előidézheti, tehát nem a magas vérnyomás miatt halnak meg koronavírusban, hanem az azt kiváltó okok/betegségek miatt.

  65. 75 – Elek:
    Bevallottan a magas vérnyomásos esetek 90 százalékában az orvosoknak lövése sincs, mi okozza. A legvalószínűbb az erek elöregedése. Ma már a magas vérnyomást tudják kezelni (40 éve nem tudták) elsőnek a béta blokkolókkal, de ma már van ACE-gátló, kalcium csatorna blokkoló, stb. Bárki beállíthatja a vérnyomását, tehát nincs hipertoniája. Akkor miért hal meg?

  66. 76. Tibor bá’
    „Akkor miért hal meg?”

    75.-ben leírtam. Elhízás, túlsúly, mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás, 2. tip. cukorbetegség, gyulladásos betegségek, rákos megbetegedések, inzulinrezisztencia, metabolikus szindróma, stb.
    Hatalmas tévedés az, hogy a betegséget – jelen esetben a magas vérnyomást – kell kezelni pl. béta blokkolókkal vagy ACE-gátlókkal, vagy más betegséget más gyógyszerekkel! Ez a mai orvostudomány, a mai orvoslás legnagyobb hibája, zsákutcája! A kiváltó okokat kell kezelni, ill. megelőzni (ez utóbbi a jobb megoldás – prevenció).

    „Meg kell tanulnunk, hogy a beteget kezeljük, ne a betegséget; a rendszerhez nyúljunk hozzá, ne a tüneteket vegyük célpontba. A funkcionális medicina személyre szabott orvoslás, és ez a gyógyászat jövőjének az útja.” (Mark Hyman M.D.)

    Több oldalt is találhatsz erről, pl.:
    http://www.gyogyszermentesoregkor.hu/mi-a-funkcionalis-orvoslas
    #funkcionalisorvoslas.blog.hu/2017/02/25/rolam_1261
    #funkcionalisorvoslas.hu/

  67. 77 – Elek:
    A magas vérnyomás nem jár elhízással, inzulin rezisztenciával, rákkal.

  68. 76:
    Az anyagcserefolyamatok totális felborulása miatt.
    A szervezet gyógyszerekkel is alig tudja a természetes egyensúlyát megtartani…
    Erre jön a vírus támadása, ami eleve borít a belső működésünkön, szinte mindenen. Aztán ott van a már kimutatott, védekezésképpen előálló túlzott immunreakció, amelynek sem a mértékét, sem a miértjét előre nem tudhatjuk, tehát megelőző gyógyszerezésről szó sem lehet. Bármilyen rejett ok miatt ez a „belső háztartás” felborul, a beteg azonnal kritikus állapotba kerül (nem csak a levegőt veszi nehezen!). Nyilvánvaló, hogy ez könnyebben, így gyakrabban bekövetkezik idős, beteg embereknél. De ahogy hirtelen szívhalál miatt egy fiatal sportoló is összeeshet, ugyanígy viheti a vírus is, pedig fogalma sem volt arról, hogy bizonyos folyamatok a testében nem tökéletesen működnek.
    Aztán orvos legyen a talpán, aki egy autoimmun folyamatokkal megspékelt vérkép káoszt átlát, vagy ott bármely beavatkozáásal rendet tesz!
    „A természet gyógyít, az orvos kezel.” De ha a természet a fenti okok miatt megbolondult, akkor nincs hatékony kezelés…

  69. 78. Tibor bá’
    Az ok-okozat összefüggés épp az ellenkezője annak, amit te írsz, gondolsz, állítasz. Pont fordítva van az egész. Ha a fentiek (75., 77. hsz.) alapján nem érted meg ezt, akkor hagyjuk, ennél érthetőbben nem tudom (nem lehet) elmagyarázni.
    Ha van időd, akkor olvassál utána:

    „Functional Medicine is a systems biology–based approach that focuses on identifying and addressing the root cause of disease. Each symptom or differential diagnosis may be one of many contributing to an individual’s illness.”
    https://www.ifm.org/functional-medicine/what-is-functional-medicine/

    „FUNCTIONAL MEDICINE is the future of conventional medicine–available now. It seeks to identify and address the root causes of disease, and views the body as one integrated system, not a collection of independent organs divided up by medical specialties. It treats the whole system, not just the symptoms.
    Functional medicine addresses the underlying causes of disease, using a systems-oriented approach and engaging both patient and practitioner in a therapeutic partnership. It is an evolution in the practice of medicine that better addresses the healthcare needs of the 21st century. By shifting the traditional disease-centered focus of medical practice to a more patient-centered approach, functional medicine addresses the whole person, not just an isolated set of symptoms. Functional medicine practitioners spend time with their patients, listening to their histories and looking at the interactions among genetic, environmental, and lifestyle factors that can influence long-term health and complex, chronic disease. In this way, functional medicine supports the unique expression of health and vitality for each individual.”
    #drhyman.com/about-functional-medicine/

    „Traditionally a medical doctor uses drugs or hormones as therapeutic tools to deal with dysfunction or disease. For various conditions including low thyroid, diabetes, high blood pressure, elevated cholesterol and so on, the standard model of care is generally all the same. Your general practitioner could decide to treat you, or could elect to refer you to a specialist. A GP and specialist have access to the same basic tool: medication. The training in the standard model of care is to diagnose a disease and match that disease with a corresponding drug. The standard model of care works well for acute diseases, trauma, infection, and emergencies. Sadly, it fails miserably in the care of the chronic diseases that affect over 125 million Americans.” <-EZ NAGYON LÉNYEGES!
    #www.mindbodygreen.com/0-6014/The-5-Principles-of-Functional-Medicine.html

    „Functional Medicine addresses the underlying causes of disease, using a systems-oriented approach and engaging both patient and practitioner in a therapeutic partnership. It is an evolution in the practice of medicine that better addresses the healthcare needs of the 21st century.”
    #www.drkarafitzgerald.com/about/functional-medicine/

    És van még jópár oldal, amelyik ezzel foglalkozik, ezt mutatja be, írja le.

  70. 75. Elek

    Kihagytad a lényeget:
    a legtöbbször, amikor azt mondják hogy ez és ez a csoport veszélyeztetett, és ezek a csoportok a betegségek szerint vannak kategorizálva, ha alaposan megvizsgálod az állítást, akkor kiderül, hogy igazából nem maga a betegség növeli a kockázatot, hanem azok a gyógyszerek amivel az adott betegségeket kezelni próbálják 🙁

  71. 52. Húsevő
    „Jók ezek a rövidítések:

    LC: laparoscopos cholecystectomia
    λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή -(görög)

    PE: pulmonalis embolia (tüdőembolia)
    πνευμονική εμβολή -(görög)

    HT: hypertonia (magasvérnyomás)
    υπέρταση -(görög)

    MVT: mélyvénás thrombosis
    θρόμβωση -(görög)

    A többi is … -(görög)

    pancreatitis :παγκρεατίτιδα:
    aorta stenosis :αορτική στένωση:
    encephalopathia :εγκεφαλοπάθεια:
    hepatopathia :ηπατοπάθεια:
    hypothyreosis :υποθυρεοειδισμός
    polyneuropathia :πολυνευροπάθεια
    asthma :άσθμα

    totálisan keveredik a latin/ magyar. Amolyan magyarossch.”

    Tisztelt Húsevő.

    Mitől latin?
    Mennyire „latin” ezek a diagnózisok (διάγνωσης) ?
    A szavak eredetétől vagy pedig a felhasznált abc-től?

  72. 66. Károly
    „Mi okozhatja a halálozási statisztikai adatokból jól látható anomáliát?
    1. 2. ….7. 8. ”

    Tisztelt Károly az 5G nálatok még nem indult be ha jól tudom.
    Rövidesen, amint a Videoton rááll szerinted ugyanúgy marad minden?

  73. 76. Tibor bá’
    „Bevallottan a magas vérnyomásos esetek 90 százalékában az orvosoknak lövése sincs, mi okozza. ”

    Hippokratész szerint:
    „Az élet rövid, az orvostudomány hosszútávú, a lehetőség röpke, a tapasztalat megtévesztő, a megfelelő döntés nehéz,”

    77. Elek
    „“Meg kell tanulnunk, hogy a beteget kezeljük, ne a betegséget; a rendszerhez nyúljunk hozzá, ne a tüneteket vegyük célpontba. A funkcionális medicina személyre szabott orvoslás, és ez a gyógyászat jövőjének az útja.” (Mark Hyman M.D.)

    Elek +1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük