(3123) Miről beszélgessünk?-3

Tibor bá’ online

 

Új-zélandi számítások szerint három naponként duplázódik a fertőzöttek száma. Ugyanakkor Amerikai számítások 6,1 napot adnak meg a duplázódáshoz. Nagyon nem mindegy. A példa kedvéért vegyük a kettő közötti 5 napot. Ebben az esetben idehaza az alábbiak szerint (a fénykép alatt) fog alakulni a helyzet.

 

Fertőzöttek száma:
Március 5-én  4
Március 10-én  8
15-én 16
20-án 32
25-én 64
30-án 128
04.4-én 250
9-én 500
14-én 1000.
Tovább folytatva a számítás vegyük példának a nálunk valamivel jobb egészségüggyel rendelkező Olaszországot, ahol 03.06-án 3858 megbetegedés mellett 148 halálozás volt, ami 3,8%. Ebből következik, hogy április 4-én, Magyarországon 38 elhalásra lehet számítani. Most folytassuk a terjedést tovább!
04.14-én 38 halál
19-én 76
24-én 150
29-én 300
05. 4-én 600
19-én 1200.
Tehát május közepén Magyarországon várhatóan 1200 halott lesz. Csakhogy, szintén olasz példa alapján körülbelül kétszer annyi beteg van intenzív gondozás alatt, mint elhunyt. Esetünkben ez azt jelentené, hogy április végén 2400 intenzív ágyra lenne szükség lélegeztető géppel együtt. Miközben a hírek szerint pillanatnyilag 50 ilyen szabad ágy van. Lélegeztetőből még ennyi se. Viszont intenzív gondozás nélkül nem lehet tartani a jelzett elhalálozási rátát.

A kérdés a következő, ha nem egész két hónap alatt bekövetkezik az, amivel az újzélandiak és az amerikaiak számolnak, mit fog tenni a magyar lakosság? Csendben bemegy a munkahelyére és várni fogja a halált, vagy abba fog reménykedni, hogy a tavasz meghozza a vírus leállását? Vagy a teljes megszűnését, ahogy ezt a spanyolnátha vírusa tette 2 év után?

Javaslom printeljétek ki az adatokat és az idő múlásával nézzük, mennyire válik be ez a „jóslat”. Április végén fog fekete-fehéren kiderülni, milyen az egészségügyünk. Egész egyszerűen abból, hogy nálunk mennyi lesz a halálozási ráta.

És akkor Amerika!

ALERT: Pandemic projection model shows 2.16 million deaths in USA by July 4th if nothing done to halt nearly all domestic travel (air, rail and roads)

Fordítás: Felhívás – A járványt modellezés 2,16 millió elhunytat vetít előre július 4.-re (nemzheti ünnep) abban az esetben, ha a belföldi utazás (légi, vasúti és közúti) korlátozás ügyében semmi se történik.

Megjegyzem, hogy a becslések igen konzervatív módon történtek, például Ro=1,8 értékkel számoltak. Az esetek megduplázódásához pedig 7 napot vettek. (Natural News)

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

106 gondolat erről: „(3123) Miről beszélgessünk?-3

  1. Tibor bá’, szintén ébren ily korán…
    Vajon az illetékeseink felébredtek-e? Tájékozódnak-e azoktól a szomszédainktól, akiknél hamarabb elkezdődött? Van-e több információjuk arról, amivel szembenállunk? Kerítettek-e már valódi hozzáértő szakembereket? Készülnek-e felkészülési, intézkedési tervek, amelyekhez szükség esetén fordulni lehet?

  2. Intézkedési tervek, forgatókönyvek… Az egészségügyi ellátások megszervezésén túl, a közellátások, közrend, közbiztonság, határvédelem fenntartására is? A lakosság folyamatos, szükséges és hiteles tájékoztatására is?

  3. Az esetleg időleges kényszerű tétlensége ítélt emberek, felnőttek és gyerekek fölös energiáit hogyan lehetne becsatornázni, hogy ne vesszen kárba az az idő, amíg túl leszünk ezen az egészen? Úgy elfoglalni, valamennyire kikapcsolni az embereket, hogy ne golyózzunk be közben, és ne csak a tanulságokkal legyünk gazdagabbak utána? Társasjátékok? Online/tv/rádiós műsorok? -tanfolyamok? Hobbik? Tanulás? Művelődés? Nagyon naiv vagyok? 🙂

  4. Április elejéig legalább 16 millió ember kerül vesztegzár alá Lombardia régiójában és 14 megyében, jelentette be az olasz miniszterelnök vasárnap reggel.

    Index:
    https://index.hu/kulfold/2020/03/08/koronavirus_olaszorszag_karanten_zarlat/

    Bezárnak a tornatermek, uszodák, múzeumok és síközpontok is.
    Az éttermek és kávézók reggel hat és este 6 között lehetnek nyitva, de a vendégeknek legalább egy méterre kell ülniük egymástól.
    Az embereknek azt tanácsolták, hogy maradjanak otthon.
    Az esküvőket és a temetkezéseket szintén felfüggesztik a kötelező karantén alatt.
    A sportversenyek zárt kapuk mögött tartják meg, de az olasz labdarúgó szövetség elnöke az összes mérkőzés elhalasztását javasolta.

    Azok, akik megszegik a szabályokat, három hónapos börtönt is kaphatnak.

  5. „A koronavírusok okozzák a felső légúti infekciók egyharmadát, a legtöbb esetben a „közönséges nátha” tüneteit okozva. A betegség jelen adatok alapján több mint 80 %-ban enyhe lefolyású, a halálozási arány mintegy 3%.”

  6. Itt az a lényeg, hogy egy tőlünk nem távol lévő országban a mi összlakosságunk másfélszerese van vesztegzár alatt. Ez hatalmas gazdasági teher is. Illetve nálunk annyira szar az egészségügy felszereltsége, hogy ha megindult a járvány úgy ténylegesen, azért fognak betegek meghalni mert egész egyszerűen nem fogják tudni őket gyógykezelni.

    Az hogy mi fog történni? Nem lesz újabb választás, még az a feltétel nélküli szavazó is kiábrándul a politikai vezetésből, aki idáig a kemény maghoz tartozott. Mert rádöbben hogy ténylegesen átverték a képviselői egyéni haszonszerzés okán. Jön az anarchia.

  7. 8:
    Ó, de rendkívül szűk látókörű gondolat!
    Rajtunk kéred számon a hisztériát?
    Az itt kommentelők nem tesznek mást, mint beszélgetnek a rendelkezésre álló információk alapján. Ettől függetlenül mindenki tesz, vagy épp nem tesz valamit saját elhatározása szerint, az itt folyó diskurzus szempontjából ez nem is releváns.

    Ha a hisztériakeltést kifogásolod, beszélj mondjuk ezügyben az olasz miniszterelnökkel! Ő biztosan tudna neked pár gondolatot mondani, miért hisztiznek ennyire… Én speciel ezt szeretném megérteni, mert az igen szűkös indok lenne, hogy az olaszok így szeretnének kibaszni magukkal, csak, hogy nekünk egy kis vérnyomás-emelkedést okozzanak. A kávéjuk finomabb, miért nem azzal próbálkoznak? Szóval, ha ez hiszti, akkor ugorj át nyugodt szívvel a családoddal síelni egyet a szép Itáliába, még tartanak az akciók, felesleges értünk aggódni.

    6:
    Nem sikerül felfognod az egyszerű tényt, hogy nincs ellenszer.
    Így a 0,1% halálozás is sok, mert ismeretlen, mert senki sem lehet biztos benne, hogy nem ő lesz a minimális keret áldozata!
    Nem a csekély kockázatot nézzük, hanem azt, hogy elkerülhető. Különben mi a francnak vettél légzsákos autót! Valószínűleg nem lesz rá szükséged… De, ha mégis?
    Kíváncsian várom okfejtésedet, vegyük górcső alá ezt az egyszerű példát, szerinted kell a légzsák az autókba (miért)?

    ——————————-
    Kiveszett ebből a hitvány társadalomból a felelősség és az együttérzés. Azt hiszem emiatt jönnek az ilyen gondolatok és cselekedetek elő egyre nagyobb arányban. Én nem tartozom a kockázatot viselők közé, nekem jó, a többi le van szarva… Társadalmi felelősségvállalás nélkül nem léteznek emberi értékek, nincs civilizált élet!

  8. Nekem az a jogos kérdésem támad, hogy ha gyerekek fertőződnek meg (ami könnyen lehet), őket vajon hova, és milyen módon (szülőtől külön?) teszik karanténba? Van nekem kisdedem, vannak ovisaim, autistám is van… Normál körülmények között sem vállalnak gyerekfelügyeletet míg a kórházban anya wc-re megy a beteg gyerek mellől, nemhogy ilyen állapotban lévő gyereknél?!

  9. 13:
    Szülőtől biztosan nem különítenek el (mármint elvágva) gyermeket (vállalnod kell a kockázatot, de kizártnak tartom, hogy elszakítanának tőle)!
    Egyszerűbb kérdésekre sincs tisztázott protokoll, nagy fejetlenség várható (van is), sztem. úgy készülj, hogy magadnak kell mindent megoldani valahogy.

    11:
    Szuper! Tragikomédia.

    Remélem Curix és Vadegér majd elsőként jelentkeznek önkéntes segítőnek, hogy a náthás emberek gyógyulásában segítsenek, hiszen ennyit igazán megtehetnek eme felesleges hisztéria közepette!

  10. 13 – Brunhild:
    Na látod itt kezdődnek a tragédiák. Ha Éva és én a Szt. Lászlóba kerülünk, ki eteti meg a kutyáinkat, a tyúkjainkat. A szomszéd át fog jönni egy fertőzött házba?

    8 – Curix:
    Én nem unom, inkább tartok tőle. Németországban 850 beteg van és ez hetente duplázódik. Olaszországban 16 millió embert helyeztek vesztegzár alá. Azért ezt nemigen nevezhető hisztériának. Ez a súlyos valóság, amit kénytelenek vagyunk hideg fejjel szemlélni.

  11. 13 jogos kérdés, mivel pár éve megjártuk a SzL kórház infektológiai osztályát a kisebbik gyerekkel, van némi kételyem. Anno anya bent maradhatott a gyerekkel, de jelezték, ha más gyerek is érkezne az elkülönített kórterembe, akkor sipirc. Én látogathattam, de külső szabadtéri folyósóról bemenve az előszobába, s onnan a kórterembe, ami zsilihelységes volt. Aztán elzavartak a picsáb. Jelzem a gyerek nem volt másra fertőző és engem azért zavartak el, mert infektológiai osztály és összeszedhetek mást; ez mondjuk a szeparált helységben érdekes.
    Van más tapasztalatom, de azt most nem osztom meg, mert a hatósági retorzióra nem vagyok kíváncsi, fogalmazzunk úgy, hogy az ott dolgozók „békeidőben” is vásárra viszik a bőrüket, mert nem kapnak védőoltásokat. Ezen anno annyira kiakadtam, hogy gondolkodtam egy komolyabb összegű adományon, csak aztán tájékoztattak, hogy nem menne célirányosan erre… így végül leszartam dühömben az egészet.

  12. Nekem az a kérdésem, hogy ha látjuk, hogy a környező országokban is így kezdődött, ahogy most itthon látjuk, akkor miért nem kezdjük el* most az ország leállítását néhány hétre? Az iskolai, óvodai tavaszi szünetet előrehozva, meghosszabbítva? Muszáj megvárni, hogy sok fertőzött és sok beteg legyen?
    * Akarom mondani, a felelős illetékesek.

  13. Ahogy arról pénteken beszámoltunk, a koronavírusos iráni, negyedéves SOTE-s gyógyszerészhallgató csoporttársait nem tesztelték le a Szent László kórházban, ahol önként jelentkeztek, miután mindannyian közvetlen kapcsolatban álltak azzal a diákkal, akiről kiderült, hogy koronavírus-fertőzött.
    Az Indexnek név nélkül nyilatkozó külföldi gyógyszerészhallgató azt mondta, hogy szombatra virradóan mentősök kopogtattak az otthonában, aláírattak vele egy magyar nyelven írt papírt, és azt mondták, hogy pakoljon, mert beviszik a kórházba. Az egyetemista szerint nem magyarázták el neki, hogy pontosan mi történik, a mentőktől sem kaptak információt, mert nem tudtak jól angolul, és senki nem értesítette előre a hajnali bevonulásról. Elmondása szerint reggel fél nyolcig nem is végezték el rajta a tesztet. Az egyetemista szerint a csoporttársaival 3 és 6 ágyas szobákba kerültek, hiába kérték, hogy amíg van rá lehetőség egymástól is különítsék el őket, a kórházban azt a választ kapták, hogy erre nincs elég hely, ezért most 2-5 embert helyeznek el egy kórteremben.
    https://index.hu/kulfold/2020/03/08/eloszor_elhajtottak_majd_megis_karantenba_kerultek_a_sote-s_diak_csoporttarsai/

    Donald Trump és Mike Pence is részt vett azon a konzervatív politikai konferencián, aminek egyik résztvevőjéről azóta kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. A Fehér ház közleménye szerint sem Trump sem Pence nem került kapcsolatba a fertőzöttel a CPAC (Conservative Political Action Conference) konferencián, Trump pedig azt mondta, hogy „Egyáltalán nem aggódom. Jó munkát végeztünk.” Az elnöknek nem áll szándékában lemondani a közelgő kampányeseményeket sem.
    https://index.hu/kulfold/2020/03/08/donald_trump_koronavirus_konzervativ_konferencia_fertozes/

  14. 17:
    Péntek óta ugyanezt mondom, s bízom benne továbbra is, hogy néhány értelmes alak lesz majd, aki elintézi, hogy a jövő héten elébe induljunk így.
    Ha nem, a válasz egyszerűen az, hogy idióták…

    18:
    „Nagy az Isten állatkertje”, de most nem jönne rosszul egy Darwin alapú szelekció. Lesz ilyen szerencsénk?

  15. Curix. 16 millió ember vesztegzár alatt van Olaszországban. Ez talán nem hisztéria. Nem tizenhat, százhatvan, ezerhatszáz, tizenhatezer, hanem tizenhat millió. Gondolom a számokkal talán tisztában vagy.

  16. 17: Ilyenkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy a hazai gazdaság nyitott -e, kinek a kezében van a nem multi szektor nagy része, kié a hazai turizmus kb. 80% -a, stb.! Ha nem tudod a válaszokat: Nyitott gazdaság vagyunk, így igen kitettek. Mindent, vagyis a hazai gyártású termékekhez a nyersanyagok-, és alapanyagok túlnyomó többségét importáljuk, a nem multi része a gazdaságnak KKV amik tőkeszegények, kvázi egyből csődbe mennének, a többinek a zöme meg az ország gázszerelőjének tulajdonában van, papíron. A hazai turizmus kb. 80% -a meg hol névleg, hol egyéb áttételes módokon Ráhelé, talán tudod melyikre gondolok.

    Nagyjából ezért nem lépünk, meg azért, mert renitensek vagyunk, kiültettek a kispadra bennünket, így most nem ugrál a kormányzat, követi az EU -s irányelveket, amelyek finoman fogalmazva is elégtelenek jelenleg, lásd az olasz példát.

  17. Eddig sehol nem találtam semmit a következő dologgal kapcsolatban: nincs karantén, de bezárják az oktatási intézményeket. Ebben az esetben mi a jófene lesz? Van egy ovisom és egy iskolás fogyatékkal élő gyerekem, ki fog rájuk vigyázni, amíg mi dolgozunk? Ha nem betegek és nincs karantén, táppénz nem jár. Szabadság annyi nincs, ráadásul ahol sok kisgyerekes dolgozik, ott megáll az élet, ha mindenki otthon marad…

  18. Nálunk ha csak egy budapestnyi ember kerül vesztegzár alá, már akkor vége mindennek. Egész egyszerűen. Minden megáll.

  19. 15 Tibor bá’

    „A szomszéd át fog jönni egy fertőzött házba?”
    Igen, fosztogatni. Ezek az emberek nem félik a halált.
    Lásd, harctéri fosztogatók, stb.

    Amit magad mögött hagysz, arról mondj le.

  20. „Meglátogathatom-e a gyerekemet, ha karanténba kerül?
    Ez nagyban függ az elkülönítés módjától, de alapvetően nem. Ha az egész intézmény nincs lezárva, természetesen magába a kórházba be lehet menni, de a koronavírus miatt elkülönített betegek a külvilágtól hermetikusan el vannak zárva, így a szülők nem mehetnek be a gyerekükhöz.”

    https://tasz.hu/cikkek/koronavirus-jogi-tulelokeszlet-karanten-esetere

    És akkor ez után felteszem újra a kérdésemet…
    Ezt mégis hogy gondolták kivitelezni? 🙁
    Pl Heim Pálban? (Feltételes kérdés, de más kórház behelyettesíthető)
    Nekünk is van cifra történetünk békeidőből durva hányás-hasmenéses gyerek 3m-re a folyosón a frissen műtöttektől, ahol az óvintézkedést a linóleumra festett csík jelentette „azon túl ne menjünk”. (Fotóm a mai napig megvan.) – ez nem a heimpálban történt, kórház nevet direkt nem írok.

    Ja, tudom… Szlávikdrága megmondta 1hete’, hogy gyerekek nem fertőződnek meg – ÉÉÉÉS PONT!!!

  21. 22:
    Villámgyorsan rendkívüli jogi szabályozást kellene kidolgozni és bevezetni a vírussal kapcsolatban, meghatározott 2-3 hét időtartamra. Ennyi tartaléknak lennie kell, lennie kellene a családoknál és az országnak is!

    24:
    Várjál, a kérdés az volt, ki eteti meg a kutyákat? Akkor megadtad a választ. 🙂

    25: Ugyanúgy, mint pl. a szülészeten, amikor csak üvegfal mögül láthatod a kicsit… Felvetésed pedig „csak egy apróság”, amelyek sora miatt hatalmas pánik, káosz és engedetlenség alakulhat ki. Nem szívesen lennék most budapesti. Mindenki vigyázzon magára, és próbáljon az egyetemes emberi értékek betartása mellett racionális maradni, ne a pillanatnyi érzelmek mentén dönteni!

  22. Az a helyzet, hogy amennyiben Tibor bá’ felvázolt modellje helyes (most a példa kedvéért feltételezzük, hogy az), akkor az egyetlen RACIONÁLIS döntés az, hogy hagyni kell az időseket és betegeket elpusztulni. Szörnyen hangzik, de itt most szigorúan az ésszerűségről van szó.

    Nem csak itthon, hanem egyetlen országban sincs kórházi ágy (és hozzá személyzet) a népesség 10%-a számára. Sehol. Ez nem is várható el, irtózatos pazarlás lenne.

    Tibor bá’ feltételezését továbbgondolva
    – egyénileg nézve annak van a legjobb esélye a túlélésre, aki legkorábban betegszik meg (akkor, amikor még vannak szabad kórházi ágyak).
    – társadalmilag nézve választási helyzet előtt állunk: vagy morálisan megkérdőjelezhető, de racionális döntést hozunk vagy „hagyjuk megtörténni a dolgokat”. A racionális döntés feláldozni azokat, akik amúgy is a legkisebb eséllyel élnének túl azért, hogy segíthessünk a társadalom azon tagjainak, akik valószínűleg még a jövőben sokáig produktívak, hasznosak lesznek. Ha „hagyjuk megtörténni a dolgokat”, akkor sokszáz milliárdnyi forrást áldozunk arra, hogy az idősek közül a legelesettebbeket segítsük, MIKÖZBEN a fiatalabbak és erősebbek közül majd csak a járvány közepe-vége felé kerülnek intenzív ápolást igénylő állapotba, amikor már NEM LESZ semmilyen kórházi ágy.

    Persze az ilyesmiről nyíltan még a feltételezések szintjén sem szabad beszélni…

    P.S.: A Statnews.com adatai szerint (kínai adatok, vigyázat!), a megerősített esetek 2.3%-a halt meg. VISZONT a 80 év felettiek esetében 14.8% volt a halálozás. Ezzel szemben az ötvenes korosztály esetében a halálozási arány 1.3%, a negyvenesek esetében 0.4%, a 10-39 éves korosztály esetében pedig 0.2% volt. Elgondolkodtató adatok.

  23. Az elbagatelizálók sokkal nagyobb kárt okoznak, mint a felkészülők.
    Indoklás.
    Az aggódók, felkészülők nem tapossák egymást halálra a boltokban. Lehet, hogy néhány áru ideig óráig hiánycikk lesz a készletezés miatt, de van idő és lehetőség pótolni a kifogyó árút. Senki nem károsodik.
    A Pató Pálok, mikor élesbe fordulnak az események egyszerre rohanják meg a boltokat és ők tényleg pánikolni fognak.
    Személy szerint nem azoktól tartok akik felkészülnek egy esetleges karanténra, hanem azoktól, akik nem tettek a saját szintjükön semmit.
    Ők és családjuk is minden nap akar majd enni és inni. Ha nekik nincs, akkor milyen lehetőségük maradt? Elveszik azoktól akik felkészültebbek.

  24. 27:
    Egy falanszterben, vagy katonaállamban akkor lenne igazad ebben, ha a várható halálozás 100%-ban, kizárólag az idősekre vonatkozna.
    De azért van itt más érintett korosztály is. És olyan emberek, akik csak most fogják megtudni, hogy vmilyen. krónikus betegségben szenvedtek…
    Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a tudás (tevékeny védekezésre képes orvosok, nővérek átlagéletkora alapján) jelenleg nagy számban olyan emberek agyában áll rendelkezésre, akik a veszélyeztetett korosztályba tartoznak.

  25. Tegnap az egyik barátom meglátogatott a tanyámon. Előtte direkt megkérdeztem tőle nem beteg-e, telefonon. Azt mondta, nem. Miután betoppant, elkottyintotta, hogy két nappal ezelőtt sielni volt Ausztriában. Kérdezem, hol lakott, hol evett… Hüttében. Magyarországon lakik, szlovák állampolgár. Közben felhívta a felesége, hogy ő már nem bír pakolni, annyira náthás. merthogy mennek Zalakarosra a két gyerekkel wellnesszezni… de én se vagyok normális, hogy beengedtem. Természetesen előtte bejárta az egész itteni családját, hogy eldicsekedjen a sielős képeivel.

    Miután egy jó leb@szás után elment, fölhívtam az asszonyt, bejelentettem a vörös kódot. Kéthetes karantén, nekem a tanyán, aztán majd meglátjuk.

    Mindent kifertőtlenítettem, kétszer.

  26. 30:
    Ha nem volt közelebbi kontakt, leköhögés, tüsszögés, kezet mostál, inkább azt valószínűsíteném, hogy nem lehet belőle baj, ráadásul nem egy igazolt COVID-19 betegről van szó.

    Ugyanakkor milyen alapon írhatnám innen azt Neked, hogy nincs semmi félnivalód?!
    Rengeteg idióta ember rohangál köztünk…

  27. 27 – Kaszás:
    A RACIONÁLIS döntéshez nem kell koronavírus. Falhoz vághatnánk a testi fogyatékosokat, a mongoloidokat, stb. mert ezek csak nyűg a társadalomnak, és nyűg a szülőknek. De nem tesszük. A Titanic hajón nem volt elég mentőcsónak. Megmentették a magatehetetlen nőket, és hagyták meghalni az életerős férfiakat. Az Ember egy érzelmi lény, képtelen a racionális döntésre. De ha nagyon ragaszkodsz a racionalitáshoz, akkor csupán életkorhoz kötni a magára hagyást nem vezetheted be. Egy drogos, alkoholizáló, bűnözésből élő 30 éves kevésbé hasznosa társadalomnak, mint egy 70 éves, még mindig dolgozó körzeti orvos, vagy középiskolai tanár.

  28. 10

    Csongor
    Ez nem reális beszélgetés, ami itt megy január óta. Ti már legalább 5x eltemettétek az egész földet.
    Ennek így semmi értelme.

    A vírus nem megállítható, nem is fogja semmilyen karantén se. Elöbb vagy utóbb de globális lesz. Pont mint az influenza, vagy a HIV vagy bármi más.
    A halálesetek száma eddig összesen globálisan tekintve nem indokolja azt a hisztériát, amit ti itt elkövettek. Ha a vírus olyan veszélyes lenne mint ahogy ti azt láttatni probáljátok, akkor Kína már elesett volna.

    A vírus ellenszere a jo immunrendszer. Akinek ilyen van az nem fél.
    Aki fél, annak meg alapból nem lesz jó immunrendszere.

    1-2 éven belül pedig oltások és gyógyszerek lesznek a vírus ellen, amivel teljesen lecsendesedik ez az egész.

    Addig meg hány hallott lesz? Talán eléri a hagyományos influenza halálozási számait. Mondom talán…..
    Magyarán baromi kevés…..

    A gazdasági következmények már más tészta, de ez a korona most már méltán nevezhetö klimavédelmi virusnak is 🙂

    Na párazzatok csak tovább….

    Viel Spass dazu…..

  29. Igazából nem is nagyon kell ezt a döntést meghozni.
    Ezt abból gondolom, hogy azok a gyenge immunrendszerű emberek akik meghalnak ezt eléggé gyorsan teszik.

  30. Kíváncsi vagyok, mennyi idő alatt fog elvérezni a magyar kormány, itt már nem elég a szartapasztás és az, hogy mindent a komcsikra fogunk. Ki fognak hullani a csontvázak a szétrohasztott egészségügy szekrényeiből. Biztosan van pár álmatlan éjszakája a nagyvezérnek. Megszabadulunk tőlük, csak azt sajnálom, hogy ilyen hatalmas áron!

  31. 30: Szerintem megnyugodhatsz, inkább influenzásak lehetnek. A SARS-CoV-2 -nél nem tüsszögsz, nem folyik az orrod, stb., mert alsó légúti fertőzés, iszonyatos száraz köhögésrohamok jellemzik, magas láz, levertség, stb.!

    Az már egy más kérdés, hogy a barátod és a családja is felelőtlen. COVID-19 járványos időkben nem turistáskodnék, „takonykórosan” meg minek mennek a wellnessbe?! Ja, mert ki van fizetve előre…! 😛 Tipikus magyar mentalitást láthatunk élő egyenesben. 🙁

  32. Némi infó ismerősöktől: A központi kormányzati szerveknél naponta többször végeznek fertőtlenítő takarításokat: felmosás, asztalok, kilincsek átfertőtlenítése, a dolgozók pedig kaptak hol alkoholos hol Domestosos törlőkendőt a klaviatúrák, egerek fertőtlenítésére, de egyenlőre ennyi, nem több. Járási Kormányhivatalokhoz egyenlőre még ez nem csorgott le, vagy még nem mesélték el nekem, mert ezek az infók a hét közepe tájékáról származnak.

    Bp lévő multik irodáiban dolgozó ismerősök azt mesélték, hogy adatkimentés a céges laptopra aztán jövő héttől, vagy 2 hét múltától otthonról távmunkában kell majd dolgozniuk többeknek, hogy ne az irodában kelljen kuksolni ilyen járványos időben.

    Egyenlőre ennyit hallottam így első vagy másodkézből.

  33. 33:
    Kikérem magamnak!
    „Ti már legalább 5x eltemettétek az egész földet.”
    Ezt magamra nézve visszautasítom. Valóban vannak erősen túlzó kommentek, de visszautasítom, hogy én ne látnám be a járvány reális veszélyeit. Mindig is tiltakoztam a kiélezetten világvége posztok és kommentek ellen, ezért sem fer összemosni evvel a nevemet részedről.

    „Ennek így semmi értelme.”
    Tökéletesen egyetértek!

    Kettőnk véleménye közt mindössze annyi a különbség, hogy én aggódom azokért, akik veszélyeztetettek, de esélyt kaphatnak, míg te ezzel a részével a problémának egyáltalán nem foglalkozol. Persze, hogy pár hónap után megy a világ dolga tovább… De tényleg bízom benne, hogy „az áradáskor is a gáton leszel!”

  34. Curix.
    Itt nincs helye értelmes érvelésnek, logikai levezetésnek.
    Tényeket félresöprik, csak a mindmegdöglünk hit számít. Aki ettől a kánontól eltér, azt szétkapják, felelőtlennek minősítik.

    Horváth Csongor
    A tanyán lakó ne parázzon mert nem biztos, hogy valami baja van. Én pedig aki meggyógyultam, menjek COV tesztre. Kettős mérce tipikus esete.

  35. Curix. Itt a leglényegesebb kérdés most az adott ország VALÓS gazdasági ereje. Milyen vesztegzárat, hány kiéső munkaerőt tud elviselni az adott gazdaság. Nem feltétlenül a vírus veszélyesebb az influenziánál. Hanem az a veszélyes amit kivált. De mikor nekiindul az influenza, nem volt ekkora para mint most. Néhány ember tudhat valamit, ami miatt a mostani helyzet kialakult. Az ijedtség nem légbőlkapott.

  36. 39:
    Az ostobaság nem gyógyítható. 🙂
    Van egy aprócska különbség: Te -elmondásod szerint- érintkeztél Kínát megjárt emberrel…

    A tényeket azok is félre söprik, akik nem látják mi történik a szomszédban, és nyugodtan legelésznek.

  37. Curix & Vadegér!
    Pánik az, amikor valaki félelmében irracionálisan viselkedik. Nos, ti is féltek, de félelmetekben tagadjátok a nyilvánvaló tényeket, vagyis irracionálisan viselkedtek. Akkor most valójában ki pánikol? 😀

  38. 36. Köszi, nem vagyok nyugtalan, se nem pánikolok, csak van egy 80 éves apám, meg családom, akik emberekkel dolgoznak nap mint nap. Nem hiszem, hogy elkaptam, munkakesztyű volt rajtam, nem fogtam vele kezet, mindenesetre nem szeretném, ha tőlem indulna ki a köv. fertőzés. Megtehetem, hogy elvonulok, ha ki se mozdulok egy évig, akkor is kibírom.

    Abból indulok ki, hogy ha elkapta, fertőz. Két hete Spanyolországban sörözött… megjegyzem, én egyszerű influenzával se mennék wellnesszezni…, főleg nem most.

  39. A Thesszaloniki Arisztotelész Egyetem prorektora szerint a koronavírus mesterségesen előállított és a védőoltás is létezik.
    Meglepetést okozott Andreas Giannakoudakis, a thesszaloniki Arisztotelész Egyetem prorektora, a koronavírus-kezeléssel kapcsolatos legutóbbi kijelentése:
    „Gyanítom, hogy ez a vírus mesterségesen előállított, és ezt a lehetőséget nem lehet kizárni […]
    Azt is feltételezem, hogy a vakcina már ismert. Vagyis létezik a vakcina ».
    Giannakoudakis úr valóban ragaszkodott ahhoz, hogy „a vakcina felfedezésének bejelentésének vagy kiadásának dátuma célszerűségι okoktól függ.

    https://www.parakritika.gr/antiprytanis-toy-apth-leei-pos-o-koronaios-mporei-na-einai-kataskeyasmenos-kai-na-yparchei-emvolio/

  40. Bukarest…Egy fertozott beteget szimpla mentovel vittek be vedofelszereles nelkul a korhazba, a mentos most karantenban a mentosofor valahol Bulgariaban szabadsagon…

  41. 12.höz

    ” Gyözike” meg Bejja asszony meg nem szolalt meg a CORONA-val kapscolatban

    ezen a videon mar kb 10 eve csak nem a CORONA szedte az aldozatokat…

    Szamtalan video kering a neten ahol a virusos beteg vonaglik meg összesik..

    Kedves hozzaszlok:

    888, -444, index, nyugati light – hvg,origo vadhajtasok stb. nem hiteles hirforras! csak a fekalia keverese—

    Egyszerüen mar szeretnek egy több oldalrol is megerösitett anyagot kapni — a lefolyasi leirasrol– a tenyleges viruselemzesröl —

    a mai nap realis adatairol— / Karanten, beteg halott, tünetek stb/

    es olyan , hoyg „tudosok” megallapitottak ” kutaok ” megfigyeltek”” nem erdekel — neveket akarok hallani!!

  42. 46.
    Tiszta Vuhan szindróma.

    Nem értem miért kell belengetni, hogy nemsokára lezárják a fertőzött megyét, várost, körzetet. Miért nem lehet titokban ilyen fontos döntéseket hozni és bejelentés nélkül hírtelen lezárni.
    Most szétspriccelnek az országban meg Európában mindenfelé és viszik tovább a nyavaját.

  43. 12.
    Tibor bá, ha ez igaz, akkor Trumph-ot statáriális bíróság elé lehet állítani és fellógatni.

    A sötét ostobaság nem csak vakegér szinten van, hanem a világ legmagasabb vezetői szintjén is!
    Meggyőződésem, hogy USA is iszonyatos árat fog fizetni azért, mert elmulasztották megfelelően kezelni a ragályt az elején. Talán 2.16 millió halott nem lesz, mert ott is vesztegzárak, intézmények bezárása, közlekedés leállítása meg ilyesmik várhatók. Minél később, annál rosszabb.

  44. Tibor, banak emlekeznie kell..

    kb ötven eve Magyarorszagon szamtalan települes volt lezarva : „szaj es körörmfajas” miatt

    akkor egy „vesztegzar ” ala helyezett falu ugy nezett ki:
    -bevezetö utak lazarva, földutak lazarva . ki bejutas tiltott .. . települes körül ejjel-nappal jarörözes-. sorompoknal rendörök valamint a ” part munkasosztalyt oltalmazo önkentes serege” – akik gondolkodas nelkül löttek is volna a vesztegzar megszegöire/Munkasörseg/

    Jelen helyzetben egy karanten ala vett települest – ebben a nagy demokraciaban- vajon ki helyezne karanten ala.. ki tartana a „rendet ”

    vagy vegyük peldanak Budapestet.. Karanten eseten– harom napon belül az egesz orszag kaoszba fullad—

    Akkor, amikor mindenki repked, jön megy a vilagban mint a mergezett eger .. mar egy detektalt esetnel semmi ertelme a karantennak…

    Orszagos karantennak megelözeskeppen kb 5-6 hete lett volna ertelme… HATARZAR

    de egy felderitett fertözöttnel … mivel több ezer embert mar megfertözhetett semmi ertelme nincs karantent letrehozni…

    Többen irtak … a problema lehet sokkal sulyosabb mint az itt -ott szivargo informaciok, amik csak összezavarnak

  45. Itt található az összes információ tömören.

    – A Coronavirus terjedése és korlátozása
    minden országban a kormány és a polgárok mozgósításától függ

    – Az iskolák minden fertőző betegség fokozói, így olyan drasztikus intézkedések, mint például bezárásuk minimalizálják az átvitel terjedését

    – Nincs elegendő bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a gyermekek végül megbetegedtek-e és a betegséget enyhén élték át, vagy egyáltalán nem fertőződtek meg. A Diamond Princess tengerjáró kirándulóhajón bekövetkezett események azonban azt mutatják, hogy a 20 év alatti embereket ugyanolyan mértékben fertőzöttek meg, mint az idősebb felnőttek.

    – A WHO a vírus hordozóra olyan kifejezéseket használ, mint „a háború”

    – Kína úgy kezelte a vírust, mintha háborúban lenne. Ha nem tenné ezeket a dolgokat, akkor sokkal rosszabb helyzetben lenne

    – Az alacsony kockázatú csoportoknak félre kell állniuk,
    és a társadalom egészének érdekében kell cselekedniük.
    Amikor egy fiatalember megfertőz az új vírussal egy idősebbet vagy krónikus egészségügyi problémákkal küzdő személyt akkor ezzel ö felelőssé válik a másik ember életéért.

    -COVID-19 egy új vírus, amelyre senki sem immúnis.
    Minden járványügyi modell a világ népességének 50–70% -os fertőzéséről beszélnek.

    – Időt kell nyernünk, mert a vírus megállíthatatlan

    – A világot tudatosítani kell és példákat kell mutatni mint például Szingapúrt és Hong Kong-ot amely hat hét elteltével sikerült terjedésének a korlátozása.

    – A legjobb esetben a vakcina a következő 12-18 hónapban fog megjelenni ami, ha így történik, a vakcinák kiadásának világrekordját jelentené.
    Ennek ellenére nem lesz 7 milliárd adag az összes populáció azonnali lefedésére, és prioritást élveznek a kiszolgáltatott csoportok.

    — Az epidemiológus azt mondja, hogy 20 éves tapasztalata alapján ez a legfélelmetesebb fertőző betegség. Sokkal rosszabb a SARS, a mers, az ebola, a közös influenza-tol.

    – Sem a nátha, sem influenza az ami rendkívül veszélyessé teszi hanem annak átjárhatósága és az emberi testre gyakorolt pusztító hatása.

    — A vírus foglalkoztatni fog minket az elkövetkező években

    – A vírus okozta halál azt jelenti, hogy a közösségen belül legalább két hétig terjed, de lehetséges egy hónapnál tovább is. Mivel időre van szüksége, hogy valakin tüneteket mutasson, rosszabbodjon, kórházba menjen, és végül végezzen vele.

    Amikor látod, megérted a problémák mértékét, és ez hogyan befolyásolja majd az életünket A GAZDASÁGI, A TÁRSADALMI ÉS A MUNKA SZINTJÉN.

    Coronavirus expert: ‘War is an appropriate analogy’

    CEO of the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations Dr Richard Hatchett explains the long-term dangers of…

  46. Gyarmathy. Minden felnőtt szavazóképes állampolgár büntetőjogi felelőssége teljes tudatában cselekszik, illetve kellene hogy cselekedjen egy mindenkit érintő krízishelyzetben. Amennyiben, a potenciális fertőzőtt megszökik a karanténból, vagy nem hajlandó együttműködést tanúsítani, erőszak alkalmazható. Ugyan úgy országos, vagy európai körözést adnak ki ellene, mint egy börtönből szökött gyilkos ellen. Ez nyilván nem sokat változtat az egyén hozzáállásán. Aki nem képes társadalomban élni, veszélyt jelent, az nem is lehet tagja, ezért kiemelik onnan.

  47. Kormányunk szerintem elvolt mint a befőtt hogy ki volt a bába de tökmindegy, biztos csak a kínaiak elleni vegyifegyver aztán nem kell ilyenekkel foglalkozni, hisz sokáig nem is volt halott kínain kívül ugye?!

    De tényleg érdekes hogy nem azonnal robbant mindenhol és a DP hajón is megmaradt ~1%-os a halálozás.
    Igaz a személyzet bikaemberek, az utasok meg milliomos nyuggerek akik vélhetően kiváló egészségnek örvendtek.
    Olaszban meg épp duplája a halálozási ráta a kínaihoz képest, a spanyolnátha mellette elsírná magát szégyenében.
    Koreában megint érdekesek a számok, ott is jobb az arány mint a hajón.
    Ennek ellenére Budapesten mit láttam? Rengetek ember beteg, köhög, prüszköl.
    Van némi megérzésem hogy nem mind influenzás.

    De mi lehet ez az egész eltérés? Koreában a kevésbé halálos tarol, olaszban meg a halálosabb törzs?

    De van jobb elméletem, szerintem az van amit Tiborbá is mond, másodjára is elkapható és akkor rosszabb.
    Koreában elkapják teszttel még az első fertőzési vonalban lévőket akiknél enyhébb. Olaszo-ban meg meg már másodjára söpör végig, ott jobban halálos.

    Budapest szerintem még csak az első hullámban van, így olyasmi mint az influenza. De annyira virulens hogy nemsokára körbeér, kezdődik elölről és jönnek a hullák., kb ugyanaz lesz mint Olaszországban. BUMM.

    Aztán mi a helyzet a 3. vonallal, hányszor lehet még elkapni és akkor mennyire lesz halálos?
    Ezt majd Vuhan megmutatja hogyha esetleg újraindulnak. Ha akkor is jönnek a hullák akkor ezt bukta az emberiség.
    Tiborbá is ha csak annyira ügyel hogy csak egyszer kapja el akkor túléli, utánna már csak arra kell ügyelnie hogy ne haljon éhen meg ne fagyjon meg.

    Tehát szerintem 1 esélye mindenkinek van, másodjára nem szabad elkapni… de ez csak az én véleményem! 🙂

    De már január óta eltelt sok idő. Miért nincs egy hiteles táblázat és videó hogy meddig él túl tárgyakon és hogyan fertőz? Annyi pénzbe kerül ez, ennyiért lehetne önkénteseket toborozni jópénzért. 10 embert bezárunk egy szobába 1 órára,1 hétre köztük lesz 1 koronavírusos de se puszi se semmi, csak levegős érintkezés.
    Másik 10 embernek kézfogás, puszi, kilincsnyalogatás.

    Aztán teleköpködni koronavírusos nyállal egy fém buszkapaszkodót, egy műanyag ülést, stb és különböző hőmérsékleten és klórral elektronmikroszkópokkal vizsgálni mikor döglik ki.
    Mert egyenlőre SARS-ra hasonlítgatják…

    De hónapok óta nincs adat hány fokon hány napig él túl!!! Miért????

    Sok influenzahívő mondjuk 1 milláért/ fő biztos vállalná a tesztet hogy egyiknek a szemébe öntünk koronavírust, a másiknak a szájába, a harmadiknak a nemiszervére, a negyedik csak 1 légtérben lenne a koronavírussal….. aztán néznénk a lefolyást melyik kapja el, mi lesz a vége.

    De amúgy nem hiszem el hogy kína ezt nem csinálta meg rabokkal az adatokért… de valszeg az adatok annyira brutálisan rosszak lettek hogy inkább nincsenek is.
    De a sok permetezés meg a tiltás azért sugallja hogy kb mindenhogy fertőz …

  48. 53. Dan,

    Angliában úgy néz ki egy ilyen karantén, hogy egy kijelölt intézménybe visznek, ahol szobák vannak saját fürdővel.
    Egy személyt vagy egy szülőt a gyerekével egy szobában helyeznek el. Ki lehet menni maszkban a közös helyiségekbe, pl. edzeni vagy a kertbe, távolságtartással a többiektől.

    Sajnos Magyarországon beb..nak egy közös kórterembe másokkal együvé, így jó eséllyel ha eddig nem kaptad el a nyavaját, a karantén ideje alatt megnövekszik erre az esélyed, ezért nem tudom elítélni azokat, akik nem akarnak ilyen eü karanténba menni.
    De nemcsak ezért, hanem mert akkor mi lesz az otthoni állatokkal, a házzal (lásd Tibor bá) és stb..

    Az otthoni elszigetelődést preferálni kell és valahogy ellenőrizni, másként nem fog menni.
    Hamarosan úgysem lesz más megoldás, mert nem lesz rá kapacitás.

  49. 52.
    L.S,

    Kiválóan összefoglaltad.

    Egy bekezdést kiemelnék:

    – Az alacsony kockázatú csoportoknak félre kell állniuk,
    és a társadalom egészének érdekében kell cselekedniük.
    Amikor egy fiatalember megfertőz az új vírussal egy idősebbet vagy krónikus egészségügyi problémákkal küzdő személyt akkor ezzel ö felelőssé válik a másik ember életéért.

    Konzumidióták, ostoba egoisták, illene észbe vésni lassan e bekezdést.

    Mint a fentebbi euronews-os videóban a kis majom menekül a vesztegzár elől és megy a szüleihez. Némelyik biztos viszi az ‘ajándékot’, amitől ő csak egy kicsit köhécselt, picit belázasodott, de mi lesz a szülőkkel?

  50. 47 – csegő:
    Szerinted ki autentikus a te részedre. Mondjuk az Amerikai Kórház Szövetség autentikus? Ugye ez nem egyetlen tudós, vagy kutató, ez az összes amerikai kórházat megtestesítő, sok ezer orvos és ápoló egyesített tudását magába foglaló szerv. Nos, szerintük 4 hónap múlva a világon 70 millió halott lesz, és a terjedés nem fog megállni. Ez a vírus örökre itt lesz velünk. Tudod, nem azokkal van baj, akik (szerintetek) pánikot keltenek, hanem veletek, akik védekezés helyett a passzív várakozást javasolják.

  51. Gyarmathy. Nem kötelező itt élni, de leginkább nem volt kötelező a Fideszre, MSZP re, stb re szavazni. Tessék végre felfogni, hogy az adott kormányzás az állampolgárok felelőssége. A társadalom minden egyes szavazóképes egyénéé. Tetszik érteni? Ha valaki nyakon önti magát szarral, azt szagolni kell míg le nem fürdi a mocskot magáról. És itt ez így megy rendszerváltás óta. Ez van.

  52. 52:
    L.S. Gartulálok!
    Ezt az összefoglalót ki kellene tenni GYIK-nek.
    A sok badarság és sebnyalogatás közül kiemelkedő, értelmes, tényekre épített, józan hangú összefoglaló.

    55-56:
    Gyarmathy,
    egyetértek Veled a leírtakban.
    Sajnos mindig vannak reménytelen esetek…
    Ezekkel nem érdemes foglalkozni, de jelenleg mindannyiunk esélyeit csökkentik a butaságukkal, és felelőtlen magatartásukkal.

    Amíg a magyar op.törzs szerint a kockázatosnak minősített, de nem igazoltan pozitívra tesztelt esetek összezárhatóak, nem csoda, hogy fegyveres rendőr kell az őrizethez. Ekkora balfék társaságot!

    Kíváncsi leszek holnap, lépnek -e iskolaügyben? Ha nem, akkor elárulom nektek, hogy Magyarországon több olyan iskolaépület is található, amely nem rendelkezik meleg vízvételi hellyel, tehát meleg vizes kézmosási lehetőséggel. Tisztifő-főorvos tökfej vajon tudja -e?

  53. 59. Menjenek csak délre. Legalább nem Ausztriába jönnek át, így nem kell az osztrák rendőrnek lőnie a végén.. A tenger délen meg csak nem engedi tovább a járványt. Legalább alig van szárazföldi határuk. Az osztrákok jelenleg még tudnak futni a 100feletti fertőzött után akik karneválozni meg síelni voltak az olaszoknál. Nincs még belső, önállóan terjedő járvány Ausztriában. Csak Rómából se kezdjenek repkedni 🙂 Most kellene a csizmát lezárni. Az egész olasz-osztrák-német balhé egy tengely, ugyanaz a kiindulópontja a járványnak, tehát az olasz . Így legalább nem ér össze ha délre mennek. Kevesebb a koncentráció északon, kevésbé terjed a magyarokig..

  54. 47 . Tibor ba

    nem javaslok passziv varakozast

    mar kb 8 eve olvaslak–

    A blogon tööbször volt mar szo különfele veszhelyzetekröl..
    — ennek kapcsan „Hazi” praktikakrol tartalekolasokrol, atveszelni a kritikus idöszakot..

    most is osztom azon velemenyed , hogy megfelelö keretek, esszerüen beszerzett
    otthoni tartalekok barmilyen esetben hasznos lehet, par hetes krizishelyzetben

    — elemiszer
    – gyogyszer
    – „kezi ” gepek .stb,.

    sok embernek bar magukra vessenek : nincsen otthon 1kg cukornal 1kg lisztnel több

    / Par eve volt egy erös havazaskor – talan Zala megye – aramkimaradas – helyszini riport : „nem tudunk mit csnalni .. nem megy a fütes .. leolvad a melyfagyaszto” — de könyörgöm -5fokban nem lehet kiraknia kajat a teraszra–
    nem lehet venni egy generatort , ami egy egesz utca gazkazanjait ellatna meg a keringetö szivattyukat/

    Nalam mar regen is volt tartalekolas– egyszereüen utalok boltba jarni – ezert min 52kg so . 30kg liszt stb. mindig van otthon..

    mar vagy tiz eve beszereztem „kezi” malmot is…

    Egyszerüen ezt a CORONA virust nem tudom hova tenni:

    – KINA Karanten .. kb 400millio fö. Del -Korea karanten 2,4 millio Olaszo: 16mill fö karanten—

    Itt meg megy a lazmerö lobalas a reptereken– aki atszallassal jön meg ezt is „megussza”

  55. Olaszország: 1492 fertőzött azonosítva és 133 halál. 24 óra alatt.

    Valaki azt írta a fészbúkon, hogy van olyan kórház, ahol már nincs szabad lélegeztető gép és ágy sem, a betegeket hazaküldik, hogy várjanak. A súlyos állapotban levőknél meg dönteni kell, hogy ki kap lélegeztetőt és kit hagynak meghalni.

    Influenza igaz? Beteg agyúak..

  56. News „bomba” a koronavírusról – jön a DARPA

    A félelem egyengeti a „vörös szőnyeget”
    Két évvel ezelőtt a hírhedt DARPA, a Fejlett Védelmi Kutatási Program Iroda elindította a pandemia készségi platformot (P3). A járvány akkor, a cég szerint, elméleti volt.
    Mintha … tudták volna a DARPA-nál, hogy 2020-ban kitör egy vírusból olyan világjárvány, amely nagyon alacsony halálozási arányt mutat, de gyorsan terjed.
    Így tehát a DARPA egy tömeges koronavírus kezelést akar alkalmazni, amelyet ésszerűen elfogadnának a pánikba sújtott emberek.
    „Reméljük, hogy működni fog ” – mondja Amy Jekins a DARPA programmenedzsere.
    A P3 programot úgy tervezték, hogy egy új kórokozóval kezdje és „olyan technológiát fejlesszen amelyek az orvosi ellenintézkedéseket kevesebb, mint 60 nap alatti végrehajtására – ez akkor valami őrültségnek hangzott” – mondja Jenkins.
    „Ugyanakkor a kutatócsoportok bebizonyították, hogy teljesíteni tudják ezt az ambiciózus ütemtervet az influenza- és Zika-vírusok tesztelésével.
    Most felszólítják őket, hogy tegyék meg ugyanezt a koronavírussal ”- tette hozzá.
    A P3 program szerint a 60 nap akkor kezdődik, amikor vérmintát vesznek olyan személytől, aki teljes mértékben felépült a betegséggel, amelyet megküzdeni kívánnak.
    A kutatók ezt követően tesztelik ezt a mintát, hogy megtalálják az összes olyan védő antitestet, amelyek elősegítették a test leküzdését a vírus vagy baktériumok ellen.
    Különböző eljárásokkal kiválasztják a szükséges antitestet, kódolják, izolálják annak genetikai kódját, és technológiával gyorsan összeállítanak minden ellenszert. De ez biztonságos?
    Valójában Jenkins szerint ez a folyamat sokkal gyorsabb
    az antitestek előállításában .
    Az ellenszert természetesen oltás formájában adják be.
    A P3 program célja a védő antitest szint elérése 6–24 órán belül.
    A DARPA ezt a technológiát «tűzmegszakító»-nak nevezi, mivel azonnali helyreállítást biztosíthat!
    És hogy ne fogadnák el ezt az emberek, amikor kezet rázni is félnek?
    Olvassuk újra, mit mondott Andreas Giannakoudakis, a Τhesszaloniki Arisztotelész Egyetem prorektora, a koronavírus-kezeléssel kapcsolatos legutóbbi kijelentésén:
    “Gyanítom, hogy ez a vírus mesterségesen előállított, és ezt a lehetőséget nem lehet kizárni […]
    Azt is feltételezem, hogy a vakcina már ismert. Vagyis létezik a vakcina ».
    Giannakoudakis úr valóban ragaszkodott ahhoz, hogy “a vakcina felfedezésének bejelentésének vagy kiadásának dátuma célszerűségι okoktól függ.

  57. 60.
    Ezen a karanténon is spórolni akarnak. Összeöntik az embereket, akiket eleve azért vittek oda, mert kapcsolatban voltak korábban valakivel, aki vírushordozónak bizonyult.

    Nem is csodálkozom az irániakon, hogy tomboltak az éjjel.
    Ki ne tombolna, ha elvinnék és összezárnák potenciális betegekkel?

    Mikor lesz lefoglalva valamelyik lőrinc szálloda erre a célra, hogy szabályos eü karanténba lehessen tenni az embereket?
    És a buta újságírók mikor teszik fel a megfelelő kérdéseket erről a sajtótájékoztatón?

  58. 62 – csegő:
    Mi 12 hónap túlélésre vagyunk berendezkedve, beleértve esetleges húgyúti, emésztőszervi fertőzést és áramkimaradást is. De mi lesz itt egy év után? Konszolidált, vírusmentes élet? Ha igen, akkor OK. Ha nem, akkor csöngettek. Akik önfenntartó (paraszti) életre rendezkedtek be, azok se tudnak mit kezdeni az újra és újra rohamozó koronavírusokkal, ha nincs ellenszere.

  59. 63.: Lélegeztetőgép nincs? Nemhogy az nincs. A németeknek maszkjuk sincs, mert elküldték Kínába, maguknak nem kalkuláltak be semmit… Az egsügyminiszterûk töketlenkedik, az egyik egyetemi virológus prof pedig a haját tépi, aki az elején már megmondta mi lesz…

  60. Influenza és koronavírus különbsége:
    25:20-tól Anthony S. Fauci, a Trump-kormányzat top szakértője (National Institute of Allergy and Infectious Diseases)
    https://youtu.be/VaJqyBJCRu8

  61. Betiltottak minden tömegrendezvényt Romániában…ami 1000 fős vagy nagyobb.

    A kisebbeket a helyi hatóságok engedélyezésére bízzák egyelőre.

    Arra kérik az Olaszországban élő román állampolgárokat, hogy ne menjenek haza a húsvéti ünnepekre és ne is hívják ki rokonaikat magukhoz.
    Ez legalább 1 millió embert érint.

    https://magyarhang.org/kulfold/2020/03/08/romaniaban-betiltottak-minden-tomegrendezvenyt/

    Ezt a magyarságnak is meg kellene gondolni, de nem csak az Olaszországban élőknek, hanem minden már fertőzött országban élőknek is, ugyanis a fene tudja hány száz ezren vagyunk mindenfelé, akik most hazamennénk. Mi lesz, ha mindannyian hazatódulunk repülőkkel, hajókkal, buszokkal, vonatokkal. De az autóból is csak ki kell szállni néha. Nem beszélve, ha valaki már az indulás előtt elkapta..

  62. 69 – ödön:
    Kérdés, mennyire kozmetikázottak ezek az adatok?

  63. Kerdes, hogy allnak most Kinaban vagy Del Koreaban?

  64. Kínának ha talpraáll akkor küldi majd a maszkokat meg a lélegeztetőgépeket. Eddigis ők látták el a világot maszkkal, előbb fog onnan megérkezni mint egy magyar papírgyárból…
    Talpra álltak? Mi a frász van ott?

    Január óta hány napja is nem dolgoznak Vuhanban?

    Ui: ismerősömet még nem hívták be tartalékos szolgálatra…

    De annyit tudok hogy még sátraink sincsenek elegek, azokat is eladták.

    Látogatási tilalom mindenhol, kamionstop feloldva, én az iskolákat is bezárnám. A gyerekeket nem öli de azok szuperterjesztők szerintem.

    Ja és amíg a maszkokat zárolták az eü dolgozók részére a gyógyszereket nem merik mert akkor annak azonnali hatása lenne.
    Mi a helyzet gyógyszerügyben? Bár ha nagy a kuss akkor sejthetjük… egyszercsak kifogy.

  65. 74.
    Fején találtad a szöget!

    A gyermekek szerepe a járványban.

    Egy új kínai tanulmány szerint a gyermekek elkapják a nyavaját és igaz hogy alig vannak tüneteik vagy nincsenek is, de bizony szépen hazaviszik.

    Dr. Kemenesi Gábor beszél erről. Remélem az illetékesekhez is eljut és zárják az oktatási intézményeket.

    https://prezi.com/v/krxjg80-nqxu/gyermekek-szerepe-a-jarvanyban/?fbclid=IwAR3o3dP47k-zhIqcdnI95IObiDf0sSCcsG3N_QbuVarEYgO402_eASkCmPg

  66. A Perzsa öbölben dekkoló hatalmas szállodahajók.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2632449860185684&set=pcb.10158451281305362&type=3&theater&ifg=1

    Eddig folyamatosan úton voltak, most nincs utas, de ha lenne is, nincs értelme elindulni, mert úgysem engedik őket kikötni sehol.

    Nem égetik százezer tonna számra az üzemanyagot.

    EGy ilyen hajó 100-180 millió autó kibocsátásával bír.

    Ki gondolta volna még 2 hónapja is, hogy állni fognak sorban.

  67. Angol ember, napi összefoglalóval: Dr. John Campbell youtube.com/user/Campbellteaching/videos

  68. Na jó. Gatyát felkötni nyugtatót bekészíteni!: https://youtu.be/WsyG_HzFbb0. Itt a fordításA nevem Lars. Az Egészségügyi Világszerveztnek dolgozom hét éve. Ebben a pillanatban ki akarok lépni, nem tudok
    tovább csenben maradni, nem tudom a WHO szabályait követni.
    Most Kínában vagyok, nevezetesen Wuhanban.
    /Fáradt vagyok a csendtől, és szeretném kinyitni az emberek szemét, hogy megmutassam a Kínában zajló káoszt./oroszból
    Kezdjük a legelején.
    November 28-án érkezett az azonnali reagálású csoportunk Hubei-ba.
    Az első feladat az volt, hogy meg kellett tudnunk az akut légzőszervi fertőzések kitörése
    új vírus, vagy ez a szokásos influenza.
    A második feladat az volt, hogy feltérképezzük ez valóban egy járvány és milyen gyorsan képes
    elterjedni más országokban.
    4 nap múlva 200 esetben jelenthettük ki az új coronavírus fertőzést.
    December 1-jére fertőzöttek száma megduplázódott.
    És összesen egy hét alatt a fertőzött személyek száma 9854-re ugrott.
    December 7-én jött a Wuhani Kórháztól az információ, hogy 780 ember halt meg a koronavírusban.
    Erre az információra volt szükségünk és küldtük a WHO svájci irodájába.
    De hatalmas nyomást helyezett ránk a kínai kormány.
    Az adatok tizedét adhattuk csak ki, mivel a kínai tőzsde így is esni kezdett.
    És a kínai kormány felakart készülni egy gazdasági válaszra.
    Nem lehetett vitatkozni velük.
    Ez volt a végzetes hiba.
    Mert, ha közzétesszük valódi statisztikákat, akkor most biztonságos lehetne és több életet menthetnénk meg.
    Jelenleg február 29-én a fertőzöttek valódi száma 392 ezer ember.
    A halálos áldozatok száma 63920 ember.
    A fő dolog a járvánnyal kapcsolatban, hogy 100% -ban biztosak vagyunk benne, hogy
    6 hónap alatt a fertőzött emberek száma eléri a 600 milliót.
    A világ kormányai elrejtik ezt az információt az emberek elől.
    Hogy megelőzzék a pánikot és a gazdasági válságot.

    Ami már megkezdődött.
    Az Úr óvjon meg minket!

  69. 79.
    Aham.
    Egy ember ül egy kanapén és beszél minden félét. ok.
    Azért ha tényleg akkora arc és olyan helyeken megfordult nincs egy fotoja vagy bármi amivel alá tudná támasztani amit mond ?
    Hát nekem ez igy kevés becsusszon a sportcsoki, bocsi.

  70. 72.
    Samu,

    „Kerdés, hogy állnak most Kinában”?
    Hupej tartományban megindult a termelés? Korlátozás nélkül grasszálhatnak a turisták és a külföldi tudósítók Kína szerte? Mert, ha nem, akkor vacakul állnak.

  71. looke fiery! Ha te lennél a helyében, ezt ott bevállalnád arccal, valós névvel, ott Wuhanban most?
    Persze lehet FAKE is természetesen. Le ellenőrizni nem tudjuk.
    De mondj legalább egy, csak egyetlen hírforrást aminek lehet hinni!
    Kormányzati szervek? WHO? Ne nevettess. Fősodratú média hahaha….
    Ezek sem hitelesebbek mint ez az ember ott a kanapén.

  72. 82.
    A „fösodratu médiának” se hiszek.
    A sok dezinfirmácio között nem sokan igazodnak ki, én se.
    Pont ez a lényege.
    Csak akkor hiszem el bármelyik oldal állitását ha van valami hiteles bizonyiték.
    Egyikre se mondom azt nem lehetséges de nem az ilyen hirektöl fogok becsokizni.
    Honnan tudod hogy Wuhanban van, mert mondta.:)
    Ha ugy is a kezében van a kamera mondjuk oda megy az ablakhoz és megmutatja a várost se egy füst se egy ember hullahegyek mittudom én.
    Felölem mindenki azt hisz amit akar én csak közöltem az én álláspontomat.
    Nekem ettöl azért több kell.

  73. Felvidékieket kérdezném, hogy légzesvédelmi eszközt lenne-e esélyem találni pl. Besztercebányán?
    Köszi!

  74. Mi este átbeszéltük a helyzetet (Bp-en lakunk), és úgy döntöttük, hogy kivesszük a gyerekeket az óvodából min.2hétre, ez alatt elválik bezárják-e a közintézményeket. A héten kérdés még mennyit mennek. Vezetővel már meg is beszéltem, a kicsivel úgyis itthon vagyok. Apjuk home office-ban van a héttől.
    Nem várunk központi szervek totojázására, tekintve a jelenlegi helyzetet, a gyerekek vírusterjesztő képességének jelenlegi állását, a karantén eljárást.
    Aki bárhogy meg tudja oldani, ajánlom átgondolásra nekik is.
    Ez már ígyis-úgyis „fájni fog”, de talán így a legkevésbé.

  75. 84. Esély nincs rá. Januárban mâr nem voltak maszkok és némely gyógyszer is hiányzott. Webshopon rendeltem az utolso pillanatban kaptam is 6 darabot.

  76. 84: Szlovákiától függetlenül kb. az egész EU -ban a helyzet az, hogy FFP3 -as maszkot kb. január közepe óta nem lehet beszerezni, és ez egyenlőre nem is változik. 🙁 Nekem sem sikerült, háziorvos havernak még 6 hete pár darabot igen, de már akkor is nagy macera volt.
    Az FFP2 -es maszkok még nincsenek teljesen kifogyva, de készlethiányos termék. Ezekre még vesznek fel rendelést a nagykerek, aztán vagy lesz belőle szállítás, vagy nem…! Van is belőle kb. 60 db -om, és még rendeltem, hátha kellhet az még alapon. Az orvos havernak is ebből van saját pénzből betárazva a praxisban saját és az asszisztens számára kb. 100 db, miközben FFP3 -as kellene, de hát csak ezt lehetett már a kb. féltucat FFP3 -at leszámítva egyszerűen beszerezni január második felétől.
    Viszont az a baj, hogy az ilyen FFP -s maszkok többségét is Kínában gyártották eddig, és onnan most nem nagyon fog ilyen jellegű szállítmány jönni, nem csak az egyes kikötőket érintő karanténok miatt, hanem mert kellenek a hazai felhasználásra Kínában!

  77. Itt a lényeg: „A Hvivo már csak brit gyógyszerfelügyelet engedélyére vár a tesztek megkezdéséhez. A vakcinafejlesztők nem csak járvánnyal, egymással is versenyt futnak. Az egészségügyi világszervezet (WHO) információi szerint jelenleg húsz különböző koronavírusvakcina fejlesztése zajlik párhuzamosan. A cég, amelyik először talál majd gyógymódot a világjárványt megfékező szerre, hatalmas profitot kaszálhat majd. Valószínűleg jóval többet, mint a francia Sanofi, amely tavaly 2 milliárd eurót keresett influenzavakcinája eladásával.”

    https://24.hu/elet-stilus/2020/03/09/koronavirus-vakcina-kiserlet-onkentes-penz/

  78. 89.Gyarmathy

    Felétek Angliába mi a helyzet koronavirussal ? Eleinte kételkedtem benne hogy ez valami komoly lesz de már látom ez nem egy nátha….

  79. 91.
    Ez a Spanyol nátha 2.0

    Nálunk készül az egészségügy, műtéteket halasztanak el, ami hónapok múlva is ráér majd, terveket készítenek, szerveznek és az egészségügyi dolgozók 95%-a retteg, hogy mi lesz (egy felmérés szerint, gondolom az 5% meg nem akarta bevallani).

    10 lakosból 9-nek meg még nem sok fogalma van, hogy milyen hónapok következnek.

  80. 91.

    Szerintem itt nálunk se tudják sokan,hogy milyen honapok következnek..nekem az az érzésem,hogy valamit nagyon de nagyon titkolnak az emberek elött itt is és szerte Europába is..de mit?

  81. 91.
    A nyilvánvaló tehetetlenségünket ,azért tűnik szürreálisnak ,titokzatosnak.
    Ismeretlen terep következik, ami ma még létbiztonság,hit , remény, holnapra kifakult foszlány a múltból , ezt váltja fel a káosz, a halálfélelem , a rettegés.Abban a pillanatban a ma ismert világ és társadalom megszűnik létezni.

  82. Ma derult ki, hogy a francia kulturalis miniszter is beteg, pozitive a coronavirusra. Most azt talalgatjak egy tv musorban, hogy mi van ha Macron es az elso miniszter is beteg, hiszen egyutt targyaltak napok ota.. . Karantenbe kerul a kormany ?

  83. Van itt egy érdekes mutatószám az esetek száma 1 millió országlakosra vetítve:

    Total cases Total cases/1M population
    Hungary 9 0,9
    China 80739 56,1
    Italy 9172 151,7
    S. Korea 7478 145,9
    Iran 7161 85,3

    Ez annak a döntő többségnek a hatása, akik nem kapják el (vagy nem mérnek) ,amit általában elfelejtünk figyelembe venni, amikor a 2, 3, 5, 6, 17%-ra hivatkozunk.

    https://www.worldometers.info/coronavirus/

    Mindenki levonhatja a megfelelő következtetést a kockázatokról.

  84. 95. Ezt nem magyaráznád el, hogy mindenki világosan értse?

    Ez a szám az adott országban a felfedezett vírushordozók számát mutatja 1 millió lakosonként.

    De azt is odaírhatnák, hogy összesen az adott országban hány tesztet végeztek el, így lehetne következtetni, hogy kb. a jéghegy, vagyis a járvány mekkora részét látjuk a számokra nézve.

  85. Egy kiváló hozzászólás a youtube-ról.

    „Vìrussal kapcsolatban:
    Kèrdès:
    Az eddigi vìrusok, amiket eddig lefutottunk az elmúlt időkben, mennyi idő alatt mennyire terjedt el, össze hasonlìtva ezzel?
    Annak fènyèben hogy ez ellen mindent megtesznek ès terjed, a többi ellen nem zàrtak le ennyi vàrost ès nem volt ennyi karantèn?

    Vilàgszinten le kellene zàrni mindent ès kijàràsi talalmat kellene elrendelni 6hètre hogy belehessen gyűjteni ès kezelni a betegeket mielőtt a korhàzakat túlterhelnènk ès koncentràciós tàborokat kellene lètrehozni mint kìnàban.

    Csak számoljunk kicsit:
    Mennyibe kerül bővìteni ès fejleszteni a korházakat ès kìnlódni a szűrèseket ès ellàtni a rendörsèget ès a korhàzakat a vèdelemmel?
    Kivàrjuk mire több ezer ember kerül kanantènba ès több hónapra zàrunk majd le mindent amikor màr több 10ezer ember fertőzött lessz amiről nem tudunk?

    Màsik verzió hogy vilàgszinten mindent bezàrunk ès nem mozdulunk sehova 6hètig, ezalatt fertőtlenìtünk mindent ès begyűjtjük a fertőzötteket hogy meggyógyìtsuk őket ès nem engedjük terjedni.
    Ehhez szüksèg van a politikai tàmogatàsra ès esèlyt adni az embereknek 6hètre való bevàsárlàsra ès nem többre feleslegesen.
    Pl.: angliában meg van határozva bizonyos dolgokból, miből mennyit vehet egy ember.
    Esetleg kiosztani vàsàrlàsi jegyeket szemèlyenkènt hogy mindenkinek jusson.

    Nagy problèma a maszk, amit szintèn korlàtoznèk szemèlyek szàma alapján csalàdonkènt ès komolyan büntetnèm aki sokszoros àron àrusìtja az előre felvàsàrolt maszkokat ès börtönnel büntetnèm, mert ezzel is èletveszèlybe sodor embereket haszonszerzès cèljàval, amivel az orszàs ès gyógyítás cèljàt is korlàtozza ès nehezìti.

    Vagy fellèp mindeki kemènyen a földön ès teszünk ellene vagy hagyjuk elterjedni, hatalmas kàrokat okozva.

    14 napos karatènt szàmolnak mindenkire, de mi van azzal az informàcióval hogy 27napig is lappangat vagy nem is làtszik az illetőn ès tovàbb fertőz heteken kereszrül??

    Sima hőmèrèssel nem hiszem hogy 100%os lehet a szűrès ami kb. 2hèt utàn jelentkezhet ès addig csak fertőz. Ezutàn elfogjàk azt az embert akit kiüt a betegsèg, de addig 10-100embert fertőz meg akik szintèn tovàbb adjàk a dolgot tünetek nèlkül. Èrdemes vàrni ès halasztani/halogatni a dolgot?

    El kell dönteni mi a cèlunk!
    Gyógyulni ès elkerülni vagy hagyjuk terjedni làthatatlanul?

    Vajon melyik az olcsóbb?

    Kèrem tegyèk fel ezeket a kèrdèseket is a politikusoknak ès gyógyàszati vezetőknek!

    Köszönöm a segìtsèget, megèrtèst ès tàmogatàst az informàció megosztàssal!”

    (Krisztián Patatics)

    Persze csak érdekességként másoltam be, mert pontosan tudom, hogy az emberiség egy ilyen helyzetben sem tud együttműködni, nem beszélve arról, hogy ez a járvány a cseppecskéken túl az emberi butaság és sötét ostobaság, valamint a kapzsiság mentén terjed és fog megölni tömegeket.

  86. 97 Gyarmathy:
    Ekkora tilalomhoz egy erős felső hatalomra lenne szükség mint pl Kínában . Várjunk csak, ez valahonnan ismerős! World Government 😀
    (problem, solution, reaction… de még csak az első résznél tartunk)

  87. 97. Gyarmathy
    „és fog megölni tömegeket.”

    Ki tudja, hogy nem ez-e a célja az egésznek?? Túl sok a Föld lakossága. LÉTSZÁMCSÖKKENTÉS!!!! (1-2 MRD emberrel kevesebb 1-2 év alatt a Földön). Meg a (világ)gazdaságot is jól meg kell piszkálni. (KÁOSZ!!) etc.
    NEW WORLD ORDER.

  88. 95.Idegen
    96.Gyarmaty:
    „95. Ezt nem magyaráznád el, hogy mindenki világosan értse?

    Ez a szám az adott országban a felfedezett vírushordozók számát mutatja 1 millió lakosonként.

    De azt is odaírhatnák, hogy összesen az adott országban hány tesztet végeztek el, így lehetne következtetni, hogy kb. a jéghegy, vagyis a járvány mekkora részét látjuk a számokra nézve.

    Ahogyan írtam „Ez annak a döntő többségnek a hatása, akik nem kapják el (vagy nem mérnek) ,amit általában elfelejtünk figyelembe venni, „

    Vannak becslések arra, hogy a népesség hány % fertőződhet meg 40-70%.
    Tibor bá’ kardoskodik a 100% mellett.

    Legyen a középarányos 40 és 100% között 70%,
    azaz x=0,3 azaz 30%.

    Általában minden fertőzéssel szemben vannak rezisztensek .
    Azaz x=0.3.

    Aztán van az corona vírusos esetek közül kb.80-88 %, aki enyhe lefutású és teszteltek (mivel e nélkül nem tudnánk róluk).

    „40,536 (88%) in Mild Condition a https://www.worldometers.info/coronavirus/ szerint.

    Ha ezt a számot extrapoláljuk az egész népességre (N), azaz kiszűrjük azt, hogy hány embert tesztelnek, akkor:

    N*(1-0.3)*(1-0.88)=N*0,7*0.12=0.084*N számú súlyos eset
    lehetséges azaz a teljes lakosság 8,4%.

    Ebből kizárt, hogy az összes meghalljon, még ha az egészségügyi rendszer túlterhelődik is.

    Tehát a halálozási ráta a teljes népességre vetítve kisebb , mint 8.4% a fenti feltételek mellett.

    Egyébként az időszakos halálozási adatokból, annak okából (tüdő elégteleneség pl) lehet következtetni arra, hogy a nem tesztelésnek mekkora a hatása.

  89. A súlyos esetek jobban a mérés látókörébe kerül, mivel megjelennek a kórházi statisztikákban.

    Ebből az is következik, hogy a halálozásokat, súlyos eseteket jobban lehet mérni, jobban közelít a valósághoz, mint a könnyű esetek, mivel azokat a beteg lábon kihordja, ergo itt nagyobb az alul becslés lehetősége, azaz a 88% lehet, hogy magasabb.

    „68,115
    Cases which had an outcome:
    64,088 (94%) Recovered / Discharged
    4,027 (6%) Deaths”
    https://www.worldometers.info/coronavirus/

    Az optimális esetben, ha közel olyan arányban tudunk segíteni a súlyos eseteken, mint eddig, akkor
    N*(1-0.3)*(1-0.88)*0.06=0.00504*N

    azaz a halálozási ráta a teljes népességre vetítve 0.504%.

    A karanténoknak és más járvány megelőző intézkedéseknek abban van nagy szerepe, hogy a megbetegedések időbeli lefolyást elnyújtsuk, azaz minél kevésbé terhelődjön túl az egészségügyi ellátó rendszer.
    100-ból és 101-ből az következik, hogy

    0.5%-8.4 % közötti lehet a halálozási arány, a végeredményt a járványt elkerülő intézkedések, a szakmai vezetés minősége, az egészségügyi ellátás helyzete határozza meg.

  90. 101 – Idegen:
    Már vagy 70 éve tizedes vesszőt alkalmazunk. Előtte volt tizedes pont, de nem lent, hanem fent. Szóval ez sehogy se jó.

  91. 102:Tibor bá:
    OK, próbáltam a tizedespontot erőltetni, de nekem is a tizedesvessző esik kéz alá, mert azt a tanultam anno.

    Viszont az angol a tizedesveszőt alkalmazza az ezres nagyságrendek jelőlésére, ami kissé konfuzzá teszi a kevert magyar-angol szöveget.

  92. 101-hez még.

    Azt a 6 %-ot lehet, hogy rosszul értelmezem, az alsó határ lehet, hogy így nem 0,5%.

    hanem
    N*(1-0,3)*0,06=0,042*N

    azaz az alsó határ 4,2%, ha a a népesség 70%-a megfertőződik.

    Értelemszerűen , ha kevesebb a megfertőződési % (járványellenes intézkedések!!!), akkor kevesebb a halálozási szám, ergo a 4,2%-os alsó határ is csökkenthet.

  93. N. Trump: „Megvan a koronavírus gyógyszer – ma 1000-személynél teszteljük.”

    Donald Trump amerikai elnök szerint a klinikai vizsgálatok a halálos koronavírus elleni gyógyszerrel ma indulnak New Yorkban és néhány napon belül készen lesznek a gyártásra amint az eredmények megvannak amelyek megerősítik, amit a tudósok már tudnak laboratóriumi szinten.
    Ez a malária elleni hidroxiklorokin gyógyszer kombinációja, és az azitromicin antibiotikum, amely 94% -ban elpusztítja a koronavírust a betegeknél!
    Úgy becsülik, hogy 20 napon belül képes lesz a gyógyszer termelése az USA-ban.

    Ν.Τραμπ: «Έχουμε έτοιμο το φάρμακο κατά του κορωνοϊού – Σήμερα το δοκιμάζουμε σε 10.000 άτομα»

    52. L.S. – 64. Lambros S.
    Még egyszer olvassuk újra, mit mondott Andreas Giannakoudakis, a Τhesszaloniki Arisztotelész Egyetem prorektora, a koronavírus-kezeléssel kapcsolatos legutóbbi kijelentésén:
    “Gyanítom, hogy ez a vírus mesterségesen előállított, és ezt a lehetőséget nem lehet kizárni […]
    Azt is feltételezem, hogy a vakcina már ismert. Vagyis létezik a vakcina ».
    Giannakoudakis úr valóban ragaszkodott ahhoz, hogy “a vakcina felfedezésének bejelentésének vagy kiadásának dátuma célszerűségι okoktól függ.

  94. Az olvasók megjegyzéseiből:

    – A vírus terjesztőnek előre megvan a gyógyszere …
    – Meggyógyítja a 94%-át és a 6% meghal? Jobb a gyógyszer nélkül, így csak 2%-a hall meg.
    – Új rend: megadom a problémát, megadom a megoldást is, miután mindezért megfizetsz.
    – Bill Gates mit szól hozzá???
    – Srácok, mi történik idekint? Kik ők és kiket vernek át?
    – Ha G6PD enzim-hiányod van anélkül, hogy tudnád, és klórkinint csipegetsz, az hemolízis től elpatkolsz.
    Csak a súlyos légzési elégtelenségben szenvedő COVID19 betegek esetén javasolt a klorokin.
    – Mióta az antibiotikumok pusztítják a vírusokat?
    – Az antibiotikumok nem hatékonyak a vírusok ellen.
    – Egyébként a vírus „kínai”, de az amerikaiak készen álltak a gyógyszerrel.
    – Meg vagyunk mentve! Most kimehetünk?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük