(3121) Hal Turner

Tibor bá’ online

 

Hal Turner

Tudom, hogy Hal Turnert illik nem komolyan venni, de azért nem kell átesni a ló másik oldalára. Íme:

Without China Manufacturing, U.S. Has Only 45 Day Supplies of most Pharmaceutical Medicines; Dozens already listed as „Shortage”

Approximately eighty percent of the raw materials used to manufacture medicines, come from China.  The outbreak of coronavirus caused China to shut down almost ALL of its manufacturing for about the past 6 weeks.  NOTHING is being shipped from China.  The United States of America now has forty-five (45) days of most prescription medicines in inventory.

Fordítás:

Kínai gyártás nélkül Amerikának csak 45 napig tartó tartalékai vannak a legtöbb gyógyszerből; többről már úgy tudjuk, hogy „hiánycikk”

A gyógyszergyártáshoz felhasznált nyersanyag körülbelül 80 százaléka Kínából származik. Az elmúlt 6 hét alatt a koronavírus kitörés miatt Kína majd a teljes gyártó kapacitását leállította. Kínából leállt a szállítás. Az Amerikai Egyesült Államoknak most 45 napra való, vényre kapható gyógyszere van raktáron.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8 gondolat erről: „(3121) Hal Turner

  1. A masik nagy kerdes az hogy mikor tud megindulni a gyartas. Mert ugye errol sem nagyon lehet infot talalni a neten. 350 millio amerikai gyogyszer nelkul , es europa is az szep lesz.

  2. Megbízható forrásból én úgy értesültem, hogy egyes korábban megrendelt kínai konténerek már útnak indultak. Szép lassan, de próbálnak talpra állni. Hiány, ideiglenes készletproblémák mindenhol lesznek, de ha így megy tovább, sztem ezt csak 2-3 hónapra kell belőni, nem véglegesen. Lényegében a január-februári termelésük esett ki, de az majdnem teljesen.

  3. 3. Én is.

    Viszont – ezért se ér sokat ez a hírforrás – India bejelentette számos Európa számára fontos gyógyszeripari termék export tilalmát, pl. antibiotikumok.

  4. Talán a járvány hatására változtatni fognak a túlzott kínai beszállítói függőségen.

    A minap India is betiltotta a gyógyszer exportot.
    Ő a másik nagy gyógyszer alapanyag beszállító.

    Valószínűleg az államok is lépnek a tartalékok nagysága ügyében, és támogatják a hazai gyártást nemzetbiztonsági szempontokból.

    Igen, Európa is hasonló cipőben jár, mint az USA.

  5. Ha a kínaiaknak van eszük akkor úgy ahogy a szén és atomerőművek sem álltak le, talán a gyógyszeripart is üzemeltetik.

    Másnem úgy hogy minden más kütyügyártást félredobnak… és csak arra és csak ahhoz még nyomják az embereket.

    Az Ő hibájuk ez az egész, akkor illene most nekik küldeni a maszkot, gyógyszert stb.

    Persze ha a covid ellen nincs immunitás cseszhetjük…

    De kína hiába fogja küldeni az alapanyagot ha addigra meg mi bénulunk meg…

  6. 5:
    Nem fognám Kínára. Nem elegáns.
    Sztem. ez közös munka volt, több tényezős, valójában csak a véletlennek köszönhető, hogy épp Kínában került rá sor, tehát közös a felelősség is.
    Visszamehetünk akár odáig, hogy miért volt szüksége Kínának ilyen „játékokra”…

    Ettől függetlenül most abban érdekeltek, hogy a gazdaságukat és a presztízsüket mihamarabb helyre állítsák, és megpróbálják megtartani a világgazdasági szerepüket.
    Nyilvánvaló, ha nem lesz helyben gyógyszer, elsőként a saját igényeiket fogják kielégíteni, tehát ideiglenes készlethiányra készülni kell, a kitörő járvány tükrében aggodalmunk jogos.

  7. A Kínában lévő gyárainkban (egy multicég) a teljes létszám kb. 75-80 % jelen van és dolgozik. Nem volt akkora a kiesés, mint ahogy tűnik. Az alapanyag beszállítóknál is hasonló a helyzet. Természetesen mindenből jelentős lemaradás van, bele fog telni jó időbe, amíg minden pótolva lesz, az biztos. Hogy ennek milyen (világ)gazdasági következményei lesznek, ezt nem nagyon lehet még kitalálni, de még a nagyságrendjét sem, szerintem.

  8. A „Tudták előre?” videóban bemutatott tudományos cikk itt még nem szerepelt, ha jól gondolom: Bat Coronaviruses in China, 2019.01.29., mdpi.com/1999-4915/11/3/210/htm
    Egy évvel a vírus kitörése előtt leírták hogy mi fog történni, hol, csak a város neve hiányzik a tanulmányból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük