(3209) Az emberek az elmúlt két világháborút se látták előre (logikai levezetés)

Tibor bá’ fordítása online

Eredeti cím: Public Didn’t See Last Two World Wars Coming Either

Szerző: David Swanson

Annak idején a széles körű társadalomnak fogalma se volt, hogy közeleg az I. majd a II. világháború, miközben a kormányok már évekkel korábban tisztán látták a ráutaló eseményeket. Viszont tény az, hogy az egyértelmű jelek fekete-fehéren ott álltak azok részére is, akik vették maguknak a fáradtságot, hogy megismerjék a tényeket, pontosan úgy, mint napjainkban, amikor a napnál is világosabb, hogy a környezeti összeomlás beindulása és a III. világháború kirobbanása előtt állunk. És igen, a III. világháború termonukleáris lesz, amit se a laikusok, se a „szakemberek” nem tudnak se felmérni, se elképzelni.

A III. világháború csak termonukleáris lehet.

Az I. és II. világháborúkhoz vezető tényekkel a bölcs megfigyelők tisztában voltak, amiknek a segítségével, évekkel korábban figyelmeztették a társadalmat. De olyan is volt, aki közvetlenül az I. világháború békekötése után jelezte, hogy a béke sokáig nem tartható fenn. Ezek a ma is érvényes tények, vagy tényezők a következők:

  • A háború, mint olyan elfogadása, ami a felkészüléshez vezet.
  • Fegyverkezési verseny, ami az ipari tevékenységben az emberi haláltokozó eszközök gyártását az első helyre teszi. Ezzel a háború sikerét kívánják elérni, ahelyett, hogy a háború elkerülésén dolgoznának.
  • Az igen nyereséges (valamint státuszt és karriert jelentő) beruházások a fegyvergyártásba, kedvező egy háború beindítására.
  • Háborús propaganda által keltett félelem minden egyes nemzet állampolgáraiban azzal, hogy a másik háborút akar. Ez a propaganda félelmet szül, és megakadályozza az ellen oldal nézetének a megismerését.
  • A fenti tényezők okozta nézet szerint a háború kirobbantásához elég az egyik fél. Ezen nézet alapján puszta önvédelemből mindegyik oldal felkészül egy háborúra, ami így nem függ senkitől, hanem egy elkerülhetetlen eseménnyé lép elő.
  • A hatalmon lévők inkább vállalják egy szörnyű háború kockázatát ahelyett, hogy háború nélküli túlélésre koncentrálnának.

Az I. világháború előtt háborúk dúltak Észak Afrikában, Délkelet Európában. A fegyverkezés, és hadi tervezések felfutó félben voltak. A béke fenntartására tettek erőfeszítéseket, de közben az Osztrák-Magyar Monarchiának tálcán nyújtottak át egy ürügyet Szerbia megtámadására. A németek ürügyet láttak arra, hogy megtámadják Belgiumot, és Franciaországot. Az angolok jó alkalmat láttak arra, hogy harcoljanak a németek ellen, és így tovább. Megindult tehát az öldöklés. Ez megakadályozható lett volna, de több évtizedes célkitűzéssel összhangban volt a háború. Minderről a társadalom mit sem tudott.

Az I. világháborút alig két évtizeddel később követte a második, mert az előző háború győzteseinek volt rá gondjuk, hogy a német népnek szenvedéseket okozzanak, ami egyre sértettebbé tette őket, és közben folyt egy eszeveszett fegyverkezés is, amivel kapcsolatban a Nyugati bankok jelentős segítséget adtak a németeknek, akik számukra szimpatikusabbak voltak a bolsevikoknál. Közben az USA felemelte Japánt partneri szintre, de ellene fordultak, amikor kiderült, hogy túl sikeresek. A nácik zsidóüldözése tudott volt, és tiltakoztak ellene. Az amerikai hadigépezet agresszív japán ellenessége ismert volt, és tiltakoztak ellene. Közben az amerikai kormány készített egy jegyzéket, amiben fel voltak sorolva azok a tevékenységek, amelyekkel ki lehetett kényszeríteni egy japán támadást. Ezeket sorba bevezették. Az olaj embargóra Japán beindult. (Tibor bá’: Ma ugyanezt teszik Iránnal, Oroszországgal és Kínával)

A társadalomnak jelentős része nem vette észre, hogy közeleg a háború. Az amerikai nép elhitte, hogy az USA távol tartja magát a beindult európai háborútól. Az amerikai szavazók kétszer is megválasztottak egy olyan elnököt, aki kampányában megígérte, hogy nem lépnek be egy európai háborúba.

David Fromkin könyvében az I. világháborúról (Europe’s Last Summer = Európa utolsó nyara) kifejti, hogy „A háború Európában nem véletlenül tört ki. Két kormány (Németország és Ausztria-Magyarország) előre megfontolt szándéka állt a háttérben. Abban a pillanatban, amikor ezek megtámadták a szomszédaikat, a béke fenntartása lehetetlenné vált.” (Tibor bá’: Az igazság az, hogy Anglia és Franciaország sokkal jobban akarták a háborút, meg akarták semmisíteni a feltörekvő Németországot)

Ugyanez volt a helyzet a II. világháború esetében is. Japán eldöntötte, hogy háborút akar, majd meglepetésszerűen megtámadta Pearl Harbort. Amerikának nem volt más választása, reagált az általa kikényszerített támadásra. De Amerikának nem volt választása Európában se, mert Hitler 1941-ben hadat üzent az USA-nak. (Tibor bá’: Japán nem akart háborút, Pearl Harbor megtámadása nem volt meglepetés, csak úgy állították be.)

Fromkin pontos leírást ad egy gazdag ország szegény országokkal vívott háborúiról. Amikor Amerika megtámadta Irakot, Szíriát, Pakisztánt, Jement, Szomáliát, Afganisztánt, Líbiát, Panamát, Vietnámot, stb. stb. nem volt szükség ezen országok hadba lépési szándékára. Háború robban ki, mert a Pentagon háborút akart. Ennek ellenére megállapítható, hogy nem lettek volna világháborúk, sok tízmillió áldozattal, ha nem akarták volna azokat a háborúkat mind a két oldalon. Egy bekövetkező egyoldalú háború, jelentős egyoldalú szenvedést vont volna maga után, de a halottak nagy száma és a totális pusztítás nem következett volna be.

De most nézzük az Amerikai Egyesült Államokat! Washington felmondta az Anti-ballisztikus Rakéta Megállapodást, és egy tucat új ország bevonásával a NATO egészen Oroszország határáig terjeszkedett. Majd fegyvereket és csapatokat küldött az orosz határra. Puccsot szervezett Ukrajnában, ami után neo-nácikkal kibővített ukrán kormányt hozott létre. Azt hazudta saját állampolgárainak, hogy az oroszok megtámadták Ukrajnát, és utasszállító gépet lőttek le. Az állampolgárai számára olyan rakétaelhárító rendszerről fantáziál, ami lehetővé teszi, hogy megtámadja Oroszországot, vagy Kínát (ha már benne vagyunk a dologban) anélkül, hogy azok ellentámadásra lennének képesek. Javasolja még több termonukleáris töltet elhelyezését Európában, amelyek célkeresztjében Oroszország lenne. Bázisokat épített ki Kína körül. Megpróbálja Japánt újra militarizálni. Szankciókkal sújtja Oroszországot. Putyint, az orosz elnököt, megfenyegette, kigúnyolta, nevetségessé tette és démonizálta. Jól informált megfigyelők figyelmeztetnek a termonukleáris Armageddon veszélyére. Miközben az amerikai állampolgárok legnagyobb részének az egészről halvány fogalma sincs.

Bár nem hiszem, hogy Moszkvának a legbölcsebb, egyetlen, vagy a stratégiailag a legkedvezőbb reakciója a harc felvétele lenne, azt se javasolnám, hogy tartsa oda a másik arcát is. Mivel amerikai vagyok, amerikai háttérrel és kultúrával, nem tisztem megmondani az oroszoknak, hogy mit tegyenek. Viszont felszólíthatom az amerikaiakat, hogy ébredjenek fel és állítsák le ezt az tébolyt, mielőtt mindannyiunkat megölnek. A III. világháború még nem elkerülhetetlen, de az egyértelmű, hogy gyors tempóban haladunk felé.

Tibor bá’ véleménye: Az nyilvánvaló, hogy ez egy, az amerikai néphez szóló felhívás, amiben nem lehet azt állítani, hogy a háború elkerülhetetlen, de az amerikai felkészülés (utolsó előtti bekezdés) egyértelművé teszi Amerika szándékát, és azt a tényt, hogy az amerikai elitet nem lehet eltéríteni tervének végrehajtásától. Ehhez ma még hozzájön a polgárháborús hangulat, amit könnyen lehet, csak egy igazi háború tud elfojtani.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

68 gondolat erről: „(3209) Az emberek az elmúlt két világháborút se látták előre (logikai levezetés)

  1. Harmadik nukleáris világháború nem lesz, a jelenlegi felállásban. Miért? Mert a politikusok, és a leggazdagabbak is belepusztulnának. Ők azt meg nem szeretik. Egyetlen esély, ha vallási fanatikusok kezébe atomfegyver kerül. Ők megtudják győzni magukat, hogy őket megóvja az istenük. Emiatt küzdenek az értelmesebbek, hogy Irán ne gyárthasson atombombát.

  2. Ember tervez, Isten kivégez.
    Bögözy – „- Márpedig egy levegõnél nehezebb tárgy nem tud repülni.”
    Nincs olyan se, hogy „egyetlen esély”! (De azért optimisták még lehetünk.)

  3. Az amerikai elit háborút akar! Miért, mert akkor már az adóssága(25700 milliárd dollár), hogy már nem tudja visszafizetni azt. Ezért akar háborút, föképp Európában, Távol-keleten, és nem Észak-Amerikában. Ezt 2 módon lehetne elkerülni(igazából 3 módon):
    1. Amerikában polgárháború robbana ki. Ehhez a feketéknek kellene lépnie, hisz most trump tett egy lépést, az antifát terrorszervezetnek akarja kikiáltani. kiváncsi lennék, mit lépnek erre a feketék, fegyvert fognak-e a kormány ellen?
    2. Amerikát olyan természeti katasztrófa súlytja, hogy azt nem tudja kiheverni(amittől összeomlana a dollár). Erre kicsi az esély, mivel a nagyobb földrengések is mindik más országokat súlytják, az özönvizek is máshol vannak, és a sákák is afrikát és közel-keletet érintik.
    3. Igazából egy újabb „Kubai- rakéta válság” lenne, ehhez az oroszoknak vagy a kinaiaknak kellene rakétákat telepítenie Kubába, de ehhez ők nem elég „tökösek”.
    Így szerintem marad a lehetőség egy újabb nagy európai háborúra.

  4. „Ehhez ma még hozzájön a polgárháborús hangulat, amit könnyen lehet, csak egy igazi háború tud elfojtani.”
    Az első világháború legfőbb tanulsága volt, hogy stabil háttér nélkül nem lehet a háborút megnyerni. Sem Németország, sem a Monarchia területén nem volt idegen katona a fegyverletételkor, az igazi pusztítás utána következett. Ezért a németek a másodiknál már erre figyeltek, ki is húztak a végtelenségig.
    Ma viszont a nagy háború ma már gyorsan lezajlik. Vagy eleve nukleárisként indul, vagy rövid időn belül azzá válik. Egy elhúzódó háborúra a népesség elszíneződése miatt az USA már alkalmatlan.
    A mai ottani polgárháborús események nagyon emlékeztetnek a Franciaország végnapjai könyvben leírtakra. Abban is egy elfajult rendőri intézkedés robbantotta ki a zavargásokat. Az állam nem tudott keményen fellépni, mert már annyira erős volt az őslakosságban az önfeladó „tolerancia”, utána meg elszabadult a pokol. A szomszéd országok sem mertek beavatkozni, mert tartottgak tőle, hogy náluk is hasonló lesz a helyzet.
    Ezek szerint, a népességcsere már egy hagyományosan multikulti országban is etnikai konfliktusokhoz vezethet? Vagy csak a szokásos, itt az alkalom a fosztogatásra állapot van?
    Ma már láthatóan Kína vált az USA első számú mumusává. A szétdarabolási szándék újabb fejleménye volt a napokban az ujgur függetlenségi törekvések támogatása. Kíváncsi leszek, mikor kezdik majd el a közép Kína és a déli, tengerparti fejlettebb területek közötti ellentét szítását?

  5. Stratégiailag a diktatúrák, azok közül is az erősebb diktatúrák nyerik a háborúkat. Mindkét világháborút az oroszok nyerték meg.
    Jelenleg az usában polgárháború kezdődött, semmi köze sincs már az etnikumokhoz. Az is figyelemre méltó, hogy már egyes rendőrök is a „tüntetők” mellé állnak. Ez előtevetítheti a teljes rendszer átalakítását, amit az elit nem fog ölbe tett kézzel végignézni.

  6. @5: Dan! Az első világháborút az oroszok elvesztették, a németek szarrá verték őket 1917-ben. Az eredeti szövegben meg nem esik szó arról, hogy a monarchiát az olaszok támadták meg aljas módon, csak erről valahogy kevés szó esik.

  7. 5 Dan
    Az első világhàborůs orosz (szovjet) Breszt litovszki bèkèt nehezen lehetne győzelemnek venni….nagyot tèvedtèl.

  8. 5. „semmi köze sincs már az etnikumokhoz”
    Ha fordított eset lett volna a kiváltó ok, akkor a fehérek vonultak volna ki gyújtogatni, fosztogatni?
    Black Lives Matter
    Az általam említett könyvben tökéletesen leírták ezt, az agymosott fehérek még akkor sem ébrednek fel, amikor már kibelezik őket, még akkor is csak arra vigyáznak, hogy nehogy rasszistának tartsák őket, hiszen ami akkor velük történik, az csak véletlen,érthető, az okozói ők, mert elnyomásban tartották a szegény ….

    George Floyd death: Protesters rally in Berlin, London in solidarity with U.S.

  9. 1. Bögözi

    „…Mert a politikusok, és a leggazdagabbak is belepusztulnának. Ők azt meg nem szeretik. Egyetlen esély, ha vallási fanatikusok kezébe atomfegyver kerül. …”

    1) az USA-ban sok a vallási fanatikus. Fundamentalista keresztények. Azt én innét nem tudom eldönteni, hogy mennyire meggyőződésből, mennyire számításból, de még ha a második eset is áll fenn, mivel ez a taktika eredményeket hoz nekik, folytatni fogják, tehát nincs értelme ezt vizsgálni.

    2) amikor magas rangú amerikai tisztek ( vezérkar, vagy közvetlenül alattuk ) azt pedzegetik, hogy egy korlátozott nukleáris háború megnyerhető, az nagyon veszélyes irány. Többek között azt is jelentheti, hogy a közvéleményt szondázzák, és készítik fel erre a lehetőségre.

    bónusz pont: magánvéleményem szerint azok az emberek a legveszélyesebbek, akok nagyon akarnak valamit, és emiatt addig győzködnek másokat, hogy saját magukkal is elhitetik, hogy igazuk van, sutba dobva végül a józan észt…

  10. Azért nagy bátorság, az antifát a feketék polgárjogi mozgalmához kapcsolni. Per pillanat az USA-ban a csőcselék alkalmat talált, hogy kiélje magát, és brifkó nélkül „vásároljon”

  11. Nehéz kérdés ez és mindenféle hosszabb elemzés nélkül is azt gondolom, hogy senki se dőljön hátra amiatt nyugodtan, hogy nincs valós veszélye nukleáris fegyverek bevetésének.
    Dehogyis nincs, sőt, most van csak igazán.
    Az USA rövidesen megkezdi (vagy már meg is kezdte) a kis hatóerejű atomtöltetek európai telepítését, miközben a tengeralattjárókon lévő hadászati atomrobbanófejek egy részét is kisebb hatóerejűre cserélte. Már nincs szükség nagy hatóerőre a fegyverek pontossága miatt, így egy fegyveres konfliktus esetén a kis hatóerejű atomfegyverek nagyon hamar bevetésre kerülhetnek.
    Hogy egy ilyen eszkaláció végül hol áll majd meg, ki tudja?
    A világot és a nagyhatalmakat irányító agytrösztök pedig nem olyan logika mentén gondolkodnak és döntenek, ahogyan mi.
    Ők másféle információk birtokában vannak, mi pedig azt és úgy tudjuk például az atomfegyverekről és az atomháborúkról, amit nekünk a médiában elmondtak.
    Biztos, hogy mi tudjuk jól azt, amit tudni vélünk?

  12. 5. Dan
    Az USA esetében van egy 700 milliós „kozmikus állandó” a képletben. A magánkézben levő lőfegyverek száma.

  13. 14. csegő

    Ez tényleg a majmok bolygója.

    Topichoz.
    A III.VH. már jó ideje a levegőben lóg. Minden azon múlik mi hogyan döntünk?!

    Ha végignézük George Floyd haláltusáját megérezhetjük amit ő. Szánalom nélküli hozzáállás. Joggal kiborítja a tömegeket.
    Nem véletlenül vannak szimpatizáns mellettüntetések világszerte!

    A tömegek érzelemvezéreltek, nem igazán értik mit miért csináltak.
    Ez a ‘véletlen’ accident még súlyos következményekkel terhes lesz.
    A véletlent nem azért tettem idézőjelbe mert szándékos volt. Hanem azért mert véletlenek nem léteznek. Ez kiboríthatja a bilit.

    Nagyon érdekes időszakban élünk.
    Tényleg izgalmas, hogyan dönt az emberi faj.

    A háború sosem old meg semmit. Félő, hogy még mindig nem értjük! Kiváló trigger USA-n belül amit aztán kivetítésre kényszerül.

  14. 18.Koczka Zoltán
    Sokkkal több a fegyverek száma, óvatos becslések szerint is megközeliti, vagy akár meg is haladja a 900 milliót, ebben benne van a 12 -13 éves gyerekek szülinapjára kapott 0.22 -esek , a TU-TU nak bezézett gyerekpuskák.
    És még hol van a rengeteg regisztrálatlan, a bünbandák kezén levő mérhetetlen fegyver? Egyetlen, de nagyon fontos, tulajdonképpen a legfontosabb dolgot nem szabad elfelejteni: Amerika GYÖKERESEN különbözik minden más országtól ezen tekintetben, a korlátlan fegyvertertás tekintetében.
    Minden gondolkozni, elemezni képes ember számára világos kell legyen, de főleg az általunk mindenhatónak képzelt és mittudomén hol székelő háttércsoportok számára, hogy az amerikai társadalmat fegyverekkel megfélelemliteni-azt, hogy leigázni le sem merem irni -egyszerüen lehetetlen. Vegyük figyelembe, hogy egy olyan népről van szó, ahol a férfilakosság eléggé tekintélyes része kivétel nélkül KATONA VOLT, méghozzá sokan közülök remek kiképzést kapott, sok az elit alakulatokból leszerelt fickó, mégjobb kiképzéssel háta mögött, ezekkel fegyveres konfliktusba keveredni kész öngyilkosság a rendfertartó erők számára, ezzel tisztában van a rendőrség, tisztában van a polgárőrség parancsnoksága, nos tessék, hülye Trump, egy ilyen népséggel keveredj most polgárháborúba!

  15. Ez a tüntetés most már valójában osztályharccá változott (több a fehér tüntető/fosztogató, mit a fekete). Bevetni ellene fegyvert használó erőket hatalmas rizikó, mert fegyverrel fognak válaszolni. Meg kell várni, hogy magától lecsengjen. Egyelőre nagyon sok fekete csillapítani iparkodik, de ha eldördül fegyver, akkor vége. Kérdés, hogy a világ mit profitálna belőle.

  16. Ez a David Fromkin helyenként valótlanságokat allit, pl. az orosz BUK, orosz katonái lőtték le a maláj gépet, még ha tagadjak is. Tévedésből, de ez nem sokat változtat a dolgok állásán. Az oroszok támadták meg Ukrajnát, lasd a Krim fszigeten történteket, majd a kelet ukrajnai területeket is.
    Igaz, hogy amerikai puccsra valaszul, de … Érdemes-e konkretan az ő hamis tenyeire velemenyt alapozni?

  17. Trump előre bejelentette, hogy a mozgalom ma este véget ér.
    Szent Bartholomaeus éjszaka következik?

    Donald J. Trump✔@realDonaldTrump
    100% Correct. Thank you Tom! https://twitter.com/tomcottonar/status/1267448171636174848

    Tom Cotton✔@TomCottonAR

    US Senate candidate, AR
    Anarchy, rioting, and looting needs to end tonight.

    If local law enforcement is overwhelmed and needs backup, let’s see how tough these Antifa terrorists are when they’re facing off with the 101st Airborne Division.

    We need to have zero tolerance for this destruction.

    9:24 PM – Jun 1, 2020
    Donald J. Trump

    @realDonaldTrump
    100% helyes. Köszönöm Tom! https://twitter.com/tomcottonar/status/1267448171636174848…

    Tom Cotton

    @TomCottonAR

    Egyesült Államok szenátusának jelöltje, AR
    Az anarchia, a lázadás és a fosztogatás ma este véget kell érni.

    Ha a helyi rendészeti rendőrök túlterheltek és biztonsági mentésre szorulnak, nézzük meg, milyen kemények ezek az Antifa-terroristák, amikor a 101. levegőben részt vevő divízióval állnak szemben.

    Zéró toleranciát kell alkalmaznunk erre a pusztításra.

    97.8K
    21:24 – 2020. június 1.

  18. 21.n/a
    …”Karhatalom nekem hadsereget jelent…”
    Jelenthet ugyan, de nekem inkább a rendőrség jön be ilyenkor, egyes ritka esetekben a Nemzeti Gárda, de azt is módjával és kis adagokban.
    Ismétlem, ha idióta Trump nem tudja hol a határ, ha nem magyarázza meg neki valaki értelmesebb alak meddig mehet el, mielött kihúzza a gyufát a rendkivül veszedelmessé válható fegyveres népségnél, jaj Amerikának.

  19. 2 balint

    Értem, köszönöm!
    Úgy gondolom, hogy a félelmeid majd beigazolódnak.
    Most káosz, a higiéniát nem tartják, kettő hét és a vírus miatt kell majd kemény fegyelmet tartani.
    Nem lesz türelmük.

  20. 1, 2 „Ember tervez, Isten kivégez.”

    Van egyszerűbb megoldás. A civilizáció építés olyan, mint felmászni egy hegyre. Odafent jobb, messzebbre látni, lehet tervezni, más erőforrások vannak. Viszont a gravitáció minden egyénre hat, és csecsemőként mindenki egyenként a hegy lábától startol. Ha a gyerek-sereg úgy látja: „fent vagyunk a hegyen”, és mászás helyett egymást oktatja a porban játszogatva, akkor egy generáció múlva már senki nem lesz a hegyen. Persze mesélgetnek egymásnak, hogy mi merre van, de ha valaki személyes erőfeszítésre, felelősségre hivatkozik, akkor a falka elkergeti. Így nem lehet fenntartani sem egy magas szintű gondolkodásmódot, infrastruktúrát – nem hogy tovább építeni vagy a közben elkövetett hibákat orvosolni.

    Van különbség tervezés és álmodozás/nyafogás között. Ha ezt benézzük, nem Isten végez ki, hanem a gravitáció, lánykori nevén Dunning és Kruger. Folyamatban… 🙂

    A zavargásokkal kapcsolatban mi van ha összeadjuk az egyet és a kettőt? Szegény tömeg. Zavargás. Vírus. A fertőzöttek egy részének igen költséges életben tartása, esetleges hosszú távú következmények. Hmm… Lehet, hogy kivárásra játszanak?

  21. Bálint. Már egy jó ideje nem soroznak az USA hadseregbe. Tehát a katonaviseltek száma nem olyan magas. Másrészt aki hobbi céllövésre, vagy a személyének védelmére fegyvert vásárolt, nem fog a kormányzatra támadni vele. Pláne, hogy a nehézfegyverzet a kormány kezében van. Szerencsére az afroamerikaiak sem egy zárt csoport. A többsége biztos nem akar háborút. A wellfare segélyesek sem, hiszen háborúban nincs munkanélküli segély. A csőcselék magára fog maradni. Ha folytatják a fosztogatást, lőni fog rájuk a nemzeti gárda, és a boltosok is.

  22. 26. KedvesLóránt
    Nincs itt semmi tudatos számítás.
    A tehetetlen tömeg kiszámíthatalan.
    Az USA egyidejűleg került kettős szorításba.
    Belföld és Kínai agresszív politikája HongKong/Tajwan esetében.
    A belföldi gazdasági sokk (25-30millió munkanélküli) a dollár (olajelszámolás/tartalékvaluta) gyengülése miközben egy képességek nélküli ember küzd az újraválasztásáért.
    Itt már a COVID egy marginális faktor, mindaddig amíg az „meg nem fut”…

  23. 29 Zoltán – Elemzés közben igyekszem a helyén kezelni a címlapsztorikat, és nem csak azokkal foglalkozni. Se a narancs baba, se a piros-kék show nem érdekel. A Cambridge Analytica vagy az NSA számítóközpontja igen, és semmi okom nincs hülyének nézni őket egy fotelból (pl feltételezni, hogy „meglepi őket” olyasmi, ami még nekem is egyértelmű és előre látható volt tíz éve). A hozzászólásomnak nem is ez volt a lényege.

  24. 2 balint

    Talán csak értelemezési eltérés van köztünk.

    https://index.hu/kulfold/2020/06/02/egyesult_allamok_tuntetesek_washington_new_york_philadelphia_george_floyd/

    „Trump közben beszédet tartott, és azt mondta, hogy a hadsereg segítségével fog rendet tenni.”

    „Joe Biden, az Obama-kormány volt alelnöke, a demokraták várható elnökjelöltje a novemberi választásokon a Twitteren reagált Trump nyilatkozatára.
    „Az amerikai hadsereget használja fel az amerikaiak ellen. Könnygázt és gumilövedékeket vetet be a békés tüntetők ellen. Egy fotó kedvéért”

    Vagyis két ottani ember is „HADSEREG” szót használja.

  25. 31: „békés tüntetők” LOL!

    Azon gondolkodom, hogy azzal kéne bosszantani az amerikaiakat, hogy a kommunizmusban a legrosszabb az állami terror volt. Hogy sose lehetett tudni, mikor jön érted a karhatalom, hogy megöljön vagy megkínozzon. Namost ez már megvan nekik.

    Akkor vajon mire fel félnek ennyire a kommunizmustól? Mért utasítják el az előnyeit is, pl hogy a legutolsó embernek is jutott tisztességes megélhetés?

  26. 17 Tibor bá’

    Az a 37 nap megvalósulhat, legfeljebb némi eltéréssel.
    Mindenki háborúra készül, és láthatón ki akarják terjeszteni a konfliktust.
    https://alfahir.hu/2020/06/01/egyesult_allamok_oroszorszag_zavargasok_kreml_moszkva_vlagyimir_putyin
    „Peszkov Susan Rice-nak, … A Fehér Ház volt tisztségviselője szerint Oroszország célja, hogy megszégyenítse az Egyesült Államokat és hogy az amerikaiakat egymás ellen uszítsa. ”
    Más országok irányában is vannak hasonló hangok.

  27. 31 – n/a:
    Lehet, hogy fordítási hiba a „hadsereg”. Mi az eredeti szöveg? Valószínűleg „nemzeti gárdáról” van szó.

  28. 34 Tibor bá Mi az eredeti szöveg?

    Ha a helyi beavatkozás, nemzeti gárda nem lenne elég… „I will deploy the United States military and quickly solve the problem for them…”

    Google, első találat, BBC, TV felvételen a saját szájával mondja (itt még tudtommal nem tart a deep fake, ahhoz még kell egy év talán). 1:34

    https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52886736

    Még angolul nem tudóknak is érdemes megnézni, milyen is amikor a „naposcsibe szaladgál a root passworddel”, egy tanulmány a fickó hangja, mozgása 😀

  29. 34: Nem félrefordítás az sajnos!

    „A lázongás legnagyobb áldozatai a szegényebb sorsú közösségeinkben élő békeszerető állampolgárok, és én, mint az elnökük, harcolni fogok a biztonságukért. Harcolni fogok, hogy megvédjelek benneteket, én, a ti rendet és törvényességet biztosító elnökötök és a békés protestálók szövetségese” – mondta Trump. Hivatali felhatalmazására utalva közölte, hogy az 1807-es, úgynevezett lázadási törvény alapján az elnök megkerülheti a szövetségi törvényt, amely tiltja a hadsereg bevetését belföldi rendfenntartásra.
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/trump_ha_kell_akkor_johet_a_hadsereg.707303.html

  30. 36 – python:
    Persze a kérdés az, hogy egy amerikai katona lő-e amerikaiakra? Ha igen az a moderáltakat is felrázza. És ha egyszer visszalőnek, akkor kész a polgárháború, mert katonák egy része átáll a civilekhez. Ne feledjük, a szegény sorból való kitörés egyik eszköze a jelentkezés a hadseregbe.

  31. 36: Velem van a baj? Én ezekkel a mondataival egyetértek.

    Teljesen rendben van, hogy tiltakoznak a rendőri brutalitás ellen, de a fosztogatást el kell fojtani!

  32. 37: Igen Tibor bátyám, akik ismerik valamennyire az angolszász és főleg az amerikai kultúrát, hagyományokat, életfelfogást, azok ezzel tisztában vannak, hogy ha Trump beveti a hadsereget belföldön, akkor ott nem az lesz, mint Európában lenne, hogy mindenki bezárkózik az otthonába, hanem nagyon sok területen előkerülne a lakosságnál kint lévő kb. 700 millió lőfegyver zöme, és kvázi mindenki lőne mindenkire, meg akár jó pár tagállam elkezdené feszegetni azt, hogy kilépnek a szövetségi államból (Texas, Kalifornia kb. egyből megjátszaná ezt az opciót.) és a káosz hamar egy kontrollálatlan eseményláncolatot indítana be, amiből akár egy nagyon brutális és véres polgárháború is lehet. De Tramplit csak az egója és a hatalma érdekli, az országa a legkevésbé…!

  33. 40 – Python:
    „Ez nem tüntetéssorozat, ez éhséglázadás” vagy inkább osztályharc.

  34. Na de a lakossági fegyverek jelentős része pont a republikánusoknál van. A sok redneck meg Trumpot támogatja. Ha a hadsereg letámadja az Antifát, ők csak tapsolni fognak.

  35. Osztályharc. Éhséglázadás?, munka és eü nélkül maradt milliók, régóta elfojtott gyűlölet, amit eddig a jólét vékony máza takart, semmivé váló jövőkép, mind elemi erővel tör a felszínre.
    USA-t még szövetségesei sem tisztelik. Félnek tőle és ha gyengül a hatalmi státuszuk akkor a szövetségesektől nem támogatást, hanem gáncsot kapnak.
    Az ellenségekről nem is beszélve.
    Azt a sok kölcsönkenyeret, amit évtizedek alatt kaptak népek tucatjai, most érezhetik úgy, eljött az ideje a visszafizetésnek.
    USA ellenségei, kétségem sincs, mind ezerrel dolgozik a háttérben, hogy maximalizálja az okozható kárt.
    Minél több foguk hullik ki, annál merészebbek lesznek az ellenségei, na meg a szövetségesek is.
    Csak nehogy eljöjjön az a pont, mikor már csak egy nagy háború az, ami összerántja az amerikaiakat. Erre pedig a hamis zászlós támadás a bevált recept.

    Ha eszkalálódik a lázongás, akkor USA megtámadja magát.
    A fentiek nem tények, hanem vélemény.

  36. Itt most az a cél, hogy kibekkeljék az amerikaiak viszonylag nyugodtabban a dolgot, mert akkor lehet érdemi változás. Az anarchiába sodródás nem opció, max annak, aki abba akarja Amerikát belerángatni, hogy megússza a simliskedését(saját belső ellenségről beszélek, nem külsőről). Elég jól látszódik, hogy a csőcselék szándékosan lett felbujtva néhány provokátor által, ezt a trükköt láttuk Ukrajnában, és a Közel-Keleten is, valaki(k) nagyon nem akarnak nyugalmat.

  37. 52 malleusorbis: Köszi, ez egy jó kis elemzés volt!

  38. Én nem szeretek konteózni, de feltűnt az bárkinek, hogy az USA zavargások (ez az egyébként sajnálatos eset) azt követően tört/ek ki, hogy Trump bejelentette, kiszáll a WHO finanszírozásából? Csak én érzem úgy, hogy Kennedy óta -ugyan nem változtak-, de finomodtak a módszerek?

  39. Re:54
    Nem konteó azt gondolni, hogy valami más is meghúzódik emögött, és ennek egy része a WHO-ból való kiszállás. USA nem csak ebből száll ki egyoldalúan, hanem minden más közös megegyezés alapon működő szerződésekből, miközben azt mondja, hogy XYZ miatt csinálják. Persze ez jól hangzik, de ezt úgy hívják, hogy egyoldalú szerződés szegés, normális bíróságokon ezért elmeszelik az embert.
    Tudom,tudom, USA-t akkor se vonná senki se kérdőre, ha atomot dobna polgári lakosságra kétszer is, ja hogy ez is megtörtént… 😉

  40. 54 – 55:
    Az USA-ban ez a fajta megmozdulás nem ismeretlen. Ez most szokatlanul heves, aminek oka az alap okon kívül (rendőr gyilkosság) a 40 millió friss munkanélküli. Már jeleztem. Szerintem ez most egy osztályharc (is).

  41. 54. Horváth Csongor
    ” feltűnt az bárkinek, hogy az USA zavargások (ez az egyébként sajnálatos eset) azt követően tört/ek ki, hogy Trump bejelentette, kiszáll a WHO finanszírozásából? Csak én érzem úgy, hogy Kennedy óta -ugyan nem változtak-, de finomodtak a módszerek?”

    Az Egyesült Államok kormányának a vádirata Bill Gates, Melinda Gates, Anthony Fauci, Christine Grady, Tedros Adhanom, a Nemzeti Kormányzó Szövetség, a CDC, a WHO, és Bill & Melinda Gates Alapítvány ellen.
    A meghallgatás időpontja: 2020. június 5., péntek, 13:00 UTC-6.
    Nemzetközi közjegyző: Trent Windsley Sailor.
    Ügyész: Adam Samuel Ben-Canaan
    # Sz. Ügy: HRTI-20200416-00009
    Vádlottak és Alperesek: Rothschild család az Egyesült Államok kormányának.
    A meghallgatás dátuma:
    Fő nemzetközi közjegyző: Adam Samuel Ben-Canaan.
    Ügyész: Christopher Michael Doherty / Michael Adam Fathauer.

    https://www.sfagi.gr/wp-content/uploads/2020/04/united-states-district-court-southern-cyrus-a-parca-ai-organization-26-02-2020.pdf

  42. 49. dajtás
    „Elég jól látszódik, hogy a csőcselék szándékosan lett felbujtva néhány provokátor által, ezt a trükköt láttuk Ukrajnában, és a Közel-Keleten is, valaki(k) nagyon nem akarnak nyugalmat.”

    Ne mondja senki, hogy nem írtam meg előre!
    VilagHelyzete 2017
    Itt a titkos 49 oldalas baloldali akcióterv Trump megbuktatására – amíg nem az ő elitjük uralkodik, addig nincs demokrácia! (szerintük)
    A baloldal mocskolja be a jobboldali embereket és „tudjuk, ki rángatja a drótot” – olvasható.
    Négy baloldali partnerszervezetet sorol fel: a Media Matters-t, az American Bridge 21st Centuryt, a Citizens for Responsibility and Ethics in Washingtont (CREW) és a Shareblue-t.
    Ezek az anyagilag legjobban támogatott és legismertebb baloldali szervezetek Amerikában.
    Esetükben George Soros a kulcsfontosságú támogató.
    De vajon mit akarnak? – teszi fel a kérdést a cikkíró, majd így válaszol:
    „Semmivel nem kevesebbet, mint azt, hogy ők uralják teljes egészében Amerikában a politikai narratívát.
    Amit le is fektetnek egyértelműen már a bevezetőjükben”.
    Motivációjuk egyértelmű: folyamatosan erodálni akarják az alkotmányos köztársaságot, és „közvetlen demokráciát” akarnak létrehozni úgy, hogy az ő helyén maradt elitjük uralkodjon felette. ”
    Ezt teszi a Soros támogatását élvező Media Matters (Fontos a Média) és az American Bridge (Amerikai Híd) már évek óta.
    Ezeknek a szervezeteknek a sikert az jelenti, ha vagy Trumpot impeachmenttel buktatják meg vagy 2020-ra a választásokon, ha az impeachment nem megy.
    Azt akarják, hogy az erőegyensúly visszalendüljön a demokrata pártiak oldalára. Ennek érdekében a Soros által támogatott NGO-k megdolgozzák a szenátust és aktívan részt vesznek a szövetségi államok kormányzói és törvényhozói kampányaiban, ugyanakkor digitális programjaikkal a szavazókat online kívánják elérni. (SBG Buddha – 2017-ben – VilagHelyzete)

    ✔ Polgárháborút akarnak az USA-ban? A Trump-ellen felbérelt Antifa tüntetők túltesznek a legszélsőségesebbeken is agresszióban és véleményeltiprásban!

  43. 49. dajtás
    “Elég jól látszódik, hogy a csőcselék szándékosan lett felbujtva néhány provokátor által, ezt a trükköt láttuk Ukrajnában, és a Közel-Keleten is, valaki(k) nagyon nem akarnak nyugalmat.”

    Ez nem hazugság, minden hivatalosan meg van írva – Egy új „francia forradalom”?

    Mivel az erőszak, a fosztogatás és a rablások az Egyesült Államokban folytatódik, a katonaság készen áll a beavatkozásra Washingtonban, vannak olyanok, akik „globális ébredést” látnak kezdetként az Egyesült Államokban.
    Elsőként a bal oldali „Teen Vogue” magazin azt írta az olvasóknak, hogy az „ANTIFA” baloldali szervezet mindent megtesz egy „jobb világ érdekében”.
    Az izraeli „Jerusalem Post” újság egy lépéssel tovább megy az európai tüntetések alkalmával, kijelentve, hogy: Az … amerikai tiltakozások világszerte terjednek:
    Lehet, hogy ez egy (globális) generációs ébredés?
    Az amerikai tiltakozások nagysága, valamint a Párizsban és Londonban összegyűltek ezrei azt mutatják, hogy sokan mérgesek a kormányzó rendszerüknek és intézményeiknek.”
    További bizonyíték arra, hogy mi az epizódok lényege.
    „Antifa egy szélesebb forradalmi politikai téren indul, amely a jobb világért küzd” – írta a magazin a Twitter-en.
    Mi folyik itt? Mit jelentenek ezek a hozzászólások?
    A fosztogatók, a rablók és a betörők az Egyesült Államokban, hogyan hozhatnak létre egy új világot és az hogyan terjedhet el Európába, hogy globális ébredéssé váljon, és megváltoztassa a rendszereket és az intézményeket? És milyen lesz az „új világállam”?
    Demokrácia vagy diktatórikus kormány a posztmodern digitális maszkkal, amit a népek fognak követelni élükön a baloldaliakkal akiket az ANTIFA fog vezetni?
    Ezeket írták hivatalosan jó hírű újságokban és folyóiratokban!
    Kérni fogják az emberek, hogy jöjjön egy globális junta, hogy végre
    RENDET A KÁOSZ -ba hozzon.

    https://www.el.gr/nea-taxh/dimosieymata-dinoyn-alli-diastasi-o/

  44. 61.L.S.

    Az emberek maguk fogják követelni a rendkivüli intézkedéseket korlátozásokat azoktol akik magát a problémát okozták..szinte mindent befognak nyelni ,hogy megmaradjon a kis mesterséges álomviláguk..követelik,hogy gyözzék le a Démont,hogy tronra emeljék a Sátánt….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük