(3108) A magyar kormány szakértelme

Tibor bá’ online

 

Évek óta azt halljuk, hogy a magyar egészségügy, nahát az a béka seggében van. Több százezer magyarnak nincs háziorvosa, stb. Most ennek fogjuk meginni a levét. A helyzet viszont az, hogy  a hatását illetően sok különbség nem lesz a munkát kitűnően végző kormányok és a csapnivalók között. Többnyire mert fogalmuk sincs mit kellene csinálniuk, de ha csinálják is, széllel szemben nem lehet pisálni.

Mit tartanék én helyesnek? Véleményem  szerint most a kormánynak meg kellene szervezni azt, hogy miként tartsák fenn as közszolgáltatásokat abban az esetben, amikor az ott dolgozók jelentős része a pandémia miatt nem lesz képes ellátni feladatát. Mert annál rosszabb nem lehet a járvány elviselés emellett, ha lerobban az áram, víz, gáz ellátás, hulladék összeszedés és a szennyvíz kezelés megszűnése áll elő. A családok meg tudják szervezni túlélési törekvéseiket, de szolgáltatásokat nem tudnak kitalálni. Ez központi feladat.

Most tehát a legfontosabb az lenne, ha süket és semmit mondó propaganda szöveg helyett megszerveznék a szolgáltatások bebiztosítását.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

159 gondolat erről: „(3108) A magyar kormány szakértelme

  1. Nos, ez nem fog megtörténni. A tapasztalat az, hogy csak nagyon nagy káosz esetén fog majd valami ilyesmi történni.Addig minden megy a maga útján,mert mindenki optimista (minket kivéve 🙂 )
    Vesszőparipám, hogy ilyenkor csak egy katonai puccs segít a töketlen zsé és cé seggnyaló lusta kormány ellen. Erőt kell szembe állítani a zűrzavarral.

  2. Erre mit lehet mondani.
    Máskor teccik azt az x-et másra tenni, vagy a pofát be lehet fogni ez a demokrácia, lesz majd békemenet meg nemzeti konzultácio.
    Majd jol kiplakátoljuk idenemgyönavirusmertsürüakerités 🙂
    Én drukkolok neki vagy a virus vagy bedöl a tözsde, lesz min röhögni azt majd jön az sms megint 🙂

  3. ez a kurmány /is/ a lopásra állt össze!
    ezektől a szarházi tolvajoktól semmi jót nem várok.

  4. az „éppen aktuális magyarországi kormányra ” javaslom átalakítani a fejlécet.
    Az orbánc nem magyar, a csatlósai meg egyszerű seggnyalók!

  5. Jelen pillanatban legfontosabb az M7-es biztosítása lenne, mert nagy valószínűséggel egy Olaszországból hazamenekülő román vagy ukrán fogja valamelyik töltőállomásnál „hagyni” a virust!
    1.2 millió román dolgozik Itáliában, állítólag még egy fertőzött sincs közöttük, de majd lesz!
    Ezen kívűl külön kellene figyelni a tranzit kamionosokra is.

  6. „Minden népnek olyan kormánya van, amit megérdemel”
    Tehát ez a kormány is marad a helyén és kormányoz, mint eddig. 🙂 Áramot biztos adnak Paksról.
    Amig áram van, minden van!

  7. Akela70
    Ja. Fogjuk rá má’ a Vírust a románokra, ukránokra, kamionosokra…. háttérhatalomra, Sorosra, az UFOk-ra. Ezek miatt, a …. a…. szemetek miatt nem lesz áram meg víz….a…..a…

  8. Az észak-olasz tartományok tele vannak magyar munkavállalókkal, a szállodákban a szobalányok fele magyar.

  9. Akela70
    Jó meglátás, de mindenkit úgysem lehet ellenőrizni. Helyileg Fehérváron dolgozom egy multi gyárában mérnökként, de az olasz gyárunkhoz tartozom, a nevükben készítek ajánlatokat. A gyár Fiorenzuola-ban van, pár tíz kilométerre a karanténtól. Az egyik kollégám az elmúlt hónapokat kint töltötte, több emberrel dolgozott együtt az olasz gyárban, hétvégéken kirándulgatott. Tegnap hazarepült, ha minden igaz. Kérte a magyar főnökünk, hogy egy hétig dolgozzon otthonról, de utána bejöhet, ha akar.

    Az ilyen potenciális terjesztőket hogy tudná bárki is kiszűrni?

  10. Reinkarnato
    Neked szövegértelmezési gondjaid vannak, vagy elkaptál valami vírust ami felborította az agyadat?
    Nem fogtam rá senkire semmit, annyit mondtam, hogy hol léphet be a vírus nagy valószínűséggel Magyarországra.

    Kálmánka
    Úgy ahogy a főnököd tette nagyon helyesen.
    Én tegnap kaptam árút Észak-Olaszországból. Bár nem olyan zónából jött ahol baj van, meg állítólag a tárgyakon hamar elpusztúl a vírus, de biztonság kedvéért lefertőtlenítettem minden dobozt.

  11. Tudjuk, hogy az egészségügy romokban, a kormány nemcsak tehetségtelen, hanem akár rosszindulatú is. Nagyon jó jönne Orbánnak, ha ez a vírus kipucolná az országot a betegektől és az öregektől. De akkor mit tegyünk ? A betárolt kajával zárjuk magunkra az ajtót ?

  12. A hivatalos adatok szerint 2700 halott van, kb. két hónap alatt, tehát én még mindig nem értem, hogy miért van ekkora pánik. A fertőzöttek száma simán lehet akár tízszerese is a hivatalos adatoknak, mert mindenkit letesztelni képtelenség és a statisztikai módszerekkel könnyen ki lehet hozni egy hamis eredményt, főleg ha szándék is van rá.
    A halottak száma valószínűleg megbízhatóbb, mert aki haldoklik, az nagyobb eséllyel van az intenzíven, vagyis megfigyelés alatt.
    Persze a pánik érezhető és ennek simán lehet gazdasági következménye (már van is), tehát én is foglalkozok a készletek feltöltésével, de mortalitás szempontjából tényleg ekkora a baj?

  13. Zokogtak az Észak-Olaszországból hazaért gimnazisták, amikor megtudták, hogy karanténba kell menniük két hétre a budapesti Szent Laszló Kórházba, erről beszélt az RTL Híradónak Timaffy Judit volt milánói főkonzul, az egyik gyermek édesanyja. Mint fogalmazott, ő maga szólt a tisztifőorvosnak, hogy a csoport hazaérkezik. Rossz zsargon, hogy bedobtam az SOS jelzést, hogy potenciális vírushordozó gyerekcsapat érkezik az országunkba – magyarázta, hozzátéve, ez egy nagyon nehéz döntés volt, mert amikor a gyerekek megtudták, hogy karanténba kell menniük, zokogtak a telefonban.

    Az egyik diák édesanyja szólt a tisztifőorvosnak, hogy potenciális vírushordozó a hazaérkező gyerekcsapat
    https://24.hu/kulfold/2020/02/24/olaszorszag-hazatero-gimnazistak-timaffy-judit/

    A Japán mellett karanténba helyezett óceánjáró, a Diamond Princess egyik magyar alkalmazottjánál kimutatták a koronavírust, amivel ő az első magyar fertőzött. Itthon még nem tudni fertőzöttről, azonban a volt tiszti főorvos szerint lehetetlen meggátolni, hogy ideérjen. A szakemberek figyelmeztetnek, nem mindenki gyanús, aki Olaszországból jött, még annak sem kell otthon maradnia két hétig, aki hétvégén a karanténhoz viszonylag közeli Milánóban járt. A jelekre azonban oda kell figyelni, hiszen elsőre nem lehet megmondani, hogy valaki náthás vagy koronavírusa van.

    Nem lehet megakadályozni, hogy Magyarországra érjen a koronavírus
    https://hvg.hu/itthon/20200224_Koronavirus_magyarorszag_fertozes

    Palermóban és Firenzében is megjelent a koronavírus
    https://index.hu/kulfold/2020/02/25/palermoban_es_firenzeben_is_megjelent_a_koronavirus/

  14. Akela70
    Valószínüleg a korona átírta az agyamat, azért olvastam románokat meg ukránokat. Véletlenül sem azokról a magyarokról olvastam, akik az M7-esen jönnek be olaszból, aztán a kocsmában és otthon fröcsögik kifelé a vírust, miközben mesélik, hogy mekkora rakás pasta-t zabáltak be jóféle kiantival.
    Már tökmindegy, ki hozza, hozta be a vírust, itt van, lesz. Hiába lesz tele a metro sebészekkel ? /maszk/, úgyis átmegy rajtunk a betegseģ. Kivéve, ha leköltözöl Sárosseggdödöllyére, és ezután csak kecskékkel érintkezel. Akkor meg már egyenesen rossz dolog is az áram, mert csak megzavarná a romantikát. 🙂

  15. Néni, szerintem nem a kormány rosszindulatú, tessen néha a tükörbe is nézni.

  16. Nem a virussal van a baj és azzal se ki fogja elöször behozni, járvány lesz csak az a kérdés mikor és mennyire lesz komoly a helyzet.
    A fö probléma a kezeléssel van Szlovénia ,Horvátország készülödik ahogy tölük telik, mi ott tartunk a tanárok kiröhögik a „fizetésemelésüket”, a korházaknak meg üres a számlájuk.
    Duma az van meg mossunk kezet kb ennyi amire számithatunk aki ettöl többre számit az meg fog lepödni.
    Tényleg remélem rábaszunk vagy a virus vagy a magyar tözsde megreccsen az euro meg elszáll a picsába, azt hát ha észheztérne a birkanép.

  17. Pozitív lett a koronavírus-tesztje egy olasz turistának a Kanári-szigeteken, emiatt körülbelül ezer embert helyeztek karanténba a H10 Costa Adeje Palace nevű szállodában Tenerifén, írja a Metro. Helyi sajtóértesülések szerint senki nem léphet ki a hotelből, de be sem engednek senki az ajtón.
    A koronavírusos beteg egy olasz orvos, aki nyaralni érkezett a Kanári-szigetekre. A tesztjét most Madridba küldik, ahol egy második vizsgálatnak is alávetik a protokollnak megfelelően. Úgy tudni, hogy a férfi a járvány olaszországi gócpontjának számító Lombardia tartományból utazott Tenerifére, és hat napja tartózkodik ott feleségével. Napokig lázas volt, majd felkeresett egy magánkórházat, ahonnan karanténba vitték.

    Koronavírus: ezer embert helyeztek karanténba egy tenerifei szállodában
    https://24.hu/kulfold/2020/02/25/koronavirus-kanari-szigetek-tenerife-szalloda-karanten/

  18. Nagyon gáz a színvonal.
    Kb. B@sszunk kecskét, mert megérdemeljük,
    hogy megdögöljünk!
    Egyesek szerint a városiak mind hülyék, mások szerint meg a vidékiek.
    Aki öl az férfi, a másik meg a gyógyszergyárak profitjáig elemzi a történetet.
    Szép álom az összefogás

    Az lesz amit Néni mondott, kajahegyekkel magukra zárják az ajtót tele rettegéssel.

    Mindegy mi a lóf@sz történik, valahogy indukálni kell a változást. Építeni kéne! Mert ez egy semmi!

    Bezárkózni oké! És meddig? És utána? És mit
    csinálsz ekkor és ekkor……? Nincs ez átgondolva.
    Kávé hamar kihűl a csészében és akkor oda a show!

  19. A lakásba bezarkozas egyébként nem egy rossz ötlet.
    Persze akinek dolgozni kell hogy meglegyen a betevo az ezt nem teheti meg.

    Viszont azért mindenkinek van szabadsága, pont most van a flu járvány is, így betegszabi is bejátszhat.

    Durvan két hét múlva megint többet fogunk tudni.

    Egyébként nem kell tomegkozlekedni, többi emberrel egy légtérben mászkálni.
    Ez is megoldhato, csak macerás.

  20. Mit tesz a kormány! Semmit. Vigasztaljon, hogy a masik sem tenne semmit. Nem is tud egyik se, mert ez rendszerszintű probléma, nem ikszelgetős.

    Max. 1 hónapra gondolkoztok. Már régen előre kellenne menekülni.
    Az izolaciót neked kell megcsinálni, lehetőleg nem egy lakasban, mert akkor sanszos, hogy mar nem is jösz ki onnan.
    3 hete pofáztok, meg max. bevásaroltatok, azóta mar éppen sok egyebet
    is lehetett volna tenni.

    Bocsánat! én meg így látom.

  21. Miért Balázs mit lehetne, lehetett volna tenni? Ezeken kívül?

  22. Balázs
    Ha elkezdjük 3 héttel ezelőtt….
    Mennyi időre izolálódjuk?
    Hol?
    Nem értünk a kecskéhez. Mit együnk, ha elfogy amit valami putriba lecipeltünk? Honnét szerezzünk gyógyszert? Egyebet… majd becsúzlizza valaki?
    Nekünk már csak marad a nagybevásárlás. És éljük az élatünket, ahogy eddig.

  23. 15. Hegel.
    IGAZAD VAN. kormány nem rosszindulatú, ELÉG, HA
    A KORMÁNY FEJE AZ !!! —Az pedig vitathatatlan !!!
    A kormány meg a hithű tömeg viszont vakon követi !!!
    Úgy gondolom ez nem szubjektív megállapítás !!!

  24. 21-23.
    Unicornis, Reinkarnato rr

    Valaki évek óta idejár. Millió lehetőség lenne, lett volna csatlakozni számtalan közösséghez, ahol pl. az izoláció eleve adott.
    Mindannyian tudtuk, hogy lesz egy indikátor esemény amely dominóhatású.
    Ki kell mozdulni a komfortzónából.
    A közösségek meg ugyanekkor kínlódnak, kevés az erőforrásuk, mert kevesen vannak. Rég kiszámoltam, semmi kár nem éri a külsősöket sem anyagilag, sem emocionálisan ha okosan csinálják. Meg kell tanulni összefogni, ez nem egyszerű, mert a kondicionálásunk ellen kell dolgozni.

    Ne haragudjatok, de ezek a felkészülési módok ahhoz hasonlítanak mikor egy hátizsákba összepakolnak és kitalálják, hogy baj esetén elmennek az erdőbe.
    Aztán ott mit csinálnak? Gyújt tüzet, felveri a sátrat stb.elképzelések, 2 nap aztán bekattan.

    Azt kell mindenkinek megértenie, hogy ezt nem lehet egyedül megcsinálni. Még sokan is igen kicsinyke az esély bármire is.
    Nem bántani akarok senkit, nyilván a saját frusztrációm is benne van egy ilyen hsz-ben.
    Beszéljetek privatban, ha már sátrazás akkor találjatok egy helyet
    lakóhelyek eloszlása szerint,egy eldugott zugott, ha van falun csak egyetlen egy ismerős még jobb. Jön a jóidő, rejtsétek el a készleteket(ássátok el a földben) az legyen a találka pont, beszéljetek meg egy jelet, hogy mi az az időpont mikor indultok pl.mobilon hívjatok egymást. Ha nincs 1 napig mobil akkor az a jel stb.
    4-5 hozzászoló csaladostúl már egy komolyabb kis csapat. Eszközökben, gyógyszerben, készletben már könnyebb, védelemről nem is szólva. Mit tudom én,ilyenek.

    Nem bántani akarok senkit, csak hát értelmes emberek vagytok, kár lenne elmenni egymás mellett.
    Kecskékhez nem kell különösebben érteni. Egyébkent ha otthon elfogy a gyógyszered, kajád akkor ott mit csinálsz?! Hova mész?
    Ha kell valakinek kecske jelezze, adok amennyi kell.
    Fajtatiszta alpesi. Amúgy nem olcsó mulatság, de ha látnám a szandékot, adnék csak úgy.( lehúzósok kímeljenek?).

    Ha a vírus nem fogja totál hazavágni az országot, akkor ne várjatok tovább!
    Szerintem nem fogja. Ha igen, akkor nincs miről beszélni, de ha két hét múlva nincs különösebb baj, akkor szervezkedjetek, elkezdhetitek most is.
    Én is nagybevásárolok, nem lenézem a küszködéseteket, meg a magamét. Speciel én már nem a cselekvésen látom a hangsúlyt, de ha úgy gondolkodnék, mint ahogy tettem is azt az elmúlt 10 évben,
    akkor ezeket csinálnám, mint ahogy csinaltam is, persze
    rengeteg hibával.

    Keresném hasonló iranyultságú intelligens emberek társaságát.
    Szerintetek ez az oldal miért lett létrehozva?

    Csak aztán Tibor bátyánk is látta,
    hogy nem úgy megy ez. Pedig ennél jobban nem
    tudta az arcunkba tolni a lehetőséget az ismerkedésre.
    Ezert maradt „csak”az ismeretterjesztésnel.

  25. 26- Balázs:
    Elvileg nincs hiba a logikádban, ezen a vonalon haladtam én is az elmúlt kb 10 évben csak valahogy mindig mellé nyúltam a választásaimmal, nehéz kiismerni az embereket. Sok szövetség jóidőben is szétmegy, nemhogy bajban.

  26. 27. Réka

    Ennek is megvan a magyarázata. Magam is sokszor belefutottam a pofonba. Azert tudom miről beszélek. Erre is kidolgoztam egy módszert, én úgy hívom külsősök, ami egy anyagi érdekszövetség.
    Még nem vagyunk kész valódi közösségre, ahhoz még fejlődni kell.
    A jelenlegi (tudat)szintre kell kidolgozni a működést, kb. mint egy kosárközösség.
    Nem lehet érzelmi alapon, meg vágyak szerint.

    Jóidőben pláne szétmegy.?

  27. 26.Balázs
    ….”4-5 hozzászoló csaladostúl már egy komolyabb kis csapat. Eszközökben, gyógyszerben, készletben már könnyebb, védelemről nem is szólva. Mit tudom én,ilyenek…”
    Lőfegyvereitek vannak / lesznek??
    Ha nem, akkor annyi…
    Ha majd mindenhol olyan polcok látványa fogad, mint abban az olasz Lidl szupermarketben-amit MÉG és EGYELŐRE feltöltöttek – nos, azon pillanatban, miklor ez a látvány állandósul, akkor szabadul majd el a pokol, ezt boritékolom.
    Falun laksz? Hova rejtőzől tartalékkaiddal, családoddal a városokból kirajzó éhes, megvadult embercsordák elől?
    Mivel lősz majd a téged elsőnek megtámadó cigánybandáidba, akiket szerintem már most, amúgy preventive ki kellene irtani, mielőtt rátok szakad az ég?

  28. 28 – Balázs

    Ebben igazad van inkább üzleti alapon: ez működhet.
    Én úgy próbáltam mint a jó kommunista mindenki tegye bele a magáét, szét is esett a rendszer.
    Lehet kidolgozok valami hasonlót, amit mondasz, mert jelentkező rengeteg van örökké, csak meg kell szűrnöm őket valahogy.

    29 – Bálint
    Szerintem aki tudatosan készül, erre számított az első perctől 🙂

  29. Balázs & Réka + mindenki:
    Éveken át arra gondoltunk arra „készültünk”, hogy jön egy gazdasági összeomlás, amit különböző dolgok váltanak ki, például klíma változás, háború, stb. De arra sose gondoltunk, hogy jön egy vírusos világjárvány, amire nem megoldás az összefogás, a vidékre költözés és önellátás. Ezért itt csak egyet tehetünk, információkat, ötletek átadunk egymásnak. Tehát a kecskedús vidékre költözés nem lehet cél, csak egy eszköz, hogy elkerülj a zsúfolt panelből.

  30. Tibor bá’ és Bálint! 1 !
    Ugyan ezt gondolom én is.
    Pl.: A Krisnavölgy szinte teljesen önellátó, de békések. Ha most fogadnom kéne, én egy lyukas garast sem mernék rájuk tenni, hogy túlélik!
    Most a csapat építés rossz ötlet. El kell szigetelődni. De a kapcsolatot tartani kellene.
    Ha levonult a járvány, és még élünk, akkor lehet közösséget építeni. Akkor már más lesz a világ, mások lesznek az értékek, és a prioritások.
    De azt még meg is kell élni!
    Én is mindenre készültem, csak járványra nem! Erre a legnehezebb.

  31. Lehet hogy valaki már belinkelte, de a mégsem, akkor:
    Érdemes nézni a http://www.pandemia.hu oldalt.
    Folyamatosan frissülő helyzet jelentések és információk vannak ott.

  32. Megjegyezném, hogy az élet nem fog megállni, sőt, a maga tempójában menni fog minden. Kínai karanténban ülő partnerek sem dobták fel a pacskert, ugyan azzal a válaszidővel írnak vissza, max jelzik, hogy legyek picit türelmes, mert home officeban tolják.

    Aki pedig remegő térdel azt víziónálja, hogy dögöljön meg már mindenki, annak javaslom kezdje magával az önsorsrontást, könnyű más fa.zával verni a csalánt.
    Ez a vírus is a szép „emlékű” H1N1 sorsára fog jutni…

  33. Dajtás! Mond home officeból is lehet esztergálni, fröcsönteni, forrasztani, autót összerakni? 🙂
    Írni otthonról bármit lehet…
    Hát igen, a H1N1ről szép emlékeink vannak.
    Különösen hogy az volt a Spanyol nátha is! potom 20millió halott volt…. jaj de szép emlékek, istenem!

  34. Re:35
    De az élet ment tovább. Te és én is itt vagyunk, ami arra enged következtetni, hogy az őseink túlélték…

    Nem, az eszterga gép nem megy ember nélkül, de ez a vírus sem fog örökké tartani, és szépen lassan helyére kerülnek majd a dolgok. Hogy nem tudsz majd X+n-edik kacatot megvenni, mert kicsit megreccsen a gazdaság? Na bumm, nem ettől lesz az életed boldog.

  35. Unicornis

    Hát akkor nem sokat tudsz Krisnavölgyről. Van ott rengeteg nyílpuska, számszeríj, íj meg hasonlók.
    Nem mennék csak úgy a közelükbe rossz szándékkal, komoly meglepetés érne.Nem hülyék ők, csak vallásosak.
    A magasabb értékeket hordozók nem erőszakossak, de jobban tudják hogy kitől mire számíthatnak.
    Kassaiék lovaíjászaihoz is komoly hadsereg kéne, aztán csupa jó ember.
    Egy igazi harcos békés, mert tudja mi a harc szerepe, helye.

    Tibor’bá
    A közösség járvány esetén is jó. Mert pl.egy beszerző ember van( akar önkentes karanténban egy fix lepakolóhellyel)úgyanúgy készletekkel a háttérben. Közben az izolalt helyen folyhat a termelés. Persze mindez megfelelő védelemmel.

  36. 36 – dajtás:
    Aki nem látja a különbségeket az összes ez előtti és a koronavírus között az simán vak. A hit orientált emberek most fognak rábaszni, mert nincs érzékük felfogni a TÉNYEKET.

  37. Tényleg nem sokat tudok a Krisnavölgyről, mert nem voltam még ott. Csak amit a TV.ben láttam róluk.
    Dajtás. Én sem azt mondom hogy kipusztul az emberiség, meg világvége.
    Csak hogy meg fog változni a világ a járvány utánra.
    Annak lesz csak „világvége” aki belehal. De ebbe még sokan belehalhatnak, és sokan bele rokkanhatnak.
    Erről a járványról ez jut az eszembe:

    „Más lett a világ. Érzem a vízben, érzem a földben, érzem a levegőben. Sok minden, mi valaha létezett – eltűnt. Mert most már senki nem él, aki emlékezhetne rá…”
    -J.R.R. Tolkien: A Gyűrűk Ura-

    Ebben van igazság, és beleborzongok….

  38. 34.
    Az élet megy tovább Kínában? Kína úgy kozmetikázza az adatokat, ahogy csak bírja, röhejes, hogy kb. negyedannyi megbetegedést jelentenek naponta, mint másfél vagy két hete. Fogy az idejük, nagyon újra kéne indulnia a termelésnek. De ha újraindulnak, nem fog megint teljes erővel fellángolni a járvány?

    Meg az irántuk való bizalomnak is újra kéne épülnie, ami nem fog egyhamar menni. Mintha egy hatalmas kéz szorítaná le a világ irdatlan nagyra megnőtt ipari birodalmát.

  39. Re:39
    Sok mindent látok, pl azt, hogy sokan pánikolnak, és már a világvégét várják.
    Nem, nem lesz az emberiségnek vége, de ennek a világnak vége lehet, amit valljunk be, nem is baj, mert ez a dekadens őrület már kicsit sok sokunknak.
    Magam is azon az állásponton vagyok, hogy generálisan sok mindennek meg kell változnia, de nem vagyok abban annyira biztos, hogy ez lesz a fő OK.

    Spanyol nátha adatait még közelről se hozza ez a vírus, és az EU-s kényszerű transzparencia miatt pár hét múlva nem is lehet tovább maszatolni az adatok tekintetében. Sok jóslat már többszörösen megdőlt, szimulációk számait nem hozza a valóság, az aktuális EU-s helyzet lesz az utolsó szög a vírus koporsójában, hogy valóban olyan erős-e, vagy sem. Pár hét, és kiderül, amit már január óta sokan sokszor mondtak…

    Egyébként nem veszem félvállról. Január közepén magam is feltankoltam, de ez más amúgy is esedékes volt…

  40. Dajtás. A Spanyol nátha 20 milliója 2 év alatt jött össze!
    Ez a vírus csak 1 hónapja indult világ körüli útjára! (Jó Kínában már hamarabb volt)
    És azt is vedd figyelembe, hogy ez egy lassú lefolyású betegség. 1 hónapba beletelhet mire egy ember belehal. És aki most tünetmentesen hordozza a vírust, is lebetegedhet.
    És akinek most még csak enyhék a tünetei, az fordulhat rosszabbra is.
    Még nem tudunk róla eleget, és a Kínai adatok is hamisak.
    Én azt mondom: Várjuk ki a végét! Utána összeszámolhatjuk.
    És ne felejtsük el hogy ezt még egyszer el lehet kapni, mint a Kalici vírust!
    És akkor Game Over…

  41. Re:43
    Maximálisan egyet értek veled abban, hogy ki kell várnia végét.
    Azonban a sok apokalipszis váró jóslat mellé, én is jósolok egyet.
    Április végére az egész le fog csengeni világszerte.

  42. Dajtás. Értem amit mondasz, de te is gondolkodj el azon, hogy a Spanyolnátha a H1N1 is influenza! És az két évig tarolt oda-vissza! Két évig! Azaz télen és NYÁRON! Irakban és Iránban most is meleg van és napsütés! A vírus meg pont le szarja……terjed!
    Ugyan úgy Dél-Kelet Ázsiában is! Rakd össze a a képet légyszi.
    Ne hittel gondolkozzál, hanem aggyal! Értem hogy szarul néz ki a kép, de ez van.
    Attól hogy tagadod, a valóság nem fog megváltozni.

  43. Re:46
    Én nem vagyok Trump, aki ki mer állni, és nagy nyilvánosság előtt bemond egy akkora marhaságot(a vírust kinyírja a meleg), hogy attól csak fogja az ember a fejét… 🙂

    Amúgy nem tagadok semmit, max azzal nem értek egyet, hogy mi lesz a vége a véralgebrának. EU-s szitu végkép meg fogja mutatni mi is a „valóság”, mert a kínai adatok vastagon manipuláltak, és a kulturális szokások miatt lehetnek eltérések.

  44. dajtás!
    Az, aki a valós világ keretein belül gondolkodik, amit ti materialistáknak neveztek, azok nem reménykednek, nem hisznek, hanem kalkulálnak. Mit tudunk eddig? 1) lappangási idő 27 nap is lehet. Vagyis egyesek 4 hétig zavartalanul fertőzik a környezetüket. És 26 napig nem derül ki valakiről, hogy beteg. 2) A kigyógyult betegben nem alakul ki védettség, újra fertőződhet, és második alkalommal a lerobbant test nagy valószínűséggel (nem 2 %) belehal. 3) A vírus gyorsan mutál, változik. 4) Vakcina nem készíthető, tehát nem lehet reménykedni abban, hogy a betegség egy idő után megállítható. Ráadásul a globális kapitalista világ alapvetően alkalmatlan a megfelelő magatartásra. Ha ezt végig gondolod, akkor nem sok esélyt adsz az emberiségnek.

  45. Koreából:

    „Ami számotokra is fontos lehet, az az, hogy bombarobbanás szerű járványra számít a szakma, és a kormány is az országban, már ki is jelölték az erre a célra kiürítendő létesítményeket. Amennyiben ez megtörténik, nem fognak mindenkit kórházban ápolni, a könnyű esetek(?) otthon, a nehezebbek együtt, és csak a nagyon súlyosak kerülnek intenzív ellátás alá. 50 millióan vagyunk, ez van. Aki esetleg itt tanul, dolgozik, de nem itt van a hazája, mint nekem, az lehet, hogy jobban teszi, ha még időben hazamegy, bár ez csak az én személyes véleményem.
    A negyedik halott, a negyven éves férfi esetét külön vizsgálják, mert neki, egy kis magas vérnyomáson kívül kutya baja sem volt, a betegség alatt is épp, hogy csak köhögött, aztán egyik pillanatról a másikra meghalt. Számos ilyen esetről érkezett hír korábban Kínából is, de az onnan érkező összes hírt mindenhol fenntartással kezelik, most viszont nálunk is megtörtént, sőt, az 53 éves hölgy halála is hasonló volt, ha nem is ennyire váratlan.
    A legfiatalabb beteg 16 hónapos, a döntő többség 30-65 éves kor között van. A halottak is a 40-65 közötti korosztályból kerültek ki eddig.
    A hadseregben újabb fertőzöttek lettek, sőt, az itt állomásozó amerikai katonák rokonai között is lett ma beteg.
    HIV, és ebola gyógyszert adnak azoknak, akik nagyon súlyos állapotban vannak, néha használ. A mesterséges lélegeztetésre szorulók közül eddig itt még nemigen élte túl senki. A tünetek bármilyen gyengék, pillanatok alatt kritikusra fordítják a beteg állapotát, és nem igazán tudják kimutatni, hogy idős, legyengült szervezetet támadna meg a vírus, ez nem egy válogatós fajta. Szerencsére a gyerekek szinte mind felgyógyulnak belőle, bár egyelőre ez is csak kínai adat.
    Aki ide tervezett utat, azt gondolom jól teszi, ha törli, és Japánba szintén, Kínába evidens, hogy nem helyes menni. A közel – keleti, és az európai helyzetet ti gondolom jobban ismeritek, itt a csapból is koronavírus hírek folyik éjjel – nappal, elsősorban helyi vonatozásban, de hát ez érthető. A parlament épületét be kellett zárni, mert az egyik képviselő vendége beteg lett, egy hosszabb rendezvényen vett részt. Most fertőtlenítik, és 48 óra múlva nyitják ki.”

  46. Teljes határzár. Senki se ki se be. Most nem Soros migránsokról van szó, hanem magáról a halálról.

    A kormányt hiába szidjuk, attól még nem lesz jobb. Meg ha egyesek szerint csalás útján is, de ők nyerték a választásokat. Nyilván nem a szavazók.

  47. Amúgy ennyi esetnél a vírus képes mutálódni is, amiről nem esik szó sehol.

  48. 29. Miről beszélsz? Az hogy egy nagy rohamra kifogynak az üzletek természetes, majd feltöltik. Mindenki többet vesz otthonra a karantén miatt, mint egyébként. Ettől még az élet nem fog megállni. Élelmiszer lesz, max valamivel kevesebb és meghatározott időkben. Az egész világvége hangulat amit itt gerjesztetek totális túlzás. Még ha egyik súlyos esetet sem tudnák ellátni az is 15 %-os mortalitás, de valamekkora kapacitás akkor is lesz, ráadásul ez jóval alacsonyabb is lehet, mert legalább fele beteget nem is regisztrálták, lábon kihordták. Hagyjátok már ezt a világvége várást! Gazdasági válság lehet belőle, politikai változások lehetnek belőle, de bőven nem tartunk semmi végzetesnél. Folyamatosan átestek a ló túloldalára, Tibor Bár’ is minden hónapban megjövendöli a világvégét. Ehh, de hiába ír ide bárki…

  49. Tibor ba’ a virus nem mutal gyorsan, ezt honnan vetted? Az ujrafertozodesrol meg keveset tudunk, de semmi nem indokolja hogy abba haljon bele mindenki. Ezek nem tenyek amit sorolsz, hanem cherry-picking igazolt es tobbnire igazolatlan feltetelezesek kozul az elofeltevesedet bizonyitando.

  50. Aurelius

    Sajnos néhány dolgot tovább kell gondolni. Nem csak az autógyárak állnak le, hanem a konzervgyárak, hús és növényfeldolgozók is, illetve ezek importjai.

  51. 52 – Dan:
    Mutálásról nincs szó? Ezek szerint engem nem olvasol.

  52. 56 – Dan:
    Sőt, el se hiszik. Azzal baszogatnak, hogy ez nincs bizonyítva. Éppen most jött be, még át kell engednem.

  53. Aurélius

    én egyetértek veled! Már hetek ota irtam, hogy most nagyon tultolják a biciklit ezen a forumon.

    Balázs,

    jok a gondolataid az összefogásrol, de az ember nem így működik.
    Majd ha krizis helyzet lesz akkor létrejönnek ezek az érdekkapcsolatok is, de addig felejtsd el. Az ember nem tud reálisan kezelni egy olyan veszélyt, ami valamikor a távoli jövőben bizonytalan körülények közt fog bekövetkezni. Ezt ne is várd senkitöl.
    Ha az életben találsz magadnak egy ilyen társat, aki ezt hasonlóan látja és vele tudsz egy életet ilyen életmodra megtervezni akkor nagyon szerencsés vagy, minden más ábránd.
    Jani ehhez többet tud szolni, hátha billenyüt ragad….

    Dan,

    ebben a virus válságben lehetöségek is vannak. Te se csak és kizárolag az árny oldalt nézd.
    Te vagy itt Tibor bánál ez egyik legpesszimistább hozzászoló.
    Te szerinted itt már mindennek vége és minden mindegy.
    Hát akkor nem mindegy mi történik a virus kapcsán?

    Szerintem ez egy lehetöség hogy a világot kizökkentse a régi kerékvágásbol, ami a biztos kipusztuláshoz vezet.
    Nincs vesztenivalonk már.

    70 éve nem volt már itt háború. Ideje hogy valami kicsit gondolkodásra késztesse a sok SUV vásárló agyhallottat.
    Ez egy remek alkalom, lássatok már kicsit pozitivabban basszus…..

  54. 60

    Elolvastalak Tibor bá.
    Ennek ellenére irtam meg a kommentemet.
    Én is látom a különbséget a korábbi vírusokhoz képest, de továbbra se látom azt a világvégét amit ti itt felfestetek.

    A virus elleni oltás már kész. Tesztelik, nyáron eredmények vannak.

    nézzetek rá erre az oldalra, te is Tibor bá:

    https://www.worldometers.info/

    aztan olvassátok el az elsö két adatot.
    Aztan nincs több kérdésem.

    (az egyetlen, ami komoly aggodalomra ad okot az a harmadik sorban szereplö adat! De az meg senkit nem érdekel)

    A pánik nem indokolt. Itt sem szabadna kelteni, föleg mert ez egy mértékado weboldal az interneten.

  55. Re:48
    Ez így ebben a formában csúsztatás.
    Itt is be lett linkelve, hogy egy kínai nő vígan rohangál tünetmentesen, miközben az összes rokont lefertőzte. Ahogy minden betegség, itt is lesznek rezisztens egyedek, és lesznek, akik egyből kidőlnek.
    Ez egyfajta természetes szelekció, amit már réges régen kiiktattunk az életünkből, de messziről sem jelenti azt, hogy ettől mindenki meg fog halni.

  56. ,,Zokogtak az Észak-Olaszországból hazaért gimnazisták,,
    Te jó ég,hát miféle emberanyag nevelődött itt fel?
    Valahogy nem tudom elképzelni hogy Tibor bá tiniként egy kis karanténtől összeomlott volna. Javítson ki ha tévedek, de az ő gyerekkorában masszívan bombázták Budapestet,hullák mindenütt stb..Neken 12 évesen hullákat kellett „eltüntetnem” mert a férfiak/nők nem mertek előjönni. A férfiakat összefogdosták az oroszk, a nőket pedig megerőszakolták.
    A legfőbb bajt az öngondoskodásra képtelen embertömegben látom. Ez most rosszkor jött.
    Bár tíz év múlva még rosszabbkor jött volna.

  57. 61 – Curix:
    „2,711Coronavirus deaths this year
    74,323Seasonal flu deaths this year”
    Te azzal nyugtatod magad, hogy míg közönséges influenzában 74.323 ember halt meg, addig koronavírusban mindössze 2.711. És az nem jut eszedbe, hogy az ok mindössze annyi, hogy a koronavírusnak még nem volt lehetősége elterjedni az egész Földön. Majd nézd meg hány halott lesz mondjuk május közepén. Vagy augusztusban. Vagy egy év múlva. Vagy 5 év múlva. Ha még akkor élsz. Én felsorakoztattam a TÉNYEKET, ami te simán átléptél. Szerintem ha valami 27 napig lappanghat, az megállíthatatlan.

  58. 64 – Idegen:
    Rengeteget olvasok. Nincs időm jegyzeteket készíteni. Memóriából dolgozom. Nem tudok utólag forrást adni. De nincs is hozzá kedvem, mert ha adok, akkor jön a „hallgat mint a sír” szindróma. Még senki se kért tőlem bocsánatot. Aki félelemből becsapja önmagát, azon úgyse tudok segíteni.

  59. Re:65
    Pandémia szimuláció eredményei és a valóság hogy korrelál egymással? 😉

    „Majd nézd meg hány halott lesz mondjuk május közepén. Vagy augusztusban. Vagy egy év múlva. Vagy 5 év múlva. Ha még akkor élsz.”
    Ez így szín tiszta spekuláció.

    Ne érts félre, nem veszem félvállról a dolgot, de azért ne is essünk pánikba, szerintem.

  60. 61.Curix:
    plusz 1
    ” 2,711 Coronavirus deaths this year
    74,332 Seasonal flu deaths this year”

    Még onnan ez is:
    ” 257,279 Deaths caused by HIV/AIDS this year
    1,256,946 Deaths caused by cancer this year
    150,119 Deaths caused by malaria this year”

    ” 765,060 Deaths caused by smoking this year
    382,771 Deaths caused by alcohol this year
    164,114 Suicides this year”

    De még ha a hivatalos kínai koronavírus halálokat beszorozzuk pesszimistán 20-al ( egy cikk szerint csak 5% látszik, a másik szerint 33% https://www.antalffy-tibor.hu/3107-en-hogy-gondolom/comment-page-1#comment-249371 )
    akkor is érdekesek az arányok.

  61. Tibor bá

    Ki mondta hogy meg kell állítani a vírust?
    Az influenza virust ki akarja megállitani?

    Hány virust tudott eddig az emberiség megállítani?
    És még itt vagyunk?

  62. 66.Tibor bá’:
    „Rengeteget olvasok. Nincs időm jegyzeteket készíteni. Memóriából dolgozom”

    Én is.
    De tisztában vagyok azzal, hogy az emberi memória nem 100%-os.
    Igy a fontosabb dolgokat bookmárkolom illetve zotero-val mentem.

    Ajánlom figyelmedbe:
    https://www.zotero.org/

    Tudományos körökben publikációk managelésére használják, elég komoly program.
    Biblográfia managelés, generálás, cikkek pdf-es mentése stb.
    Van firefox és chrome pluginja is.
    Komplett weboldalakat lehet vele lementeni, nem képernyőmentés képeket.

    Biztos, ami biztos alapon, mert a web se őriz meg mindent.

    Pont az ilyen esetekre, hogy az állításaimhoz forrást is tudjak mellékelni.

    A félelem felemlegetését meg hagyjuk, mint érvet.
    Írtam korábban, tisztában vagyok a helyzetemmel és a túlélési esélyeimmel.
    Ennek ellenére valamennyi tartalék van a háznál…. 🙂

  63. Idegen és Curix,

    Álljon már meg a fáklyásmenet.

    Láttuk, látjuk a képeket meg a híradásokat, hogy mi történt és történik Kína egyes járvánnyal súlytott területein.
    Nem bírják a kórházak, hatalmas kórházakat kellett felhúzni, hullanak az emberek.

    Tehát akkor azt mondjátok, ugyan már… nem kell fosni, ez semmiség, olyasmi, mint az influenza.

    Vajon mi történne, ha nem tennénk kemény járványügyi intézkedéseket? Hol tartanánk már akkor, ha nem állt volna le 12 ezer repülőjárat naponta Kínába és Kínából?
    Biztosak vagytok abban, hogy a Világ sok nagyvárosában máris nem volna Vuhan közeli állapot?

    Dohányzáshoz meg öngyilkossághoz hasonlítotok egy gyorsan terjedő 2-10% os mortalitású vírust? Vagy akár a 0.07-es influenzához?

    El vagytok ti tévedve teljesen.

    Ha tudtok angolul: Spanish Flu: a warning from history

  64. 65.Tibor bá’:
    „Majd nézd meg hány halott lesz mondjuk május közepén. Vagy augusztusban. Vagy egy év múlva. Vagy 5 év múlva. Ha még akkor élsz. ”

    Ok, nézzük, lesz belőle második spanyolnátha járvány.

    Amit most láthatunk.

    Kínai adatok, csökkennek, OK hamísítják.

    A Reuters szerint (beidéztem) Hubei tartományon kívül csökkentik az alert szintet, a megbetegedések száma csökken, OK hazudnak.

    Azért nagy kockázatot vállal fel Kína, ha emiatt ott a járvány újra indul.

    A Kínán kívüli halálozási ráta jobb, mint a kínai, Kínán belül is Hubai-en kívüli jobb, mint Hubei tartomány.

    Olasz adatok szerint 322/10 a fertőzött/halott arány.
    Ebből 9 biztosan 62 évnél idősebb, de az átlag e felett van.

    #www.corriere.it/cronache/20_febbraio_24/coronavirus-chi-sono-vittime-italia-74e27360-56f6-11ea-b89d-a5ca249e9e1e.shtml

  65. Elkerülhetetlen, hogy Magyarországot is elérje a koronavírus – Az Egyenes Beszéd vendége Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos.
    http://www.atv.hu/videok/video-20200225-elkerulhetetlen-hogy-magyarorszagot-is-elerje-a-koronavirus

    Koronavírus: Találtak egy gyanús magyar esetet – Az Egyenes Beszéd vendége Menczer Tamás államtitkár, Külgazdasági és Külügyminisztérium.
    http://www.atv.hu/videok/video-20200225-koronavirus-talaltak-egy-gyanus-magyar-esetet

  66. 71.Gyarmathy:

    „Tehát akkor azt mondjátok, ugyan már… nem kell fosni, ez semmiség, olyasmi, mint az influenza. ”

    Jelen pillanatban, még ha a kínai adatokat 20x korrigáljuk, a szakirodalomból véve (nem Hal Turnertől), akkor abszolút számok terén ez a helyzet.

    A jövőbe meg senki sem lát, még Hal Turner se.

    „Dohányzáshoz meg öngyilkossághoz hasonlítotok egy gyorsan terjedő 2-10% os mortalitású vírust? Vagy akár a 0.07-es influenzához? ”

    Azért a korrektség végett az influenza 0,1-0,5%-át a 2-3%-al hasonlítsd, mert a 10%, az másképpen van számolva.

    A 10 % ami már a kínai adatok szerint (ugye más nincs ebből kell dolgozni, Te is erre hivatkozol) már 10% alatt van egy csökkenő trendben.

    Meglátjuk, mit hoz az idő, az időjárás stb.
    Mit hoz a 80 induló project a vírus elleni szer kifejlesztésére.

    Ha Kína meg tudja fogni a járványt, akkor a maradék világ nagy része is utána tudja csinálni.

  67. 59. Curix

    Tudom, hogy nem így működik az ember. Legalábbis az az ember akit hívjunk az egyszerűség kedvéért átlagnak.
    Janit nem kell bemutatnod, magam is 10 éve ugyanabban a cipőben járok.

    Szerinted miért írtam kosárközösséget? Nagyjából tudom, hogy működünk mi emberek.
    De most ez változóban van. Átalakuláson megyünk keresztül. Most rendkívül fontos, hogy hogyan gondolkodunk.

    Ne kövessétek el azt a hibát, hogy ledegradáljátok az embert!
    Az, hogy hülyék vagyunk -mint faj- nem vitás, de a potenciál óriási és nem kell mindenkinek megugrania a szintet.

    Tibor bá, hubab és sokan mások determinált sorsú fajként beszélnek, beszéltek az emberről.
    Ez egy gondolkodási anomália ami önmagát deklarálja és sajnos, rendkívül elterjedt. Mondhatnám a helytelen gondolkodás a normális.
    Hiába idézek tudományosan igazolt, bizonyított tényeket pl. a szuperegoról , mely bizonyíthatná, hogy nem kötelezően kell evolúciósan itt megragadni. Nem ez az evolúció csúcsa, nem ez az a szint. Ez egy kényszerű fordulópont, mely rendszerint a fajok halálaval szokott végződni, de ez távolról sem törvenyszerű. Nem kell az orientációs reflexünk szerint rángani az ösztönén szorításában, magyarán MEGHALADHATÓ az agybaj.
    Méghozzá a tudatunk által.
    A járvány valós, a félelem körülötte már nem.

    Hidd el az sosem jó, hogy ha az embereķ a bajban, félelemtől vezérelve fognak össze!

    Máshogyan kell. Azon a nyelven amin mindannyian beszélünk, azon motivációk mentén ami még belefér. Aztán szépen mindenki felfejlődik. A mindenki valójában egy arra érdemes szűk réteg. Vagy eltűnünk mind a pitsába.
    Hogy olyan lehess amilyen szeretnél, néha
    olyannak kell lenned amilyen nem vagy.
    Ha fegyverek nélküli világról ábrándozol, nem árt ha van egy stukered amíg a körülötted lévők még farkasok.
    Aztán meg kell tanulni letenni a fegyvert, nehogy a legnagyobb csapdába sétálj! Az önámításba,mint
    itt is oly sokan.

  68. „El vagytok ti tévedve teljesen.”

    71
    Hát eddig nem úgy néz ki Gyarmathy.
    Ti már február végére világégést jósoltatok.
    Akkor ki is van eltévedve?
    De mindegy is jajjgassatok tovább ha nektek ez jol esik.
    Úgyis mindegy hogy én mit írok neked, nem igaz?

    Azért örülök, hogy van egy pár higgadt hang is még itt köztünk, mint Dajtas, Idegen, Aurélius, Vodor, Balazs stb….

    Balázs,

    tetszik, amit írsz, magam is így vélekedek. Bár csak igazad
    legyen

  69. 76.
    Én nem jósoltam világégést és most sem teszem. Ha ilyet látsz tőlem, idézd be nyugodtan.

    Nem tűnt fel, hogy megváltozott a világ? Repülőjáratok ezrei törölve minden nap, karanténok, vesztegzárak, járványügyi intézkedések mindenfelé? Sok ezer milliárd dolláros kár máris a gazdaságban és még csak most kezdődik.

    Iszonyat szerencse, hogy nem ilyen könnyelműen gondolkodókra van bízva a legtöbb esetben a döntések meghozatala, mert akkor a baj a mostaninál már 100x nagyobb lenne.

    74.
    „Azért a korrektség végett az influenza 0,1-0,5%-át a 2-3%-al hasonlítsd, mert a 10%, az másképpen van számolva.”

    2-3 % addig lesz, amíg van intenzív ellátás. Addig lesz ennyi, amíg a járvány kordában van tartva.
    Kínában 20% volt két hete, azóta 9%-ra kozmetiká… akarom mondani, javították. 🙂
    Ami valljuk be,még mindig nagyon riasztó.

    Az általam belinkelt film alatti egyik hozzászólás szabad fordításban:

    „Apám 12 (éves) volt 1918-ban és ő mondta, hogy hallani lehetett a lovas szekereket, amint fel és alá jártak mindennap és szedték fel az otthonaikban meghalt embereket. És ez így ment hónapokig…”

    Ti tényleg azt hiszitek, hogy nem történhet meg újra? Főleg, ha mindenki úgy venné, mint pl. Curix?

  70. „“Apám 12 (éves) volt 1918-ban és ő mondta, hogy hallani lehetett a lovas szekereket, amint fel és alá jártak mindennap és szedték fel az otthonaikban meghalt embereket. És ez így ment hónapokig…””

    És te most itt vagy Gyarmaty?

    Curix nem vesz semmit sehogy.
    Azt látom, ami van. Se kevesebbet, SE TÖBBET!

    Szeptember 11 ota nem volt ilyen jo lehetöség tesztelni bármit is csökkentett légiforgalommal.
    Ami légiforgalom cimszoval történik a világban az ugyis beteg. Sokkal betegebb mint a „korona”!

  71. 77.Gyarmaty:
    Azért a spanyoljárvány óta kb.100 év telt el.

    Sokkal többet tudunk az ilyen vírusokról, sokkal több eszköz áll rendelkezésre.

    Az ellenszer meglesz, abban biztos vagyok, a szekvencia ismert,
    a ACE2 kötő spike fehérje tér szerkezete ismert, már csak az antitest kell.

    Aztán ott van az AI.
    Tudtad, hogy egy igen erős új antibiotikumot találtak elméleti úton az AI segítségével?

    „A kutatók egy algoritmust használtak több mint százmillió kémiai vegyület alig néhány napot igénybe vevő elemzésére.”

    „Az újonnan felfedezett antibiotikum 35 potenciálisan halálos baktériumfélét képes elpusztítani.”

    https://24.hu/tech/2020/02/25/antibiotikum-mesterseges-intelligencia-felfedezes-deep-learning/

    Minden sokkal gyorsabb , mint a múltban volt.
    (A jó öreg Singularitás 🙂 )

    A jelenlegi járvány jó ok lesz arra, hogy a sokak által hangoztatott (pl. Bill Gates), hogy nem költünk a területre eleget, az emberiség nem készült fel egy ilyen járványra stb.) változni fog.

  72. 79.
    Igen, igen. Remélhetőleg így történik és nem fognak milliók elpusztulni ebben a kórságban.

    (Bár ha ilyen jók vagyunk, ahogy lefested, miért pusztulnak most is mindenféle vírusok, kórokozók által évente milliók? Mintha ilyesmiket idéztetek volna be ott feljebb. 🙂 )

    De egyet leszögezhetünk. Ha megússzuk, az azért lesz, mert sokan nem veszik könnyedén ezt a nyavaját és nem legyintenek és nem az influenzához hasonlítgatják…

  73. Egyébként Kína, lehet, a járvány hatására éppen tökön szúrja a tudományos életét.

    „On Sunday,the Ministry of Science and Technology and Ministry of Education of China jointly issued a notice that said the way millions of scientists have their work evaluated would change, and those research papers may no longer be so important to their future careers.”

    „Instead, a new appraisal system is likely to come into force after July which, guidelines suggest, will reward scientists for innovation, their contributions to society or the economy or for moving outside the Western scientific mainstream.”

    „Chinese research institutes and universities have been using the SCI to evaluate scientists’ productivity since the 1980s, and it has been the most important benchmark over the past two decades.

    Pay rises, promotions and tenured posts are largely determined by the number of papers a researcher publishes, and it also has an impact on university rankings and the amount of funding they received from the government.

    China today publishes more papers in international journals than any country, and its ties to Western scientific communities have never been stronger.”

    „“Academic evaluation has costs. As a lower-cost evaluation method, SCI should have its place. Many other evaluations … are not only costly, but are also difficult to ensure they are fair.”

    The challenge of “publish or perish” is not limited to China. Professor Liao Jiangang, a mathematician at Pennsylvania State University, said “grants and SCI papers are the two hard requirements for tenure and promotion” in the US.

    “If you want to be a scientist with national and international impact, you have got to have strong papers,” said Liao. “I publish papers to show I am still relevant. It also helps to keep my mind sharp and focused,” he added.”

    https://www.scmp.com/news/china/science/article/3052145/chinas-scientists-face-major-changes-how-their-work-judged-and

  74. 80.Gyarmaty:
    „mert sokan nem veszik könnyedén ezt a nyavaját és nem legyintenek és nem az influenzához hasonlítgatják…”

    Hanem ezen kívül a rákhoz, az alkohol és dohányzás áldozataihoz vagy hoppá a légszennyezés áldozataihoz.

    A dohányzás és a légszennyezés meg mintha összefüggne a vírusra való fogékonysággal.

    A számok magukért beszélnek jelenleg.

    Egyébként az influenza, rák stb ellenszerét is kutatják gőzerővel.
    Az váltózó influenzára a változó vakcinák se maguktól születnek, azt is komolyan veszik.

  75. 82.
    Hát igen, ne cigizz, keveset igyál alkoholt, étkezz egészségesen, fogyj le és hasonlók.
    Ezek ellen tud tenni az ember, még a rák ellen is, hogy megelőzze, illetve hogy csökkentse a rizikót.

    Meg ezekhez már hozzászoktunk valamennyire.

    De egy pusztító járvány az egész más. Gyorsan jön és jó eséllyel valakit visz a családból.
    Lehet te lábon kihordod, de lehet majd azzal kell együtt élj, hogy megfertőzted a nagypapát, aki belehalt a látogatásodba…

    Az meg, hogy lesz hónapok (vagy évek) múlva gyógyszer vagy védőoltás, már sokakat nem fog vígasztalni.

  76. De egy pusztító járvány az egész más.

    83

    Nem más. Ha jo az immunrendszered, akkor nem történik veled semmi.
    A halottak száma, ami eddig hivatalos, az semmi.
    Hol látsz te itt pusztito járványt?
    Vagy hullanak az emberek valahol? Hol?

  77. 83.Gyarmathy:
    „Az meg, hogy lesz hónapok (vagy évek) múlva gyógyszer vagy védőoltás, már sokakat nem fog vígasztalni.”

    Most őszintén, tudsz valamit mást tenni, mint reménykedni, hogy nem kapod el, amíg nem lesz ellenszer?
    Készülni, készletezni lehet sőt kell.

    Két lehetőséged marad ezek után, pánikolsz vagy nem.

    Tudomásul kell venni, a külső erők, amikre ráhatással nem bírsz, de hatnak rád, egy újabb taggal bővültek.

  78. Curix. Gondolkozz! Hivatalosan Kínában meghalt eddig mennyi ember? 2-3 ezer?
    Fertőzött lett 80 ezer? Oké. Ők több mint 1,4 milliárdan vannak.
    Tehát 1,4 milliárd emberből beteg lett kb.80 ezer, meghalt kb. 2000
    Erre lezárják szinte az egész országot, és csinálnak sok száz milliárd dolláros anyagi, és felbecsülhetetlen erkölcsi kárt maguknak.
    Mond nem érzed hogy itt valami nagyon sántít? Logika….
    De ha tízszeres szorzót használunk hogy megkapjuk a valós számokat még az is semmi!
    Az sem magyarázza ezt.
    Tegyünk hozzá még egy nullát? Még az sem igazán igazolja ezt.
    Kérlek GONDOLKOZZ!!!

  79. 85.
    Nagyjából közös nevezőre jutottunk. 🙂

    84.
    Hol hullanak? Ahol nem vették komolyan és hagyták elterjedni.

    Mai bejelentés!

    „Coronavirus: World must prepare for pandemic, says WHO – BBC News”

    Vagyis: „A világnak fel kell készülnie a világjárványra, mondja a WHO”

    Legalább 0.25-től érdemes megnézni 1 percet.

    Ha a fertőzés a közeledbe ér, te is be fogsz tartani minden intézkedést, hidd el. Vagy jön a hűvös cella. 🙂

  80. Curix te csak abból az információból vonsz le következtetéseket amihez a fősodratú médiában hozzá jutsz. De én máshonnan is. Kína teljes digitális karanténban van. Alig jön ki információ onnan. Mindenki fél, hogy ha kijuttat bármi durva információt akkor neki vége! De azért néha csak kijut valami, és az iszonyatos!
    A telegram zárt csoportban olyan információk és videók vannak, amitől borsózik a hátam! A páromnak megmutattam párat rosszul lett…
    Csak így szóban egy párat jó?
    Az emberek kidobálják a pénzt a kukába, szétszórják az utcán, meg papír repülőt hajtogatnak belőle, és kireptetik a 20 emeletről. Miért? Mert úgy érzik hogy már nincs többé szükségük rá….
    Az emberek felakasztják magukat az erkélyre, a játszótéri gyerek hintára. Vagy kiugranak a tizedikről…. Mondom videó van róluk, nem is egy!
    A kórházakban nincs szabad ágy. De jönnek az újabb betegek. Csinálni kell helyet.
    Van olyan hogy aki menthetetlen és eszméletlen azt megkötözik és még ÉLVE TESZIK A HULLAZSÁKBA! És Hamvasztják el, ÉLVE! Érted???
    Videó van róla, hogy két kórházi beteg szállító beszélget erről, és az a fő bajuk, hogy félnek ha ennek egyszer vége lesz, akkor ezért bíróság elé állíthatják őket!
    Amit én ott látok az nem egy kis influenza amit nem kell komolyan venni, mert jön a tavasz….

  81. Link?
    (Mert ilyen videók egy-két helyen vannak. Nem a twitteren.)

  82. Hát nem a twitteren az biztos…
    Nem véletlenül lett a Telegram a zárt csoport helye. Mert végponti titkosítása van nem vagyunk beazonosíthatóak, és a Kínaiak sem… Ezért merték megosztani, és ki juttatni a videókat.
    Most ott ezért úgy tudom golyó jár….
    Amúgy nagyon vártunk téged a zárt csoportba, de nem jöttél. Az „ajtó” csak rövid ideig volt nyitva, és hamar bezárult. Biztonsági okokból! Nem vicc.
    A Tibor bá’-nak írjál őt tudja a csoport indító e-mail címét, és ő tud neked küldeni személyre szóló belépő kódot, azaz meghívót. Másképp nem tudsz belépni.
    A linket nem tudok adni, mert nem lehet kimásolni sem! Teljesen zárt titkosított a rendszer!
    Csak előtte telepítsed a Telegramot a telefonodra!

  83. Buta telefonom van. Mindegy, én csúnya oldalakon nem láttam semmit, vagyis az egyiken valami olyasmit, amiről írtál, de az sima youtube linkelt videó. Ott beszél egy nő a jobb hátsó ülésen ülve erről.
    Kisebb gondom is nagyobb ennél jelenleg, ugyanis ez a szar már repked és senki, se állam, se emberek nem lépnek megfelelően, így kicsit van csak felb@szódva az agyam.

  84. Oké, nem csak telefonra lehet telepíteni a Telegramot.

  85. Tehát ez egy influenza szerű megbetegedés, nincs semmi látnivaló, haza lehet sétálni- gondolkodnak egyesek ily módon a koronavírus okozta járványról.

    Az én kíváncsiságom pedig az lenne, ha hivatalosan is elterjed nálunk a vírus és már néhány halottja is lesz /elenyésző szám/, akkor lássam azt a reakciót amikor valaki rá tüsszent egy ilyen hozzáállásúra és családjára.
    Vajon azt a reakciót látnám, mintha egy sima influenzás tüsszentett volna rájuk vagy valami egészen mást? Lesz rajtuk is szájmaszk? Mert hogy eddig az influenzás járványok idején nem volt.
    Irónia:
    A lüke olaszok meg házhoz viszik a tesztet, mentő megy ki az enyhe tünetet produkáló beteghez. Nem tudják, hogy 7 milliárd emberből 2700 halt csak bele?
    Szólni kéne nekik, hogy ne pánikoljanak.

  86. 88. Te meg mindent elhiszel amit az interneten eled raknak. A videok jo reszen nem lehet tudni hogy hol, mikor, milyen celbol keszultek. En keszpenznek semmikepp nem vennem oket, ettol meg lehetnek valosak. Es nem, ez nem ugy mukodik hogy „ha csak a fele igaz”, mert lehet hogy 100%ban hamis. Aki celiranyosan keres az johogy csak olyan „hirekbe” fog futni amik alatamasztjak az elofelteveset, ami meg nem azt meg ignoralja.

    93. Nem, ez nem influenza jarvany annal sokkal sulyosabb, mert gyorsabban terjed es minimum 25szoros a halalozasi rataja. Kb a betegek 15%a akut legzoszervi megbetegedest kap amit intenziven kell kezelni es ezek harmada akkor is meghal. De mindezt osszeteve sem fogja kipusztitani az emberiseget. A spanyol natha sem tett ilyet pedig ott 10-20%os volt a mortalitas.

    Jelenlegi ismereteink szerint, ami persze vaktozhat

  87. Jövőnk! Pedig jó lenne ha csatlakoznál, mert pont az ilyen emberekre volna most szükségünk ott!
    Rosszul tudtam, egyéb eszközre is lehet telepíteni a Telegramot, nem csak okos telefonra. Én arra tettem föl, és abból indultam ki.

  88. Vodor! Nem hiszek el mindent, de túl sok az egyforma eset, a hasonló szituáció.
    És ezeket nem az internet teszi az orrom elé. Ezek a net rejtett bugyraiban vannak, nem szem előtt.
    Ezeket nem stúdióban forgatják, hogy te majd jól megijedjél, és az milyen buli…
    Ők ( az ottaniak) nagy kockázatot vállaltak, azzal, hogy egyáltalán felvették a szituációkat, sokszor látni hogy lopva készült videók. És azzal is hogy megosztották ezeket. Hamis beállított jelenetekért ennyit nem éri meg kockáztatni. Persze gondolhatsz amit akarsz, nem érdekel az engem.

  89. 93. Károly
    Több az, mint 7 milliárd.
    7,766,985,894 Current World Population
    12,556,332 Net population growth this year
    86,869 Net population growth today

    Túl sokan vagyunk a bolygón, a koronavírus által okozott halálozás ELTÖRPÜL akár az egynapi, akár az éves népességnövekedés mellett.
    Nem a koronavírus vagy más vírusok fogják kiirtani a Föld lakosságát, hanem a TÚLNÉPESEDÉS (vagy egy nukleáris háború pl.)

  90. Unicornis! Engem ezek a videok a telegram-on meggyőztek, hogy qrva nagy gáz van Kínában. Mert én ezt akartam látni…aki meg nem, az úgy is rácáfol…a pénzt azért dobálja ki, mert be van mákolva, vagy szimplán hibbant, a fellógatott emberek családi, vagy pénzügyi okok miatt lettek öngyilkosok, a mobil krematóriumok csak egy látványpékség elemei, a görcsösen rángatózó embereknek meg epilepsziás rohama van. Így működik az ember…
    Egyébként már a munkatársim zöme is rájött, hogy ideje nagybevásárolni…most hogy benyögte az atv is. Csak egy hónapja mondtam nekik, hogy gubanc lesz…akkor pont lesz×artak. De most sem mondták, hogy igazam volt…ami nem meglepő!☺

  91. 88.

    Unicornis

    én ebben a párbeszédben nem leszek a partnered.

    Tudtad egyébként hogy a félelem gyengíti az immunrendszert?
    Ergo amit te itt művelsz, azzal többet ártasz (magadnak és másnak is!!!) mint használsz.
    Sok sikert az atombunkeredhez, meg a spejzedhez.

  92. 99 – Curix:
    Én mindössze realista vagyok.
    A ma reggeli az INDEX-ből: „Ha nem fékezzük meg idejében a járványt, előállhat az a helyzet, amikor az állam mindennapos működése kerül veszélybe. A boltokból kifogynak az alapvető élelmiszerek, nem lesz mentő, aki kimenjen a koronavírustól független balesetekhez, nem lesz szemétszállító, nem tartja karban senki a víz- és gázvezetékeket. Vagyis leáll az élet. Ez a mindenkit érintő veszély, nem az, hogy hányan halnak meg közvetlenül a vírus miatt.”
    Japánban az Olimpia elhalasztásáról értekeznek. El fogják halasztani. Illetve, nem fogják megtartani. Vagyis a helyzet sokkal komolyabb, mint amitcte gondolsz, és hirdetsz.

  93. Ami érdekes, fertőzés területenként jelenik meg, inkább ez a terület specifikusság érdeke nekem, a tömegesen megfertőződött területek:
    1. Wuhan
    2. Dél-Korea
    3. Irán
    4. Olaszország

    Gócpontonkén robban ki a járvány és ott tarol.

    Nagy-Britannia ezekhez képest nulla és az USA is.
    Na ezt magyarázza meg valaki…Vagy a tesztelés lehet az oka? Ahol többet tesztelnek ott találnak fertőzötteket?

    Nekem még mindig zavaros ez az egész…

    Amúgy az is lehetséges, hogy átalakul vírus miatt világ hatalmi rendszere, a nyerők azok lesznek akik jól kezelik, és tudnak megoldást a dologra, amely országok nem tudják kezelni összeomlanak és becsődölnek, nemzetbiztonsági következmények sem kizártak…

  94. 103. Holics Lajos

    Örülök, hogy másnak is feltűnt ez a dolog. Én nem csak a gócpont-szerűségekre és a „tarolás” súlyosságára hívnám fel a figyelmet, hanem az időben való eltolódásra. És szerintem ez komolyabb probléma a járványban vagy a járványnak látszó eseménysorban, ki hogyan gondolja…

    Ugye kitárgyaltátok itt már sokszor, hogy elég 15 másodperc egy helyiségben ahhoz, hogy fertőzést kapj, arról is szó volt, hogy a mortalitás harmincszoros a normál influenzához képest. Tény, hogy baromi nagy a lappangási idő, ami kezdetben 5-14, majd 24-27 napra is felszökött, valamint hogy az R0 érték is a flu sokszorosa és a szuperterjesztők tünetmentesen adják tovább ezt a „megállíthatatlan” vírust.

    Tudjuk, hogy a közvetlen járatok nagyon sokáig közlekedtek még a világ összes országába, rohadt sok kínait szállítva szerteszét (pont a Kínának lefeküdt WHO ajánlásai miatt). Azt is tényként elfogadjuk, hogy a nulladik eset november közepére tehető, de decemberben már biztosan komolyan elindult Kínában.

    Január elején zárták be a vuhani katonai akadémiát, tehát a vezetés akkor már tudott a problémáról. Ehhez képest eltelt két hónap, és csak minimális az esetszám olyan helyeken, ahová nem csak hogy meg kellett volna már régen érkeznie a vírusnak, de már robbanásszerű esetszámnak és halálozásoknak kellett volna bekövetkeznie. (pl. a visszafertőződés okán vagy a nagyon harmatos kormányzati intézkedések miatt)

    És akkor nézzük a hivatalos forrásból az esetszámokat két brutál forgalmas országból:

    Németország:
    02.14 – 16
    02.17 – 16
    02.20 – 16
    02.21 – 16
    02.24 – 16
    02.25 – 16
    Johns Hopkinsnál jelenleg 18.

    Olaszország
    02.14 – 3
    02.17 – 3
    02.20 – 3
    02.21 – 3
    02.24 – 132
    02.25 – 229
    Johns Hopkinsnál jelenleg 322.

    Azt mondtátok, Kína adatai biztosan hazugságnak számítanak és ez hihető is. Most akkor a németek még nagyobb hazudozók? Tudjuk hogy USA gyarmat egy amerikai helytartóval az élen, de Kína fog nekik demokráciából és szólásszabadságból leckét adni? Esetleg ennek a vírusnak nem is azok a paraméterei, amiket fent leírtam?

    Ezzel az időben való eltolással még egy dolog elvégezhető a médiában, ahol ugye tudjuk, hogy minden csoda három napig tart. Nevezetesen, hogy ez a „három nap” minden országnak kijár, tehát ha megfigyelitek a híreket, Olaszországra figyel most mindenki, miközben a németeknél csak „készülődés” van, holott a hivatalos esetszám náluk korábban volt magasabb és gyakorlatilag nem változott, ami azt jelenti, hogy olyan malacuk lett volna, hogy minden esetet izolálni tudtak? Ezekkel a paraméterekkel és „liberális” utazási szokásokkal?

    A WHO szándékos szerencsétlensége az óceánjárókkal volt nekem a következő gyanús eset. Kezükben lett volna egy labor, ahol végigkövethették volna a fertőzés lefolyását és négyezres mintán lett volna végig egy komoly statisztika valamint egy potenciális antitest-gyár.

    Erre mi történt? Kivárták a lappangási időt, majd a szélrózsa minden irányába eleresztették a fertőzőket, akik hazaérve biztosan terítették a vírust. Nálunk is két nap után vitték karanténba az érintett párt. Ez nekem olyan mint egy lendkerék vagy egy rugó felhúzása, ha mechanikai példát akarok hozni. Ha valami ennyire gyilkos és ilyen gyorsan terjed, mi szükség a „lendkerékre”? Tán csak nem a pánikkeltés miatt?

    Nem tudom valaki elgondolkodott-e a következő forgatókönyvön: nem is egy vírus van, van egy „gyengébb”, ami hozza az influenzaszerűséget és kellőképpen ráijeszt az emberekre a pár százalékos mortalitással. Adja a fedősztorit, valamint a kellő esetszámot világszerte. De van egy sokkal gyilkosabb, amit időben eltolva azokon a helyeken vetettek be, amit „térdre akarnak rakni”, de messze nem olyan a fertőzőképessége, hogy pandémiát okozzon, viszont az adott környéket garantáltan „kitakarítja” hónapokra, évekre és alapot ad a rémvideók elkészítésére.

    Pl. a vuhani piacon egy ügynök összetör egy fiolát, nincs nulladik eset, mert egyszerre többen benyelték. Várakozás után összetörik egy fiola Iránban egy forgalmas területen, közel a „fontos emberekhez”. Majd kis várakozás után összetörik az olaszoknál, pont iparilag fejlett környéken… nincs nulladik eset, hanem óramű pontossággal jön a médiaesemény.

    Ha az elméletem igaz, akkor az a médiában egy kampányszerű eseményként fog lecsapódni és nem egy robbanásszerű terjedéssel mindenhol, ahogy az logikusan várható lenne. Most kap Olaszország pár napot, talán egy hetet, aztán jön egy következő, ahol megint lehet rettegni és pánikolni és így tovább… a végeredmény: egy viszonylag kontrollált „gazdasági-átrendezés”, alibi arra, hogy a rivális ipari környékeket taccsra vágtad, a kitelepült vállalataid pedig hazamenekülnek és otthon adóznak majd, hogy legyen egy komolyabb költségvetésed…

  95. 104:
    Sajnos ez szerintem nem igaz. Tarol jelen pillanatban mindenhol. Járvány van a gyárakban, beteg a buszsofőr, betegek voltak a családtagjaim, az orvosi rendelőben is beteg az asszisztens.
    Ennyire durva még sosem volt az influenza sem.
    Tehát vagy az van hogy a második visszafertőződés a halálos és a jelen pillanatban is zajlik és nemsokára csernobil mint Vuhanban vagy az hogy nálunk ennyire elnyúlt a lappangás.
    A gócok eddig is megvoltak, csak a hullák fedik majd fel.

  96. Tibor bá

    ezt a virust nem lehet megfékezni, ezen át kell menni.
    Nyilván a karantén a javaslatok, tanácsok, óvintézkedések mind pozitiv dolgok de
    nem (csak) ezen fog mulni a dolog.

    Az immunrendszer lesz tesztelve.
    Életképtelen egyedek elesnek. Ilyen az élet, ez az evolucio.

    A gazdasági helyzet miatt én is aggodom, rövidtávon lesznek problémák.
    A virus előtti irány azonban egyértelműen szakadék volt.
    Itt az idő és alkalom ujratervezni…..
    Továbbra se aggodom a virus miatt. Kinában már lecsengőben van az egész. Pár hónap és itt is ez lesz.

  97. 105. Btgujj

    Abban nem hiszek, hogy a lappangási idő nálunk szignifikánsan más ugyanannál a vírusnál. Ha elfogadjuk az eredeti paramétereket, akkor ez a cucc már átment a populáció jelentős részén anélkül, hogy a hatóságok reagáltak volna. Egyelőre nincsenek hullahegyek. Kicsit durvább „influenzának” van/volt eladva.

    Az én környezetemben is több volt az eset a szokásosnál,a családban is volt hőemelkedéssel és két napig mellkasi fájdalommal járó betegség, de nem lett tüdőgyuszi és magas láz belőle. Ami volt ismeretségi körben „tünetes”/”gyanús”, ő megjárta a Lászlót, de hazazavarták. Tud valaki itt hasonlót? Számoljuk össze, mert a „tarol jelen pillanatban mindenhol”-nak nyomának kellene lennie már hetek óta.
    Egy hete kérdeztem a könyvelőmet, hogy észlel-e különbséget a tavalyi és az idei év között betegállományban, és azt válaszolta, hogy kicsi a mintája, de nem érez különbséget, egy nagyobb multi vállalat mintája érdekesebb lehetne.

    Egyelőre gyanús, hogy ez a betegség a médiában terjed inkább és pánik kíséri. Ha jönnek a hullák itt is, akkor nyilván már minden késő lesz, ahogy szerintem már most is az, ha csak fele részben igaza van Tibor bá’-nak. Ilyen paraméterek mellett ennek már régen itt kellene lennie. Ez már nem a spanyolnátha korszaka, itt a repülőgépek elvisznek mindenhová mindent napon belül.

  98. 106 – Curix:
    Kínában azért van lecsengőben, mert hazudnak. Ezt akarják elhitetni a világgal, és a világ elhiszi, mert el akarja hinni.

  99. 108:
    Ezen a héten sok gyárat inditottak a kinaiak. Az optimista statisztika elsösorban belsö használatra készült de úgy alakul a helyzet hogy máshol is örömöt okoz.

  100. Attila 104:

    Még egy érdekes kapcsolódás:
    Múlt héten szerdán játszottak egy BL meccset (Atalanta-Valencia)
    Második horvát fertőzött valószínűleg ott kapta el, és mostani friss hír hogy 4 Valencia szurkoló is a vírus tüneteit produkálja, a teszteket most végzik.

    Újabb érdekesség:
    A Pekingbe a koronavírussal fertőzött országokból érkező utasoknak 14 napra karanténba kell vonulniuk. Hát ezt inkább nem is kommentálnám…

  101. Mint munkáltató, most kell észnél lenni. Hogya tartsam meg a munkaerőt, mikor az ügyfél majd alig-alig fizet. Mennyire csökkentsem a fizut, fizessek-e járulékokat és rezsit? Hogy az élet normalizáládásakor még az én embereim legyenek. Most indul a kötéltánc.

  102. 108: sajnos nekem is az az érzésem hogy még az is hazugság hogy lecsengő.

    De elhisszük mert az a kényelmesebb.

    Nade ha 1 hónapos a lappangási akkor elvileg a legutolsó megbetegedés utáni 1 hónapban lehetne újraindulni.

    Esélytelennek látom, ahányszor újraindulnak, annyiszor lángol fel újra, pláne, ha nem alakul ki rá immunitás…

  103. Tibor bá

    Magyarorszagon hivatalosan nincsen koronavírusos megbetegedés és az emberek már
    most is teljesenen bepánikoltak és lerabolják az üzleteket.

    Ez a pánik sokkal veszélyesebb, mint a vírus. Ennek lesznek sulyos hatásai, ellenben a vírussal. Te erre a helyzetre még öntöd az olajat. Erre semmi szükség.

    Ami a kínai adatokat illeti.
    Az hogy hazudnak vagy sem…. ezt nem tudjuk eldönteni, az alternativ adatok semmivel se megbizhatobbak.
    Nekem a fösodratu marad a hiteles, mert annál hitelesebbet onnan senki nem fog kapni.

  104. 102.Tibor bá’:
    „Ha nem fékezzük meg idejében a járványt, előállhat az a helyzet, amikor az állam mindennapos működése kerül veszélybe”

    Örülök, hogy most hiteles az index.hu mainstream „szajha” média.

    Akkor számoljunk egy kicsit.

    Van egy x %, aki nem kapja el.

    A fertőzöttek között 80% könnyű lefolyású.

    A maradék 20% a nehéz lefolyású, aki kórházra szorul
    Abból meghal 10%.
    A kockázat ugye ez a maradék 20%, akik az egészségügy teherbíró képességétől függenek.

    De akkor is ott van a nem fertőzöttek és a könnyű lefolyású 80%.
    Miért is állna le az élet?

    Természetesen mindenki maszkot hord, mert nem tudja, hogy melyik kategóriába tartozik, és minimális szociális életet folytat.
    Munka, bevásárlás, haza.

    A munkába menetelt meg támogatja a pénz és tartalékaik hiánya valamint esetlegesen egy kis állami ráhatás.
    No meg esetleges kockázati prémium fizetése a munkába járóknak.

    De ha már index, mint forrás, akkor erről mi a véleményed?

    „A védőoltásokkal annyi a gond, hogy nagyon hosszadalmas a kifejlesztésük, és tesztelésük: jó esetben is legalább 3-4 évbe telik, míg biztonságosan a piacra kerülhet egy-egy hatékony szer, miközben egy sor kutatás zsákutcába fut. A jelenlegi helyzet annyival jobb, hogy a 2003-as SARS-járvány idején gyógyszerkutatók már kifejlesztettek több kísérleti vakcinát, amikből végül a SARS gyors lecsengése miatt nem lett végleges, piacképes oltóanyag. Most a kutatók leporolták a 17 évvel ezelőtti kísérleti dokumentációkat, és a SARS-hoz hasonló koronavírus elleni vakcina kifejlesztésén dolgoznak.”

    „Egyes cégek újfajta oltóanyagokkal kísérleteznek, ezek közös jellemzője, hogy közvetlenül a vírus örökítőanyagából vett rövid szakaszokat fecskendeznek a páciensek véráramába. Az eljárás elvileg lerövidíti a vakcina megalkotását, mivel az oltóanyagot kapó szervezet maga állítja elő a saját sejtjeiben az antigén fehérjéket. Mostanáig az efféle megközelítés nem vezetett igazán eredményre, de az új vírussal kapcsolatban vannak ígéretes fejlemények. A Moderna Therapeutics ezen a héten közölte, hogy már át is adtak az NIH-nek tesztelésre egy adag ilyen új típusú vakcinát, amit áprilisban önkéntesek bevonásával próbálnak ki.

    A vírust legyőző, gyógyult betegek vérében rengeteg olyan antitest található, amik segíthetnek a fertőzéssel küzdőknek. Az eddigi kísérletek azt mutatják, hogy a koronavírus ellen hatékony módszer lehet a gyógyult emberektől levett vérplazma átömlesztése is.

    A módszer hátránya, hogy kellően nagy számú, vérplazmaadásra hajlandó gyógyult ember és megfelelő infrastruktúra szükséges hozzá, ezért nem valószínű, hogy ez lesz a koronavírus legyőzéséhez vezető általános fegyver. De kritikus esetekben életmentő lehet az eljárás, ezért a megfelelő protokoll kialakításán mindenképp érdemes dolgozni – Kínában már folynak ezzel kapcsolatos, embereken végzett kísérletek.

    Szóval akkor most van immunitás vagy nincs????

    „Felvetődött az is, hogy a koronavírus ellen már rég létezik egy bevált gyógyszer, ami pedig nem más, mint a malária elleni Chloroquine tabletta. A maláriás betegségek megelőzésére és kezelésére szolgáló gyógyszer hatékonyságára egyelőre nincs szilárd bizonyíték, de Kínában már zajlanak az olcsó és nem utolsósorban azonnal rendelkezésre álló gyógyszer embereken végzett tesztjei, és a kezdeti laboratóriumi eredmények biztatóak is.”

    https://index.hu/techtud/2020/02/26/igy_allnak_a_koronavirus_elleni_kuzdelemmel_a_vilag_kutatoi/

    Aztán előjött az, hogy kínai források szerint 27 nap a lappangási időszak?

    Akkor Kínában a külföldről érkezőket miért 14 napos karanténba zárják?

    112.Btgujj:
    „Nade ha 1 hónapos a lappangási akkor elvileg a legutolsó megbetegedés utáni 1 hónapban lehetne újraindulni.”

    Jó lenne már valami hiteles forrás erre, mert addig ismételgetitek, amíg mindenki elhiszi.

  105. 108.Tibor bá’:
    „Kínában azért van lecsengőben, mert hazudnak.”

    109.ödön:
    „Ezen a héten sok gyárat inditottak a kinaiak. Az optimista statisztika elsösorban belsö használatra készült de úgy alakul a helyzet hogy máshol is örömöt okoz.”

    Elég hamar kiderül, hogy a kínaiak mennyire hazudnak.

  106. Egy költői kérdés:

    A teszt koreai meg japán árát tudom, nem fogom ide leírni…
    Ha csak minden jogos esetet tesztelnénk, ha esetleg bejönne járvány, mint Kínában és ezrével kellene tesztelni..Mennyibe kerülne ez nekünk?

  107. 118.
    Miért nem írod le, hogy mennyibe kerül egy teszt? Engem érdekelne. Angliában 100 orvosi centrumban és pár kórházban mindenkit letesztelnek, hogy mintát vegyenek a lakosságból, mivel sötétben tapogatóznak jelenleg, hogy mennyire lehet elterjedve a nyavaja.
    Gondolom itt több ezer vagy tízezer tesztről lesz szó.

  108. 113 Curix
    -Tudod miért nincs Magyarországon regisztrált koronavírusos beteg ?
    -Mert augusztusra kapott időpontot ! /Bocs !/

  109. „A politikusok trükköznek a koronavírus teszteléssel és ennek nagyon komoly következménye lehet!

    Amit nem mérünk, az nincs. Míg Dél-Koreában 25,568 ember teszteltek koronavírus fertőzés gyanújával, addig az Egyesült Államokban 445-t. Dél Koreában 1595 eset ismert, az USÁ-ban 60. A kormányok trükköznek a koronavírus tesztelésével politikai okokból.

    Dél-Korea a mintapélda
    A mai napon Dél-Koreában több koronavírusos megbetegedést regisztráltak, mint Kínában, ezzel az ország világelső lett. Valóban ennyire súlyos a helyzet? Nos, lehet, de még valószínűbb, hogy amiben Dél-Korea világelső, az a tesztelés. Kína után itt végezték el a legtöbb koronavírus tesztet, és a tegnapi napon is több mint 7000 ellenőrzést végeztek. Nem véletlen, hogy ennyi eset kerül napvilágra. A kormány célja az, hogy legalább 200.000 embert ellenőrizzenek.”

    http://pandemia.hu/a-politikusok-trukkoznek-a-koronavirus-tesztelessel-es-ennek-nagyon-komoly-kovetkezmeny-lehet/

    Huhh, mi lesz ebből? Legalább az USA leállította időben a Kínából való beutaztatást, de mi nem és nem is tesztelünk, plusz romokban az egészségügy, plusz pár száz km-re az olasz fertőző góc.

  110. 120: A gyorstesztnek 130-150 USD között mozog az ára.

  111. 121- néni:
    Méltányolom a humorod. De én azt hiszem van, csak 1) letagadják. 2) nem vették észre.

  112. 124: az illiberális demokráciákban a vírus sem terjed olyan szabadon: Magyarország, Törökország, Oroszország. Trump illiberálisnak számít?

    Amúgy szerintem is van fertőzött bőven Magyarországon is.

  113. 123.
    Köszi!

    Forintosítva akkor az kb. 40 ezer forint.
    A soron következő nemzeti propagandával egybekötött konzultéjsön-nek valami 150 milliárdos ára potom 3.75 millió tesztre lenne elég.
    Esetleg jutna eszközökre is, pl. védőfelszerelésre az orvoknak, ápolóknak, akik nem sokáig maradnak talpon a jelenlegi felkészülési szinten, ha beindul a járvány.

    Idegen linkelt egy cikket tegnap este, de már nem találom. Azzal foglalkozott, hogy a háziorvosok lehetlen helyzetben vannak védőfelszerelés és támogatás nélkül egy súlyos járvány árnyékában. Ráadásul sok közöttük az idős ember, akik az első vonalban vannak és ki fognak dőlni. Czeczó mama most rendel állítólag védőfelszerelést, csak tudnám honnan?
    Lehet tovább gondolni..

  114. 126. Gyarmathy

    Az a baj, hogy feltételezed erről a kormányról, hogy abban érdekelt, hogy a magyar népet „megvédje”, egy „jobb sors” irányába terelje. Már hosszú évek óta népességcsökkentő és hatalommegtartó politikát folytatnak, semmi mást. Ezért is maradhattak a helyükön.

    Az látszik, hogy a vírusra nem készültek, viszont kivételesen a céljaik egyeznek, tehát én pontosan olyan döntéseket várok tőlük, ami ezt erősíti. Semmi okom nincs feltételezni az ellenkezőjét, az eddig sosem jött be. Elég csak megnézni azt, hogy mennyi ideig nem tettek semmit, mennyi idő után álltak ki a nyilvánosság elé és persze azt, hogy milyen tényleges döntéseket hoztak és azoknak milyen hatása lett.

    Erre a linkre gondolhattál:
    https://index.hu/belfold/2020/02/26/haziorvos_idos_doktor_gyermek_tisztifoirvis_koronavirus_tajekoztatas_szajmaszk/

  115. 127.
    Igen, köszi, azthiszem ez volt az.

    Egyébként nincsenek illúzióim, csak ilyen mértékű felelőtlenséget és aljasságot nehéz felfogni.

  116. Re:128
    Vagy 2 hete linkeltem be egy videót, amin egy nő arról beszél, hogy a Kínaból hazajövő ismerősének megtagadták felsőbb! utasításra a teszt elvégzését, hiába kérte, miközben influenzás tüneteket produkált…

    Legjobb ez a duma:
    https://www.youtube.com/watch?v=IxjVgC7PydU
    6:24-től érdemes picit figyelni.

  117. Hülye szlogen ez a minden népnek olyan kormánya van amilyent megérdemel – mert mindenhová olyan lehet akit megenged a globalista vezetés..ha nem zt gyorsan demokrácia szállitással elteszi lábalól.Különben a szavazatokat számitógépekkelbaxák és azt ugy ahogy a paktumuk szól..ezért nem is megyek választani…ellenben a lopós OV még mindig jobb mint a lópós Fletó vagy a lopós többi..ugyi libástól szadesztáblagépesesJanin át, láttuk mind egyforma..érdekes nekem is van 2 db nokiás dobozom csak ezek üresek…szóval kár a mig te dolgozól addig ök lopnak szlogent terjeszteni mert mind lopott lop és lopni fog..mint lenin.

    Eddig azé még magát a jónépet OV képviselte legjobban..mindenek ellenére.
    🙂

    Jah és most mütötték a lányom aDélpestiben és normálisak voltak..igaz engem a sima sztk ban elhajtanak se ekg se hasiultrahangra nem kapok idöpontot mikor meglátják a fehér fejem… 74 évesen meg kitalálják a fogászok fülészek hogy mumpszom van ami vót…jó hogy tököm nincs…bááár a genderizmus miatt tán az is lehetne tele.

    Ma a szemész a saját aranyeréhez se ért mert az embert alkatrészekként tekintik az orvosi dolgoknál. Fingjuk sincs a meridiánok hol és mire valóak.

  118. 127 Attila
    Honnan veszed, hogy a kormány szándékos népességcsökkentő politikát folytat?
    A hatalom megtartás rendben van, az első számú motiváció, de a népesség csökkenése láthatóan sújtani fogja őket is.
    Azt is felfogták, hogy ez ellen valamit lépni kell, főleg, ha nem akarnak a nyugati bevándoroltatós modellhez nyúlni, mert ha így megy tovább a korfa felborulása, akkor szembe fogják találni magukat egy egyre szűkülő gazdaságú, elöregedő országgal.
    Az igaz, hogy a meghirdetett családpolitika nagyon hatástalannak tűnik minden belefeccelt pénz ellenére is, pedig komoly a veszélye annak is, hogy ha nem lesz itt kellő mennyiségű olcsó munkaerő, akkor a nyugatról bepumpált tőkeinjekciók is kiszáradnak.
    Ebből a folyamatból ők sem kerülhetnek ki nyertesen, egy összeomló ország az ő gazdagságukat is le fogja értékelni töredékére.
    Az viszont jól látszik, hogy a felnövő generációkból elsősorban a nyugati tőke olcsó munkaerő igényét kielégítő, azt idecsalogatni képes melós tömegeket akar faragni, mert ebből van hasznuk.
    Miért gondolod, hogy ezt fel akarnák számolni? Ez számukra is gazdasági harakiri lenne…

  119. Lehet, hogy volt már.

    http://pandemia.hu/a-politikusok-trukkoznek-a-koronavirus-tesztelessel-es-ennek-nagyon-komoly-kovetkezmeny-lehet/

    „A mai napon Dél-Koreában több koronavírusos megbetegedést regisztráltak, mint Kínában, ezzel az ország világelső lett. Valóban ennyire súlyos a helyzet? Nos, lehet, de még valószínűbb, hogy amiben Dél-Korea világelső, az a tesztelés. Kína után itt végezték el a legtöbb koronavírus tesztet, és a tegnapi napon is több mint 7000 ellenőrzést végeztek. Nem véletlen, hogy ennyi eset kerül napvilágra. A kormány célja az, hogy legalább 200.000 embert ellenőrizzenek.”

    „Az Egyesült Államok járványügyi központja összesen 445 koronavírus tesztet hajtott végre, ebből 60 lett pozitív. Az esetek zöme a kínai Vuhanból hazatért amerikai, vagy a Diamond Princess fedélzetén fertőződött meg. Az USÁ-ban gyakorlatilag nem ellenőrzik a gyanús eseteket, csak azt javasolják, hogy aki érintett lehet az vállaljon önkéntes karantént. Csak Kalifornia államban már 7600 embernek javasolták ezt, de tesztelés nem történt. Hivatalosan azért, mert az amerikai járványügyi hivatal tesztjében minőségi hibát találtak. Amerikában már ott tartunk, hogy a helyi laborok azért könyörögnek, hogy saját tesztet készíthessenek, vagy Japántól vásárolhassanak.

    „Az olasz tesztelési számokról nem találtunk adatot ( frissítés: február 25-ig 8600 tesztet végeztek el az olaszok ez magyarázhatja miért ők az éllovasok esetszámban Európában), de aggasztó, hogy Olaszország bejelentette, hogy szűkíteni fogja a tesztelt emberek körét, hogy „ne keltsen pánikot”. Mostantól csak azokat tesztelik, akiknek kapcsolata volt egy fertőzöttel, vagy akinek a tünetei egyértelműen utalnak koronavírusra. Biztosak lehetünk, hogy csökkenni fog a fertőzés szám. Miközben tudjuk, hogy rengeteg lehet a tünetmentes hordozó és sok az enyhe eset is. Fertőzni viszont ők is fertőznek.”

    „Ugorjunk vissza Japánba, amely a világ öt legnagyobb gazdaságának egyike és talán legintenzívebb kapcsolatokat ápolta Kínával. Itt 189 fertőzésről van tudomásunk összesen. Naponta a japánok azonban 100-nál is kevesebb esetben végzik el a tesztet.”

    A magyar kormány gyakorlatát több esetből ismerjük, hasonló.
    A legutolsó példa:

    #hvg.hu/itthon/20200227_koronavirus_gyorsteszt_olaszorszag_magyarorszag

    Azt hiszem, lehet, hogy hiába várunk a nyugati kínánál pontosabb adatokra egy ideig.

    Az olasz tesztelési feltételek változásra más forrás is van.

    Az olasz járvány kitörése elején az olaszok azzal védekeztek, hogy náluk azért van annyi eset, mert ők rendesen tesztelnek, nem úgy mint a franciák.

  120. 130.Kékavian:

    „Hülye szlogen ez a minden népnek olyan kormánya van amilyent megérdemel – mert mindenhová olyan lehet akit megenged a globalista vezetés..ha nem zt gyorsan demokrácia szállitással elteszi lábalól.”

    Ebből két dolog következik:
    Az Orbán kormány a globalista vezetés akaratában van hatalmon.

    A fideszre szavazóknak semmi köze nincs a Fidesz hatalomra kerüléséhez, vagy lehet, hogy őket is a globalista hatalom pénzeli.

  121. 131. hubab

    „Honnan veszed, hogy a kormány szándékos népességcsökkentő politikát folytat?”

    A lépésekből. Tudod, nem az a lényeg, mit mondanak, hanem az, amit csinálnak.
    Nem felszámolják, hanem konzerválják a nyugat (és a saját hatalmuk) számára megfelelő állapotot. Ebbe a vírus most kicsit belerondított és az szemmel látható, hogy nem szóltak nekik előre, vagy legalábbis jól el tudják játszani a dilettáns kormány szerepét… mindenesetre figyeljük majd meg, hol lesznek mostanában nyilvános szerepléseik a NER vezetőknek. Onnan látszik majd a „keménység”…

    133. Idegen
    „Ebből két dolog következik:
    Az Orbán kormány a globalista vezetés akaratában van hatalmon.”

    A lengyeleknél legalábbis gyorsan lezuhant az a repülő…

  122. 134 – Attila:
    Elképzelésedet erősen aláhúzza a kormány kommunikálása: állandóan azt mondják, hogy a legfontosabb szempont a magyar emberek biztonsága. Miért kell ezt kihangsúlyozni? Ennek abszolút természetesnek kellene lenni.

  123. 135. Tibor bá’

    A többségnek a szöveg értelmezése is gondot okoz, hát még a „sorok között olvasás”…
    A kormány pontosan tudja, miért ezt kell kommunikálnia. Az eredmények legalábbis őket igazolják. (-ták)

  124. 134.Attila:
    „A lengyeleknél legalábbis gyorsan lezuhant az a repülő…”

    Arra gondolsz, ami Oroszországban zuhant le?

  125. 137. Idegen

    Igen. A fél lengyel kormánnyal.

  126. 138. Attila Igen, gyorsan kivonják a forgalomból az ellenálló és be nem tagozódó embereket. Hitlernek is az lett a veszte, hogy egy idő után önjáró lett és a megbízók megvonták a további támogatást. Semmi sem változott azóta…legalábbis a megbízók köre nem.

  127. 138.Attila:
    Biztos , hogy a globalista elit keze volt a dologban és nem az oroszoké?

  128. 138. Hanyistók

    Erre próbáltam utalni, de finoman. A nagy piros gomb tulajai szerintem sem nagyon változtak. Amíg a FED és a dollár működik, az még ugyanott van.

    140. Idegen

    „Biztos, hogy a globalista elit keze volt a dologban és nem az oroszoké?”

    Miért, Varsóban nem lehet a magasságmérőt kicsit manipulálni (nyilván belső munkával), ami aztán leszállásnál fog gondot okozni?

    Csak azért mert az oroszoknál zuhant le, rögtön az oroszokra kenni a dolgot nyilván kézenfekvő, ahogy Vuhan miatt Kínára a vírust. Pont az egyetlen labor mellett, aminek éveken keresztül megágyaztak a nyugati médiában? Micsoda véletlenek vannak! Erre valószínűleg pontosan annyi az esély, mint egy felhőkarcoló kártyavárszerű leomlásának, amihez senki sem ért hozzá.

    De nyilván a konteóknak nincs semmi értelme, csak hitelteleníti az embert. (Pont ezért vannak és pont ezért vannak olyanok is, akik harcosan csak az egyik vagy csak a másik mellett állnak ki a nyilvánosságban…)

    Elegendő azt nézni, hogy egy esemény mely más eseményekbe torkollik és azzal ki jár jól. Egy idő (és egy többlépcsős láncolat) után eléggé pici az esélye annak, hogy csak Fortuna keze van a dologban. 😉

    Csak egy teoretikus ráadás kérdés: miért vetnénk el azonnal azt a gondolatot, hogy az oroszok is részei a „globalista elitnek”? Többletinfód lenne? 🙂

  129. Attila, te az az Attila vagy, aki korábban PV-t írt a neve mögé, vagy egy másik?

  130. 142. Ábel

    Másik. Sosem használtam mást (a bloggazda nem is szereti, ha jól láttam) és nem nagyon kommenteltem itt csak a Greta korszak beköszöntése óta. Ha jól láttam, van egy kisbetűs „attila” is. Sajnálom, nem tudtam, hogy ennyire népszerű a nick, nem vagyok a kezdetektől olvasója a blognak.

  131. Kedves hozzászólók!
    Maradjunk a koronavírus témánál. Ne keverjük bele a világpolitikát, mert akkor őssze-vissza csapongva csak marhaságok lehetnek a végeredmények.

  132. 144. Tibor bá’

    A konteókat tényleg érdemes lenne dobni, viszont a koronavírust függetleníteni a világpolitikától eléggé szűklátókörűségre vallana…

  133. 145 – Attila:
    Nem értünk egyet. A járványt összekeverni a politikával veszélyes félretájékoztatáshoz vezet.

  134. 146. Tibor bá’

    A nem politikai vonalon is rengeteg a dezinformáció, sokak szemében ez a blog maga a félretájékoztatás.

    Ahány állam, annyiféleképpen próbál hasznot húzni a jelenségből vagy csak próbál küzdeni az elkerülhetetlennel. Azt hittem itt „hangosan” gondolkodunk akár az okokról is. Ha csak a spontán járvány volna az emberiség ellen, akkor már látnánk a megfeszített nemzetközi együttműködéseket, a segélyszállítmányokat Kínába, a határlezárásokat mindenütt: a veszélyes vírus teljes blokkolását.

    Ehelyett egy világátrendezést látunk inkább, háborús készülődéssel, amiben a vírus talán csak a fedőművelet… a lépéselőny bebiztosítása. De rendben, befejeztem az erre való utalásokat, tényleg nem a mi szintünkön dől majd ez el, mi csak beszívjuk a hatásokat és küzdünk majd az életünkért…

  135. „Nem értünk egyet. A járványt összekeverni a politikával veszélyes félretájékoztatáshoz vezet.”

    Tibor bá

    lehet hogy te nem kevered össze, de a forrásaid folyamatosan.
    A pandemia.hu számomra egy teljesen megbizhatatlan forrás, tele van
    magánvéleménnyel és innen onnan bizonytalan oldalrol összeollozott kamuval.
    Ti pedig egy ilyen oldalt használtok irányadó oldalnak.
    Öreg hiba.

    a weboldal alján ez olvasható:

    „Az oldal nem minősül hivatalos információforrásnak! Az oldalon megjelent cikkek és írások személyes véleményként értelmezendőek!”

    Szoval az, amit ti forrásnak használtok nem több mint ha Gipsz Jakab ide begépelgetne valamit.
    A félretájékoztatás ezzel a te weboldaladon is megtörténik.

    A politikát amugy ebből a történetből tényleg nem lehet kizárni, mert ez már most is az. Magyarorszagon nincs vírus, de kezdődő káosz már igen. Hát mi ez ha nem politika?

  136. Oké Curix mondj egy szerinted megbízható forrást, tessék!
    Amúgy a pandemia.hu nál ott van a forrás megjelölése is! Az hogy azok mennyire megbízhatók az más kérdés. De nem az Ufó magazint linkelete be.

  137. Re:149
    Pedig az UFO magazin kb analóg módon olyan, mint a MIB filmben a bulvár.
    Le meri írni azokat a dolgokat, amit az öncenzúrázó fősodor nem mer, vagy nem is akar.

  138. 148 – Curix:
    Politikám, stílusom nem változik. 13 éve ugyanaz. Rutinom és ismereteim szerint iparkodom a leghitelesebb forrásokat prezentálni, és engedem, hogy ebbe belekössenek, korrekciókat alkalmazzanak. Még azt is megengedem, hogy engem támadjanak, és szélsőséges ötletekkel előálljanak. Bevetem saját logikámat. Ellenállok a szélsőségeseknek. Féken tartom a közönséges megnyilvánulásokat, és személyeskedést, amennyire lehet. Nem tudok jobbat.

  139. 148. 149.

    A pandemia.hu pont arra jó, hogy elvégzi a munkát a többség helyett. Összegyűjti a témával kapcsolatos összes információt és dezinformációt, így aztán koncentráltan láthatod azt, amin sok médiaguru sokat dolgozott, hogy így legyen. Mivel a forrásai sokszor a fősodratú médiumok, én arra használom fel, hogy elgondolkodjak: a hatalom birtokosai mire szeretnék, hogy gondoljak.

    Tipp: csak nézz rá az oldalra, picit lépj hátrébb, vagy használd a böngésződben az oldal sokszoros lekicsinyítését: „mit látsz?”, „mire gondolsz közben?”. Vizsgáld meg magad.

    Egy jellemző válasz a családból, aki először megnézte:
    „Most miért mutattad meg nekem? Eddig olyan jól megvoltam…”
    Két nap múlva:
    „- Olvastad?
    – Hát hogy a francba ne olvastam volna!”

    Érted már, hogy miről van szó valójában? Megérted, hogy miért egy komplex hadviselési módot látunk, amely szinte minden érzékszervén keresztül máris a hatalmába kerítette a legtöbb embert? És a vírus még „sehol”. Csak lassacskán „kúszik” be hozzánk, a fejekbe, a lelkekbe… hetek, hónapok alatt lappang és roncsol mindent, alattomosan, kivédhetetlenül.

    Ehhez képest még a magyar propagandamédia is kisiskolás. Ez 9/11 továbbfejlesztése, a hatása is ennek megfelelő lesz. A legfontosabb kérdés politikához vezetne, így nem teszem fel.

  140. 152.Attila:

    A pandemia.hu jó review oldal, kiindulásnál kiválló.

    De mint minden hírforrást a neten fentartásokkal kell kezelni.

    Egyébként, távolról nézem, egy gázpalack reklám ugrik be, mivel legutóbb pb palackos gáz témában irodalmaztam. 🙂

    Remélem a koronavírus képről a lap tetején nem valmi szabadköműves jelképre aszociálsz.

    Használni kell a józan észt, utána kell menni a forrásainak.

    A forrás megjelőlései, a logikus érthető gondolatmenetei miatt respekt.

    Nagyon sok elborzasztó oldal van e téren, amiket ide is linkeltek a commentek közé egyesek.

    Én különös hátsó szándékot nem képzelnèk hozzá.

  141. 153. Idegen

    Hátsó szándékot én sem képzeltem hozzá. Ki kell használni, hogy más munkát rak ebbe, és a hirdetési pénzeket elrakja. Időt spórol, de mivel csak egy „közvetítő”, az eredeti szándékot is koncentráltan adja tovább a célcsoportnak. Csak erre utaltam.

  142. Tegnap számoltunk be arról, hogy a Facebookon egy számos veszélyes valótlanságot állító lánclevél terjed „Egy olasz orvos a koronavírusról” címmel. Cikkünkben bemutattuk, hogy a lánclevél számos hazugságot, sőt, józan ésszel is belátható butaságot állít a koronavírus fertőzésről.
    Azt reméltük, hogy cikkünkkel megakadályozzuk, hogy kétségbeesett laikusok puszta jóindulatból tovább terjesszék a butaságot. Amint azonban egy olvasónk felhívta rá a figyelmünket, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara (MGYK) budapesti szervezete gyakorlatilag az álhírek tömegét tartalmazó lánclevél szerkesztett változatát küldte ki a budapesti gyógyszerészeknek, koronavírus-tájékoztató hírlevél gyanánt.
    https://index.hu/techtud/2020/02/28/koronavirus_a_gyogyszereszkamara_a_kamu_lanclevelet_kuldte_ki_a_budapesti_gyogyszereszeknek_tajekoztatasul/

  143. Egyébként, ha lenne kimerítő kormányzati tájékoztatás, akkor ilyen oldalaknak nem lenne létjogosultságuk.

    A hiányos információk mindig spekulációkhoz, esetleg pánikhoz vezetnek.

  144. 155.Python:

    A szakmai szervezetek a helyzet magaslatán. 🙂

    Vajon politikai vagy szakmai alapon került a körlevél szerzője a poziciójába?

  145. Friss hír a Portfolo-ról:

    Müller Cecília elmondta: továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Magyarországon, a laboratóriumban eddig 137 vizsgálatot végeztek el, pozitív minta nem volt.

    Frissítették az eljárásrendet, továbbra sincs magyar beteg
    Ismét aktualizálták a koronavírus miatt a háziorvosoknak kiadott eljárásrendet – közölte az országos tisztifőorvos hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
    Minden háziorvosnak rendelkeznie kell védőfelszereléssel. A mentőállomásokon depókat hoztak létre, ahonnan a házi orvos igényelhet ilyen eszközöket – tette hozzá.

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200302/koronavirus-frissitettek-az-eljarasrendet-tovabbra-sincs-magyar-beteg-417701

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük