(3099) 75 év után

Tibor bá’ visszaemlékszik online

 

Remélem nem haragudtok meg rám, ha most egyetlen egy alkalommal hátam mögött hagyom a CoVid-19 vírust, és visszatérek Budapest ostromához, ami 75 éve volt, és ami miatt megint kétfelé sikerült szakadni az országnak. Igen, igen a Várból történő kirohanás megemlékezésére célzok.

Történt pedig, hogy az évfordulóra való tekintettel az oroszok nyilvánosságra hoztak korabeli fényképeket és egyéb relikviákat, megszórva némi szöveggel. Erről én az angol nyelvű RT hírportálból értesültem. Nos, ez a hírportál meglehetősen autentikusnak mutatkozik Közel keleti ügyekben, de…azért itt-ott kikívánkozik belőlük a propaganda. Idézek (és fordítok):

„A szovjet csapatok román szövetségeseivel szeptember végén lépték át a magyar határt. Szigorú parancsot kaptak arra, hogy felszabadítóként viselkedjenek annak ellenére, hogy valószínűleg ellenségeskedéssel fognak találkozni. A magyaroknak meg kell engedni, hogy folytassák életüket – szólt a szovjet főparancsnokság parancsa – mind addig, amíg nem tesznek semmit közvetlenül a Vörös hadsereggel szemben. Védeni kell tulajdon jogukat, munkájukért és árujukért tisztességes árat kell fizetni.”

Ehhez hozzá kell fűznöm, hogy Románia éppen úgy Hitler szövetséges se volt, mint mi. Mi tisztességesek vagyunk, a románok ravaszok. Ők 1944. augusztus 23.-án átálltak az oroszokhoz és mindjárt csatlakoztak is Magyarország megszállásához, hátha most megkapják a Tiszántúlt is (nem kapták meg). Teljesen mindegy milyen parancsot kaptak az orosz katonák, nem úgy viselkedtek, mint ahogy állítják. Asszonyainkat, lányainkat tömegesen erőszakolták meg, raboltak (bocs. Zabráltak) és összefogdosták a férfiakat az utcán (málinki robot) elvitték őket kényszermunkára, ahol nagy részük meghalt, kis részük 5 évvel később jöhetett haza. „Hamis” Pengő bankjegyeket nyomtattak Moszkvába, és ezekkel fizettek a munkáért, és áruért.

De ez nem elég, a felelősséget ránk iparkodnak hárítani. Íme: „A szovjet parancsnokságnak nagy problémát okozott, hogy katonáinak nagy része tudott azokról az atrocitásokról, amiket néhány évvel korábban a magyar katonák követtek el.”

1941/42-ben nem voltam Ukrajnában, nem tudom mit követtek el magyar katonák. Bármit tettek, ilyen a háború. El lehet fogadni egy megszálló hadseregtől sok mindent, de a Vörös hadsereg szélsőséges tetteinek a fehérre mosdatását nem. Azért, mert 75 évvel később ez nem más, mint történelemhamisítás.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

45 gondolat erről: „(3099) 75 év után

  1. Mire az oroszok ideértek már mögöttük volt 4 év pokol. A katonák már kivetkőztek önmagukból, a háborút nem ők indították. Én inkább azt csodálom, hogy itt nem volt nagyobb vérengzés. Ilyen a háború. Mi sem dicsekszünk a katonáink ukrajnai kegyetlenkedéseivel. A csurgói mészárlást is felemlegetjük, de az előzményéről mélyen hallgatunk. A fő bűnösnek Horthy-t tartom, vele vitte az országot a háborúba. Trianon a mi átkunk, egy mézesmadzag, amivel bármikor be lehet ugrasztani bennünket egy háborúba. Orbán sem csak a szavazatokért támogatja a határon túli magyarokat.

  2. 2: most, 100 évvel Trianon után más a helyzet, de akkor reális esély volt a revízióra. Egy államférfinak más választása nem volt…

  3. Re:2
    Plusz a magyar katonai vezérkar német párti volt, és némi hamis zászlós művelettel jól beugrasztották a háborúba az országot( „szovjet” valójában román gépek bombázták Kassát).
    Arról nem is beszélve, hogy Horthy nem állt bűnösként a bíróság előtt a Nürnbergi perben, és arról mélyen hallgatnak hogy az emigrációjában kik finanszírozták a megélhetését(túlélt zsidók).
    Közel sem fekete és fehér a kép, kb a tanított történelmünk felé sem igaz kategóriába esik…

  4. Nem szeretem ezeket az államférfiakat ! Beáldozzák a kisemberek életét, beleviszik az országot a szarba,/ Horthy, Kossuth / majd elmenekülnek és még onnan pofáznak ! Miért nem maradtak itt a felelősséget is felvállalni ? Ezek a nagy államférfiak ?? Ezeknek emelünk szobrot ? Én itt a paraszt észjárást képviselem. Az én családom sokat vesztett a háborúban. Kérdem én, hogy ha nyertek volna is mivel lett volna nekünk jobb ? Ha idejön az ellenség én is védeném a hazát, de idegen érdekekért beáldozni a kisembereket bűn !

  5. 6 néni: azért eléggé szarban volt Magyarország trianon után… Észak-Erdély visszacsatolása nagyapáméknak nagyon is jól esett, mert 20 év alatt megtapasztalhatták a kecskepásztorok uralmát és egyáltalán nem tetszett nekik.
    Ezért ha Erdélybe látogatsz (mondjuk egy székely faluba), akkor tudnod kell, hogy Horthyról nem szabad csúnyákat mondani 🙂

    ” Ha idejön az ellenség én is védeném a hazát”
    elég sok (addig) magyar területet megszállt az ellenség… szóval nem teljesen értem mit értesz haza alatt. A saját településedet vagy a megyédet?

  6. 2 – néni:
    Azzal én is tisztában vagyok, hogy a háború már csak ilyen, de…. itt parancsban ki volt adva a civil lakosság férfi tagjainak az összeszedése, hogy mint „hadifoglyokat” éveken át dolgoztassanak. Ismétlem, parancsban volt kiadva. És az se elfogadott, hogy a megszállt ország pénzét hamisítva, békésen kirabolják az országot, majd hivatalosan jóvátételt követelnek az elszenvedett károkért, a lopáson felül.

  7. Vannak az oroszoknál is, akik tudatában vannak, mit csináltak a megszállt területeken.
    A múltkor egy orosz anyagot nézegettem, és felbukkanó cikkek voltak alatta, amelyek egyike ezen a címen futott: Mit tettek katonáink a határon túl? Igencsak meglepődtem, egy eredeti fotó volt mellékelve, ahogy az egyik orosz katona lefog egy nőt, arccal visszafordulva a fényképező felé széles vigyorral, míg a másik „dolgozik”.
    Ott sem mindenki büszke erre manapság…

  8. Vajon ha Hitler és szövetségesei győznek, mit csináltak volna az oroszokkal ? A győztesnek mindig igaza van, még törvényesíteni is tudják ! A történelem hamisítást minden hatalom igénybe veszi, ha hasznot tud húzni belőle.

  9. A rengeteg emberveszteség, az állandó életveszély elszenvedése után, egy megszálló hadseregtől nem elvárható a szalonképes viselkedés.
    Másrészt azt, hogy hogyan viselkedett kilencvenháromezer négyzet kilométeren több hónapon át, több tízezer megszálló szovjet katona, arról beszélni, írni, az csak egy vélemény lehet és nem tény.
    Ha e véleményt beleírják a történelemkönyvekbe, akkor a tényszerűség és a színtiszta igazság látszata keletkezik majd.
    Azután egy idő múlva stabil megkérdőjelezhetetlen sőt, szent építő téglájává válik, az illető kultúrának ,civilizációnak.
    Akivel durva méltatlanságot követtek el a maga is hajlamos lesz ugyanezt ezt megtenni másokkal.
    Vannak ugyan kivételek, csak igen kevesen.

  10. Néni, vajon ha a németek nyerik meg a háborút, mit csináltak volna a magyarokkal? Az oroszok engem kevésbé érdekelnek. Ráadásul az oroszok soha sem vesztettek el háborút.

    Régi kor árnyaival vess össze jelenkort, a múlton merengni mit ér?

    A mi lett volna ha értelmetlen gondolatkisérlet. Ha Mátyást nem gyilkolják meg, ha Istvánnak életképes fiút sikerül összehoznia, ha Csaba királyfi nem hal meg…

    A történelmet a nagyok írják az ő saját szájízük szerint.

  11. 12 mosógépszerelő

    Nyilván Polcz Alaine sem tény állít, csak véleményt arról, hogy csoportosan megerőszakolták a szovjet katonák, nem beszélve a többi, dokumentált esetről. Esetleg megkérdezhetnél még élő szemtanúkat, áldozatokat, mondják el a „véleményüket”.
    Egyébként pedig elvárható egy hadseregtől a szalonképes viselkedés, nemzetközi egyezmények vannak rá (amit persze megszegnek, de attól még vannak). A hadseregek szabályzata, és a katonákra vonatkozó (saját államuk hozta) jogszabályok is kitérnek rá, és a szankciókra is. Nem különösebben modernkori vívmányok, talán Bethlen Gábor adott ki olyan rendelkezést hogy „akik erővel szüzeket törnek, asszonyokat akaratok ellen rontanak, fejükkel veszik meg” (elnézést, ha pontatlanul idéztem, de rég olvastam a szöveget)

    Szerk:

    Az említett szövegrészt nem találtam meg, csak ezt: „Quadragesimo quinto
    Az gyilkosságért, paráznaságért [161] feje vétessék akárkinek,”
    forrás: http://mohacsi-csata.hu/content/1616-bethlen-gábor-erdélyi-fejedelem-hadi-edictuma
    Érdemes elolvasni, tanulságos. Ennyit arról, mennyire várható el szalonképes viselkedés egy hadseregtől….

  12. Én általában úgy fogalmazok, hogy tudatában vagyok az egyszerű ténynek, némelyek imádnak belekötni írásomba, és óponálni ha törik, ha szakad. Éppen ezért tértem ki arra, hogy magyar katonák bármit tehettek Ukrajnában az még belefér a megszállásba, de az már nem, hogy összefogdossák, lakásaikból kihajtják a férfi civileket a harcok után hónapokkal, és hadifoglyokat csinálnak belőlük. És arról senki nem tud, hogy a magyar állam nyomtatott volna rubel bankókat és azzal vásároltak volna bármit Ukrajnában a megszálló katonák. – És persze arra is rá,szeretnék mutatni, hogy ritkán írom le a véleményemet. Általában tényeket közlök. Ilyen alapon a barcelonai beszámoló is csak egy vélemény, és mint ilyen, természetesen szarok rá, csak nem írom meg.

  13. Ungváry Krisztián jegyzi meg könyvében ,hogy röviddel az ostrom után egy kicsiny de szorgos tiszti csoport az összes bankot végiglátogatta és kifosztotta,főleg az angol és amerikai bankokat.Az elrabolt műkincsek 95%-ban zsidó tulajdonban voltak.Hatvani Kornfeld,Deményi,Harsányi…gyűjtemények mind szovjet kézbe kerültek.Ami a kitörést illeti jónéhány tömegsírt megtaláltak ,azonosították akit lehetett de többezer halott nyughelye máig ismeretlen.

  14. A tanulság:

    nem érdemes a ruszkikkal b@szakodni,
    mert
    -kirabolnak,
    -megerőszakolnak,
    -kinyírnak és még egyszer megerőszakolnak.
    És az se érdekli őket,
    ha közben ők is beledöglenek.

    Jó lenne, ha a Nyató is megtanulta volna ezt a leckét.
    Bár azóta feltalálták a nukleáris fegyvereket is- így csak szépen megsoroznak mindenkit (Perimeter), akik ellenséges szövetség tagjai.

  15. Az önmegtartóztatás akkor, amikor se jutalom nem jár érte, se büntetés az ellenkezőjérért, igen kevesek erénye.
    Istenem……… az ázsiai horda, se erről volt híres.
    ************************************
    Megjegyzem…. szerintem egy nő megerőszakolásától való tartózkodást akkor, amikor az tuti büntetlenül megtehető, én nem nevezném önmegtartóztatásnak hanem csak normális férfimagatartásnak.
    **********************-
    „Az Én Fájdalmam mindig nagyobb mint másoké !
    Az én vétkem mindig menthető a körülmények miatt !”
    *********************
    Hány millió halottat ellentételez 10 000 malenkij robotra elhurcolt szerencsétlen férfi ?

  16. Hány millió halottat ellentételez 10 000 malenkij robotra elhurcolt szerencsétlen férfi ?” És nő… De volt az kb. 250000 is! Pusz a több millió megerőszakolt nő. A végén még mi kérünk elnézést nem? Mosógép szerelő?

  17. 21 – Unicornis:
    A Mósógépszerelő szerint az csak 250 ezer vélemény. A tény az, amit ő talál ki, ami szerint minden relatív, mert lehet így is, meg úgy is látni, érteni, felfogni, és ezzel le lehet nullázni bármit.

  18. Tisztességes háború nincs. Az egész nem történt volna meg, ha nem támadjuk meg a Szovjetuniót. Persze jobb lett volna, ha mi győzünk és mi erőszakolunk, mi raboljuk az ő műkincseiket, és mi döntjük rabszolgasorba a szovjeteket. És akkor ez nem is lenne bűn, mert a győztesnek ez belefér.

  19. 23 – néni:
    Ha nem támadjuk meg az oroszokat, akikor Hitler Magyarországot már 1942-ben megszállta volna. Sok százezer magyar életébe került volna, és még remény se lett volna arra, hogy Erdély visszakapjuk, mert a románok Hitler mellé álltak. És még valamit kedves néni, aki semmit se tud, de mindenbe beleszól. A háborúnak is meg voltak a szabályai. Aki megadja magát az nem lőjük le, az hadifogoly. Az ország lakossága = békés civil, akiből nem csinálunk hadifoglyot. És a tények kedvéért: Az amerikai katona csokoládéért baszott, az orosz géppisztoly segítségével, amivel az akadékoskodó férjet lelőtte.

  20. Sok igazság van.
    Mindenki mondja a magáét.
    Tény, hogy nem a Szovjetúnió támadta meg Magyarországot.
    Tény hogy a II. Világháború sokmillió ember halálát okozta és még többnek tengernyi szenvedést hozott.
    Tény hogy a „Felszabadítók” nőket erőszakoltak meg ezres tételben.
    Tény, hogy jóvátételt fizettünk a „Barátunknak”
    Tény, hogy elvitték ami mozdítható érték volt.
    Tény, hogy a háború az egyik legrosszabb dolog, ami emberrel egyáltalán megtörténhet.
    Tény hogy a gyász, a vér, a könnyek ,az izzadtság, a szenvedés nem egymáshoz mérhető minőségek, ahogyan a jólét,a boldogság, élvezet, a gyönyör sem.
    Pláne egymásra nem válthatóak át.
    És könyörgöm,ha erre lehetőség van, akkor a véleményeket ne tévesszük már össze a tényekkel !
    A pontosság iránti igény, pedig felkutatja az éppen kinyilatkoztatott Igazságnak ellentmondó tényeket összefüggéseket.

  21. Az egész nem történt volna meg a Teheráni konferencia nélkül.Itt állapodtak meg ugyanis arról.hogy a nácizmus teljes szétzúzásáig folytatják a háborút.Hamár Teherán akkor Irán.Kevéssé ismert,hogy 1941-ben a békés Szovjetunió többek közt Iránt is megszállta a britekkel együtt.Valamennyi országot meglátogatták ahol német,náci csapatok voltak.Olyanokat is akikkel nem álltak hadiállapotban pl. Bulgária,Jugoszlávia,Csehország.Itt is voltak zabrálások, nők hajkurászása csak kicsit lájtosabban mint Bécsben Budapesten vagy Berlinben.Ha jól emlékszem Titó vagy Gyilasz reklamált is anno Sztálinnál Belgrád felszabadításakor,hogy ami sok az sok.Egyébként a derék bolgárokat akiket hadüzenet nélkül megtámadtak majd hadat üzentek és felszabadították őket aztán akárcsak a románokat magukkal hozták Magyarországra is.Az Alpok aljáig jutottak el mikor véget ért a háború.

  22. Apropó, Teheráni Konferencia, 1943: volt ott egy kínai delegáció is, Csang- Kaj Sek vezetésével, aki a Kairói Konferenciáról repült oda. Roosevelt itt adta ki az elnöki utasítást a szaúdi kőolaj- kitermelőkk megépítéséről. Majd a háború végén megmaradt, eredetileg Japán invázíójára gyártott hadianyagot Hanoiba (nem tévedés) és D- Koreába vitték.
    Forrás: Col. F. Prouty

  23. Az orosz hadsereget nem lehet fehérre mosdatni de ne feledkezzünk meg a másik oldalról sem. Azok sem voltak jobbak a Deákné vásznánál!
    Egy rövid idézet:
    “ Az 1945. áprilisi, ICG 1067. amerikai kormány utasításban ez áll:
    „Németországot nem a felszabadítás céljából foglaljuk el, hanem hogy legyőzzük mint ellenséges nemzetet, és érvényesítsük a szövetségesek érdekeit.”
    És a brit háborús miniszterelnök, Winston Churchill a háború alatti német ellenállás egyik képviselőjét ezzel a megjegyzéssel elégítette ki:
    „Tisztában kell lenniük azzal, hogy ez a háború nem Hitler, vagy a nemzeti szocializmus ellen folyik, hanem a német nép hatalma ellen, amelyet mindig szét akarnak verni, függetlenül attól, hogy az egy Adolf Hitler, vagy egy jezsuita pap kezében van. „
    Ja, hogy ez nem szerepel a történelem könyvekben! A történelmet a győztesek írják.
    Az amerikai és angol csapatok éppen olyan kegyetlenek voltak mint a másik oldalon az oroszok. Hány millió civilt bombáztak porrá és semmisítettek meg a fogolytáborokban az angolszász hatalmak? Emberiség ellenes tetteket és népirtást is elkövettek, amikor a háború után kiadtak az oroszoknak (NKVD) másfél millió orosz és ukrán parasztot. Ezek az emberek a német megszállás alatt és a visszavonuló német csapatokkal távoztak nyugatra egy jobb élet reményében! Nagyrészük a GULAG táborokban pusztult el.
    Horthyt besározni pedig nem szép dolog. Nem véletlen volt az sem, hogy nem ítélték el Nürnbergben sem. Neki köszönhetjük, hogy viszonylag hamar helyrejött az ország a trianoni trauma után és még gyarapította is az országot a bécsi döntések révén.
    És még valami: Miért van Németország a 2. VH. óta megszállás alatt?

  24. Ki támadott meg kit?
    A szovjeteket orvul megtámadták a németek és csatlósaik.
    SZU óriási emberveszteségek árán (25M), sikerült a háború állását megfordítania.
    Jogtalan támadást, jogos önvédelem követett!

    Amivel nem értettem egyet, hogy megszállta a Kelet-Európai térséget.
    Hiba volt!
    Akár lehetett volna az, hogy 100évig fizettek volna tonnaszám aranyat a vesztesek és kész.

  25. “ Ki támadott meg kit?”
    Ez jó kérdés! Hitler éppen egy kicsivel megelőzte Sztálint a támadással. A német felderítés már a Barbarossa terv előtt fél évvel szokatlan csapatmozgásokat és reptér bővítéseket észlelt a Németország irányába eső orosz határmenti területeken. Sztálin készült Németország lerohanására (ezt az elfogott orosz pilótáknál lévő, elég pontos térképek is igazolnak. A fő csapásirány Berlin volt) , csak egy kicsit elkésett – Hitler beelőzte! A kétkedőknek: hallgassatok korabeli Hitler beszédeket. Nem csak propaganda és hülyeség van benne.
    Tévedés ne essék: Nem Hitlert mosdatom, csak az éremnek két oldala van!

  26. 29 – D7:
    Németországnak nem voltak csatlósai, szövetségesei voltak: Japán, Olaszország, Magyarország, Románia. Magyarország az „orvul megtámadásban” nem vett részt, később üzent hadat. A 25 millió igaz, de Sztálin ezzel fizetett a kölcsönbérletért.

  27. 31:

    Persze, ma a zinternyet korában mindenki, mindennek utána tud nézni.
    De szerinted az akkori orosz kiskatona tisztában volt ezekkel?

    Másik:
    Oroszország, valószínűleg utoljára bízott meg a Nyugatban, a Molotov- Ribbentrop- Paktummal.
    Sztálin et. még aznap is küldte a gabonát Hitlernek, amikor már jöttek az első hírek.
    Érdekes, hogy az orosz mennyire meg akart bízni a nagy nyugatban, mindig is.

    Putyin legutóbbi kormányátalakítása leszámolt ezzel, végleg.

  28. 24: „Ha nem támadjuk meg az oroszokat, akikor Hitler Magyarországot már 1942-ben megszállta volna. Sok százezer magyar életébe került volna…”
    Vagy nem. Pl. Franciaország, Dánia megszállása, (de a svédeket és norvégokat sem bántották nagyon, vagy igen?). Óriási hiba volt mindkét VH-ban részt venni (főleg az elsőben). Egy megszállás után is megmaradhatott volna a háború végeztével az ország egysége (Franciaország is megmaradt egyben, ahogy Dánia is.)

    Az első és második bécsi döntés keretében elvesztett területek esetleg visszakaphatóak?
    Ezek kormányok közötti megállapodások voltak. Vagy a területek tőlünk csak elfelé mehetnek vissza már soha?

  29. 28.Hanyistók:
    „És még valami: Miért van Németország a 2. VH. óta megszállás alatt?”

    Most komolyan, 80 milliós Németországban azt kb. 50000 USA NATO kontingenst tekinted megszálló erőknek?

    „Az európai országok közül Németországban állomásozik a legtöbb amerikai katona, 35 ezer fő, munkájukat 17 ezer amerikai és 12 ezer német polgári alkalmazott segíti.”

    Annyira akarnak megszállni, hogy éppen azzal fenyegetőznek, hogy kivonják az USA csapatok egy részét, ha Németország nem növeli a katonai kiadásait.

    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/figyelmeztette-az-usa-nemetorszagot.689493.html

    Valljuk be, ebben az Amerikaiknak igaza van.
    A NATO 2% vállalást kevesen teljesítik a NATO tagok közül.

    32.Alultájékozott:
    „Putyin legutóbbi kormányátalakítása leszámolt ezzel, végleg.”

    Putyin ezzel reméli magát újra bebetonozni magát a hatalomba (Lásd Törökország, Kína), életet lehelni a hanyatló népszerűségébe,
    a stagnáló orosz gazdaságba, és visszanyerni a gazdasági körülmények miatt elégedetlenkedő lakossági bizalmat.

  30. A rend kedvéért, ki támadott hadüzenet nélkül ,hadüzenettel stb a Szovjetunióra június 22.

    Németország, Románia

    Szovjetunió

    támadás hadüzenet nélkül
    június 22.

    Olaszország

    Szovjetunió

    hadüzenet
    június 23.

    Szlovákia

    Szovjetunió

    hadüzenet
    június 24.

    Magyarország

    Szovjetunió

    dipl. viszony megszakítása
    június 25.

    Horvátország, Finnország

    Szovjetunió

    hadüzenet
    június 27.

    Magyarország

    Szovjetunió

    hadiállapot beálltnak nyilvánítása nem provokált támadás okán

  31. 33:

    Meg a mindenféle NGOknak, amerikai agytrösztöknek, újságíróknak, média- megmondó embereknek, stb. álcázott CIA, NSA- fedőszerveket.
    Meg aztán az inváziós proxy hadsereget (GLADIO) („szegény menekültek”) és azt a némi nukleáris fegyvert, amit német földön „tárolnak” ideiglenesen. Lehet ám mindezekkel zsarolni, rendesen.

    Apropó, elég nekik Merkel NSA- spiclit markukban tartani, amit meg is tesznek (Snowden, WikiLeaks).

    Oroszországot nem kell félteni, önellátóak lettek, hála Merkel NSA- spicli által keresztülvert szankcióknak.

  32. 33.Idegen – “ Most komolyan, 80 milliós Németországban azt kb. 50000 USA NATO kontingenst tekinted megszálló erőknek?”
    Igen, megszálló erők! Szerinted ki kérdezte meg a német népet, hogy akarnak-e amerikai megszállást? Ugyanúgy ott maradtak, mint nálunk a ruszkik. Amerikai bázisokat építettek egy idegen országban, mi ez ha nem megszállás?
    Az átlag német a pokolba kívánja az összes jenkit. Münchenben egy sörözőben történt: bejött 3 nagyhangú amerikai katona, gyakorlóban. A bennlévő kb. 20 német kikérte a számlát és azonnal távoztak!
    Ez most is igaz, ha megszondáznád a közvéleményt – már holnap kirúgnák őket!
    Még sok sztorit tudnék mesélni, de nem ez a poszt témája.
    35:Alultájékozott – Plusz1

  33. 35.Alultájékozott:
    Ja, ja az USA NGO-k, agytrösztök szállják meg Németországot, az internet korában.

    Mert az erősödő orosz befolyás nem figyelhető meg, az Afd erősödése csak önerőből történik , egy cseppnyi orosz befolyás nélkül.

    Az oroszoknak nincsenek NGO-i meg GONGO-is?
    Ez csak nyugati propaganda lenne?

    Az un. alternatív média mögött még véletlenül se lehet felfedezni az orosz hátteret?

    Ja a hibrid háborút is csak a nyugat űzi, az oroszok nem.

    Az migránsokról szóló fake newsok mögött véletlenül sincs orosz szál és rémhírek, amiről utólag kiderül, hogy kamu volt.

    A brexit hívők és a EU szélsőséges pártok mögött sincs orosz szál, csak turistáskodni járnak Oroszországba nagy gyakorisággal.

    A legutóbbi szír-orosz offenzíva Idlib ellen ismét menekültek százezreit indította meg, azok oka is biztosan a nyugat volt.

    A nukleáris fegyverekkel mivel zsarolják őket, hogy felrobbantják német földön?
    Németország célpont lesz, nukleáris fegyverekkel és a nélkül egy EU(NATO)-Oroszország háborúban.

    Ahhoz képest, hogy Németország annyira meg van szállva, Németország elég jól képviselte a gazdasági érdekeit mindenkivel szemben, biztosan csak kamu az USA panaszkodás meg a vámokkal való fenyegetőzés.

    Azért nem fegyverkeznek, mert spórolnak és az USA-ra hagyják a költekezést.

    Abban igazuk van, hogy az USA a NATO nélkül is fegyverkezne, mert a világhatalmi státusának megőrzése enélkül nem megy.

    „Oroszországot nem kell félteni, önellátóak lettek, hála Merkel NSA- spicli által keresztülvert szankcióknak.”

    Önellátóak lettek, aha, esetleg nézd meg a külkerforgalmukat.
    A nyugati importot kínaival pótoltak, ha tudták.
    Maximum csak önellátÓBBAK lettek.

    De mint tudjuk Adam Smith óta ez nem a legköltséghatékonyabb megoldás.

    Ennek folytán valami köze lehet a szankcióknak az orosz gazdasági stagnáláshoz.

    36.Hanyistók:
    Németország NATO tag vagy nem?
    Szóval megszállók, mert „amerikai katona, 35 ezer fő, munkájukat 17 ezer amerikai és 12 ezer német polgári alkalmazott segíti.”
    a 83 milliós Németországban.
    Esetleg nézd meg hogy, a német hadseregnek mennyi a létszáma a fenti létszámhoz képest.

    „Németország haderejének (Bundeswehr) főbb adatai

    Katonai költségvetés: 31,1 milliárd euró, tehát körülbelül 41 milliárd amerikai dollár, amely a GDP 1,5%-a, így Németország katonai költségvetése a hetedik legnagyobb a világon.
    Aktív: 219 733 fő.
    Szolgálati idő a sorozottaknak: 2011. július 1-jével megszűnt a hadkötelezettség Németországban.
    Tartalékos: 355 000 fő.
    Mozgósítható lakosság: 19 594 118 fő, melyből 15 747 493 fő alkalmas katonai szolgálatra.”

  34. 37:

    Elég jó CIA- bot vagy.
    Nincs migráció- csak rémhírek :DDD
    Nincs amerikai megszállás- csak orosz propaganda :DDD
    Szír menekültek :DDD- kár, hogy a határon elfogottak főleg afgán, iraki, líbiaiak. Persze, szírnek kell mondani magukat, mert Merkel NSA- spicli meghívója (amerikai parancsra) nekik szólt… Apropó: Afganisztán,Irak, Líbia- nem épp amerikai- nyugati prosperáló demokráciák, a diktátorok felakasztása és többmillió ember legyilkolása óta?

    NOmentumba jelentkeztél már az amerikai- kanadai Foreign Agentek mellé?
    Ha már Idegen…

  35. 37.Alultájékozott:
    Ha már személyeskedés, akkor Te meg ruszki agens és nick nevedhez híven alultájékozott.

    Nem is tudom ki jön mindig orosz barát, nyugat ellenes szövegekkel mindig, amire most reagáltam.

    A személyeskedés az érveken, tényeken alakuló vita vége.
    Részemről OFF e témában Veled.

  36. 37 – Idegen “ Németország NATO tag vagy nem?”
    Volt más választásuk? Mégegyszer hangsúlyosom: a 2. VH. óta megszállt ország a látszat ellenére és mint ilyennek, nincsenek önálló döntési lehetőségei. Ahogy a migrikről sem kérdezték a német népet, úgy a többi nagy horderejű döntésben sem. Mennek a levesbe. Szolga népnek nincs hazája!

  37. Nekem nagymamám átélte a II. Vh-t 17 évesen. Ő olyanokat mesélt mint Tibor bátyám. Imádtam hallgatni.

    Nem egyformák a megszállók. A népi mentalitásuk, lelki alkatuk minden helyzetben eltér.
    Nagymamám szerint a németek sosem aljasodtak le mint az oroszok.
    A sáros csizmájukat felb@szták az ágyra, egy német „kulturáltabb”volt általánosságban.

    Egy kiélezett helyzet, mint a háború nagyon furcsa dolgokat vált ki az emberekből.
    A legjobban látszik, hogy nem ismerik saját magukat az emberek.

    A sarokba szorítva, szó szerint a halál kapujában lehull a lepel, de a legnagyobb ellenség mindig belül található.

  38. 7-8 éves gyerekként esténként villanyoltás után a imádtam hallgatni anyám háborús visszaemlékezéseit.Egy istenháta mögötti kis borsodi faluban laktak.Apám a fronton volt. Anyám otthon két gyerekkel +9 hónapos várandósan.Németek.Különösebb probléma nem volt a falu lakói és a katonák közt. Nővérem akkor kezdett iskolába járni ,nagyon várta F-t a német lovas katonát aki a tejért jött hozzánk rendszeresen.Olyankor felültette a nővéremet is a lovára és bevitte az iskoláig, nem kellett a sarat dagasztania.Mikor odaért a front szedelőzködtek.A falu lakói viszontlátással köszöntek el tőlük.-Nincs viszontlátás ,válaszolták szomorúan.Aztán bejöttek az oroszok.Nagyon fáradtak voltak.Csizma le, kapca ki ,elviselhetetlen bűz a házban. Néhány döglött tyúkot is hoztak.Anyámék megfőzték. természetesen biztos a biztos előkóstolni kellett nekik.Anyámat nem inzultálták aki éppen akkor szülte meg kisebbik nővéremet.Az egyik orosz katona egy marék zsebében tárolt kristálycukorral kedveskedett ,sajnos tele volt dohánnyal.Aztán jöttek a románok ,ők tökös rétest süttettek a háziakkal.Sajnos tele voltak tetűvel.Be is tetvesedett a család pár nap alatt.Anyám elmondása szerint elég furcsán néztek ki.A tisztek szája rúzsozva volt.Ez ma is bizarr látvány lenne,talán egyedi eset volt vagy tényleg szokás volt náluk?Anyámat mint írtam nem érte inzultus de szem és fültanúja volt ilyen atrocitásoknak. Többször megjegyezte csak azt szeretné megélni,hogy egyszer ez is szóba kerüljön ,beszédtéma legyen.Megélte.

  39. Tibor-bá’! Kíváncsiságom okán, mivel most hallom, olvasom első alkalommal tisztelettel kérek forrásmegjelölést a moszkvai hamis Pengő nyomtatásról. Erről a BOTOS JÁNOS által jegyzett, A pengő megsemmisülése, a forint születése, 1938–1946 c. tanulmány nem tesz említést.

  40. 44 – helios:
    A forrás én vagyok. Botos János (hiányos) munkájáért nem vagyok felelős. Az Interneten egészen biztos találhatsz róla képeket is. Jó keresést. Majd értesíts, mit találtál.

    Tibor bá’ vagyok, nem Tibi, meg hasonlók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük