(3082) Mi a helyzet ma?

A 11 milliós város:

__________________________________________________________________________

Az amerikai titkosszolgálat szerint (ahol modellezték az eseményeket) Kínán kívül 400 eset várható február 2.-ig.

Február 16.-ig Kínának annyi.

Február 16.-ig az USA és EU első nagyvárosába bevezeti a karantént, ami pánikhoz, zendüléshez, és fosztogatáshoz vezet.

Április közepéig a világgazdaság összeomlik, az ismert világnak vége. Karbantartás hiánya miatt az infrastruktúrák nem fognak funkcionálni. (atom reaktorok???) Betegség, vagy attól tartó félelem miatt az üzemeltetők nem jelennek meg. Szolgáltatások megszűnnek, és hasonlók. Felfogtad? A civilizált világnak vége.

Készülj fel péntekig.

Legjobb stratégia, ha nem hagyod el lakóhelyedet. Ha abszolút muszáj elmenned, akkor ügyelj arra, hogy a vírus nem csak „csepp fertőzéssel” terjed, de megtapad felületeken is. Semmit ne fogj meg kézzel, hazaérkezés után égesd el a maszkot, ne mászkáld össze a lakást azzal a cipővel, amit hordtál, azonnal moss kezet. Ruhádat be a mosógépbe, és zuhanyozz le.

A hozzászólásokat folytassátok ez alatt.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

184 gondolat erről: „(3082) Mi a helyzet ma?

  1. 1 – Marharépa:
    Félő, hogy nem csak a répa marha.

  2. A Kínából kiindulva lassan az egész világot pánikba ejtő koronavírus elsősorban a potenciális emberáldozatok miatt kelt aggodalmat (a hét elejére száz főlé nőtt a halottak száma Kínában), de a járványnak vannak húsba vágó gazdasági vonatkozásai is. Különösen most, hogy a világgazdaság amúgy is törékeny, bizonytalan állapotban van, így az átlagosnál érzékenyebb a sokkhatásokra. Ha a járvány elhúzódik, annak Kínán belül súlyos gazdasági következményei lesznek, de az ország világgazdaságban betöltött kulcsszerepe miatt mindenhol máshol is megakaszthat folyamatokat, még a magyar autógyárak is megérezhetik.
    https://index.hu/gazdasag/2020/01/28/mas_se_hianyzik_a_vilaggazdasagnak_mint_egy_globalis_jarvany/

  3. Jelenlegi ismereteink szerint a világ lakosságának ötödét fenyegeti az egyelőre gyógyíthatatlan, azaz csak természetes úton elmúló, rossz esetben halállal fenyegető koronavírus-fertőzés. Az új adatok szerint a helyzet sokkal rosszabb, mint a szakértők korábban gondolták.

    A világnak minden oka megvan arra, hogy sokkal jobban aggódjon a Vuhan városából indult újfajta influenzaszerű járvány miatt, mint egy héttel ezelőtt – vezeti fel cikkét Anjana Ahuja, a Financial Times tudományos témákkal foglalkozó szakírója. A legfrissebb tudományos kutatásból kiderült, hogy a SARS-hoz hasonló kórokozó már december 1-jén megjelent Kínában, ám a hatóságok csak egy hónappal később nyomták meg a riadócsengőt. Mostanra több ezer esetet jegyeztek fel és a halálos áldozatok száma átlépte a százat.
    A drákói karanténszabályok ellenére a vírus terjed. Számos ország elkezdte evakuálni állampolgáraik a „forró zónából”, a szakértők úgy vélik: itt az ideje, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világszintű egészségügyi rendkívüli helyzetet hirdessen (Public Health Emergency Concern, PHEIC). A felülvizsgált időrend a The Lancet orvosi újságban megjelent tanulmányokból derült ki, amelyek további aggasztó részleteket tartalmaztak.
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-betegseg-kina-fertozes-jarvany.699215.html

  4. Lehet tudni, hogy a fenti állításoknak honnan ered a forrása?

  5. Tibor bá’
    Nem szívesen erősítlek most. Tényleg nagy szarban vagyunk!

    Ez a cikk szelidebben fogalmaz,
    https://alfahir.hu/2020/01/28/kina_fertozes_karanten_gazdasag
    „a fertőzések száma hatnaponta megduplázódhat, várhatóan áprilisban és májusban éri el a csúcspontot azokon a területeken, ahol a járvány már megjelent.”

    nem úgy mint Te,

    „Február 16.-ig az USA és EU első nagyvárosába bevezeti a karantént, ami pánikhoz, zendüléshez, és fosztogatáshoz vezet.”

    de 1-2 hónap már nem sokat számít.

  6. Nem világos a forrás. „Az amerikai titkosszolgálat szerint… ” Kitették a honlapjukra?
    Biztos, hogy van több forgatókönyvük, kiderül hogy alakul.
    Részemről óvatosság sosem árt, gyakori kézmosás a minimum, maszk és egyéb ízlés szerint – és a történésekhez igazodva.

  7. Remélem még ezalatt az idő alatt tudok intézi magamnak valami komolyabb összegű banki hitelt! 🙂

  8. Az ilyen titkosszolgálati dolgokat pont hogy nem szokták az emberek orrára kötni. Sőt cáfolni fogják mindvégig, a hatásos kamuvakcinát is befogják kamuzni, mindent hogy csökkentsék a pánikot. Van tartalékos ismerősöm, ha majd behívják akkor én is tudni fogom hogy extrém baj van! De azt mondta olyan káosz van a laktanyákban békeidőben is hogy isten oltalmazzon minket ha bajlesz.
    Mindenesetre na most jön a teljes blokád Vuhanban, ennyit a kísérleti szerekről.
    https://index.hu/techtud/2020/01/28/kinai_koronavirus_jarvany_kina_vuhan_karanten/

    Szerintem ez már megvolt csak most vallották be. Turner ezekszerint pont igazat mondott az útblokádokkal napokkal ezelőtt is.
    Az a pár millió lakosok meg akik elmenekültek, ez lehet csak duma, meghaltak. Így meglehet magyarázni a „hiányt.”
    Ha nem enyhül hanem növekszik a karantén az azt jelenti hogy esélytelen.
    Filmekben ilyenkor jön az atomot szállító repülő a városra…
    De egy ekkora várost ellátni élelemmel meg közművekkel nem lehet blokád alatt. Magukra fogják hagyni őket. Ha meg elmegy az áram legalább nem pofáznak a twitterre se ugye?
    Egész kínára kellene karantén nemzetközileg de lehet már úgyis esélytelen. Afrikában meg ilyen a kínaiaknál is rosszabb országokban is tarolni fog.
    Amúgy igen, a legjobb ötlet a bankhitelből betárazás, a hitelkártyám még jó.. 🙂
    Szóval idáig mindenben igaza volt Turnernek… akkor miért ne lenne a többivel kapcsolatban is?

    Sőt, környezetemben sok ember beteg, most honnan tudjuk hogy a koronavírus vagy a sima influenza? Ezért is lesz nagy a pánik.

    A közművek meg nem mennek felügyelet nélkül sokáig. Most is hogy volt a deresedés állandóan villogott meg elment az áram. Ha nem lesznek karbantartók az első rossz idő után annyi mindennek.
    Áram nélkül meg semmi nem megy, az atomerőművek sem hűtik magukat áram nélkül.
    Pláne ha közben az oroszok vagy valaki nyeregben érzi magát és nem küld valami támadást.

  9. Szerintem pár millió embert még Kínában sem lehet észrevétlenül eltemetni/elégetni egyéb módon (ráadásul fertőzésveszély kizárásával) eltüntetni

  10. 14.
    Azért vigyázz nehogy infarktust kapj mielőtt ideér a vírus, túlkombinálod 🙂

  11. 15: a videón többségében lakásból hullákat visznek el.

    Meg miért is kéne rögtön temetni, égetni? Ottvannak azok, csak a lakásukban. És mint láthatjátok a filmezést is tiltják.
    Illetve lehet bedobálják őket egy nagy hűtőcsarnokba, ha meg kép szivárog ki akkor biztos photoshop és kész.
    De lehet észrevétlenül tömegeket égetni ma is. Mi nem látjuk, a titkosszolgálat esetleg látja valami katonai műholdról de ugye azok nem fogják megküldeni a blikknek. Senkinek nem érdeke szólni. Már neked sem. Nekünk már addig jó amíg titkolják, úgy több esélyünk marad… hitelt felvenni. 🙂

    A valóság ilyen helyzetben felülír minden konteót.
    De még ez a videó a legijesztőbb számomra, a boltban a testükkel védik a zsákokat, lövöldöznek, nomeg mégis mennyire fertőz ha a nyílt teret is permetezni kell meg izolációs tartályban kivinni a hullát???
    Mégcsak nem is klórmészt szórnak szét az utakon hanem mintha a fákat is fújnák, ámítják a lakosságot vagy nagyon sokáig a levegőben lévő porral is terjed??
    A kukák telivannak, az útszélén nincs elvíve vagy ki sincs húzva, tehát a közszolgáltatásokat nem tartják fenn ami újjabb járványhoz vezethet.

    De ugye az az adat hiányzik meddig él meg testen kívül a vírus meg hogy fertőz.. ezekszerint sokáig. Bőrön, nyálkahártyán stb keresztül is?
    De a mai világban ilyen nem történhet meg hogy blokád alatt egy modern város. Ha mégis ilyet látsz gondolkozz el.
    Amúgy meg csepegtetésnek érzem ezt az egészet, szerintem a videó is jópár nappal ezelőtt készült.
    Mert az első 50 hallottnál ha bevallják az útblokádot stb többeknek esik le a tantusz.

    Persze mindez a SARS-tól való félelem miatt… na persze, már több a halott mint abban összesen.

  12. „A civilizált világnak vége”

    Ez nem erős kicsit? Nyilván van némi esély rá, de így kijelenteni nem túlzás?

  13. 18 – Intuitív:
    Ha a vírustól való félelmében senki se megy be a munkahelyére, akkor szerinted, mi lesz a civilizációval?

  14. Én is erre gondoltam, itt kb lehet a katonák meg a rendőrök el fognak menekülni és védeni a családjukat, nem olyan diktatúra meg katasztrófafilm hogy ott fognak szobrozni a blokád mellett fegyverrel. Pont kína lesz a mintapélda mindenki számára hogy game over.
    Meg ha leáll a tömegközlekedés sokan már nem tudnak munkába sem menni. Kíváncsi vagyok a kínaiak az ünnep után visszamennek-e, valaha elindul-e a tömegközlekedés. Szerintem nem.

    Nem 100% a halálozása de hasraütök legyen csak 30% a halálozás meg 30% az utánna maradt rokkant. Még beleeshetsz a maradék 40%-ba, de lehet akkor az már kevés lesz a szaktudás meg létszám a megmaradt infrastruktúra újraindítására. És ez csak a vírus miatti létszámcsökkentés, a kórházak tuti elhasalnak a dokikkal együtt tehát egyéb dolgoktól is hullani fognak az emberek.
    Gyártósorunkon csak ha 1-2 ember kiesett az jelentősen befolyásolta a darabszámot.
    Aztán a természeti katasztrófák meg más vírusok, elhagyatott gyárak katasztrófája, tűzesetek stb sem fognak nyugton maradni csak azért mert világjárvány van.
    És nem zárnám ki pár elvetemült ország világuralomra törési kísérletét sem kihasználva a káoszt.
    Lásd Ausztráliát. Leégtek + még majd kapják a járványt is, mikor lesz ott normális élet?
    A rendszer recsegett, ropogott eleve, azért vagyunk itt, de ettől összedől nagyon úgy néz ki.

  15. Kedves Tibor bá’, tisztelt fórumtársak!
    A segítségetekre lenne szükségem!
    Hol található az a topic amiben élelmiszer spájzolásról olvashatunk?
    Ha valamikor, akkor most úgy érzem, szükséges lenne elővenni.
    Köszönöm.

  16. 1: Gyökér.

    22:
    Írd be a blog keresőjébe (középtájt a legutóbbi hozzászólások sorai alatt), hogy „FELKÉSZÜLÉS”. A kiadott találatok alapján válogathatsz, fusd végig a hozzászólásokat is.

    —————————————————————
    Sztem. ne pánikoljatok! Felesleges (mármint nem tesz jót).

    Be lehet szerezni holnap du. úgy is tartaléknak valót, hogy nem költesz egy nagybevásárlásnál többet, s mindenképpen úgy gondolkodjatok, hogy a tartalékban amúgy is fogyasztott élelmiszerek legyenek. Pl. a kedvenc tésztából most lehet venni 10 zacskóval. Eláll 2 évig is, ha nem lesz rá szükség is elfogy. Így nincs pánik, nincs felesleges pazarlás, mégis megtettél mindent, hogy a lalkiismereted megnyugtasd. Gyógyszerekből amúgy is érdemes házipatikát tartani, de ott is ésszel, mert különben csak kidpbott pénz és újabb feleslegesen vállalt kockázat lesz belőle. Fájdalomcsillapítóból megvenni plusz 3 dobozzal nem árthat… De ész nélkül bespájzolni ismeretlen gyógyszerekből, csak mert rajta van a listán, azt nem szabad. Először alaposan tanulmányozni kell minden beszerezni kívánt anyag hatásmechanizmusát. Különben szorítkozz a klasszikusokra! Az eü. papírárukról ne feledkezzetek meg, wcpapír, zsebkendő, stb..

    Mindenre felkészülni senki sem tud. A járvány esetében jó egy hónapot kell kihúzni, utána lecseng. Örökké, vagy évekig nem lehet bunkerben, teljes izolációban lakni, vegyvédelmi ruházatban élni. A pánik idejére kell nyugodt helyet találni, ahol pár hétig ellehetsz anélkül, hogy kényszerből nagyszámú emberrel kelljen érintkezned.

    Tőzsdei összeomlás már van, gazdasági világválság garantált. A problémák innentől egymást fogják generálni. Előfordulhat, hogy a koronavírus után lesz még egyéb kórokozó, amivel szintén meg kell küzdenünk (pl. sertéspestis, madárinfluenza), emiatt az élelmiszerárak jelentős drágulása is garantált. De ettől még sztem. nem fog a civilizáció zutty összeomlani, hanem szép fokozatosan, ahogy eddig is, leépülget majd. Egy gödör lesz most, az biztos, de az emberek max.20%-a lehet oda, tehát 100-ból 80 folytatni fogja áldásos tevékenységét. A kérdés, hogy hogyan?

  17. 19 Tiborbá:

    Szóval ha lesz összeomlás, akkor az inkább a pániknak lesz köszönhető?

    Mert egy 11 milliós városban akár hetente meghalhatnak százan és mindegyikben lehet találni vírust is.
    Számomra ennek az egésznek nagyon összeesküvés szaga van, több jel mutat arra, hogy ez (is) meg van tervezve (ha tervezve van, akkor profi munka)

  18. 11 milliós városban napi szinten 3-500 ember hal meg (régi városokban több, a fiatal kínai városokban inkább a 300-hoz közelebb, minden különösebb esemény során
    Nálunk évente kb. 8 ezer ember hal meg légzőszervi betegségben (tüdőrák és egyéb rákok nélkül), ami napi 22 fő.
    Ehhez képest a bejelentett számok nem nagyok, viszont az intézkedések nagyon komolyak

  19. 27:
    Egy járvány lefolyásában vannak véletlen faktorok is. Nem is kevés…
    Ezt kvázi megtervezni nem lehetséges. Nem olyan, mint mondjuk csapdába csalni egy megjátszott rakétatámadással az ellenséget.
    A vírus előállítása lehetséges mesterségesen, de egy járvány elszabadításának tervezésében sztem. annyi tervezett befolyás lehet, mintha egy ember fejéről próbálnánk almát lelőni golyószóró segítségével.

    28:
    A bejelentettnél valószínűleg jóval több az áldozatok száma.
    Ennél is fontosabb lehet, hogy sztem. a pániktól pánikolnak leginkább a döntéshozók, ill. attól, hogy sokan a kórházi szűkös/rossz körülmények miatt is elhalálozhatnak.
    Megállítani nem lehet, ez eddig biztos. A céljuk valószínűsítem a Tiborbá által felvázolt gazdasági összeomlás elkerülése volt alapvetően, amit csak a járvány megállításával tudnának, akarom mondani tudtak volna elérni.
    A társadalom megbolydulása senkinek sem jó, s mivel ezt nem tudjuk elkerülni, most erre is koncentrálni kellene, ahol még van idő valamelyest a felkészülésre. Utóbbi több áldozatot szedhet majd, mint maga a vírus, bár én 20-ból 1 ember elvesztése mellett elképzelhetetlennek tartom, hogy meg tudnák akadályozni a totális társadalmi pánikot.
    A 20-ból 1 ember elvesztését reális, de csak a legrosszabb forgatókönyv esetén gondolom (a hatóságok nem készülnek, tétlenek, az emberek pánikba esnek, a vírus ellenszere nem készül el, az ellátórendszerek akadoznak, stb.).

  20. 27 – Intuitív:
    Dehogy van tervezve. Különben is isten kísértése lenne. Nem lehet előretudni, mikor és miért futna meg.

    23 – Horváth Csongor:
    A legoptimistább vélemény, hogy 3 % hal meg. Kicsinek látszó szám, de ténylegesen hatalmas. Teljes üzemmódban, mondjuk 1 hónap múlva Kínában, 2 hónap múlva máshol is, irgalmatlan mennyiségű hulla. Utcán hulla, munkahelyen, üzletekben hulla, amíg el nem viszik. Hatás? Az emberek elhagyják a mindennapi munkájukat. Ha félelemből te nem mész be dolgozni, nem történik semmi, a gyerekek se fognak menni. De ha az elektromos műveknél nem mennek be dolgozni, ha a bolti eladók, a bank alkalmazottak, a paksi erőm dolgozói, stb. stb. nem mennek be, akkor mi lesz? És miért mennének be? Úton-útfélen halottakat látnak, halottakról hallanak. Mindenki dekkol otthon, ahogy most az adott kínai városokban. Minden kihalt. Gyűlik a szemért a házak előtt. Semmi e működik.

  21. Közel kétszázan meghaltak Romániában tavaly sima influenzában.
    https://kronikaonline.ro/belfold/csaknem-ketszaz-halalos-aldozatot-kovetelt-az-influenzajarvany-romaniaban
    Horvátországban is 50 feletti halálos áldozat volt, Szerbiában meg még iskolaszünetet is elrendeltek az influenza vírus miatt…
    Ezek itt voltak a szomszédban, nem Kínában hullottak az emberek, mégse volt ilyen pánik…

    Itthon pedig havi átlagban valamivel több mint 10 000 ember hal meg a KSH adatai alapján…

    Ezek alapján a teljes világra számítva 4473 megbetegedés és 107 haláleset _egyelőre_ nem igazán indokolja azt a pánikot, amit tapasztalhatunk jelenleg. Az 5. hozzászólásban szereplő link alapján legalább december eleje óta fertőz a vírus Kínában, és kezdetben semmilyen kontroll nem gátolta a terjedését…
    Itthon még egyetlen esetet se regisztráltak ebből a vírusból, szóval nem hiszem, hogy máról holnapra eljönne, hogy pl senki nem mer bemenni a munkahelyére dolgozni…

  22. 30:
    Abban igazad lehet, hogy a félelem miatt mindenki otthon akarna maradni, bármi áron, s mivel sem tudás, sem információ, egy átlagembernél ez valószínűleg így is maradna.
    Azonban én bíznék abban, hogy a fertőzésen átesett, de azt túlélő emberek, mondjuk egy kis plusz juttatásért felvennék a munkát. Tehát végleg nem omlana össze minden. Van, aki 100 Ft-ért az anyját is elárulja, vagy a lelkét is eladja… Gondolod, hogy tényleg senki sem menne el dolgozni?

    31:
    Kiszámíthatatlan, melyik hírre – eseményre, és mikor következik be ez a pánik.
    Sztem. most elég lenne bejelenteni, hogy Mo-n meghalt emiatt a vírus miatt egy ember, s ha az M1 lehozná, holnap már minden második ember beteget jelentene…

    Az a baj, hogy a hivatalos szervek reagálása olyan gyalázatosan lassú és értéktelen, hogy később hiába fognak mondani bármit, senki sem fog hinni nekik. Mindenki megy a maga feje után, amit egyfelől a meglévő okosságuk (pfff), másfelől a félelmeik fognak motiválni (veszélyes koktél manapság).

    A munkahelyemen pl. majd 200 ember dolgozik, s még egy nyomorult meleg vizes kézmosó sincs. Pill. Magyarországon ez egyetlen hatóságot sem érdekel! Persze még nincs válsághelyzet, s lehet, hogy sok helyütt még mosdó sincs. Orbanisztán nagyon nincs felkészülve erre a „támadásra”.

  23. 31. Avatar

    „Közel kétszázan meghaltak Romániában tavaly sima influenzában.”

    Igen, egy év, és nem néhány nap alatt. Egyéb ordító különbségekre most ki sem térek ami miatt a jelenlegi helyzet, nem lehet hasonlítási alap.

  24. 32:
    A vírus gyorsan változik. Aki egyszer átesett a betegségen nem lesz immunis a megváltozott vírusra. Ha egyszer erről az emberek tudomást szereznek, a gyógyultak se fognak részt venni a közösségi életben.

    31 – Avatar:
    A sima influenzától csak a hülyék halnak meg. Először is, létezik védőoltás. Aztán, ágynyugalommal, normális körülmények között nehéz belehalni.

  25. Hát akkor idén „marad”-ra megyünk nyaralni…

  26. Nézzünk valami optimálisabb verziót is, úgyis találgatunk, belefér az is. Magam körül sokszor észrevettem hogy kb 90-100%-os fertőzöttséggel jönnek néha nyavaják, beteg az egész gyár, az egész falu de hát csak valami „megfázásvírus” és elmúlik de szinte kivétel nélkül végigmegy mindenkin 1-2 hó alatt.
    Vagy mint az én STD-m, nyomoztam magam és arra jutottam hogy valami rutinszerűen kimutathatatlan kórokozóval állok szemben. Van akinél prosztatagyulladást de tartósat, van akinek csak vörösebb lesz, meg vagyok én akinek ég is, de a nagy többség teljesen észrevétlenül hordozza.
    Közismert példa a herpesz, szinte mindenkiben van de sokak semmit nem éreznek belőle, de van aki meg elrákosodik és feldobja a talpát.
    Rossz példák de lényeg az hogy vannak olyan akár 90%-os fertőzöttségi szintet is lefedő fertőző betegségek amikről az orvosoknak fogalmuk sincs és tudomására sem jut.
    Ismétlem, a gyárban kb 1,5 hónapon belül nem tudok kivételt akin nem jött volna elő a „megfázás”.
    Lehet amiben a múlt héten szenvedtél megfázás az is onnan jött csak épp nem ölt meg.
    Na most megérkezett a halálos verzió.
    Én hipochonder vagyok és sokszor elgondolkoztam hogy mi lenne ha halálos lenne mert mindenki elkapta a higiénia ellenére és az a legnagyobb félelmem hogy a kórházi ágyon úgy halok meg hogy fogalmuk sincs mibajom van. Hát most ez valóra válik úgy néz ki.
    Arra akarok kilyukadni hogy fogalmunk sincs mekkora a fertőzöttek aránya, mert nem tudjuk hogy hányan estek át rajta tünetmentesen és hányan voltak csak minimális tünetekkel. De ezt a hatóságok sem tudhatják, de ők a tünetesekkel számolnak.
    Az orvosi tanulmány riasztó halálozást mutatott meg, illetve elég riasztó hogy a metrón összeesnek, meg a lakásokban is kitudja hány ember rothad.
    Turner 14%-os fertőzöttséget mondott és 112 ezer halottat.
    Nade mi van ha az arány mondjuk nem 14 hanem 70-80% és abból hullik ennyi? Tehát van mondjuk 1000 fertőzött, abból csak 100-nak van tünete és abból a 100-ból meghal 15 darab?
    Így azért kicsik jobbak lennének az esélyek ha betudjuk tartatni a higiéniát.
    Mert csakis a tünetesek látjuk mint fertőzött, mert ugye tesztet tünetmentesen nem csinálnak. Meg itthon se az influenzánál, csak ha kínából jöttél. De ezelőtt még akkor se. Akinek meg nem lett tüdőgyulladása az a pánik előtt semmilyen statisztikában nem is szerepel, mert ugye influenzával szerintem ott se mennek orvoshoz.
    De mint írtam a gyárban is akármit csináltunk ráment mindenkire, pedig kézfertőtlenítő, vitaminosztás, szájmaszk is volt mert tisztateres, légcserés helyiségekben is voltunk. Volt akinek az orra folyt, én persze lázzal táppénzeztem.

    Szóval lehet hogy európát nem tarolja le olyan gyorsan mint turner írta de hogy szopnifogunk vele az biztos.
    Sőt ha kína tovább titkolja akkor a mai napig nem lennének tesztek és kitudja meddig vakarnák a fejüket egy mocsoládalsó kórházban az antibiotikumra nem reagáló tüdőgyulladásra. ..

    Én reménykedem benne hogy valamit elszámoltak a kínaiak és a hullahegyek ellenére nálunk ez nem fog működni és terjedni.
    Nade a külföldi országokban akiket fogtak betegek ők mennyire betegek? Tüdőgyulladás is van meg intenzíves kezelés vagy csak simán „náthásak”???
    Nagyon nem mindegy és remélem az eu emberre nem annyira halálos!!

  27. 37:
    Az utolsó mondatod teljesen értelmetlen. A vírusok nem válogatnak…
    Aki nem tudja önerőből legyőzni, azt megöli ez a dög, mindegy hol él!
    A működő vakcina előállításán múlik minden. Ha nem lesz, ugyanaz a forgatókönyv várható, mint Kínában.
    Ha amerikai vagy brit vakcinát sikerülne előállítani, amit pénzért adnak, akkor örülhetünk neki, de magam részéről bizonyított tényként fogom kezelni a fenti videóban (36.hsz.) megfogalmazott aggályokat, és pokolba kívánom majd a Bill G. féle kapzsi, sunyi, telhetetlen, szarházi alakokat.

  28. Marhaság.
    max. 7-8% elhullás mellett, akik elsősorban idősek és krónikus betegek, nem áll meg a világ. Kellemetlen, lehetnek leállások, de ennyi.

  29. 39: Nem azt mondtam hogy válogat a vírus hanem azt hogy nem ugyanaz lesz a lefolyás.

    Mint írtam a gyárban is mindenki elkapta a sima kitudjamit de van akinek csak az orra folyt van aki meg lázzal küszködött otthon.

    Szóval reménykedem ha kicserélődik az emberanyag akkor a hatása is, csak számunkra legyen kedvező.

  30. 38: fontos az óvatosság de te picit túltolod (szerintem)

  31. 12. Mennyire hiteles ez az info? Azt írja felületen megragadva akár 5-28 (!) napig is fertőzhet, ami azért nem általános. Hogy mást ne említsek havonta minimum több tízezer csomag érkezik Kínából Magyarországra . Mi lesz akkor a postai küldeményekkel…

  32. 39. Horváth Csongor
    „A működő vakcina előállításán múlik minden. Ha nem lesz, ugyanaz a forgatókönyv várható, mint Kínában.”

    Igaz vagy nem?
    Rövidesen megtudjuk.

    Ενσωματωμένη εικόνα

  33. A DK szerint a kormány semmit sem tesz a vész elhárításáért.

    Ugyanakkor úgy tűnik, hogy az EU (benne Magyarországgal) erős nyomás alatt tartja Kínát, hogy nehezítse, akadályozza a kínaiak kiutazását az országból. Akiket pedig kienged, azoknál többszörösen győződjön meg arról, hogy a repülőre szállók nem fertőzöttek.
    (Túrista csoportok már jó pár napja nem utazhatnak ki Kínából).

  34. 40:
    „7-8% elhullás” = „kellemetlen”
    Elég sajátos felfogás… (marha jó)!
    Az immunitás nem csak az erőnléten múlhat.

    44:
    Remélem (ebben a formában) nem, ill. nem néztem ki, de visszagondolva a Microsoftos múltjára, hogyan és miből lett milliárdos, ezektől bármi kitelik… Valami nem kerek a történetben (se innen, se onnan).

  35. Eddig 4520-an fertőződtek meg Kínában Korona vírussal, ebből 106-an meghaltak.
    Eközben évente 35 000 kínai veszíti életét influenza miatt, mégsem tör ki a pánik, ha valaki eltüsszenti magát a piacon.
    Ebből is látszik, hogy a médiák fújják fel a dolgot és gerjesztik a pánikot.
    De minden csoda csak 3 napig tart.
    És én nem gondolom azt, hogy e miatt vége lenne hamarosan az emberi civilizációnak.
    Sok hasonló jóslatot hallottam, olvastam már életem során és egyik sem következett be.
    Persze mindig van egy első alkalom, de szerintem nem e miatt fog összeomlani a civilizációnk. Szerintem az amerikai titkosszolgálat is egy kissé túlparázta a dolgot.

  36. A porvédő maszkban járás nem tudom hogy használ-e majd? Ha jól tudom 1-5 mikron méretű szemcsék szűrésére jó. A vírusok nagyrészt belélegezve,vagy ha a fertőzött kézzel a szájunkhoz nyúlunk fertőznek elsősorban. Én résen leszek,holnap vékony gumikesztyű és maszk beszerző körút. Jó sokat.
    Sokáig nem vettem egészen komolyan Tibor bá intelmeit, erre most leég Ausztrália, kitörni készül egy világjárvány,gazdasági válság fenyeget.
    Tök jó lesz ez így egyszerre!

  37. 47.
    Kicsit jobbat vegyél ha tudsz, mint a porvédő maszk. Többrétegű orvosi maszk, ha kapsz.

    Kezdődik ez fiúlányok.

    https://magyarhang.org/belfold/2020/01/28/mento-vitte-el-ferihegyrol-egy-kinabol-erkezo-gep-pilotajat/

    „Mivel fertőzés gyanúja nem merült fel, az utasok speciális intézkedés nélkül elhagyhatták a repülőgépet.”

    Klassz, majd két három hét múlva kiderül, hogy volt-e néhány két lábon járó vírusbomba a gépen vagy sem.

    Miközben több ország lezárta a kínaiak előtt a határait, mi meg beeresztjük a kínai járat utasait az országba, miközben a gépet fertőtleníteni kellett.

    Az eszem megáll. Migráncsozós válsághajzet az évek óta van, de a valódi veszélyre meg szarunk.

  38. Egy kínai tünetmentes!! nő rögtön csinált 3 német esetet akik kínában sem jártak. Ezeket részletesen ki fogják kérdezni tehát innen lesz talán egy hiteles infó miként és mennyire terjed.
    Mivelhogy egy továbbképzésen egy maximum kézfogásnál nincs több ez tényleg virálisabb mint bármi más és rengeteg embernél ketyeghet már a 10-15 nap.
    Ez megint Tiborbát igazolja.
    https://444.hu/2020/01/28/nemetorszagban-kimutattak-harom-ujabb-ujfajta-koronavirusos-megbetegedest

    De remélem a németek is vesznek mintát, elektronmikroszkópoznak hogy mennyire módosult a vírus.

    A Ferihegyi gépes meg mi más lenne mint koronavírus??? Pilótát kb még soha nem vittek el mentők, pláne nem kínai gépről. Majd holnap kijön hogy tüdőgyulladása van… utánna meg majd vadásszák az utasokat.

    A hosszú lappangási miatt mindenki alulbecsüli a vírust, de mire mutatja magát már ottvan mindenhol és akkor már abban a szakaszban van hogy hullanak az emberek.

  39. A maszk témához szólnék hozzá. (Is.)
    FFP2-es maszkot ajánlanak, de inkább legyen FFP3-as. Ami még fontos, hogy bár van maszkod, de a vírus a szemedbe is belekerülhet. Tehát okosok mondják, hogy legyen azemüveged is. Nem napszemüveg, hanem rendes, arcot lezáró szemüveg.
    Persze, legjobb lenne a teljes arcot fedő maszk, de akkor egy darabig (míg hullani nem kezdenek körülötted) hülyének néznek a szomszédok – meg a többiek a buszon. 🙂 Viccet félretéve: érdemes ezeken gondolkozni.

    Pénz. Kell hogy otthon legyen, ne pedig a bankban. Jó dolog, amikor vásárolni akarsz majd valamit, de a kártyák már nem működnek. Pénz mellett kell lennie egyéb használható tárgyaknak is, amik jól jönnek csereberénél. Az egyik legjobb az öngyújtó. Sokat ér – nem ér mondom. (Olvastam.)
    Kaja. Ahohy már elöttem is írták, csak olyanból halmozz fel, amit eddig is ettél. Aztán, ha nem lesz nagy balhé, szépen megeszed. Só, cukor, liszt meg rizs, hogyne. Bab és száraztészták… Nem sorolom. Amiket kedvelstz és eddig is ettél.
    Tartós tej nem kell. Le fog járni…
    Benzin. Nem lesznek benzinkutak. Nem lesz benzin. Ha úgy gondolod, hogy menned fog kellni ide-oda, érdemes 2-3 kannában tárolnod egy kicsit. Ne a legújabb 10-esből vagy az 5-ösből, hanem vegyél rendes benzint.

    Nem okoskodok. Félre ne érts. Csak ezek a gondolatok vannak most bennem. Nekem tele a pincém kajával, az egész családnak olyan 10-12 hónapra való élelmiszer. Ez mellett takarók, víztisztítók, fegyverek és egyéb hasznos dolgok. Felkészültünk? Mindig ezt tesszük. Aztán majd valaki köhög egyet és az egész semmit sem ért…

    Ki tudja? Az élet sokszor lutri. De meg kell próbálni túlélni.

  40. 48 – LaLee:
    A koronavírus elhalálozási rátája minimum 3 %. Ha a 1,5 milliárd kínaiból évente meghalna 15.000.000 influenzába, akkor valamivel komolyabban vennék a dolgot, és gondolomn te is. Ez még csak a koronavírus kezdete, könnyen elpusztulhat az egész Föld 3 %-a.

  41. 51.
    Majd ráfogják a haláleseteket az influenzára, a migráncsokra, meg a hajléktalanokra.

    Most is több ezer ember meghal évente fertőzésekbe, na és?

    Ez meg főleg az időseket viszi (ha igaz). Úgy is nagyon rosszul áll a nyugdíjkassza, (meg a korfa).
    Az oligarchák meg elvonulnak diszkréten elszaparált vidéki kúriáikba és várják az ellenszert, amit ők fognak megkapni először.

  42. A Shanghai Airlines kedden 19:37-kor landóló járatának pilótáját mentő szállította el. A repülőgép Sanghajból érkezett a magyar főváros repülőterére. A szemtanú állítása szerint a pilóta lázas, eszméletlen állapotban volt, hordágyon vitték el. Kedden késő este megkerestük a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztályát, amely megerősítette értesülésünket. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy semmi jel nem utal koronavírusra.
    https://magyarhang.org/belfold/2020/01/28/mento-vitte-el-ferihegyrol-egy-kinabol-erkezo-gep-pilotajat/

  43. A tajvani egészségügyi hatóságok 300 ezer tajvani dollárra, azaz nagyjából hárommillió forintra büntettek egy koronavírussal fertőzött üzletembert, mert a kínai Vuhanból hazaérkezett férfi eltitkolta, hogy megbetegedett – jelentette a helyi sajtó. A férfi előző hét kedden érkezett meg a tajvani Kaohsiung városába a koronavírus járvány középpontjában álló kínai városból, egy nappal azután, hogy lázas beteg lett.

    A férfi azonban nem árulta el sem a kínai, sem a tajvani hatóságoknak, hogy lázas, és a kiutazáskor lázcsillapítóval nyomta el lázát, így az egészségügyi ellenőrzésen sem bukott le. A fertőzött férfi a megérkezése után metróval ment be a városba, ahol feleségével találkozott, másnap pedig délelőtt egy hagyományos piacra látogatott el, délután egy bőrgyógyászhoz, este pedig egy szórakozóhelyen bulizott.

    A kedden hazaérkezett férfi végül csak csütörtökön ment el orvoshoz, miután visszatért a láza, és akkor vallotta csak be, hogy Vuhanban volt. Másnap a tajvani járványügyi hivatal megerősítette, hogy a vuhani koronavírus fertőzte meg.

    A meg nem nevezett férfi azonban még ekkor is titkolta, hogy a Jin Bali Grand Ballroom nevű szórakozóhelyen bulizott. Ez csak azután derült ki, hogy az ott dolgozó egyik hoszteszlány, aki aznap este vele foglalkozott, szintén lebetegedett, és arra kérte az üzletembert, hogy mondja el a hatóságoknak, hogy hol járt.

    Az igazságügyi minisztérium közölte, hogy az ügyészség eljárást indított ellene, és akár 3 évig tartó börtönbüntetést, és félmillió tajvani dolláros pénzbüntetést is kaphat, ha bebizonyosodik, hogy megfertőzte a hoszteszt.
    https://24.hu/elet-stilus/2020/01/28/koronavirus-borton-tajvan-eltitkolta-betegseg/

  44. A koronavírus miatti karanténról mesélt egy Hupejben ragadt magyar férfi. 40 millió ember nem mozdulhat, mindenki csak várja, hogy mi lesz. Van, aki fél évre bezsákolt rizsből, sose látszottak még kínai városok ilyen üresnek.
    Üres utcákról, lezárt közösségi helyekről és saját magukat a külvilágtól is elzáró városokról számolt be az a magyar férfi, aki családlátogatásra érkezve ragadt Hupej tartományban a kínai koronavírus miatt életbe léptetett karantén alatt.
    https://index.hu/kulfold/2020/01/28/kina_hupej_koronavirus_jarvany_helyszini_beszamolo_vuhan_karanten_ott_ragadt/

  45. Tibor bá’. Fogadást ajánlok május 30 határnapra. Addig lecseng a koronavírus rettegés, az általad felvázolt pusztulás nem valósul meg. A fogadás tétje egy üveg pezsgő. Max 2000 frt értékben, mert tudom, hogy nem állsz jól anyagilag…. 🙂

  46. A vírus jó eséllyel megérkezett Budapestre!
    https://magyarhang.org/belfold/2020/01/28/mento-vitte-el-ferihegyrol-egy-kinabol-erkezo-gep-pilotajat/?fbclid=IwAR2O43SGwodoFoGlJbSXoxbZ0WeKmjm6TW0Emz2PF4_nkH9X1zZviyAzKYk
    A Magyar hatóságok nincsenek a helyzet magaslatán, hogy finoman fejezzem ki magamat. A pilótának 39,5 fokos láza volt! De a reptér szerint nincs okuk feltételezni, hogy koronavírus volt…. A Kínai utasok meg mehettek amerre akarnak.

  47. Csak remélem hogy az itt felvázolt lehetöség nem fog megvalosulni, de teljesen lehetségesnek tünik még a legrosszabb kimenetelü forgatokönyv is megtörténhet.
    Kishazánkban nem pont a virus hatása lenne talán a legrosszabb, csak gondoljon bele bárki a hazai korházi viszonyokra, higiéniás állapotok, alulfizetett motiválatlan ápolo személyzet, felszerelés hiánya.
    Te kockáztatnád az életed 140-160e forintért mint ápolo-növér, én biztos nem.
    Rendör, mentös, tüzolto a másik fele, a vérbe szivatják öket.
    Teszem azt ha adott korházban megjelenik 100 tüdögyulladásos ember szerintem még ágyat se tudnának adni nem hogy intenziv kezelést vagy alap ellátást.
    Ha legyözhetö a dolog otthon nagyobb eséllyel tehetné az ember mint egy hazai korházban ebben biztos vagyok.
    Én ettöl lennék inkább beszarva nem a virus hatásátol.
    Készletek a másik fele, aki 1évre valo kaja-viz-felszerelésrröl beszél az nem hiszem a hazai bérviszonyok között él, én nem élek rosszul és egy joideje gyüjtögetek ezt-azt, felszerelés tekintetében a bushcraft a hobbim igy feltalálom magam és van pár hasznos eszközöm, de egy évrevalo élelem, pénz, munkátol és pénzkereseti lehetöségtöl függetlenül, még nekem is lehetetlenségnek tünik, max 1-2 honap.
    És megvagyok gyözödve én igen jol állok a hazai viszonyok között, az emberek nagyrészének honap végén már nincs egy forintja nem hogy készletet raktározzon, vagy teszem azt gáz van és elmenjen a boltba 50-100e bevásárolni, és következö honapban mi lesz…
    Viktoréktol meg max egy sms-re számitanék, ha magas a lázam üljek át a szomszédba, nincsenek illuzioim, népvezéreink steril sátotban figyelnék az eseményeket, de meg is érdemeljük mi választottuk öket.
    Ettöl függetlenül ha nem is lesz komolyabb járrvány egy gazdasági válság boritékolhato, vagy igy vagy ugy de a virus be lesz árazva mindenkinek.

  48. Állati forrásból, feltehetően denevérektől ered a világszerte pánikot okozó új koronavírus, de még véletlenül sem jó ötlet emiatt kiirtani őket. A koronavírusokkal foglalkozó magyar szakértő szerint az olyan mutációk, amelyek a mostanihoz hasonló helyzethez elvezetnek, extrém ritkák. Viszont a gazdaváltást mi, emberek tettük lehetővé.

    Egy világjárvány küszöbén állunk, ez most már tény
    https://www.hvg.hu/elet/20200129_Egy_vilagjarvany_kuszoben_allunk_ez_most_mar_teny

  49. 56. bögözy
    Úriember biztosra nem fogad. 😀

    Szerintem is túlágosan fel van fújva ez az egész koronavírus járvány dolog, mint annak idején a H1N1, akkor se lett semmi, nem állt le az élet, a gazdaság, a munkahelyek meg miegymás. Most is menni fog minden tovább, pár (tíz/száz)ezer ember meghal, ez az élet természetes része/rendje, nyáron már senki nem fog róla beszélni, akkor újra a klíma lesz terítéken.
    Uff, én beszéltem. 🙂

  50. 59. miert irod hogy mutalodik, amikor ilyenrol egyelore nem tudunk?! Miert kell meg a panikot kelteni?!

  51. 57: nem jóeséllyel hanem biztos, 10-15 napon belül itt is összeesnek az utcán.
    A kínai pilóta is tuti fertőzött és pont úgy járt mint ahogy a Turner féle videókon összeesnek. A pilótának is otthon semmi baja nem volt, végigvezette a gépet, itt meg hordágyon eszméletlen állapotban viszik el. A magyar hatóságok akkor fogják komolyan venni ha itt is már az utcán felborulnak az emberek.
    De mivelhogy kína meg láz hogy a fenébe is lehet kizárni teszt nélkül??? A vírus bármi szervelégtelenséget is okozhat, tehát én sem értem hogyan zárták ki teszt nélkül szemrevételezéssel?
    Vagy nem volt kéznél izolációs tartály és szkafander így ezt kellett mondani? Mert azt mégse mondhatták hogy nem nyúlunk hozzá mert nincs eszköz, se előírás se semmi, meg különbenis csak egy sima influenza mitől kéne félni ugye? AKkor biztos csak vakbél na persze…
    A tesztnek még Németországban is 24 óra kell az eredményhez, itthon meg mivelhogy első eset kb fogalmuk se lesz mit és hogy, tudhatjuk a felkészültséget.

    58: ott a pont, sokak egyik napról a másikra élnek, én is max 1 hónapig húznám, de azt is csak akkor ha a közművek működnek.
    A másik meg hogy igen, egy két orvos ha kiesik annyi a kórháznak, a virulencia miatt meg a folyosóra sem férnek be majd az emberek nemhogy a lélegeztetőgépre.
    Katona meg nem lesz elég a rendfenntartásra, útlezárása, lakosság ellátására.

    59: azt úgy gondolták hogy az új kínai koronavírus. Még csak a teszt lett pozitív, innen jön majd az elektronmikroszkóp hogy mennyire mutálódott.

    De a média is egyre jobban mondja az igazat..
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus_akar_minden_otodik_embert_megfertozhet_a_vilagon.699215.html

    De a német esetre is gondoljatok bele. Kínában azok haltak meg január közepén akik december eleje körül kapták el.
    Tehát most élnek és virulnak, sőt még láztalan is de másfél hónap múlva meg lehet drasztikus és hirtelen romlik az állapota és meghal.
    Ezért fogjuk beszopni, ezért nem veszik komolyan mert az elején ha van is tünet semmiség de végig fertőz. Utánna meg drasztikus és tömeges lesz a lábról leesés, csak ugye akkor is fertőző volt mikor éltél és virultál előtte két héten át.
    A kínaiak is ezt nézték be, jó jó járvány, betegek de működnek. Utánna hirtelen mikor elkezdtek tüdőgyuszit kapni akkor került elő az elektronmikroszkóp. De addigra a fél város fertőzött lett és tömegesen hullottak.

    Környezetemben is sokan betegek, otthon lábadoznak. Biztos csak influenza. Ha meg mégse rengeteg fertőzött és hirtelen jelentkező akut állapotos lesz. Ez gyors lesz úgy tűnik.
    Még mindig abban reménykedem hogy nem annyi a mortalitás, enyhült az, hisz minden külföldi él. Ja de meddig, majd 1 hónap múlva meg a többsége meghal.

    És idáig a hosszú távú hatásokat és szövődményeket nem is tudjuk. Amíg az Ebola a gyógyulás után is ottvan az ondóban tehát fertőzhet, vagy a zika amitől kuglifejű gyerekek jönnek, a koronavírusnak sem biztos hogy végevan a hatása ha kilábaltál belőle. A szívelégtelenség az azonnali szövődmény, de később bármi nyalánkságot, meddőséget, elbutulást, rákot is okozhat.

  52. Tibor, NEM. Nem ez vírus tesz pontot erre a civilizációra. Valóban nincs több, mint száz évünk, talán kétszáz, de utána valóban megy a lecsóba a „humán” megközelítés ezen a bolygón. Meg is érdemli, aki nem figyel a házára, arra rá is omlik. De ez a vírus… kevés a globális összeomláshoz. Bár elég lenne, de nem.

  53. Tényleg tegyetek el nyugtatót is, nemcsakhogy erős a vírus de a társadalom meg gyenge mellé.
    Én már napok óta alig alszom, hányingerem van, rosszul vagyok. Xanaxot kell szedni hogy el tudjak indulni otthonról.
    Tehát ezt felfogni hogy kb vége a társadalmi rendnek, még meg is kínoz a vírus aztán még végignézni a hozzátartozók, szomszédok stb halálát.. gondolatától is kivagyok.
    Nem még majd ha valóság lesz.
    Sőt sokak így lesznek vele, túl gyorsan valósággá válhat és sokakat sokkolhat, kiakaszthat. Nem mindegy hogy éveken keresztüli lassú lerohadás vagy hirtelen egyik hétről a másikra karantén és hozzátartozók elvesztése. Ezt valahogy nem fogja tudni lenyelni a társadalom.

    Arra meg kicsi esélyt látok hogy erre csak tüdőgyulladás meg halál nélkül beérné orrfolyással meg lázzal a vírus.. mert akkor elnapolódna az apokalipszis. 🙂

    Ui: pl ha Kim Dzsong Un beteglesz még lehet rá is lő a világra, az ilyenektől kitelik.

  54. 66: a jószándékú tanácsom: keress fel egy pszichológust!

  55. Re:66
    Kicsit túltolod a bringát!
    Nyugi, lesz ez még így sem.

  56. 64.
    Te nem lehet hogy hipochonder vagy hanem biztos 🙂
    Nem személyeskedés félre ne értsd csak „kommentelgetünk”.
    Szerintem be léne csajoznod vagy valami hobbyt találni, vagy csak menj ki a levegöre sétálj nagyokat.
    Nem kell lebecsülni a helyzetet ez hiba lenne de mindig csak a legrosszabbra számitani azért kihat az ember személyiségtudatára is nem kicsit, szokták mondani „minden fejben döl el”.
    Én valamilyen szinten drukkolok a virusnak is ezért el lehet itélni vállalom, de ránkfére már egy nagy maflás az emberek felébredjenek, mert ez igy szar, mindentéren.
    Ugyanakkor ha tényleg nagy gáz lenne hazai viszonyok között hullanánk mint a legyek e felöl nincs kétségem, ha a „fejlett nyugaton” 1000 halott nálunk a többszöröse a felkészültségi szintünk és a többi miatt, ebben biztos vagyok.
    Én vagy a szeretteim benne lennének esélyes, minden tölem telhetöt megteszek ne igy legyen, de nem aggodom szét magam miatta, majd meglássuk, jöjjön aminek jönnie kell.
    Legrosszabb esetben van pár üveg pálinkám bedobom a közösbe a bucsu bulin 🙂 azt akkor mi van, ha ezt meg is usszuk jön a következö hasonlo, meg kell szokni, elcsesztük, nem kicsit nagyon, elöbb utobb benyujtják a számlát most vagy a következönél ezen nincs mit szépiteni.
    Attol a nap még kisüt holnap is 🙂

  57. 56 – bögözy:
    Nem vagy nagylelkű, mert én nem fogyasztok alkoholt. De lehetne más tét is. Ingyen kapsz VIP előfizetést. Ha vesztesz akkor előfizetsz. De mit érek én a te előfizetéseddel, ha az üzletek üresen fognak állni, kifosztottan. Fogadjunk tehátg egy tucat friss tojásban. Csak tudnám, honnan szerzed be! 😀

  58. Tibor bá’ Ok, tartom a tucat tojást. 🙂

  59. 67: felkerestem, 10 perc konzultáció, itt a gyógyszer viszlát, ilyen futószalagszerűen megy és szinte mindenre ugyanazt írják, kis depi és kész. Ennyi fér bele a TB ellátásba.
    Bármelyikőtök elmenne ugyanez lenne.

    68: Köszi a biztatást, lesz ez még rosszabb is, épp ez a baj 🙂 D

    69: pszichológus nem tudta rámsütni tehát akkor ugye ezt kizárhatjuk? Előadtam neki a nagyonis valós szkenáriót és el kellett ismernie hogy vannak olyan dolgok amikkel a mai orvostudomány sem tud mit kezdeni.
    Ha valahogy elektronmikroszkóppal vizsgálnának akkor esettanulmány lennék hogy jé igazam volt.
    Az ilyen kissebb kellemetlenséget okozó vírusokat, gombáknak stb abszolút nem is járnak utánna. Ha nem használ vagy nem dobja ki a teszt akkor biztos beképzeled és kész.
    Pedig logikusan gondolkodva pont az tud szélesebb körben elterjedni ami csak kevés embernek okoz tünetet és a megszokott táptalajokon nem tenyészik, fénymikroszkóp nem látja. Elektronmikroszkóp meg csak az ilyen eseteknél kerül elő mint a kínai.
    A koronavírus is ha a láznál többet nem okoz végigszalad a földön úgy hogy meg se tudjuk mi is volt ez.

    De abban is igazad van hogyha ez a járvány kifullad akkor nem fog tanulni belőle az emberiség, legyintenek mint most hogy ááá, ilyen nem fordulhat elő a nagyvilágba meg majd megoldják. Aztán majd a következő meg nagyobbat üt.

  60. 12 Tibor bá’ az általad felhasznált úr blogjáról eltűnt a bejegyzés, ami a Te bejegyzésed alapja. Tegnap még ott volt, mára leszedte.

    (Ha valamit benéztem, akkor elnézést, de én nem látom, tegnap láttam.)

  61. 73 Jövőnk
    Lehet, hogy szólt neki valaki, hogy ez már büntetőjogi kategória! 🙂

  62. 76 ez nem az, illetve ez át van írva, ebben nincs már az, amit Tibor bá’ átvett.

  63. 73: Ottvan az csak mégdurvább számokkal:
    https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/mathematical-model-of-coronavirus-outbreak-all-travel-must-stop-or-death-toll-will-be-cataclysmic

    Levezeti hogy a tünetet mutató fertőzöttek mellett hányezer tünetmentes bomba járkál közöttünk.

    De Turnernél írják a kommentelők hogy hol a sok hallott ha annyira gyilkos a kór?
    Énszerintem a karantén miatt a lakásukban rothadnak. Hisz ha nincs autód, nem jár a tömegközlekedés akkor hogyan mész kórházba? Pláne ha olyan gyorsan vesz le lábalól mint a pilótát tényleg a lakásban halsz meg. A mentő szerintem ki sem megy, csak a hullaszállító ha kiér. A lakásokból egyenként begyűjtött és elszállított hullákat meg láthattuk a videókon, a hozzátartozók kocsibagyömöszölését is.
    A kórházak csak az enyhébb eseteket veszik fel mert úgy jobb a gyógyulási statisztika.
    Erősen kozmetikázzák a számokat, meg lehet a lakosság sem mer kórházba menni, mennek a sámánhoz, akárkihez, utánna a rokonok meg még a halált is titkolják nehogy őket is elvigyék valami extrakaranténba.
    Ha a kínaiak elmondták volna az igaz számokat szerintem már országszerte pánik lenne.
    De a német eset riasztó és árulkodó hogy egyetlen egy tünetmentes nő 4 személynek adta át. Ha meg kibukik hogy a pilóta is koronás volt, mi más lenne nagyon is kezdhetünk aggódni.

  64. Csak egy érdekesség?

    Neten keresgélve a maszkok között, pár találat (100 alatt) van, egy „Actiprotect” elnevezésű tipus, igencsak jókat írnak/írtak róla. Bökkenő azonban az, hogy csak 10-évvel ezelőtti időkből (az akkor aktuális influenza idejéből) maradtak fenn róla bejegyzések, patikákból is eltűnt – mintha felszívódott volna

    „Az Actiprotect arcmaszk – melyet a GSK fejlesztett ki és forgalmaz, abban különbözik az összes FFP2-es típusú maszktól, hogy nem csak meggátolja az influenza vírus bejutását a szervezetbe, hanem a fel szín re kerülő vírusokat meg is öli, így a maszk eltávolításakor, érintésekor sem áll fenn a megfertőződés veszélye – megfelel egy FFP2 vagy N95 standard respirátor maszknak, mely vírusölő (Virucoat) bevonattal rendelkezik. A maszk 4 loggal (10 000x!) nagyobb védelmet biztosít influenzavírus ellen, mint a többi, bevonat nélküli maszk. Véd egyéb vírusinfekciókkal szemben is (pl. légúti vírusok, varicella, coronavírus, cytomegalovírus, és kanyaró), de nem ugyanilyen mértékben. Az arcmaszk négy rétegből áll, belső és külső rétege biztosítja a formáját, tartósságát és kényelmes viselését. A középső réteg elektrosztatikus felszínének köszönhetően megszűri a levegőben található vírusokat. Mindezek mellett a külső réteg két legfontosabb tulajdonsága, hogy Virucoat ható anyagú bevonattal rendelkezik, amely elpusztítja a felületével érintkező influenzavírusokat, valamint nedvesség elleni védelem: polipropilén réteg – megköti a nedvességet, a levegőt átengedi….”
    http://www.citymed.hu/cikkreszletes.php?actmenu=5&actsubmenu=2&id=277

    Hümm…

  65. 80. Oké, visszavonom, én néztem be, Tibor bá’ tárgytalan az eredeti hsz-em.

  66. 58

    A készletekről
    Egy kiló liszt 150-200 Ft. Kijön belőle másfél kiló kenyér. Rizs kilója 300-400 Ft. Ha megfőzöd, három kiló kaja. Krumpli kilója 150 Ft. Takarmányboltban 60-70 Ft egy kg kukorica. 10000 Ft-ból meg tudsz venni 50-70 kg lisztet, vagy 25-30 kg rizst, vagy 60 kg krumplit, 100-120 kg kukoricát. Ezek (a krumpli kivételével) évekig elállnak.
    Mi szoktunk vágni disznót (350-400 Ft/kg élősúlyban), kijön belőle 20-30 kg szalonna, egy-két sonka, jópár kiló kolbász. Hűtés nélkül eláll fél évig, egy évig. Az egész kijön 60-80 ezer forintból. Ha boltban venném, kétszer ennyibe kerülne, tehát „túlélősdi” nélkül is megéri. Emellett megnyugtató érzés, hogy több hónapra való kaja van otthon

  67. A mai az első nap amikor csökkent előző naphoz képest az új regisztrált betegek száma. Egyébként a halottaké sem emelkedik, három napja 25 fő/nap. A Wuhani karantén, és a bezárkózás eredményes, viszont az aggasztó, hogy a többi nagyvárosban lassan kúszik fel az esetszám, van ahol már 300 felett van, és ugye azok nincsenek lezárva. Lassan egész Kínára kiterjed a betegség, és feleslegessé válnak a karanténok szerintem, és el fogják engedni had menjen. A mortalitás nem túl magas, meghal 1% idős, beteg ember, bumm neki.

  68. Olvasgatom napok óta, az itt megjelenő véleményeket. Eddig egy pontos információ van, hogy nincs pontos információ. Megy a feltételezgetés, kombinálás.

    Két-három héten belül Kínába kellene utaznom, ráadásul a Vuhannal szomszédos tartományba. El fogok menni? Nem. Miért nem?

    (Házhoz mernék menni a pofonért, mert ha tényleg minden igaz, itthon is meg fogom kapni.) Azért nem, mert ha kitalálnak egy karantént arra a városra is ahova megyek, ott fogok hetekig rostokolni. Miután – remélhetőleg – sikerül visszajutnom, itt fognak bedugni egy újabb karanténba. Na, ez nem hiányzik.

    A SARS-ot a kínaiak 2002-ben rendesen megszívt@k. Várható, hogy most túlreagálják a helyzetet? Természetesen. Elmondanak mindent, valósak a számok? Valószínűleg nem. Ez egy komoly helyzet? Valószínűleg igen.

    Érdemes annak a néhány rohadéknak, akik ezen a helyzeten kisebb-nagyobb összeget tudnak keresni, vagy bármilyen más érdekből, dezinformációkat, klikkvadász, pánikkeltő tartalmakat publikálni? IGEN.

    Szokott nálunk, illetve a világban influenza-járvány lenni? Igen. Több tízmillió ember megfertőződik miatta évente? Igen. Foglalkoznak, foglalkozunk vele a kb. 1%-os moralitás mellett (ami több százezer halálesetet jelent)? Nem, otthon maradunk kiheverjük és megyünk tovább. Volt ebből valaha pánik? Nem. Fejre állt a világgazdaság ez miatt valaha is? Nem.

    Tehát, kijelenthetjük, ha 100-ból 1 hal meg, az le van sz@rva – még akkor is, ha ez százezres nagyságrendet jelent, de ha 100-ból 3, akkor hűha! vége a világnak?
    Ez a 3 %, már 60. Ez bizony hűha!

  69. Felfüggeszti kínai járatait a British Airways a koronavírus-járvány miatt – írta a BBC. A légitársaság azután döntött így, hogy a brit külügyminisztérium azt javasolta állampolgárainak, csak különösen indokolt esetben utazzanak Kínába, ahol már több mint hatezer ember fertőződött meg a tüdőgyulladást okozó vírussal, amely szerdára 132 ember halálát okozta.
    A járvány epicentruma az 56 milliós Hupej tartomány központja, a 11 milliós Vuhan, ezer kilométerrel délre Pekingtől. Azonban Tibetet kivéve az 1,4 milliárdos ország minden tartományából jelentettek megbetegedést, és több halálos esetet is. (Külföldön eddig 14 országból jelentettek mintegy száz fertőzöttet, közöttük halálos eset egyelőre nincs.)
    Korábban néhány járatát már törölte a United Airlines, az Air Canada és a Pacific Airways is, de a BA az első, amely minden kínai járatát felfüggesztette.
    Könnyen lehet, hogy a fertőzések számának növekedésével hamarosan más légitársaságok is hasonlóan döntenek.
    https://index.hu/kulfold/2020/01/29/felfuggeszti_kinai_jaratait_a_british_airways/

  70. Az teljesen biztos, hogy a Kínai hatóságok nem a valós adatokat közlik. Hogy mennyivel kevesebbet ismernek be az kérdéses. De a WHO is csak ezekből az adatokból tud dolgozni.
    Szóval ne nyaljátok be hogy csak 100 körüli halott és 2500 körüli fertőzött van!
    A kínaiak bár papíron kommunisták, a valóságban a legvadabb kapitalisták. Ez azért lényeges mert a Kínai kormány először meghosszabbította a hold újévi szabadságolásokat Február 2.-ig. Most pedig ha jól olvastam újra hosszabbítottak központilag Február 9.-ig! Tudjátok, hogy mekkora anyagi veszteség ez Kínának? Ha a közölt adatok valósak lennének, szerintetek bevállalták volna ezt? Mert ez a zsebükre megy!
    Pl.: úgy trükköznek a hatóságok a betegek számával, hogy csak minimális vírus tesztet kapnak a kórházak (de csak a kiválasztott, megbízható kórházak), így nincs annyi fertőzött hivatalosan. Illetve csak az olyan betegeket tesztelik, és kezelik akiknek a tünetei enyhék. Így a halálozási ráta is sokkal kedvezőbb mint a valóságban.
    A legtöbb beteg nem is megy kórházba, illetve hazamegy mert nem kapnak ellátást.
    Így azokról semmi adat sincsen.
    „Csak a kezemet figyeljék, mert csalok”
    Minden áron el akarják kerülni a tömegpánikot, és így az összeomlást.
    Pár héten belül meglátjuk, hogy mi az igazság.

  71. Kedves Tibor bá! Bírom az írásaid, de ilyen baromságokkal kár kelteni a feszültséget! Főleg hiteles forrásmegjelölés nélkül. Maradok olvasód tisztelettel.

  72. 85 jarisz

    „Csak szòlok a vilaggazdaság egyeltalan nincsen sz@rba.::)))”
    Csak szólok, össze van zavarodva mindenki!
    Nézd a Nikkei-it, az arany-ezüst táncol,

    vagy itt a hozzászólásokat,
    82 hargi, a készletezésről.
    Ő talán szerencsés, de a többiek NEM TUDNAK készletezni,
    nincs hely, nincs pénz, de nincs is mit.
    A jelenlegi ellátórendszer egy konszolidált társadalomra van beállítva. Ha mindenki hirtelen sokat akarna venni, azonnal összeomlana.
    Bp-en pl. a maszkokból 5 db/vásárlás korlátozás van.

    Nem akarnak hinni a szemüknek, fülüknek, de már a józan eszüknek sem.
    Lásd az 1-es hsz-t.
    A vírus szaporodása exponenciális, ez gyorsan felemészti a hátralévő időt.
    Csak számolni kell.

  73. 91 – Meszkaléró:
    Nem fog kelleni márciusig várnom, hogy bocsánatot kérj. 😀

  74. Azt kell megérteni, hogy a pánik a cél.

    Ez a vírus nagyon veszélyes mert:
    1. 2hét a lappangási idő
    2. tünetmentesen is fertőz

    Ennyi. A többi értelmetlen találgatás. Én is hadd tegyem hozzá a magamét.?

    Félni akkor kell ha a megbetegedések számának növekedése exponenciálisan folytatódni fog.
    Pár nap múlva, mondjuk 2 hét és minden kiderül.

    Ami valószínű, hogy nem a vírus fog igazán pusztítani, hanem a termeléskiesés, és amit ez fog okozni. Valamint a vírus megállításának a nemzetgazdaságra gyakorolt hatása, költségei.

    Véleményem szerint hanyatló gazdasági folyamatokra kell felkészülni, de a vírus lecseng. A karanténok (melyeket most már komolyan vesznek)megoldják, a hosszú lappangási idő ellenére.

    Hogy Magyarországot mennyire érinti senki sem tudja, de én valószínűsítem, hogy a vírus nem fog abból a térségből nagy mértékben (megfoghatatlan)átjönni. Ahhoz nagy a para és kicsi az esetszám.
    Ha 2 héten belül több száz’külföldi’ regisztrált megbetegedés lenne, akkor már ér a para, mert az olló a háttérben akkorára nyílt ami már a kezelhetetlen kategória. Leltárra meg kár aggódni.

    Ha a British Airways nem indít járatokat az jó hír.

    Én itt semmi pánikot nem érzek az utcán és ez is jó hír.

    Horvath Csongor féle ‘higgadt’ felkészülést támogatom, a többi értelmetlen búgócsiga effektus.

    Egyébkent a B-s rizs ára 259ft, ezt veszek a kutyáknak( de a rizsimport egy ideje akadozik, olcsó rizsből sokszor sok áruházban hiány van)disznó élősúlyban 600ft/kg, liszt megromlik senki ne vegyen sokat, vegyen helyette étkezési búzát, meg kézimalmot hozzá,porélesztő fillérek, búza zsákostúl 50ft/kg, kimérve70-80 ft/kg).

    Egyébként a húsok árai nagyon felmentek idén, pont a kínaiak miatt, pontosabbana sertéspestis miatt, ők játszva felszippantják az itthoni készleteket. Ez a többi húsféle árát is magával vitte. Idáig.
    Lehet, hogy lesz hús árcsökkenés(akciók) a várható kieső export és a készletnövekedés miatt. Inkább ne legyen!

    Szerintem amire készülnünk kell az nem a totalis, hirtelen összeomlás,(bár az ellátórendszerek gyengesége ezt lehetővé tenné),hanem egy jókora füles amin már talan többen elgondolkoznak. És elindít valami olyasmit, ahonnan mar sosem lesz olyan mint volt. De hat ennek amúgy is meg kell lenni.
    Ez az év várhatóan gazdag lesz efféle próbákból.

  75. Budapestre kellene utaznom orvosi vizsgálatra, nem sürgős. Szerintetek mennyi lehet már az átfertőzöttség , merjek-e ilyet vagy halasszam el lesz-e még március?
    Busz, vonat,metrópótló…

  76. Öröm látni, hogy a pánikoló hangulatban józanabb hangok is feltűnnek itt a blogon.

  77. 94 Balázs

    „Szerintem amire készülnünk kell az nem a totalis, hirtelen összeomlás…”
    Te is optimista vagy, de úgy hogy figyelmen kívül hagysz sok más szempontot.
    Ha a gazdaság lassul/leáll, a szálló por, aeroszolok leüllepednek és ez azonnali melegedést okoz.
    Beszéltünk itt erről.
    Minden összefügg, ez a vírusbaj nem lesz elszigetelt jelenség.
    https://arctic-news.blogspot.com/2018/11/doomsday-by-2021.html

  78. Érdekes látni, hogy a korábban az előző koronavírusos post alatt vírusterjedés modellezéssel kapcsolatban sokan összesküvést és Bill Gates, meg előre megtervezettséget láttak, pedig a matematia modelljük hasonló sőt valószínüleg jobb ( több éve csiszolgatják, ez a kutatási területük) , mint Hal Tuner által hivatkozott.

    Ez kb. olyan, mint az, ha a klímát modellező klímakutatókat hibáztatni a klímaváltozásért.

    A mások és általam hivatkozott 2018 és 2019-es konferenciákon http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/media a modellezés mellett a felkészülés és a megelőzés us szobakerült.
    Ezért a SARS járvány ismeretében én egy csepett se csodálkozom, hogy magas rangú kínai szakmai delegáció is résztvett a konferencián.

    Mivel masszív Linux felhasználó vagyok már legalább 25 éve, pontosan tudom, hogy akkor még a Gates, Balmer vezette Microsoft milyen aljas húzásokat tett. Mint amilyeneket mostanában a Google, facebook, Apple tesz.

    Azóta azonban változtak a dolgok és egy sokkal normálisabb hozzáállás tapasztalható Open source és Linux vonatkozásában.

    Ergo a Bill Gates alapítvány, amelyet Buffet is támogat, elég jelentős projecteket támogat járványok , betegségek felszámolásával kapcsolatban.

    A legutóbbi hír, hogy a Gates alapítvány 10 millió dollárraltámogatja a koranavírus elleni harcot.Ennek fele Kínába, a fele Afrikába megy.

    Afrika kritikus tényező lehet, mert ott ismerve a lakosság hozzáállását a járványmegelőzéshez, nagy terjedés várható.

    A masszív kínai beruházások következtében, a kínaiak jelenléte a kontinensen adott.

    Eddig afrikai megbetegedésekről még nem hallottam.

  79. Sejtettem én hogy nagy disznóság van valahogy a vírus túlélésével, terjedésével is kapcsolatosan. Elég nagy baj a ha turner szerint 28 napig is megmarad a felületeken és ez is úgy tűnik igaz lehet.
    Izolációs tartályban szállítják őket, sőt a lakásuk ajtaját bedeszkázzák vagy beheggesztik.
    Itt is vannak videók kínából:
    https://twitter.com/3yOG87uDkHPs9KH/

    Eléggé ragályos ha lehegesztik az ajtót. Nem egy ilyen videó van hogy deszkáznak vagy hegesztenek szobaajtókat.
    De a kínaiakon eleve mindig maszk van , most meg pláne. Még lehet izzadságcseppekkel, érintéssel is terjedhet. A székletről, vizeletről nem is tudni, meg a fertőtlenítőszer állóságáról sem.

    Sőt ha valaki beteglesz, kiszakítják a családjából karanténba.

    Egy viszont teljesen biztos. Ha elkapjuk a vírust, legyen annak bármilyen a lefutása, azonnal karanténba küldenek minket. Vagy bárkit.

    https://wmn.hu/wmn-life/52165-hatodik-napja-vagyunk-onkentes-foglyai-a-lakasunknak–egy-otgyerekes-magyar-csalad-elete-a-koronavirus-sujtotta-kinaban?fbclid=IwAR0WfBbh8dE_vzWDGaKStqdvWOFpKFVjYZvRT_4W050FsvcWLjXJnza529k
    „A felnőtteket és a gyerekeket külön, erre a célra fenntartott kórházba szállítják, és onnan senkinek se ki, se be. A gyerekek esetében sincs egy ágyon osztozás vagy ágy melletti hokedlin alvás. Ha pedig a gyerekeink ilyen helyzetbe kerülnének, egyedül, betegen egy kínai kórházban, hát az biztosan traumatikus lenne számukra. „

  80. Jó lenne ha, a nagy gazdasági összeomlást vizionálva, egy kicsit a blog múltjába bogarászva, az ilyen jóslatok valószerűségéről és megvalósulásáról elmélkedni.

    Ha senki sem megy be dolgozni a fertőzéstől való félelmében, akkor hosszabb miből fognak megélni, ha el fogy a tartalékuk( már akinek volt).
    Mindenki rabolni fog?

    Meddig lesz mit rabolni, ha nem lesz termelés?

    A kínai állam erőszakszervei ezt malmozva fogják végignézni?
    Azt, hogy a társadalmuk bedől?

    Jó példa ennek ellenkezőjére pl. Wuhan. Ha döcögve is az orvosi ellátás megyeget, az új korházakat épígetik, az alapvető infrastruktúra üzemel.

    Az ottani orvosok harca, a sanyarú körülmények között az tiszteletre méltó és példa értékű.

    Van bennük hit hogy meg fogják oldani a helyzetet.
    Voltak olyan videok, amiben a toronyházi lakásokból kiabálták egymásnak a lelkesítő szlogeneket.

    Az , hogy a hatalmas valutatartalékon ülő kínai állam a rendkívüli helyzetre való tekintettel 144 millió plusz pénzt allokál a célra az nevetséges.
    Mintha még mindig nem vennék komolyan a helyzetet.

    101.
    A nagy gazdasági összeomlásban éppen szmogriadó van Shanghajban.

    Gondoltuk, szigorúan maszkban, kesztyűben, lemegyünk levegőzni a kertbe. A szmogjelző alkalmazáson azonban a kép ma épp pirosba kúszott, és úgy tűnik, ott is marad pár napig. „

  81. 102: ha nem omlik össze teljesen az állam akkor megfelelő pénz és védőruha adása mellett mint a kórházépítést is elvállalták.
    De mondjuk a nővérek sírva mentek Vuhanba, amíg megy a megfélemlítés meg a bebörtönzés addig kénytelek eljárni dolgozni.
    De ha állam sem lesz vagy a rendőrség, katonák is lelépnek nem lesz aki összefogja, szervezze a népet, akkor az sem lesz aki bejárjon dolgozni. Nem állnak messze tőle szerintem.
    De amíg pl sokan másoknak nincsenek hosszútávú készletei muszáj lesznek eljárni valahova (de hova)és reménykedni hogy nem kapom el. De ahhoz hogy eljárjak kellene működő tömegközlekedés meg ilyen apróságok.. ..
    Pláne ha bemagyarázzák hogy a kézmosás meg a maszk megvéd és eltitkolják azt hogy elég csak beszállnom egy fertőzött liftbe és annyi nekem. Ennek ellenére a teherautókat sem engedik be Vuhanba, ott már lázadások vannak mint a fenti linken is volt. Más részeken ahol nem akkora a blokád ott futár kihozza a rendelést testi kontaktus nélkül Saghajban: „ételünk, italunk van bőven, a kedvenc kisboltunk kihozza, amit szeretnénk, csak üzenetben el kell küldeni a bevásárlólistát.”

    De vuhanban szerintem már tényleg ölik egymást az ételért és szerintem csak azért mennek a közművek mert elég fejlett a hálózatuk és még nem romlott el. De ha lenne egy csőtörés vagy kigyulladna egy trafó kötve hiszem hogy bárki megjavítaná nekik ha az élelmiszer szállító teherautó sem mehet be.

    Ui: a szmogriadós appot meg lehet szándékosan állítják szmogosra hogy mindenki tutira hordja a maszkot és ne mászkáljon levegőzni odakint, nagyon helyes intézkedés, pláne ha nagyon terjed a levegőben is ez a nyavaja.
    Mondom belengetik majd a vakcina hírét is hogy nyugtassanak mindenkit, de sajna kamu lesz az is mint a szmogriadó.

  82. Nézem az M1 Híradót. Az első hír, hogy fel akarnak lépni az állhír oldalak ellen, ahol valótlan adatok jelennek meg a járványal kapcsolatban! Azután egy kis önfényezés, majd vágás és a következő hír, hogy már 16 állam menekítik ki polgárait Wuhanból.?

  83. 99n/a

    Hát igen. Igazad van.

    Sok mindenre nem gondolok.
    Persze tudom, hogy vannak vonzatai, de minden tényezőt nem is lehet számításba venni, egyszerűen nincs rálátásom.

    Talán a szállópor koncentrációjának fellazulásából fakadó gyors(abb) klímamegfutás még mindig a kisebb probléma.
    Tibor bá’ legújabb posztjának adatai (bár ez is feltételezés egyenlőre)rendkívül ébresztőek.

    Ha ők tették közzé, nyilván tenni is akarnak ezügyben.
    Érdekes napoknak nézzünk elébe!

  84. 93. – Tibor bá

    Nem értem, hogy miért kellene bocsánatot kérnem, de legyen. 2 hét múlva visszatérünk rá. Viszont ugyanezt én is elvárom egy külön poszt formájában.

  85. Tibor bá’:
    „Ez a 3 %, már 60. Ez bizony hűha!”

    Rendben, támaszkodjunk a megjelent adatokra:

    Ha az elhalálozott / meggyógyult arányt nézzük, valóban 60% alatt van (Jelenleg: 54.54%).
    Ha az elhalálozott / fertőzött arány nézzük, az bőven 3% alatt van. (Jelenleg: 2,14%)

    A fertőzöttek közül nyilván fognak még meghalni és felgyógyulni is. Most még nem tudhatjuk. A tendencia fog számítani. Egy-két hét múlva okosabbak leszünk. (Annyit hozzá kell tennem, hogy a mostani és a két hét múlva megjelenő adatok, információk valóságtartalmát hatalmas fenntartással kezelem.) Ha ez tényleg 60% marad, vagy akár a fele, akkor tényleg hűha!.

  86. 104.
    Gondolom a tegnapi kínai gép esetét nem részletezték vagy inkább meg sem említették. 🙂

    Tegnap este megnéztem a késő esti kiadást: migráncsmigrácsröszkemigrácstámadásmigráncsillegálismigráncstámadásaggresszívmigráncssorosencsinyómigráncs. 🙂

    A kínai gépről természetesen egy hang sem.

  87. Egyenlőre még tényleg az a kérdés hogy mennyi a valós halottak száma? 100 vagy 61000, mert nem mindegy.Pár éve is volt a SARS vírusban azthiszem 8000 halott, és nem lett semmijen világjárvány belőle.Ha most eddig tényleg csak 100 halott van akkor még nem biztos hogy világjárvány lesz a pár évvel ezelőtti 8000-hez képest.Eddig írtam optimistán.
    Ha tényleg arat a vírus akkor itt is lesz gondolom 1-2 héten belül 100eber minusz, de ha igaz hogy Kínában 61000 halott van akkor itt is lesz.
    Például Wuhanról egyetlen online utcakamera sincs annyira le van korlátozva az infó kiáramoltatása. Szerintem a legpontosab infót az IDŐ adja majd meg ,mert már sokminden kering.Várjunk 2 hetet és meglájuk hogy mennyire lesz súlyos ,EU-ba elterjed e, okoze gazdasági összeomlást.

  88. Könyörgöm…

    SARS: 8.098 fertőzött, 774 halott, 9,6%
    (2002.11.-2003.07. – WHO adat)

    Wuhan coronavirus: 6.056 fertőzött, 132 halott, 2,2%
    (2019. december 8. – 2020. január 28. – frissítéssel 6.061 és persze hivatalos kínai adat)
    R-0: 2,50-5,47 – nincs pontos és elfogadott adat.

  89. 109 😀
    (sajnos már csak röhögni tudok kínomban, bár a „migráncsmigrácsröszkemigrácstámadásmigráncsillegálismigráncstámadásaggresszívmigráncssorosencsinyómigráncs” tényleg megnevettetett, miután végig küzdöttem magam a betűkön. 😀 😀 😀 )

  90. Jövönk! Igen, de ez akkor igaz, ha elfogadod a HIVATALOS Kínai adatokat!
    A kijutott videók alapján én megkérdőjelezem a hivatalos adatokat.

  91. 113 😀 könyörgöm… a SARS-ra vonatkozott és Andrew 8.000 halottjára.
    Dehogy fogadom el, kábé egy autentikus szakértő sem fogadja el a fertőzöttek számát, és logikusan gondolkodva nem is lehet, mert mostanra egész Kínában vannak már és nem biztos, hogy adott faluban, adott beteg jelentkezik, hiszen azonnal elviszik, vagy lesz@rják.

  92. Re:103

    Az alap közművek már rég nagyon kevés operátorral működnek, gyak. ember nélkül üzemelnek. Alap villamos hálózathoz manuális elő erő a rendszer irányításhoz kell, ami egy országban csak 1 helyen van(nálunk MAVIR, ami a Szentendrei úton van egy földalatti bunkerban), Vízművek dettó, ott kicsit tagoltabb. Gázszolgáltatás szintén nagyon centralizált. Internet dettó, nálunk a BIX a központ, ami Budapesten van.
    Továbbá az alap közművek stratégiai ágazatba tartoznak, ergo, ha kell karhatalommal védik, és irányítják, magyarán idehaza se tudod azt eljátszani, hogy b.szok elmenni pl a MAVIR-ba dolgozni, mert csak, mert akkor elvisznek. Mindez hazai állapotokra értve írom, és Kína eben 100× szigorúbb, szóval ott nem lesz kecmec, menni kell, és kész.
    Plusz nem mindenki egoista beleszarós típus, nagyon sok ágazatban még ingyen is elmennének dogozni, hogy az alap infra működni tudjon.

    Máskülönben ha egy város fiatal, akkor a közművek is fiatalok, ergo nem fog lerohadni 1-2 hét alatt semmi. Bp-en 100 éves vízfőnyomók durrannak el, nem 10 éves közművek… Ha nincs szándékos rongálás, akkor akár évekig is elmennek bizonyos közművek karbantartás nélkül, én nem ebben látom a problémát.

    Összegezve túltolod kicsit a pánikolást, ráadásul saját bevallásod szerint is hipochonder vagy, szóval nem vagy túl tárgyilagos a témában, bocs… 😉
    Ne értsd félre, nem veszem én sem félvállról a dolgot, mert az esedékes kajaraktár készlet feltöltésen én is túl vagyok, de azért helyén kell kezelni a dolgot.

    Ha gyönge az immunrendszered, akkor számíts arra, hogy az influenza szezon miatt rád fog ragadni valami. Gyerekem oviscsoportjának fele betegség miatt nem volt bent.

  93. A hivatalos kínai adatok 100% kamuk, de még úgyis nagyon rossz az arány ha azt nézzük.

    Tényleg semmi nem tud onnan kiszivárogni olyan jó a cenzúra, ennek ellenére a videók alapján mérhetetlenül magasabb a halálok száma. Mert 100 halottért sem zárnának le 19 várost…

    Aztán még hány halott van a lakásokban meg akiket elrejtegetnek hogy ne kelljen karanténba menni?

  94. 103 Dajtás

    „Internet dettó, nálunk a BIX a központ, ami Budapesten van.”

    Igen és van kb. 100 nagy/kis szolgáltató aki a net elosztását végzi.
    Én pl. egy ilyennek a beruházási igazgatója vagyok. Kis cég vagyunk. Ha mi nem megyünk be dolgozni, akkor kb. 100 ezer net előfizető elveszti a kapcsolatát a világgal. Ugyanez igaz az áramra, gázra, vízre stb. Szóval amit írtál az nettó hülyeség. Egy dolog a központ, és más dolog az elosztó kisker hálózat!

  95. Re:117
    Én a villamos hálózatokat ismerem jobban, ott a kisker(kvázi az áram szolgáltató) 120/10/20kV-os alállomásai személyzet nélküliek. 400kV-os alállomásokon már van élő erő, de ott sem kell túl nagy személyzet, mert minden vezérelhető a MAVIR-ból. Csak azért vannak ott, ha beüt a gebasz(nagyon ritkán van ilyen), akkor legyen ki megmozduljon, de érdemileg nem tekergetnek semmit sem. Erőművek más tészta, oda kell valóban élő erő, de pl Paksot nem fogja senki se otthagyni, mert akkor katonák fogják a melósokat visszavinni. Többi közmű dettó ugyan ez.
    Ha gáz van, akkor karhatalommal biztosítani kell a kezelő személyzet biztonságát.
    Punk-tum, nincs kec-mec.

    Őszintén.
    Mennyi a valós élő erő igény, és mennyi a távolról megbuherálható problémamegoldás? Gerinc infra adott, ha valami barom nem vágja el markolóval az optikai kábelt, és nem robban fel szerverpark trafóháza, akkor mit kell személyesen megcsinálnotok? Milyen hibát nem tudtok elhárítani távoli kapcsolattal, és ez hogy aránylik a szimpla messziről megoldhatóakkal szemben? Láttam pár IT-s céget, de gyakorlatilag a céges policy miatt jártak be dolgozni, amit otthonról is meg tudtak volna csinálni…
    Nyilván ti mások vagytok, mert alapszolgáltatást adtok, de komolyan érdekel hogy mennyi személyes élő erő kell a működéshez.

    Ez feltételezi, hogy a karhatalom nem marad otthon. Na most, ha én katona lennék, és azt a parancsot kapnám, hogy XY-t állítsam elő és vigyem be valamelyik szolgáltatóhoz, de útközben látnék néhány embert összeesni az utcán. Hát én egyből tépnék haza, hogy mi van a feleségemmel és a gyerekeimmel.

  96. 102: A blog múltjában körülnézve ilyet is lehet találni:
    Az igazság keresése (34-i) A sertésinfluenzától (H1N1) egyszerűen nem kell félnünk
    http://www.antalffy-tibor.hu/az-igazsag-keresese-34-i
    „A média bőségesen ellát minket a sertésinfluenzával kapcsolatos hírekkel, azt a látszatott keltve, mintha az ítélet napjával kellene szembe néznünk. Péntek reggel (2009.09.25.) megtudhattuk, hogy már két magyar halottja is van a H1N1 járványnak, bár járvány hivatalosan még nincs, de persze bármelyik percben kitörhet.”
    „Az „European Center for Disease Control” (Európai betegség megfigyelő központ) szerint szeptember 1-ig bezárólag az egész világon összesen 4092 ember halt bele a sertésinfluenzába. ”
    „Természetesen nem arra akarok kilyukadni, hogy a sertésinfluenza nem jelent semmi veszélyt, és arra se, hogy 100 százalékos biztonsággal nem fog veszélyesebb formába átváltani. Azt azonban állítom, hogy a mesterségesen felfokozott félelem sokkal több hátrányt jelenthet, mint maga a betegség megjelenése. Saját hatáskörön belül különböző emberek felesleges intézkedéseket foganatosítottak a média által felkorbácsolt félelemtől hajtva. ”

    Most a vírus még az ország közelébe se jött, de már végítéletet hirdet Tibor bá’…

    Simán csak arról van szó, hogy a vírusok nem egyformák. És főleg, nem egyformán viselkednek. Ez a vírus emberről emberre terjed, és a lappangási ideje lehet 2 hét is, ami alatt százakat fertőzhet meg.

  97. 93: Tavaly július végére élelmiszerhiányt, és az amiatt várható lázongásokat jósoltál…
    http://www.antalffy-tibor.hu/2880-elelmiszerhiany

    szövegemnek erre a részére kellett volna felfigyelned: „rádió műsor azt állítja…” Vagyis én nem jósoltam, ismertettem egy érdekes jelenséget.

  98. 117 Dajtás

    Kb. 50-en vagyunk 100e Km hálózatra. Egyharmad vízfej, egyharmad adminisztráció és ügyfélszolgálat, egyharmad ténylegesen dolgozó műszerész. Modemek kihordási ideje ~3 év vagyis 30 ezer romlik évente, 10 db naponta. Hetente egy-két komolyabb rongálás van. Daruskocsi beleakad a légkábelbe, vizesek, gázosok elmarkolózzák a földalatti hálózatot. Ezek gyakran több száz/ezer előfizetőt érintenek, és egésznapos javítási munkát eredményeznek. Természetesen sok az ügyfélhülyeségből eredő, és software hiba is amit asztal mellől javítunk. Ha „berántanánk a kéziféket”, vinné egy darabig a lendkerék, de durván egy hónap alatt beomlana a rendszer. Ha időnkbe belefér, mi is szoktuk vagdalni, szaggatni mások hálózatait ( víz, gáz, villany, konkurencia).

  99. 1.
    Természetgyógyász orvosok, Helsingborg, Malmö, Kobenhamn. A meglévő adatok alapján ( az egyelőre nem fölbukkanó gyógyszereken kívül) az általuk ajánlott természetes szer koronavírus ellen a gyömbér. (tea) Hozzá szelén (természetes rákölő (a gyömbér és szelén 200 betegség ellen jó …. Kiegészítésül K2, D3, és C (1000mg) vitaminok.
    2.
    csak úgy kiváncsi lettem, a jó öreg Nostradamus mit mond 2020-ról; gazdasági krízis, Brexit, háború, Trump(!) Miljökatasztrófa rosszabodik, emberek költöznek a Holdra …

    …. milyen mázli, hogy eddig csak a vörösbort és mézet szereztem be …

  100. 117.Technomuzsik:
    Elég nagy ugrás a tanyai létből és kecsketartásból IT cég beruházási igazgatójának.Sok sikert!

    Törvényesen lehetséges máról-holnapra a szolgáltatást felfüggeszteni?

    A konkurrencia nem fog lecsapni 100k ügyfélre?

    Az állam nem jelölhet ki kényszerszolgáltatót?

    Ha jól van megcsinálva a rendszer, az sokáig elketyeghet az ügyfelek többségével magában.
    Egyedi ügyfélproblémát nem lehet kezelni, új ügyfélfelvétel nincs.

  101. 123 Idegen.

    Dupla ugrás volt. IT-ből tanyára, aztán anyagi kényszerből vissza IT-be. Most meg ahogy a világ áll, vissza prepperkedni a kecskékhez. Egyébként 30 nap felmondással el lehet hajtani az ügyfelet törvényesen. Állam nagyjából lesz@rja a magán ügyfeleket. Ha kényszerszolgáltatót, vagy biztost jelöl, azt inkább az állami végpontok miatt teszi (teheti). Az „elketyegés” lehetséges sokáig, de a netet, jogdíjakat a nagykereskedőnek/műsorszolgáltatónak ki kell fizetni, vagy lekapcsolnak. Ha valami központi szerver behal akkor meg „game ower”.

  102. Ma jártam/járom meg Budapestet oda-vissza.
    Maszkos embereket nem láttam, jó pár kínainak kinézőt láttam, azokon se volt.
    Mondjuk kicsit gyanakvóan néztem rájuk.

  103. 120.Avatar:
    Az csak az egyik dolog, hogy az idézett cikk jóslata nem jött be, de az idézett cikk is Hal Turner-tõl van !!!!

    Hal Turner hitelességi deficit?

  104. 118 kék: A karhatalom meg az alapszolgáltatók alapemberei nem gyalog meg villamossal járnak, főleg, ha baj van. Beül a páncélozott TEK autóba, adott esetben a külön respirátorrendszerrel felszerelt katonai járműbe, és viszik ahova kell.

    Nincs nagyon sok ilyen, de nagyon sok szakit se kell szállítani.

    Szerintem vész esetén Pakson is megoldják. Legfeljebb lezárják az egész erőmű emberforgalmát, és két hónapig benn marad a személyzet. Nem hülyék ők sem, hogy egy potenciális fertőzéstől félve felvállalják a biztos atomerőműrobbanást – már csak önző okokból sem.

  105. Re:119
    Egy katonának bírnia kell a hullák látványát, hovatovább parancsot kap, hogy tegye a dolgát. Ha van némi sütni valója a katonának, akkor le fog esni neki a tantusz, hogy ha nem hajtja végre a parancsot(pl reaktor kezelő személyzet védése), akkor a családjának annyi. Stratégiai közműveknél nincs túl sok variálás, tenni kell, amit tenni kell, és pont.

    Re:121
    Köszönöm a belsős infót.
    Tegyük hozzá, hogy a felsorolt hibákat karantén esetén nem követi el senki, mert nem dolgozik senki, ergo kevesebb karbantartással is elmuzsikál a rendszer egy darabig.

    Mondjuk én nem ilyen rövid eszközélettartamokra vagyok kalibrálva, magyar VER-ben nem ritka az 50 éves műtárgy, de láttam már közel 100 éves ép 10kV-os földkábelt is.
    Pl egy mezei 20/0,4kV-os KÖF/KIF trafó nulla olajcserével elmuzsikál 30-40 évet, nem egy régi matuzsálemet láttam már járva az országot, ami öregebb volt még nálam is…
    Ugye nem a Diginél vagy?

  106. Re.128
    Arról nem is beszélve, hogy Paksnak van külön speciális tűzoltósága, és amit annyira nem vernek nagy dobra, hogy van saját fegyveres biztonsági szolgálata is.
    Nem hülyék gyülekezete van ott, jó kérdés hogy ilyen szituban hogyan vizsgáznának.
    (Műszaki személyzet nagyon magas fokú felkészültséggel rendelkezik, látszik is az erőmű rendelkezésre állásán.)

  107. Noha ránézésre a kínai hatóságok eleinte nem vették elég komolyan az új koronavírust, az utóbbi napokban nagyon jelentős erőket mozgósítottak a járvány megfékezése érdekében. A kezdeti titkolózás után Kína ráadásul az átlagosnál jóval nagyobb transzparencia mellett dolgozik a betegség megállításán. Ez alapján azt hinné az ember, hogy a kínai kormány remekül áll a betegség elleni harcban, a közösségi médiát átböngészve azonban hamar kiderül, hogy nem egészen ez a helyzet.
    A kínai online platformokon egymást érik a vitriolos kommentek és mémek a kormánytisztviselőkről, sorra tűnnek fel a kezeletlen családtagokról készült videók és az olyan felvételek is, amik zsúfolt kórházi folyosókat mutatnak be, ahol ránézésre halottak is vannak a betegek között.
    A hivatalos narratíva és a közvélemény ilyen mértékű kontrasztja egyáltalán nem jellemző Kínára, a járvány kezelése azonban olyan mértékű közfelháborodást váltott ki, amit még Pekingnek sem könnyű leküzdeni. A gyeplőt már elkezdték visszarántani, néhány esetben azonban így is kénytelenek voltak fejet hajtani az emberek haragja előtt.
    https://index.hu/techtud/2020/01/29/koronavirus-vuhan-jarvany-kina-cenzura-media/

  108. 120: „Vagyis én nem jósoltam, ismertettem egy érdekes jelenséget.”

    A kommentek között a posztban szereplőkkel egyetértőleg érvelsz, és egyébként is szoktad jelezni már a posztban is ha valamilyen általad beidézett állítással nem értesz egyet. Számos esetben hangoztattad, hogy te hiteles, megbízható forrásokra hivatkozol, de ez Turner már fél éve is alaposan mellé lőtt, és úgy tűnik most is azon van, hogy minél sötétebb jóslatot tegyen.
    Te mégis ismét megosztásra érdemesnek tartod amit mond…
    Pedig ennyi erővel Jehova tanúitól is idézhetnél jövendöléseket Jézus közelgő visszatéréséről.

    Az csak természetes, hogy olyanokat „analizálok”, akikkel egyetértek. De az egyetértés nem egyenlő jóslással. Szerintem ezt a gyakorlatot űzik a hozzászólok is, amikor belinkelnek valamit. Te se azt linkeled be, amivel ne3m értesz egyet.

  109. 87.jarisz:
    A rossz hír a jó hir.
    Azaz megint annak örülnek, hogy a FED kamatot fog csökkenteni.
    És ebbe a körbe szvsz. a kínai jegybank is beszáll.
    Ott még van tartalék a 4.x kamatban.

  110. 134 Elek

    A cikkből:
    „A pontos diagnózis eredménye 24 órán belül lesz meg…”
    Vagyis NINCS pontos diagnózis. A véleményét mondta el.
    Nekem is van véleményem. Mondjam?

  111. 132 – Avatar:
    Az csak természetes, hogy olyanokat „analizálok”, akikkel egyetértek. De az egyetértés nem egyenlő jóslással. Szerintem ezt a gyakorlatot űzik a hozzászólok is, amikor belinkelnek valamit. Te se azt linkeled be, amivel nem értesz egyet.

  112. 135. n/a
    „Már láztalan és panaszmentes az a kínai pilóta, akit tegnap este a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállítottak be a László Kórházba, ahol a szigorú protokollnak megfelelően azonnal elkülönítették őt.

    A Shanghai Airlines kedden 19:37-kor landoló járatának elsőtisztjét lázas állapotban vitték kórházba – írta meg az Infostart is. Szerdán délelőttig nem nyilatkoztak az ügyben a hatóságok és az állami szervek, végül 11 óra előtt az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: bár már az első vizsgálat is arra utalt, hogy a jó általános állapotban lévő kínai férfi nem az új koronavírustól betegedett meg, ettől függetlenül megfigyelésre és további vizsgálatok elvégzésére felvették őt a László Kórházba. Ma reggelre már láztalan és panaszmentes lett.”
    https://infostart.hu/belfold/2020/01/29/megvan-a-budapesten-lazasan-leszallt-kinai-pilota-vizsgalatanak-eredmenye

    „Nekem is van véleményem. Mondjam?”
    Ja mondjad, hallgatom. 🙂

  113. 132: „…most is azon van, hogy minél sötétebb jóslatot tegyen.
    Te mégis ismét megosztásra érdemesnek tartod amit mond…” – Viccelsz? Hát pont azért!

  114. A sajtóban és a közösségi médiában is felfokozott érdeklődés kíséri a járvány alakulását. A megnyilatkozások között vannak megfontoltabbak és kevésbé értelmesek, illetve nyíltan rasszisták is. A posztok közül szakmai megalapozottságát tekintve kiemelkedett Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Szenthágotai János Kutatóközpont virológusának Facebook-bejegyzése, amelyet több ezren osztották meg a napokban. Vele beszélgettünk a TNT podcast különkiadásában. A műsorból válaszokat kaphatnak az alábbi kérdésekre:
    https://index.hu/techtud/2020/01/30/nem_lehet_kivedeni_hogy_magyarorszagon_is_megjelenjen_a_koronavirus_de_a_panik_sosem_jo/

  115. Ami a kórokozó erősségét illeti, nagyjából megegyezik egy durva influenzával,
    tehát sok ember meg fog halni.
    (épp úgy, mint a világon minden influenza-évben).
    De a világ lakosságát terrorizálni fogja a hivatalos, és az ellenőrzött rémhír-média.

    Bill Gates, (Big Pharma) befektetési portfóliója.

    „véletlenül” szabadíts el egy vírust, vagy bármit ami ragályt okoz.
    készíts oltást,
    reklámozd a veszély kezelhetetlenségét,
    hozz létre tömeghisztériát
    (majd anyagilag fellendülsz.)
    A kormányok sorba fognak állni az oltóanyagra.
    Készüljön fel (kötelező) oltásokra !
    sietve tesztelt, hitvány, alumíniummal töltött influenza oltóanyagokkal.

    Járulékos haszon,
    a veszélyre hivatkozással törvényt hozunk
    a lakásokban található mindenféle fegyverek lefoglalására.
    Az intézkedésekre azért van szükség,
    hogy megakadályozza a lakosság lázadását az új törvények ellen.

    Bill és Melinda Gates, Charles herceg és társaik
    évek óta a „haszontalan” fogyasztók leépítésének
    és a kényszeres sterilizálás rossz arcai.
    Sterilitás csak az egyik tervezett mellékhatás.
    Az életet lerövidítő következmények a hisztéria lecsengése után jelentkeznek.

  116. 119.
    Avatar
    +1

    Tibor bá’
    „Simán csak arról van szó, hogy a vírusok nem egyformák.”

    Szerintem meg símán csak arról van szó, hogy azóta eltelt 10 év… Saját bevallásod szerint nagyszerű dolognak tartod, hogy végignézheted a végjátékot (akit érdekel, rákereshet a blogon, nekem nincs erre időm). Kezdesz pánikolni, hogy lemaradsz róla, ezért minden jelre felcsillan a szemed, és szurkolsz, hogy kezdődjön már el. Szerintem. 🙂

  117. 140.

    Érdemes meghallgatni Python linkelését a 139-ben. A megbetegedettek 20 de inkább 30%-a intenzív ellátást igényel.

    Hány intenzív ágy van Magyarországon? Szerintem nem túl sok,hozzávéve, hogy nem is lehet mindet lefoglalni, hiszen más betegségek meg balesetek is vannak, műtéteket kell végezni, ami után szintén intenzív osztályon van a beteg.

    Tehát ma, egy átlagos – még(remélhetőleg) koronavírus mentes – napon hány szabad intenzív ágy lehet? Nem sok.
    Ha begyűrűzik a járvány és sok lesz a beteg, akkor az a 2-3 % mortalitás felugorhat 20-30%-ra simán (Tibor bá szerint 65-re).

    Ami jó hír, hogy leállítják sorban a repülőjáratokat és nem engedik vissza Kínából a fene tudja hány százezer vagy millió embert a nyugati világba.

    A rossz hír, hogy Kínából Budapestre ma este és holnap hajnalban is jön a Shanghaj-ból induló gép és holnap reggel a Vuhantól nem túl messzire lévő Csungking-ből is jön a járat.

    Számos országba már nem mehetnek a kínaiak, kis Hazánkba még mindig hordják befelé őket.

  118. 141- – proton:
    Így is meg lehet fogalmazni, de a tény az, hogy a korábbi vírusokban messze nem volt meg az a potencia, hogy lekopírozzák az 1918-as spanyol náthát. Ebbe most meg van. Az ismert adatokból ezt én egyértelműen észrevettem már három napja: Hosszú lappangási idő, és emberről emberre fertőzés. Ha egy beteg két hétig fertőzhet az világjárvány és sok 10 millió halott. Most te azt kifogásolod, hogy ezt én felfogtam ésszel, sok mással szemben, akik tagadják a végveszélyt.

  119. 142:

    Kedves komment- társ, nagyon téved, ha azt hiszi bárki is leállította a kínai turisták fogadását.
    Igen a British Airways, Lufthanse, United Airlines, CanadAir leállította a Kínába tartó (és vissza) KÖZVETLEN járatait. Zárójel: átszállással ugyanúgy meg lehet oldani.
    Másik zárójel: Etihad, Qantas, Emirates, Qatar Airways és a soktucat ázsiai cég szerinted leállított bármit is?
    Ha, csak a Kínába tartó repülőket leparancsolnák,
    1) azonnal kihullana a szulfátok jelentős része a magaslégkörből, mint 2001.szept.12- én és gyorsan megszaladna a Föld hőmérséklete
    2) a gazdaság is szépen, gyorsan összeomlana

    Mivel ezt senki nem akarja, látszatintézkedések születnek- aminek annyira örülsz, miközben kb semmi se történik, 4- 5 légitársaságon kívül, meg lázmérős bohóckodáson kívül.

    Have a nice day!

  120. Mondjuk ennek nem nehéz utána járni aki egy kicsit repülöbuzi, flightradar.
    Meglepödtem laikusként ennyi repülöjárat van jelenleg a világban, Kina felett meg nem igen látszik csökkenne bármi is.
    szoval végülis van benne valami….

  121. 144.

    „Ha, csak a Kínába tartó repülőket leparancsolnák,
    1) azonnal kihullana a szulfátok jelentős része a magaslégkörből,”

    Szerintem tájékozódj még. 🙂

    Pl. a kínai külföldre irányuló polgári közlekedés hány százaléka a világ teljes légiközlekedésének? 1 vagy 2 ? vagy van 3-4% is?

    Szóval van még légijármű a levegőben rendesen. A földi járművek százmilliói, meg a vizi járművek milliói továbbra is ontják a ganét a levegőbe, nem beszélve a szén/olaj/gáztüzelésű erőművekről, úgyhogy ne aggódj a szulfátok miatt. 🙂

    145. És a katonai repülés még nincs is a flightradaron.

  122. 144.

    „2) a gazdaság is szépen, gyorsan összeomlana.”

    Ha visszaengedik a milliószámra a kínai újévre hazament sok kis kínait a nyugati világba és szétterjesztik a kórságot, na akkor fog csak igazán összeomlani a gazdaság.

    Az pedig, hogy Kínát(a kínai termelést) teljesen ellepi és leteríti-e ez a nyavaja, az nem a polgári repülőjáratokon múlik.

  123. 143. Tibor bá’:
    „Az ismert adatokból ezt én egyértelműen észrevettem már három napja: Hhosszú lappangási idő, és emberről emberre fertőzés. Ha egy beteg két hétig fertőzhet az világjárvány és sok 10 millió halott. ”

    Itt most a a 2020.01.28-án megjelent 3079-es posztban szereplő

    „PS: A betegség lappangási ideje 5 nap. A repülőn érkező lázas embereket azonnal karanténba zárják, de ez nem lehet túlságosan hatásos megelőzlés az 5 napos lappangási idő miatt. ”

    írottakra gondolsz?

  124. 149 – Idegen:
    Az első jelentés 5 napról szolt, de szinte azonnal javították 5-14 napra.

  125. Csak én nem látom Tibor bá’ 150-es hozzászólását?

  126. 150. Én sem látom.

    151. Várható volt, hogy mielőtt a kínai tömeg elindult volna visszafelé február első-második hetében, meghozzák ezt a döntést. Így le lehet állítani a járatokat, illetve lezárni a határokat a kínaiak előtt.

  127. Innentől csak a 3083 (kék) alá kommenteljetek.

  128. Rémhírterjesztés (Büntető Törvénykönyv: 2012. évi C. tv.)

    337. § Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

    Ez kezd átmenni ebbe a tényállásba. Én szóltam…

  129. 155 – Bükkös A.:
    Lennél oly szíves és idéznél 1-2 olyan bekezdés, ami kezd átmenni rémhírterjesztésbe?

  130. 156:

    „A hivatalos kínai adatok 100% kamuk, de még úgyis nagyon rossz az arány ha azt nézzük.”

    „Tényleg semmi nem tud onnan kiszivárogni olyan jó a cenzúra, ennek ellenére a videók alapján mérhetetlenül magasabb a halálok száma. Mert 100 halottért sem zárnának le 19 várost… Aztán még hány halott van a lakásokban meg akiket elrejtegetnek hogy ne kelljen karanténba menni?” (Btgujj: 116)

  131. 157.
    Btgujj láthatoan paranoid személyiség, ha itt nem irhatná ki magát lehet otthon rettegne egymagában, neki ez lehet nagyobb segitség mint bármelyikünknek.
    Amugy meg ha van szavazati jogom és adotfizetni is megfelelek, megjegyzem nem keveset, sokakkal ellentétben én tisztában vagyok vele egészen pontosan mennyit adozok és mire basszák el a pénzemet.
    Ha ezekre alkalmas vagyok eltudom dönteni nekem mi számit rémhirnek és mitöl pánikolok, eddig ilyen nem esett meg.

    De köszönjük mindenki nevében az aggodást és a törödést, lehet a pénztárhoz fáradni.
    Bejegyzésre vagy karakterszámra fizetnek a vadhajtások vagy pestisrácok kasszánál, csak érdekelne hát ha felvennének, van az a pénz 🙂

  132. Kedves Bükkös A. csak érdekelne, ha éppen nem aggodsz az embertársaid szellemi épségéért gondolom a föni lánya után szeded össze a szaros pelenkát az utszéléröl vagy az már egy magasabb szint ? 🙂
    Bocsánat magaslabda volt… 🙂

  133. 157 – Bükkös A.:
    Már számtalan hírportál állítja, hogy a hivatalos kínai adatok hamisak. Régi kommunista hagyomány. Nem mi találtuk ki.

  134. 159: Hát, ez nem volt méltó a blog színvonalához…
    Egyértelmű, hogy a kínai adatok nem helytállóak, de azért nem fog eljönni a világvége…
    Nem lesz itt semmilyen tömegjárvány, a DOW megint lemegy majd 600 pontot, az arany meg felmegy 3-4%-ot. Ennyike.

  135. 159 – looke fiery:
    Ezt a pelenka dolgot nem kellett volna.

  136. 161 – Bükkös A.:
    Már egyre több helyen vetik fel, hogy a világjárvány nem elkerülhető. Nekem is ez a ráérzésem. De ne legyen igazam. Nem fogod elhinni én se szeretnék megdögleni ilyen ronda módon.

  137. 163.
    Lehet, de felvállalom, szerintem fenyegetni se kéne senkit vagy láthatoan paranoid személyiség tulzo megjegyzéseivel példálozni.
    Részemröl nincs gond csak eszmecsere.
    Ha meg pánik keltésröl van szo az egész fészbukot be lehetne akkor szántani, csak hát ahhoz meg kevesek, ez még nem kina ha cenzurárol van szo.

  138. Bükkös A. engedelmeddel felhívnám a figyelmedet, hogy az alábbiakat pediglen Te súrolod alulról:

    A rágalmazás Btk szerinti tényállása

    Rágalmazás Btk. 226. §
    (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
    (2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
    a) aljas indokból vagy célból,
    b) nagy nyilvánosság előtt, vagy
    c) jelentős érdeksérelmet okozva
    követik el.
    A rágalmazás védett jogi tárgya a sértett emberi méltósága és becsülete, azaz a róla a környezetében, illetve a társadalomban kialakult kedvező értékítélet. A rágalmazás közönséges bűncselekmény, tettese bárki lehet. A rágalmazás híreszteléssel elkövetése esetén mind a tény állítója, mind annak híresztelője megvalósítja a rágalmazást.

    A becsületsértést most nem fejtem ki. Ha feljelentést tennél, akkor a hamis vád is megállhatja a helyét, ami viszont nem magánvádas.

    Először is az általad beidézett szöveg egyáltalán nem meríti ki, amire hivatkozol.
    Másodszor, azért csak nyaldosod, mert nem konkrétan Tibor bá’-nak címezted, akkor ugyanis megvalósítottad volna. A hozzászóló esetében, ahogy írod súrolod, s csak azért mert névtelen anonim személy. Óvatosabban ezzel, ne keverd a szólásszabadságot azzal, amit írsz. Amit Te pedzegetel, az az a hozzászólás, amit valahol valamilyen kretén eresztett el, hogy x hazai helyen y ember fertőződött meg és z a helyszínen összeesett és meghalt, azt lehet pedzegetni, az kimeríti.

    Óvatosabban a kirohanásokkal. Csak szólok és mielőtt rám szállnál, én a Fideszre szavaztam, szóval már csak ezért sem vagyok Tibor bá’ kedvence. 😀

  139. 166 . Jövőnk:
    Nekem semmi bajom veled, se azokkal, akik a FIDESZ-re szavaznak. Véleményem van, de jogukat nem vonom kétségbe.

  140. 166.
    Ha ezt megusszuk karácsomyra kapsz egy narancsot, Kinait. 🙂

  141. 168 😀
    inkább kisz cirkét, kicit cípőszen… lehet kínai az a cirke

  142. 166: Én mondjuk jogász vagyok.
    Csak próbáltam szólni, rágalmazás nem történt.
    Korábban (Irán kapcsán) említettem, hogy az IH hivatalos állományában vagyok.
    Mondtam, hogy figyelemmel kísérjük az itteni kommunikációt.
    Azt is említettem, hogy gyakorlatilag lehetetlen azonosítani engem, német IP-címről, hamis névvel nyomom, másokkal ellentétben, akik nem ennyire óvatosak.
    Gyakorlatilag a kommentelők 60-70%-a fullosan lenyomozható…
    Ha valaki szeretné ezt leellenőrizni, írjon.

  143. 170.
    Engem érdekelne már csak hogy van mire arcoskodni azt becsicskulok vagy csak duma.
    lookefiery@gmail.com
    Amugy nem titok ha szükségesnek látom simán megadom a személyes adataimat nincs takargatni valom vagy nem tudok rola. 🙂

  144. 170.

    Jogász lennél?
    És nem tudsz különbséget tenni a rémhírterjesztés meg a saját vélemény között?

    „“Tényleg semmi nem tud onnan kiszivárogni olyan jó a cenzúra, ennek ellenére a videók alapján mérhetetlenül magasabb a halálok száma. Mert 100 halottért sem zárnának le 19 várost… Aztán még hány halott van a lakásokban meg akiket elrejtegetnek hogy ne kelljen karanténba menni?” (Btgujj: 116)”

    Melyik bíróságon állná meg a helyét ez rémhírterjesztésként?

    Úgy vagy te jogász, hogy én asztronauta.

  145. 170.
    Ha ennyire nagy ember vagy, szólhatnál az ausztráloknak meg még egy sor kormányzatnak, mi az hogy nem engednek be kínaiakat?

    Sőt, ha nem vagy kínai, de átszállsz Kínában, akkor sem léphetsz be Ausztráliába?

    Mitől foshatnak ennyire? Pereld be őket, mert korlátozzák az mozgási/utazási szabadságot.

    Orbán Viktornak is szólhatnál, ne beszéljen ilyeneket: „a legrosszabbra is fel kell készülnünk „

    Micsoda beszéd ez már egy ország első emberétől? És ha a kisember latolgat, elmondja mit gondol ezek után, az meg rémhírterjesztés?

    Figyelitek az itteni kommunikációt? És ezt beírod ide? Nem jut ez Pintér Sanyi bátyád tudomására?
    Nem szegted meg csúnyán a szabályzatot? 🙂

    Ha ez igaz lenne amit állítasz, te kerülnél a leghamarabb bajba. Te titkosszolgálatok gyöngye? 😀

  146. Azt hiszem, hogy a hatályos jogszabályok alapján leírtam, mi számít rémhírterjesztésnek…
    Megneveztem a jogszabályhelyt is.
    Tudom a Tibor bá’ elérhetőségét is, és a Tiedet is, looke fiery.
    Csak óvatosan.
    Mondjuk Tibor bá’ nem nagy kihívás, Pilisborosjenő, Ezüsthegyi út xxxx.

  147. Lehet nem is volt erös a pelusos felvetésem, gondolom azt valami „titkosszolga” takaritja el a nagyságos asszpny után. 🙂
    Amugy proxyn keresztül fake ip nem nagy dolog mondjuk a német ip-t pont nem értem mit számit, én kinai proxyt használnék ha annyira bujkálni akarnék csak minek.
    Ha meg tegyük fel tényleg igaz ezzel le is lepzeted magad, annak meg sok értelme lenne nulla kommentelökröl fészen vagy bármi nyilvánosan megtalálhato adatot összekaparnátok, ne hogy az után kotorásszatok aki után kéne még azt tennétek amiért fizetnek 🙂
    De ez már erösen off, ha esetleg a kedves komment társ meglepne olyan adattal amit nem lehet összekaparni némi logikával igérem megosztom kiváncsi lennék rá 🙂

  148. Segitek neked ip alapján whois nem nagy dolog, Bp. XI. Digikábel azt akkor mi van még továbbra se tudom mire az arcoskodás.
    Szerintem aludd ki magad jobban jársz, titkosügyökur 🙂

  149. 174.
    Csak nehogy egy igazi titkosszolga komolyan vegyen és belső vizsgálat induljon.
    Nem fog rajtad segíteni semmilyen német meg a marson lévő IP cím, de még akármilyen proxy sem.

    Ha meg csak egy kis figyelemhiányos valaki vagy, akkor kb. percek alatt megleszel. 🙂 (Innentől jön a telefon/csengőfrász)

    Feldobtad az estémet. 😀 A múltkori haknizás sem volt semmi, emlékszem rá.

  150. Uristen az elöbb hallottam egy szirénát már lehet jönnek is 🙂
    Jah nem is, a szomszéd wifijét használom ugy is utálom öket rájuk megy a tek 🙂
    bohoc…

  151. 161. Bükkös A.:

    A DOW (most ugye 28000 körül áll) nem 600 pontot fog lemenni, én inkább 10000-ret (tízezret!) mondanék.
    Persze semmi sem biztos, de ezt megemlíteném, csak h. nehogy meglepetés legyen, ha mégis így alakul, mert a te forgatókönyvedhez képest az enyém nagyságrendi eltérést mutat.

    Abszolút mindenféle vírus nélkül 21000-res szintre vártam az év végére (technikai alapon, intermarket analízis stb.), ennek a vírusnak a rásegítésével jó eséllyel meglehet a 18000 pontos szint, akár jövő év első pár hónapjáig is kitolódva (annak függvényében pl. hogy lesz-e második hulláma a vírusnak most év végén).
    Azután mehet a végső bull market célpontomhoz 40000-hez, de ide most egyébként is abszolút szükséges egy vargabetű.

  152. 174 – Bükkös A.:
    Óriási teljesítmény. Nálam már több tucat kommentelő volt személyesen, és tudta hány szám alatt van a házam.

  153. 179 – Neo:
    10.000 DOW? A kérdés inkább az, lesz-e jövő tavasszal tőzsde bárhol a világban.

  154. 174.
    Bocsánat az offért.
    Ha Bükkös titkosügynökur erre jár továbbra is várnám a megadott emailcimre a beigért nem publikus informáciokat.
    Guglis profilkép alapján rákeresve fészbukon, ip alapján whois nem gyözne meg, az általános iskolai informatika meg egy kis logika ettöl azért többet várnék.
    Mondjuk ismeretlen számrol jön egy sms a”másik” telomra na akkor beszarnék, addig a pelusos meg netbohoc hasonlatot továbbra is fentartom. 🙂

  155. Láttam, az első beírásokat.
    Biztos fenntartja még a véleményét aki finoman szólva is „Szkeptikus” volt?

  156. Igen fenn tartom!
    Én vagyok a Tanuló nick nevű, aki február 10.-e környékén kilépett a levelezésből, mivel itt már február végére társadalmi összeomlást jósoltak egyesek. Én pedig azt mondtam, hogy az UV kinyírja a vírust, így legfeljebb április közepéig van esélye, utána annyi neki és le fog csengeni a járvány.
    Megígértem, hogy márciusban visszatérek egy pár szó erejéig.
    Namármost, vártam 21-éig, és nem hogy több ezres fertőzött szám nem lett (ahogy egyesek víziónálták, pl. Btegujj), de a 100-at is alig lépte át. Egy szóval ez nem egy szupervírus! A fekete himlő, diftéria az igen. 100%-os lefertőzés, 100% tünet, 30-50%-os mortalitás, ahogy írta valaki pár hete. Véleményem szerint, terjedését tekintve az influenzával sem veszi fel a versenyt.
    De, hogy minek ez az össznépi pánik, arra még nem bírtam rájönni.
    Nem mondom, hogy nem kell védekezni ellene és betartani amit a hatóság elvár, de az sem helyes, ha túlzásokba esünk (hajmosás, hipófürdő, stb.). Kezet kell sokszor mosni, maszkot hordani, cipőt levetni és ha indokolt a kontakt felületeket fertőtleníteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük