(3010) Repedezik a FIDESZ bástyájának fala?

Tibor bá’ online

 

Jászberény olyan fordulópont a magyar belpolitikában, hogy nem lehet szó nélkül hagyni. Mostanra már mindenki tudja, hogy az október 13.-i választásokon, Jászberényben a Fidesz elleni koalíció 14 darab szavazattal győzött. Ez olyan csekély, hogy a Fidesz automatikusan mozgásba lendült a választás megismétlése érdekében. Az ismételt választáson az ellenzéki Budai Lorántra szavazók száma 14 helyett 3758-al lett tett több, mint a Fideszes Szabó Tamásra leadott szavazatok száma, annak ellenére, hogy a Fideszes mozgósításra Szabó Tamás 674 szavazattal kapott többet, mint 13-án. Mert ugye Budai viszont 4418 szavazattal kapott többet. Mi történt?

Hogy mi történt arra mindenkinek más és más válasza van. Legnépszerűbb válasz, hogy repedezik a Fidesz bástya fala, az emberek rájöttek, hogy a Fidesz legyőzhető. Szerintem az emberek 8 éve tudják, hogy a Fidesz legyőzető, de nem egy ilyen önző, öncélú ellenzéki pártokkal, ahol mindenki a saját kis pecsenyéjét sütögeti, és a felmérések szerinti néhány százalékos pártok vezetői miniszterelnökök akarnak lenni. Írjak le neveket? Szél Bernadett, Vona Gábor, Mesterházy Attila.

Ezeknek a politikai bohócoknak a destruktív tevékenysége alaposan elvette az emberek kedvét a szavazástól (mi se mentünk el szavazni). Minek? Nekünk évi 120.000 forint építményadót kell fizetni, és ezt megválasztott polgármesterek csinálták, hogy legyen miből osztogatni egymásnak. De, amikor Jászberényben csak egy igazi ellenzék volt, aki, ha kicsivel is, de nyert, az embereknek felcsillant a szeme. Nem kellett őket beszervezni, mentek maguktól, hogy megmutassák, hajlandók szavazni ha van értelme. A 13.-i szavazáson a részvétel 42 százalék volt, az ismétléskor pedig 62 %. A többség egyértelműen Fidesz ellenes, csak az ügyesen megváltoztatott választási törvényt ragyogóan ki tudják használni. Elképzelhető, hogy az ellenzék felébred, és akkor Orbánnak búcsút inthetünk 2022-ben.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

19 gondolat erről: „(3010) Repedezik a FIDESZ bástyájának fala?

  1. Ez a Jakab Péter még sokra viszi.

    „Elképzelhető, hogy az ellenzék felébred, és akkor Orbánnak búcsút inthetünk 2022-ben.”

    Azt még sokféle módon el lehet cseszni.

    Itt van ez a Horváth Csaba, zuglói polgármester.

    Rögtön az elején próbálkozott két szemét dologgal is, de érdekes módon fél a baloldali médiától.
    Mindkét húzását bírálták több médiában is (444, index) és szerencsére visszakozott.

    Na erre jó a mindenkori ellenzéki újságírás.
    A sajtónak ez kell lennie a feladatának, akár az szocik vannak hatalmon, akár a FIDESZ.

    Ja és még a következő választások előtt lesz még egy választási körzet revízió is…

  2. „Nem kellett őket beszervezni, mentek maguktól, hogy megmutassák, hajlandók szavazni ha van értelme.”

    Azt kéne belátnod Tibor bá’, hogy más országokban is emberek élnek, akik hasonlóan érezhetnek.

  3. „Budai október 14-e után másodszor megy be – most már valódi – győztesként a városházára. Akkor talált több zsák iratmegsemmisítőben apróra vágott papírhalmot. ”

    https://444.hu/2019/11/11/jaszberenyben-kiderult-hogy-a-fidesz-semmit-nem-tanult-az-oktober-13-i-veresegbol

    A cikkből kapcsolódó linkből:

    A volt polgármesternek 11 milliós évi fizetése volt, de rástartolt az 54000Ft/hó bérleti díjú önkormányzati bérlakásra, amire egy háromgyerekes család is pályázott.
    Szép…

    Még egy aranyköpés Bencsiktől Mészáros Lőrincről a jászberényi megismételt választások kapcsán a hírtvés Sajtóklubban:

    „Ugyanis nem arról van szó, hogy loptak, hanem szerencsésen versenyeztek.”

  4. Ez mind szép és jó, de azért ne feledjük kik állnak az ellenzék mögött:
    -CEU, Amnesty, TASZ, MigSzol, Migration AID, Menedék Migránssegítő Egyesület és tsaik
    (ugye tudjuk kiknek a fedőszervei)
    -az ellenzék állandó oroszellenes uszítása- FeGyőr épp Romániában turnézott az „orosz fenyegetés” elleni harccal, közben a kanadai állampolgár Csekatta meg az amerikai kongresszusban turnézik ugyanezzel
    -valamint az ellenzék álladnó kvóta, migránselosztás, egyéb brüsszeli agymenések melletti feltétlen kiállása nagyobb veszély- e mint a korrupció- amire ugye semmi garancia, hogy ezután megszűnik Fletó visszamászott embereivel

    Szóval, eközött kell választani:
    -mész- e önként, dalolva FeGyőrért meg Csekattáért az oroszok elleni nukleáris vágóhídra
    -miközben a migriket is ránk hozzák- szépen kiszelektálva a használhatatlan legantiszociálisabbakat, akik a nyugatnak nem kellenek (terroristák, gyilkosok, nemi erőszakolók, stb, stb)
    -vagy pedig egyensúlyozunk, amíg lehet
    -korrupció így is, úgy is lesz, akárki akármit hazudik- főleg DK, mszp csődbiztosai

  5. Ha ott is mindenféle levitézlett elvtársak kerülnek megint a hatalom közelébe, mint Bp-en Drazsé elvtárs, vagy szintén többszörösen bizonyítottan korrupt, csaló parkolási cégekkel erőltetnek újra szerződéseket, akkor sokaknak eszébe fog jutni, hogy „anyám, én nem ilyen lovat akartam” Ilyen húzásokkal már most temetni lehet a 2022-es váltást

  6. Ezzel azért vigyázni kell, az önkormányzati választás mindig más, mint az országgyűlési. tavaly is túl messzemenő következtetést vontak le a Hódmezővásárhelyi választásból.

  7. Az emberek jó részének láthatóan elege van a fideszből, Orbánból.
    Olyan volt kicsit ez az önkori választás, mint a 2006- os, őszödi beszéd, TV- székház- ostrom utáni.
    Az ellenzéki szereplő mind2 esetben a kormány elleni protest- szavazássá minősítette és ha most nem is 2/3- dal; de megnyerte.

    10 év után kb minden demokráciában elege van már az embereknek ugyanabból. Szóval, ilyen szinten nem meglepő.
    Viszont, amit számításba kell venni ’22- ben mindenképp, az a nemzetközi környezet/ biztonság drasztikus romlása, az Európa ellen viselt Hibrid Háború.

    Ilyen esetben a népnek össze kellene zárnia, mint a 2015- ös invázió ellen.
    Tetszik, nem tetszik hadvezért nem cserélünk ütközet közben, mert azzal mindenkinek vége- inkluzíve, ellenzéki szavazók is.

  8. 7- Alzi:
    Semmilyen háború nem lesz 2022-ben. Legfeljebb O1G kitalál egyet, mondjuk Soros ellen, vagy az Unió ellen, de már a nép többsége nem veszi be a cocát.

  9. Nálunk sem a FIDESZ nyert, jobban mondva nem az ő jelöltjük, mert a polgármesterből és a sleppjéből lett elég. Azt már lehet sok helyütt látni, hogy a hatalom éhes ellenzék a csata megnyerése után, el is kezdtek marakodni. Ez jól s jöhet a FIDESZ-nek, mert jól lejáratják magukat és a következő választásnál már elegük lesz az emberereknek belőlük.

  10. 8:

    Tibor bá’- ennél azért több intelligenciád van.

    Hibrid Háborút írtam- de egy valódi, forró háború is egyre valószínűbb.
    Amiről Tibor bá’ is szokott bejegyzéseket írni.

  11. 10 – Alzi:
    Szerinted te hivatott vagy megállapítani, és nyilvánosan fezegetni az intelligencia hányadosom? Szerintem ezt át kellene gondolnod.

  12. „A többség egyértelműen Fidesz ellenes”. Abszolút. Jászberényben a Fidesz arroganciája minden szinten lépten-nyomon arcul csapta az embereket, miközben 10 év alatt gyakorlatilag semmit sem tudott felmutatni a városvezetés. Az Electrolux kivonulása tette fel az i-re a pontot, ahol nem csak 800 család megélhetése került veszélybe, hanem a céghez kapcsolódó és tőle függő összes, kisebb beszállító cégek dolgozóié is. Szíjjártó teljesen kontraproduktív fenyegetése Jb-ben, amennyiben a fideszes polgármester lesz a nyertes, mindent megtesznek a 800 elvesztett munkahely pótlására, egyéb lehetőségről azonban nem nyilatkozott. Aztán pedig automatáról felhívogatott minden választásra jogosult polgárt, hogy szavazzunk a Fidesz jelöltjére. Ez már túl sok a jász gyomornak, nem tudjuk bevenni.
    Budai nagyon nehéz helyzetben lesz, jobbikos képviselőként több Fidesz közeli céggel összerúgta a port korábban, korrupció gyanú miatt. Az újraválasztási hiszti a Fidesz részéről időnyerés céllal történt, de ebben sem lett szerencséjük, országos hír lett az iratmegsemmisítő akciójuk is :D.
    Repedezik a Fidesz bástyája, ami végre azt mutatja, hogy nem lehet az embereket a végtelenségig hülyének nézni.
    Tibor bá’, több, mint 10 éve vagyok az olvasód, de azt sosem gondoltam volna, hogy egyszer poszt téma lesz nálad a 30ezres kis szülővárosom. 🙂
    1. Jakab Péter, ez szép volt!
    4. Alzi, vhol mindegy kiáll a politikusok mögött, mindnek ugyanaz a célja, a vagyonosodás és/vagy hatalom megtartás, a tömeg elaltatása ilyen-olyan eszközökkel. Célszerű lenne itt is bevezetni azt, hogy két ciklust vihet végig az adott kormány, utána adja át a helyét, teljes vagyonátvilágítás után mehetnek vissza dolgozni végzettségüknek megfelelő bérért vagy nyugdíjba.
    Az EU által megszabott 700 milliárdos büntetést hol fogja beszedni a Fidesz? Na erre leszek még kiváncsi. 🙁

  13. 12:

    Az ellenzéki beszólogatás még nem kormányzóképesség.
    Se az ajtónak szaladgálás, versenyfetrengés vagy egyéb felforgató- akció.

    Ez a 700 milliárd kicsit olyan, mint a Kósán keresztül állítólag offshore- ba vitt majd visszahozott 1.400 milliárd mese, az ellenzéki konteó- „ki tud nagyobb lopás sztorit kitalálni” c. játék.
    Ekkora összeg- ha igaz lenne- attól gyorsan összeomlana a költségvetés- és gyurcsányi pótköltségvetésekre lenne szükség- no meg lovasrohamra és szemkilövetésre.

  14. Orbánt szerintem alapvetően 3 dolog fogja megbuktatni:
    – a mértéktelen lopás és az alapvető erkölcsi normák seggberúgása. (ez egy)
    – illetve az oktatás és egészségügy totális lezüllesztése. (ez kettő)

  15. Alzi, persze, hogy nem tudsz róla, nem csak a kormányprop médiát meg pestisrácokat kéne olvasgatnod, és akkor talán kilátnál a vödörből:

    „A döntést az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának hétfői ülése után tették közzé a bizottság honlapján. A dokumentum szerint Magyarország a 2014 és 2020 közötti költségvetési időszakban több EU-alapot szabálytalanul használt fel – írta a Mandiner. Magyarország projektenként megfellebbezhette volna a testület megállapításait, de helyette inkább elfogadott egy fix, tíz százalékos pénzügyi korrekciót az egész csomagra – derült ki a dokumentumból. A büntetés összege meghaladja az ötszázmilliárd forintot, ami az ország GDP-jének több. mint egy százalékát teszi ki. Tavaly harminc, az EU által finanszírozott magyarországi program közül nyolcat korrigált az EU, mivel problémákat talált a projektek menedzsmentjével kapcsolatban. A magyar kormány nem kommentálta a hírt, és nem kívánt reagálni a Reuters megkeresésére.”

    Ja, és a problémás, korrupciógyanús ügyek száma messze a legnagyobb az EU tagországok közül, nem emlékszem hol olvastam, de ha jól rémlik annyi, mint az összes többi tagállamban ÖSSZESEN. De te dugd csak vödörbe a fejed, jól van ez így, magyarországjobbanteljesít, csakafideszalkalmas.

  16. „A fenti három tétel együtt tehát 695 milliárd forintnyi pénzügyi büntetés bevállalást jelenti, ami abból kiindulva, hogy a pályázatok mögött jellemzően 85% a tényleges EU-pénzek aránya, azt jelenti, hogy kb. 590 milliárd forintnyi EU-pénzt érint a tényleges büntetés. Ez a 7 évre szóló, Brüsszelből várható EU-keret 7,4%-a, és legalább ennyivel igyekszik túlvállalni a pénzügyi keretet itthon elosztott források segítségével a kormány.”

    https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20191112/kiszivargott-gigantikus-brusszeli-buntetest-vallalt-be-a-kormany-406799

    „összesen közel 700 milliárd forint a magyar adófizetők nyakába száll, hiszen több fejlesztést kell itthon megcsinálni, mint amit eredetileg terveztek.”

    Többek között ezekből finanszírozzák a Rogán helikopterezését, lakást, az Orbán magánrepülővel való meccs nézéseit, Borkai luxusjachtos sex orgiáit stb.

    Változatlanul nem értem, hogy Orbán és haverjainak a vagyonosodása miért is a nemzet érdeke.

  17. Alzi, Te vagy skizofrén vagy vagy két eltérő személy írogat a nevedben.
    Másképpen nehezen tudom értelmezni 4. és 7. beírás közötti tartalmi különbséget.

    Nem tudom észrevetted-e, de ilyen fidesz propagandát mint amit a 4.-ben tettél, mostanában csak Te nyomatsz itt a blogon komment szekciójában.

    „de azért ne feledjük kik állnak az ellenzék mögött:
    -CEU, Amnesty, TASZ, MigSzol, Migration AID, Menedék Migránssegítő Egyesület és tsaik
    (ugye tudjuk kiknek a fedőszervei)”

    Valóban, a nem fideszre szavazók mind Soros, CIA ügynökök, ugye?
    Vagy a hírTV-és Sajtóklub szavaival éljek: „ostobák, tájékozatlanok”.
    A szemetek, nem a Fidesz médiát nézték.

    Csak megjegyzem, le vagy maradva a pártközponttól, mert Sorosozni most ott éppen nem menő.

    „az ellenzék állandó oroszellenes uszítása”

    Esetleg szóljál pár szót, a következő oroszbarát lépésekről ami természetesen CSAK Magyarország érdekeit szolgálja:

    1.) A Paks II. project (amit a parlament háta mögött, titkosítva, majd lassan kiderülő előnytelen pénzügyi feltételekkel,nagy csúszásokkal, bizonytalan megtérüléssel, és műszaki tartalommal)

    2.) A budapesti metró felújítás ( amikor felújítottnak állított, új szerelvényeket, hogy az oroszok nyerjenek, rakás garanciális hibával)

    3.) Az egyiptomi vasúti kocsi tender (ahol, a nyertes magyar versenyzőt kisemmizték a kormány segedelmével, hogy az orosz versenyző legyen a nyerő, és az kapja az EXIM bank hitelt.)

    4.) A Ganz közös orosz-magyar vegyesvállalat
    (Tudod ahol az oroszok összekamuztak nagy megrendelésekről a cégbe való bevásárlás előtt, aztán hagyták tönkremenni. A technológia meg a piac kellett nekik)

    4.) A orosz trójai faló területen kívüli bank

    5.) A folyamatos oroszok melletti kormány lobbi

    6.)2019-ben az euroatlanti szövetség tagjaként miként lehet a magyar miniszterelnök mindkét külpolitikai tanácsadója – Balla János és Dóra Ottó – az MGIMO végzettje.(moszkvai diplomataképző)

    7.) Meg amiről nem tudunk…

    A migránsozással kapcsolatban:

    „Az Eurostat-adatbázis szerint ez azt jelenti, hogy
    míg 2014-ben 40,085, 2015-ben 45,468, 2016-ban pedig 54, 814 ember kapott ilyen engedélyt, addig 2017-ben a magyar állam 117,026 nem uniós állampolgárnak adott ki érvényes tartózkodási engedélyt.”

    A nemzetbiztonsági átvilágítások többek szerint elégtelenek voltak, így jó pár ukrán stb. maffiózó, arab terrorista kapcsolatokkal rendelkező személy, orosz kgb-es átjutott a szűrön.

    ÉS akkor még a honosított kárpátaljai magyarok kapcsán az ukrán visszaélésekről, irathamisításokról még nem is beszéltem.

    A migráció az iszlámellenességgel kapcsolatban esetleg megemlíthetnénk Erdogán új iskolájának engedélyezését, amely iskolarendszer hálózatnak, bizonyítottan voltak/vannak(?) terrorista kapcsolatai.

    Esetleg megemlíthetjük még a szintén terülten kívűliséget kapó Türk Tanács európai képviseletét is.
    „„Ennek az új irodának a vagyona mentesül a közteherviselés és a jogszolgáltatás alól, a személyzete nemzetközi mentességet élvez, ráadásul az iroda költségvetését a magyar államnak kell biztosítania. Nehezen látom, hogy miért lenne erre szükség és ezért a Nemzetbiztonsági bizottsághoz fordulok, hogy adjanak magyarázatot miért szolgálja ez Magyarország nemzeti érdekeit.””

  18. Minimum10% ellenzéki szavazók eddig nem járt szavazni. Pl. Családom sem
    Most már fogunk!!!:)))

    Jasszberenyen ez egyértelműen látható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük