(2905) Az igazság keresése

Tibor bá’ online

Ebben a pillanatban 3000 poszt van a honlapomon. Ezen alkalomból egy „különleges” posztot írtam, legyen ő a 3001.

Nem titok, hogy a munkám fenntartásához számtalan nyugati hírlevelet fizettem elő. {itt az előfizetés (angolul subscribe) alatt nem fizetést kell érteni, hanem megrendelést} Ezek a hírportálok folyamatosan hívják fel a figyelmet adakozásra. Különben ezt teszi Guy McPherson és Paul Beckwith is. Most idemásolom a Truthout hírforrás legfrissebb figyelem felkeltését.

If you’re reading this, I imagine it’s because you appreciate Truthout, and you value the journalism we publish.

Kicsit aktualizálva ez a mondat így szól magyarul: Ha ezt olvasod, akkor úgy gondolom, méltányolod Tibor bá’ munkáját, és értékeled azt, amit publikál.

Az eredeti szövegben ezután jön az, hogy adakozz. Adakozással becsüld meg a munkájukat, és tedd lehetővé, hogy tovább dolgozhassanak.

Én tudom, hogy nem fogsz adakozni. A magyar virtus ezt nem teszi lehetővé. Itt mindenki szeret ingyen vacsorázni (tisztelet a kivételnek). Akkor miért írtam mindezt? Nos, én nem tudok adakozni, mert anyagi körülményeim ezt nem engedik meg, de piszok szarul érzem magam, hogy informátoraimat nem tudom segíteni. Gondoltam, te se érezd magad jól, hogy potyázol rajtam. 😀 . Különben az adakozókat megbecsülöm a külön elküldött VIP fordításokkal. Szerintem megéri adakozni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

15 gondolat erről: „(2905) Az igazság keresése

  1. Szánalmas vagy!
    Ha pénzért akarod csinálni, és nem fizetnek érte, akkor ne csináld.
    Ha meg nem pénzért csinálod, pénz nélkül is csinálod, magad örömére csinálod, akkor meg ne sajnáltasd magadat!

  2. Kispista pitiáner vagy.
    Méghozzá a legrosszabb fajtából.

    Tibor bá mindig odaírja, hogy a VIP fordításokért pénzt kér, ezek szerint nem tudsz angolul és fogalmad sincs, mekkora munka. Amellett a weblap tárhelyéért is fizetni kell.
    Annyira pitiáner vagy a hozzászólásoddal, nem értem, mit keresel itt?

    Ingyen olvasgatni jó, ugye? Akkor miért vádolsz bárkit is azzal, ha a munkája ellenében „donation”-t kér? Teljesen természetesen és szinte minden angliai újságnál (pl. The Guardian) is ott van, hogy támogatást kérnek az olvasóiktól.

    Tibor bá’ annyi mindenről fordít nekünk és annyi mindent ír, hogy semmi szégyellnivalója nincs, „Kispista” pitiáner ellenében.

  3. Re: Kispista
    Ezt a véleményt lehet jobb lett volna magadban tartani…
    Ez téged minősít, nem Tibor bá’-t.

    Én sem vagyok Tibor bá’ kedvence, de a munkájának forrása nem ingyenes, és egyet értek vele, hogy erre támogatást kér.

  4. Kedves Tibor bá !
    Pont annyi a fizetség (adomány) amennyit a munkád ér !

  5. 1 -Kispista:
    Vitatom, hogy szánalmas lennék, de persze azt írhatsz, amit akarsz. Csak azt nem tudom, hogy miért. Nyugodtan lapulhattál volna tovább, a kutya se kötött volna beléd. De nem, neked elkerülhetetlen vágyad volt, hogy rúgj belém egyet. Ami azt illeti, ez is egy fajta hála.Köszönöm, nem fogom elfelejteni.

  6. 4 – Tóth Mihály:
    Ezek szerint semmit. Ebben az esetben minek jársz ide? Valószínűleg mert annyira igénytelen vagy, hogy téged a semmi is kielégít. 😀

  7. Tényleg Tibor bá’, miért nem szedsz belépőt? Ha csak egy minimális összeget is, ami fedezi a kiadásiad? Párszáz Forint, urambocsá’ 1-2-3 ezres szerintem senkit sem vágna földhöz, akinek meg nem ér a blogod ennyit, annak köszi, hogy itt lehetett.

  8. Vannak trollok, akiken jókat lehet röhögni. Kispista nem ilyen. Ő csak simán egy ellenszenves bunkó.

  9. Szerintem nincs semmi különleges, hogy pénzt kér. Ha van egy hírforrás amit napi szinten olvashatsz, úgy gondolod olyat nyújt amit más nem, a hiánya fájó lenne számodra, akkor azt támogatni fogod, mert fontos neked. Ha ez az oldal ilyen, akkor nem kérdés, hogy támogatod. Ha nem, akkor nem, de akkor ne szóld le. Az Index is „tarhál” , most a 444-en is pénzt kérnek, az összes olyan média ami nem kormányszócsőként működik, és nem tömik ki reklámmal, az rászorul a mi pénzünkre.

  10. 10 – Ir01:
    Én nem szorulok rá, de tevékenységem bizonyos lemondásokkal jár. Az adakozás a megbecsülés egyetlen jele. Alternatívaként tudnék más, kényelmesebb elfoglaltságot is űzni, és komolyan elgondolkozom azon, hogy ne tegyem-e.

  11. Re:11
    Teljesen megértem, hogy felmerül ez benned, de az igazi fokmérőd a látogatottságod.
    Igény vad rád, itt nincs probléma.

    Az hogy elküldenek a 3,14csába, az egy dolog, nem szerethet mindenki.
    Én se értek veled egyet nagyon sok mindenben, de ettől még lehet értelmesen is vitatkozni.

  12. 12 – dajtás:
    Nem igényem, hogy szeressenek, az se, hogy egyetértsenek velem. De azt igen, hogy a munkámat megbecsüljék. Legalább azzal, hogy csendben maradnak.

  13. Én sem tudok csendben maradni, de legalább nem vagyok bunkó a házi gazdával, max pofátlan. 😉

  14. Itt nem az a baj, hogy adományt vár a munkájáért, hanem ahogy rendszeresen teszi. Magyarázkodik, hogy ezt megérdemli, mert ilyen költsége van, annyit dolgozik vele.

    Az igazság közben az, hogy ezt is a kereslet határozza meg. Tényleg be kellene vezetni egy belépőt, aztán kiderülne mekkora az igény, és mekkora értéket nyújt. Ott vannak a VIP cikkek, az egy fokmérőnek jó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük