(2884) Orosz szakértői szemmel

Tibor bá’ online

 

Russian Pundits Agree! Iran is a US Test-Run For Plannede Final War Against Russia

Fordítás: Az orosz  politikai szakértők egyetértenek. Irán egy amerikai próbajáték egy Oroszország ellen indított végső háborúhoz

 The U.S. is using Iran to practice an attack against Russia

Fordítás: Amerikai felhasználja Iránt egy Oroszország elleni támadás begyakorlására

Semyon Bagdasarov, political analyst: „The situation in the Arabian Peninsula is very complex. Yemen’s been at war for God knows how long. Saudi Arabia hasn’t had any success. Even though they were assisted by private military companies from the US. Can a war break out? I don’t think anyone’s been making any full-scale preparations for war yet.”

Fordítás: Szemion Bagdazarov politikai analizátor: „A helyzet az Arab félszigeten roppant bonyolult. A Jemeni háború az isten tudja mióta tart. Szád Arábia nem túl sikeres , annak ellenére, hogy Amerikából érkező magánhadseregek segítik. Kitörhet egy háború? Nem hiszem, hogy egyenlőre bárki is készülne egy teljes háború kirobbantására.” [Bizonyítéknak felhozza, hogy jelenleg messze nem elégséges amerikai haderő van összevonva a területen. Felhozza még, hogy az Iraki háború kitörésekor Amerika 3000 tomahawk rakétát használt fel, aminek törtrészével se rendelkezik jelenleg. Irak megtámadásához minimum fél millió katonára lenne szüksége, miközben most legfeljebb 80.000 katonájuk van a térségben.]

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3 gondolat erről: „(2884) Orosz szakértői szemmel

  1. Szerintem a kis konfliktusok fő oka, hogy az USA gazdasága alapvetően a katonai ipar. Ez a mamut folyamatosan nyomást gyakorol a politikára, nem kevés bevételét visszaforgatva, hogy legyen konfliktus, mert akkor lehet fegyvert eladni. A politika meg penge élen egyensúlyoz, hogy legyen elég fegyver ropogás, de ne legyen ww. Az igazi gond abból adódhat, hogy másik két nagy hatalom is felskálázza a hadiiparát, és ha az ott is a politika fejére nő, akkor már elveszhet a józan ész kontrollja. Sajnos a katona parancs teljesítő, elég egy idióta a legfelső ponton és elszabadul a pokol.

  2. 1 – Szabolcs:
    Ez igaz, de ha már beindítanak egy helyi háborút, azt illik meg is nyerni, annak pedig vannak feltételei. Különben Bagdasarov olyan mint nálunk Nógrádi.

  3. https://privatbankar.hu/makro/ezt-kozoltek-titokban-orbannal-izrael-keszul-a-megelozo-csapasra-327029

    Ha Iránt támadás éri, akkor Oroszország sem marad tétlen – nyilatkozták orosz források. Az azeri elnök már évekkel ezelőtt beígérte, ha Izrael csapást mér Iránra, akkor az azeri haderő nekimegy Örményországnak, ami automatikusan akár Oroszország közvetlen hadba lépését is eredményezheti.

    A legfrissebb információk szerint az izraeli vezetés, illetve a pozícióban lévő amerikai neokon háborús héják az Irán elleni megelőző csapást készítik elő.
    Innentől kezdve egy Irán elleni háború nem egy Oroszország elleni háború főpróbájává válna, hanem nagyon könnyen közvetlen háborúvá Oroszország ellen – mindenféle előzetes főpróba nélkül.

    Nagy kérdés, hogy az izraeli vezetés be akar-e vállalni egy Oroszország elleni háborút, amiben bizony az atomfegyverek is bevetésre kerülhetnek. Ha valaki ránéz a térképre, valamint összeveti az izraeli és orosz atomhaderőt, akkor gyorsan kiderül: egy ilyen balhét Izrael nemhogy nem tudna megnyerni, de semmilyen szinten nem élné túl, így akár felesleges is belekezdeni – hacsak nem maga Izrael teljes elpusztíttatása az izraeli vezetés igazi célja, ami nem feltétlenül elvetemült elmélet sajnos, de ebbe most nem mennék bele.

    Ha maradunk az eredeti stratégiai modelleknél, akkor sem ígér túl sok jót egy Irán vagy Oroszország elleni Nyugati katonai támadás – ki ígérte azt meg, hogy a NATO egyáltalán egy ilyen helyzetben egyben marad és ki ígérte azt meg, hogy Oroszország oldalán nem száll be a háborúba más nagyhatalom/atomhatalom sem?
    Nem mintha az orosz atomütőerő nem lenne önmagában is bőven over kill az egész Nyugati világ ellen…

    A másik igen érdekes kérdés az, hogy miből gondolja azt bárki is, hogy egy Irán ellen megelőző csapás indítható úgy, hogy Irán nem tud róla és nem készült fel már erre is?
    Oroszországról meg ne is beszéljünk ebben a témában, számukra eleve nem létezik már olyan, hogy váratlan megelőző csapás – nincs második Barbarossa hadművelet. Az orosz hadvezetést és hadsereget jelen idő szerint nem lehet csak úgy meglepni egy váratlan támadással, éppen ezért sejthető, hogy a katonai válasz is elő van már készítve, ami nem kimondottan lesz majd puha.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük