(2774) Március 8.

Tibor bá’ online

 

Ez ugye tegnap volt, ami a Nemzetközi Nőnap. Az utóbbi időben egyre inkább arra van felhasználva, hogy felhívják a figyelmet a családon belüli erőszakra, és a nők alulfizetésére. Jelszó: Azonos munkáért, azonos fizetés.

Ez azért gondolatokat indít be nálam, és fel is sorolom őket. Azonos munkáért, azonos fizetés jelmondattal nem lehet nem egyet érteni, de valóban azonos? Emlékszem, hogy a körúti „Kátai” vasedényben egy tábla lógott a falon azzal a felirattal, hogy a női eladók csak 20 kg-ot emelhetnek, a férfiak pedig 50-et. Mostanában vettem egy műanyag ajtót tokkal együtt, amikor kértem a női eladót, hogy vegyen le nekem egyet, akkor otthagyott és küldött maga helyett egy férfit. Aztán eszembe jutottak a kínai bányák, ahol évente 200 férfi hal meg és nulla nő, a kemény körülmények miatt. Aztán szó volt arról, hogy a politikában kevés a nő, egyes skandináv országokban kvóta van, hány nőnek kell lenni. Nekem meg az a véleményem, hogy úgy kellene válogatni ki mire, milyen mértékben alkalmas, függetlenül attól, hogy nő-e vagy férfi.

A családon belüli erőszaknál majd minden esetben a feleség az áldozat. Tessék ragaszkodni az eljegyzéshez, és csak akkor házasodni, ha kiderült, hogy a férfi erre alkalmas. És ha tévedtünk, akkor tessék azonnal elválni. Ne pedig abban bízni, hogy majd megváltozik. Nem fog. Nem azt mondom, hogy elfogadható, ha egy férfi erőszakos és durva, de ki lehet küszöbölni. Nőnappal se nem megy, se nem pótolható.

Ja, és miért nincs férfi nap? Rólunk nem kell megemlékezni? Az ATV vitában az egyik hölgy azt mondta, hogy az apáknak is kell nevelni a gyereket, nem csak az édesanyáknak (mert, hogy a férfiakat is az anyák nevelik). Szóval az apáknak és az édesanyáknak. Ezek szerint a női jogokért harcolóknak véletlenül se jut eszükbe, hogy az apa is lehet édes.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

14 gondolat erről: „(2774) Március 8.

  1. Végre egy értelmes, nem felmelegített poszt.
    Végre értelmesen beszélsz.

    „Nekem meg az a véleményem, hogy úgy kellene válogatni ki mire, milyen mértékben alkalmas, függetlenül attól, hogy nő-e vagy férfi.”
    Ne felejtsd el ezt amondatot! Én nem felejtem. 100 év múlva is rádkiáltom!

    „Ja, és miért nincs férfi nap?”
    Tudod Te is. Ez megosztásra jó, úgy mint a zsidózás, cigányozás, négerezés, …

    ( Vajon most hány EMBER hitét törtem össze? 🙂 )

  2. Néhány kiegészítés:

    Nem fogom kikeresni, de volt erre kutatás:
    A családon belüli erőszak áldozatainak kb. fele férfi, felében a nő az elkövető. A halálos áldozatok számában valóban több a nő, de ez egyszerűen a férfiak nagyobb fizikai erejével magyarázható.

    Azonos munkáéért már nagyon régen azonos bér jár, ez az egyik legnagyobb feminista hazugság ami még most is él. Először is tegyük hozzá, hogy a legtöbb nyugati országban számos ösztönző segíti a nőket, hogy jó egyetemekre jussanak be, kvóták vannak a munkahelyeken stb. tehát egy nő sokkal könnyebben kerül manapság jól fizető pozícióba mint egy férfi.

    A Google még tovább ment, két éve bevezette, hogy év végén ellenőrzik a nemi alapú bérdiszkriminációt, és ha eltérés tapasztalható, akkor kiegyenlítik. Meg is történt, a vállalat a 2018-as évre 10 millió dolcsit volt kénytelen kifizetni bérkiegyenlítésként, na miért is? Mert az azonos szintű férfi rendszermérnökök kevesebbet kerestek, mint a nők, és összességében is jóval több férfi kapott kiigazítást a cégnél mint nő. Szép dolog amikor a fagyi visszanyal, itt megtörtént. Nagyjából ilyesmiket tapasztalnánk mindenhol.

    Számoljátok egyszer meg a dugóban ülve bármely városban a reggeli csúcsidőben, hogy hány autóban ül női sofőr, és hányban férfi, azaz hány nő jár autóval munkába és hány férfi. Pécsen többször megszámoltam, minimum duplája a női sofőrök aránya a férfiaknak. Nagyon látványos különbség. Aztán menjetek le a vasútállomásra, és számoljátok meg az ingázókat akik leszállnak a vonatról. Minimum kétszer annyi lesz a férfi. Akkor mégis miről beszélünk?

  3. 1 – n/a:
    Tudod mi az érdekes? Akik anyagilag elősegítik a blog fennmaradását, azok nem tesznek ilyen elégedetlenkedő megállapításokat. Akiknek valószínűleg figyelembe venném a panaszaikat.

  4. 3 Tibor bá’

    Megpróbálsz az adomány irányába elmozdulni.

    Többször is mondtam. Utóbb itt:
    http://www.antalffy-tibor.hu/?p=6312 ( 19 )
    „Az adomány poszthoz nem szóltam hozzá. Ez így is marad.”
    Ebbe az irányba nem megyek el.

    A blog fenntartásába nem szólok bele, azt nem befolyásolom.

  5. 4 – n/a:
    Lerí rólad, hogy éjjel-nappal az internetet bújod. Észre kellett volna venned, hogy minden hírportál és blog gazda nap mint nap felhívja a figyelmet az adakozásra. Miért akarsz az én esetben ebből lealacsonyító műveletet csinálni? – Én mindössze arra hívtam fel a figyelmed, hogy „tit for tat” aki nem adakozik annak ne legyenek elvárásai.

  6. 7 Tibor bá’

    „Miért akarsz az én esetben ebből lealacsonyító műveletet csinálni?”
    Az Én Istenem Áldon Meg! Nem akarlak bántani!
    Ellenkezőleg. Én kapom a virtuális pofonokat.
    Hadd védekezzek:
    Elárultad rólam mindenkinek, hogy nem adakozok.
    Ez így egyoldalú. Tudhatom Én is másokról hogy adakoznak-e?
    Nem, ne publikáld. Nem volt komoly a kérdés.

    „Lerí rólad, hogy éjjel-nappal az internetet bújod.”
    No, akkor éhen is halnék. Senki nem ad nekem kenyeret szívjóságból. Azt nekem kell előteremtenem.

    Boldogulj! Nem zavarok tovább.

  7. 1.
    n/a
    Olvasd már vissza az első hozzászólásodat, és ha nem látod belőle, hogy pökhendi és sértő Tibor bá’ -ra nézve, akkor érzelmi analfabéta vagy.
    Én legalábbis meghökkentem a hangnemen, és csodáltam volna, ha Tibor bá’ nem reagálja le.
    Nem lehet könnyű a környezetednek, de neked se…
    Csak egy megjegyzés: Próbáld meg elképzelni, hogy valaki hasonló stílusban válaszolna neked egy hozzászólásban, valószínű, neked is felmenne a pumpád…
    És hidd el, nem vagyok rosszindulatú, csak próbálok tükröt tartani.

  8. Ja, és miért nincs férfinap ? Önöknek az a másik 364 nap nem elég ?

  9. Egyébként érdekes, hogy a kényelmi, rekreációs, luxusszolgáltatások zömét nők veszik igénybe, és jóval többet költenek szórakozásra is, még moziba is több nő jár már mint férfi. Nyilván ez is azt bizonyítja, hogy manapság még mindig rossz nőnek lenni 🙂

  10. 10 – Szántó Terézia:
    Ahhoz, hogy kilógjon a belünk a 364 nap még sok is.

  11. 11 – Iro1:

    Csak egyetérteni tudok a hozzászólással. (SAJNOS.)

    10-Szántó Terézia:

    Természetesen kirívó esetek mindig vannak, de az átlag azért mást mutat.
    Sok férfi jobban megérdemelné a nőknek kiprovokált megbecsülést, tiszteletet.

  12. 11 – lr01

    csak ehhez hozzászólva: ez mondjuk adódhat abból is, hogy a ffiak máshogy/máshol kapcsolódnak ki. Durva példa, de: prostitúció. Vagy: focibérlet. Ésatöbbi. Van arról statisztika, hogy ki mennyit mire költ rekreációs célból, esetleg életkor/végzettség szerint is csoportosítva?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük