(2733) Cipők a Duna parton

Tibor bá’ online

 

Az INDEX írja: „Aryeh Deri izraeli belügyminiszter Budapesten tárgyalt Pintér Sándor magyar belügyminiszterrel, és megállapodtak abban, hogy a holokauszt során a Dunába lőtt magyar zsidók maradványait felkutatják, írja a Kibic.hu az izraeli belügyminiszter twitterére hivatkozva. Az izraeli politikus azt is írta, hogy az elhunytak maradványait Izraelbe szállítják, és ott temetik el őket.”

Nem tudom, pontosan ki nézi hülyének a magyar társadalmat, de a közlemény egyszerűen elképesztő. Ha a nyári melegben valaki Szentendrén a vízbe fullad, a hullát másnap este találják meg Mohácsnál. Milyen elhunyt maradványt próbálnak megtalálni 73 évvel később? Mondjuk, találnak egy korabeli 20 filléres. Nem lehetetlen. Akkor az valamelyik víz belőtt zsebéből esett ki, és el fogják temetni Izraelben? Mert, hogy hullát, csontot nem fognak találni az biztos.

És a cipők? Mi a „hivatalos” verzió, hogy kerültek oda a cipők? Lelövés előtt levetették, majd a nyilas pribékek összeszedték őket, hazavitték, aztán fél évvel később a Teleki téren eladták őket. Ez esetben miért nem vetették le velük a ruháikat is? Adott körülmények között a ruha értékesebb, mint a cipő.

Nézzük tovább az INDEX-et! „..becslések szerint több ezer embert lőttek 1944 őszén, telén Budapestnél a Dunába.” Aki ezt a hülyeséget írta. Annak fogalma sincs az akkori eseményekről. Először is, az ősz az szeptember, október, és november. Nem csak novemberben volt tökéletesen nyugodt élet Budapesten, de még december első három hetében is. Nyüzsgő élet folyt, a készülődő ostromra semmi se emlékeztetett távoli ágyúhangok és egy-egy felderítő repülő megjelenésén kívül. Az utcákon hatalmas volt a forgalom, folyt a karácsonyi bevásárlás. Teljesen elképzelhetetlen, hogy a Duna parton lövöldözzenek, de még az is, hogy az utcán összefogdosott emberekből álló csoportokat tereljenek. Ha volt ilyen, akkor az kizárólag 1945 januárjának első két hetében volt lehetséges. Január Ötödike környékén a mi pincénkbe is bejött egy kb. 5 főből álló géppisztolyos csapat és katonaszökevényeket keresett. Akkor már gyakorlatilag 13 és 70 között mindenkinek hadban kellett állni fizikai állapotától teljesen függetlenül. Így a különítmény minden férfit összeszedett, beleértve az apámat is, és elvitték őket a Dunába lőni. Húsz perc múlva visszajöttek. Nem olyan nagyon könnyű hülye parancs miatt egy másik embert a Dunába lőni.

Majdnem biztos, hogy lőttek zsidókat a Dunába, ahogy nem zsidó „katonaszökevényeket is”, bár a számuk egészen biztos jóval kisebb, mint ami közszájon jár. Ettől függetlenül az esemény emlék művesítése indokolt, csakúgy, mint a visszaemlékezés. A cipők elhelyezése, ha nem is logikus, mindenesetre figyelemfelkeltő. Nem is volt ezzel semmi gond az elmúlt több mint 10 évben, na de ez a maradvány felkutatás, és Izraeli temetése abszurd. Nem lenne okosabb hagyni a múltat, úgy ahogy van. Miért van szükség újabb és újabb bőröket lehúzni a Holokausztról még két emberöltő után is?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

24 gondolat erről: „(2733) Cipők a Duna parton

  1. Propaganda. A felsőbb vezetés beszart, nehogy antiszemitának bélyegezzék Soros miatt. Kell valami látványelem amivel cáfolhatják.

  2. Az illetékes nyílasok a kivégzésük elött azt vallották, hogy a vezérük kifejezetten megtiltotta a zsidók megölését, mert szerinte dolgoztatni kellene öket.. ezt folyamatosan hangoztatta a megszálló német hatóságnak is, amit azok botrányosnak tartottak.

    A Dunába lött csoport olyanokból állt, akiket tetten értek, hogy a közeledö szovjeteknek kémfeladatokat teljesítettek, ezeket családostul … sajnos zsidók voltak.

  3. ASoros féle balhé is figyelem-elterelés az öreg szélhámos történelmi helyzetbe helyezését megakadályozandó. Ö csinálta a cirkuszt, mert azzal, hogy az önéletrajza szerint 14 évesen zseniálisan dolgozott a faterjának, s segített a vagyonos zsidók felderítésében, ezzel egy azóta is akut zsidó-zsidó tragédiába trappolt bele, amit igyekeznek eltussolni, de ahogy a nemzetközi sajtóban olvasható, nem igazán sikerül…

    Az egész 33-ban kezdödött, mikor a német cionista-szabadkömüves vezérkar felkereste az ujonnan kinevezett kancellárt, és felajánlották az együttmüködést, mivel közös volt a céljuk is …

  4. Köszönöm a posztot!

    Máshol olvastam róla, épp gondoltam, hogy megkérdezlek , mint megbízható szemtanút. Mennyire volt befagyva a Duna azon a télen? Állandóan azt hozzák fel ellenérvnek, hogy annyira befagyott, hogy belelőni nem lehetett volna őket

  5. Elfogytak a tulélök, a holokausztipar mai munkásainak már csak a maradványok maradtak. Nagyon ügyesen és hatékonyan megtalálják a még eddig kihasználatlan területeket :). A maradványok felkutatása, majd a nyilvánosság előtti bemutatása újra temetése, emlékmúvek- siremlékek-új emléközpontok építése. Számtalan új inováció és befektetési lehetöség. Gondolom nem lehet olcsó az izraeli buvárok és kutatok munkája. Mi lesz ha találnak egy két csontot? Lehet azonositani azt hogy ez zsidó emberé vagy sem?
    Mikkor kezdik a munkát? Most amikkor garantáltan drága és nehéz feladat vagy nyáron alacsony vízállásnál amikkor egyszerűbb és olcsobb?

  6. A Hollán-urakat is ahhoz a helyhez közel lőtték Dunába 1919-ben. Ha már Izrael…

  7. 5 – hargi:
    Az én becslésem szerint ez a Dunába lövetés 1944 december 25 és 1945 január 15 között történhetett. Január 18-án már az oroszoké volt a terület egészen a Duna partig. Én először 1945 január 20.-án jártam a Duna parton lőszert összeszedni. A Duna be volt fagyva. Februárban a Pestiek (a felrobbantott hidak miatt) a jégen mászkáltak át Budára és vissza. Szerintem a tömeges (sok ezer) Dunába lövetés nagyban kitaláció. Akkor ugyanis ez nem volt a közbeszéd témája, pedig nagyon-nagyon aktív volt a közbeszéd.

  8. Semmi extra nincs ebben a hírben. Amire pénzt lehet kérni azt kell csinálni. Izraeli milliárdosok bármire adnak amiben a holokauszt, vagy zsidóüldözés szerepel, Magyar kormány meg a nemzeti megjelölésre. Indíts el bármilyen ostobaságot, de tedd elé a nemzeti szócskát, vagy mostanában a „keresztény nemzeti” még jobb és biztos, hogy hozzád vágnak egy adag pénzt, hogy csináld.

  9. Jaj, ti olyan szemetek vagytok!
    Hát már semmi se szent nektek?

    Ja hoppá, hogy a bloggazda ilyen idős? Micsoda? A saját szemével látta?
    De látta, hogy nem? Na ugye!

    Így megy ez manapság.
    Ja, épp fitymacsonkításra és arab nyelvórákra gyűjtök, ki tudja mi lesz! Számlaszámom a következő:…..-…..-…

  10. 10 – Balázs:
    Az apám komoly társadalmi életet élt. (Az első választásokon a Paraszt Párt képviselő jelöltje volt.) Laklásunkban rengeteg megbeszélés, vita volt abban az időben, én pedig értelmes és kíváncsi 12 éves fiú létemre mindenről tudni akartam, hallgatóztam. 1945-ben szó volt a haláltábort megjárt zsidókról, olyan részletekig, hogy a felszabadulásuk után nem volt szabad zabálniuk pl. hús konzervet és sajtot, mert abba belehaltak többen. Szó volt Mengeléről, a pesti gettóból kiszabadultakról, a védett házakról, Wallenbergről, stb. stb. de a Dunába lövésről nem. A rá következő években se. Nagyon sok zsidót ismertem. Volt, akinek az apja nem jött vissza, volt, akinek egyik se a nagymamája nevelte. Szóval volt minden, de Dunába lőtt szülőről nem hallottam. Ezért írtam, valószínűleg történhetett ilyen eset, de nem fordult elő tömegesen. Különben a Duna 45 januárjában be volt fagyva, abba hullákat bedobálni nem lehetett. Ha történt ilyen, akkor az novemberben lehetett és nem Pest belterületén, mert normális polgári élet folyt, ahol még bliccelni se lehetett a villamoson, nem hogy embereket lelőni.

  11. Tibor bátyám

    Igen, pontosan.

    Ezért számomra most, ebben az esetben te vagy az élő bizonyíték a történelemhamisításra a kormányzat részéről.
    Én valahogy jobban hiszek neked.

    Persze tudok a kamujaikról, de azért jó hiteles szavakat hallani arról a időszakról, mivel én nem ismerhettem.

  12. Végre valaki ki meri mondani és le meri írni. Ezért respect, Tibor bá’. A baj csak az, hogy egy-egy ilyen őszintén igaz poszt miatt sok agymosott képes azt skandálni a bloggerre, hogy rasszista, náci, fasiszta és még sok egyéb ostobvaság… csak mert mögöttük áll a hazug zsidó média és hatalom.
    Ezt nem rosszból írom. Biztos vagyok benne, hogy sok minden nem úgy történt azokban az időkben, ahogy a győztesek állítják, és ettől a véleményemtől nem térhetek el. Éppen ezért én már vagy tíz-tizenöt éve „náci” vagyok, aki majdhogynem tagadja azt is, amit büntető törvénykönyvileg nem lehet sem megkérdőjelezni, sem pedig tagadni (H).
    Amikor majd eljön egy normálisabb világ (nem fog), akkor majd sok hozzád és hozzám hasonló ember végre nyiltan beszélhet és írhat. Akkor a (H)-dolgot is átbeszélhetjük. A sejtéseket. A hazugságokat. Egyebeket.

  13. 12 & 13:
    A Columbo sorozatból tudjuk, hogy gyönyörűen felépített hazugság törvényszerűen lebukik. Legokosabb, ha ragaszkodunk a tényekhez, még ha lehet is kellemetlen következménye.

  14. Annyi biztos, hogy valamit keresnek a Dunában!
    Lehet, hogy valami olyant, amit nem sodor el a víz?
    És kellett hozzá valami fedősztori?!

  15. 15: bj

    Igen, ezen lehet meditálni hogy valójában miben is állapodtak meg belügyminiszteri szinten? Vízminőségvizsgálatban? Az nyilvánvaló hogy 74 éve (esetleg) folyóba esett embereket nem kereshettek itt, mivel a Duna nem egy állóvíz…

    Mint korábban beidéztem, a hazai zsidóság azonnal tiltakozott is – pár nap kutakodás után meg bejelentették, hogy semmit (senkit) se találtak, és hazamentek…

  16. Tegnap délután Süveges Gergő műsorában került elő a téma. Meghívták a stúdióba Köves Slomót is.
    Érezhető volt az óvatos kerülgetése a dolog célszerűségének.
    Köves azt mondta, hogy megfontolandó a holtak méltóságának megbolygatása ennyi idő után, ebből látszott, hogy nem igazán érzi jónak a döntést, de azért nem is akart alávágni az izraeli projektnek.
    A szöveg igen diplomatikusan csavaros volt, a dolog gesztusértékét hangsúlyozta, amiben burkoltan benne van, hogy gyakorlatilag nem sokat várhatunk.
    Azért hivatkozott a korábbi dunai megtalált maradványokra, amelyeket megvizsgálva x maradványról DNS vizsgálatokkal kiderítették, hogy askenázi zsidó anyától származnak, és a zsidó vallási parancsok szerint ha csak egy picurka újjperec csont is akad ami zsidótól származik, annak is kijár a hit szerinti temetés.
    Azért azt is hozzátette, hogy azóta sok víz lefolyt a Dunán, de azért nem kizárt, hogy találnak leleteket, ahogy a múltkor is találtak, mert a lerobbantott híd maradványai között fennakadtak hullák.
    És persze méltatta az Izrael és a magyar állam közötti jó viszonyt.
    Nekem meg az jutott eszembe, hogy ki volt az az őrült, aki az izraeli búvárokat télen hozza ide búvárkodni a Dunába, amikor sokkal bonyolultabb a dolog, mint nyáron? Persze most abbahagyták, valamikor tavasszal folytatják…
    És az állítólagos Izraelben történő temetésre azt mondták, hogy az egy szerencsétlen fordítási félreértésből fakad, csak arról volt szó, hogy izraelita szertartás szerint lesz a temetés, a helyszínről nem volt szó.

  17. 15. bj
    Nem mit keresnek, mit raknak le ill. mit hoznak be az országba ezzel a fedő sztorival.

  18. Sokat gondolkoztam volt azon, hogy hozzászóljak-e vagy sem fenti poszthoz.
    Nem egyszer jeleztem volt, hogy mint izraeli ember, nem avatkozok bele soha olyas, magyar belügyeket tárgyaló témába, ami nem az én ingem, és esetleg mintegy belepofázásnak tünne egy belső, csakis magyarokra tartozó témába.
    Nos, engedelmetekkel, letenném észrevételem apró kis kavicsát a ti hegyetek aljára, nem megróvásként, nem szemrehányásként, hanem csakis ahogy én látom és gondolom, éspedig:
    Véleményem szerint, a magyar kormány túlságosan – immár majdnem egészségtelenül – engedékeny zsidó vonatkozású támákban, nem érdekes hogy miért.Az csak természetes, hogy ily nagyfokú engedékenység, szervilitás láttán csak nőa követelési hajlam, pont mint egy elkényeztetett gyerek esetében, kire sohasem szól rá a hülye szülő, nem értvén meg, hogy az ilyen gyerekből kezelhetetlen mihaszna senkiházi lesz.
    A parti cipőket, a többfelé elszórt botlatóköveket ,a hanukaállitást, tudjátok meg, az izraeliek nagyrésze elitéli, helyteleniti, teljesen fölösleges, sőt ártalmas dolognak tartja.
    Ugyanis, ezt vallja az izraeliek túlnyomo többsége, ami volt, az volt, elég volt, tudni is kell túllépni, és lezárni a múltat, de főleg lezárni a múlt örökös felhánytorgatását.
    Nos, Szerintünk kormányotoknak azonnal el kellettt volna utasitani az ötletet, még csirájában, hiszen az egész csontkutatás, 70 egynéhány év után, egy példátlan marhaság, és ha akár egy fillérbe kerül, nos az a fillér kidobott pénz.
    Ugyancsak helytelen szerintünk kormányotok hozzájárulása a hanukaállitáshoz.
    Elhiszitek nekem, hogy engem, izraeli zsidó embert ez kimondottan zavar?
    Voltam egynéhány helyen a világban, de sehol, ismétlem sehol nem láttam intézményes köztéri hanuka állitást bármely nagyvárosban.Nem hiszem el, hogy Bukarestben, Belgrádban, Párzizsban vagy akárhol megengedtessék bármi kissebbség vallási szimbólumát a város bármely pontján kiállitani.
    Kivéve Budapestet.
    Már ne haragudjatok, de ezen csak hümmögni lehet.

  19. Re:19
    Köszönöm a tájékoztatást, valahogy éreztem, hogy a téma kényességére való tekintettel nem akartál válaszolni… 🙂

  20. 20.dajtás
    Bingo. Pontosan, úgy ahogy irod.
    Töprengtem, szóljak vagy sem, de a végén mégis valahogy kikivánkozott belőlem.
    Valahogy, valamiképpen számomra zavaró, kényelmetlen a zsidó kissebbség örökös ,-és valljuk be – gyakran helytelen, túltolt , fölösleges hangoskodása, örökös zsörtülödése, de ami leginkább zavar,az a túlzott, majdnem beteges érzékenysége.
    Istenem, tessék tudomásul venni, hogy nem vagytok otthon,rajtatok kivül még éldegél ott egy magát magyarnak nevező gazdanép is.

  21. Kedves Bálint!

    Az álláspontod rokonszenves.

    De számomra teljesen elfogadható, hogy ilyen üres gesztusokat tegyünk Izraelnek (akár van értelmük, akár nincs), sokkal inkább, mint hogy elfogadjam a MAZSIHISZ részéről az örökös zsörtölődést, hogy mi miatt kéne hogy bűntudatunk legyen, és mit hogy kéne csinálnunk szerintük.

  22. 22.Lebá
    Elöljáróban köszönöm az elismerést.
    Nem tagadom, jólesik, de nem elismerésért, hanem benső, saját magam igazságérzete irat velem olyas dolgokat, melyek mintegy ” saját magam alatt vágom a fát” szindrómának tünhetnek egyesek szemében, mert hiszen ki zsidó ember irogat a saját népét lehúzandó!
    Nos, én, Bálint, ki magyar anyanyelvű lévén hangot ad nemcsak a saját, de nagyon sok, a magyar nyelvtől távol álló izraeli ember álláspontjának a külföldi, jelen esetben a magyaro. zsidóság helytelen, izgága és a legtöbbször, ha ugyan nem mindig-de inkább mindig – kontraproduktiv, ellenérzéseket szülő megnyilvánulásai ellen.
    Ismétlem, nem a dicséret miatt, ami igenis jólesik, hanem magam miatt, mert a ki nem mondott igazság gombócot formál a torkomban.
    Ezokán mondogatja néha drága nejem, hogy szerinte kár, hogy életemet a tengereken töltöttem, mert itthon, durva, de őszinte kijelentéseim mián engem naponta kétszer – elrettentés mián – akasztgattak volna a város főterén, ő meg boldog özvegy lehetett volna.

  23. Ezt a napokban olvastam:

    https://nepszava.us/dollartizmilliardos-buntetessel-tudatositanak-a-magyarokban-mi-tortent-a-horthy-rendszerben-1/

    A lényeg, hogy egy amerikai bíróság befogadta a keresetet, melyben magánszemélyek perelik a magyar államot a Horthy rendszerben elhurcolt zsidók vagyona miatt. Esélyes akár több (tíz) milliárd dollár megítélése (?). Nem tudom mi lesz ebből, de már csak ez hiányzik kis Hazánknak és tényleg le lehet húzni a rolót.

    Szó van benne, hogy Orbánék a Horthy rendszert restaurálják, ami hát ugye segédkezett több százezer zsidó halálba küldésében, valamint

    kiplakátolta a vigyorgó zsidót (Sorost), őt teszi bűnbakká, akárcsak Hitlerék akkoriban.
    Ez növeli az esélyét, hogy az országra ráhúzzák az amcsik a vizes lepedőt.

    Talán ezért is ez a röhejes búváros, csontkeresős gesztus a zsidók felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük