(2728) A jövő hétre rendelt beszarás

Tibor bá’ online

 

A nem NATO tag Ukrajna kérte a NATO-t, hogy próbáljon meg bejutni az Azovi-tengerre és kikötni az Ukrajnához tartozó Mariupol kikötőjébe. A NATO eddig nem mondott nemet.

Na most, az Azovi-tenger Oroszország és Krím-félsziget között helyezkedik el, mely kettőt egy nem rég elkészült híd köt össze. A bejutás az Azovi-tengerre csak a híd alatt lehetséges, ahol az átjárhatósági helyett (a híd magasított része) egy tankerrel az oroszok elállják. Az oroszok kijelentették, hogy NATO hadihajót nem engednek be. Ha a NATO be akar jutni, akkor az első durva lépés az övék. A tankert szét kell lőni. Ezt követve Putyin ezt vagy lenyeli, vagy?

Ha tűzharc alakul ki a hazai fronton az oroszok percek alatt szétverik a NATO-t. Kérdés, ezt Washington lenyeli-e?

Ha nem nyeli le, kérdés ki és mikor nyúl az atomhoz?

Forrás: https://robinwestenra.blogspot.com/

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

7 gondolat erről: „(2728) A jövő hétre rendelt beszarás

  1. Az Azovi tenger jórésze közös használatú, továbbá van ott vagy 300 km ukrán partszakasz, köztük fontos ukrán kikötők.

    Hogy gondolják az oroszok, hogy elálják a bejáratot?

    Egyébként meg vihar a biliben. A NATO nem fog behajózni az azovi tengeri katlanba, főleg nem orosz hajók szétlövése árán.

    Az is lehet, sőt elég valószínű, hogy a posztod első két mondata egy légből kapott állítás csupán, így aztán a többi csak spekuláció.

  2. 1 – Gyarmathy:
    A bejáratot csak hadihajók elől zárják le.

  3. Oroszország részéről érthető a hozzáállásuk. A konfliktust nem ők kezdték, sem a Krímben, sem Donyeckben! A krími megszállás is azért kellett, mert az Oroszok (a hírszerzés) megtudta, hogy a szevasztopoli hadi kikötőből (amit hosszútávra béreltek Ukrajnától) ki akarják őket paterolni. Azaz Ukrajna a szerződés egyoldalú felbontását tervezi (NATO nyomásra) és a kikötőt az amerikai haderő kapta volna meg! És ezt érthető okokból nem hagyhatták.

    A NATO szerintem sem meri megtámadni az Oroszokat, főleg nem a saját házuk táján. Az egy igazi öngyilkos küldetés lenne a támadók részéről. Nem lesz belőle semmi, csak szájkarate…

  4. Szerintem nem azért verték szét és tartják lélegeztetôgépen Ukrajnát (Majdantra sem azért költöttek) hogy aztán a Nato védje az Ukikat és törje nekik a Medvét. Pont ellenkezôleg, Ukrajnát tolják maguk elôtt a nyugatiak a húsdarálóban, erre lett ez kitalálva. A Nato az Ukránokért nem fog tenni semmit-kivéve persze ha még jobban tudnák eszkalálni a helyzetet-persze saját veszteség nélkül.

  5. Ukrajna két szék közt a pad alá esett tipikus esete. Ha anno nem áltatták volna magukat azzal, hogy ők is Európa része lehetnének minden tekintetben és Putyint választják akkor maradt volna az olcsó energia és egy csomó más dolog is, amit a putyin nyújtott volna cserébe azért, hogy a seggükön maradnak. Most ott a teljes bizonytalanság, az energia árak a sokszorosára nőttek, az ország egy része romokban és korrupció mindennél jobban szétrágja az országot. A nyugatnak soha nem lesz annyira fontos Ukrajna, hogy a fegyveres konfliktust kockáztassa Oroszországgal szemben. Ukrajna csak egy előretolt kisérleti terep a nyugat számára, ahol is az országot tökéletesen felhasználják a saját céljainkra. Mindeközben Ukrajna semmit sem kap és semmit se nyer, azontúl, hogy rá került az országra az orosz célkereszt.

  6. Tibor bá, ha szét lövik a tanker hajót( a Nato), akkor már blokkolva van a ki-be jutás, mivel sekély a víz a híd alatt.
    Én viszont egy dolgot megnéznék.
    Ahogy Tunder irta, jelenleg Oroszországból olcsó energia jön nem csak ukránok, hanem az Eu számára is. Vajon meddig állna ki az ukránok mellett az Eu és esetleg az Usa is, hogyha a Közel-keleten komoly konfliktus alakulna ki Irán és Szaud-Arábia között, és megdobná az olaj árát?

  7. A mariupoli Filharmónia impozáns épületének a külső – belső felújításával az elmúlt napokban elkészültek a donyecki építők, jelenleg a közvetlen utcákat és tereket takarítják.
    Rosszhírek szerint – a belső állványzatokat és rabic szerkezeteket ill. az omlásveszély kivédésére létrehozott aládúcolásokat – építési közlekedőfolyosókat – az ehhez is értő brit tudósok megállapították, hogy börtöncellák lesznek az Azov részére.

    forrás: Roskapstroy

    (Nemhogy a DDOS támadással foglalkoznának a HIMARS gyártójánál a brit haditudósítóknak nevezett médiumok….)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük