(2707) Amerika tehetetlen kínai és orosz hiperszonikus rakétatámadással szemben

Tibor bá’ online

 

A Kormány Számonkérési Hivatala [Government Accountability Office (GAO)] által kiadott jelentés szerint az ország jelenlegi ballisztikus rakétákkal szembeni védelmi rendszere tehetetlen a kínai és az orosz hiperszonikus rakétákkal szemben.

A rakéták sebessége, repülési magassága és manőverezhetősége megbéníthatja az összes detektálós rendszert (beleértve az űrben elhelyezetteket is). Ennek következtében a hiperszonikus rakétákkal szemben a Pentagon tehetetlen.

A jelentés szerint Kína és Oroszország azért fordultak hiperszonikus fegyverek felé, mert azok sebessége, működési magassága és manőverezhetősége győzhet a rakétaelhárítási rendszerekkel szemben. Ezen kívül felhasználhatók hosszú távú hagyományos és nukleáris ütőképességüket.

A jelentés bevallja „Nincs létező ellenszer.”

Ehhez hozzátenném, hogy a Putyin hívőknek nem feltétlenül kell vigadniuk, mert lehet, hogy a Pentagon mindössze több pénzt akar kicsikarni a Trump adminisztrációból.

_____________________________________________________________

US Powerless Against Hypersonic Missile Attack From China And Russia, New Report Warns

By Tyler Durden

December 18, 2018 – A new report from the Government Accountability Office (GAO) warned that the current ballistic missile defense system in the US is powerless against hypersonic missiles from China and Russia.

The missile’s speed, altitude, and maneuverability could defeat all networked sensors (including space-based) and ground- and sea-based radars; ground- and sea-based interceptor missiles; and render the Pentagon’s command, control, battle management ineffective in a hypersonic missile attack.

“China and Russia are pursuing hypersonic weapons because their speed, altitude and maneuverability may defeat most missile defense systems, and they may be used to improve long-range conventional and nuclear strike capabilities,” the report said.

The report admits: „There are no existing countermeasures.”

The race for hypersonic weapons has resulted in the US Air Force awarding Lockheed Marin several contracts this year to develop “hypersonic conventional strike weapons” (HCSW).

The first deal was signed in April, worth more than $928 million.

Four months later, the Air Force awarded Lockheed Martin Missiles and Fire Control a contract to develop an Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW), which came with a price tag of  $480 million to design a second hypersonic prototype.

“The ARRW and HCSW efforts are developing unique capabilities for the warfighter and each has different technical approaches,” explained the Air Force, in a statement. “The ARRW effort is ‘pushing the art-of-the-possible’ by leveraging the technical base established by the Air Force/DARPA partnership. The HCSW effort is using mature technologies that have not been integrated for an air-launched delivery system.”

The report reads: „China and Russia are developing anti-satellite weapons to threaten U.S. space operations.”

„China is developing capabilities to conduct large-scale anti-satellite strikes using novel physical, cyber, and electronic warfare means,” which adds new credibility to President Trump’s proposed „space force.”

In March, Russian President Vladimir Putin successfully tested a nuclear-capable hypersonic missile.

The Kinzhal (Dagger) hypersonic missile flies at Mach 10, has a range of more than 1,200 miles and can carry a nuclear or a conventional warhead. Russia has said the hypersonic missile is capable of striking land-based targets and navy ships.

A video was recently posted online by the Russian Defense Ministry showed a MiG-31 fighter jet launching a Kinzhal missile during a training exercise. The ministry said the hypersonic missile carried a convention warhead hitting a target at an undisclosed weapons testing range in southern Russia.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

25 gondolat erről: „(2707) Amerika tehetetlen kínai és orosz hiperszonikus rakétatámadással szemben

  1. Orbán rossz, Putyin erős és jó, Amerika gyenge és gonosz, hamarosan mind meghalunk. Tibor bá blogja.
    Ha ilyen jól tudod magadtól is, akkor minek jársz ide? Nem unalmas?

  2. 1. 😀 Csúnya vagy. 🙂

    Poszthoz:
    Lehet, hogy így van, csak Putyin tudja azt is, hogy ha támad, akkor elindul az összes vagy legalábbis több ezer amerikai rakéta és fél órán belül Oroszország nem létezik többé.

    Úgyhogy hiperszónikus nyavaja ide vagy oda, nem fogja bevetni. A kölcsönös totális megsemmisítés miatt marad mindenki kussban.

  3. Ez az időszak az újrafelfegyverkezések ideje. Új fegyverek, új szabályok, új fenyegetések. Még Magyarország is fegyverkezik a maga nemében. Azonban a nukleáris háborút senkinek sincs érdekében elindítani ezért marad csak az erőfitogtatás esetleg néhány „kisebb” perpatvar mint Szíria, ahol kiélhetik magukat és a hatalmi játékukat. Persze ez sem kevés.

  4. 4.Thunder
    …” Azonban a nukleáris háborút senkinek sincs érdekében elindítani ezért marad csak az erőfitogtatás esetleg néhány “kisebb” perpatvar mint Szíria, ahol kiélhetik magukat és a hatalmi játékukat. Persze ez sem kevés….”
    A kis perpatvarok a legveszélyesebbek, a kis, félreeső helyek detto-lásd Szerbia, az első vh. kirobbantó-helye, lásd Vietnam, a világ végén balra, lásd Sziria, a három igazi nagyfiúval a nyakán, közöttük/mellettük veszélyes közelségben a félbolond Izrael, ezek az igazán veszélyes, a világot percek-igenis PERCEK – alatt lángba boritani képes helyzetek.Egy erdőben sétálgatok és hanyagul, oda sem figyelve, gondatlanul elhajitok egy cigarettacsikket. Egyelőre mintha semmi sem történne, de mire hazaérek, megdöbbenve látom a tévében, hogy szegény jó erdő közben leégett.
    Igy is lehet látni a dolgokat.

  5. 5 – Bálint:
    Nem kell megijednetek. Trump egy műveletlen barom, csak a pénzhez ért. Most ügyesen kicselezte a tanácsadókat és bejelentette ezt a kivonulást. Nem lesz ez végrehajtva, mert 60 nap alatt (ennyi kell a kivonuláshoz) sok minden történhet. Pl. Trump kaphat egy szív infarktust.

    Ismered a viccet: két textiles magyar zsidó Sydney-ben? 😀

  6. Gondolom a protokoll megvan az összes hadseregnél full scale összecsapásra is…meg azok az emberek a hatalomban, akik szerint egy atomháború megnyerhető.
    Egy összekacsintós limitált nukleáris háborút -szerintem- csinálhatnak a nagyok:kiütnek pár nyersanyagfogyasztót, gazdasági riválist, depopularizálnak fél kontinenseket, és a felszabaduló készleteket felosztják egymás közt-békeszerződéseknek beállítva. Nagyobb perpatvarok esetén új országok, új határok is elképzelhetőek…bár ezzel lehet hogy túl messzire megyek már.

  7. 7 – Sárkányka:
    Messzire mentél. Az emberi természet szerint a szerződéseket addig tartják be, ameddig az nekik kedvező. Persze pont az ellenkezőjére találták ki a szerződés intézményét. De idehaza is állandóan azt halljuk, hogy „felmondta a szerződést”. Egy szerződést nem lehet felmondani, csak felrúgni. Nos, azt a politikusok nagyon jól tudják, hogy fel szokás rúgni őket. Ezért ilyen bonyolult és nagy hatóerejű szerződés soha a büdös életben nem fog létrejönni. Egyszerűen azért mert nem tartják be.

  8. Nyilván nem véletlen Trump karácsonyi csapatkivonásának időzítése: https://bit.ly/2UYIaiG Foglalkozzanak csak egymással az „előretolt helyőrségek”. Minél nagyobb a füstje annál jobb (van rá esély)

    Ha a végső csapást egyik főszereplő se tudja bevinni, akkor jó esélyünk van jövőre egy global recesszió gyönyöreire (megspékelve klíma-anomáliákkal) Mondjuk mi is tehetetlenek vagyunk mindegyikkel szemben.

    Tényleg egyre izgalmasabb idők ezek, jó hogy nem a sötét középkorban születtünk 🙂

    Egyébként a nemzetközi jogban valóban legalább ezer év óta ismert a „rebus sic stantibus” fogalma, ami szerint minden országok közötti szerződés csak addig érvényes, ameddig az erőviszonyok lényegesen nem változnak. (pont)

  9. Két észrevétel:

    Hiperszonikus támadó fegyverek: A világ katonai tervezői egy jó ideje az igazi védelmet már nem feltétlenül a stealth kialakításban, hanem a még nagyobb sebesség elérésében látják, így a hiperszonikus fegyvereknek van jövője, pláne, ha valamennyire képes menet közben manőverezni is. Hiperszonikus sebességnél egészen minimális kis iránykorrekció is elegendő ahhoz, hogy nagyon rövid idő alatt jelentős eltérés mutatkozzon a valós pozíció és a számított találkozási pont között, azaz a lég- és rakétavédelem mellé trafálhat elég rendesen. Ez pedig arra jó, hogy aki a rakétavédelmi pajzs oltalmában bízva indítana esetleg egy atomháborút a győzelem reményében, annak is inkább elmenjen a kedve ettől a próbától.

    Szíriai kivonulás: Ha az USA kivonul Szíriából, akkor megszűnik az esély arra, hogy közvetlen török-amerikai katonai összetűzés következzen be, ez pedig javíthatja az amerikai-török viszonyt, pláne, ha az F-35 és Patriot rendszerek esetleges eladásáról van szó, illetve az orosz SZ-400 rendszer esetleges visszamondásáról. Az amerikai kivonulás amerikai szempontból bizonyos értelemben tét nélküli, a szíriai katonai kalandot már rég elbukták, így csak az következik be, ami eddig is nyilvánvaló volt. Ugyanakkor megteremtődik a stratégia lehetőségük arra, hogy újra összehozzanak akár egy orosz-török szembenállást a későbbiek folyamán, ami sokat segítene az USA-nak abban, hogy valahogy megtorpedózza az oroszok befolyásának növekedését a térségben. Amíg az USA a kurdokat védi és támogatja a törökökkel szemben is, addig esély sincs Ankara és Washington viszonyának a rendezésére, a kurdok cserbenhagyásával viszont az USA kiszáll a közvetlen képletből, így mostantól orosz-török-iráni alkudozás jön a negyedik Nagy Mumus nélkül a térség jövőjéről, ami lehetőséget jelent az orosz-török viszony elmélyülése mellett akár az elmérgesedésre is a belátható jövőben.

  10. A nukleáris hadviseléshez: Az USA ABM rendszerek telepítése és az egyre jobban dübörgő mini nuke koncepció (Minél kisebb hatóerejű 0,3-150 kt közötti, de egyre pontosabb 2-20m CEP -el – korábban 150-500m volt a CEP – rendelkező robbanófejek telepítése egyenlőre az SLBM -ken, de később az ICBM -ken is. Továbbá ide tartozik a B61 Mod 12 atombomba is, ami 0.3-50 kt között állítható hatóerejű, GPS vezérlésű légibomba, így egyre inkább majd nem lesz szükség a korábbi 0,3 1,5 10, 45, 60, 170, 340 kt -ás verziókra.) Így lecsökken az atomfegyverek bevetési küszöbértéke, mert precíziós csapás hajtható végre velük, kb. a hatóerejükhöz képest minimálisnak mondható járulékos károkozással. Az ICBM -ken egyenlőre maradnak a 350-450-550-880 kt töltetek, de a mini nuke koncepció előbb -utóbb oda is begyűrűzik.
    Na erre a kettőre lett a reakció kínai, és orosz részről is a hiperszonikus robbanófej koncepciója, amely egyes esetekben még nukleáris töltettel sem kell, hogy rendelkezzen, mert a mozgási energiája + hagyományos töltet is elegendő lehet egy siló kiiktatásához, amennyiben a CEP értéke 2-5m környékén mozog.

    Trampli, és a szíriai kivonulás: Én nem keresnék benne stratégiai okokat, az az ember ehhez egyszerűen egy idióta barom. Most még Boltonnal is szembement, és rá is lépett így az NBT tyúkszemére Irán kapcsán.
    Családi okai vannak, amelyeket a Hasogdzsi-ügy környékén kell keresnünk. A vejkó volt olyan hülye, hogy tanácsokat adott Mohamed bin Szalmánnak. És itt jön a képbe Erdogán, meg az, hogy mivel lehallgatták az egész szaúdi konzulátust, lehetnek komolyabb aduászaik is, mint amit eddig kiteregettek az üggyel kapcsolatban! A többi már geopolitikai alkudozás, és itt most a szintúgy nem a géniusz kategóriába tartozó Erdogán áll nyerésre, a nála 100x hülyébb Tramplival szemben. A republikánus neokon héják „egy kicsit” ki is akadtak odahaza, önmagukhoz és a Trump a párt megmentője eddigi nézőpontukhoz képest eléggé nagyon. Ha ezt demokrata elnök csinálta volna, forrongana a Kapitólium.
    https://index.hu/kulfold/2018/12/20/sziria_amerikai_csapatkivonas_kurdok_hasogdzsi_trump_erdogan/

  11. Lássuk a medvét!

    Tegnap az interpol már figyelmeztetett, hogy kész az ISIS 2.0 ami az Iszlám Államnál is veszélyesebb nem linkelem a hírt.
    (Sealed indictmentek felbontása is kezdődhetne már)
    Vajon ezt is Amerika csinálta?
    Ezt Amerikán kívül is elsüthetik.

    https://guidesblog.org/2018/12/16/martial-law-in-america-after-christmas/

    Franciaországban, Németországban ezzel gyakorolnak a katonáik.
    Macron inogni érzi a székét.

  12. 13. Bazs

    Nyilvánvaló, hogy az ISIS-t létrehozók finanszírozzák majd az ISIS 2.0-át is, nem feltétlenül Amerikára mutogatnék, hanem inkább egy „nemzetközi közösségben” gondolkodnék, hiszen az ISIS az USA mellett még jó pár államnak igencsak kapóra jött.
    Szíria számomra egy próbaháborúnak tűnik, hasonlóan, mint ami anno a spanyol polgárháború volt. Szíriában mindegyik nagyhatalom kipróbált egy csomó új eljárást, fegyvert és bevetett némi „árnyékhadsereget” is, melyeket itt élesben tesztelhettek.
    Európa veszélyben van, láthatóak közvetlenül és közvetve is olyan nagyhatalmi és egyéb törekvések, melyek Európát újra hadszíntérként szeretnék látni.

  13. Én is úgy gondolom, hogy Trump nem beszámítható. Kiszámítani egy nem beszámítható embert lehetetlen. A szíriai kivonulás (60 nap alatt) egy vicc, csak arra jó, hogy Netanjahu beszarjon egy kicsit. Viszont az ukrán elnök ránk nézve is nagyon veszélyes. Azt viszont nem tudom hova tenni, hogy Orbán helikoptereket és tankokat vásárol.

  14. 6.Tibor bá
    …”Trump egy műveletlen barom, csak a pénzhez ért. Most ügyesen kicselezte a tanácsadókat és bejelentette ezt a kivonulást…”
    Mindenki elött világos, Trump egy tipikus amerikai nyegle barom, a finom politikai, diplomáciai verbális művészettől tökidegen állat, de akkor valaki árulná el nekem, hogyam kerül egy ilyes alak egy vezető nagyhatalom elnöki poziciójába.
    Ha ennyire jól ért a pénzügyekhez, és mondjuk politikai ambiciói vannak, miért nem egy tanácsadó egy IGAZI elnök mellett?
    Ahogy ez a félnótás váltogatja a Fehér Ház személyzetét, cserélgeti tanácsadó stábját, mint én a zoknijaimat, már ez is elég látni, hogy ez az ember valami mentális rendelleneségben szenved, amit az esetleg pszichológiával foglalkozó blogtársaink akár meg is nevezhetnek.De egy dolog biztos, éspedig a csapatok kivonása Sziriából, mert ha nem, ezt nagyon nehéz lesz megmagyarázni az amerikai népnek.
    N.B.
    Mi van a két zsidó textilkereskedővel Sidneyben, meséld.

  15. 16 – Bálint:
    Amerikában a két tábor egymásnak feszül, és kijöhet ilyen szerencsétlen végeredmény, hogy egy elmebeteg az elnök 4 évig. Ezért vagy lelövik vagy ügyesen visszatáncolnak. Majd meglátjuk mi van.

    Klein és Grün együtt mennek ki Ausztráliába, de aztán elválnak az útjaik. Tíz év után összefutnak a King crosson. Az üdvözlés után:
    G: Na és hogy megy az élet?
    K: Minden rózsás. Összehoztam egy szövődét, prosperált a vállalkozás, csak aztán volt egy tűzeset és minden elégett.
    G: Úr Isten.
    K: Semmi baj, mert biztosítva volt az üzem. A biztosító fizetett. Újra fogom kezdeni a vállalkozást. Na és mi van veled.
    G: Én egy kötödés hoztam össze, ragyogó modelleket gyártottam.
    K: Gratulálok, és
    G: Sajnos az ősszel volt egy nagy áradás, elöntötte a kötödét, minden elveszett.
    K: Úr Isten.
    G: Semmi baj, az üzem be olt biztosítva. A biztosító fizetett. Újra kezdem a vállalkozást.
    K: Gratulálok, de Grün, hogy a fenében csináltok ti árvizet?

  16. 11.
    Üdv Python!

    Szerintem többről van itt szó, mint szimplán Trump hülyeségéről, Szíria után megkezdődhet az amerikaiak kivonulása Afganisztánból is:
    http://kitekinto.hu/2018/12/21/europan-kivul/afganisztanbol-is-kivonhatjak-az-amerikai-csapatokat/167471/?ref=hirlista

    Egyenlőre nehéz lenne átfogóan értékelni az amerikai lépéseket (illetve várjuk meg, hogy meddig mennek el ezekben a kérdésekben), de mindenképpen figyelemre méltó az, hogy szinte egy időben jelennek meg ilyen hírek az amerikai sajtóban is, miközben távozik a nem is tudom már hányadik védelmi miniszterük.

    Trump valóban beindítja az Amerikai Világbirodalom lebontását, vagy csak egy elterelő manővernek vagyunk a szemtanúi?
    https://privatbankar.hu/makro/mint-egy-haboru-eloestejen-hiszteriakampany-kina-ellen-323581

  17. Alig várják már az aprítást.
    A fogyasztói társadalmat váltja egy központilag irányítot világrend, amiben a minőség dominál. Ugyanis fogyasztóból is 10ed annyi elég.

  18. 18: Monte, én Szíria kapcsán írtam, azt amit. 😉
    Viszont Mattis maga mondott föl, és kevés akkora katonai stratéga van az USA -ban mint ő. Érdekes időknek nézünk elébe, az biztos.

  19. 20. Python

    Tudom, de szinte ugyanazon a napon jelent meg a sajtóban az afganisztáni kivonulás megkezdésének a trumpi terve is, azaz én nem választanám el a két dolgot egymástól. Ha a neokon agytrösztök valóban háborúra készülnek Oroszország és/vagy Kína ellen, akkor ez a két pozíció váratlan feladása Trump részéről kvázi „belső gáncsolásnak” minősül katonai-stratégiai szempontból, ráadásul a módszer azt is mutatja, hogy az elnöki adminisztráció nem teljesen bízik a saját katonai vezetésében. Kaotikus fejlemények látszanak az USA felső vezetésében, ennek így biztos, hogy nem lesz jó vége Amerikára nézve (sem).

    A britek hadihajót küldenek a Fekete-tengerre az ukrán flottát támogatandóan, miközben brit védelmi miniszter az alábbiakat nyilatkozta: „A Fekete-tenger nem Moszkva tulajdona. Az Egyesült Királyság a HMS Echo-t ajánlotta fel az ukrán erőknek, hogy ezzel is biztosítsa őket arról, hogy nincsenek egyedül”.
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-6520165/Gavin-Williamson-sends-ship-Black-Sea-help-Ukraine-stand-Russia.html

  20. A mai hírek alapján jól megoldotta Trump a hazai és diplomáciai mentességet a nemkívánatos politikusoknál.
    A mai Mexikó határon folyó események miatt vészhelyzet alakult ki, minden politikus büntethetővé vált.
    Ez lehetett Trump célja és ezt elérte.

  21. Első pillantásra az Egyesült Államok és Kína közötti vita a tisztességtelen verseny és a szellemi tulajdon lopása körül forog. A közelebbi vizsgálat során valami sokkal alapvetőbb kérdésről van szó, nevezetesen Washington dühös kísérleteiről arra, hogy megőrizzék a hegemóniájukat a világban. Készüljünk a két titán közötti összecsapásra?
    Trump és Kína: Úton egy hideg vagy forró háború felé?
    https://www.globalresearch.ca/trump-china-towards-cold-hot-war/5662585

  22. Nem lehet eligazodni az amerikai elnök legutóbbi irányvonalain, mintha meg volna kergülve ez az ember:
    Egyfelöl kivonja csapatait valahonnan azzal, hogy jelenlétük, egyszerismint az egész világrendőr szerep túl sokba van Amerikának, csinálják tovább mások. Nincs semmi baj ezen hozzáállással, még talán igaza is volna, de ugyanakkor , már másnap, miért küld egy anyahajót a Hormuz-szorosba, hatalmas, erős és ádáz ellensége orra alá, ezt valaki magyarázná meg nekem. Ha sokba volt a sziriai helyőrség fenntartása, -és valszeg az afganisztáni is ki lesz vonva- a kiadások miatt, miért kell az irániak bajszát rángatni. Egy vagyonba kerül a hajó üzemeltetése és Mi lesz, ha az irániak szétcseszik a hajót, ami ugyebár cassus belli minden normális helyen?, Az ellenük megvivandó háború ingyen lesz?!
    Nem értem, mert nincs benne semmi logika.Az események miatt a hirek szerint az amerikai tőzsde a nap folyamán tiz éves mélypontra jutott, valamint szintén a hirekből értesülünk, ez a narha megszüntette a federális hivatalok munkáját, százezrek maradtak munka nélkül, vagy dolgozhatnak ugyan , de nincs fizetés!!
    Pont most, az ünnepek küszöbén!!!
    Ha ez az alak normális, akkor engen tessenek bezárni.
    De lehetőleg legyen parkja az intézetnek, nagyon szeretem a kertes elmekórházakat.

  23. Bálint úr, OK, de leegyszerüsített … (https://ujvilagtudat.blogspot.com ) ezen az oldalon minden vasárnap este följön egy Japánból tudósító, aki szerint a „nagyok” csatája zajlik Trampl feje fölött… ahhoz képest, hogy a kínaiak nem vonták vissza (évtizedek óta) hogy nagy háború lesz, már nagyon régen eltettem, miszerint a kínai militärnek, ha legyözik az usát, akkor csak Canada kell… itt svédben a „kunskap”-tudás csatornán jönnek a legjobb éjszakai filmek… legutóbb pl. egy fontos mozi volt a kínai besompolygásról az Amúrtól északra; ezek szerint már 148 millió húzódott át dolgozás ürügyén egy óriási, régebben kínaiak által tulajdonolt, most jelenleg 7 millió orosszal lefedett területre. Ök viszik már a russz zöldségtermelésnek a 30%-át. A riport kis színes betétje volt egy kínai nyelvtanárnö esete, aki eleinte csak nyelvtanított, de most már 4 hatalmas téglagyára van, és ömlik az orosz és kínai megrendelés is ….Múlt héten jött a hír a magyar mediákban is, hogy az oroszok áthelyezték a regional központot Vladivosztokba, ami jelképesen is egy ösi kínai határváros volt (?)
    A perzsák hogy ennyire nyíltan beleessenek egy háború-nyitó csapdába, az kizárt, inkább Tramp papa arra gondolt, hogy biztosítsa az egérlyukat a szaudi olajnak, mivel ott már Putyin kezd kézfogósdozni …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük