(2704) A vég kezdete

Tibor bá’ online

 

Egy diktatúra végének a kezdete, amikor a hatalomnak elfogy a türelme és védelmi szervei erőszak alkalmazásához nyúlnak. Ha Orbánnak lett volna esze, hagyta volna, hogy a tiltakozás, a tüntetés elhaljon. Összesen annyit kellett volna tenni, hogy az ötsoros rendőrsorfal védi a bejáratokat. A karácsony, a hideg, a hóesés megtette volna a magáért. Az egész szépen elhalt volna. De nem. Orbán nyilván égett a vágytól, hogy „meg mutassa” ki a kakas a szemét domb  tetején. Első volt, hogy a rendőrség nemcsak védett, hanem „nyomult”, „bekerített”. Végül az M1 stúdiójába  belépő képviselőket némi viza után erőszakkal kivonszolták az épületből.
Elég lett volna közölni velük,hogy a petíciót nem olvassák be, de különben szívesen látják őket. Egy idő után megunták volna. Most természetesen lesz folytatás. Egy biztos, erőszakra az ellenzék erőszakkal fog válaszolni. Minden esetre sokat mond az, hogy a közmédia úgy tesz, mintha semmi se történt volna. Kérdés az Internet korában ez mennyit ér. Egy biztos, már sose lesz olyan, mint ami volt.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

130 gondolat erről: „(2704) A vég kezdete

  1. Na akkor ide is beteszem, mert az előző posztnál törölve lett.
    Toroczkai ezt írja FB oldalán:

    Toroczkai László
    13 órája ·

    „Ezekben a percekben verik át végzetesen a magyar népet. A Rothschild-bankház alkalmazottjának, a zsinóron rángatott Macron francia elnöknek az emberei ma le akarják másolni azt, amit mi 2006-ban őszintén, a hazánkért tettünk (a tévészékház felé tartva „Donáth Anna, a Momentum alelnöke azt mondta a hvg.hu-nak, hogy azt akarják, hogy a közmédiában olvassák be a követeléseiket” – írja az Index). „A menet elején Fekete-Győr András Momentum-elnök instruálja a tömeget” – ezt is az Index.hu írja most. Van egyszer a rengeteg hibát elkövető Fidesz-kormány, és vannak a gazdasági-pénzügyi kérdésekben őket is dróton rángató nemzetközi disznófejű nagyurak. Ez nem pártkérdés. Ha a disznófejű nagyúr embereire cseréljük le a Fidesz-kormányt, semmivel sem lesz jobb a magyar dolgozóknak. Ezt kellene már végre megérteni.

    Egy kis olvasnivaló azoknak, akik nem szeretnének statiszták lenni ebben az átverés show-ban (egyúttal csatlakozhatnak a mi útlezárásunkhoz jövő szombaton):

    https://index.hu/…/a_momentum_es_emmanuel_macron_en_marche…/

  2. 1 – Camelia:
    Elég makacs vagy. Ezért a félrevezetésért töröltem:

    Van egyszer a rengeteg hibát elkövető Fidesz-kormány, és vannak a gazdasági-pénzügyi kérdésekben őket is dróton rángató nemzetközi disznófejű nagyurak. Ez nem pártkérdés. Ha a disznófejű nagyúr embereire cseréljük le a Fidesz-kormányt, semmivel sem lesz jobb a magyar dolgozóknak. Ezt kellene már végre megérteni.
    Ki az a Toroczkai? Egy gazdasági lángész? Frászt, egy nagypofájú senkiházi. Tolja Orbán szekerét. Megírtam, BÁRMI, BÁRKI jobb, mint Orbán. Aki ezt nem érti, a simán hülye, és ne szólaljon meg. Itt, nálam, NE!

  3. Várható volt hogy nem olvassák be a petíciót,mert akkor minden félhülye mondhatja majd, hogy ha nekik lehetett, neki miért nem…
    Mondjuk ezt elkúrták, nem kicsit, hanem nagyon(klasszikusokat idézve), hogy erőszakkal rakták ki őket.
    Mondjuk nem tudom mit vártak, ha képviselő lennék csak úgy nem mehetnék be se a Paksi atomerőműbe,se a katonai objektumokba, se élő adásba, mert úgy szottyan kedvem…

    Meglátjuk hogy belefullad-e a bejgli evésbe a tüntetés, mert ha igen, akkor ez az ellenzék végleg elvesztette minden reményét, mert annyira vállalhatatlanok az emberek számára, hogy Orbán is jobb náluk…
    Mondjuk pókember Szanyi inkább árt, mint használ a tüntetésnek, nála hiteltelenebb figurát ritkán lehet találni… ?

  4. 2: ez most itt a demokratikus szólásszabadság bemutatása? :-O

  5. 4: Camelia :
    Hozz fel valós érveket, mutass számokat, azzal lehet valamit kezdeni, de azzal, hogy a támogatásodra felhozol egy iskolázatlan jobbikos foshalmazt, csak végleg vitaképtelennek nyilvánítod magad.

  6. 4. Szerintem ezt te itt ne nagyon feszegesd mert igy megintcsak helybe jossz a lof@szert. Egy magan blogon (sajat penzbol, idoraforditasbol fenntartott, sajat nevvel vallalt es a tobbi) szerintem legyen mar ugy, hogy a tulaj eldonti kit enged megnyilvanulni es kit nem.

    „ez most itt a demokratikus szólásszabadság bemutatása?” – nem az a KOZtevenel tortenik eppen…

  7. 1. „Ha a disznófejű nagyúr embereire cseréljük le a Fidesz-kormányt, semmivel sem lesz jobb a magyar dolgozóknak. Ezt kellene már végre megérteni.”

    Ezt te latod igy! De megis mi van ha valaki meg mashogy latja, gondolja mert szerinte esetleg teljesen mashogy van?

    Abban az esetben szerined az egy eljaras, hogy meghurcolod, anyagilag ellehetetlenited, erkolcsileg lenullazod es meg a pofajat is befogatod?

  8. Re: Tibor bá’
    Továbbra se ismersz Tibor bá’, mert kilógok az átlagból mind viselkedésben, mind gondolkodásban. Nálam a szokásos paneleid ritkán jönnek be. ?

    Kezdhetjük azzal hogy nem vagyok fideszes.
    Másodsorban jobbikos sem.
    Harmad sorban nem járok templomba vasárnaponként. ?

    Negyed sorban továbbra sem tartom jó ötletnek azt, hogy szerinted valakinek meg kell halnia ahhoz, hogy Orbán elhúzzon. Ha valamihez vér tapad, ugyanolyan szar, vagy inkább rosszabb lesz a végeredmény…

    Megoldás „dobozon kívül” van, és nem Dettiék adják…

  9. 6: ezesetben totál felesleges bármilyen párbeszéd, mert itt csak Tibor bá’ nézeteinek lehet éljenezni.
    Ezt a tükörrel is megteheti.

    Ez volt az utolsó dobásod. Több nincs!

  10. Tibor’bá!
    Szerintem Camélia hozzászólását, egyszerűbb lett volna ignorálni, mivel a mondanivalóját nem lehet komolyan venni. Békésebb megoldás, és nem lehet belekötni sem.

  11. 9. Nos, nem vagyok meglepve, valaszkent valami ilyesmire szamitottam. Ertem ezalatt, hogy erdemben sem a Koztevenel tortentekre sem a mas velemenyen levokkel szemben alkalmazott eroszakra nem reaglatal.

    Azt azert nem tudom szonelkul hagyni, hogy sajatos logikad meglehetosen nehez kovetni.

    Mielott sommas velemenyed megosztottad (ne hagyjuk figyelmen kivul azt az apro tenyt se, hogy meg mindig van ra lehetoseged !) azert lehet nem artott volna elgondolkoznod, hogy hanyadik hozzaszolasod lett moderalva es hogy miert. Ha jol latom nem az elso es nem is masodik, igy abszolute nem erzem ugy, hogy szamodra a lehetoseg egy ertelmes parbeszed kibontakozasara ne lett volna adott…

  12. 2006-ban is bementünk az MTV székházba, volt rendőri erőszak is, aztán mégse ebbe bukott bele a Gyurcsány, hanem hogy gallyra vágta a gazdaságot.

    Igazából a sikeres forradalmak sose a nép valódi, többségi akaratán, felháborodásán alapulnak, hanem egy hangos és erőszakos kisebbség puccsán, ami a nép álarcát ölti magára. Ezért nem voltunk sikeresek 2006-ban, hisz az egy valódi alulról jövő kezdeményezés volt, titkos társaságok és a háttérhatalom támogatása nélkül. És ezért nem kizárt, hogy ebből lesz valami, mert igazából nem a nép dühös, hanem a szabadkőművesek akarják visszavenni a hatalmat. Ez már többször sikerült nekik a történelem folyamán, a francia forradalmaktól a bolsevikig, megvannak a jól bevált módszereik.

    Szabadkőműves az apád f….

  13. Ábel 12: A mai tablettát elfelejtetted bevenni. Tudjuk milyen igazad van, elvégre a Soros is egy időutazó aki a jövőből jött vissza hogy kicsit kavarja a szart. Amúgy ami valóban igaz: a mai magyarországi Parlament pontosabban definiált neve a következő lehetne: Cirkusz.

  14. Blaha Lujzát megszégyenítő alakítás Szél Bernadettől. 🙂
    Normális ember nem emlegeti évfolyamtársát.:D

  15. 16.
    Most nekem is be kéne sértődnöm? 🙂

  16. Ez egy teljes mértékben külföldről finanszírozott csődület
    TÖRÖLVE

  17. csibész 18: gyújtogatott most bárki is autókat az MTVA székháznál? Azért akkoriban emlékeim szerint a FIDESZ hergelte csőcselék elég sok mindent tett a káoszért. Nem hinném hogy ezt a tüntetést a Fidesz szervezte maga ellen, ez a trükk csak Orbán muszlim haverjának, Erdogannak működött. De az ő széke is rezeg mostanában.

  18. Tibor bá’

    „Először is 85 vagyok reumás térdekkel, nem tudok menetelni, de ha tudnák se az lenne a dolgom, hogy ágyú töltelék legyek.”

    Aha…

    És kinek a dolga? Írod, hogy földhözragadt kis hülye vagyok.
    Hát itt az alkalom, hogy megtanuljam, hogy kinek a dolga az, hogy a reménybeli 2-3 hulla valamelyike legyen…
    Ez olyan szabadon választható dolog, vagy van egy bizottság, amelyik eldönti?
    És te benne vagy ebben a bizottságban?

    Végülis ez volt a menetrend a Majdan téren is… Igaz, ott kicsit több volt mint 3 hulla.
    Bár az ország is nagyobb.
    Ott a CIA emberei lőtték a rendőröket is meg a tüntetőket is…
    És… voi lá, győztek.
    Igaz 5 milliárd dollárba került.

    Most ezzel cáfolsz, vagy helyeselsz engem? Döntsd el.

  19. 18. Csibész

    „Igen is követelem a vízágyúkat, a gumilövedékes vadászpuskákat, a szemkilövéseket és a kardlapozós lovasrohamot minimum.”

    Felesleges… Ezek egymás után lövik magukat tökön (bocs a csajoknak)…

    Öröm volt nézni Kunhalmi Ágit ahogy TÖRÖLVE

  20. 18.
    „Ez egy teljes mértékben külföldről finanszírozott csődület ” – ezt ala is tudod valamivel tamasztani ( nev, tamogato szervezet, tamogatas merteke es modja es persze az informacio forrast is jelold mar meg) vagy csak a lakajmedia visszhangjat tisztelhetjuk benned?

    „Igen is követelem…” 😀 szerintem ne csak jartasd itt a szad csibesz. Legy bator! Allj be rendornek vagy biztonsagi ornek, akar betyarnak 😀 Vagy tudod mit, akar igy civilben menj is mindjart oda es ussed vagjad akit csak ersz. Ha kisse eltesebb vagy akkor csak vigyel magaddal egy fenykepezot vagy telefont es dokumentalj, posztolj roluk, majd jelentsd fel mindet es a munkahelyerol rugasd is azonnal ki, akit felismersz. Szabad a palya, sok sikert es jo szorakozast, tombolj kedvedre es erezd jol magad, akar itt a forumon akar a helyszinen…Tedd, amig teheted kedves csibesz! Mert ugye azt meg te sem hiszed hogy ez orokre igy marad 😉 No meg persze arra vigyazz de nagyon, hogy mikor ez mar nem igy lesz ahoyg most van, akkor a koveteleseidet nehogy veletlenul valaki tartozasra valtsa at.

  21. Pintér Sanyi emberei, ez nem hinném, hogy kérdés lenne. A rendőrök pont ezért nem tettek, és nem is fognak semmi jogszerűtlent tenni, de a „főnök” emberi sérthetetlenek; ezért is küldték ki a III. ker. jegyzőjét birtokháborítás miatt, így majd elvezetik a képviselőket! Pontosan szemlélteti, hogyan működik egy maffia állam vagy banánköztársaság.

    A Belügyminisztériumból (BM), az Alkotmányvédelmi Hivatalból, a Honvédelmi Minisztériumból és a katasztrófavédelemből jövő utasításokat kötelesek végrehajtani az MTVA biztonságát ellátó fegyveres őrök. Ez egyben azt is jelenti, hogy az, ami történt, a BM utasítására történhetett. Egyúttal azt is jelenti, hogy az őrségnek azt kell tennie, amire a BM utasítja őt. Életszerűtlen, hogy egy ilyen helyzetben, amely vasárnap késő este előállt, az őrség parancsnoka ne vette volna fel a kapcsolatot a belüggyel, főleg azt figyelembe véve, hogy az őrség a rendőrséget sem engedi be az épületbe.
    Mindez abból a dokumentumból derül ki, ami a Magyarországi Fegyveres Biztonsági Őrök honlapján is megtalálható. Ezt a dokumentumot, ami végül is egy prezentáció, az MTVA őrségparancsoka, Veres István írta még 2011-ben. (Az MTVA-n belül dolgozó fegyveres őrök két jogszabály alapján járhatnak el. Az egyik a fegyveres biztonsági őrségről szóló 1997-es törvény, a másik egy hasonló, 1998-as rendelet.)
    https://index.hu/belfold/2018/12/17/a_belugybol_iranyitjak_a_kozteve_szekhaz_fegyveres_oreit/

  22. 22. Hochstein

    ” ezt ala is tudod valamivel tamasztani ( nev, tamogato szervezet, tamogatas merteke es modja es persze az informacio forrast is jelold mar meg) ”

    Persze… Az ilyesmi mindig teljesen transzparens…
    A kormánybuktató szervezeteket az interneten lehet találni, és specialitás szerint válogatni köztük.

    Viszont meglepően sok a hasonlóság az eddigi kormánybuktatásokkal, ahol egy tömegbázis nélküli, hangos kissebbség külföldi támogatással kerül hatalomra.

    Itt is lekapcsoltak a rendőrök egy belga meg egy francia anarchistát, meg még ki tudja hányat, amit nem kötnek az orrodra…
    Én néztem a közvetítést az ATV-n, és láttam a fekete-piros Che Guevarás zászlókat, meg az öklöt ábrázoló zászlót, amelyek NEM magyar jelképek…

    Mivel kiderült, hogy demokratikus úton nem lehet leváltani a kormányt, bevetik az anarchistákat, az USA-ból továbbképzésről hazatért Alinsky tanítványokat és most megnézik, mire mennek.
    Ha nehezen megy a dolog, akkor jön Majdan V 2.0…

  23. 24. Egyszerűen érthetetlen nekem ez a kettős látás. A kormányoldalon a teljesen nyilvánvaló hazugságokat sem látjátok meg, míg a másik oldal elleni érvként a teljesen nyilvánvaló kamu marhaságokat is tényként mantrázzátok. Ez a legbosszantóbb az ilyen elvhű marhákban, és félreértés ne essék nemcsak bennetek Orbánfasszopókban, de a libbancsakban, vagy tajparasztnagymagyarokban is.

  24. 7, 11: Nem tudom, miről beszélsz, többszöri kérdésemre sem kaptam választ, mi a vélemény a Patai-interjúról.

    És igen, szerintem borzasztóan egyszerű a képlet. Rettenetes évek jöttek a rendszerváltáskor és utána is, melyek során a baloldal teljesen leírta magát, sikeresen átjátszotta az országot a külföldi befektetők kezére, és nagyiparban nyomták az ország lerablását; madzagon rángatott bohócok módjára táncoltak úgy, ahogy a nyugat fütyült nekik. Állandóan csak azt hallgattuk, miért kell megint megszorítás és miért kell mindenkinek éhbérért robotolnia, és kb. milyen senkik vagyunk, csak arra vagyunk jók, hogy befogjuk a pofánkat, különben „idegesek lesznek a piacok”. Úgy tűnik, erre már senki nem emlékszik, de én igen. 🙂
    Aztán jött a Fityisz-maffia, és folytatta és folytatja tovább a rablást, csak más körítéssel. Mindazonáltal, mégis több marad az átlagember zsebében, és érezhető az, hogy jobb a közérzete a többségnek, mert azért többet osztanak vissza a társadalom egy részének, mint a degenerált baloldal. Ezt az, amit kénytelen elismerni még egy balos Patai is:

    „A mostani növekedési ciklus a magyar gazdaságtörténetbe óriási sikertörténetként fog bevonulni. Nem csak azért, mert hosszú ideje, már 7 éve növekedési szakaszban van az ország. Azért különleges ez a mostani helyzet, mert most fordul elő először, hogy van egy tartós növekedési ciklusunk, 7-10 év minimum, és a legfontosabb makro mérlegek rendben vannak. Az államháztartást fegyelmezetten menedzselik, a fizetési mérleg és a külkereskedelmi mérleg pozitív. Ez a három mérleg soha nem volt így kézben tartva az elmúlt száz évben. Ebből az következik, hogy a következő leszálló ágba a magyar gazdaság úgy fog belemenni, hogy nincsenek egyensúlyi problémái. Vagyis a következő válságot sokkal kisebb problémákkal fogjuk átvészelni, mint eddig bármikor az elmúlt száz évben. Még azt is prognosztizálni vélem, hogy gazdasági visszaesés nélkül tudjuk a következő ciklust végigmanőverezni, egy nagyon alacsony növekedéssel, de visszaesés nélkül. Korábban minden válságba úgy mentünk bele, hogy fizetési mérleg és államháztartási deficitproblémákkal küszködött az ország, a külkereskedelmi mérlegünk pedig tradicionálisan deficites volt. Most teljesen más a helyzet, és ez Trianon óta nem fordult elő. Ennél jobb állapotban még soha nem volt a magyar gazdaság. ”

    Ezt lehet tagadni, de felesleges. Jelenleg alapvetően 2 rossz közül lehet választani, és nem kérdés, hogy melyik a kisebb.

    Mindazonáltal, én sosem fogok a Fideszre sem szavazni, a jól ismert okok miatt és egyéb okok miatt sem. Hiszek abban, hogy létezhetne olyan vezetők, akinek valóban az ország érdekei a legfontosabb. Korábban a Jobbikban láttam ezt, de undorító módon éltek vissza a szavazóbázisuk bizalmával, ezért kellett elbukniuk.

    Azt kérded, mi a véleményem a köztv-nél történtekre? Hogy egy röhej volt. Hadházy földhöz vágja magát, mint egy hisztérika, Szél Bernadett meg hisztérikusan visítozik, mikor az őrök megunván a bulit, kiteszik szépen az utcára. Ezen csak jót mulatni lehet. 🙂 Én nem vagyok demokrata; meghallgatnám a kritikusokat, de nem hagynám, hogy a fejemre nőjenek. Hogy is mondta Tibor bá az imént? Amit lehet Jupiternek, azt nem lehet a kisökörnek 🙂 Remélem, sikerült kimerítő választ adnom a kérdéseidre.
    Én nem vagyok közgazdász, keveset értek hozzá, de ennek ellenére nekem feltűnik néhány dolog. A Fidesz előretolt „hadoszlopa” Járai Zsigmond stratégiailag tartotta magasan a kamatot, hogy elússzon a „baloldal” költségvetése. Orbán/Matolcsi első húzása a magánnyugdíjpénztár elrablása volt. Ezen kívül soha nem látott méretű „ajándékot” kapott az EU-tól, pontosan azért, hogy az ország felzárkózzon. Aztán pedig Orbán mindenféle adókkal kiszívta a nép vérét, (de nem a gazdagokét) és végül a reménytelenség által külföldre menekült 5-800.000 megállás nélkül küldi haza a pénzt. Végezetül, kivonták a forrásokat az egészségügyből és az oktatásból, azaz felzabálták az ország jövőjét, és megölik a múltját. Ha rosszul látnám, szíveskedj megcáfolni.

  25. 25. lr01

    „félreértés ne essék nemcsak bennetek Orbánfasszopókban, de a libbancsakban, vagy tajparasztnagymagyarokban is.”

    Nem olvasol elég Tibor bá’-t… az ember önző… már csak ilyen mikutyánk kölyke féle…
    A sajátjainak könnyebben elnézi a hibáit.

    Aztán mindenki azerint választ politikai oldalt, hogy milyen hibákkal tud könnyebben együtt élni. Aztán az akol melege együtt tartja a nyájat.
    Sajnos a politika olyan, hogy hazudni kell benne.
    Te talán leülnél egy rakat hamiskártyással úgy, hogy te nem csalsz?

    Persze lehet felülemelkedni az Orbánfasszopókon, libbancsokon, meg a tajparasztmagyarokon, de ez meg az intellektuális magányba zárja az embert mert ugye mindenki hülye, csak te vagy helikopter.

    Ez is egy tisztelendő álláspont, csak azt nem értem, hogy miért érzed fontosnak, hogy ezt időnként közöld velünk.

  26. 26. Camelia

    „Hiszek abban, hogy létezhetne olyan vezetők, akinek valóban az ország érdekei a legfontosabb. ”

    Hiszel-e abban, hogy ezek becsületes vezetők létezhetnek egy erős tőkés támogató réteg nélkül?
    Hiszel-e abban, hogy ez a tőkés réteg „becsületesen” felépíthető a jelen európai jogi keretek között?
    Hiszel-e abban, hogy a nulláról fel lehet építeni egy magyar vállalkozó réteget, ami a nagyobb beruházásokat is képes kivitelezni úgy, hogy az EU-s multik számára alkotott szabályrendszereket betartja?

    Mer szép dolog elvárni a jogkövetést a politikustól, de időnként pont ez a gátja a fejlődésnek.

    Szerintem egy politikus akkor fog tudni ellenállni a külföldi nyomásnak, ha VAN mit féltenie, és VAN mit féltenie az őt támogató lobbynak.
    Egyébként a legkissebb ellenállás irány az, amit Gyurcsányék csináltak: a külföldi érdekek kritikátlan és gátlástalan kiszolgálása.
    És még „becsületesebbnek” is állíthatják be magukat.

  27. 28: Remélem, nem arra célzol, hogy milyen jó, hogy van nekünk egy ilyen Mészárosunk meg Tiborczunk meg Csányik meg Garancsink meg hasonló gazembereink? :-O
    Tudom, hogy az üzleti élet mocskos egy világ, de a lopásnak is van határa. Kifordul a belem ezektől és kb. a teljes Fityisz-vezérkarról. Undorító féreg mind, és nem csak a lopás miatt, hanem azért is, ahogyan a szegény és kiszolgáltatott emberekkel bánnak. A hab a tortán az egészségügy. (Mellesleg, ismerek olyan magyar milliárdost, akinek tudtommal nincs köze a politikához, de a saját erejéből lett az, aki, egy garázsból indulva.)

  28. Ne haragudj, Tibor bá, természetesen nem úgy értettem, hogy Te és a randalírozó csőcselék Hadházyval bezárólag, mind, személyesen beavatott szabadkőművesek lennétek. Nem szívesen használom ezt a kifejezést, mert nem tartalak titeket nemhogy idiótának, még butának sem, de mégis így szokták nevezni azt a szerepet, amit fölvállaltatok: „hasznos idióta”.

    Persze a kormánydöntő indulatotoknak megvannak a maga okai, így az indokolt, de mégis úgy látszik, hogy nem vagytok egészen tudatában annak, hogy kinek a tervét hajtjátok végre, pláne nem, hogy mi lesz annak a kifutása. Persze egész pontosan én sem látom, de azért úgy nagyjában sejtem.

  29. 30: Ábel, érdekelne miért is kéne megdönteni az Orbán kormányt? Mit akar a háttérhatalom, mert az Orbán kormánynál több támogatást egy kormány se adott a multiknak, az adókörnyezetünk is a legtámogatóbb, nagyságrendekkel több seggnyalás megy kifelé a külföldi cégeknek mint a szocik alatt. Nincs miért bántani őket.

  30. Re:31
    Azért mert a tudjukkik között is van több frakció, és a régi frakciót kiszorították az újak.
    Amit te most látsz, az a végső kapálózása a régi frakciónak, mert ha így sem megy, akkor nem fog már sehogy se menni .
    Hozzá teszem, hogy nagyon jól rájött az új brigád arra, hogy „nemzeti” köntösben a magyar jobban megemészti a vállalhatatlant, ezzel szemben a régi brigád baromira nem kapcsolt, és még mindig nyomja az internacionalista,globalista paneleket.
    Magyar néplélek nem így működik, más rugóra jár a magyar esze/lelke, ezt kellene a sok „nyugati” propagandistának felfognia már…

  31. 33. Gyarmathy

    Döbbenet! Európa szégyene! Élőkép:

    Az semmi !

    Bangóné:

    “Kurva erős kép lenne, ha lefeküdnénk a lépcső elé tarkóra tett kézzel”

    Megnézheted az egész videót:
    https://pestisracok.hu/bangone-kurva-eros-kep-lennee-ha-lefekudnenk-a-lepcso-ele-tarkora-tett-kezzel-igy-manipulal-az-ellenzek/

    A lefekvés a vége előtt van.

    Látszik, hogy a libsi médiának játszanak…

    AVH… Andrássy u 60…

    Aztán egy remek performance, csak elfelejtették előtte kikapcsolni a mikrofont, pedig mondta is… Szóval még ebben is pancserek… Ezekre országot bízni?

    Hát ENNYIRE őszinte…

    Kunhalmi meg mindennek nekimegy, hátha össze tud szedni egy kis sérülést, ami jól mutat a BBC-n…

  32. 26.
    Szuper hogy ezt ide belinkelted. Ez egy remek velemeny (nem ritkan szubjektiv elemekkel megfejleve).

    Ebbe az iranyba is lemehetunk , de ne rohanjunk ennyire elore. Kezdesnek nezzunk meg egy regios osszehasonlitast az elmult x evrol versenykepesseg teren. (x itt egy altalad tetszolegesen valsztott pozitiv egesz lehetoleg 1 nel nagyobb szam). De hogy lasd kivel van dolgod, te nevezheted meg a 4 peers-t (esetunkben regios referencia orszag) es bonuszkent te jelolheted meg a vizsgalando versenykepessegi mutatokat is. Ha van forrasod hogy hol nezzem meg, kerlek lineld be, ha nincs akkor hasznaljuk majd az enyemet (amit csak azert nem akarok most meg ide belinkelni, mert akkor mar az elejen elrontanam ezt az izgalmas jatekot)

    A celom ezzel a kis mutatvannyal, hogy kozossen megnezzuk, Magyarorszag honnan hova jutott el osszehasonlitva a hasonlo berendezkedesu regios orszagokkal, mert szerintem csak igy kaphatunk relais kepet a fiuk teljesitmenyerol.

  33. Re:35
    Kellene analóg módon „egy migráns gyereket felrúgó riporter fotó is”, az ütne igazán a nyugati médiában.
    Meglátjuk ki fárad ki hamarabb, és milyen hatása lesz a közhangulatra.
    (Nem vagyok meggyőződve arról, hogy sikeres lesz az MTVA-s akció…)

  34. 37. sátjad

    „Nem vagyok meggyőződve arról, hogy sikeres lesz az MTVA-s akció…”

    Hát a „siker” az egy komplett puccs lenne… Minden más leírhatalanul nagy pofáraesés.
    Amilyen profi a társaság…
    Nagyon látszik, hogy egy koreografált akcióról van szó minden részletében, semmi spontaneitás nincs benne…
    A terv nem rossz, valószínűleg az a nyugati barátok munkája, de hát a végrehajtás … hát olyan, mint az ellenzék… na.
    Meg kellene nézni, hogy a brit fogadóirodákban mekkora esélyt adnak nekik.

  35. Íme ő az: Lehettem volna valaki más,
    Aki inkább kiment, és onnét neked pofáz.
    Sárga mellényben tüntetni a melegből nem vonul ki,
    Inkább otthon marad, magyar honfitársát cseszegetni.

    Püföli a billentyűjét, szaporítja a szitkokat,
    Mit érdekli, hogy szopatja O1G huszár a magyarokat
    Ő a hős kibic, kinek a magyar testvér szenvedése nem drága,
    Mert ott Őt nem zavarja a magyar nép szenvedésének árja.

  36. Nostradamus +1

    Szánalmas vagy Attila!
    Linkeled itt a hülyeségeidet és nem vagy hajlando tudomásul venni mindazt, amit Tibor bá vagy a többiek irnak. Mint a duracellnyuszi apám lököd a zavaros gondolataidat, és lepereg rolad minden, ami Fidesz birálat. Amire már nem tudsz mit irni arra jön „mér a ballibsi jobb volt?”
    Borzaszto fáraszto vagy. Szerintem Tibor bá csak elrettentö példának engedi át a kommentjeidet mert egyébként semmi értelme.
    Olyan vagy mint Orbán pincsije. Komolyan. Neked reménytelen érvelni, reménytelen bármiféle bárbeszéd, mert pörög le rolad mint a zöldborso.
    Minden épeszü, értelmes, nem M1 csatornán szocializálodott magyar látja, hogy az irány, amit az Orbán kormány vett nagyon veszélyes.
    De neked ebböl semmi nem jön át….
    Sajnállak komolyan.

    És Tibor bának meg legnagyobb respekt hogy ilyen kitartással és türelemmel tudja ezt csinálni és fényt ad nagyon sok sötét magyar fejbe.

  37. 35.
    Bocs, de prostisrácokra nem kattintok.
    Ezt mondta Bangóné? Lehet kicsit rájátszanak. Vadai Ágnes krokodilkönnyeinél ott a mentőnél (ami elvitte Varjú Lászlót) már és is mosolyogtam kicsit. :).

    Az viszont szomorú, hogy neked ennyi jött le az egészből. A nyugati migráncsfertőzött, mocskos sorosistapistamiska Franciaországból, az ott megszerzett emberhez méltó bérből ugatsz haza, lenézve, semmibe nézve a magyar kisembert, és dicsőítve egy tetves diktatúrát.

    Arra jó volt viszont az mai nap eddigi történései, hogy az 50 iQ alattiaknak is dereng már valami, hogy mit is jelent, amikor totális, feudalista diktatúráról hadoválunk itt Orbán kapcsán. Jó kis szemléltetés volt. E napon Orbán megmutatta a foga fehérjét, megvillant, hogy hogyan is viszonyul ő a jogállamhoz. Már a nevük (Fiatal demokraták) egy ordas nagy hazugság. Öregedő despoták ők már. Hitvány, köztörvényes, hatalombitorló, hazug mocskos bűnözők.

    37.
    Én sem vagyok meggyőződve róla, mivel iszonyatos nagy a tét Orbán számára. Nem fogja könnyen adni a bőrét, másrészt egy ilyen nap után a tömegbázis is elég szegényes. (Bár most megy haza sok tízezer magyar, szóval nem lehet tudni, hogy nő vagy csökken e a következő napokban a tömeg).

    De mint már írtam is, ha a magyarnak ez kell, Orbán kell, hát legyen, szarok rá.

    Attila barátom még valami. Eleget olvastam tőled, hogy meglássam milyen ember is vagy te. Nem taglalom. Csak annyit, hogy már évekkel ezelőtt megtanultam, hogy hogyan ignoráljam egy fórumon egy számomra nem kívánatos egyén beírkálásait. Tudatosan és gondosan átugrom a beírásait, egyetlen mondatot sem olvasva tőle. (Nem gyűlöllek, de nagyon nagyon kevés hasznosat olvastam tőled, hitvány csúcstatásokat viszont annál többet). A te írásaiddal ezután ezt teszem! Soha többet semmit nem olvasok el tőled. Isten veled!

  38. 41. Cirix

    „Linkeled itt a hülyeségeidet”

    Attól hülyeség, hogy kiderül, hogy az egés egy előre eltervezett, de szarul végrehajtott szinházi produkció?
    Attól hülyeség, hogy kiderül hogy geciorbántól még egy mérföldre mélyebben ez a társaság, aki meg akarja dönteni?

    Értem én hogy az az irány „veszélyes” amikor kezd megszűnni a liberális monopólium a médiában, a kultúrában, a tudományban és a bíróságokon.

    Igen… veszélyes.. azoknak, akik megszokták, hogy ők fújják a passzátszelet…
    Most az ő nadrágjuk lesz nedves.

  39. 42. Gyarmathy

    „Bocs, de prostisrácokra nem kattintok.”

    Jogos önvédelem, hogy nem kell végignézned a szánalmas „élőzést” …
    Tulajdonképpen megértelek.
    Végülis védhetelen.
    Hadházy is lefekszik a földre, aztán mennek a képek…
    De azt is olyan szerencsétlenül csinálták, hogy NAGYON kilóg a lóláb.

    Ha nem próbálkoztak voln ezekkel a hülyeségekkel, akkor talán nem vesztettek volna akkorát a hitelükből…
    De túltolták…

  40. lehettem volna valaki más alias Attila PV Franciaországból, tudod hogy miért annyira undorító és gennyes minden szavad? Azért mert ocsmány módon a hitünket akarod elvenni abban, hogy Magyarországon lehetséges a változás. A reményt akarod szilánkokra forgácsolni, hogy miért teszed ezt, azt nem tudom. Azt viszont igen hogy ez rendkívül aljas próbálkozás a részedről. Nem elég hogy O1G elvett a néptől megszámlálhatatlanul sok dolgot, te még a hit morzsáit is összesöpörnéd előttünk hogy a keserű poháron kívül más ne maradhasson nekünk? Talán irigy vagy azért mert te elhúztad innét a beled de mi maradtunk e kínlódó ország tetves határai között? Milyen embernek tartod Te magadat? Tudsz tükörbe nézni? Nincs ilyenkor hányingered? Vagy talán élvezed amit teszel? A sors egyszer még téged is megcsavarhat. Ha megéred hogy felébredsz, az fájni fog. De nagyon. Kívánom sorsod ilyetén történő alakulását. Ne válaszolj. Én hányni nem akarok.

  41. „Attól hülyeség, hogy kiderül, hogy az egés egy előre eltervezett, de szarul végrehajtott szinházi produkció?”

    Nem Attila, nem attol.
    Attol hülyeség, hogy egy ilyen mobilfelvétel semmit nem változtat a tényen, hogy Orbán és sleppje szétlop mindent, durva korrupcio ragad MINDEN beruházáshoz, az egészségügyet szétverte, az oktatást szétverte, megnyomoritja az embereket, diktaturát épit és erkölcsi és gazdasági mélységekbe taszitja az egész országot. Hiába jössz te itt jo számokkal, az nem Orbán érdeme, hanem a világban tapasztalhato gazdasági növekedés huz minket magával. Meg a német multik.
    Ezen bellü azonban az összes régios társunktol elmaradunk a Csehek már inkább hasonlitanak az osztrákokhoz mint hozzánk. A románok is huznak el, a határ mentiek átjárnak Erdélybe dolgozni.
    Attila hol él basz……meg zacskoban, ezeket te nem látod? Nem hát mert nem akarod.
    Orbán elvette az ország jövöjét ahogy Tibor ba irta fentebb valahol. Es ennél nagyobb bün nem létezik, amit egy országvezetö el tud követni.
    És ebböl te semmit se látsz….. semmit.

    Nostradamus ismét +1

    Egyébként Attila neked semmi önkritikád nincs? Ha nekem ilyen sokan nekem esnének én komolyan elgondolkodnék hogy tényleg hibás lehet a gondolatvilágom, és tényleg tévedek.
    De neked ilyen eszedbe se jut…..
    Nyomjad duracellnyuszi nyomjad.

  42. Íme ő az: Lehettem volna valaki más,
    Aki inkább kiment, és onnét neked pofáz.
    Sárga mellényben tüntetni a melegből nem vonul ki,
    Inkább otthon marad, magyar honfitársát cseszegetni.

    Püföli a billentyűjét, szaporítja a szitkokat,
    Mit érdekli, hogy szopatja O1G huszár a magyarokat
    Ő a hős kibic, kinek a magyar testvér szenvedése nem drága,
    Mert ott Őt nem zavarja a magyar nép szenvedésének árja.

  43. KÖZLEMÉNY
    Attila (OV) egy lelkileg/pszichésen beteg ember. Elég volt belőle, már újat nem tud produkálni. Többet nem fogtok hallani felőle.

  44. 🙂
    🙂
    🙂
    39. Attila
    az idézetet miért hagytad le???
    így az igazi:

    „Az agár természetesen tisztában van azzal, hogy a műnyúl nem igazi, a prémgallérokba azonban szívesen látja bele az eleven tapsit, így, mire a vendégek végeznek a vacsorával, az előszobában lemészárolja az összes kabátot. El kell különíteni őket egymástól, más orvosság nincs.”

    VHÁÁÁÁÁÁ!
    Ezeknek annyi az eszük, mint a kijáró disznónak!
    Mellesleg feltűnően sok közöttük, akit először bicskával kereszteltek!
    Évfordulós megemlékezés lesz ez 1918-19-re!
    Még a himnuszt se tudják szívből énekelni!

  45. A politika olyan mint a vallás. Mindkettőt emberek irányítják embereken keresztül emberek ellen.

    Ha nem vettétek volna észre itt nagyon nagy baj is lehet egy szempillantás alatt. Mondjuk ha az egyik rendőrparancsnok akinek tele van a töke a ki nem fizetett túlórákkal, egyszerűen átáll a tömeg mellé pár száz alárendelt készenlétissel együtt.

  46. 50 – Dan:
    Reális gondolat, de ehhez jóval nagyobb tömeg kell.

  47. Uramisten! Tiszta óvoda!
    Amit az ellenzék kamukázik az több mint röhejes. Egyértelmű felbújtás van a háttérben.

    Azonban a tömeg melléállt és ez a lényeg.
    Röhejes, hogy valaki ezt komolyan veszi.

    És ahogy szétnézek röhejes ami itt is folyik.
    Olyan alpári némelyik.
    Ez az emberi faj úgy tűnik képtelen felülemelkedni önmagán, úgy rángatózik primitív indulatai hálójában mint egy ócska marionett bábú.

    B@sszátok jól pofán is egymást!

  48. Én meg attól félek, hogy ez az egész túlóratörvény csak egy csel és a lényeg a Közigazgatási Bíróság felélesztése, amivel így még minimálisan se foglalkoznak. A rabszolgatörvény elfogadása is nyilván jól jön(ne) Orbánnak, de ha nagy gáz van, akkor azt majd kegyesen visszavonja vagy könnyít rajta és akkor még jó színben is tetszeleghet mindenki előtt, hogy lám, vele lehet egyezkedni és Ő meghallgatja a népet. Ha meg mázlija van akkor átmegy mindkettő.

  49. 53 – Thunder:
    Igen ám, de a tüntetők már jelezték, hogy a rabszolgatörvénynél többet akarnak. Erre irányul az 5 pontos követelés is.

  50. Re:
    Amikor valaki azt írja, hogy összetöri minden reményét, mert lebukik az mszp-s csaj, azon fönnakadt nekem is a szemem…
    Náluk hiteltelenebb politikusokat ritkán látott a föld, mert amiben benne vannak, az szarrá is válik…
    Lehet hogy a kezdeti tüntető mag meggyőződésből ment ki az utcára, és ez becsülendő, de ahogy rátelepedett a levitézlett ellenzék, nekem egyre kevésbé lettek hitelesek. Ó hogy ez a forgató könyv hányszor el lett már játszva…

    Erre az egyik öreg zsidó ismerősöm mondta, hogy mindegy kire szavazol, ránk szavazol. ?

    Újabb felvonás a pokol egyik kis bugyrából, ide még gépfegyveres őrök sem kellenek a kiszökés ellen(vicc után szabadon) ?

  51. Hölgyek urak.

    Nincs tömegbázis.

    Amíg Gyurcsány Ferencek, meg Kunhalmi Ágnesek küzdenek a magyar népért ( !!! ) meg a demokráciáért, addig hiú ábránd itt az Orbán rezsim végéről beszélni.

    A plázák viszont tele vannak.

  52. Bemásolom, hátha vki nem találta:
    5 KÖVETELÉS A SZABADSÁGÉRT

    1. A RABSZOLGATÖRVÉNY AZONNALI VISSZAVONÁSÁT!
    A magyar dolgozók kizsigerelése, kiszolgáltatottá tétele teljes mértékben elfogadhatatlan! A szabálytalanul elfogadott rabszolgatörvényt vonják vissza!
    2. KEVESEBB RENDŐRI TÚLÓRÁT!
    Egy rendőrt se kötelezzenek többre, mint az európai uniós maximum! Tartsa be a kormány a saját törvényeit! Értük is tüntetünk!
    3. FÜGGETLEN BÍRÓSÁGOKAT!
    Állítsák helyre az igazságszolgáltatás függetlenségét! Nem kérünk a Fidesz által irányított bírókból!
    4. EURÓPAI ÜGYÉSZSÉGET!
    Ha egy kormány nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, az felér egy beismerő vallomással! Egy korrupciós ügy sem maradhat büntetlenül!
    5. FÜGGETLEN KÖZMÉDIÁT!
    Nem akarunk több pártállami propaganda-híradót látni! Követeljük a sajtószabadság helyreállítását és a felelősök, a hírhamisító Papp Dániel azonnali leváltását!

  53. Fényhozó kerub: +1

    Ez a pár tízezer ember lópikula.
    Ennyit az ellenzék fizetett alkalmazottjaiból is kilehet vonultatni, de aktivistából biztosan.

    Veszprémben 200 mondom kettőszáz ember demonstrált.
    Ott ahol ellenzéki összefogással le tudták váltani a fideszes képviselőt.

    Ez a tüntetés nem fog kifulladni, mert ezt a „tömeget” az ellenzék hivatalból ki tudja rendelni akármikor.

    Mindent megpróbálnak, hogy valódi tömeget hozzanak maguk köré, de ebben nagyon nagy ellenség a karácsony (az ünnep), mert a nép most behúzódik az otthonába.

    Orbán nagyon ügyesen időzítette a túlóratörvényt is és a közig bíróságokat is.
    Lehet hogy fog engedni is a túlórából, és a közig bíróság (plusz egyebek) meg becsúszik.
    Ezért sem engedhették meg, hogy az ellenzék elszabotálja a szavazást.

    Az ellenzék most már látja hogy nagy szarban van, és tényleg mindent megpróbálnak az uborkaszezon ellenére.
    Ha még lesz néhány nagyobb terroresemény európában, vagy csak szilveszterkor megint végigerőszakolnak pártíz-párszáz nőt német meg francia honban akkor agyon lesz hallgatva a magyar puccs (röhely a gondolat is).

  54. Minden embertömegnek vezető kell. Ez a vezető irányítja a tömeget. Miért fáj annyira hogy ellenzéki politikus? Ez a balhé a parlament ajtajain belül kezdődött. Majd csatlakozott a tömeg.

  55. Megmutatták hogy van vér a pucájukban. Pártideológiától függetlenül. A fideszesek kezdik összecsinálni magukat. Hisz ha belebuknak TÉNYLEG el lesznek számoltatva.

  56. Az természetesen nyilvánvaló, hogy külföldről is be fognak csatlakozni, mert az EU-nak sem kell a fidesz.

  57. Re:59
    Azért mert 100* bebizonyította az MSZP, hogy ha hatalmat kap, mit csinál/mit kezd vele.
    Kb olyan, mintha pedofil papokkal szerveztetnél egy gyerektábort, vagy kleptomániásra bíznál egy ékszerboltot…
    Becszóra megígérnek mindent, de valahogy soha se sikerül betartaniuk.
    Függetlenül az eredeti tüntetés gondolatától, végérvényesen a történelem szemétdombjára valók, ezért nem lehet elfogadni a vezetésüket.
    (Ha már a színjátékot „komolyan” veszem)

  58. Néha űgy érzem hogy ezek az ellenzéki vezetők ( Fekete-Kun-hadházy) tőbb segitséget nyújtanak orbánnak mint a Tek és a rendörsége. Ha az ö érdekeit nézem nem tiltania kellene öket hanem szabadon hagynia hogy csak beszéljenek szerepeljenek vegyék át az ellenzék irányitását. Mind egytől-egyig megélhetési politikus megvehetöek. De lehet ez a kamú küzdelmecske amit csinálnak is egy terv része. Szeretnének hitelesnek tűnni. Ha véletlenül nyernének se legyen semmi ami veszélyezteti OV hatalmát. Tényleg nincs egy hiteles értelmes ellenzéki politikus ebben az országban? Remélem azért van, van csak nem halljuk a szavát a média által rázudított szartömeg alól?

  59. 63 – Alex:
    Tisztességes ember nem megy el politikusnak. Ha (tévedésből, jószándékból) elmegy, akkor hamar ott hagyja őket.

  60. Nézzük már meg végre hogy miről van szó: 1, az ellenzéki politikusokra egyöntetűen rá lett húzva, hogy a FIDESZ kasszából fizetik őket. Ez egyeseknél nyilván így van, (legutóbb ha jól emlékszem Volnernél lett egyértelmű) de szerintem nem mindenkinél. Ez nyilván azok számára akik valóban tenni is akarnak valamit O1G ellen, durva arcvesztés amit csak cselekedetekkel lehet cáfolni, magyarázkodással már nem. 2, Ami tény: az ellenzék egyes képviselői számára nem tették lehetővé hogy a véleményüket a törvények megszavazása előtt elmondhassák. Az ország háza így parlamentből szánalmas cirkusszá töpörödött. Én az elmúlt évtizedekből ilyen durva kibaszásra nem emlékszem. Könyörgöm emberek,minek bárki is abba a házba amikor úgysem mondhatják el amit akarnak? Csoda-e így hogy megpróbálták a véleményüket a nép számára ily módon elmondani? (5 PONT!!) Egyébként számomra elég sokat mondóak azok a fotók melyek az ominózus szavazás napján készültek a tisztelt házban. Az O1G arcára fagyó pökhendi mosolynak (és a szolgái által – Rogán Tóni és a többiek – lemásolt műmosolynak is) számomra az volt az üzenete: mindenki mehet a faszba, itt az történik amit én mondok, és kész. Mert az ország az ő vállalkozása lett, MAGYARORSZÁG ZRT. ahol ő az egyszemélyes vezérigazgató és tulajdonos is (amúgy főállású diktátor, ) és a várba is sejthető miért megy. Azt könnyebb lezárni mint a Kossuth teret és több helikopter is le tud szállni. Na ezért történik mindez, nem pedig holmi nyugati befolyásolás meg a Soros és társai. Csak az itt fröcsögő hithű fideszes faszok ezeket a tényeket igyekeznek elkendőzni, mert olyan puha pöcsűek hogy már ettől is remegnek, mi lesz ha a vezér mégis dől? Vannak új arcok, például a hódmezővásárhelyi polgármester akit már számtalan módon próbáltak lehetetlenné tenni. Csak remélni tudom hogy nem fogja autóbaleset érni hazafelé. Mert a rezsim már itt tart. Eltakarítani bárkit bármi áron a hatalom megtartásának érdekében. O1G méltó tanítványa Putyinnak és Erdogannak. Úgyhogy ezúton üzenem nektek FIDESZ seggnyalók akik itt megszólaltok, némelyek a külföld fedezékéből: elmentek ti a pi…ba,
    amíg szánalmas férgekként mantrázzátok a központ érdekeit szolgáló szavaitokat.

  61. „Egy diktatúra végének a kezdete, amikor a hatalomnak elfogy a türelme és védelmi szervei erőszak alkalmazásához nyúlnak.”

    Elgondolkodtam ezen a mondaton, és azt kell mondjam, hogy tárgyi tévedés.

    A diktatúra még mindig nem üzemel, jó úton haladunk felé, de még csak most épül.
    Ehhez képest itt már temetitek, pedig még csecsemő. 🙂

    Nagyon nagy hiba azt gondolni, hogy Orbán személyesen vezényli a rendőröket a mtva előtt vagy akár az mtva biztonsági őreinek ő mondja meg hogy mos már dobjuk ki az akadékoskodókat.

    Szépen bontja le a demokrácia alapköveit a fidesz, de az egyes atrocitások mögött nem a fidesz áll.
    Ez a rettenetes az egészben, hogy a társadalom működése olyan, hogy a rendet igyekszik védeni, azt a rendet ami fennáll. Legyen az akármilyen torz, de azt ismeri és azt tekinti megszokottnak.

    Ugye nem gondoljuk hogy amikor megindul akárhol a puccs akárki ellen akkor az illető személyesen ugrál és rágja a körmét hogy jajjmostmilesz.
    Van az arroganciának olyan szintje amikor valakiben fel sem merül hogy baja lehet.

    Az ellenzéki képviselő műsora az mtva-ban meg közröhely, ott tartják az ötletparádét hogy mi lesz majd ütős a médiában? 😀
    Ettől is hiteltelen az egész.

    Egy szimpla magáncég magánbiztonsági őreivel nem bírnak el, a nagy jogaikkal és a többéves képviselői gyakorlattal?
    Nyilvánvaló hogy bele akarnak avatkozni a közmédia működésébe, ezt meg nyilvánvalóan nem fogja hagyni az ottani dolgozói réteg.
    Egyrészt mert nem ez a rend a számukra, másrészt mert eleve nem engednek senkit belemászni a műsorba.

    Állítom, hogy ha kevesebb hisztivel és határozott dokumentálással vitték volna az ügyet akkor izzadt volna az az őr és semmi helye nem lett volna az erőszaknak.
    Csak abból nem lehet médiaszenzációt kreálni.

    Az meg hogy avh? Ezt ép ésszel végiggondolta valaki? 🙂
    Mutassanak egy embert akinek letépték a körmét, vagy csak legalább tökön rúgták.

    Ez a hatalmát féltő diktatúra?
    Ahol ugrálnak a majmok és még médiavisszhangja is lehet?

    Ja, és mielőtt előjönne a lemez, hogy tapsolok a fidesznek.
    Nem a fidesznek tapsolok, csak fogom a fejem hogy ez az ellenzék, meg ez már puccsnak van minősítve.

    Az összes fidesz ellenesnek meg itt üzenem, hogy takarítsátok már ki a szemetet az ellenzékből. Nem a fidesz szavazók tehetnek arról hogy nincs alternatíva, hanem ti, mert egy ilyen söpredék, érdekérvényesítésre képtelen bagázst támogattok.
    Teljesen hiteltelen a teljes bagázs.

    Ha az utcáról összeszedtek 20 ismeretlen embert, akkor nagyobb esélyetek van mint ezekkel az elkopott ripacsokkal.

    Hű, de okos vagy. Egyezünk meg, itt ennyi. Máshol mond meg a tutit.

  62. Ebben is nagy igazság van:

    „Ki gondolta volna amúgy, hogy az elégedetlenség lángjához az lesz a szikra, hogy a közpénzből működtetett propagandagépezettel felszított idegengyűlölet miatt a lakosság jó része elutasító még a menedzselt bevándorlással szemben is, politikailag eladhatatlan, s ezáltal akkora a munkaerőhiány, hogy már az oligarchák sem tudják időben befejezni a túlárazott, közpénzes megaprojekteket, s erre a munkavállalókat bepöccentve hosszabb, és időben ki nem fizetett munkavégzésre lehetőséget adó törvényt hoznak? A győlöletfagyi visszanyal: a szított indulat előbb-utóbb eléri a szítóját.”

  63. Re:67
    Nem tudom hogy kit mennyire fűt az idegen gyűlölet, de mikor elmegyek egy nagyobb építkezésre, románokat, ukránokat látok betonszerelőként, kőművesként…
    Most az építőiparban permanens emberhiány van, nagy ívben tojnak arra, hogy ki honnan jött, lényeg az, hogy dolgozzon.
    Emberhiány abból van, hogy kiment 800e ember dolgozni, nagyon sok szakipari melóssal egyetemben.
    Ettől függetlenül biztosan ez volt az egyik oka a túlóratörvény kitalálásának, (mármint a munkaerő hiány pótlása).

    Annyira azért nincs idegen gyűlölet, szerintem…
    Most szombaton pl egy arab családdal szánkóztam a normafán, én adtam nekik egy szánkót kölcsönbe, mert csórikáim nem voltak felkészülve a hóra.
    Senki se zavarta el őket, inkább segítettek, mert látszott rajtuk, hogy új élmény a havazás/szánkózás nekik.

  64. „Uramisten! Tiszta óvoda!”

    Balazs
    ez nem megy maskepp mar en is rajöttem. Végig kell jarni az ovodat is.
    Nem lehet atugrani. Miböl gondolod hogy a magyar nép csettintésre elkezd
    felelös, bölcs nép modjara viselkedni?
    Még itt Németorszagban is képesek egymasnak feszülni az emberek, pedig itt a demokraciaval van vagy 30-40 évnyi elönyük.
    Ebböl adodik a nyugat és kelet Németorszag közti vérmérsékleti különbség.
    Anyagilag, gazdasagilag felhuzhato egy orszag magas szintre rövid idö alatt, de a fejekben történö atalakulashoz idö kell. Ez nem megkerülhetö. Sajnos.
    Magyarorszag most vajudik. Csak merem hinni hogy a többség Europaval szeretne fejlödni és nem visszamenni a középkorba vagy Ukrajnahoz, Bulgariahoz „felzärkozni”.

  65. 69 – Curix:
    Néhány év alatt sokat fejlődtél Laci, de ehhez látnod kellett a világot. Jó, hogy szólsz itt a néphez, de ne várd el, hogy meg is értsenek.

  66. 68. Elhiszem, hogy Pesten ez nem gond, de azért Magyarország nem csak egy fejlett multikultuláris fővárosból áll. Próbáljon szánkózni az arab felénk bármelyik faluban, lesz aki rendőrt hív, az biztos. A fórumokon is bőven tetten érhető, még itt, is, pedig aki már tud fórumozni az egy szűrt réteg, kevésbé manipulálható mint a nagy átlag.

  67. Re:71
    Érdemes egyszer bemenni a pesti belvárosba, és körbenézni milyen emberek mozognak.
    Annyi, de annyi turista van, beleértve számos ország lakóját, hogy lassan olyan érzésem van, mintha Londonban lennék. Lehet ezért immunisak már a helyi erők, és nem hívnak egyből rendőrt, ha látnak egy fejkendős asszonyt, aki arabul beszél…
    Mondjuk kisebb faluban egy idegen autóra is kinéznek, mert sasol a köztéri kameraként/adatgyűjtőként Mancika néni… 🙂

  68. 69: „csak merem hinni hogy a többség Europaval szeretne fejlödni ” én pedig remélem, hogy nem, mert véletlenül sem szeretnék kalifátusban élni. Ny-Európának kb 20 éve lehet hátra.

  69. 73:
    Ne aggódj, az Emberiségnek nincs már 20 éve.

  70. 74: Lehet, de akkor is bosszantó, hogy a „felvilágosultak” (akik persze mind liberálisok) bunkónak titulálnak mindenkit, aki nem akar muszlimokkal együtt élni.
    Aki olvasta Udo Ulfkottétól a Menekültipart, az tudja, hogy Németországnak is befellegzett már, idő kérdése, mikor fogják ott ezt észrevenni.
    Nekem speciel ezenfelül sem tetszik egy csomó minden, ami nyugaton zajlik, úgyhogy valóban kérdéses, akarjunk-e velük együtt „fejlődni” :-O

  71. 67.
    Kitől idéztél? Zseniális a gondolat egyébként.

    Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.
    vagy
    Amit vet az ember, azt fogja learatni is!

    Bizony a fidesz is. Azt nehéz megmondani, hogy mikor, de aki szelet vet, az vihart arat.

    66.
    Az még nem lenne tragédia, ha valaki segghülye, de hogy világgá is kiabálja? 🙂

  72. 52. Balázs
    „És ahogy szétnézek röhejes ami itt is folyik.
    Olyan alpári némelyik.”

    Nem röhejes, hanem szomorú.
    Szinte teljesen kicserélődött a gárda…
    Tibor bá egyre arrogánsabban védi az álláspontját.
    Nem a stílust moderálja, hanem a tartalmat.
    Az ő stílusa is egyre inkább durvul.
    Próbálom megérteni, hogy mi folyik itt…

    Nézd, ha az a vita tárgya, hogy a Föld szabályos gőmb-e vagy a sarkoknál kissé lapított, akkor bármelyik álláspontot képviseled, nálam szabad a gazda. De ha valaki az mellett teszi le a voksot, hogy a Föld igenis sík, és körülötte kering a Nap. Akkor finoman megírom neki, hogy téved. Ha köti az ebet a karóhoz, akkor elbúcsúzok tőle. Ha erre az a válasz, hogy csak azt engedem át, akik vbelem egyetért, akkor egy darabig bizonyítom az ellenkezőjét, aztán nagyokat szarok arra, aki így érvel.

    Ja, hogy mi folyik? Megmondom. Néhány gyenge képességű nő és férfi azt hiszi, ha ide beírhat, akkor ő automatikusa értelmes lesz.

  73. „Az ő stílusa is egyre inkább durvul.
    Próbálom megérteni, hogy mi folyik itt…”

    Nekem az a meglatasom Proton, hogy Tibor banak szinte végtelen türelme volt, de ö is belefaradt. Belefaradt abba, hogy a nyilvänvalot sem akarja néhany ember elfogadni.
    Amikor Orbanrol beszélünk, olyan mintha arrol értekeznénk még mindig hogy van e klimavältozas vagy nincs.
    Orban végtelenül karos volta mar nem kéne téma legyen. Az lehetne téma hogy hogyan tovabb, de az mar nem, hogy Orban jo ember…. Es mi tulajdonképpen ezen vitäzunk még mindig.
    Vannak a vilägban és Magyarorszagon is olyan egyértelmü folyamatok amiket itt ezen a forumon mar nem kéne megkérdöjelezni. Es mindig jön valaki aki ezt megteszi. Es nem csak véleményt mond, hanem agresziven le akarja tolni a masik torkan.
    Nem lehetne itt mar lapozni?

    „de ne várd el, hogy meg is értsenek.”

    Azt hiszem Tibor ba kezdem érteni, hogy mire gondolsz.

  74. 52 és 76
    +1
    Lehet engem is tiltani.
    Elárulnád, hogy miért?

  75. 52.
    Nem akarlak bántani, mert sokszor egyetértek veled szinte szó szerint.

    Én az ellenzéki hölgyekre és urakra nem mint megváltókra tekintek, hanem az akciójukra, mint olyanra, ami felvillantotta a despota diktatúrájának valódi arcát. Legalábbis egy pillanatra.
    Hidd el sokan nem látják, még ha ez számodra teljesen evidens is.

    No meg azt is megláthattuk, hogy mennyire be van rezelve a kis köpcös. Annyi nagyvonalúságot nem engedhetett meg magának, hogy normálisan bánjon ezekkel az egyébként mentelmi joggal rendelkező képviselőkkel.

    Annyi nagyvonalúságot nem engedhetett meg magának, hogy felolvassa az öt pontjukat egy éjszakai időpontban a (nevében még) köz médiában.

    Arra is jó volt ez az akció, hogy láthassuk, egy számukra váratlan helyzetben mennyire nem tudják mit cselekedjenek, legalábbis először. Bepillantást engedett a kézivezérelt diktatúra működésébe, meg működési zavaraiba.

    Számomra érdekes volt.

  76. Bayer Zsolték arrol beszéltek az Echo Tv-ben, hogy Magyarországon gazdasági csoda zajlik és 10 év mulva utolérjük Ausztriát.
    Ezt meg tudja nekem erösiteni egy otthon élö magyar?
    Mert akkor nem erölködök itt tovább ebben a csoro országban Merkelékkel.

    Gyerekek ez a cinizmus a fidesztöl már határtalan.
    Tibor bá, te ezt sokkal jobban tudod mint én.
    Miota is hallgatja a magyar dolgozo ember, hogy már csak 10 évet kell keményen és lemondásokkal dolgozni aztán itt a kánaán?

    A SZU 1945-től 1990-ig azt ígérte, hogy utolérik Amerikát. Az MKP azt ígérte 1948-ban, hogy az akkori dolgozók unokái Kánaánban fognak élni. Vagyis azok, akik kb. 1950 környékén aszülettek. Az osztrák utolérésnél az igazi kérdés nem az, hogy igaz-e. Az igazi kérdés, hogy Bayer Zsolt hiszi-e vagy csak propaganda?
    A II. vh. után arra voltak kíváncsiak kutatók, hogy Göring mit hitt el, vagy a Pápa? A tesztekből az derült ki, hogy egy-egy részletnél tudják, hogy csalás, kitaláció. Pl. a pápa pontosan tudja, hogy ő nem Isten földi helytartója, vagy Göring esetében egy csodafegyver létezése. De globálisan, az egész mesében tökéletesen hisznek. És ez persze minden másra is érvényes: pl. A kommunizmus győzelmében.

  77. 66: Na pont így beszél egy igazi liberális 🙂 A továbbiakban megkímélhetsz a válaszaidtól.

  78. Re:80
    Klasszikus „pénzért túszokat elengedünk” szituáció volt… Ha egyszer engedsz, akkor jogalapja lesz mindenkinek, hogy neki is lehet… És akkor kupleráj lesz a tv-ből, amit lássunk be, nem lehet megengedni… ?

    Re:81
    Ha van villanyszerelői, netalantán gépész szerelői tapasztalatod, akkor kb 1 nap alatt találsz melót. Tegnap egy mezei fűtő klímát 70eFt-ért rakott fel az egyik gépész ismerős, kettő ember, kettő óra alatt(abból kb fél óra dumálás volt, és két hét könyörgés hogy jöjjön már ki)
    Legálisan adózva kényelmesen megkeres egy szaki bő fél milliárdot/hó, ez ma idehaza teljesen reális…
    Nyilván egy ormánsági zsákfaluban más a szitu, de nem is oda kell dolgozni menni.

  79. 82.
    a 36os hsz—ben feltett kérdést nem érted vagy nem akarsz rá válaszolni?

  80. „ez ma idehaza teljesen reális…”

    Az persze. Hagyjuk….
    Eszem ágában sincs egyelöre hazamenni. Az ott fenn ironia volt nem komolyan gondoltam.
    Amugy ha már vállalkozast inditanék…….. csak egy okot mondj nekem hogy azt akkor miért Magyarországon csináljam és miért ne itt Bajorországban?
    Ha te otthon 2000 eurot keresel nettoban vele szerinted itt mennyit keresnék?

    Egyébként kezdem unni ezt a félmilliozást otthon. A legtöbb ismerösöm netto 200 ezer alatt keres. Ez a realitas komám, nem a félmilla.
    Anyám meg kap vagy 110 ezer özvegyi nyugdijat. Poénos dolog kikazdálkodni belöle a 150 ezres tüzelöt. Ez meg a másik realitás.
    Ti azt gondoljátok mert Budapesten igy megy pár vállalkozonak, akkor az egész ország ilyen. Hát nem. Nem ilyen.
    Én ha hazamegyek nekem a realitás a környékemen 200-250 ezer forint. És ezért egyelöre nem fogok hazamenni.

  81. 85.
    “… És akkor kupleráj lesz a tv-ből, amit lássunk be, nem lehet megengedni…” mitől lenne mar kupleráj egy olyan közintézmény ahol a vélemények nyilvános ütköztetése normálisan működő társadalomban alapvetés?

    “ bő fél milliárdot/hó” jól gondolom hogy ez elírás?

  82. Ez a valóság és nem pedig a nettó 1 millió meg társaik. És ezek az emberek reggeltől mikulásig ott vannak. Tehát nem heti 40 óráról beszélünk, amire felveszik őket egyébként, hanem heti 50 meg 60 óráról.

    https://www.penzcentrum.hu/karrier/kiderult-ennyiert-keresnek-eladokat-uzletvezetot-a-lipoti-peksegbe.1072995.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

    A nettó bér, ami ajánlanak manapság a munkaerőpiacon az 200 nettó körül van. Hozzáteszem ez 20 éve így van és mielőtt bárki nekem támad, igen, átlagember vagyok átlagmunkával, tehát nem klímaszerelő vagy szoftverfejlesztő. Az átlagmunka jelenleg ennyit ér és az emberek többségének átlagmunkája van. És persze arról még nem beszéltem, hogy örülhetsz ha egyáltalán teljes munkaidőben bejelentenek mert általában még azt sem teszik meg és az esetek nagy százalékában cafetériát se adnak. Aki ezzel tisztában van az pontosan tudja, hogy manapság már az óriási kincs ha csak napi 8 órát rohadsz a munkahelyeden a 10-12 óra helyett. A teljes bejelentés pedig egyenes a csúcsok legnagyobbika. De úgy látszik itt mindenki 5 kiló felett keres és csak páran vagyunk itt lúzerek, akik 200-300 körül visznek haza.

  83. Re:87
    Kacsintós smileyt is tedd az értelmezéshez…
    ?
    Prediktív funkció… Jó lesz az bő 500eFt-nak is.

    Re:86
    Arról nem tehetek, hogy sokan azt igénylik ,hogy megmondják nekik mit kell csinálni…
    Minél nagyobb felelősség, annál több pénz,ennyire egyszerű a „törvény”.
    Egyszerű melósként mindig kevesebbet fog keresni bárki, mintha magának keresné a munkát…

  84. Dajtás tapasztalatát megerősítem.

    Nemcsak (bármilyen) mérnökként teljesen reális a 4-800e bruttó (amiből alig kell adózni, ha van elég gyereked), a mesteremberek is megkereshetnek ennyit, ha nem rontják el valahol.

    És szemben az öt év egyetemmel, ami a mérnöki diplomához kell, egy OKJ-s képzést 2-300eforintból, 10 hónap alatt meg lehet csinálni.

    Kis kezdeményezőkészséggel, munkával és kockázatvállalással szinte bárki számára adott a lehetőség.

  85. Re:90
    Általában pont ez hiányzik az emberek jelentős többségéből, mert „várják a sült galambot”. Most nem negatív jelzőként írom, hanem egyfajta viselkedés mintáról, amit a 40 év kommunizmus/szocializmus bele vert az emberekbe, plusz merjünk kicsit lenni életérzést(hogy rúgjak még egyet a szocikba).
    Majd a tanács megoldja(mondogatta nagyapám), majd az állam megoldja(mondja apám), majd én megoldom magam, mondom én…
    Szüleim konkrétan nem értik hogyan lehet úgy élni, hogy nem járok be egy fix munkahelyre, mert az a rendes munkahely, ahova be kell menni… 🙂
    Függetlenségemet csak pofátlanul magas fizetésért adnám fel, de ilyen probléma most nem fenyeget.

  86. Egy korrekt írás a hazai realitásokról:

    Ne legyen kétségünk afelől, hogy a túlóratörvény valójában a közigazgatási bíróságok felállításának egyik elterelése, ahogy a Karácsony előtti időzítés is. Valószínűleg számoltak azzal, hogy lesz majd némi tiltakozás, esetek valami szakszervezeti tüntetés, de majd a hideg meg az ünnepek megoldják a rezsim pedig egy újabb jogi biztosítékot hoz létre a saját fennmaradásához. Az eddigi alacsony intenzitású látszat tiltakozás helyett azonban napokon át tartó protest események és váratlan húzások történtek, az eredmény pedig: a hatalom teljes bénultsága. A kézzel irányított kontraszelektált adminisztráció képtelen a korrekcióra. Jól látható, hogy amint a központi irányítás bénázik, a rendszert működtető, önálló akarat és felelősség nélküli csinovnyikok azonnal a saját alkalmatlanságuk foglyai lesznek. Mi történt volna, ha tegnap este beengedik a képviselőket, felveszik a közlményüket, vagy akár még ott helyben le is adják hajnal háromkor? Látta volna néhány tucat álmatlan, mindenki megnyugodott és hazament volna, lám működik a demokrácia. Központi engedély nélkül ezt senki nem merte megtenni, így pedig már a hatalom körmén égnek az események. A rendszerbe kódolva van a totális ellenőrzés. A rezsim ostobaságát korrigáló egyéni bátorság hiánya magába a rendszerbe kódolja a totális uralomra való törekvést. A demokratikus működés látszatának fenntartásához szükség lenne gesztusokra, pillanatnyi engedményekre. A kontraszelektált szolgákból álló állami stáb azonban proaktívan már képtelen erre, így a rezsim hatalma, önmaga súlyával vonza magához a diktatórikus elemeket. A korrekció hiánya utat nyit a hibák kikényszerítésének. Mivel a rendszer képtelen a hibák javítására, a legkisebb nyomás alatt is összeomlik a szervilizmuson álló felépítmény. Ez tulajdonképpen az események legfontosabb tanulsága. A törvényes keretek betartásával, ugyanakkor kezdeményező és eddig nem látott megoldások felmutatásával lényegében azonnal mattot kapott a regnáló hatalom. Minimális nyomásra azonnal megmutatkozik a rendszer valódi arca és nevetségessé válnak a díszletek.
    https://kard.blog.hu/2018/12/17/itt_a_forgatokonyv_nyomas_alatt_azonnal_hibazik_a_rezsim

  87. Re:92
    Sok rizsának egy a vége, minden diktatúra önmaga által bukik meg…
    Ezért is írtam sokszor, hogy nem az ellenzék váltja le a Fideszt, hanem belülről fog „puccs” létre jönni.

  88. 93: Vagy ha egy másik ország legyőzi háborúban. Hitler, Szaddám…

  89. 93-94.
    Vagy ha a saját népe elégeli meg, de piszkosul, lásd Ceaușescu

    92.
    Jó írás! Érdekes lenne elemezgetni, hogy mi játszódik le a sok csinovnyik fejében mostanság. No meg a rendőrök fejében, akiket megaláz a rendszer, az egészségügyisek fejében, akiket kihívnak, majd miután kiérkeztek, fél óráig nem engedik a sérülthöz.

    Egy kis szájbarágó a legnagyobb magyar youtubertől a témában.

  90. 95 – Gyarmathy:
    A belinkeléshez. Utálom a felesleges lotyogást.
    Tudod én úgy nőttem fel, hogy ilyeneket mesélt a magyartanár: Arany János egy négyoldalas levelet írt barátjának, Petőfi Sándornak, amit így fejezett be. Sándorom, ne haragudj e hosszú levélért, de nem volt időm rövidebbet írni.

  91. 96.
    Tibor bá, direkt írtam, hogy szájbarágó.. mert hát elég sokan járnak ide, aztán hátha valakinek kezd derengeni valami. Bár illuzióim nincsenek.
    Semmi baj, csak elmondtam a véleményemet. Egyenlőre én még nem vagyok kitiltva 😀

  92. Nem értem hol éltek? 500eft az átlag lé?
    Igen egy szaki kurva jól keres , főleg ha jó a szakmájában. Egy burkoló nm2 pénzt kér. Nem tud x nm2-nél többet lerakni egy hónapban. Kereshet egy millát is, de annak csak igen megvan az ára. És hosszú távon nem lehet ilyen tempóban melózni.

    Nem mozogtok akkor elég széles körben.
    A vállalkozói réteg más. Én bő 10 éve voltam vállalkozó, volt olyan akkor, hogy havi 700eft kerestem. (2007-ben)Előtte melós voltam, pincér általában.
    Volt olyan, hogy egy nap kerestem 50 eft 15 évvel ezelőtt. Mondjuk én ravasz voltam, soha nem loptam,csak visszaloptam lopós vadkapitalista munkaadóimtól.
    Azonban ezek nem irányadóak.
    Bár kiestem a témából és látom, hogy elszaladtak a pénzek főleg Pesten.
    De ezt átlagolni baromi nagy tévedés.
    Ez olyan mintha a bátyámat venném alapul aki az exon mobilnál rendszerfejlesztő mérnök vagy mi a túró.
    Hülye is bizonyos kérdésekben, pedig imádom.

    Nem fél milla az átlag, még Pesten sem. Egy szendvicskészítő 1200 netto per órát kap. Ki lehet számolni.

    sátjad és társai ! Úgy néz ki, hogy a ti ismerőseitek a lakosság igen kis százalékát teszik ki. Nem referenciaértékekről beszéltek!

    Ezenkívül nem élhet mindenki a vízfej( Bp.) bűvkörében. Mert akkor nektek is hamar leesne a pénzetek, ugyanis most a munkaerőhiány kedvez a folyamatoknak.

    Vidékről nem beszélek, mert el se hinnétek néhány helyen mekkora a szegénység.
    Az átlag szar. De azért igaz, hogy jobban élnek mint ezelőtt 10 évvel.

    Orbánéknak a gazdasági feltámadásuk nagy részben szerencse, a körülmények kedvező alakulása. Persze azért Varga Mihály egy rendkívüli szakember is.
    A lényegen azonban nem változtat.
    A tömegnek rá kell döbbeni saját erejére!

    Én személy szerint nem szeretném, mert akkor vége a langyos víznek. A nép jövőjének a szempontjából meg úgyis mindegy. Óriási káosz lenne, lesz utánuk mely egyenesen a bekövetkező globalis kaosz részévé válna, ne legyünk Venezuela idő előtt.
    Tököm sem akar polgárháborút!

  93. 98 – Balázs:
    Nyugi, 56-ban se volt polgárháború. Ez nincs benne a magyar lélekeben.

  94. Re:98
    Curix miatt jött fel a téma, hogy szarul lehet keresni idehaza, ami egyszerűen nem igaz, de meg is említettem hogy nem is egy ormánsági zsákfaluban…
    Nem véletlenül élek a centrumban, mert ez dől el utoljára.

  95. 100 – sátjad:
    Annyira nem igaz, hogy az ország lecsúszott az utolsó előtti helyre. 1990-ben kelet Európa mögöttünk állt, most mi vagyunk az utolsók. Benne van a véredben a destruálás.

  96. Gyarmathy: „Vagy ha a saját népe elégeli meg, de piszkosul, lásd Ceaușescu” – Na ez az, ami nem létezik, csak úgy mutatják. Ceau-t a szeku végezte ki, amikor megfelelő lett a nemzetközi helyzet.

    Persze ott voltak a barikádon az őszinte forradalmárok is, de hogy sikerre vihették, annak az volt a feltétele, hogy megvolt a hatalmasok második sora, aki előre akart lépni, és ezt kihasználta.

  97. Balázs, ki mondta, hogy 500 az átlag? Világos, hogy a sori melós, a szendvicskészítő vagy az alkalmazott takarító nem keres közel se ennyit. Arról van szó, hogy ha valaki elég talpraesett ahhoz, hogy a saját lábára álljon, akkor elérhető.

    Szabolcsról és Borsodról nem tudok beszámolni, de a Dunántúl északi felén ez a helyzet.

    Az építőipari napszámos már 15 000 alatt nem megy el egy napra. Jó, ez még nem 5, csak 300, de ha valaki nem áll meg segédmunkás szinten, lehet ez több is.

    Lehet, hogy Németországban azonos munkáért kétszer ennyit is lehet kapni, de az is ér valamit, hogy az ember itthon van, a család, barátok, szeretett helyek közelében. Szerintem ha a szegénységen túl van az ember, ez többet ér, mint +X% jövedelem.

  98. 103. Gyarmathy

    Hat „sajnos” de ez van… Döbrögik vitapartnere a Ludas Matyik, TGM-ek es Keri Laszlok itt mar nem rugnak labdaba. Minden ellenszenvem ellenere (mert hogy alapvetoen nem vagyok az effele disputa hive) jol esett nezni a lakajmediaban az alakerdezeshez szokott vergodo rendszerberencet.

  99. 103:
    A HirTV ezt a műsorvezetőt ki fogja rúgni. M ekkora öngól! Vagy egy palotaforradalom kezdete.

  100. Tegnapi sztorim: Külföldre utaztam egy konferenciára, új sofőrt kaptam. Fiatal 22 éves srác, beszélgetünk. Tudni kell, hogy nálunk a sofőröket nagyon szarul fizetik, 150 nettónál többet nem visznek haza. A lényeg, kiderült, hogy a srác rendőr volt előtte, rendőr szakközepet végzett, felmenői mind rendőrök, de mégis felmondott, nem bírta tovább. Azt mondta, hogy elege lett, ráment a kapcsolata is az egészre, össze-vissza ugráltatták, kiszámíthatatlan volt az élete, rengeteg a túlóra – volt olyan hónap, hogy 140 óra túlórája volt!!!, ugye most az éves 400-at is embertelennek gondoljuk – a túlórákat trükköznek, nem akarják kifizetni, mindenféle kibúvóval elkenik, és amit hazavitt mindezért az túlórától függően 200-250e Ft volt. Most igaz, hogy rosszul keres, de nyugodt az élete, van új barátnője, és jövőre megy a jogi egyetemre. Még annyit mondott, hogy igen, ambivalens, hogy a rendőrök akik most oszlatják a tüntetőket, valójában mind a tüntetőkkel szimpatizálnak, de a parancs az parancs, ez a munkájuk.

  101. 108 – Ir01:
    Köszönjük az infot. Várható volt, hogy a túlóráztatott rendőrök szimpatizálnak. Orbán ne tudná, hogy a „hűséget” meg kell venni? Rákosi az ÁVH legényeket kényeztette. Az egyiket éppen azért húzták fel egy kőrúti fára, mert a lábán olyan cipőt láttak meg, amit csak ők vehettek meg.

  102. 109: Az tényleg elég érdekes, és nem vall bölcs diktátorra, hogy Orbán azzal kezdte a működését, hogy jól pofánb*szta a rendőrséget és a hadsereget. És úgy néz ki, nem hagy fel ezzel. Nem fél a puccstól.

    A TEK-et gondolom kényezteti, de az létszámban elég karcsú csapat a rendőrséghez és a hadsereghez képest.

  103. 110. Abel

    Nem csak a TEK-re tud támaszkodni ha baj van.

  104. 111:
    Vissza is hívhatja az oroszokat! 🙂
    Méltó keretes szerkezetet adna a rendszerváltás időszakának! 🙂

  105. 112

    Nem az oroszokra gondoltam..Stratégiai jelentőséggel bír a júliusra tervezett Orbán–Netanjahu csúcs. Egymásra utaltságunk a nemzetállami létet fenyegető globalizmus és a zsidó-keresztény kultúra megsemmisítésére törő iszlamizmus elleni küzdelemben, továbbá mindkettőnk rendszeres és igaztalan nemzetközi megbélyegzése egyaránt egységfront építését indokolják hazánk és Izrael között.
    ˇA magyarországi zsidoság szempontjábol Orbán Viktor további kormányzása kivánatosˇ A választások elött nyilatkozták magyarországi zsidó vezetők…..

  106. 106 – 107.

    Érdemes rápillantani egy perc körül újra, amikor megkérdezi Jakab Péter a csinovnyik nevét, hogy visszahőköl. Aaaa… és nem mondja be.

    Az mtv-s ellenzéki akció átütött valamit. Rámutatott élesen arra, hogy mennyire kizárták fideszék az ellenzéki hangokat a közpénzből fenntartott médiákból, ezért aztán habonyék kitalálhatták, hogy ezt meg kell cáfolni és behívni néhány fiatal ellenzékit, (akiket aztán jól le lehet járatni).

    Nem jött össze.
    A hazugságra, rágalomra és lejáratásra épített birodalom rogyadozik és visszacsorog a szar a nyakukba.

  107. 113 – Apofis:
    Orbán Viktor barátkozása Netanjahu-val egy pávatánc. Orbán pontosan olyan mértékben filoszemita, amilyen mértékben vallásos keresztény. Orbánnak egyetlen egy ideája van, saját magának a hatalma mindenki felett. De ez nem különleges. A született diktátorok azonos anyagból vannak összegyúrva.

  108. 115.Tibor bá
    „Orbán Viktor barátkozása Netanjahu-val egy pávatánc”

    Orbánnak Netanjahu a fönöke igy nincs miért barátkozni vele 😀

  109. 116 – Apofis:
    Orbánnak nincs főnöke. Ő akar mindenkinek a főnöke lenni.

  110. OFF

    Mélységesen sajnálom, hogy eme blogon melyet mindig is egy kis szűk „családi”, „baráti” közösségnek gondoltam, éreztem, ide is be tudott férkőzni az átkozott politika, sikeresen megosztva mindazt az egységet, mindazon embereket, melyek számomra a lényeget adták, azaz, Tibor bá’ blogját. 🙁
    Sokat kaptam ettől a blogtól, az idejáró emberektől, annak ellenére, hogy igen sok helyről tájékozódom az internet világában.
    Ez a „blog”, és vele együtt „mindenki” biztosította számomra azt az egyediséget, a „nyugalom szigetét”, ami miatt a kifordult világunkban, évek óta, nap mint nap többször is, ide jártam „megpihenni”.
    Most úgy érzem, valami elveszett… 🙁

  111. 118.

    Pihentetett a sok fidesznyik mantra? 🙂 Fene az ízlésed. 😀

    117.
    A multik lehetséges, hogy szorongatják a mogyoróit. Figyelj kiskomám, otthon játszhatod a kis illiberális játékaidat, csak minket, rabszolg… akarom mondani mocskosul olcsó munkaerőigényeinket szépen szolgáld ki, foszd meg alattvalóidat a lehető legtöbb joguktól, mi gigaprofitot csinálunk így és kapsz vissza belőle… sőt akkor segítünk, hogy sokáig te lehess a kiskakas a Magyarország nevű szemétdombon.

    KEménynek mutatja magát, de nem olyan nagy csávó ő. Semmi pénzért nem lennék a helyében. A kapzsisága és gátlástalansága miatt két tűz között van. Be van rezelve a népharagtól, miközben a Magyarországon különösen érdekelt gazdasági óriások felülről szorongatják, hogy minél jobban szolgálja ki őket a magyar melós kárára.

    Gátlástalansága és gigalopásai miatt eljátszotta a becsületét, nemzetére nem számíthat. Hatalmát hitványságra építette, szánalmas, szar alak lett belőle.

  112. 113-116.Apofis
    Vices ahogy egyesek-mint te is- mindnben AZT látják.
    Mindeddig, szokásomhoz hiven, nem folytam bele vitátokba, mert kizárólag BELPOLOTIKAI sikon mozgott, amibe én soha beleszólni nem szoktam volt.
    De Jelen esetben Izrael totum-faktum mindenhatósága, na eredj mán, ez megszólaltatott.
    …”Nem az oroszokra gondoltam..Stratégiai jelentőséggel bír a júliusra tervezett Orbán–Netanjahu csúcs…”
    Na bumm, ahogy tifelétek mondják. Az idézeted – ami valszeg a külügyminisztérium fogalmazása -folytatása Cifra, de üres diplomáciai frázisok, ürességtől kongó szavak , semmi több. Ugyan miben tudna segiteni egymásnak ÉRDEMBEN, gyakorlatilag két,külön földrészen található ország, meséld el, ha nem másoknak, legalább nekem, hadd okosodjak.
    Tovább idézlek
    …”Orbánnak Netanjahu a fönöke igy nincs miért barátkozni vele…”
    Nem tudom miben látod ezt a főnök-beosztott alárendeltséget, fogalmam sincs mire alapozod ezt a függőséget.Volt rá eset, mikor Orbánotok valamihez Nataniahu kifejezett engedélyét kérte volna?
    Ha igen, szólj nekem is, hadd örvendzzen szegény fejem.
    De most komolyan, kedves Apofis barátom: csak te hiszed azt, hogy a világ ugy táncol, ahogy Nataniahu fütyül. Olyan nagy befolyásunk van, hogy Trump, legnagyobbb ” barátunk és szövetségesünk” tegnap bejelenti, hogy napokon belül kivonul Sziriából, cinikusan kijelentve, hogy aki harcolni akar-éertsd Izrael – az harcoljon csak, de EGYEDÜL.
    Akkor milyen izraeli befolyásról és mindenhatóságról beszélsz pontosan Apofis barátom? Ezt csinálják egy igazán befolyásos csoporttal? Méghozzá egy számunkra élet-halál fontosságú hadászati állapotban? Ez annyi, mintha Jancsika magára hagyná az erdő sötétjében szegény Juliskát három ugyancsak felelmetes erejű fickó között.
    Nos, ha ezt a rendkivül súlyos/ veszélyes helyzetet országom nem volt képes megakadályozni, akkor mit ér, hol van az általad vizionált Izraeli befolyás?

  113. 120.
    Bálint, mi a szóbeszéd nálatok, miért vonja ki Trumph a katonáit Szíriából?

    Félnek Izraelben, hogy baj lesz?

    (Szerintem egyébként nem lesz baj, mert Szíria és a mögötte álló Irán sem fog ugrálni az atomhatalom Izraellel szemben).

  114. „Mélységesen sajnálom, hogy eme blogon melyet mindig is egy kis szűk “családi”, “baráti” közösségnek gondoltam, éreztem, ide is be tudott férkőzni az átkozott politika”

    Gyurma
    nem a politikával van baj, hanem a butasággal.
    Egyébként nem kell siratni itt semmit korábban is voltak már ilyen éles viták aztán mindig lecsendesedtek a kedélyek. Ha valaki régota olvassa a blogot tudja, magam is szoktam Tibor bával csatázni, nincs ezzel semmi baj.
    Ha valakinek más a véleménye mint Tibor bának, akkor meg kell ütközni vele. De ha nem jobbak az érveim mint az övé legyek mar annyira intelligens és legyen bennem annyi tartás hogy visszahuzom magam. Teljesen mindegy hogy kinek van igaza.
    Ha pedig végképp nem tudok azonosulni a bloggazda gondolataival, akkor ezt ismerjem már be magamnak és keressek egy olyan blogot, ahol az enyémhez hasonlo gondolatokat tudok olvasni.
    Tibor bá megosztja velünk a világlátását a tapasztalatait a véleményét.
    Miért érzi pár ember ugy, hogy ezeket a véleményeket folyton meg kell akasztania és szét kell trollkodnia a posztokat? Mert páran ezt tették, de nem akarok nevet irni már.

    Gondoljatok már bele milyen lenne ez ha ti blogolnátok! Odamegy Tibor bá és minden posztotokat megfurja. Ti nem sokallnátok be egy idö után?
    A Fideszröl itt mindjárt 2019-ben vitát nyitni szinte felesleges.
    Ez olyan mint amikor leolvadt az összes gleccser, meg az összes sarki jég, aztán jön az okostojás hogy a klimaváltozsas csak kitalált összeesküvés.
    Mit tudtok még érvként hozni ebben az esetben? Hát Orbán Viktornál pontosan ugyan ez a helyzet. Az egész országot egy KFT-nek tekinti ahol ö az ügyvezetö és azt csinál a céggel amit akar. Ugyan ilyen jogköröket is akar magának mint egy ügyvezetö és minden egyes törvényalkotással közelebb kerülünk ehhez. Mit nem lehet ezen még látni kedves Fidesz szimpatizans? A GDP-t nem az Orbán huzza felfelé, meg az ö gazdaságpolitikája, hanem a külföldi multik.
    A fél Balaton már Mészárosé. De valojában a fél ország már. Ez senkinél nem veri a biztositékokat? Tényleg ilyen együgyü a magyar? Nem hiszem el.

    De visszatérve a bloghoz. Ha Tibor bá nem lenne ilyen következetes, akkor ez itt már rég egy ezo blog lenne, pár klimajelentéssel megszakitva….

  115. 121.Gyarmathy
    …”Bálint, mi a szóbeszéd nálatok, miért vonja ki Trumph a katonáit Szíriából?…”
    Senkinek halvány fogalma sincs. Amit maga Trump irt a blogjában, annyit tudunk mi is.” Amerikának elege volt a világrendőr szerepből, egy vagyonunkba kerül, emberáldozatokat követel.Aki harcolni akar, tegye ezt egyedül”
    Sejthető volt, hogy eljön majd az idő, mikor Amerika beleroppan ezen fölöttébb buta szerepbe,ami ráadásul nem mindig hozta be a kiadásokat,emlékezünk az iszonyatos Vietnámra,ami a rengeteg kiadás és hatalmas emberveszteség után még egy óriási leégés és tekintélyvesztés volt számukra.Szerintem Amerika akkor lépett a lejtőre, anélkül, hogy észrevette volna.
    Azt kérded, hogy idehaza félünk? Félünk hát, hogyne félnénk, ki ne félne egy török, egy iráni, egy orosz hadsereg közvetlen közelségében, atom ide vagy oda. A libanoni Hizbollah csapatokról nem is szólva, azokat sem balkézzel csinálta az apjok.
    Úgyhogy hirtelen támadt ám bajunk, nem is kevés.
    És akkor egyesek a kbaszott nagy azsidókmindenteltudnakintézni zöldségekkel jönnek, ugyanakkor egykori nagy szövetségesünk a legnehezebb napokban hagy magunkra.

  116. 118. Gyarmathy- 122. Curix

    „Pihentetett a sok fidesznyik mantra? ? Fene az ízlésed. ?”

    Nem, nem az pihentetett. A politikás fórumokba csak éppen, hogy beletekintettem.
    Ha valaki mindennél jobban utálja az arrogáns, ipari szintű rabló-tolvaj fidesz bandát, az én vagyok!
    Vesztettem már el emiatt barátságot, ütköztem már családtaggal, éppen ezért állítom azt, hogy nincs mocskosabb dolog a politikánál. Kerülöm is, amennyire lehet.
    Nem húzom semelyik oldalhoz, én csak az igazság híve vagyok.
    Értem én a miérteket, titeket is értelek, de továbbra is azt mondom, hogy számomra fáj, ha Tibor bá’ blogján összetartás helyett, széthúzást látok.
    És mindezt nagyrészt a ki****ott politika miatt. 🙁

  117. 124 – Gyurma:
    Nyugodj le, amíg a helyemen vagyok, semmi se változik. Néha kell egy kis tisztogatást csapni, mert nem mindenki jár ide olyan ártatlan szándékkal, mint te. A tisztogatásra pedig azért van szükség, hogy továbbra is megkapják azt, amit várnak, a jószándékúak.

  118. 124-125.

    És képzeljük el, hogy ez az (Gyurma által is említett) összetartás nem pusztán virtuális.
    Iszonyatos erő van a közös, egyirányú gondolkodásban, akaratban aminek a vége tett is lehet(ne).
    A kudarcok, a széthúzások okai elég jól feltárhatóak és így megoldhatóak (lennének).
    Ebbe most nem mennék bele.

    Azonban ez nem a politika miatt van. A politika csak egy megnyilvánulási terepe ennek. Mondjuk annak kiváló mert könnyű nézeteket ütköztetni. Látszik az egyéni szubjektív világlátás valódi objektivitása. Ítélkezés hegyek szemernyi rálátás nélkül, látszólagos választási lehetőséggel, sőt lehetőségekkel.
    A nyálfröccsögés csúcsa a mai politika. De a ma embere teszi ezt lehetővé, még jó hogy élteti tovább felesleges fontoskodásával.
    Ezért mondom mindig,hogy egy valóban értelmes ember megérti a miérteket,látja a mai politika értelmetlenségét. Ha nem figyelnénk jobban rá mint két civakodó kisgyermek homokozóbeli „harcára”, hamvába halna. De nem tudnak másra figyelni, mert értelmük sekélyes.
    és mert egész egyszerűen nem ismernek mást. Különben is Jó a játék.

    Ja értem, hogy sok múlik rajta! Hogyan élek, mennyi a pénzem, mennyi a kaja a boltban, mi lesz a gyermekeimmel stb. , tehát a valódi életemet befolyásoló tényezők múlnak rajta.
    Érzelmeket pendítenek meg népüknél alig fejlettebb vezetőik, így rángatva őket. A nép nem érti, még itt se sokan.

    Így egyszerűen nem lehet valódi változást elérni, hiába lenne forradalom, csak a stafétabotot passzolgatják ide-oda.
    Nem tudják, hogy kell csinálni. A vezetőréteg is csak önérdeke mentén csalja tőrbe a népet. Úgy hogy annak önérdekében kíván tenni, legalábbis látszólag ezt hirdeti.
    Nem érzitek az ellentmondást?Önérdek-önérdek, de csak egy győztes van mindig egy játszmában. A játszma régóta ugyanaz, a játszma természetét kell megváltoztatni.
    De csak egy alapprincípium mentén lehet működőképes egy társadalom, és ott megint számtalan technikai megoldás létezhet, de ezzel inkább nem untatok senkit.

  119. 126 – Balázs:
    Olvastad mit írtam Arany János és Petőfi Sándor levelezéséről? Ha nem, menj vissza és keresd meg. Könnyű, mert csak a kék szöveget kell figyelned.

  120. Leírtam vagyon, a politika olyan mint a vallás (utolsó két hozzászólás, reagálás ).
    De leírom egyértelmüebben.
    Embereket vezetnek meg embereken keresztül.
    Sajnos az ember, tudod az a nagy agytérfogattal rendelkező valami, ami halomra írtja a földi élővilágot saját élvezete szerint, na az, nem tud túllépni a törzsi szerveződés árnyékán.

  121. Amúgy csak zárójelben. Mindenki fegyverkezik. USA összpontosít, ezért vonult ki. Lesz még itt világ újrafelosztása…

  122. Ja, mellékesen. A fidesz bukni fog. Lehet nem holnap, de hamarosan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük