(2702) Közigazgatási bíróság

Tibor bá’ online

 

4 + 8 év hatalom kevés volt ahhoz, hogy Orbán betörje a bírói kart. Kevés volt, ugyanis a bírók értelmes emberek, magukat a hivatásuknak dedikálták, mert megfelelő jövedelmet, presztízst és függetlenséget jelentett. Nem feküdtek le Orbánnak, mert Orbán hatalmát ideiglenesnek tartották saját életükhöz viszonyítva. Akinek pedig kevés volt már hátra, az nem volt hajlandó egy életen át tartó szemléletet megváltoztatni. Ez viszont nem volt Orbánnak ínyére, mert az összes szemétségét, ha valaki a bíróságon megtámadta, jó eséllyel meg is nyerte a pert.

Orbán szemrebbenés nélkül fizette a bírságok által kirótt büntetéseket, kárpótlásokat, természetesen közpénzből, de valahogy mégis zsenáns volt az állandó pervesztés. Megoldás?

Létrehozni egy olyan bíróságot, ahová új, fiatal embereket lehet kinevezni, akik természetesen megértik, hogy mi tőlük az elvárás, és akik fel akarják építeni az egzisztenciájukat. A Közigazgatási Bíróságnak tehát az lesz a funkciója, hogy Orbán garázdálkodását feleslegessé váljon bíróság előtt megtámadni. Ez főleg azért fontos, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy Orbán a saját maga által kitalált törvényeket se tartja be, ha pillanatnyi érdeke ezt úgy kívánja.

Az utolsó akadály eltávolításának veszélye óriási, de ezt az utca embere nem érti meg.

Valamikor már írtam, hogy Rákosinak volt egy gyönyörű alkotmánya, amit nem tartott be. Orbán betartja az alkotmányt, de állandóan stoppolja azt. Úgy tűnik, most már ez se elég neki. Most azt akarja, hogy aljasságait el se lehessen ítélni. Így feleslegessé válik az alkotmány folyamatos foltozása.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

25 gondolat erről: „(2702) Közigazgatási bíróság

  1. Tomcatot követve árnyaltabb kép alakult ki bennem a bíróságokról általában.

  2. Ez az év vicce, Tibor bá :DDD

    Jogászok, mint értelmes, meg független emberek.
    Helszinki és bangladesi analfabéta „menekültek” ügye megvan?

    Milliós ügyvédi díjak Strasbourgban.

  3. Rengeteg még mindig a múlt rendszerben szocializálódott „komcsibíró” (főleg az idősebbek nyilván, ezért is akarták a nyugdíjazásukat elérni, amit persze Brüsszel azonnal támadott, ezért vissza kellett vonni) akik alapból baloldalra húznak és ahol csak tehetik ott ítélnek a jobboldaliak ellen. Orbán ezt akarja megváltoztatni és kiegyenlítettebb viszonyokat elérni, ahogy a médiában is.
    Annak idején igaza volt Für Lajosnak, aki azt mondta, hogy hiba volt azt gondolni, hogy diktatúrából demokratikus eszközökkel demokráciát lehet csinálni. Láttuk, nem lehet, erről szólt a rendszerváltás utáni időszak, a tetves komcsik visszajöttek, mert nem lehetett őket eltiltani a választásokon való indulástól, pedig azt kellett volna.
    Most kénytelenek Orbánék minden trükköt bevetni, hogy megszabaduljunk végre ettől a szemét bandától, akiknél ha magyarról van szó a legkisebb bűnért is előzetesbe vágják az embert, ha meg „más nemzetiségű” akkor ha gyilkos is szabadlábon védekezhet….
    Aki ezt nem érti, az nem ért semmit a világból….

  4. 3.

    „a rendszerváltás utáni időszak, a tetves komcsik visszajöttek”

    Igen, es a fidesz kikkel van tele te barom ?

  5. 3. Csibész

    Hàt nem te vagy a legélesebb kés a fiókban… Komolyan szerinted Viktor csak kiegyenlíti a viszonyokat? Az pl nem zavarja az érvelésed logikàjàt, hogy ezekre a bírósàgokra pont nem az általad említett ügyek fognak tartozni??? Ez arra kell Viktornak, hogy az àllami alapokra helyezett rablàsàt (state venture) szépen ne lehessen megtàmadni mert az fàjt a szívecskéjének…

  6. 3: 28 évvel a rendszerváltás után ezt tolni??? Te öcsém menj a mensa-ra , lehetnél a fizikai etalon amivel meghatározzák az IQ 1 pontjának értékét.

  7. Olvasgatom a híreket naponta és gyakran szembe jön velem, hogy Amerikában Trumph be van szarva a független ügyésztől, hogy vádat emel ellene, meg a közvetlen valami tanácsadóját elítélték.

    Olyan is volt nem egyszer az elmúlt két év alatt, hogy Trumph hozott valami rendeletet és valamelyik amerikai bíró megsemmisítette azt, mert törvényellenesnek, vagy az amerikai Alkotmány ellenesnek ítélte.

    El tudtok ilyesmit képzelni Magyarországon?

    Pedig ez lenne a lényege a független bíróságnak, hogy a kormány önkényes vagy hibás döntéseivel szemben hatalommal felruházott ellenpont legyen.
    Továbbá, hogy a kormány által vezérelt erőszakszervezetekkel szemben a polgár tudjon kihez fordulni, ha úgy érzi, igazságtalanság érte. Pl. ha a rendőr szívatja vagy túlzott bűntetést mér ki rá, vagy a NAV zaklatja és önkényeskedik, vagy ha egy nyomorék embertől elveszik az 60 ezer forintját, mert csak.. mert ez lett kiadva a kormány által.

    Hová fogtok fordulni ezután?
    Eddig sem volt tökéletes és teljesen független a bíróság, főleg Handó tünci óta, de most aztán végleg kampec. Orbán és bandája azt csinál veletek, amit csak akar.
    Szívat a munkaadó? Szívat a rendőr, szívat a NAV, kinyírja édasanyád az egészségügyben valami korrupt orvos? Lerokkantál, nem tudsz dolgozni, de nem állapítanak meg rokkantsági nyugdíjat vagy nagyon keveset, esetleg az edddigi 70 ezredet leviszik 20-ra?
    Kihez fogsz fordulni?
    A helyi fideszes földesúr vagy hivatal packázik veled?

    Kihez fogsz fordulni?

    A fideszes bírósághoz? Gondolkodjatok már!

  8. Én is árnyaltabbnak gondolom ezt a kérdést.

    Hogy lehet az, hogy a normálisan működő bíróságok pl devizahiteles kérdéskörben sorra elmeszelik a polgárt a köztudottan egyoldalú szerződés ellenére.

    Közigazgatási pert nyerni eddig sem volt könnyű, nem szerették a bírók megítélni az ilyet, mert azzal csak a baj van.

    Egyébként a bírók sem tartják be a törvényeket, simán viszik úgy az ügyeket ahogy „szokták”.

    Ezzel együtt a veszély megvan, de nem csipcsup ügyeknél lesz ennek jelentőssége.
    Az átlagember ebből semmit nem fog észrevenni.
    A független bíróságok ugyanúgy átgázoltak rajtuk eddig is.

  9. 8.
    Hát igen, mint írtam is, eddig sem volt már független a bíróság. A Kúria már szépen lepaktált a kormánnyal és a bankszövetséggel, ami nyomást gyakorolt az említett ügyben az összes bíróságra és ez meg is látszott az utóbbi 2-3 év ítéletein.

    „Az átlagember ebből semmit nem fog észrevenni.
    A független bíróságok ugyanúgy átgázoltak rajtuk eddig is.”

    Tudok konkrét esetekről, amikor a rendőr valami szarság miatt (pl. zöldkártya lejárt egy hete) megküldte a szegény, nyakig melóban, gondban lévő polgárt több tízezerrel.
    A bíróság meg megsemmisítette a rendőrség határozatát, mivel az elkövetett bagetell mulasztást nem ítélte ennyire súlyosnak, továbbá a kirótt magas bírság veszélybe sodorta volna szerencsétlen eljárás alá vont ember megélhetését, romba döntötte volna a család anyagi helyzetét is.

    Ennek vége. Te is szívni fogsz, vagy a hozzád közel állók, előbb vagy utóbb egész biztosan. Kár magad nyugtatgatni.

  10. Úgy látom, hogy a tömeg és az ellenzéki képviselők most egy hullámhosszon vannak. Az tévészékház előtt ebben a percekben a rendőrség csak asszisztálhat, kénytelenek a képviselőket beengedni.

  11. 3.

    Milyen komcsibíró? Lassan 2020-at írunk. A komcsibírókat nyugdijazták a rendszerváltás legelején, de ha meg is maradt néhány azóta is eltelt 30 év, már rég nem is élnek.

    „Orbán ezt akarja megváltoztatni és kiegyenlítettebb viszonyokat elérni, ahogy a médiában is.”

    Milyen kiegyelített viszonyokat? Már minden elpusztított és minden felzabált maga körül. Már lassan nincsen egy baloldai médium se. Van az ATV, aminek a tulajdonosi köre jobboldali, tehát az inkább csak kutyacsont a népnek, és van a klubrádió aztán ennyi. A bíróság meg eddig is úgy táncolt, ahogy Orbán fütyült. Milyen kiegyenlített viszony? Egyébként meg az összes tetves maradék komcsi a fideszben ül évek óta halálos nyugalomban.

  12. 10.
    No, már petíció beolvasását követelik a tv székháznál? Ezzel kellett volna kezdeni. Totális blokád az MTV-nél, TV2-nél, elfoglalni és beolvasni… hogy mit, azt mindenkire rábízom.

    Be van csúszva nekik ott bent a hazug, rágalmazó propaganda gyártóinak és a hatalom seggnyalóinak a sportszelet.
    Végre ma megdolgoznak a pénzükért. 🙂 Kicsit érzik a nép törődését. 🙂 😀

    Élőkép:

    https://merce.hu/2018/12/16/vasarnap-tuntetes-rabszolgatorveny-budapest-videk-kulfold/

  13. „BRÉKING: Ki kell üríteni az MTVA-székházat

    Egy jobbikos képviselő, Stummer János benyomta a tűzjelzőt, miután elmondása szerint fél órán át kergetőzött a biztonságiakkal, akik nem akarták beengedni a stúdióba, ezért folyamodott ehhez a megoldáshoz.”

    Nekem nincs közpénztévém. Ha valaki rá tud kapcsolni, nézze már meg, hogy mi érzékelhető az adásban.

  14. 9:

    Ilyen és ehhez hasonló esetek mindig lesznek.

    Ezeknek nulla jelentősége van az állam szempontjából.

    Pont azért lesznek, hogy ne mondhassák hogy nem lehet nyerni az állammal szemben.

  15. 14.

    Kár, hogy lényeget nem érted, mert nem is akarod. Védekezik az ember elméje, ha valami trauma éri.
    Reménykedjél csak nyugodtan, hogy minden rendben lesz és te majd megúszod. Remény nélkül élni meg ezt a kibontakozó sok szart túlélni úgysem lehet.

  16. 7. Gyarmathy
    Bocsi de Trump a „független” ügyésszel nem jó példa. Hol volt a független ügyészség, bíròság mikor a csapból is a háború a terror ellen ment, és még kérdezni sem lehetett vmi értelmeset a témâról?
    Mikor kihirdették a Patriot law-t, anno mikor Kennedyt félretették? Azt hiszed hogy a demokratikus „ellensúlyok és fékek” hátráltatják Tramplit?
    Ne már. Ez nem jó példa, éppenhogy ellenkezôleg.

  17. 15:

    Pont te nem érted a lényeget.

    A kisember eltaposásához eddig sem kellett fidesz bíróság.
    Nem is ez a célja.

    Egyébként lehet úgy is élni, hogy nem ütközöl/pereskedsz a hatóságokkal.
    Jó pár millió embernek sikerül.

  18. 17.
    Hát mi a célja, ha ennyire képben vagy?

    Tudom, az elsődleges cél a rivális jelenlegi vagy jövendőbeli politikai ellenfelek ellehetetlenítése, meg az, hogy Orbán és bandája végképp a törvények felett álljon.

    Csak hát vannak súlyos vetületei, meg veszélyei a kisemberre is. Én ezeket hangsúlyoztam.

    A kisembert eddig el lehetett taposni. Mégis sok esetben egy bíró a kisember mellé állt. Ezután majd azt teszi, amit a párt vagy az egyre erősödő helyi kiskirály elvár. Gondolod rosszabb már nem lehet a kisembernek? Remélem igazad lesz.

    „Egyébként lehet úgy is élni, hogy nem ütközöl/pereskedsz a hatóságokkal.
    Jó pár millió embernek sikerül.”

    Persze, persze. Csak hát ha mégis?

    Reménykedj és húzd be füled farkad, én nem vetlek meg érte.

  19. 18.

    Gyarmathy

    Mégis mit kellene tennie? Sok mindent nem lehet csinálni.
    Persze ki lehet menni a többi emberrel együtt.

    De én pl. soha nem fogok a tömegpszichózissal együtt mozogni.
    (Azért költöztem vidékre).

    Borítékolható, hogy ez bekövetkezik. Bár nem gondoltam volna, hogy ennyi vér van a pucájukban.
    A karácsony meg a hideg szétzúzza az àlmaikat, bár ne úgy lenne!
    Vagy megismerik a Fidesz igazi oldalát ha valóban beszorítják.

    Egész Európában tüntetések vannak, voltak mostanság.
    Ébredeznek az emberek. Bár még a felszínnel vannak elfoglalva, nem látnak mélyebbre.

    Jobb is egyenlőre. Elég ha elhiszik, hogy még lehet jobb életük, talán tesznek érdemben valamit. Bár ez megint nem a valamiért hanem valami ellenében cselekvés.

    Ha le is rombolnak valamit, nem tudnának újat építeni. Persze ezeknek nenniük kell, de utána megszünik a látszólagos jóvilág. Nem lesz wellneszezés.
    Mert ma igenis több embernek van több pénze mint ezelőtt 10 éve.

    Ez nem kizárólag a fidesz érdeme, hanem a „halott még utoljára felül” nevű gazdasági fellendüléssé Európa szerte.

    Ha leváltják a korrupt kormányokat akkor jön a felhalmozott szar egyenesen a nyakunkba.
    Ha eltűnik az eddigi felpuffasztott lufi trend, jön a valóság.

  20. 19.Hogy mi a célja de kinek/minek?
    Én csak a példádat (Trump köreinek perei) cáfoltam, egy jó nagy adag történelemmel (kilenc11 és ++), ettôl még egyetértek a poszt mondanivalójával. Avval nem , ahogy azt sugallod, hogy a hasonló autoriter vezetôket miképp blokkolja a jogállam/független ügyészsége-bírósága a tengerentúlon.

  21. Ami jelenleg folyik az MTVA – nál az minden képzeletet felülmúl.

  22. És ha így megy tovább, a tüntetők nem lesznek sokáig türelmesek.

  23. A rendőrök nem tudnak visszatartani 4-6-8 ezer embert, ha azok ilyen kis területen belül vannak.

  24. 19:

    Jó ez a kis lesajnálósdi a végén.

    Ezt az apróságot figyelmen kívül hagyva egyébként a lényeget fogtad meg.

    A kisember ezekből a jászmákból kimarad, nem véletlen hogy az ellenzék most egy emberként küzd.
    Mert ez konkrétan az ő bőrükre megy.

    Mellesleg én nekifutottam már pár hatóságnak sikerrel, nem kell hozzá pereskedni sem. Ott is emberek vannak, szép szóval sok mindent el lehet érni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük