(2687) Hol van „Magyarország kormánya”?

Tibor bá’ online

 

Állandóan azt hallom, illetve olvasom, hogy „Magyarország kormánya” ezt meg azt mondja, csinálja. Micsoda szemfényvesztés! Magyarországnak nincs kormánya, Magyarországnak Orbán Viktorja van. Persze, nekem mint kisembernek teljesen mindegy, ami nem mindegy az, hogy impotens tetszik lenni. Vannak teljesen egyértelmű dolgok, ahol lépni kellene. Rátérek.

Ami az interneten megy az több mint kriminális. Az oktatást sorvasztani tetszik, egyre több a buta, befolyásolható fiatal ember, olyan, aki nincs megelégedve a hímvesszejével. Nagyobbat, jobban mondva hosszabbat akar. A nők hiába esküsznek, hogy a hossz nem számít, ők ragaszkodnak a hosszabbhoz. És akkor jön az internetes hirdetés és 2 hét alatt 5 centit ígér. Az nem számít, hogy 2 év alatt se lehet 1 centit se növelni, beígérik és kész. Természetesen bevetve az összes kelléket. Hamisított fényképek, hamisított magán vélemények, hogy milyen szenzációs és amióta 15 centiről 20 centi nőtt a szerszám, a nők csoportosan nyivákolnak a lábtörlő alatt, hogy engem, engem. Ez egy oltári nagy csalás, és „Magyarország Orbán Viktorja” ezt hagyja. A Btk. bünteti a csalást, már csak el kellene kapni a tetteseket.

Aki azt hiszi, hogy ez egy specifikus probléma, aki annyira hülye, hogy elhiszi, és nem jut eszébe a testmagasság (ami szintén nem növelhető meg 5 centivel, ha már egyszer leállt a növekedés) azt megérdemli, hogy néhány tízezer forinttal megcsapolják a különben se túl magas fizetését. De sajnos ez nem egy elszigetelt eset. Azt is hirdetik, hogy törvényesen megfelezhető a villanyszámla, csak vegyél egy kütyüt 26.000 forintért. Ez nem más, mint a jól ismert perpetuum mobile modern változata. De van másik is. Egy aprócska hősugárzó, ami egy egész lakást bemelegít. Wattról nincs szó, mert a célszemélyek azt úgyse ismerik. Csak a hanta megy, és a hálás vevők dicsérő levelei.

Aztán ott van az egészségügy! Van néhány (főleg öregkori) gyógyíthatatlan betegség, amit ők meggyógyítanak. Ízületi porckopás, diabétesz, magas vérnyomás, elmeszesedett erek, megnagyobbodott prosztata, meg amit akarsz. Ez mind-mind gyógyítható néhány köcsög pirula segítségével. Szintén az USA-ban kidolgozott séma szerint. Elkezd beszélni a bemutatott szakértő orvos. Már 15 perce beszél, izgalmasnál izgalmasabb ráutalással, de még mindig nem mondta meg, hogy mi az és mennyibe kerül. A végén a célszemély már alig várja, hogy megvehesse.

Magyarország Orbán Viktorja! Ez rendben van? Ti percek alatt tudtok hozni egy törvényt, nem lehetne ezek ellen is? Csak egy egészen pici törvényt, alkotmány módosítás nélkül. Please!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

55 gondolat erről: „(2687) Hol van „Magyarország kormánya”?

  1. Ezekért nem kellene új törvényeket hozni, csak a meglévőket betartatni!
    Mert a csalást a BTK bünteti! Csak valahogy senki sem foglalkozik vele.
    Biztos valami fejes is benne van, mert már léptek volna ezek ügyében, nem?

  2. Csak abban lépnek ami számukra gazdasági haszonnal jár, leginkább azonnal.

  3. „Magyarország Orbán Viktorja! Ez rendben van?”

    Nyilván nincs rendben…

    Bár borítékolni lehetne az ellenzéki média reakcióját, no meg a brüsszeli elit felháborodását, ahogy Orbán Viktor beleavatkozik a szent és sérthetetlen piaci működésbe…

    Csak az a fránya revolver ne jutna eszembe, amit NEM szegeztek senkinek a homlokához amikor a fasznövesztőnél SOKKAL kártékonyabb devizahitelek osztogatása körül emlegettél…
    Igaz, akkor nem a Patás volt hatalmon, és az ilyesmi sokkal megbocsáthatóbb csínytevésnek számított.

    Na mindegy…

  4. 3.
    „Csak az a fránya revolver ne jutna eszembe, amit NEM szegeztek senkinek a homlokához..”

    Hányszor hallottam meg olvastam már ezt.
    Erről nekem mindig a boltos vagy éttermes példa jut eszembe. Elmész a családdal megvacsorázni, megkajáltok józízűen, majd másnap elviszi a családot a mentő, mert mérgezett gombát használtak az ételhez.

    Aztán valaki azt mondaná, Attila barátom, szegezett valaki revolvert a fejedhez, hogy oda menj vacsorázni… ?

    Kb. ennyire van igaza annak, aki ezzel az ostoba revolveres hülyeséggel jön ennyi idő után is.

  5. Tibor bá’ – Te magad írod, hogy a Btk. bünteti a csalást. Akkor mit is kellene tenni Orbán Viktornak? Talán minden egyes reklámot végigböngészni a neten, és egyesével feljelentgetni a csalókat? Te feljelentettél egyet is?

    Tipikus eset, hogy mindenről személyesen Orbán Viktor tehet, hiszen mint írod Magyarországnak még kormánya sincs. Van viszont sztárügyvédje és független bírósága, akik Szögi Lajos gyilkosának a rossz börtönviszonyok miatt 5 milliós kártérítést itélnek meg.
    Gondolom arról is Orbán tehet, hogy az EU nem engedte kirúgni a vén f..sz kommunista bírókat. Brávó!

  6. 4. Gyarmathy

    „Aztán valaki azt mondaná, Attila barátom, szegezett valaki revolvert a fejedhez, hogy oda menj vacsorázni… ?”

    Nem érted a lényeget…
    Itt nem az a kérdés, hogy ÉN mit gondolok a revolverről meg a devizásokról…

    Inkább az a kérdés, hogy annak szegeznek-é a homlokához revorvert, aki fasznövesztőt vásárol…
    Aztán lehet könyékig beleásni Orbán feleősségébe a fasznövesztő ügyben.

    Persze értem én, nehéz kihagyni a ziccert, hogy a fasznövesztő marketing stratégiája IS ne Orbán nyakába legyen varrva…

    Ki tuggya… Ha se a CEU-hisztivel, se a Sargentini jelentéssel nem lehetett az utcára csalni a népet, talán majd a becsapott kispöcsűek megdöntik a Patást !!!

    Most úgyis elég hideg van hozzá.

  7. 6.
    Nem is gondoltam Orbánra, a fasznövesztőt illetően meg egyet is értek. De azzal már nem, hogy összemossuk a devizás átveréssel.
    A fogyókúrás hülyeségek végtelen tárházán, a fasznövesztőkön keresztül a pénzügyi piramisokon át végtelen a sor, nyílván ezt nem lehet a kormány nyakába varni. Nem is tettem.
    (Persze tehetnének többet, úgyhogy Tibor bának is igaza van).

    A devizának csúfolt rablóhitel egyébként úgy emlékszem, hogy Orbán első regnálása alatt lett bevezetve. Az más kérdés, hogy amikor kiborult a bili, akkor éppen nem ő volt kormányon. (A tévedés jogát fenntartom, mert lusta voltam utánanézni most).

    5.
    Érdekes módon a környező országok tudták jobban kezelni a devizás átverést, nálunk meg mintha hiányzott volna hozzá a politikai akarat. A bankokat különadóztatták, de az így befolyt pénzt nem arra használták, hogy tegyenek valamit a lehetetlen helyzetbe jutott családokért.
    Megy a mantra a demokráfiai katasztrófáról, ugyanakkor családok ezreit dobják ki évente az utcára a bankokkal karöltve.

  8. Minden esetre örülök, hogy az indiánlánynak és Attilának tökéletesen megfelel, hogy az internetcsavargók szabadon garázdálkodnak. Miért? Mert hőn szeretett Orbán Viktorjuk nem intézkedik, hogy a ne lehessen korlátlanul garázdálkodni az interneten. Ugyanis az Orbán imádóknak az a véleménye, hogy Isten Orbán Viktor gondolatai kifürkészhetetlenek. Bármit akar az egészen biztos jó.

  9. 7.Gyarmathy

    Bezony. Basszák ki az utcára a családokat devizahiteles tartozás miatt.

    A kormány teszi ezt. A magyar rendőrség a magyar kormány alá tartozik.
    Most felemelik a ledolgozható munkaórák számát hivatalosan. A munka tk. módosításával
    Életpályamodell a zsaruknak.

    Attila szerint ez jó bizonyára, mert a közbiztonságot akarja javítani.

    Szerintem pedig a napnál világosabb, hogy mit akar, hogy miért nyomja a közbiztonsági szervek dolgozóit.

    Aki nem fekszik be ennek a hatalomnak annak vége.
    Itt már nem sima korrupcióról van szó, ez már más történet.
    Egy barátom egy nagy és régi biztósítótársaságnál dolgozik. Csődközeli helyzet van.

    Rengeteg cégvezetőt ismer munkáján keresztül. Egy székesfehérvári cégre Mészáros úr érdekeltsége ajánlatott tett. Válasz: nem eladó!

    2 hét kisapám és a kemény çégbirodalmat építő ember belement, hogy a munkásait kifizethesse. Ugyanis az alvállalkozóinak és partnereinek 70-80 %-a felmondta vagy nem teljesítette a szerződéseit. Ha ez nem elég rádszáll az apeh és a többi.
    De elég ezt a műtrágya gyártó faszit megnézni.
    Katasztrófavédelem és Julcsi néni is kiment hazavágni az ürgét.
    Nyomásgyakorlás megy itt rendesen. Ezek nem szaroznak.

    Véleményem szerint nem igazán számítanak, mert Magyarország túlélné ezeket a patkányokat is. Az igazi gond a klíma. ÚgyhogyOrbán olyan mint egy légyszaros papír, semmi több.
    Tőlem nem kap energiát a feketemágiájához.
    Sőt a migránsügyben karakán hozzállása sem lesz elég ide.

    A Fidesz Orbán központú párt, ő meg egy beteg ember. Ne a szép száját nézzétek ahogy mondja a sok szép rizsát, hanem a testbeszédét. Komoly a srác, klinikai eset.

  10. 9 – Balázs:
    Tudsz te arról, hogy felelek azért, amit beírsz (és én meg otthagyom)? Szóval jössz egy szalámival. 😀

  11. 9.
    Egyetértek, írtam is jó kis szösszenetet, ami eszembe jutott írásod kapcsán, de nem teszem közzé, mert itt már tényleg azon kell gondolkodni, hogy Tibor bát elviszi-e a TEK vagy sem, ha nagyon kinyitjuk a szánkat.

    VAgy ez már túlzás? Ki tudja!?
    Nálam tényleg szólásszabadság van. Látjátok indiánlányt is, Attila (PV)-t is bent hagyom, pedig elég tenyérbemászóak.

  12. Gyarmathy

    Ha őt elviszi, minket is elvisz. Legalábbis pár Ip címet biztos elcsíp.
    Néztél te más fórumokat mostanság? Egy csomó egyszerű kommentekben is szidják mint a bokrot.
    Nagyon nagy az elégedetlenség, de ez még mindig csak egy szűk réteg.

    Tudják jól, hogy ez annyira veszélyes rájuk nézve mint mackósajtban az a híres brummogás.

    Meg eléggé jól ledokumentált is lenne miért vinnék el. Egy pár ezer ember keresné az oldal meg Tibor bá’t.
    Tudjuk a szólásszabadság nem igazán érdekel senkit, de még létezik. Szerintem nem sokáig.

    Abban persze biztosak lehetünk, hogy jobban figyelik az ilyen oldalakat mint a fasznövesztőket, meg a kuruzslós oldalakat. Talán azért mert elég nagyot alakítanak mind kettőben.

  13. Sajnálom, hogy továbbra is személyeskedsz velem Tibor bá’. Balázsnak adott válasz, hogy „felelsz…”.
    Én csak jószándékból írtam korábban – ha esetleg nem tudnál róla -, hogy a blog/weboldal tulajdonosa felel a megjelent tartalomért, a hozzászólások esetében is, amennyiben azok törvénysértőek. Balázs hsz-e vélemény. Amikor szóltam, az a téma súrolta; nem én okosokodtam, hanem az ügyvédemet kérdeztem előtte meg.

    A témához hozzászólva: hazánkban – de máshol is – a dilettantizmus elképesztő mértékeket ölt… sok magas pozícióban lévő embert Kínában kivégeznének, ha egy állampolgár szépen és szakmailag összefoglalva felhívá a figyelmet az elkövetett hibára; természetesen közvetlenül és nem nyilvánosan a médiában stb.

  14. A csaló kereskedelmi reklámok már nagyon régóta, teljesen szabadon, tévesztik meg népet. A csalók, és minden kormány, akiket a csalók pénzelnek, azt mondja, nem muszáj bedőlni az árverésnek. Igazi országban a csalót lesittelik

  15. Whoa… a fejlécből eltünt az alcím: „Értelmes emberek vitafóruma”. :-O
    Ó…

    Hofi Géza bácsi örökbecsűje cseng a fülemben:
    – Mi a különbség Isten és Orbán Viktor között?
    – …?
    – Isten nem akar Orbán Viktor lenni! 😛

    Más.
    Amíg az emberek nem fogják fel – nem fogják! 😛 :-/ -, hogy a „kormány” egy, a Wall Streeten bejegyzett CÉG, aminek a „menedzsmentje” kissé rendhagyó – menedzs jött, menedzsment 😛 -, aminek semmi más funkciója nincs, mint az adók beszedése (felvett hitelek kamataira! :-/ ) és a rend fenntartása (amíg csak lehet! ). Slussz. NEm manna-osztogató, jótékony entitás – hanem az ember ellensége. 😛

    Nyugger tünti – avagy Walking Dead 42. évad forgatás…? Van-e különbség…? :-/

  16. 16:
    Az alcímet akkor fogom visszatenni, ha néhányan belátják, hogy nem idevalók.

  17. 17:
    Hát azt senki nem fogja belátni….
    Ugyanis kerek e világon, az ész van a legjobban elosztva! A sajátjával mindenki meg van elégedve, és meg is van győződve, hogy neki azért egy picivel több is van, meg jobb is mint másnak.

  18. 18:
    Akkor egy idő után, ha megunom, ki fogom rúgni. 😀

  19. 16: zapferho
    „Amíg az emberek nem fogják fel – nem fogják! ? :-/ -, hogy a “kormány” egy, a Wall Streeten bejegyzett CÉG”

    Ha (kivételek mindig erősítik a szabályt) netán mégis felfogják, akkor mi van?? Ha látják hogy a legvidámabb barakkból 30 kemény év alatt átküzdötték magukat a legszomorúbb munkatáborba!? Szökni? Beállni smasszernek nem akar? Rájöhet hogy az egészet kiszolgálók erkölcsi szintje rohamosan hanyatlik, maguk alatt gőzerővel vágják a fát (a társadalmat amiből minden erőforrásukat merítik)…

  20. 20. @Vaszil – nincs mégis. 😛 Nem FOGJÁK fel. :”-( Aki felfogta – elment. Én is.
    Kísérteties a szülővárosom … egy gerontológia elfekvő lett belőle… :-\
    S az utolsó – lehet, hogy – le fogja oltani a villanyt… 🙁

  21. Egyébként… most jut eszembe… a szülővárosomról, ami a déli végeken van… s kicsit jobbak a körülmények, mint mondjuk BAZ megyében… 😀 De csak egy kicsit. 😛
    Sz’al 1998 és 2000 között, az akkor regnáló garnitúra végzett egy stressz-tesztet a lakosságon – mennyit bírnak, mekkora mennyiségű szivatást… s úgy találták, hogy a végtelenségig lehet terhelni már – az akkori! – populációt. Másszóval, éhendöglésig lehet az átlagembert szipolyozni – nem fog fellázadni…
    Mint tudjuk, „lehet tüntetgetni, majd megunják, hazamennek…”
    Mit lehet tenni…?

    Nem fogják fel az emberek, hogy mostanság a társadalom nagyon nagy particiója „useless”-nek (használhatatlanul haszontalan) van beállítva s gyakorlatilag is nagyon sok humán-salakanyag van a társadalomban… a populációnak ezt jókora részét mostanság kukázzák ki gazdáink… 🙁

  22. 22:
    „éhendöglésig lehet az átlagembert szipolyozni – nem fog fellázadni…” A problémám mindössze annyi. Nem kell fellázadni, de miért szavaznak rájuk ilyen elsöprő mértékben? Ezt magyarázd meg.

  23. Hofi parafrázissal kell kezdjem esmént 🙂 : „A magyar ember nem szereti, ha nem szaros a szája…” :-\

    Másfelöl, Tibor bá’ kedves, légy oly kedves kölcsönadni, leporolni elektronmikroszkópodat, amellyel – esetleg! – fellelek valamiféle „ellenzéket,” amelyre lehetne szavazni… :”-(((
    Harmadfelöl… I. Viktor, midőn hatalomra jutott, meg tudta HaX0lNi úgy a választási törvényeket, hogy annyire meg lett cinkelve az asztal – pont olyan ferdére -, hogy bárhonnan az ő ölébe guruljon az arany(ország)alma … ugyebár… ;-]
    Negyedfelől… Tibor bátyám, Te és a korosztályod 56-ban 200 ezred magaddal mentél anno „társasútra…” Most, „hivatalosan” leborított 600 E jómunkásember – gyakorlatilag 1 misi szerintem, szürkén s feketén… 🙁 Ez a munkaképes – és olyan munkaképes, aki elengedett kézzel képes ülni a bilin!!! -, ez dolgos populáció hatalmas hányada… ne is vessünk rá pillantást, kik maradtak otthon – mert zokogtató… :-\ Na, és az ott maradt sok ájnsten… az viszont elmegy szavazni… :”-(
    QED.
    RIP.

  24. 24:
    Ha nincs számottevő ellenzék (csak megélhetési politikus) az nem magyarázza meg a Fideszre szavazást.
    Az asztal meg van cinkelve, de nem annyira, hogy háromszor legyen kétharmad.
    Az 56-os emigrálás messze nem hasonlítható a maihoz. Mert:
    1) Legtöbbünk csak világot akart látni.
    2) Öt évig nem jöhettünk haza, mert börtön várt ránk. 5 év után már csak keveseknek volt lehetősége visszajönni.

  25. Tibor bá’ – s a többiek -, ezt láttátok már…? 😉
    (Nekem nincs már fölös energiám ezt témát tovább fűrészelni… 🙁 )
    youtu.be/_fFWuwWL-D0 – Gulyás Marcinak még van… 😀 Igen, kopi-pészt! 😛

  26. Tibor bá’

    „Nálam tényleg szólásszabadság van. Látjátok indiánlányt is, Attila (PV)-t is bent hagyom, pedig elég tenyérbemászóak.”

    Jól fogunk még jönni neked, amikor egy éjjel a megjelenik a fekete autóval a TEK ! ?

  27. 26 Zapverho

    Amíg Gulyás Marci lelkesíti azt a 30 melegedni vágyót, addig tényleg nem kell a Fidesznek aggódnia.
    De Fegyőr se piskóta…
    Arányos választási rendszer… Az öntökönlövés csúcsa…
    Csak azt éri el vele, hogy ha véletlenül kormányra kerül, akkor ne tudjon kormányozni…

    Őszintén… Ez lenne az alternatíva a Fideszre?

    Emlékeztető: 2006-ban az ország ugye még megszavazta Gyurcsányt…
    Ahhoz, hogy 2010-ben földcsuszamlással megszavazza Orbánt, kellett a milliós munkanélküliség, az eladósodottság, a gazdasági világválság, a megszorítások, a devizások, egy szervezett ellenzék, meg hasonlók…

    Most ?

  28. 27:
    Én is gondoltam rá. De van jobb is. Ha megjelennek Orbán hóhérai meg fogom tőlük kérdezni, mit szaraklodnak velem, feleslegesen csinálnak egy mártírt, nem lenne okosabb megvenni engem is? Nincsenek nagy igényeim. Egy kicsit emeljék meg a nyugdíjamat. 😀

  29. 29. Tibor bá’

    „nem lenne okosabb megvenni engem is? Egy kicsit emeljék meg a nyugdíjamat. ”

    Ugyan…
    Szerintem te így vagy hasznos a rendszernek.
    Ha valóban ide jár az ellenzéki gondolkodók színe-java, akkor egyelőre sok félnivalója a Fidesznek nincs…
    Őszintén…
    Igazán kemény, húsbavágó kritikát nam nagyon lehet itt látni, ami túlmutana a Soros pénzén működő 444.hu-n meg hasonlókon… Kisvasút, lopafidesz, stadionok meg egy kis Kádár nosztalgia…
    8 éve hatástalan klisék. (na jó… a fasznövesztőbe kicsit beleremegett a rencer )
    Viszont ami fontos, a migráció, meg az oroszok megitélése, ha fogcsikorgatva is, de a kormány oldalán állsz.

    Egyébként… Nem emelték valamelyest a nyugdíjjadat?
    Meg kaptál egy kis extrát is a múlt hónapban…
    Ne legyél telhetetlen !!! ?

  30. 30:
    Ne légy naiv. Orbán szarik a migránsokra, azon kívül, hogy bezabálta a nép, amit különben a Jobbik talált ki, de képtelen volt érdemlegesen hasznot húzni belőle. Az oroszokra és a törökökre is szarik, de ott lát lehetőséget a nagyobb kibontakozásra. Jó fej, amit már 1998-ban is láttam. Kár, hogy képességeit nem az ország érdekében gyümölcsözteti. Összekapar milliárdokat, de nem magának, hanem az utódainak. Ő pedig lekerül Szálasi mellé a magyar történelem süllyesztőjébe. Nagy kár!

  31. 31. Tibor bá’

    „Orbán szarik a migránsokra”

    Ezt mindig elmondod, de a bizonyítékok ez ellen szólnak.
    Végül is nem ő ölelgeti őket, mint francia kollégája.
    Annyira szarik rájuk, hogy már fél Európa miatta tagadja meg az ENSZ javaslat aláírását…
    Egyébként a kerítés nem a Jobbik ötlete volt, hanem Toroczkaié, amit a Jobbik annak idején leszavazott. Ezt Toroczkai maga mondta..
    Akkor valóban nem volt „érett” a helyzet a kerítésre, „csak” az ásotthalmi veteményeseket tarolták a migránsok, látod, egy akkora kupleráj kellett hozzá, amit a Keletinél láthattunk… Így is majdnem beküldték a kéksisakosokat…

    Nem tudom, hogy Orbán mi mindenre szarik még, de oroszokkal és a törökökkel is azt a vonalat követi, ami az országnak és Európának is előnyös.

    Szerintem a te hiteledet semmiben se rontaná, ha simán elismernéd, hogy vannak dolgok, amit a Patás szerinted is jól csinál…
    Sőt… Akkor hitelesebben tarthatnál igényt a „kiegyensúlyozott” jelzőre, ha nem biggyesztenéd oda mindig a „de szarik rájuk” farkincát.

  32. 32:

    Teljesen igazad van, de összeomlana a világ ha beismerné bármilyen csekély dologban hogy nem úgy gondolta.

    Viszont lehet hogy a szarik rá kifejezést kicsit kevesebbet fogja használni eztán. 😀

    Komoly alternatíva nincs, ezért szenved a teljes ellenzék.
    Ahol kicsit többen összegyűlnek azt a vezérelt média pillanatok alatt hiteltelenné teszi, a prominens vezetőkből párat megvesznek kilóra és máris pártszakadás és tsai hírekkel tele az összes média.

  33. 33 – Nybbas:
    Írásod ezek után csak ellenőrzést követően jelenhet meg. Moderálva vagy.

  34. 32 – Attila:
    Bizonyára nem vetted észre, hogy Orbán migráns politikáját már évekkel ezelőtt elismertem. Ezen kívül egyetlen egy intézkedésen se látom, hogy abból a nemzetnek haszna lenne. Az viszont világos, hogy minden egyes törvény az ő érdekeinek szem előtt tartásával készül.
    Arra lehet hivatkozni egy új magyar tőkés osztályt akar létrehozni, de ezt rossz módszerrel akarja elérni. Tőkés osztályra szükség van, de oda tehetséggel kellene bejutni, mert a kapitalista verseny ezt követeli. Hülye gázszerelők nem odavalók.

  35. Szerintem meg nem magyar tőkés osztályt akar, hanem egy hűbéres, arisztokrata réteget azzal a céllal, hogy a maga (és utódai) uralmát bebetonozza.

    Egy olyan vagyonos réteget, aki az ő kegyeitől függ és aki hálás neki ezért és támogatja uralmát minden lehetséges módon.

    Orbán nem kapitalista, hanem egy feudalista despota. Ha meggyengül az EU és kikerülünk belőle, akkor hamar középkori körülmények között találjuk magunkat(vagy még annál is rosszabb helyzetben).

  36. 86.
    Néhány év múlva minden mindegy lesz. A homo sapiensnek vége.

  37. 35. Tibor bá ‘

    „Bizonyára nem vetted észre, hogy Orbán migráns politikáját már évekkel ezelőtt elismertem.”

    De észrevettem, és akkor sokunktól meg is kaptad a magadét érte, kitől így kitől úgy…
    Nemegy topik is volt róla.

    Ami meg az „intézkedéseit” illeti, amiből nem volt haszna a nemzetnek:
    Kifizette (átvállalta)az összes önkormányzat és az egészségügy tartozását amit a ballib hozott össze.
    Az IMF helyett a magyarok teszik zsebre az államadósság kamatait.
    Visszavásárolt egy csomó céget, bankokat, így egy csomó beruházást önerőből tud megcsinálni… (ezt szeretik az ellenoldalon, főleg külföldi nyomásra mutyinak nevezni)
    Felemelte a fizetéseket, alindított egy csomó családbarát programot, satöbbi…
    A V4-ek összegrundolása is siker…

    Persze tudom, sokaknak fáj, hogy a magyar tőkésosztály a Fideszesek közül kerül ki…
    De, könyörgöm, honnan máshonnan?
    A szocik ideológiailag alkalmatlanok a tőkésosztály megalkotására, a liberálisok meg csak globalizmusban tudnak gondolkodni.
    Szóval nem nagyon marad más, csak a polgári oldal.
    Naja… Van tanulnivaló bőven, és most fizeti az ország az iskolapénzt… De hát ezt nem nagyon lehet elkerülni.
    Gondolod, ha Bajnai Nemértettünkhozzá Gordon és csapata fújná a passzátszelet akkor megtáltosodnának a hazai kapitalisták?

    Jó, jó, értem én az agymosott fideszbirka koncepciót, de nem túl életszerű, hogy a 3 millió szavazóból mindegyik tehetségtelen…
    Vagy te is osztod azt a nézetet, hogy a humor, a tehetség és az intelligencia alapvetően mind baloldali értékek ?

  38. Attila!
    Az Isten szerelmére! Senki nem állítja, hogy nem akar jót tenni vagy nem tett jót (is). Próbálja az ő elképzelései szerinti erős MO.-t felépíteni. Méghozzá vasakarattal.

    De idő közben a lényeg(a polgár )eltűnt a polgári párt látóköréből.

    Részben nem hibáztatom, mert ezt a csőcseléket nehéz irányítani. Néha mint a fogyókúrára fogott dagadt embert az ő érdekében „kínozni kell”, hogy a hosszútávú siker majd feledtesse a rövidtávú szenvedést és jó alakja legyen, meg egészsége.

    De itt már úgy akarja fogyókúrára fogni a népet, hogy mérget csöppögtet a vénájukba.
    Teljesen szétzülleszti a társadalmat, anyagilag kettészakítja nagyon durván.

    Erősíti a harci- és a versenyszellemet. A kapitalista gondolkodást. A mondatai önmagukért beszélnek, egója nagyon zavaros. Kimondottan harci helyzetben jól jöhet ez a hozzáállás, de nála ez az uralkodó attitüd.
    Nem tud visszavonulni, hatalom- és megalomániás tüneteket mutat.
    Amíg a hatalom megszerzése cél az elején, hogy a nép érdekeit erővel érvényesíthesd. Utána nem szabad, hogy téma legyen egy igazi vezető szemében. Nem így nála.
    Általában itt csúsznak e a történelem nagyjainak jelentős része, legalábbis a történelem szerint.

    Nagyon nehéz út ez. Mert, hogy feljuss a „csúcsra”, (hogy aztán jót tehessen)muszáj volt neki kompromisszumukat kötnie.
    Ezek aztán elcsúsztak, fejére nőttek.
    Valahogy a jó is átértékelődött náluk.

    Mivel okos kevesen tudnak tanácsot adni neki. A maga feje és az előre kivágott, megalapozott ösvényen kellett mennie. Ez predesztinálta eddigi útját és predesztinálja bukását.
    Nincs jobb párt. De vele azért kell vigyázni, mert ha ő menni kényszerül( márpedig a folyamatok minden országot alapvetően érinteni fognak) nem bánja ha vele pusztul az ő Magyarországa.

  39. 38 – Attila:
    Főleg azt kifogásolom az argumentumodban, hogy engem úgy kezelsz mintha Gyurcsány, MSZP, SZDSZ, stb.hívő lennék,vagy nyomnám az ő szekerüket. Vagy mintha pillanatnyilag lenne alternatívája. De például az egészségügy, az oktatás ilyen fokú lerohasztása (szó szerint) halálos bűn a nemzet ellen. Ezrek halnak meg feleslegesen, és az új értelmiség kialakulásának megakadályozása lezülleszti a nemzetet. Ezeket az égvilágon semmi se kompenzálja. A magán kisvasút, a magán stadion a szülőfalúba pedig kicsinyes diktátor tempó, pitiáner gondolkodásra vall. Nagy kár érte, hogy nem volt képes kinőni a putri tempót.

  40. 39: Balázs
    “A maga feje és az előre kivágott, megalapozott ösvényen kellett mennie…”

    Létezhet hogy a nagy sakktáblán egy átjáróháznyi (93-ezer km2-es) tartomány helytartója a maga feje után mehet?!?

    Éppen ezért valóban gond hogy mi lesz távozása után? “ mert ha ő menni kényszerül( márpedig a folyamatok minden országot alapvetően érinteni fognak) nem bánja ha vele pusztul az ő Magyarországa.”

    Nem tudom miért, de olyan fillingem van, mint amikor Kelsier legyőzi a ‘gonosz’ Uralkodót – azután kezdődik csak a hadd-el-hadd…

  41. Vaszil
    Persze, hogy nem.
    De Orbán apánknak azért van egy szerepe, ami- valljuk be-
    nem irigylésre méltó, mert itt bizony neki jutott a főgonosz kit el kell játszania. Ehhez méltón zavart az ipse, hogy végig is vigye és ne essen ki a szerepéből.

    Nem tudom ki Kelsier.
    Nem értem a hasonlatot.

    Számomra nem jelent sokat, mert nem politizálok. Csak a jellemrajza érdekel.
    Amúgy sokkal fontosabb dolgok is vannak. Ez a politilai elit már rég lefutott, de még mindig nem tud róla.
    Sokkal jobban foglalkoztatt számos dologPl.az új tudatosság „lovagjai” mikor döbbenek rá valódi erejükre és hagyják abba a spirituális szépelgést? Mikor teszik helyére a dolgokat? És indulhat el valódi változás?
    A jelek világosak, ébredeznek.
    A föld nem fontos, majd kitatarozzák. Csak ami bennünk létrejön, az a lényeg már.

    Én harcos vagyok, a szó valódi értelmében.
    Néha olyat kell tennünk amik nem vagyunk, hogy olyanok legyünk amilyenek lenni szeretnénk.
    Hiányolom a bátorságot, és uncdi az önsorsrontás, bár törvényszerű a nagy számok törvénye alapján.

  42. 42: Balázs
    Bocs, nem írtam oda a forrást, Sanderson könyve „A ködszerzet”. Fantasy-nak van definiálva, de sokkal több…

  43. 42.
    Régóta, legalább 10 éve figyelem ezeket az „ébredőket”. Én nem látok ébredést, csak okoskodást és a káosz növekedését.

    Egyik ‘kedvencem’ a nagy videós Magyarósi Csaba. Ha otthon van, hírdeti a környezetvédő kerékpározást, meg fás Budapestet, de minden héten repülővel jár (tök fölöslegesen) és az USA-ban meg New York-tól Floridáig Camarróval csapatja, aminek célja a passzíó és a filmforgatás.

    Persze van igaz ismeret és igazi ébredés. Megtalálni ki a Teremtőnk és mi a célja a művével (benne velünk) és mit fog tenni, hogy megóvja azt és nekünk személy szerint mit kell tenni. De ez egy másik történet.

    „A föld nem fontos, majd kitatarozzák. Csak ami bennünk létrejön, az a lényeg már.”

    Ezzel egyetértek, mégha nem is egész pontosan ugyanazt értem alatta.

  44. Attilának meg a többieknek:

    https://hu.euronews.com/2018/11/22/320-milliardot-kovetel-az-europai-bizottsag-magyarorszagtol-korrupcio-es-mas-szabalytalans

    Kiírva számokkal: 320 000 000 000

    Ez sem kevés, de lesz az még több is. És a legnagyobb baj, hogy igazuk van. Aztán majd el kell kezdeni törleszteni az orosz paksi hitelt is.

    Lehet hazaköltözni és fizetni a „magyar tőkésosztály” (valójában a kleptokrata újfeudalista osztály) létrejöttének költségeit nektek és utódaitoknak, míg éltek. Mert hogy fizetni kell és ők nem fognak visszaadni egy fillért sem, abban biztosak lehettek.

  45. 45. Gyarmathy

    „Kiírva számokkal: 320 000 000 000”

    Ja… Ennyire taksálják nyugati barátaink azt az őket érő veszteséget, hogy magyar cégek kapják a beruházások növekvő részét, és nem a nyugati cégek…

    Igen, ez ebből a szempontból tényleg korrupció.

  46. 40. Tibor bá’

    „Főleg azt kifogásolom az argumentumodban, hogy engem úgy kezelsz mintha Gyurcsány, MSZP, SZDSZ, stb.hívő lennék,vagy nyomnám az ő szekerüket. ”

    A helyzet az, hogy Orbán bukásával automatikusan ez a vonal kerülne vissza.
    Nyugati barátaink kipróbálták őket és nekik sokkal jobban megfelenek, mint Orbán.
    Ha lenne valós erő, ami alapvetően nemzeti, és politkai hozzáértése legalább nyomokban kimutatható, akkor lehetne azoknak szurkolni…

    De a „bárki csak ne a Patás” a 2010-es állapotokba taszítaná vissza az országot.
    (Jó… lehet hogy eltartana egy darabig, mire elköltenék a felduzzasztott aranytartalékot, meg az 5%-os GDP növekedést megint minuszba fordítják…)
    Plusz másnap alá lenne írva az összes menekültsimogató Eu-s meg ENSZ-es agymenés, és beállna az ország az oroszellenes kórusba, és vennénk a palagázt háromszoros áron az USA-tól…

    Az oktatásegészségügy meg már kezd kikopni…
    Előszöris a „lerohasztás”, magánkézbe adás, koórházak bezárása, eladása az előző garnitúra sara.
    A vidéki kórházak nagy része újjá van építve, az adósságuk átvállalva, az orvosok fizetése emelkedik, tehát beindult a rendbetétel… elismerem, még hosszú az út…
    Az oktatásnál is a fejétől bűzlik a dolog…
    Az MTA-nál kell kezdeni, aztán lecserélni azokat a tanárokat, akik arra tanítják a gyerekeket, hogy itt kell hagyni az országot…

  47. 47:

    Miközben „távolról” nyilatkozol, közben látszólag mindent tudsz. Mégis milyen _közvetlen_ információval rendelkezel pl. a magyar oktatásügyről. Nekem van a rokonságomban tanár, és mást mesélnek, mint ami a kormányzati hírekben is lejön, és emiatt persze így tőled is.

    Másrészt a kormány dolgainak kritizálása nem egyenlő az ellenzék bármely pártjába történő automatikus betagozodással.

  48. 47:
    „Előszöris a “lerohasztás”, magánkézbe adás, koórházak bezárása, eladása az előző garnitúra sara.” Meddig akartok még arra hivatkozni, ami 9 éve volt, miközben a kormány a 2/3 miatt azt tesz, azt tehet, amit akar. ” lecserélni azokat a tanárokat, akik arra tanítják a gyerekeket, hogy itt kell hagyni az országot…” Téged ilyen tanárok tanítottak? Aligha hiszem. Akkor minek mentél ki?

  49. 50 Gyarmathy

    „Karácsonykor lesz még Magyarországnak Orbán kormánya?”
    Igen. Valami kell. Más nincs.

    Ha az ország nyomorgó keleti részén nem tüntetnek, akkor Pesten miért?
    Ne szaladjon el ló senkivel.

  50. 51.
    Úgy látod, hogy semmi komoly? Tudod lehet feszíteni a húrt jó sokáig, de egyszer aztán elpattan.

    Olyan érzésem van, hogy ez tegnap megtörtént.

  51. 52:
    Ha valaki meghalt volna, akkor folytatódik és eszkalálódik. így el fog halni.

  52. 52. Köszönet nekik hogy kimentek.Minél többen ki kellett volna menni.
    De van egy sejtésem hogy a hirtelen düh lecsökken a szavazástól eltelt napok után egyre jobban és sajnos abbamarad az egész, illetve bejönnek a -10 fokos éjszakák és abbamarad az egész, nem fog ott éjszakázni senki.

  53. Csodálkoznék, ha elhalna. Itt annyi szar gyűlt már össze, annyi harag, hogy kicsordult. A tegnapi arcátlan, kártyanélküli szavazás a rabszolgatörvényről valamint a fidesz saját különbejáratú bíróságairól pedig feltette az egészre a koronát.

    Közben könnygázt, paprikaspray-t alkalmaz a rendőrség, de ez nem fékezi, hanem egyre dühíti a tömeget.
    Ezekben a napokban több tízezer magyar is indul haza, akik tájékozottak és Orbánék ellenségei.

    Könnyen lehet, hogy Orbán órái vagy napjai meg vannak számlálva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük