(2594) Angela Merkel Németországa

Tibor bá’ online

 

Ashwaq Ta’lo kurd tinédzser lányt az ISIS Irakban előretörő erői 2014-ben elrabolták. A lányt 100 dollárért eladták Abu Humam-nak egy szíriai ISIS harcosnak, aki rabszolganőként használta. A szír nemzeti hadsereg győzedelmi során Ashwaq felszabadult, majd menekültként kijutott Németországba, ahol menekült státuszt kapott.

Egy nap amint Stuttgardban hazafelé tartott összefutott a korábbi ISIS fogva tartójával. A lány elmondta a Bas kurd hírügynökségnek, hogy „Megállt a szívverésem, amikor az arcába néztem. Ez Abu Humam a megszokott ijesztő szakállával, és ronda arcával. Azt mondta, Abu Humam vagyok, velem voltál Mosul-ban. Tudom, hogy hol laksz, tudom, kivel laksz együtt, és hogy mit csinálsz.”

A lány azonnal elmondta a bátyjának, és jelezték a rendőrségnek is, akik sikeresen azonosították a férfit egy CCTV felvételen. Viszont a német hatóságok közölték, hogy Humam-ot nem tudják letartóztatni, mert mint menekült regisztrálva van.

A tinédzser lány otthagyta Németországot, visszament Kurdisztánba, ahol az apja él, mert úgy gondolja, ott nagyobb biztonságban lehet, mint Németországban, ahová soha többé be nem teszi a lábát.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

44 gondolat erről: „(2594) Angela Merkel Németországa

  1. Jay és Lauren biciklivel járták a világot, be akarták bizonyítani, hogy a média szándékosan láttatja rossz fényben a terroristákat és az iszlamisták is jó emberek valójában. Rosszul tették! Az ISIS hívei Tadzsikisztánban mindkettejüket lemészárolták az éppen velük tartó svájci és holland biciklis turistával együtt.
    A gyilkosság után az iszlamisták üzentek, hogy így jár minden hitetlen.
    https://www.cbsnews.com/news/washington-dc-couple-american-cyclists-tajikistan-isis-lauren-geoghegan-jay-austin/

  2. Ha valaki pusztan azert mert menekult statuszt kapott a torvenyek felett all -szemben masokkal-akkor nagy bajban vagyunk. A nemi eroszak buntetesi tetelekor mar most kulonbseget tesznek migrans es nem migrans kozott -ha egyatalan eljut az ugy migrans eseteben a vademelesig!-pusztan az elkoveto jogistatusza es kulturalis hattere kozott fuggetlenul egyebb tenyezoktol. A torveny nem ismerete nem mentesit senkit a torveny alkalmazasa alol.Az nem lehet kifogas hogy en nem tudtam hogy ez itt bun ,hogy nem eroszakolhatok meg senkit csak azert mert egy gyaur kutya es nem ugy oltozik mint ahogy otthon egy notol elvarhato lenne…..Tovabba egy modern polgari tarsadalomban egyseges jog van es nem parhuzamos jogalkotas es gyakorlat vagyis olyan nincs hogy valaki szarmazasa es vallasa alapjan gyermeket belekenyszeritheti gyermekhazassagba mig masnal ez nemcsak hogy ervenytelen hanem meg buncselekmeny is …Svedorszag ebbe az iranyba indult el. Kozben meg vitatkoznak genderszakon -hatha meg tobb embert kuldunk a vagohidra a feministak pedig hallgatnak mikor a nemi eroszakot migransok kovetik el…. ezzel hiteltelenitik magukat…vegul is soha nem a nokrol es ferfiakrol szolt a tortenet. Egy barmikor felaldozhato hasznos idiotak voltak es lesznek egy mas cel erdekeben. Erdekes hogy a tortenetet mind az Origo mind az Index is lehozta pedig az egyik tuz a masik viz. Miert?

  3. Jesszusom… ez már a teljes őrület…
    Köszönöm Tibor bá’, ha nem írod meg, nem tudnék erről.

  4. Állami szintű korrupció és agymosás.
    Ezért lesz szükségül új vezetésre.
    Sajnos ma a jogásztúltengés van az államigazgatásukban , mindent csak akkor szabad, ha a jogász képes azt megérteni.

  5. 3. Jövőnk
    Eddig nem írtam még a blogba, de rég óta olvasója vagyok.
    Mondhatni nagy kedvencem Tibor bá’, de amit te mostanában művelsz, enyhén szólva is kezd visszataszító lenni..
    Utóbbi hozzászólásaid nem szólnak másról, mint Tibor bá’ hátsó felének fényezéséről.
    Úgy érzem már neki is kényelmetlen amit művelsz.
    Fogd vissza magad kicsit, ha nem tudsz érdemben a poszthoz szólni, inkább meg se nyikkanj..!
    Nem vagyunk egyformák. Jövőnk így akar hálás lenni. Más simán megköszöni. Megint más átutal egy adományt. Olyan is van, aki elküld a picsába és mindenbe beleköt. Ez utóbbi esetben is tollat (billentyűt) ragadsz, és kikéred magadnak az én nevemben? Úgy tudom nem, mert te írtad, hogy ez az első hozzászólásod. Szerintem mindenki adja saját énjét, amit meg kell neki engedni.

  6. Merkel Németországa ,Tibor bá?
    Ugyan mióta van ennek az agyalágyult nemzetáruló némbernek SAJÁT országa?? Megvásárolta 60-70 millió ember nemzeti otthonát? És ugyan kitől?
    Ezt az asszonyt nár akkor ki kellett volna rúgni, amikor nemrég kijelentette, hogy akadálytalanul, szabadon jöhet a harmadik világ minden szennye-rongya a német ember nyakára!
    Nem zavarták el, megérdemlik sorsukat., mint ahogy egész Nyugat -Európa és Skandinávia.
    Mint irva vagyon: kit Isten el akar veszejteni, annak előbb elveszi az eszét.
    Nálatok még, esetleg, kis szerencsével, talán van egy halvány kis remény.

  7. 6 balint

    Tetszik az idealizmusod. 🙂 Fennkölt, magasztos.

    A cikk hibás.
    A lány rabszolga volt, de felszabadították, erre onnan elmenekült.
    Menekülni a felszabadító elöl? Ez nem kerek.

    Feljelentette a tartóját Németországban és ott nem tettek semmit.
    A rabszolgatartás köztörvényes bűn. A köztörvényesekkel mindenhol a világon ugyanúgy bánnak. A németek nem?

    Ezt a cikket nem az élet hozta, ezt „legyártották”.

  8. 6 – bálint:
    „A.M. Németországa” ironikus kifejezés, amit te nem érzel.

    7 – n/a:
    Az iszlám állam katonái, amikor még nyerésre álltak, az elfoglalt területeken a más hitű férfiakat egyszerűen likvidálták, a más hitű nőket zsákmánynak tekintették. Ha tudtak megszöktek, ha elkapták őket, akkor kivégezték. Fordult a kocka az ISIS defenzívába szorult. A fogva tartott nőknek esélyük lett a szökésre. Szerintem ez a lány azért nem ment vissza Irakba, mert a kurdok helyzete igen bizonytalan. Tehát menekültnek adta ki magát. A többi ismert. A menekültek között beindult a”harc”, amiből a német hatóságok semmit se értenek. Az abuzus nem Németországban történt, bemondás alapját nem tehetnek semmit, költséges eljárást pedig nincs kedvük csinálni. Viszont ezt a káoszt ők okozták, oldják meg!

  9. 8 Tibor bá’

    Kimondtad a kulcsszót: „…bemondás…”
    A németek bemondás alapján nem tettek semmit, viszont ez még „hírnek” jó.
    A Média szépen tud beszélni, értenek hozzá. 🙂

    Csak példának.
    http://www.delmagyar.hu/szentes_hirek/felujitotta_a_jatszoteret_most_jarhat_a_rendorsegre_-_balint_robert_mashol_megdicserik_azt_aki_a_kozossegert_dolgozik/2570231/
    Elsőre úgy tűnik, hogy egy jót akaró embert bántanak, de jobban átolvasva az ellenkezője LÁTSZIK igaznak.
    Látszik, vagyis ott kellene lenni hogy tudjuk mi az igaz.

  10. 7.n/a
    …”6 balint
    Tetszik az idealizmusod. ? Fennkölt, magasztos.”
    Nem, kedves n/a, még véletlenül sem idealizmus, kőkemény realista vagyok.
    Mentalitásom ad primitivum földhözragadt, parasztos logika, földönjáró valóság. Nem vagyok pollkorrekt, hálistennek nem vagyok kénytelenségből, állásom, kenyerem miatt rászorulva, tehát nyugodtan kimondhatom az igzságot:
    Utálom a multikultit, a Nyugaton végigsöprő pestist látom benne, utálom követőit és szorgalmazóit, utálom a nemzeteiket eláruló nyugati politikusférgeket, valamint a nemkevésbé bűnös és cinkos fegyveres karhatalmi erőket, kik az eddigi események egytizedéért is már rég át kellett volna vegyék a hatalmat az árulóktól, rögtönitélő katoni törvényszék elé állitva valamennyi hazaáruló politikust, de mindenekfölött sajnálkozó csodálkozással nézem az európai népeket, kik mindezt ami már évek óta odaát folyik, csendben türik.
    A kialakult helyzetért bizony a népek is felelősek, és ismét kénytelen vagyok idézni a Bibliát;” Akit Isten…..”

  11. 10 balint

    A hozzászólásod olvasása után még inkább úgy látom, hogy nem volt túlzás az idealista jelző.
    Semmi gond. Tudni fogom, hogyan olvassam az ízes szavaidat. 🙂

    A társadalom működését már sok okos ember tudományos szinten leírta.
    Irodalmi stílusban Madách-tól, emészthetőbb:


    Ah, fáraó, rajongsz; hisz a tömeg
    A végzet arra ítélt állata,
    Mely minden rendnek malmán húzni fog,
    Mert arra van teremtve. Már ma mentsd fel:
    Amit te eldobsz, ő meg nem nyeri,
    És új urat keres holnap magának.
    Vagy azt hiszed, hogy ülhetnél nyakán,
    Ha a gazdának szükségét nem érzi?
    Ha kebelében öntudat lakik?

    Mondás szintjén:
    „Minden társadalom kitermeli a maga arisztokráciáját.”

    Nem bűnös senki. Ez így működik jól.

  12. 11. n/a
    …”És új urat keres holnap magának.
    Vagy azt hiszed, hogy ülhetnél nyakán,
    Ha a gazdának szükségét nem érzi?
    Ha kebelében öntudat lakik?”
    Istenem, ezt tényleg csak egy Madách irhatta meg ennyire találóan.
    Én viszont, engedelmeddel, kedves n/a, másképpen fogalmaznám:
    Birka nép hentest keres? Őt választja vezetőjének?
    Nem reátok gondolok, bennetekben van még valamelyes normalitás, de a nyugat-európaiakat nézve, megáll az egyszerű ember esze.
    Hentes által vezetett birkák.

  13. 12 – bálint:
    Ne hidd, hogy van felsőbbrendű nép. Minden ember alapvetően egyforma. Legfeljebb a holnapot látja, egy centivel se tovább. A németek többségének azért kell Merkel még ma is, mert a jólétük zálogát Merkelben látják. Hogy ennek mi lesz az ára holnap után, az nem érdeklik őket. Ha Orbán úgy dönt, hogy felkarolja a migrácsokat, akkor ma egészen más hangulat uralkodna az országban.

  14. 13:

    Ennyire nem kell lenézni az embereket.

    Sokan látnak évekre előre, hiszen ha nem így lenne akkor nem taníttatnák a gyerekeiket, nem vetnének, nem ruháznának be semmibe, nem takarékoskodnának, stb.

    Amiből fakad ez a nem látják a holnapot érzésed, az az hogy a legtöbb ember bizonyos feltételeket annyira állandónak vesz, ami neked ostobaságnak tűnik.

    így szocializálódik az ember.
    Megtanulja, hogy mindig van új nap a mai után, hogy vannak törvényszerűségek amik állandóan hasonlóan történnek (évszakok, természet működése, stb).
    Sajnos azt is állandónak veszik, hogy mindig lesz bolt, áram, olaj, gáz és nem lesz háború (ott ahol él).

    Mégis így működnek jól, mert a jelen civilizáció „elvárja” hogy higgyen benne mindenki, azaz hogy ez így van rendjén és mindig minden lesz mert a szervezet nem hagyja hogy ne így legyen.

    Aki nem így működik, az bolond. Geddonista, túlélőmániás, konteós és tsai.

    Korlátoltak az emberek, de nem hülyék.

  15. 3. Jövőnk

    „Köszönöm Tibor bá’, ha nem írod meg, nem tudnék erről.”

    Olvashatnál időnként egy kis kincstári propagandát, például Origót, 888-at vagy Pesti Srácokat…
    Ott kiemelten vannak felsorolva a hasonló esetek…
    Minden napra jut egy-egy késeléses vagy autóégetéses történet.
    Most pédául a katalóniai rendőrőrs elleni iszlám támadásról ír.

    A gond az, hogy a „haladó” ellenzéki média kiönti a fürdővízzel a gyereket is, azaz mindent blokád alá vesz, amit a kormánypárt kürtöl…
    Ezért kell neked ilyesmiről Tibor bá’-tól értesülnöd.

    De azért vigyázz, nehogy a propaganda belpolitikai része összezavarjon! ?

  16. Merkel Németországa még mindig sokkal élhetöbb hely, mint Orbán Magyarországa…..

  17. 12. bálint

    „…”És új urat keres holnap magának.”

    n/a nem veszi észre, vagy nem akarja, hogy ezt a cinikus Lucifer mondja…
    De Madách az Isten oldalán áll… Ahogy mi is néhányan… Hiszünk abban, hogy ennek nem kellene feltétlenül így lennie.

  18. 15 🙂 ez jó volt… 😀

    Alapvetően elég jó információ forrásaim vannak, csak én nem a hétköznapi dolgokkal foglalkozom. Így sokszor Tibor bá’ oldalán kapom meg azokat az infókat, amikre vagy időm vagy energiám nem jut.

  19. Eleg baj az, hogy a migransok altal fenyegetett Nyugat es egy” zsebMussolini „kozott lehet csak valasztani. Polkorrekt propaganda ott NER itt….kozben a valosaggal valo szembenezes kesik mintha nem is lenne fontos a realis jovo.Pedig a valosag elobb -utobb ugy is gyoz.

  20. 17. lehettem volna valaki m
    Csakhogy ez esetben Lucifernek van igaza.

    Az Isten valahogy nemigen van jelen mostanaban.

  21. 19.
    Az általad említett zsebmussolini egy kaméleon.
    A nyilvánvaló sajátzsebre dolgozást, és rablásokat most nem is említve.
    A politika arról szól, hogyan lehet, és kell megszerezni a tömegek támogatását
    olyan ügyekben ami tképp az ő érdekeikkel ellentétes.
    Európa nagyjainak ez láthatóan kihívásokat okoz.

    Orbán Magyarországán a nagybetűs család-támogatás egy big lie.
    Az AB,és tablettás gyermekelhajtás legálisan, futószalag szerűen folyik.
    Az ellátottak.. diáklányok, remény nélküli magyar nők.
    Az egészségügy egy két sziget kivételével a bölcsőtől a temetésig
    profit alá rendelődik.
    Egész nyugodtan megdögölhet,aki nem képes áldozni az életbenmaradására.
    Akinek esze van, az már „kitántorgott” 1500€ nettóért.
    A környező országokba zárt magyarok csak a szavazatuk miatt jöttek számításba.
    A nyugatra dolgozók tudják miről van szó, ezért szívnak is a szavazásoknál.
    Míg orbán alatt tovább fog csökkenni a magyar lakosság aránya,
    az izidorok és rómeók aránya exponenciálisan nő.
    A rejtett tartalékok olyan körülmények közt is kiválóan tenyésznek,
    amin a magyar kedvét veszti a gyarapodásra.
    A földtulajdonok egész közép-Európában a szemünk láttára alakulnak át.
    A föld terhe Windsor bevásárolja magát és a rokonságot Erdélybe.
    A legerkölcsösebb a földbirtokkal, és ingatlan vagyonnal
    alapít jogot saját Országra.
    A szlovák, a román az ukrán még mindíg velünk hadakozik
    és gyűlölködik a rablott trianoni földek miatt,
    de annyira agyhalott, hogy nem látja a saját jövőjét.

    Orbán ezzel a kaméleon és talmi nemzeti retorikával, de
    más eszközökkel ugyan azt az agendát viszi,
    mint a szocci Cipras, Kern, vagy kedvelt kollégája és elődje.
    Aki legalább nyíltan adta önmagát, és vállalta fel nemzetrontó céljait.

  22. 19 tom, 21 Xander

    Szavaitokból süt a fájdalom, pedig mondtam hogy ez így rendben van.
    Olvassátok tovább Madách-ot és megkapjátok a választ.
    (Igazából az egész mű elolvasását ajánlom, mert gazdagodtok tőle.
    http://mek.oszk.hu/00800/00849/html/
    )


    Ádám
    Miért jajgat hát, mintha fájna néki
    A szolgaság?

    Lucifer
    Fáj, bár nem tudja, mi.
    Mert minden ember uralomra vágy.
    Ez érzet az, s nem a testvériség,
    Mi a szabadság zászlajához űzi
    A nagy tömeget – ámbár öntudattá
    Nem ébred benne, és csak sejtelemként
    Zaklatja minden olyasért, mi új,
    S mi tagadása a már meglevőnek;
    Abban remélvén testesűlve látni
    A boldogságról képzett álmait.
    Pedig mély tenger a nép: bármi napfény
    Sem hatja át tömét; sötét leend az,
    Csak a hullám ragyog, mit színe fölvet,
    És mely hullám esetleg épp te vagy.

  23. Mondjuk ha nalunk megszilardult egy politikai rendszer vagy rezsim akkor azt mar csak egy brutalis vagy finomabb kulso ero volt kepes megdonteni 1918,19,1945,1956,1989, 2010-gazdasagi valsag?hogy aztan letrehozzon egy masikat.Amivel folytatodott a hanyatlas?De lehet hogy ezuttal mar nem lesz folytatas….valoszinu hogy az egesz tersegnek sem.Vegul is marad az nekunk -kolcsonosen-sovany vigaszkent-egyutt pusztulunk? Vajon meddig tart az agonia?

  24. A „rövid távú” életszemlélet egyenes következménye a fogyasztói társadalomnak
    Úgyis lehetne mondani, hogy kéz a kézben járnak. Ennek megvan az oka. Azért ettől még többek vagyunk mint az állatok.

    Az ember ugyan elpusztítja környezetét, de egyben a sajnálat és harag érzetét is felleli magában a kérdés kapcsán. Tehát aki azt állítja, hogy mi is állatok vagyunk az inkább legyen egyből karalábé öntudat nélkül!

    Madách király, az ember tragédiája meg egyenesen alapmű. Persze nem középiskolás fejjel kell olvasni, mert akkor még azt találjuk hinni, hogy mostanában Isten eltűnt és magára hagyta a társaságot ezzel a Luciferkóval hogy megkapja a magáét. Kiérdemeltük nem vitás, de ez attól még csak ok és okozat kérdése marad.

    A nép egyénekből áll, ha emeled magad-ugyan kis mértékben- emeled a népet. Ezért mondják, hogy mindenki csak saját magáért felelős. A folyamatok lelki hátterének kezdeti megértésekor, hamis felsőbbrendűség érzete hatja át az embert.
    A birka nép ugyebár.
    Birka birka nem vitás, de mikor saját birkaságodra rájössz, akkor az ítélkezés már nem oly könnyű.

    Csak lépcsőfokok kérdése az egész, a lépcső hosszú. Hogy melyik fokon állsz nem érdem, így nem alábbvaló aki lejebb és nem felsőbbrendő aki feljebb van. Amíg ezt nem értjük meg valójában, addig az emberiség sorsa kakkuk.

  25. Madách szövegének értelmezésekor nem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy ő is szabadkőműves volt…

    Ugyanaz a bagázs, akik most azon dolgoznak, hogy kiheréljenek minket a genderpropagandával, és közben a nyakunkba hozzák az iszlámot.

  26. 25 Ábel

    Ez taszító!
    Madách nem ártott neked, mégis be akarod feketíteni.
    Honnan a bizonyosság a vallási hovatartozásáról?

    Nem tudományos mű amit idéztem, irodalmi, egy mese.
    A Hófehérke mesét is szabadkőművesek írták?
    Nem értesz semmit!

    „…nyakunkba hozzák az iszlámot.”
    És az jó vagy rossz? Nem tudod a választ.
    Ehhez minimum el kellene olvasni és megérteni azokat az írásokat amelyek ezzel foglalkoznak, az első betűtől az utolsóig.

    🙁

  27. 25 – Ábel:
    Ez marhaság! Madách műve messze világszínvonalú, amin Arany János is nagyokat javított, mert érdemesnek találta. Számos nyelvre le van fordítva. Én magam ötször láttam, végig olvastam az angol fordítást, az első színt fejből fel tudom mondani. Csodálom műveltségét, a lényeg felismerését, előrelátását. Aki ezt a művet cikizi a szerzőjével együtt az részemről kiérdemelte a megvetést. 🙁

  28. n/a

    Egy bizonyos szinten a vallási dogmatizmus iszonyú káros az egyén szempontjából.
    A mai keresztény vallás dogmái rendkivül beszűkitík az egyént.

    Hogy jöhetsz te ahhoz, hogy egy 2000 éves hitrendszert megkérdőjelez? -szokták mondani

    Bizony ez a mese nem csak mese, nem pusztán egy szépirodalmi mű. Ábelnek ott van a Biblia mint egyedül hiteles forrás, meg az anyaszentegyház, pedig a
    Vatikán is tele van szabadkőművesekkel, ezért nyírták ki I. Jánost hatalmának 33 napján. Tehát ami onnan jön azzal is vigyázni kell.

    Ábel szerint Curix bűnős mert homoszexuális, Curix szerint pedig no.-ban jobb élni mint itt, legfőképp azért mert ő most ott él. Fárasztó!

  29. „Curix szerint pedig no.-ban jobb élni mint itt, legfőképp azért mert ő most ott él. ”

    Balázs
    legföképp azért jobb ott élni mert az emberek ott nem akkora seggfejek, mint a magyarok.
    Másodsorban a német GDP asszem 3,5 szöröse Orbán Viktor gazdaságának…..
    És nem……, nem Curix szerint van így, hanem ezek tények Balázskám.

  30. 29 – Curix:
    Nézz utána, vagy fogalmazd át, amit írtál. Németország lakossága nyolcszor nagyobb mint Magyarországé. 3,5-szeres GDP nem stimmel.

  31. „Magyar vagyok.”

    Én is. Sokszor szégyellem is magam érte.

    Egyébként köszönd meg Viktorodnak, hogy végleg gagyi összeszerelö országgá degradálta a magyar gazdaságot. Innen mi már nem tudunk felkelni, mert még egyszer ilyen kedvezö 10 évnyi gazdasági környezet SOHA többé nem lesz.
    Csak Budapest Győr és még egy-két nagyváros létezik, ahol a munkák hozzáadott értéket is tartalmaznak. A legtöbb kisvárost német összeszerelö és kütyügyárto cégek tartanak el 3 müszakos robot meloval…..
    De nekem már nem a fizetés a legnagyobb problémám Magyarországgal, föleg hogy igy felmentek a bérek.
    A magyar „virtus” miatt akarok egyre kevésbé hazajönni…..

    Tibor bá jogos, elnézést
    Az egy före juto GDP a németeknél kb. 3,5 szeres.

  32. Németország 44 550 USD/fő
    Magyarország 15 531 USD/fő

    1 Luxemburg 107 865
    2 Svájc 80 591
    3 Norvégia 74 971
    4 Írország 70 638
    5 Izland 70 332
    6 Katar 60 804
    7 Amerikai Egyesült Államok 53 129

    Miközben a propaganda folyamatosan a nemzetközi sikereinket tropbitálja…

  33. Kína 8 643 USD/fő
    Szaúd-Arábia 21 120 USD/fő

    És? Ez önmagában nem jelent semmit.

  34. 36.ödön
    Végignéztem a belinkelt videót.
    A spanyol rendőr, a katonaság, mind-mind haza-és nemzetárulók.
    Ennyi.

  35. na és Tibor bá: szalmabábra lődöztök. Világos, hogy az Ember tragédiája egy nagyszerű mű, a magyar irodalom lényeges darabja, és a világirodalom érdeklődésére számot tart. A tény, amit írtam, se nem feketítés, se nem cikizés

    Egyszerűen arról van szó, hogy egy szöveg értelmezésekor észben kell tartani a szerző világnézetét és céljait, amiket a szövegével el akar érni. Enélkül esélyünk sincs a fontos összefüggések felismerésére, vagy arra, hogy ellenállhassunk az esetleges manipulációnak.

    Ezzel a luciferi szöveggel Madách arra provokálja a nézőt (olvasót), hogy lépjen ki a birkaságnak bélyegzett békés társadalmi együttélésből, és lázadjon fel a vezetői ellen, akik természetesen csakis elnyomó zsarnokok lehetnek szerinte.

    Úgy tesz, mintha az a természeti szükségszerűség, hogy az emberi csoportokat vezetnie kell valakinek, (amiből következik, hogy ha egy vezető réteg eltűnik, rögtön betolti a helyét egy másik), mintha ez a nép jellemhibája volna.

    A vezető felelőssége, hogy olyan döntéseket szolgáljon, amik a nép javát szolgálják. Aki ezzel következetesen szembemegy, az előbb utóbb a történelem szemétdombjára kerül, akár úgy, hogy megpuccsolják, akár úgy, hogy elpusztítja a népet, amin uralkodhat, akár háborúban.

    Nem mindig van lehősége a népnek, hogy a rossz, az érdekeivel szembemenő vezetőt leváltsa, de a németeknek most volt egy esélyük. Nem éltek vele. Innentől kezdve tényleg csak magukat hibáztathatják. Ennyiben Madách mondatai, amiket Lucifer szájába adott, ebben a helyzetben tényleg nagyon találóak.

  36. A videót megnézve a sorállományú katonaságom jutott az eszembe. Kimaradásunk végén a laktanya felé vettünk az irányt. Társaságunk 19 év fölötti és 25 év alatti férfiakból állt. Afrikában kihaltak a suhanc korúak, az idősebb férfiak és a nők? Mert, ha nem, akkor ez a kb. 200 fő az két század katona. (szakasz, 3×8; egy század az 3xszakasz). Biztos van más magyarázat is.

  37. 34. „És? Ez önmagában nem jelent semmit.”

    mivel jelentene valamit?

    Ez megmutat mindent…
    más. ma 800 ezerrel több foglalkoztatott állít elő akkora GDP-t mint 2010 ben.

    Mond ez neked valamit a hatékonyság változásáról? Előre vagy hátra léptünk?

  38. 39.Károly
    …” Mert, ha nem, akkor ez a kb. 200 fő az két század katona.”
    Igy igaz, szóról-szóra.
    Két századnyi ellenséges katona a spanyol katonaság-rendőrség szeme láttára betört Spanyolország területére.
    Sérülés és bántódás nelkül.
    Spanyol fegyveres erők jelenlétében.
    Ha EZ nem hazaárulás, esküszegés, akkor mi?

  39. 40. Azért illesztettem be a kínai adatot, hogy jelezzem a GDP önmagában nem mutatja a sikerességet vagy az ország élhetőségét. Kína azért jó ebben abban, a GDP/fő mégis a miénk fele. Akkor mi most 2x sikeresebbek vagyunk? Ez csak egy adat. Ennyi. Magyarországon a 70-es években a mainál jóval szerényebb volt az életszínvonal, az ország mégis sokkal boldogabb és élhetőbb volt. Pl. jóval nagyobb volt a gyerekvállalási kedv, pedig 5 évet kellett várni az 1200-as Ladára. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük