(2568) Drónok

VIP. 348

Drón fegyver! Halálos autonóm (önálló) fegyverek.

Ez lenne az a világ, amit a gyermekeinkre akarunk hagyni?

Az emberek tapsoltak olyan fegyver bemutatásán, ami mellett a termonukleáris töltetek elavultnak számítanak.

 

A világ vezető AI kutatójának nagy része, valamint humanitárius szervezet aggódik a potenciálisan katasztrofális következmények miatt, amennyiben hagyják, hogy halálos autonóm fegyvereket kifejlesszenek. – Nézd meg a videót.

A VIP előfizetőknek elküldöm a videó szövegének a fordítását.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

7 gondolat erről: „(2568) Drónok

  1. Szerintem a mikrohullám megzavarja, hátmég a gps frekvenciáján.

  2. Igen, ez egy vírusmarketing videó!
    De ettől még pl. a drónok titkosszolgálati alkalmazási lehetőségeit a jövőben jól szemlélteti. Elsődlegesen persze felderítés, és pl. a csótányok bemikrocsippezésével, vagy az azokat lemásoló robotokkal kémkedés, lehallgatás, hírszerzés. De mennyivel kevesebb járulékos kárral járhat 1-5 kg -nak megfelelő TNT egyenértékű robbanóanyaggal ellátott drónal likvidálni pl. egy terrorista csoport vezetőjét, mint egy 100-250 kg közötti irányított bombával vagy egy 8-10 kg -os robbanófejjel rendelkező AGM-114 Hellfire irányított rakétával.
    Persze mindezek még most csak célok, de folynak ilyen irányú kutatások, fejlesztések, nem csak az USA -ban. „Szép új világra” fogunk ébredni kb. 10 éven belül…!

  3. 1 – Janibácsi:
    A videó előtt ez olvasható: „A világ vezető AI kutatójának nagy része, valamint humanitárius szervezet aggódik a potenciálisan katasztrofális következmények miatt, amennyiben hagyják, hogy halálos autonóm fegyvereket kifejlesszenek.” Gondolom ez elég világosan jelzi, mi a pillanatnyi helyzet.
    Inkább arról kellene meditálnod, hogy Az ORIGÓ közölte? Az INDEX közölte? A 444 közölte? Akkor talán meg kellene engem dicsérni mer én viszont felraktam. Ha hasznos akarsz lenni, fordítsd le, amit belinkeltél!

  4. „Az emberek tapsoltak olyan fegyver bemutatásán, ami mellett a termonukleáris töltetek elavultnak számítanak.”

    De hat ez a fegyver nem letezik. Lehethogy mar csak 10 ev kell neki, de perpillanat ez akkor is csak scifi. Nem annyira jo scifi pld mint a terminator, ahol a becsvagyo tudos is mennyire orult amikor a jovobol erkezo mikrocsipet tanulmanyozhatta, es oktalanul megalkotta a gyilkolo robotokat… de akkor is scifi. 🙂

  5. 5. Johan
    A katonai kutatások nagyjából 20 évvel a civilek előtt szoktak járni. Tehát ha most kezdett aggódni egy csomó civil kutató, akkor 20 éve már eszébe jutott egy katonainak és azóta fejlesztik. Prototípusként szinte biztosan létezik, de talán már bevethető is.
    Számítógépes képfelismerést és célazonosítást már a nyolcvanas évek legelején terveztek a Comanche helikopterhez, amikor mi még a ZX81-et gondoltunk az elérhető számítástechnika csúcsának és egy mai butatelefon kapacitásának megfelelő termelésirányító számítógép éppen elfért egy szobában.

  6. Drónok.
    Eszméletlen fejlesztés alatt van az egész szakterület, a fiam hajmeresztő dolgokat potyogtat el kinai munkájuk során látottakról.
    Ezek még csak kisérleti fázisok, amiről mesél:
    Már jóformán nem kell rendőr az utcákon. A magasban lebegő drón a városnegyed nagyrészét belátja, másodpercek alatt megtalálja az alnti utcákon nyüzsgő tömegben a chippel ellátott célszemélyt, akit a rendőrségi számitógép előállitás céljából kiszemelt és közölte adatait a drónnal!
    A ravasz kinai továbbmegy a témában: az utcán hömpölygő tömegben pillanatok alatt beazonositott egyén fölött megjelenik a drón, önirányitott zuhanórepüléssel a nagy magasságból néhány másodperc alatt 2-3 méternyi magasságban a célszemély feje fölött lebegni kezd. és egy festékpatront lő a delikvens fejebúbjára.
    Tévedhetetlen pontossággal, amire csakis egy drón képes!
    Azért, magyarázza a kinai, hogy ha netán az illető behúzódna valahova az utcáról, legyen az parkoló, metróállomás, mindenki láthassa és jelentse.
    Ugyanis jelenleg a drónok csak a szabadban tartozkodók cshipjét érzélelik. A hangsúly a” jelenlegen” van.
    De a lényeg: MA csak festékpatron.
    HOLNAP?!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük