(2557) The ultimate páva tánc

Tibor bá’ online

 

Az „ultimate” az egyetlen angol jelző, amit nem tudok lefordítani. Aki az utolsóra, végsőre vagy valamik hasonlóra gondol, az nem tudja mit beszél. Az ultimate valami olyasmit jelent, hogy „ennél már nincs tovább”.

Nem tudni ki tanult kitől, de tény az, hogy Donald Trump olyan hatalmas pávatáncot lejtett Szingapúrban, amiből Washingtonnak még nem sikerült felébredni. Nekem úgy tűnik, hogy a neokonok felé megjátszotta a háborúra éhes, nem beszámítható elnököt, Szingapúrban pedig körbe röhögte őket. Már kezdik mondani, hogy ezt a találkozót Kim nyerte meg, amiről csak a rövidtávú gondolkodok értenek egyet. Trump beszünteti a hadgyakorlatokat a déliekkel, fokozatosan megszünteti az embargót, összebratyizott Kimmel és meghívta Fehérházba. Miközben egy hete még azt nyilatkozta, hogy el se megy a találkozóra. Nemrég kinevezett külügyminisztere két napja még azt mondta, hogy addig a szorongató embargójukat fenntartják, amíg Kim  le nem szereli atombombáit és hordozó rakétáit, méghozzá ellenőrizhető, visszaállíthatatlan, maradéktalan módon. Trump meg adott rá két és fél évet. Trump bajuszos nemzetbiztonsági tanácsadója, az abszolút héja, John Bolton hiába ment el Trumppal, a két vezető négyszemközt tárgyalt. Bolton nem tudta figyelmeztetni, hogy nem árt, ha néha emlékezik J.F. Kennedyre.

Az alelnök már meg is jegyezte, Észak Korea nyert, az engedményekért nem kaptunk semmit. Dehogy nem, nyugalmat és relatív biztonságot. Több mint fél éve megírtam, Washingtonnak le kell nyelni a békát. Donald Trump már tudja, a többiek még nem. Kim inkább megdöglik saját bunkerében, de nem akar Gaddafi és Szaddam sorsára jutni.

Az amerikai héják megszokták, hogy anyahajóiktól, nehéz bombázóiktól, atombombájuktól mindenki beszarik. Kim nem szart be, és neki lett igaza.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

11 gondolat erről: „(2557) The ultimate páva tánc

  1. Mostanában csak hüledezek, hogy mit keres a politikai színtéren mint a legfőbb döntéshozóra hatni képes személy Kim Kardashian, most meg a „Féreg” becenéven elhíresült drogos/biszex exkosárlabdázó Dennis Rodman, aztán most olvasom, hogy több országban végzett felmérés szerint 1945 óta folyamatosan csökken az átlagos IQ, így összeállt a kép 🙂

    Szerencsére az is kiderült, hogy bizony az Antarktisz is drasztikus olvadásnak indult, ez nagyon meglepte a kutatókat (bazz, ha az északi olvad, akkor mi olyan meglepő ebben) így talán nem érjük meg az Idiocraty szintjét.

  2. Ahogy mondani szoktam, Trump távolról sem olyan hülye, mint ahogy a mainstream egy része próbálja beállítani. Dörzsölt vén gazember, hatalmas tapasztalattal és igen komoly kapcsolati tőkével – még a fasorban sem volt, mint elnökjelölt, de már nyakig volt a fél világ ingatlanbizniszében, többek között Oroszhonban is.
    Trump megkezdte a birodalmi Amerika lebontását, miközben a neokonok hintáztatása is folyik – ez már a röhejes szinten lezajlott Szíria elleni amerikai CM támadás másnapján is ordított.
    Az USA sokkal-sokkal gyengébb annál, mint amit a propagandájuk harsog – ez igaz gazdasági, társadalmi és katonai téren is.

  3. Trump a következő elnökségre tervez.
    A lépései egy idióta rögtönzéseinek tűnnek,
    első ránézésre.
    Mi van ha nem így van
    A választók a munkanélküliségi számokat lesik.
    Európát, Kanadát megszívatja, megvágja az autó és fém importot.
    Valami orosz veszélyt ki kell találnia, mert a használt amerikai vasakat
    (kelet)Európának el kellene sózni. A tehetősek vegyenek új us fegyvereket.
    Az orosz témát erőltetni kell amíg végleg el nem ülnek a megválasztása körüli hisztériák. Közbe a háttérbe Putyinnal vidáman telefonoznak.
    Mindketten tudják, hogy a veszélyek riogatásával a fegyvereladásból jól üzletelnek.
    A koreai kérdésben a háttérben Kínával egyezett meg.
    Kína gazdaságilag és katonailag is túl nagy falat.
    Ami várható, az afgán urán,stb továbbra is kell. maradnak.
    Irak, maradnak.
    Eu,Japán,maradnak.
    Szíria, függőben.
    Libanonban egyszer már megszívták,még gondolkozik hogy nekimenjen.
    A törökkel együtt maradna Szíriában, de nincs jogalap hogy leszakítsák az olajban gazdag megyéket.
    A hátralévő idejét azzal fogja tölteni, hogy Amerika az Irán elleni háborút valami kifogással elkerülje.

  4. 2. Montezuma

    „Ahogy mondani szoktam, Trump távolról sem olyan hülye, mint ahogy a mainstream egy része próbálja beállítani.”

    Nyilván…
    Trump feltűnése annak a jele, hogy a háttérhatalom berkeiben zavar van az erőben.
    Megjelentek olyan játékosok a szintéren, akiknek eddig nem osztottak lapot.
    Ami innen „hülyeségnek” látszik, az a Trump adminisztráció és a külügy változó kimenetelű harca. Trump nem tudta átszervezni a külügyet a saját szája íze szerint, és az még a demokraták svungjával politizál tovább.

    Tehát itt nem elsősorban országok és régiók közötti harc folyik, hanem az USA-n belül is egy vérremenő csata a birodalmi USA és a nemzetállam USA között…

  5. 4. lehettem volna valaki más
    Maximálisan egyetértek.

  6. Jöttem, láttam, és ripsz ropsz győztem! – sugallta Donald Trump amerikai elnök az észak-koreai vezetővel, Kim Dzsongunnal folytatott tárgyalásait követően. De ahogy telnek a napok, úgy válik zavarosabbá a kép. Mind többen teszik fel a kérdést: miért is csinált bohócot magából Trump azzal, hogy egyszeriben fontos lett neki az általa korábban lesajnált, sőt kigúnyolt, lekicsinyelt és minden módon megfenyegetett Kimmel való találkozás.
    A válasz után talán azon a tájon kell kutakodni, amelyről mintha megfeledkezett volna a sajtó. Én is csak az Észak-Korea: a szankciók maradnak című posztom másnapi kiegészítésében utaltam arra, hogy a Trump–Kim csúcs idején már a koreai helyzet normalizálására irányuló, 2017 végén kialakított, közös kínai-orosz program második szakasza zajlott – különösebb hírverés nélkül. Az első fázisban az atomfegyver-kísérletek leállítása volt a cél. A rakéták ugyanis olyan célponttá tették az országot, amelynek esetleges amerikai megtámadása kínai és oroszországi területekre is kihathatott volna. A második szakaszban az északi és a déli országrész vezetőjének találkozóját kellett tető alá hozni, amelynek végső célja a két állam újbóli egyesítése, amihez Kínának és Oroszországnak hosszú távú érdekei fűződnek.

    Egy öntudatában, gazdasági és katonai erejében megerősödött Korea az USA és Japán ellensége lehetne.

    Trump a koreai egyesítés ellen
    http://bekialtas.blog.hu/2018/06/15/trump_a_koreai_egyesites_ellen

  7. QAnon korábban már megírta, hogy Trump és Kim gyakran beszélnek egymással -Kim tökéletesen beszél angolul, minek a tolmács és a protokoll akkor?

    Közben a német belügyminisztériumban megy az iratmegsemmisítés, egyes iratok átírása egyes résztvevők jövő rendszerbeli jobb színben feltüntetése érdekében.
    Találgatásokat olvasni, hogy vajon Merkel visszajön-e majd a 16-án kezdődő vakációjáról.

    1942-ben ilyentájt beszélhetett Roosevelt és Sztálin a hamarosan elkövetkező 2. világháborús együttműködésükről. A július 16-i Trump Putyin találkozás hasonló szellemben telhet majd el. így remélhetőleg július végén elkezdődhet a valódi rendszerváltás Európában is.

  8. 7. Bazs
    Te nagyon élvezed a misztikumot a valós politikai események helyett.
    Szóval kívülről nézve Te vagy itt a jósnő a varázsgömbjével, aki rendszeresen drámai látomásokkal jön elő, amelyek viszont eddig még soha nem váltak valóra, némán, utólagos kommentálás nélkül ad acta kerülnek, viszont jön helyettük egy még drámaibb új jóslat.
    Komolyan is veszed magad ilyenkor, vagy csak szórakoztató esztrádműsort adsz nekünk, előadva a politika bulvárát? 🙂

  9. 8. hubab
    Hála a magasságosnak, hogy másnak is elérte az ingerküszöbét. Rögtön nem érzem magam egyedül 🙂

  10. 9 – vasgyuszi:
    Persze, hogy nem vagy egyedül, de én ezt arra se tartom méltónak, hogy válaszoljak rá, ha havonta egyszer elböffenti magát. Legalább látják, hogy ilyen is van.

  11. 8. – hubab : nem szeretem a misztikumot, csak egyszerűbben képtelen vagyok megmagyarázni ami információkat hallok.
    Ilyen is van. Igyekszem magamban tartani akkor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük