(2512) Fél milliárd

Tibor bá’ online

 

Az Európai Unió lakossága durván 500 millió, vagyis fél milliárd. Azért kezdem ezzel a posztot, mert hamarosan szó lesz erről a számról. Előbb azonban idézek az INDEX-ből: „Az Iszlám Állam afrikai szélsőséges csoportokkal karöltve azon mesterkedik, hogy egy új migrációs hullámot indítson el Európa felé. Ezt David Beasley, az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) vezetője mondta a Guardiannak a Szíria megsegítésére szervezett brüsszeli donor konferencián, nem pedig Orbán Viktor a magyar rádióban.

Ugyanis a Szaharától délre, a roppant száraz és forró Száhel-övezetben kábé ennyi ember éhezik, és szívesen tenné át életterét Európába. Beasley úr szerint: „Ha Európa azt gondolja, hogy a szíriai háborús övezetben élő 20 millió ember a probléma, akkor nézzen szét a destabilizált afrikai Száhel-övezetben, ahol körülbelül félmilliárd ember él.”

Vészjósló szavak, amelyek néhány éven belül valósággá válhatnak. És mit tehetünk? Ahogy én ismerem a brüsszeli bürokratákat, gyakorlatilag semmit. Nekik ahhoz is 3 napra van szükségük, hogy a vécé deszkát felemeljék. Egy kicsit is komolyabb dolgokat majd megvitatnak az őszi (vagy tavaszi) első ülésen, és egy évvel később szavaznak róla.

Először el fognak vérezni a görögök és a Balkán népei, valamint az olaszok. Ezt követve, a maradék 499 millió megérkezik a mi határainkhoz. A néhány száz határőr részére a TEK kioszt pár golyószórót, majd a miniszterelnök (felvételről) lelkesítő üzenetet fog nekik küldeni, hogy a haza szeme rajtuk van. Ennek ellenére a migránsok előbb fogják elfoglalni a várban kialakított VIP rezidenciákat, mint a gázszerelő magángépének a kanadai landolása. Mi meg megyünk a lecsóba. Nem ágálok ellene, mert a sorssal vitatkozni nem lehet, de mielőtt levágják a fejem, szeretnék néhányat kinyírni közülük. Mit csináljak, az én őseim valószínűleg nyereg alatt puhították a hús, és nem füstös putriban nevelkedtek. Ha harc, akkor legyen harc, de ez az istenverte Orbán úgy be van szarva saját kétharmados népétől, hogy nekem legfeljebb egy csúzlim lehet otthon, amit az utcára se vihetek ki. Ha valahonnan szereznék egy pisztolyt, akkor „visszaélnék lőfegyverrel”, mert a puszta birtoklás egyenlő visszaéléssel. Ő meg lopott hatalmával él vissza, de ez Polt Péter szerint nem bűntény.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

58 gondolat erről: „(2512) Fél milliárd

  1. Kellően tömör, és kellően tartalmas poszt.
    A megoldásról nem beszélsz.
    Csatlakozom hozzád, én sem beszélek megoldásról.

  2. 01 – n/a:
    Nincs megoldás! Természetesen lenne, de a tőke a profitéhségtől hajtva vakon megy a halálba, a politikus a korrumpálástól lihegve kiszolgálja a tőkét és csak a következő megválasztásra ügyel. Eközben a népeket lebutítják, színes gyöngyökkel elkápráztatják, cukiságokkal, wellnesskedéssel szép lassan alkalmatlanná teszik, hogy megvédjék önmagukat.

  3. Nem lesz az annyira hívogató Európa, ha pogromok keretében elkezdik a helyi őslakosok aprítani az ellenük fordult „bevándorlókat”…

  4. Most pont az megy, mint Mohács előtt….

    Az egyetlen erőt szabotálják, amelyik a muzulmán áradat ellen próbál fellépni.
    Most is ezért veri az asztalt Brüsszelben, és vétóz ENSZ megállapodásokat.
    Ezekre nem lehet azt mondani, hogy a hazai birkáknak szánt parasztvakítás.

    Ha fegyvert adna a kezükbe, először őellene fordítanátok, legalábbis ez derült ki a kapány során a lámpavasazásból, a főbelövetésből, a fideszes hullák Ifa platóra hányásából…

  5. Ha az első tízet lelőnék a határnál, a többi rögtön nem akarna már idejönni.

  6. 05. Camelia

    „Ha az első tízet lelőnék a határnál, a többi rögtön nem akarna már idejönni.”

    Azok nem, de hogy a NATO bevonulna az biztos…
    Aztán azok engednék be az áradatot…

  7. Nem akarok már parttalan vitákba bocsátkozni, de hogy mennyire más a világképük másoknak, azt szerintem mindig érdemes megnézni, az Észtekre meg, a leginnovatívabb európai országra, ahol mindent el tudsz intézni a neten, olyan szintű a digitalizáció, hogy az adataid a születésedkor bekerülnek egy központi adatbázisba, és soha többé az életbe sehol nem fogják megkérdezni, hogy hol született, anyja neve stb, mert hiszen benn van az adatbázisba amit minden cég elér (külön megér egy misét, hogy miként óvják az adataidat, pont ellentétes logika mint amit egy magyar választana, ők azt választják, hogy sehogy nem védik, bármelyik intézmény lekérheti az adataidat, de te azt látod, hogy ki, mikor nézte meg, és ha jogosulatlan és te bejelented, akkor keményen szankcionálják, így senki nem mer más dolgába kotorászni), soha többé nem kell sehová menned ügyet intézni, egy darab kártyád van amivel mindent csinálhatsz, az a bérleted a buszon, azon vannak a receptjeid, az a jogsid, személyid stb. és még sorolhatnám. Na az észtek azt mondják a migrációról, hogy gyere hozzánk, várunk tárt karokkal! Ők úgy gondolják, hogy óriási nyereség a társadalomnak nem csupán a diverzitás növekedése, s ezáltal a kultúra gazdagodása (figyelem, ők úgy látják, hogy a migráció miatt gazdagodik a kultúra, mi meg úgy, hogy elveszik a kultúránkat! Na kinek van igaza? 🙂 ), de kőkemény versenyelőny az adófizetői bázis bővülése és ezzel az olcsó, hatékonyan szolgáltató, versenyképes állam fenntartásának további lehetősége. Ennek érdekében programokat hirdetnek, bevezették az -e állampolgárságot, amellyel a neten bárki pár kattintással észt elektronikus állampolgár lehet, amellyel céget alapíthat és vállalkozhat, és észtországi kedvezményes kulcsokkal adózhat. Mennek is oda a vállalkozó szelleműek Mexikótól Indiáig, és az eddig fogyatkozó népesség bővülni kezdett, az ország meg prosperálni. Hülyék, mi?

  8. 8.Ir
    Figyelmesen elolvastam amit az észtekről, befogadókultúrájukról irtál.
    Az én nézetemben felfogásuk ezer sebből vérzik, leirásod olyan rózsaszin, hogy csak, és az észtek mentalitása migránskérdésben , állampolgárság elektronikus osztogatásával-nem lehet ennyire hülye egy ország – ez hosszútávon szimpla öngyilkosság.
    Ezzel válaszoltam kérdésedre is, hogy hülyék-e az észtek?
    Ha tényleg ilyenek, mint ahogy leirtad őket, akkor Szerintem igen!
    Mégcsak nem is akárhogyan, de ijesztően!!

  9. 09. Hát, ez is egy vélemény, nincs vele semmi gond, és nem is vártam mást. Azért talán lesz valaki aki próbál kilépni a csatornájából, és hajlandó venni a fáradtságot, hogy megvizsgáljon egy másik aspektust is. Én úgy látom, hogy a végletek mennek ebben a témában, amit ti tényként kezeltek, az a legrosszabb forgatókönyv, amit a fő liberális elit az meg a legjobb. Közben épp csak a realitásoktól szakadt el mindenki. Szerintem senkinek nem ártana, ha hátrább lépne kettőt, és újragondolná az egészet. Az én véleményem, a kettő ötvözete, azaz a migráció jó és szükséges, hiszen valahogy pótolnia kell Magyarországnak a legproduktívabb réteget, akik az elmúlt pár évben kivándoroltak, így meg kell próbálni bevonzani az értékes munkaerőt, szerintem se veszik el a kultúránkat (most őszintén mi is az a nagy magyar kultúra, gulyás és harcsabajusz? vicc..). sőt gazdagítják, és ez mellett én is azt gondolom, hogy a muszlimoknak, és afrikai néger hordáknak, akik csak lefelé húzzák az emberanyag minőségét nincs helyük nálunk. Egyébként itt különbség a Német és a Magyar szemüveg között, hogy a Németeknél nincs ki elvégezze az alja munkát, így ők az alja munkaerőre hajtanak, míg Magyarországon tanulatlan, csak a szar munkára alkalmas réteg vastagon van, nekünk nem ilyenekre van szükségünk (és egyébként itt érhető tetten a Német képmutatás, hogy nekik kell az olcsó biorobot a szar melókhoz, és úgy csinálnak, mintha ezt jófejségből tennék, és ennek nevében kérnek számon másokat, pedig ha lenne náluk elég WC-pucoló, akkor eszük ágában se lenne befogadni senkit)

  10. Tibor bá’
    Mintha azt mondtad volna nincs több politika.
    Zseniális ahogy visszaforgatod Orbánra ezt is.

    Az egyetlen emberre Európában aki legalább kimondja, hogy ez így nincs rendjén.
    Sőt még látszatintézkedéseket is tesz. Placebó kerítést épít.
    De ahogy hallom lesz lőfegyver és lőporgyár is.

  11. Ha jól emlékszem Tibor bá a belpolitikára mondta hogy befejezte nem pedig a világpolitikára. Hozzáteszem én imádtam az Orbános cikkeit.

  12. 10. lr

    „hiszen valahogy pótolnia kell Magyarországnak a legproduktívabb réteget, akik az elmúlt pár évben kivándoroltak, így meg kell próbálni bevonzani az értékes munkaerőt”

    De hol van az az értékes munkaerő?
    Láttad már a Földközi tengeren átigyekvő társaságot?
    Ha a cigányainkat nem tudtuk munkára fogni 600 év alatt, akkor ezeket hogy pár év alatt?

    A kivándorlási tendencia pedig fordulni látszik…
    Ahogy a fizetések emelkednek Magyarországon, és ahogy az élet egyre macerásabb Nyugaton, úgy változik a tendencia.

    Abban igazad van, hogy az idegen kultúra szinesíti a társadalmat…
    De csak egy bizonyos mértékig…
    Ahogy a főétel is finomabb lesz a megfeleően adagolt fűszerektől…
    Egy kis borstól finomabb lesz a gulyás… de tízszer annyi borstól nem lesz tízszer finomabb…

    A kis számú bevándorlónak muszáj integrálódni, de nagyobb számban már gettósodik, tovább szaporodva meg kialakulnak a párhuzamos társadalmak.
    És minnél nagyobb a kultúrális, vallási különbség, annál nagyobb lesz a feszültség…
    Látod, a svábok, kunok teljesen beleolvadtak a magyar társadalomba, semmi feszültséget nem okoztak…
    A cigányoknak ez nem sikerült olyan frankón…

    A demográfia problémát csak rövid távon lehet bevándoroltatással megoldani.
    RENGETEG szerencsével, erőfeszítéssel, és még több türelemmel tanítva őket pótolhatja a hiányzó munkaerőt, de ez a „saját” kutúra feladását jelenti, mert egy-két generáció alatt „leszaporodják” a befogadó országot, és újrateremtik azt a hátteret, ami elől tulajdonképpen menekültek.

    De van itt egy fontos tényező, amiről senki nem beszél.

    Az integráció úgy kezdődik, hogy megmondják az afrikai feketének, hogy a nőkhöz való viszonyáról, a nyelvéről, a higéniai szokásairól, és még sok minden egyébről le kell szoknia, hogy egyáltalán szóba álljanak vele…
    Ez gyakorlatilag totális önfeladást jelent, és még akkor is érzi, hogy a befogadó társadalom csak politikai korrektségből színleli azt, hogy megtűri…
    Kinél hamarabb, kinél később elszakad a cérna, és nyíltan szembefordul a befogadókkal…
    De akkor már késő lesz, amikor Európa tele lesz sok millió frusztrált ellenséggel, akik zsigerből gyűlölik a fehéreket…

    Ízelítőül meg lehet nézni, hogy mi folyik Dél Afrikában.

  13. 13.lehettem volna valaki más
    Istenem, bár én is igy tudnék fogalmazni!

  14. 10 – Ir:
    A legfontosabbról totálisan megfeledkeztél: Az iszlám egy erőszakosan térítő vallás, és eszük ágában sincs beolvadni, helyette beolvasztani akarnak, méghozzá igen erőszakos módon. Különben a felállás 100 százalékban biztosítja Európán belül a tömeg mészárlást. Csak idő kérdése.

    11 – Geri:
    Azt írtam, nincs több belpolitika. Az emigráns kérdés, az ország és népének jövője nem belpolitika. A szöveg különben se belpolitika, hanem egyes rendelkezések kimenetelének a latolgatása. Nem állítom, hogy Széll Bernadett jobban csinálná. Aztán meg, csak ismételtem önmagam. Már írtam, hogy a vezetők ugyanazt a hibát követik el, mint 1526-ban.

    14 – bálint:
    Semmi baj a te fogalmazásoddal.

  15. 10.Ir
    Már többször leirtam,most ismétlem:
    Ti, európaiak, nem nézitek saját hireiteket a tévében, vagy azok semmi hatással nincsenek rátok ?
    A zavargások, a no-go zónák, a bünőzési statisztikák, ahol mindig és kivétel nélkül a migránsok viszik a pálmát.
    Méghozzá a migránsok immár harmadik generációja, a fiatalok, az Európában született ivadékok, ők A LEGROSSZABBAK, ők gyűlölnek téged a legjobban!
    Mi kell még történjen veletek, veled, hogy végre megértsétek azt, amit az erdő állatai is nagyon jól tudnak:
    Egy élettérben nem fér meg KÉT állatfaj!

  16. Az otthoni – törvényes – lőfegyvertartás egyáltalán nem kivitelezhetetlen, sőt nem is annyira bonyolult, csak tenni kell érte, mint ahogy a sültgalamb sem repül a szánkba. Aki legalább közepesen elszánt, az minden további nélkül szerezhet rá engedélyt.
    Ami meg az egyéb módokat illeti: a „lőfegyverrel visszaélés” akkor következik be, ha az illető lebukik. Ami lebukásokat a hírekben lehet látni az nem azért történik, mert hős rendőrségünk magától kiszagolta, hanem mert a balfasz eldicsekedett vele a kocsmában és a szomszéd felnyomta. Egyébként egyes mendemondák szerint minden második háztartásban van lőfegyver.

  17. Én inkább igyekeznék áttérni az iszlám hitre…Mert az ellenállás értelmetlen. Tudjuk mit műveltünk idáig mi keresztények a világgal, mennyire vérengző fenevadként viselkedtünk mi is a történelem során. Mindennek vége egyszer. Egyébként ha jól emlékszem én emeltem szót nem egyszer, hogy mennyire fontos a keresztény kultúránk megtartása. De biztos akkor félrebeszéltem valami szer hatása alatt. Le lettem hurrogva. Hát kérem szépen az ember egy olyan állat, amelyiknek eszményképre, ideológiára van szüksége ahhoz, hogy ne viselkedjen mindent leszarok módon. A multikultúra és a liberalizmus azért működésképtelen mert a túlzott szabadság az egyént önző felelőtlen, önmagát istenként magasztaló idiótává teszi.

  18. 18.Dan
    …” A multikultúra és a liberalizmus azért működésképtelen mert a túlzott szabadság az egyént önző felelőtlen, önmagát istenként magasztaló idiótává teszi.”
    Mondasz valami, jó a meglátásod..De szerintem ez az igazságnak csak a fele.
    A baj szerintem nem is annyira a szabadságjogokkal van, semmint a mai oktatás elferdültségével, és mindjárt meg is magyarázom.
    Az én időmben, és gondolom, hogy Tibor bá idejében is, az iskolában naponta legalább egyszer szóbakerült a HAZA fogalma, a szülőföld meg ilyesmi. persze nem ennyire világos, ráutaló módón, de valahogy bele volt szőve.
    Nem volt annakidején tanuló, ki az iskolából kikerülvén ne lett volna tisztában ezen fogalmak mibenlétéről, fontosságukról és jelentésükröl.
    A mai diákgeneráció?
    Hát, nem is tudom….

  19. Talán említettem már, ide is illik úgyhogy megint említem.
    Ezek az afrikai várakozó négercsordák feltehetően nem kizárólagos okai a felkészülésnek (Bundeswehrre hivatkozó információk alapján).
    Hanem Európában olyan mély változásokra számítanak (én se tudom mi mindenre, tippelek egy ciprusoláson kívül akár egy fizetőeszközcserére is – lényegtelen). hogy az európai polgárok fognak fellázadni a kormányaik ellen és ekkor lesz igazán jelentősége a városokbeli harcoknak, a négereket szerintem likvidálják (Földi László szóhasználatával?).
    Ulfkotte is írt erről a Háború a városainkban című könyvében.
    Meglepő mennyire előre látta a jövőt.

  20. 13: Ez egy egész jó írás.

    „A kivándorlási tendencia pedig fordulni látszik…”

    Ezt nem tudom, hogy így van-e, de a lényeget fogtad meg vele. Magyarországi népességcsökkenés legegyszerűbben a kivándoroltak vissszatelepülésével lenne megoldható, illetve a szórvány-magyarság fokozottabb betelepülésével.

    Csak ugye ehhez az kellene, hogy a gazdaságunk ne a bolgárt előzze, hanem mondjuk a csehet. 😉

    19: „a HAZA fogalma”

    A „Te” idődben mindenki nemzetállamban gondolkodott. A mai fiatalokat egyáltalán nem érdekli a nemzetállam, sokkal inkább világpolgárnak tekintik magukat.

  21. Tibor bá’, tök jó ez a fordítási lehetőség. Átraktam baszkra, és most nem értem, hogy mit írtam. 😀

  22. Azzal én is egyetértek, hogy valamennyi bevándorlás segíthet demográfiailag, és a nemzetközi közvélemény felé is demonstrálnunk kell, hogy nem vagyunk idegengyűlölő rasszisták. Jöjjön ide, aki Rómában rómaiként viselkedne, és nem akarná a befogadókra erőltetni a kultúráját. Lehetőleg akarjon, és tudjon beilleszkedni, hasznos tagja lenni a társadalomnak. Kifejezetten az iszlámmal van gond, és ezt egyre inkább ki is lehet mondani, hiába van a ballib össztűz, egyre hatástalanabb a népességben. Ettől függetlenül az EU-s döntéshozóknál még erős a befolyásuk a PC demokratáknak. Én most már a jövő évi EP választásokon spekulálok. Mindenképp többen lesznek a bevándorlásellenes képviselők, a kérdés, hogy mennyivel. Azon a választáson csak listás helyek lesznek, és szerintem legalább a negyedük, de akár harmaduk is migránsellenes lehet. EP választáson máshogy szavaznak az emberek, mint országgyűlésin. Nem olyan erős a járt utat járatlanért fel ne adj elv. Aki legutóbb Merkelre szavazott, mert féltette a német gazdaságot amatőr AfD-sektől, az az EU-t nem feltétlenül félti ilyen szempontból, hanem esetleg olyanokat küldene, akik helyrehoznák az elhibázott merkeli migránspolitikát. Ha meg az AfD-t túl jobbosnak találja, akkor szavazhat az ottani liberálisokra is, akik szintén migránsellenesek. Tehát szerintem még egy évig kell kitartania Orbánéknak Brüsszelben, azután több lesz a szövetségesünk az EP-ben, és nem lehet azt a látszatot kelteni, hogy mindenkivel szembemegyünk az autópályán.

  23. Re:18
    Bocs hogy ennyire nyers leszek, de ne legyél már ennyire hunyászkodó…
    Minden problémát meg lehet oldani, ezt is meg lehet, de ha már az elején feladod, akár adhatok is pár címet, hogy hol van a legközelebbi muszlim imaház hogy „átkeresztelkedjél”…

    Nem túl távoli jövőben vége lesz az olajállamoknak, mint a botnak, és nem lesz miből finanszírozni az radikalizmust.
    Nem állnak ők olyan erős lábakon, mint ahogy mutatni akarják magukat…

  24. 14. Bálint

    Tudsz te csak tömörebben, lényegretörőbben…

  25. 16. Bálint

    „Ti, európaiak, ”

    Azt hiszem, le kellene számolni a fals európaiság mítoszával.
    A Római birodalom határai a mai napig megosztják Európát gyarmatosítókra és gyarmatosítottakra. Nugat Európa mindig is csak mások munkájából élt…
    Vagyis amikor meg nem (a „sötét” középkor) akkor meg egymást rabolgatták…

    És most kezd újra élesedni ez a határ, amikor a gyarmatosítottak nem kérnek a gyarmatosítók múlt századi bűneinek visszacsapásából…

    Kelet Európa kezdi megtaláni a hangját, és egyre gyanakvóbban nézi, hogy mi folyik a „művelt” Nyugaton, és egyre kevésbé akar már „felzárkózni.

    Érdekes, hogy a Bloomberg, az amerikai hírcsatorna úgy tálalja a kelet-európai ellenállást, hogy az EU direkt akarja meghagyni „kontrol csoportnak”, hogy ha valami nem megy terv szerin a migrációval, legyen Európában egy tiszta terület, ahova vissza lehet vonulni…

  26. 8. lr
    Az észteknél azért nem olyan egyszerü az állampolgárság, mint ahogy te leirtad. Kicsit több, mint egy kattintás.

    Utána olvastam:
    E-állampolgárság: feltöltesz egy személyit/útlevelet és fényképet. Aztán kb 50 €-t befizetsz és vársz. Ha megfelelönek találták a „papirokat” akkor behivnak a nagykövetségre. A nagykövetségen igazolod magad, majd leadod az ujjlenyomataidat. Miután meggyözödtek róla, hogy te vagy te, és minden rendben kapod meg a kártyát.
    Cégalapitás: bejelentett észt lakcimmel bármikor. Adót pedig a saját országodban fizetsz.

    Megmondom öszintén az észtek ilyen irányú digitális fejlödése számomra inkább ijesztö, mint vonzó.

  27. Valahol olvastam, már nem emlékszem hol. A mostani bevándorlás célja kizárólag az európai felvevö piac kiszélesitése. Az európai ember már nem jelent sokat a tökének. Újabb/friss vásárló erö kell.
    Afrikában és Közel-Keleten sokkal többe került volna a felvevö piac és az azt körülvevö hálózat kialakitása, mint inkább az embereket közel hozni a piachoz.
    Én ebben látok igazságot. Globálisan kell gondolkodni.

    26.lehettem volna valaki más
    Én is igy gondolom, kell az EU-nek 1-2 ország amit részben lehet szapulni, rendre utasitani, de egy némiképp „tiszta” ország.

  28. 28. Róka

    „Újabb/friss vásárló erö kell.”

    Nem tűnik túl logikusnak.
    Ugyanis a bevándorlók többsége nem fog dolgozni…
    Abban meg nem látok sok rációt, hogy az állam segélyként biztosítsa a fizetőképes kereslet fenntartását a piac számára.
    Már régen megvannak az eszközök (pl. államadósság), hogy az államok „felesleges” pénzeit direktben leszívják, macerás közvetítők nélkül.

    Szerintem az indok már nem gazdasági.
    A Nyugati fehér ember beteljesítette küldetését: kirabolta a fél világot és gigantikus vagyont halmozott fel. Ezt a vagyont ügyes pénzügyi trükkökkel (hitel) kijátszák tőle, aztán feleslegessé válik. És a mocskos munkát, a nyugati fehér ember felszámolását a migránsokkal végeztetik el, akik láthatólag szivesen meg is teszik.

  29. 29. lehettem volna valaki más
    A betelpülök általában nem szivesen dolgoznak és iszonyatosan buták (és ezekböl van több). Vagy ha mégis dolgoznak, hát …mit mondjak. Ott vannak a fizetésért.
    Viszont nagy százalékuk az illegális munkát részesiti elönyben, narkó, fegyverkereskedelem, vagy más illegális, de kereskedelem.
    Nagy részüknél iszonyatos pénzek forognak körben. Autókat vesznek pl. kp….. nem wolksvagent. Házakat, birtokokat, lakásokat.

    A nyugati ember lelkiismeretére, amit te irtál a komcsik, szocik játszanak. Ezzel ássák saját országuk bukását.

  30. 29. lehettem volna valaki más
    Pontosan.

    Más.
    Még,hogy gazdasági érdekekből, meg demográfiai mutatók miatt, meg pótolni a kieső munkásréteget?! meg észtek! Meg kulturális sokszínűség, ami növeli a kultúrát! haha

    Mi az a kultúra? Mi a kultúrájuk?
    Ne az arab számokról meg a régi arab kultúráról beszéljünk, hanem a mairól.
    Ha a mai magyar kultúra a harcsabajusz meg halászlé, akkor mi a mai arab kultúra?
    A mai kultúrák nagy többsége valamilyen vallás torzított, leegyszerűsített álerkölcsisége köré tömörödött maszlag. Általánosnak- és helyesnek vélt viselkedési normákkal megtűzdelve. A baj a normafelállítással van.

    Ha „normális” lenne a társadalom,akkor mehetne az észt módszer, de így szimpla öngyilkosság. Ilyen hatalmi struktúra mellett csak az egyén kiszolgáltatottságát növelné. És ha jobban megnézzük a hatalom természetét akkor hataloméhes emberektől sokat ne várjunk.
    És az araboktól se várjunk sokat!
    Inkább próbálkozzunk önmagunkkal kezdeni valamit!

    Ha azt mondjuk, hogy a vezetők a munkásréteget akarják pótolni, akkor ők jók tulajdonképpen. tudják, értik, hogy az európai és a globalizációs modell csak az olcsó munkásréteg mennyiségi szinten tartásával érhető el.
    Különben idővel az kapitalista gazdasági modell becsődöl, így esik az életszínvonal, és jönnek a bajok.

    De nehogy már azt állítsa valaki, hogy egy pár millió idióta (akinek Istene magasabb szintű mint a keresztényeké, így ők maguk képviselik az igazságot a földön) itt helyére tegye a dolgokat, és majd szart fog lapátolni a gyauroknak.

    Ez nem más mint álom! És valakik erre a bennünk lévő hülyeségre próbálnak rájátszani hangzatos és erkölcsösnek hangzó szavakkal. HUMANITÁRIUS meg hasonlóak.
    Mint ha ő akarna, ők akarnának segíteni. Onnan ahol ők állnak(szellemi szint) egyszerűen nem tudnak segíteni. Először magukon kéne szegénykéknek. A hatalomvágy nagyon nagy betegség tünete.

    Az alapvető probléma, hogy a népek szintje olyan alacsony(szintén nekik köszönhetően), hogy arra a szép szavakra figyelnek ami kijön a szép szájukon, és egy kicsit sem látnak mélyebbre(bár ez a trend szerencsére fordulni látszik), Így egyenlőre marad a cukroszacskó,annak színe, formája és egyéb jelentéktelen paraméterei, mert a lényeg a cukor lenne. Mi meg itt vergődünk az izmusok közötti -teljesen felesleges- válogatással és téves azonosulásukkal. Így létrejönnek magukat liberálisnak, szocialistának vagy konzervatívnak stb. hívó egymással marakodó embercsoportok. És oda az utópia, marad a társadalmi entrópia.

  31. Ha átfogó képet akarok kapni a vélekedésekről, akkor az jön le, hogy megpróbáljátok valahogy megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. A Merkellel fémjelzett bevándorlás politika egyszerűen értelmetlen marhaság. E mögött nincs semmiféle megfontolás. Az látszik még a legésszerűbbnek, hogy Németországnak kell a munkaerő. De az már kellett a német „gazdasági csoda” idejében is. Be is jöttek a török vendégmunkások, és egy az egyben láthatták két nemzedékkel ezelőtt, hogy nem illeszkednek be. Az ott születettek se lettek németek. A szaldó negatív. Akkor miért az újabb bevándorlási hullám? Erre nincs ésszerű magyarázat. Ez legalább akkora marhaság, mint konfliktus esetén az atom fegyverekhez nyúlnik.

  32. 32. Tibor bá

    „A Merkellel fémjelzett bevándorlás politika egyszerűen értelmetlen marhaság. E mögött nincs semmiféle megfontolás.”

    Ha csak Merkel csinálná, akkor akár igazad is lehetne.
    De ahhoz igen jól szervezett a bevándoroltatás a liberális politkai spektrumban, hogy egyszerű hülyeségnek tartsuk.
    Soros is önti bele a pénzt, pedig rőla sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy ártelmetlen marhaságokba fektet be, azt csak a nevetségessé válás kockézatával…

    Egyébként is maga Merkel mondta már 10 éve, hogy a multikulti megbukott, amit akkor mér Sárközy is megerősített.
    Erre valószínűleg egy politikai nyomás telepedett, és mégis szeretni KELLETT a multikultit… Merkel tudott „önkritikát gyakorolni” és maradhatott, Sárközy pedig nem, neki mennie kellett…

    Hidd el, a politikában ilyen szinten nem lehet marháskodni…
    Annyi pénzről és hatalomról van szó, hogy itt komoly érdekek feszülnek egymásnak.

  33. 32. Tibor bá’

    Annyit még hozzátennék, hogy a „precíz” német statisztikák régen kimutatják, hogy a migráns valójában alkalmazhatalan, szóval még ez is nagyon silány fügefalevél a migránsok bevándoroltatására.
    Itt valóban vissza kell menni a Kalergi tervhez, átnézni a Frankfurti Iskola, a kulturális marxizmus meg a Nyílt Társadalom ideológiai rendszerét, és akkor világossá válik, hogy NEM értelmetlen marhaságról van szó.

    Ehhez még hozzájön egy érdekes adalék, amit egy bosnyák származású svéd videobloggertől (Angry Foreigner) láttam… (sajnos mér nem találom az eredetit, akinek megvan, az szóljon, köszi) A fiatal migráns férfiak importjénak legharcosabb támogatói a középkorú, általában szingli hölgyek… Ebbe a kategóriába esik Judith Sargentini is, aki az „atombombát” készíti elő számunkra.

    Ez a video nem az, de szépen mutatja a Svéd társadalom és a migráció gyümölcsöző kapcsolatát…


  34. 34 – Attila:
    Az öregedő, a kutyának se kellő svéd nők előszeretettel buknak a muszlim faszokra. Joggal, mert minél primitívebb egy nép. Úgy értem minél kevésbé csapta meg a nyugati, liberális szél annál keményebb a dákó és annál kitartóbb, na de az ő kedvükért beengedni Allahot éltető faszokat enyhén szólva hülyeség. És ez:

    https://www.youtube.com/watch?v=kBiAUdnLfpE

  35. 32.re. Több ésszerű magyarázat van: a profit mindenek előtt leginkább. Majd a megmutatjuk mi mennyire megbántuk Hitler tetteit hozzáállás. Sajnos mind a mai napig, és míg ki nem hal az a nemzedék, addig élni fog a náci büntettek nemzetközileg megvetendő felfogása. Aminek van alapja. Sajnos az utóbbi megítélés határozza meg a német bevándorlás politikát. Kérdés az, meddig tart a német gazdasági csoda, és meddig tudják a görögöknél vagy a törököknél tartani a bevándorlókat.

    Mellékesen török még nem robbantott Európában, és elég nagy gazdasági felhajtóerőt képeznek , mert azt is megcsinálják, amit egy német alantasnak tart

  36. 36. Tibor bá’

    „na de az ő kedvükért beengedni Allahot éltető faszokat enyhén szólva hülyeség.”

    Nem az ő kedvükért.
    Ők csak a hasznos idióták a folyamatban, akik bevetnek mindent, és sokuknak megvan a politikai befolyása is, amit harcos feminizmusukkal „érdemeltek” ki.

    És ezek már nem akarnak gyereket, csak kefélni, szóval leszarják a jövőt.

  37. 37. Dan

    Szerintem mér nem a profit a fő hajtóerő.
    Végülis annyi pénzt „csinálnak” amennyit akarnak.
    A hagyományos termeléssel a világ GDP-jének már csak 10%-a keletkezik, a többi kőkemény spekuláció, tőzsde.
    Tehát a migránsok se a termelésbe se a fogyasztásba nem tudnak nagyon beleszólni.
    Ők azért jönnek, hogy eliminálják az európai fehér embert, mert egyedül ők jelentenek konkurrenciát a valóságos hatalommal szemben.
    Plusz, hogy lecseréljék a kereszténységet az Iszlámra, ami FELTÉTLEN engedelmességet követel, és nem szóraozik mindenféle szabadságjogokkal meg ilyen sallangokkal. Elfogadja az egyenlőtlenséget, és dicsőíti az aggressziót.
    Sokkal vonzóbb egy hatalom számára.

  38. 32. Tibor bá

    „… Erre nincs ésszerű magyarázat….”

    ha valamire nincs ésszerű magyarázat, az csak azt jelenti, hogy változtatni kell a nézőponton.

  39. 40 lehettem volna valaki más
    Nekem ez sem logikus, hiszen ha az iszlám uralkodóvá válik, akkor azok a normák is sérülni fognak, amelyek alapján a tőke, a kapitalizmus működik, csak idő kérdése, és mindenkinek alá kell vetni magát az iszlám szellemiségnek, amely nem az a haszonelvű, mint a nyugati. Szóval nekem ez harakirinek tűnik, bárki is mozgatja nyugaton.
    Akkor már reálisabbnak tűnik az a verzió, amit a Jani által feljebb belinkelt videóban az arab szakértő írt le, aki szerint itt érdekegybeesés van a nagytőke és a muszlim világ között, a muszlim tudatosan terjeszkedik, a nyugati tőke meg örül az olcsó munkaerőnek a piramis alján, ami lenyomja az európai béreket is, a problémákkal meg nem foglalkozik, azt az állam nyakán hagyja, bízva, hogy majd csak megtalálják rá a megoldást.

  40. ami pedig a lőfegyvereket, meg a fegyveres ellenállást illeti…

    ha ilyesmire sor kerülne, azt csírájában fojtaná el az átlag európai ország államapparátusa. Ha egy többé kevésbé renitens országról lenne szó, mondjuk Magyarországról, ahol esetleg a kormány támogatná (direkt vagy indirekt módon) a fegyveres ellenállást, abban a pillanatban aktivizálódnának a NATO alvó sejtjei, és nemcsak a fegyveresek, de a kormány is menne a levesbe azonnal.

    Két dolog köztudott tény. Az egyik, hogy a nyolcvanans évek eleje óta tudjuk, hogy NATO alvó sejtek léteznek a tagországokban, amiknek a feladata a belső ellenséggel való leszámolás. Lehet hármat találgatni mi minden tartozik ebbe bele. A másik pedig, hogy még az EU-nál is fontosabb volt a NATO csatlakozás, annyira, hogy a legtöbb ország előbb csatlakozott a NATO-hoz, mint az EU-hoz. És ez nem az országok saját akaratából történt, hiszen a rendszerváltozás után minden kelet-európai ország hazaküldte a szovjet csapatokat azzal, hogy nem akar idegen hadsereget a területén, sőt talán vannak akik emlékeznek rá: a hadsereg védelmi hadsereg volt, a bakák a haza védelmére esküdtek fel, és szó sem volt arról, hogy külföldön kell megvédeni a hazát. A NATO csatlakozáskor ezt is orvosolni kellett…
    Szóval az EU csatlakozáshoz (amit mindenki akart), hozzácsapták kéretlen csomagként a NATO tagságot is (ráadásul ez gyorsabban is ment).

    Persze tudom hogy az EU és a NATO nem ugyanaz, és ezért elvileg nem is tartozna témához, de igazából nincs így.

  41. 42. hubab

    a saját mércéd szerint gondolkodol.

    a kommunista Szovjetunióban mi működött kapitalista módon? Mégis a forradalmat is nyugatról finanszírozták (ez tény), a kommunisták tőke ellenségei voltak, tehát hol volt itt a logika?

    A tévedés abban leledzik, hogy ilyen esetekben társadalmi és gazdasági törvényekről és törvényszerűségekről beszélünk. Ezek pedig létre lettek hozva, meg lettek alkotva, ellentétben a természeti törvényekkel, amelyek adottak (most nem akarok vitát generálni az intelligens alkotóról 🙂 ).
    Ez pedig többek között azzal jár, hogy aki kialakítja ezeket, általában a saját hasznát szeretné gyarapítani, esetleg úgy alakítja, hogy bizonyos körülmények között felette álljon ezeknek. Hülye lenne másképp csinálni.
    Az hogy mi mit tudunk, az egy dolog, az pedig hogy pl. egy jegybanknak miért kell függetlennek lennie, hogy miért kell adózni, hogy mi az állam szerepe, hogy miért kell privatizálni az egészségügyet, miért jó dolog a globalizáció, miért jó ha jönnek a migránsok, az egy teljesen másik dolog. Nekünk persze van erről elképzelésünk, véleményünk is, de nem biztos, hogy ismerjük a teljes képet.

  42. 44 – sleeper:
    Ezen érdemes elgondolkodni!

  43. 42. hubab

    „Nekem ez sem logikus, hiszen ha az iszlám uralkodóvá válik, akkor azok a normák is sérülni fognak, amelyek alapján a tőke, a kapitalizmus működik”

    Nézd, a tőke most se keresztény alapokon működik…
    Az elit nem fog vallást váltani.

    És most már a tőke se számít… fentebb írtam, hogy már nem kell termelés a pénzteremtéshez, és így a nagy tömegek is feleslegessé válnak.
    Most kb 500 millió ember elő tudja állítani a Föld összes termékét…
    Ha a legjobb technológiát használnák, akkor 50-100 millió is elég lenne…

    A világ „tulajdonosai” akiknek szinte mindenki tartozikm szeretnék végre birtokba venni a jussukat… És a nagy tömegeket már csak parazitának látják a Föld testén…

    Megvan a pénz, a hatalom és a technikai feltételek, hogy végre valóban paradicsomi feltételek között élhessen az a 300 család aki a világot kézben tartja.
    Mér csak hétmilliárd embertől kell megszabadulni.

  44. 46-
    „Mér csak hétmilliárd embertől kell megszabadulni.”
    Mér = már (nyilván így akartad hisz pont van a végén), bár érdemes végiggondolni hogy kiktől is kéne itt konkrétan megszabadulni?!? 🙂

    Logikus a jelenlegi világelit (egy részének!) kétségbeesett szándéka persze, de mégis hogyan irt ki 300 család 7 mrd. földlakót? Minden eddig előidézett háború, katasztrófa és testi-lelki nyavalya dacára növekszik a népesség!
    Lassan 40 éve kőbe vésték az 500 milliós célt (Guidstone) – de nem akaródzik valahogy.
    Az idő csak telik és gondolkodni kezd más is nem csak 300 család…

  45. 40: „Szerintem mér nem a profit a fő hajtóerő.”

    Mindig a profit a hajtóerő. Pénz és az általa megszerezhető hatalom (mellékesen anyagi javak, jó élet, szex).
    A pénzteremtés azért nem olyan egyszerű dolog, mint ahogy gondolod. Ha ész nélkül teszik, akkor pillanatok alatt devalválódik.

  46. 47. Vaszil

    „de mégis hogyan irt ki 300 család 7 mrd. földlakót? ”

    Hát Európát elintézik az arabok, egy kis segítséggel, Afrikában egyszerűen elzárják a pénzcsapokat, és éhen hal az egész kontinens.
    Az oroszokra, Kínára ott vannak a nemrég tesztel vírusok (madár, malac influenza, stb)

    Mesterséges válságok, éhínség, háborúk… Remek eszközök.

    Az eddigi háborúk is őket szolgálták, ezért nem csökkent a létszám.

  47. 48. Observer

    „…Pénz és az általa megszerezhető hatalom…”

    Miböl gondolod hogy ez már nincs meg? Nekem ugyanis pont hogy olyan érzésem van, hogy a hatalom már megvan. Mi mással magyarázod, hogy egy csettintésre megnyílik a pénzeszsák, és felvirágzik egy ország, vagy éppen elzáródik, és sokan mehetnek legelni, a többiek meg kivándorolni. Vagy hogy tüzbe lehet borítani a Balkánt, vagy éppen Ukrajnát? Egy pillanatig se hidd, hogy csak a csúnya szerbek kavarták a szart. Persze bizonyos tendenciák vannak, de ezek úgy müködnek, hogy ugyan adjunk már egy kis támogatást ennek, meg annak, pár tízezer dollár is elég a túléléshez, ha pedig itt az idö, csoportosítsunk át egy megfelelö összeget, a többi megy magától. Rebesgetnek olyat is, hogy Szlovákiában amikor úgy látták, hogy Meciarnak ideje lenne átadni a stafétát, de ö másképp gondolta, jött az üzenet a nagy mákon túlról, hogy viselkedjen, mert ha nem, akkor esetleg támogatni fogják a magyarok autonómiáját, meg a többi kisebbséget, az ország szétszakad, a fejesek meg mehetnek legelni, de esetleg elötte még akár bíróságra is, mondjuk a nemzeti vagyon ellopása miatt. Vagy pedig mindenki azt teszi amit kell, és éli tovább életét. Persze ez csak összesküvés elmélet 🙂
    Na de mi ez, ha nem hatalom?

    Persze a hatalom nem tesz mindenhatóvá. Lehet mondjuk pittbullod, és ha verni fogod, talán neked támad, és megszökik. Söt akár a torkod is átharapja. De kételkedhet-e valaki abban, hogy azért a kutyákat az emberek uralják, és hogy a pittbul nem fog tudni elbújni?
    A lényeg a rendszerben van, az pedig már létezik, és müködik is. Lehet hogy nem tökéletesen, de a mi szintünkön csak elméleteink lehetnek.
    Mindenesetre valaki vagy valakik úgy intézték a dolgokat, hogy milliók indulhassanak és induljanak is el Európa felé. Ez tény.
    A többi dologról meg mindent elhiszek, söt az ellenkezöjét is. 🙂

  48. 48. Observer

    „Mindig a profit a hajtóerő.”
    Csak addig, ameddig a megszerezhető hatalom még nincs meg.

    Meg az is kérdés, hogy KINEK a profitja…
    Az a 300 család nem akar konkurrenciát, nem akarja, hogy esetleg mésok is pénzben, hatalomban véletlenül felzárkózzanak és beleköpjenek a levesbe.
    Ezért kel ELŐSZÖR at Európai felső és középosztálytól megszabadulni.

    A 300 család már csilliárdokat halmozott fel.
    Most az a lényeg, hogy MÁS ne tudjon.

    Leegyszerűsítve a dolgot, a kapitalizmusnak az volt a szerepe, hogy felduzzassza a termelő lakosságot, dolgoztassam fogyasztassa őket, hogy hatalmas vagyont állítsonak elő, amit asztám elszednak tőlük, aztán feleslegessé válnak.

  49. A pénz az pénz.
    A dolgozó nem kereshet többet annál, mint amit elfogyaszt, különben lusta lesz.
    Mi egyszerü „rabszolgák” képtelenek vagyunk a globálisan gondolkodók agyával és pénzével gondolkodni.
    A nagyszerü és gazdag Svédországban a svéd nyugdijas guberál, mert nem elég a nyugdija semmire, de változtatni akarnak a törvényen, hogy 9000, ja 9 ezer „fiatal betelepülö” muzulmán, akiknek már 3x elutasitották az ittmaradási kérelmüket végre megkaphassa a letelepedési engedélyét.
    Na… a minden sebböl vérzö svéd egészségügyben az ápolónökre 400 milliót , mig ezekre a 9000 betelepülökre 3 miliárd SEK szánnak.
    Jelenleg 65 év a nyugdijkorhatár itt, de már egy pár éve úgy küldözgetik a jövöbeli nyugdijszámitásokat, hogy 67 év-nél mennyivel jobb lesz a nyugdij. 1-2 év és hivatalosan felemelik a nyugdijkorhatárt.
    Szeptemberben választások lesznek itt…. hát kiváncsi vagyok mi lesz.
    A svéd egy birka nép, kérdés, hogy meddig béget csak, és ugye mennyi lesz a betelepültek szavazata.

  50. Nagyon elszaladnak a fantáziák!
    Observernek van igaza. A PROFIT az isten. Mindent az irányít. Az csak látszat, hogy 300 család ki akar nyírni 7 milliárd embert. 300 család (is) profitot akar, minél többet, és közben nem érdeklik, hogy hány ember döglik bele, ami úgy néz ki, mintha ki akarnák irtani az emberiséget. Nem igaz, hogy az a céljuk, hogy az egyre kevesebb erőforrás csak az övék legyen. Ezek az emberek erről mit sem tudnak, mert azt tapasztalták, hogy pénzért bármit, bármikor, bármennyit megkapnak. A látszat és a valóság nem ugyanaz. Ugye „esik az eső, kinyitják az ernyőt,” mind a háromszázan.

  51. Lehettem volna, A GDP nemzeti össztermék. Sajnos abban igazad van hogy minden nemzeti össztermék egy jó nagy lufi, főleg ez ránk igaz, mert igazából szinte semmi kézzelfogható nincs mögötte. Tudjuk mindnyájan, egy német mélyrepülés minket azonnal visszavetne vagy kétszáz évet. Ezért is érthetetlen húzogatni az oroszlán bajszát, mert az előbb utóbb leharapja a fejünket. Olcsó munkaerőért cserébe idehozták a gyáraikat. A mi tényleges nemzeti össztermékünk nagyjából a nullához van közel, és az ő pénzükön teremtünk állpropagandát, ellenük… Elég fura. Mintha lehetne bármibe is beleszólásunk. Éljen a Magyar virtus!

  52. 08 Ir.
    „Na az észtek azt mondják a migrációról, hogy gyere hozzánk, várunk tárt karokkal! Ők úgy gondolják, hogy óriási nyereség a társadalomnak nem csupán a diverzitás növekedése, s ezáltal a kultúra gazdagodása (figyelem, ők úgy látják, hogy a migráció miatt gazdagodik a kultúra, mi meg úgy, hogy elveszik a kultúránkat! Na kinek van igaza?)”

    Oké! Az észtek akkor is ilyen nyitottak, hogy „gyere hozzánk, várunk tárt karokkal”, ha a migráns történetesen orosz?
    Ja nem… akkor nem. Sőt, az oroszok felé kerítést építenek a határon! Akkor ennyit az észt nyitottságról. Szelektív az is. De akkor mi magyarok is megmondhatjuk, hogy pl. a német az jöhet, az afrikai/mohamedán nem jöhet. Igaz? Vagy nekünk nem szabad válogatni?

  53. 53. Tibor bá’

    „A PROFIT az isten.”

    Tévedsz. A profit és az abból származó pénz nem cél, hanem a hatalom eléréséhez való ESZKÖZ.
    A 300 családnak már több pénze van mindenféle alapítványokban, mint a globális GDP…
    A 2017-es globális GDP 83 trillió dollár volt, míg csupán a Rotschildek fel nem osztott családi vagyonát 100 trillió dollárra becsülik a matamatikus közgazdászok.
    Tehát ha tízszer, százszor annyi pénzük lenne, már az se változtatna semmin, mert így is megtehetnek bármit amit akarnak. Tehát ezen a szinten a pénz valóban nem számít, főleg, mert már valódi termelő munka se szüksége hozzá.

    Most elérkezett az a pillanat, amikor a pénzt hatalomra váltják, és átveszik az élet összes területén a vezetést, és saját szájuk íze szerint rendezik be a világot.

    A dolgot az teszi bonyolultabbá, hogy alacsonyabb szinteken lendületből még mindig nagy a harc a profitért és a pénzért… ezt látja a többség.
    A háttérhatalom azonban már elkezdte a világ átrendezését, és ennek az egyik leglátványosabb bizonyítéka a migráció erőltetése.

  54. Kozben meg Juncker ur resztvesz a Marx megemlekezesen…az o poziciojaban nem mint maganember.Hat igen kell az uj proletariatus kialakitasahoz -a migracio erolteteseve-visszanyulni a gyokerekhez .Nyilvan ez nem problema es osszeegyeztetheto a liberalis demokraciaval akarcsak a belgiumi iszlam part programja.Szegeny Europa….szegeny Magyarorszag.Micsoda valasztek egyik rosszabb mint masik.

  55. A legfelsöbb politikai réteg ugy akar más lenni, hogy a többséget bebarnitja..ami tudatcsökkenéshez is vezet. És igy az erkélyröl látni aki fehér hozzá tartozik a szürke tömeg meg a szolganép. Oszt jónapot. Ez a kalergi terv meg a biblia coran mint forgatókönyv.

    Max ha szerencsénk van halálunk után nem a földet választjuk további létünkhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük