(2417) Észak Korea nukleáris ütőképessége

VIP. 317.

A Bulletin of the Atomic Scientist ismertetése

……….. Mindenesetre ha még nem történt volna meg, kétségen kívül hamarosan megtörténik a tökéletes alkalmazási állapot.

___________________________________________________________________________

A teljes közlemény fordítását a VIP előfizetőknek E-mailben elküldöm.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

59 gondolat erről: „(2417) Észak Korea nukleáris ütőképessége

  1. Nem fog megtörténni.

    Ahogy írtam ,
    http://www.antalffy-tibor.hu/?p=22991 (14)
    csak játékszereket kaptak.
    Nem Ők állították elő, CSAK kapták.
    Kimnél hiányzik a megfelelő technológia és mérnöki tudás ehhez.
    Technológiát nem kapnak, diktatúrában pedig nem fejlődik a tudomány és továbbra is CIA ellenőrzés alatt vannak.

    A szállítás és visszatérés egyszerűnek látszik, de HATALMAS feladvány!

  2. Diktatúrában nem fejlődik a tudomány?
    Hát ezt meg ki találta ki?
    Hitler, Sztálin, Rákosi alatt is fejlődött, csak sokkal lassabban.

  3. 02 bogozy
    „Hát ezt meg ki találta ki?”
    Hát én. Oda van írva a 01 sorszám alá. 🙂

    Rendben, engedek. Elfogadom a „sokkal lassabban”-t.

    Most már valszeg értitek mekkora feladat az űrrepülés, és miért nem fogunk kirepülni a csillagokba.

  4. Annak idején Sztálinnak olyan hamar lett atom bombája, majd hidrogén bombája, hogy a nyugati „szakértők” seggre estek. Hitlernek jobb tankjai és repülői voltak, mint a Szövetségeseknek. — Szóval nem kell itt doktrínákat kitalálni. Azokra nem vagyunk kíváncsiak.

  5. n/a, csak azt felejted el, amit egyik foromozó társunk írt korábban, illetve nagybátyám (matematikus, egyetemi tanár) is mondott, hogy 1989 előtt a szegedi informatikai központ (és a Csepel művel infóközpontja is!)olyan programokat írt, ami még a nyugatiaknak sem volt meg. Nem véletlenül lett az a sorsuk ami.
    Egy szó mint száz, diktatúrában is van fejlődés. Nevelés kérdése. Pl. az északiaknak elég nagy motiváció, hogy a fejlesztéseik által odab…ak azoknak, akik a fővárosuk 80%-át kiirtották.
    Nyugaton a pénz a motivációs tényező, másoknál meg az ideológia (lásd, iszlám vagy kommunizmus).

  6. Ha a diktatúrában lassabban fejlődik a tudomány, akkor az első űrhajóst,
    miért Jurij Alekszejevics Gagarinnak hívták ?

  7. Mosógépszerelő

    Nem véletlen, és nem ellentmondás.
    Egy diktatúrában ha a vezetés elhatározza, és kiadja a parancsot, akkor minden erőforrást a kitűzött eredmény elérésére fordítanak.
    Szovjet hamar csinált atombombát (német tudósok segítségével) hamar csinált űrrakétát, (német tudósok segítségével) viszont közben a muzsik majd ugyanúgy élt mint cáratyuska idejében.
    Az USA-ban az életszínvonal a szovjethez képest az egekbe rakétázott, míg az űrprogramban lemaradtak, de amikor odacsoportosították az erőforrást, a holdra is felmásztak. Miközben a Mr. Smith ötévente cserélte a kocsiját

  8. Jó cikk! 🙂

    Szóval kb. 30-60 db nukleáris fegyverre való hasadóanyaguk lehet Kiméknek, de ebből kb. 10-20 db fegyvert építettek eddig, zömében atombombákat (?). Egyenlőre az ICBM -ek visszatérő egységei fejlesztés alatt állnak, nem megbízhatóak. A légkörbe való visszatérésnél darabokra törnek, elégnek, stb.! Így az USA területe egyenlőre csak rakétákkal elérhető el elméletileg, de atomfegyverekkel nem! Viszont úgy becsülik, hogy kb. 2 éven belül eljuthatnak az ICBM -ek esetében is megbízható visszatérő egység kifejlesztéséig. Na akkor, és addig lesznek még itt erőteljes csörték, szerintem.

    Továbbá nagyon úgy fest, hogy a kb. 300-1200 km hatótávon belüli rakétáikra, a helyi gyártású Scud variánsok, és azok továbbfejlesztései: Hwasong-5-6, Hwasong-9/Scud ER, NoDong; már megbízható módon applikálhatták az atombombájukat. Ami úgy tűnik, hogy mára már bevethető állapotban is lehet az elemzők becslései szerint. (Ebből fakadóan jelenleg reálisan becsülve Dél-Korea és Japán területei érhetőek el Észak-Korea számára atomfegyverekkel.)

    Persze konkrét bizonyítékok nincsenek, a fellelhető adatokból, és a tesztek eredményeiből, fotókból, videókból következtetnek, ha jól értettem a cikkben leírtakat.

    Viszont ezek a képességek akkor is sokkal előrébb járnak, mint amit még csak tavaly ilyenkor nyilvánosan előrejelezni mertek az erre hivatott szervek, mert akkor még kb. 5 év időtávra becsülték mindezen képességek megvalósulását.


  9. 07 – bogozy:
    Álljon meg a menet! A téma nem az USA és SZU életszínvonalának a szembeállítása, hanem, hogy diktatúrában lehet-e tudományos munka. Utálom, ha valakik tévedésének beismerése helyett előveszi a muzsikok éhezését. Mellesleg az USA úgy küldött embert a Holdra, hogy Werhner von Braun vezette a munkálatokat. – Nem vagyok se kommunista, se orosz barát, de utálom a hazugságot és a félrevezetést.

    08 – Python:
    Észak Koreának vannak tengeralattjáróik is, ahonnan kik lehet lőni rövidebb távú rakétákat, mondjuk az amerikai partoktól 600-800 km-ről.

  10. Tibor bá’

    Nem kell még tengeralattjáró sem.
    Sima kereskedelmi hajón, hamis zászló alatt is bármely ország partvidékére odavihetik.

  11. 10 – bogozy:
    Ez neked nem megy. Ne erőlködj. A kereskedelmi hajónak van kapitánya és legénysége is. Ezek természetesen odavesznének a robbanásban. Én nem bíznék meg egyetlen kapitányban se. Aztán meg elég drága egy ilyen bomba, kár lenne elpazarolni.

  12. 04 Tibor bá’
    „Szóval nem kell itt doktrínákat kitalálni.”

    Kijelentem, hogy nem rendelkezek olyan mértékű tudással a rakétákról és atombombákról, hogy rendíthetetlen véleményt nyílvánítsak.
    Ha ez az állításom nem volna igaz, akkor sem nyilatkoznék hatékonyan.

    Biztosra veszem, hogy mindenki így van ezzel (itt a blogon is).

  13. 09: Ez tény, bár az északi tengeralattjárók max. a Koreai-félsziget térségében való tevékenységre alkalmasak, és a KN-11/Pukkuksong-1 SLBM még nagyon nem kiforrott konstrukció.

    A bogozy féle verzió, valamilyen más nemzet zászlaja alatt hajózó, de északi kereskedelmi hajóról, konténerből egy Scud variánssal, vagy KN-02/Toksa -val elképzelhetőbb számomra is.

    Bár azt tudjuk, hogy Kimék zsarolásra használják elsődlegesen az atompotenciált, lásd a téli olimpia miatti látványos északi-déli közeledést, és egyre jobban eredményekkel kecsegtető tárgyalás sorozatot.
    De szerintem sem vetnék be elsőként az atomarzenált, csak akkor, ha megtámadnák őket, válaszcsapásként. Viszont nagyon jó zsarolási potenciál a kezükben!

  14. ” Kim Dzsong Un észak-koreai vezető abszolút kompetens és már érett politikus, aki a nukleáris robbanótöltet és a nagy hatótávolságú rakéta létrehozásával megoldotta stratégiai feladatát – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz média vezetőivel csütörtök este tartott találkozóján…..”
    majd így folytatta: ” Kim Dzsong Un megoldotta stratégiai feladatát: van nukleáris robbanótöltete, és van globális, 13 ezer kilométer hatótávolságú rakétája, amely gyakorlatilag a földgömb bármely pontját, vagy mindenesetre a valószínű ellenfél területének bármely pontját képes elérni – idézi az MTI…”

    Erről ennyit, „mire képes” a kis pufók. Gondolom az oroszoknak vannak „megbízható infóik”, hogy az elnökük ezt kijelenthesse!.. ha viszont kijelentette, elképzelhető, hogy az a fránya rakéta „valameddig” el bír repülni…

  15. 15 Ada
    „…aki a nukleáris robbanótöltet és a nagy hatótávolságú rakéta létrehozásával megoldotta stratégiai feladatát…”
    Én is olvastam a hírt.
    Ebben a mondatban nincs benne az az állítás, hogy a rakéta és a robbanótöltet (hatékonyan) összeszerelhető.

  16. ” Ebben a mondatban nincs benne az az állítás, hogy a rakéta és a robbanótöltet (hatékonyan) összeszerelhető.”

    Tegyem hozzá, hogy nem is fogják pont a te orrodra kötni, hogy összeszerelhető-e!..
    Gondolom mindezt azért , hogy itt még véletlenül se „oszthasd meg” senkivel…

    Mint ha feljebb Tibor bá írta volna éppen, hogy a nyugati szakértők seggre estek , mikor a szovjeteknek meglett mindkét bombája…Tudott róla valaki?
    Ne legyen már itt senki annyira okos, hogy „szórja a tutit”…

  17. Diktatúrában lehet-e tudományos munka?
    Szovjetunióban megpróbáltak sokmindent: amikor egy PDP-7 másolt számítógépre UNIX operációs rendszert akartak fejleszteni sikerült valami és ennek magyar vonatkzásai is vannak. Valahonnan elloptak egy Unix Version 6 operációs rendszer forráskódot és lefordították DMOS-ra átnevezve. Az eredeti szovjet projekt neve DEMOS volt vagyis lett volna, csak nem tudtak mit kezdeni az elcsent Unix-szal, amit nem tudtak DEMOS-ra alakítani, mert nem látták át annyira a kódot, amennyire kellett volna ahhoz, hogy az el is induljon az új klóngépen. Csak 4 karakter állt rendelkezésre a módosításkor.
    Mindettől függetlenül továbbra is az MH-370-et felhasználó merényeltre számítok az USA-tól saját maguk és a világ ellen. Annyiszor előkerül még mindig az MH 370, hogy annak kell lenni valami okának is.

  18. 17 Ada
    „Tegyem hozzá, hogy nem is fogják pont a te orrodra kötni, hogy összeszerelhető-e!..”
    Ez tuti?
    „Ne legyen már itt senki annyira okos, hogy “szórja a tutit”…”

    Belekavarodtál. 🙂
    Egy állítást hiányoltam egy mondatból.
    Enélkül nem fogok arra gondolni, hogy Putyin szerint rakátával célbajuttatható atombombával rendelkezik Korea.

  19. 17: „Tudott róla valaki?”
    Julius és Ethel Rosenberg biztos tudott… 🙂

    ——-
    20: „De MI az a startégiai feladat?”

    Például, hogy ne a ruszkikkal foglalkozzanak.

  20. Nem tudom én se milyen stratégiai feladatra gondolt Putyin.
    Amiben Észak-Korea segíthette a folyamatot, az az elemzők maximális megkeverése és megtévesztése.
    A rejtett háttérhatalom nem titkolt célja lehet, hogy senki ne lássa át az eseményeket: aki nem tudja mi lesz a végkifejlet, az ne értse a mindennapi eseményeket.
    Ezt így leírva régebben láttam a Redditen, ahonnan sok orosz ágú hírem is származott (harmadik világháború miernnij vojn).
    Eszerint a végkifejlet egy fegyveres úton történő népességpusztítá is lehet – ezzel megoldva a világ nyugdíjgondjait a túlnépesedés csökkentése útján.
    Trump pletykálója ismét alkotott: vigyázó figyelmünk Haitira szegezzük http://blogdogcicle.blogspot.hu/2018/01/qanon-is-posting-tonight-at.html
    Vajon van-e Haitin Guantanamo kaliberű átnevelő intézmény, ahova a kiszuperált volt nyugati politikusok kerülnek majd? (Én gondoltom volt.)
    Vajon mikor indul meg a valódi rendszerváltás? Ezt sejtethette a pletykáló a mai éjszakával?
    A cikksorozatban említett műhold EMP fegyver lenne?
    Én is belekavarodtam.

  21. Putyin üzenete okosan volt megfogalmazva: valóban nem nukleáris töltettel bevethető ICBM-ről, hanem ennek a technikai lehetőségéről beszélt az orosz elnök. A homály fenntartása sem véletlen – egy minden kétséget kizáróan, létében bebizonyított – azaz valós – észak-koreai interkontinentális képességű és real-time bevethető atomarzenál azonnal nukleáris fegyverkezéssel kapcsolatos lépésekre ösztönözné Japánt és Tajvant, amiből sem Kína, sem Oroszország és sem az USA nem kér.
    Jelen helyzetben adott egy potenciális fenyegetés lehetősége, de senki sem terítette még a konkrét lapokat, így a folyamatban lévő alkupozíciók mozgástere relatíve nagyobb. Senkinek se legyen kétsége, nem Észak-Korea itt a lényeg, hanem az USA globális visszaszorítása illetve a meglévő USA szövetségesi rendszerek szétzilálása – ebbe illeszkedik tökéletesen a dél-kelet ázsiai régióban egy atomhatalmi státusz határán lévő Észak-Korea, akivel Dél-Korea (az USA geopolitikai érdekeit maximálisan figyelmen kívül hagyva) azonnali tárgyalásokba kezdett. Kevéssé ismert tény, hogy amikor Észak-Korea felrobbantotta a legelső kísérleti atombombáját, akkor a dél-koreai lakosság döntő részének a véleménye az volt, amit az egyik dél-koreai napilap anno le is hozott: „Megvan a koreai bomba!”
    Tetszenek érteni ugye? Nem északi meg déli, hanem szimplán koreai bomba. Kína és Japán árnyékában, félig USA protektorátusként a koreai nemzeti öntudat valójában nem északi és déli, hanem „csak” koreai.

  22. Tök mindegy mit tud Dél Korea. Ezen kár rugóznunk. A lényeg: Atom bombát robbantott. Rakétát elindított 13.000 km -re. Vagy tud sikeresen küldeni egy atombombát Los Angelesre vagy nem. Senki se tudhatja, talán még Kim se. De a tét olyan nagy (L.A. letörlése a földről), hogy az (esetleges) blöfföt még a hülye Trumpnak sincs mersze megadni. Ez stratégia győzelem, ezt méltatta Putyin. A többi csak rizsa.

    Valaki elárulhatná nekem, hogy magyarul hogy mondják „Call a bluff” – „Megadás”??

  23. 23 Montezuma

    Meglátásod jó.

    A poszt tartalma szerint (is) Koreának nincs rakétával célbajuttatható atombombája.
    Ezzel ellentétes állítás nincs. (?)
    Putyin ezt mondta: „Kim Dzsong Un megoldotta stratégiai feladatát…”
    Ez múlt idő. Tehát a feladat befelyeződött.
    Mi volt a feladat? Az biztos, hogy ennek része volt a rakéta és a bomba.
    „van nukleáris robbanótöltete, és van globális, 13 ezer kilométer hatótávolságú rakétája,…”
    Így a rakéta történetnek is vége van.
    „Az orosz elnök szerint most a realitásokból kiindulva, óvatosan, tárgyalásos úton kell megoldani a Koreai-félsziget atommentesítésének feladatát.”
    Már nem repül a bomba.

    Azért még izgulhatunk. Putyin szavaira érdemes odafigyelni!

    Más poszt témája, de
    http://mindenszo.hu/vladimir-putin-orosz-elnok-a-valaha-elhangzott-legrovidebb-beszede-az-orosz-parlamentben/
    „Jobban tesszük, ha a „demokráciának” nevezett öngyilkosságokból tanulunk — Amerika, Anglia, Németország, Franciaország és Hollandia — amennyiben, mint nemzet túl akarjuk élni. ”
    Ezek a nemzetek öngyilkosságot követnek el ! ? Mikor?
    http://www.anonymousnews.ru/2018/01/05/unkontrollierte-masseneinwanderung-ex-bnd-chef-warnt-vor-buergerkriegsaehnlichen-unruhen-in-deutschland/

    Földi László már korábban beszélt erről:

  24. Mikor követnek el öngyilkosságot?
    Most, amikor beengedik és nem eliminálják az iszlám terroristákat (a.k.a. menekülteket).

  25. 24 Tibor bá’

    Azt állítani, hogy a másik blöfföl.

  26. 27 – n/a:
    Pókernél nem állítasz semmit. Ha úgy érzed, hogy a másik blöfföl, akkor megadod a tétet, amire a blöffölőnek meg kell mutatni a lapjait. Ha van neki valami, ami nagyobb mint a tied, akkor elviheti a pénzt (és neked nem kell megmutatni mid van). Ha a tied nagyobb, akkor neked is meg kell mutatni és viheted a pénzt. – Esetünkben, ha Trump úgy érzi, hogy Kim blöfföl, akkor le kell rohanni Észak Koreát, hiszen nincs igazi támadó fegyvere (blöffölt), de ha van neki, akkor néhány nyugati város eltűnik a színről. /font>

  27. Hirosima és Nagaszaki óta elég sok államnak lettek atomfegyverei.
    Usa ,Oroszország , Izrael,India, Anglia, Pakisztán, Franciaország , Kína ….biztos kihagytam valamelyiket.
    72 év telt el azóta
    és senki nem használta még az atomfegyverét.
    Szerencsére.
    Mi az ami éppen most megváltozott ?
    Az, hogy Észak Korea veri a nyálát és handabandázik ?
    Az Usa meg ráharap .
    Műbalhé …..szerintem , de nagyon nem értek ehhez.
    Már azt nem értem,mi értelme van az atomfegyverkezésnek hiszen bevetése esetén annyi a golóbisunknak.

  28. 28 Tibor bá’

    Csak a kérdésedre válaszoltam.
    „Valaki elárulhatná nekem, hogy magyarul hogy mondják “Call a bluff””

    Hogy mi történik, arról van elképzelésem, de az már nem a poszt témája.
    (Korea egyesítése)

  29. Az első hozzászóláshoz: „diktatúrában nem fejlődik a tudomány”. Egy frászt nem fejlődik, az egész emberi történelem során királyságok és császárságok váltották egymást. És azért a Hitleri Németországot sem nevezhetjük liberális rendszernek. És mellékesen a rakétatechnológia sem tartana itt ha nincsenek azok a fránya nácik. Meg ugye a tankok, amiket nagy számban maga Porsche tervezett. Semmivel sem lassabb a fejlődés egy diktatúrában, sőt a nacionalizmus csodákra képes.

  30. Gondolom, a Kim blöffölt, de ez csak egy része volt egy többemeletes blöffnek. A szergejek és a kínaiak is mondtak olyasmit, hogy kézben tudják tartani a szitut, a történelmi előzményekkel magyarázva az észak-koreai merevséget, (azért az elképzelhetetlen, hogy Kim támadna, ha netalán megtámadnák, akkor viszont a védekezés, az egy más tészta; de itt mintha egy másik, nagyobb meccs is folydogálna egyidejüleg, s csak a karzatnak menő figyelemelterelés lenne az egész (gondolom az ázsiai aranyszállítások, a dollár-krízis is most kulminál…)

  31. 29 – Mosógépszertelő:
    Ha valamihez nagyon nem értesz, akkor ne szólalj meg. A megszólalás messze nem kötelező.

  32. Koreát csak a teljes északi rezsim kiirtásával lehetne egyesíteni. Szó szerint kiirtásával. Viszont oda Amerikai be nem teheti a lábát, még a C.I.A. sem. Pont ez a bajuk, hogy fingjuk sincs mi folyik ott, maximum kémrepülők fényképei alapján tudnak következtetni. Megy a találgatás, meg a közvélemény hülyítése.

  33. Putyin időt húz. Jól jön neki észak Korea fegyverkezése. Mindenki tudja hogy a két Koreát nem lehet csak úgy békésen egyesíteni. Lehetetlen amíg az észak Koreai rezsim minden írmagját ki nem irtották.

  34. n/a,

    Észak Kórea az újraegyesítésről beszél? Leírták egy északi lapban ezt a szót és felvetik valamilyen szinte a témát?

    Basszus, pár hónapja írtam róla, hogy én nem háborút, hanem békét várok. Sőt világbékét, ami persze nem fogja elhozni a valódi békét, de egy darabig efelé fogunk haladni (szerintem).

  35. Ha viszont ez így van, és a Két Koreát békésen akarják egyesíteni, akkor valamelyik koreai vezetést fel kell számolniuk. Nincs mese. Nagyhatalmi egyezménnyel sem lesz egyszerű, hiszen az egyik nyugatbarát, a másik meg keletbarát. Ugye emlékszik mindenki hogyan lett egyesítve anno Németország? Úgy, hogy a SZU. szétesett. Észak Koreánál én ezt nem látom.

  36. Háború nélkül is lehet egyesíteni a két Koreát, ami egyébként a globális amerikai szupremácia összeomlását jelenti majd egyidejűleg. Ázsiának nincs szüksége az USA bábáskodására, indul a XXI. század legnagyobb üzlete, a Selyem-út projekt, amihez egyvalakire nincs csak szükség: pont az USA-ra.

  37. 39 Montezuma
    „Háború nélkül is lehet egyesíteni a két Koreát,…”
    Ezt így fogalmaznám: Háború nélkül fogják egyesíteni a két Koreát.
    Putyin szavai nagyon tömények. Hígítani kell a fogyasztáshoz:
    “…tárgyalásos úton kell megoldani a Koreai-félsziget atommentesítésének feladatát.”
    Vagyis először egyesítik koreát (kell), majd ezután a leszerelés diplomáciával.
    Nem óhajtó mondatot írt. „Minden le van zsírozva”.

  38. 36,

    ” észak Koreai rezsim minden írmagját ” …
    Miért rezsim?
    Fogalom zavarban vagy pajtás!
    Mennyivel van jobb sorsa orbánisztán millióinak, akik közül egyre többen az utcán fekszenek ?
    Minden lépésed mára be van kamerázva, s ha egy rossz szót szólsz kiforgatnak mindenedből!!…
    39. Miért kellene egyesíteni a két Koreát? Azt a hibát nem fogják elkövetni az oroszok, amit a németeknél tettek!..Korea két különböző stratégiai érdekszféra, s nem hiszem, hogy a jenki nagyfőnök, és az orosz elnök összeköltöznek, s a továbbiakban együtt fognak minden nap közösen kvaterkázni…

  39. Ada először is köszönöm hogy pajtásnak szólítottál, igaz a kis előtag hiányzik. Én nem állítottam azt, hogy nálunk sokkal jobb lenne a helyzet. Csak tudod, addig amíg az ellenzék herélt kakas módjára viselkedik és életet létrehozni nem tudó farokkal szeretné megtermékenyíteni a tojót, miközben a páva násztáncot lejt, illetve addig amíg a magyar állampolgárok kényelmesen a karosszékben üldögélve maguk elé dünnyögik, hogy milyen szar ez a rendszer, addig nem hiszem hogy lenne bármiféle változás. Nálunk stadionokat építenek, náluk meg atombombákat.
    Az elkövetkező években szerintem az USA államainak kormányzói szép fokozatosan ki fognak hátrálni az elnök mögül.

  40. 41.
    Senki sem mondta, hogy „kell”, pusztán csak arra válaszoltam, hogy nem feltétlenül kell az újraegyesítéshez egy ismételt háború, sőt, a mostani északi vezetés likvidálása sem feltétlenül előfeltétel. Sem Oroszország, sem Kína, sem Dél-Korea nem érdekelt a háborúban, de megkockáztatom, Japán sem.

  41. 43 – n/a:
    Neked mindegy, hogy mit olvasol? Ilyet máskor ne linkelj be!

  42. 47 Laci

    Igen, ez az a film. Nézzétek, jó szórakozást kívánok!

  43. 46, 47
    Én is gyakran idéztem ezt a filmet, ha a fenntarthatóságról, politikai játszmákról esett szó. 1:47-től van a lényeg tömören megfogalmazva…
    Mikor a filmet fiatalon először láttam, akkor még sehol sem volt a mai reménytelen világkép, de megdöbbentő volt, amit Higgins mondott a főhősnek, mert rögtön felfogtam, hogy ez nem mese, ez a realitás, csak akkor még távolinak tűnt.
    Persze akkoriban az átlag néző nem biztos, hogy ebbe belegondolt, csak egy jó izgalmas thrillert nézett, de bennem úgy megragadt, hogy a mai napig élénken élt bennem ez a kulcsjelenet.
    Ma meg már aktuálpolitika, még ha álcázva is van.

  44. Nem Észak-Korea támadta meg Amerikát a hétvégén!
    Eszerint komoly támadás volt amit véletlen tévedésnek nyilvánítottak.
    Ha Trump féle forrásokat nézek: egy Hawaii melletti izraeli tengeralattjáró lehetett az atomtöltet forrása. Izrael amerikai cirkálórakétákat használ saját atomtöltetével.
    Ezt akarták Izraelből Észak-Koreára fogni?
    Izrael Ohio vagy Dolphin 2 tengeralattjáróival nehezen leplezhető le.

  45. 51 Bazs
    Ennek a cikknek már a stílusa is bulváros, abból is a legprimitívebb szenzációhajhász fajta.
    Nem tudom komolyan venni…

  46. 52 hubab

    Bocs, hogy megszólalok. 🙁 Még lett volna 364 napod 😀

    Ezt komolyan tudod venni?
    „A szombati hamis riadó utáni vizsgálat kiderítette, hogy az alkalmazott véletlenül rossz gombot nyomott meg.”
    https://starthirek.hu/2018/01/16/a-hamis-raketariado-utan-biztonsagosabb-riasztasi-rendszert-vezettek-be-hawaiin/

    És Japánban is volt hamis riasztás.
    Ott is műszakváltás volt?

    Mekkora az esélye, hogy abban a térségben, ugyanakkor ugyanaz a „hiba” előforduljon?

    Csak találgatok…

  47. 52 hubab: sajnos én is nehezen tartom komolyan vehetőnek. Valóban bulváros a cikk stílusa, mégis könnyebben érthető, mint a napokban belinkelt poszt Trump híreiről, amikor töredékek láttak napvilágot és a sok-sok kis hírmorzsa majdhogynem tízperceként új információt hozott elő, ami vagy igaz vagy nem. Ez a sok kis hírmorzsa nekem még szokatlan ma (pláne ha komolyan értelmeznem kell azt).
    Mégis olyan esemény, amire ezen a fórumon szerintem oda kell figyelni és talán pont ennél a posztnál.
    Nem tudom milyen volt anno Pearl Harbor tárgyalása a magyar vagy nemzetközi médiában. Mindenesetre a jegybankok sikeresen kimásztak a kriptodevizák támogatása mögül (önmagában érdektelen eseménynek tartom ezt).
    53: épp ez az, ami nekem is feltűnt tegnapelőtt, hogy ilyen megtévesztést bevehetünk-e vagy sem. Ilyen szarvashibának kis esélyét tartok jelen körülmények között.

  48. hubabnak igaza van. A stílus engem Lovas Istvánra emlékeztet kicsit megspékelve Bayer Zsolttal. Ugyanakkor nehéz bevenni a gyomromnak, hogy ilyen témában lehet véletlenül megnyomni egy gombot, de ha már megnyomta, nem lehet azonnal korrigálni? Egyáltalán, mi a fenének van gomb? Ha eltalálják az egész szigetnek annyi. És ha eltalálják, ki fogja elhinni, hogy Kim lőtte ki. És ha elhiszik, mit érnek el vele, ha visszalőnek? Hogy Japán is kapjon egyet?

  49. Talán hozzá akarják szoktatni a lakosságot egy állandó nukleáris veszélyhez.
    Esetleg kíváncsiak a lakosság viselkedésére egy ilyen esetben?
    Már megtudhatták.

  50. 56 Bazs
    Történt valami, ami kiváltotta a „téves” riasztást.
    Szerencsénkre a „többiek” észnél voltak és nem nyomták meg tévedésből a saját gombjukat.
    (Ez esetleg lehetne egy új poszt)

  51. 51.Bazs
    Ezt a Jim Stone névre hallgató oknyomozó ” újságirót” hagyd a fenébe.
    Ez az ember tökéletesen fedi Tibor bá valamikori aranymondását, miszerint valaki vagy hülye, vagy amerikai, nos ez a szerencsétlen egyszemélyben mindkettő, azaz halmozottan hátrányos helyzetben leledzik szegény.
    „Oknyomozó”, hű, de okos vagyok cikkei ostobaságokkal vannak tele, ez az ember mindent állit, de semmit sem magyaráz, fő, hogy irdogálunk.
    Nálam a sajnálatos fukhusimai katasztrófa révén mutatkozott be ez a szánalmasan hülye ember, aki azt állitotta, hogy az izraeliek robbantották fel az erőmüvet, méghozzá egy FÉLTONNÁS bomba által, amit éppenséggel az erőmű védelmével megbizott izraeli őrző-védő cég emberei csempésztek az épületbe.
    Szokása szerint sem a cunáamit nem magyarázza, sem állitásainak hogyan-miként-miértjét, ezek Jim Stone számára zavaró körülmények szóra sem érdemesek.
    A cunami által tönkrevágott hűtőrendszert-ami végső soron a létesitmény pusztulását okozta – nem kell figyelembe venni, mert nem fér bele a teóriába, nincs magyarázat arra sem, hogy mi a fészkes fenének robbantana fel Izrael egy japán erőmüvet, miként magayrázza meg az IZRAELI védőcég a rettenetes szakmai fiaskót, és arra a rendkivül érdekfeszitő dologra sincs válasz Stone barátunknál, hogy miképpen csempészték be a bóhókás izraeliek a hatalmas, féltonnás bombát az üzem területére a nagyszámú JAPÁN őrők orra alatt???
    Erre nincs válasz oknyomozó barátunknál, de akkor viszont én is lehetek újságiró, és innentől fogva humbug az egész.

  52. Köszönöm Bálint az értékelésedet, meggyőző érvekkel.
    Magam eddig komolyabban vettem, amiket olvasok a témában – nem olvastam eddig még Stone véleményét Fukushimáról, ami valóban elég meglepő.
    Izrael belekeverését magam sem értettem se most se Fukushimába (eddig nem is olvastam a véleményét).
    Bíztam benned, hogy megírod erről a véleményedet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük