(2337) A katasztrófák anatómiája

Vip.304

 

Egy év alatt 10 hurrikán (és még nincs vége a szezonnak), az utolsó hurrikán írországi végigsöprése (amire még nem volt példa). Kaliforniában olyan bozóttűz tombol, amire korábban nem voltak, valószínűleg több száz halálos áldozat lesz a vége.  Portugáliában szintén tűzvész tombolt, már több tucat halálos áldozattal. Ezek egyértelműen jelzik, hogy az események a kellemetlenebb irányba tolódnak, amiből eddig mi még nem vettük ki a részünket, de ez marad mindörökké így. Nekünk csak hír az esti TV műsorban, de valakiknek élet halál kérdése a dolog. Itt az idő, hogy felfigyeljünk rá, de mire? Mindezt hadd toldjam meg 1956-al. 23.-ika után a budapestiek meg se moccantak. Például a harcok miatt betört kirakatüveg mögül semmit se vettek el. November 4.-én az orosz tankok megindultak, Maléter Pált csellel elfogták (ő lett volna a honvédelmi miniszter). Az emberek megrohanták a postafiókokat, és iparkodtak kivenni a megtakarításaikat. Elsőnek az élelmiszer boltokat pucolták ki, az után minden mást. Elsősorban értékes (óra, fényképezőgép, stb.) tárgyakat, majd ruházkodást vettek meg. A végén még szandálokat is felvásárolták novemberben. Az feltételezték, hogy a forint elértéktelenedik.

Amikor bizonyos türelmi idő eltelte után az emberek rádöbbennek, hogy magukra vannak hagyva, és ész nélkül kezdenek el érzelmi alapon cselekedni, ami káoszhoz vezet, azaz a társadalmi rend teljes összeomlásához.  Erre pedig csak úgy tudunk felkészülni, ha megértjük a katasztrófa következményeinek a kialakulását. Vizsgáljuk tehát meg a katasztrófa anatómiáját! {a rendszer összeomlásának áttekintéséhez csak térben lehatárolt eseményeket vizsgálhatunk, aminek eredményeit nem lehet kivetíteni egy világméretű eseményre, ahol százmilliók kaotikus viselkedésével kell számolni}
___________________________________________________________________________
A teljes fordítást E-mailben elküldöm a VIP előfizetőknek. VIP előfizető úgy lehetsz, ha legalább 6000 forint adománnyal hozzájárulsz a honlap fenntartási költségeihez. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu.
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
 

6 gondolat erről: „(2337) A katasztrófák anatómiája

  1. Nagyapám is azt mondta, el fog értéktelenedni a pénz, ők is megvettek egy csomó dolgot előre (pl. anyámnak télikabátot)

  2. Köszönöm az időben érkezett posztot.
    Nem előszöt lep meg, hogy a tömeg nem kezdte el kirámolni a boltokat.
    Máshol nem így történt volna szerintem (igaz a körülmények mások lehetnek).
    Belegondolva az Európában és akár Amerikában várható helyzetre, nem egészen erre számítok.
    Elég egy kamatemelés: streszteszt ide – stresszteszt oda, a korábbi alacsony kamatozású kötvények lejárati idő előtti
    visszaváltás miatt mind elértéktelenedne, így a bankok alultőkésítetté válnak és lehúzzák a rolót meghatározatlan időre (pénz az ajtón se ki se be, se ATM se bankkártya nem fog működni).
    Elmaradnak a nyugdíjkifizetések, rokiellátások ahogy az állami és a magánszféra alkalmazottak fizetése is (nem tudnak utalni, posta se lesz mit kivigyen),
    üzletek nem tudják felújítani az árukészleteket.
    Ha pedig elektromosság se lesz, marad az egymás közötti barter.
    A balta nem jutott volna eszembe védekezésre, megleptem magam ezzel.
    (Távoli támadóra ez nem jó.)
    A nemzetközi pénzügyi rendszer inog, szándékot se érzek a megjavítására.

  3. Az imént kaptam egy linket, amelyen arra figyelmeztetik a német előfizetőket, hogy készüljenek fel a bankok meghatározatlan idejű bezárására (nem írják, hogy miért arra céloznak, hogy az EU-ban már van ilyen lehetőség a bankok likviditásának csökkentésekor).
    Ilyen esetben a bankok hozzáférhetnek a megtakarítóik bankban tartott pénzéhez (megjegyzem, hogy eddig is hozzáférhettek – nincs újdonság).
    Inkább általános indoklásokat hoznak fel csak.
    Ha lenne benne valami, azért a választásokat csak megvárták.

    http://www.watergate.tv/2017/10/24/enthuellt-bankkonten-vor-dem-auszahlungsstop/

    Más: az orosz tankok megindulására november 4-et említesz a cikkben. Más forrásból idén november 4-re várják a soros-féle színes forradalmat Amerikában. Itt is van szó róla:

    Nem hiszek a számmisztikában, a bolsevik forradalom időpontját tekintve, mégis megemlítem itt.

  4. Bazs „Nem hiszek a számmisztikában”

    Meg okod sincs rá, a NOSzF-t ugyanis november 7-én ünnepeltük, nem 4-én. 😉

  5. Jó észrevétel, az oda vezető út részleteit magam se ismerem annyira, hogy párhozamot keressek köztük és az akkori (bolsevik-mensevik marxista) kommunizmus merőben eltér a mai, Soros által is képviselt így Engdahl nyomán valószínűleg Rothschildeknek tulajdonított neo-fabianizmustól. Utóbbi sunyibb.
    Megjegyzem Engdahl műveit a libgen.me oldalról le lehet szedni, ha rákeresünk.

  6. 5. Bazs

    ” párhozamot keressek köztük és az akkori (bolsevik-mensevik marxista) kommunizmus merőben eltér a mai, Soros által is képviselt így Engdahl nyomán valószínűleg Rothschildeknek tulajdonított neo-fabianizmustól.”

    Pedig nem nehéz.

    Mióta Adam Weishaupt 1776 május elsején megalapította az Illuminátusokat, végigvezethető a jakobinusokon, a marxistákon, liberalistákon és globalistákon egy Világkormány felállításának az igénye, és az ehhez tartozó mesterséges társadalomalakításra tett kisérletek… Ami változik az csupán a díszletek, a retorika és a módszerek.

    A sunyiság növekszik, mert most már világos, hogy a tömegeknek csomagolt ideológiába kell elbújtatni az elitnek szánt részeket is, úgy hogy csak az értse, akiknek szól.
    Ezért hangzik jól a liberalimus is első ránézésre. Aztán, ha megvizsgáljuk, akkor az erősebbek jobban tudnak élni a szabadságukkal, ha pusztán gyenge államok próbálják betartatni a szabályokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük