(2294) A Nürnbergi ítélet

VIP. 250

 

Néhány éve szenzáció számban ment, hogy egy David Irving nevű angol történészt Ausztriában elítéltek 3 évre, mert tagadta a Holokausztot. Ez ellen fellebbezett, de közben is ült, összesen 14 hónapot. Végül a legfelsőbb bíróság megváltoztatta az ítéletet egy év börtönre + két év felfüggesztett elzárásra. Vagyis azonnal kiengedték a börtönből. Tagadta-e a Holokausztot? Az ítélet szerint tagadta, de a kérdés, joga van-e egy embernek hülyének lenni? Büntethető-e 3 év börtönnel, ha valaki hazudik?

A brit állampolgár Irving különben megtanult németül, az évtizedek alatt irgalmatlan mennyiségű dokumentumon nyalta át magát, valódi szakemberré válhatott volna, de képtelen volt politikailag korrekt lenni. E minőségben oly híressé vált, hogy gyakorlatilag az összes angolul beszélő országból kitiltották plusz Németországból, Ausztriából is.

Akkor visszatérve a mába, a napokban rábukkantam Paul Craig Roberts esszéjére, ami a Nürnbergi kirakatperről szól. Íme:

A Nürnbergi pert Robert Jackson, az amerikai legfelsőbb bíróság tagja vezette a tetszőlegesen kiválasztott 21 náci vezetővel szemben. Látszatra Jackson ragyogó munkát végzett, legalább is ez jött le a médiából, és mit ad isten, kellett egy fél évszázad, hogy pontosabb képet kapjunk az eseményekről……..

………Most viszont elolvastam David Irving 1996-ban kiadott könyvét: Nuremberg cím alatt, amiből kiderült, hogy Nürnbergben Jackson átlépte azokat a jogi normákat, amiért oly nagy tiszteletben tartottam………

……….A problémám abból adódik, hogy a nürnbergi vádlottakat visszamenő hatályú, csinált törvények alapján ítélték el, olyan törvények alapján, amelyek az elkövetés pillanatában nem is léteztek. Ráadásul az ítéletet (kötél általi halál) a tárgyalás, valamint a vádlottak kiválasztása előtt hozták meg……….

……….Roosevelt röhögött azon, hogy 50.000 német tisztet lelőjenek. Eisenhower azt mondta Lord Halifax-nak, hogy a náci tiszteket megszökés közben kellene agyonlőni………..

……….talán azért mert Sztálin megvétózta a tárgyalás nélküli kivégzést. Sztálin ragaszkodott ahhoz, hogy legyen egy kirakatper,………..

………Göring alatt a német légierő elsősorban a harctéri ellenséges formációk ellen lett bevetve, nem pedig az angol és amerikai légierő mintájára civil városok terrorbombázására, ahogy ez Drezda, Tokió, Hirosima és Nagaszaki esetében volt látható………..

……….Volt még egy bankár is, akinek az elítélését a Bank of England megakadályozta……….

……….Göring birodalmi marsall Robert Jackson-ból akkor hülyét csinált, hogy az egész bíróság hangos röhögésben tört ki………..

………A bírói karban székelő amerikai admirális, Francis Biddle azt mondta, miután Donitz admirálist 10 év elzárásra ítélték, hogy olyanért ítélik el, amit ő maga is elkövetett…….

………A tömeges kivégzést is felrótták a vádlottaknak, annak ellenére, hogy a vádlók között oroszok is voltak, akik 15 vagy 20 ezer lengyel katonatisztet végeztek ki……..

………Ribbentrop-nak nem engedték meg, hogy védelméül megemlítse, hogy a Molotov-Ribbentrop paktum osztotta Lengyelországot szét Németország és a Szovjet Unió között, ami nélkül Németország nem tudta volna megtámadni Lengyelországot………

……… Irving azt állítja, hogy Buchenwald-ban nem volt gázkamra. Auschwitz-ben a háború után 3 évvel építetek egy gázkamrát a turisták számára, ami pont olyan volt, mint az eredeti…………

___________________________________________________________________________
A teljes fordítást E-mailben elküldöm a VIP előfizetőknek.

___________________________________________________________________________

A jelenlegi előfizetés a 52 db VIP fordítással lejár. A subscribe (előfizetés) nem változik, legalább 6000 Ft adomány a honlap költségeinek a fenntartására. A következő forduló szintén 52 fordításból áll (mert 52 hét van egy évben, bár a heti egy fordítást fenntartani nem lehet).  Aki újra előfizető kíván lenni az már átutalhat: OTP 11773030-00271383. Új előfizetők, vagy érdeklődők itt érhetnek el: evatibor#t-online.hu. Természetesen # helyett kukac. Átutalás után kérek egy E-mailt, elég rajta egy szó: átutalva. Ezzel nekem könnyebb az adminisztráció, és elkerüljük a késést. Új előfizetőknek elküldöm a VIP 250….252 fordításokat is a következő 52 fordítástól függetlenül, vagyis 55 fordítást fognak kapni.

 

A következő VIP sorozat előfizetői “soron kívül” megkapják még az alábbi fordításokat is:

Város vagy Vidék

Élelmiszer tárolás

Víztisztítás (pocsolyából ivóvíz)

Tíz túlélési téma

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

24 gondolat erről: „(2294) A Nürnbergi ítélet

  1. Ez azért kemény téma.
    Az igazság odaát van.
    De ami a lényeg – nem lehet folyamatosan elhallgatni a valóságot. Minden hazugság kiderül egyszer, függetlenül attól, hogy sulykoljuk a gyerekeinkbe, ezt tanítjuk nekik, agymossuk az embereket…

    Vannak még gondolkodók.

  2. Természetesen az egész egy kirakatper volt. Ezzel az erővel fel lehetett volna akasztani a teljes német vezérkar felét. Mindenki tudott a borzalmakról, mindenki alatt a szövetségeseket is értem. Ettől függetlenül a történelem egy rendkivül érdekes szelete volt, de hasonlóan érdekes volt Eichman pere izraelben is.

  3. Érdekes lenne utánanézni, hogy a Németország ellenében szövetkezett országok, vezetői, akiknek tudomásuk volt a Holokausztról, miért nem hozták nyilvánosságra a borzalmakat. A nyilvánosság komoly visszatartó erővel bírhatott volna a további deportálások ügyében, a zsidóknak lehetőségük lett volna komolyabb megelőző lépéseket tenni.

  4. A könyv több száz oldal, és rendkívül alapos. Számtalan olyan részlet lát napvilágot, amit Irving elfekvő naplókból, feljegyzésekből bányászott ki. Például, hogy eredetileg Hitler nem akarta a zsidókat kiirtani. Vagy, hogy Churchill hallani se akart békekötésről, elsődleges célja a német ipar földig rombolása volt. Vagy, hogyan született a 6 milliós szám. Amikről a poszt beszámol.

  5. Vajon miért nem bombázták a szövetségesek a városok lakónegyedei helyett a lágerekbe vezető vasútvonalakat? Vagy ilyet már nem illik megkérdezni? Kizárt, hogy nem tudtak a deportálásokról.
    Volt egy könyv, talán „Üres zsák nem áll meg magában” címmel, abban volt pár érdekes felvetés. Pl. hogy a vádiratban nyilvánvaló lehetetlenségek voltak, 25 ember jutott egy m2-re a gkamrában, vagy a fotomontázsok, amiknek később kikerültek a eredeti képek negatívjai, ahol se kémény, se tömeg nem volt.

  6. Biztos, hogy voltak emberiség ellenes bűnök a központi hatalmak részéről. Ami engem felháborít, hogy a szövetségesek a harcokban legalább olyan bűnöket követtek el, nemcsak a két atombombával, nemcsak Drezdában, nagyon sok német várost bombáztak égő pokollá. Ezekről a háborús bűnökről egy szó sem esett, nemcsak a nürnbergi perekben, de utána a sajtóban sem.

  7. Mindig az a valasz hogy a szovetsegesek altal elkovetett haborus buncselekmenyek relativizaljak a nemet,japan haborusbuncselekmenyeket.Ezt a mentseget nincs olyan birosag mely elfogadna….egy adott ugyben ha a ket cselekmeny kozott nincs kozvetlen kapcsolat.A hagai torvenyszeken a delszlav haborus bunoket vizsgalo birosag soha nem hivatkozott ilyesmire : az adott ugyet vette alapul nem befolyasolta az ugy vegkimenelet hogy mit tett a masik oldal…..ugyanakkor viszont nem vizsgalta -nem vizsgalhatta-a NATO altal elkovetett bunoket….vannak orszagok melyek nem hajlandok kiadni a katonaikat vagy polgaraikat a nemzetkozi torvenyszeknek..ezzel lenyegeben jogi szempontbol nezve bunosok mint allamok.Hiszen arra biztatjak polgaraikat nyugodtan meg tehetnek barmit csak a sajat otszagukban kell birosag ele allniuk ami messze kedvezobb szamukra mintha kiadnak oket. Sajnos az ormeny nepirtas es Szu ban tortentek -nemcsak a ukrajnai ehinseg-a nyugati ertelmiseg jelentos resze szamara nem tortentek meg ….a masodik vilaghaboru elotti szellemi szinvonalt ezek jol jellemzik. Szinte megagyaztak a kesobbi meg nagyobb borzalmaknak..Az sem veletlen hogy csak a hideghaboru idejen lett erdekes az hogy mi is tortenik -tortent-az un kommunista vilagrendszerben.Addig jegeltek a temat amig az erdek ugy kivanta a politika a szakma pedig ha nem akart porul jarni elkeruli az ilyen temakat…sajnos ez ma is igy van…megtapasztaltam.

  8. 7 – tom:
    Arra még nem volt példa, hogy a legyőzött ellenség vezetőit elítéljék egy kirakatperben. Pláne olyan bűnökért, amelyek megfogalmazása az elkövetéskor nem létezett. Arra se volt még példa, hogy a leendő (ítélet előtt) bűnösök feleségét és gyerekeit bebörtönözzék. Arra már volt példa, de aljasság, hogy a védelem nem szólalhat meg. Az meg már komikus, hogy a német hadiipar tudósait kivitték Amerikába és tejbe-vajba fürösztötték őket.

  9. 6: Ki akar itt relativizálni? Arról van szó, hogy ha az emberiségellenes bűntettek objektíve elítélendők és üldözendők, akkor ezt a győztesek esetében is meg kellene csinálni. Ha nem is lecsukni vagy kivégezni már a rég halott admirálisokat, legalább az igazság legyen kimondva megfelelő fórumon.

    Abszurd, hogy az örmény népirtást nemzetközi porondon nem lehet annak nevezni, ami, mert a törökök sértődőset játszanak ahelyett, hogy megkövetnék és kártérítenék az örményeket.

  10. Nem véletlen, hogy most itt tart a német nép morálisan és mentálisan is pl a menekültekkel szemben. Engedjünk be mindenkit, foglaltassuk el a saját országunkat csak nehogy ránk süssék, hogy túl kemények vagyunk, hogy antiszemiták vagyunk, hogy nem vagyunk elég elfogadóak. Nem baj, hogy az utcákon alig látni már tiszta, régi vágású német embert (max az idősebbek), az a lényeg, hogy nehogy összemossák a mostani rendszert a náci németországgal, ahol sárba tiporták az emberek jogait.

  11. „Amikor a zsidók módszeres üldözése elkezdődött, ebben nem a németek, nem is magyar bérenceik, hanem – ki hinné? – maguk a zsidók jártak elöl. A városi vezetőkből megalakultak a Zsidó Tanácsok.”
    Soros Tivadar: Álarcban. Nácivilág Magyarországon

  12. a mauthauseni tábor múzeumában többek között ki van állítva egy sárga konzervdoboz (talán valami mogyoróvajféle volt benne, nem emlékszem pontosan). A külsején egy felirat: az amerikai zsidók ajándéka.

    Némi háttérinformáció: a tábor lakói a felszabadítás után még néhány évig ( !!! ) a táborban maradtak, mivel állítólag „nem volt hova menniük”. A fent említett doboz része volt a számukra küldött élelmiszeradománynak.

    Van valaki, aki el tudja képzelni, hogy az a sok ember (pontos számot nem tudok, de minimum százakról, lehet több ezerről van szó) tényleg nem akarna hazamenni, vagy bárhova máshova ilyen megpróbáltatások után?

    Vagy pedig esetleg valaki felajánlotta nekik, hogy mivel az otthonuk úgyis elpusztult, maradjanak csak a táborban, a szállás, koszt be lesz biztosítva, dolgozniuk sem kell, csak ha eljön az idő, legyenek készen az indulásra?

    Valószínűleg sokak által ismert Izrael állam megalapításának hivatalos előzménye, amely szerint a hontalan és kétségbeesett zsidó tömegek kétségbeesetten igyekeztek mindenféle módon (de leginkább blokádot áttörő hajókon) eljutni az Ígéret földjére …

  13. 9.Nem en relativizalok hanem a mainstream oldal mert lassan kifogynak az ervekbol. Nurnbergi per -fuggetlenul attol hogy a vadban megfogalmazottak igazak vagy sem szerintem igazak -koncepcios per volt valoszinuleg a tokioi per is.Az itelet mar az elott eldolt hogy a targyalas elkezdodott volna.De mas szabalytalansagok is voltak ahogy Tibor ba is irta.Ennel kisebb okokbol ma es akkor is egy mas ugy eseten a per el sem kezdodhetett volna sot a fagyi visszanyalt volna ….nem beszelve arrol hogy a szovjet es a szovetseges vezetok nagy reszenek is a vadlottak padjan lett volna helye. Mindenesetre veszelyes precedenst teremtettek melyet senki nem tesz helyre azota sem . Ennek oka nem mas a mukodo szellemi terror.Attol mert valaki kovetkezezesen kiall jog es tortenelm valosaga es igazsaga mellett nem kellene cimkezni pl naci stb…….de ha mar nincs erv marad ez. Az un PC mint uj szellemi diktatura mely nyugatrol szakadt rank nem csak a jelenunket hatarozza meg hanem a multunkat is .Idezhetnenk Orwelt ….

  14. Talán nem világos még, hogy a Nürnbergi per célja NEM az igazságszolgáltatás volt, hanem az, hogy bebizonyítsa, hogy a Nagy Testvér mindent megtehet, jogtalanságot is, mert nincs senki aki számon kérje rajta.

    És voi lá, működik… Nyugat már kész zombi, kényelmének megőrzése érdekében elfogadja a Nürnbergi per „igazságát”, meg a többi „praktikus” igazságot.
    És mivel elvesztette kapcsolatát a valóságos igazsággal, sokkal könnyebb manipulálni, mert már a hazugság integrális részévé vált, ha akarná se tudna kilépni belőle.

  15. Csak érdekességnek kopizom be:

    Az elítéltek utolsó szavai a bitófa alatt:

    Ribbentrop utolsó szavai a következők voltak:
    – Isten óvja meg Németországot! Az utolsó kívánságom, hogy Németország egységes legyen és hogy Kelet és Nyugat között szövetség jöjjön létre. Békét kívánok a világnak.
    Keitel ezeket mondta:
    – Kérem a Mindenható Istentől, legyen könyörülettel a német nép iránt. Előttem, több mint két millió német katona halt meg hazájáért. Mindent Németországért!
    Kaltenbrunner ezeket mondotta:
    – Szívem egész melegével szerettem népemet és hazámat. Kötelességemet teljesítettem országom törvényei szerint. Sajnálom, hogy Németországot megosztották olyan emberek, akik sohasem voltak katonák és Németországot olyan bűnökbe döntötték, amelyekben sohasem vettem részt. Éljen Németország!
    Rosenbergnek nem volt mondanivalója.
    Franck a katolikus lelkészhez fordulva köszönetet mondott lelki gondozásáért.
    Frick így kiáltott fel: „Éljen Németország!”
    Streicher tele tüdővel kiáltotta: „Heil Hitler!” Amikor be kellett mondania nevét, szitkozódni kezdett. „Ön úgyis jól tudja – kiáltotta – , most az Istennel van dolgom.” Azután gyűlölködő pillantást vetett minden oldalra és hozzátette:
    – Majd ti is sorra kerültök!”
    Sauckel ezt mondotta:
    Ártatlanul halok meg! Igazságtalanul ítéltek el, Isten óvja meg Németországot, legyen ismét nagy.
    Jodl így szólt: „Isten veled Németország!”
    Seyss-Inquart ezeket mondotta:
    – Remélem, hogy ezekkel a kivégzésekkel lezárul a második világháború tragédiája. Bárcsak béke és megértés uralkodnék a népek között. Hiszek Németországban!
    A kivégzettek holttestét autón egy tengeri kikötőbe viszik és ott a tengerbe süllyesztik. A kikötő nevét nem közölték.

  16. Mennyire aljas a politika. Sztálin Szovjetúniója ott feszített a Nürnbergi bíróság vádlói és bírái között.
    Második világháború a finnek elleni háborúval, a Balti országok bekebelezésével , Lengyelország lerohanásával kezdődött, német-szovjet szövetségben.
    Szovjet vezetőknek is a vádlottak padján kellett volna ülniük.

  17. 17. bogozy

    „Szovjet vezetőknek is a vádlottak padján kellett volna ülniük.”

    Ezt addig nem lehet megérteni, ameddig minimum az Illuminátusokig (1776) nem megy vissza az ember, azt vizsgálva, hogy valójában mi mozgatja a politikát.

    Ahol az átlagos erkölcsi alapállásból hibák meg törvénytelenségek látszanak, ott hidegen kalkulált és precízen végrehajtott folyamatok vannak.

  18. A szovjet-német háború úgy kezdödött, hogy a német titkosszolgák jelentették, 220 hadosztály van megindulási állapotban a határon. Mikor a moszkvai rádió Levitán elvtárs nevü föbemondója eldörögte, hogy még további nyolcszázezer ujjoncot odairányítanak, akkor Gitler intett. A német harckocsiezredek a laktanyákból téptek át a határon, menet közben felzárkózva, három héttel a szergejek indulási dátuma elött, Sztálin sápadtan nem tudta hogy történhetett meg ez … Mindjárt az elején kitört a botrány az oroszok jármüvei át voltak állítva a nyugati utakra, s nem volt idö visszaszerelni … a másik, hogy a pár nap alatt összejövö párszázezres hadifogoly csapatnak nem volt semmi kaja-tartaléka … nyugat felé bandukolva akartak zabrálni …. megvan a Zsukov és a Saposnyikov marsall önéletrajza, a 220 hadosztályra csak annyit mondtak, hogy volt az 350 is ….

  19. 20 – Belekotty:
    Köszönjük!
    Ügyes ki összeállítás. Úgy tűnik a 6 millió egy mágikus szám.

  20. Igen, van egy ilyen összeállítás, amiben ezekkel a kultikus számokkal jelölnek egy-egy tragikus eseményt, s néhány ezer évre visszamenöleg a legtöbbször hatszázezer, kicsivel kevesebbszer hatmillió, s két alkalommal hatvanmillió zsidó áldozatot gyászoltak. Az elsö hatvanmilliós nagyon régen volt, kevés adattal, de a másodiknál már pontosítottak;
    ott a gonosz rómaiak papiruszba tekercselve égettek el hatvanmillió ártatlan zsidó gyermeket. A hatmilliós a közeljövöre vetítve az elsö világháború környékén kulminált; akkor már fizikailag érzékelhetövé vált milyen fenomenálisan müködik akár sokszázszor is a modern médiákkal …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük