(2377) Breaking news

 

A Bild-nek kiszivárgott, német kormány titkosított jelentése szerint, több mint 6 millió migráns várakozik a Földközi tenger mentén, hogy átjusson Európába.

Fiatal férfiak, mobil telefonok birtokában, pontosan értesülnek arról, mi történik a világ más pontjain, és ez vonzza őket Európába.

A hatalmas migráns tömegek megindulása még hátra van. A következő évtizedek alatt Afrika népessége megduplázódik. Nigéria 400 millióra fog duzzadni. Ebben a digitális világkultúrában, az internet és a mobil telefonok világában, mindenki tisztában van az európai prosperitással és életstílussal. Nyolc-tíz milliós migráns van már az úton. Állítja Gerd Müller német fejlesztési miniszter.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

122 gondolat erről: „(2377) Breaking news

  1. Bumm- bumm.

    2013- ban legkésőbb el kellett volna kezdeni lőni az illegálisékra.
    Ezt megspóroltuk, úgyhogy jöhetnek a nukeáris fegyverek.

  2. Hát igen, és még mi lesz jövő ilyenkor, vagy két év múlva? Tízmilliók és tízmilliók készülnek az útra már most.

    Közben Németországban új választások lesznek valszeg, Angelát, a buta némbert félresöprik záros határidőn belül, a német tömb, (Ausztria, Németország, Svájc) összefog és lezárják határaik hermetikusan. 1.5 millió fegyveresük van már most, (hónapok alatt milliók állhatnak fegyverben, mert megvan hozzá az iparuk és emberi erőforrásuk) és családi szinten is fel vannak fegyverezve, akárcsak a csehek, szlovákok.
    Délen a velünk ellenszenves románok és a problémát továbbtoló szerbek vannak.

    Lehet továbbgondolni, hogyan hat ez majd ránk, a fegyvertelen, kevés számú és legyengült magyarságra…

  3. 2:

    És mit csinálnak a már bentlévő diverzáns csapatokkal?
    1,5- 2 millió ember, csak 2015 óta és az előtte 50- 60 évig folyamatosan érkező muszlimok meg afrikaiak is gyorsan belső ellenség lesznek.

    Európának reszeltek, mert nem teljesítette a schengeni vállalásokat.

    Egyébként, amikor már elég nagy lesz a káosz, megszabadító csapásként fog hatni az amerikaik által kirobbantott atomháború Oroszországgal (és Kínával).

  4. Ezek után lehet, hogy az lenne a legjobb, ha olyan hamar eszkalálódna az európai belső helyzet olyan mértékben, hogy már a kormányok se tudják semmiféle propagandával elkendőzni a nyilvánvaló veszélyt.
    Akkor talán volna még esély arra, hogy olyan kemény intézkedések szülessenek, amelyek gátat vetnek a folyamatnak.
    Nem kell ide atom, elég egy jól működő határzár a szárazföldi határokon, és blokád a tengeren.
    Nem reguláris hadseregekről van szó, hanem szervezetlen tömegekről, teljesen különböző származási országokból, más nyelveket beszélők, akik sokszor egymással is súlyos konfliktusban vannak.
    Ha Európa összefogna a feltartóztatásukra, akkor egy légy sem tudna átjönni.
    Szerintem nálunk a legtöbb migránsbarát liberális egyszerűen hasznos idióta az irányítók szempontjából, és valóban hisznek abban, hogy a migránsok beilleszkednek a társadalomba, és a terroristák csak egy jelentéktelen kisebbség, akiket majd megtanulnak kiszűrni és semlegesíteni.
    Ha bekövetkezne, hogy valamelyik európai országban valóban káosz alakulna ki, megrendülnének az állami intézmények, a rend fenntarthatatlanná válna, akkor a többi már elkerülhetetlen döntés elé kerülne.

  5. 4:

    Hogy Tibor bá’t idézzem:

    kérdezd meg az auschwitzi őröket mennyi meló volt 6 millió ember likvidálása…
    Majd nekiállunk géppuskával meg hangosbeszélőn ejnye- bejnyézni

  6. 03. Mit csinálnak a már bent lévő muszlim hordákkal?

    Ki tudja, talán pogromok, likvidálások, de minimum vallási betiltás. Sokan vannak a muszlimok meg a bevándorlók, de még számuk max 10-15% körül van a legfertőzöttebb nyugati államokban is, úgyhogy a jogállami keretek félretételével még kordában tarthatók. Persze, zavargások, káosz az biztosan lesz így is.

  7. Haha! Tipikus fake news terjesztő oldalról rémisztgeted a népeket! „Gatestone Institute”
    Jó rettegést vasárnap estére;-)

  8. 07 – Anna:
    Lehet, hogy fake news, de plauzibilis. Persze, hogy nem kell rettegni. Engem csak legyilkolnak, de téged előbb meg is erőszakolnak (néhányan) 😀

  9. 4. Szerintem az első incidensek után, ahol a migránsok durva ellenállásba ütköznének, futótűzként terjedne el a híre, és egyből leállna az ideáramlás.

  10. 7. Anna
    Akkor légy szíves vázold a te elképzelésedet a mai helyzetről, és milyen jövőképed van a migráció mai tendenciáit figyelembe véve.
    Ezt valahogy a migráció támogatói mindig elfelejtik, pedig ez a kulcskérdés…

  11. 07.
    Teljesen mindegy , hogy éppen melyik oldalról vette át az írást kedves Anna a tényeken nem változtat!
    Nyugtassa meg magát, és dőljön hátra ellazulva a fotelben, hogy a közölt számadat még a light-osabb verzióhoz tartozik jelen pillanatban, azért, hogy az átlagember – Önnel együtt – a „zabszemet még fel tudja dugni” a fenekébe. A borúlátóbb – a slepp számára nem publikus – elemzések /tanulmányok / az összeg végére még /már/ tesznek egy „nullát”.. ( vagy kettőt..) ..
    A hőmérséklet brutális növekedésével párhuzamosan – amely most már évről-évre rekordokat döntöget, – számunkra felfoghatatlan mértékben fog a „menekültlétszám” növekedni Európában.
    Ouse M.D. véleményem szerint helyesen vizionálta , hogy: ” ..amikor már elég nagy lesz a káosz, megszabadító csapásként fog hatni az amerikaik által kirobbantott atomháború Oroszországgal (és Kínával)…
    Szorosan követi az egyik kataklizma a másikat..

  12. 8, Tibor bá’: „Engem csak legyilkolnak”

    Ne légy te ebben ennyire biztos…

    Majd megkérdezik:
    – Hé tata, van kecskéje?
    – Nincs.
    – Hát mindegy, akkor így is jó lesz… 😀

  13. hubab
    „Ezek után lehet, hogy az lenne a legjobb, ha olyan hamar eszkalálódna az európai belső helyzet olyan mértékben, hogy már a kormányok se tudják semmiféle propagandával elkendőzni a nyilvánvaló veszélyt.”

    Igen,lehetséges,sőt szükségszerű lenne. Azonban az is elképzelhető, sőt mi több valószínűsíthető, hogy a már bennlévő alvó sejtek igencsak aktivizálnák magukat. Ami azonnali káoszt vonna maga után.
    A veszély érzete így is rohamosan nő az európai társadalomban. A nyert idő nagyon fontos most. A paradigma a fejekben nem látszik fordulni össztársadalmi szinten, tehát a megoldás felé mutató cselekmények így se-úgy se lennének kielégítőek. Persze ennek más egyéb(gazdasági modell, klimatikus viszonyok stb.) abszolút kizáró tényezői is vannak a bevándorlás mellett. Azonban az idő lehetőséget ad a felkészülő rétegeknek(nemzetek, csoportok, elit stb.), hogy állásaikat folyamatosan erősítsék. Sőt, hogy egyáltalán ez a réteg növekedjen az újbóli és újbóli felismerések által.

    Az se nagyon kérdéses számomra, hogy a politika már régóta erre az időnyerésre játszik, ahol a tömegek érdeke egyáltalán nem fontos.Hogy egyáltalán maga a nép is csak a játékhoz szükségeltetik nekik, tudván tudva, hogy a népesség szintű kataklizma elkerülhetetlen.
    Örüljünk az egyre és egyre kitolódó kegyelmi állapotnak!
    Félelmeinket próbáljuk félretenni és ismereteinket bővíteni, hogy konklúzióink a teljesség igénye nélkül finomodjanak és legyenek egyre átfogóbb tudáson alapulók.
    Ugyan életünket fizikai eszközökkel próbáljuk megvédeni férfi módjára, de a várható világégés indítson el bennünket más kérdések felé is, a felesleges rettegésen túl. A rettegésnél a legtöbben megállnak.
    Én ma már így látom.

    7. Mindenki fél Kedves Anna! Talán még te is. De a legtöbben bizonyára így vagyunk ezzel, ez egy szükségszerű lépcsőfok. A kérdés, hogy feljebb lépünk -e, vagy ledermedünk?!

  14. Lovas István??! Kac-kac… Az adventi vásár tele van velük. István bátyó ügyesen keveri a hazugságot az igazsággal. Lehet,hogy valahol megtiltották égő gyertyával kint hagyni, mert ha jól értem, tűzvédelmi okokra hivatkoznak. A barátnőm kint él a családjával és csak röhög rajta,hogy nálunk milyen marhaságok terjednek. Azon mondjuk megdöbben,hogy mennyien elhiszik..Ja és egyébként van disznóhús az iskolában.

  15. Elkepeszto. Nehany ember itt ugy ir, mint aki mar alig varja, hogy nehany migranst a Dunaba lojon. persze mindehhez mar az onfelmento filozofia is megvan, a kereszteny europa vedelme, az persze senkit nem zavar, hogy mindez pont a keresztenyseg legfobb parancsolatainak mond ellent. A kontrolalatlan migracio problema, ez nem kerdes. de a legrosszabb megoldas, ha kollektiv bunosnek kialtunk ki mindenkit, akinek mas szinu a bore, vagy mas vallasban hisz. sotet kozepkor, komolyan mondom. hetven eve a zsidok, most a migransok a gumicsont, amit a manipulator hatalmasok arra hasznalnak, hogy elfedjek a tomegek elol a lenyeget. hisz amig ezek ellen acsarkodunk, nem kerul napirendre onnon felelosseguk. tessek, lehet keresztre fesziteni, mert elter a velemenyem a kanontol. lehet soros berencnek hivni, merkel pincsinek, vagy libuzeransnak. biztos erre is van megfelelo szakasz a bibliaban. akkor is kimondom: en nem a migransoktol felek, hanem azoktol az indulatoktol, melyet tudatosan gerjesztenek egyesek es lathatoan egyre nagyobb teret nyernek. legutobb x millio embert gazositottak el hasonlo okokbol. mert ne gondolja senki, hogy ebben csak a vegrehajtasban konkretan tevekenykedo par szaz katona volt a bunos. a tarsadalom donto resze nezett felre diszkreten a deportalasoknal, hisz elotte evek alatt atmostak az agyat. azt hittem, ilyen nem fordulhat tobbe elo, de belatom, tevedtem…
    Bazd meg! Ha nincs pénzed, vagy lusta vagy beszerezni egy ékezetes klaviatúrát, akkor ne írj. Ezt lehetetlenség végigolvasni.

  16. Panasonic, nem értettél félre valamit? Én nem találok gyűlölködő, vérszomjas hozzászólást, csak szókimondóan latolgatjuk, mi történhet, ha további milliók indulnak el és érkeznek Európába a – többnyire muszlim – harmadik világból.

    Láttad mi történt legutóbb Egyiptomban? Nincs ott évente több vallási alapú tömeggyilkosság? Tudod mi történt a szír, iraki keresztény közösségekkel az utóbbi években?
    Tudod mi történt számos országgal, akik valaha keresztények voltak és most szinte csak muszlimok élnek ott?
    Biztos vagy te abban, hogy Európa bizonyos országai, pl. gyengécske kis Hazánk nem süllyed hasonló káoszba és nem lesznek olyan vagy hasonló cselekmények, amelyek néhány országban ma már mindennaposak?

    Beszélj róla, mi az önnön felelősségünk a kérdésben?

  17. Nekem nincs gondom azzal, ha a másik oldal hangoztatja a véleményét, sőt, tulajdonképpen kíváncsi vagyok, mi van a fejükben, mert eddig a hangzatos, emberbaráti szólamokon kívül nem sok mindennel találkoztam.
    Azt minden befogadáspárti eddig eleresztette a füle mellett, hogy milyen jövőképe van, milyen módon képzeli el a jelen kibontakozó globális jelenséget megoldódni, milyen stratégia, milyen várható végkifejlethez vezet, ha hozzáállásuk érvényesül, mitől remélik, hogy a folyamat lelassuljon, leálljon, és nem pedig fordítva, egyre gyorsuló földcsuszamlássá váljon.
    És milyen elképzelése van arról, ha ez a földcsuszamlás nyilvánvalóvá válik, akkor mikor fog eljönni az a pillanat, mikor már jogossá válik a határok lezárása, mikor már nyilvánvalóan meghaladják a problémák az államok teherviselő képességét.
    Vagy mutassanak nekem egy hiteles tanulmányt, elemzést, ahol a folyamat várható következményeit hosszú távon valaki logikusan megvilágítja.
    És miből gondolják, hogy a migráció jelen stádiumában tapasztalt, korábban sokkal kisebb mértékű problémák nem fognak növekedni a muszlim lakosság részarányának további növekedésével?

  18. Migracio elott sem mukodott az integracio de majd most hirtelen minden megoldodik ugye ez nem agymosás?….Milliok valnak vezenyszora lelkes minta polgarokká igazi europaivá stb..Mert hat belatják lám a legjobb dolog europainak lenni szemben mondjuk az iszlámmal…..Ki fogja felvállalni ezt a munkát es joguk lesz nekik nemet mondani – a szabadság es a multikulti jegyeben?Halabol hogy befogadtuk oket…mikozben már egyre tobb europai is becsatlakozik a migránsok es a korábban erkezettek kulturájához. Mi van akkor ha egy re tobb periferiara szorult europai ferfi es no akinek a helyzete remenytelen koveti oket es az erkezoket megszervezi vezeti es egy ellenkulturat hoz letre es politikai pályára lep. A tobbseg pedig szeretne megorizni a regi europát csakhogy egy feloldhatatlan dilemma miatt is ez lehetetlen.Ha a szabadság csak a szabadság rovására vedheto meg akkor a szabadságnak vege.Ha nem vedem meg azert ha meg vedem akkor meg azert.De egy ido mar nem ez lesz a kerdes hanem az ki marad eletbe , a nepvándorlás a tortenelem folyamán mindig is brutális folyamat volt most miert lemne máskepp.
    Te is! Szerezz be egy ékezetes klaviatúrát. Én ezt nem olvasom el. Ha viszont nem tudom miről szól, akkor kitörlöm. /font>

  19. 16, Panasonic: „kollektiv bunosnek kialtunk ki mindenkit, akinek mas szinu a bore, vagy mas vallasban hisz”

    Korábban én is ilyenformán gondolkoztam, de aztán felmerült, hogy ha valaki az életét menti, akkor miért is kell Svédországig futnia? Csak nem azért, mert ott a legjobb a szociális ellátás?

    Ha meg már erről van szó, akkor had döntsük el mi, hogy kit akarunk támogatni és kit nem. Kivel akarunk együtt élni, és kivel nem. (Jó, egyelőre a kutya se akar idejönni hozzánk, de ez akár még változhat is, ha kvóták alapján az EU „átutal” nekünk pár tízezer bevándorlót /akik – ide – egészen biztosan nem akarnak majd beilleszkedni, dühösek lesznek, hogy itt kell lenniük, és eszerint fognak viselkedni is/.)

  20. Sajnos, ahogy Tibor bá mondaná a II. Vh óta eltelt időben a politikusok is elpuhultak.
    1944- ben még tudták mit jelent többezer idegen, másik kontinensről származó katonakorú férfi hirtelen megjelenése Európa határainál (D- nap).

    Annak megfelelően is fogadták őket.

    Ma meg refugees welcome…
    A megtelt Petri- csészében nem fog működni a szeressük egymást (mindenkit) gyerekek, meg világbéke.

    Bár sokan még Magyarországon is ebben a tévhitben élnek, mert puhányak és tollnál nehezebbet nem is emeltek még éltükben.

    Ez, egyébként még júlusi hír a 6 millió ugrásra készen állóról.

    Itt egy friss:
    http://info-direkt.eu/2017/11/20/bnd-chef-warnt-vor-einer-milliarde-migranten-bis-2030/

    Világszerte 1 milliárd, azaz 1.000 millió menekült 2030- ra.
    Ma 65 millió van, hivatalosan- a II. Vh. óta a legtöbb- Világbéke, igaz…
    Ebből mindössze 1,5- 2 milla jött Európába, mégis mekkora a káosz. Németország képtelen kormányt alakítani miattuk.

  21. 18. hubab

    Én nem lennék teljesen megengedö.
    A mai világban mindenkinek hozzáférhetöek a tények, ha kicsit megerölteti magát. Föleg akkor, ha figyelmeztetve van.
    A legnagyobb problémám az, hogy ezek az emberek az én életemre is hatással vannak. Amikor pedig eljön az idö, ök fognak a leghangosabban rinyálni. Nagyobb tömeg esetében ez sajnos majdnem mindig így alakul.

  22. Minden erőlködésem ellenére annyira nem olvasok semmiféle hiteles migrációpárti modellt Európa jövőjét illetően, hogy sokszor már én magam helyezem az ördög ügyvédje szerepébe, és próbálom megfejteni, hogy miben bíznak.
    Talán abban, hogy a beáramló migránsok jelentősebb része értékeli az Európa által biztosított élhetőbb létfeltételeket, és még ha meg is őrzi muszlim gyökereit, de mégsem szeretné, ha Európa egy olyan térséggé válna, mint az a térség, ahonnan jött, és ezért ő maga is tevékeny részesévé fog válni az újonnan beáramlók szélsőséges elemeinek kiszűrésének, és nem örül, ha muszlim szélsőségesek ezt a világot szét akarják törni? És így mindig sikerül fenntartani egy olyan Európa párti többséget, hogy mindig ellensúlyozza az éppen beérkezők szélsőséges kisebbségét?
    Vagy abban, hogy az sem probléma, ha a hagyományos Európa feloldódik egy muszlim kultúrában, a lényeg az, hogy humanitárius elveinkhez tartsuk magunkat addig, amíg rajtunk múlnak a dolgok, ha meg legyűrnek bennünket, akkor vagy belepusztulunk, vagy alkalmazkodunk az új világhoz, amely egész más alapelveket vall?
    Vagy mi?
    Egyszerűen nem látom a kitűzött célt, aminek alapján a migránspártiak helyesnek érzik a maguk álláspontját és optimisták a jövőt illetően…
    És ezt a választ eddig még sehol, semmilyen fórumon nem sikerült kicsikarnom, mindig mély hallgatás a válasz.
    Ez meg nem nagyon biztató az álláspontjuk megalapozottságát illetően.

  23. Agymosott-tól miért vársz gondolkodást?

    Csak azt tudja előadni amit beprogramoztak.
    Az is be van programozva hogy ne gondolkodjon, ezért egy zavaró gondolata sincs.

  24. 24, hubab: „a választ eddig még sehol, semmilyen fórumon nem sikerült kicsikarnom”

    Mert nincs válasz, nincs jövőkép. Annyi van, hogy itt és most segítségre szoruló emberek vannak (gondolják ők) és ezért segítenek. Az egész dolog nincs továbbgondolva, csak egy félreértelmezett humanizmus mozgatja.
    Alapból én is azt mondom, hogy a rászorulónak segíteni kell. De nem mindenáron, önmagunk (kultúránk, hazánk stb.) feladásával. Ez egyeseknek talán önzésnek tűnik, de nem az, hanem önvédelem. Amire meg mindenkinek joga van.

  25. Observer
    „Alapból én is azt mondom, hogy a rászorulónak segíteni kell. De nem mindenáron, önmagunk (kultúránk, hazánk stb.) feladásával. Ez egyeseknek talán önzésnek tűnik, de nem az, hanem önvédelem. Amire meg mindenkinek joga van.”

    Pontosan.

    Panasonic
    Én nem látok itt semmiféle koncentráció táboros őröket. Csak olyanokat akik nem szeretnének nálunk is majomabb embereknek alárendelődni.

  26. Bár a migrációs válság előidézésében nagy szerepet játszott és játszik, most kilép a világegyezmény előkészületeiből az USA.

    A Zambezi Reporters oldalán helyezték el ezeket a fotókat, arra kérve a nézőt, hogy ossza meg őket. Ennek nyomán a szétvert Líbiában, 2017-ben zajló rabszolga-kereskedelem megrázó dokumentumaival szembesül sok-sok Facebook-használó. Nekem először az jutott róluk eszembe: csak tudnám feledni Hillary Clinton önelégült arcát, amikor már bizonyossá vált, hogy meglincselték Líbia elnökét, Moammer Kadhafit. Mindez 2011-ben történt. Nyugati közreműködéssel egyszerűen levadászták egy ENSZ-tagállam vezetőjét, mert a glóbusz urainak nem tetszettek az amerikai dollár egyeduralmát kikezdő törekvései!
    Nagyjából úgy zajlott ez is, mint korábban Irakban. Azzal a különbséggel, hogy ott még ENSZ-felhatalmazása sem volt az Egyesült Államoknak arra, hogy megtámadja az országot, amelynek kőolajkincsét azóta nagy nyugati társaságok hasznosítják. És azzal a hasonlósággal, hogy amiként nem volt igaz a támadásra ürügyként szolgáló állítás Irakban, miszerint tiltott vegyi fegyvereket tárol a bagdadi rezsim, úgy utólag Líbiában is bebizonyosodott, hogy a belső lázadás leverésében a kormányerők erőszakosságáról terjengő hírek – amelyeken a NATO katonai akciója alapult – eltúlzottak voltak. Nyilván nem véletlenül.

    Sorsukra hagyják a rabszolgákat
    http://bekialtas.blog.hu/2017/12/04/sorsukra_hagyjak_a_rabszolgakat

  27. 24.

    „Minden erőlködésem ellenére annyira nem olvasok semmiféle hiteles migrációpárti modellt Európa jövőjét illetően”

    „Európa jövője” egy megfoghatatlan koncepció. Lényegében csak arról van szó, hogy az európában élők ragaszkodnak a kiváltságaikhoz, fenntarthatatlan életstílusukhoz, amit most veszélyben éreznek. Ugyanakkor ezt nem hajlandók beismerni, így ehelyett csodálatos európai értékeik tovatűnése és a terroristák miatt aggódnak.

    Annak az esélye, hogy terrortámadás áldozata lesz valaki (akárhol, nehogy Magyarországon), kisebb, mint hogy közlekedési balesetben hal meg – nagy valószíűséggel a sok szeméttől amit megeszik, pedig nem látom, hogy migránsok kényszerítenének bárkit is, hogy betegre zabálja magát. Az európai értékek pedig kimerülnek a együgyű külsőségekben, ami szintén nem a migránsok bűne.

  28. 29 – krampusz, és a többi emigráns barát!
    Ha minden egyes feltételezéseteket elfogadom, akkor is van egy igen jogos kifogásom. Ti azt feltételezitek, hogy a helyzet úgy ahogy van állandósulni fog. A valóság az, hogy a tömegek növekedésével a helyzet exponenciálisan romlani fog, egészen addig a pontig, hogy nyilvánosan le fogják fejezni azt, aki nem hajlandó Allah-ot elfogadni istenéül.

  29. Végig olvasva a hozzászólásokat, sok gondolat kavarog bennem.
    Először is, az európai emberek jólétét, és annak alapjait „kiváltságát” a mi őseink teremtették meg, és mi építettük tovább. Fölépítve a kontinenst két totális háború után is!
    Az ide érkezők, és az őseik mit teremtettek meg? Afrika az emberiség bölcsője, ásványkincsek, kellemes klíma, minden megterem ott (persze nem a sivatagban)
    mégis nincs ott semmi, csak vályogkunyhók! Az ideális környezet miatt Afrikának kellene lennie a leggazdagabb kontinensnek, a világ vezető régiójának. Több ezer év előnyük volt mindenkivel szemben. Még sincs ott semmi! És erről nem mi tehetünk.
    Sajnálom őket, de attól még nincs joguk ide jönni. Az élet egy verseny, egy harc, és ők ezt el bukták, sajnálom…. De most, „vagy ők, vagy mi” helyzet van! A közel kelet dettó ugyan az.
    Itt egy nagyon jó írás:
    http://vandorboy.com/africa-summary/
    Mindenkinek melegen ajánlom! Mondhatjuk, kötelező olvasmánynak!
    Szóval szétcsesztük a földet, és kifogyóban vagyunk az erőforrásokból is (a bevándorlók nem erőforrások) így most megindul a harc a maradékért.
    Amúgy Európa csuklóból meg tudná védeni magát, ha akarná (ha a vezetői akarnák).

  30. 30.

    Nehezen tudom elképzelni, hogy nyilvános lefejezésekre kerülne sor Európában, miközben ez már a legtöbb iszlám országban nem gyakorlat.

    Az európai életvitel további romlásával egyáltalán nem lesz vonzó a kivándorlás, mint ahogyan jelenleg sem akar senki Magyarországra jönni, tehát a folyamat egy ponton meg fog állni, de ettől még nagyon messze vagyunk. Aggódni majd akkor kell, amikor senki nem akar Németországba kivándorolni.

    Nekik lényegében több tartanivalójuk van, hogy a mi életvitelük magával ragadja őket, és legfőképp utódaikat, mint fordítva.

  31. 29 krampusz
    Európa jövője egy megfoghatatlan koncepció…
    Én nem azt mondom, hogy Európának a mai életstílust kellene továbbvinnie.
    De a jövő Európája valamilyen lesz, és a jelek arra mutatnak, hogy ha így mennek tovább a dolgok, akkor ennek a jövőnek semmi köze nem lesz azokhoz a nemes eszmékhez, amelyek nevében utat nyit nekik a mai migrációt támogató politika, sőt, annak éppen az ellentéte lesz.
    Szóval ez Európa harakirijének néz ki, ami után nem egy fenntarthatóbb világ várható, hanem egy vallási fanatikus népességbomba, amely végképp ellehetetleníti a jövőt.
    Mert mitől várhatnánk a mentalitás megváltozását olyan kultúráktól, amelyek a saját népesedési csapdahelyzetüket sem hajlandók felismerni, és még kevésbé tenni ellene, és így nincs más alternatívájuk, mint előbb-utóbb vagy éhenhalni, vagy az expanzió más térségekbe, jelen esetben konkrétan felénk…
    De ezekről a dolgokról soha szó sem esik, a politika irányítói nem akarnak tiszta vizet önteni a pohárba. Pedig valahol, valamilyen szinten csak kell hogy legyen valamiféle vízió, ami vezérfonalként szolgál a politikának.
    Akár úgy is, hogy ez fájdalmas lesz, de muszáj, mert az alternatívák még rosszabbak…

  32. 17: „Tudod mi történt számos országgal, akik valaha keresztények voltak és most szinte csak muszlimok élnek ott?”

    Azoknak az országoknak (meg ahol még most is a kereszténység dominál) a kereszténység előtt is megvolt(ak) a maga vallása(ai), aminek követőit a kereszténység se csupán meggyőző érveléssel térített meg.
    Hova lettek Európa kereszténység előtti vallásai? Vagy számos keresztény gyarmat vallásai?

    A közelmúltban pl. Boszniában a szerb keresztények vitték a prímet a nem az ő vallásuk követőinek irtásában. Csak a Srebrenicai népirtásban nagyságrendileg több muszlimot öltek meg, mint amennyi embert a muszlim terroristák Európában az azóta eltelt majd 30 év alatt.
    Ratko Mladić pere épp a minap zárult, meg is kapta a megérdemelt életfogytiglaniját, rohadjon csak rá a műanyaglakat is a cellája ajtajára.

  33. 34.
    Igazad van, de azt is nézd, hogy milyen szövegkörnyezetben írtam és miért.

    Attól, hogy a kereszténység egy hódító vallás (volt) és kizárólagosságra törekedett és szörnyű bűnei vannak, még nem jelenti azt, hogy ne tanuljunk abból, amit a muszlimok tettek és tesznek olyan országokkal, ahol többségbe kerültek.

    Egyébként én gyakran muszlimoktól vásárolok, rendelek időnként a gyorséttermükben. Rendszeresen járok egy muszlim városrészben, semmi bajom nincs velük, tőlem úgy és azt imádkoznak és hisznek, amit akarnak. Mégsem szeretném, ha megnőne az arányuk, mert nem kívánok Mohamed tanításai szerint élni.

  34. 32, krampusz: „Nehezen tudom elképzelni, hogy nyilvános lefejezésekre kerülne sor Európában, miközben ez már a legtöbb iszlám országban nem gyakorlat.”

    Miért is kellene tömeges lefejezéseket rendezni egy szín-iszlám (sic!) országban?
    És vajon miért ne kellene egy vallásilag, nemzetiségileg heterogén, megzabolázásra váró Európában, ahol a lakosság meglehetősen nagy egyéni szabadsághoz szokott?

    Lehet rajta gondolkozni…

  35. 31.

    „Afrika az emberiség bölcsője, ásványkincsek, kellemes klíma, minden megterem ott (persze nem a sivatagban) mégis nincs ott semmi, csak vályogkunyhók! ”

    Az élet és a gazdasági folyamatok nem ilyen egyszerűek.

    Például miért van az, hogy az átlagos magyar életszínvonal olyan, hogy diplomás, nyelvtudással rendelkező emberek hagyják el az országot, és takarító, mosogató munkát végeznek inkább tőlünk nyugatabbra? A magyar postás miért takaríthat meg 20-szer kevesebbet minden hónapban, mint az osztrák pár kilométerrel odébb?

    Afrika egy végtelenül kifosztott kontines (gyarmatosítás, eladósítás, nyugati szemétrelakóvál alakítás stb.).

  36. Anna fórumtárs vajon mit szól ehhez a videóhoz?

    https://www.youtube.com/watch?v=Rqd9TS6acUw

    Mint nő, szeretne-e egy iszlám többségű országban élni?
    Mi történne az ilyen öntudatos hölgyeményekkel Szaúd Arábiában vagy akár a picit szabadabb Iránban?

  37. Panasonic: „hetven eve a zsidok, most a migransok a gumicsont”. ‘Negyvenvalahányban
    anyósom szüleitől Istensegítsben így búcsúzott el a zsidó szatócs és asszonya: Julisom, az Isten áldjon, nekünk holnap mennünk kell, már összecsomagoltunk. És vitték őket Európa szerte, holmi homályos ideológia alapján. Na az volt a gumicsont B+.
    Ez meg itt – nem ott, ahol ékezetmentesen gépelik a magyart – a szó szerinti egyre véresebb valóság.

  38. 31, Európa fölénye nem olyan nagyon régi keletű ám. A középkor jelentős időszakában pl a muzulmánok számos esetben fejlettebb technológiákkal rendelkeztek, mint az európaiak, nekik köszönhetjük számos antik ismeret átmentését. Olyan szavak, mint pl az algebra, algoritmus, vagy épp az arab számok jól mutatják, hogy egy időben bizony az arabok fújták a passzát szelet a matematika terén.
    És az előny nem is fog kitartani az idők végzetéig, Japán és Dél-Korea pl 100 éve még jóval a magyar fejlettség mögött járt, ma meg messze előttünk vannak a technológiák területén.

    És Afrikában is voltak civilizációk az Iszlámon kívül is, pl.:
    Egyiptom – Először Nagy Sándor nyomta le őket, aztán a rómaiak igázták le
    Karthago – A rómaiak elpusztították
    Nagy Zimbabwe – ez speciel elpusztult az európaiak segítsége nélkül is…

  39. Sokan azt felejtik el, hogy az iszlám világ hátrafelé megy. Én nem vagyok öreg, csak 42 éves, de gyermekkoromban apukámmal sokat néztünk külpolitikai témájú műsorokat, olvastunk újságcikkeket. Akkoriban, a 80-as években, nem volt ennyire muszlim az iszlám világ. Tele volt világi, nem egy esetben a kommunizmus ateizmusával kacérkodó vezetőkkel. Mubarak, Szaddam Husszein, Kadhafi és társai nem az iszlám vallás szekerét tolták, Törökországban akkor még erősen ügyködött a hadsereg az iszlamizálódás elfojtásában. És Európába érkező bevándorlók is leginkább maguk mögött hagyták a vallásosságukat.
    Ehhez képest most mi van? Arab tavasz, ami következtében mindenhol megjelentek a vallási alapon politizálók, Erdogan fordulata Törökországban. És itt, Európában is a másod- és harmadgenerációs bevándorlók egyre többen fordulnak vissza muszlim gyökereik felé. Radikális téziseket hirdetnek az imámok, és a terroristák is jellemzően itt született radikálisok.

    A szocialista világrend összeomlásával egy időben a nyugati kultúrkörben is megfigyelhető egy elfordulás a materialista, józan, logikus gondolkodástól. Az ezoterikus bullshitek, áltudományos maszlagok terjedése a keresztény gyökerű országokban erősen teret nyert az utóbbi évtizedekben.

    Ezen folyamatok átlátásához kell azért néhány év, szerintem Tibor’bá az ő hosszú életével, még többet tudna mondani erről

  40. 31.Unicornis ” Amúgy Európa csuklóból meg tudná védeni magát, ha akarná (ha a vezetői akarnák).”

    A kisatnyulástól nem véd meg semmi , hiába a mérhetetlen katonai és technikai főlény, a gazdasági kánaán,remek titkosszolgálat . A mostani , magától elejakuláló europai nemzet gyerekvállalási kedve nulla , a buzulással ,a szingliséggel , az állatdédelgetéssel , a mentsük meg a Földet szlogennel – nem pótólható kellő számú útód.
    Ez egy nagyon egyszerű képlet és mint mindig -ez áll a legközelebb az igazsághoz.
    Ceausescu ezt nagyszerűen megvalósitotta,fel is duzzadt a román nemzet -minden fogamzásgátló betiltása , börtön és félholtra verés minden abortusz végrehajtásáért, lakás ,meg sok minden más juttatás ha sok a gyerek.
    Tehét vagy fejet hajtasz a nemzeted fennmaradásának akarata elött,vagy fejet hullatsz a saját szabad akaratodért. Nincs harmadik lehetőség.

  41. Na ide figyeljetek, Krampusz és Papirusz!
    Most leírom még egyszer (a gyengébbek kedvéért) Afrika az emberiség őshazája, ott fejlődtünk ki! Ha az ott élő emberek annyira okosak és ügyesek lettek volna, akkor hagytak volna valamit maguk után a csontjaikon kívül az elmúlt 10000 évben.
    De nincs ott semmi (Egyiptomon kívül) nem alkottak maradandót sem művészetekben, sem tudományban, sem filozófiában, sem építészetben, stb… Pedig sok ezer év előnyük volt mindenkivel szemben! Sőt nekik kellett volna gyarmatosítaniuk Európát, és az egész világot! De ez valamiért nem történt meg…
    500 éve még ugyan ott tartottak mint 50000 éve. Fejlődés semmi. Ehhez nem kellet az európai gyarmatosítás. Az csak egy következmény volt. Mi nem tettük tönkre Afrikát, azt megtették ők maguknak! És most ahogy szaporodnak mint a nyulak, a szaporulat megindult a világban minden felé.
    Pl.: Egyiptom lakossága a XX. század elején 4,5 millió volt. Azért ennyi mert a termékeny, lakható Nílus menti sáv ennyi embert tud eltartani! Ezt sikerült alig száz év alatt az olajbevételeknek köszönhetően meg hússzorozni. Most 90 millióan vannak. Évente 1 millióval nő a népesség! Szerintetek mi lesz ha ez alól kihúzzák az erőforrásokat?
    Az hogy a természet újra egyensúlyba fogja hozni a népességet a rendelkezésre álló erőforrásokkal. ( Hú ez nagyon Pol. korrekt lett)
    Egyensúlyba hozás= halál, és emberevés.
    Ha csak Egyiptom éves plusz szaporulatát befogadja Európa, abba belereccsen.
    Szerintetek fogadjuk be őket? Szerintem NEM, egyet sem! Nem a mi problémánk.

  42. 42 – Asidotus:
    A fordulat Magyarországon kb. az 1970-es években következett be. Addig a tudás volt a legfontosabb, legmegbecsültebb tulajdonság. Akkor kezdődött fontosabb lenni a papa Ladája. Az ország (és más országok is) egyre inkább elanyagiasodott. A régi értékek kezdtek „kimenni a divatból”. Én azért voltam népszerű a középiskolában, mert iskolai előmenetelem irigylésre méltó volt. A fiam hiába volt kitűnő tanuló, leszarták mert szombat este nem kapta kölcsön a család kocsiját. Szóval így kezdődött, és most itt tartunk.

    És ha nincs tudás, akkor jön az ezoterika.

  43. 46. Pont azért jön az ezoterika, mert ha már nem lehet tovább építkezni, akkor a rombolásnak kell következnie. Végül is mit köszönhetünk annak a fajta tudásnak, ami itt évszázadokon át megbecsült volt? Azt, hogy megfővünk és ömlik ránk Afrika extra népessége. Meg azt, hogy ezt számítógépen keresztül meg tudjuk beszélni. 😀

  44. Látom a német hírszerzés jelentésére, miszerint 2030- ra
    egymilliárd migri
    várható senki nem reagált.

    Kétlem, hogy akárcsak egy 10 milliós népmozgás ne torkollna azonnali tömegpusztító fegyverekkel- elsősorban atom- vívott „háborúba”.
    Mivel az északi félteke minden szempontból a gáz:
    – populáció nagy többsége kb 4,5- 5 milliárd ember
    – szennyező ipar 90%- a
    – az atomreaktorok 99,99%- a
    – északi- sarki metán

    is itt található,
    az orosz (kínai)- amerikai v. India vs Pakisztán/ Kína és persze É- Korea nukleáris konfliktusok kirrobanása 100% valószínűségű; Kína/ Paki és India esetében ideológiai alap nélkül is menni fog az ivóvíz és az élelmezés miatt- de a mérnökagyúak szerint biztosabb a „rendezett” amerikai- orosz automatizált rendszerekre bízni a dolgot.

  45. kalotaszegi,

    Mindig azt hallom, hogy túl van népesedve a Föld, kimerülőben a források, akkor mire fel szaporodjunk?
    Szaporodjuk le az arabokat meg az afrikaiakat? Minek?

    Erkölcsileg kéne emelkedni, megállítani a vagyonkoncentrációt és a tömegek elszegényedését. Amíg ez nem történik meg(márpedig nem fog), addig a szegény tömegek csak a szegénységet tudják továbbadni meg növelni a megszületett gyerekeiknek.

    Ha most lennék 20 éves a mai fejemmel, egyetlen gyereket sem vállalnék és nem csak a fentebb írtak miatt, hanem az előttünk álló egyéb problémák miatt is (pl. klímaváltozás).

  46. 27. Balázs
    „Én nem látok itt semmiféle koncentráció táboros őröket. Csak olyanokat akik nem szeretnének nálunk is majomabb embereknek alárendelődni.”

    Igazad van Balázs. Sokan még a Katonai Törvényszék elé kerülnek emiatt.

    ” A Katonai Törvényszék ártatlannak nyilvánitotta a hadnagyot …..mert nem volt hajlandó szolgálatot teljesíteni a menekülttáborban, mivel ez nem felel meg katonai szolgálatának.”
    A Görög Hadsereg feladata országunk biztonsága, és nem a „nemzetközi érdekek” kiszolgálása.

    http://www.enoplos.com/2017/11/blog-post_933.html

  47. „A Bild-nek kiszivárgott, német kormány titkosított jelentése szerint, több mint 6 millió migráns várakozik a Földközi tenger mentén, hogy átjusson Európába.”

    Most ez a 6 millió ember tényleg ott van indulásra készen? NEm tudom hogy ez fake hír e , mert arról már a média beszámolt volna.Az elmúlt 1 évben kb. 1 millió jött be, most pedig hirtelen 6 millió indul meg , főleg télen?
    Ezt nem tarom valószínűnek, de ha ezek a következő hetekben akarnak bejutni akkor az benne lesz a médiában.
    És ez még csak az eleje….

  48. „Sőt nekik kellett volna gyarmatosítaniuk Európát, és az egész világot! De ez valamiért nem történt meg…”
    Látom napra kész vagy. Egyáltalán ne zavarjon, de a projekt pillanatnyilag gőzerővel zajlik.
    N.B. : az olajbevétel nem kultúrtörténeti, és nem filozófiatudományi tényező.

  49. 46.”A fordulat Magyarországon kb. az 1970-es években következett be. Addig a tudás volt a legfontosabb, legmegbecsültebb tulajdonság. Akkor kezdődött fontosabb lenni a papa Ladája. Az ország (és más országok is) egyre inkább elanyagiasodott. A régi értékek kezdtek “kimenni a divatból”.”

    Épp azt beszéltük egyik haerommal hogy nagyon anyagias lett minden.Egyik rokonom manager egy cégnél, és már nem is tartjuk a kapcsolatot ugysem lenne miről beszélni. Egy multinál a főnökök 3-5-10 x többet keresnek a semmittevésért ráadásul beképzelt pofával , de ez megy nagyban is állami szinten.

    Régen nem volt anyagiasodás , mert mindenkinek jó volt a sima kockaház, az autó nem számított, és olyan hogy karrier nem létezett, mindenki nagyjából egyenlően keresett , nem volt egózás, nagyobb ház, nagyobb autó. Ma az emberek között szinteződés figyelhető meg (manager managerrel tárgyal csak , meg nyaliznak egymásnak, undorító) Régen mindenki egyenlő volt, télen átmentek egymáshoz rokonok, szomszéd elbeszélgettek egy jót. Ma már rokonok sem járnak össze ,a szomszédok sem, undorító ganéj lett minden az emberi kapcsolatoktól kezdve a vagyoni különbségig minden, na de majd változik ez ha beüt a gebasz…

  50. És közel van az a bizonyos gebasz!
    Az oroszok majd kitakarítanak Németországban és a muszlimok saját lábukon menekülhetnek, ahogy bementek.
    Az afrikaiak remélhetőleg saját érdekükben idejében visszafordulnak.

  51. 49 Gyarmati
    „Erkölcsileg kéne emelkedni, megállítani a vagyonkoncentrációt és a tömegek elszegényedését. Amíg ez nem történik meg(márpedig nem fog), addig a szegény tömegek csak a szegénységet tudják továbbadni meg növelni a megszületett gyerekeiknek.”

    A vagyoni koncentráció nől.Ennek 2 vetülete van:
    Egyik a multimilliárdos réteg.
    De a magánemberek szintjén is megfigyelhető egy szétválás anyagi értelemben-egyrészt van egy sima dolgozó réteg, másrészt pedig egy rajta élősködő szűk , de anyagilag fényévekkel előbbre levő manageri réteg,(főleg multi vezetők).

    És így van a szegények semmit nem tudnak továbbadni, és belőlük van/lesz a több. De ha beüt a krach akkor a managerek/szűk tőkésréteg is oda jut majd szerencsére-:D

  52. 49. Gyarmathy
    Kalotaszegi jól gondolkodik, hogy engedelmeskedjünk a természet parancsának.
    Csak míg pl. Afrikában egyik oldalon a nagy és egészséges népességnövekedés áll, addig a másik oldalon ott is a civilizáció vívmányai érvényesülnek és nincs megfelelő halandóság. A gátak közé szorított folyó. Az élő rendszerek alapvető törvényszerűsége, hogy az építő és lebontó folyamatoknak egyensúlyban kell állniuk. Az ember nem fogadja el a halált, folyton csak építeni akar és ez lesz a következménye. Azzal nem oldasz meg semmit, hogy erkölcsileg felülemelkedsz. A természetben nincs erkölcs.
    Ráadásul milyen ironikus, hogy pont a szegényebb rétegek termelik ki az egészséges szaporulatot, míg a jólét csak dekadenciát szül.

  53. 54 Bazs
    „Az oroszok majd kitakarítanak Németországban és a muszlimok saját lábukon menekülhetnek, ahogy bementek.”
    Ezt nem tudom hogy érted (?)

    Itt az a kérdés hogy valóban elindul e az a 6 millió most?
    Illetve nem arra vagyunk kíváncsiak amit sok elemző mond (becslés) hogy 2030-ig x millióan jönnek majd, mert 2030 relative messze van még addig még sokminden változhat.

    Itt konkrétan az a kérdés hogy 1-2-3 éven belül elindul e egy 10-20-50 milliós tömeg európába és hogy milyen határzár lesz kiépítve addig?
    Határnál agyonlövés stb….
    Namármost amíg egy EU-s politikusnak meg van a 2-3 miliós havi fizetése, meleg otthona amibe mercedesel gurul haza a brüsszeli üvegpalotából addig leszarja hogy mi van körülötte hány migráns jön be.Egy határnál agyonlövéses dolgot meg pláne nem vállal be egy politikus sem mert még őt hurcolná el bíróság, így meg a tökedlenkedés ellenére is megvan a fizu,meleg otthon,mercedes, ugyhogy nem lesz itt semmi egy darabig határvédelem ügyben.

    Mégegyszer az a kérdés hogy 1-2-3 éven belül bejut e nem 1-2 hanem több 10 millió migráns (?)

  54. Pugacsov elvtárs,

    akkor azt mondod, csináljuk a gyerekeket ész nélkül? A civilázió vívmányai – mint pl. egészségügy, védőoltások meg ami életben tartja a gyerekeket, az meg nem jó dolog, mert nem halnak meg elegen?

    Hát nemtom, de ezt szerintem te sem gondolod komolyan, főleg ha vannak gyerekeid. Mivel emberré születtünk, ez a mód, hogy nemzünk, szüljünk, amennyit csak tudunk és majd a természet törvényei leszabályozzák, ellentétben áll az emberi mivoltunkkal.

    Bazs,
    tudtommal Oroszországban van vagy 15-20 millió muszlim. Lakosság arányosan legalább annyi van nekik is, mint a németeknek vagy a franciáknak. Náluk is készül a gebasz, elég lesz nekik a saját problémájuk.

  55. 58. Ezek szerint az emberi mivolt az élettel áll ellentétben, a jelenlegi helyzetből ez jön ki végeredményként.
    Én már találkoztam olyan öregasszonnyal Székelyföldön, aki tizenvalahány gyereket szült életében, akikből bizony elég sok meghalt csecsemőkorában. Amikor kérdezték, hogy sajnálta-e őket, az volt a válasz, hogy ő bizony egyet sem. Ezek szerint ő nem volt ember. Szerintem ez az egészséges hozzáállás, akármit is mondasz, mert minden ami ezzel ellentétes, az az élettel ellentétes. Az nem természetes, mikor valaki 40 éves korában, karrierépítés után vállal egy gyereket, aki ha esetleg meghal, az anya utána idegösszeomlást kap.
    Persze ez itt már nem fog megvalósulni a mi életünkben, nem kell tőle félni. Minden erőlködés ellenére el fogunk menni a falig és „rakásradöglés” lesz, ahogy annak idején Armagedeon megfogalmazta. Ez a rendszer sajátosságaiból fakad.

  56. Pugacsov elvtárs,

    Ne valami öregasszonyról beszélj, hanem magadról. Van-e gyereked és elvinnéd-e az orvoshoz, ha beteg?
    Ha a törvény nem szankcionálná, akkor hagynád meghalni?
    Kérdezd meg az asszonyt is, mit tenne?
    Legalább magadnak ne hazudj.

    Úgy állítod be, mintha a megfontolt családtervezés lenne az emberiség problémája és emiatt mennénk a falnak. EGy frászt!

    Tamás,
    „Itt az a kérdés hogy valóban elindul e az a 6 millió most?”

    Az a rossz hír, hogy már elindult. Csak még nem értek ide, mert le vannak ragadva főleg Törökországban (kb. 3.5 millió), meg Jordániában közel egy millió, Afrika északi részén pedig több millió, aki már úton van, mert már több száz vagy több ezer km-t tett meg eredeti lakóhelyéről, csak még nem tudott hajóra szállni.

  57. Tudni kell, hogy mi itt a civilizált világban érzelmileg nagyon labilisak vagyunk. Tehát olyan kreténség uralkodott el rajtunk, ami az egészséges gondolkodást is kétségessé teszi. Ez a dekadens jólétből fakad. Ismerőseim voltak Dél-Amerikában és találkoztak őserdei indiánokkal is. Meglepődtek, hogy mennyire magas a fájdalomküszöbük és milyen egészséges gondolkodással állnak a halálhoz. A haláltól való aránytalan rettegés civilizációs betegség. És mi akarunk szembeszállni az edzett afrikai négerekkel.
    Nincs gyerekem és emiatt kreténnek is tartom magam, mert nem engedelmeskedtem a természet parancsának, engem is elnyomtak a félelmek és a kényelmesség. És tegyük hozzá a fogamzásgátlást is, korunk egyik legnagyobb rákfenéjét.
    Amúgy nem vagyok orvoshoz szaladgáló típus. Ismerek olyan embert, aki az egészség feletti állandó aggódással megkeseríti a gyereke életét. Ha olyan helyen élnék, ahol nincs törvényi szankció és van már négy gyerekem, biztos nem omlanék össze lelkileg egy csecsemő halálától. Isten adta, Isten elvette. Aki nem fogadja el, hogy az életnek a halál is része, az az életet sem fogadja el.
    Egyébként igen, hiába berzenkedsz, a megfontolt családtervezés az emberiség nagy rákfenéje. A cigányok ilyen szempontból kiválóan csinálják a dolgukat. Azé a jövő, aki szaporodik.

  58. 60. Gyarmathy
    Kösz az infót ,most kevesebb időm volt olvastgani erről.
    Meg hát nem is nagyon írják hogy mi ennek az oka?
    Mert az oké hogy az elmúlt 1 évben elindult kb. 1 millió fő akit valószínű Soros indított el.De vajon a többi 6 milliót is ő indíthatta el? Na meg eddig a tél kellős közepén nem indultak útnak,most ez sem számít.
    Illetve ha jól tudom a törököknél a 3,5 millió fő már hónapok óta vagy régebben ott van, elképzelhető hogy nem indulnak tovább még hónapokig vagy lehet lesátoroztak ott tartósan(?)
    Mindenesetre a média nem nagyon foglalkozik most ezzel.Múltkor meg amikor bejött napi 100 akkor minden nap ezzel volt elfoglalva kb fél éve. Kicsit fordítva működik ez is:D

  59. Ti el is olvassátok, amit írtok? Ha igen, nem ijedtek meg magatoktól? Írhatnám, hogy nem vagytok normálisak, de nem lenne udvarias.

  60. 61 Pugacsov elvtárs
    Jól beszélsz!
    „Azé a jövő, aki szaporodik.” Ez egy gyöngyszem!

    63 Anna
    Pugacsov elvtárs szavai igazak. Akik jönnek, így élnek és legyőznek minket.
    A győztesnek pedig mindig igaza van!

  61. 49
    Gyarmati

    Nos,ez sem Kinát ,sem pedig Indiát nem érdekli. Ezek mindegyike tekintélyes civilizációs multal rendelkezik, társadalmuk és civilizációs multjuk nem emlithető egyhelyen az afrikai négerekkel ,de lám mégis a szaporodást választották a nyilvánvaló nehézségek és dráma ellenére. Lehet bármilyen kataklizma,katasztrófa ,és éhinség mi már rég nem leszünk,míg ők még vigan a saját demográfiai egyensúlyukban lesznek.
    A muszlim melettük bolhafing,csakhát az idióta nyugati ezt nem is veszi számitásba.

  62. 63. Anna
    A reakcióidból az a gyanúm, hogy fogalmad nincs a mai világ folyamatairól.
    Az itt elhangzott vélemények között vannak ugyan szélsőségek, de alapjában baljós, fenyegető folyamatok zajlanak a világban, amelyeket egyre kevésbé tud kézben tartani a nyugati civilizáció.
    A civilizált embernek az tűnne az emberséges megoldásnak, hogy a világ szerencsétlenebb része is részesülhessen abból a jólétből, amit az itteni világ elért. Ugyanakkor azt is tudhatjuk, hogy ez lehetetlen, ez a föld képtelen ennyi forrást biztosítani, felfaljuk a földet, mint a sáskák, hiszen már így is dülöngél attól is, hogy az emberiség egy kisebb hányada zsigereli. Illetve az egész zsigereli, nyugat a technikai civilizációjával, a harmadik világ meg korlátlan túlszaporodásával.
    Nem látszik jó megoldás a jövőt illetően.
    Semmi esély nem látszik arra, hogy az egyre szaporodó harmadik világ részéről megszűnhet valaha is a migrációs nyomás, hiszen ott törvényszerűen egyre elviselhetetlenebbé válik az élet, és kiutat keres bármi áron.
    A kapuk kinyitása a migráció előtt el fog söpörni bennünket anélkül, hogy kiutat mutatna a helyzetből, nem ők emelkednek fel, hanem mi süllyedünk le.
    Az biztos, hogy hosszú távon leszámolhatunk a jóléttel, amihez hozzászoktunk, és a korlátlan migráció ezt a folyamatot drasztikusan felgyorsíthatja, mondhatni robbanásig fokozhatja.
    De persze lehet illúzióktól elködösítve beleugrani a káoszba, amiről fogalmunk sincs…

  63. 45.

    „Ha az ott élő emberek annyira okosak és ügyesek lettek volna, akkor hagytak volna valamit maguk után…”

    A probléma inkább az, hogy azt gondolod, hogy Beethovenhez te közelebb állsz, mint a bantu néger.

  64. 66. hubab

    „Az biztos, hogy hosszú távon leszámolhatunk a jóléttel, amihez hozzászoktunk…”

    Ha ezt tartod a legnagyobb problémának, akkor érdemes lenne kifejtened, hogy pontosan mire gondolsz, és hogy miért olyan nagy probléma ez.

    Pl. a német nem tud majd tengerparti nyaralót venni, a magyarok meg nem tudnak olimpiát és forma1 futamokat rendezni?

  65. 67: „A probléma inkább az, hogy azt gondolod, hogy Beethovenhez te közelebb állsz, mint a bantu néger.”

    Szerintem kulturálisan, morfológiailag és genetikailag egészen biztosan. Ja, és kilóméterben is. 😉

  66. 68 Erre csak azt tudom mondani, hogy nemrég olvastam valahol, hogy ha a világ minden emberének csupán azt az életszínvonalat akarnánk biztosítani, ami Magyarországon van, már az is igen rövid idő alatt kivégezné a földet.
    Pedig mi sehol sem vagyunk a nyugati világ magjához képest, és szerencsétlennek érezzük magunkat, hogy soha nem érjük utol a világ azon részét.
    Kíváncsi lennék, vajon a világ melyik része képviselheti azt az átlagot, amely egy világszintű kiegyenlítődés után várható lenne… Gyanítom, hogy a mai fogalmaink szerint az már egy emberhez méltatlan, elviselhetetlen nyomorként értékelődne.
    És még az is meglehet, hogy ez akár belátható is lenne, habár az emberi természetet ismerve, nem igen létezett a történelemben olyan embercsoport, amely privilégiumairól, előnyös helyzetéről önként és dalolva lemondott volna, bármennyire is nyilvánvaló volt annak igazságtalansága.
    A nagyobb baj az, hogy a másik oldalon közel sem jelentkeznek ilyen filozofikus megközelítések, onnan inkább várható egy vallási fanatizmus, amely mindenféle számunkra alapvetőnek gondolt szabadságjogot el fog törölni, mert az Allahnak tetsző.
    Valamint az, hogy ez sem fog megoldást jelenteni a világnak, ha a sokasodást támogató kultúrák szabják meg a jövőt, az végül mégiscsak vérfürdőhöz vezet, csak idő kérdése…
    És ahogy írtam, az a felháborító, hogy a folyamatok mai meghatározó erői még egy ilyenféle számvetésre sem hajlandók, mintha nem mernének szembenézni a valósággal. És olyan elvek alapján támogatják a folyamatot, amely elvekre a gyökeres kiirtás vár, ha érvényesül a terv.
    Ahogy az arab világ meg nem hajlandó szembenézni a korlátlan szaporodás fenyegetésével, még a felvetését is sértőnek érzik, mert úgyis úgy lesz, ahogy Allah akarja, a végzetünk az ő kezében van, nem a gyarló ember feladata, hogy ilyesmivel foglalkozzon…

  67. Kedves Krampusz!
    Az az igazság, hogy Beethovenhez tényleg közelebb álok mint a bantu néger, és ez nem hit kérdése!
    Én nem szaporodok eszetlenül mint a primitív ösztönlény bantu néger, előre gondolkozom, tervezek, alkotok. Ugyan autóval járok, de mégis kisebb az ökológiai lábnyomom mint egy egész bantu nagycsaládnak. Építek, fákat ültetek, vigyázok a környezetemre, nem úgy minta bantu. Aki kipusztít mindent maga körül, aki ivarérett kora után szinte permanensen terhes.
    Vedd tudomásul, hogy nem minden kultúra egyenértékű!

  68. 71.

    Legalább egy afrikai országra szűkítsük le a vitát, mit szólsz?

    Így lenne értelme megvitatni, hogy honnan származnak a problémák.

    Az én hipotézisem az, hogy nagy valószínűséggel Európából, USA-ból, Kínából, a tiéd pedig gondolom az, hogy „maguknak köszönhetik”.

    Választhatsz országot vagy régiót.

  69. 72: „Választhatsz országot”

    Én Svédországot választom. Azt lehet? 😉

    Pl. a svédek milyen károkat okoztak fekete Afrikában? Miközben a migráció őket is sújtja?
    Mondjuk a mocskok biztos küldtek oda élelmiszert, gyógyszert, orvosokat… ezzel is serkentve a népszaporulatot (gátolva a ‘természetes’ népesség-fogyást).

  70. 73.

    Kicsit előre ugrottál az időben, hogy Svédországból afrikai ország lett. 😀

    Szóval mondj afrkai országot, régiót, mivel fekete Afrika még mindig elég nagy terület.

  71. 69, Observer

    Gondolom Neumannhoz is közelebb kellen éreznem magamat, csak azért, laptop van az asztalomon. 😛

  72. 75: Van laptopod? Akkor te is kizsákmányoló vagy… 😀
    Szegény néger rabszolgák neked is bányásszák a ritkaföldfémeket…
    „Neumann” – az is lehet, hogy rokonod. Hát tudom én? 😛

  73. 63 Anna

    30 Unicornis linkje kellő pontossággal írja le az afrikai emberek életét, gondolkodását.
    Ezt tapasztalataim alapján állítom.
    Kemény olvasmány, de érdemes figyelmesen elolvasni, mert gazdagítja az ismereteidet.

  74. 76, Observer

    Laptop: csak így tudom ápolni az európai kultúra hagyományait (tesco, lagzi lajcsi, rtl klub, szaloncukor, hurka).

  75. 71. Unicornis
    Arról, hogy miért nem Afrika lett a civilizáció bölcsője, kimerítő választ ad Jared Diamond: Háborúk, járványok, technikák c. könyvében (9-10. fejezet). Érdemes elolvasni.

  76. 63Anna

    Ti el is olvassátok, amit írtok? Ha igen, nem ijedtek meg magatoktól? Írhatnám, hogy nem vagytok normálisak, de nem lenne udvarias.

    Lovas István??! Kac-kac… Az adventi vásár tele van velük. István bátyó ügyesen keveri a hazugságot az igazsággal. Lehet,hogy valahol megtiltották égő gyertyával kint hagyni, mert ha jól értem, tűzvédelmi okokra hivatkoznak. A barátnőm kint él a családjával és csak röhög rajta,hogy nálunk milyen marhaságok terjednek. Azon mondjuk megdöbben,hogy mennyien elhiszik..

    Ha valakinek gondja van az olvasással, az csak te lehetsz, vagy a „kint” élő barátnőd.Hol az a kint”?A hiszékenységgel nektek van gondotok, akik még a saját szemüknek sem hisznek csak a liberális atlantista genderhívő hazug politikusaiknak.

    Épp tegap esti hír, hogy a nem létező svédországi no-go zónákba a tűzoltó, csak 3 óra múlva ért ki, mert nem kaptak rendőri kíséretet. mentő, tűzoltó, rendőr már csak teljes testpáncélba mer ide belépni. Eközben meg a svéd miniszterelnöke Stefan Löfven Brüsszelben veri a mellét, hogy micsoda példaértékű az intrgráció a svédeknél.

    Ki hülyébb, aki ezt elhiszi, vagy az, aki az adventi koszorúk betitását hiszi el.
    Hát gratulálok a barátnődnek.

    (Tibor bá utolsó VIP-et még nem kaptam meg. lécci nézz utána, Hálás köszönet.)

  77. 73, Observer

    Csak még egy:

    http://www.businessinsider.com/swedens-dirty-secret-they-arm-dictators-2014-5

    „Ranked the third largest arms exporter per capita after Israel and Russia, Sweden’s booming industry has stirred up ethical concerns among Swedes about some countries it is doing business with. ”

    Az IKEA rakétákat is gyárt?

    „Saab and other Sweden-based firms including BAE Systems and Bofors have been hugely successful in the 2000s, last year alone selling weapons and defence material to 55 countries to the tune of $1.8 billion (1.3 billion euros).”

    55 országnak?? Tényleg van ennyi ország?? Akkor lehet egyszerűbb felsorolni, hogy hova nem visznek, morális megfontolásból? Nem tudom.

    „One of the most controversial Swedish exports, the Saab-made Carl Gustav rocket launcher — used by US armed forces and other armies around the world — has reportedly fallen into the hands of groups that Sweden would not normally trade with, including Myanmar’s military and al-Shebab Islamists in Somalia. ”

    Hogy van az, hogy az én ölembe nem hull egy „Carl Gustav rocket launcher”, míg iszlamistáknak Szomáliában van ilyen szerencséjük.

  78. 81-82: Nincs most időm olvasgatni, de úgy tudom, a fegyvereket nem ingyen adják – még a svédek sem.
    Azokat az afrikai államok pénzért veszik, önként és dalolva. Persze lehet ezért kárhoztatni a svédeket (is).

  79. 83.

    Teljesen egyetértek, szabad világ, az afikai konfliktusok virágzó üzleti kapcsolatokat biztosítanak Svédországnak, hatalmas export, sok-sok jól fizető munkahely, Németország esetén elmondható ugyanez, ez nem etikai kérdés, ó nem.

  80. 84: „ez nem etikai kérdés, ó nem”.

    Neked (és talán még nekem is) az. Nekik meg puszta üzlet.
    Ha nem lenne rá kereslet, tönkremennének a fegyvergyárak. A hiba az ’ember’ alaptermészetében van, azon meg úgysem lehet változtatni a jövőben sem, ha évezredek alatt nem változott semmit.

  81. 85,

    Csak szerintem sokan nem állítják kontrasztba a dolgokat, és ezért vannak álmatlan éjszakáik pár rosszképű idegentől akit a tévében mutogatnak.

    Idáig a bevándorlók a kukaborogatáson kívül nem sok kárt okoztak, és ez egész jó eredmény, ha a mérleg másik oldalán ezek a vadállatok sok milliárd eurós piacot biztosítanak, valamint nyugat-európai munkahelyet teremtenek sok-sok ezer svédnek, németnek stb., aminek lényegében végül minden európai ember élvezheti az összgazdasági hatását.

  82. Kedves Tibor bá!

    Szereztem ékezetes billentyűzetet, de csak azért, hogy elbúcsúzzak és elnézést kérjek.

    Nem sejtettem, hogy ezen az oldalon a tartalmat felülírja a forma, azt pedig végképp nem, hogy a „bazd meg” a megszólítás hivatalos módja. Pár cikket olvastam el hozzászólásom előtt. Abból az jött le, hogy érdekes témákról magas színvonalú beszélgetés zajlik értelmes felnőtt emberek között. Meglehet alaposabb kutatást, figyelgetést kellett volna tennem hozzászólásom előtt, de engem meggyőzött, hogy egy Mensa extag a blogger, akinek a kora önmagában is tiszteletet ébreszt, merthogy engem még ilyen patriarchálisan neveltek. Sajnálom, ha ékezet nélküli betűimmel és a szubkultúrális mainstreamtól eltérő gondolataimmal megsértettem valakit. Tévedtem. Ennyi. További jó egészséget és tartalmas beszélgetést a maradóknak.

  83. 87: Látom, közben azt is megtanultad, hogy a mondatokat nagybetűvel kell kezdeni. Már ezért érdemes volt idejönnöd. 🙂

    Különben, ha a való világban is csak ennyi a tűrőképességed, akkor nem lehet egyszerű az életed.
    A helyedben én nem adnám fel ilyen könnyen. Tibor bá’ nem a mondandódat kifogásolta, hanem a trehányságodat. Joggal.

  84. 87 – Panasonic:
    A mai világban egyetlen férfi se engedheti meg magának (ha férfi vagy), hogy mimózáskodjon. Itt senki se trágárkodik, de szélsőséges indulat kifejezésére alkalmazható. Ennyit erről.

    A Mensa tagságom, és az életkorom emlegetését pedig én szoktam zokon venni. Ezt pont úgy utálom, mint amikor valaki a dr-rel, PhD, stb operál. Nálunk „írd le a véleményed, megmondom ki vagy” a módi.

    Na most a lényeg, az ékezetnélküliség. Frászt sértettél meg vele. Udvariatlanság, de az engem hidegen hagy. KÉNYELMETLENSÉG. Te megteheted azt, hogy kihagysz néhány napot, néhány posztot, néhány tucat hozzászólást. Én nem. Szóval van munkám elég, és akkor kínlódjak egy szöveggel, háromszor is elolvassak egy összetett mondatot, mert nem ugrik be, hogy a szónak van értelme ékezettel és ékezet nélkül is? Naná, hogy felkapom a vizet. – Ne tiszteld a kort, mert az nem érdem, ne tiszted az IQ-t, mert az se érdem, legfeljebb mázli (vagy pech), tiszteld a befektetett munkát, azt meg fogom köszönni.

  85. 87.Panasonic
    …”Kedves Tibor bá!

    Szereztem ékezetes billentyűzetet, de csak azért, hogy elbúcsúzzak és elnézést kérjek.”
    Kedves Panasonic, ne bucsuzz el!
    Olvasom Tibor bá sorait, nem ELLENED, hanem irástechnikád ellen olt kifogása, méghozzá jogosan.
    Te is megértheted, hogy a magyar nyelv nagyon ékezetes, és nélküle a szöveg olvasás-értelmezés nagyon nehéz, döcögös és idegesitő, föleg egy Tibor bá számára, aki, mint közölte volt, sok szöveget kell naponta végigolvasnia.Ergo jogosan kérte a magyar ékezetes irást, nincs ezzel semmi baj.
    Billenytüzet szempontjából én is egy cipőben járok veled, szintén Magyarországtól távol élek, de még az elején anno, mikor erre a blogra tévedtem, lemerültem a Word bugyraiba és megtaláltam a többnyelvü billentyüzet -alkalmazást, ugyhogy sajnálom, hogy kiadásokba verted magad a billentyüzet miatt.
    A letolást fogadd el, Tibor bá kioszt mindenkinek, akinek jár, szigorúan, de igazságosan, én is kaptam, nem is egyszer, elfogadom, mert kijárt nekem, márpedig jogos kritikát egy intelligens ember megért és ELFOGAD.

  86. Nem tudom. Nagy a terelés az biztos, de ugyanakkor meg így sem maradhat az élet ahogy van. Tehát? Lépéskényszer van. A folytatást biztosan senki nem tudja…

  87. Már van aki azon filózik, lehet-e ez a felhívás egy iszlám harcra ellenünk

    http://www.stevequayle.com/index.php?s=33&d=2103

    Egy bennfentes szerint mecseteken látható iszlámállam zászlókat keresnek.

    Most, hogy Putyinék kivonulnak Szíriából még több embere lesz, aki bejöhet Európába az iszlám ellen.

  88. Bazs,

    Ez nem hangzik valami jól, de előbb vagy utóbb várható, hogy bekövetkezik valami ilyesmi.
    Tömegesen öngyilkos robbantások, utcán ámokfutó lövöldöző, késelő, tömegbehajtó muszlimok.
    Rendkívűli állapot (de tényleg, nem olyan, mint most a franciáknál), boltok, hivatalok, munkahelyek, iskolák zárva, sötétedés után kijárási tilalom, az utcán fegyveres rendfentartók tűzparanccsal.

    A muszlimokat gettósítják és amelyik nem tagadja meg a vallását, azt deportálják valahová az afrikai sivatagba…
    A véregzés vagy támadás közben likvidált idiótákat pedig disznóbőrben temetik/hamvasztják el..

    Kicsit elszabadult a képzeletem, bár véleményem szerint olyan káosz és helyzet jön, amihez képest az előbb vízionált állapot csak gyenge esti mese.

  89. Én nem tartok reálisnak egy ilyen forgatókönyvet.
    Ha van egy csöpp stratégiai érzékük az irányítóknak, akkor inkább arra várnak, hogy a bázist adó népesség többségbe kerüljön, és csak akkor tesznek kísérletet a hatalom megszerzésére, így- vagy úgy.
    Szerintem azt ők is tudják, hogy amíg ilyen kisebbségben vannak, addig egy elsietett általános lázadás legfeljebb ahhoz vezethet, hogy az államok drasztikusabb törvényekkel és intézkedésekkel fel fogja számolni őket, mert rákényszerülnek a PC mellőzésére. A lakosság zöme meg az államnak fog asszisztálni információkkal, saját érdekében.
    Nekik most jó ez a lélektani háború, mikor egyes merénylők akcióba lépnek, félelmet keltenek, de ez nem varrható hivatalosan a teljes muszlim népesség nyakába, tehát nem hatalmazza fel az államot nyílt muszlimellenességre, mindig lehet hivatkozni arra, hogy ezek csak szélsőséges elemek.
    Egy nyílt, elsietett háborúval megerősítenék a másik oldal reakcióképességét rövidebb- hosszabb bénáskodás után…

  90. Készen áll Albert Pike terve a muszlimok és a keresztények összeugrasztása remekül folyik…..europába patakokba fog folyni a vér és lángtenger emészti el a kontinenst……

  91. 90.balint

    Szerinted mi lesz ebböl,hogy most ennyire egymásnak feszültek a muszlimok meg Israel Trump döntése miatt ? gondolom ha europa elismeri Jerusalemet akkor itt is komoly balhé lesz ?

  92. 97.Apofis
    Már többször irtam volt, most megismétlem:
    Mi itt Izraelben élni fogunk!
    Fölöttetek viszont megkondult a lélekharang, de mintha NEM AKARNÁTOK meghallani.
    Nem Jeruzsálem miatt, de nem ám, benneteket csak azért fognak bedarálni, mert Allahnak kedves!
    Akkor kondult meg legelőször, mikor az ElSŐ migráns betette lábát hozzátok, és nem négyeltétek fel azonnal, tekintet nélkül, hogy a rohadt politikus-bácsinak ez tetszik, vagy sem.
    Most már ugy néz ki, hogy bizony késő!

  93. 98 Balint

    Mennyi idönk van még hátra mikor kezdik az öldöklést a muszlimok szerinted ?

    ‘Fölöttetek viszont megkondult a lélekharang,” Nem baj ugyse akartam megöregedni !

  94. hubab,
    A muszlim világ nem egységes és a különböző csoportjai, irányzatai tele van irracionálisan működő fanatistával. Nem úgy működik, hogy van valami központi irányításuk, aminek több tízmillió muszlim engedelmeskedik.

    Ezért gondolom, hogy lehetséges, hogy bizonyos köreik intifádát hírdethetnek Európa ellen és elérhetnek egy olyan mértéket, amivel végleg kihúzzák a gyufát.
    Lásd Bazs linkjét példának.
    Ilyen volt(vagy van) az iszlám állam is, fanatizálni tudott pár száz embert és néhány merénylet sikerült is kb. 500 áldozattal, de ez még kevés volt ahhoz, hogy Európa felébredjen.

    Évente 1-2 súlyosabb merénylet, meg néhány késelés még nem éri el az ingerküszöböt, de ha bármi miatt ezek száma drasztikus megnő, akkor átléphetünk egy határt, ami ki tudja hová vezet.

    Angliában az titkosszolgálatok közlése szerint idén eddig 9 súlyos merényletet sikerült megelőzniük. Ha nem előzték volna meg őket és sikerült volna 9 tömeggyilkosság, akkor már kevésbé aludna mélyen az angol közvélemény, meg erősen inogna a PC.

    Amiről meg vagyok győződve, hogy vallástalanítás lesz, ami nem csak a muszlimokat fogja érinteni. Az, hogy ez pontosan hogyan zajlik majd le, az még egy nagy kérdés.

  95. 99,Apofis
    De igenis, akarj megöregedni!!!!
    Te, valamint családod, gyermekeid, az egész európai összlakosság, jár nektek a szép hosszú öregkor.
    De ahhoz elöbb ki kell harcolnotok a jogot.
    Remélem még nem túl késő.

  96. az ékezetek margójára:

    egyeseknek talán hihetetlen lehet, de létezik olyan környezet, ahol nem tudsz ékezetes betűkre váltani. Jellemzően multis környezetben lehetséges hgoy valakinek annyira alap felhasználói jogokat adnak, hogy nem tud billentyűzetet váltani. Ugyanis váltani csak akkor lehet, ha már be van állítva/telepítve a magyar billentyűzet – ezt akadályozhatja meg a hisztérikus szintre állított védelem. Persze ez nem jellemző, de láttam már ilyet.
    Magyar kiosztású billentyűzet nem segít, csupán a helyes betű megtalálásában – attól még a gép nem fog ékezeteket írni amíg nincs úgy beállítva.

  97. 102 sleeper

    „egyeseknek talán hihetetlen lehet, de létezik olyan környezet, ahol nem tudsz ékezetes betűkre váltani.”
    Ez valóban hihetetlen!
    103 krampusz mondott egy harmadik megoldást. Korábban itt
    ( http://www.antalffy-tibor.hu/?p=22917 ) mondtam kettőt.

    Egyik se működik?

    Nem vagyok biztos abban, hogy nincs még több megoldás.

  98. 103,104
    nem akarok erről témázni, mert nincs értelme. Mint említettem, bizonyos, tényleg ritkán előforduló körülmények esetén előfordulhat olyan eset, hogy nem tudsz billentyűzetet váltani. slussz.
    Ami az általatok javasolt példákat illeti, néha a pótmegoldás annyi macerával jár, hogy nem éri meg alkalmazni. Ha pedig ráadásul részmegoldásról van szó – ékezet van, de nincs kettő pont az ö betűn ,vagy vesszők az ő-n,ű-n, pl. kozod vs.közöd, akkor én személy szerint inkább az egészet diakritika nélkül olvasnám, mert olykor egyértelműbb a szöveg.
    Részemről ennyi, csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy néha a magától értetődő, természetes dolgok sem működnek. Erre azok, akiket nem érint egyszerűen nem gondolnak, el sem tudják képzelni.

  99. Saját legegyszerűbb (ha nem is a legrövidebb) megoldásom az, hogy az előző hozzászólásokból kimásolom a hiányzó betűket. A szimpla ékezetes betűket meg kapásból az „´” és a hozzátartozó rövid betű begépelésével on-the-fly írom. Tökéletesen működik német és angol környezetben. Csak a hosszú ü,ö betűket kell bemásolnom. Nem látom a problémát 😉

  100. Ettől a 6 millió migránstól Merkel is megijedhetett.
    Második helyről hallom, hogy repülőre szállt és elmenekült tegnap Németországból (betolták a gépbe).
    Várom mi lehet ennek a valóságtartalma, és mikor kerül ez a médiához.
    (Denning-Kruger hatás megint befigyelhetett.)
    Merkelnek az Európa-csúcson lenne a helye.

  101. 107 – Bazs:
    Azért ez a „hír” eléggé meredek. Ugyan, hová menekülhetne?

  102. Erről nem hallottam, csak annyit, hogy Merkel kancellár néhány német kormánypolitikussal éjjel meglógott.
    Ha ez igaz, holnap érdemes lesz friss kenyeret venni Németországban, mert kezdődhet az iszlám perpatvar.
    Tegnapi menekülésről szólt a hír (és ezt pedig ma már a hírekből tudhattuk volna).
    Hogy hová? írtam már a feltételezett lehetséges menekülési célokról: Paraguay, Bush család birtokain egy farm Amerikában (ezt tartom legkevésbé valószínűnek), Putyin által biztosított orosz területen lévő építmény (mint lehetőséget hallottam ez utóbbit már jó régen). A meglepő hír csak a meglógásuk volt. Most annak néztem utána, hogy volt-e ma nyilvános megjelenése és nem találtam ilyet.
    Gyarmathy videója valóban azt mutatja, hogy Merkel 15-én részt vett a csúcson.

  103. Egy ide kapcsolódó Breaking news hír Merkel visszalépésével kapcsolatosan.

    http://www.24aktuelles.com/715/angela-merkel-als-bundeskanzlerin-zuruckgetreten.html

    A 24aktuelles gyakran tesz közzé humoros szatirikus híreket is, úgyhogy eszerint kell kezelni őket. Gyakori, hogy újságírók úgy kapnak meg egy hírt, hogy adott határidő előtt nem közölhetik le.
    Nem tudni, hogy a 24aktuelles esetleg megkapott-e valami hírt határidővel és korábban esetleg közzétette mégis. A cikkben említett éjfél körüli újságírói konferencia miatt nem tartom kizártnak a cikk komolytalanságát.
    A másik politikus, akit tegnap említettek Schauble volt – és hírekben a német GDP arányos adósság elszállásával is indokolták, hogy miért kellene elmennie.

  104. Nemtom hol kérdezzem.

    „Robbanás történt kedden a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon Alsó-Ausztriában”
    Mi volt a robbanás oka? Tud erről valaki valamit?

  105. ez egy közvetlenül az osztrák-szlovák határ melletti, főképp orosz gázt elosztó terminál. A robbanás főleg Olaszországot érinti, ott válságstábot állítottak fel, Németországot kevésbé érinti. Közvetlen krízis nincs, de mivel tél van, és az olaszok nagyon függenek a gáztól, ez egy jelentős esemény.
    A netre felrakott videók alapján figyelembe véve a távolságot és a fák magasságát a lángoszlop magassága biztosan meghaladta a 100 métert :-(, és jó ideig égett.

    A Gas Connect Austria kiadott egy közleményt a valószínű okokról, amely szerint egy szűrőberendezés fedele meglazult, nekicsapódott a berendezés egy másik részének, amely megsérült, a gáz pedig lángra kapott, két helyen okozva belobbanást illetve robbanást. 1 ember meghalt, 21 megsérült, de a sérültek száma nem egyértelmű.
    Olaszország, Szlovénia, és Horvátország felé leállították a gáz továbbítását, ha minden igaz, ezt szerda éjjeltől újraindították.

  106. 113 sleeper

    Köszönöm!

    „A Gas Connect Austria kiadott egy közleményt a valószínű okokról…”
    Vagyis nem tudják mi volt a hiba. Vagy ködösítenek.

  107. n/a csatlakozom az előzőekhez: ködösítenek,
    Már ha terrorcselekmény lett volna se mondanák meg senkinek.
    Inkább arra gondoltam az eset után. hogy Európát szoktatni akarják a nélkülözéshez és a korlátos gázeléréshez.
    Meglepett, hogy ilyen jól le tudták filmezni a lángokat, ehhez a képhez csak gratulálni lehet.

    Közben nem tudom mi lehet Merkellel az igazság: még hivatalban van (hacsak nem egy másodpéldánya lépett akcióba; amit most csinál, a terror áldozatainak fogadása, ahhoz nem kell ész se.

  108. Tibor bá,

    Valami technikai probléma van vagy hackertámadás? Másfél napja nem tudok beküldeni hozzászólást.
    A rendszer téged úgy ismer, hogy „Gyarmathy”. A „Gyarmathy (kiküldetésből)” a rendszernek egy új pasit jelent. Most, hogy ezt átengedtem, most már ismer így is.

  109. Kipróbálom az eddigi névvel. A kiküldetésből kieg-et ma tettem hozzá, hátha úgy átmegy.
    Tegnap a megszokott módon sehogy sem ment át és ma sem. Talán majd most.

  110. 117 – Gyarmathy:
    Ezt a hozzászólást 21:30-kor vettem ki a spam szűrőből. Jó lenne, ha más is jelezné, ha nem megy át a hozzászólása. Szinte lehetetlen, hogy 19:41-óta nem volt hozzászólás. persze a jelzést E-mailen kérem: evatibor#t-online.hu

  111. Tibor bá, nem tudom mi volt a gond, de minden működik ismét.

    Köszönet a hibaelhárításért, gyorsan megoldottad, miután tudomásodra jutott.

  112. Továbbra se tudni mi a helyzet Merkellel és társaival: valószínűleg kimenekítették (halandó német se tudja merre keressék most).
    És a következőt nem akartam Észak-Koreához írni, túl sok lett volna már ott a szövegem.
    És hogy az ide vonatkozó amerikai eseményekre is legyen kicsit több elképzelésünk, itt
    egy link James Rickards ismereteiről: az USA márciusra megtámadja Észak-Koreát. Rickards a pénzügyekkel
    kapcsolatos előrejelzéseiről volt eddig ismert
    (az ő jóslata is volt: a fizetőeszközök aranyhoz képesti általános újraértékelésére kerül sor hamarosan és a dollárt most aranyunciánként 10000 és 50000 dollár közé becsülte – attól fögg, hogy mit is akarnak így az arannyal lefedni M1-et vagy M2-t vagy bővebb pénzügyi aggregátumokat). Hitelpénz vagyonokat akarnak átszámolni/lefedni értékpénz vagyonnal, fizikai arannyal. Erre is sor kerül hamarosan.

    https://www.silverdoctors.com/headlines/world-news/jim-rickards-the-c-i-a-told-me-the-u-s-will-attack-north-korea-by-march/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük