(2282) A BIG OIL bűnös tevékenysége

VIP. 247

 

Saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy egyesek eszeveszetten tagadják a globális felmelegedés okozta veszélyeket, és következményeket. Ezek az emberek a Big Oil manipulációinak az áldozatai. De végre kibújt a szög a zsákból.

 A Harvard University egyik tanulmánya szerint EXXON 40 éven át becsapta az embereket a klímaváltozás veszélyeivel kapcsolatban.

A múlt héten nyilvánosságra hozták a szakértőkkel felülvizsgált (peer-reviewes) tanulmányukat az  Environmental Research Letters folyóiratban, amiben 200 olyan dokumentumot vizsgáltak meg, amelyek kapcsolatban voltak az Exxon Mobil klímaváltozással foglalkozó kommunikációival. A vizsgálódás során kiderült, hogy Amerika legnagyobb nyersolaj kitermelője ismételten követett el „félrevezetést” az egész társadalmat megcélzó hirdetéseiben a globális felmelegedéssel kapcsolatban. Miközben ezzel párhuzamosan elismerte a kockázatokat, de csak zárt ajtók mögött………

_________________________________________________________________________

A teljes fordítás elküldöm a VIP előfizetőknek

_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________

6 gondolat erről: „(2282) A BIG OIL bűnös tevékenysége

 1. Egy apró baj van.
  50 év kellett mire a Nagy Dohányipart lenyomtuk ,de nincs 50 évünk hogy lenyomjuk a Nagy Olajipart…

 2. 1 – dajtás:
  Már nincs 50 évünk, de VOLT. Amit elsősorban azok szabotálták le, akik „féltették” gyermekeik jövőjét és teljes gázzal nyomták a szkeptikus szöveget.

 3. 2. Tibor bá’

  Kicsit elszaladt veled a szekér.
  Nem a klíma szkeptikusok szabotálták el a környezetvédelmet, hanem azok az oligarchiák, és a felbérelt politikusaik, akik a fékevesztett fogyasztói társadalom gázpedálját nyomják, teljes erővel, és egyre gyorsoló ütemben vásároltatják és dobatják szemétbe az árucikkeket.

  A valódi környezetvédelem érdekében vajmi kevés lépés születik.

  Csak egy példa a Volkswagen dizel botrányról, ha a számítógépes motorvezérlők programozását átírnák, 15-20 % üzemanyag felhasználást lehetne elérni a meglevő gépkocsi állománynál, egy éven belül. Csekény költséggel. (Nem a laboratóriumi fogyasztás értékben, hanem a valóságos, utcai használat során.) Igaz nem gyorsulna az autó 8 másodperc alatt százra, csak 12 alatt, de akkor is odaérnénk, sőt még biztonságosabban.

 4. 3. bogozy

  „A valódi környezetvédelem érdekében vajmi kevés lépés születik.”

  Nem csoda.
  A világ úgy van összerakva, hogy abból van a legnagyobb haszon, ami leggyorsabban kényszeríti ki az összeomlást.

 5. 3 – bogozy:

  Amíg egy témában a társadalom megosztott, senki se érzi, hogy kötelessége lenne lépni. Pontosan ezért fizették le a kutatók egy részét az olaj kitermelők.

  „Elszaladt veled a szekér” Megtiszteltetésnek venném, ha az álláspontomat nem minősítenéd.

 6. Tibor bá’ nem minősítettem az álláspontodat, mert tudod, hogy nem kenyerem a személyeskedés.
  Arra mutattam rá, olyanokat hibáztatsz, akik nem felelősek a környezet szennyezés megfutásáért.
  Olyan „klíma szkeptikusról” még nem hallottam, aki bátorította volna a szemét termelést, a környezet szennyezést, az energia pazarlást, erdőségek tarra vágását stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük