(2216) Nyílt levél Donald Trump úr, az Egyesült Államok elnöke részére

Tibor bá’ online

 

A világ csodálva nézi az ön gyermekszeretetét. Minket is megdöbbentett, amikor Asszad, az a leváltandó fenevad a nemzetközi megfigyelők által deklarált nem létező vegyi fegyverét, teljesen illogikusan bevetette saját népe ellen, megölve ezzel 82 ártatlan gyermeket (akiknek hamisított fényképei bejárták a világsajtót), valamint felnőttet. Ön akkor jogos felháborodásában – elfelejtve, hogy az iraki lerohanásuk (jó-jó, tudom, azt nem ön rendelte el) hány százezer (igen jól olvasta: százezer) ártatlan gyermek életét követelte, hogy megakadályozzák Husszein nem létező atom (tömegpusztító) fegyverének a bevetését, máig se tudni kik ellen. Szóval hangsúlyozottan jogos felháborodásában 59 rakétát lövetett ki Szíriára, okozva ott ezzel néhány tucat ember halálát, de alaposan megtorolva a 82 ártatlan gyermek, nő, férfi (szintén szírek) életének az elvesztését.

A legújabb (a magyar média által is átvett) hírekből kiderül, hogy sikeresen felderítették Asszad (a hóhér) tervezett újabb vegyi támadását, szintén a nem létező vegyi anyagokkal, és szintén saját népe ellen, tök feleslegesen, hiszen már majdnem megnyerte az önök által polgárháborúnak nevezett öldöklést, amit persze valójában önök robbantottak ki szélsőséges iszlámisták pénzelésével és felfegyverzésével. Mert ugye egy leváltandó, 85 százalékos szavazattal megválasztott, népe körében népszerű vezetőt, ha ártatlan gyermekeket gyilkol, feltétlenül meg kell büntetni, és természetesen önöknek, akiknek hazájában a rendőrök naponta gyilkolnak le teljesen ártatlan fiatalokat, amennyiben a rend és a biztonság őre „veszélyeztetve’ érzi magát, amit bármire rá lehet fogni, és fogják is tömegesen.

Egyetlen problémám, hogy 82 személy után miért 59 rakéta. Miért kellett azt a 23 rakétát lespórolni, hogy minden gyerekre/felnőttere jusson kerek egy egész rakéta. Na jó, biztos meg volt az oka, ezt ne firtassuk. Azt viszont firtatnám, honnan tudják, hogy Asszad mit tervez? Az utóbbi hetekben derült ki, hogy a hírszerzésük össze-vissza beszél. Persze lehet, hogy csak belföldi ügyekben, és a háború sújtotta Szíria esetében ragyogóan működik. Ebben az esetben nem lenne sokkal logikusabb, emberségesebb és egyszerűbb, ha azokkal a szárnyas rakétákkal repülőterek helyett inkább a nem létező vegyi fegyverek raktárait rombolnák le? Nem kívánom önt vádolni, de ügy tűnik, csapnivaló tanácsadói vannak. Ennek ellenére előmerészkedem igazi szándékommal. Tulajdonképpen kérni szeretnék valamit, úgy is mint az önök szövetségeseinek egyik, na meg a NATO egyik tagjának az állampolgára. Ugyanis nálunk is halnak meg ártatlan gyermekek. Egészségügyi berkekben terjed a szomorú tény, hogy évente átlagosan 32.000 magyar hal meg „feleslegesen” kizárólag azért, mert az egészségügy menedzselése helyett a kormány stadionokat, kisvasutakat, futball csapatokat épít és szponzorál. A 32 ezer felesleges haláleset között 82-nél jóval több az ártatlan ember. Részemről logikus lenne, ha arra kérném, hogy rakétái közül legyen olyan kedves és tegyen kettőt félre a magyar miniszterelnök budai és alcsúti háza számára, de nem ezt kérem. Mindössze arra szeretné megkérni, hogy hívja fel a miniszterelnökünk figyelmét már 82 ember haláláért is rakétatámadás jár, számolja ki, mi jár, évi 32.000 ember haláláért, önnek talán elhiszi.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

48 gondolat erről: „(2216) Nyílt levél Donald Trump úr, az Egyesült Államok elnöke részére

  1. „emberségesebb és egyszerűbb, ha azokkal a szárnyas rakétákkal repülőterek helyett inkább a nem létező vegyi fegyverek raktárait rombolnák le”

    Ez sajnos nem megy. Az amerikai demokráciában a szándékot nem lehet büntetni. 😉

  2. Kedves Tibor bá’

    Mire alapozod a vegyitámadások nyomán elhíresült tudósítások és fényképek hamisírtvány mivoltát ?

    1
    Nem szándék büntetéséről lett volna szó, hanem egy gaztett megtorlásáról, ami megelőzést is megvalósít.

  3. 2: „Mire alapozod”

    Simán lehet alapozni a JPÉ-re.
    Ha valakinek, akkor Asszadnak egészen biztosan nem „használ” egy vegyifegyver-támadás.
    Egy ilyen vegyi támadás, aminek a ‘mérete’ ennyire korlátozott volt, semmilyen katonai célt nem szolgált, mire lett volna jó a szíriai rezsimnek?

  4. 2. – Bariton:
    Ez nem így működik, hanem fordítva. A tudósítások és fényképek valódiságát kellene bizonyítani miután Asszad 2013-ban ellenőrzötten megsemmisítette vegyi fegyvereit. Ezen kívül a hamisítások már rég bizonyítva lettek, csak azt a szajha média nem közölte, így te e tudsz róla. A Googliban mind megtalálható, keres rá. Segítek, például ez: https://www.almasdarnews.com/article/jumping-conclusions-something-not-adding-idlib-chemical-weapons-attack/ A „mentők” a hullákat védőkesztyűk nélkül fogdossák, ami életveszélyes szarin ideggáz esetében.

  5. Biztassuk csak az amerikaiakat, hogy avatkozzanak be a belügyeinkbe! Ismételgessük csak, hogy egy diktátor elnyomása alatt élünk!
    Hiszen mindazok, akiket az amerikaiak az elmúlt évtizedekben felszabadítottak a „diktátoraik” uralma alól, olyan hihetetelen jól jártak, békében és jólétben élnek azóta!

    Gondoljunk csak afgán, iraki, líbiai, ukrán és szír testvéreinkre! Nyilvánvalóan minden magyart esz a sárga irigység, ha az ő jódolgukra gondolunk.

  6. 7 – Ábel:
    Máskor ne egyél bolond gombát, mert akkor megint ilyen hülyeségeket fogsz össze írogatni. 😛

  7. 7. Ábel

    „Biztassuk csak az amerikaiakat”

    Nézd… itt kialakult egy kultúra, ami azt sugallja, hogy még a szíriai, az iraki, a líbiai, vagy akár ukrán helyzet jobb lenne mint a Patás uralma alatt élni…

    Szerintem ez a célon való túllövés tipikus esete, de hát nem láthatjuk egyformán a dolgokat.

  8. 9 – Attila (PV):
    Személy szerint nekem semmi bajom a jelenlegi rendszerrel. Mondom személy szerint. Július 16-ára vagyok kiírva egy szürke hályog szemműtétre. A legmodernebb eljárással, lézerrel összeaprítják a szemlencsémet, egy oldalt megnyitott apró lyukon kiszedik a törmeléket, majd behelyeznek egy összepödört műanyag lencsét, ami a helyén kiegyenesedik és tisztán élesen fogok vele látni. Az egész 15 percig tart, és utána mehetek mindjárt haza. Húsz évvel ezelőtt az apám 3 napig feküdt ezzel a kórházban és utána szódásüveg szemüveget kellett hordania. Természetesen a lencse csere egy magán klinikán történik, 400.000 Ft összköltségért. A többi tízezer idős magyar pedig megvakul. Miért ne lennék megelégedve? Én nem fogok megvakulni. Elégedetlenkedjen az, aki megvakul. 🙁

  9. 9: „ami azt sugallja”

    És azt semmi sem sugallja neked, hogy pont a „patás” baszakodik az amcsikkal?
    CEU, civil tv. stb.
    Egyelőre az a szerencse, hogy NATO tagok vagyunk, így az amik némi morgáson kívül nem tesznek mást.
    De ha sikerül kilavírozni magunkat az EU-ból és a NATO-ból, akkor az tuti, hogy nem fogják engedni, hogy orosz csatlósok legyünk. Akkor jön a szír forgatókönyv. De aki ezt előidézi, az Orbán lesz.

    10: „A többi tízezer idős magyar pedig megvakul.”
    Miért vakulna meg? Ezt a műtétet a tb terhére is elvégzik, persze nem kapnak olyan minőségű lencsét, mint te fogsz.

  10. 11: Observer
    „De ha sikerül kilavírozni magunkat az EU-ból és a NATO-ból, akkor az tuti, hogy nem fogják engedni, hogy orosz csatlósok legyünk. Akkor jön a szír forgatókönyv. De aki ezt előidézi, az Orbán lesz.”

    Megnyugtatlak, az a színjáték amit Orbánék rendeznek itt nekünk, rég nem saját szerzői joggal megy (ellenkező esetben már rég lekerült volna a műsorról), hanem olyan forgatókönyv alapján amiben neki annyi a szerepe hogy tisztán tartsa ezt a Kárpát medencét bizonyos társaságoknak, addig meg fenntartsa itt a kábulatot és szájtépést…
    Lehet kritizálni az előadást de tagadhatatlanul jól játsza a szerepét. Pl lehet gondolkodni cui proderst http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/letelepedesi_kotvenyek_emiatt_igazan_idegesek_lehetnek.642598.html

  11. 10. Tibor bá’

    „Személy szerint nekem semmi bajom a jelenlegi rendszerrel.”

    Akkor totálisan félreismertelek…

    Nekem mindenesetre az a benyomásom, hogy vam egy társaság, ami igyekszik az elmúlt évszázad minden nyűgét a mostani rendszer nyakába varrni…
    Az igaz, hogy a stadionok árából lehetett volna néhány lélegeztető berendezést venni, de abban is van valami, hogy sportosabb életforma esetén kevesebbet kell a kórházakra költeni…
    Persze azon is lehet vitatkozni, hogy akkor most a mostani öregedő generációt áldozzák be a jövőért?
    A lényeg pedig ott van, hogy az egész egészségügyet alaposan át kell szervezni, mert egy pénznyelő az egész úgy ahogy van.
    Nemzetközi összehasonlításban többet költünk rá mint a régió átlaga, sőt több az orvos is, viszont rosszul van szervezve.
    Az átszervezéshez meg gazdasági és politikai erőre van szükség, mert a fő pénznyelők ragaszkodnak a megszokott imputhoz, és elég erősek, hogy érvényesítsék érdekeiket.
    Szóval pár meccset még ott is le kell játszani.

  12. A 14-es hozzászólásomat benyelte a spamszűrő…
    Itt van:
    13: “sportosabb életforma esetén kevesebbet kell a kórházakra költeni…”

    És a stadionoktól hogyan leszek sportosabb?

    Ha ez lenne a cél, akkor a tömegsportokat támogatnák, nem az elit sportklubokat (amiknek a vezetői kivétel nélkül fideszes potentátok és kifizetőhelynek használják a klubokat).

    21: “tisztán tartsa ezt a Kárpát medencét bizonyos társaságoknak”

    A globális felmelegedés miatt a Kárpát-medence egy elég szar hely lesz. /A helyedben én inkább felköltöznék Normandiába, mint ‘haza’. 😀 /

  13. Hát ez hatalmas volt, így bátorkodtam egy az egyben beidézni egy másik fórumon, természetesen linkelve jelen blog elérhetőségét is!
    (https://biztpol.hungarianforum.net/t14p50-biztpol-eszak-amerika#8983)

    Miután a belpolitika engem személy szerint hidegen hagy, így a kötelező köröket természetesen elnézem a cikk végén. 😀

    A magam részéről egyébként az Orbán kormányt sokkal-sokkal kisebb problémának látom még saját magunk számára is, mint a nagyvilág jelen idő szerinti állapotát és geopolitikai helyzetét.
    Egyébként meg kérnék valakitől egy reális alternatívát a mai magyar politikai elitből OV helyett. Ilyet ugyanis perpillanat a környéken sem látok.
    Tibor bá”. Meg fogod kapni.

  14. 12. Attila (PV)

    „Sportosabb életforma esetén kevesebbet kell költeni kórházakra”. Ez egy teljesen igaz és helytálló tény megállapítás.

    Viszont ezt vitya stadion építési programjával összefüggésbe hozni ordasan nagy orbitális hazugság.

    Vitya futball stadionjai kizárólag a foci élsportot szolgálják, atlétikai versenyekre alkalmatlanok, tömegsport beengedésére még gondolni sem gondolnak.
    Viszont a foci élsport magyarországon döglődik, közönsége sincs, már a tv-ben is inkább néznek nyugat európai pörgős, izgalmas meccseket, ahol a jó fizetésekért a szorgalmas focisták, jó előadással szórakoztatják a közönséget, levezetik a nézők agresszivitását.
    Jegybevételből a magyar foci három napig sem üzemeltethető.

    A sportos életforma 89-től kezdve, erősen háttérbe van szorítva Magyarországon. Kispályák százait zárták be, ahol bárkik focizhattak, vagy labdázhattak. Iskolai pályák iskolaidő után zárva. Legolcsóbb sportot, a természet járást is leölték. Erdei turista ösvények többsége lerohadva, benőve, jelzések nincsenek megújítva, turistaházak bezárva, semmiféle népszerűsités nincs. Gondolom senki sem hiszi komolyan, hogy az évenkénti 6-8 reklám csinnadrattás maraton futás valós tömegsport lenne?

  15. 13 – Atila (PV):
    I am OK, és jól is érzem magam, de ez nem jelenti azt, hogy a valóságot ne lássam meg. Az Orbán „rajongók” fele anyagilag jól jár, a másik fele meg van hülyítve. De írok holnapra belpolitikai elemzést is, Montezumának megígértem.

  16. 12. Vaszil

    Szerintem az a színjáték tisztán a sajátjuk.
    Melyik tolvaj fog 600 millió felmarkolása után, még egy asztali számítógépet (server) sem veszni hagyni?
    Tudom, aki a kicsit nem becsüli , az a nagyot sem érdemli.
    Spórolós egy betörő lehetett!

    Másrészt a letelepedési kötvénybiznic lezárása után egy héttel, miért tartanak felelőtlenül a „fiókban” 600 misit.?
    Ennyire nem bíznak a magyar bankrendszerben, vagy még kellett egy kis váltópénz?

    És hol vannak a kamerafelvételek, mit csinált a riasztó és egyéb vagyonvédelmi eszköz?
    Azért egy mackó feltörése se 10 perc.

  17. 15.

    Reális alternatíva?
    Minden reális alternatívát kicsinálnak és próbálnak kicsinálni.
    Ehhez minden hatalmi eszközt, törvényeset és törvénytelent bevetnek.

    Így törvényes leváltásuk lehetőségét saját maguk akadályozzák.
    És ezt be kell látni, mocsok módon megcsinálták a szájuk íze szerint.
    Már az ország többségének támogatása sem kell nekik, kisebbségből is bőven megoldják a 2/3-ot.

    Mivel sajnos a belföldi politikai lehetőséget kicsinálták, a változást nagy valószínűséggel külföldről fogják levezényelni, pénzelni és megszervezni.
    Jobban mondva addig nem, amíg ez a becstelen kormány kiszolgálja, nem sérti durván a külföldi „gazdik” érdekeit.
    Ezért lenne fontos, hogy leváltásuk belföldről történjen meg, mert akkor esetleg sikerülhetne valós nemzeti politikát folytatni (nem csak verbálisan hangoztatni) és nem a finanszírozót, támogatót kiszolgálni.

    A másik oldalról viszont történelmi tapasztalat, hogy egy erős oldalhoz kell csapódni, különben egymagában a kis nemzetek elvesznek.
    Akkor most milyen oldal legyen a jó választás?

  18. 13.

    „igaz, hogy a stadionok árából lehetett volna néhány lélegeztető berendezést venni, de abban is van valami, hogy sportosabb életforma esetén kevesebbet kell a kórházakra költeni…”

    annyi pénzből nem lélegeztetőgépet, hanem lélegeztetőgép gyártó orvosi műszergyárakat lehetett volna megvenni;
    másrészt hiába a sok fényes stadion, ingyenjegyek ellenére is csökken az arénák látogatottsága és a sportot az átlag emberek nem ott folytatják, főleg nem a lelátók székein, vagy az apanázsolt sportklubokban.

    Az állami és köztámogatást meg megvonják a hagyományos népi sportkluboktól, amelyik nem feküdt be a naracsos gengszterek alá.

    Az elit stadionépítésekkel párhuzamosan meg folyamatosan szüntetik meg a régóta pórnép által használt sportlétesítményeket, hogy nehogy konkurenciája legyen a megalomániás döbrögi idióta hóbortjának szolgáló frissiben felhúzott tízmilliárdos építmények tömegének.

    „az egész egészségügyet alaposan át kell szervezni, mert egy pénznyelő az egész úgy ahogy van.”
    ez igaz, a narancsos lenyúlások egyik fő célterülete.

    „átszervezéshez meg gazdasági és politikai erőre van szükség, mert a fő pénznyelők ragaszkodnak a megszokott imputhoz, és elég erősek, hogy érvényesítsék érdekeiket.”
    Ugyan mi kellhet még a 7 éve meglévő politikai kb. 2/3 diktátuma
    és a mélyszaros , a vejkó, a kasinócézár, habrongy , stb. és haverok mindent közpénzt visz gazdasági hatalma mellé?

    Talán egy kis tisztesség! ;hogy ne lopjanak el mindent, az egész országot?

  19. 10. Kedves Tibor bá’
    „Természetesen a lencse csere egy magán klinikán történik, 400.000 Ft összköltségért. A többi tízezer idős magyar pedig megvakul. Miért ne lennék megelégedve? Én nem fogok megvakulni. Elégedetlenkedjen az, aki megvakul. ”
    ?
    Őszintén kívánom, hogy jól sikerüljön a műtéted.
    2014-ben estem át ezen a műtéten a Péterffy Sándor u-i kórházban, egy hónapos várakozási idő után.
    A férjem idén májusban ugyanott, szintén egy hónapos várakozás után.
    Nem vagyunk Bp-i lakosok, éltünk a szabad orvosválasztás jogával az egészségbiztositásunk terhére.
    Akinek van érvényes egészségbiztositása az élhet a lehetőséggel, és bárhol megoperáltathatja a szemét, ahol a lézeres technikát alkalmazzák.
    Ma Magyarországon szürkehályog miatt egyetlen idős embernek sem kell megvakulnia.
    Üdvözlettel
    Larimar

  20. 11. Observer
    Zeiss minőségű lencsét kaptunk, az egy hónapos várakozási idő alatt személyre szólóan gyártották le a kórház megrendelése szerint.
    Az a lehetőség is fel lett ajálnva, hogy multifokális lencsét épitenek be, hogy még olvasó szemüveget se kelljen viselni. Ezért fizetni kellett volna kb. 100 eFt körüli összeget szemenként, ezt nem állja a tb.
    Azért nem vettem igénybe, mert szinte egész életemben szemüveges voltam, hiányzott volna az orromról. :-))
    Larimar

  21. 21. előforduló
    „…………a narancsos lenyúlások egyik fő célterülete.”
    Szívesen olvasnék Tőled egy részletes összefoglaló elemzést a Hosp-Invest áldásos tevékenységéről.

  22. Kedves Larimar!
    Valóban jócskán kerekítettem. De….
    A magyar kórházakba befeküdni életveszélyes. Természetesen nem minden beteg kap fertőzést és hagyja ott a fogát, de nem volt kedvem kockáztatni. Valamint lásd be, nem mindenkinek jut eszébe, vagy tud eljutni a Péterffy S. úti kórházba. – Az anyósomnak felvágták a hasát, hogy kivágják a rákos daganatot a vastagbeléből. Kiderült, hogy összekeverték a leleteket, tehát hozzányúlás nélkül összevarrták. Ennyit a magyar kórházakról.

  23. 24.

    Az nem része az állításomnak, hogy csak a narancsos kezek nyúlnak bele az egészségügybe
    és főleg nem egy 2000 -ben alapított kft ügyleteiben.
    És nem cáfolja azon állításomat, miszerint a narancsos kezek könyékig markolnak bele az egészségügyi pénzekbe és áldásos tevékenységüknek hála folyamatosan romlik a magyar egészségügyi színvonal állapota.

    Annyit tudok, hogy 2009-2014 -között több pert is elvesztettek, ami azt jelzi, hogy egyik politikai bagázzsal sem igazán jutottak dűlőre.

  24. Üdv Tibor bácsi!

    Én is kívánok egy jó nagy kalappal a műtéthez (mert babonás is vagyok egy kicsit 😀 ) és szívesen várom a belpolitikai írásodat is. Ugyanakkor ismerhetsz annyira, hogy engem a kis bili (belpol) soha életemben nem izgatott fel, ellenben a nagy bili (geopol) annál inkább.

    Most az egyszer kivételt teszek és hozzászólok a témához:
    Nem gondolom, hogy totál be lennék hülyítve és nem látnék a szememtől és emiatt nem akarom észrevenni, hogy OV és a kormány mi minden rosszat tesz, de könyörgöm, látok jó dolgokat is és közben nem tartozom semelyik párt holdudvarához még érintőlegesen sem.
    A rendszerváltáskor töltöttem be a 18-at, sorfalat álltam a nagykörúton Antall József temetésekor, hallgattam Torgyánt a tévében és emlékszem a Roxette jelezte fiatal Fideszre is.
    Sőt, az azóta eltelt bő 25 évre is. Akárhogyan is nézem, nem tudom azt mondani, hogy ez a kormány volt eddig minden idők legrosszabb magyar kormánya, mert nem lenne igaz.
    Megnézve a közvetlen környezetünk de akár a tágabb világban zajló eseményeket és a mára simán elfogadott és polkorrekt szintre emelt egyetemes elmebajt, ehhez képest OV és a kormánya még mindig a józanabb oldalhoz tartozik.

    Lop, csal és hazudik?
    Az ókor óta melyik hatalom nem tette mindig pont ugyanezt?
    Ebben a társasjátékban – amit politikának nevezünk – farkasok között kell farkastörvények szerint játszani. Aki nem így tesz, az a politika közelébe sem jut – mint például én. 😀
    Hála az égnek!

  25. 25. Kedves Tibor bá’

    A szemműtét miatt ott kellett aludnom egy éjszakát, hogy a másnap reggeli vizsgálat miatt ne kelljen utazni.
    A férjem szintén. Ha megfeszülök sem tudok semmi elitélendőt mondani sem a körülményekről, sem a bánásmódról. Ki lettünk billentve a konfortzónánkból, el kellett viselni.
    Hozzátartozóm hasonló okból, mint amit Te emlitesz, feküdt egy másik bp-i
    kórházban néhány éve. A műtéte jól sikerült, azóta is jól van. Gyógyszermentesen él.
    A takaritás minőségétől sikitófrászt kaptam. Minden nap fertőtlenitős kendővel végigsuvickoltam a betegem környezetét, a wc-t és a mosdót, mielőtt használtuk.
    Az orvosok, nővérek hiába tesznek meg mindent, ha a takaritásra olyan embereket alkalmaznak, akinek a higiéniáról lövése sincs, még annyira sem, mint egy átlag háziasszonynak, és ellenőrizve sincs a munkája. Ezen a területen nem volna szabad spórolni.

  26. 26. előforduló
    Eszem ágában sincs vitába szállni veled.
    Az emlitett kft. az egész É-Magyarországi régió kórházait taccsra tette. Az orvosok a szélrózsa minden irányába menekültek előlük, a műszert, az ingatlant kiprivatizálták.
    Az anyagiakat lassan, de lehet pótolni az erkölcsi kár helyrehozhatatlan.

  27. Tibor2bá
    Júl 16.-án egy gondolatban kívánom problémamentes legyen a napod!

    27.

    Szerintem a jó dolgokat is tett kijelentés ,
    egyáltalán nem mentesíti őt és cimboráit mindattól a törvénytelenség, aljasság, kapzsi önelégültség, lopás alól amit a széles társadalommal, az országgal, a nemzettel , az ősök szellemiségével szemben elkövettek-nek.

    Ha így nézzük, Hitler kirántotta az országát a megsemmisítő válságból, ipari-gazdasági nagyhatalommá tette a nemzetét, máig példaértékű szociális rendszert vezetett be, stb. Rengetegen szerették.
    Sztálin keresztülverekedte a Szovjetunió ipari átalakítását, megnyerte a háborút. Őt már kevesebben szerették.
    Egyikük se lopott saját magának, pedig megtehette volna.

    Manapság mégsem illik és szokás egyiküket sem pozitív személyiségként emlegetni, sőt….

    Mivel a lopás mindig is trendi volt, akkor éltessük a tolvajokat?
    Milyen erkölcsi perspektíva ez?
    És nem csak az önös tolvajlás ténye a baj, hanem ezzel elindult a nemzet közerkölcse a lejtőn, azaz a szakadék felé.

  28. 31.
    Szó sincs róla, hogy bárkit felmentene más bűne, de ne tegyünk úgy, mintha nem tudnánk a történelemből, hogy a „hatalom mindig büdöset sz@rik és sosem töröl segg.t”, ráadásul ebben nincs kivétel csak nagyságrendbeli eltérés maximum.
    Volt egyszer egy koma (LMP, Schiffer András) aki egész korrektnek és becsületes képűnek tűnt, de mivel valószínűleg nem csak annak látszott, így a „sikerre” esélye sem volt.
    Nos, a magam részéről a továbbiakban maradnék a geopolitika témakörénél, például az USA és az oroszok/kínaiak miatt sokkal jobban aggódom, mint Viktor épp aktuális „huncutkodásai” miatt.

  29. 31.
    Megértelek;
    mert tőled távol van és nem szarja szét az életedet, tevékeny egészségügyük nem gyilkolja le a családtagodat nem vesz el tőled tízmilliókat,nem vágja gallyra a cégedet; míg nekünk viszont itt megy a bőrünkre és csak az a másodlagos, mit csinál az USA-RUS-China.

  30. Index 2017.06.30.

    Szaringázt vagy valamilyen szarinszerű anyagot használtak annál a vegyi támadásnál áprilisban a szíriai Hán Sejkúnnál, amelyben több mint 90 ember halt meg – jelentette péntek hajnalban az AP amerikai hírügynökség a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) nem nyilvános nyomozati jelentésére hivatkozva.
    A hírügynökségnek két diplomata is megerősítette, hogy a nem nyilvános jelentés fő megállapítása az, hogy szarint használtak a támadásnál.
    Ez amúgy nem különösebb meglepetés, korábban is ezt gondolták a támadásról. Ez volt az a támadás, ami miatt Trump az egész világot meglepve, saját addigi politikáját keresztülhúzva lerakétázott egy szír repülőteret.
    Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet független vizsgálatot sürgetett, hogy kiderüljön, kik a vegyi támadás felelősei. Washington eddig is a damaszkuszi rezsimet tette felelősség a vegyi támadásért, de az Aszad-kormányzat tagadja, hogy vegyi fegyvert vetettek be. AZ OPCW jelentése a felelősség megállapítására nem terjedt ki, csak arra, hogy milyen vegyi anyagot használtak a támadásnál. Donald Trump a támadás után válaszcsapást rendelt el szíriai katonai célpontok ellen.
    Oroszország azt állítja a felkelők vegyifegyver-raktáraiból szabadult el az ideggáz, amikor a létesítmény találatot kapott a kormányerők egyik légicsapásában.
    Szíria 2013-ban csatlakozott az OPCW-hez, bejelentve, hogy 1300 tonna vegyi fegyverrel és vegyi fegyverek gyártásához szükséges ágenssel rendelkezik, amelyeket aztán nemzetközi akció keretében semmisítettek meg. Ennek ellenére Damaszkusz nem tette lehetővé, hogy az OPCW megállapítsa, hogy a bevallottakon kívül nem rendelkezik több vegyi fegyverrel.

  31. Üdv Előforduló!

    Csak hogy néhány tételt rögzítsünk:

    1. Itt születtem és itt élek Magyarországon és szeretnék is itt maradni.
    2. Itt is dolgozom cirka 21 éve, mint mérnök és itt fizetek adót is, nem mentem el külföldre semmikor, mégpedig azért, mert nem akartam elmenni.
    3. A feleségem ápolónő egy belgyógyászati osztályon, nagyjából 13 éve napi szinten ismerem az eü realitását, napi gondjait.
    4. Több közvetlen hozzátartozóm halt már meg, a legutóbbi konkrétan az orvos férje mellett, de az is lehet, hogy inkább a segítségével…, mindegy, hagyjuk.
    5. Magyarország és kormánya (is) csak „lepkefing a vadvirágos réten”. Az USA-Oroszo.-Kína triumvirátus közül bármelyik egy komolyabbat köhintene akkor nemhogy Magyarország, de gyakorlatilag egész Európa maga alá trágyázna.

    + a ráadás:
    Miután pedig mindenki annyira hülye, amennyire csak bír, akkor ez nekem is engedtessék meg és bocsátsátok meg Nékem, ha nem köpködöm elég lelkesen a mai magyar kormányt. Majd igyekszem…
    Ettől függetlenül továbbra is milliószor nagyobb problémának érzem a világ geopolitikai/ökológiai helyzetét, meglátásom szerint nem Orbán Viktor veszélyezteti a családom és a gyerekeim életét, hanem a mélyen tisztelt aktuális nagyhatalmak.

    Úgyhogy senki se húzza fel az orrát, de én maradok a globális bajok jajveszékelői között (nekem ez a kattanásom), a hazai belpol teasütemény majszolását meghagyom másoknak.

  32. 36.

    Vettem.
    Félreérteni, tévedni emberi dolog.

    Szerencsés lehetsz, ha nem szívod mellre a dolgokat.

    Személyeskedjünk:
    Sajnos én láttam édesapám kiszenvedését, ahogy ezek az alulképzett…..stb,…. orvosnak nevezett senkik hogyan fojtották meg a kórházban.
    És van fogalmam az egészségügy lezülléséről, mert hosszú évtizedek óta figyelemmel kísérem; és 2010-ig sem volt jó, de legalább az erőszakos halált megúsztuk.
    Több évtizednyi munkám értékét lopták el ezek a törvénykező szarházi tetvek egy tollvonással.
    Ha a kulákkorszak és kitelepítéseit sokan ma sem tudják megbocsátani, akkor ennyi jogom nekem is van.

    Nem tudom, hallottál-e már a visszautasíthatatlan céges-mezőgazdasági „adás-vételi” ajánlatokról?
    És egyebekről?
    Az sem a jónép, a nemzet érdekében zajlik.
    Látod-e az országban élők helyzetét?

    Leírásodból kiderül, hogy nem a napi gondokkal küszködők közé tartozol.

    Tudom nehéz az összehasonlítás, de a folyamatos világi fejlődéssel korrigálni kell. A jobbágy sem azért indult anno parasztfelkelésbe, mert a rabszolgai társadalmi szintnél rosszabbul élt.

    Szóval amikor gazdasági tényeket írtam le, igyekeztem személyi érintettségemtől független objektív megállapítást tenni.

    Logikusnak tűnik, hogy az ember ha egy vizesárokhoz ér, a vizesárkon történő átkelés foglalkoztatja először és nem az, hogy az útjában lessz-e egy nagy folyó.
    Vagy másképp a hegytetőről az egyszeri ember körbenézve azt a tájat csodálja, ameddig éppen ellát és nem a föld túloldalán húzódó Himalája csúcsainak szépségein elmélkedik.

    Igazad van: „Magyarország és kormánya (is) csak „lepkefing a vadvirágos réten”
    és ezért a nagyobb dolgokra se nekünk proliknak, de még nekik sincs ráhatása.
    Amin meg változtatni nem lehet…….., ami nem jelenti, hogy ne kísérjük figyelemmel, de pl. az USA egészségügyi politikája olyannyira nem izgat még.

    Na de országhatárunkon belül napi életünket közvetlen érinti és abba esetleg, talán beleszólási jogunknak is kellene lenni.
    Ez az én „teasüteményem”.
    Ha nem kívánod, persze nem kell fogyasztanod belőle.

  33. Montezuma & előforduló:
    Nem vettétek észre, hogy mind a kettőtöknek igaza van. Montezuma elfogadható helyzetben van, de úgy érzi, hogy a világpolitika nem biztosítja az életét hosszú távon. Viszont azt meg kellene értenie, hogy akinek ma elviselhetetlen a helyzete az nem tartja oly nagyon fontosnak a holnaputánt, mert nem biztos abban, hogy megéli.

  34. OFF téma:

    Tibor bácsi és Előforduló:

    Saját vállalkozásomban dolgozom (építőipar, gondolom nem kell tovább ecsetelnem a részleteket), a nejem eü alkalmazott, van két gyerekem és egy rákot épphogy túlélt édesanyám (édesapám már meghalt), jómagam is szemtanúja voltam apám, anyósom és a sógornőm konkrét halálának és egyébként én is tele vagyok napi gondokkal és problémákkal, aminek a megoldása szintén rám vár. Semmivel sem könnyebb az életem, mint a legtöbb embernek, a könnyedebbnek tűnő írásmódom ne tévesszen meg senkit.

    Sokat dolgoztam és dolgozom azért, hogy a pici kis életem elfogadható legyen és maradjon is, ugyanis nem kaptam ingyen semmit eddig. A trükk talán csak annyi, hogy én valóban elégedett vagyok azzal, amim van, pedig nem vagyok gazdag, legalábbis nem pénzügyileg – emiatt pedig nem akarok elnézést kérni senkitől.

    A geopolitika az egyik „hobbim” és ezért járok ide (is) olvasni meg néha hozzászólni, mert kikapcsol és szórakoztat.

    Megértem azokat is, akik egyik napról a másikra élnek (évekig én is így éltem, voltaképpen így kezdtem az életet), de legyünk már egy kicsit realisták: ebben az országban nem a jelenlegi kormány qrta szét sem az egészségügyet, sem az oktatást, sem a mezőgazdaságot, ésatöbbi.
    Az egy más kérdés, hogy jól csinálják-e azt, amit csinálnak vagy lehetne-e még jobban, a lényeg nem ez. Lehet, hogy OV-t érdekli a saját zsebe (Naná, kit nem?), de akárhogyan forgatom is ezt a dobozt, ennek az országnak az érdekében többet tettek le az asztalra eddig, mint a rendszerváltás óta az összes többi kormány együttvéve.
    Egyébként meg miért hiszi mindenki azt, hogy ha éppen Ő ülne abban a székben, akkor sokkal jobban tudná, hogy mit és hogyan kell csinálni? Egy csomó háttér infóval és ismerettel nem is rendelkezünk, az egyszeri emberke elképzelni sem tudja azt, hogy milyen lehet államfőnek lenni. Komoly sakkparti folyik azokon a szinteken is, kizártnak tartom, hogy lavírozás és saját holdudvar kiépítése nélkül túlélhető a buli.
    A sikernek nem titka, hanem ára van – ahogy mondta volt Hobo.

    Nincs gond, egyáltalán nem sértődtem meg, de szívem szerint a továbbiakban is tényleg geopol témákkal szeretnék csak foglalkozni, számomra az az elég izgalmas téma. A napi szar lapátolása pedig nem izgalmas, hanem szükségszerű.

    UI: A holnapután nem nekem/nekünk fontos, hanem a gyerekeinknek!

  35. Montezuma

    Nagyon szimpatikus a betekintés az életedbe.
    Sokan vannak, akik irigykednek másokra, de saját maguk nem akarnak keményen dolgozni a jövőjükért.

    Valóban nem vitya egyedül húzta le az országot, de néhány okos cselekedete mellett, nagyon sok rosszat is tesz, közte az EU pénzek elherdálása. Ez lehetne egy Marshall segély, de inkább elvándorol haverok zsebébe.
    Ami viszont nagyon aggasztó jelenség, az ellenzék gyengesége miatt, iszonyatos arrogancia és szemtelenség hatalmasodott el, kormányzati körökben.

  36. 40.

    Ezt az arányt vélem én is : „néhány okos cselekedete mellett, nagyon sok rossz”

    az EU pénzek jelentettek volna egy kisebb felzárkózási lehetőséget, amivel környező országok sokkal jobban tudtak élni.
    Nyugodtan kimondhatjuk, hogy ezen pénzek 70%-a az utóbbi 7 évben álltak rendelkezésre.
    Ami aggasztó, az a nemzeti vagyonból való részesedés arányának óriási megváltozása; mert egy ország-nemzet értékét a teljes populáció vagyon-tudás-javainak összessége határozza meg.

    Mi meg most olyan hatos fogat vagyunk, ahol a vezérló felhizlalt és jó erőben van, míg a másik öt sovány beteges gebe és alig áll a lábán.
    Ez a fogat sehogy se fog haladni, mintsem inkább megáll.

    Azon kívül, hogy a közpénzek mindent visz túlárazott elve érvényesül, sokkal kevesebb az a nemzeti vagyon, ami így létrejöhet.
    Mert mindent visz elvtársak és barátaik
    lemondanak a multiplikátor hatásból eredő növekményről,
    ami valójában jóval több hasznot eredményezhetne nekik is.

    Szóval -szerintem- az arrogancia és pofátlanság mellett legnagyobb bűnük az önzés és a butaság.

  37. Kedves Bogozy!

    Köszönet a megjegyzésért, csak azért írtam le ezeket szárazon és tény szerűen, nehogy valaki azt gondolja, hogy ülök valami kis kényelmes elefántcsont-toronyban például Elefántcsont-parton és biztonságos távolságból, kellően érinthetetlen módon osztom az észt a témában.
    Vállalható és igaz dolgokat írtam.

    Tibor bácsival cirka 14 éve ismerjük egymást személyesen és néhány fórumozóval is volt szerencsém már találkozni, így igaziból nem is nekik regéltem magamról.
    Szeretek itt olvasgatni meg néha hozzászólni is egy-egy témában, persze van olyan téma is, amiben az életben nem fogunk egyet érteni Tibor bá’-val (Jól mondom ugye!? 😀 ), de ettől még szerintem abszolúte pozitív a dolog, ennyi simán belefér.

    Kedves Előforduló!

    Egy csomó mindent én is szívemre veszek, úgyhogy annyira azért nem jó nekem sem, de túlélem.
    Az általad kezdeményezett „személyeskedésnél” pedig sose rosszabbat! 😉

  38. 40. inkvizitor

    Köszönöm, én is éppen linkelni akartam angolul egy rövid magyar szinopszissal, de így még jobb, a szöveg mindent elmondott.

    Ez a helyzet; a „birodalom“ ítélőképessége most éppen ennyi, avagy a „hawk“ frakció már régen átvette a hatalmat és sikerült meggyőznie ezt a nárcisz-pszichopatát, névszerint Trump, hogy nem lesz ‚impeachment‘, ha odalő akkor és oda, amikor és ahova ők akarják.

    Félelmetes, hogy sehol, egyetlen fő médiában sincs hivatalos és valódi vita róla, noha a szituáció vetekszik a kubai krízis veszélyességével és egy világháború veszélyét vetíti fel, aminek mindenki, teljesen párt-, nemzet- vagy rendszer függetlenül megissza a levét. Félelmetes. Ez a világ megbolondult.

  39. 44 – Luk:
    Jól látod: „Ez a világ megbolondult.” – Ez a Titanic szindróma, ahol az emberek ész nélkül, össze-vissza rohangáltak a fedélzeten. Volt aki belevetette magát 30 méterről a jeges vízbe, ahol kb 30 másodperc a túlélés.
    Ha Putyin nincs észnél, már rég túl lennénk az egészen.

  40. Trampli ide v. oda…, a kereskedelmi és energiaháború tovább dübörög előre a maga útján. Ezen Európa már középtávon is akkorát fog sz..ni, mint a torkosborz.

    Berlint és Moszkvát elválasztó biztonságpolitikai és energetikai folyosót hoz létre térségünkban Washington. Az ingerült németek szerint Trump most Varsóval az EU keretein kívül akar összekovácsolni külpolitikai szövetséget. Trump bejelentette az amerikai „energia-dominancia” politikáját is, amelynek keretében Kelet-Európába és Ázsiába szállítanak LNG-t.
    http://privatbankar.hu/makro/trump-a-fejunk-felett-hozza-letre-az-uj-antantot-309245

  41. Előre is bocsánatot kérek, hogy egyébként roppant szerénytelen módon saját magamtól idézek, de úgy vélem, hogy Piton által linkelt cikkhez mint válasz/észrevétel talán még elmegy:

    „Az EU, Kína és Oroszország geostratégiai összefogására van szüksége a világnak, ebből az EU-Kína és az Oroszország-Kína alapjai bőségesen megvannak, így Kína az, aki végül képes lesz maga mellé állítani a többséget az Egyesült Államokkal szemben – egy új „globálAntant” a megosztó és állandó viszályokat szító angolszász „Nemzetközi Közösség” ellen.
    Ja igen, ennek sikeréhez kell a jelenlegi amerikai politikai elit és adminisztráció is, nélkülük ez a projekt nem lehetne sikeres.”
    (https://biztpol.hungarianforum.net/t6p275-biztpol-a-nagy-sakktabla#8980)

    Nehezen tudom elképzelni, hogy K-Európa a drágább amerikai LNG-t fogja vásárolni az olcsó orosz földgáz helyett. Az „Intermarium” létrehozásához nem ez a legjobb stratégia, mert bár a lengyeleket pozícióhoz juttatja (ideig-óráig), de élesen szembefordítja Varsót immár nemcsak Moszkvával, de Berlinnel is, sőt, akár a V4 többi államával is…
    Bár van némi történelmi deja vu érzés, ugyanakkor az európai játszma a globális erőtér egy szegmensét jelenti csak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük